Amrabat; gehyped, gewogen en te licht bevonden

Voetbaldemagoog Johan Derksen noemde Ryan Babel een ‘blind paard’. Ik vind de gangsterrappende buitenspeler annex net-niet-spits eerder een 'one-move-player'; links dreigen, naar binnen trekken en met rechts uithalen. Dat heeft niets met een zogenaamd blind paard te maken. Het echte blinde paard is een generatiegenoot en speelt in het Philips-stadion, of ja, eigenlijk voornamelijk op de Herdgang; Nordin Amrabat.

/

Vooraanvang van het huidige seizoen was ik, in mijn redelijk verstrooide hoofd, bezig met de perfecte opstelling voor PSV. Ik wist dat Fred Rutten 4-3-3 zou gaan spelen, want dat is inmiddels wel zo’n beetje zijn handelsmerk. Zo liet hij het provinciale FC Twente bij tijd en wijle schitterend spelen in die oer-Hollandse speelstijl. De posities kon ik redelijk snel invullen, behalve die van rechtsbuiten. Zoals jullie nu weten zette de PSV-trainer enfant terrible Danko Lazovic er neer; een geniale zet. De flamboyante Serviër loopt eindelijk in het gareel, vecht voor de ploeg en blijkt warempel over een puntgave voorzet te beschikken. Samen met vriend, ploeggenoot en medebuitenspeler Balasz Dszudszak vormt hij de zelfverklaarde 'Balkan Boys' op de flanken van dé Nederlandse topclub van het afgelopen decennium. Het alternatief op de rechterflank is van een dusdanig dramatisch niveau dat 'ons Fred' er zijn vingers niet aan zal branden. De in het verleden door het voltallige Nederlandse voetbaljournaille omhoog geschreven Amrabat heeft zich nog geen enkele keer kunnen onderscheiden.

Amrabat, van 31 maart 1987, kende de afgelopen jaren een jongensboekachtig verloop van zijn carrière. Hij parasiteerde op de Nederlandse voetbalcultuur; in ons land zijn wij namelijk helemaal idolaat van ‘de echte buitenspeler’. De echte buitenspelers, met het krijt aan de schoenen en dan de achterlijn halen, ja daar ging je voor naar het stadion. Illustere buitenspelers als Coen Moulijn, Piet Keizer en Marc Overmars genieten, zelfs in het ziekelijk nuchtere Nederland, nog steeds een legendarische status. Velen koesterde de hoop dat Amrabat zich in een dergelijk rijtje zou gaan scharen, terwijl hij natuurlijk geen echte flankspeler is. Na zijn aardige jaren bij FC Omniworld en VVV-Venlo was het PSV dat toehapte en de voetballer voor luttele miljoenen inlijfde. Een peperdure (2,3 miljoen euro) en ultra domme aankoop van Jan Reker en consorten. Ze waren in mijn ogen bang dat ze wederom een talent uit de eigen eredivisie zouden mislopen en hoopte op een ontwikkeling in de trant van Luis Suárez. Een overhaaste beslissing want hij blijkt niets toe te voegen aan PSV. Ik vind het typerend dat PSV deze speler al van VVV overneemt. Ze hadden hem zich moeten laten bewijzen bij een Hollandse subtopper (bijvoorbeeld SC Heerenveen), maar uit angst besloten ze hem te kopen.

Nog even voor de duidelijkheid Amrabat is geen voetballer zoals Suárez. Suárez speelt ook intuïtief, maar is sneller op de eerste meters, heeft een veel beter ruimtelijk inzicht, is technischer en heeft veel meer scorend vermogen. Daarnaast is Suárez een echte winnaar met een enorme profileringsdrang en is Amrabat, althans bij PSV, een wat apathische twijfelaar. Waarschijnlijk is het een twijfelaar omdat hij weet dat hij boven zijn niveau speelt. Nee, hij is veel beter te vergelijken met voormalig PSV-er Edwin van Ankeren. Dat was ook iemand die op het moment van de hij de bal kreeg nog geen flauw idee had van wat hij ermee ging doen. Meestal zette hij het dan op een hollen. Een beetje hollen met de bal en dan schieten of een voorspelbare actie. Amrabat is de natuurlijke opvolger van Edwin van Ankeren. Daar is niets mis mee, want Edwin was een aimabel mens, een echte goedzak.

/

Bij VVV heeft Amrabat een jaar lang hoge ogen kunnen gooien met het spelen van degradatievoetbal. In negen van de tien wedstrijden werd VVV teruggedrongen en kon het eruit komen op de counter. Dat spelletje lag het blinde paard als geen ander. Met zijn ontegenzeggelijke snelheid was hij voor de degradant een gevaarlijke schakel. Naast die snelheid beschikte hij destijds over de nodige bravoure en durf, waardoor hij af en toe een geslaagde actie maakte. De goals van zijn voet waren zelden van technisch hoogstaand niveau. Destijds werd hem al verweten dat hij geen oog voor zijn medespelers had. Dat had in mijn ogen niets te maken met egoïsme of het willen afdwingen van een transfer, maar louter met zijn omvangrijke oogkleppen. Het spelen van voetbal bij VVV of PSV is een wereld van verschil. Bij een club als PSV maak je in de vaderlandse Eredivisie negen van de tien keer zelf het spel. In een dergelijke wedstrijd heb je helemaal niets aan Amrabat. Hij is namelijk niet goed in de combinatie en creëert vanuit stilstand nauwelijks kansen. Concreet houdt het in dat PSV in 90% van de wedstrijden geen beroep hoeft te doen op de aspirante international van Marokko. Wanneer PSV op de counter speelt, doorgaans in topwedstrijden, komt hij ook te kort. Daarbij ligt het gebrek aan pure kwaliteit ten grondslag.

Toch zie ik het positief in. Ik vind zelfs dat PSV Amrabat, tegen een verlaagd salaris, een contractverlenging moet gunnen. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik zal het uitleggen; ik zie PSV in de toekomst nog meer handelen als een voetbaluitzendbureau. Ze kunnen Nordin dan jaarlijks uitlenen aan het zojuist gepromoveerde team. Hij is een echte specialist voor een nieuwbakken Eredivisionist. Zo zie ik hem volgend seizoen heerlijk op de counter spelen in Leeuwarden. Dit zie ik als de ultieme oplossing. Het detacheren van voetbalspecialisten, ik hoop dat Reker dit leest.

Het detacheren van Amrabat is voor latere zorg. Nu moet hij zich voornamelijk bezig houden met het ‘proces’ en de ‘kleedkamer’ bij PSV. In die twee ‘Rutten-termen’ moet Nordin zijn rol pakken. Voor het proces lijkt het mij bevorderlijk dat hij zich tijdens de trainingen telkens weer de bal laat afnemen door Erik Pieters. Dat is weer goed voor het zelfvertrouwen van onze jonge linksback. Wat betreft de kleedkamer moet Nordin zich vooral vriendelijk en begripvol opstellen ten opzichte van zijn ploeggenoten. Zeker niet gaan zitten mokken. Het beste lijkt me dat hij af en toe een grap tapt en zich verder bekwaamt in het klaverjassen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 61 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door ProfCalcio)
3 december 2009 om 14:30

Nou het punt is dat deze jongen groot fan is van Johan Derksen.. niet voor niets heeft ie een johan derksen fanclub opgericht.. in mijn ogen belachelijk. Maar goed, wat hij dus probeert is om net zo negatief over te komen als Johan Derksen altijd is.

Ik ben van mening dat Amrabat nog nooit echt de kans heeft gehad en met zijn leeftijd zou ik hem niet perse afschrijven.

4 december 2009 om 17:48

Ben het in principe met je eens. Ik vind Amrabat ook niks, nee helemaal niks, maar was toch redelijk blij toen hij destijds kwam. Dan kan je wel weer de schuld bij Reker leggen, maar dit was gewoon een geweldig talent + laat je 'm naar heerenveen gaan en hij doet t daar goed, dan zal je hem nooit kunnen betalen en gaat hij rechtstreeks naar het buitenland.
Toch heb ik nog een sprankeltje hoop dat Rutten er iets van weet te maken, maar verhuur zou niet slecht zijn. Verder heeft hij heus wel technische goals gemaakt/. En ajaxmwforever ik weet niet waar jij geweest bent de afgelopen jaren, maar Amrabat heeft vorig seizoen een heel seizoen (!) de kans gekregen...

5 december 2009 om 00:06

ik vind het altijd goed dat mensen een mening hebben en voorkeuren...
Maar het kan ook respectvol zijn... Iemand een blind paard noemen is niet netjes en slaat nergens op...

Amrabat heeft met het voetballen een hoger niveau bereikt dan deze proevomaster ooit zal bereiken als schrijver,,,

Niet alle spelers bereiken meteen het niveau als ze jong zijn... Sommigen hebben meer tijd nodig... Neem als voorbeeld Forlan... Die kon er helemaal niks van, volgens de " kenners" toen hij bij Manchester United speelde... We weten allemaal wat die meningen nu waard zijn...

Geduld... Hij heeft nu betere spelers voor zich staan en concurrentie heeft nog nooit iemand slechter gemaakt.. Ik heb Amrabat zien spelen en ik moet zeggen, het geeft hoop... geduld....

5 december 2009 om 00:07

ik vind het altijd goed dat mensen een mening hebben en voorkeuren...
Maar het kan ook respectvol zijn... Iemand een blind paard noemen is niet netjes en slaat nergens op...

Amrabat heeft met het voetballen een hoger niveau bereikt dan deze proevomaster ooit zal bereiken als schrijver,,,

Niet alle spelers bereiken meteen het niveau als ze jong zijn... Sommigen hebben meer tijd nodig... Neem als voorbeeld Forlan... Die kon er helemaal niks van, volgens de " kenners" toen hij bij Manchester United speelde... We weten allemaal wat die meningen nu waard zijn...

Geduld... Hij heeft nu betere spelers voor zich staan en concurrentie heeft nog nooit iemand slechter gemaakt.. Ik heb Amrabat zien spelen en ik moet zeggen, het geeft hoop... geduld....

Geweldig stuk, mooi geschreven! Amrabat komt inderdaad te kort voor het niveau van Psv. Ik zie hem graag tegemoet komen volgend seizoen in Leeuwarden! Ik denk dat Amrabat zich nog wel kan doorontwikkelen, hij is nog vrij jong.

4 december 2009 om 12:57

ik vind het persoonlijk helemaal geen goed stuk, voornamelijk omdat er een aantal onwaarheden inzitten, zoals: dat suarez sneller is in de eerste meters, als amrabat een goed punt heeft, is het wel snelheid op de eerste meters.

daarnaast zegt de schrijver dat hij nooit goede technische doelpunten heeft gemaakt, dan vraag ik me af onder welke steen hij geleefd heeft.

amrabat is onvoorspelbaar, en soms te stuimig, maar om hem af te schrijven en te betitelen als een paard met oogkleppen, die bij een degradant hoortn te spelen; dan heb je imo geen verstand van voetbal, laatstaan van columns schrijven over voetbal.

Ik kan mij wel vinden in jouw mening ik vind Amrabat persoonlijk ook geen goede aankoop van PSV maar bij een club als VVV en Cambuur voegt hij inderdaad zeker wel wat toe alleen snap ik niet waarom je dan zijn contract zou willen verlengen?

3 december 2009 om 22:59

om te verhuren en op die manier zo min mogelijk verlies maken.. Of denkje dat cambuur de 2,3 miljoen gaat ophoesten die psv betaald heeft?

3 december 2009 om 23:49

denk je dat je geld verdient aan het verhuren van een speler? Meestal komt het er op neer dat de club die de speler huurt een deel van het salaris betaalt, of helemaal als je mazzel heb. Psv heeft hier niks aan tenzij ze denken dat amrabat nog iets gaat betekenen voor psv in de toekomst

5 december 2009 om 01:38

ik geloof dat jij en de schrijver van dit matige artikel niet echt doorhebben wat er bij verhuur van een speler gebeurt. de club die huurt, betaalt hooguit een deel van het salaris (soms wordt er niets betaald) . de club waar de speler onder contract hoopt natuurlijk dat de speler zich kan ontwikkelen, wat beter is dan voor dat salaris op de tribune of bank te zitten.
maar waarom zou je in godsnaam een speler contractverlenging aanbieden als je hem wilt verhuren?? dat is toch een continue verliespost terwijl die niet eens bij de club is om zelfs maar te trainen. nog minder verstand van financieel beleid dan Reker heb je dan.
wat Amrabat betreft, waar wordt nou eigenlijk zo moeilijk over gedaan. Hij speelt amper, dus wat valt er nou te zeuren. beter Amrabat in je selectie dan deze schrijver een baan in de voetbaljournalistiek.

Kom op zeg. Amrabat loopt in zijn eentje langs heel Cambuur. Tjongejonge, die heeft daar echt niks te zoeken. Amrabat is best heel talentvol, hij is alleen geen directe versterking voor het huidige Psv. Een verhuur aan een middenmoter / subtopper zou hem goed doen.

Amrabat verdient een kans, talent is nooit direct pure kwaliteit in prof-wedstrijden.
Wat verwachten jullie wel niet?
Deze jongen is 22 jaar en speelt net klein jaartje bij het meest stabiele team van Nederland.
Stelletje pessimisten weer, word er onderhand moe van.

3 december 2009 om 14:47

Suarez is ook 22 jaar en die maakt het wel waar

3 december 2009 om 14:53

Suarez speelt al 5 seizoenen op het hoogste niveau van het Nederlandse Voetbal

3 december 2009 om 15:28

En hoe zo het komen dat hij al 5 jaar eredivisie speelt, omdat ze hem een kans gaven? Nee, omdat hij gewoon over meer kwaliteit beschikt.

3 december 2009 om 15:40

Daarom wordt Suarez gezien als (een van) de beste speler(s) van de eredivisie..of wil jij iedereen die niet op het niveau van suarez zit afdoen als nietsnut?? Dan hou je volgens mij niet veel over

3 december 2009 om 21:25

Suarez is n spits dus dat is al anders.amrabat is niet altijd gelukkig geweest maar heeft ook goede wedstrijden gespeeld.dszudzak was in t begin ook niks.liet af en toe wat acties zien die hij op youtube had gezien.nu gwn elke week gevaarlijk.amrabat heeft de pecht dat Lazovic t zo goed doet op rechtsbuiten.lazovic werd vorig seizoen al afgeschreven door iedereen,nu elke week van grote waarde.ik zie t nog wel goedkomen.ben meer benieuwd naar manco.

3 december 2009 om 17:36

Niet alle spelers breken op jonge leeftijd al door. Amrabat's sterktse jaren moeten nog komen. Misschien is hij nu nog geen toegevoegde waarde, maar als hij tijd krijgt van het met 24-25 jaar weer anders zijn.

Nu afserveren is toch wel erg goedkoop vind ik. Ondanks dat ik Ajax fan ben, en het mij eigenlijk zal jeuken wat PSV doet, denk ik dat PSV deze jongen in de toekomst echt nog wel kan gebruiken, maar dan moet je hem opleiden en op het juiste moment weer brengen.

Geen begeleiding, tja, verkoop dan maar, maar dan ligt dat zeker niet alleen aan Amrabat.

De aankoop van Amrabat vond ik toen hij kwam eigenlijk heel begrijpelijk.
Amrabat was in Venlo de wekelijkse uitblinker en echt te goed voor die club.
Ik snap dus erg goed dat Nordin de kans heeft gekregen om zich in Eindhoven verder te ontwikkelen maar jammer genoeg is dat niet gebeurt.
Ik denk niet dat Reker er iets aan kan doen dat de productie van Amrabat bij PSV beduidend lager ligt dan bij VVV of wel?
Bij VVV heeft Amrabat in 33 wedstrijden 10 doelpunten en 7 assisten gemaakt en voor een buitenspeler is dat niet slecht toch?

Toch lekker vlot geschreven met een duidelijke eigen mening en ook al is het niet mijn mening krijg je toch 3 punten.

4 december 2009 om 17:32

Amrabat kan het wel heeft genoeg talent zijn kans komt er wel gaan ie zeker paken misschien in de winterstop op verhuren naar fc utrecht

Waarom nou geen andere structuur verzinnen met dat soort jonge aankopen bij de topclubs. Zal een paar voorbeelden geven van spelers waarbij het echt anders had gekunt.

Gezien de grote van de selecties van de (grotere clubs) zal een jonge talentvolle speler zich moeilijker in de basis spelen gezien de moordende concurrentie binnen zo'n team. Als bv PSV Amrabat eens eerst bij b.v. een club als NAC of Heerenveen laat onderbrengen voor 2 jaar en dan als hij sterker en meer wedstrijden op dat niveau speelt is het misschien makkelijker inpassen zo'n jongen dan nu het geval is. Ook zie je dat terug bij Nijland wat te boek stond als een geweldige speler met toekomst. L. Bruins bij Feyenoord zo'n beetje het zelfde verhaal. Alleen echte toppers (verleden) redden het bij de topclubs. Cruijff, Gullit, van Basten, Bergkamp, Sneijder, van de Vaart, ect. die op zeer jonge leefdtijd bij een topclub in Nederland speelde.

Is dit kapitaal vernietiging? De tijd zal het leren wat er van deze talenten terecht gaat komen.

5 december 2009 om 00:20

Komt wel een beetje heel erg Ajax-lievend over zeg.. Waarom noem je bijv. een Sulejmani niet?

amrabat heeft vorig zeisoen nog goed gepresteerd ,

nu heeft die een dipje en gaan ze dit schijven

wat een onzin !

Amrabat bevindt zich nu in de fase waarin Lazovic zich uitgevochten heeft. Lazovic heeft zich omgevormd van enfant terrible tot teamplayer.

Als Lazovic zo iets kan biedt dat alle hoop voor Amrabat. Koebermans is ook zo'n speler waarvan vele riepen dat hij tekort kwam voor de echte top van Nederland en dus ook voor Psv.

Maar kijk mits een speler goed gebruikt wordt blijkt hij met wat geluk ploseling wel een toegevoegde waarde te zijn voor Psv.

PSV zou Amrabat moeten uitlenen aan Nac, Utrecht, Heerenveen of Groningen. Bij deze ploegen kan hij zich net als bv Lens dat heeft gedaan doorontwikkelen om daarna een dragende kracht voor PSV te worden.

Zo niet stel ik een ruil voor tussen Amrabat met Ari of Pelle. Dembele zou ook nog kunnen maar zoveel geld heeft PSV niet.

Ik zou deze afgeschreven speler graag naast Lens in de aanval van AZ zien spelen........

3 december 2009 om 14:59

Ik zie in Ari of Pelle niet echt een versterking voor Psv. Maar inderdaad een verhuur voor Amrabat zou niet slecht zijn. Samen met Ricky van Wolfswinkel bij Utrecht.

4 december 2009 om 11:29

Wou ik net gaan typen. Als je kijkt naar wat Lazovic heeft gedaan qua ontwikkeling, dan kan Amrabat dat ook. Naar mijn mening een talentvollere speler en 4 of 5 jaar jonger. Hij krijgt nu geen kanzen bij psv, wat wel begrijpelijk is, en ik denk dat hij gewoon een tijdje bij een subtopper veel moet spelen.

Goede supporter ben jij. Meestal steun je eigen spelers. Die jongen is 22 jaar, krijgt nauwelijks de kans en zit op dit moment in een dal waar hij zeker uit gaat komen. Vorig seizoen kon hij nog meedraaien en zou dat nu opeens niet meer kunnen? Laat me raden wat je volgende stuk is, "marcellis gehyped, gewogen en te licht bevonden"?

Het zijn allebei jongenjongens die voor het eerst in zo'n situatie zitten en die hier zeker sterker uit terug zullen komen. Pieters en Lazovic hebben hetzelfde meegemaakt en natuurlijk krijgen ze dan kritiek maar nu ze basisspeler zijn hoor je niemand meer.

Over twee jaar hoor je niemand meer over de combi Amrabat en dit seizoen als hij dan ineens in de basis speelt en het nog goed doet ook.

Ik vind dit persoonlijk geen goed stuk omdat je te snel conclusies trekt, je dit stuk voor heel veel meer voetballers over de wereld kan schrijven, je zo je eigen club niet steunt en dat als Amrabat over twee jaar goed voetbalt we jou niet meer horen.

4 december 2009 om 14:58

Ik vind dit stuk juist als supporter wel van lef en realiteitszin getuigen. Ik zal niet zeggen dat ik het helemaal met hem eens ben, maar het stuk leest lekker weg en blijft boeien.

Natuurlijk de conclusie is wat vroeg getrokken, maar wees eerlijk wat heeft Amrabat nou bij PSV laten zien?

Hehe het detacheren van voetbalspecialisten, lijkt me niet echt een compliment voor je club

5 sterren

*zelfkritisch
*ander standpunt
*leuk geschreven

4 sterren

Je hebt gelijk dat PSV hem te vroeg gehaald heeft. Aan de andere kant kan ik mij voorstellen dat PSV niet het volle pond voor hem wou betalen als hij bij een subtopper doorbreekt. Je ziet hetzelfde bij Nijland. Ook veel te vroeg gehaald. Ik snap PSV wel alleen die jongens zelf niet. Waarom zulke grote stappen zetten als je de kans hebt om jezelf te overlopen. Kies voor de cariere en niet voor de "naam" waar je mag voetballen. zelf kunnen ontwikkelen is belangrijker.

Wat leuk dat er een mening wordt gegeven waar ik het mee eens ben alleen door de manier hoe het gebracht wordt er eigenlijk alleen maar tegenin wil gaan.

Amrabat heeft het nog niet waar gemaakt bij PSV en Amrabat liet in zijn periode bij VVV wel degelijk zien dat hij kan voetballen en dat heeft niks te maken met countervoetbal want VVV speelde juist aanvallender dan PSV nu speelt en dat is ook de reden dat VVV degradeerde.

Amrabat heeft een moeilijke periode bij PSV gehad door blessures en omdat Lazovic beter is en constanter dan Amrabat is.

Amrabat kan dadelijk misschien ineens weer in de basis staan want het is geen voetballer die ineens niks kan en waar PSV niks meer aan heeft. Hem elk jaar verhuren is reinste kolder. je kan hem ook als 12de en 13de man gaan gebruiken. omdat hij links en rechtbuiten kan spelen en PSV heeft geen 5 links en rechtsbuiten in de selectie zitten.

Amrabat is geen miskoop van 2,3 miljoen euro omdat hij nog steeds meer dan 70% van zijn tranferwaarde waard is en hij nog kan groeien gezien zijn leeftijd. maar dat hij is gewogen en nog te licht is ben ik met je eens alleen de onderbouwingen en het neerhalen van een speler in een stukje is de makkelijkste weg. Je kan je ook afvragen (dat is wat ik doe namelijk) waarom Amrabat die val heeft gemaakt want door de speelwijze komt het niet, misschien komt het wel door iets in de prive sferen ? misschien zit hij niet lekker in zijn vel? hij is ook tijdje geblesseerd geweest en heeft hij het moeilijk doordat hij wienig speelt en hij dat juist nodig heeft?

Misschien ligt het aan fred rutten? Fred Rutten is een toptrainer maar misschien kan hij niet met Amrabat door 1 deur? terwijl hij met 90% van de groep perfect door 1 deur kan? misschien kan Amrabat niet tegen de werkwijze van fred rutten en dat hoeft niet fred of nordin zijn schuld te zijn maar is iets wat zo kan groeien?

ik vind het een slecht geschreven stuk met een mening die kant nog wal slaat en vindt het ook niet lekker om weg te lezen en voor een clubexpert van psv vindt ik het ook zoeken van de makkelijkste weg. want bij PSV zijn ze ook nog in het bezit van Jan Kromkamp en Nijland en pak ze dan alledrie in het vizier.

Nogmaals mag iedereen zijn mening geven en iedereen mag het er ook mee oneens zijn.

3 december 2009 om 15:16

''ik vindt, ik vindt?'' En dat heeft kritiek op de schrijfstijl?

On:
Toch gaan schrijven grote vriend?

Heerlijk geschreven stuk, soms iets te omslachtige zinnen maar daar maken we ons allemaal schuldig aan. Helder en zelfkritisch, toch goed dat iemand zo over de eigen spelers kan schrijven.

Maar kunnen we zijn gestagneerde ontwikkeling ook niet een beetje toeschrijven aan trainers/coaches? Een jaar geleden zou je een bijna identiek artikel (in de nuance dan) kunnen schrijven over Lazovic, maar dat is nu helemaal anders.

Off:
Ik vraag me af of Dzudzak goed genoeg is voor de Europese top. Dit type speler mist namelijk een team als Arsenal, een speler dat vooral veel loopacties om defensieve formaties te breken.

Ik twijfel tussen 4 en 5 ster, ik mis denk ik dat tikkeltje vernieuwende dus kies voor 4 ster om de motivatie erin te houden.

3 december 2009 om 16:05

Iraniangangster toch. Je kan het niet eens zijn met de kritiek van Jakobus op het stuk van Proevomaster, maar hem aanvallen op het gebruik van foutief Nederlands is erg ongepast en volledig overbodig. Temeer omdat je zelf ook niet geheel foutloos schrijft. Laat een ieder een beetje in zijn waarde en discussieer over de inhoud van zijn verhaal en laat deze nutteloze opmerkingen voortaan achterwege.

Amrabat was destijds een uitstekende aankoop. Een uiterst talentvolle jongen die bovendien voor relatief weinig geld gekocht is. Dat zijn talent niet of nog niet tot wasdom is gekomen is spijtig. Echter naar mijn mening was het zeker de gok waard voor Psv. De 2,3 miljoen staat namelijk in schril contrast met het geld wat betaald is voor bijvoorbeeld Nijland, die minimaal net zo weinig toevoegt aan Psv. Met de tendens dat subtoppers hun spelers alleen voor krankzinnige bedragen verkopen aan de top van Nederland kan PSV het zich helemaal niet permitteren om dit soort spelers zichzelf eerst te laten ontwikkelen bij andere teams.

Op zich een prima stuk, maar ik denk dat je wel betere voorbeelden had kunnen bedenken dan Nordin Amrabat.

3 december 2009 om 16:57

volgens mij heeft je schrijfstijl niks te maken met het feit of je spelfouten maakt, maar ik vind dat jij je mening goed weergeeft en je schrijft zelf heerlijk.

' toch goed dat iemand zo over de eigen spelers kan schrijven'

4 december 2009 om 12:01

@iraniangangster: Om maar van het onderwerp af te dwalen, het is helemaal raar dat de geruchten gaan dat Real Dzudszak wil hebben om over een vleugelspeler te beschikken. Ze doen wel Robben weg. Ok, die is blessuregevoelig, maar om dan Dzudszak te halen vind ik weer vreemd. Al is het maar een gerucht natuurlijk.

4 december 2009 om 13:08

Ik heb mijn verhaal dan ook niet 2-3 maal overgelezen alvorens ik het postte, om er zeker van te zijn geen flater te slaan. Ik heb dan ook de indruk dat hij dit enkel heeft gezegd omdat hij het totaal niet eens is met de schrijver. Iemand van dergelijk taalkundig niveau weet van zichzelf ook dat hij de stijl niet kan beoordelen.

@ Quasi
Daar geloof ik dan ook niks van, maar Robben hebben ze vooral weg gedaan omdat hij veel geld oplevert. Maar een dzudzak is denk ik te opportunistisch voor La Liga.

4 december 2009 om 14:21

Ik kan niet anders zeggen dat +1 voor Jakobus.

In de eerste zin verwoord je perfect wat ik ook had.
Ik las het stuk omdat ik me kon vinden in de titel, de inhoud die volgde zorgde echter voor afkeer.
Het hele stuk is doorspekt met negativisme.

@iranian gangster, schrijfstijl en taalfouten zijn nogal verschillende dingen he.

Ik vind het ook geen waardig stuk. Het klopt dat Amrabat de volwachtingen nog niet heeft kunnen waarmaken, maar bij vlagen laat die jongen zien toch over bepaalde kwaliteiten te beschikken.

Lazovic heeft ook een lange aanlooptijd gehad.

Bovendien is Amrabat nog erg jong en moet hij met name leren meer rendament te halen en meer teamspeler te zijn. Ik denk dat PSV nog veel plezier aan deze jongen gaat beleven.

Bovendien maakt Amrabat dit seizoen de selectie in de breedte alleen maar sterker.

Beetje een saai stukje zonder echte punten waarover gediscuseerd kan worden. Natuurlijk komt Ambrabat te kort voor de top en hoogstwaarschijnlijk ook voor de subtop. Een Beerens is hem allang voorbij gestreven...

Prima stuk!
Leest lekker weg en je kijk op de zaken is duidelijk. Ik kan niet zeggen dat ik er anders over denk.
Je hebt vaak een uitgesproken mening en steekt die niet onder stoelen of banken, kan ik zeker waarderen.

Wat een slecht geschreven stuk. Ten eerste die haat tegen Reker maar daarbij het in degrond boren van een speler die nu juist steun nodig heeft.

De koop waar het in het geheel omgaat was juist zeer logisch. Een hollands talent dan door kan groeien voor maar "2,3"miljoen, vergeet niet dat Suarez vele meer gekost heeft. Ik schrijf Amrabat zeker nog niet af en anders is hij altijd nog te verkopen voor € 2 miljoen.

Geef hem de kans anders kan je Nijland, Pieters, Manco etc ook al afschrijven. Stel dat je Amrabat eerst had laten rijpen bij een Heerenveen, kost ie daarna 10 miljoen. Verhuren wilde Amrabat zelf niet.

3 december 2009 om 15:55

Ik had me nog zo voorgenomen om niet op mijn eigen stuk te reageren, maar jouw reactie moet ik toch wel even beantwoorden. Hoezo heb ik haat voor Reker? Ik vind het wel een mooie vent eigenlijk. Hij bemoeit zich overal mee, maar doet alles wel met liefde voor PSV en dat waardeer ik. Ja ik vind Amrabat een miskoop, maar dan zeik ik Reker toch niet af? Hij heeft ook ontzettend veel goeds gedaan voor Psv, zoals de aankopen van Manolev, Dszudszak en het aanstellen van Fred. Kritiek op mijn stuk vind ik prima, maar leg me aub geen onzinnige zaken in de mond. Bedankt!

Off:
Ik wil me hier even uitspreken tegen mensen die een columns schrijven en zichzelf vervolgens 5 sterren geven. Dat vind ik namelijk volkomen belachelijk. Moest ik even gezegd hebben.

Amrabat als domme aankoop bestempelen met de wijsheid van nu is wel erg makkelijk. De jongen had gezien zijn prestaties bij VVV genoeg potentieel om het waar te maken bij Psv. Ik moet je wel nageven dat het er tot nu toe niet echt is uitgekomen. Verder ben ik het eens dat hij tegen gesloten defensies amper aan de bak komt. Zijn sterkte ligt vooral in de counters, genietend van zeeen van ruimte. Echter, als ik zie hoe Lazovic verandert is blijft er nog hoop voor Amrabat onder Rutten. Het wordt wel tijd dat hij zijn kansen nu echt gaat pakken.

Ook vindt ik het een rare (haast irreele) voorstel om Amrabat een verlaagde salaris voor te stellen (die hij ook nog moet accepteren) en hem vervolgens te detacheren zoals jij dat noemt. Je hebt vertrouwen in de kwaliteiten van een speler of niet. Je gaat er voor het gemakshalve ervan uit dat het verhuur van Amrabat meer in het laatje brengt dan zijn salarisuitgaven. Hoe reeel is dit? Ik ben niet op de hoogte van het salarisniveau bij Psv, maar verwacht dat Amrabat iets tussen de 500.000 en 750.000 zal verdienen. Ik zie een promovendus zulke uitgaven zeker niet maken. De verhalen over mogelijke faillesementen en economische stagnatie bij onze voetbalclubs lijken me voor zich te spreken.

Over je schrijfstijl niks anders dan lof, verwacht meerdere kritische artikelen van jou, zodat er genoeg plaats is voor discussie!

wanneer steek derksen zijn handen in eigen boezem.
wie goed oplet is het situatie van amrabat zelfde als bakkal ..wel spelen niet spelen inval beurten etc..
En toch heeft bakkal het in zich .het is gewoon afwachten op zijn kansen .vorige zeizoen heeft ie het redelijk gedaan en nu wel te maken met een ander trainer.

Mooi geschreven.

Als Psv-er zeg ik ook dat Amrabat zijn plafond denk ik wel in Eindhoven licht. Het is niet zo'n gevalletje die door zal groeien naar de top of sub-top. Ik denk dat ze hem best kunnen houden en dat hij over een paar jaar best een aardige speler is voor Psv. Maar ik denk niet dat hij ooit het niveau zal ontstijgen.

Goed beargumenteerd stuk en ik ben het met je eens.
Ook leuk dat je toch even een sneer maakt met de(het) zin(sdeel): dé Nederlandse topclub van het afgelopen decennium.
Daarom ook 5 sterren van mij!

Amrabat is veel te vroeg gehaald, 1 jaar goed spelen bij VVV betekent niet dat je het niveau PSV aankan. Het is een speler die nog een beetje in de straatvoetbal wereld leeft met een motto als: ik zal en moet hem uitspelen. Hij gaat zowat altijd alleen en deze acties mislukken om de een of andere manier altijd.

Maar ik zie, net als jij, nog hoop voor Nordin. En die oplossing is gewoon verhuren.
Cambuur lijkt mij een beetje té laag maar een club als Heracles of NEC zou hem wel goed kunnen gebruiken. En wie weet kan hij zich bij dat soort clubs opwerpen tot een speler die goed genoeg is voor de subtop en dat PSV hem uiteindelijk met winst verkoopt aan Groningen (ik noem maar wat).

PSV zijnde moet gewoon opzoek naar een rechtsbuiten, aangezien ik vind dat Lazovic ook te voorspelbaar is. Ik zou zeggen, zoek een talentje, of houd Beerens in de gaten. Ik zie hem nog wel bij PSV eindigen als hij zich verder ontwikkelt. Derde optie is de jeugd, ik meen dat Romario Sabajo bij Jong PSV aan de rechterkant speelt (verbeter me als het niet zo is). Laat hem maar ruiken aan het 'grote' Psv. Die kan ook nog wel een leuke toekomst tegemoet zien verwacht ik.

Ik sluit me aan bij Sahane,

Ik weet niet of je het nog herinnert, maar ten tijde van Amrabats hoogtijdagen bij VVV zat iedereen achter hem aan. Er werden regelmatig buitenlandse scouts gesignalleerd en als zo'n jongen dan aangeeft graag in het Zuiden van Nederland te blijven, dan mag je als topclub in Nederland blij zijn dat zo'n jongen naar jou toekomt. Kort nadat hij arriveerde stelde PSV Huub Stevens aan ,wat de koning is van defensief voetbal. In het systeem gehanteerd door Stevens paste een klassieke winger als Amrabat nou eenmaal niet. Daarbij komt dat hij ongetwijfeld moeilijkheden gehad heeft om zich aan de nieuwe omgeving aan te passen, en dan wordt het opeens al een stuk beter voor te stellen.
Ook heeft de wederopleving van Lazovic natuurlijk niet meegewerkt aan kansen voor Amrabat. Als Lazovic wekelijks een zeer goed niveau haalt en ook op de training dit doorzet, dan is dat ongelukkig voor Amrabat, maar dan speelt Lazovic. Het gat qua niveau dat Amrabat dus moet overbruggen om in de basis bij PSV te komen op de rechterflank is dus aanzienlijk gegroeid, wat zijn doorbraak in het eerste van PSV natuurlijk aanzienlijk belemmert.

Wat betreft je verlaagde contract en de verhuur, je bent als PSV zijnde geen uitzendbureau en Amrabat is dan ook geenszins een "uitzendbureauvoetballer", Je kan veel zeggen, maar Amrabat is nog maar 22 en kan gewoon nog niet als een miskoop worden bestempeld. Hij heeft aangetoond de potentie te hebben en die potentie verdwijnt niet van de ene op de andere dag. Geef hem een kans en hij zal deze pakken, daar ben ik van overtuigd.

Ach ja hoe kortzichtig kan iemand zijn. Ik vraag me af of het pure haterij is of dat je dus werkelijk niet verder kijkt dan je neus lang is. Iedereen heeft gezien dat Amrabat geweldig kan voetballen, en dat heeft hij een seizoen lang laten zien in de eredivisie. Ik kan me nog herinneren dat hij een keer het hele vitesse middenveld en verdediging er uit liep om de bal vervolgens achter velthuizen te plaatsen (er zijn nog meer voorbeelden). Amrabat speelt nog geen 3 jaar betaald voetbal, was daar voor alleen amateur niveau gewend. Ben blij dat hij van Rutten gewoon nog een jaar krijgt waarin hij zich in alle rust en luwte kan ontwikkelen tot een complete buitenspeler. Waarschijnlijk ben jij dus ook het type persoon dat dit verhaal vorig jaar over Lazovic zou schrijven.

en nog ff he, je laatste twee alinea's zijn echt van dramatisch niveau. Alleen al door je pure minachting en misplaatste arrogantie verbaas ik me er zeer over dat mensen jou meer dan één ster willen geven.

Eerst maar door de spelling check heen halen:

Vooraanvang van het huidige seizoen | Voor aanvang.

Dat valt mij gelijk op en dus breekt het je verhaal, jammer dat je in de pas met Derksen loopt

die negatieveling weet alles wat hij ooit verkeerd zei weer recht te lullen.

Dit jongen heeft nog geen 15 wedstrijden achterelkaar de kans gehad om iets te bewijzen.

4 december 2009 om 14:26

"die negatieveling weet alles wat hij ooit verkeerd zei weer recht te lullen."

Dat is ook een gave, niet?

"vooraanvang van het huidige seizoen | Voor aanvang." Dit is logischerwijs geen spelfout, maar een typfout. Als je een lang stuk typt, kan het wel eens gebeuren dat je de spatiebalk een keer niet goed indrukt. Als er stond "voor aanfang" had ik je nog enigszins kunnen begrijpen. Bovendien moet je daarover niet klagen als je zelf "dit jongen" typt.

Verder: die ene ster is dus gegeven op basis van een vergeten spatie, een mening lijkende op die van Derksen en een mening die bovendien niet strookt met jouw mening? Of heb je toch het stuk zelf beoordeeld?

Vreselijk artikel, hij heeft zich nog niet constant kunnen laten zien omdat Lazovic dit seizoen baas is... En dan dat ophemelen van Suarez... Bah...

-1 ster...

Wat is dit belachelijk, te zot voor woorden!
Het enige wat die Johan Derksen kan, is andere mensen afzeiken,
hun zelfvertrouwen nog verder afnemen, en alles weer recht lullen,
dat moet hij is afleren.

Nordin Amrabat is gewoon een hele goede speler,
die een goede actie heeft en nog in ontwikkeling is.
Dat Lazovic de voorkeur krijgt op die positie verbaast me niks,
Lazovic heeft meer ervaring en laat dit seizoen eindelijk zien wie Lazovic is.

Wat ik eigenlijk in het kort wil zeggen,
is dat Johan Derksen een keer z'n mondje moet houden,
Amrabat is een goede speler, die er heus wel komt,
tenminste niet zo'n type als Derksen

4 december 2009 om 14:32

Mensen als Derksen die zelf beperkte kwaliteiten hadden kunnen nog altijd wel veel meer voetbalverstand hebben dan een balvirtuoos als bijvoorbeeld Messi (ik zeg nu niet: derksen heeft meer verstand van voetbal dan messi, het is slechts een voorbeeld).

Is het verder zo logisch dat Amrabat de voorkeur krijgt? Bekijk de positie eens. Wie van ons kan eerlijk zeggen dat hij in pakweg Juni 2009 zou hebben gezegd "met dit spelersmateriaal moet Lazovic aan de rechterkant voorin spelen"? Ik denk dat velen zouden hebben gezegd: dan kun je nog beter Amrabat daar zetten, Lazovic is een spits.

Proevomaster zegt hier dat hij zelf over de positie twijfelde (klaarblijkelijk vindt hij amrabat niet goed genoeg) en dat hij Rutten bewondert voor zijn keuze aan die kant, hij noemt de keuze voor Lazovic geniaal. Dit geeft al aan dat het wel een interessant onderwerp is. Een van origine spits krijgt de voorkeur boven een speler die van nature wel op die positie kan spelen en bovendien gezien wordt/werd als een groot nederlands talent. Dan kun je inderdaad gaan twijfelen over zijn talent. Hem afschrijven is een ander verhaal, maar er zit wel iets in, niet?

Ik kan Amrabat geen slechte voetballer noemen maar je hebt wel gelijk..
Hij is te vroeg gehaald door Psv, hij had eerst bij een sub-topper of anders laagvlieger moeten spelen, maar we hebben behalve Amrabat en Lazovic niets anders op de rechtsbuiten positie, ja ok Manco kan er spelen maar die man ligt er nog wel een tijdje uit.
Nee, deze speler moeten we verhuren maar niet zoals jij zegt aan RKC of iets dergelijks meer iets als Roda. Op 't moment is het verschil met RKC niet groot maar Roda is een ploeg waar Amrabat wel bij past, hij kan net als Cisse vorig jaar aanvallend meer brengen dan de rest van de selectie, hoop wel dat hij het red als het niet is bij PSV dan bij een andere club maar ik vind het jammer dat hij op de bank wegrot.

Maar jij zegt nu dus dat hij handig is voor counter spelende ploegen.
Dat lijkt me wel handig als PSV tegen top teams speelt.
behouden dus die jongen.

4 december 2009 om 14:33

Vervolgens zegt hij dat hij juist in die wedstrijden weer kwaliteit tekort komt.

Voor een fan van Johan Derksen vind ik dit een slecht stuk. Als jij je graag wilt identificeren met die kwal, zul je toch echt een stuk minder complimentues moeten zijn over Ajax.
En mensen die een fanclub beginnen voor die snor kan ik eigenlijk sowieso niet begrijpen.

Zeker ook fan van RTL Boulevard? Want daar gaat dat trieste programma van de maandagavond steeds meer op lijken! En de VI heb ik ook maar opgezegd. De Voetbal versie van Story. Misselijkmakende journalistiek en sensatie zoekerij.

4 december 2009 om 14:35

Inderdaad een goed gefundeerde reactie op het stuk over Amrabat.

amrabat is nog jong en moet nog veel leren, naar mijn mening zal hij bij psv niet slagen maar kan het wel makkelijk aan bij een subtopper!
maar dit artikel is duidelijk te overdreven!!

Proevomaster, ik ben het niet volledig eens met de inhoud van het stuk, maar ik moet wel zeggen dat het uitstekend geschreven is.

3 december 2009 om 16:55

Grappig, ik heb nu precies het omgekeerde. Hoewel, tot aan je titel... Tot zover deel ik je mening
"proevo - stiekem adoreer ik Johan Derksen, maar door te beginnen met dat ik hij het verkeerd zie wek ik de schijn op van niet- Master".

Hoewel velen, en je bijrijder Iraniangangster voorop, je schrijfstijl complimenteren vind ik het tenenkrommend. Door je tientallen superlatieven haal je de vaart volledig uit je stuk. Daarbij verstop je je achter wollige termen en clichématig taalgebruik. Jammer, want hoewel ik je wel redelijke voetbalkennis toedicht pas je je moeiteloos aan aan de gedateerde retoriek van J. Derksen. Mijn advies: stap daar eens van af en formuleer je mening wat krachtiger, helderder en vooral: in je eigen woorden!

3 december 2009 om 17:07

Mooie reactie Ajeto. Ik ontken niet dat JD van invloed is geweest op mijn schrijfstijl. Ik lees zijn columns trouw, maar ik lees de columns van Wekking en Dijkshoorn natuurlijk ook. Wanneer ik de superlatieven weglaat wordt het al snel een saai verhaal, althans in mijn ogen. Ach ja, een kwestie van smaak zullen we maar zeggen. Dat ik Johan Derksen adoreer gaat wat ver. In het verleden maakte ik me daar aan schuldig, maar nu ben ik het ontzettend vaak oneens met de wijsgeer. Zoals met betrekking tot Pantelic. Die man doet het geweldig, onder immense druk. Wat ik wel waardeer aan Johan is zijn humor. In één woord; geweldig.

Maar nu even over jouw schrijfstijl. Jij hebt een geheel eigen stijl ontwikkeld? Dat vind ik uitermate knap. Heb je ook al wat columns geschreven? Ik ben zeer benieuwd namelijk.

4 december 2009 om 14:40

”heb je ook al wat columns geschreven? Ik ben zeer benieuwd namelijk. ”

Heel jammer. Dit is een reactie in het straatje ”ga jij keepen dan” die een voormalig keeper van mijn team had als ik kritiek op hem had.

Je hoeft zelf niet foutloos te zijn om fouten bij anderen te kunnen ontdekken. Verder reageer je bovendien zo op iemand die ten minste nog in heldere taal een onderbouwde mening heeft, in plaats van in gebrekkig nederlands proberen duidelijk te maken dat amrabat goed voetbalt en dat je dus 1 ster verdient.

Edit: en het mooie is dat je meteen na op dit bericht gereageerd te hebben, reageert op iemand anders met de tekst :

”Ik zal dus, ware het alleen op de zinnige reacties, zelf reageren. In eerste instantie wilde ik niet reageren omdat ik dat vind getuige van zelfoverschatting. Ik ben Louis van Gaal niet, zeker geen totaal mens en wil mijn mening niet opdringen aan mensen. Daarnaast eis ik zeker niet dat iedereen mij heel serieus neemt. Ik ben ten slotte niet meer dan een boerenzoon”.

Een beetje krom, want hierboven ben je wel op je spreekwoordelijke teentjes getrapt. Je reageert bovendien in de stijl van het totaalmens zelf.

Wat ik niet begrijp:
Amrabat's contract verlengen en ieder seizoen uitlenen? Dat kost PSV alleen maar geld. Persoonlijk denk ik dat je hem beter een jaar verhuren kan aan een middenmoter of subtopper. En dan conclusies trekken. Is hij het waard te spelen bij Psv? Jaar na jaar een speler verhuren kost de club slechts geld..

Prachtig stuk dit. Heerlijk provocerend, net over het randje qua uitspraken en dan op het einde nog zo'n idioot voorstel doen om PSV maar om te toveren tot uitzendbureau. JIj bent een van de weinige clubexperts die van de eerste tot de laatste letter weet te boeien en mensen weet te prikkelen, zie de reacties hierboven.
Overigens vind ik dat Amrabat nog wat vroeg afschrijft, maar tot nu toe valt het inderdaad erg tegen. Zelfde verhaal voor Nijland. Toch 6 miljoen down the drain, exclusief salaris. Had je ook 4 jaar Pantelic voor kunnen halen ;-).

4 sterren beoordeling. 2 redenen hiervoor:
1) Het feit dat je niet gaat reageren op je column. Jammer, want als je zo een stelling poneert is het wel zo netjes om ook met mensen in discussie te gaan die je (goede) kritiek geven.
2) In vergelijking met andere artikelen die ik 5 sterren heb gegeven mis je net dat beetje extra diepgang.

3 december 2009 om 17:10

Dag Jonagold. Bedankt voor je compliment. Je hebt gelijk t.a.v. het niet reageren op mijn eigen stuk. Dat getuigt van een ruggengraat van slagroom. Ik zal dus, ware het alleen op de zinnige reacties, zelf reageren. In eerste instantie wilde ik niet reageren omdat ik dat vind getuige van zelfoverschatting. Ik ben Louis van Gaal niet, zeker geen totaal mens en wil mijn mening niet opdringen aan mensen. Daarnaast eis ik zeker niet dat iedereen mij heel serieus neemt. Ik ben ten slotte niet meer dan een boerenzoon.

Ongelofelijk.. deze man heeft gewoon een pure pech en Amrabat heeft in mijn ogen potentie genoeg om te schitteren.. maar door een beetje te afschrijven voor een miskoop sjonge jonge. Derksen was zelf een mislukte voetballer en dan nog conclusies trekken.

Ik zeg al jaren dat Amrabat overschat is.. Eindelijk iemand die het ook ziet

4 december 2009 om 14:50

Dat zeg jij al jaren, terwijl hij net 1,5 jaar bekend is voor internetvoetbal-fans zoals jij

Veel mensen op dit topic geven Proevomaster één ster. Reden: "ik ben het oneens met de mening van Proevomaster", althans, hier komt het op neer.

Dames EN Heren! Het is een column; een mening van de schrijver.

Proevomaster hoort op zijn minst vier sterren te krijgen omdat hij geen spellingsfouten maakt, een eigen draai aan het verhaal geeft, meerdere punten toelicht en zijn mening geweldig ventileert. Goede argumenten, schrijfstijl, opbouw enz...

Dit zouden mensen moeten zien.

3 december 2009 om 17:40

En onze mening waarom wij 1 ster geven.. dus waar gaat dit gesprek over? Natuurlijk schrijft Proevomaster zijn mening en terecht, altijd geweldig om andermans mening te lezen/horen, maar ik geef hem 1ster want ik kan me niet in zijn standpunt bevinden, daarom 1ster.

3 december 2009 om 23:11

Dat wil pogrebnyak nu juist zeggen, dat je niet het laagste van het laagste moet stemmen omdat je het er alleen niet mee eens bent. Kijk eens verder dan puur de mening van de schrijver.

Zelf vind ik het een prima geschreven stuk. Hier en daar iets te omslachtig qua zinsbouw, maar bovenal een prima opbouw en je mening wordt duidelijk geventileerd.

4*

Ik zeg het ook al maanden, kan het niveau, zeker op dit moment niet aan. Al vond ik het toenertijd niet zo'n slechte aankoop, maar dan is het de vraag hoe zo'n jongen zich door gaat ontwikkelen en dat hoeft hij tot nu onvoldoende gedaan.

Sinds wanneer is 2,3 miljoen peperduur? Toen ik dat las kon ik je eigenlijk al niet mee serieus nemen.
Verder ben ik het niet eens met je mening. Ik vond en vind Ambrabat nog steeds een prima aankoop van Psv. Om hem nu al af te schrijven geeft wel aan hoe kortzichtig jij bent.

Je kleineerd deze jonge totaal!
Kijk dat amrabat nog tekort komt voor het grote PSV dat mag iedereen duidelijk zijn, en dat hij geen zich heeft op zijn medespelers moet ik jou ook gelijk in geven!
Maar als je dan zo negatief over deze jongen gaat praten dan haak ik meteen af!
Sorry..

4 december 2009 om 14:45

Het is niet te geloven he... Ik denk dat Amrabat van zijn stoel valt als hij deze column leest. Hij zal maandenlang moeten recupereren van deze aanslag op zijn zelfvertrouwen. Dat had hij, als profvoetballer van een nederlandse topclub, natuurlijk nooit verwacht, kritiek.

perperdure aankoop? 2.3 miljoen is peperduur?wat is 16.25 miljoen dan? omdat spelers niet meteen brengen wat ze zouden moeten brengen moet je ze meteen maar afserveren? ik vind dat amrabat genoeg potentie heeft om een modale voetballer te worden. topspeler? nee dat zeker niet, maar dat hoeft ook niet.

Belachelijk stuk. Iemand afschrijven na zo'n korte periode op zo'n leeftijd is veel te kort door de bocht, en een collumn maken waarin je iemand met de grond gelijk maakt is zo geschreven.

Stel dat het niks word, miskopen zitten er nou eenmaal bij. Hij heeft potentie getoond bij Vvv, als je hem eerst laat rijpen bij een Nederlandse subtopclub, dan pas betaal je je scheel. Terwijl ook dat fout kan gaan, kijk is naar Kennedy van Ajax.

Ik plaats Ryan Babel, Moussa Dembele en Nordin Amrabat altijd in hetzelfde rijtje; voetballers die sterk zijn en over veel snelheid beschikken, maar 0,0 rendement hebben. Het rijtje Jermaine Lens, Eljero Elia en Miroslav Stoch beschikken wel over die laatste, essentiele eigenschap.

''ze hadden hem zich moeten laten bewijzen bij een Hollandse subtopper (bijvoorbeeld SC Heerenveen), maar uit angst besloten ze hem te kopen.''

Hier ben ik het niet mee eens. Als je slim bent kun je na gaan dat als hij voor 2.3 miljoen naar Heerenveen gegaan was, hij (misschien) uit zou groeien tot een leuke voetballer en had PSV er zo'n 5 miljoen meer voor moeten betalen. Hartstikke logisch dat PSV dus de gok genomen heeft. Ze hadden die jongen echter veel sneller moeten uitlenen aan een subtopper in de Eredivisie, daar zijn ze de fout in gegaan..

wat een dramatisch stuk. Het doet wat af aan de journalistieke geloofwaardigheid en professionaliteit van een voetbalnieuwssite als voetbalzone. Het stuk is technisch slecht geschreven, zeker als je bekijkt hoeveel tijd de schrijver voor dit stuk heeft gehad. In zijn reacties zie je dan ook dat hij niet vaardig is. Verder is de inhoud ook van een clownesk niveau. Amrabat is nog steeds in potentie een van de beste voetballers van de eredivisie. Hij beschikt over techniek, een goed schot, passeeracties en kracht. Hij had dan ook niet voor niets een basisplaats en een groot aandeel in bijvoorbeeld de 6-2 overwinning tegen ajax verleden jaar, en in diverse Championsleaguewedstrijden. Dat nu Lazovic en Dzsudzsak van Europees topniveau zijn daar kan hij verder weinig aan veranderen, en hij werkt in de luwte aan een doorbraak als een nieuwe mogelijkheid zich aandient. En dat zal gebeuren, want deze speler heeft alles in zich wat een topspeler nodig heeft. Aan Rutte de taak om daar het optimale rendement uit te halen. En laat dat maar aan Rutte over.

verder wil ik nog even kwijt dat dit stuk de naam collumn niet eens mag hebben, en als je gaat reageren met : heb jij ooit een collumn geschreven? nou hier is mijn collumn , gelijk aan die van jou. alleen dan in 2 minuten tijd geschreven. ga eens naar de school voor journalistiek in Tilburg (als je tenminste hboniveau hebt) en schrijf je in voor een cursus, zodat je de volgende keer een fatsoenlijk stukje kunt produceren, want dit raakt echt kant noch wal. Dit vind ik gewoon veotbalzone-onwaardig, sorry dat ik het moet zeggen. Maar jij bent degene die reacties wilt, en daarom dit doet, dus vandaar mijn reactie. blijven oefenen. verder niks persoonlijks dus.

4 december 2009 om 10:24

Nou, als jouw stuk symbool moet staan voor het HBO onderwijs in Nederland, houd ik mijn hart vast voor het niveau daarvan.. Als je al zo nodig dit stuk wilt afkraken en aangeeft dat de schrijver 'niet vaardig' is, zorg er dan tenminste voor dat je in je eigen stuk laat zien dat jij dat niveau wel hebt. Want iemand die al niet eens weet hoe je het woord column schrijft, kun je niet echt serieus nemen. Jij adviseert Proevomaster om naar de school voor journalistiek te gaan, maar dat is voor jou in elk geval te hoog gegrepen.
On:

Mooi geschreven stuk. Leest makkelijk weg. Precies de schrijfstijl die je van Proevomaster verwacht! Ben het met de inhoud niet eens, maar dat is een ander verhaal!!

5 december 2009 om 20:02

haha wat een clown ben jij zeg. niet praten ovcer dingen waar je niet van weet want ik ben al 4 jaar klaar met de opleiding hogeschool voor journalistiek in Tilburg. dus dat is dus al onzin wat je daar suggereert. het is gewoon een slecht stuk maar daar heb ji jblijkbijr geen verstand van. het is gewoon een schande dat voetbalzone dit publiceert als zijnde een columnn maar datt lijkt me duidelijk. dit is gewoon een reactie en daar is gee njournalistieke opleiding voor nodig, al is dat in mijn geval wel degelijk het geval maargoed als jij een reactie vergelijkt met een zogenaamde column dan snap ik waar waar het fout gaat bij je. buiten je clubvoorkeur om dan he.. en collumn of column daar valt of staat een artikel niet mee want ik had het niet over stijl en spelfoutjes maar puur over de inhoud en schrijfstijl. want dan kunnen we nog wel even doorgaan he grapjas

6 december 2009 om 02:56

Zlatan65 heeft wel een punt. Je loopt hier te pochen met je opleiding, maar weet niet eens het woordje ''column'' juist te schrijven. Toch niet zo goed opgelet in de klas?

Voetbalzone maakt zich belachelijk door dit soort stukken te publiceren. Buiten het feit dat de schrijver van dit stuk geen verstand van voetbal heeft, heeft de schrijver zijn huiswerk niet gedaan. International van Marokko wordt Amrabat genoemd. Is hij international van Marokko omdat hij voor Marokko heeft gekozen? Ik kies voor Spanje, ben ik nu Spaans international?

4 december 2009 om 14:52

Aspirant international. Ok, hij schrijft aspirante international, maar zijn bedoeling is duidelijk.

Aspirant:
Een "aspirant" is iemand die streeft naar een functie. Meestal heeft hij/zij een deel van de toelatingsprocedure doorlopen en wacht hij/zij nu op definitieve aanstelling.

Aspirant international is dus heel iets anders dan volwaardig international

Proevomaster je haalt me de woorden uit mijn mond.

Ik kan het niet meer met je eens zijn. Amrabat doet gewoon tekort aan Psv. Misschien is Twente wel iets voor hem.

Mijn 5 sterren heb je al

Lampard1

het is niks voor Psv, maar wel voor Twente leg uit. Op welke positie moet hij bij twente voetballen ?

ON: leuk stuk, er zit zeker een bron van waarheid in je verhaal over de stilstaande ontwikkeling van Nordin Amrabat, al denk ik dat hij na een uitleenperiode aan een club als Nec, Heracles etc. nog wel zal door kunnen groeien naar het niveau van een topclub.

4 Sterren

Helemaal MET Deze Stuk Eens HIJ IS Veelste Licht Voor PSV WAT EEN Topclub Moet Voorstellen IN Nederland....

Ik vind de zeer dominante negatieve ondertoon te veel doorschemeren, persoonlijk. Je geeft een opinie, geen haatdebat. De essentie van je mening kan ik daarentegen enigszins wel beamen.

Beetje te negatief naar mijn mening. Je had misschien Stef Nijland er van langs moeten geven want die was nog duurder en hij heeft echt nog helemaal niks laten zien. Amrabat heeft nog wel het een en ander laten zien. En naar mijn mening was hij die 2,3 zeker waard.

Amrabat kan iedere voorhoede speler bij Psv vervangen ,
Hij is beter voetballer als Toivonen ,lazovic ,reis ,koevermans,en dudszack,
maar je moet de trainer meehebben en als 21 jarige zetten ze je gemakkelijker aan de kant
onder het motto :je moet nog leren ,

3 december 2009 om 23:07

Hou toch op joh.. ik heb tegen die man gevoetbalt toen ie nog in huizen speelde.. Daar was die balvast en snel, maar meer ook niet.. Er zijn talentvolle spelers die bij amateurclubs spelen die betere voetballers zijn dan amrabat.. Daarmee bedoel ik pure voetballers. Amrabat heeft het spelletje niet door, dat is een feit.. wat dat betreft is hij een soort inzaghi, bij positiespel op de trainingen op de herdgang gaan zn loopacties ook altijd fout, hij heeft geen idee waar die zich bevindt op het veld ten opzichte van zn medespelers, geen inzicht en kan geen stappen vooruit denken.

Ik hoop dat ie nu goed met zn geld om gaat en dan lekker op zn gemakje in de jupiler league gaat voetballen..

4 december 2009 om 00:27

Ben je wel eens op de herdgang geweest dan?? denk het niet,
Jou reactie zit vol afgunst ,en wat huizen betreft is inmiddels 5 jaar geleden.
Als W v Hanegem erg onder de indruk was van hem ,zegt dat meer als jou reactie,
Heb hem vaak gezien bij Vvv ,was echt moeilijk te stoppen.
Bij clubs als nac,nec ,groningen zou hij een vaste waarde zijn.

5 december 2009 om 00:20

Ik heb em ook gezien bij svhuizen, en volg het amateur voetbal ook een beetje ik heb weinig spelers gezien met meer talent sorry. en omniworld jupilerleague stal hij wekelijks de show. en vervolgens bij vvv in de eredivisie. En vorig jaar in de cl was hij een van de weinige voorhoede spelers die wel naar behoren presteerde de engelse pers was goed te spreken over amrabat die ook in de oefenweds in engeland goed speelde. hij komt wel is waar van de amateurs maar heeft wel een gedeelte van zijn jeugdopleiding bij ajax gevolgd. het is een goede voetballer. marcellis jeugd international speelt nu ook elke maandagavond ook niet goed genoeg, bakkal heeft een aaanloop periode van 4 jaar gehad voordat ie vaste waarde werd. als ik deze column lees zouden ze bakkal ook eerder al weg moeten doen. nee hij is jong heeft wat tijd nodig

Wat een jaloezie, Amrabat is zo sterk en snel, dus waarom zoveel negatieviteit over hem, terwijl ie nog een jongen van 22 is?

Amrabat moet daar snel weg, richting spanje ofzo

4 december 2009 om 07:45

Heeft niets met jaloezie te maken, als Amrabat echt zo goed zou zijn speelde die echt wel in de basis. Is gewoon verkeerd ingeschat en dat kan het scoutings aparaat van psv zich kwalijk nemen. PSV dacht voor relaief weinig geld een topper in huis te halen, nu moeten ze nog moeite gaan doen om hem quite kwijt te geraken denk ik.

Als Amrabat aleen goed genoeg is voor de bank van Psv, heeft die weinig te zoeken in Spanje.., lijkt mij.

Volledig de realiteit zoals het geschreven staat.
Ik zelf voorspelde ook al toen die naar PSV ging dat die het niet zou gaan redden.
Komt gewoon kwaliteit te kort, leuke voetballer, maar niet geschikt voor de top.
Niet dat PSV nu nog bij de top van Europa hoort maar in nederland zijn ze nog top.

Belachelijke column, het bashen van Amrabat...hij moet de bal af laten pakken door Pieters zodat deze en beter zelfvertrouwen geeft? Schandalaig, je mag beswt een keer iemand op de hak nemen maar op deze manier iemand en public te kakken zetten nee dat is niet sjiek. Amrabat zit er niet lekker in..nu is links ook zijn natuurlijke positie maar goed daar staat balasz goed te spelen dus daar kom tie niet te spelen. Amrabat heeft zeker talent, maar nu en verhuur aan Utrecht lijkt mij ideaal, wat jij zegt over voetbaluitzendbureau blabla verhuren aan de nieuwkomer sorry hoor dat slaat echt helemaal nergens op. Column is een mening maar dit gaat nergens meer over...

Ik zou graag deze zelfde colum over 2 jaar nog een keer lezen.
Geloof me dan zal iedereen anders praten over Nordin Amrabat.
Het is een jonge met talent.
Heb hem meerdere malen zien voetballen in het echt. Hij heeft het gewoon inzich het moet er nog uitkomen. Met Rutten gaat het ZKR lukken. Geduld is een schone zaak ook in de voetbalwereld.

Geef hem de kans en vertrouwen en hij zal iedereen verbazen. Slechte column

Ik denk dat deze jongen nog wat tijd nodig heeft, en zoals velen voor mij al aangeven, een tijdje verhuren aan een wat lager geplaatste club, waar hij wel in de plannen voor zou komen, zou hem veel kunnen helpen.

Mooi geschreven stuk. Leest makkelijk weg. Precies de schrijfstijl die je van Proevomaster verwacht! Ben het met de inhoud niet eens, maar dat is een ander verhaal!!

Een leuk stuk. Zoals iemand al zei wel een beetje hoog "derksen-gehalte", maar dat wil niet zeggen dat het slecht is. Ik denk niet dat er één clubexpert is die een compleet originele schrijfstijl heeft.

Je mening over het verhuur kan ik even niet helemaal plaatsen. Volgens mij schrijf je Amrabat af, dus dan neem ik aan dat je hem een paar jaar wilt verhuren om hem daarna te kunnen verkopen zonder verlies/met zo min mogelijk verlies.

Het stukje over Pieters vertrouwen geven is vermakelijk, maar uiteraard wat onrealistisch. Maarja, realistische stukken zijn dan ook weer minder vermakelijk.

Ik geef 4 sterren, omdat ik het met plezier las. Ik hou wel van je schrijfstijl in dit stuk. Ben benieuwd naar je volgende stuk.

Ik vindt het stuk getuigen van kort zichtigheid en geeft aan dat je leeft bij de waan van de dag. Amrabat is in 3 jaar van amateur naar top betaald voetbal als een komeet omhoog geschoten dat er nu even een dip in zijn prestatie curve is gekomen is toch niet heel raar? Om vervolgens hier conclusies aan op te hangen dat hij niet het niveau heeft, is wel heel kort door de bocht. Ik kan zo een rij met spelers op noemen die een moeilijkere periode hebben gehad,maduro, heitinga, v.d. Vaart bij ajax hebben allemaal een dip gehad in hun jonge jaren en zijn een tijdje uitbeeld geweest. Je kunt niet stellen dat deze spelers de top in nederland daarna niet hebben gehaald. Nu Dirk Marcellis en amrabat bij psv. Het domste wat je kunt doen is om in de waan van de dag deze speler direct af te schrijven en te stellen dat hij het net niet heeft. de tijd zal leren hoe hij hieruit komt, met rutten als trainer zie ik dat wel goed komen.

Opzich zie ik je punt wel, amrabat kan het nu nog niet aan. Maar datzelfde werd gedacht van Beerens, en als je die het afgelopen seizoen zag dan was dat de beste rechtsbuiten in Nederland, hoewel hij dat niveau nu ook nog niet haalt. Huntelaar maakte PSV ook een fout mee, dus ik zou Amrabat ook niet te vroeg afschrijven. Verhuur lijkt mij een prima optie. Ik vind het wel een speler die, net als Beerens, bij NEC kan rijpen.

Ik vind de toon van je stuk wel erg vervelend moet ik zeggen, erg hard voor amrabat, ondanks dat de jongen nog maar 22 is. Ik kan me ook compleet vinden in de kritiek van Remvbaal, het is wel erg in de waan van de dag geschrven. Wat dat betreft pas je wel bij VI, want die hebben ook veel van dat soort sensatie/hype-journalistiek.

Een typisch kortzichtig stuk van iemand die vergeet dat elk talent, de hele grote misschien uitgezonderd, altijd te maken krijgt met tegenslag, dat is natuurlijk. Kijk maar naar Marcellis bij Psv. Suarez moet zelfs oppassen dat hij niet in een dergelijke dip raakt. Aisatti, Sulemanji, Bakkal, Dzudzak, Wijnaldum etc. Allemaal hun talenten die met (lichte) tegenslag te maken hebben gehad en voor Nordin is dat niet anders.
Wel leuk geschreven verder dus daarom 3 sterren.

Wat mij opvalt is dat als er een column geschreven wordt het direct zo negatief moet.
Je volgt Nederlands voetbal, waarom niet schrijven over het goede spel van Dzudsak, de geweldige buitenspelers van Twente of een Pantelic die de criticasters de mond snoert.

Het moet gaan over een speler die nauwelijks gespeeld heeft dit seizoen, erg grillig is nu niet de beste vorm van z'n carriere heeft. Kijk waar hij vandaan komt, via Omniworld en VVV naar Psv. Zeer mooie opbouw van zijn loopbaan.

Waarom zo hatelijk?
succes nog, het leest wel lekker weg, dat dan weer wel.

Inderdaad Kasper90, een kortzichtig stuk, ouderwets column schrijven door overal tegenaan te schoppen, makkelijk, kan iedereen. Volgens mij is Amrabat gewoon onderdeel van het proces & kleedkamer van Fred: die jongen heeft een Danko voor zicht die helemaal opbloeit en intussen heb ik nog geenwanklank van Nordin gehoord...dus alles onder controle en wellicht krijgt Nordin zijn kans nog.

Wat een dom geklets zeg..... de jongen kapte en draaide 2 jaar geleden de hele ajax verdediging zoek en die van iedereen eigenlijk. Zeer talentvolle speler. Kan het mischien ook aan de combinatie trainer, club speler liggen. Of aan zijn back up in het veld. Om nou die jongen zo af te draaien...bullshit. Gewoon een klasse voetballer! Utreg pak je kans!

sjonge jonge zeg waarom moet ie amrabat met suarez vergelijken DE ster speler van ajax
vs de bankzitter van psv, is dat niet te makkelijk?
amrabat is nog jong en speelde bij vvv echt goed, dus het talent is er en met een goede begeleiding
kan ons nog veel geld opleveren.

Proevomaster, zou je misschien ook zo'n zelfde stuk kunnen schrijven over onze geweldige links-back Eric Pieters?

4 december 2009 om 15:23

Ik moet je helaas teleurstellen. De volgende column zal niet over dhr. Pieters gaan. Een stuk over Erik Pieters? Ik zou bij Guus niet weten wat erin moest komen. Over aanvallers valt altijd veel meer te schrijven. Ik denk dat mijn volgende stuk heel positief zal worden, ik ga iedereen naar de mond praten; in de hoop op zoveel mogelijk sterren, want daar gaat het om ten slotte, uhum...

4 december 2009 om 15:33

haha nee klopt. Nee maar ik bedoelde meer dus dat ik als Psv-er me ook kapot erger aan Pieters. Ik vind het schandalig. En al die mensen die zeggen hij nog jong en talentvol, ik zie het niet.

ik weet niet wat hij tegen amrabat heeft?
geef die jongen eens de kans zich te bewijzen, zoveel heeft ie nog niet gespeelt en als danko zo bezig blijft duurt dat ook nog ff.. heeft de schrijver alle trainingen gezien?
waar houd hij zich mee bezig om ineens met zo'n artikel te komen over amrabat, als je het mij vraagt uit het niets
en een beetje suarez ophemelen, ja suarez is goed en doet het goed, en babel.. die bewijst het wel inderdaad, met zijn naar binnen komen, nou dat is hem ook al 3x gelukt, chapeau

Ik vind niet dat Amrabat een kans gekregen in het eerste van Psv. Onder Fred Rutten dan.
Hij komt er hoe dan ook en hij zal ook schitteren in Psv'1.
Het komt helemaal goed met deze jonge marokkaan.

Amrabat is op een leeftijd dat hij moet spelen. Zijn probleem is dat hij aan de linkerkant effectiever is dan op rechts, en op links speelt nou juist Dzsudzsak. Amrabat is meer een soort Babel die naar binnen moet trekken en schieten, en niet iemand die de achterlijn moet halen en een voorzet geven. Ik ben bang dat Amrabat pas echt een kans krijgt als Dzsudzsak weg gaat of lange tijd niet kan spelen.

Ultra domme aankoop?! Beetje te snel oordelen volgens mij. Volgens mij is amrabat 22 dan kun je hem nu toch niet al te licht bevinden? Hij is nu nummer 2 achter Lazovic, dat kan, is niet echt iets om je voor te schamen. Lazovic doet het ook goed dus geen rede om hem te wisselen. Blind paard? ja, dat wel. Maar 22 jaar in mijn ogen nog niet de leeftijd dat je de sterren van de hemel behoort te spelen. Als hij zich verbeterd(daar ga ik van uit) dan si hij een speler die straks basisspeler bij PSV is. Want hij is gewoon een aankoop voor de toekomst. Men moet gewoon niet zo snel afschrijven en geduld hebben. En ik kan het weten want ik ben voor feyenoord en daar zijn er ook veel spelers te snel afgeschreven .

Bah wat een vreselijk artikel.

De columnist wil zich graag meten me analisten als Johan Derksen en co. Niet erg, want iedereen wil graag in de schijnwerpers staan, maar dan moet de columnist de feite wel kennen. Ten eerste is Johan Derksen nog steeds vol lof over het talent Nordin Amrabat, vorig maand nog in zijn wekelijks rubriek ''beste johan'' bestempeld hij Nordin als een ruwe diamant, en dat psv nog veel lol aan deze voetballer gaat beleven. Ten tweede is het altijd makkelijk praten om een beleid achteraf af te kraken, waar was je met je column toen ze amrabat kochten??? Tot slot denk ik dat Amrabat er nog lang niet is, vorig jaar heeft hij een redelijk jaar gedraaid, en heeft hij zich als 1 van de weinige staande gehouden in de Champions League. Deze voetballer voetbalt pas maar 4 jaar betaald voetbal en heeft het zo snel al ver kunnen schoppen.. wil jij nu suggereren dat al die scouts blind zijn of dat amrabat wel degelijk talent in zich heeft.

gegroet

Sorry hoor proevomaster, zie je nu je eigen domheid niet? Amrabat zich eerst laten bewijzen bij een Hollandse subtopper... als hij het daar goed doet kost hij gelijk 10 miljoen man...

Wanneer je het over PSV hebt..is het grappig om het over het 'provinciale Twente' te hebben. Volgens mij is PSV net zo'n provinciale club en misschien nog wel meer dan Twente. Ik zou Twente meer een provinciale volksclub willen noemen. Verder voegt het woord niks toe..puur tekstopvulling van één van Derksens stopwoordjes.
En dan waar het om draait. Amrabat heeft naar mijn weten nauwelijks kansen gekregen..maar liet in de voorbereiding mooie dingen zien.
Het is natuurlijk een grote stap van Vvv..waar hij de man was...naar Psv. Het is toch volkomen idioot om te moeten aannemen dat Amrabat er direct zou moeten staan!

mooi onderwerp+ mooi geschreven. Het zou nog goed kunnen komen met Amrabat, maar ik denk het niet.

Allereerst ben ik het totaal oneens met de manier waarop jij Amrabat neerzet. Je doet hem veelste kort. Dat terzijde. Je hebt alles goed beargumenteerd, hoewel ik het er zeer oneens mee ben, is het toch een prachtig stuk dat je hebt geschreven. Er zijn maar weinig mensen die zoiets kunnen neerzetten, het feit dat je van vele 1 ster hebt gekregen betekent dat je mensen echt weet te raken. Dat is goede journalistiek! iemand van een iq van 80 kan niet geloofwaardig overkomen met het geven van 1 ster voor dit artikel. De laatste 2 stukjes vind je wel wat afdwalen qua niveau. Je verdient zeker 4 sterren wat mij betreft.

En als Reker bang was...dan was het bang omdat Amrabat naar Heerenveen of Twente zou gaan.
In het verleden telde zowel PSV als Ajax astronomische bedragen neer voor Sulejmani en van Nistelrooy..
Maar de toppers van Twente en Heerenveen ,zijn inmiddels voor de traditionele top niet meer te betalen.
Iedereen kan zien dat Amrabat kan voetballen. Maar ben wel met de schrijver eens dat hij bij bijvoorbeeld Omniworld en ook Vvv,het veld voor zich had. Daar wist hij goed gebruik te maken van zijn snelheid.
Maar ik zou echt gaan investeren in Amrabat..anders kom maar mooi deze kant op.
En Amrabat detacheren...net of Cambuur meer kan betalen dan zijn salaris bij Psv. Of hij zou voor 20 duizend euro per jaar moeten spelen.

Amrabat heeft de juiste mentaliteit om te slagen,deze jongen speelde 3 jaar geleden nog bij Omniworld en komt er echt wel,heeft alleen nog wat tijd nodig.suarez is in de mickey mouse competitie goed maar raakt tegen toppers ook geen pepernoot dus laat Nordin maar rustig doorgroeien onder Fred en alles komt goed.

Wat een onzin dat Amrabat eerst naar Heerenveen had gemoeten. 2,3 miljoen is een hoop geld, maar als Nordin bij Heerenveen was geslaagd had hij minimaal 10 miljoen gekost en dus onhaalbaar voor PSV geweest. Geen beste analyse in mijn ogen. Voetbaldetacheren, gewoon contract laten aflopen als ie niet goed genoeg is....

Mooi stuk hoor, Amrabat komt er wel na een paar tussenstops

Leuk stuk om te lezen. Volgens mij geen enkele spellingsfout. Ik ben het alleen niet met de mening eens. Nordin is een prima voetballer, alleen het komt er niet helemaal uit. En hij heeft niet echt een kans gekregen. Hij heeft nooit een reeks kunnen spelen.
3 sterren.

Amrabat is een uitstekende buitenspeler. Jammer genoeg is lazovic in een betere vorm, maar goed als je die jongen geen kans geeft dan kan ie simpelweg ook niet laten zien wat ie kan. Hij is razendsnel, aggresief en sterk. Verder kan ie ook wel eens een straatvoetbalshow laten zien.
In ieder geval, hij is een blijft een uitstekende voetballer.

Ach wat moet je als PSV dan doen als ze hem bij Heerenveen hadden opgehaald hadden ze hem niet kunnen kopen voor 2,3 miljoen, het was misschien een dure gok maar had ook zomaar goed uit kunnen pakken. Amrabat is pas aan zijn 2e seizoen bezig. En vorig seizoen liep het voor geen meter bij Psv. Dus ik schrijf hem nog niet af. maar Suarez is van een hele andere klassen natuurlijk. Wie weet krijgt Amrabat nog zijn kans en pakt hij hem en dan is iedereen opeens weer Lyrisch over hem

Ik vind het werkelijkwaar belachelijk dat je Amrabat gaat vergelijken met Suárez. Zo kan ik De Vries ook gaan vergelijken met Van Persie. Amrabat heeft nog geen kans gehad bij Psv, omdat er simpel genoeg beteren op zijn positie staan. Bij Suárez is dat een héél ander verhaal. Hij ging naar Groningen, omdat ze daar een spits nodig waren, geen echte concurrentie dus. Nu bij Ajax heeft hij totaal niemand voor zich te dulden, dus hoeft hij ook niet te vechten voor zijn plek. Hij kan dus lekker voetballen, iets wat Amrabat niet kan.

Je vergeet ook dat Amrabat er lange tijd uit heeft gelegen met een blessure, gelukkig is hij nu op de weg terug. Ik denk dat Amrabat een gevalletje Bakkal is. Bakkal werd uitgespuugd door iedereen, verhuurd aan een flutclubje (FC Eindhoven), deed het daar aardig, verhuur aan FC Twente en kreeg toen het vertrouwen bij Psv. Zo moet het bij Amrabat, naar mijn mening, ook gaan. Verhuren aan een Heerenveen of Roda JC, dan het vertrouwen geven.

mijn 1 ster heeft niks te maken met of het een vermakelijk stukje is, of goed geschreven is. die ene ster is gegeven omdat de inhoud hoe mooi verpakt ook niet getuigd van enig inzicht in het spel of wat dan ook. zoals Stevens vorig seizoen gemerkt heeft is het makkelijker om iets af te breken dan om iets op te bouwen. Het zelfde doe jij hier Amrabat heeft dit seizoen lazovic voor zich en die doet het nu gewoon goed. Dit betekend nog niet dat hij direct afgeschreven en bij het grof vuil gezet moet worden, door een nobody met een goede spellingscontrole. Van enige opbouw in het stuk is geen sprake. Je noemt hem in de eerste alinea een blind paard maar slaagd er in mijn ogen niet in dit grondig te onderbouwen. je komt niet verder dan een qoute van zijn toemalige trainer dat hij nog te weinig oog heeft voor zijn mede spelers als hij in scorings positie komt. En ach dat je zijn doelpunten voor vvv al vergeten bent heeft niets met de kwaliteit van zijn doelpunten te maken maar met jouw inteligentie en middenlange termijn geheugen dat onder ontwikkeld is gebleven. Ik zou na het lezen kunnen concluderen dat de noord afrikaanse roots van amrabat iets met je grondige afkeer te maken heeft. Angstig is het te lezen dat er kennelijk meer mensen zijn die jouw mening delen.

geef die jongens de tijd je kunt niet van iedereen verwachten dat ze het niveau halen waarvan jij droomt verder... is nog altijd zo speelt ie een paar wedtrijden goed... dan worden die spelers naar Ajax,psv en Feijenoord gehaalt zonder dergelijke resultaten, verder worden soms wel goede spelers aangetrokken, zoals Suarez, Vlaar

Waarom krijg ik dit artikel wanneer ik Marokko intik bij de zoekfunctie? Hij is toch een Nederlander? Geboren en getogen in Nederland? Hij komt uit voor het Nederlands elftal? Oh wacht, hij presteert niet goed dan noemen we het maar weer een Marokko. Tis geen affelay he

slecht stuk sorry normaal zeg ik dit niet maar wie ben jij om een voeballer een binde paard te noemen?? Johan Derksen begrijp ik nog wel maar je maakt vergelijkingen die nergens op slaan. Je zegt alleen maar slechte dingen over Amrabat helemaal niet objectief.

8 december 2009 om 12:49

Ben het met je eens, dramatisch dit stuk..

Je kan beter gaan hockeyen ofzo??
Amrabat werd niet voor niets opgeroepen door Jong Oranje, of heeft het beleid daarvan ook een fout door hem op te roepen? Achja, je kan beter iets anders gaan doen..

Dit artikel verbaasd mij enigzins. Ik vind het prima dat mensen een mening hebben maar kijk ervan op dat die soms zo ver afwijkt van de werkelijkheid.

Ten eerste wil ik benadrukken dat de schrijver in sommige opzichten gelijk heeft. Amrabat is gehyped, maar dat heeft hij zelf teweeggebracht. Die jongen was een sensatie toen hij bij VVV voetbalde en werd op de voet gevolgd door de gehele Nederlandse top en ook door enkele buitenlandse clubs. Het is ook waar dat hij tot nu toe nog niet heeft gebracht wat er van hem verwacht werd. Maar kan dat niet komen doordat hij laag is begonnen met voetbal en Psv toch wel een enorm niveauverschil is? Daarnaast krijgt hij van mij door zijn leeftijd het voordeel van de twijfel. Hij is nog begin twintig en voor een voetballer is dat nog erg jong. Het meest verbazingwekkende in dit artikel vind ik toch wel dat de transfersom ter discussie wordt gesteld en dat Amrabat wordt bestempeld als(ik citeer): ''een peperdure (2,3 miljoen euro) en ultra domme aankoop van Jan Reker en consorten''. Dit vind ik zo opvallend aangezien het nog maar twee jaar geleden is dat heel Nederland het een fantastische aankoop vond van Psv. Amrabat was in die tijd één van de grootste talenten van Nederland en als je het zo bekijkt dan is 2.3 miljoen een heel realistisch bedrag. Ter vergelijking met Nijland(4 milj), Pieters(2.5milj) en ook Sulejmani voor het enorme bedrag van 16 milj.

Ik vergelijk hem dus ook met Sulejmani omdat hun carriereverloop wat dat betreft te vergelijken is. Ze waren beiden smaakmaker van de eredivisie en iedereen voorspelde ze een gouden toekomst. Het was daarnaast ook hun eerste seizoen in de eredivisie. Als je het dan vergelijkt heeft Psv een koopje in huis gehaald. Ik kan me overigens ook nog een leuk stukje in de VI herrinneren waarin veel mensen verbaasd waren dat Psv hem voor zo'n laag bedrag binnen had gehaald. Het is daarnaast wel zo dat dit bedrag bij eventuele doorverkoop nog oploopt voor Vvv. Maargoed mijn punt is eigenlijk dat het wel heel erg makkelijk scoren is over de rug van een ander. Nu het even tegenzit hem een blind paard noemen etc. Elk talent krijgt een terugslag, dat is bekend en ik weet zeker dat Amrabat er wel bovenop komt. Hij is nog jong en onder de knedende handen van Fred Rutten kan hij alleen maar beter worden.

Leuk stuk proevomaster! Je hebt een mening en weet die in een heldere en een prettige stijl over te brengen. Kritiek met een knipoog zullen we maar zeggen. Ook inhoudelijk ben het grotendeels met je eens over de kwaliteiten voor Amrabat. Maar wat niet is kan nog komen. Amrabat heeft bij zijn overstap van amateurs naar betaald voetbal aangetoond zich snel te kunnen aanpassen aan een hoger niveau. Maar het niveau dat vereist is voor de Nederlandse top is natuurlijk weer een flinke stap. Ik hoop dat hij hem kan maken, maar we zullen moeten afwachten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren