Ajax en de concurrenten: mooi is anders

Afgelopen weekeinde was het weer zover. Ajax gaf, voor de zoveelste keer dit seizoen, een ware voetbalshow weg. Met Barca-achtige combinaties en Dennis Bergkamp-achtige goals maakte Ajax in de eerste helft korte metten met SC Heerenveen. De uitslag liegt er niet om (5-1) en het spel dat werd vertoond in de eerste helft zal menig neutraal voetballiefhebber hebben doen glimlachen. Na NAC, Willem ll en Feyenoord wordt ook Heerenveen slachtoffer van een bij tijd en wijlen gretig Ajax. Was het eerder dit seizoen vaak afhankelijk van een geniale Luis Suárez, daar was het deze keer een echte teamprestatie. Na 93 minuten fluit scheidsrechter Luinge af voor het einde van de wedstrijd en de spelers zoeken na een eenvoudige tweede helft de kleedkamers op.

Ongeveer twee uur later zit de wedstrijd PSV – Heracles Almelo erop. PSV wint met een overtuigende 4-0, nadat het voordeel ze in de schoot is geworpen door scheidsrechter Bossen. Ook FC Twente heeft zijn tegenstander aan de kant gezet door een terechte maar lucky 1-0 overwinning op Vitesse. De zoveelste wedstrijd wordt gewonnen met één doelpunt verschil. De Ajacieden mogen dus blijven toekijken hoe FC Twente en PSV bovenaan de competitie staan.

Moe word ik ervan. Waarom moet het zo zijn dat de club met veruit het beste/mooiste voetbal derde staat. Natuurlijk, Twente verdient het ook. Zij hebben een goede, jonge ploeg met veel talent. Hun buitenspelers Miroslav Stoch en Bryan Ruiz zijn een lust voor het oog. Ronnie Stam beleeft een geweldig seizoen, Douglas is misschien wel de beste verdediger van de Eredivisie en Wout Brama heeft zelfs een plek in het Nederlands Elftal verkregen. Zij moeten het niet hebben van prachtig voetbal, máár hebben het ook niet van een overdosis geluk.

En dús is alles prima, van mij mag het, zolang Ajax aan het eind van het ritje maar boven Twente staat. Dat is gewoon een stukje clubliefde. Maar rivaliteit ligt voor mij niet bij Twente. Die ligt op het moment bij PSV. Een samenvatting, in mijn optiek, van hun seizoen tot dusver: frommelgoals, geluk, traag spel, maar wel héél héél veel efficiëntie. Ongelooflijk. Mijn mond valt telkens weer open bij een goal die uit het niets valt. Alsof de PSV-spelers de bal de goal in schoppen en denken: ‘oeps, deed ik dat nou?’. Denkend aan de goals tegen Vitesse en Kopenhagen ontstaat er een verwarde blik op mijn gezicht. Zelfs PSV’ers in mijn directe omgeving geven het toe: PSV is te zakelijk. Het speelt op zijn Italiaans. Alleen de wedstrijd die er voor PSV toe deed tot nu toe wordt thuis met goed voetbal gewonnen: PSV – Ajax. Ik kan het maar moeilijk verkroppen dat ons aller Ajax van nu onder het PSV van nu staat op basis van puntentelling. Stom, want die puntentelling zal nooit worden vervangen door beoordeling op mooi voetbal. Het is nu eenmaal zo.

Misschien ben ik er wel zo eentje die te veel wil. Die vindt dat Ajax ten allen tijden eerste moet staan, zelfs na zo’n rampseizoen als vorig jaar. Ik ben een Ajacied, een rasechte, die altijd maar loopt te schelden en te janken wanneer het niet zo goed gaat. Zo een.

Misschien is het wel een gave wat PSV klaar speelt. Maar de conclusie mag toch wel getrokken worden afgaande op de winterstop; Ajax speelt het mooiste voetbal van de Eredivisie. De honger naar een landstitel is groot. Het liefst met mooi voetbal. En dat is er dit jaar. En dus is er alle reden tot hoop en optimisme. Ajax moet nog thuis tegen PSV en Twente.

Luis Suárez heeft het record van Coen Dillen nog niet verbroken.
Wees gewaarschuwd.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 47 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door Huubde1ste)

Als je een fan bent van technische individuele acties dan speelt Ajax inderdaad veruit het mooiste voetbal. Afgezien van vorig weekend komen die acties dan wel voornamelijk van de voet van 1 man. Op het gebied van combinatievoetbal is PSV verder dan Ajax. Kwa organisatie staat ook Twente beter dan Ajax. Voetbal is meer dan technische hoogstandjes. Als je rendement afhangt van de excessen van een paar spelers is het niet gek dat je derde staat.

25 november 2009 om 22:51

Ajax is qua organisatie niets minder dan Twente, we hebben slechts 2 doelpunten minder tegen en. Daarnaast vergeten veel mensen dat aanvallen ook met organisatie te maken heeft.

Combinatievoetbal van Psv, sorry hoor, terugspeelballen misschien. De cijfers zeggen genoeg: Ajax scoort significant meer, dat jij het degradeerd tot 'individuele acties' zegt genoeg over je algemene kennis van zaken. Ajax valt gewoon veruit het beste aan en speelt het mooiste voetbal.

26 november 2009 om 12:15

Jullie zijn wel minder dan Twente want jullie verloren met 1-0.
Niet dat ik nu zeg dat wanneer vvv van psv wint zij beter zijn, maar in dit soort wedstrijden gaat het erom.
Twente is verder dan Ajax.

26 november 2009 om 13:15

@ murki

Snap je nou niet wat ajax' probleem is. Ze hebben wel 10 of 15 goals meer dan twente en er maar 2 meer tegen. En tóch staan ze derde met een achterstand van 6 punten. Ajax is wisselvallig. Ze spelen vaak heel goed voetbal maar je moet elke wedstrijd een bepaald niveau halen. Ajax zit daar vaak boven( Heerenveen, nac, willem 2, allen thuis), maar ze zitten ook (te vaak) onder dat niveau (roda uit, twente uit).
Als je dan zo graag afgeeft op het spel van Psv laat dan merken dat je wedstrijden kijkt. PSv speelt veel minder vaak heel goed maar ze winnen de wedstrijden die ze slecht spelen. PSV speelt juist aanvallend maar zorgen dat de verdediging staat. PSV werkt vanuit de 0 met de gedachte naar voren. Met afellay en engelaar als controleurs kun je niet zeggen dat er bij PSV veel terugspeelballen zijn (zeker niet meer na de wedstrijd thuis tegen ajax)

On: Een beetje jammer dit artikel maar van een kant belicht is. Het is afgeven op de concurenten zonder ook maar een keer een concreet voorbeeld te geven. Je kiest de wedstrijden selectief en met oogkleppen voor de mindere wedstrijden van ajax en de goede wedstrijden van psv en twente. Daarom 2 sterren.

26 november 2009 om 15:51

14fer14

In alle wedstrijden gaat het erom dus ook in de wedstrijd tussen vvv en psv... je spreekt jezelf nogal tegen met deze reactie.

26 november 2009 om 21:46

juist in die wedstrijden gaat het er niet om, dus weer totale onzin die wedstrijden zijn het extratje, maar het gaat er in hele andere wedstrijden om zoals roda uit en sparta thuis. Daar laat je vier dure punten liggen.

Zelfs jij moet dat als feyenoorder weten, er was een seizoen(best een tijd terug) waar jullie door ajax met 7-1 (als ik het goed heb) naar huis werden gestuurd, Toch hadden jullie aan het einde van de rit de schaal in handen en niet ajax.

27 november 2009 om 17:56

inderdaad, de cijfers zeggen genoeg, de 3e plaats, wanneer waren jullie kampioen?

26 november 2009 om 21:43

Klopt niet, de ajax organisatie staat goed. Waarom denk je dat van der wiel van tijd tot tijd als vleugelaanvaller kan spelen zonder dat ajax kapot wordt gespeeld op de counter. Zelfde begint meer en meer te gelden voor anita.

De organisatie was begin dit seizoen heel slecht maar dat is echt niet meer het geval. Ook het combinatievoetbal klopt niet. Ajax maakt meer en meer goals met combinatievoetbal door het midden. Het hoge doelsaldo komt niet voort uit de vele voorzetten van de zijkant.

En twente was verder dan ajax maar zijn dat nu juist niet, want wat ajax verweten werd (te afhankelijk van suarez) geld nu voor twente (te afhankelijk van een goed spelende stoch of ruiz). Rendement van ajax hangt juist niet af van de excessen van een paar spelers, dus dat slat echt nergens op wat je nu zegt. Zelfs het ajax van speelronde tien moest het hebben van meer dan een man, want eerst waren het suarez en de zeeuw daar is bijgekomen emanuelson en van der wiel (met echt dodelijke rushes), en een betrouwbaar keepende stekelenburg. De verdediging is een stuk stabieler dus reageer dan niet. Ik vind het artikel overdreven als ajacied zijnde, maar de argumenten van jouw zijn slechter want ze zijn onwaar.

Ik kan me in je herkennen, maar wees voorbereid om wat kritiek na dit stuk.

25 november 2009 om 16:58

Het enige kritiek wat ik erop heb is dat vorig jaar speelde Twente verreweg het beste spel van de eredivisie, en werd geen kampioen. Nu spelen ze verdedigend ijzersterk en scoren altijd wel een goal. Het is minder dan vorig seizoen maar we bereiken er (misschien) meer mee.

Prachtig column. Heel goed geschreven en prima te lezen en goed te begrijpen. Dit column geschreven door jou brengt alleen maar feiten en duidelijken antwoorden uit. van mij krijg je 5 sterren!

25 november 2009 om 12:59

alleen maar feiten en duidelijken antwoorden..

Alsof de Psv-spelers de bal de goal in schoppen en denken: ‘oeps, deed ik dat nou?’
Slaat nergens op

Zelfs Psv’ers in mijn directe omgeving geven het toe: PSV is te zakelijk.
Bij in de directe omgeving geven de ajacieden juist toe dat psv juist steeds beter/mooier gaat voetballen.

Alleen de wedstrijd die er voor PSV toe deed tot nu toe wordt thuis met goed voetbal gewonnen: PSV – Ajax.
Waarschijnlijk enigste wedstrijd die hij heeft gezien, aangezien psv nog meerdere goede wedstrijden heeft gespeeld. En waarschijnlijk zal het er ook mee te maken hebben dat ajax van psv had verloren, dus was psv goed. En niet, ajax was slecht.

Maar de conclusie mag toch wel getrokken worden afgaande op de winterstop; Ajax speelt het mooiste voetbal van de Eredivisie.
Wat heb je eraan als je vervolgens 3e staat met 6 verliespunten?

26 november 2009 om 19:08

Alleen maar feiten, dit is de meest subjectieve tekst die ik tot nu toe heb gelezen hier. Daarnaast vond ik het sowieso een zwak artikel, vrij inhoudsloos en weinig boeiend taalgebruik. Maar volgende keer beter;-)

Typisch een verhaal van ajacied..

Ik denk dat je psv de aflopen wedstrijden niet heb zien spelen. Hierbij wil ik niet zeggen dat psv altijd mooi aantrekkelijk voetbal speelt, maar dat psv ook zeker geen italiaans voetbal speelt.
Fred Rutten is duidelijk met iets moois bezig en het voetbal wordt, na wat opstart problemen, steeds mooier, en toch zakelijk. (2 verliespunten meer dan de nummer 1 in de eredivisie)

Nog een tip: Zet je ajaxbril af en kijk een keer een hele wedstrijd van psv.

Alhoewel het duidelijk is geschreven, ben ik het niet eens met de inhoud.

1 ster.

25 november 2009 om 13:01

Typisch een reactie van een Psv-er!

Weer dat zielige Calimero-gedoe.
PSV speelt gewoon heel zakelijk, maar pakt wel veel punten.
Is niks mis mee, maar welke bril je ook ophebt, mooi voetbal kun je het niet noemen

25 november 2009 om 13:09

Als je met afellay, engelaar en bakkal op het middeveld speelt kan je toch moeilijk zeggen dat psv geen combinatievoetbal speelt.

Het is nog niet altijd top, maar er zit duidelijk veel verbetering in.

25 november 2009 om 14:53

Ik weet niet onder welke steen jij ligt, maar Ajax speelt veel aantrekkelijker voetbal dan Psv. Veel meer combinaties en veel mooier voetbal.
Ajax speelt meer Spaans voetbal en PSV Italiaans vind ik!

Mooie column! Zit duidelijk een grond van waarheid in als je het aan mij vraagt!
Chapeau

25 november 2009 om 15:25

hier ben ik het niet mee eens.

Ajax speel vaak (dus niet altijd) misschien wel aantrekkelijker voetbal dan psv. Maar psv speelt duidelijk geen italiaans voetbal.

Psv zoekt sinds Fred Rutten hoofdcoach is wel degelijk de aanval en speel goed combinatievoetbal.

Verder denk ik ook niet dat het je bedoeling is om duidelijk te maken dat psv geen aanvallend voetbal speelt, maar dat ajax aanvallender voetbal speelt dan psv.

Vind je dit niet, dan raad ik je aan een keer een wedstrijd van psv te gaan kijken, ipv terug te denken aan de speelstijl van afgelopen jaren van psv

Vind de column niet zo bijzonder Josco. Er wordt niks vernieuwds gezegd, en verder is het gewoon afgeven op de concurrentie die terecht boven 'jullie' staat.

Ik zal je trouwens 1 reden geven waarom Ajax ook dit jaar wéér geen kampioen wordt: wisselvallig.
Bij Ajax is het namelijk de ene keer alles en de andere keer helemaal niets. Zie bijvoorbeeld Sparta thuis en Twente uit (helemaal niets) en Heerenveen en Feyenoord thuis (alles). Psv is gewoon te constant en zal ook daarom dit seizoen weer landskampioen worden.

25 november 2009 om 13:04

Dan kies ik voor Ajax dat meestal goed voetbal speelt, ipv Psv die zakelijk kampioen worden. Bah.

25 november 2009 om 13:09

Sparta thuis helemaal niets? We speelden juist wel goed! Alleen ging die bal er gewoon niet in, dat kan een keer gebeuren. Twente uit is een ander verhaal omdat dat twee teams waren die aan elkaar gewaagd waren en het daardoor in evenwicht bleef met weinig kansen.

Twente heeft daar ook niet goed gespeeld, maar was het gelukkigst. Het had net zo goed 0-0 of 0-1 kunnen worden.

26 november 2009 om 10:01

@ Jgabri,

dat is jou mening en die respecteer ik, echter speelt Psv dit seizoen ook niet meer zakelijk (in ieder geval niet zo zakelijk als al die jaren daarvoor) En daarbij als je kijkt naar de afgelopen 5 jaar (heb geen zin om verder terug te kijken) zie je dat toch diegene kampioen wordt die zakelijk speelt.

@ Dexxx,

Je kunt wel goed spelen, maar als je niet scoort krijg je nooit 3 punten. Ik weet niet of je Twente hebt gezien maar jullie hadden wel geteld 1 kans (suarez op de lat). Twente had het betere van het positiespel en was gewoon sterker.

Leuk geschreven alleen gramatica kan nog wel wat aan gedaan worden. Waar ik wel van baal is dat eeuwige Ajax is de beste dit dat Ajax zus Ajax zo... Wordt ik zooo moe van! Ajax is niet de beste, en ik geloof niet dat PSV de laatste jaren het voetbal in Nederland domineerd met geluk, frommel goals en traag spel! :s...

Ik geef het 3 ster....

25 november 2009 om 13:09

@misterjaap: hij zegt toch ook dat hij er zó een is... Dat getuigt wel weer van realisme. Verder is het inderdaad bij tijd en wijlen wat overdreven, maar ja het is een column, geen krantenartikel van het NRC Handelsblad.

Ik vind het wel een aardig stuk. Leuk voor tussendoor. Ik geef het eigenlijk 3 sterren, maar omdat PSV supporters meteen 1 ster geven omdat ze worden aangevallen, geef ik het 4 sterren, dat compenseert weer een beetje.

25 november 2009 om 13:17

en dat doen wij omdat ajacieden er 5 geven

25 november 2009 om 15:27

Dus je wilt op hetzelfde niveau acteren als de ajacieden?

25 november 2009 om 16:37

Dus, Salami_17, je wilt zeggen dat je zo'n artikel niet beoordeeld op de inhoud, maar op basis van het feit dat je voor PSV bent. En omdat in dit artikel kritiek op PSV staat moet je het maar een 1 geven? Zwak hoor! Beoordeel volgende keer gewoon als een neutrale niet-fan.
En hij zegt toch zelf dat hij typisch 'zo'n ajacied' is!
Probeer eens je best te doen met commentaar geven en realistisch beoordelen!

Van mij krijgt dit artikel 5 sterren, en niet omdat ik Ajacied ben!

25 november 2009 om 16:39

@ Quasi, ik ben ook Psver en geef 3 ster hoor... Dus niet alle Psvers over 1 kant scheren AUB

25 november 2009 om 20:25

Dat was niet mijn bedoeling, ik schreef ook bewust niet "alle psv'ers", maar erger me aan het feit dat mensen deze stukjes beoordelen op hoeveel het met hun mening overeen komt.

Het was geen persoonlijke aanval richting psv'ers, want liverpool fans doen hij bij engelse columns, feyenoord fans met de column van kuijt etc...

Natuurlijk doet niet iedereen het, maar zoals volgens mij martsloze eens opmerkte: het ratingsysteem werkt niet als een aantal niet beoordelen op kwaliteit

26 november 2009 om 11:34

@quasi

De reactie was meer bedoeld omdat ik jou argumentatie van je aantal sterren nergens op vond slaan. Dus was benieuwd hoe je hierop zou reageren. Als je het 3 sterren vind moet je er ook gewoon 3 geven.

@_dj_

Als je mijn andere berichten leest weet je waarom ik 1 ster heb gegeven, dit heeft niks te maken over het bericht hierboven. Ik vond Quasi's argumentatie gewoon slecht, en was benieuwd hoe hij zou reageren als ik er net zn slecht argument neer zou zetten.

Overigens zie ik dat hij nu gemiddeld 2,5 sterren heeft.
Dat zijn er naar mijn mening 1,5 teveel. Typisch ajax verhaal dat op niks gebasseerd is.

25 november 2009 om 15:31

Je hebt kritiek op zijn grammatica, dat mag. Maar let dan wel even op je eigen grammatica bij je post... :S

Ik begrijp wat je bedoelt met dat je Psv meer als concurrent ziet, echter staat Twente nu al wel een hele tijd eerste. Ook spelen wij het mooiste voetbal met de meeste doelpunten, maar het is al jaren zo dat de defensie met de minste tegendoelpunten kampioen wordt. Dus wat is wijsheid!?

Natuurlijk hoort Ajax elk jaar kampioen te worden en na elk mislukt seizoen verwacht je toch weer dat we hem eindelijk naar Amsterdam halen. Maar met het voetbal dat wij spelen moet je gewoon een klasse beter zijn. Als wij namelijk aanvallen, blijven er 3 of 4 man (meestal 2/3 v/d 4 verdedigers en Enoh) achter om een eventuele counter op te vangen. Dat kan soms problemen opleveren als de rest niet snel genoeg omschakelt bij balverlies.

De laatste paar weken heb ik Twente en Psv live gezien en er blijven standaard minimaal 4 tot 5 spelers achter om de controle te houden. Dat is hun goed recht, omdat zij ervan uitgaan dat ze genoeg kwaliteit hebben voorin om die ene kans meteen te maken. Vanuit een sterke organisatie (verdedigend genoeg man achterhouden) proberen ze een doelpunt te maken en dan afwachten tot ze het beslissende tweede doelpunt kunnen maken.

Het is weer eens het klassieke verhaaltje van effectiviteit vs attractiviteit. Laten we hopen dat het kampioenschap dit seizoen voor de Attractiviteit, Ajax en Amsterdam kiest

Tja.. de eerste van de 5 waardes van Ajax he: Ajax speelt aanvallend, creatief en dominant voetbal.
Dat gebeurt op dit moment, en we genieten ervan. Nu nog resultaat verkrijgen..

Leuk stuk en zoals je zelf al zegt schrijf je het met een ajax hart. Dat daarmee dan vaak de anti-psv gedachte komt vind ik een beetje jammer maar ik zie het in mijn omgeving ook.

Zit elke zondag samen met een paar vrienden te kijken naar bijna elke wedstrijd op eredivisielive en je ziet bij hen het vuur in de ogen wanneer psv een "geluksgoal" maakt. Ik moet daar altijd een beetje om lachen want ondanks dat psv moeite heeft om een volle wedstrijd uitgespeelde kansen te creeeren, en af te maken, is de basis gewoon heel goed: Solide verdediging, veel balbezit, uitgebalanceerd team. In de eerste 10 wedstijden werd er hierdoor vaak met 1-0 gewonnen maar bij elk van deze wedstrijden was het wel een verdiende overwinning!

Bovendien zie ik veel paralellen in de groei van ajax en psv dit seizoen. Psv scoorde in het begin niet veel maar bij ajax scoorde suarez bijna alles. Voor beide ploegen is dit niet de bedoeling maar ondertussen zie je dat beide ploegen beter zijn gaan spelen. Bij psv is dit snellere, betere combinaties met meer doelpunten, bij ajax is dit juist een betere teamprestatie met meerdere spelers die scoren. Je moet niet zo negatief doen over psv want het speelt geen zakelijk voetbal. Ze proberen altijd aan te vallen maar niet ten koste van een persoonlijke fout of gat in de verdediging. Zakelijk voetbal is in mijn ogen puur voor de 1-0 gaan en dan terug zakken. Dat zie je bij psv niet en als het al gebeurt tegen europese tegenstanders dan komt dit meer door de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. Dan is een 1-0 zeker heel mooi.

Bovendien als ajax een slechte wedstrijd speelt en met 1-0 wint dan hoor ik mijn vrienden zeggen: Geen goede wedstrijd maar wel lekker de 3 punten. Niet meer over praten en op naar de volgende!.....zo behoor je ook naar de concurrentie te kijken, niet meten met 2 maten.

25 november 2009 om 13:35

Ja klopt, maar bij PSV gebeurt het, naar mijn zin, veel te vaak
En het verschil tussen twee ploegen zijn de goals.. Hoe solide je verdediging ook is, hoeveel balbezit je ook hebt. En PSV weet die goals altijd te maken! Mijn ogen zijn dan hetzelfde als die van je vrienden, haha..

'misschien is het wel een gave wat PSV klaar speelt'
En hier lezen de meesten denk ik overheen. Ik probeer het nog een beetje te nuanceren. Niet te provoceren ofzo! Ik ben inderdaad een rasajacied, maar ik ben niet 110% anti-psv zoals zovelen denken. Ik houd gewoon niet van het voetbal dat ze spelen. En dat zal andersom net zo zijn... Daarom zullen er veel verschillende reacties en beoordelingen zijn.

25 november 2009 om 13:48

Ach ik begrijp die frustratie tegen psv heel goed. Ik ben dan wel psver maar ik woon al 5 jaar in amsterdam. Toen ik verhuisde had ajax net haar laatste kampioenschap gepakt en ik zag de bui al hangen: Ik had geen zin om via het leidse plein te komen wanneer daar net 50.000 supporters het kampioenschap staan te vieren. Zoals iedereen weet is dit voor als nog uitgebleven en dit is natuurlijk de aller grootste frustratie die er bestaat voor een ajaxied, zeker wanneer psv 4x de veroorzaker is. Ik zelf had vast ook een veel negatievere mening gehad wanneer ajax al die keren had gewonnen. Maar gelukkig zit ik niet in dat schuitje en kan ik met een gerust hart zeggen dat ajax een mooie club is met mooi voetbal.

Wat een typische Ajax stuk. Huil huil. Wij voetballen beter maar twente en psv staan bovenons. Knap zeg dat Ajax won van willem 2, Nac en Heereveen. Over Feyenoord wil ik niets eens beginnen want wanneer Babovic geen rode kaart krijgt die werkelijk nergens op sloeg wil ik het nog wel zien. En zo fantastisch voetbalde ze die wedstrijd ook niet.

En dan nog iets. Hoezo won twente afgelopen weekend lucky? Twente had ongeveer 65 % balbezit met welgeteld 0 kansen voor vitesse. Dat het lang duurt voordat ze scoren ben ik het mee eens maar om nu te zeggen dat het lucky is? Daarbij komt ook nog eens kijken dat Twente voorin zoveel kwaliteit heeft dat ze ieder moment in de wedstrijd de wedstrijd kunnen beslissen.

Nog even één puntje over de beste wedstrijd van PSV dit seizoen: De vrije trap van Dzudzak was óók een goal die zonder geluk geen goal was geworden... Zo'n trap gaat er 999.999.999 van de 1.000.000.000 keer niet in!

26 november 2009 om 14:41

Tja, en wij hebben een speler die het wel kan en daarom ging hij er in.

Heeft niks met geluk te maken maar met inzet en een perfecte vrije trapnemer.

Zijn de goals die C. Ronaldo maakt dan ook van die gelukjes?

26 november 2009 om 15:38

Jahoor..
Een speler die een voorzet wil geven en dat die bal er dan toevallig invliegt.
Pure klasse hoor... Pff droom toch lekker verder man.
In de Arena laten we jullie wel even zien wat voetbal is.

26 november 2009 om 22:05

@,ajaxwammes

In de Arena hebben jullie anders niet veel te zeggen gehad tegen PSV in de Eredivisie. Van de afgelopen 5 jaar, 3 keer winst Psv, 1 gelijk. Dus ben er maar niet zo zeker van dat jullie 'wel even laten zien wat voetbal is'.

29 november 2009 om 09:46

@ajaxwammes ,

dat ' even laten zien wat voetbal is' dat is waarom jullie met 1 doelpunt verschil hhebben verloren door z'n arrogantie!

Sjeees net of Ajax altijd mooi voetbal speelt? En ik word liever 7x in 10 jaar tijd kampioen met 'zakelijk' voetbal dan 2x in 10 jaar mét 'mooi voetbal' zoals jij het noemt.

Het positiespel van PSV zit anders erg goed in elkaar dit seizoen (ik geef toe voorgaande jaren was het niet best, op 04/05 na). Het lijkt of je de 'lelijke, slechte' goals onthoud en de 'mooie' goals vergeet. Nog tegen jou clubje in Eindhoven, die schitterende loeiharde vrije trap van Dzsudzsák, was die niet mooi? De goal van Reis in de Europa League thuis tegen Kopenhagen was zeker ook niet mooi? Zelfde Reis met een prachtig opgebouwde aanval in de beker tegen Roda JC zeker ook gemist?

Lucky by the way, twee van de drie goals die Ajax maakte tegen PSV in Eindhoven waren lucky. Isaksson die een fout maakt die normaal nooit voorkomt, is duidelijk lucky. En een eigen goal van Ooijer, bij een bal die Andreas nu wel zou pakken is ook lucky. Die derde goal hadden ze ook geluk mee dat Vink voor Ajax staat, want die tackel van Enoh op Ibi was gewoon een overtreding en uit die counter valt de goal... Dus vooral niet praten over lucky.

Dan heb je nog over dat Ajax nog thuis tegen PSV (en Twente) moet. Maar PSV heeft de laatste jaren gewoon gedomineerd in de Arena (in de Eredivisie). In de laatste 5 Eredivisie ontmoetingen in de Arena tussen de twee clubs heeft PSV er 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Dus die 'rede tot hoop' mag je wat mij betreft in de prullenbak gooien.

Toch nog 2 sterren omdat je de moeite hebt gedaan om zoveel ergernissen van de afgelopen jaren in één column te proppen...

Wat een waardeloze column zeg. Ik lees met veel plezier sommige nieuwe columnisten (sinds het invoeren van de zogenaamde ”clubexperts”), met Iranian Gangster als absolute topper in mijn ogen. Die column over Kuyt was legendarisch en gewoon van topniveau. Daartegenover heb je dit soort flutstukjes. Waar gaat dit in hemelsnaam over? Ajax speelt soms heel mooi ja. Daar geef ik deze schrijver gelijk in, maar dat doet PSV ook hoor. Het middenveld met Bakkal, Engelaar en Afellay is van absoluut topniveau. Zij beheersen de omschakeling. En dat kan ook mooi zijn, alleen niet voor een hoe hij het zelf zegt: ”ras-ajacied.” Dit stukje heeft 0-komma-0 toegevoegde waarde en ik heb het alleen maar gelezen om me er eens even goed aan te ergeren. Hoe je Twente ook even omschrijft. Man, waarom? Dat hebben we al 100.000 x gehoord. Als je het weer eens probeert, zet er dan eens wat nieuws in, want uit niets blijkt jouw ”clubexpertise”. (als je mijn kritiek te hard vindt, tsjah dan moet je maar niet zo ijdel zijn om een dergelijk stukje te schrijven...)

Ik heb je column gelezen en vraag me af wat nou eigenlijk je doel is bij het schrijven van deze tekst. Wat wil je hiermee bereiken? Wat wil je hiermee zeggen? Dat Ajax dit seizoen zijn derde ster moet verdienen en dat FC Twente en PSV daar maar eventjes aan mee moeten werken? Dit is sport, daarbij horen voorspoed en tegenspoed. Ik ben benieuwd naar je beweegredenen voor deze klaagzang!

Ik ben zelf ook Ajacied, maar ik vind dit toch een beetje een zinloze column. Wat is je punt nou? Met mooi voetbal alleen wordt je geen kampioen, vraag maar aan bijvoorbeeld Arsenal. Als Twente kampioen wordt, of PSV (wat ik persoonlijk waarschijnlijker acht) baal ik, maar zal ik nooit zeggen dat het onterecht is.

Beetje offtopic, maar Ik ging er so wie so niet van uit dat Ajax kampioen zou worden dit jaar, van te voren dan. Ik hoopte het natuurlijk wel, maar alweer een nieuwe trainer, Vermaelen weg. Na al die jaren niks moet je toch geleerd hebben dat je niet teveel moet verwachten. We kunnen dit jaar kampioen worden, maar ik zie Ajax niet als de favoriet.

Op zich een leuk stukje, alleen jammer dat je je mening naar voren brengt als feiten. Want er zijn genoeg mensen die het niet met je eens zullen zijn, en ik denk eigenlijk dat je een beetje jaloers ben op de nummers 1 en 2..

Ik vind het ook een column van niks.

Als PSV met 4-0 wint dan komt het door de scheidrechter en als ajax 5-1 van ajax wint (waar de scheidrechter een grote rol) speelt is het een gala voorstelling met Barca-achtige aanvallen. een beetje gekleurde bril is logisch, maar dit is gewoon genant

Maar geniet jij lekker van het prachtige voetbal dan zwaaien ze of in Enschede of in Eindhoven wel met de schaal naar amsterdam.

Ik vind dit een leuke column, (nog) niet top maar redelijk goed geschreven,
Wel vind ik het jammer dat de supporters van (in dit geval) PSV de column beoordelen op wat er over PSV is geschreven, het zou niet uit moeten maken of je het ermee eens bent of niet, maar of het een goede column is. IK ben het absoluut niet eens met de schrijver, maar vind het een aardige column die 3 sterren waard is beetje meer ironie had het een in mijn ogen een goede column gemaakt.

Edit: het zijn er 4 geworden omdat ik 1ster geven uit clubvoorkeur jammer vind, beoordeel het dan helemaal niet.

Wat een kinderachtig stuk zeg. Heel origineel bovendien. Doe je bril af, wordt wakker en open je ogen zou ik zeggen.

Edit: Waarom zou een column niet ook op de inhoud beoordeelt mogen worden?

Het probleem met deze column is vooral dat het niet echt relevant is. Je schuift geen duidelijke mening naar voren, maar zegt alleen maar dingen die alom bekend zijn. Wat is je doel bij dit stukje? Wil je dat we de competitie gaan beoordelen op mooi voetbal? Er zit geen duidelijk doel achter dit stukje, buiten het feit dat ik het er volstrekt mee oneens ben. Geen mening, geen doel en het leest niet echt lekker weg.

Nee niet echt van een hoog niveau moet ik eerlijk zeggen. Ik vind dit stukje een beetje calimero, zovan waarom zij wel en wij niet bovenaan. Een beetje wijzen naar andere clubs in een Clubexpert over Ajax. Dat wij op dit moment het mooiste voetbal spelen zit tegen het ware aan (het blijft een mening), maar de schoonheidsprijs wordt in de Eredivisie niet uitgereikt. Op dat punt kunnen wij nog leren van PSV en Twente.
Ik denk sowieso dat het een lange spannende titelrace blijft tussen deze 3 teams. Het is bijna schokkend om te zien, hoe ver deze op dit moment boven de rest uitsteken. Ik zie alle drie de ploegen weinig puntverlies lijden in het vervolg van de competitie, elke misstap kan dodelijk zijn.

je hoeft geen fan te zijn van ajax maar iedereen ziet toch ook wel dat zij het mooiste voetbal spelen
af en toe is het fenomenaal hoe ze voetballen
maar het probleem bij ajax is toch altijd dat ze niet constant genoeg zijn
dat is beter bij psv al ben ik geen fan op welke manier hun vaak punten pakken maar ze doen het toch

Sorry: ik vind dit een slecht stuk. Je redeneert op kleuterniveau inclusief het janken om vermeend onrecht. Waarom staan we niet bovenaan, we zijn toch beterder?

Nou, niet dus. De wedstrijd tegen Heerenveen kan onmogelijk als graadmeter gelden, aangezien die wel het meest dramatisch slechte verdedigen ter wereld etaleerden, zoals Willem II elk jaar de ballen het er liefst zelf inschiet. De individuele acties waren inderdaad echt mooi en bij het doelpunt van Pantelic (ook al iemand die zichzelf zo enorm goed vindt) was er ook sprake van een mooie combinatie. Maar daartegen de klunzigheden in andere wedstrijden. Veel van die wedstrijden werden beslist door de klasse van één man, Suarez, dus klagen over dat anderen met één doelpunt verschil winnen is kortzichtig en typisch gekleurd bekeken.

Ajax is duidelijk wat frivoler dan Twente en Psv, maar dat is omdat die ploegen juist verder zijn. Twente speelde vorig jaar het mooiste en frivoolste voetbal, maar werd geen kampioen. Die les is geleerd: dan maar wat zakelijker en wel een prijs.

Beauty is in the eye of the beholder en fans zijn niet de beste beoordelaars, blijkt maar weer.

Eén ster lijkt mij rijkelijk bedeeld.

25 november 2009 om 16:24

Twente speelde vorig jaar het mooiste en frivoolste voetbal, maar werd geen kampioen.

"dat was nog altijd Az."

26 november 2009 om 09:01

AZ speelde zeker geen frivool voetbal.

Je mag best iets van clubliefde laten blijken, maar jij gaat wel heel erg ver als je het mij vraagt. En natuurlijk zijn alle ajax-supporters het met je eens, ik had ook niet anders verwacht.
Ik ben zelf Nac-supporter, en ik heb stukken meer met Ajax dan dat ik heb met Psv. Je kan het spel van ajax over het algemeen leuker vinden dan dat van Psv. Maar ik vind dit echt een heel slecht stuk.

je stelt ook: ”psv wint met een overtuigende 4-0 (van) Heracles, nadat het voordeel ze in de schoot is geworpen door scheidsrechter Bossen.”
Als je dit zegt dan was die ”denderende overwinning (?) ” van Ajax op Feyenoord enkele weken geleden dus ook op zijn Italiaans?? Toen kregen ze immers ook het voordeel in de schoot geworpen door scheidsrechter Blom (geen rood Suarez - rood Babovic-pas daarna uitlopen naar 5-0 )

Ik ben er van overtuigd dat Ajax wederom naast de titel gaat grijpen dit seizoen, voor de zoveelste keer de afgelopen jaren. Het oerdegelijke PSV zal hem wel weer gewoon pakken.

je zegt 'ajax speelt het mooiste/beste voetbal'
Mooiste dat klopt, maar beste: nee niet dus!
anders stonden ze wel bovenaan!

25 november 2009 om 15:42

Beetje flauwe reactie. Je kunt het natuurlijk ook anders bekijken, Ajax speelt nu het beste voetbal en in het begin van de competitie niet daarom staan ze niet boven aan. Ik persoonlijk vind het voetbal van Ajax het aantrekkelijkst om naar te kijken dit seizoen maar dat is niet elke wedstrijd zo geweest. (vvv en Twente was helemaal niets moois aan). Verder denk ik dat de top drie kwa beste voetbal dicht bij elkaar liggen, denk een eindeloze discussie wie nou werkelijk het beste voetbal speelt.

Beetje triest dat de waardering van dit stuk bji de meeste van jullie berust op de voorkeur van je eigen club. Ze kunnen die waardering met sterren beter afschaffen want het geeft vaak een vertekend beeld. Volgens mij gaat het er in een column niet zozeer om of je het eens bent met de schrijver, maarja wie ben ik.

25 november 2009 om 15:51

Als je het stuk goed gelezen hebt, dan kun je lezen dat geschreven is op basis van persoonlijke clubvoorkeur. De andere clubs worden daarom maar als niet clubwaardig omschreven. Waarderingen op niveau dus... Hoewel ik moet zeggen dat ik 1 ster gestemd heb om het feit dat het mij totaal niet duidelijk is welk doel de schrijver had bij het schrijven van dit stuk. Dat jij drie sterren voor dit stuk wil geven is jou goed recht, maar als het aan mij ligt dan is zelfs die ene ster te veel van het goede!

25 november 2009 om 15:59

Inderdaad wijshyd dat zeg je goed ”maarja wie ben ik.” Slaat natuurlijk nergens op wat je zegt. Deze schrijver krijgt zo vaak 1 ster omdat het een slecht, irrelevant stuk is. Kijk ik ben een Psv-er, maar ik beoordeel dit stuk puur op de kwaliteit en de inhoud. Ik voel me ook totaal niet beledigd. Je geeft 3 sterren voor dit stuk. Maar waarom? De nieuwswaarde? De schrijfstijl? Of omdat er relatief weinig spelfouten in staan? Het is mij een raadsel in ieder geval. Als deze schrijver 3 sterren verdient dan zijn er anderen die er minimaal 20 verdienen.

25 november 2009 om 16:33

Wat jij zegt slaat nergens op.

''deze schrijver krijgt zo vaak 1 ster omdat het een slecht, irrelevant stuk is.''

Dus omdat andere dingen slecht zijn is dit ook slecht, want een slap argument zeg. Ik geef het simpel weg 3 sterren omdat ik het niet verkeerd vond om te lezen. Ik ben geen professioneel column beoordelaar, en ik ga het niet beoordelen op randzaken zoals spellingsfouten en dat soort onzin.

Jou reactie vind ik trouwens ook een dijenkletser:

''als je mijn kritiek te hard vindt, tsjah dan moet je maar niet zo ijdel zijn om een dergelijk stukje te schrijven.''

Jij moet niet zo ijdel zijn om te denken dat jou kritiek de schrijver slapeloze nachten zal geven. Je doet net of je de grote kenner en professor bent die perfect weet of een column wel of niet goed is.

ik geef deze colum 1 ster omdat hij gewoon zin heeft om een opstootje te creeren en de ajacieden en 'psv'ers tegen elkaar op te laten botsen in dit forum. Dus gefeliciteerd het is je gelukt. het klopt dat psv vorig jaar en dat jaar ervoor zakelijk speelde maar je wordt niet voor niets zovaak kampioen in de laatste 10 jaar. Maar mensen die zeggen dat psv dit jaar zakelijk speelt kunnen beter zelf een keer gaan kijken voor dat ze gaan oordelen. Ik ga toch ook niet roepen dat Ajax zonder Suarez niks is.

mooi column ik vind dat ajax veruit het este aanvallende spel laaat zien maar dat twente gewoon terecht boven ons staat en psv ook als je je zelf als kampioens kandidaat beschouwd moet je gewoon je wedstrijden winnen en die bovengenoemde twee tewente en psv doen

dus ...

Tsja zoals iemand in het begin al zei.. Wees bereid voor kritiek.

Ik kan je vinden in het stuk, beetje over the top hier en daar maargoed, dat maakt het wel weer leuk om te lezen.
3 Sterren van mij

De emning van een Ajacied kan ik altijd begrijpen, maar de fans van de andere clubs natuurlijk niet.
3 sterren.

Ajax..
grote club met een grote historie maar alweer 5 jaar zonder titel, en dan nog zeggen dat ze het mooiste voetbal van Nederland spelen.
ik wordt altijd maar ziek dat ze zeggen dat PSV zakelijk speelt en de punten met efficiëntie binnen moeten halen. als Ajax zo mooi en goed speelt, waarom krijgen ze dan een ''simpel'' Sparta Rotterdam of Fc Dordrecht niet na 90 minuten op de knieën?

25 november 2009 om 17:07

Maar het is zo, simpel PSV speeld bagger voetbal in mijn ogen. Ben er compleet Geen fan van! Wel knap dat Psv/twente toch blijven winnen, het zal moeilijk worden om ze beide nog bij te halen. Maar ajax is thuis wel heel erg sterk dus nog mogelijkheden zat! Overigens waarom kreeg PSV VVV na 90 minuten niet op de knieen? Bedoel zulke wedstrijden heb je altijd, maar het was wel kostbaar punt verlies zeker als 30 schoten op goal hebt gehad. En dat mensen conclusies kunnen trekken uit de wedstrijd tegen dordrecht, onbegrijpelijk. Daar kan ik nog geen touw aan ophangen die wedstrijd.

25 november 2009 om 17:19

Gaat het daar niet mis bij ajax?
Constant naar de wedstrijden die met goed voetbal of met mooie doelpunten gewonnen zijn, maar niet naar de wedstrijden waar ze hebben lopen zwijnen, zoals tegen sparta, agovv en dordrecht? Iedereen club kan zo wel meedoen om het kampioenschap.rkc (heeft groningen geen kans gegeven) en VVV die sparta vernederd heeft denken waarschijnlijk ook al aan de schaal.
Zolang ajax slechte wedstrijden niet wint, kunnen ze de goede wedstrijden wel dik winnen, maar kom je aan het einde waarschijnlijk punten te kort. (agovv en Dordrecht buiten beschouwing gelaten, omdat ajax die wel gewoon wint)

1 Ster een droevig stuk vind ik en dat is het eerste artikel wat ik tot nu toe heb gelezen zo denk ik erover

Je baseert de gala voorstelling op een wedstrijd waarbij jullie domineerden (ik moet toegeven het was een fantastische wedstrijd van Ajax) ik dat vind ik nergens op slaan

ik vind dat als je supporter bent van club dat bovenin altijd meedraait dat het niet anders kan dat je hoopt dat ze kampioen worden maar ga dat niet baseren op een wedstrijd er zijn zat wedstrijden van Ajax die ze gewonnen hebben VVV venlo iemand?? net als PSV uiterst efficient dus in dat geval

Je kijkt weer eens door een Ajax bril met je zinnen als Ajax gaf, voor de zoveelste keer dit seizoen, een ware voetbalshow weg dan weet ik welke wedstrijden je hebt gevolgd maar het is niet zo dat Ajax zo overtuigt met hun spel.

De wedstrijden tegen Twente ,vvv venlo en Timisoara bijvoorbeeld word ik ook "moe"van

ten tweede zeg je dat PSV altijd zakelijk speelt,.

Ik ben het ermee eens dat het de laatste paar jaar geen fantastisch voetbal is van de kant van PSV maar dit jaar is het toch wel verbetert,kijk naar ADO en Nec,roda en Feyenoord om er een paar te noemen

je kan niet elke wedstrijd en elk jaar gallery play op de mat leggen voor je supporters

Na zo,n fantastische wedstrijd tegen ADO denk je toch niet dat elke Psv,er roept dat ze kampioen worden blablabla en zeker geen artikelstuk niet zoals dit

Fc Twente speel nou ook matig en wint vaak laat in de wedstrijd met een 1-0 daar word ik ook niet blij van maar als je de punten pakt word je gewoon kampioen vrij simpel

moge duidelijk zijn dat ik het een slecht stuk is en niet door een neutrale supporter word geschreven

25 november 2009 om 17:09

Moet het dan door een neutrale supporter geschreven worden? Ik denk er als ajax fan op vele punten net zo over. Ik hoop en wil liever dat ajax eervol en met het beste voetbal kampioen wordt! Dan is het kampioenschap compleet..

25 november 2009 om 17:28

Dan krijg je vind ik een leuker artikel neutraal geschreven en niet iemand die een lichte voorkeur heeft voor clubs die kampioen willen worden

Zielig doenerij,

de club met het mooiste voetbal wint namelijk nooit. AZ zou dan al paar keer kampioen geworden zijn onder adriaanse en Van Gaal, Twente zou vorig seizoen kampioen geworden zijn, Psv zou niet 4x op rij kampioen geworden zijn etc etc.
Was het een clubexpert laatst hier de clubfilosofie (om het zo maar te noemen) heel mooi omschreef? Ajax heeft de opvatting dat wanneer je 100+ goals maakt je kampioen wordt, terwijl andere clubs de opvatting hebben dat je vanuit defensieve zekerheid moet denken en zo weinig mogelijk tegen moet krijgen. Uit de laatste jaren is wel gebleken dat die laatste groep gelijk heeft.

Dat ajax supporters nu zielig gaan doen en wijzen naar het zakelijke van tegentanders is een beetje tegenstrijdig. Ze kunnen beter naar Jol wijzen die zijn team vanuit een andere invalshoek meot alten spelen.
Ondanks het "trotse" van het mooiste voetbal spelen, durf ik te wedden dat ze liever met wat minder goals voor van heerenveen, feyenoord, willem II en weet ik veel hadden gewonnen, en gewoon 1 doelpunt scoorde tegen een sparta, twente, 1 extra tegen psv.

Voor clubs die in principe niet mee doen om het kampioenschap is 'het mooiste voetbal' spelen nog wel een compliment, maar voor clubs die een kampioenschap als doelstelling hebben, lijkt het me eerder een belediging. Het is als over een lelijke vrouw zeggen dat ze best een leuk karakter heeft.

25 november 2009 om 17:19

Ik ben het op zich met je eens, maar het is wel jammer dat je het hier gelijk over "de Ajax supporters" hebt. Dit is een column van een supporter, en het is makkelijk om hier een groep supporters op af te rekenen.

25 november 2009 om 17:20

klopt, dan zal ik het nuanceren, "het gros van de ajax-supporters"

27 december 2009 om 19:26

@villian.
Quote "ajax heeft de opvatting dat wanneer je 100+ goals maakt je kampioen wordt"

Seizoen 1985-1986 werden ze met 120 goals voor ook geen kampioen.
Volgens mij hebben ze daar wel lering uit getrokken, toch?

Om te zeggen wie er kampioen zal worden is nog veel te vroeg. Gelukkig doet de schrijver het in dit stuk ook nooit. De arrogantie die diverse mensen hem hierboven ook van betichten vind ik overdreven. Hij geeft Twente terechte complimenten voor de resultaten, maar vind dat Ajax mooier voetbal speelt. Gezien het doelsaldo kan ik me daar best wel in vinden.

Dat je een column over Ajax schrijft waarin je vervolgens voor deel PSV afkraakt vind ik jammer. Had je liever gefocused op de positieve dingen je nu bij Ajax ziet. Ik zie PSV qua spelpeil heel wisselend spelen (met name Europees is het niveau laag), maar hun ondergrens lijkt nog flink hoger te zijn dan die van Ajax. Je lijkt dit in je column schoorvoetend te willen toegeven, maar wijt het dan ook aan factoren als geluk en scheidsrechterlijke beslissingen. Dat is jammer, want daarmee red je het niet iedere week.

Kortom: kritiek mag uiteraard, maar deze kritiek (geluk, scheids) komt wat sneu over. Dat je het voetbal van PSV minder dan dat van Ajax is je goed recht (en ben ik met je eens). Ik kijk elke keer weer liever een wedstrijd van Ajax dan van Psv, simpelweg omdat je bij PSV minder verrast wordt. Net zoals ik liever naar Arsenal dan naar Chelsea of Liverpool kijk.

Normaal gesproken zou ik je 2 sterren geven, maar omdat je in de laatste alinea nog een poging doet om je eigen bevooroordeeldheid in te zien, geef ik je er drie.

Ben het Grotendeels wel met je eens...

Ajax speelt dit seizoen het mooiste voetbal van de eredivisie maar staat wel 3de..

Fc Twente speelde vorig jaar het mooiste voetbal van de eredevisie maar werd 2de
terwijl iemand met minder mooi voetbal er van door gaat met de schaal dat is heel jammer

Fc Twente speelt nu wel (veel) minder voetbal dan vorig seizoen maar ze pakken nu wel de punten..
en dat is het enige wat telt

vind trouwens dat Ajax dit seizoen super mooi voetbal speelt geniet ik gewoon van mijn Complimenten

Ongelofelijk wat kunnen sommige supporters toch met oogkleppen naar de concurrentie kijken. PSV speelt dit seizoen aanvallend voetbal met 7 aanvallend ingestelde spelers op het veld, en het dan italiaans noemen. Ik viel echt van m'n stoel toen ik dit achtelijke stukje tekst las.

26 november 2009 om 21:53

Ja ik snap het ook niet waar hij het over heeft... PSV heeft 3 mans aanval, daarachter Bakkal en Afellay en twee opkomende backs. En dan zeggen dat we verdedigen?

Ajax mag gewoon geen steken meer laten vallen tegen, met alle respect, de kleinere clubs. Ik ben er van overtuigd dat dit mogelijk is gezien ik Ajax als team zie groeien. Cruciaal zullen de wedstrijden thuis tegen PSV en Twente worden. Deze zullen hier ongetwijfeld op een punt gaan spelen en wij zullen over die muur moeten klimmen om zicht te krijgen op een eventuele schaal.

Over dat PSV en Twente zakelijk spelen, daar ben ik het mee eens. Zelf ben ik er geen voorstander van, het biedt mij als voetballiefhebber namelijk minder van wat ik graag zie, spetterend voetbal. Neemt niet weg dat dit wel dé manier is om kampioen te worden, dat hebben we de afgelopen jaren gezien. Maar met name Twente heb ik dit seizoen wedstrijden zien spelen die zomaar de andere kant op hadden kunnen vallen, en dit zal vroeg of laat gebeuren, maar of die sporadische averij voldoende zal zijn weet ik niet, omdat ook Ajax niet alles zal gaan winnen (of wel! )

Daarom is PSV voor mij de voornaamste concurrent. Ik denk ook dat ze tegen Twente zullen gaan winnen wat die 2 in balans zal brengen.

Enige dat Ajax kan doen is blijven winnen, en hopen dat de concurrentie steekjes laat vallen..

Ach ja. Een groot stuk herkenbaar. De frustratie. Schreeuwen dat Twente en PSV geluk hebben. Maar laten we eerlijk zijn. Twente was gewoon fors beter tegen Vitesse en verdiende die goal. En PSV is niet zo resultaat voetballerig als jaren geleden. Met een vrij aanvallend middenveld proberen ze gewoon mooi voetbal te spelen. Ja het is frustrerend dat ze soms geluk hebben. maar over de hele competitie lang heft zich dat wel op. Uiteindelijk staat de beste bovenaan. En dat kunnen ook een Twente en PSV zijn. En ja wij speelden zondag goed. maar laten we eerlijk zijn. Dit seizoen hebben we ook genoeg heel erg slecht gespeeld. Niet gaan overdrijven nu.

Heb het stuk nog eens goed doorgelezen. Naast de belachelijke dingen die je zegt is het stuk ook taalkundig ongelooflijk slecht. Als dit stuk in de schoolkrant van een basisschool had gestaan had ik je wellicht nog een paar sterren gegeven. Nu helemaal niets!

Hahahaha... Hoe kunnen we nog spreken van Calimero gedrag... Psv is de laaste 10 jaar de meest succesvolle club uit Nederland.

Met alle respect maar als ik dit stuk lees dan denk ik dat het geschreven is door een 10 jarig gefrustreerd mannetje dat het niet kan velen dan zijn godenzonen allang niet meer de beste club van Nederland is. Ondanks de 50 miljoen die Ajax de afgelopen 2 jaar heefd uitgegeven gaan ze nog niet kampioen worden van Nederland.

Dus wat blaak je nou van Calimero gedrag. Psv bewijst al 10 jaar lang op rij dat ze die fase allang voorbij zijn.

Laten we nou wel eerlijk zijn. Waarop wordt nu eigenlijk gebaseerd dat Ajax het beste voetbal speelt?
Dat het mooi is wat ze laten zien? Dat ze veel scoren? Ik kijk misschien door een Psv-bril, maar als je het mij vraagt is het beste voetbal het voetbal wat het meest resultaat bied. Dan kun je wel zeuren dat PSV te zakelijk speelt, wat overigens een rare conclusie is, Aangezien van de 11 spelers bij PSV er 7 meestal op de helft van de tegenstander te vinden zijn (manolev, Bakkal, Engelaar, Afellay, Toivonen, Dzsudszak en Lazovic), maar de afgelopen 5 jaar werd PSV 4 keer kampioen met zakelijk voetbal, en als ik me niet vergis speelde AZ vorig jaar ook zakelijk, en die werden met overmacht kampioen!
Wat ik dan gewoon niet kan begrijpen, is dat Ajax na al die jaren nog steeds niet begrijpt dat hun voetbal geen resultaat meer oplevert. Nog iets waar ik het niet mee eens ben, is dat Pantelic het zo goed zou doen. Klopt, hij speelt de laatste tijd goed, maar tegen de (sub)toppers laat hij het niet zien!
Tegen FC Twente was hij onzichtbaar, en dat zijn de soort wedstrijden waarin je het moet laten zien. Heerenveen verdedigde werkelijk dramatisch, Pantelic werd totaal niet gedekt, bij zijn doelpunt stond de keeper Veels te ver uit zijn doel.
Wat ik wel sterk vind is dat Ajax niet meer zo super afhankelijk is van de oprispingen van Suarez, maar dat het meerdere spelers heeft die een wedstrijd kunnen beslissen.

27 november 2009 om 02:56

De schrijver zegt nergens in het stuk dat Ajax het beste voetbal, maar dat hij vind dat Ajax het mooiste voetbal speelt. op basis van het doelsaldo is daar best wel wat voor te zeggen.

De wedstrijd Twente Ajax zegt toch genoeg? sjonge jonge jonge overal is twente opt moment de beste!!!

wat een slecht verhaal, ik als neutrale eredivisie supporter vind dit echt klink klare onzin. volgende week iemand van twente, de week erna van psv en ga zo maar door.
objectief vs subjectief he

Mooi verhaaltje maar om weer eens psv en Twente af te zeiken weten we nu ondertussen wel.

Psv wint met hulp van de scheidsrechter Ze hadden zonder hem ook wel gewonnen.

Fc Twente weer eens geluk De wedstrijd duurt nu eenmaal +90 minuten.

Ajax speelt zeker het mooiste voetbal maar niet altijd en daarom staan ze op de plaats waar ze horen.

En een zondag was het prijs schieten en wat ook mee telt dat Heerenveen dit seizoen verre van goed speelt maar dat blijk je te vergeten en dan is het mooi om goed te voetballen.

Ado Psv was ook zo een wedstrijd en als er geen stillegging van de wedstrijd was geweest dan zou het wel eens de hoogste uitslag van het jaar kunnen zijn.

Ajax wissel fantastische wedstrijden af (heerenveen) met dramatische (dordrecht) en dan zie ik liever zakelijk voetbal zoals dat van PSV en Twente.

En natuurlijk vind je Ajax de beste omdat je er supporter van bent maar die andere L*lkoek moet je eigenlijk achterwege laten.

27 november 2009 om 03:02

Het gezeur over de scheids en over de wedstrijd Twente-vitesse vind ik ook een beetje treurig, alhoewel de rode kaart van Pieckenhangen discutabel was.

Verder vind ik je reactie niet echt goed. Je voorbeeld van de dramatische wedstrijd (dordrecht, die overigens wel gewonnen wordt) is nou juist een typisch voorbeeld van zakelijk voetbal. Net zoals PSV dat speelt in Europa. En ook de bekerwedstrijd van hen was niet echt om over naar huis te schrijven.

Verder beweert de schrijver van dit stuk nergens dat Ajax de beste is. Hij hoopt dat ze kampioen worden omdat hij een ajax-supporter is en vind dat ze het mooiste voetbal spelen. Daar kun je over discussieren, maar het is zeker geen vreemde stellingname als je kijkt naar het doelsaldo. Dit is iets anders dan het beste voetbal, dat speelt namelijk Twente op het moment want die staan bovenaan.

De stijl van PSV is niet mijn stijl. Maar ze spelen al jaren zakelijk effectief voetbal. In Nederland zijn veel mensen er vies van, maar aan de andere kant is het ook realistisch voetbal. Europees spelen veel ploegen zo. Natuurlijk, Barcelona speelt vaak vrij en aanvallend, maar die hebben echt een surplus aan kwaliteit.

Maar uiteindelijk gaat het toch om prestaties. Als je dan met matig spel 3 punten pakt doe je het gewoon goed. Als Ajax kampioen wordt met lelijk voetbal juicht Amsterdam ook. Natuurlijk, het mooiste is kampioen worden met oogstrelend voetbal, maar daar moet je wel de spelers voor hebben. En de individueel echt hele goede voetballers komen niet in grote getallen naar de Nederlandse competitie. Dus kiezen veel clubs voor een sterk collectief en veel dienende spelers die de technisch goed onderlegde toppers (bv. Afellay) kunnen ondersteunen en laten schitteren.

En vaak is een sterk collectief uiteindelijk belangrijker dan een team dat zo nu en dan weergaloze acties heeft, maar het op andere momenten (fysiek) laat afweten.

Ik vraag me af hoe meneer Josco2 aan de naam clubexpert komt. De enigste wedstrijden dat psv zakelijk speelt zijn de wedstrijden europees. Daar is psv gewoon heel volwassen en speelt het rustig en doet niks geks.

In de eredivisie daarintegen speelt psv altijd aanvallend en mooi voetbal. Dat er soms dan een slechte wedstrijd tussen zit met oa. vitesse thuis en Utrecht uit heeft niks te maken met afbraak voetbal of zakelijk, maar dan loopt het gewoon een keertje niet. Wat kan gebeuren, zie oa Ajax tegen Roda. Maar met een middenveld bestaande uit 3 aanvallende middenvelders; bakkal, afellay en Engelaar kan je volgens mij moeilijk spreken over zakelijk. Bovendien spelen dat soort types mooier en aanvallender dan afbraak voetballers als Enoh en Gabri. En dan heb je voorin nog zo'n hardloper Romedahl die als die fit is heel veel minuten pakt, een emanuelson lopen en de beste speler Suarez wordt gedwongen aan de zijkant te spelen, omdat Pantellic die zo goed de bal kan vasthouden voorin moet spelen.

Beetje jammer dan dat na een goede wedstrijd van Ajax zo'n artikel komt, omdat Ajax ook meer dan genoeg slechte wedstrijden heeft gespeeld. Ook beetje arrogant om te denken dat de wedstrijden van psv ajax de enigste wedstrijd die er daadwerkelijk toe deed voor psv. Twente staat 1e, niet ajax die er onder hangt, dus twente is de grote concurent en niet ajax.

Ik zou het artikel 1 ster kunnen geven, maar dan lijkt het net of ik door provocatie die beoordeling geef, en die eer wil ik Josco2 niet geven

Ik baal van dit stuk. Ik baal ook van de reacties hier. Ik ben zelf een echte Ajacied, maar ze worden weer allemaal over een kam geschoren. En dan die grapjassen die 1 ster gaan geven omdat ze anti-ajax zijn, echt waar tieft op. Verder vind ik dat de schrijver van dit stuk nogal melodramatisch te keer gaat. Ajax speelt dit seizoen eindelijk weer attractief en dominant voetbal, daar waar het een aantal jaar niet eens meer lukte. Ook staat de verdediging goed, waardoor het doelsaldo er een is om over naar huis te schrijven. Alleen moeten we allemaal niet vergeten dat dit Ajax nog een erg jong en grillig elftal is dat nog in opbouw is. De hele club heeft een facelift gehad, en Jol en Van de Boog zijn nog steeds bezig de club te doorontwikkelen. De as bij zowel Twente als PSV staat er al een stuk langer dan bij dit 'verse' Ajax, het is dan ook geen schande dat die 2 clubs boven Ajax staan, simpelweg omdat zij degelijker spelen. Ik vind dat we die clubs tekort doen door te zeggen dat ze lucky winnen, of dat ze betonvoetbal spelen. PSV speelt in mijn ogen een stuk zakelijker dan Twente, maar PSV steekt wel aardig in elkaar met een sterk middenveld dan completer is dan dat van Ajax zelf. Twente speelt bij vlagen heel mooi voetbal, maar is steeds meer afhankelijk van de klasse van bijvoorbeeld Ruiz, en de steunpilaar Douglas achterin. Dat ze af en toe wat geluk hebben, dat is wel degelijk waar, maar maakt ze dat minder dan Ajax ? " Onze " tijd komt nog wel, daar ben ik vast van overtuigd. Ajax heeft verreweg de beste jeugd, nog steeds de grootste begroting, het grootste stadion, Amsterdam is nog steeds de hoofdstad en Martin Jol doet het vooralsnog goed. Ajax is bovendien nog niet eens kansloos voor de titel.

Nogmaals; jammer van dit stuk en al helemaal jammer van de sportieve en volwassen reacties hier op Voetbalzone. Niet dus... Hopelijk nemen mensen een voorbeeld aan mijn eigen objectieve en eerlijke post.

26 november 2009 om 20:31

is het niet een beetje naief om te denken dat alle mensen 1 ster geven omdat ze anti ajax zijn, terwijl je zelf maar 2 sterren geeft wanneer je wel ajacied bent? Een aantal één-sterren zijn zelfs nog beargumenteerd.
Daarnaast, geef jij als subjectieve lezer (je bent immers voor ajax) maar 2 sterren, zou het dan neit realistisch zijn dat iemand die zelfs het beetje liefde voor ajax niet heeft maar 1 ster geven?

26 november 2009 om 21:10

Ik beoordeel het stuk echter nog steeds op kwaliteit, puur objectief in mijn ogen. Ik ga niet met sterren strooien omdat het hier Ajax betreft. Lees mijn post nog eens door en je begrijpt mijn beweegredenen. Dat er mensen hier 1 ster geven puur omdat ze haat jegens Ajax hebben, is zeer triest.

26 november 2009 om 21:15

dat klopt, dat is triest. Maar niet iedereen die 1 ster geeft doet dat op basis van haat tegen een bepaalde club. Vaak zijn ze ook gewoon beargumenteert en verdient de schrijver het op grond van die beargumentatie. Echter zijn er dan weer mensen die het onder "-haat" scharen. Belachelijk is dat.

26 november 2009 om 21:17

Ik kan me ook goed vinden in de mensen die het stukje niet kunnen waarderen, zonder meer. Maar 1 ster geven en dan weer al die vooroordelen over Ajacieden uit de kast trekken is onnodig. Ik heb nog niet veel écht inhoudelijke reacties gezien. Maar snap je dat ik 2 sterren geef ? Omdat ik Ajacied ben, kan ik alsnog objectief zijn... Dat bewijst het tegendeel maar eens.

26 november 2009 om 21:56

Ik geef één ster en onderbouw het. Mijn ene ster is omdat zijn argumenten echt een waarde hebben van 0,0. Ik bedoel hoe kan je zeggen dat Ajax kampioen moet worden omdat ze het al een tijd niet meer zijn geweest. Kijk in mijn column krijg ik één ster omdat iemand vind dat de Meer een mooi stadion was en het Philips Stadion lelijk (terwijl het daar niet over ging). Zo zijn natuurlijk niet alle Ajax supporters, maar het gebeurd. En die mensen die het doen zijn triest!

26 november 2009 om 22:01

Ok, fair enough, maar ik scheer niemand over één kam hoor. Ik begrijp je reactie, maar hij was niet nodig om mij te overtuigen .

Jongens, Jongens,
Dit is echt weer zo'n Ajax - antiajax bericht
Of je ziet 4 a 5 sterren, of Ajax-haters geven 1 ster.
Tuurlijk is het zo dat PSV zakelijke overwinningen boekt en dat Twente OOK mooi voetbal speelt, maar wat is er nou mis met het spel van Ajax, niks toch? Dat ze geen eerste staan hebben ze gewoon aan de wisselvalligheid te danken.
Alledrie zijn het kampioenskandidaten en het gaat echt nog wel een spannende race worden, met Ajax als Kamioen

26 november 2009 om 20:59

Ik had het in een ander topic al beschreven, wanneer je niet voor ajax bent, en je zegt iets negatiefs, wordt het meteen gedaan alsof je mening gebaseerd is op ajax-haat gevoelens, terwijl het gewoon een reeele mening kan zijn.
bedankt voor het bevestigen van mijn beeld over ajacieden

26 november 2009 om 21:12

Je beeld over Ajacieden ? Waar ben je nu mee bezig zeg, je scheert iedereen over een kam. En dan zijn er Ajacieden die wél objectief zijn en daar ook naar posten, en die post ga je dan in twijfel trekken door te stellen dat ze meer sterren moeten geven omdat ze voor Ajax zijn ? Je spreekt jezelf nogal tegen.

26 november 2009 om 21:16

Klopt, dat doe ik expres om het punt even duidelijk te maken. Ik heb (op basis van post 63) al eens genuanceerd en alle ajacieden gekort tot enkelen. Dat is in dit geval ook zo, maar maakt mijn punt niet minder gemeend.
Verder probeer ik het vaak ook even wat scherper neer te zetten om een discussie uit te lokken, met de hoop dat er iets inhoudelijks uitrolt. Dit lukt echter vaak niet hier

26 november 2009 om 21:19

Ok, daar geef ik je dan credits voor, maar door al de kortzichtigheid die hier vaak heerst wordt dit niet goed begrepen en lijkt jou mening er eerder een uit duizenden dan een mening die zich juist wilt onderscheiden door de discussie aan te gaan. Maar ik begrijp je, dus back ontopic !

Ik vind dit stuk niet eerlijk beredeneerd, en vooral gezien van een Ajax-kant. Daar is niks mis mee, maar het gaat wel tegen de feiten in.
PSV speelt lang niet altijd goed, maar het positie-spel is gewoon prima, en er worden volop kansen gecreeërd. Ik zei al: niet altijd, maar zeker 70% van de wedstrijden zijn van hoog niveau. Met mooi voetbal, veel kansen én overwinningen.
De laatste weken is het spel van Ajax zeker beter, ofja: attractiever. Maar zoals jij Psv's spel beschrijft: veel geluk etc. Dat is erg overdreven.
Over Twente ben ik het met je eens. Het geluk zit vaak aan hun kant. Wedstrijden die ze winnen, winnen ze verdiend. Maar het is wel héél vaak zo dat de goal pas ergens ná de 80e minuut valt, of erger: in de blessure-tijd. Maar ja, dat is voetbal.

Ajax word kampioen!

punt

psv speelt te zakelijk en gaat steken laten valen
twente z'n selectie is niet breed genoeg

26 november 2009 om 21:05

psv speelt niet meer zo zakelijk als vorige seizoenen, terwijl ze toen juist wel kampioen werden door zakelijk te spelen, het hele seizoen lang.
Twente ging er tegen ajax niet op achteruit door een aantal wissels, ajax wel, zegt dat iets over de breedte van de selectie?
Ajax zou best kampioen kunnen worden, net als psv. Ik gun het ajax ook wel, een kampioenschap na 5 jaar, weer eens champions league voetbal. Ik gun het alleen de ajax supporters niet. Dan liever de schaal naar eindhoven.

Ik geloof dat de schrijver er geen reet van begrijpt. Er moet, ik herhaal Moet, namelijk altijd worden Gewonnen. Niets anders dan dat! Natuurlijk is het prettig als dat met mooi voetbal gebeurt. Maar ik sta liever op het Leidse Plein met lelijk voetbal dan niet. Ik ben al jaren jaloers op Psv. Dat ze al jaren zakelijk spelen en kampioen worden. Dat is voor ons Ajacieden al weer een tijd geleden......of heb ik het misschien mis. Het wordt tijd een heleboel nederlandse voetbalfans eens gaan begrijpen dat het maar om een ding draait......resultaat Resultaat Resultaat

Ik stel me voor dat je ook niet juicht bij een "volgens jou" lelijke of lucky overwinning..........
en als het Nederlands elftal met alleen maar "lelijke"overwinningen wereldkampioen wordt, ben je zeker ook niet blij......

ik hoop op je reactie

Simon

26 november 2009 om 21:16

De weg der geleidelijkheid tussen resultaat en dominant voetbal is naar mijn mening de sleutel naar succes, zeker op lange termijn. Een ploeg moet een tegenstander kunnen domineren met hun spel, zodat je uiteindelijk meer doelpunten scoort dan je tegenstander. Alleen moet een ploeg dit niet geforceerd gaan lopen doen, en moet er natuurlijk een degelijke organisatie staan om de tegenaanval in de kiem te smoren. Ajax is vooralsnog erg grillig, dat heb je met een jonge ploeg. Maar laten we wel realistisch zijn, als die bal er tegen Sparta wél een keer in gaat, en Twente blijft gewoon 0-0 (want dat was het wedstrijdbeeld), dan staat Ajax er een stuk beter voor. Uit bij PSV werd notabene met een compleet andere ploeg gespeeld. Dus ook met attractief voetbal kun je succes hebben, sterker nog, goed voetbal is al snel mooi, en ik denk dat je eerder goed voetbal speelt met dominant spel dan met afwachten voetbal. Dat afwachtend voetbal is echter bij PSV en Twente niet het geval vind ik, daarom is deze column zo misplaatst.

26 november 2009 om 21:19

Kan ik me helemaal in vinden. De vraag is dan natuurlijk wat effectiever is, attractief voetbal degelijker en zakelijker maken om zo constanter te presteren, of degelijk voetbal vanuit een goede organisatie attractiever te maken.

26 november 2009 om 21:30

Ik denk dat je attractief voetbal niet moet gaan eisen of proberen te spelen, dat is dus het geforceerd brengen. Attractief voetbal komt vanzelf als het voetbal goed genoeg is. De mensen gaan toch op de banken als een ploeg goede aanvallen produceert, sterk is in balbezit, een sterke opbouw bezit, spelers heeft met individuele acties etc. etc. Het is in mijn ogen ook geen toeval dat de clubs met attractief en succesvol voetbal nog steeds vaak 433 spelen. Kijk naar Barcelona, Arsenal, Ajax (tijd geleden alweer, maar er zit nu ontwikkeling in), Psv, Twente, en het AZ van Adriaanse. Ploegen die een tegenstander hun wil op kunnen leggen en een wedstrijd met sterk spel kunnen beslissen. Het PSV onder Hiddink was minder attractief dan het huidige, waar het meer op de sterke organisatie leunde en geduldig wachtte op die kans. Twente kan domineren, PSV domineert in Nederland altijd, en Ajax domineert vooralsnog vooral in de thuiswedstrijden, maar doet dit wel met verve. Als je zo kan spelen, wordt voetbal al snel attractief, maar dan moet wel alles kloppen. Om je vraag te beantwoorden, ik denk dat het belangrijkste is dat je goed voetbal speelt vanuit een goede organisatie, als je dat beheerst (twente deed er een aantal jaar over, Ajax doet het dit jaar pas weer overtuigend na een aantal seizoenen en PSV doet het onder Rutten eigenlijk bijzonder snel) dan is het al snel attractief. Echter, teveel mensen die te weinig achtergrond in de voetballerij hebben en bovenal opportunistische supporters zijn denken bij attractief voetbal alleen maar aan technische hoogstandjes en individuele uitspattingen. Omdat Ajax de grootste club is met de meeste successen zijn veel van dit soort supporters nu eenmaal verwend geraakt en verwachten ze snel weer voetbal dat hun aanspreekt. Wat gelukkig opvalt is dat Ajax ook steeds meer de balans vind tussen dominant voetbal en beslissend voetbal, maar Twente en PSV zijn daar iets verder in denk ik.

Ik vind je stuk een beetje met oogkleppen op geschreven. Hoe kan je nou zeggen dat FC Twente steeds lucky is en PSV te zakelijk. Ze spelen gewoon slim voetbal. Al is PSV soms doodsaai om naar te kijken (a).

Maar Ajax speelt onder leiding van Suarez soms oogstrelend voetbal. Zonder Suarez (of bij een off-day) kan het soms ook dramatisch zijn. Ajax vind ik in dat opzicht niet team genoeg en zou ook dit jaar geen kampioenschap verdienen. Daarnaast laat Ajax het afweten tegen de twee andere topploegen op dit moment (feyenoord kunnen we daar op dit moment niet meer toe rekenen en AZ moet eerst constant meedoen in de top).

Oogstrelend voetbal is dus niet alles. Je zal wedstrijden moeten winnen (vooral belangrijke). En een reden dat ze een kampioenschap nodig hebben is natuurlijk ook niet te onderbouwen. PSV heeft ook een kampioenschap nodig om de begroting op peil te houden en de stadion te verbouwen.

Bij clubexpert mag je natuurlijk je eigen mening geven maar ik vind het raar om te zeggen dat Ajax een kampioenschap verdient omdat ze het nodig hebben en af en toe leuk voetballen.

27 november 2009 om 03:09

Op het moment laat Ajax het tegen Twente en PSV inderdaad afweten, maar laten we niet vergeten dat het hier ging om twee uitwedstrijden die nipt werden verloren. Tel daarbij op dat Ajax thuis een stuk sterker speelt dan uit en ik geef ze zeker een kans om die nederlagen te herstellen in de Arena. De vraag is of dat voldoende gaat zijn.

Verder staat er nergens dat Ajax het kampioenschap verdient, maar dat hij hoopt dat het mooie voetbal van Ajax beloond wordt. Een logische gedachte als supporter lijkt me.

27 november 2009 om 15:39

"ik vind je stuk een beetje met oogkleppen op geschreven. Hoe kan je nou zeggen dat FC Twente steeds lucky is en PSV te zakelijk. Ze spelen gewoon slim voetbal. Al is PSV soms doodsaai om naar te kijken (a)."

In dit stukje geef je hem dus (in elk geval wat betreft Psv) gelijk

Ik kan me hierin echter wel volledig vinden (ja, ben ook een ajacied) en vind PSV te zakelijk spelen en Twente te vaak geluk hebben. Blijkt na 34 wedstrijden dat Twente dan nog bovenaan staat, dan zijn ze toch de verdiende winnaar en zal ik deze woorden ook terugnemen, maar ik verwacht dat niet.

Ajax speelt thuis zeker sterk dat klopt, maar laten we ook niet vergeten dat de tegenstanders die ze hadden zeker niet de sterksten waren. Misschien Feyenoord, maar als die rode kaart voor Suarez was geweest in plaats van Babovic, dan was het ook een ander verhaal geweest. Ik wil nog wel eens zien hoe Ajax het gaat doen tegen clubs als FC Utrecht, PSV en FC Twente, die verdedigend zeer solide zijn en aanvallend ook zeker niet de minste zijn. Met name het duel tegen PSV lijkt me de beste graadmeter, want PSV heeft laten zien dat ze zowel uit als thuis kunnen domineren.

een echt ajax stukje
de arrogantie spat er vanaf
zolang ze maar onder psv blijven en liefst ook onder de andere 16, vind ik het goed
waar hij moe word van dat de club die zon mooi voetbal speelt slechts 3e staat
kan ik zo een artikel schrijven over hoe moe ik van dat ajax word
leer er toch eens mee omgaan, ajax is niet meer de topclub die het was, het kan in nederland geen potten breken, laat staan in europa
psv speelt idd niet altijd even leuk, maar hoeveel kampioenschappen haalde wij de laatste jaren? en ajax?
als psv het dit jaar niet word, dan hoop ik op twente, en anders az of zelfs feyenoord nog wel, als ajax het maar niet word
en waarom ik dit vind is puur dankzij de ajacieden
ze spelen leuk fris voetbal, zeker, maar de arrogantie, bah

Ik kon een glimlach onmogelijk onderdrukken tijdens het lezen van deze "column".
Het was alsof ik zat te lezen in de schoolkrant van een Amsterdamse basisschool.

Dit is geen column van een clubexpert, maar een opstel van een zeer jeugdige Ajaxsupporter met een clubbril waarin zulke dikke jampotglazen zitten dat alle visuele informatie automatisch wordt gefilterd en omgevormd tot rood-witte subjectieve waanbeelden.

@ Dpm69

Dus jij denkt nu dat je door te zeggen; zolang ze maar onder psv blijven en liefst ook onder de andere 16, vind ik het goed dat je wel vrienden maakt, en nu een heel goed stuk hebt neer gezet. Ik zie ajax nu ook niet kampioen worden oke, maar, ik heb me tot nu toen goed kunnen vermaken met mooi voetbal. Ajax heeft een goed eltal, speelt mooi voetbal, maar is nu momenteel niet de beste van nederland nee. Ajax is geen echte topclub meer zeg jij. Waarneer ben je en topclub? Als je boven aan staat en dan van sheriff verlies?? Kzeg niet dat twente geen topclub is, maar als je dat het wel is, dan kunne ze ook niet verliezen van zo club. Hebbe, wij nog wel topclubs in nederland vraag ik me dan af? Twente die het moeilijk heeft in de europa leuage, ajax die geen strek seizoen speelt en onverwacht van een slechte club kan verliezen. Psv die daar beetje tussen hankt, feyenoord die ook niet goed speelt, en az.. Vul zelf maar in. Dan vraag ik me af, wat is in nederland dan een echte Topclub. Ik denk niet dat ajax kampioen word, ik gok op twente. Maar ik ga dan niet bijv. hopen dat psv nu 12e word bijv. Weetje waar ik dan moe van woord, van haters, denken dat ze het allemaal wel weten, dat je ajacieden arrogant vind fijn, jou probleem. maar dan zegge, dat ze laatste moeten worden.... Beetje laag niveau niet?

Echt waardeloos. Typische de Amsterdamse arrogantie'''wij voetballen het mooist dus Moeten we boven aan staan''. Echt slaat helemaal nergens op. Je hebt gewoon verdiend verloren bij Twente en PSV dus ja dan sta je niet bovenaan nee.

Over het spel ben ik het met je eens, Ajax speelt met flagen vaak het beste voetbal, met de meeste goals.
maar daar gaat het niet altijd om, ploegen als PSV en FC Twente zitten gewoon heel goed
en sterk inelkaar, en die laten geen punten liggen tegen ploegen als Sparta, dat is al een heel
groot verschil, daarbij vind ik het ook jammer dat Ajax elke week weer van Basisopstelling wisseld, ik vind dit niet goed omdat het beter is dat je elke week hetzelfde team neerzet, net als Twente en Psv,
dan leren ze elkaar beter vertrouwen en gaan ze vanzelf beter spelen, en dan kunnen ze pas echt werken naar het kampioenschap, een goede opstelling lijkt mij:

Stekelenburg: hij is al jaren keeper van Ajax en heeft veel ervaring.
Van der Wiel: zorgt voor veel gevaar aan de rechterkant en verdedigd ook goed mee.
Vertongen en Alderweireld: dan staat er echt wat achterin.
Emanuelson: ik vind dat hij als Linkervleugelverdediger het beste presteert.
De Zeeuw en Enoh: twee echte balafpakkers, net als Alonso en Diarra
Aisatti: is heel snikkie en heeft hele goede pases
Suarez: een belangrijke spelers, maar daar zal niemand meer aan twijfelen.
Sulejmani: een groot talent, dat gewoon zelfvertrouwen nodig heeft.
Pantelic: een echte betrouwbare spits met scorend vermogen.

Ahajaj

Ik snap de strekking van het verhaal helemaal. Het is ook frustrerend om te zien dat Ajax steeds zijn tegenstander overklast met mooi en goed voetbal, terwijl Twente en Psv het met veel kleiner verschil doen.
Toch vind ik er wel verschil in zitten tussen Twente en Psv. Twente heeft veel met die geluk factor, terwijl bij Psv je van te voren kunt verwachten dat het goed komt.

Ja maar aan de andere kant, geluk dwing je wel af.

Prachtig stuk en ik geef de man gelijk ook. Ik ben dr ook zo 1. Die loopt te genieten als het goedgaat en loopt te schreeuwen als het misgaat.

Toch denk ik dat Twente en PSV misstappen zullen begaan. De tegenstanders gaan zich steeds meer op Twente instellen. Voor PSV en Ajax geld dat al jaren.

Ook zie ik Twente en Ajax niet winnen in de Arena zit jaar ..

Dus alles is mogelijk , ik hoop dat wij aan het einde van de rit met de schaal omhoog staan !

Wat een subjectief stuk bagger...
Ajax speelt voor de eerste keer in seizoenen een keer niet iedere wedstrijd dramatisch, en meteen claimt men weer dat in Amsterdam het mooiste en beste spel wordt gespeelt.
PSV speelt niet iedere wedstrijd top, maar heeft toch zeker een aantal prachtige wedstrijden afgewerkt dit seizoen, neem bijvoorbeeld de wedstrijd van afgelopen zondag tegen AZ. En als ik dat vergelijk met wat ajax gepresteerd heeft tegen Nec, zullen alle niet ajacieden het met mij eens zijn dat dit stuk pure onzin is.

Ik ben de laatste paar maanden een paar keer de kreet ajalimero tegen gekomen. De strekking was me wel duidelijk gemaakt. (een portie ongezonde Haagse bluf, gekoppeld aan misplaatste Amsterdamse arrogantie en dat overgoten met een calimero sausje). Ik kon me moeilijk een beeld vormen. Bedankt voor de hulp, dit zou het dus moeten zijn. ajalimero ten voeten uit.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren