Roda JC scoort te laat in Utrecht

Vrijdag, 23 oktober 2009 om 22:43 • Laatste update: 23:01

Roda JC had vrijdag aanspraak kunnen maken op een zege op FC Utrecht, maar liet na op doorslaggevende momenten af te drukken. De ploeg van Harm van Veldhoven was op bezoek in de Domstad actief in het eerste bedrijf, maar kwam een doelpunt van Jacob Mulenga niet meer te boven. Door een goal van Ricky van Wolfswinkel was de late treffer van Willem Janssen er slechts een voor de statistieken: 2-1.

Roda JC was de betere ploeg in de eerste helft, maar toch moest Bram Castro de bal uit zijn doel vissen. De thuisploeg kreeg welgeteld drie kansen, allen voor Jacob Mulenga, en een ervan was raak. Dat was sneu voor de Limburgers, die het spel van de Domstedelingen goed ontregelden, doelman Michel Vorm zo nu en dan op proef stelden, maar in de afwerking rond het strafschopgebied geen voldoende haalden.

Mulenga was de gevaarlijkste man bij de Utrechtenaren. Na een goede slalom van Dries Mertens kreeg de aanvaller een niet te missen kans, maar hij schoot naast. Daarna vond hij de vuisten van Castro op zijn weg. Op slag van rust was het toch raak. Na goed voorbereidend werk van Jacob Lensky wist de Zambiaan, met hulp van tegenstander Vincent Lachambre, de bal in het doel van de Limburgers te krijgen.

Na de hervatting verdween het goede positiespel van Roda voor rust als sneeuw voor de zon. FC Utrecht speelde agressiever, maar desondanks bleef het een rommelige wedstrijd. De aanvallers van Roda straalden weinig uit. Morten Skoubo had de 1-1 op zijn schoen, maar de Deen vond Vorm op zijn weg. Het was tekenend voor de equipe van Van Veldhoven, die tot dusver dit lopende seizoen veel moeite heeft met scoren.

De creativiteit van Mertens, in de Utrechtse contreien liefkozend Dries Messi genoemd, stond aan de basis van de 0-2 van Van Wolfswinkel. Na een voorzet vanaf links van de Belg, schoot de aanvaller tegen de paal. De rebound viel echter weer voor de voeten van de jeugdinternational, die zijn vierde seizoenstreffer liet aantekenen: 0-2. Een individuele actie van Janssen betekende uiteindelijk het slotakkoord: 1-2.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door raare)

Weer komt er een speler weg met geel na een smerige overtreding (hadouir)
Die regels moeten zo snel mogelijk veranderd worden.

23 oktober 2009 om 22:51

Ben benieuwd wat de sanctie van de Knvb zal zijn

23 oktober 2009 om 22:54

Niks..want hij heeft geel gehad, dus is de overtreding waargenomen...niks meer aan te doen helaas...

23 oktober 2009 om 22:54

Bij een reeds bestrafte overtreding kan de Knvb niets anders doen dan toekijken.
Als de scheidsrechter het incident over het hoofd zou hebben gezien dan kan de Knvb achteraf een sanctie bepalen.
Nu komt de speler echter met geel weg.

23 oktober 2009 om 22:54

geen want de situatie is beoordeeld en gezien door de scheisrechter. Er is geel gegeven dus daar doen ze niets meer aan. Dat zijn de regels van de knvb.

23 oktober 2009 om 22:55

Sanctie van de knvb voor een overtreding die slechts met geel wordt bestraft? Ik denk dat je daar lang op kan gaan wachten. Wederom een enorm smerige overtreding die slecht beoordeeld wordt. De schreeuw om moderne technologie wordt groter en groter.

24 oktober 2009 om 00:58

Als een scheidsrechter achteraf toegeeft dat hij fout zit dan kan de gele kaart toch altijd teruggedraaid worden?

24 oktober 2009 om 07:45

Hoorde vorige week bij, volgens mij, Studio voetbal dat de Knvb tegenwoordig nog wel kan optreden ook al heeft desbetreffende speler een gele kaart gehad! Wie weet komen ze dan ook echt een keer in actie, al hoeven we er volgens mij niet al te veel van te verwachten!

Ja th0mm0 ben het met je eens, was een hele smerige overtreding.

utrecht goed bezig zeg dit seizoen! ze draaien lekker mee in de top en staan nu lekker 4e

Zakelijke zege van Utrecht. Zo blijven ze aanhaken in de subtop.

23 oktober 2009 om 23:06

Gunnermann,

Ik sluit me helemaal aan bij jou. Of je nou met 6-0 wint of met 1-0 , de 3 punten zijn binnen. Ok, 6-0 geeft wel een zekere macht aan, maar als je 6 kansen krijgt en ze gaan er allemaal in, of je krijgt een heleboel kansen en je scoort 1 keer (sparta- Ajax als voorbeeld). Daarom denk ik dat Utrecht ons weleens kan verbazen en de ploeg verbaasd me al, vooral de kleine Belg Mertens. Amper 2 jaar in Nederland( kwam als ik het goed heb van Antwerp) en nu al een revelatie in de Eredivisie. Top 3, grijp in de winterstop je kans!

24 oktober 2009 om 01:14

ik ben het helemaal met je eens, alleen is Ajax - Sparta geëindigd in 0-0.

24 oktober 2009 om 01:49

haha, denk je dat mertens in de winterstop verkocht gaat worden? Droom verder.

Fc Utrecht blijf mij dit jaar verbazen. Ze winnen hun wedstrijden meestal met minimale verschil (in de score) maar ze worden in ieder geval wel gewonnen. En die Mertens ontwikkeld zich uitstekend.

Was niet echt een hele goede wedstrijd maar Utrecht heeft gewoon op basis van de betere voetballende kwaliteiten gewonnen en vooral voorin zijn ze dodelijk met van Wolfswinkel en Martens voor elke verdediging.
Knap dat Roda nog scoorde via Janssen, wat trouwens een domper was voor het record van Michel Vorm maar gewoon weer een nuttige en hele belangrijke zege voor Utrecht. 22 punten uit 12 duels, zéér knap voor een club als Utrecht, ga zo door!

Utrecht presteert heel goed! denk dat ze dit seizoen verrassend hoog zullen eindigen! waar ze voorgaande jaren meer een middenmoter waren., zullen ze nu in de subtop eindigen! ik denk dat Fc Utrecht zal eindigen rond plaats 5/6

Mij valt op dat Utrecht vrijwel alles wint (met matige cijfers) tegen de kleinere clubs maar nog geen aansprekende resultaten heeft behaald tegen clubs die wat hoger staan. Ook moeten ze nog tegen o.a. Ajax en Feyenoord. 13 goals maken in 11 wedstrijden is erg weinig als je bovenin wilt meedraaien. Ik ben benieuwd naar de komende 6 wedstrijden, dan zijn we halverwege en kunnen we een beetje de balans opmaken.

23 oktober 2009 om 23:46

Ik vind de 0-0 tegen Psv toch wel een aansprekend resultaat voor Utrecht hoor.

24 oktober 2009 om 01:39

Waar heb jij het over, arvelajax?

thuis 0-0 tegen Psv (had een grote overwinning kunnen en moeten zijn);
thuis 1-0 winnen van Az (az was kansloos);
uit 3-2 verliezen van Twente (door een buitenspelgoal in blessuretijd).

dat lijken me behoorlijk aansprekende resultaten.

24 oktober 2009 om 02:04

Sorry hoor, maar twente uit verleizen we in de laatsta minuut, psv werd 0-0 wat misschien 5-0 had moeten zijn, Az winnen we met 1-0, en als je als utrecht achterin de 0 houd wat al zeven keer gebeurd is, is 1 gaol toch genoeg, over 3 weken feyenoord uit, we zullen zien....

Pfoe, wat is die Mertens toch een lekkere speler zeg. Iedereen kent hem intussen maar toch blijft hij in staat z'n tegenstanders gek te maken. Zou wel is erg snel naar een nog betere club kunnen gaan. Az had beter wat doortastender geweest. Maar ik vind hem beter dan pakweg een rommedahl of zo.

23 oktober 2009 om 23:16

Mertens vergelijken met Rommedahl.. dat is appels met peren vergelijken. Spelen op een totaal andere positie. En ik vind sowieso dat je Mertens tekort doet als je hem met Rommedahl gaat vergelijken.

wat een draak van een wedstrijd zeg!! Roda verdiende minimaal een punt. Maar ja, als je ook je slechte wedstrijden weet te winnen kan het nog leuk worden dit seizoen!!

Dramatisch spel van Fc Utrecht. Het was dat Roda voorin absoluut geen potten kon breken. Vorige week tegen Groningen vond ik Utrecht ook al zo slecht spelen, maar ja wel de punten halen.

Utrecht speelt niet (meer) erg sterk. Vandaag met wat mazzel de drie punten gehaald. Eigenlijk doen ze wat een topclub altijd zou moeten doen en dat is slechte wedstrijden ook winnen.

Boeiend dat dramatische spel! Ik was zelf in het stadion, en al spelen ze zwaar klote elke wedstrijd, als je maar wint, nu was het 2-1 maar ook 1-0 is genoeg!

Persoonlijk vind ik het erg mooi om Utrecht terug te vinden in de top 5 (top-4 nu). Veel aankopen, maar geen spectaculaire namen. Goed om te zien dat ze resultaat halen.

Het eerste half uur was Roda het beter spelende team, maar waren de beste kansen voor Utrecht.
Na de 1-0 was de wedstrijd gespeeld.
Utrecht speelde niet echt goed, maar controleerde wel de wedstrijd.
De 2-0 was dan ook logisch en Utrecht heeft voldoende kansen gehad om een grotere uitslag neer te zetten.
De 2-1 viel door een slordigheidje in de verdediging en was zeker niet verdiend, want een derde goal voor Utrecht lag meer voor de hand.

Beetje vreemde openingszin van het artikel dus:
"roda Jc had vrijdag aanspraak kunnen maken op een zege op Fc Utrecht, maar liet na op doorslaggevende momenten af te drukken."

24 oktober 2009 om 16:48

Welke wedstrijd heb jij dan gezien? Er zijn zelfs veel supporters van Utrecht die zeggen dat Utrecht slecht heeft gespeeld en Roda minimaal 1 punt had verdiend.. En waarom is de 2-1 onverdiend? 2-2 zou het meest terecht zijn geweest..

daarnaast heeft Utrecht "maar" 2/3 kansen gehad en deze héél netjes en efficient benut.

24 oktober 2009 om 17:17

Ik was erbij, ik geloof dat jij er niet bij was! utrecht had in de eerste helft even (10/15 minuten) een beetje moeite met Roda, maar was voor de rest van de 1ste helft, de betere ploeg. de 2de helft was ook voor utrecht met een paar kansen! Roda verdiende niet een punt, misschien wel op basis van de eerste 15 minuten! 2-0 was goed geweest, maar 2-1 is ook een overwinning!

24 oktober 2009 om 23:46

Als ik zo kijk naar een reactie die je hieronder geplaatst hebt, dan vraag ik me af of ik enige waarde kan hechten aan je reactie.. Roda domineerde minimaal 1 helft. Daarnaast hadden niet de supporters onderling ruzie, maar wilde ze een maat helpen die in de problemen zat. Dus..

vond het na groningen thuis voor de beker de slechtse wedstrijd van de fc, blijkbaar hebben ze moeite met avondwedstrijden,is ook niet zo gek met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.
maar toch weer 3 punten, en dat is ook gelijk het sterke punt van utreg,ook slechte wedstrijden winnen.
en wel blij dat mulenga eindelijk zijn doelpuntje heeft, maar hij had er wel wat kansen voor nodig,
kortom iedereen tevreden en bezopen en drie punten op zak,het weekend kon niet eter beginnen.

Laten we vooropstellen dat het resultaat uitstekend is.
Maar het was afgrijslijk. Niet seizoenskaarthouders betalen 20 eu en dan krijg je zo'n verschrikkelijke pot voorgeschoteld. Sneu voor Vorm, allergrootste koning. Keller speelde een draak van een pot, halve duels. Mulenga tja.. Cadeautje van Eric Addo, missen.. Dat was al bedenkelijk. En dan scoren, van richting veranderd, anders was ie mis, en dan je shirt uittrekken. Je moet je kapot schamen. Enfin, conclusie, teletekstsupporter grote winnaar.... volgende week heracles weer lekker 0-0

24 oktober 2009 om 16:45

ik denk het niet eerlijk gezegd utrecht gaat tegen heracles wel voor de 3 punten ik was er ook maar het was niet de beste pot maar tegen psv spelen ze wereld voetbal en tegen roda niet en dan win je wel

Als Utreg supporter moet ik zeggen, Roda was beter.... Maar toch weer die puntjes. Ze moeten echt feller voor de bal gaan.

In de 1e helft verdiende roda de winst 2e helft utrecht wat meer, had gelijk spel terecht gevonden.

En die verslaggever op de radio was wel erg enthousiast over marten mertens hem de hele tijd messi noemen gaat me ff te ver

hij heet dries mertens geen marten mertens

Ik was er gister bij in het stadion en ik moet zeggen dat Roda JC de eerste 10 minuten beter was! verder vond ik ze daarna niet beter dan utrecht, en na een saaie wedstrijd, toch verdiend de punten voor Fc Utrecht. Ik vond het wel raar, dat er een aantal Roda fans, ruzie onderling hadden! ze gingen vechten, maar werden snel door de stewards uit elkaar gehaald.

24 oktober 2009 om 21:18

onderling? de stewards kwamen juist iemand eruit halen nav van een nitraat. waartegen verzet werd.
de stille zaten er ook bovenop, toen de utrecht stewards kwamen.
het is te danken aan roda stewards dat er niet meer uitgepikt zijn.

voor mij nooit meer utrecht. dat ze zich daar eens aan de regels houden mbt het benaderen van supporters.

Voetbalzone. Dat er gister welgeteld één vlag met daar de tekst Driesje Messi hinng, betekend niet dat wij hem nu allemaal zo noemen. Slaat nergens op dat jullie dit vermelden. Ik denkd at 90% van de Utrecht supporters het meer gevaarlijk vindt om hem zo te noemen, komt er alleen maar meer druk op. Dus gaarne eerst verifieren en hoor wederhoor toepassen anders zullen jullie nooit de grootste site van Nederland worden.

utreg speelde wel erg slecht gister. Met name Mulenga, wat heb ik me geergerd.

Dries Mertens had gisteren wel de creativiteit om de wedstrijd open te breken alleen Mulenga was niet scherp genoeg. Dat de goal valt kan op naam van Lensky worden gezet. De eerste actie op Ricky was al goed en daarna heroveren en Mulenga vrij voor goal zetten. Dat hij hierbij was geluk nodig heeft is jammer maar ik juichte er niet minder om.

roda was het eerste kwartier beter of moet ik zeggen het minst slecht. Daarentegen kreeg Utrecht de eerste helft wel de beste kansen. Met name Mulenga 3x De eerste mooi vrijgespeeld door Mertens, de 2e x mooi vrijgespeeld door de falende Addo en de derde was scheepsrecht via Lachambre.

tweede helft was ook slecht hoogtepunt was de goal van de FC. Dries Mertens die de Fauw kwijt was en hem goed teruglegde op van Wolfswinkel. Zij het met weer geluk was het in 2x raak.

geluk dwing je af word wel eens gezegd en als je slechte wedstrijden wint is dat alleen maar beter dan goed voetballen en geen punten.

Mertens was weer onbetwist man of the match; al het gevaar kwam van hem. Mooi om te zien dat hij dan weer links dan weer rechts opduikt, werden de verdedigers van Roda helemaal gek van...
utrecht moest wel even wakker worden geschreeuwd (mijn keel is nog schor van het "utrecht wakker worden" :-)) maar na een kwartier waren zo verreweg het betere team. Onbegrijpelijk veel balverlies van Roda, die gaan echt degradatievoetbal spelen. 1e kwartier goed agressief van Roda maar daarna was de energie op denk ik... Utrecht mist wel een afmaker zeg, wat een kansen! Maar goed de punten zijn weer binnen en aangezien de komend 3 rondes de hele top 6 tegen elkaar speelt zo ongeveer ben ik benieuwd waar we over een maandje staan!

het was idd een draak van een wedstrijd van utrecht maar de beste kanssen waaren toch nog steeds voor utrecht roda heb ik er niet doorheen zien komen en de counters waaren gevaarlijker dan de aanvallen van roda tot de 16 en verder kwamen ze niet en hadouir kan idd niet meer gestraf worden voor die doodschop omdat hij geel kreeg maar wel voor zijn commentaar naar de wedstrijd ik schat zo n 3 wedstrijden tevens zou roda hem ook principieel moeten schorsen maar gezien de selectie daar zal dat wel niet gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger181
G. JoppenVerdediger180
R. de BoerKeeper180
S. MarzoVerdediger182
B. BouchouariMiddenvelder181
P. PflückeMiddenvelder185
A. AbsalemVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren