Fortuna Sittard test omstreden middenvelder uit Oostenrijk

Vrijdag, 27 november 2009 om

Fortuna Sittard geeft Martin Dollinger de kans een contract in de wacht te slepen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De 22-jarige middenvelder uit Oostenrijk zit zonder werkgever na zijn ontslag bij FC Lustenau. Dollinger vloog afloop van het duel met Austria Lustenau de assistent-scheidsrechter naar de keel.

Dollinger uitte daarmee zijn woede over een strafschop. Hij kreeg naar aanleiding van zijn gedrag zijn ontslag bij en werd voor twintig wedstrijden geschorst. Na hoger beroep bleven er nog twaalf duels staan. Het is nog onduidelijk of de schorsing bij een toekomstige werkgever in werking treedt.

In Zuid-Limburg wil men Dollinger ondanks diens verleden een kans geven. "Er is destijds iets gebeurd met een scheidsrechter", zei trainer Roger Reijners in het Algemeen Dagblad. "Nu wil hij ergens buiten Oostenrijk helemaal opnieuw beginnen. We bekijken hem de komende tijd."Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door tikkietoe)

Krijgen we straks een interview waarin Dollinger zegt dat het altijd zijn droom is geweest om bij Fortuna te spelen.
Hoe kan een mooie club als Fortuna nu van Nederlands kampioen afglijden tot degradatiekandidaat in de eerste divisie, een club die er vroeger geen seconde over na zou denken om Martin Dollinger te contracteren en hem lekker in Oostenrijk zou laten.

Hij heeft wel zijn naam mee zeg : Dolle Dollinger

Ik ken deze jongen niet, maar hij is weggestuurd bij een Oostenrijkse tweedeklasser. Als hij echt heel veel potentie had zou deze club hem waarschijnlijk wel gehouden hebben, ondanks zijn schorsing. Want dan zou hij een enorm kapitaal vertegenwoordigen. Ik kan me dus niet aan de indruk onttrekken dat het maar een matige voetballer gaat zijn.

Super voor Fortuna, een buitenkansje wat ik de club gun, alles in strijd tegen eventuele degradatie dat gun ik het andere geel -groen niet.

Voor Fortuna is het wellicht een versterking
Het gedrag van deze Dolle Dollinger valt niet goed te praten maar iedereen verdient een tweede kans.
Fortuna, go for it zou ik zeggen.

Bij mijn weten, maatr ik kan het mis hebben, moet die Dollinger toch echt eerst zijn schorsing uitzitten, voordat hij bij Fortuna aan de slag kan. Was dat bij Suleimani niet ook zo, dat hij bij Heerenveen eerst een maandje of wat niet mocht spelen in verband met een oude schorsing?

Affijn, weggezonden bij een Oostenrijkse tweedeklasser, opvliegend karakter, wat moet Fortuna in godsnaam met deze gozer? De nood in de Westelijke mijn streek is echt hoog als dit soort kunstgrepen nodig zijn.

27 november 2009 om 09:54

Jou reactie is echt onnodig. Fortuna heeft nog schulden, dus als een speler die nu nog tranfervrij is naar Fortuna kan komen die een meerwaarde is, zijn wij daar al heel blij mee. Wij willen niet Degraderen of wat dan ook.

27 november 2009 om 10:00

Hoezo kunstgrepen? Het aantrekken van spelers is en blijft noodzaak voor iedere club. Strapatsen van spelers hebben in het verleden zelden tot nooit geleid tot werkloze voetballers die niet meer aan de bak kwamen. Drugsgebruik, omkoopschandalen mishandeling op en rond het veld alles is wel eens langsgekomen en van Mutu tot Bouaouzan komen ze allemaal gewoon aan voetballen toe. Als Dollinger een versterking is voor Fortuna moeten ze hem zoals alle clubs dat met hun spelers doen in genade aannemen.

Als je al heel erg blij bent met het feit dat een speler van een Oostenrijkse Tweedeklasser (lees: niet uit de hoogste afdeling van een competitie die al lager staat aangeschreven dan de Nederlandse) een meerwaarde zou kunnen zijn voor Fortuna, wat ik betwijfel, dan bevestigt dat inderdaad mijn standpunt dat de nood bij Fortuna hoog is.

Anders zouden wel andere spelers worden getest of aangetrokken. IN mijn optiek kan Fortuna zelfs beter de velden van de lokale hoofdklassers afstruinen, kan me niet indenken dat daar geen spelers rondlopen die ook het niveau van Fortuna aankunnen. Over een jaar of twee zijn die niveau's toch wel ongeveer gelijk aan elkaar, met de invoering van de Topklassen. Als Fortuna dan nog bestaat trouwens, daar is natuurljik nog geen garantie voor. Niet dat Fortuna van mij weg moet trouwens, dat zul je mij nooit horen zeggen. Alleen vraag ik me af of de club bestaansrecht heeft als je alles bij elkaar optelt. Maar dat is mijn inschatting.

En waarom zou ik dit niet mogen zeggen trouwens, is de Venlose definitie van de vrije meningsuiting soms overgewaaid naar Sittard?

27 november 2009 om 10:20

Dan klopt je inschatting helemaal niet. Fortuna gaat hem testen en jij niet. Jij gaat er meteen vanuit omdat hij van een Oostenrijkse tweedeklasser afkomt dat hij het niveau van de Nederlandse eerstedivisie Niet aankan. Dat is natuurlijk onzin, je kan een speler niet op niveau als je gaat kijken waar hij speelt. Er zijn ook de laaste jaren spelers geweest in NL uit de jeugd van Aston Villa of Arsenal die nooit zijn doorgebroken in Nederland.

27 november 2009 om 10:39

Beetje gevoelige reacties, vind je niet? Dat kan best minder korzelig!

Hoe dan ook, blij dat jij de meerwaarde ziet van het leegstropen van de vergaarbak voor tweede- en derderangsspelers in Europa. Maar kennelijk vind jij het schofferen van andere VZ deelnemers belangrijker dan inzien dat je cluppie het meer dan lastig heeft, als dit als welkom selectiebeleid moet gelden.

Oftewel, je gedraagt je als de chique clochard die niet voor zwerver wenst te worden uitgemaakt, maar die wel uit de vuilnisbak moet eten.

27 november 2009 om 10:47

Nou deze reactie mag van jou ook wel ingelijst worden... Niet verwacht van jou drsvijfje. Misschien eentje om onder: 'je eigen aard laten zien' categorie te zetten?

Jij geeft een mening en hij reageert op. Na mijn mening doet Vlfreak helemaal nniets. Ik kan zelfs zijn reactie begrijpen; jij keurt deze speler al meteen af, terwijl je hem waarschijnlijk nog nooit een bal hebt zien raken. stel je toch niet zo aan!

De nederlandse eerste divisie is niet echt een geweldig niveau... het zou best kunnen zijn dat deze jongen hier gewoon zijn mannetje staat, omdat hij zich weer wil bewijzen.

Hopelijk is deze jongen een meerwaarde voor Fortuna, kunnen volgens mij wel weer wat spelers gebruiken met al die blessure's.

27 november 2009 om 10:34

Tang,varken.....
Omdat de tweede klasse in Oostenrijk lager staat aangeschreven dan de beide Nederlandse Competities wil geheel niets zeggen over de kwaliteit van bepaalde spelers.
Mertens gaat van Agovv naar Utrecht. In jouw optiek zou dat betekenen dat de nood bij Utrecht erg hoog is.

27 november 2009 om 10:56

Fortuna moet doen wat hun achten dat goed is in deze benarde situatie.
Ben absoluut geen fan van Sittard, maar gun hun een vervolg op profniveau.

27 november 2009 om 11:22

In het leven kun je niet iedereen te vriend houden. Dat is duidelijk. De groene rand zegt mij echter voldoende. Ieder zijn mening en ieder zijn voorkeuren.

En lees effe goed, ik kraak die Oostenrijker niet af, ik benader de club Fortuna kritisch omdat dit bij mij de indruk wekt dat je het erg moeilijk hebt als je je als club moet wenden tot deze categorie. En iedereen is het in de kern met mij eens hoor, iedereen stelt dat: ”fortuna moet doen wat hun achten dat goed is in deze benarde situatie”. Dus de rest van die feedback, daar kan ik met de beste wil van de wereld niets mee.

En tja, dat niemand de ironie als literair wapen begrijpt, daar kan ik niets aan doen. Evenmin dragen opmerkingen als 'frustratie”, "je eigen aard laten zien" en ”verkeerde been uit bed stappen” en woorden van gelijke strekking, ook maar iets inhoudelijks bij tot een discussie die, zo bleek allang, al ten dode was opgeschreven.

27 november 2009 om 11:30

Hoe dan ook, dit was mijn laatste bijdrage over dit subject. Mijn mening is duidelijk en als je daar aanstoot aan neemt, nou dat is dan maar zo. Accepteer dat dan maar en ga verder. Het is niet het einde van de wereld he!

27 november 2009 om 14:35

Investeren in jeugd lijkt me beter, echter ik denk dat Fortuna meer op zoek is naar ervaren spelers, die hopelijk hun hoofd koel weten te houden

Altijd een gok.
Soms gok jegoed en de speler blijft schoon.
Maar ook de kans is en blijft aanwezig dat zo een speler na 8 maand bijvoorbeeld ( kan ook korter of langer zijn) ineens weer op hol slaat en zun verstand wederom verliest in een bepaalde discutabele beslissing der scheidsrechter.
Niet te veel geld aan uitgeven Fortuna, eerst de kat uit de boom kijken is verstandiger.

Het si dan misschien wel een speler die zijn agressie niet helemaal kan beheersen, het geeft ook wel aan dat hij echt een winnaarsmentaliteit heeft en dat hij helemaal ziek is met een tegendoelpunt. Ben benieuwd hoe dit verhaal afloopt.

Wat veel negatieve reacties op een test van een buitenlandse speler uit een lager aangeslagen competitie.
Als Fortuna, dat met de nodige inspanning tegen vele verwachtingen een herstart kan maken, waarom zouden ze na testen niet kunnen vaststellen met een meevaller van doen te hebben?

Met de mogelijkheid uit de eerste divisie te degraderen en elk punt dus belangrijk is voor handhaving denk ik dat niet alleen Dollinger zich fel zal melden als een strafschop tegen onterecht aanvoelt.

leuk al die reacties te lezen,ik wil meteen even iets rechtzetten.fortuna sittard is schuldenvrij...er is een naamgever voor het stadion,en dat geld is niet in de begroting opgenomen....dus het gaat financieel goed bij fortuna.want je leest ook al maanden niks meer over een geld tekort,of dat salaris te laat betaald wordt? of wel soms?

dhr dollinger is een middenvelder met een naam,daar zal deze jongen misschien al wel spijt van hebben.als ik kijk naar babovic,die heeft ook een naam en die doet het prima....fortuna is op de goede weg,en als dollinger kan spelen op de positie van v.d. ouweland,mag die van mij meteen komen...beter een matige oostenrijker dan een slechte nederlander.

Goed gescout ! Ik hoop dat mits hij geen meerwaarde is hij bij ons komt voetballen!

27 november 2009 om 19:23

Als Fortuna liefhebber bedoel je natuurlijk dat je hem graag ziet komen als hij een meerwaarde is.
Indien je echt geen meerwaarde zoekt, zal ik heel gemotiveerd zelf bij Fortuna komen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren