Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De nationaliteitenkwestie bij Arsenal

Laatste update:

Als linksback Gaël Clichy beschikbaar was geweest voor de Champions League wedstrijd van Arsenal tegen AZ, had Kieran Gibbs niet gespeeld en had Arsène Wenger een ploeg zonder Engelsen het veld ingestuurd. Los van het feit dat dit een ietwat knullig ‘weetje’ is -als Theo Walcott fit was geweest had hij ook gespeeld- heeft de dienstdoende NOS-commentator in de kern wel gelijk. Al sinds een paar jaar is het geen zeldzaamheid dat Arsenal zonder speler met de Engelse nationaliteit aan de aftrap verschijnt. Is dit de schuld van Wenger, of een oncontroleerbare situatie?

Allereerst stellen we vast dat je op twee manieren aan je homegrown spelers kunt komen. Je hebt de methode van het opleiden van jongelingen, en het aantrekken van volgroeide en dure (top)spelers. Vaak ziet men dat de eerste methode vooral in trek is bij de mindere goden, meestal vanwege de relatief lage kosten en de mogelijkheid flink wat geld te verdienen met een eventuele doorverkoop, bekende voorbeelden zijn Wayne Rooney (Everton), Ashley Young (Watford )en Theo Walcott (Southampton). In dit voorbeeld kun je duidelijk het verschil tussen topclub en mindere club vaststellen. In dit geval zijn Manchester United, Aston Villa en Arsenal de koopclubs, terwijl Everton, Watford en Southampton het van eigen productie moeten hebben.

Spelers opleiden is mijns inziens de juiste manier om als voetbalclub aan je spelers te komen. Dit is echter niet gemakkelijk en het is niet zo verwonderlijk dat er bij de grote clubs de laatste jaren niet zoveel Engelse spelers meer doorbreken. Deze clubs spelen op het allerhoogste niveau, er zijn weinig mensen op de wereld gezegend met genoeg talent om die absolute top te halen. Je kunt nu eenmaal meer risico nemen als je Middlesbrough heet, de standaard ligt lager en dus is de sprong van jeugd naar senioren wat makkelijker te maken.

De Big Four heeft in de afgelopen jaren spelers afgeleverd die qua niveau boven het niveau van die clubs uitsteken, bij elke niet-topclub in Engeland een sterspeler zouden zijn en toch halen ze het niet bij Arsenal of Manchester United. Een paar voorbeelden van dit soort spelers zijn bijvoorbeeld Ryan Shawcross, David Bentley en Carlton Cole. Wil je als jeugdspeler bij een topclub enige kans maken moet je gezegend zijn met een enorme portie talent en geluk, zelfs van een in potentie wereldspeler als Jack Wilshere is het nog maar de vraag of hij de top echt haalt. De lat in Engeland ligt veel hoger dan tien jaar geleden en daarom is opleiden voor de grote clubs moeilijker dan ooit. Arsenal heeft tientallen miljoenen in de opleiding geïnvesteerd, er werken dagelijks honderden mensen met evenzoveel jeugdspelertjes. Het staat vast dat je, ongeacht je leeftijd, altijd een kans krijgt van Wenger, veel meer kun je als club en coach niet doen.

Methode twee is de eenvoudige manier. Portemonnee trekken, geld neerleggen en speler verwelkomen; veel eenvoudiger dan dat kan het niet worden. Helaas ligt ook dit in Engeland toch weer een stuk gecompliceerder. Er zijn verschillende factoren waardoor het aantrekken van Britse spelers een stuk minder aantrekkelijk wordt dan het zou moeten zijn. Wanneer een in eigen land opgeleide speler furore maakt, heeft de vaderlandse pers vaak de neiging deze speler in de spotlight te plaatsen. De prijs schiet omhoog, de speler komt onder een enorme druk te staan en ontwikkelt zich niet als voetballer, maar als filmster. Ook deze zomer waren er weer lachwekkende taferelen omtrent de Engelse transfers.

Neem Kolo Touré, gelouterde centrale verdediger met titels en Champions League ervaring. Hij vertrok stilletjes voor veertien miljoen pond van Arsenal naar Manchester City. Een zeer goede verdediger tegen een marktconforme prijs voor Man City, terwijl de Londenaren zeven jaar van de Ivoriaan hebben kunnen genieten en uiteindelijk meer dan dertien miljoen pond winst hebben gemaakt. Vergelijk dat eens met de overgang van Joleon Lescott van Everton naar datzelfde Manchester City, nog geen maand later. Lescott, toch een wat twijfelachtige kwantiteit vergeleken met Touré, werd het middelpunt van een transfersaga waar de honden geen brood van lusten. Slecht presteren bij Everton, vrijwillig in staking gaan, uit de selectie verbannen worden, via de media proberen een transfer te forceren; in een tijdsbestek van twee weken werd Lescott omgetoverd van redelijke verdediger tot nationaal zorgenkindje. Uiteindelijke transfersom: 24 miljoen pond.

Het valt de grote clubs nauwelijks kwalijk te nemen dat ze liever verder zoeken naar goedkopere buitenlandse alternatieven. Als ik moest kiezen tussen Thomas Vermaelen (tien miljoen) en Nemanja Vidic (zeven miljoen) of Lescott voor 24 miljoen is de keuze voor mij gauw gemaakt. Intensief scouten betaalt zich uit, onverantwoord investeren in middelmatige spelers, vaak alleen vanwege hun paspoort, niet. Als je het je kan veroorloven is het mooi meegenomen, maar in andere gevallen kun je er je vraagtekens bij zetten. Liverpool besloot dit seizoen dat een investering van achttien miljoen in Glen Johnson een goed idee was. Een aardige speler met Premier League ervaring (dat moet niet onderschat worden), maar achttien miljoen is een exorbitant bedrag voor een vleugelverdediger. Ook hier geldt, leuk als je het je kan veroorloven (dat kan Liverpool niet), maar ik denk dat acht miljoen voor Bacary Sagna toch meer value for money is.

Het transfereren van Engelse spelers is echt een hoofdstuk op zich. Het hypen van vaderlandse spelers zorgt ervoor dat de transferinflatie schrikbarend hoog is, en het valt de Arsenals en Chelseas van deze wereld niet kwalijk te nemen als ze liever verder zoeken naar een goedkoper, buitenlands alternatief van vergelijkbare kwaliteit. Niet elke club kan het zich verloorloven geld over de balk te smijten, maar belangrijker is dat de prijs/kwaliteitsverhouding vaak behoorlijk scheef uitvalt in de richting van prijs.

Ook ik vind het net een stukje mooier als Gibbs, Walcott en Wilshere een goede prestatie neerzetten, maar ik ben blij dat ze bij Arsenal niet het hoofd op hol laten slaan door de pers en zich niet laten opjagen om ten koste van andere, cruciale facetten van het runnen van een voetbalclub, spelers van eigen bodem het veld op te kunnen sturen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer mooie artikel, je probeert uit te leggen waarom Arsenal altijd voor de buitenlandse talenten/spelers gaat ipv Engelse talenten/spelers. Heb zelf ook vaak aangegeven waarom Arsenal spelers als Sagna, Clichy, Rosicky, Nasri, Van Persie, Toure etc.... haalt ipv Engels spelers als A. Young, Rooney, Lescott etc... Inderdaad simpelweg omdat ze velen malen duurder zijn en naar mijn mening wordt er belachelijk veel geld voor gevraagd voor de Engelse spelers! Wat wel duidelijk is dat er langzaam steeds meer Engelse talenten van Arsenal doorstromen. Er zijn talenten die dichtbij het eerste selectie zitten oa Wilshere. Er spelen zelfs meer Britse spelers bij Carling Cupduel tegen Liverpool dan Liverpool zelf! Ramsey (welshman) Gibbs (engelsman), Gilbert (engelsman), Eastmond (engelsman), Watt (engelsman, invalbeurt) en Randall (engelsman, invalbeurt). Wat mij betreft heeft Arsenal wel veel Britse spelers, alleen is het inderdaad de vraag of de meesten het niveau wel kunnen halen. Van al die Britse talenten zie ik Gibbs, Ramsey, Walcott en Wilshere het meest kans maken om basisplaats te halen in de toekomst.

Engelse spelers worden qua prijs regelmatig zwaar overrated. Een van de meest recente voorbeelden is denk ik toch wel Rodwell bij Everton. Hij wordt nu al weer gelinkt aan Liverpool voor een transfersom van rond de 20 miljoen euro (op een leeftijd van slechts 18 jaar dacht ik?). Met alle respect, maar die jongen mocht vorig jaar pas voor het eerst in de basis starten bij Everton, en heeft afgezien van het feit of hij wel getalenteerd genoeg is, dus nog niet eens op een constante basis gepresteerd/kunnen presteren. Zo'n smak geld en zwaardere concurrenten konden hem nog wel eens de kop gaan kosten als zijn transfer doorgang vindt.

Nou van mij krijg je de volle 5 sterren.
Goed artikel met een interessant onderwerp bovendien goed geschreven. Je noemt een paar voorbeelden en dan realiseer ik me dat het idd waar is. Lescott, Jonhson waren redelijke spelers geen wereldklasse maar het feit dat ze engels zijn en al inde PL speelde kosten ze zeker 10 miljoen meer. Terwijl inderdaad een Sagna en Vidic een stuk beter zijn maar buitenlands dus goedkoper. Tuurlijk is het jammer dat er bij Arsenal zo weinig engelse spelen maar de scouting van Arsenal is wel subliem dus dan maar geen engelse maar toptalenten. Maar er zijn momenteel niet eens zo veel Engelse talenten ik ken alleen: Sturridge, Rodwell, Weiss, Abonglahor, Ashley young(al wat ouder), Milner, Bentley(beide ook al 22 ong), Delfounesso, Wilkshire en Gibbs. En veel van hun spelen al bij top/sub-top clubs.

leuk om te lezen, in engeland maakt men er inderdaad een probleem van, de weinige engelse spelers in de selectie. Buitenlandse spelers die trouwens zo veel jaar in de PL of bij hun club spelen kunnen ook een home grown status verkrijgen.
Wat betreft het aantal engelse spelers in het elftal van arsenal, dit zal in de toekomst toe nemen. Sinds de komst van wenger is er een enorme jeugdopleiding uit de grond gestampt (zoals je al melde) hierin spelen veel engelse spelers en sommige buitenlandse spelers. Ik verwacht dat het niveau van een aantal van deze spelers toch toerijkend zal zijn voor het eerste van arsenal waardoor in de toekomst de kleuren van arsenal ook door meer engelsen verdedigd zullen worden.

mooi stukje. je hebt inderdaad een punt. 5 sterren.

en om de redenen die jij noemt, hoop ik dat de 6 5 regel er vooral in Engeland niet komt.
want de Engelse topspelers die gelijk mee kunnen in het niveau van de top-4 zijn al heel erg schaars en duur. maar als die regel er komt dan worden de verschillen tussen Engelse en buitenlandse spelers wel heel erg groot. want een club moet dan noodgedwongen minstens 6 Engelsen opstellen. en wanneer een club zoals Arsenal die niet heeft moet die ze uit de jeugdopleiding halen, of bijkopen.

in de jeugdopleiding zit denk ik vooralsnog niet genoeg Engelse topkwaliteit om het team draaiende te houden. en wanneer Arsenal bijvoorbeeld bij een club als Aston Villa aanklopt wil die hun kostbare binnenlandse spelers ook koste wat het kost behouden, wat resulteert in astronomische bedragen voor middelmatige Engelse spelers, en buitenlandse topspelers worden een koopje omdat die er dan in overvloed zijn.

dus zeker op de korte termijn zal die regel rampzalig voor de voetbaleconomie van Engeland zijn. maar misschien kunnen ze er op termijn (10-20 jaar) de vruchten er van plukken doordat meer Engelse talenten ook echt aan spelen toekomen en doorbreken. al zullen de grootste clubs onderling een titanenstrijd uit gaan voeren om 16-jarige spelertjes...

dit is even allemaal als, maar het zou het beeld dat jij beschrijft nog vele malen verergeren.

11 november 2009 om 15:20

Ik denk dat je de plank volledig misslaat met deze beredeneringen. Door limieten in te stellen qua aantal buitenlanders zullen clubs zorgvuldiger worden met het aantrekken van buitenlandse spelers. Hierdoor wordt er een stuk minder geld over de balk gesmeten door het aankopen van zeer middelmatige buitenlandse spelers die hiermee de ontwikkelingen van eigen kweek belemmeren. Deze spelers worden namelijk vaak nog wel opgesteld aangezien ze de 'persoonlijke' aankopen zijn van een dienstdoenende trainer.

In plaats hiervan worden clubs als het ware verplicht goed op te leiden en dus zal er meer geinvesteerd gaan worden in de eigen jeugdopleidingen. Dit wordt namelijk van vitaal belang omdat er immers 6 spelers uit eigen land moeten worden opgesteld.

Als er naast deze regel ook nog wordt ingesteld dat spelers pas vanaf hun 18de kunnen transfereren zijn ook de problemen opgelost van hele jonge jongetjes die op achterlijk jonge leeftijd worden gekocht door de grote clubs.

Met goede jeugdopleidingen en door talent de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen zal dit het niveau zeker ten goede komen. En achterlijke bedragen worden in het hedendaagse voetbal nou eenmaal met regelmaat uitgegeven.

Johnson is uit eindelijk een versterking voor onze team, zijn transfersom is uit eingelijk opgelopen omdat clubs als Chelsea en Man Utd achter hem aan zaten. Het klopt inderdaad dat de Engelse media haar spelers een beetje overhyped. Leuk artikel: 5*

Leuk geschreven, ik denk zeker dat er een kern van waarheid inzit. Ik denk alleen niet dat alles aan de media te verwijten is. Man City smeet/smijt letterlijk met het geld en denk ik dat Toure als een van de weinige voor het terechte bedrag gekocht is.

toch leuk geschreven en 4 sterren van mij!

Ik blijf het een schande vinden dat Arsenal vaak zonder 1 Britse speler het veld oploopt. Op die manier maak je het Britse voetbal kapot. Ik zie die Engelsen over een paar jaar alweer staan huilen als ze er weer niet bij zijn bij het EK en/of WK. Deze generatie wordt oud en ze worden opgevolgd door middelmatige spelers, het gaat ze uiteindelijk de kop kosten..

10 november 2009 om 21:11

Hoezo gaat op die manier het Engelse voetbal kapot? Arsenal kan er toch niks aan doen dat er niet genoeg Engelse topspelers zijn zodat de 4 topteams met 5 Engelse spelers gevuld kunnen worden. Wat moet Arsenal dan doen? Een paar Engelsen halen bij andere topclubs voor overdreven veel geld? daar word het nationale team niet beter van! of moeten ze spelers van Engelse spelers van mindere clubs halen die wel betaalbaar zijn en dan maar wat minder presteren.

Arsenal zou nog wel eens de club kunnen zijn die zorgt dat het nationale team op niveau blijft. Er zit veel Engels talent in de jeugdopleiding en ik heb het idee dat zij de voorkeur krijgen boven buitenlands talent. Zo krijgen spelers als Wilshere en Gibbs meer speeltijd dan Merida en Troare. En ook Ramsey speelt veel, hij is dan wel geen Engelsman maar komt uit Walesh(toch een Brit) . Ik weet niet hoe het met Engelse talenten bij Andere clubs zit maar als het daar net zo goed zit als bij Arsenal, dan kan Engeland nog wel een paar jaar vooruit. Het is nog wel even afwachten of ze ook doorbreken want zoals Goonernl al zij de stap van de jeugd naar de top is erg groot.

10 november 2009 om 22:36

hoe kan je nou spreken van een Engelse club als er bijna alleen maar buitenlanders rondlopen. En hoe kan jij nou zeggen dat het voetbal zo niet kapot gaat, kijk eens naar de jeugdteams van Man U, Chelsea, Liverpool, Man C en gelukkig in minderen mate Arsenal. Zelfs in de jeugdteams lopen er vaak meer buitenlanders dan Britten. Arsenal gaat er niet kapot van, maar uiteindelijk zal het Engelse team ontzettend veel kwaliteit inleveren als deze generatie stopt. Want wie vervangen deze jongens? Wie vervangen Ferdinand en Terry, wie vervangen Lampard en Gerrard. Ryan Shawcross misschien? Jermaine Jenas? Ik vind dit Engelse team al geen wereldtop, maar als deze bepalende spelers straks stoppen verliest Engeland echt de aansluiting met de echte toplanden en dat hebben ze aan zichzelf te danken.

11 november 2009 om 11:30

Waarom is jouw naam ''gunner070'' als je zo praat.
En dat verhaal over dat Engeland niet goed genoeg is voor het WK omdat er teveel buitenlanders epelen is maar een fabeltje wat door iedereen word nagepraat.
In elke competitie spelen veel buitenlanders , en als je stuk voor stuk naar de namen kijkt bij Engeland zijn het allemaal spelers die bij hun club beter zijn als de buitenlanders.
Dat hele verhaal slaat nergens op , sterker nog , die buitenlanders maken de Engelse spelers alleen maar beter.
Lampard is een wereldspeler geworden omdat hij is meegegroeit in de ontwikkelingen bij Chelsea , net als Terry.
Als Abramovich al die spelers niet had gehaald , en Terry en Lampard waren bij Chelsea gebleven , dan waren ze nooit zo goed geworden.

11 november 2009 om 18:54

Dus ik mag als Arsenal-supporter geen kritiek hebben op Arsenal? Dat slaat nergens op. Arsenal zal altijd een van mijn favoriete clubs blijven, maar ik vind het wel een schande dat er zo weinig Engelsen rondlopen.

En wat betreft het Engelse team, we zullen gaan zien in de toekomst.

11 november 2009 om 00:09

Tegen de tijd dat hun stoppen zullen er nieuwe toppers opstaan jongens die op dit moment misschien niet opvallen, maar geloof mij ze komen eraan, jongens als lampard en gerrard kende ik ook niet echt toen ze tussen de 18 en 23 waren.
Alleen aanvallers maken kans om op jonge leeftijd door te breken, verdedigers en middenvelders moeten eerst veel ervaring opdoen voor ze bij het nationale team komen.
Mooi artikel!

11 november 2009 om 02:49

Het niveau van de Engelsen zal juist omhoog moeten gaan, simpelweg omdat er meer concurrentie is. Dat is ook precies de reden waarom ik tegen de 6+5 regel ben, juist door de concurrentie moeten de spelers uit hun eigen land een hoger niveau halen, wat voor de lange termijn natuurlijk alleen maar goed kan zijn.

5 sterren niet minder prachtige stukje

Goonernl;
jij weet en ik weet dat Wenger, toen hij begon bij Arsenal aan een jeugd, opmerkte dat het minstens 10 jaar ging duren voordat die opleiding de vruchten af ging werpen. En warempel: Wilshere, Gibbs, Walcott, Lansbury, Watt, Jet, Bartley, Afobe, Aneke, Ansah: allemaal Engels, en allemaal potentieel wereldklasse. Ik begrijp je punt heel erg goed, maar jij weet net als ik dat het even geduurd heeft. Nu hebben we een grote groep technisch uitstekende jongens en hoewel andere clubs fysiek sterkere jeugdspelers hebben, lopen wij mijlen voor qua talent en ontwikkeling. Over een aantal jaar is deze club bijna helemaal Engels. En dat hebben we dan aan Wenger te danken. Ik begrijp heel goed dat jij wil uitleggen aan de rest dat het wel meevalt dat we zo weinig Engelsen hebben en waarom dat zo is, en dat is terecht. Maar merk dan ook op dat landen als Nederland en Frankrijk en Spanje (en Afrikaanse landen) echte jeugdacademieën of opleidingen hebben en daarom was het voor Wenger makkelijker daar jeugd vandaan te halen, dus vandaar Anelka, Henry, Vieira, van Persie en Fabregas. Engeland is heel terughoudend, een paar instituten maar ook verstikkende wetten over waar een speler vandaan mag komen en waar hij moet spelen. Dat weet de gemiddelde Vz-er niet, en de gemiddelde Nos-er al helemaal niet. Ik ga me niet excuseren voor hun ignorantie: ik weet dat de Engelsen eraan komen, en beter dan ooit.

11 november 2009 om 01:33

Jij denkt dus dat arsenal 9 wereldspeler ff in de jeugdopleiding heeft ?

Voor je het vergeet wilshire kreeg nog een masterclass op 10 spelen van gotze wat naar mijn weten een groter talent is .

Engeland is al 2x vernederd door de jeugd van duitsland. Als je een beetje de engels media hebt gevolgd weetje dat de laatste jaren veel kritiek is geweest op de jeugdopleidingen .

Jij weet denk ik best wel veel want je zegt dat je soms wel op 606 komt. het verbaast dan wel telkens dat je dingen vergeet. Of je dit express doet weet ik niet maar best veel mensen zien dit niet omdat je al zei dat een gemiddelde vz-er dit niet weet

Nogmaals het meeste talent zit op dit moment in Duitsland met gotze,kroos,bachtmann en ozil die furore maken op jeugd toernooien. Erbij gezegd bachtmann speelt bij liverpool

11 november 2009 om 09:38

Ik zie de relevantie van dit bericht niet. Dat de Engelse opleidingen waardeloos zijn staat buiten kijf, maar heeft verder niets met mijn artikel of zijn post te maken. De spelers die hij opnoemt hebben de potentie om in ieder geval in de Premier League te spelen, en met wat geluk halen een stuk of vijf ook nog wel ergens het eerste van Arsenal. Dat de Duitse en Spaanse nationale jeugdelftallen veel, veel sterker zijn dan de Engelse is een publiek geheim.

@mart
Ik ben me daar inderdaad prima van bewust, de tijd dat troep als Hughes en Bothroyd de gezichten van de academy waren is voorbij (al wonnen zij wel tweemaal de Youth Cup). Ik probeer met dit artikel een verklaring te geven voor het feit dat Arsenal zovaak zonder Engelsen is aangetreden. Veel mensen gaven mij het idee dat ze dachten dat Wenger dit bewust deed, en dat is met een mooi Engels woord natuurlijk poppycock. Over een tijdje, als Chelsea, Liverpool en in (veel) mindere mate Man Utd niet meer op hun oude Engelse spelers kunnen leunen zal Arsenal zonder enige twijfel de topclub zijn met de meeste zelf opgeleide spelers.

Verder heb je over die verstikkende regelgeving helemaal gelijk. Die anderhalf uur van het trainingscomplex regel is wel één van de meeste belachelijke dingen die ik ooit heb gehoord, ironisch genoeg zijn er juist bij Arsenal zat spelers die daaraan voldoen.

11 november 2009 om 10:35

Als je goed hebt gelezen was de relevantie van dit post bedoeld naar het gemak waarmee arsenal fans praten over talenten. Ik heb zulke discussies veel gevoerd met Arsenal supporters die beweren dat zij de toekomst zijn van het engels voetbal. Nou zou dit best kunnen ik sluit het niet uit maar als iemand zegt er zitten 9 Wereldklasse spelers in de jeugdopleiding is dat iets heel anders dan potentie premier leugue.

Ik zie dit wel vaker bij arsenal fans die vaak overdrijven of door hun liefde voor de club de juiste feiten meestal niet zien. Nou zal ik de eerste zijn die mijn ongelijk zal toegeven als blijkt dat ik er naast zat. Maar 9 wereldspelers in je jeugdopleiding gaat gwn te ver. Ik gaf daarna een vergelijking met duitse talenten ene gotze die minder opvalt maar meer talent heeft een wilshire.

Hoop dat je het nu begrijpt

11 november 2009 om 11:01

@ Henryforlife:

. Martstolze zegt - potentionele wereldklasse -, dat wilt zeggen dat ze het in zich hebben om een speler van wereldklasse te worden. Hij zegt niet dat ze wereldklasse spelers zijn! Begrijpend lezen! En ja, Arsenal heeft veel jonge talenten die potentie hebben om bij een van de beste spelers te horen. Alleen dat moeten ze wel met de juiste instelling om bij te horen. Talent hebben ze zeker. Dat je Jong Engeland - Jong Duitsland bij haalt, dat biedt geen garantie voor de toekomst bij Engeland - Duitsland. Als je zo beweert dan betekent dat Oranje veel beter is dan Duitsland, want Jong Nederland heeft met ruime cijfers van Jong Duitsland gewonnen! Zoals ik al eerder zei, dat biedt geen garantie voor op te toekomst. Volgens mij volgt je Wilshere weinig. Die ventje heeft veel talent en zit bij een van de grootste club in Europa! Terwijl Gotze bij Borussia Dortmund zit u19. Wilshere bij de reserve. Trouwens heb je wel wedstrijden van Emirates Cupwedstrijden gezien afgelopen zomer? Wilshere dolde (bijna) helmaal in zijn eentje heel verdediging van Atl. Madrid en Glasgow Rangers!! Hij heeft veel potentie en dat voor een 17 jarige. Premier League is veel zwaarder dan Bundesliga.

. Hoop dat je het nu begrijpt en bij de volgende keer beter de talenten inschat voordat je iets roept.

11 november 2009 om 11:41

Je moet de jeugdopleiding van een land sowieso niet vergelijken met de jeugdopleiding van een club, dus ik begrijp Henryforlife niet helemaal in deze. Arsenal heeft verder niks met het Engelse elftal te maken, behalve dat ze een aantal spelers leveren. Het beleid van de nationale Engelse jeugdelftallen stroken nou niet bepaald met de visie die Arsenal voor ogen heeft.

Mooi stuk, wellicht dat je de targetzones, opgelegd door de FA erin had kunnen verwerken.

11 november 2009 om 11:55

Ik snap je punt, maar wereldklasse potentie is dan ook niet mijn uitspraak. Ik schat Wilshere op dat niveau in, verder lijkt het erop dat Gibbs en Walcott een heel eind kunnen komen en verder is het simpelweg te vroeg om er wat nuttigs over te kunnen zeggen. Wel is het zo dat de signalen die types als Aneke afgeven erop wijzen dat ook zij een mooie toekomst in het voetbal tegemoet kunnen gaan, maar dat zal ik bij spelers van die leeftijd nooit als feit neerzetten.

Verder lijkt het er, getuige de Engelse jeugdelftallen, wel degelijk op dat Arsenal qua geselecteerde spelers domineert, maar het staat natuurlijk vast dat dit geen garantie geeft op de toekomst. Opleiden is één, door laten breken is een heel ander verhaal.

11 november 2009 om 13:23

@ theirry 2004

We kunnen een discussie voeren zonder uitroeptekens. Ik kan begrijpend lezen en als jij mijn reacties goed leest zie je dat ik erbij heb gezet dat het wel kan dat ze wereldtoppers worden en dus nog niet zijn. Ik vind dat als je wat talenten uit de ejeugdopleiding haalt en zegt kijk wij hebben engelse spelers die in potentie wereldspelers worden vind ik gwn te kort door de bocht. Je kan zeggen we hebben 1 of 2 of hooguit 3 maar 9 gaat te ver . Wereldtoppers wordt je niet zomaar en een acadamy die in potentie 9 engelse wereldtoppers is niet waarschijnlijk. Daarom vond ik hem te ver gaan wat me niet verbaast want op engelse forums voer ik deze discussie ook al vaker en daar is al vastgesteld door de meeste leden dat ''gooner fans''vaak overdrijven.

Om op gotze terug te komen. Ik ging ervoor zitten tijdens het u-17 kampioenschap in duitsland. Want wilshre speelde mee enwou het met me eigen ogen zien hoever hij boven zijn leeftijdsgenoten uitstak, Echter het oog viel al metene op een nummer 10 van duitsland die superieur was aan wilshire qua techniek snelheid schot overzicht. Je kon toen zien dat hij meer talent heeft maar ik heb aal aangegeven dat hij bij dortmund zit en net opvalt waar wilshire dat wel doet bij arsenal maar in potentie is het een betere speler dan wilshire of dat er uitkomt weten we niet dat zal de toekomst uitwijzen. En neej ik heb die wedstrijden niet gezien vind de emirates cup tog niet egt interesant. Ik vergelijk ze in een wedstrijd die ik gezien heb waar ze tegenover elkaar stonden en waar gotze met ruime afstand de betere was. Vrder wil ik je erop aanwijzen dat jong duitsland u-17 en ek onder 21 heeft gewonnen met potentiele wereldtoppers. Tot de tijd dat de jeugd van Arsenal niks laat zien kan ej het geen potentiele wereldtoppers noemen en is dat ook naif.


@iranian

Mijn reactie was gericht naar marteloze en niet naar de topic waar ik het meredeels mee eens ben. Alleen marteloze kwam met een aaname die je niet serieus kan nemen en getuigt van arrogantie als je zegt dat arsenals talenten verder zijn terwijl de meeste experts duitsland aanwijzen als de plek waar de grootste talenten op dit moment zijn

@

11 november 2009 om 13:47

Is dat niet verdienste van heel Jong Duitsland waar Gotze z'n hoofd boven iedereen uitstak? Heb beelden gezien en vond heel Jong Engeland tegenvallen. Als je juist de ontwikkelingen bij de jeugd van Arsenal volgt dan had je geweten dat Arsenal in de Youth dubbel gepakt had. Jammer dat je Emirates Cupwedstrijden niet had gevolgd dan had je juist prestaties van Wilshere gezien tegen oudere spelers die veel ervaring hebben. Liet de jeugd niks zien? Waarom hebben ze met Carling Cup van Liverpool gewonnen met Gibbs, Eastmond, Ramsey, Gilbert, Watt (invalbeurt) en Randall (invalbeurt). 9 potentionele wereldtoppers is misschien overdreven maar let wel, de namen die hij opnoemde zijn wel zeer talentvolle spelers! In mijn ogen maken alleen Gibbs, Wilshere, Walcott (al komt hij niet uit de opleiding maar is wel homegrown speler), Aneke en Afobe de kans om in de toekomst belangrijke spelers te kunnen worden. Dat Duitsland veel jonge potentionele wereldtoppers hebben staat buiten kijf. Maar zoals ik al eerder zei; de prijzen die jonge teams halen bieden geen garantie voor op de toekomst bij eerste elftal van nationale teams.

11 november 2009 om 14:03

Duitsland was natuurlijk beter qua spelers. Maar als wilshire een potentiele wereldspeler is dan zou hij erboven uit moeten steken. Net als een messi dat deed bij het wk onder 21 in 2005. Waar nigeria de betere team was in de finale beslsite messi de wedstrijd. Dan kan je zeggen kijk dat is een potentiele wereldtopper. En zo heb je genoeg voorbeelden van spelers als aquero,rooney,ronaldinho,ronaldo etc die eerst wat hadden bewezen voordat we ze potentiele wereldtoppers noemden.

Arsenal heeft enrom veel tallentvolle spelers maar je kan ze geen potentiele wereldspelers noemen voordat ze wat hebben bewezen. Laat die jongens rustig ontwikkelen en als ze wat presteren zal ik samen met jouw beamen dat het een wereldspeler is. Ik volg de jeugd vana rsenal niet en kan daar ook niet egt op ingaan maar een paar jaar terug won man u ook veel van de jeugdcompetities met rossi als grootste talent. Zoals je goed zegt in je laatste zin prijzen die je wint in de jeugd zegt weinig over hoe het verder zal gaan. En daarom reageerde ik op marteloze en niet op het topic waar ik gwn meredeels mee eens ben.

Over dat liverpool game is een ander verhaal paar jaar terug maakte baptista liverpool ook af met 4 doelpunten. Maar we weten beide wel hoe goed hij wel niet was.

11 november 2009 om 14:26

Als het team niet draait dan draait de speler zelf ook niet helemaal goed. Zie bij Messi met Argentinie tegenwoordig, zie bij Portugal met Ronaldo tegenwoordig enzo. Wat ik wil aangeven is dat ze potentie hebben maar dat kan (meestal) uitkomen als het team ook goed draait. Verder hoop ik dat Arsenal zo goed mogelijk hun jonge talenten beschermt voor tegen de media. Heb het liefst dat ze rustig en goed mogelijk in worden gebracht. En daar heeft Wenger wel van geleerd. Song, Diaby, Denilson en Bendtner werden ineens voor de leeuwen gegooid waar alleen Song overduidelijk liet zien dat hij kwaliteiten heeft om basisspeler te worden. Nu doet hij het met Ramsey, Merida, Wilshere, Walcott (ivm blessures, vraag me af of Wenger de medische afdeling bij Arsenal niet kan nakijken of het beter kan worden) en Vela wat rustiger aan om in te laten vallen. Naar mijn mening is Gibbs doorgebroken en veel potentie heeft hij zeker. Meer dan Ashley Cole op zijn leeftijd toen.

Ander verhaal? In welk opzich? Arsenal speelde met veel talenten tegen Liverpool. De enige spelers met veel ervaring was Silvestre (dramagast), Senderos, Eduardo, Nasri en Bendtner (meer ervaring dan de jonge gasten) en de rest waren talenten. Op het veld en bank stonden/zaten: Fabianski, Gilbert, Gibbs, Ramsey, Merida, Eastmond, Szczesny, Bartley, Coquelin, Frimpong, Randall, Watt en Sunu. De doelpunten werden gemaakt door Merida en Bendtner. En ze waren best dominant over hele wedstrijd. Eastmond was goed. En dat terwijl niemand van hem heeft gehoord waaronder ik. Je hebt gelijk dat we hun rustig moeten laten ontwikkelen en later pas zeggen. Kan jou frustratie wel goed begrijpen hoevaak je aan moet horen van al die supporters die hun eigen talenten vreselijke in de hemel gaan zitten prijzen. Maar geloof me, Wilshere is er eentje van die het gaat maken. Ik ben daar heilig van overtuigd.

11 november 2009 om 16:34

Jeugdelftalen en volwassen elftallen kan je niet met elkaar vergelijken. Ik gaf je een voorbeeld van messi die dat wel kon en wat bleek dat werd een egte wereldtopper. Zo zijn er tal van voorbeelden van jeugdige talenten die wat hebben gepresteerd op zeer jonge leeftijd en boven de rest uitstaken, Sommige haalden het andere niet. De talenten van arsenal hebben nog geen enkele de status van wereldtop behaald. De laatste egt grote was ashley cole. Dit alleen al laat zien hoe moeilijk het wel niet is voor een team om 1 laat maar zitten 9 potentiel wereldtoppers te hebben. Er zijn een aantal die het zeer cker kunnen halen op dit moment is gibs de enige egt 100% talent uit de eigen jeugdopleiding waarbij je voorzichtig die woorden kan uitspreken. Merida en ramsay komen niet uit de eigen jeugd. Dus voordat de rest egt wat presteert kan je het geen potentiele wereldtoppers noemen eerder potentiele basisspelers van arsenal.

Dat carling cup verhaal is iets wat een beetje afdwaalt van het het onderwerp. Maar je kan zien dat ze talent hebben. Echter wat hebben ze met dat talent gewonnen. Het antwoord is niks. Arsenal wacht al 5 jaar op een prijs en dat is een erg lange tijd. Ik ben niet egt gefrusteerd loop al jaren mee op fora en weet hoe zulke discussie gaan. Ik probeer gwn de feiten te zien en wil arsenal supporters daar op attenderen. Ikzelf denk dat wilshire en gibbs een grote toekomst tegemoet zullen zien maar met alleen talent kom je er niet de toekomst zal ons uitwijzen hoe het gaat verlopen. Ik moet wel zeggen dat ik verwacht dat ramsay beter dan wilshire zal worden en ljajic beter dan ramsay en wilshire. Of dit uitkomt weet niemand maar dat is mijn verwachting

18 november 2009 om 18:29

Je geeft telkens messi als voorbeeld aan maar je had net zo goed sinama pongolle als voorbeeld kunnen geven en dan zou je een ander wending krijgen in het hele discussie.
presteren op een jeugd ek-wk betekent niet gelijk dat je een goude toekomst voor je heb. Sinama pongolle was DE sterspeler en tevens topscorer van een eindtoernooi en daar werd ook van gezegt dat die de wereldtop zou halen nadat liverpool hem kocht.we weten allemaal wel wat er met hem gebeurd is.

Fabregas deed met het zelfde toernooi (wk onder20 en niet 21) mee maar tegen argentinie stak die er niet bovenuit(wat alle potentiele wereldspelers moeten doen volgens jou). Dat kan gebeuren maar kijk waar fabregas is en kijk waar obi mikel(toch 1 van de sterspelers destijds)is. Fabregas is momenteel een wereldtopper en obi mikel speelt weliswaar bij chelsea maar mag zich nog geen wereldtopper noemen,en dat terwijl obi mikel een beter toernooi had.

Om het kort samen te vatten.

het is geen ramp voor de toekomst van wilshere dat die niet super speelde . Wilshere kan gaan zeggen dat die beste op het veld was tijdens arsenal-rangers en dat met spelers als fabregas op het veld, dat kan gotze niet zeggen.

tsja arsenal speelt toch het mooiste voetbal uit engeland met buitenlanders, je kan ook een team opstelle dat kick en rush voetbal speelt, typisch engels

13 november 2009 om 17:50

Hou toch op man. Man Utd speelt met meer Engelsen, maar dat gaat helemaal niet ten koste van het spel. Erg gemakkelijk om Engelse spelers al meteen te bestempelen als kick and rush spelers.

Duidelijk stuk. Je ziet overigens dat bijna alle clubs uit de top 4 tegenwoordig zonder Engelsen spelen. Bij United spelen vaak alleen de dure Ferdinand, Carrick en Rooney uit Engeland, bij Chelsea Lampard, de Cole's en Terry (eigen jeugd) en bij Liverpool alleen Johnson, Carragher en Gerrard. Je ziet dus eigenlijk dat er bij geen enkele club uit de jeugd van de top 4 zich nog een Engelsman zich de laatste jaren in de basis heeft gespeeld. Gerrard, Carragher en Terry draaien al jaren mee.
Of jongens als Gibbs, Walcott en Wilshire toppers zullen worden is afwachten, maar het is in ieder geval mooi om te zien dat een club als Arsenal nu de voorloper begint te worden op het gebied van jeugdopleiding.

Eigenlijk probeer je met dit stuk goed te praten dat er geen Engels man op het veld staat..
Onzin niet elke goede verdediger in Engeland kost 20 miljoen pond.. DUs die vlieger gaat ook niet op!
Leuk jonge spelers wegkapen bij een andere club zolang het toegstaan is prima.. maar het jeugdinstituut arsenal valt dus reuze mee...
Ze spelen bij vlagen geweldig voetbal begrijp me niet verkeerd! Maar ik zou als Arsenal fan niet blij zijn met de verdeling tussen engelsen en buitenlanders..
Altijd maar dat recht praten wat krom is..hou daar eens mee op!

11 november 2009 om 09:24

Nou sorry hoor maar dit artikel die hij gemaakt heeft is opzich gebasseerd op feiten. Het is enorm belangrijk dat er Engelse jeugdspelers doorstromen en niet omdat er meerendeel spelers uit een Engelse topper buitenlanders zijn, maar er moet bijvoorbeeld in een nationale team als Engeland opvolgers komen, toppers als Walcott,gerrard of Lampard blijven niet voor altijd jong en daarom moeten er Engelse jeugdspelers doorstromen, beter voor het Engelse voetbal en voor het nationale team!

11 november 2009 om 09:30

Is niet mijn punt. Ik geef een verklaring voor het feit dat er nauwelijks een Engelsman in de top doorbreekt. Of dat juist of niet juist is laat ik aan de lezer over en heeft verder niets met mij te maken. Ik geef de feiten, bijvoorbeeld dat Arsenal meer heeft geïnvesteerd in de jeugdopleiding en het trainingscomplex dan aan alle spelers bij elkaar, en laat het dan aan jullie over daar een conclusie aan te verbinden.

Maar gewoon voor de grap, noem mij eens een goede Engelse verdediger die tegen een marktconforme prijs mee kan in de top? Vergeet niet dat de transfer van Lescott de markt weer flink heeft opgeblazen en nu kun je donder op zeggen dat bijvoorbeeld Upson en Shawcross ook weer een paar miljoen duurder zijn geworden.

11 november 2009 om 10:38

@ madrid99:

Heb je wel het stukje helemaal goed gelezen? Goonernl heeft namelijk gelijk. Geef je nog een voorbeeld van scheve markconforme prijs: Thierry Henry 24 miljoen -> Barca, Bent 25 miljoen -> Spurs, zeg nou zelf, klopt dat volgens de marktwaarde van de spelers? Nee, Henry is velen malen beter dan Bent en toch is hij ongeveer een miljoen goedkoper. Hoe dat kwam? Bent is een Engelsman. Geef je nog een voorbeeld. Micah Richards een van de grootste talentvolle verdediger moest wel 40 miljoen (toen hij 19 was) kosten, terwijl hij nog niks bewezen heeft en niet altijd constant presteert. Het punt van Goonernl is dat Engelse spelers over algemeen wel 5 a 10 miljoen duurder zijn dan de buitenlandse spelers, daarom gaat Arsenal niet mee in en investeert miljoenen in de jeugdacademie. Nu komen steeds meer jonge Engelse talenten aan de deur kloppen bij Wenger. Het heeft Arsenal en Wenger 10 a 13 jaar geduurd voordat er veel Engelse spelers (let op! potentionele wereldtoppers) aan komen.

11 november 2009 om 14:26

Je kan ook proberen talenten op hun laten we zeggen 12e opsporhen in Engeland, kostten ze dan ook 40 miljoen nee toch? Er zal toch ergens wel een Engels talentje zijn van een jaar of 13 op dat grote eiland genaamd Gb?? dat is mijn punt ipv ze overal vandaan te plukken en te kapen..kun je ook op eigen bodem spelers ontdekken op jonge leeftijd..ajax doet ook ..dat is naar mijn idee een van de beste opleidingsinstituten van de wereld.. Oke ze breken niet allemaal bij Ajax door maar dat kan haast ook niet. Teindalli Ajax jeugd, Hersi, Elija noem maar op een greep van door Ajax opgeleide spslers waar het nederlandse voetbal profijt van heeft! Terug naar Arsenal, ik weet dat iedereen moord en doodslag schreeuwt als ik een kritische noot durf te plaasten in dut Gooner bolwerk.. maar er zijn toch ook engelse talente van 13,14 jaar die je kunt scouten???? dan hoeven ze geen 40 miljoen te kostten.....als dat niet lukt heb je of een slecht scoutingsapparaat (wat betreft binnenland!!!!) of er zijn geen engelse talenten meer??!

11 november 2009 om 14:35

Dat mogen ze niet. Elke club in Engeland krijgt te maken met scoutingszone. Iets wat Goonernl vergeten was bij te zetten. Misschien weet je het niet, er zitten wel 13 betaalde voetbalclubs in Londen. Als je scoutingszone verdeelt dan blijven er weinig over voor de clubs. Arsenal mag geen jonge talenten pikken bij een kleine club. Dat is verboden volgens de regels van FA. Dit biedt de kleinere clubs de kans om te groeien en zolang mogelijk van hun eigen jonge talenten te genieten. Zelfs wanneer ze ouder dan 16 zijn en voor redelijk veel geld hebben verkocht kunnen zij nog altijd genieten van vast percentage bij doorverkoop. Daarnaast heeft het ongeveer 10 a 13 jaar geduurd voordat er betere jonge Engelse talenten uit eigen opleiding komen. Nu heeft Arsenal Gibbs, Lansbury, Aneke, Afobe, Eastmond, Watt, Wilshere, Randall, Frimpong, Ansah, Jet en Bartley. Allemaal Engels. Er wordt zelfs gezegd door de supporters van Arsenal en zelfs Engelse voetballiefhebbers dat Gibbs meer potentie heeft dan Ashley Cole had op zijn leeftijd. Wat mij betreft heeft Arsenal nu eindelijk Engelse talenten in overvloed

11 november 2009 om 16:16

Anfah,anekefrimpong typische engelse namen..
Wel vreemd toch dat ze niet buiten de scoutingszone mogen scouten maar wel half europa leeg plukken??? ik vind het apart iig dan moeten ze ook maar scoutingszones introduceren op het vasteland of eigenlijk wereldwijd..
Ja en dat over Potentie zegt mij niet veel..

11 november 2009 om 17:25

Elk land zou eigenlijk scoutingszone moeten hebben, contract kunnen aanbieden onder de 16 jaar, op 18 of 20 jarige leeftijd overstap maken naar buitenland enzovoorts. Als je die allemaal bij elkaar doet dan maken andere clubs (met name kleine) kansen om mee te strijden om de prijzen.

Aneke, Afobe en Ansah zijn geboren in Engeland dus echte Engelsen. Alleen Frimpong is in Ghana geboren maar heeft Engelse paspoort, dus eigenlijk is hij ook Engels.

13 november 2009 om 17:08

Die duurdere prijzen hebben misschien ook iets te maken met het feit dat ze binnenlands zijn. Concurrenten staan elkaars spelers liever niet af. Is dat wél het geval, dan voor een hogere prijs.

Ik denk dat we dit kunnen samenvatten in twee punten
- Engelse talenten zijn schaars
- Engelse talenten zijn moeilijk te behouden

1-schaars omdat hun kwaliteiten niet op kunnen tegen de kwaliteiten uit de rest van de wereld (zuid amerika, afrika, europa)

2- Als er uitzonderlijke talenten opkomen zijn ze moeilijk voor de club te behouden door de absurde bedragen die voor ze geboden worden waardoor hun ontwikkeling stagneerd en hun mentaliteit beinvloed wordt

beste oplossingen in mijn ogen
-salaris- en transferplafond hanteren vooral gerelateerd aan leeftijd
-mental coaching voor talenten

Arsenal is wat dat betreft een voorbeeldclub maar ook zij kunnen er weinig aan doen wanneer andere clubs met geld gaan wapperen om hun talenten weg te pikken voordat ze volgroeid zijn.

Ik ben verder absoluut tegen de 6 5 regeling omdat het de kwaliteit van het voetbal naar beneden haalt.

Ook hier 5 sterren. Schitterend doordacht artikel van iemand met een Arsenalhart. Toch blijf je behoorlijk objectief argumenteren en heb je wat mij betreft een punt. Het is heel makkelijk te zeggen dat er alleen maar buitenlanders bij Arsenal rondrennen maar juist Arsenal is op gebied van scouting en financieel beleid wat mij betreft de mooise en verstandigste topclub van Engeland. Altijd kijkt men naar de lange termijn, iets wat jij in dit artikel prima laat doorschemeren. Hulde!

Goed, inhoudelijk artikel. Prima uitleg van de feiten denk ik.
In de wereld van topvoetbal (premierleague, primera division en Chl) gaat het om kwaliteit en talent, niet om afkomst.

prachtig stuk een echt arsenal stukje goed wek gooner

Prachtig.
ik ben ook voor The Gunners.!
vindt dat ze ook spelers moeten opleiden.
Maar ook natuurlijk kopen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren