Balotelli kan de beste voetballer ter wereld worden

Mario Balotelli geboren in Palermo. Afkomstig van Ghanese ouders, maar later geadopteerd door een Italiaans gezin. Een geweldige voetballer, met potentie om een hele grote te worden. Op zijn vijftiendede debuteerde hij in het eerste van Serie C club Lumezzane. Hij werd gehaald door Internazionale als hele grote belofte. De vraag is of hij dat waar maakt of dat het maar een vervelend mannetje is. Ik denk het eerste!

/

Zeventien jaar was hij toen hij debuteerde in de Serie A, een maand eerder debuteerde hij op zestienjarige leeftijd in het eerste van Inter in een vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milan (Trofeo Tim). Een snelle, slimme en zeer intelligente speler, zo kwam hij toen over. Voetbalintelligentie dan vooral, want al snel bleek dat hij niet de meest intelligente voetballer was. Hij houdt ervan om te provoceren, kaarten uit te lokken en vooral erg vervelend te zijn. In heel Italië wordt hij op zijn negentiende al gehaat. Bij Inter wordt hij zeker niet gehaat, maar ook wij Interisti vragen ons wel eens af waar hij nou mij bezig is.

Als hij zijn talent gebruikt en gewoon gaat voetballen zal hij één van de betere Italiaanse voetballers allertijden kunnen worden. Zo bleek ook in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Juventus in januari 2008. Als zeventienjarige maakte hij twee goals tegen Juventus, het grote talent was toen echt geboren. Hij zal nog veel meer prachtige goals en geweldige acties laten zien, maar in heel Italië gaat het toch over zijn provocaties, het achteloos juichen, het uitlokken van kaarten bij tegenstanders, de schwalbes en het uitlokken van het publiek van de tegenstanders.

Ook heeft hij problemen met zijn trainers, eerst met Roberto Mancini en later met José Mourinho. Mourinho haalde al eens aan in een persconferentie dat hij een voorbeeld zou moeten nemen aan Davide Santon. Het zal toch niet zo zijn dat zijn onprofessionaliteit hem de das om doet. De Interisti blijven erbij, dit wordt één van de grotere spelers in de historie van het Italiaanse voetbal. Deze jongen heeft alles in zich om een topvoetballer te worden, maar leert hij zich ooit te beheersen?

Toch vergeten een hele hoop mensen te kijken vanuit de ogen van deze negentienjarige Italiaan. Als je op je zestiende debuteert in het eerste van Inter, en vervolgens uitgroeit tot één van de grootste talenten van deze aardbol dan gebeurt er wat met je. Het is niet mogelijk om een onschuldig jongetje te blijven. Zeker niet als donkere jongen in Italië. Vanaf zijn eerste provocaties word hij door heel het Italiaanse publiek uitgemaakt voor de ergste dingen. Dat is als tiener natuurlijk moeilijk te verdragen. Soms lukt het hem om zich sportief te revancheren, maar te vaak gaat dit in combinatie met provocaties en het uitlokken van andere.

/

We kunnen toch concluderen dat dit het typische voorbeeld is van een ruwe, ongeslepen diamant. Iemand met heel veel potentie, iemand die de absolute top kan bereiken, maar ook iemand die nog professioneel en volwassen moet worden. Als Interisti blijven we ervan overtuigd dat dit goed gaat komen. Het zou toch zonde zijn als deze ongeslepen diamant verloren gaat. Laten we hopen dat Mourinho hem bij kan schaven en slijpen tot de geweldige wereldtopper die hij kan worden.

Als laatste wil ik de mensen in Nederland nog vertellen dat jullie niet te veel moeten letten op zijn provocaties. Dit is een tiener die nog veel moet leren. Een jongen met een moeilijk en hard leven als donkere jongen van de Italiaanse straten. Een jongen die zomaar in het diepe is gegooid. Een jongen met verschrikkelijk veel talent die het allemaal nog maar waar moet maken.

Uiteindelijk zal de dag komen dat hij volwassen en professioneel wordt en dan zal hij zich op iedereen sportief revancheren en laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is en kan worden. Gun hem de tijd, in plaats van hem bij elk incident te verafschuwen en kapot te maken. Dan zien wij in een tijdsbestek van vijf á tien jaar Balotelli met de Gouden Bal in zijn handen staan, want de beste voetballer ter wereld kan hij zeker worden.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door Cicip)

Wel een leuk artikel, al zul je wel een beetje moeten werken aan je synoniemen-gebruik. Zo gebruik je twee keer 'tegenstanders' vlak achter elkaar, net als de woorden 'ongeslepen diamant'. Ook is in het hele artikel driemaal het woord 'interisti' gebruikt, wat je trouwens ook schuingedrukt zou kunnen doen.

Verder bevat het artikel voor mij geen nieuwe informatie, dus informatief is er ook nog het één en ander te verbeteren. Toch zeker wel een leuk artikel, dus stem in 3/5.

slecht artikel, denk je egt dat zoeen slechte voetballer zo goed kan worden. Aub zoek een beter talent om over te schrijven.

6 december 2009 om 13:04

ee jij heb hem zeker nog niet zien speler eerst nadenken voor dat je wat zegt egt weer zo1n typische zogenaamd voetbalkenner let voortaan een beetje beter op als je hem ziet spelen en let ook een beetje beter op als je wat zegt want dit slaat hellemaal nergens op

6 december 2009 om 19:39

Deniz
Jouw club kan alleen maar dromen van zo'n talent, Guiza mag de veters van Supermario nog niet eens strikken.

7 december 2009 om 02:32

Deniz heeft gelijk. Al zou hij veel talent hebben, met zo'n karakter, mentaliteit en zulk gedrag in het veld zal hij er nevernooit komen.

8 december 2009 om 10:09

@ Tottiasroma

Als je terugkijkt in de voetbalhistorie, zijn er zat spelers geweest die het met dezelfde instelling wel hebben gehaald. Eric Cantona bijvoorbeeld. Ook niet precies een lieverdje of op zijn mondje gevallen maar toch wel een legende voor Manchester United vanwege zijn fabuleuze voetbal-kwaliteiten.

Ik geef toe dat Mario soms over de schreef gaat, maar men moet ook inzien dat zijn gedrag een schild naar de buitenwereld toe is. Sinds zijn debuut wordt hij al onheus bejegend door de oppositie, stel dat dit op zou houden dan geloof ik dat wij een heel andere kant van Balotelli zouden zien.

Echter leven we niet in een utopie en zijn er altijd wel idioten die oerwoudgeluiden of andere kwetsende provocaties aan het adres van Supermario dumpen. Hij moet gewoon leren, en dat komt wel met de tijd, zich daar niks van aan te trekken en gewoon zijn ding te doen. Als hij dat gaat doen kan hij één van de grootste spelers van zijn generatie worden.

Ik ben het wel met je eens dat Balotelli een grote voetballer kan worden maar om dat nou minimaal 10x in een artikel te schrijven vind ik overdreven. En ik denk wel te weten waarom hij zo dom doet af en toe, dat komt denk ik omdat hij op een hele jonge leeftijd is gedebuteerd en dat hij het nu een beetje hoog in zijn bol heeft.

Echt een heel mooi stuk dat ik heel snel uit had, en volledig waar ook naar mijn zeggen. Balotelli had ook gisteren nog de hele tijd kaarten lopen uitlokken en had bij zijn invalbeurt weinig goeds gedaan. En er was ook zo'n wedstrijd paar weken geleden dat hij een keer schoot op doel maar dat eto'o hem uiteindelijk maakte ofzo en toen zag je dat hij heel geirriteerd is. Hij is nog geen team-speler maar wat verwacht je als je al op jonge leeftijd wordt overgenomen door Inter en door mensen wordt uigescholden. Dan wil je die mensen tog met solo's en veel doelpunten de mond snoeren???
Balotelli is nog geen goede teamspeler, maar heeft de intentie om dat te worden en ook gelijk een van de betere van de wereld te worden. Beste voetballer ter wereld is een beetje dom, want messi en ronaldo zijn al veel verder en ik vind dat ook bij Pedro en Bojan al het geval.
PS : Interista23 het is duidelijk te zien dat je een clubexpert bent van Inter en het is echt een mooi stuk ik geef je 5 sterren.

Redelijk artikel maar ik vind het jammer dat je 10x hetzelfde zegt. Balotelli heeft het talent om een goede te worden en dan vervolgens nogmaals te spreken over zijn provocerend gedrag.

Hij heeft talent maar zijn karakter zal hem in de weg staan vrees ik. Snel duiken, altijd grommelen en iemand kaarten aannaaien. Gisteren was dit weer eens het geval tijdens de wedstrijd tegen Juventus waar hij overigens waardeloos heeft gespeelt.

Hij zal zeker 1 van de betere voetballers kunnen worden in Europa maar ik denk niet dat hij in staat is om de beste voetballer ter wereld te worden. Ik hoop in ieder geval voor jouw en voor hem dat hij zijn karakter en ingesteldheid verandert want anders wordt hij alsmaar meer gehaat.

Het artikel opzich is niet slecht daarom geef ik je een 3/5.

Ik denk dat deze jongen het absouut gaat maken.
kijk nou naar Suarez, die was eerst ook net als Balotelli.
Maar nu Suarez opeens veel scoort en goed voetbalt is hij opeens beste speler van de Eredivisie.
Dat is volgens mij wat met Balotelli gaat gebeuren, geef hem gewoon de tijd!

Er is er maar 1 die bepaald of Balotelli een grote wordt, en dat is hijzelf. Hij kan het zeker wel, en op het moment heeft hij zijn leeftijd niet mee, maar de potentie is er zeker.

Op zixh niks nieuws dus.

ik vond het geen goed stuk maar ook geen slecht stuk.
je vertelt eigenlijk dingen die we allemaal al weten en je herhaalt sommige stukken een paar keer,
bijvoorbeeld dat het een irritant mannetje is en dan die veel provoceert.
verder vond ik het persoonlijk erg irritant dat je een stuk of 5 x het woord ''interisti'' gebruikt, je zou misschien volgende keer wat andere woorden gebruiken bijvoorbeeld, Nerazzurri aanhang of zo iets.
maar voor je inzet toch 3 sterren.

Prima stuk, goed dat je duidelijk maakt dat hij pas 19 is en zoveel over zich heen krijgt waar zelfs een volwassene niet makkelijk mee om kan gaan. Als je al dit gezeur over je heen krijgt dan is het ook moeilijk om normaal te blijven doen, laat staan goed te voetballen. Ik denk dat er momenteel een anti Balotelli hype is bij Juve en AS Roma supporters daarom hoop ik ook dat Mourinho hem tegen zichzelf weet te beschermen en de balans weet te vinden wanneer hij Balotelli in het veld zet en af en toe noodgedwongen moet wisselen.

Maar dat zal hij niet worden door zijn mentaliteit, dat zag je ook gisteren in de derby de Italia.

Smerige speler. Vies, vuil provocerend altijd. Maar je stuk is wel redelijk

6 december 2009 om 21:37

Francesco_
Hmm smerige speler, vies, vuil provocerend altijd, waar doet me dat ook al weer aan denken?
Ooh ja nu weet ik het weer; de clubiconen van AS Roma, ene Totti en de Rossi of wil je zeggen dat dat voorbeelden van fairplay zijn. In Rome had je wel een harde speler die wel fair was, di canio om precies te zijn maar die kwam dan ook van de mooiste club uit Rome, Lazio!

6 december 2009 om 22:04

Goh, wat een domme reactie... Hebben we het hier over wie de meest smerige speler is? Of hebben we het hier over Balotelli. Hij geeft zijn mening over een speler dat centraal staat in dit artikel, wat hij van De Rossi en anderen vindt hoeft hij niet te vertellen toch??

6 december 2009 om 22:20

Ac_milann
Van jou had ik sowieso geen onpartijdige reactie verwacht, wat pas echt dom is jouw motivatie om 2 sterren te geven. Een mening geven kan maar als je met vies, vuil provocerend aan komt zetten dan probeer je gewoon stemming te maken, ik vraag me echt af of jij uberhaupt wel iets van Balotelli af weet als je alleen maar kunt janken over zijn mentaliteit.

6 december 2009 om 23:17

Kan je ook reageren op de inhoudt van mijn bericht op jou? Heb je toch echt duidelijke vragen gesteld waar je maar de antwoord niet op geeft.

Van mij hoef je ook geen onpartijdige reactie te verwachten, vraag dat ook niet van je, maar hoe zit het met jezelf? Ben jij nou echt zo neutraal over de 'sterspeler' Balotelli? Of zeg je dit alleen omdat hij een blauw-zwarte shirt draagt?

En ik heb al tig wedstrijden gezien met Balotelli. Waarom zou je je dan afvragen of ik uberhaupt iets van deze jongen afweet? Weer zo'n ding dat echt totaal nergens op slaat. Waarop baseer je dat? Onderbouw eens...

7 december 2009 om 00:56

Deze jongen heeft een geweldige techniek, heel veel snelheid en is voor een 19-jarige fysiek enorm sterk. ook heeft hij een geweldige trap, hij neemt bijvoorbeeld al veel corners en vrije trappen (niet allemaal even goed zoals gisteren bijvoorbeeld!). maar al met al zie ik wekelijks mooie acties en zie ik dat hij veel kwaliteiten bezit. zijn zwakte blijft zijn mentaliteit. als hij die zwakte om weet te zetten in een sterkte en mentaal wat stabieler word zal hij in staat zijn om ze kwaliteiten met elkaar te gaan combineren, en dan praten we over een spits die jaarlijks 30 Goals gaat maken, en dus 1 van de betere aanvallers ter wereld gaat worden, en in het wereldje waar we in leven worden aanvallers zo goed als altijd als de beste spelers gezien, en winnen de aanvallers 90% van de prijzen voor beste spelers etc.

Overigens vind ik dat die nog meer zwaktes heeft, ik vind zijn aanname niet altijd top, zijn positioneren kan nog beter en ook met het hoofd kan hij nog verbeteren, maar dit zijn kleine dingen. maar hij is nog erg jong en hij is al enorm verbeterd de afgelopen twee jaar en hij heeft ook nog genoeg tijd om zich te verbeteren. geloof mij deze jongen komt er wel.

Dan krijgen we eindelijk een artikel te lezen over Inter, bevat het één en al onzin. We hebben het hier over Balotelli... Waarmee zou hij zich moeten onderscheiden met een andere topspeler? Messi heeft de dribbels, Ronaldo heeft de techniek, Kaka heeft de spelinzicht, wat heeft Balotelli?

Begrijp me niet verkeerd, hij is een goede speler, maar overdrijven is een factor dat jij hier enorm gebruikt.
"als hij zijn talent gebruikt en gewoon gaat voetballen zal hij één van de betere Italiaanse voetballers allertijden kunnen worden."
Gast... heb je enig idee hoe de legendes van Italie (zoals Baggio) vroeger speelde? Ga je nou echt claimen dat Balotelli het in zich heeft om hun niveau te halen? Fans van Inter vinden hem fantastisch, maar velen anderen vinden het helemaal geen verassing dat hij niet is opgenomen in de selectie van de Azzuri.

Maargoed om enigzinds tot een topper gezien te worden, zal hij zijn mentaliteit moeten veranderen. Maar aangezien hij nu al (18-jarige leeftijd) zo'n irritant en niet te beheersen ventje is, verwacht ik in de toekomst daar geen verandering in.

Over je artikel valt niks te klagen. Goed geschreven. Compliment daarvoor, afgezien van de inhoudt.
Twijfelde even tussen 2 en 3 sterren, maar aangezien je een Inter supporter bent... :P

6 december 2009 om 22:54

Absoluut, deze jongen bezit al zoveel kwaliteit voor zijn leeftijd. hij moet nog een hoop leren, maar het italiaanse voetbal gaat nog heel erg veel plezier aan hem beleven dit word een hele grote daar blijf ik bij. hoe moeilijk het ook te verdragen word voor de niet inter supporters. op een dag staat heel italie voor hem te juichen. en een ster minder omdat ik inter supporter ben interesseert me niet, al geeft iedereen me 1 ster, ik doe dit vooral om te informeren, en mijn mening te delen met voornamelijk inter-supporters. Ik hou van inter. net als een aantal andere hier. en dat er continue milan en juventus supporters hier komen vertellen dat het anders is, moeten ze lekker zelf weten, wij interisti weten precies waar we het over hebben en wat we willen. en voor ons is onder andere duidelijk dat balotelli 1 van de grootste talenten van de wereld is, en hij komt er wel. ongeacht wat alle andere vinden.

6 december 2009 om 23:34

Dat jij vindt deze speler het in zich heeft om de topper te worden dat jij beschrijft, mag je van mij ook blijven denken hoor. Ik denk alleen dat deze jongen het echt nooit zal behalen. Dat zeg ik niet omdat ik een afkeur heb voor Inter, maar vooral omdat er anderen talenten rondlopen waar veel meer potenties in zit (voetballend én mentaal).

En tsjah, wil bijna lachen omdat je dit voornamelijk schrijft voor je (4) mede Interfans. Dat Milan- en Juventus fans een mening hebben over de concurrenten lijkt mij meer dan logisch, het verbaast mij juist dat jullie vrijwel nooit een mening hebben over de andere twee ploegen. Vraag me nog steeds af of het jullie nou echt helemaal niks interesseert, of dat jullie jezelf niet durven te vertonen (denk het eerste).

Geweldig rekenwerk van je dat je jezelf 4 sterren hebt gegeven om bij mij een extra virtuele ster toe te voegen. Maar waarom zou je dat willen doen als de beoordeling je helemaal niks uitmaakt?
Wat me meteen brengt op hetvolgende: Waarom zou een beoordeling je niks moeten uitmaken? Het is toch voor jezelf om te zien wat anderen van je artikel vinden? Misschien is het voor jou een logische gedachte, maar voor mij dus niet.

6 december 2009 om 22:57

ik geef mezelf overigens 4 sterren omdat een aantal mensen hier die zeggen dat ik wat dingen vaak herhaal wel gelijk hebben, maar verder ben ik er tevreden over. maar goed zoals ik al zei, het aantal sterren interesseert me niet, en met deze 4 + die 2 van jouw is het gemiddeld 3 sterren, en normaal geef ik mezelf geen cijfer. maar nu heb ik vna jou 2 dus 3 sterren gemaakt. als je me nog kan volgen, ik lijk aad de mos wel met me rekenwerk!

Vreemd dat dit artikel nog een redelijk goede rating krijgt.

" De vraag is of hij dat waar maakt of dat het maar een vervelend mannetje is. Ik denk het eerste! "
dit is iets wat je tegen een vriend van je zegt ofzo, niet wat je in een column schrijft.

Verder doet het een beetje aan als iemand die op een informele avond zegt dat Balotelli getalenteerd is, zonder het al te veel te onderbouwen.

"als laatste wil ik de mensen in Nederland nog vertellen dat jullie niet te veel moeten letten op zijn provocaties. Dit is een tiener die nog veel moet leren. Een jongen met een moeilijk en hard leven als donkere jongen van de Italiaanse straten. Een jongen die zomaar in het diepe is gegooid. Een jongen met verschrikkelijk veel talent die het allemaal nog maar waar moet maken."

Dit is echt een drama. Alsof niet alle talenten in het diepe worden gegooid en het moeten waarmaken. En die eerste zin van deze alinea was echt lachwekkend.

6 december 2009 om 23:40

Eindelijk! Iemand die door heeft dat deze onderbouwingen uit de lucht zijn gegerepen. Ik vond die alinea ook opmerkelijk. Vooral omdat we deze provocaties en irritant gedrag goed moeten keuren omdat een jonge een moeilijke jeugd heeft gekend.

7 december 2009 om 00:49

@ac_milann

ik zeg nergens dat jullie zijn gedrag moeten goed keuren, ik geef ook aan dat wij interfans ons wel eens afvragen waar hij mee bezig is. ik probeer alleen aan te geven waar het gedrag vandaan komt.

7 december 2009 om 01:48

"....dat jullie niet te veel moeten letten op zijn provocaties"..." Een jongen met een moeilijk en hard leven als donkere jongen van de Italiaanse straten."

Zit denk ik dichterbij het goedkeuren dan bij het afkeuren van het gedrag.

Snap de link ook niet tussen een slechte jeugd en zijn provocaties, of ga je nu beweren dat je dat ook niet zegt?
Veel huidige topspelers komen ook uit een moeilijk jeugd, zoals Brazilianen en Argentijnen. Die zie ik anders niet met hezelfde gedrag op de velden als Balotelli. Voorbeelden zijn C. Ronaldo en Ronaldinho.

7 december 2009 om 00:47

Ik denk dat jij het niet zo goed begrepen heb, het gaat er hier om dat je je mening geeft over een club. Ik zet hier stukjes neer om mensen die voor inter zijn te informeren, wat de rest er mee doet moeten ze zelf weten, maar de bedoeling is dat het een soort community is voor de betreffende club om te praten over wat er bij die club gebeurt. dat jij het dan ziet als een column, dat moet jij weten. ik doe dit omdat ik er plezier in heb om de mensen te vertellen over de (voor mij) mooiste club van de wereld. en wat jij dan allemaal verteld in je commentaar daar heb ik en wij als voetbalfans weinig aan. het gaat erom dat we hier over voetbal praten, en onze mening delen over wat er gebeurt in de voetballerij. en het gaat er zeker niet om in hoeverre wij allen journalistiek getalenteerd zijn.

7 december 2009 om 08:24

Ik heb het wel goed begrepen hoor. Het gaat er inderdaad om mensen te informeren en over voetbal te praten. Als jij iets over inter schrijft, dan is dat niet alleen bedoeld (door voetbalzone) voor inter fans, maar voor geïnteresseerden die wel eens iets meer willen weten over inter. Nu is het geval Balotelli wel in grote lijnen bij iedereen bekend. Verder dan die grote lijnen kom je niet. Als je er dieper op in was gegaan was het misschien erg interessant geworden, maar helaas...

En ik val je niet alleen aan op je journalistieke talent, ik val je voor het grootste deel aan op je (gebrek aan) inhoud. Ik snap dat we hier geen journalistieke toptalenten zijn, maar het moet in mijn ogen nog wel lekker te lezen zijn, anders kun je je ook beperken tot reacties op nieuwsartikelen. En met Balotelli kun je je lol dan wel op, want die man is nog wel eens in het nieuws.

7 december 2009 om 00:49

Mee eens.

De schrijver van dit stuk claimt dat het irritante, arrogante en simpelweg idiote gedrag van deze Balottelli, die overigens wel over een flink portie talent beschikt, te wijten is aan moeilijke jeugd. Je kan dit ook omdraaien. Zou zijn moeilijke jeugd hem er juist niet extra bewust van moeten maken wat voor een geprivilegieerd persoon je bent als je op je achttiende al een miljoenencontract hebt?

En ik vraag me overigens ook af op welke feiten jij jouw uitspraak baseert dat hij ook daadwerkelijk een moeilijke jeugd heeft gehad? Kinderen die op jonge leeftijd geadopteerd zijn, zijn niet bij voorbaat al veroordeeld tot een jeugd vol tegenslag en tegenspoed. Voor hetzelfde geld stond een jonge Mario elke middag na school te voetballen met zijn vriendjes in het zonnetje. Het zou zomaar kunnen.

Dus Interista23, het is natuurlijk een mooi (verzonnen?) argument. Maar misschien moet je eens verdiepen in een andere voetballer, die nu in Oezbekistan voetbalt. Misschien ken je hem wel, Rivaldo. Deze man heeft naar mijn inschatting een vele malen moeilijkere jeugd gehad. Ik citeer wikipedia:

”rivaldo groeide op in grote armoede. Met zijn ouders, twee broers en twee zussen woonde hij in de favelas (sloppenwijken) van de noordoostelijke havenstad Recife. Zijn uiterlijk toont ook op volwassen leeftijd de armoede en ondervoeding die Rivaldo in zijn jeugd kende: ingevallen oogkassen, dunne gekromde benen en een rij kunsttanden doordat verschillende van zijn echte tanden door een chronisch gebrek aan vitaminerijk voedsel zijn weggerot. De problemen uit zijn jeugd hebben er toe geleid dat Rivaldo later de Rivaldo Foundation zou oprichten, die zich inzet voor de kinderen in de favelas van de Braziliaanse steden. Om geld te verdienen verkocht Rivaldo samen met zijn broers Ricardo en Rinaldo etenswaren en frisdrank langs de kant van de wegen. In zijn vrijetijd hielden de broers zich vooral bezig met straatvoetbal. Toen Rivaldo 16 jaar oud is, overleed zijn vader nadat deze was overreden door een stadsbus.”

Wij weten allemaal wat voor een carriere Rivaldo heeft gehad en wat hij bereikt heeft. En wat voor persoonlijkheid hij in het veld had. Volgens mij is de enige persoon waar hij ooit onenigheid mee heeft gehad dhr. Louis van Gaal, dat zegt genoeg.

Voor zover ik kan zien heeft Balotelli geen ingevallen oogkassen, gekromde benen en kunsttanden. Eerder last van een ontzettend gezwollen ego en een gebrek aan respect voor zijn tegenstanders en mensen die voetbal een warm hart toedragen.

I rest my case.

8 december 2009 om 16:40

grasmat
Jij hebt heel veel woorden nodig en dan nog weet jij je punt niet te maken.
Balotteli heeft zeker geen makkelijke jeugd gehad, hij is op z'n derde jaar afgestaan door zijn biologische ouders en was fysiek niet in orde en heeft daardoor continu onder controle gestaan van specialisten. Als donker persoon is hij in het verleden niet als volwaardig italiaan gezien en dit is nog steeds gaande (er zijn zelfs dombo's op deze site die vinden dat een italiaan alleen blank kan zijn). Tot overmaat van ramp toen hij succesvol bleek te gaan worden vonden zijn biologische ouders het weer nodig om het oudersschap op te eisen wat gelukkig niet gelukt is. Dat jij Rivaldo hierbij moet betrekken is natuurlijk grote nonsens want het gaat hier over Balotelli maar blijkbaar begrijp je de strekking van het stuk niet helemaal. Toen Rivaldo problemen had met Barcelona was hij geen 19 zoals Balotelli maar dat terzijde. Toen Mario op zijn 16de van Lumezzane naar Inter ging hadden Barcelona en Fiorentina ook interesse, als dit soort clubs interesse tonen mag het je dan een beetje naar je bol stijgen? Op het moment dat Balotelli voor de beker tegen Juve mocht spelen scoorde hij niet alleen maar speelde hij ook zijn beste wedstrijd voor Inter tot nu toe, dit tot grote frustratie van de Juventus aanhang. Daar is het begonnen met alle racistische uitingen tegen hem inclusief de uitwedstrijd tegen Bordeaux van Juve, een wedstrijd waar Balotelli en Inter noch part noch deel aan hadden en dus gewoon een regelrachte aanval op de persoon Balotelli is en kun je moeilijk verwachten dat iemand van 19 rustig en koelbloedig blijft en ook nog eens respectvol zijn naar de clubs waarvan de aanhang als een stelletje imbecielen tekeer gaan.
Dat hier een paar mensen hem een irritante voetballer vinden is een mening die je kunt geven, als je zegt dat hij een slechte voetballer is dan heb je gewoon geen kijk op het spelletje, zoek voor de grap eens wat beelden van Balotelli op youtube

I rest my case

9 december 2009 om 01:02

Het punt dat ik aanstip is dat een moeilijke jeugd niet een directe aanleiding hoeft te geven om jezelf als een respectloos ,irritant persoon te gedragen. En dat is precies wat de schrijver van het stuk beweert.

Nu vraag jij jezelf dus af of het je naar de bol mag stijgen als je door grote clubs gewild wordt. Natuurlijk is het logisch dat het je dan naar je bol stijgt, zeker op een leeftijd van 17. Maar als je na 3 jaar nog steeds naast je schoenen loopt en jezelf manifesteert op het veld zoals hij doet, dan blijkt er toch iets structureel mis te zijn met je instelling, ongeacht de leeftijd.

Messi liep op zijn 12e al bij Barcelona rond. Die jongen is drie jaar ouder dan Mario en is de nederigheid zelve, terwijl de wereld aan zijn voeten ligt. Hij straalt voetbalplezier uit, terwijl Mario als een geagiteerd ventje rondloopt. Ik denk dat een sportpsycholoog hem redelijk wat bij kan brengen.

Wat betreft de supporters in Italie zijn er inderdaad een hoop rotte appels, maar toch gaat ook dit excuus voor zijn gedrag niet volledig op. Wie herinnert zich niet de wedstrijd tegen Manchester United waarin hij zich ook 'apart' gedroeg tegenover Cristiano Ronaldo onder andere, zonder enige aanleiding, in zijn eigen stadion, vol met eigen supporters.

En volgens mij heb ik ook niet gezegd dat ik hem een slechte voetballer vind. In mijn commentaar geef ik zelfs aan dat ik hem een flinke portie talent toedicht.

Ik snap dat je als Inter fan wat minder kritisch tegenover dit matig geschreven stuk, maar eerlijk is eerlijk... Balotelli gedraagt zich soms gewoon echt als een idioot, en om dit alleen maar af te schuiven op externe factoren is gewoon heel makkelijk en doet een beetje aan als typisch supporters gebral. Als hij een rood-zwart shirt aan had gehad had je waarschijnlijk heel anders over hem geoordeeld.

ik vind hem een slechte voetballer.

Belachelijk artikel. Die jongen is zo vervelend en misplaatst arrogant dat het nooit een grote voetballen zal worden. Afgezien daarvan is hij technisch niet sterk genoeg.

Typische Inter voetballen.

OT: Sorry Interista23, maar dit artikel is wel echt van een laag niveau. Nee, ik ben geen Inter hater of iets dergelijks, ik heb zelfs nog enige positieve gevoelens jegens Inter, al komt dit grotendeels door hun charismatische coach en enkele van mijn vrienden.

Inhoudelijk is je stuk gewoonweg niet goed (zoals Quasi hierboven al heeft opgemerkt). Verder val je veel in herhaling wat mij tijdens het lezen redelijk irriteert. Over Balotelli zelf, ik kan er niet omheen dat hij bepaalde eigenschappen bezit die een topper ook heeft en af en toe (wel echt sporadisch) laat zien hoe goed hij kan voetballen. Maar om nou te zeggen dat hij de beste voetballer van de wereld wordt, of kan worden, dat lijkt me wat voorbarig, zeker als je kijkt naar andere talenten van zijn leeftijd die al veel verder zijn (kijk maar naar de jeugd van Arsenal, Barcelona, en nog enkele spelers die al bij een grote club spelen).

OF: Als het jou niks uitmaakt hoeveel jou stuk wordt gewaardeerd of als je alleen maar voor Inter supporters schrijft; raad ik je aan één of ander Inter forum te vinden en je daar uit te leven. Wat je hier publiceert gaat natuurlijk iedereen aan die geïnteresseerd is in het betreffende stuk.

8 december 2009 om 00:25

Natuurlijk mag iedereen reageren, en ik accepteer ook alle kritiek, maar ik schrijf over inter omdat ik het leuk vind om er over te schrijven, dat dit artikel dan door sommigen als slecht word ervaren dat kan. maar ik bedoel te zeggen dat ik het schrijf voor de inter mensen om te praten over inter. daar mogen mensen die niks met inter hebben ook op reageren, maar ik lees hier veel reacties die puur over hoe het geschreven is gaan, of hele simpele reacties als: ik vind hem een slechte voetballer. ik vind dat ik daar ook wat van mag zeggen en mijn mening mag vertellen, ik doe dit niet om een geweldig stuk te schrijven, ik doe dit om te discussieren en te praten over inter.

Okee, ik kan me vinden in je bedoelingen. Dat je geen journalistiek talent bent, kan je ook niks aan doen, ben ik zelf ook niet. En de mensen die reageren met: '' Hij is een slechte voetballer'' en dan vervolgens 1 ster geven, tja.. dat zijn dus de mensen waar je dus wel maling aan moet hebben. Minste wat ze kunnen doen is hun kritiek beargumenteren. Bij nader inzien had ik het stuk misschien toch wel 2 sterren moeten geven.

Ik denk persoonlijk dat hij een Ronaldiniho type gaat worden, Eerst is hij de grote talent en dan beste voetballer van de wereld en dan gaat alles neerwaarts, Mogelijk word het ook een dure transfer als hij naar real of barca gaat

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Internazionale

1024 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Genoa00
12.Lazio00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. CordazKeeper
I. RaduKeeper
A. BastoniVerdediger
F. CortinovisVerdediger
D. D'AmbrosioVerdediger
M. DarmianVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren