Blessureleed, de huidige vloek in Turijn

Maandag, 2 november 2009 om 18:57 door Sa2Juve

Juventus heeft jarenlang nooit langdurige blessures gekend, maar sinds de terugkeer naar de Serie A wordt de eerste club uit Turijn geteisterd door een blessuregolf. Om kampioen te worden moet je een goede selectie hebben maar ook het geluk om de beste spelers toch je beschikking te hebben. Bij La Vecchia Signora lukte dit de afgelopen twee jaar niet.

Vorig seizoen miste Juventus in totaal liefst twaalf spelers waarvan er zes tegelijkertijd. Brute pech zal je dan denken, maar daar bleef het helaas niet bij:

Gianluigi Buffon was één van de eerste slachtoffers, hij moest meer dan drie maanden toekijken vanaf de zijlijn. Gelukkig keepte de tweede doelman Manninger sterk en hield hij Juventus een aantal keren overeind. Na enkele maanden van afwezigheid keerde Buffon terug in de selectie, maar het kampioenschap was toen al verloren. Tot het heden keept Buffon weer zoals vanouds, maar toch bracht hij alweer slecht nieuws. Hij heeft een kapotte knie die hij moet laten opereren, hierdoor zal hij weer enige tijd buiten strijd zijn. Het is een harde jongen en speelt nog steeds met een kapotte knie maar zal zich na de wedstrijd tegen Internazionale laten opereren.

Een tweede slachtoffer was de verdedigende krachtpatser Momo Sissoko. Hij brak in een wedstrijd zijn middenvoetsbeentje waardoor Juventus liefst vijf maanden zonder Sissoko moest spelen. Het verlies sprak zich uit in de resultaten. Juventus kon liefst zeven wedstrijden op rij niet winnen en dit door het ontbreken van een aantal basisspelers. Dit seizoen zou hij zijn wederoptreden maken, maar na één wedstrijd viel hij weer uit met dezelfde blessure. Het seizoen kon dus niet slechter beginnen voor de ex-speler van Liverpool, maar hij was een vechter en gaf niet op. Zeven weken later betrad hij terug het veld en viel hij in tegen Siena, deze wedstrijd werd door Juventus gewonnen met 0-1.

De daaropvolgende wedstrijd startte Sissoko samen met Felipe Melo op het middenveld. Het bleek een schitterende combinatie want Juventus vernederde Sampdoria met liefst 5-1. Mooie sprookjes duren niet lang en dat merkte Juventus vlak na de wedstrijd tegen Sampdoria. Sissoko liep een spierblessure op waardoor hij weer enkele weken niet inzetbaar zal zijn. Zijn verlies had een invloed op de wedstrijd tegen Napoli, want deze werd op een dramatische wijze verloren met 2-3.

Een derde voetballer die een pechjaar heeft is het fenomeen Alessandro Del Piero. Altijd al een belangrijke speler geweest voor Juventus die dit seizoen amper 90 minuten heeft gespeelt bij zijn grote liefde. Hij was net hersteld van een blessure en na enkele trainingen en een wedstrijd met Juventus viel hij weer uit waardoor hij weer enkele weken niet inzetbaar is. Gelukkig heeft Juventus nog aanvallers zoals David Trezeguet, Sebastian Giovinco, Vincenzo Iaquinta en Amauri. Deze vier hebben de afgelopen twee seizoen ook enorm veel blessures gehad waardoor Juventus soms een probleem had op aanvallend vlak. Zo keerde Trezeguet pas enkele weken geleden uit blessure en viel Iaquinta afgelopen week in de lappenmand. Hij moest noodgedwongen geopereerd worden aan zijn knie waardoor Juventus nog maar twee echte aanvallers had. Vlak voor de wedstrijd tegen Napoli werd bij Amauri koorts vastgesteld waardoor hij niet fit op de bank zat.

Een minder bekende voetballer maar een speler die enorm veel betekent voor Juventus is Claudio Marchisio. Hij werd afgelopen maanden opgeroepen door Marcello Lippi omdat hij erg sterk speelde bij Juventus, maar ook hij valt met een vervelende blessure uit. Hij is momenteel al drie weken uit en het zal nog een tijdje duren voordat hij terug wedstrijdfit is. Vorig jaar had deze jongeling ook al zijn opwachting gemaakt bij Juventus en toen maakte hij ook al een goede indruk. Helaas had hij toen ook ongeluk en viel hij uit met een domme ribblessure, dit kostte hem minstens een maand.

In twee jaar tijd heeft Juventus meer dan vijftien spelers moeten missen door langdurige blessures. Het lijstje met geblesseerde (die langdurig uit de roulatie waren) van de afgelopen twee jaar ziet er als volgt uit: Buffon, Zebina, Grygera, Chiellini, Caceres, De Ceglie, Marchisio, Sissoko, Tiago, Poulsen, Camoranesi, Giovinco, Del Piero, Trezeguet, Amauri en Iaquinta (die afgelopen week geopereerd werd). Sommige van deze liepen blessures op door een wedstrijd, maar bij andere spelers gebeurde dit op een andere manier. De helft van dit lijstje had vreemd genoeg dezelfde blessures, namelijk last van de spieren waardoor ze weken uit roulatie waren.

Bij de medische staf en het bestuur van Juventus zijn ze ten einde raad. Ze vragen zich af wat er aan de hand is. In mijn opinie kunnen er drie oorzaken zijn waardoor Juventus vaak blessureleed heeft:

1. Er is een soort van vloek waardoor Juventus gewoon niet met een volle selectie mag aantreden in de Serie A en in de Champions League. Want als ze met een fitte selectie speelden dan wonnen ze vaak en dan hadden ze naar mijn mening vorig seizoen minstens tien punten meer. In de Champions League troffen ze ook op een ongelukkig moment het sterke Chelsea want op dat moment miste Juventus de nodige spelers.

2. De ondergrond bij het trainingscomplex van Juventus is slecht. Er zijn steeds meer en meer spelers die vertellen dat ze na een training veel last hebben van de spieren. Na enkele weken trainen op dezelfde ondergrond kan dit wel eens leiden tot een spierblessure. Een goed idee is gewoon de ondergrond vervangen of naar een ander trainingscomplex gaan. Velen zullen dit lachwekkend vinden maar tijdens de voorbereiding trainde Juventus ergens anders en toen waren amper klachten.

3. De trainingsschema’s van de trainer zijn te zwaar of te kort na elkaar. Het is belangrijk als voetballer dat je na een zware inspanning voldoende recuperatie hebt en als dat niet gebeurt dan volgen er vaak blessure’s.

Hopelijk zal Juventus en het bestuur deze vloek aanpakken waardoor het team eens met een vaste selectie kan aantreden in de competitie en in de Champions League. Zouden ze met een vaste selectie verder geraken? Dat blijft vooralsnog een vraag.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 25 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 910+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door C107)

In principe een goed stuk, maar ik vind de drie redenen die je geeft een beetje uit de lucht gegrepen voor iemand die niet regelmatig in Turijn erbij is als er getraind wordt.
daarom drie sterren

2 november 2009 om 19:33

Van mij krijg je ook drie sterren, reden staat hierboven. succes met je volgende stukje.

2 november 2009 om 19:36

@ Kasper90 en Mancunianm: De spelers zelf hebben aangegeven dat ze de ondergrond in Turijn niet zo goed vinden en soms hinder onder vinden. Dus dat heeft niets met mij te maken.

over de opeenlopende trainingen heb ik ook gelijk als ik sommige spelers hun gesprekken moet geloven. Ze trainen soms wel 4x per dag waardoor ze oververmoeit geraken en de kans op blessures toeneemt. Maar goed, iedereen heeft zijn mening.

3 november 2009 om 13:56

je hebt gelijk dat niet elk van die 3 echt logisch lijken,
de 1e is duidelijk zat, een vloek? tja het lijkt misschien wel zo maar zoiets bestaat niet, en lijkt me dat Sa2sa dat zelf ook wel weet

de 2e is wel logisch, ik heb zelf ook wel eens enkel problemen gehad op het schoolveld met gym, slecht veld kan echt wel leiden tot blessures, al zijn niet alle blessures te verklaren hiermee vind ik

de 3e, tja ik vind het programma tot nu toe best meevallen, iets wat je op dat niveau wel aan moet kunnen lijkt me, en daarbij andere ploegen die zo hoog spelen hebben het toch ook niet?

als je het slechte veld daarbij rekent dan kan de 3e ook juist zijn,
wellicht een combinatie van de 2?

zoals hieronder ook is gezegd, je moet goed kijken ook binnen de club zelf,
wat is er verandert in die 2 jaar dat alles misgaat met blessures?

goede vervanging van de 1e reden, verandering van de trainings methode fysiek gezien

maar Juve heeft idd echt heel veel pech met blessures, Buffon keept fantastisch en pakt zeker punten, als hij weg valt (en dat gebeurt) heeft Juve geen top vervanger
del piero, zoals je al zegt een fenomeen een echte clublegende,
zeer belangrijk, scoort veel en zal ongetwijfeld niet alleen voor het spel wat toevoegen,
maar ook mentaal, leiderschap en ervaring

Ik vind vloek iets schuiven op iets buiten jezelf. Dat is in mijn ogen te makkelijk. Je moet als team/mens dealen met de omstandigheden die je krijgt. Eerst naar jezelf kijken en dan pas kijken naar iets waar je geen invloed op hebt. Je kan niet invloed hebben op het lot. Maar je kan wel omstandigheden creëren waardoor het lot minder invloed heeft op de prestaties van je team. Zoals bredere selectie of betere trainingsfaciliteiten waardoor je en minder kans op blessures krijgt en minder kans hebt dat die blessures zo'n groot effect hebben op je team.

Het is natuurlijk waar dat we al zeer geruime tijd met veel blessures te maken hebben, maar ik denk dat we ook serieus moeten kijken naar de voedingspreparaten die de spelers krijgen. Dit wordt toch een steeds belangrijker onderdeel in het voetbal, en ik zou graag zien dat deze per speler wordt bekeken. Een deel van de medische staff hebben we al vervangen, maar voorlopig zonder resultaat. Ik heb toch grote vraagtekens bij een deel van de spelers die we momenteel als back up hebben. Molinaro, Grygera, Poulsen hebben niet het gewenste niveau. En Zebina speelt elk seizoen maximaal 20 wedstrijd en ligt er de rest uit met blessures. Del Piero wordt natuurlijk ook een dag ouder, en helaas kunnen we er niet meer vanuit gaan dat hij een heel seizoen fit blijft.

2 sterren van mij.
ik vind dit stuk niet overtuigend. In mijn ogen worden er met name naar (drog)redenen gezocht om te verklaren waarom Juventus op dit moment niet mee kan met de absolute top van Europa. Iedere club heeft te maken met blessureleed en om mindere prestaties te verklaren met blessures vind ik te makkelijk. Een echte topclub hoort een kwali- en kwantatief grote groep te hebben om dit op te vangen.

2 november 2009 om 20:35

@ C107: Je kan blijkbaar niet goed lezen denk ik. Dikke onzin wat jij vertelt en dat weet je zelf maar al te goed. Als een Barca of Manchester United 6 basisspelers mist gedurende een maand of langer dan zullen de resultaten lang niet zo goed zijn dus het heeft er niets mee te maken.

ik zou akkoord gaan met jouw reactie als er een paar spelers maar een wedstrijd of twee uit zijn en dat als excuus gebruik. Je snap blijkbaar het stuk niet maar dat is helemaal niet zo erg vind ik.

3 november 2009 om 14:03

hij heeft toch wel wat gelijk Sa2sa,
als echte topclub hoor je ook als vervanging een goed niveau kunnen inbrengen
juve heeft in de breedte jammer genoeg niet zulke goede vervangers

basis mag dan wel sterk zijn, maar iemand valt tijdje weg en het is al stuk minder

de resultaten zullen idd minder worden, anders zouden de reserves wel in de basis staan, maar dat mag niet altijd een excuus zijn voor de resultaten
juve heeft al genoeg punten verspeelt tegen teams waarvan ze gewoon moeten winnen, ook met wissels erin, Napoli 2-3 verlies is daar voorbeeld van

3 november 2009 om 19:44

In reactie op Sa2sa.
ik begrijp jou stuk maar al te goed. Er zijn de afgelopen 2 jaar meerdere spelers geweest die langdurig uit de roulatie waren. Nou is 'lang' nogal een begrip wat vrij ruim te interpreteren is. Maar in jou lijst staan slechts een half dozijn voetballers die, mits fit, echt een meerwaarde zijn voor Juventus. In mijn ogen zijn dat Buffon, Chiellini, Sissoko, Del Piero, Trezeguet, en Amauri. Deze voetballers zijn absoluut spelers die het verschil kunnen maken voor Juventus.
nu kun je mij niet wijsmaken dat al deze spelers afgelopen twee jaar allemaal tijdens dezelfde periode allemaal geblesseerd waren. De ander voetballers op jou lijstje zijn slechts gewaardeerde krachten en reserves. In mijn ogen in ieder geval geen spelers die daadwerkelijk het verschil maken voor Juventus. Dat je bijvoorbeeld een Zebina op deze lijst hebt staan, vind ik een beetje hetzelfde als dat Jol eventuele mindere prestaties van Ajax verklaard met de afwezigheid van Silva. Om maar een willekeurig hypothetisch voorbeeld te noemen.
daarnaast geef je in eventuele redenen aan dat het veld in een matige staat zou zijn of dat het trainingsschema te zwaar zou zijn. Dit zijn redenen waar Juventus zelf verantwoordelijk voor is. Als je het nalaat om dit te verbeteren dan moet je zelf ook op de blaren zitten en niet met de beschuldigende vinger hierna wijzen.

9 november 2009 om 23:11

@c107
Vind toch dat ik Sa2sa hier moet beschermen Als je de Serie A hebt gevolgd vorig seizoen was het gewoon bijna krankzinnig te noemen hoeveel blessures er vielen, niet alleen bij Juventus maar ook Roma en Milan. Inter lachte vrolijk verder en kende eigenlijk bijna geen grote blessures.

Dat een speler als Zebina een blessure heeft is niet eens het grote probleem, maar wat wel het probleem is, is dat de coach constant moet puzzelen met zijn basiselftal. Komt er net een speler uit de ziekenboeg, ligt de ander er weer uit met een forse blessure. Er kan dus moeilijk een vaste 11 worden neergezet. Dit kan essentieel zijn bij een club.
En je noemt Buffon, Sissoko, Del piero etc,, als spelers waar het aan kan liggen. Deze spelers zijn ook heel lang eruit geweest!
Grijp even een voorbeeld uit de lucht: Als Sissoko eruit licht moet Juventus het doen met Poulssen. Nou als je hem vorig seizoen zag spelen vallen de tegenvallende resultaten wel te begrijpen.

6 februari 2010 om 15:19

Ik snap dat het gemis van bijvoorbeeld Sissoko een groot gemis is voor Juventus. Spelers zoals hij zijn voor iedere club ene meerwaarde, net als de andere spelers die ik noem. Feit is wel dat de absolute topclubs als Chelsea, Barcelona en Manchester United een heel brede kern met topvoetballers hebben. Daarin onderscheid zich een absolute topclub van zich van een topclub. Als bij Barcelona Iniesta, Xavi en Puyol wegvallen staan spelers als Touré, Busquets en Marquez klaar om in te stappen. Bij Juventus zijn dat spelers als Poulsen, Zebina en Legrottaglie. Daarin onderscheid Barcelona zich van clubs als Juventus. Een absolute topclub hoort niet afhankelijk te zijn van een paar spelers te zijn, en Juventus is dat op dit moment wel..

Sorry, maar vindt het geen goed stuk.

eerste oorzaak die je noemt - de 'vloek' - is een beetje lachwekkend, jij weet net zo goed als ik dat dat onzin is. 3de oorzaak lijkt me ook niet snel van toepassing. Er lopen daar vast veel deskundigen rond, op het gebied van fysieke gesteldheid, dus dan lijkt het me stug dat de blessures komen door overbelasting, dan was dat vast en zeker al geconstateerd.
over de inhoud kan ik verder niet veel zeggen want ik volg het Italiaanse voetbal niet.

verder kan er nog aardig aan je taalgebruik gewerkt worden, je maakt vrij veel spelfouten/stijlfouten en dan gaat zo'n artikel er al vrij snel knullig uitzien. Mensen zullen dit ook als onprofessioneel beschouwen en het indirect als een slecht artikel beschouwen ondanks dat het artikel inhoudelijk goed zou zijn.
nou is dit natuurlijk geen ramp, je doet dit omdat je het leuk vindt en graag over voetbal discussieert maar probeer er wat meer op te letten.

desondanks geef ik je 3 sterren omdat ik het goed en leuk vindt dat je artikelen schrijft voor voetbalzone. Deze artikelen krikken het niveau van voetbalzone enigszins op en dat is natuurlijk goed!

Heb eigenlijk nooit begrepen waarom Benitez een geweldige speler als Sissoko liet gaan? Een top club hoort te anticiperen op blessures en dergelijke. Misschien moeten ze eens in de spiegel kijken, en een aantal goede spelers halen. Vooral de aanval eigenlijk alleen maar statische spitsen, misschien moeten ze eens kiezen voor bewegelijkheid. Als je prijzen wilt pakken moet je een goede bank hebben, kijk maar wat er nu aan de hand is bij Liverpool.

Mmmh, interessant stukje.

als het echt klopt wat jij beweert over die slechte ondergrond op het trainingsveld, is dit toch wel een schande voor een club als Juventus. Vind je zelf ook niet? Hoe staan de zaken er nu voor, trainen ze minder vaak en/of op een andere locatie?

hoewel het makkelijk leest zou je inderdaad misschien wat meer op spelling en interpunctie kunnen letten, maar heel erg storend is het niet. Of Nick88 met z'n commentaar zo'n goed voorbeeld is betwijfel ik trouwens ook.

''er lopen daar vast veel deskundigen rondt ''

maar goed, leuk stukje, Sa2sa.

Ach, misschien komt het wat harder over dan dat ik daadwerkelijk bedoel, maar ik vind dat hij daar wat meer op mag letten, komt het artikel gelijk ook beter over.

zit overigens wel een verschil tussen een alledaagse reactie van iemand en een artikel dat moet fungeren als gespreksonderwerp en entertainment.

maar goed, was te verwachten, iemand bekritiseren op zijn spelfouten en vervolgens er zelf een maken, dan roep je het natuurlijk op je af.

Sorry hoor maar dit raakt nog kant nog wal. Een vloek? komop zeg. Er zal ongetwijfeld een reden voor zijn dat spelers geblesseerd raken. Misschien zijn de trainingen niet goed. Misschien doet de medische staf zijn werk niet goed maar kom niet met zulke rare onzin op de proppen. Dit is weer zoon bericht dat nergens op slaat, zoals we wel van je gewent zijn.

2 november 2009 om 22:40

@ Gertd: Dat van die vloeken is ook een beetje spiritueel bedoelt maar goed. Iedereen lachtte met het bericht dat Ronaldo behekst zou zijn maar erna geraakt hij wel geblesseerd he!

als het rare onzin is wat ik zoals gewoonlijk zeg waarom reageer jij dat lijk een idioot op mijn artikel? Hou dan gewoon je mond en val iemand anders lastig. Dat van die vloek is misschien een beetje overdreven maar de rest klopt zoals een bus!! Op mij daarop af te schilderen vind ik lager dan een rioolput.

2 november 2009 om 22:55

Eh? Wat?

2 november 2009 om 23:03

Gebruik het dan ook niet, de titel is veelbelovend en daarom ga je het stuk lezen. Misschien had jij 1 of ander sterk verhaal gehoord en wil je dat ons meedelen. maar uiteindelijk blijkt daar dan niets van waar te zijn. Als je zoon stukje wilt gebruiken zet dat dan in ieder geval niet in de titel. Door die titel ben ik gaan lezen en ben zwaar teleur gesteld, dit wou ik jouw alleen even meedelen.

2 november 2009 om 23:10

@ Gertd: Ik weet niet wat jij allemaal zegt maar sterk verhaal? Alles wat ik heb vertelt klopt en dat van die vloek heb ik gezegd omdat het altijd bij de belangrijkste spelers van Juventus gebeurt.

en over die andere 2 oorzaken: Zoals ik al heb gezegd, er hebben al verschillende spelers vertelt dat ze de ondergrond niet goed vinden en dat de trainingen soms te hard zijn en te snel op elkaar volgen. Jij bent toch geen Juvefan dus hoe kan jij weten of het waar is of niet wat ik vertel?

3 november 2009 om 19:57

"alles wat ik heb vertelt klopt"
dit vind ik wat arrogant om te zeggen. Ik snap absoluut dat je veel van Juve weet en dat blijkt ook uit je andere stukken; een compliment daarvoor. Maar om te zeggen "alles wat ik heb vertelt klopt" vind ik vrij raar. Ongetwijfeld zal je de feiten juist hebben. Als je deze zo op een rijtje hebt zou jij mij dan een rijtje kunnen geven met welke van deze speler hoelang en welke periode zo 'lang' er uit lagen? Dit is niet om je aan te vallen of je in twijfel te trekken maar meer omdat ik juist níet weet welke spelers hoelang geblesseerd waren. Want wat ik al eerder zeg; 'lang' is een vrij relatief begrip. Ik vind een maand niet voetballen lang maar 8 maanden is pas echt 'lang'.

Interessant stukje, en de laatste twee redenen klinken aannemelijk. Is de trainingssituatie (que frequentie) echt anders dan bij andere clubs?
het enige minpunt aan deze tekst vind ik de stijl waarin het is geschreven, een beetje kinderlijk en eenvoudig, met wat spelfouten (volgens mij schrijf je gespeeld nog altijd met een D en niet met een T) en slechte zinnen. Daardoor komt het eigenlijk helemaal niet zo geloofwaardig over en dat is zonde.
iaquinta viel in de lappenmand, een speler was weken uit, het klinkt mij allemaal in de oren alsof een kind dit geschreven heeft.

Blessures of niet Juve is de laatste tijd gewoon zeer slecht bezig. Snap gewoon niet hoe dit komt want ik dacht dat ze dit jaar echt weer eens mee gingen doen voor het kampioenschap. Zeker gezien de topaankopen Felipe Melo en Diego

Heel mooi artikel Sa2sa,
je hebt helemaal gelijk over de situatie bij Juventus.
de laatste jaren reist het echt de pan uit met de blessure's. En we missen juist de belangrijke spelers op de belangrijkste momenten zoals tegen chelsea.
in de toekomst komt het allemaal goed met ons clubje.
tegek dat je clubexpert bent!!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren