Is een verblijf in de Jupiler League nu echt zo erg?

Het is 30 maart 2007, De Graafschap speelt thuis de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. Het staat 1-1 in de 89 minuut, als Jhon van Beukering de 2-1 scoort. Het hele stadion gaat los, we zijn kampioen! Dit was volgens vele een eredivisiewaardig team, maar drie jaar later voetballen Berry Powel en Van Beukering, samen goed voor 50 goals in een seizoen, alweer op De Vijverberg. Van Beukering wist niet te overtuigen bij NEC, terwijl Powel mislukte bij Groningen en ADO.

Dit seizoen heeft Van Beukering door een blesure pas zes keer gespeeld en één keer gescoord, terwij Powel het goal pas vier keer wist te vinden in twaalf wedstrijden. Yuri Rose is momenteel topscoorder met acht goals, en de Graafschap staat op een magere derde plek. Garantie voor succes is er nooit, vooral niet in de Jupiler League. Maar met een begroting van zeven miljoen moet je toch fluitend kampioen worden, vooral met het 'koningskoppel', toch?

Als dit elftal fit is, staat er een goed elftal, maar op dit moment zijn er meer blesures dan fitte spelers. Het heeft zeker voordelen, Soufian El Hassnaoui is dit seizoen eindelijk doorgebroken, en ook Sjoerd Overgoor heeft door blesures al meerdere keren in het eerste mogen aantreden. Maar hoeveel is dat waard? Heeft iedereen niet liever een fitte selectie? Ja, dat wil iedereen wel, maar helaas gebeurt dat niet altijd.

Maar het was te verwachten dat De Graafschap niet direct bovenaan zou staan, dertien spelers vertrokken na de degradatie, de coach is onervaren, en er vielen veel blesures, maar wat is de oorzaak hiervan? De faciliteiten zijn redelijk tot goed, de sfeer is geweldig, maar toch vertrekken er dertien spelers! Is de Jupiler League nou echt zo erg?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door Helden)

Leuk stukje, maar geen Clubexpert.
Je stelt namelijk meer vragen dan dat je oplost, je geeft niet echt een duidelijk beargumenteerde meningen en ook niet echt onbekende informatie.
Je hebt het ook niet heel erg gediepd moet ik zeggen.
1 sterretje sorry.

Ik vind het heel erg kort en je vraagstelling in de titel wordt totaal niet uitgewerkt. Het is zo kort dat het nauwelijks een artikel is te noemen.
Ik kan er niet meer van maken dan 2 sterren, toch omdat je me wel wat nieuwe informatie vertelt over de nieuwe spelers die zijn doorgebroken. Wel mooi om te horen dat er wat jeugd doorkomt dit jaar ondanks alle aankopen, blijft een mooie club , de Graafschap.

Aardig stuk,maar het is erg kort en niet volmaakt. Er staan alleen maar vragen in en er komen geen duidelijke antwoorden in voor. 2 sterren sorry

Als clubexpert had ik verwacht dat je juist meer antwoorden zou genereren, voor Graafschap-supporters én voor de neutrale toeschouwer. Van Beukering kon overigens wél overtuigen in Nijmegen, alleen kreeg Björn Vleminckx telkens de voorkeur van Dwight Lodeweges destijds, waar ook financiële belangen om de hoek kwamen kijken. Overigens, Lasse Schöne ben je helemaal vergeten in het droomseizoen van de Graafschap. De wedstrijd tegen Emmen herrinner ik me prima, zo ook de kwaliteiten en het aandeel in het kampioenschap van Lasse.

Antwoorden in een column is erg belangrijk. Anders loopt het niet lekker. Als er alleen vragen in staan is het niet zo leuk om te lezen.

Zeer zwakke column. Wat is nu eigenlijk je doel? Waarom loopt het niet lekker? Omdat van Beukering en Powel mislukt zijn bij hun vorige clubs? Je zegt eerst dat je fluitend kampioen moet worden met deze begroting, maar valt daar onderin dan weer op terug: 'maar het was te verwachten dat De Graafschap niet direct bovenaan zou staan...'

Het ergste van alles vind ik dit echter: '..dertien spelers vertrokken na de degradatie, de coach is onervaren, en er vielen veel blesures, maar wat is de oorzaak hiervan? De faciliteiten zijn redelijk tot goed, de sfeer is geweldig, maar toch vertrekken er dertien spelers!

Wat is de oorzaak hiervan? Wat is de oorzaak van het feit dat er dertien spelers vertrokken? Dat De Graafschap daarmee ingestemd heeft. Wat is de oorzaak van het feit dat de coach onervaren is? Dat komt omdat hij nog jong is en hij hier voor het eerst eindverantwoordelijk is. Wat is de oorzaak van het feit dat er veel blessures vielen? Die is er niet!

'de faciliteiten zijn redelijk tot goed, de sfeer is geweldig, maar toch vertrekken er dertien spelers!'

Hier geef je dus jouw mening over het feit dat er dertien spelers zijn weggegaan aan. Waarom stel je die vraag eerst dan? Waarom zouden die dertien spelers blijven? Alleen omdat de sfeer goed is en de faciliteiten - volgens jou - goed zijn?

Onzinnig stukje, 1*

9 december 2009 om 16:51

vind het leuk om te zien hoe jij de colums van andere afzeikt, terwijl jou colum 1 van de slechste is die ik in lange tijd heb gezien, en je geeft je zelf daarbij 5 sterren !!
dus jij hebt niet echt veel crediet op dit gebied lijkt me

29 december 2009 om 12:15

Dat is jou mening, ik beoordeel andere columns op mijn eigen mening en daar heb jij helemaal niets mee te maken! Of doe jij het beter?

Wat wil je nou zeggen? Ben jij nou van mening dat De Graafschap beter af is in de Jupiler League of juist niet?, en waarom?

wat word hier nou mee gezegd?

De Jupiler League is een leuke competitie waar geld geen grote rol speelt omdat het er niet is er vallen veel goals alleen staat daar tegen over dat er bij veel clubs totaal geen sfeer is lege tribunes en slecht tot waardeloos voetbal dan speel je toch liever in de Eredivisie maar ja je kan het ook zo bekijken dat maakt het misschien nog wel leuker om naar te kijken.

Hiermee heb ik toch wel een aantal mogelijke vragen op dit artikel beantwoord.

Wat is je doel van de tekst? Je vertelt niks nieuws, je stelt alleen maar vragen. Sorry maar ik vind het geen leuk stuk om te lezen.

nou ja
eigelijk is dat wel erg voor een club als De Graafschap

Opzich wel een redelijk stukje. Alleen een beetje te kort en misschien had je iets meer informatie enzo kunnen geven waarom het dan erg of niet erg is.

Wat wil je bereiken met dit stukje? Je geeft geen antwoorden maar stelt alleen maar vragen. Mijn antwoord op je titel is: Nee, het enige eredivisiewaardige aan onze club zijn de supporters.

De Graafschap is sinds het seizoen 2007 geen stap verder gekomen! In de seizoenen 2007-2008, 2008-2009 was het vechten tegen degradatie en elke speler die enigszins presteerde werd weggehaald. (schone, Powel, Beukering bijv)

Wat er bij De Graafschap ontbreekt is visie, de directie kan wel zeggen met het nieuwe stadion richten we ons op de middenmoot van de Eredivisie. Maar ik vind dat maar een loze kreet want zijn we al een stap verder dan vorig seizoen toen de eerste berichten van een nieuw stadion er waren? Nee niet dus er is nog steeds geen duidelijkheid over de locatie, laat staan over wanneer we er zullen spelen. Hierover komt hopelijk snel duidelijkheid net zoals de TD een duidelijke visie voor ogen moet hebben over de gehanteerde speelstijl/aankoopbeleid (dus niet alleen maar huren en huren, maar spelers zoals assaidi kopen en opleiden) Daarnaast zijn de trainingsaccomodatie en huidige faciliteiten op de Vijverberg benedemaats in mijn ogen. De randvoorwaarden bij een club dienen in orde te zijn om te groeien naar een hoger niveau.

Daarbij wil pretendeert Kalezic aanvallend voetbal te willen voetballen maar iedereen ziet de verdedigende tactiek die hij gebruikt. Meijer, v/d Ouweland en Jungslager op een middenveld betekend weinig diepgang, veel balletjes terug en geen creativiteit. De aanval en de verdediging zijn in orde voor dit niveau maar het middenveld is nog niet eens hoofdklasse-waardig. Ik snap dat hij problemen heeft met blessures dit seizoen maar hij kan op zijn minst de intensie hebben om een mannentje (buijs) tegen 10 man in eigen huis door te schuiven. Het D'ran gevoel ontbreekt voor vele supporters en dan kan de sfeer nog wel oke zijn maar zonder het stoeven en angoan zijn er velen niet tevreden.

Waarom het voor De Graafschap goed is om in de Jupiler League te spelen kan ik je ook uitleggen, een paar jaar in de luwte vechten om het kampioenschap is beter voor de club. Zo kunnen ze rustig bouwen aan een nieuw (jeudig) team met jonge spelers zoals Soufian, Overgoor, Terschegget, Buijs etc. Ook kunnen ze in de JL bouwen aan een duidelijke visie, betere faciliteiten en een goede trainer zoeken die het D'ran gevoel kan presenteren aan de supporters. In de Eredivisie ligt er veel druk en is het pappen en nathouden om te overleven.

Alleen als bovengenoemde zaken veranderen kunnen we doorgroeien naar de middenmoot van de Eredivisie. Gebeurd dit niet dan blijven we heen en weer hoppen tussen Ere en JL.
Gegroet een medesupporter.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder321
R. SeuntjensAanvaller3114
D. van MieghemAanvaller3110
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper320
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren