Huntelaar krijgt concurrentie van topschutter WK onder 20

Zondag, 1 november 2009 om 08:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:32

Dominic Adiyiah staat de komende jaren bij AC Milan onder contract. Adriano Galliani, vice-voorzitter van de Italiaanse topclub, kondigt op het digitale thuis de komst van de twintigjarige aanvaller uit Ghana aan. Adiyiah is afkomstig van het Noorse Fredrikstad FK en maakte onlangs indruk op het WK onder 20 in Egypte.

/

"AC Milan heeft een akkoord bereikt met Fredrikstad FK", vertelt Galliani via de officiële kanalen. "De speler moet nu nog een vergunning zien te bemachtigen om naar Italië te mogen, en een medische keuring te ondergaan." Volgens diverse Italiaanse media tekent het Afrikaanse talent een verbintenis voor vijf seizoenen.

Adiyiah speelde maar acht duels in de hoofdmacht van Fredrikstad en scoorde geen enkele keer. Op het gewonnen WK kwam de aanvaller echter volledig tot wasdom. Mede dankzij zijn acht doelpunten won Ghana het mondiale jeugdtoernooi. Milan maakt, zodra de laatste details zijn afgerond, circa vijf miljoen euro over.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door Castanza)

Dat betekent de uitgang van San Siro voor Huntelaar denk ik als je ziet dat Boriello gister
2 doelpunten maakt en Milan voor deze Ghanees gaat.

1 november 2009 om 11:35

Alsof deze ghanees die van een noorse middenmoter komt ineens bij milan in de basis staat...milan heeft hem duidelijk alleen op basis van het afgelopen wk gekocht (in noorwegen scoorde hij nooit). Als ik huntelaar was zou ik me over déze aankoop niet zo druk maken.

1 november 2009 om 13:28

Zo is het maar net. In Noorwegen heeft hij niks laten zien en bij Milan gaat dat ook niet opeens gebeuren.

1 november 2009 om 18:55

nou egt wel heb je die jonge wel zien spelen hij speelde zoooooooooo goed veel btr dan huntelaar

1 november 2009 om 14:08

weinig kans dat deze vent het ineens gaat doen voor milan. Dit is een gevalletje Maceo Rigters

1 november 2009 om 14:20

@inonu_01, Lucas85, Chester94 & siepie: wat een opportunistische reacties, ik krijg het gevoel dat jullie allen julliezelf bekwaamd koffiedikkijker voelen. Het is natuurlijk veel te vroeg om nu conclusies te trekken over de invloed van deze speler wanneer de gehel transfer rond zou zijn ( er moeten nog een aantal zaken gedaan worden voordat de gehele deal rond is, zoals beschreven in het artikel). Daarnaast geloof ik dat Milan ook wel beter nadenkt over het investeren van miljoenen dan enkel wat wedstrijdjes kijken zoals Chester94 en siepie lijken te beweren.

wat dat betreft zijn jullie in jullie reactie net zo naief en opportunistisch als jullie Milan lijken te betichten te zijn.

Ik snap niet dat we het nog over concurrentie hebben. Huntelaar zit en blijft op het 2e plan!! Dat veranderd niets aan deze aankoop. Hooguit dat de kans op spelen nog minimaler wordt. Huntelaar is een goede spits voor de europese subtop maar niet voor de top. Alleen jammer dat hij dat zelf niet weet anders voetbalde hij nu in Duitsland

1 november 2009 om 10:43

Bij Real Madrid had hij toch wel degelijk een goede periode hoor .

1 november 2009 om 12:24

ik vind ook jammer voor Huntelaar topschutter WK onder 20 is echt een grote talent net als pato snel heeft ook een goede actie in huis!!

Beetje naar dit. Constant maar roepen dat de tijd van Huntelaar nog wel gaat komen etc. en dan wel even doodleuk nóg een aanvaller erbij halen. Weten ze wel wat ze willen daar bij AC Milan of doen ze maar wat? Ik heb zo mijn twijfels.

1 november 2009 om 16:25

deze gast is meer een winger als een echte spits. heeft dus eigenlijk niets met Huntelaar te maken. voor de vleugels heeft milan alleen pato en ronaldinho dus enige versterking daar was echt wel nodig...

Ik hoop dat het net zo'n groot talent als pato word/is!

Misschien zou het goed zijn als hij eens terug naar Nederland zou komen en zich daar weer flink in de kijker zou spelen voor de topclubs. Hij heeft zeker de capaciteiten om zich daar te manifesteren.

Zonde voor Huntelaar, zijn kansen worden nu wel erg klein.

1 november 2009 om 22:29

Onzin. Ik heb wat info over Adiyiah opgezocht en hij is een buitenspeler. Mocht Ronaldinho of Pato uitvallen is hij de kandidaat die dat gat moet opvullen. Milan speelt met 4-3-3 (soms 4-2-3-1) en in de spits gaat de concurrentie tussen Boriello, Inzaghi en dus Huntelaar.ik denk dat de keuze op dit moment ook in chronologische volgorde staat.

En ze kopen maar een kat in een zak. Het wil niet zeggen dat deze jongen op dat Wk goed gepresteerd heeft dat hij plots ook een wereldvoetballer wordt. Dit is slecht nieuws voor Huntelaar die moet gaan beseffen dat hij niet aan spelen toe komt bij Ac Milan. Zeer jammer dat zoiets met een speler als hem gebeurt want hij is echt wel een makkelijk scorende spits.

huntelaar zou niet meer terug gaan naar nederland, omdat hij daar ten eerste veel minder verdient en ook zich daar ook te goed voor voelt... Ik had hem graag naar de spurs zien gaan of inderdaad een andere subtopper. De echte top komt nog net iets te vroeg denk ik, aangezien iedere toopclub al echte topspitsen hebben.

naar mijn mening had Huntelaar gewoon naar Stuttgart kunnen gaan, maar Huntelaar (zaakwaarnemer) waren niet akkoord met het salaris. Bij Milan komt hij amper aan de bak en krijgt links en rechts behoorlijk wat concurrentie,wat is dat toch met al die Nederlanders in het buitenland flappe krasse poen pakke. In Nederland (duitsland) vd Vaart zijn ze de dragende speler in hun team en bij Real en Milan ben je gewoon een zitvleeskweker die blij mag zijn als ie een paar minuutjes mag pakken

1 november 2009 om 11:36

Ja dat is achteraf daarbij verdient je bij AC milan wel meer denk daarbij bij VFL sturtgart had het niet makkelijker gewees hoor , want aar moest hij dan Gomez opvolgen en dat krikt de druk ook op .

Dit gaat de verkeerde kant op. Huntelaar moet echt weg daar. Als je al zoveel wedstrijden op de bank hebt gezeten, dan vraag ik me af hoelang hij dit gaat volhouden. Huntelaar heeft een grote fout gemaakt door na Ajax meteen in de winterstop naar Real Madrid te gaan. Hier in Nederland de held, daar in het Buitenland de bankzitter. Het is niet goed voor het Nederlands elftal. Ik denk dat wij nu met van Persie een goede alternatief hebben voor de spits. Alleen het probleem blijft dat Huntelaar moet voetballen. Als je nu al concurrentie hebt van Pato, Inzaghi en Borriello en nu deze jongen, het ziet er heel somber uit voor Huntelaar. Ik vind hem een goede spits die in de 16 heel gevaarlijk is. Na van der Vaart kan hij ook zomaar niet opgeroepen worden. Hij moet echt weg daar en een club kiezen waar hij aan spelen toe komt. Van mijn part is dat Everton, Hsv, Bremen, Leverkussen, Aston Villa, dat soort teams. Want de echte top is nog te hoog voor hem...!

waaroom hebben ze huntelaar dan in vredesnaam gekocht ??

hebben ze huntelaar gekocht gaan ze ingzahi en borrielo in de spits zetten.
en ook nog een ghanees kopen.

ik denk dat huntelaar naar arsenal ofzo gaat of naar barca

1 november 2009 om 10:07

Je noemt precies twee clubs die absoluut geen extra spits nodig hebben. Beide zijn de meest scorende ploegen in Europa. Dan kan je beter Man Utd noemen. Die zitten verlegen om een echte goalgetter. De vraag is alleen of Klaas die status nog wel heeft.

dat hij weg moet, dat is wel logisch. De vraag is alleen waar hij heen moet. Zou hij eieren voor zjn geld moeten kiezen en richting een middenmoter in Engeland moeten of moet hij weer voor een topclub kiezen met het risico daar weer op de bank te belanden....

1 november 2009 om 18:57

de directeur van AC Milan zei ook dat huntelaar hun grootste miskoop was

De nieuwe Weah? (ook al komt hij niet uit Liberië)

1 november 2009 om 12:46

dat is zou wel eens leuk zijn, snelheid en makkelijk afmaken ik denk dat milan dat ook wel kan gebruiken maar ik vind dat ze eerder een nieuwe kaká kunnen zoeken ( zelfde speelstijl )
voor het aantikken van inzaghi en huntelaar want huntelaar moet de bal bij zijn voeten krijgen en niet in de diepte er achter aan rennen

Huntelaar krijgt zijn speelminuten nog echt wel. Hij moet vooral nog wennen aan het Italiaans voetbal. Dat je na een half (goed) jaartje weg moet bij real kan ik me voorstellen dat je in mentaal opzicht tijd nodig hebt om er weer te staan. Huntelaar is geen goede meevoetballende voetballer, is ook geen speler die 3 man passeert, hij is echter wel een speler met een neusje voor de goal. Dit is zijn kwaliteit en dit raak je niet zomaar kwijt. Huntelaar gaat het wel redden bij Milan, alleen niet op korte termijn vrees ik.

eindelijk een jonge speler?

wel jammer dat huntelaar bijna niet aan spelen toe komt kijk als hij nou naar stuttgrat was gegaan dan wel maar jah we zullen zien waar hij naar toe gaat

net alsof die gekke ghanees beter is dan huntelaar.. huntelaar komt wel weer tot bloei, even geduld hebben

huntelaar moet gewoon naar stuttgart gaan komt die tot spelen

Huntelaar heeft het zichzelf moeilijk gemaakt in de clubkeuze. Al had hij bij Real een redelijke periode in het begin is dat gewoon geen club waar je tijd krijgt om aan te passen. De Madrilenen verwachten een nieuwe RvN en door de wisselingen van de Preses werdt het al helemaal onmogelijk om zich te bewijzen.

ac Milan is een club dat niet op balbezit speelt. Het is een verdedigend ingestelde tactiek wat ze hanteren en hopen op een snelle omschakeling. Huntelaar is een 16 meter gebied spits. Hij kan beter naar een club gaan die op balbezit speelt.

Toch jammer dat ze hem geen kans lijken willen te geven aangezien Inzaghi al op leeftijd is moet je toch een waardig vervanger hebben.

Ik weet niet of Milan wel eens van Maceo Rigters heeft gehoord, maar wellicht is dit een vergelijkbaar geval. Met alle respect, maar de Noorse competitie stelt geen ene moer voor (al zijn de wedstrijden zeer vermakelijk), en daar heeft hij nog nooit kunnen scoren. Zouden ze deze jongen al eens eerder hebben gescout of regeert de waan van de dag?

uiteraard zal Huntelaar in de nabije toekomst zijn kans krijgen en grijpen. Daar gaat de komst van deze jongen niets aan veranderen. Vergeet niet dat Inzaghi al op leeftijd is en Boriello is ook de jongste niet meer.

ronaldinho maakt nu een redelijke periode door, maar als de feestdagen eraan komen, zal ook hij zich niet onbetuigd laten in het Milanese nachtleven. Dan wordt hij er vast een keer naast gezet.

ik snap eigenlijk niet precies welk systeem Milan nu hanteert. Mijns inziens functioneert dit team toch het beste wanneer er 4-1-2-1-2 wordt gespeeld, met Huntelaar/inzaghi als diepste spits en Pato eromheen.

een tip voor de beleidsmakers: in Madrid zit nog een goede Nederlandse spelmaker te wachten op een mooie club. Overweeg het eens. Zijn kwaliteiten zijn bekend.

1 november 2009 om 12:16

Borriello is de jongste niet meer..? hij is maar n jaar ouder als Huntelaar..

daar komt ook nog bij dat Borriello het gewoon beter doet. Ik heb tot nu toe elke wedstrijd van Milan gezien en Huntelaar is telkens onzichtbaar wanneer hij speelt ( ook wanneer hij in de basis start).

je kunt wel zeggen dat het aan het systeem licht waarin Milaan speelt, maar je verwacht toch ook niet dat Milaan zijn hele spel gaat aanpassen aan Huntelaar??

begrijp me niet verkeerd ik was blij toen Huntelkaar naar Milan kwam, maar nu zie ik gewoon dat het niet wilt lukken en Borriello doet het tot nu toe beter dus is het terecht dat Huntelaar 3e keuze is achter hem en Inzaghi..

1 november 2009 om 15:56

De Noorse Competitie stelt weing voor ja maar Chelsea haalde ook Mikel daarvan vandaan en je kan moeilijk ontkennen dat hij goed is .

Weer een speler die Feyenoord misloopt. Deze jongen is begonnen in de Feyenoord Academie in Ghana en is 2/3 jaar geleden verkocht.

1 november 2009 om 15:57

Gebeurd is gebuerd je hoort hier vaak de naam van bijvoorbeeld Bastos en Fred die het goed doen maar het is gewoon niet zo , klaar . Ik denk dat deze jongen niet slecht is en dat we hem de kans kunnen geven of hij beter in dan Inzaghi en Huntelaar betwijfel ik .

Hij heeft het al moeilijk genoeg in Milaan.

Hij had naar Stuttgart moeten gaan en daaruit weer naar een topclub gaan

1 november 2009 om 11:43

Inderdaad soms moet je een stap terug doen, kwa club niveau dan kom jezelf weer aan de top!
bijv: toen v.vaart naar hsv ging toen was die club nog maar een club buiten de sub-top.

1 november 2009 om 15:59

Ja en hij sotnd aan die opmars van de club en er kwamen daarna ook grotere spelers binnen zoals Kompany,rost en de Jong en ik vemroed dat het te maken had met het inbreng van van der Vart , Ik denk dat zoiets ook weggelegt is voor Huntelaar , ga maar naar aston Villa of Tottenham en bewijs je , ik heb vertrouwen in je .

een erg aparte transfer lijkt mij....
hij heeft slechts 8 wedstrijden voor Frederikstad FK gespeeld, daarin niet gescoord.
alleen een goed WK zegt niet zoveel, kijk naar een Marceo Rigters.
super gespeeld voor jong Nederland, maar kan het niet waar maken in Engeland.
het lijkt mij een dure gok.

we zullen het zien

Wat een wanbeleid daar in Milaan ,het Rollatorelftal van Leonardo heeft aleen tegen Real wat laten zien (dankzij Seedorf)en daarna was het weer een groot drama,wanneer zien ze nu ieens in dat de jeugd de toekomst heeft dus snap best dat ze een gokje wagen met die Ghanees maar waarom geven ze Huntelaar niet een eerlijke kans..........zo raakt het elftal meer in meer in verval!!!!!!!!

1 november 2009 om 13:22

Wat een waardeloze reactie. Huntelaar heeft zijn kansen gekregen, en verprutst. Hij heeft zeven keer mogen spelen, en op één enkel schot na heeft hij helemaal niks laten zien. Jij insinueert dat als Milan Huntelaar altijd laat spelen, ze de wereldtop weer bereiken. Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik ben nooit fan geweest van Huntelaar, en ik was ook helemáál niet blij toen hij naar ACM kwam. Milan heeft iemand nodig die zelf iets kan creëren, en KJH kan het alleen hebben van goede passes.

daarnaast, het rollatorelftal van Leonardo? Nu is Milan niet het jongste team, maar er komen al steeds meer jeugdige spelers in de basis hoor. Dan heb ik het over Thiago Silva (25), Marco Borriello (27) en Pato (20) Daarnaast heeft Milan de laatste 5 wedstrijden niet meer verloren. Ook was het niet alleen Seedorf die ervoor gezorgd heeft dat Milan heeft gewonnen. Als je een team hebt wat 60 miljoen heeft uitgegeven in de laatste vier jaar, en je speelt tegen een team wat 7-voudige heeft uitgegeven, mag je toch niet klagen.

je reactie laat trouwens duidelijk zien dat je zéker geen Milan-fan bent.

1 november 2009 om 14:54

Met Silva, Borrielo en Pato alleen win je het niet. Binnen nu en 4 jaar zullen er zeker 10 spelers stoppen bij Milan en dan hebben ze met de beperkte financiele middelen een groot probleem.

1 november 2009 om 18:01

Ik bedoel daar mee te zeggen dat in de 7 wedstrijden dat Huntelaar speelde de rest ook waardeloos was dus om alleen Huntelaar de schuld te geven van het waardeloze spel van Milan is gweoon niet Fair en die Ghanees zal daar geen verandering in brengen,maar jah als je geen Euro meer te besteden hebt houd het op he

Eindelijk is een keertje jeugd voor Milan

1 november 2009 om 16:29

en pato dan?

Ik begrijp niet dat jullie hierin allemaal een probleem voor Huntelaar zien. Denk je nu echt dat deze jongen voor Huntelaar, Borriello en Inzaghi (pato is onbetwist) in de basis komt?
het is gewoon een aankoop voor de toekomst. Milaan zal potentie in hem zien en heeft hem dus graag in de eigen rangen erbij.

als je mijn mening vraagt, is het een complete miskoop. Feyenoord heeft hem niet uit de academie gehaald, dus zo goed zal hij toen al niet zijn geweest. In Noorwegen heeft hij geen doelpunt gemaakt. Eén keer vlammen in zo'n jongerentoernooi is echt niet genoeg.

de fout die Milaan heeft gemaakt? Niet die paar miljoen extra lappen om Luis Fabiano te halen ipv Hunterlaar gecombineerd met het laten vetrekken van Gourceff. Met die twee en eventueel een betere keeper en wat jongere defensie zouden ze bovenaan staan.

Huntelaar moet gewoon weer terug naar Ajax gaan.
anders loopt zijn carriere precies zo als die van mateja Kezman.

Mensen, Adiyah is gehaald om op de flanken te spelen. We hebben momenteel alleen Pato en Ronaldinho die daar kunnen spelen en helemaal niemand klaar staan wanneer een van de 2 een wedstrijd mist of een tijdje in een vormcrisis (zit er altijd in met Ronaldisco).

galliani heeft gezegd dat hij momenteel als backup voor de 2 brazilianen zal fungeren. Oftewel helemaal geen concurrent voor Huntelaar, jammer dat voetbalzone het daar weer over wil hebben.

1 november 2009 om 16:00

Beckham zou toch ook in de winterstop komen of heb ik het verkeerd , dan is het alsnog een goede optie alwel ik betwijfel of de stap te groot is van Bank Frederikstad naar basis Milan aangezien Ronaldinho uit vorm is .

1 november 2009 om 16:33

idd! dit heb ik hierboven ook al ergens aangegeven. titel slaat echt nergens op.

iedereen reageert hier trouwens ook alsof huntelaar helemaal geen kansen krijgt bij milan, maar die krijgt hij wel degelijk, maar hij heeft het tot nu toe helemaal verprutst, speelt echt bagger! en hij heeft nu de pech da Borriello ook begint te scoren, en inzaghi heeft ook al enkele doelpunten gemaakt.
maar Milan kennende, een club dat bijna niets uitgeeft op gebied van transfers, krijgt huntelaar zeker nog de nodige kansen, huntelaar is een van de weinige spelers die milan heeft gehaald de laatste jaren dus zou het me gek lijken moesten ze deze investering niet een echte kans geven.

als ik huntelaar was zou ik me hier niet zo'n vorgen om maken. deze jongen heeft het op een jeugdtoernooi goed gedaan, maar heeft verder nog helemaal niks bereikt. de kans is groot dat dit een gevalletje als richters of aliadiere is.

1 november 2009 om 18:03

Ben het helemaal met je eens Abfr1908,dit is een miskoop maar ze hebben geen geld in Milaan dus wat moe je dan he

1 november 2009 om 20:49

Daar ben ik het eigenlijk helemaal niet mee eens. Hoe kun je die speler nu een miskoop noemen? Ik durf te wedden dat je hem zelden/nooit hebt zien spelen.

ik heb hem een keer gezien op het WK, dus kan verder ook geen al te betrouwbare uitspraken doen, maar het is duidelijk dat Huntelaar zich daar niet bepaald gemakkelijk bij voelt. Klaas-jan heeft bij Heerenveen en Ajax aan de lopende band gescoort. Dat verleer je niet zomaar. Inzaghi heeft een staat van dienst en Pato is het toptalent van Milan. Huntelaar past eigenlijk niet in het plaatje. Naar mijn mening had hij naar Duitsland moeten verkassen. Eerst daar wat ervaring opdoen en wellicht bij een Duitse topclub blijven. Maar om het bij onze Ghanees te houden: bij zijn oude club heeft hij weinig laten zien en op het WK heeft hij er 8 ingelegd. Reden genoeg om interesse op te wekken. Mij benieuwd of hij het ook in Italie waar kan maken. Naar mijn mening is het een gokje die wellicht goed kan uitpakken. We zullen het zien.

vijf miljoen voor een speler die alleen een jeugd wk goed heeft gepresteerd. Ik heb er mijn grote twijfels over.

waarom staat bij al het nieuws van Milan, Huntelaar centraal?

2 november 2009 om 01:35

Hij kost 1,5 miljoen. Ook een fout van voetbalzone.

neeeeeyyyyyy dit geloof je tog niet een paar maanden geleden was ik in noorwegen en ging ik naar dit wedstrijd van 2 middenmoters tegen elkaar en ik zag deze jonge spelen en wist gelijk dat hij het in europa goed zal doen, maar milaan is nou ook weer een beetje overdreven voor deze jongen. Talent heeft hij wel dat zeker maar jah we zullen zien. Heb hem overigens niet op het wk gezien

Weet niet waarom mensen zo negatief over Adiyiah doen hij was speler van het toernooi, topscorer en kampioen. Denk niet dat je dan voor 1,5 miljoen een miskoop bent alleen omdat hij concurenntie voor Huntaleer is krijgen jullie het benauwd. En hij gaat zeker slagen als je verstand hebt van voetbal en hem in actie hebt gezien weet je genoeg. Plus de vorige sterren van het u20 toernooi waren Aguero en Messi en dat waren toch ook geen miskopen??

hahaha, ik had gehoord da de zonen van berlusconi willen dat paps minder geld in de club steekt!
wat een enge man die berlusconi maar toch ook weer een geweldig slim ventje ( met zijn mafia haar)
nooit zeggen dat milan geen rooie cent meer heeft want berlusconi heeft het meeste geld in italie, maar ook heeft hij genoeg vriendjes ( en vijanden)

en waarom verhuurt milan huntelaar gewoon niet aan een duitse club ofzo, dan kan hij altijd nog van pas komen.

Goede jonge speler hopelijk krijgt hij ze kans en laat hij zien bij Milan dat hij ook zo goed is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1684 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
G. RobottiUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren