Kaal is klasse

Wisselvalligheid van spelers, talloze trainerswisselingen, de fans die zich tegen het bestuur keerden, het matige aankoopbeleid waarbij menig voetbalfan zijn vraagtekens zette en een enkele keer wat ruzie tussen spelers, denkend aan het meest recente opstootje tussen Albert Luque en Luis Suárez. Zelfs in het jaar waarin Ajax voor het laatst kampioen werd, in 2004, was het binnen de club verre van rustig, dankzij kemphanen Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic. Er was altijd iets waarbij Ajacieden hun hart vasthielden.

Maar dit jaar lijkt Ajax zijn draai gevonden te hebben. De rust is wedergekeerd. Na zoveel jaren lijkt Ajax nu echt mee te gaan draaien om het kampioenschap. Natuurlijk wordt dit ieder jaar gezegd, maar dit jaar is anders. Dit jaar zit er een norse, kalende man in trainingspak op de troon bij Ajax. De man zegt amper iets tijdens wedstrijden en glimlacht hooguit bij het vijfde doelpunt van Ajax. De man straalt rust uit en wordt geliefd bij het Ajax publiek. De man heet Martin Jol. Op enkele slippertjes na heeft hij Ajax aan het winnen gekregen. En bovendien heeft hij de uitgebalanceerde selectie héél aardig en constant aan het voetballen gekregen. Dit is al een tijd geleden en de Ajax fans lopen dan ook weg met de mollige, kale trainer van Ajax.

Ook aan het lichtvoetige middenrif van Ajax is gewerkt. Door een lange blessure van Gabri werd het middenveld vorig seizoen vaak bemand door Vurnon Anita, Rasmus Lindgren, Eyong Enoh en Urby Emanuelson. Hiervan is er nog maar één overgebleven op het middenveld; Enoh, het pareltje uit Kameroen. Naast hem is nu ook Gabri weer inzetbaar. Maar dit seizoen is er toch echt één speler die het middenveld werkelijk stuurt en dat is de kale 'Gabri-look-a-like' Demy de Zeeuw. Hij en zijn twee mede-middenvelders jagen er flink op los en zijn dan ook de stuwende factor achter dit Ajax. Met dit middenveld mogen de Ajacieden er voor een wedstrijd van uit gaan dat de strijd op het middenveld gewonnen wordt en dat schept rust.

Demy de Zeeuw en Martin Jol geven Ajax rust. Beide kaal, beide klasse.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 40 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door LTB84)

Ik vind het wel wat aan de korte kant nog, sorry. Je punt is duidelijk, ik ben het grotendeels met je eens, we hadden een trainer als Jol nodig. Gabri is al jaren gebleken een belangrijke factor te zijn, Enoh liet aan het einde van vorig jaar zien ook aardig te kunnen ballen en de Zeeuw heeft toch laten zien een fantastische aankoop te zijn.

nou hopen dat ze fit blijven, dat Luis blijft en dat Jol wél de kans krijgt zijn werk te voltooien voor hij wordt ontslagen/zelf kiest weg te gaan. Dan zie ik de komende seizoenen rooskleurig in

Vind het opzich wel een goed stuk een beetje aan de korte kant maar dat maakt niet uit als je echt iets wilt duidelijk maken. Ik vind het wel een groot gemis dat je Gabri vergeet hij is ook kaal en hij is de ervaren man binnen de selectie, een man ( die in mijn opzich ) veel belangrijker is dan Demy de Zeeuw.

Kennedy is ook bijna kaal, maar die mist dan weer die klasse natuurlijk

1 november 2009 om 21:31

Ja dat is dan weer jammer he. Maar Kennedy heeft nog een heeel klein beetje haar dus dat maakt het wel weer kloppend.

2 november 2009 om 16:03

Kennedy heeft bijna een mat man!!

Vind ook dat je Gabri nu tekort doet. Ook Gabri kan je in dat rijtje rekenen, nu hij weer fit is zie je gewoon dat hij heel belangrijk is voor dit Ajax. Op het moment dat hij in het veld komt gebeurt er ook daadwerkelijk iets. Verder een goed stuk.

1 november 2009 om 21:37

volgens mij staat er in de tekst: "hij en zijn twee mede-middenvelders jagen er flink op los en zijn dan ook de stuwende factor achter dit Ajax."

Kennedy moet echt snel op zouten.

Wat maakt het uit of ze kaal zijn, waarom oordeel je op uiterlijk? Heeft er niets mee te maken natuurlijk. Het gaat om de kwaliteiten.
en dan over dit stukje: Dat het kort is maakt niet zo gek veel uit maar het mist klasse. Misschien toch beter wilde lange manen dan kaal?

Aan de ene kant leuk verzonnen, maar of ze nou kaal zijn of niet maakt toch niet uit. Bedoel Huntelaar was niet kaal.... En verder net als wat Tottiasroma zegt het mist de klasse dit stuk. Je hebt er misschien net iets te makkelijk over gedacht.

Ben het er mee eens. Vorig jaar kwam Ajax naar mijn mening wisselvallig over. Speelde goed maar maakte af en toe ook grote fouten daarom heet het ook voetbal. En nu vind ik dat Ajax constant goed voetbalt tuurlijk ze hebben wel eens een wedstrijd waarbij niets wil lukken maar dat heeft elke club.
ik zie Ajax als grootste gevaar van Twente ( ja ik ben een twente fan ) en ben dus ook reuze benieuwd naar de wedstrijd Twente - Ajax.

Pantelic heeft veel haar, het valt inderdaad echt op! :P Al had Litmanen dat ook, en Imbrahimovic.

on. Uiteindelijk is het een nietszeggend stukje, dat geschreven had kunnen worden door elke gemiddelde voetballiefhebber.

Jorien van den Herik is ook kaal. Dus wat is je punt? Iedereen maar zijn hoofd kaal scheren en dan komt het goed? Misschien een oplossing voor Roy Makaay? Scheer hem kaal! Dan komt alles goed.

Hahaha,

leuk geschreven.

alleen op het begin dacht ik dat het om het belachelijke haar van Kennedy ging want die man kan beter zijn kop kaal scheren misschien krijgt hij dan ook nog eens klasse.....

Wat neemt men die titel toch letterlijk, ongelofelijk.

grappig stukje om te lezen, meer ook niet.

2 november 2009 om 07:37

haha, dank je, dat was ook echt de enige bedoeling.. Speciaal voor de Ajaxfans onder ons

Vermakelijk stukje. Leuk geschreven en gelukkig niet zo lang...

gabri look a like zit mij dwars.
heb soms moeite in het stadion om die 2 uiteen te houden.
ik heb absoluut een bril nodig, maar het zou ook helpen als 1 van 2 zijn haar laat groeien...

2 november 2009 om 11:24

haha, let dan op de witte schoenen van gabri. vooral in het uittenue vallen die erg op.

on. wel een leuk geschreven stukje. Misschien moet Kennedy ook maar zijn haar erafhalen...wordt die misschien ook nog eens goed

Ik vind dat Martin Jol verkeerd omschreven wordt als hij een norse man genoemd wordt die pas lacht bij het vijfde doelpunt. Ik zie hem vaak lachen en grappen maken op de persconferenties. En ook veert hij op meestal bij het eerste doelpunt.

daarnaast vind ik het stuk weinig inhoud hebben. Zit geen toevoeging in, misschien omdat alles ook zo kort beschreven wordt.

2 november 2009 om 12:52

haha je vind dit stuk dus een beetje kaal.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren