Drenthe mag zich niet revancheren in bekerduel met Alcorcón

Maandag, 9 november 2009 om 15:40Matthijs van Laar • Laatste update: 16:03

/

Royston Drenthe krijgt van Real Madrid-coach Manuel Pellegrini niet de kans om zich te revancheren in de return van het bekertreffen met Alcorcón. De Rotterdammer maakte twee weken geleden wel deel uit van de ploeg die smadelijk met 4-0 onderuit ging bij de bescheiden derdeklasser, maar is nu gepasseerd.

De rol van Drenthe in de Spaanse hoofdstad lijkt daarmee voorlopig uitgespeeld. Na de oorwassing in Alcorcón, waar de voormalig jeugdinternational een belabberde indruk achterliet, behoorde Drenthe niet meer tot de selectie van De Koninklijke. Ondanks het feit dat vaste waarden als Iker Casillas, Xabi Alonso en Karim Benzema dinsdag rust zullen krijgen, is er ook nu geen plekje voor hem ingeruimd.

Kaká, die twee weken geleden juist ontbrak, hoopt op revanche zodat Real alsnog door kan bekeren naar de volgende ronde. “We moeten deze ronde overleven, voor de eer en de trots van deze grote club”, zegt de Braziliaanse spelmaker op de website van de club. “We dienen Alcorcón vanaf de eerste minuut onder druk te zetten, met hulp van de supporters.”

Ondanks de uitstekende uitgangspositie houdt men bij de tegenstander dan ook geen rekening met nog een opmerkelijke stunt tegen de grootmacht uit de Spaanse hoofdstad. “We zijn realistisch: als Real Madrid haar normale niveau bereikt, is de kans heel klein dat we verder bekeren”, aldus coach Juan Antonio Anquela.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door Gerra)

Real moet natuurlijk winnen van deze ploeg, maar wel minstens met 5-0. Iets dat zon sterrenteam moet lukken. Daar in Madrid spelen de beste spelers van de wereld en als ze uitgeschakeld worden door een 4de klasser. Dan ben je de titel Topclub niet waardig. Dan spreek je over een Tobclub...

9 november 2009 om 15:48

Ja omdat je een keer een zeperd oploopt tegen een 4e klasser? Doe even normaal, hoevaak is het voorgekomen dat grote clubs gwn de tegenstander onderschatten in het bekertoernooi en er dan uitvliegen. Je kunt het namelijk nooit goed doen tegen zo'n tegenstanders. Win je met 5-0 is het normaal, verlies je met 5-0 is het een schande (begrijpelijk oke). Die kleine clubs hebben alles te winnen en niks te verliezen terwijl de topclubs niks te winnen en alles te verliezen hebben.

9 november 2009 om 15:51

met een klein verschil verliezen kan een keer gebeuren ja. maar met 4-0 onderuit gaan tegen een 4e klasser is gewoon zwaar slecht en schandalig voor een club als real

9 november 2009 om 15:54

Inderdaad, zo iets mag Real gewoon niet gebeuren. En ja het komt voor en Alcaron hoeft niet te winnen maar doet het wel. Met 4-0!

9 november 2009 om 16:11

een keer? Vorig seizoen vergeten?

9 november 2009 om 16:26

Gaat mij erom dat je zegt dat Real meteen geen topclub meer is alleen omdat ze tegen een zeperd zijn opgelopen. Zoals je kunt zien in mijn vorige post zeg ik ook dat het schandalig is om te verliezen met 4-0, mij ging het er eerder om dat je ze meteen afschrijft als topclub wat ik tever vind gaan..

9 november 2009 om 16:29

Ik verwacht zeker een zege van Real Madrid, alleen al de impact die zo'n wedstrijd op spelers van Alcorcon heeft is immens. Nooit voor meer dan misschien 1000 toeschouwers gespeeld en nu opeens in het Santiago Bernabeu voor tienduizenden toeschouwers. Een offday kan gebeuren, natuurlijk van de ene kant schandalig, maar dat kan iedere club gebeuren. Zolang ze het vandaag goed maken, is er niks aan de hand.

Ik heb mijn twijfels gehad bij de uitwedstrijd van Real Madrid.
het kan toch niet ineens zomaar gebeuren dat heel 't team zo mak als een lammetje speelt?

Denk overigens dat Real er thuis 6 of 7-0 overheen gaat en alsnog gewoon de volgende ronde bereikt.

Real heeft dan wel met 4-0 kansloos verloren van een spaanse 4e klasser.
maar als Real thuis gewoon in een vol stadion met de steun van de Supporters er hard voor gaat Moeten ze gewoon met 4-0 of 5-0 winnen. Kijk naar het verschil tussen beide Clubs
real heeft veel meer kwaliteit en Veel meer geld dan zo'n 4e klasser.
ik verwacht dat Real dit thuis gewoon rechtzet al zal het niet makkelijk worden.
maar normaal gesproken met Real er gewoon over heen lopen.
al zouden ze niet doorgaan is het een grote schande van Real.
dat is topclub onwaardig.

Nou... als Real een paar vaste waarden rust gaat gunnen, ga ik er niet meer vanuit dat Real er alles aan gaat doen om Alcorcón. Dat zou toch een echte sensatie zijn. Alcorcón moet gewoon voetballen hoe ze normaal ook doen in competitiewedstrijden, dan hoeven ze echt niet met 5-0 of 7-0 te verliezen.

Met zo'n voorsprong een flinke muur van verdedigers opstellen en op eigen speelhelft overal druk op de spelers zetten en op de counter spelen. Dan wil ik nog wel eens zien of Real makkellijk met 6 of 7 nul gaat winnen ondanks dat ze thuis spelen. Maar of de tegenstander deze tactiek toepast is de vraag.

Wat wil je ook met zo veel goede spelers in een team. Ik vind Marcelo toch echt een klasse beter dan Drenthe, vooral door dat doelpunt van vorige week (dat achteraf zeer belangrijk bleek!)

Volgende ronde is tegen fc Barcelona, dus dit jaar 4x el classico...yessss!!!

Moet Real natuurlijk eerst winnen met 5-0

Dat heb jij goed gezien zeg dat real meer kwaliteit en geld heeft dan een vierdeklasser..
wat ik zag van die eerste partij werden ze gewoon goed weggespeeld.. En met genoeg volwaardige a-selectiespelers in het veld.
gewoon 8-1-1 spelen als Alcorcon zijnde en duimen maar

Drenthe houdt aub de eer aan je zelf en laat je verhuren want dit is niet goed voor jou en je talent !

marcelo is echt niet beter dan drenthe, hoor ze zijn hoogstens gelijkwaardig .ik moet zeggen dat marcelo, mij ook niet overtuigt.maar wat mij dan opvalt zodra er iets fout gaat bij real wordt drenthe geslachtoffert.terwijl heel real belabberd was tegen die amateur elftal.blijkbaar is drenthe een makkelijke prooi voor de trainers.en het is niet eerlijk granero, die speler is zo real onwaardige speler .het verbaast mij nog steeds dat ze deze speler hebben gehaalt.

9 november 2009 om 16:25

marcelo speelt dan ook linksbuiten op de positie van ronaldo, linksback speelt de laatste tijd arbeloa. Linksbuiten heeft drenthe helemaal niets te zoeken, en na die paar miskleunen zal iedereen in madrid dat ook weten.

het is niet eerlijk ...... life sucks

tja.....na de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Ac-milan was iedereen bijzonder euforisch over het spel van Drenthe (ik ook overigens). Ook laaide wederom de discussie op, of meneer Royston in de selectie van het Nederlands elftal zou moeten zitten..nu 2,5 week later, mag Drenthe genoegen nemen met een plaats op de tribune....grappig en illustrerend hoe snel iets kan veranderen in de voetbalwereld....

Overigens bevreemd mij de situatie wel....royston speelde misschien een draak van een wedstrijd, maar hij was echt niet de enige....waarom wordt hij nu zo geslachtofferd? Nu verleid ik mezelf om te gaan speculeren, maar ik kan me niet voorstellen dat dit alleen maar met de slechte beker wedstrijd te maken heeft.

9 november 2009 om 16:07

En dat is precies waar ik mij destijds zo aan "geergerd" heb. Ik zag ook wel dat Drenthe goed inviel tegen Milaan, maar dat was een van de weinige keren dat hij goed gespeeld heeft in een Madrid-shirt. Hij zit nu 3 jaar bij Madrid, heeft 3 trainers gehad die allemaal geen basisspeler in hem zagen. Dan heb ik niet eens over die talloze keren dat hij niet eens op de bank zat maar gewoon op de tribune.
begrijp me goed, ik heb niks tegen Drenthe en hoop echt dat die in de toekomst een goede speler voor Oranje wordt. Maar dat is nu nog veel te vroeg. Als ik me niet vergis is dit alweer de 4e of de 5e wedstrijd op rij dat hij niet bij de selectie zit. Zou het dan echt aan al die trainers en bondscoaches liggen die het (nog) niet in hem zien zitten? Of is Drenthe misschien nog lang niet zo goed als veel mensen hier denken? Ik denk het laatste.
je kunt zo'n speler niet voor Oranje oproepen op basis van één goede invalbeurt van een half uur tegen Milaan.

9 november 2009 om 16:13

Toch heeft Drenthe wel een kleurrijke drive...een stukje onbezonnenheid die ik bij veel klinische spelers als de Jong en Schaars mis. Drenthe is helaas nog niet klaar voor het echte werk, daar heb je absoluut gelijk in...maar op basis van zijn prestaties en de directe concurrentie bij het Nederlands elftal, verdiend hij het in mijn optiek om er bij te zijn.

Ook al gun je een aantal toppers rust, van Alcorcon moet je dik kunnen winnen, dat bleek. Ze zijn gebrand op revanche, dat blijkt. Weer een aantal toppers rust. Benzema is te vervangen, maar die andere twee.. Eigenlijk hoop ik dat ze het niet redden. Puur voor Alcorcon. Wat een stunt, 4-0. Fantastisch!

weet iemand van jullie waarom er nu R.R Drenthe op zn shirt staat??!

9 november 2009 om 16:05

Zijn 2e naam is Ricky

Persoonlijk vind ik het schandalig dat je na die 4-0 nederlaag, nog geen respect voor je tegenstander hebt en gewoon weer een aantal vaste waarden rust gunt!! Ik hoop dat ze eruit gegooid worden... met een dergelijke instelling verdien je het niet om verder te komen in het bekertoernooi.

Het is gewoon een moeilijke weg....gelijk jong instromen bij Real.....een andere route naar de boven was misschien beter geweest voor Royston.

Ongeloofelijk dat weer Dudek gaat keepen, Als het goed is hoeft hij niks te doen als Real Madrid vol op de aanval gaat. Maar als ze op de counter kunnen tegen slaan dan kan het nog heet worden.
het is begrijpelijk dat hij Drenthe niet selecteerd, die was echt niet goed bezig. Maar je kan wijnig goeds zeggen over de rest.

Ik snap ook echt niet hoe je tegen zo'n grote nederlaag op kan lopen tegen een 3de divisie club. Het zou hier echt onmogelijk zijn voor een hoofdklasser om thuis met 4-0 te winnen van bijv. Ajax. Ze kunnen het de topclubs lang moeilijk maken (zoals Spakenburg bij AZ) maar met 4-0 winnen, ik vind het echt ongelovelijk.

dit gaan ze niet redden, 4-0 is een uitslag om ten eerste voor te schamen, maar reken maar dat dat clubje gigantisch verdedigend spelen.
ik real dit niet zo 1-2-3 redden ondanks de grote sterren.

9 november 2009 om 16:25

Als ze heel erg verdedigend gaan spelen met 11 man in het strafschop gebied word het moeilijk, maar ook zo als ze een of twee keer tot scoren komen dan breekt het wel los.

Ik snap die eeuwige discussie rond Drenthe nooit zo goed. T is toch logisch dat zon jongen het niet red tussen allen sterren van Real. Omdat hij toevallig een bal die hij verkeerd raakt erin vliegt tegen Milaan zou hij weer bij de selectie moeten zitten. Deze jongen had mooi nog een paar jaartjes bij feyenoord moeten blijven, het tallent wat hij heeft wordt op deze manier verpest omdat hij er terecht niet bij hoort!

9 november 2009 om 16:27

Heeft niks te maken het niet redden tussen de sterren. Zit allemaal tussen z'n oren. Als hij tegen grote tegenstanders speelt dan is hij bereidwillig. Speelt hij tegen kleine ploegen, dan wil hij niet en dan sjokt hij maar een beetje rond op het veld. Zoals dus tegen Alcóron. En Pellegrini heeft hem sindsdien niet meegenomen voor wedstrijden en terecht ook!

Tja, he speelde die dag waardeloos, evenals heel Real madrid eigenlijk.
denk dat ze wel met een nulletje of 6/7 zullen winnen, zeker als het publiek er gaat achter staan.

Drenthe heeft volgens mij een motivatieprobleem. Want hij is tegen kleine tegenstanders nooit gemotiveerd en daarom hoort hij nu niet in de selectie van Real. Niet bewijzen tegen de kleintjes en dus voorlopig niet in Real-selectie. Want wat was hij slecht tegen Alcóron en sindsdien heeft hij ook geen enkele keer in de selectie gezeten.

Hij wil zich alleen bewijzen in de grote wedstrijden. Maar dat is natuurlijk niet voldoende, ook tegen de kleintjes moet je je kunnen opladen.

En ook al is het een miljoenenformatie tegen een klein ploegje, vandaag gaan ze niet winnen met 4-0 of meer.

9 november 2009 om 16:55

Ik denk niet dat dat het probleem is dat hij niet wilt of wel.
is dit soort wedstrijd moet hij zich juist bewijzen.

Hij werd die wedstrijd ook als linksback opgesteld. Niet zijn favoriete positie.
denk dat dat het probleem was. Hij speelt liever 1 linie naar voren. En het leek ook gewoon alsof hij op die positie speelde. Tja, dan vraag je er ook om. Hij moet gewoon aangeven dat hij niet op die linksback positie wilt spelen, waar hij ook niet hoor te spelen. Hij kan echt niet verdedigen.

Ik denk wel dat Real hun eer gaat herstellen.. denk dat het 6-0 gaat worden ofzo

9 november 2009 om 17:00

Ik denk niet dat het aan de motivatie van Drenthe ligt. Eerder aan de spanningen die hij in zijn lichaam voelt. Vorig seizoen natuurlijk een groot probleem geworden toen hij door supporters van Madrid werd uitgefloten. Nu zie je hem af en toe gigantisch domme dingen doen en ik zou bijna gaan denken dat het verband houdt met elkaar.

Weet iemand wanneer deze wedstrijd is ?

9 november 2009 om 17:39

Deze wedstrijd is op 10 november om 20:00 uur.

On: Real weet dat het de schandalige nederlaag moet goedmaken en hier minimaal met 4-0 winnen als ze nog door willen gaan in de beker.
Dat moet haalbaar zijn als je naar het verschil ziet in beide clubs, real heeft natuurlijk veel betere spelers dan alcorcon.
Ik denk dat alcorcon verdedigend zal spelen aangezien ze een voorsprong hebben van 4-0.

9 november 2009 om 18:00

Dinsdag 10/11, morgen dus...

met dudek in het goal gaat het nog lstig worden, morgen om 8 uur dacht ik is de wedstrijd.

Minimaal 4-0 ? Real Madrid moet haar naam hoog houden en over dat bescheiden clubje Alcorcon heen walsen. Kom op zeg! Het feit alleen al dat Alcorcon niet eens een clublogo heeft, zegt al genoeg, haha. Zonder geintjes of wat, als je gewoon nuchter bent, dan moet je toch zeker denken dat Real Madrid hier met een 6, 7-0 van het veld gaat. Denk is na.

beetje onzin dat drenthe soort van de schuld krijgt van de slechte resultaten. Sinds het slecht liep werd hij eruit gegooid. Terwijl hij nog als 1 van de weinige goed speelde. Heel jammer. Real madrid kan niet met talenten omgaan. Dit zal mentaal voor hem ook wel een klap zijn. Mocht het zo doorgaan .zou ik gewoon naar een aandere club gaan. Niet eens een middenmoter maar gewoon een andere topclub. DAt kan hij wel aan. Maar moet hij wel vaak spelen.

Ik denk (hoop) dat ze het nog wel ombuigen en verder bekeren...ze hebben de geschiedenis in ieder geval mee, want de 2 vorige keren dat Real met 4-0 de boot inging tijdens een bekerduel (in 1947 tegen Betis en in 1975 tegen Las Palmas) hebben ze de terugwedstrijd met méér dan 4-0 gewonnen...meer nog, die 2 seizoenen (dat ze dus 4-0 verliezen in de beker) hebben ze de Copa del Rey ook effectief gewonnen.

Nah hopelijk voor Real gaan ze nog door, maar de bal is en blijft rond tenslotte. Dus alle kans ook voor Alcorcón.

btw; Waarom staat er bij Drenthe eigelijk R.r. voor?

Gaan jullie weer beginnen met het afzeiken van drenthe
VDV speelde een hele tijd niet hij bankte dood op de tribune en geen van jullie zat hem af te zeiken,integendeel hadden jullie medelijden met VDV allemaal lieve woordjes hadden jullie over Vdv,nou wordt drenthe ff gepasserd weer en is het hek van de dam hierzo,lijkt wel alsof jullie beter slapen als er een artikel van drenthe hierzo staat,is ongelooflijk hoe groot jullie haat is tegenover die jongen,meteen van alles gaan roepen.
zelf Huntelaar hadden jullie niks slecht over te zeggen,maar altijd dat eeuwige gezuer over die jongen die ook ouders heeft.
Ik kan me niet voorstellen dat jullie witte nederlanders het nog steeds pijn doet dat zo een jonge kerel als drenthe bij real zit,is dat het wat jullie nog steeds dwars zit???
EN over oranje moeten jullie helemaal niet praten want VDV speeld ook niet maar wordt wel opgeroepen daar wordt niks over gezegd,maar alshet drenthe was dan zou hij weer met de grond gelijk gemaakt worden.
Real Madrid heeft Drenthe gehaald,drenthe heeft real daar niet omgevraagd,en jullie zouden het ook doen,dus als jullie als supporters deze jongen zelfs real niet gunnen dan zijn jullie echt geen supporters en zet aub die brilen van jullie af,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4273 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla2110
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller109
T. CourtoisKeeper100
Vinícius JúniorAanvaller105
RodrygoAanvaller100
CasemiroMiddenvelder90
F. ValverdeMiddenvelder90
Lucas VázquezMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren