Juventus - Internazionale: de derby D'Italia

Donderdag, 3 december 2009 om 14:41 door Sa2Juve

Komend weekend strijden Juventus en Internazionale tegen elkaar in de derby D’Italia. Deze wedstrijden worden altijd bestempeld als één van de mooiste en soms hardste wedstrijden van het jaar. Dit jaar zal deze ongetwijfeld nog harder zijn, zeker nadat er veel commotie is ontstaan na de spreekkoren van de Juventus tifosi jegens Mario Balotelli.

/

Deze wedstrijd staat om verschillende zaken in de schijnwerpers. Vooral door het voorval met Balotelli, maar ook omdat beide teams sinds de terugzetting van Juventus naar de Serie B een soort van niet te herstellen band hebben opgebouwd. Terwijl Juventus in de problemen zat profiteerde Internazionale ervan door Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira over te nemen van La Vecchia Signora. Sinds de terugkeer van Juventus naar de Serie A kwamen er maar twee teams in het nieuws met transfergeruchten, kampioenschappen en trainers die naar elkaar uithaalden. Hoe je het ook draait of keert, Juventus – Internazionale draait om meer dan alleen maar de overwinning. Ze spelen voor de eer, met hart en nieren en ze willen beiden iets bewijzen.

Juventus wil laten zien dat zij ondanks haar terugzetting nog steeds superieur is in Italië en minstens evenwaardig aan Inter. Juve speelt nu haar derde seizoen terug op het hoogste niveau, maar is er nog niet in geslaagd om Inter bij te benen op gebied van resultaten en dat zal komend weekend absoluut een rol spelen in de motivatie van de Juventini. De laatste paar weken draait het stroef in Turijn en zal er druk op de schouders van de spelers staan. Als je zonder vertrouwen speelt dan merk je het meteen aan de resultaten en aan het voetbalspel en tegen Bordeaux en Cagliari was dit duidelijk te merken. In Turijn kunnen ze zich geen fouten meer permitteren en tegen Inter is er maar één resultaat denkbaar, een overwinning. Juventus staat momenteel acht punten achter Internazionale en dit is niet wat ze in Turijn hadden verwacht. Juve heeft wel het geluk dat zo goed als iedereen terug is uit blessure, zelfs David Trezeguet is vroeger terug dan verwacht en zal zijn opwachting maken in deze wedstrijd. In tegenstelling tot Juventus kan Internazionale vanuit een zetel spelen waardoor Juventus het extra moeilijk zal krijgen. Inter speelt de laatste tijd beter en beter en speelt met enorm veel vertrouwen waardoor het een moeilijke wedstrijd zal worden in Turijn.

/

Ik denk dat de wedstrijd zelf in het begin wat aftastend zal beginnen. Beide teams zullen kijken wat voor vlees er in de kuip ligt, maar eens de wedstrijd een kwartier bezig is zal de wedstrijd ontploffen. Ik verwacht een aanvallend Juventus dat voor de overwinning zal strijden en een Inter dat vooral controlerend zal spelen en af en toe een prikje zal uitdelen. José Mourinho heeft afgelopen week al een klein prikje uitgedeeld aan het adres van Juventus door uit te halen naar de prestaties van Juventus tegen Bordeaux. Niet alleen Mourinho maar ook andere Italiaanse grootheden deden al hun zegje over deze wedstrijd. Hoe je het draait of keert, het is een wedstrijd van levensbelang en een wedstrijd op de scherp van de snee. De competitie kan door deze wedstrijd terug spannend worden maar kan ook al misschien veel te vroeg in een definitieve plooi vallen. Met een nederlaag van Juve staat Inter al elf punten voor op Juventus en dat zullen ze niet meer goed kunnen maken lijkt me.

In deze wedstrijd zullen ongetwijfeld enkele spelers in de schijnwerpers staan. Balotelli werd de laatste paar weken door het slijk gehaald door Juventus supporters waardoor hij zich wil bewijzen. De vraag is alleen of Mourinho hem ook een kans wil geven tegen Juventus. Misschien wil hij hem als jongen van achttien jaar gewoon beschermen tegen de supporters en misschien ook wel tegen zichzelf. Hij heeft een moeilijk karakter waardoor je nooit goed weet hoe hij gaat reageren op bepaalde situaties. Mourinho is iemand die in zo’n soort zaken inzicht heeft en zal doen wat het beste is voor hem en Inter. Ik hoop in ieder geval dat het faire wedstrijd wordt waarin Balotelli of een andere gekleurde speler niet te maken zal krijgen met racisme. Een andere speler die extra gemotiveerd aan deze wedstrijd zal verschijnen is Diego die tegen een topclub eens zijn waarde wil bewijzen. Hij heeft nog niet echt overtuigend gepresteerd bij Juventus en hij zal er alles aan doen om Juventus naar de overwinning te leiden. Hoe de wedstrijd zal verlopen en wie er zal winnen weten we nog niet maar daar zullen we komend weekend een antwoord op krijgen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door juve96)

Sa2sa, jij schrijft altijd mooie stukjes en vol passie, daar houd ik wel van. Verder hoop ik voor je dat de Juventino's zich zullen gedragen tegenover Balotelli, hoe erg die kwal ook is. Laat Juve maar kampioen worden, niet weer dat lelijk Inter.. 4 sterren

Een aanvallend juve wat voor de overwinning zal strijden? met welk materiaal?

Laten we heel eerlijk zijn. Juve heeft heel veel afbraakvoetballers die vooral goed zijn in spel ontregelen. Op het middenveld heb je één echte voetballer die wil voetballen. Diego. Die heeft het in zich en kan het. Dit Juve oogt op mij wat onmachtig. Niet de absolute top voorin die met helemaal niks een wedstrijd kan beslissen. Niet genoeg creativiteit om het spel te maken en kansen te creeëren.

Ik denk dat het een vrij saaie wedstrijd zal worden die beslist zal worden in standaardsituaties. Ik ga er vanuit dat Inter een beter team heeft en ook zal winnen.

Juve komt in mijn ogen gewoon kwaliteit te kort voor de echte top.

Aardig stukje. Maar niet echt iets nieuws. 3 sterren.

3 december 2009 om 16:19

@filip: Ik begrijp dat je je vragen stelt over het aanvallend voetbal van Juventus maar ze hebben wel degelijk een elftal wat aanvallend kan spelen, maar niet in een 4231. Diego en Giovinco bij elkaar zal goed zijn voor creativiteit en als je dan nog een Camoranesi en Del Piero erbij zet is het een schitterend aanvallend team.

Ik denk dat het tijd is voor een 41212 systeem met de volgende opstelling:

Buffon
Caceres
Cannavaro
Chiellini
De Ceglie
Sissoko
Camoranesi
Marchisio
Diego
Del Piero(c)
Giovinco
3 december 2009 om 18:29

Goeie opstelling, maar ik zou een paar aanpasssing doen. Maar probleem is bij italiaanse clubs, is dat ze veel te veel veteranen hebben. Koop es wat talentjes onder de 25 jaar. Zal ze allemaal es goed doen(hoop ik)

Buffon
Caceres
Cannavaro
Chiellini
Legro/Ceg
Melo
Camoranesi
Giovinco
Diego
Del piero
Amauri
3 december 2009 om 17:53

@ Filip, ik moet je gelijk geven dat Juventus een kwalitatief mindere selectie heeft dan Internazionale, maar bij een wedstrijd zoals deze beginnen beide ploegen op 0. Ik ben het niet met je eens over het feit dat Juventus geen creativiteit heeft. Met name Giovinco en Diego zijn twee spelers die dat juist wel hebben. Diego is nog altijd niet in de vorm van zijn leven (zoals bij Werder Bremen), maar creëert wel openingen en heeft een goed inzicht. Daar kan Juventus komend weekend flink gebruik van gaan maken. Giovinco is nog jong, maar ook bij hem zie je dat creativiteit het sleutelwoord is. Het komt er nog niet altijd uit, maar deze jongen moet de tijd worden gegund. Eens kijken of hij er al staat in topwedstrijden.

Ik ben er nog niet over uit hoe de wedstrijd zal verlopen, maar ik verwacht dat het niet beslist zal worden door standaardsituaties. Beide ploegen hebben kopsterke verdedigers, dus doelpunten uit corners verwacht ik niet. Datzelfde geldt voor vrije trappen (tenzij deze individueel worden geschoten/genomen). De enige club op dit moment in de echte top, zoals jij het beschrijft, is Internazionale. Daar is dit seizoen geen discussie over mogelijk.

Ik hoop dat je ongelijk krijgt met je zegje over een 'vrij saaie wedstrijd', dat zou erg zonde zijn van mijn tijd, haha. Kan ik beter een andere wedstrijd uitzoeken. Maar ik kijk uit naar deze wedstrijd met hopelijk geen (racistische) spreekkoren en allerlei andere ongeregeldheden.

Ik denk dat Juventus het zwaar gaat krijgen tegen een Internationale in vorm. Ik vind dat de laatste tijd balotelli en eto'o het zeer goed doen bij Inter. Ik vind dat Juventus aanvallend minder sterk is maar op het middenveld overheerst met de nieuwe aankoop diego; Ik denk toch dat Juventus in een 3-5-2 opstelling gaat spelen dat hebben ze vorig seizoen ook vaker gedaan en dat pakte goed uit. Maar tegen een sterk Internazionale word het moeilijk om met 3 man te verdedigen met Balotelli en Eto'o voorin, ik ben benieuwd wat Inter te bieden heeft!

3 december 2009 om 17:59

@bojandaan,

Ik denk zelfs dat Mourinho niet met Balotelli zal starten. De laatste tijd heeft hij het aardig verbruid bij Mourinho en Materazzi is zelfs een gesprek met hem aangegaan om te vertellen dat hij niet altijd kan spelen. Volgens 'matrix' moeten ook topspelers/vedettes wel eens plaatsnemen op de bank. Het is nu aan Balotelli of hij er wat van leert.

Eto'o is zeker bezig aan een aardig seizoen, maar zal het dit weekend moeten doen met een andere in vorm kerende spits: Milito. Ik ben echt een fan van zijn spel en zie hem bijna wekelijks schitteren. Hopelijk kan dit fantastische aanvalsduo ook tegen Juventus voetbal van de bovenste plank laten zien.

Leuk geschreven stuk, leest makkelijk weg. Het is wel te merken dat je Juve-fan bent maar dat mag ook wel . Alleen denk ik dat Inter niet alleen gaat leunen, want Mourinho wil dit graag winnen. Het grotere puntenverschil breng Inter dan in een nog betere positie voor de Scudetto. Vind het wel knap hoe Juve zich weer teruggeknokt heeft in de hogere regionen van de Serie A zonder echte versterkingen met uitzondering van Diego.

Enige kritiek: de ik-vorm vind ik niet echt passend in een dergelijk stuk, en het is 'hoe je het ook wendt of keert' en niet draait . Maar verder leuk geschreven.

3 december 2009 om 16:22

@henkmanz: Internazionale hoeft niet echt te winnen dus daarom denk ik dat Internazionale Juventus het spel laten laten maken. Juventus moet zich zelf wel niet overschatte en als een blinde mol gaan aanvallen want dan wint Inter deze partij.

Over je kritiek: Ik woon in Belgie en zelfs op de scholen zeggen de leerkrachten hoe je het draait of keert dus. Misschien is dit een verschil tussen de Nederlandse team in Holland en in Belgie.

3 december 2009 om 18:00

Internazionale laat Juventus niet het spel maken, maar Juventus móét het spel maken willen zij nog enige aansluiting krijgen. Het is uiteraard logisch dat Inter grotendeels op de counter gaat leunen, maar reken erop dat zij niet ultra-verdedigend gaan spelen. Mourinho en zijn manschappen weten ook wel dat zij op dit moment een stuk beter zijn dan Juve.

Je hebt je goed gerevancheerd ten opzichte van je vorige artikel, Sa2sa. Allereerst mijn complimenten daarvoor.

Over de wedstrijd zelf ben ik lyrisch. Voor mij altijd een van de mooiste wedstrijden in Italië, op Il Derby di Sicilia na dan, haha. Er staat altijd veel druk op beide teams, al is dat ditmaal bij Internazionale een stuk minder. Zij staan bovenaan en hebben nu al liefst acht punten voorsprong op jullie. Noodzaak dus om een driepunter te scoren, anders zal het nog zeer lastig worden.

Ik weet trouwens niet of Mourinho met Balotelli zal starten. Hij heeft natuurlijk aardig wat over zich heen gekregen en daarnaast lijkt Mourinho de voorkeur te geven aan Milito en Eto'o. Vooral Milito laat de afgelopen weken zijn waarde zien. Ik las vandaag ook dat het meespelen van Sneijder erg onzeker is. Dit zie ik zeker als een pluspunt voor Juve, daar kunnen ze van profiteren.

Over de inhoud ben ik ook wel te spreken. Je laat nu jouw licht schijnen over de wedstrijd en de randzaken, en dat is exact de bedoeling. Je taalgebruik kan hier en daar nog wat verbeterd worden. Daarmee bedoel ik dat het niet wervelend is geschreven, maar je hield wel mijn aandacht omdat ik geïnteresseerd ben in dit duel. Vier sterren voor jou.

Succes gewenst dit weekend!

Leuk stukje, maar er zijn nog wel wat dingen die je kunt bijschaven vind ik. Je schrijfstijl is niet echt mooi, soms wat te lange zinnen, en soms wat verkeerd gebruik van (spreek)woorden. Drie sterren .

Waardeloos stukje. Je zegt absoluut niets wat ik niet zelf kon bedenken, en dat voor een 'clubexpert'. Als je wat meer over de geschiedenis had geschreven, wellicht wat memorabele wedstrijden uit de geschiedenis enz. was het een veel interessanter stuk geweest. Ik had dat op zijn minst wel verwacht van een 'clubexpert. Je had wellicht ook de de inhoud van de krantenartikelen kunnen analyseren. Iets meer inhoud

Dit is een zeer oppervlakkig stuk. Een voorspelling kan ik ook wel maken. Dat stukje over Balotelli is gewoon open deuren intrappen, natuurlijk kan het zo en zo gaan. Er staat niets vast in het leven, maar je kan gezien bepaalde factoren wel met enige waarschijnlijkheid zeggen dat er iets kan gebeuren. Je analyse, voor zover je daarvan kan spreken, is gewoon belabberd.

Positieve is dat je wel met passie schrijft en duidelijk gepassioneerd bent over Juventus en deze wedstrijd. Als je die passie gepaard kan laten gaan met inhoudelijk sterkere stukjes zou je best wel informatieve en leuke stukjes kunnen schrijven over Juventus.

Maar dit kan me niet boeien, dat is jammer want ik had meer verwacht van iemand die zo'n grote Juve fan is.

3 december 2009 om 17:50

Als clubexpert dien je je eigen draai aan zo'n onderwerp te geven. We hoeven geen uitslagen terug te lezen van tig jaar geleden, die kunnen we namelijk ook op wikipedia vinden

3 december 2009 om 18:07

Lieverd, ik heb het ook niet over uitslagen. Duh. Maar over leuke anekdotes etc. Dit is gewoon een simpele verwachting van de wedstrijd zoals je die ook in het roze zal vinden in Italie. Wat is daar speciaal aan. Wat is 'je eigen draai' geven als het niet origineel is?
Iedereen die het Italiaanse voetbal een beetje volgt weet wat de verhoudingen tussen Inter en Juve zijn (bijv. de recente geschiedenis). Of is 'je eigen draai' het feit dat je dit opschrijft op voetbalzone bij gebrek aan zo'n soort stukje van de redactie zelf? Wat er trouwens weldegelijk komt in de voorbeschouwingen, alleen dan verkort.

3 december 2009 om 18:21

@ N_tesla

Ik heb het net ook al ergens anders aangegeven, maar niet iedereen die een stukje leest van een clubexpert weet ook net zoveel van die club als de clubexpert. Jij in dit specifieke geval wel, maar gelukkig is dit stukje niet alleen voor jou geschreven...ik ben zelf niet zo'n grote volger van het Italiaanse voetbal en dus heeft het mij weer wat leuke inzichten verschaft.

Kortom, ik vind dat je erg kort door de bocht reageerd dat het een waardeloos stuk is. Alleen al omdat je kan zien dat er veel tijd aan is besteed en dat iemand zijn of haar best doet ons iets bij te brengen.

3 december 2009 om 18:23

Lieverd? Hoop dat je een vrouw bent

On:
Ik snap nog steeds niet helemaal wat je wél in de artikel wilt zien. Memoriabele wedstrijden? Nogmaals, ook deze lees je vaak genoeg.

Voor de rest denk ik dat de belangen duidelijk in de tekst staan (terugzetting naar de Serie B, posities op de ranglijst etc,)

3 december 2009 om 19:02

Ik vind juist niet dat er veel tijd aan is besteed, het lijkt uit de losse pols geschreven te zijn.
Daarnaast begrijp ik volkomen dat er mensen zijn die minder over het Italiaans voetbal weten . Maar voor dat soort mensen is het ook interessanter om wat meer relevante achtergrond informatie te krijgen.
Ik ga er namelijk wel van uit dat je toentertijd hebt meegekregen dat Juventus was teruggezet en dat Inter wat spelers heeft overgenomen. Het lijkt me een verre van onlogische aanname om te stellen dat er, vrij kort na dit gebeuren, nog steeds in intense haat is.
Kort door de bocht vind ik niet de juiste term om te gebruiken. Ik zeg namelijk niet alleen dat het waardeloos is, maar ook waarom ik dat vind. Het lijkt me niet te veel gevraagd van een 'clubexert' om wat anekdotes over het verleden naar boven te halen. Iets dat je misschien alleen op Juve fansites vindt.

Dat brengt me ook gelijk bij de reactie die ik op Ac_milann wilde geven. Ik heb het nooit over de belangen gehad. Ik zou juist zeggen dat het hele bericht daar vol van staat terwijl die in zo'n grote wedstrijd behoorlijk duidelijk zijn, ook al weet je niet meer over het Italiaanse voetbal dan dat Juve en Inter grootmachten zijn. Een paar regeltjes hadden volstaan.

Voor een tegenargument op memorabele wedstrijden verwijs ik je naar Dhr. Aardbei. Daarnaast wil ik nog zeggen dat leuke anekdotes zo'n stukje krachtiger en overtuigender kunnen neerzetten. Je punt komt dan sterker over. Ook al is een punt in dit artikel ver te zoeken.

Ik ben benieuwd of de schrijver nog een reactie heeft op hetgeen door mij gezegd.

Ciao bambini

Leuk onderwerp (zat er eigenlijk op te wachten). Maar teveel tekst over Balotelli. Alsof de hele wedstrijd om hem gaat.

Goeie vooruitgang t.o.v. je eerdere documenten, ik zou zeggen ga zo door

3 december 2009 om 18:04

Sa2sa beweert ook niet dat de wedstrijd om Balotelli draait, maar de berichten van de afgelopen week (weken) zetten dit duel wel extra op scherp. Ik vind het dan ook goed dat hij het in zijn artikel even naar voren brengt. Dat kan geen kwaad.

Wat verwacht jij overigens van dit duel, Ac_milann?

3 december 2009 om 18:19

Kan zeker geen kwaad, maar ik lees liever iets over de grote helden (bijv. Zanetti en Del Piero, die al zó vaak tegenover elkaar hebben gestaan) dan over een irritant ventje dat op het veld niets meer dan een bijrol speelt.
Vind het ook geen probleem dat hij even naar voren wordt gehaald, maar mij net iets te vaak

Over de wedstijd, ik denk dat Sa2sa mijn ideeen over de wedstrijd duidelijk heeft omschreven in de tekst. Juve moet, Inter mag. Maar naast de posities op de ranglijst staat er ook wat eer op het spel.
Ik hoop op een ware veldslag (vind ik altijd het leukst ).

3 december 2009 om 19:05

Exactly my point. Ik lees ook liever over Zanetti en Del Piero. Wedstrijden waarin zij, wellicht tegen over elkaar stonden en, de hoofdrol speelden. Memorabele wedstrijden dus. Dat soort dingen mis ik en vandaar mijn oordeel.

Je ideeen over dat Juve moet en Inter mag kan iedereen wel bedenken na het aanshouwen van de ranglijst. Dat is geen verwijt naar jou toe of zo, dat is gewoon een constatering die ieder weldenkend mens zou maken , maar dat is ook tegelijkertijd ook 1 van de redenen dat ik niet enthousiast ben over dit stuk. Het staat vol met open deuren en is totaal niet origineel.

Juve heeft geen kans. Inter is zoveel sterker dan dat halve team van Juventus wat vooral een gebrek heeft aan echte dragende spelers. Diego haalt zijn niveau van Bremen niet vind ik en is duidelijk minder dan bijvoorbeeld Sneijder. Over de aanval en de verdediging zal ik maar niet beginnen. Eerlijk gezegd ben ik ook mijn respect voor Juventus verloren na al die doping en omkopingschandalen. Nee laat Inter maar lekker winnen! En dat is ook wat zal gebeuren.

3 december 2009 om 18:53

@tristanajax: Beetje nutteloze reactie vind ik maar goed, onderbouw je mening eens? Waarom heeft Juventus geen kans en hoezo half team?

Dat je voor Ajax bent en Nederlander bent oke, maar Sneijder is echt niet beter als Diego. Verder is het niet eens zeker dat Sneijder gaat spelen want hij is nog niet eens wedstrijdfit.

Hopelijk wordt het een mooie wedstrijd waarin beide clubs willen laten zien wat ze waard zijn. Het zal zowiezo een fel beladen derby worden en hopelijk wint het team die het het meest verdiend. Forza Juve

Leuk stukje, het is inderdaad vol passie geschreven en dat maakt het vermakelijk!

Opbouwende kritiek; probeer in het vervolg een beetje op zinsbouw te letten. Ik doel dan met name op je woordkeuze en het gebruik van gezegdes/spreekwoorden.

Enkele voorbeelden:

"strijden met hart en nieren"
"een niet te herstellen band opbouwen"

Verder is het soms beter om een zin eerder af te kappen, om daarna met een nieuwe te beginnen. Dit houdt het geheel wat meer overzichtelijk!

Nogmaals; dit is niet bedoeld om je af te kraken, want het stukje zelf is zeker wel vermakelijk, ga zo door!

leuk en goed stukje!

zal moeilijk worden..hoop dat Juve wint want Inter loopt anders nog verder uit tot 11 punten en dan lijkt mij dat het seizoen in Italie snel zijn spanning verliest. Maja daarentegen het is en blijft voetbal. Alles is mogelijk. Hoop op een mooie wedstrijd met als winnaar Juventus.
Forza Juve

Ik vind het een aardig stuk. Wat ik jammer vind is dat je niet wat harder ingaat op het racisme in het Italiaanse voetbal (en eigenlijk de gehele samenleving). Je moet toch wat meer je messen slijpen, want dan wordt het pas echt boeiend. Maar goed, je bent nog jong en je moet blijven schrijven want het talent is er zeker.

Ik moet zeggen dat ik dit stuk vele malen beter vind dan je vorige stuk en ondanks dat de zinsopbouw soms rommelig is leest het goed weg en kun je merken dat je eigen ik hierin zit. Ik begrijp dat je Juventus fan bent en dat ook vanuit die kant benaderd alleen wanneer je aangeeft dat Juve in de problemen zat en Inter daardoor Zlatan en Viera heeft gekocht je ook moet aangeven waarom Juve in die problemen is gekomen zonder dat je het complete schandaal hoeft op te rakelen. Verder vind ik dat je als je iets schrijft je altijd kritisch naar jezelf moet zijn en jezelf daarom eigenlijk nooit 5 sterren mag geven maar dat is mijn mening. Ik ben zelf ook kritisch maar in dit geval vind ik het een informatief stuk vooral voor de mensen op voetbalzone die de serie A niet intensief volgen daarom geef ik je 4 sterren.

Gaat spannend worden, maar ik denk dat Inter gaat winnen. Juventus is volgens mij een beetje uit vorm en Inter gaat daar gebruik van maken. Ook vind ik dat er veel meer aanvallend talent zit in de selectie van Inter. Ook het middenveld van Inter is echt sterker dan die van Juve. Enige minpunt voor Inter is dat Sneijder er niet bij is, maar ik denk dat ze dat wel kunnen opvangen. Maar ik hoop op een dodelijk momentje van Del Piero of Diego. Forza Juve!!!

De tekst zit vol met passie en de nodige informatie maar het is in mijn ogen slecht geschreven.

Qua Nederlands zitten er veel fouten in, de zinsopbouw is hier en daar slecht en datzelfde geld voor de tekstopbouw.

De titel suggereert dat je een beschouwing neerzet terwijl er meer wordt gekeken naar hoe Juventus de wedstrijd in gaat. Dat is logisch en ook niet erg, maar probeer er rekening mee te houden.

Ik weet niet hoe je een tekst begint te schrijven maar misschien is het verstandig om de opbouw van de tekst van te voren even op klas uit te werken.

De inhoud vind ik dus goed, de nodige passie en informatie zitten er in. Probeer echter wat meer te kijken naar de tekst zelf, de tekst is immers het communicatie middel en dus zeker niet onbelangrijk omdat goed neer te zetten.

Vat mijn kritiek niet te persoonlijk op, ik probeer je alleen maar te helpen door mijn mening te geven ;-). Succes!

De inhoud is redelijk maar het is behoorlijk slecht geschreven, net als je andere stukken overigens. Daarbij zijn er ook in dit stuk erg veel foute uitspraken en gezegde's. Ik weet niet of je daarmee interessant of intelligent wil overkomen maar door dat soort fouten te maken, maak je jezelf een beetje belachelijk. Een kort overzichtje uit deze tekst:

Hoe je het ook draait of keert ( Het is hoe je het wendt of keert, niet hoe je het draait of keert )

Ze spelen voor de eer, met hart en nieren en ze willen beiden iets bewijzen. ( Ze spelen met hart en nieren? Hele rare en misplaatste uitspraak. Je kan iets zijn in hart en nieren maar ermee spelen bestaat niet. )

Juventus wil laten zien dat zij ondanks haar terugzetting nog steeds superieur is in Italië en minstens evenwaardig aan Inter. ( Dus superieur zijn staat gelijk aan minstens gelijkwaardig aan Inter? Dan ben je namelijk niet meer superieur als dat het geval is. )

Juve heeft wel het geluk dat zo goed als iedereen terug is uit blessure ( Terug is uit blessure klopt niet, het is terug van een blessure. )

In tegenstelling tot Juventus kan Internazionale vanuit een zetel spelen ( Een gezegde waarvan ik nog nooit heb gehoord? )

Ik denk dat de wedstrijd zelf in het begin wat aftastend zal beginnen. ( Een team kan aftastend spelen maar een wedstrijd kan niet aftastend zijn. Dat is een werkwoord dat niet aan het onderwerp valt te koppelen. )

Beide teams zullen kijken wat voor vlees er in de kuip ligt, ( De gezegde luidt; Kijken/weten wat voor vlees je in de kuip hebt. )

Hoe je het draait of keert, ( Wederom; het is: hoe je het ook wendt of keert. )

een wedstrijd op de scherp van de snee ( Juiste is: op het scherpst van de snede. )

De competitie kan door deze wedstrijd terug spannend worden ( Terug spannend worden? Misschien bedoel je weer of wederom spannend worden? )

in zo’n soort zaken ( In Zulk soort zaken ).

Het is wel duidelijk dat je veel passie heb voor Juventus. Ik denk echter niet dat jij de aangewezen persoon bent om dit op anderen proberen over te brengen.

Leuk stukkie,...alleen begrijp ik niet waarom je jezelf steeds vijf sterren geeft,....
Ik vind dat je als schrijver van een stukje je jezelf niet mag beoordelen,....
Zou leuk zijn als je dat bij je baas ook kon doen,...aan het einde van de maand bepalen hoe hoog je salaris is,...of je zelf bonussen geven,...

goed stukje

Forza juve

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren