Juventus moet zich laten gelden op de transfermarkt

Donderdag, 26 november 2009 om 22:59 door Sa2Juve

Juventus speelde een schandalige wedstrijd tegen Girondins Bordeaux waardoor ze in nauwe schoentjes zitten. Met een overwinning of gelijkspel tegen de Fransen zou ze er redelijk goed voor staan, maar na de wedstrijd van woensdag zou je je als manager toch zorgen moeten maken. Bordeaux is niet eens een Europese topclub en toch gaven ze Juventus voetballes en de uitslag sprak boekdelen, 2-0 in het voordeel van de club uit de Franse wijnstad. Ik denk dat Juventus een aantal problemen heeft waardoor de goede en constante prestaties uitblijven.

Het eerste probleem is de verdediging. Juventus heeft sinds de terugzetting naar de Serie B vooral problemen op verdedigend gebied en dat is woensdag nogmaals gebleken. Vooral centraal achterin heeft Juventus problemen, ook al hebben ze als startend elftal een goed duo achterin. Fabio Cannavaro en Giorgio Chiellini zijn zeer sterk en kunnen het goed met elkaar vinden maar wanneer één van de twee wegvalt beginnen de problemen. Woensdagavond koos Ciro Ferrara toch groot ongenoegen van velen voor Nicola Legrottaglie en je zag al meteen dat er problemen waren. Echter is de centrale verdediging niet het grootste probleem, maar wel de rechtsback. Zdenek Grygera is niet goed genoeg, Jonathan Zebina is niet fit en vaak geblesseerd en Martin Caceres is te wisselvallig en heeft weinig ervaring. Een goede rechtsback is welkom en dat zal Juventus moeten gaan regelen tijdens de winterperiode. Geld zal in Turijn geen probleem zijn en ze moeten kost wat kost zich versterken op de rechtsback en Grygera of Zebina verkopen. De beste opties op de rechtsbackpositie zijn Rafinha van Schalke 04 en Emmanuel Eboué van Arsenal. Rafinha is jong en heeft een transferclausule van twaalf miljoen euro terwijl Eboué redelijk wat ervaring heeft en rond de tien miljoen euro moet kosten.

Het tweede probleem is het middenveld. In het begin van het seizoen werd het duo Mohammed Sissoko en Felipe Melo als een koningskoppel gezien maar tot nu toe is hier niets van te zien. Sissoko valt van de ene blessure in de andere, maar komt steeds sterk terug. Als hij fit is dan is hij wellicht één van de beste verdedigende middenvelders ter wereld maar dat kan niet worden gezegd van Felipe Melo. Deze lijkt totaal uit vorm en kan amper zestig minuten voetballen. Ik denk dat het goed zou zijn mocht hij wat rust krijgen want hij lijkt oververmoeid door de opeenvolging van wedstrijden. Claudio Marchisio is terug van weggeweest en hij zal de beste optie worden om de plek van Felipe Melo over te pakken. Jong, krachtig, fysiek en technisch sterk, hij wordt gezien als de Daniele De Rossi van Juventus en dat zegt al genoeg. Sissoko en Marchisio deden het vorig seizoen schitterend samen en van mij mogen deze twee voor de rest van het seizoen centraal op het middenveld spelen. Wanneer Felipe Melo terugkeert kan hij beter centraal achterin worden gezet naar mijn mening want fysiek schiet hij een stuk te kort.

Het derde probleem lijkt de formatie die Juventus speelt. Bij momenten lukt het goed maar meestal lopen ze er verloren bij, waardoor de tegenstander kan profiteren. Het is ook niet slim om van het ene moment op het andere over te schakelen van een 4312 naar een 4231 systeem. Diego is een speler die ruimte nodig heeft en deze wordt hem vaak ontnomen door zijn eigen teamgenoten waardoor zijn rendement niet goed is. Ze moeten goed gaan oefenen op dit systeem en een spits zoeken die mee voetbalt en niet alleen voor doel blijft wachten. De meeste zouden denken dat Amauri Carvalho dan de ideale spits zou zijn maar niets is minder waar. Ik vind dat hij zeer teleurstellend bezig is en dat hij zijn transferbedrag zeker niet waard is. David Trezeguet was goed bezig maar deze valt net zoals Vincenzo Iaquinta uit met een blessure. Als dit nog niet genoeg is heeft Amauri woensdag een spierblessure opgelopen waardoor Juventus geen echte spits heeft voor de komende wedstrijden. Nu wordt het een moeilijke keuze voor Ciro Ferrara, gaat hij starten met Alessandro Del Piero als diepe spits en Giovinco op de flank of kiest hij voor de onervaren Ciro Immobile in de spits en Del Piero op de flank? Als hij zijn verstand laat werken weet Ferrara wat hem te doen staat. Het beste is dat Juventus zo snel mogelijk een spits aantrekt die kan meevoetballen en kopbal sterk is. De beste opties hiervoor zijn Edin Dzeko en Marouane Chamakh, die nog scoorde tegen Juve.

Eén zaak is zeker, er moet het één en het ander veranderen want op deze manier kan het niet verder met Juventus. Het seizoen startte schitterend maar vanaf oktober ging het in een dalende lijn naar beneden. Niemand kan de oorzaak vinden van de problemen maar zo kan het niet meer verder. Hopelijk komen er een aantal transfers en verandert de mentaliteit van enkele spelers.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 28 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door Assulin)

Je verhaal is prima geschreven en het leest lekker door. Ik ben het alleen niet met je eens in je inleidende alinea. Bordeaux is een stabiele ploeg, kersvers kampioen en speelde bijzonder goed tegen Bayern en Juventus. Mijn inziens zijn ze wel degelijk een topclub geworden. Ik vind namelijk niet dat je alleen een topclub bent op basis van status, namen en financiën. Afijn, da's mijn bescheiden mening. Je krijgt 4 sterren voor de heldere uiteenzetting.

27 november 2009 om 16:26

je hoort hem geen 4 steren te geven dit is pure plagiaat!!

http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/ 2009/11/26/1649414/ calcio-debate- five-reasons- why-juventus-are-struggling
plak deze link aanelkaar en klik erop dan lees je alles terug wat sa2sa claimt geschreven te hebben
dit is mijn bron en omdat ik vrienden heb zitten bij deze site kan ik zeker weten dat de heer sa2sa dit niet heeft geschreven en het schandalig vind dat hij met de eer strijkt van iemand anders materiaal

1 ster omdat ik je geen 0 sterren kan geven!

27 november 2009 om 16:33

@renaz_juventus: Ik heb dat artikel wat jij zegt ook gelezen en ik geef toe dat ik mijn verhaal erop heb gebasseerd maar dat is ook alles. Als je de hele tekst leest dan zie je wel dat er verschillen zijn tussen die tekst en mijn tekst maar goed.

27 november 2009 om 16:42

erop gebasseerd is lichtjes uitgedrukt

ik zal je een voorbeeld laten zien

The defence remains Juventus’ weakest department on the pitch. The squad depth in this area is poor, and the Bianconeri almost always look like conceding when one of Fabio Cannavaro or Giorgio Chiellini is missing. Right back continues to be a real problem position. Zdenek Grygera is not good enough, Jonathan Zebina is not fit enough, while Martin Caceres has been too erratic so far this season

Vooral centraal achterin heeft Juventus problemen, ook al hebben ze als startend elftal een goed duo achterin. Fabio Cannavaro en Giorgio Chiellini zijn zeer sterk en kunnen het goed met elkaar vinden maar wanneer één van de twee wegvalt beginnen de problemen
Echter is de centrale verdediging niet het grootste probleem, maar wel de rechtsback. Zdenek Grygera is niet goed genoeg, Jonathan Zebina is niet fit en vaak geblesseerd en Martin Caceres is te wisselvallig en heeft weinig ervaring

even snel geknipt en geplakt je kan het zo terug lezen

fijn dat je een juventus-fan bent maar als je je zelf een clubexpert noemt dien je wel een eigen mening te hebben en niet iemand anders zijn of haar mening te ondersteunen , te vertalen en vervolgens te posten op een andere site

27 november 2009 om 17:02

Idd, Renaz_juve het stuk kwam me al bekend voor maar wist niet precies waarvan, nu je zegt goal.com kan ik me herinneren dat ik het enkele dagen geleden heb gelezen. 1 ster voor fraude dit zouden ze bij Vz aan moeten pakken aangezien dit niet zou moeten kunnen

30 november 2009 om 16:03

ongelooflijk dat jy jezelf 5ster geeft voor het kopiëren, plakken en vertalen naar je eigen vocabulaire (mooi woord hè) van andermans text. eerst d8 ik nog van ''waarom staat deze text nou gemiddled 2ster, hij is tog best wel redelijk?''maar je hebt het dus blykbaar gewoon van een site gejat.

ps: de reden voor deze comment is voor 90 om jou 1ster te geven.
pps: Lol!!! je staat alsnog gemiddeld een 2/5 ookal heb je jezelf 5sterren gegeven kun je nagaan als je jezelf eerlyk had beoordeeld.

In je stuk komt het onderwerp geld slechts even ter sprake. Wat interessant zou zijn is hoe het kan dat Juve geld genoeg heeft (aangezien je zegt ”geld moet geen probleem zijn” ), maar er geen geld gespendeerd wordt.

Wel goed dat je niet alleen zegt welke posities er versterkt moeten worden, maar ook oplossingen geeft. Kunnen echter meerdere van de door jou genoemde spelers gehaald worden of is er slechts geld voor 1 van de spelers?

Wel een leuk stuk

28 november 2009 om 15:29

Momenteel zal er niet echt veel geld beschikbaar zijn voor transfers bij de oude dame. Er is namelijk best wel wat gekocht deze zomer (meer dan 50 miljoen). Juventus komt natuurlijk uit een diep dal, en Blanc heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een man die zeer zuinig is. Het afgelopen jaar hebben we dan ook winst gemaakt, en Juventus geeft onder hem maximaal 25 miljoen uit voor een speler. In de winterstop zou het wel kunnen dat er enkele spelers vertrekken (tiago en Molinaro), en hiervan zouden we dan een verdediger erbij kunnen halen. Voor de rest verwacht ik weinig activiteit van Juventus op de transfermarkt in Januari. In de zomer zullen er waarschijnlijk wel enkele dure spelers komen. Ook vind ik dat we gewoon in onze eigen jeugd moeten kijken, want daar lopen een aantal spelers die de potentie hebben om het eerste te halen. Iago Falque (nu verhuurd aan Bari), Fausto Rossi, Lorenzo Ariaudo en Ayub Daud (nu verhuurd aan Crotone) om maar enkele spelers te noemen.

goed stuk ik wist niet dat felipe mel het zo slecht deed vond hem bij braziliaans elftal toch een goeie speler
desnietemin 4 sterren

Felipe Melo is sowieso een draaaaaak van een speler. Verder een opsomming van wat problemen en dus moet er maar weer een kwak geld tegenaan geknald worden. Wat moeten wij nu met dit verhaal? Hier hoef je geen "clubexpert" voor te zijn, dit had iedere leek met een sport1 abonnement kunnen zien na afgelopen woensdag.

27 november 2009 om 16:21

Je bent nu toch niet serieus bezig neem ik aan? Jij zegt dat Felipe Melo een draak van een speler is en dan praat je over woensdag? Als je woensdag de wedstrijd had gezien dan wist je maar al te goed dat Felipe Melo een drama was en dat niet alleen woensdag was. De afgelopen weken presteert hij ondermaats. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten maar ik denk dat hij gewoon oververmoeit is en dat hij een week rust moet krijgen.

27 november 2009 om 17:29

Een draak van een speler betekend dat wwk4lifa Melo absoluut niet toereikend vind en geen beest van een speler (zeer goed) wat jij denkt.

ot:
Ik vind het ten eerste plagiaat; lijkt (idd) verdacht veel op het stuk van goal.com en ten tweede vind ik je opening zeer matig. Je herhaald te vaak het woord 'probleem'.

1 ster

28 november 2009 om 15:33

Hoeveel wedstrijden van Juventus met Melo heb jij gezien? Alleen die tegen Bordeaux? In deze wedstrijd speelde de Braziliaan inderdaad niet goed, maar ik heb toch al in een paar wedstrijden zijn klasse gezien. Vooral in de wedstrijd tegen AS Roma speelde hij een topmatch. Hij was duur, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich gaat waarmaken bij Juventus.

28 november 2009 om 15:40

Felipe Melo heeft bij Fiorentina bewezen een goede cotroleur te zijn , Hij was samen met Montolivio de ruggengraat van Fiorentina, En nu kan hij niets meer , nee hoor het is gewoon een kwestie van vormvelries.

ik ben het niet eens met het feit dat legrottaglie slecht speelde.
alle druk van bordeaux kwam op hem en chiellini te staan omdat sissoko en felipe melo er niks van bakten en het middenveld open lieten.
sowieso zijn de backs van juve helemaal niks, niet alleen de rechtsachter maar ook de linksachter. grosso voegt totaal niks toe als juve tegen een betere club speelt.
melo mag oprotten met zn idiote salaris en het aankoopbedrag, toont niet eens inzet de laatste weken.

dan komt het probleem bij dat ciro ferrara een zeer onervaren trainer is, die toch wel moet weten dat je del piero niet kan laten spelen in een 4231 systeem als linker aanvallende middenvelder.
sowieso heb ik amper een consistent juventus gezien als ze met 1 spits spelen.
ze moeten gewoon ophouden om het ''moderne'' voetbal te gaan volgen met wazige tactieken, want daarvoor heeft juventus gewoon de spelers niet

Mooi stukje. Redelijk veel mooie opmerkingen die zeker thuishoren. Maar je bent een speler vergeten. Grosso is toch ook niet wat het hoort te zijn? Heel de achterste linie moet worden versterkt. Buiten Chiellini dan. Het middenveld zit goed snor. Maar de aanval is toch ook maar pover. Een welkome versterking zou geen overbodige luxe zijn. Je noemde al Dzeko, maar een luis fabiano is ook niet al te duur en hij heeft bewezen dat hij het kan.

27 november 2009 om 16:48

@sissoko: Ja ik wou ook over Fabio Grosso spreken maar een verhaal mag maar x aantal woorden bevatten en als ik over Grosso zou beginnen dan had ik al meer woorden dan toegelaten. Over Grosso en de Italiaanse verdediging zal ik binnekort een stukje schrijven denk ik.

En ja je hebt gelijk, Luis Fabiano is een goede optie maar dat is ook alles. Begrijp me niet verkeerd, hij is een schitterende spits maar ook al 30. Edin Dzeko daarentegen is maar 22-23 jaar en kan nog jaren mee op topniveau. Daarom haal ik hem aan en niet een Luis Fabiano.

27 november 2009 om 16:52

een type als luis fabiano is een zeer goede speler maar ik ben bang dat het een eendagsvlieg zal zijn daarbij is hij al 28 jaar en juventus zoekt juist verjonging vandaar dat ze niet eboue moeten halen maar rafinha of gregory van der wiel en niet luis fabiano maar dzeko of acquafresca wat ook een uitstekende spits is en wellicht goedkoper
ook werd edson cavani van palermo veel genoemd..

wellicht de beste optie door de goede relatie tussen juventus en palermo na de deal van amauri

28 november 2009 om 13:33

Ik heb het gevoel dat Acquafresca het niveau van Juventus niet aankan. Hij heeft het vorig jaar goed gedaan bij Cagliari, maar dit seizoen valt hij toch wel wat tegen,en als ik een nieuwe spits bij Juventus wil zien dan zou ik voor Falcao gaan. Destijds bij River was hij al zeer goed, en nu bij Porto laat hij zien dat hij weinig moeite heeft om zich aan te passen oin Europa. Verder is onze achterhoede zeer zwak, en Grosso brengt absoluut niet wat er van hem verwacht werd. Ook vind ik over het algemeen onze rotatiespelers niet geweldig. Een Molinaro, Grygera en Poulsen (laatste tijd iets beter, maar bij een goed bedrag verkopen) horen niet bij een club als Juventus.

28 november 2009 om 15:42

Maar ik heb ook het idee dat Grygera verkeerd gebruikt word , Hij speelde bij Ajax op zijn sterkst als centrum verdediger.

28 november 2009 om 18:02

Indien Grygera speelt dan staat hij inderdaad meestal op de rechtsback, en enkele wedstrijden heeft hij sinds zijn Juventus periode als linksback gespeeld. Centraal is hij inderdaad beter, maar ik zie hem Cannavaro-chiellini niet uit de basis spelen. Ook Caceres kan eventueel centraal, maar hij staat ook altijd op de backpositie indien hij speelt. Morgen in ieder geval weer een zware opdracht om uit bij Cagliari de 3 punten mee te nemen.

28 november 2009 om 21:25

Aqcuafresca zou een goede aankoop zijn als je hem koopt met maar 50 van de transferrechten en eerst nog even laten rijpen en laten bij de club waar die nu speelt namelijk atalanta
ik ben niet gecharmeerd van Falcao mede dankzij zijn lengte zal het geen goede kopper zijn in de serie a met de sterke en gemene verdedigers
juventus heeft een lange spits nodig een kopsterke spits een echte afronder.
want ipv Falcao kan je ook denken aan Giovinco die ook in de aanval uit de voeten kan

Ik zou een type speler als Andre-piere Gignac, Stefan Kiebling , Cavani of Alan Kardec aanraden de laatste eventueel als indirecte versterking meer als talent maar de 3 eerstgenoemde als directe versterkingen deze spelers zijn lang kopsterk en hebben laten zien dat ze geen moeite hebben om het net te laten bollen

28 november 2009 om 22:24

Ik denk dat Falcao het bij ons wel gaat redden. We zouden hem dan naast Amauri in de spits kunnen zetten, en dan een beetje in het systeem zoals bij Porto met Hulk. Ik volg Falcao al een geruime tijd vanaf River Plate en daar stond hij ook vaak tegen gemene en harde verdedigers, maar deze wist hij toch ook af te schudden. Fysiek vind ik hem ondanks zijn lengte (1 meter 77) toch erg sterk en ook weet hij redelijk eenvoudig het net te vinden. Acquafresa gaf al aan dat hij Juventus wel ziet zitten, maar ik ben nog steeds niet echt overtuigd van hem. Hij is natuurlijk nog erg jong, maar ik denk dat hij net tekort komt voor de top. Alan Kardec viel mij ook positief op bij het Braziliaanse jeugdteam, en ik verwacht dat hij voor een miljoen of 6 is te halen. Cavani is ook een speler met erg veel potentie, en zeker een speler die we in de gaten moeten houden, want de klasse druipt eraf. Alleen hij moet ook nog wat constanter presteren. groot voordeel is natuurlijk dat hij al met Amauri heeft gespeeld. Giovinco hoort ook minuten te krijgen, en ik ben zeer gechameerd van hem, maar als klein puntje van kritiek vind ik dat hij moet werken aan zijn afwerking. Eventueel zouden we hem ook op de flank kunnen zetten, en dan wat meer vrije ruimte geven zodat hij zijn dribbels en passeeracties kan uitvoeren, en zo gaten kan maken in de achterhoede bij de tegenstanders. Ook moeten we een degelijke back up halen voor Camoranesi of eventueel een speler uit onze Primavera laten doorstromen of Iago terughalen.

28 november 2009 om 22:36

Om eerlijk te zijn vind ik Amauri ook niet een speler voor het kaliber Juventus die toch mee wil doen om alle prijzen
het is een goede speler begrijp me niet verkeerd maar hij presteert te wisselvallig
hij is wat je noemt ook echt een laatbloeier als je nagaat dat die een paar jaar geleden nog bij chievo speelde en daarvoor zelfs nog in zwitserland als ik het niet mis heb

ik vind dit een leuke discusie om te voeren met je maar ik vind het systeem wat al eerder genoemd is toch niet passen bij dit elftal

een 4-4-2 met inderdaad Giovinco op de flanken zou uitstekend werken naar mijn mening Giovinco op links en Camoranesi/eventueel winterse aankoop op rechts
Iago Falque moet je nog laten bloeien heb een hoge pet van hem op en hoop dat hij de verwachtingen waar kan maken (toch een jeugdtalent van de strenge cantera van Barca net als Fabregas bijv.)

Diego zou dan achter de spits kunnen spelen als een "nummer 10" de positie waar je falcao ook neer kunt zetten
Want Del Piero gaat toch ooit met pensioen en je moet daar op anticiperen door een roulatie systeem toe te passen en beide spelers nog op 10 te laten spelen voordat del piero stopt

een echte hitman ontbreekt toch trezeguet is het wel maar veelvuldig geblesseerd en niet meer de jongste

nog een speler die ik aan mijn zelf gecreerde hitlist wil toevoegen is toch Marc Janko opvallend genoeg heeft hij geen transfer gemaakt na het mislopen van de gouden schoen ook een sterke lange spits ben erg gecharmeerd van hem en toch een stuk goedkoper dan een speler als Dzeko en ik ga er ook van uit dat porto zijn spitsen niet goedkoop zal laten gaan als je ziet hoe duur lisandro lopez porto verlaten heeft.

Waarom zou Juventus in godsnaam een 5e spits moeten kopen voor 20 a 30 miljoen (dzeko, die overigens alleen maar naar Milan wilt.) Omdat er een aantal eventjes geblesseerd zijn. Eerst mensen eruit, dan mensen erin.

Waar mensen lovend waren over Ferrara vind ik het op de wedstrijden tegen Roma en Sampdoria na erg povertjes wat Juventus liet zien. Ze hebben flink geinvesteerd maar Melo flopt momenteel inderdaad en Diego heb ik al weken lang zijn normale niveau niet zien halen. Het is jammer dat Juve van haar traditionele 4-4-2 is afgestapt dit seizoen, dat was namelijk het beste voor de spitsen en ook voor de centrale middenvelders die nu zo nu en dan verzuipen.

Over het artikel, jammer dat het enigzins overgenomen is van notabene goal.com

Uitstekend stukje om te lezen maar ik ben het met een aantal zaken niet eens. Filipe Melo heeft bij Fiorentina en in Spanje laten zien dat het een uitstekende speler is. Braziliaans international en aan het einde van het vorige seizoen wilde iedereen hem hebben. Hij was 1 van de beste VM ter wereld en nu het minder gaat kan hij er ineens niets meer van. Beetje matige conclusie. Ik ben het wel met het artikel van goal.com eens dat Amauri een overschatte speler is. Hij is sterk, goed schot maar verder weinig spelinzicht. Meevoetballen is ook niet zijn sterkste punt. Daarnaast heeft Juve afgelopen zomer flink geinvesteerd met o.a. Diego, Cannavaro en Melo dus nieuwe aankopen zijn overbodig. Het ligt puur aan de tactiek. Alleen een goede RB is inderdaad geen overbodige luxe. Voor de rest is het gewoon een goed elftal. Als ze doorgaan in de CL en ze niet elke keer gelijk spelen in de Serie A, is er niks aan de hand. Leuk stuk..maar niet van jezelf, dus weinig sterren.

Het lijkt verdacht veel op het stuk van goal.com, ik heb het even gelezen en veel zinnen komen toch gewoon terug in dit stuk. Het is geen complete plagiaat, maar het is wel doodzonde.
Het stukje is verder wel oke, maar niet super.
2 sterren.

Slecht stuk,; geen opbouw, slechte interpunctie, veel herhalingen en genestelde bijzinen. Inhoud trekt ook op niet veel. 1 ster.

Geachte Club E X P E R T De mensen op dit forum hebben me weten overtuigen dat dit pure plagiaat is. Ook geef je jezelf telkens vijf sterren om je waardering omhoog te krikken. Onbegrijpelijk. Wees ten alle tijden objectief, doe ik ook als ik een Clubexpert-artikel schrijf. Vandaag nog, mezelf gewoon drie sterren gegeven. Nu wil ik mezelf de hemel niet inprijzen, maar kom op, geef toe dat je fout zit en bewijs de volgende keer dat je wel in staat bent om een volmaakte bulletin te realiseren.

On-topic: Wel redelijk informatief al worden er geen directe oplossingen genoemd voor de drie problemen. Nou is dat ook niet per sé relevant al had dat het artikel van Goal.com beter gemaakt.

28 november 2009 om 01:09

Te allen tijde

Het lijkt me absurt om nu een superselectie te realiseren alleen omdat de spelers te vaak blesseren. Jullie hebben met Del Piero, Amauri, Trezeguet en Iaquinta, met daarachter, Giovinco, Camoranesi en Diego 1 van de beste aanval in de Serie A. En je wilt alsnog versterking?!?!
Denk dat de coach sowieso een belangrijk aandeel heeft met de successen van een club.
Het bestuderen van de tegenstander, de mogelijkheden zien, tactisch spelletje opzetten en vooral ook tijdens de wedstrijd kunnen zien wat er beter kan. Dat zijn de dingen dat ik belangrijk vind van een coach. Ben je het er met me eens dat Ferrara dat niet heeft? Leonardo trouwens ook niet. Te onervaren en teveel risico gelopen. Bij Barca pakt dat goed uit (met Guardiola), maar dat gebeurd zelden.

Dat Milan het nu zo goed doet, en Juventus in het begin, is denk ik puur te danken aan de kwalitatieve spelers. Vooral bij Milan is meer dan de helft ervaren genoeg om te weten wat er moet gebeuren in een wedstrijd. Heb ook echt niet het vertrouwen dat Milan het ver gaat schoppen als het zo doorgaat. Bij Juventus al helemaal niet (helaas).

Over je artikel, dat je een verhaal baseerd op een ander document, oke, maar dit lijkt er wel heel veel op. Desondanks heb je er vaak genoeg wel je eigen draai aan kunnen geven, 3 sterren.

28 november 2009 om 15:44

Nou Trezeguet is ten eerst al op leeftijd en zoals in de tekst aangegeven word is Amauri vrij matig, Dus waarom halen ze Dzeko?

28 november 2009 om 18:03

Verkoop tenminste 1 van deze spelers of meerdere voordat je van plan bent meer spelers aan te trekken. Het zou toch te gek voor woorden zijn als je spelers als Amauri en Iaquinta buiten de selectie gaat laten!?

28 november 2009 om 21:32

Iaquinta is een topspits hij is erg goed in de afronding maar helaas geblesseerd, daarnaast ben ik niet zo gecharmeerd van Amauri mede dankzij zijn droogte periode vanaf februari tot en met de wedstrijd tegen Fiorentina wat een erg lange periode is laat zien dat hij erg wisselvallig is.

daarbij zijn Amauri en Iaquinta ook respectievelijk 28 en 29 jaar dan spreek je niet meer over de jongste spelers

Juve heeft een te oude selectie met geen 1 jonge spits (op ciro immobile (jeugdtalent) na en dat vraagt dus duidelijk op verjonging en ook om een kwaliteits injectie jonge,sterke,koelbloedige spitsen

Gignac is de juiste man voor de job!

je hebt alles bijna van goal.com man dikke fraude

Normaal zeg ik altijd: Beter goed gejat, dan slecht bedacht, maar je artikel is wel heel erg gebaseerd op dat van goal.com, en voor het indrukken van crtl-c en ctrl-v en google translate hoef je geen clubexpert te worden, het woord probleem wordt enorm veel gebruikt, maar het woord oplossing staat alleen maar 'weet niet/niemand' omheen, het zou zo leuk zijn als je dat ook even aangaf. Verder is het stijlloos dat je jezelf 5 sterren geeft om je eigen beoordeling omhoog te krikken, kortom, het is een enorm slecht artikel vergeleken bij je vorige. Ik heb de neiging je nu een ster te geven, maar ik geef deze keer geen beoordeling, de volgende keer dat ik dit zie zal ik dat wel doen.

Een column moet geheel uit jouw mening bestaan. Dit is pure fraude terwijl je eerste column geniaal was, maar ik twijfel nu of die wel helmaal van jouw was. Zonde.

Kom op , man ! Als je 'clubexpert' wil worden , schrijf het dan zelf ! Hiervoor moet je zelf beslissen wat je schrijf en niet iets klakkeloos afhalen en dan zelf gebruiken . Anyway , credits voor de echte schrijver . Wel mag Juve wat meer in jeugd investeren , want buiten Giovinco en Chiellini kan ik er geen opsommen . En verliezen van Bordeaux is nog erg menselijk , hoor . Het is een stabiele en sterke club geworden met zeer veel jeugdspelers en andere absolute sterke buitenlanders .

28 november 2009 om 21:31

Toen Juventus destijds werd teruggezet naar de Serie B zijn ze nog meer aan de jeugd gaan denken. Er is toen 6 miljoen in de jeugd gestopt, en naast de spelers die je noemt valt ook De Ceglie regelmatig in. Tevens is Marchisio een basisspeler wanneer hij niet geblesseerd is. Ook Ariaudo en Immobile zitten vaak bij het eerrste, en laatsgenoemde viel nog in tegen Bordeaux. In de Primavera van de oude dame loopt verder ook nog wel wat talent, en ik vind dat op dit punt Juventus goed bezig is.

Dit valt me tegen, vooral van jou omdat ik je hoog heb zitten. Je hebt alles gewoon van een andere site. Dat is plagiaat man!

Nee, valt me heel erg tegen. Het is gewoon bijna precies hetzelfde. Dat stukje wat Renaz_juve heeft gekopieerd en geplakt is overduidelijk. 1*

je schrijfstijl leest gewoon heel irritant. en dan is het ook nog een gestolen artikel. ik geeft 1 ster

Het stuk is qua inhoud niet eens heel slecht maar blijkt dus gewoon overgenomen te zijn. Daarnaast heb je een verschrikkelijke schrijfstijl; bijvoorbeeld de eerste alinea na de inleiding gebruik je zo vaak het woord 'probleem' achter elkaar dat het gewoonweg lachwekkend is.

Ik twijfelde al aan jou als Clubexpert maar als je ook nog eens meningen en stukken gaat overnemen van andere site's vraag ik me echt af waarom je deze 'titel' nog steeds draagt.

Bovendien vind ik het ontzettend flauw dat jij telkens als je een discussie verliest gelijk geen antwoord of verklaring meer geeft.

Wat Juventus nodig heeft is een heel nieuwe formatie dat systeem met 1 spits trekt op niets en zeker als je diego linkshalf plaats zie maar tegen cagliari en bordeaux , het beste zou zijn terug naar het oude 'tridente' diego achter de spitsen en van voor alex met amuari (iaqiunta of Trezegeut), dan zou er een nieuwe spits gehaald moeten worden bv Dzeko en hebben we dringend een rechts en linksachter nodig bv Rafinha links en ik zou Criscito terughalen bij Genua , en er zou ook een Centrale verdediger gehaald moeten worden Cannavaro en Legrottaglie zijn niet meer op niveau !!!

Forza Juve

Buffon
Rafinha
Kjaer
Chiellini
Criscito
Camoranesi
Sissoko/melo
marchisio
Diego
Del Piero
Iaquinta

Sa2sa, je bent blijkbaar een zeer gewaardeerd lid op Voetbalzone (gezien het aantal punten en vrienden), maar het is uiteraard niet de bedoeling om bestaande documenten te laten publiceren. Je moet iets vanuit je eigen perspectief vertellen en het liefst met een vernieuwde invalshoek. Dat trekt lezers aan en kan discussie uitlokken. We weten niet eens of dit stuk tekst jouw mening bevat, dus zal ik het ook niet beoordelen.

Hopelijk ben je al bezig met een nieuw document. Het lijkt mij interessant om iets te weten te komen wat de Juventini nou precies hebben tegen Balotelli en wat jij vindt van het feit dat ze daarop reageren met racistische spreekkoren. Dat trekt ook niet Serie A-volgers aan en kan tot een goede discussie leiden en dat is nou deels de bedoeling. Kijk maar eens als voorbeeld naar de artikelen van Iraniangangster, die de bezoekers wel weet te raken.

Ik reken op je! Ga zo door zoals je begon, dat gaat goed.

Sa2sa
Jammer dat dit stuk min of meer overgenomen is, ik denk dat je zelf genoeg weet van Juve zonder dat je andere stukken hiervoor hoeft te gebruiken. Ik hoop in ieder geval in tegenstelling tot Forzapalermo niet dat je volgende stuk over Balotelli gaat want de mening van de gemiddelde Juve fan hierover is inmiddels wel bekend.

Bij ons misschien wel, maar niet bij de mensen die de Serie A niet volgen. Het is de bedoeling om hen juist ook te raken!

Ze moesten dringend maar eens guiseppe Rossi gaan halen van Villareal
deze zou goed kunnen samenwerken met del piero

Het meest rare is... het zijn nou niet echt onderwerpen die je niet zelf bedacht zou kunnen hebben. Raar dat je zoiets kopieert en plakt ipv je eigen idee er op los te laten.

maar goed hopen dat je van je fouten leert.

ik vind dit belachelijk dat je het van internet kopieert terwijl je clubexpert bent daar moet je juist blij mee zijn en niet dingen van internet kopieeren

31 januari 2010 om 20:53

Dit is inderdaad heel triest om het zo te kopieëren je bent dan best wel clubexpert onwaardig hoor

Jammer Sa2sa ik ben het normaal roerend met je eens. Ook hier deel ik je mening, maar plagiaat is gewoon not done.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren