Cambuur blijft koploper, Excelsior ten onder in Emmen

Vrijdag, 23 oktober 2009 om 22:07 • Laatste update: 22:47

SC Cambuur-Leeuwarden heeft vrijdag haar koppositie in de Jupiler League weten te behouden. De ploeg van coach Stanley Menzo was voor eigen publiek te sterk voor FC Omniworld, mede dankzij een flitsende start. De Graafschap en Go Ahead Eagles, de nummers twee en drie, zegevierden eveneens en houden de koploper in de gaten.

SC Cambuur-Leeuwarden - FC Omniworld 4-2
Binnen een kwartier spelen had Mark de Vries zijn ploeg op 2-0 voorsprong gezet. Eerst kopte de aanvaller raak uit een hoekschop, en daarna via een strak schot hoog in het doel. Het was niet de enige doelpunt voor rust. Sandor van der Heide scoorde ook voor de Friezen, Renee Troost en Reginald Faria namens het bezoek uit Almere.

Na een uur spelen zette Jeffrey de Visscher de 4-2 op het scorebord. De aanvaller kreeg de bal na een vrije trap en plaatste deze in de rechterhoek. Door de zege, en de overwinningen van de concurrentie, blijft de Friese formatie met één punt voorsprong koploper in de Jupiler League. Volgende week wacht AGOVV Apeldoorn.

De Graafschap - MVV 2-1
Na een kwartier spelen opende Hugo Bargas de score op De Vijverberg. Doelman Ruud Boffin had geen antwoord op de vrije trap van de aanvaller. Door slordig verdedigen bij de Doetinchemmers kon Daniel Gomez simpel de 1-1 maken. Twaalf minuten voor tijd kopte een geheel vrijstaande Yuri Rose de winnende goal binnen.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 1-2
Jeffrey Vlug deed zijn naam eer aan. Na een kunststukje van Patrick N'Koyi kon de aanvaller al na twee minuten de 1-0 voor een leeg doel aantekenen. Toch vocht GA Eagles zich goed terug. Op slag van rust ontsnapte Reza Ghoochannejhad aan de buitenspelval: 1-1. Sander Post maakte na rust van dicht bij de winnende treffer.

FC Dordrecht - Telstar 0-3
Na acht minuten stonden de bezoekers aan de Krommedijk al voor, al was het een enigszins dubieuze treffer. Verdediger Bart van Muyen kreeg een flinke body-check, Benito Olenski profiteerde: 0-1. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd zorgden Glynor Plet en Gregory Schaken voor een ruimer scoreverloop.

FC Emmen - Excelsior 4-2
De eerste helft leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in drie minuten tijd namen de Kralingers een dubbele voorsprong. Michal Janota schoot een rebound via een carambole achter Harm Zeinstra. Luttele minuten later ontsnapte Guyon Fernandez aan de aandacht van FC Emmen en rondde hij keurig af.

Ondanks de dubbele achterstand trok Emmen aan het langste eind. Milos Malenovic en Sjors Paridaans brachten de ploeg na 67 minuten langszij. In de laatste vijf minuten completeerde Emmen het mirakel. Door toedoen van Hans Denissen en Xander Houtkoop evenaren de Emmenaren het puntenaantal van Omniworld en Eindhoven.

RBC Roosendaal - FC Oss 0-3
De ruime zege in Roosendaal betekende voor FC Oss de tweede driepunter op rij. De equipe van Hans de Koning kende in Roosendaal een droomstart toen Patrick Lip al in de openingsminuut voor de 0-1 zorgde. Joel Tschibamba maakte er na een half uur spelen 0-2 van, waarna Dave Zafarin het Osse feestje in de slotfase completeerde.

Haarlem - FC Volendam 1-2
Niet voor het eerst ging de ploeg van trainer Jan Zoutman in de slotfase onderuit. Volendam kwam vlak voor tijd op 1-2. Wie anders dan Melvin Platje voltrok het vonnis. Lang leek het duel op een puntendeling uit te draaien. Voor de pauze hadden Yannick de Wit voor Volendam en Roel de Graaff voor Haarlem gescoord.

FC Zwolle - BV Veendam 1-2
Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Cecilio Lopes. Dat was ook de ruststand. Al snel na rust kwamen de Groningers al op gelijke hoogte. Michael de Leeuw gleed een voorzet van René Wessels in het doel. Tjeerd Korf rondde twintig minuten voor tijd een solo af met een geweldig schot.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard 3-1
FC Den Bosch heeft, zonder echt te overtuigen, goede zaken gedaan door Fortuna te verslaan. Daardoor staat de ploeg van Marc Brys bovenaan in de tweede periode, al moet het die plek delen met De Graafschap en SC Cambuur-Leeuwarden. Fabio Caracciolo benutte een penalty nadat Niels Vorthoren was neergehaald: 1-0.

Vier minuten later was het alweer 1-1 via Rik Geenen. Vier minuten later kon Paco van Moorsel de 2-1 inkoppen. Diezelfde Van Moorsel maakte ook de 3-1, al was het even wachten daarop. Na de hervatting vielen de Bosschenaren namelijk ver terug.

Helmond Sport - AGOVV Apeldoorn 4-4
Het duel op De Braak kende een knotsgek scoreverloop en een 1-3 tussenstand bij rust. Jeremy Bokila, Jaime Bruinier en Nacer Chadli scoorden voor de ploeg uit Apeldoorn, terwijl Bruno Andrade de enige doelpuntenmaker was voor Helmond Sport. Na rust gingen beide ploegen vrolijk door met doelpunten maken.

Ilja van Leerdam en Charles Kazlauskas trokken de stand gelijk, waarna Paul Mulders AGOVV weer aan de leiding bracht. Youssef Chida bezorgde de Helmonders, die vorige week tegen MVV een nederlaag leden, uiteindelijk een punt.53 reacties (laatste reactie door SCCambuur7)

mooi van eagels we blijven volgen mooooooi

Mark de vries bewijst ook telkens weer, dat hij zeker een basisspeler waard is, ik zie dit cambuur ver komen.

Vind 4-2 tegen Omniworld toch eigenlijk niet al te best. maargoed jullie hebben gewonnen en daar draait het om.

23 oktober 2009 om 22:21

Waarom zo negatief over Omniworld? De meeste hier zijn zo. De enige wedstrijden die de meeste zien van Omniworld hier zien zijn de samenvattingen. Omniworld heeft gewoon een goede ploeg, maar het ontbreekt aan het geluk. Helmond uit laat in 2e helft verloren. Wij gewoon de betere ploeg. Zelfde geldt voor tegen Zwolle, Rbc en Den Bosch thuis en nog een aantal wedstrijden.

De commentatoren van de Radio waren lovend over Omniworld. Er waren momenten dat Cambuur billen moest gaan knijpen en het wachten was op de 3-3 die jammer genoeg niet viel na veel kansen.

Verdiep je eerst in een club en het spel, voordat je dingen gaat roepen.

23 oktober 2009 om 22:30

mischien vind ik dat dit meer over Cambuur zegt dan over Omniworld er staat niet dat ik Omniworld slecht vind maar het is gewoon zo klaar als een klontje dat wanneer je Cambuur heet gewoon met 3 doelpunten verschil van Omniworld moet winnen.

Want het klasse verschil is gewoon groot en dan kan Omniworld nog zo goed spelen je moet gewoon makkelijk van deze middelmatige ploeg winnen.

23 oktober 2009 om 22:31

Wij hadden anders de makkelijkste avond van de competitie tot nu toe tegen Omniworld als we een beetje scherper waren geweest was het niet 4-0 maar 7-0

23 oktober 2009 om 22:34

Wil helemaal niet minderwaardig over omniworld doen,maar heb toch het idee dat je het niet helemaal objectief bekijkt.
Van die wedstrijden die je opnoemt heb ik alleen Omniworld-den Bosch helemaal gezien.
En in die wedstrijd heb ik toch echt gezien dat jullie wel met 3-8 hadden kunnen verliezen,
Na rust werd omniworld gewoon echt zoek gespeeld.

24 oktober 2009 om 00:29

ongelofelijk ik weet niet of die commentatoren in het stadion zaten maar het had eigenlijk wel 10-2 voor Cambbur kunnen staan, misschien overdrijf ik een beetje maar Fc Omniworld had over 90 minuten serieus 2 kansen waarvan 2 goals en Cambuur had wel minimaal 10 kansen, ik weet niet wat voor wedstrijd die commentator van jullie heeft gezien maar dit was dik en dik verdiende overwinning voor Cambuur! Laat voortaan die f-side look-a-like thuis ok? Was gewoon beschamend die uit supporters van Fc Omniworld... Cambuur - Fc omniworld was 4-2 maar had net zo goed 8-2 kunnen zijn..... en dan overdrijf ik echt niet..

23 oktober 2009 om 22:35

Ik niet Omniworld durft tenminste met 4 spitsen te voetballen in L,warden wat mening club niet durft. Cambuur heeft verdiend gewonnen en ik weet niet wat je op de Radio hoorde @omniboy als het 7-2 was geworden had er ook geen haan naar gekraaid. Maar Omniworld is zeker een mooie voetballende ploeg alleen geven ze veel teveel ruimte weg.

keurig... van eagles slecht spelen en toch winnen.
concurrentie verloren of gelijk kan niet beter top 3 wint maar das niks mis mee blijft het spannend

23 oktober 2009 om 22:16

achja daar is de Graafschap en ook Cambuur al heel lang mee bezig slecht spelen en toch winnen.

trouwens ook klein stukje vind toch wel dat er iets maar mag staan want het was een best mooie wedstrijd ging op en neer die van de Graafschap nu klinkt het alsof de Graafschap redelijk makkelijk wint maar dat was dus allerminst zo Mvv speelde gewoon beter.

Excelsior begon goed , naar mijn mening maar wil de laatste weken niet echt punten pakken

scheidsrechter v.boekel meen ik was Dramatisch !

Penalty was wel héél erg makkelijk, goal afkeuren terwijl die duidelijk over de lijn is. Zo kun je nog wel een paar punten opnoemen ook de Graafschap had mischien wel een rode kaart verdient !

23 oktober 2009 om 22:55

Ben het helemaal met je eens over van Boekel, in de eerste helft zat iedereen op hem te zeiken, vond ik het nog wel meevallen, maar de tweede helft overtreft echt alles.
Nou moet ik erbij zeggen de Graafschap was behoorlijk aan het klungelen en natuurlijk moet Meijer weer een fout maken waardoor we een tegengoal krijgen, maar hoe duidelijk moet een bal over de lijn zijn.

Dacht dat ze in Zeist alles weer op de rails hadden, maar nu al 3 weken achter elkaar fout na fout gezien van de arbitrage, en dan heb ik het alleen nog maar over mijn eigen cluppie De Graafschap.

Tot slot, een rode kaart voor De Graafschap? Er werd een keer gefloten voor een zogenaamde overtreding, en ja als hij fluit dan moet hij ook rood geven, bedoelde je die overtreding dat zo'n Mvv'er doorgebroken was en "neergetrokken" werd?

23 oktober 2009 om 23:32

ook ik vond dat de scheids rood had kunenn trekken een keer, zeg niet dat het daadwerkelijk zo was maar hij had het kunnen doen.

jammer voor agovv we hadden 4e kunnen en moeten staan na 2 keer voor te hebben gestaan,ma zoals vaak weer knullig verspeelt van de blaauwe,opmerkelijk de 0-3 van dordrecht

Emmen!!
Dit kan echt niet!!

23 oktober 2009 om 22:33

Gelukkig wel. Ik zag de bui al weer hangen na 2 tegengoals in 5 minuten. Maar moet zeggen dat na rust er uit een ander vaatje werd getapt. En werd er verdiend gewonnen.

En even over de artbitrage. Het is toch een drama wat er op de velden rondloopt. Schoolvoorbeelden van penalties, buitenspel en overtredingen worden niet gezien of verkeerd geinterpreteerd. Het wordt tijd voor een professionalisering in de arbitrage, zo kan het niet langer.

23 oktober 2009 om 22:37

Jaa ik zag het ook niet meer zitten, maar altijd je club blijven steunen he!
Jammer dat ik er vanavond niet bij was. Tis de eerste wedstrijd die is mis, kwam door mijn verjaardag.

Nu deze stijgende lijn doorzetten Emmen!!

23 oktober 2009 om 22:42

Ik vond dit wel een passend cadeau voor mijn verjaardag

23 oktober 2009 om 22:53

Ik had me ook geen mooier cadeau van Emmen kunnen bedenken

24 oktober 2009 om 05:04

Scheids was slecht tegen Dordt en Emmen. Ongelofelijk ! Helaas heeft Emmen wel meer dan terecht gewonnen, herkende nog geen 5 minuten het Dordrecht van de afgelopen maanden. We gaan ons zeker weer oppakken tegen Ajax (hopelijk) !! Come On Dordrecht!!

wat een falende wedstrijd voor Dord, niks lukte.. alles terug naar de keeper.. Telstar 3 kansen, 3 keer gescoord.. :/

Lekkere overwinning van Fc Den Bosch wederom. Het klopt dat we tweede helft terugzakte, maar Fortuna is niet gevaarlijk geweest de tweede helft.

Kansen voor Fcdb deze periode, al zal het zeer lastig worden met wedstrijden tegen Dordrecht en De Graafschap...

Maar veel belangrijker nog: nog maar drie punten achter op de nummer vier

Mooie en vooral onverwachte overwinning voor Telstar . Knap herstel na die wanvertoning van vorige week tegen Den Bosch . Jammer dat ze uit beter zijn als thuis. Thuis kunnen ze het spel nog niet maken , maar ze hebben nu al meer punten als vooraf verwacht.

24 oktober 2009 om 00:36

voortaan maar naar de uitwedstrijden gaan dan

Fortuna voetbalde de 2e helft gewoon goed tot aan de zestien, daar voorin missen ze wat slimheid, daadkracht en een eindpass. Veld spel was goed van Fortuna en fcdb loerde op een kans in de omschakeling stonden met 2-1 voor en Fortuna moest wat proberen. Jammer dat fcdb gewoon op de counter het vaak net iets te mooi wilde doen. Anders was de 3-1 veel eerder gevallen. Daardoor bleef het lang onzeker of de overwinning voor fcdb zou zijn. Bruys bracht Matisuwa om wat meer diepgang naar voren te krijgen. de 3-1 viel eigenlijk een lachertje er stonden 2 spelers van fcdb buitenspel.

@omniboy..

Als cambuur iets serieuzer had gespeeld was het 8-0 geworden maar er waren vandaag een aantal spelers die al aan het weekend waren begonnen helaas.

Emmen verdiende vandaag niets minder dan de 3 punten.
0-2 achter bij rust was dan ook niet terecht te noemen, 1 gelukkig doelpunt en een fout in de opbouw zorgden voor de tegentreffers. Ik had daarna ook weinig tot geen hoop op een goede afloop, maar gelukkig viel de 2-1 al vrij vroeg in de tweede helft. Dat geeft de burger weer moed en de 2-2 kwam dan ook dik verdient uit een vrije trap tot stand. De 3-2 was een mooie goal van Denissen en de 4-2 een counter uit het boekje. Hiervoor kom je naar het stadion, zelfs bij een bedroevende stand op de ranglijst.
Maar ik blijf ook kritisch. Waarom mag Houtkoop de volle 90 minuten meedoen terwijl hij werkelijk waar niets heeft laten zien? En niet alleen deze wedstrijd want hij presteert al weken als een zak mest. Waarom grijpt de trainer niet in als hij ziet dat Ripson (aanvoerder nota bene) de bal continu bij de tegenstander inlevert? (oorzaak van de 0-2..).. Maar goed, de euforie heerst.
Na Agovv hebben we weer een hoog geklasseerde ploeg met 0 punten naar huis gestuurd, ze kunnen het wel! Nu nog in uitwedstrijden presteren, er is nog een lange weg te gaan.

23 oktober 2009 om 22:44

Toch ben ik bang dat jullie degraderen.

23 oktober 2009 om 22:45

Ik had Ripson ook gewisseld, als het al niet om zijn spel was, dan om de kans dat hij die 2e gele kaart ook nog pakte. Moet toegeven dat Houtkoop de 2e helft beter speelde dan in de 1e. Maar ik had hem denk ik al gewisseld met rust.

23 oktober 2009 om 22:52

Het moet gezegd inderdaad, Houtkoop compenseerde zijn uiterst zwakke spel wel met een hoop vechtlust in die tweede helft. Dat vind ik wel belangrijk. Maar toch komt die jongen te kort voor dit niveau en had hij nooit aan de tweede helft mogen beginnen.

Fabiooo caraciolooooo! Wij zijn niet bang voor Rotterdam! Kom maar op aankomende dinsdag!

Bij vlagen prima voetbal gezien van Cambuur kant. Mooie goals. Het enige wat er echt uit moet is die tegengoals, dat zijn er domweg te veel.

Die menzo van cambuur is wel een goede trainer heh... eerst volendam en nu weer met cambuur hij is wel special misschien kan hij de nieuwe bondscoach van nl worden als cambuur ook eerste word ... prachtig

23 oktober 2009 om 23:43

Menzo is zeker geen verkeerde trainer, maar kijk ook even naar het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft, één van de betere, zoniet beste selecties van de ... League en een aardig budget. Marjaa het is altijd een kunst er een team van te maken en dat heeft hij dan wel weer gepresteerd.

prima overwinnig van telstar. en niet eens onverdiend ook. dat doet de mens weer goed

Whoei! 4-2 gewonnen van Excelsior terwijl ik thuis na de 0-2 echt weer bijzonder negatief was, maar die 0-2 ombuigen in een 4-2 overwinning is echt wel even lekker.

Maar, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Sinkgraven, Eising en de Rvc moeten liever vandaag dan morgen weg! Er moet een frisse wind door de club!

Veendam blijft het goed doen he! Gewoon 5e. Dat is echt top voor een club als Veendam. Maar daar wordt niet over gesproken hier he?

Wedstrijdverslag van Sc Cambuur - Fcomiworld: Was maar 1 ploeg die wou winnen vandaag en dat was Cambuur! Vanaf minuut 1 was Cambuur de betere ploeg en aanvallend binnen een kwartier stond het al 2 - 0, uit het niets kwam Fco op 2-1 daarna nam Cambuur de aanval en kreeg het een penalty, deze werd gemist door Visscher... Cambuur bleef aanvallen en Fco kwam er niet uit kon, Cambuur had het betere van het spel dit resultanten in een zeer terechte 3-1 voorsprong.... 1mintuur voor rust kwam Fco wederom uit het niets eruit en scoorde 3-2 ! 2e helft had Fc Omniworld werkelijk waar niks in te brengen en Cambuur breide de voorsprong zeer terecht uit naar 4-2! Cambuur had kansen om de scoren uit te breiden naar 5, 6, 7, 8. 9 -2 maar liedt dit uit! dit was het enige min punt vanavond maar Cambuur staat bovenaan en is Zeer Terecht......

Cambuur krijgt teveel goals tegen, dat kan ze nog weleens opbreken. Verder scoren ze wel veel, dat is wel weer een voordeel. Maar goed als het even niet gaat draaien zijn ze gauw weg. Graafschap is constanter denk ik. Zet mijn geld op De Graafschap.

24 oktober 2009 om 01:40

ik vind dit een tot nu toe realistische analyse, maar vergeet niet dat Cambuur tot nu toe nog geen één keer met de ideale elf heeft gespeeld en toch bovenaan staat, vergeet de blessures van de Jos van Nieuwstad, nuelson wau, Sander Fisher en van Boxtel niet, dat is toch een hele verdediging linie.... moet ik eerlijk toegeven dat rudy Jansen, Chris de Wagt, van der Ree en randy Rustenberg ook geen misselijke verdigegers zijn.. Trouwens Rustenberg is echt goed man! zeker eredivisiewaardig..!! Vond Paul Beekmans vandaag ook zeer sterk spelen...

24 oktober 2009 om 05:06

Hij haalt bij jullie een veel hoger niveau dan dat hij ooit bij ons heeft gehaald. Jammer.

lekker Eagles weer 3 punten erbij! en onze ''held'' sander gescoort

scc gelukkig ook weer gewonnen , en aan de reacties te lezen terecht.
wat me wel opvalt bij die leuwarders ze zijn recht voor de raap en eerlijk , kunnen een hoop jupiler clubs supporsters ook een puntje aan zuigen

24 oktober 2009 om 16:25

Bij ons was het dan ook altijd malaise alom, sinds de meeste leden (wat toch jeugd is) actief voetbal kunnen volgen. Van de kelder van de Eredivise naar de JL naar de laatste plaatsen in de Jl.

ik kan me de omgekeerde screenshots van teletekst nog wel herinneren met "we zijn koploper!". Op een gegeven moment dreigde er zelfs een faillissement aan te komen. En toen was er toch nog geld, Menzo kwam, en we voetballen nu bovenin. Dat is gewoon veel beter dan we gewend zijn, en dan kan je realistisch zijn. We zijn immers allemaal blij.

maar inderdaad, de meeste supporters (ook heel erg bij turkse clubs en het turkse nationale elftal) ontbeert het wat aan een realistisch zelfbeeld.

Prima resultaat van Cambuur... weer een week bovenaan

Cambuur heeft gewonnen, maar qua resultaat en statistieken niet overtuigend. Wederom 2 maal een tegengoal. Qua voetbalclub kunnen diverse personen het verschil maken. Ik ben van mening dat de trainer of bepaalde spelers van cruciaal belang voor een club kunnen zijn. Menzo is zo'n persoon en de Vries ook.
helaas zijn er ook posities in een club die niet voldoende zijn. Verdedigend heeft Cambuur een groot probleem. Meul is ondermaats, geen keeper die punten pakt. En in dit geval kan Meul de 0 niet houden. Vorige week zag hij er ook erg slecht uit. Gelukkig dat Cambuur het vooralsnog goed doet. En we mogen onze handen dicht knijpen met Mark de Vries. Jammer dat er zoveel tegengoals zijn. Want met alle respect voor Omiworld, die mag toch tegen een club doe bovenaan staat, niet 2 maal scoren!!

Cambuur heeft gewonnen, maar qua resultaat en statistieken niet overtuigend. Wederom 2 maal een tegengoal. Qua voetbalclub kunnen diverse personen het verschil maken. Ik ben van mening dat de trainer of bepaalde spelers van cruciaal belang voor een club kunnen zijn. Menzo is zo'n persoon en de Vries ook.
helaas zijn er ook posities in een club die niet voldoende zijn. Verdedigend heeft Cambuur een groot probleem. Meul is ondermaats, geen keeper die punten pakt. En in dit geval kan Meul de 0 niet houden. Vorige week zag hij er ook erg slecht uit. Gelukkig dat Cambuur het vooralsnog goed doet. En we mogen onze handen dicht knijpen met Mark de Vries. Jammer dat er zoveel tegengoals zijn. Want met alle respect voor Omiworld, die mag toch tegen een club doe bovenaan staat, niet 2 maal scoren!!

reactie wordt 2 maal geplaatst... Kan hem niet verwijderen. Dan maar gebruik maken om te reageren op de "vernieuwde" website. Vind hem niet geweldig! plus je kan nu dus meerdere malen dezelfde reactie posten...

verwijder deze reactie Aub! Ik kan het zelf niet doen.

Veendam gaat ook lekker..

Cambuur verdiend gewonnen ! En @daan C doe nou niet of je voor Cambuur bent want dat ben je niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren