John Terry; Captain, Leader, Legend.

Donderdag, 12 november 2009 om 23:03 door sofian1234

Hij is aanvoerder bij zijn club en het nationale elftal, drie keer op rij verkozen tot Uefa verdediger van het jaar en is tot nu toe elk jaar onderdeel geweest van het wereldteam van het jaar. Geen enkele aanvaller vindt het leuk om tegen Terry te spelen. Kortom: John is de beste verdediger ter wereld.

Terry verhuist op veertienjarige leeftijd naar Chelsea, nadat hij weg moest bij West Ham United omdat hij niet goed genoeg bevonden werd. Hij was aanvankelijk een middenvelder met de potentie om een goede speler te worden: niet meer niet minder. Vanwege een gebrek aan centrale verdedigers moest hij echter een paar wedstrijden als laatste man gaan spelen. Dit deed hij zo goed dat hij hierna nooit meer van positie veranderde.

Heden ten dage is Terry niet meer weg te denken in de basisopstelling bij Chelsea. Hij heeft leidinggevende capaciteiten als geen ander, hij werd niet voor niets tot aanvoerder van het nationale elftal gekroond boven sterren als Beckham, Gerrard en Ferdinand. Zij mochten allen eens proeven aan het werk van captain van The Three Lions, maar Terry kreeg de band uiteindelijk voor goed.

Terecht, dat is althans mijn mening. Hij kan zijn leidinggevende capaciteiten immers perfect combineren met zijn verdedigende taken. Terry is niet de snelste en meest technische, maar staat altijd op de goede plek voor een afvallende bal, hij overschaduwt gewoonweg zijn mindere eigenschappen door er het beste uit te halen. Dit maakt hem zo bijzonder. De laatste jaren heeft die ook zijn interceptie behoorlijk verbeterd, iets wat ik bij een Vidic, een geduchte concurrent, niet zie. Ze zijn beide dezelfde soort verdedigers, geen voetballende verdedigers, maar gewoon pure verdedigers. Terry blijft echter verbeteren in bepaalde aspecten, vooral de voetballende aspecten, waar ik dat bij Vidic nog mis. Hieruit concluderend is Terry naar mijn mening beter en completer dan Vidic.

Toegegeven, Terry heeft geluk gehad met zijn partner centraal achterin. Ricardo Carvalho vult John perfect aan op zijn minder goede kwaliteiten, met de nadruk op minder goed, want slechte kwaliteiten bezit hij immers niet. Bovendien kan Terry buigen op een uitstekend middenveld die hem perfect ondersteund, spelers als Essien, Ballack en Lampard dwingen de tegenstander immers een lange bal te geven waardoor het voor Terry wel erg makkelijk wordt gemaakt. Hij verliest zelden een kopduel, niet puur vanwege zijn lengte maar door de perfecte timing die hij beheerst. Daar heeft een andere wereldtopper nog wel eens last van, daarom ga ik hem nu met zijn maatje bij het Engels elftal vergelijken: Rio Ferdinand.

Het enige aspect waarin ik Ferdinand werkelijk beter in vind is het opbouwende aspect. Voorderest zijn ze gelijkwaardig aan elkaar of is Terry op sommige vlakken een tikkeltje beter. Aanvallend is Terry sowieso completer dan de verdediger van Manchester United. Terry kan buigen op een prachtig gemiddelde voor een verdediger. De teller staat al op 36 doelpunten in het shirt van The Blues, Ferdinand scoorde nog niet eens de helft van dit aantal. De fysiek sterke verdediger is verder ook op het veld een groot voorbeeld voor menig voetballiefhebber. Hij wordt vaak omschreven als een beest, en terecht. Wanneer hij duels ingaat zou je zeggen dat hij eens een carriére als Jackass acteur moet overwegen. Hij kent namelijk ook geen vrees, maar zet overal zijn hoofd tegenaan. Hij is zelfs een keer knock-out geweest. In de finale om de League Cup tegen Arsenal waagde hij een poging om een bal te koppen met alle risico’s van dien, vervolgens raakte de schoen van Abou Diaby hem snoeihard in zijn gezicht, John bleef liggen als een aangeslagen bokser, werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar was er bij de prijsuitreiking gewoon weer bij. Ongelooflijk zou je zeggen maar niet voor John, John is al jaren superieur aan elke aanvaller.

De minder aansprekende verhalen in de carrière van Terry zijn het enige negatieve aan hem. Zo drinkt hij maar al te graag en liet hij zich gaan na de verloren wedstrijd tegen Rusland. Shaun Wright-Philips was jarig en gooide er maar liefst 70.000 euro tegenaan. Containers alcohol waren het gevolgd, Terry keek er met een glimlach naar toe en zat even later te urineren op de dansvloer, de media spraken schande en terecht, maar zo’n gevallen zullen nooit de carriére van deze geweldige verdediger overschaduwen. Over de gemiste penalty in Moskou zullen we het maar niet over hebben, hij is misschien nog maar de enige persoon op aarde die nog een trauma over heeft gehouden aan het voorval. Ikzelf kijk echter alleen maar bewonderend naar deze verdediger, na de verloren finale ontstond er een kleine traan, maar ook een lach, want niemand anders heeft de beschikking over John Terry, de levende legende uit Barking.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 40 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door mikestar)

Mooi Stuk,
Hij behoort al een aantal jaren tot mijn favoriete verdediger!

14 november 2009 om 03:06

Wat een belachelijk slecht stukje tekst. Wat probeer je hiermee nou te bewijzen? Dat Terry de beste verdediger te wereld is? Als Chelsea-fan ben je inderdaad snel geneigd om dergelijke uitspraken te maken maar laten we eerlijk zijn, qua leiders eigenschappen komt hij ernstig tekort.

Laten we als voorbeeld even de Cl-finale van 07/08 er bij nemen, die jij maar al te graag met een belabberd excuus, wegwuifde. Nadat hij als aanvoerder van Chelsea de beslissende penalty met een mooie curve op de rechterpaalde schoot en Man Utd er (terecht) met de buit van door ging lag hij namelijk als een klein kind te janken. We hebben het hier over de aanvoerder van jou geliefde club, die in plaats van zijn eigen emoties van zich af te zetten, en zijn eigen spelers het verlies liet te accepteren als mannen, er voor koos om zijn emoties als een klein kind te laten gaan. Natuurlijk is emotie op het veld een goede en mooie eigenschap maar als aanvoerder hoor je hier altijd (vlak na de wedstrijd op het veld ten ogen van de hele wereld) boven te staan, ten allen tijde. Nee dan zullen we het hebben over Rio Ferdinand na de verloren CL Finale van afgelopen jaar. In plaats van egoïstisch zijn emoties te laten gaan, leidde hij zijn medespelers samen met Ryan Giggs naar de prijzen tafel om met opgeheven borst hun zilveren medailles in ontvangst te nemen. Dit getuigde duidelijk van veel meer klasse dan (viva) John, "tiny Teares", Terry (!).

En als dat voorbeeld nog niet genoeg overtuiging bied hadden we afgelopen zomer ook nog te maken met de "slapeloze nachten" die Terry had na het miljoenenbod van Man City op zijn persoon. Ja inderdaad John Terry, de zo vereerde aanvoerder van Chelsea twijfelde openlijk tussen loyaliteit aan Chelsea of een paar ton pond meer per maand. Vervolgens zei hij een paar weken daarna dat hij het voorstel van The Citizens nooit had overwegen. Je kan dus feitelijk zeggen dat John Terry een leugenaar is en een speler die op beslissende momenten zijn koppie laat hangen. Een andere slechte eigenschap is zijn slechte optredens in interviews. Hij claimde onlangs openlijk erg gefrustreerd te zijn door het succes van Man Utd, iets waar vrijwel iedereen met een Chelsea hard last van heeft. In een interview dat hij laatst gaf gaf hij ook toe dat hij Didier Drogba beroemde, "it;s a fucking disgrace", schreeuw in de camara gelijk na de ongelukkige Cl-uitschakeling tegen Barcelona toejuichde.

Hoe kan je het schreeuwen van schuttingtaal, live, in een op jou gerichte camera rechtvaardigen als aanvoerder en toonbeeld van je club? Zijn kwaliteiten schieten op belangrijke momenten duidelijk te kort. Daarnaast blijkt uit jou artkel ook erg veel frustratie richting het succes dat Man Utd heeft. Waarom moet je perse Ferdinand en Vidic met Terry vergelijken? Je noemt niet eens 1 andere verdediger van een andere top club.

Terry is zonder twijfel een top verdediger maar als dit voor Chelsea fans een legende moet voorstellen is dat toch uiterst triest en dat zegt misschien wel genoeg over de mentaliteit die deze kleine club uitstraalt.

Viva John, "tiny Tears", Terry !

16 november 2009 om 00:58

Hahahah wat een ongelooflijk trieste reactie, waaruit maar weer eens heel duidelijk merkbaar is dat je 0 (inderdaad ook een prestatie) punten hebt op je account.
Je rood gekleurde bril met je manchester hart maken het kennelijk onmogelijk om een speler van chelsea normaal te beoordelen?

John Terry heeft nooit overwogen om weg te gaan bij chelsea, al kreeg hij een salaris verdubbeling, hij zou dit nooit doen. Niet zoals Manchester's Ronaldo voor genoeg centjes weg gaan, nee hij heeft echt hart voor de club. Misschien dat dit ook wel de reden is voor zijn huilen na de gemiste penalty? Geen klein kind dat jankt, maar een volwassen man die het pijn doet dat door zijn gemiste penalty zijn geliefde chelsea de beker met de grote oren niet wint.

Vervolgens, geloof je nou zelf dat hij leiderscapaciteiten mist?
Met deze opmerking boor je trainers als mourinho, hiddink, ancelotti, scolari en capello de grond in, grote zeer grote trainers, want elk van deze besloot dat Terry dé geschikte man was als leider. Zowel bij Chelsea, een van de grootste clubs ter wereld, als bij het Engelse nationale elftal, op papier toch ook een zeer sterk team dat vol echte leiders als gerrard en ferdinand zit.

Als Terry geen legende in de maak is, wie dan wel? Hij wordt, zoals in het artikel genoemd, maarliefst 3 keer door de Uefa al verkozen tot beste verdediger ter wereld en door de Fifpro de afgelopen 4 jaar zelfs al. Hij is al jaren de absolute leider van Chelsea en laat elke wedstrijd weer zijn waarde zien voor de club.

Ik vond het stuk trouwens niet erg sterk, maar omdat het over zo'n geweldige voetballer gaat is het toch wel het lezen waard. De vergelijking met de Manchester verdedigers voegt niet echt wat toe trouwens

18 november 2009 om 10:34

Triest.. Je reageert geen enkele keer op mijn argumenten waarom ik de beste man leiders capaciteiten vind missen. Hij heeft letterlijk in meerdere interviews gezegd dat hij "slapeloze nachten" heeft gehad door het bod van Man City. Mannen zoals Giggs en Scholes, Rooney, Fletcher, Neville, enz enz, zouden dat niet eens overwegen laat staan slapeloze nachten van hebben. Ik weet niet waarom jij opeens over Ronaldo begint alhoewel die ook meer geld kon gaan verdienen bij City dan in Madrid). Dus waar haal jij vandaan dat hij een vertrek nooit heeft overwogen zelfs Chelsea fans weten en beamen dat dat waar is dus wie ben jij om de feiten te ontkennen.

Kijk hier maar:
http://thechelseablog.org/2009/11/06/view-from-the... en dan de 9de/10de alinea.

Hij ging alleen niet weg op de voorwaarde dat Chelsea zijn salaris verhoogde anders was hij zo de deur uitgelopen. Ik denk dat Lampard (een speler waar ik veel meer respect voor heb) dat nooit zou doen dus wat mij betreft is hij eerder een legende dan Tiny Tears.. Het maakt mij echt niet uit of hij is uitgeroepen tot beste verdediger en al die andere trofeetjes van hem ik heb al gezegd dat ik zijn kwaliteiten als verdediger goed vind dus ik snap niet waarom jij daarover ineens een betoog begint te houden, dat heeft namelijk vrij weinig nut chef.

Ohnee ik heb welgeteld NUL punten, stel je voor! Dat krijg je als je niet om de feiten heen draait dan zijn sommige mensen snel op hun teentjes getrapt zoals nu wel weer blijkt.

Prachtig artikel
A true Legend indeed!
Beste verdediger ter wereld op dit moment.

helemaal gelijk
terry is de beste verdediger van de wereld
echt een legende en mijn favoriet
goed stuk

Overschatte speler.. Vooral in het nationale elftal weinig laten zien. Vind persoonlijk sowieso de meeste engelse spelers overschat! De Premier League draait om de sterren uit het buitenland.

13 november 2009 om 09:44

Ja joh?

prijzen behaald met Chelsea:
Premier League

Champions: 2004–05, 2005–06
Runners-up: 2003–04, 2006–07, 2007–08
FA Cup

Winners: 2000, 2007, 2009
Runners-up: 2002
Football League Cup

Winners: 2005, 2007
Runners-up: 2008
FA Community Shield

Winners: 2005, 2009
Runners-up: 2006
Uefa Champions League

Runners-up: 2008

Persoonlijk:
PFA Player of the Year: 2004-05
Fifa World Cup Team of the Tournament: 2006,
Fifpro World XI: 2005, 2006, 2007, 2008
Uefa Club Football Awards Best Defender: 2005, 2008, 2009[38]
Uefa Team of the Year: 2005, 2007, 2008
Chelsea Player of the Year: 2001, 2006

Hij word zomaar benoemd tot de beste verdediger ter wereld door miljoenen mensen.
En word zomaar ook geroemd wegens zijn prestaties en clubliefde.

..
Onderbouw je mening dan ook waarom je hem overschat vind??

13 november 2009 om 10:35

Naast het feit dat ik het onderbouwen van de mening dat iemand goed is door het aantal prijzen wat hij heeft gewonnen ook geen onderbouwing vind. Zal ik een aantal punten opnoemen.

Terry is typisch een speler voor in de engelse competitie. Het super hoge tempo en de kwaliteiten die je daarvoor nodig hebt beheerst hij perfect. Ik denk (en ja het blijft een mening dus je hoeft het er niet mee eens te zijn) dat hij het zeer moeilijk zou krijgen in de spaanse en italiaanse competitie. Ik vind hem opbouwend gezien zwak en denk dat hij veel moeite heeft met snelle spitsen. Zeker wanneer er countervoetbal wordt gespeeld.

Ik zeg uiteraard niet dat hij geen geweldige speler is. Maar titels als John Terry; Captain, Leader, Legend.... Vind ik een beetje overdreven. Legendes zijn spelers die voor hun club of land op magistrale wijze iets hebben laten zien wat niemand anders heeft gedaan. Pele met zijn wereldtitels, Maradonna met zijn handsbal maar ook eric cantona met zijn flying kick, higueta met zijn save.. Dat zin legendes

Voor mij persoonlijk en voor vele andere is bijvoorbeeld Romario een legende. Zijn acties en doelpunten zijn in de gedachten van mensen altijd net wat specialer dan dat ze in het echt waren.. Bij John Terry zie ik dit niet. Ik denk met weemoed terug aan het Chelsea met Zola, Vialli en zelfs Ed de Goey

13 november 2009 om 10:57

Wat is er verkeerd aan die titels?

Ik heb nog nooit een verdediger zo klasse zien spelen. John Terry is voor velen eeen legende. Waarom? Omdat hij op zijn veertiende al naar Chelsea kwam en zich als een van de weinige jeugspelers het bij the Blues gemaakt heeft en zelfs aanvoerder is. Bovendien heeft hij Chelsea vaak zat op sleeptouw genomen met als voorbeeld afgelopen zondag nog tegen Manchester United.

En je zegt dat hij waarschijnlijk het moeilijk zou krijgen in de Spaanse en Italiaanse competitie? Heb je Terry in de Champions League zien spelen tegen o.a AS Roma, Atletico Madrid, Barcelona, Valencia? Ik kan je zeggen, hier hield hij zich meer dan prima staande.

Kortom, Terry is een Captain, een leider én een legende. Als dat voor jou niet zo is, waarom lees je in vredesnaam dit stukje uberhaubt dan nog. Ik ben het echter wél met je eens dat Zola een legende is, maar Vialli en de Goey?

Mooi stukje Sofian!

13 november 2009 om 12:13

Nou dan zal ik het wel voor je onderbouwen

Juist zulke acties en prestaties hebben zijn naam zo hooggemaakt.
Niet door de media maar alles wat hij op het veldt heeft geflikt.
Een wereldrecord zetten samen met petr cech en Carvalho (al onlangs verbroken door van der sar)
Alles geven voor de club, maakt niet uit of je gezicht na de klote is.(zie seizoen 06 die bleef hij doorspelen met een masker met een advies dat hij niet moest doorgaan) Kampioen worden en vervolgens in de CL Barca met 1 kopbal hun hoop zien doen verdwijnen(destijds beste team)
Vorig WK heeft hij ook niet slecht gepresteerd, zie bijv zijn wereldsave(waar hij duidelijk Rio Ferdinand overklastte)
Vast iedereen herinnert nog de CL finale, hoeveel reddingen hij daar wel niet maakte en over legendarisch gesproken om die gemiste penalty zal hij ook niet snel vergeten worden(en ik zie hem zeker nog wel de CL pakken)
The next Terry Butcher!!

Zoals in de artikel aangegeven is de trap tegen zijn kin van diaby enkel omdat hij de bal wou inkoppen(menig spelers hebben zulke ballen) vervolgens is hij na nog geen uur al aan het feestvieren met zijn ploeg.
Hoe vaak hij Chelsea wel niet heeft gered met zijn uitzonderlijke bloks.
Legendes in Engeland heeft ie tegengehouden en verslagen om enkele snel op te noemen.

- Bergkamp
- Henry
- Giggs
- Shearer

Dat zijn zo even de grootste spitsen in de Premier league om op te noemen in zijn tijd, die ook respect voor hem hebben, en hij allemaal in een single duel heeft afgetroeft.
Chelsea houdt van hem, Engeland kan niet zonder hem, een idool voor elke jeugdverdediger, een clubman, en daarnaast zeggen de prijzen ook wel wat.

Kortom; mij, en ik weet zeker ook andere dat jij hun niet kunt overtuigen dat hij overschat is.

13 november 2009 om 14:10

Moeite met snelle spitsen ja? De snelste spits in de Premier League, Gabriel Agbonlahor, vindt dat Terry zijn 'toughest opponent' is:

"it would have to be John Terry. He has deceptive pace, is strong in the tackle and good in the air. He really gives you a hard time for the full 90 minutes."

14 november 2009 om 11:55

Als een Xavi of wie dan ook bij Chelsea zouden spelen kwamen ze er ook niet aan.
Dat is echt een idiote vergelijking , zo kun je over alles wel discussieren.
De Engelse competitie is de sterkste competitie ter wereld , en als je daarin zo goed bent , dan moet je niet komen aanzetten met in Spanje was hij misschien wel niet zo goed etc.
Kijk maar is voetbal , Terry is nooit op een fout te betrappen , soms komt hij wat snelheid te kort , maar dan staat hij altijd goed opgesteld.
En die Pdawg neem ik niet serieus , dat is gewoon een jaloers en gefrustreerd ventje.
Terry is in mijn ogen absoluut de beste verdediger ter wereld, en dan ben je een legende.

13 november 2009 om 13:22

Dat meen je toch niet he ? Terry is 1 van de weinige speler die al jaren speelt bij Chelsea ondanks al hun aankopen , Heeft hij en Lampard alles overwonnen.

En daar kan ik genoeg namen Engelse namen die het goed doen hoor , Gerrard bijvoorbeeld( al Jaren vaste kracht bij Lieverpool) Hij en Fernando Torres vallen weg en Liverpool stort in.

Taaltechnisch niet helemaal top, maar verder een prima artikel over een uitstekende speler. Vooral op mentaal vlak is zijn invloed op Chelsea niet te onderschatten. Zo af en toe gaat hij door zijn mentaliteit nog wel eens over het randje, maar hij is wel het type speler/persoon die elke manager wel in zijn ploeg wil hebben.

13 november 2009 om 10:24

Mijn mening ook. Taaltechnisch mag nog het een en ander aangepast worden (spelling, woordkeus etc.) maar je inhoud is vrij goed.

Iedereen zou Terry willen. Ik kang geen betere verdediger noemen.

@footy: Bedankt voor het posten van zijn palmares. Wat een prijzen!

Weer een leuk stuk Sofian , Ik ben het helemaal met je eens , en als je wat buiten het voetbal doet zou ik het niet erg vinden als het geen invloed had op hoe je op het veld presteert.
Dat is bij Terry nooit het geval, hij staat er altijd.

@ infinite

"denk dat hij veel moeite heeft met snelle spitsen"

O, ja? vraag dat maar eens aan Fernando Torres.

13 november 2009 om 14:03

Just to make sure, hebben we het allebei over de Fernando Torres die vorig seizoen twee keer tegen Chelsea scoorde in de competitie en ook nog één keer in de halve finale van de Champions League? Ik wil overigens niets afdoen aan John Terry, maar ook Chelsea heeft het tegen Torres altijd zwaar te verduren.

13 november 2009 om 15:21

Maar wie heeft het niet moeilijk tegen Fernando Torres. Terry is gewoon 1 van de betere verdedigers ter wereld en als hij niet mee doet zie je toch echt dat spelers als Carvalho ook hun niveau niet halen.

13 november 2009 om 16:10

Alle die goals waren nou niet echt op de snelheid van Torres gebaseerd ( de ene was een dekkingsfout van Alex en de tweede een knulig moment van Cole wat de treffer inleidde). Ook de goal in CL was een immense fout van de verdediging, was in geen velden of wegen een verdediger te bekennen.

Maar je hebt uiteraard wel gelijk dat Chelsea altijd moeite heeft met Torres (wie niet ?)!.

13 november 2009 om 17:33

Henry, Ljungberg en zelfs Walcott in de Carling Cup finale van 2007 hebben het Chelsea én Terry altijd moeilijk gemaakt. Dat heeft niet zozeer met zijn kwaliteiten te maken, maar gewoon de constatering dat hij niet de snelste is. Maakt ook geen zak uit, want hij 99 van de 100 keer staat toch altijd op de goede plaats.

14 november 2009 om 11:57

Dit jaar op Stamford Bridge speelde Torres om te huilen :D

Even een kleine aanvulling op je stukje over het aanvoerdersschap van het Engelse elftal. Hij is aanvoerder geworden nadat David Beckham de band ingeleverd had.

Daarnaast een mooi stuk! Toen ik Terry voor het eerst in het echt in actie zag, tijdens Feyenoord - Chelsea 4 jaar geleden, was het eerste wat mij opviel dat Terry eigenlijk helemaal niet zo groot is. Maar wel álle kopduels wint! Wat een timing heeft hij zeg, ongelooflijk! Na een paar keer op de Bridge te zijn geweest werd dat alleen nog maar bevestigd.

En natuurlijk Mister Chelsea. Steunpilaar binnen en buiten het veld. Prachtig ook hoe hij Bruma bij de hand neemt en hem in alles begeleid. Alleen door deze persoonlijkheid vind ik het eeuwig zonde dat John de penal tegen United miste. Hij was de allerlaatste die je dat gunde.

Titel is ook prachtig gekozen. John 'iron Man' Terry!

Tja, ik zou Terry wel eens willen zien in een buitenlandse competitie. Zelfde verhaal als met Rooney, dit zijn Engelse spelers die perfect passen bij het Engelse systeem en competitie, maar volgens mij gewoon floppen als ze in een buitenlandse competitie spelen. Maar hij heeft een schitterend palmares, daar kan je alleen maar respect voor hebben. Maar ik blijf hem een beetje overgewaardeerd vinden. Maar wel wel een wereldklasse verdediger.

Zo typisch, ik had een hele lange reactie geschreven en toen klikte ik met mijn touchpad op kruisje en is die helemaal weg:s Het kwam er op neer dat ik dit artikel goed geschreven vind, sowieso beter dan je laatste over Drogba. Ik sta volledig achter dit artikel aangezien Terry gewoon een levende en voetballende legende is, ik houd alleen niet van het woord "completer".

Footy beschrijft ook goed hoe ik over Terry denk en de rest die niet kunnen zien hoe goed Terry is moeten maar is één wedstrijd goed op hem letten, Hij kent geen angsten en is gewoon de beste.

5 sterren, omdat het artikel goed geschreven is en omdat ik de inhoud goed vind.

Leuk artikel. Alleen je mag wat meer diepgang zoeken. Je legt heel goed uit waarom je Vidic minder compleet vind dan Terry, vervolgens ga je Ferdinand vergelijken met Terry. Je zegt dat Terry voor iedere bal gaat zonder vrees (angst) volgens mij doet iedere verdediger dat. Trouwens doelpuntengemiddelde zegt niets over aanvallende kwaliteiten, je had hem een beter kopper kunnen noemen.

Terry is een hele goede verdediger en een geweldige aanvoerder. Ben wel van mening dat Vidic vorig jaar de Uefa Verdediger van het jaar prijs had moeten krijgen. Omdat hij in de finale stond en ook een betere verdediger is (of vind). (alleen niet tegen Torres!)

4*

Inhoud is correct, Terry is een beest. Maar je kan nog wel wat doen aan je schrijfstijl . Zitten interpunctiefouten in, genestelde bijzinnen, slechte opbouw en je argumenten komen er niet goed uit.

En als dat voorbeeld nog niet genoeg overtuiging bied hadden we afgelopen zomer ook nog te maken met de "slapeloze nachten" die Terry had na het miljoenenbod van Man City op zijn persoon. Ja inderdaad John Terry, de zo vereerde aanvoerder van Chelsea twijfelde openlijk tussen loyaliteit aan Chelsea of een paar ton pond meer per maand. Vervolgens zei hij een paar weken daarna dat hij het voorstel van The Citizens nooit had overwegen. Je kan dus feitelijk zeggen dat John Terry een leugenaar is en een speler die op beslissende momenten zijn koppie laat hangen. Een andere slechte eigenschap is zijn slechte optredens in interviews. Hij claimde onlangs openlijk erg gefrustreerd te zijn door het succes van Man Utd, iets waar vrijwel iedereen met een Chelsea hard last van heeft. In een interview dat hij laatst gaf gaf hij ook toe dat hij Didier Drogba beroemde, "it;s a fucking disgrace", schreeuw in de camara gelijk na de ongelukkige Cl-uitschakeling tegen Barcelona toejuichde.

Hoe kan je het schreeuwen van schuttingtaal, live, in een op jou gerichte camera rechtvaardigen als aanvoerder en toonbeeld van je club? Zijn kwaliteiten schieten op belangrijke momenten duidelijk te kort. Daarnaast blijkt uit jou artkel ook erg veel frustratie richting het succes dat Man Utd heeft. Waarom moet je perse Ferdinand en Vidic met Terry vergelijken? Je noemt niet eens 1 andere verdediger van een andere top club.

Terry is zonder twijfel een top verdediger maar als dit voor Chelsea fans een legende moet voorstellen is dat toch uiterst triest en dat zegt misschien wel genoeg over de mentaliteit die deze kleine club uitstraalt.

Viva John, "tiny Tears", Terry !

Heb je ergens last van ofzo? Ik voel een beetje opgekropte frustratie of iets dergelijks. Ga dan zelf stukken schrijven als je het allemaal zo goed weet.

Ik heb John Terry nog een keer zien lopen in Harrods het beroemde warenhuis in Londen, toen ik een paar jaar geleden met een toeristisch uitje in Londen was.

Ik geniet altijd avn die jongen en dat zal ik blijven doen.
Zó belangrijk! aanvallers en aanvallende middenvelders krijgen altijd de meeste andacht terwijl verdedigers dat soms veel meer vedienen.
Hopelijk ga ik hem nog een x bewonderen in Stamford Bridge.

Hij zal ook stoppen bij chelsea.
Hij wil voor geen enkel bedrag Chelsea verlaten.

geweldige voetballer (L)

Vidic is beter als Terry, Vidic is misschien niet de leider maar in 1 op 1 duels genadeloos.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder165
KepaKeeper160
T. AbrahamAanvaller1511
WillianAanvaller152
C. PulisicMiddenvelder135
AzpilicuetaVerdediger140
M. BatshuayiAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren