Drogba, niet de beste wel de meest complete

Zaterdag, 7 november 2009 om 17:46 door sofian1234

Er zijn er maar weinig van; sterke, irritante, snelle en sluwe spitsen. Vrijwel elke aanvaller bezit wel een of twee van deze eigenschappen, echter eens in de zoveel tijd staat er een spits op die ze allemaal bezit. Toevallig voetbalt er een bij Chelsea; ik heb het natuurlijk over de Ivoriaanse krachtpatser Didier Drogba.

Didier Yves Drogba Tébily werd geboren in Abidjan in Ivoorkust. Didier ging al op jonge leeftijd met zijn moeder naar Frankrijk en begon vrijwel direct met voetballen bij de plaatselijke fc. Le Mans ziet in dat de bonkige spits meer is dan alleen een talent en hapt al snel toe, een pareltje is aan de haak geslagen blijkt later. Hij werd achtereenvolgens speler van Guingamp, Marseille en nu Chelsea.

In zijn beginperiode, bij Le Mans, moest Drogba het vooral doen met een aantal invalbeurten. Guingamp had grotere plannen met de jonge Drogba en kocht hem over. Vooral in het tweede seizoen bij de kleine stad in Frankrijk maakt Drogba furore. Hij scoort op 23-jarige leeftijd zeventien goals in 34 wedstrijden bij de Franse middenmotor. Zijn knappe prestaties bleven niet onopgemerkt, en de Franse topclub Marseille koopt de jonge Ivoriaan voor circa 3,5 miljoen pond over. Drogba zou echter niet lang in Marseille blijven: direct een seizoen later verhuist die voor een recordbedrag van 24 miljoen pond naar Chelsea. Ondanks dat Drogba maar een seizoen voor de Franse topclub heeft gespeeld, zijn de fans nog altijd weg van hun voormalig sterspeler.

Drogba is niet de meest productieve spits op deze aardkloot, dat blijkt wel uit zijn cijfers. Desondanks zijn er niet veel verdedigers die ervan houden om tegen de fysiek sterke spits te spelen. Hij heeft al vele topverdedigers nachtmerries bezorgd door ze geen enkele kans te geven. Eenmaal aan de bal is Drogba onhoudbaar, teveel fysiek contact met de spits en je brengt hem ten val , of hij laat zichzelf vallen. Daarom is Didier ook bijzonder irritant, je denkt de bal veroverd te hebben maar je krijgt een vrije trap tegen. Verder zet hij bij hoge ballen altijd zijn rug sterk tegen het lichaam van de tegenstander, als aanvaller kun je dan onmogelijk een overtreding begaan, als verdediger des te meer.

Het seizoen 2005/06 was het absolute hoogtepunt in de carriére van Drogba, hij maakte wonderschone doelpunten en won de Premier League. Hij bezorgde Chelsea ook nog de League Cup door in blessuretijd toe te slaan tegen Liverpool. Het daaropvolgende seizoen werd Drogba topscorer in Engeland met 20 doelpunten, sindsdien ging het steeds bergafwaarts met de spits. Vormcrisis, blessures en schorsingen gooiden roet in het eten van de ambitieuze aanvaller.

Ondanks deze vormcrisis maakte Drogba zijn reputatie als 'big-game player' toch weer waar. Hij scoorde in bijna elke topwedstrijd. De Champions League finale en het vorige seizoen zijn echter de dieptepunten uit zijn loopbaan. Hij kreeg rood voor een tikje op Vidic en onder Scolari zat hij soms niet eens bij de wedstrijd selectie. In de Premier League kwam hij 24 keer in actie en scoorde die het miezerige aantal van 5 doelpunten.

Onder Guus Hiddink, de opvolger van Scolari, kwam Drogba weer tot leven en scoorde hij maar liefst 5 keer op rij in de Champions League. Cluj (1 keer), Liverpool (2 keer) en Juventus (2 keer) moesten er allen aan geloven. Tegen Barcelona moest Drogba Chelsea eigenlijk richting Rome schieten, kansen waren er wel maar het was het bewijs dat die niet de meest productieve spits is op Aarde. Hij bleek wel een plaag te zijn voor de defensie van de Catalanen maar doelpunten bleven ongelukkigerwijze uit. Tot overmaat van ramp liet Drogba zich ook nog eens al dan niet terecht gaan tegen de van dienstdoende scheidsrechter Tom Henning Ovrebo. Een schorsing van 3 wedstrijden volgde.

In het seizoen 2009/2010 is Drogba weer in topvorm en scoorde die al 12 keer in 13 wedstrijden, hij gaf daarbij ook nog eens 8 assists. Betere statistieken dan Van Persie, Ibrahimovic, Torres en alle andere topspitsen. Zo gaf hij 2 assists in de gewonnen wedstrijd tegen Liverpool (2-0), en scoorde hij een prachtig doelpunt tegen Stoke.. Voor morgen staat het duel met Manchester United op het programma, de landskampioen reist af naar Stamford Bridge als runner-up en kan bij een overwinning de koppositie overnemen. De Mancunians zijn echter gewaarschuwd, want op dit moment is niemand beter en completer dan Didier Drogba.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 41 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door kampioenD2)

Helemaal mee eens Drogba is momenteel de beste spits die er is. Het is ook vooral dankzij hem dat Chelsea bovenaan staat. Hij is sterk, snel heeft een goede pass in huis en veel spelinzicht. Ik sluit me helemaal aan bij dit artikel. Een geweldige speler om naar te kijken en geweldig dat hij bij Chelsea voetbalt.

7 november 2009 om 18:38

Drogba is erg goed, maar Torres vind ik minstens zo goed en heeft voor mijn gevoel 'meer'.

7 november 2009 om 18:48

Torres is een wereldspits, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar hij is totaal anders dan Drogba. Ik heb het idee dat Torres in een soort flow moet zitten. Als het niet loopt bij hem, dan loopt het ook echt niet. Kijk maar de wedstrijd tegen Chelsea. Drogba heeft natuurlijk ook mindere dagen, alleen kan hij zijn 'vormcrisis' compenseren door de verdediging te irriteren en uit de tent te lokken. Naast natuurlijk de ongelooflijke wilskracht en doorzettingsvermogen van Drogba.

7 november 2009 om 19:03

Het is maar wat compenseren noemt. Sommige verdedigers zien dit namelijk oook als blijk van winst, als een spits ze loopt te irriteren, omdat ze dan weten dat ze het die dag even niet hebben.

7 november 2009 om 19:14

@ Hilario

hmm je zegt heel bijdehand dat Torres "in een soort flow moet zitten" ofzo, maar Drogba onder Scolari was ook niet echt iets bijzondrs, niks lukte, ook niet zijn "geweldige wilskracht".

Dus een beetje domme redenering.

het stuk zelf is wel goed geschreven, Drogba is idd de meest complete spits van dit moment. En je mag ook gwn gerust de beste spits van dit moment zeggen eigenlijk..

Aardig artikel, maar vreselijk slecht taalgebruik.
_
drogba is uiteraard een geweldige speler, maar er zijn spelers die beter, en completer zijn.

"het seizoen 2005/06 was het absolute hoogtepunt in de carriére van Drogba, hij maakte wonderschone doelpunten en won de Premier League. Hij bezorgde Chelsea ook nog de League Cup door in blessuretijd toe te slaan tegen Liverpool. Het daaropvolgende seizoen werd Drogba topscorer in Engeland met 20 doelpunten, sindsdien ging het steeds bergafwaarts met de spits. Vormcrisis, blessures en schorsingen gooiden roet in het eten van de ambitieuze aanvaller."

ik denk dat je het seizoen 2006/2007 bedoelt, waar hij totaal 33 doelpunten maakte in alle competities (20 in de Premier League, 6 in de Champions League, 4 in de Leage Cup en 3 in de FA Cup).

7 november 2009 om 18:37

Ik denk eerder dat hij 2004/2005 bedoeld. Teminste daarin won Chelsea de League Cup van Liverpool en werden ze kampioen.

10 november 2009 om 00:03

Nee. Hij heeft het toch over het seizoen dat Drogba topscorer in Engeland was.. dat was namelijk in het seizoen 06/07 en niet in 05/06 of zoals jij zegt 04/05.

Redelijk goed stuk. Hier en daar beetje slordig geschreven wat altijd wel jammer is.
ik vind alleen dat Torres en Ibra completer zijn, dat Drogba dit seizoen betere statistieken kan afleggen doet daar niets aan af. Maar dat blijft een persoonlijke mening
3 sterren.

7 november 2009 om 19:06

Het artikel is ook vlug geschreven en is inhoudelijk niet zo heel goed zie ik, de titel suggereert of ik het ga hebben over waarom drogba zo compleet is maar daar vertel ik naar mijn inziens iets te weinig over, wel jammer. Ik heb het artikel dan ook snel geschreven, omdat morgen de topper tegen United op het programma staat. Volgende keer beloof ik dat het artikel beter verzorgd is

8 november 2009 om 01:05

Waar je ook moet op letten is het schrijven in één tijd. Dit hoeft natuurlijk niet het hele stuk., maar je switched in een alinea soms 3x van tijd. Nou geef je aan dat je het snel hebt geschreven, maar toch is dit iets om op te letten. Dit leest nogal irritant. Voor de rest geef je zelf redelijk de foute punten al aan. Woorden als aardkloot zou ik achter wege laten..
voor de rest een leuk stukje over wat hij heeft bereikt. Nou heb ik me niet zo verdiept in hem, dus kan daar niet zoveel over zeggen.

aardig artikel, als drogba deze vorm weet vast te houden is hij in min ogen de beste spits te wereld,ben benieuwd hoe hij het morgen tegen man United gaat doen..

Drogba is deze seizoen goed begonnen. 9 Goals in 11 wedstreden bij de Engelse Competitie en 2 goals in de Champions League in 1 wedstrijd. Als hij deze vorm vast houdt dan kan hij de beste speler worden van deze seizoen.

Hij is onder Hiddink beter geworden. Onder Scolari lukte niet veel en hij speelde niet alle wedstrijden en onder leiding van Guus Hiddink werd hij beter.

7 november 2009 om 20:15

Laatste seizoen onder Mourinho was nog altijd zijn beste.

Ik vind het artikel inderdaad ook slordig geschreven, maar met de inhoud ben ik het wel deels eens . Drogba is in alle opzichten een geweldige spits. Beter dan Torres, ook al is hij een ander soort spits. Drogba scoort meer en geeft meer assists. Ik kan maar niet genoeg positiefs zeggen over deze speler, hij heeft echt een heleboel prachtige goals gemaakt, niet te vergeten, zeer belangrijke ook! Afgelopen dinsdag tegen Atletico ook weer 2 goals zo kan ik wel door blijven gaan. Ik denk dat Drogba wel iets meer lof mag krijgen dan dat er nu over hem gezegd wordt.

prachtige artikel over 1 van de beste spitsen in deze tijd.

9 Goals in 11 wedstreden bij de Engelse Competitie en 2 goals in de Champions League in 1 wedstrijd. Dat zie ik Torres niet doen.
maar inderdaad ik koop wel sneller een t-shirtje van Torres dan Drogba
hij is gewoon een soort voetballer dat je wil zien als voetballiefhebber

8 november 2009 om 10:32

Voor de duidelijkheid Torres scoort in veel minder minuten: 10 goals. Nog altijd 1 meer dan Drogba.

10 november 2009 om 00:04

Vergelijk dan eens het aantal assists die Drogba en Torres hebben gemaakt.

Drogba is gewoon een fantastische spits die bij vrijwel elk team van toegevoegde waarde kan zijn. Hoewel hij altijd een hate it or love it verhaal zal blijven, net zoals C. Ronaldo (en nee, vat dit niet als een vergelijking op wat betreft voetbalkwaliteiten). Persoonlijk vind ik het heerlijk om naar Drogba te kijken en te zien hoe hij verdedigers tot wanhoop draait.

Drogba is een enorm sterke spits, hij heeft veel capaciteiten en scoort uit onmogelijke hoeken. Zlatan Ibrahimovic blijft voor mij toch nog een tikje beter, aangezien hij balvaster is. Ik denk dat Drogba zeker tot de beste 3 spitsen van de wereld hoort.

Nee, ik kan niet zeggen dat ik Drogba de beste spits van het moment vind. Hij is ontzettend sterk, en maakt het vooral door zijn kracht verdedigers érg moeilijk. Maar voor mijn gevoel zijn er nog wel een paar spitsen die ik boven hem plaats. Zlatan Ibrahimovic, David Villa, Fernando Torres en Wayne Rooney zijn minstens zo goed, denk ik.

Drogda is een erg goede spits, zonder twijfel. Probleem is wel dat hij altijd periodes in een seizoen heeft waarin hij zo anoniem speelt. Het lijkt dan haast alsof hij er geen zin in heeft (bijv. onder Scolari vorig jaar). Maar hij is zeker een van de meest complete spitsen ter wereld, verschrikkelijk om tegen te spelen als verdediger lijkt me.

Wederom een prima artikel sofian! Klasse, Keep this up!

een beest, onze Drogba. Wat een prachtige carrière heeft hij nu al achter de rug. Als hij speelt, dan staat hij er. Hij is DE nachtmerrie voor vele verdedigers op dit planeet. Drogba vreet ze een voor een op
ook vind ik het goed dat Sofian ook zijn minpuntjes opnoemt.
mensen noemen hem weleens 'aansteller' of 'aandachtstrekker'. Dat is allemaal wel zo overdreven, niet waar? Zoiets zit gewoon in een mens.
hij speelt altijd met zijn hart, dat blauw gekleurd is.

ik lees hierboven een aantal reacties over de slordigheden, maar dat mag de pret niet bederven. En het is mij niet eens zo erg opgevallen. Ik heb het ook snel doorgelezen
en voor de mensen die steeds opmerken over hun irritaties van schrijffoutjes. Ach, zet zelf een artikel in elkaar. Nee, dit kost tijd en energie.
een beetje begrip is wel zo op z'n plaats geweest.

Super goed verhaal , de titel is ook perfect.
drogba scoorde dit jaar tot nu toe een keer minder als Torres , maar hij had al 8 assists , dat zegt eigenlijk al alles.

Een goede spits is tweebenig en dat is Drogba niet. Daarom is hij minder productief. Al doet hij het dit seizoen goed, dat moet gezegd.

Hij is ook de meest complete spits. Als hij niet scoort, geeft hij wel een assist. Hij is in elk team wel bruikbaar.

ik ben het er niet mee eens. Messi is pas een plaag voor de verdediging ,hij heeft zijn lichaam wel niet mee maar hij heeft genoeg andere kwaliteiten waardoor dat puntje niet zo uitmaakt. Nog een voorbeeld vind ik torres is ook een complete voetballer en hij scoort meer. Didier drogba is ook goed alleen ik vind sommige andere spitsen beter dan hem!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4928
4.Chelsea296
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder175
KepaKeeper170
T. AbrahamAanvaller1611
WillianAanvaller162
C. PulisicMiddenvelder145
AzpilicuetaVerdediger150
M. BatshuayiAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren