Mijlpaal voor Nerazzurro Cordoba in treffen met Palermo

Vrijdag, 30 oktober 2009 om

Iván Cordoba werd donderdagavond in het zonnetje gezet. De centrale verdediger van Internazionale speelde tegen Palermo (5-3 winst) zijn vierhonderdste wedstrijd in het tenue van Nerazzurri. Cordoba is bezig aan zijn elfde contractjaar in het Giuseppe Meazza.

/

Cordoba (33) maakte halverwege het seizoen 1999/00 de overstap van het Argentijnse San Lorenzo naar Inter. De Colombiaan speelde sindsdien 283 competitiewedstrijden, 85 Europese duels, en 32 ontmoetingen in diverse Italiaanse bekers. Hij kwam achttien keer tot scoren.

"Ik ben bijzonder blij met deze mijlpaal", vertelt de zeventigvoudig international via de officiële kanalen. "Vooral omdat het wedstrijden betreft met hetzelfde elftal. Helaas hebben we vanavond (donderdag, red.) drie doelpunten tegengekregen, maar we hebben wel gewonnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door MUFC_7)

400 duels, echt respect voor zo'n man! 33 jaar en nog prima mee doen op dit niveau top hoor.

topverdediger jammer datie alleen in italie speelt

30 oktober 2009 om 09:03

Hij speelt ook in andere landen met het Colombiaans elftal en met Inter in de CL

wel een knappe prestatie van hem

Zekers een goede speler, naar mijn mening ook ondergewaardeerd. als je de naam Cordoba zegt dan denk ik dat niet iedereen weet wie dat is. maar toch pakt deze man elk seizoen weer de nodige wedstrijden mee en is hij van grote waarde voor Inter. daarom vind ik dat Cordoba ondergewaardeerd word. het is gewoon een topverdediger, anders had hij alle mutatie's die de selectie van Inter heeft ondergaan ook niet overleefd.

Verschrikkelijke verdediger, wat een viespeuk is het.
sinds Inter enigzins begint te winnen is hij dan ook veelal op de bank beland. In de magere jaren van Inter verzopen hij en Materazzi geregeld.

jammer dat zn jubileum niet met een nederlaag geviert is.

30 oktober 2009 om 09:39

En waarom is het een viespeuk? Het is een zeer goede en betrouwbare verdediger hoor!
alleen maar respect voor deze man en hopen dat hij nog een lange tijd mee kan.
een beetje afgunstige gevoelens Acm7, daarom vind je het jammer dat zijn jubileum niet met een nederlaag gevierd is, omdat Milan het zo fantastisch doet zeker?

30 oktober 2009 om 13:12

Inderdaad, heb persoonlijk gewoon een hekel aan deze kerel. Zanetti heb ik enigzins respect voor, dat is een (argentijns) clubicoon. Zo'n vieze schopper met zo'n aggressieve kop heb ik geen respect voor nee.

30 oktober 2009 om 16:11

Hoe kun je nou maar ''enigzins'' respect hebben voor Zanetti!? Hij is de perfecte prof, krijgt nooit kaarten, heeft al meer dan 600 wedstrijden voor zijn club gespeeld, daar kun je alleen maar ongelooflijk veel respect voor hebben!
net als voor Cordoba trouwens, hij kan wel eens iemand geschopt hebben, maar dat hebben meer spelers hoor, Gattuso bijvoorbeeld
en hij is ook een clubicoon, anders speel je geen 400 wedstrijden voor 1 club.

30 oktober 2009 om 09:52

Cordoba is een held. Verdediger die kan fungeren als een rots in de branding en ontzettend snel is. Prachtig dat een speler zo lang bij een club blijft, in tegenstelling tot al het getransfer van tegenswoordigs.

30 oktober 2009 om 13:13

Er bestaan toch echt ook spelers die bij andere clubs voetballen waar ik afgunst voor heb. Cordoba en Inter horen gewoon bij elkaar. Precies dezelfde types.

30 oktober 2009 om 10:34

Waar heb jij het allemaal over? Cordoba is gewoon een topverdediger die zoals hierboven gezegd zeer betrouwbaar is. Ik heb zelden iemand gezien met zulke sterke kopkwaliteiten. Cordoba speelde in 2006/07 29 duels, het seizoen daarna 20, het seizoen daarna 28 en heeft nu ook alweer 6 van de 10 wedstrijden gespeeld. Dus veelal op de bank? Inter heeft sinds de komst van Cordoba nooit meer tegengoals gehad dan wedstrijden gespeeld, oftewel altijd onder de 39 tegengoals gebleven. Alleen in 2000/2001 kregen ze 47 tegengoals, toen eindigde Inter 5e. Ken je feiten dus.

Cordoba is toch een verdediger die belangrijk is maar ik ben totaal geen fan van hem. Wel respect dat hij zolang al mee gaat en hij zal 1 van de grootste Interisti zijn ooit. In de mindere jaren van Inter speelde hij wel vaker vond ik maar nu moet hij het steeds vaker en vaker doen met invalbeurten. Spelers zoals Lucio en Samuel zijn op dit moment ook een stuk beter dan hem, maar dat is geen schande.

Die man is snel, kan enorm goed mandekking geven, heeft een beenharde tackle (meestal op de bal ), zijn kopspel is fenomenaal, hij werkt hard, en er gaat nog altijd enorm veel kracht van uit. Alhoewel dat hij nu met Lucio, Samuel, Chivu en Materazzi 4 concurrenten heeft, pikt hij nog altijd zijn wedstrijden mee. Diep respect voor deze man!

400 wedstrijden voor een Europese topclub : respect!
maar hij is niet meer de oude. Hij is verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten van Palermo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren