Jans: 'Wij willen FC Twente graag pootje lichten'

Vrijdag, 23 oktober 2009 om 16:30

Ron Jans heeft donderdagavond gezien dat het mogelijk is: winnen van FC Twente. In het Moldavische Tiraspol liep de trotse koploper van de Eredivisie tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en als het aan de coach van FC Groningen ligt komt er daar eerdaags nog eentje bij. “We willen de nummer 1 van de ranglijst graag pootje lichten”, zei Jans vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment.

“Tot gisteren waren ze nog ongeslagen. Die status hebben ze nu niet meer in Europa, maar nog wel in de competitie natuurlijk”, aldus Jans, die met zijn ploeg zondag naar Enschede afreist voor het duel met de Tukkers. Zijn teksten verraadden dat de aanstaande tegenstander uitstekend is geanalyseerd. “Het is zeker niet minder wat ze laten zien. Het spel is wel anders geworden, maar ze zijn zeker ook effectiever.”

“Via spelhervattingen, de kracht en lengte die ze in de ploeg hebben. Combinerend en qua positiespel zitten ze nog niet op het niveau van afgelopen seizoen. Ik heb Twente al veel gezien en het valt op dat hun buitenspelers meer naar binnen trekken dan afgelopen seizoen. En dat is nu net iets wat wij er ook uit willen hebben bij onze ploeg”, besluit Jans zijn verhaal op de officiële website van de Groningers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door Madcow)

Nee groningen zit wel op fysiek nivo hahaha maar van mij mag je "pootje lichten" Ronnie hahahaha zou beter zijn voor mijn cluppie...
Maar normaal gesproken al zie je de laatste tijd wat van groningen zal ik niet verwachten dat groningen "even" gaat winnen van Twente .

23 oktober 2009 om 16:38

Ik denk het wel, mensen praten Twente het kampioenschap al aan, maar ze hebben zo vaak dit seizoen wedstrijden gewonnen die ze makkelijk konden verliezen en na gisteren zal Groningen er meer vertrouwen in krijgen dat er tegen Twente 3 punten valt te halen .

23 oktober 2009 om 16:40

Ik hoop het van harte dat ze winnen..
Maar ik denk toch echt dat groningen daar een te onstabiele ploeg voor hebben op dit moment !

23 oktober 2009 om 17:03

@ Maroc007
Dat is vaak ook een eigenschap van een kampioen. Ook je slechte wedstrijden winnen. Jou cluppie heeft dat ook een paar jaar laten zien. (niet negatief bedoeld)

23 oktober 2009 om 20:51

de meeste mensen uit het westen lullen over een kampioenschap in Enschede, hier in het Oosten op een paar naar weten wel hoe de vork in de steel zit. Kampieonschap is niet eens de doelstelling, meedoen bovenin en Europees voetbal halen dat zijn de doelstellingen. Ach en de concurrentie is niet veel sterker op dit moment dus het staat best leuk zo bovenaan. Ajax en Psv weten in ieder geval dat ze ervoor moeten knokken doen ze het niet ja misschien gaat Twente er mee vandoor.

Nou ben ik wel een Groningenfan maar Jans moet niet te ver gaan, wie gaat er scoren dan? Wat er jaren is goed gegaan in het Noorden gaat jammergenoeg een keer een jaar fout. Scouting, doe je werk. Norstrandt niet kopen en volgend seizoen komen we terug, over dit jaar hoeven geen illusies meer te hebben.

24 oktober 2009 om 03:01

@floppie ,

Omg noordstrand heeft net 2 of 3 wedstrijden gespeeld voor F C G en nu moet hij maar gewoon niet gekocht worden?? ik wil joun reactie nog wel eens lezen als noordstrand er 15+ inlegt ..

Groningen draait aardig op het moment dus kunnen ze nog wel een bedreiging vormen voor Twente! Als ze het spel van de laatste weken door kunnen zetten..

twente speelde gewoon slap gisteravond..

Twente moet niet ongerust worden we staan er goed voor ik heb liever dat ze Nederlands Kampioen worden dan die beker pakken.

ik gok op een 1-0 a 2-1 overwinning

Twente gaat instorten! missen ervaring om koppositie vast te houden!!!!!

23 oktober 2009 om 16:57

hahaha sorry...
on: Ik denk dat Twente overmorgen aan het langste eind trekt. ik denk geen grote uitslag. 2-0

23 oktober 2009 om 17:56

ik denk dat het 3-0 wordt mister vak 306 maar ik heb het over het einde van het seizoen als er echt druk opkomt wat deze ploeg niet echt kent

24 oktober 2009 om 02:12

Wat denk je dat Ron Jans anders moest zeggen, ik denk dat we zondag verliezen?
Dan kan hij ook beter thuis blijven, dan verlies je ook.

23 oktober 2009 om 16:58

Ach dat is misschien niet eens nodig, als R K C falliet gaat zijn we hem al kwijt aan P S V, gelukkig is dit bij speelronde 11 nog niet zo erg, vervelender is het als dit op speelronde 33 gebeurt

23 oktober 2009 om 16:59

en waar haal je die wijsheid dan opeens vandaan.

Nederlandse ervaring missen ze wel ja, maar door al die buitenlandse jongens denk ik toch dat wij winnen ( hun gaan niet voetballen van : ohh we treffen groningen) hun denken gewoon yes, nog een potje ballen en winnen!!

en ik denk ook dat fct gaat winnen! ze kunnen absoluut niet moe zijn van gister, en de wissels die we hebben zijn ook uitstekend!

Jans: 'wij willen Fc Twente graag pootje lichten'


Wellicht hangt dit in de kleedkamer van Twente Zondag


verwacht overigens dat Twente dit gewoon gaat winnen, Groningen is niet de Groningen van vorig seizoen, maar dit kan natuurlijk zondag helemaal anders zijn.

Denk dat twente beter had kunnen winnen gisteren voor Groningen... Nu zal twente
er vol opvliegen zondag!!

Het zal weer een lastige pot voor Twente worden, hoop dat ze flink op hun donder hebben gehad van Mc Claren, als ze met dezelfde instelling spelen als gisteren zullen ze ook deze wedstrijd verliezen. Dus hoop dat ze nu wel er voor de volle 100% er tegen aan willen, mocht dit het geval zijn voorzie ik een kleine overwinning voor Twente, als ze het in hun kop halen om te denken dat ze het wel met 95% of nog minder aan kunnen gaan de punten naar Groningen.

23 oktober 2009 om 19:43

Ze zullen inderdaad wel flink op hun lazer hebben gehad van Mc Claren. Ik zag het interview met hem na de wedstrijd en hij was echt vernietigend over de instelling van de spelers. Zal hij echt wel aangrijpen om de boel weer op scherp te zetten.

Kan twee kanten op, heb er nog niet een duidelijk gevoel bij wat het gaat worden. Twente speelt na zo'n Europese uitwedstrijd meestal niet bepaald energiek en in hoog tempo. Ik hoorde Jans van de week (als analist bij Az - Arsenal) zeggen dat Az Twente teveel had laten voetballen. Hij zal zijn team dus wel instrueren om er vol in te vliegen. Als Twente scherp is kan dat link zijn voor Groningen. Is Twente geen 100 dan kan het succesvol zijn voor Groningen. En staat het vz forum vervolgens vol met opgeluchte fans van Ajax, Psv, Feyenoord etc. die altijd al geweten hadden dat Twente het niet vol zou houden.

We zullen zien zondag. Maar wat betreft de wedstrijdinstelling van Twente zal het wel goed zitten.

Jans zit al veel te lang bij groningen en hij zal op de manier zijn ploeg willen motiveren. Maar doe dat intern en niet via de website van de groningers. Tuurlijk kan groningen van ons winnen, maar ze kunnen ook dik verliezen. We zullen zien aanstaande zondag, de ultra's gaan zondag weer goed uitpakken tegen de ploeg van jans.

23 oktober 2009 om 18:28

Wat is dat voor onzin man, trainers geven wel vaker een voorbeschouwing van een wedstrijd..weet u wel.
En mag hij dan niet zeggen dat hij hoopt punten te pakken van Twente??? Dat moet hij perse intern doen?? Wat een onzin.

het wordt niet makkelijk voor Grunn, maar ik geef twente meer kans op winnen

jongens de bal is rond waarom zal groningen niet kunnen winnen. inderdaad twente heeft een goed en sterk team maar groningen moet je zeker niet onderschatten. staan nu laag maar vind dat deze club veel hoger moet staan. wat goed is komt vanzelf ik zie groningen zeker bij de eerste 9 eindigen.

Dat kan Jans wel willen, maar ik denk gewoon dat wij als Fc Groningen tekort komen. En Fc Twente zal gebrand zijn op een goed resultaat, als Fc Twente had gewonnen van Sherrif Tiraspol had ik het hoopvoller ingezien. Maar ik ga er vanuit dat we gewoon met 2-0 het schip in gaan, helaas het is niet anders. Dit gaat een zwaar seizoen voor ons worden...

ik gun het kampioenschap twente niet, maar dit is het zelfde als 2 jaar geleden met az. ik denk dat ze een goede kans maken op het kampioenschap aangezien ze een brede selectie hebben met spelers als parker en akram wat nog moet groeien. een brama die van bommel gaat opvolgen!! de stofzuiger van nederland. als ajax supporter hoop ik dat groningen minimaal een puntje gaat pakken maar ben er bang voor. deze strijd gaat door tot de laatste wedstrijd en hopen dat we weer zo'n ontknoping krijgen als 2 seizoenen geleden...

Zou mooi zijn dat Groningen wint van Twente. Maar denk dat Twente wel wint. Ze spelen in eigen stadion en dat is echt een 12e man bij Twente!
Vind de sfeer van Twente 1 van de beste van Nederland.

23 oktober 2009 om 17:16

Ik zei ook niet voor niks 1 van de beste.

Hopelijk doet Twente nu wat ze moeten doen: Groningen wegspelen als revanche van gisteren. Ik geef Groningen heel weinig kans om de 3 punten mee te nemen uit Enschede. Twente heeft gisteren (op het goede moment) gezien dat ze niet onoverwinnelijk zijn en dit is alleen maar in het voordeel van Twente in de competitie. Zelf verwacht ik dat Twente er vol op gaat vanaf het begin en als Groningen zich er niet tegen wapent dan verwacht ik dat Twente nog wel eens een groot resultaat gaat halen. Het zal niet de eerste keer zijn dat Twente een (heel) goed resultaat haalt tegen een club uit het noorden, terwijl Twente niet optimaal draait (ik bedoel dan vooral het voetbal). De 7-1 tegen Groningen en de 6-0 tegen Heerenveen waren hier voorbeelden van. Hopelijk kan Twente het nu weer eens doen en kunnen we zondag gaan genieten van Twente.

23 oktober 2009 om 17:21

Volgens mij ben jij echt helemaal de weg kwijt, Twente dat 6 of 7 doelpunten scoort, ze creëren nog niet eens 7 (goede) kansen per wedstrijd. Kijk eens naar het doelsaldo, 20 doelpunten in 10 wedstrijden en nu gaan ze er opeens 7 inschieten. Supporter zijn houd volgens mij ook in dat je de realiteit niet uit het oog verliest, en die is dat Twente het lastig heeft om (doelrijpe) kansen te creëren, dan heb ik het nog niet eens over die kansen ook om te zetten naar doelpunten.

23 oktober 2009 om 18:26

Wandering, ik verwacht ook een redelijk hoge score. Ik denk zelf 4-0. Als je zon wedstrijd zo snel speelt, dan motiveert het je weer voor de komende weken. Ik verwacht dat Theo er weer eentje inlegt en misschien Ruiz ook wel.

We shall see!

23 oktober 2009 om 23:53

@wandering,

Normaal betrap ik je nooit op rare uitspraken maar nu draaf je een beetje door, toen twente met 7-1 van groningen won, of met 6-0 van herenveen, liep het voor die wedstrijden ook niet lekker, en scoorde twente ook een gemiddelde van 2 doelpunten per wedstrijd, dus de weg kwijt ben je dan zelf, hij bedoeld dat het zomaar ineens de ommekeer kan worden, en dat alles net als bij bovengenoemde wedstrijden op zijn plaats valt, en Twente eindelijk naar zijn mogelijkheden gaat spelen, dat hebben we dit hele seizoen nog niet echt gezien, maar met deze selectie, als dit echt gaat draaien, dan zou zo'n score me helemaal niets verbazen.

Ik denk dat twente zondag extra geconcentreerd is en zich niet gek laat maken.
Ik denk dat ze nu ook wakker zijn en dat het gemakzucht er af is van de laatste wedstrijden.
Het zou zo maar is kunnen dat twente zondag qua spel veel meer van zich laat zien.

Gisteren werd ik voor 'gek' uitgemaakt door te zeggen dat Fcsheriff Tiraspol zou winnen,en toch kwam mijn voorspelling uit. Ik acht Groningen zeker niet kansloos,ook omdat Twente een zware wedstrijd heeft opzitten + een terugreis. Als Groningen compact blijft spelen tot in de laatste secondes dan zie ik ze sowieso 1 punt pakken. De bal is én blijft rond

23 oktober 2009 om 20:47

juist met 11 man in de verdediging loeren op een countertje werkt averechts in Enschede. Als je wil winnen in Enschede zal je eraan moeten net als Az de eerste 20 min van de tweede helft deed. Zo maak je kans. Utrecht Az deden hetzelfde en bleven ook met 0 punten.

Twente wordt kampioen, heb ik vanaf het begin af aan gezegd en dit zal niet veranderen na een verloren wedstrijdje en ook niet als Twente van Groningen verliest, wat ze denk ik niet doen.
Twente heeft het team dat het meest compleet is: Psv is bijna net zo goed, maar Twente is verdedigend beter. Ajax is ook bijna net zo goed als Twente, Ajax kan zeer goede wedstrijden spelen, maar Ajax is net wat te wisselvallig en onvolwassen, die zetten wat mindere wedstrijden als Roda uit dit seizoen niet in winst om waar Twente dit wel doet.

23 oktober 2009 om 17:20

wanneer jij dat zegt zal het wel zo zijn , en zullen er geen forums of discussies meer zijn. wacht nou eerst eens af!!! net 10 wedstrijden gespeeld en iedereen heeft het al over kampioenschap!!

23 oktober 2009 om 21:19

Natuurlijk ben ik zelf een Twente supporter, maar ik ben het helemaal eens met je analyse. Alleen is het wel zaak om eerst de winter transferwindow af te wachten om te kijken hoe Ajax, Psv en Twente daar door heen komen. Het staat voor mij wel vast dat het tussen deze drie clubs zal gaan.

Naast jouw analyse is er nog een argument dat Twente het gaat doen. Vorig seizoen hebben ze heel lang de tweede positie op ajax met succes verdedigd. Ook over 2009 is Twente de best presterende club.

Groningen kan zondag wel eens bedrogen uitkomen. Mc Claren zal een tot op het bod gemotiveerd Twente op de been brengen.

Ik hoop dat ze in de volgende opstelling gaan aantreden:

Boschker
Stam
Wisgerhof
Douglas
Kuiper
Brama
Tiote
Jansen
Ruiz
Nkufo
Stoch

Ondanks dat ik zo graag hoop dat Grunn de 3 punten pakken. Denk ik realistisch na en denk dat dat niet gaat lukken. Zag vorig seizoen al dat Twente verder is dan Groningen, ook al zijn beide clubs flink gegroeid de afgelopen jaren. Mensen zeggen wel dat Twente niet goed speelde de laatste wedstrijden, en ze verloren dan wel gisteren. Maar ze staan natuurlijk niet voor niks bovenaan.

Zondag beloofd een mooie wedstrijd,. Succes Fc en succes Twente.

Twente heeft na Sheriff iets recht te zetten, en zal voor eigen publiek groningen niet onderschatten. Door zulke uitspraken zet Jans de spelers van Twente mooi op scherp.
Ron Jans bedankt namens Mcclaren.

Niemand in Nederland is zo goed dat er niet van te winnen valt!
Dus als trainer van een ploeg mag je toch hopen dat ze tegen een rivaal 3 punten willen pakken of niet...
Ja het zal zeker lastig worden en ze gaan er als underdog in maar jezus he doe niet alsof een 3de klasser tegen top club moet voetballen!

@fctw66 als je dit als reden hebt om een ploeg op scherp te zetten zou dat toch triest zijn in mijn ogen.

Elke club heeft na een heel goede periode ook mindere periodes. De mindere periode van Twente is er lang niet geweest, maar kan nu wel eens gaan aanbreken....

23 oktober 2009 om 18:02

Ik wil je hoop niet helemaal de grond in boren, maar volgens mij heeft Twente de goede periode nog niet gehad, dus een mindere periode (volgens jou redenering) is nog niet aan de orde.

23 oktober 2009 om 23:59

@ Wandering, nu snap je het, zie bericht boven, dit twente is nog steeds zoekende naar de juiste afstelling, en Twente speelt nu nog steeds onder zijn kunnen, als het gaat draaien, en dat kan zomaar ineens ontstaan, dan zie ik mijn cluppie zeker tot het end meedoen om het kampioenschap.

Ik hoop dat Jans gelijk krijgt

Word een moeilijke pot voor Fc Twente en hoop dat ze punten laten liggen.

Jans: 'wij willen Fc Twente graag pootje lichten'

Van mij mogen ze de tukkers ook wel 2 pootjes lichten ^_^

23 oktober 2009 om 18:08

@mazzel00

Haha, hebben jullie t nodig ja, hulp van anderen?

Ot:
Groningen is op de weg terug, echter zie ik ze niet winnen van Twente. Kwalitatief is er gewoon verschil...

23 oktober 2009 om 18:46

@ vak305:

het is omdat jullie momenteel ook hulp van anderen hebben gehad anders stonden wij bovenaan ^_^

En nee we hebben de hulp niet nodig, maar ik heb wel respect voor de prestaties van jouw club een erg sterk team.

23 oktober 2009 om 19:34

@mazzel00

Tja, iedereen heeft wel een beetje hulp nodig! Twente idd sterk, en hoop dat ze lang mee gaan doen om de nr.1 plek...~!

Fc knudde
Het was toch zwaar onder maat van wat we de laatste tijd gewend (verwend) zijn.
Alleen Boschker haalde zijn niveau.
Jans heeft absoluut gelijk Ruiz is een echte nummer 10 en trek veel naar binnen.
Misschien is het tijd voor veranderingen. zie opstelling

boschker
stam
douglas
wisgerhof
kuiper
brama
ruiz
janssen
parker/o
kufo/wel
stoch

Ik denk dat dit een zakelijk overwinning wordt voor Twente, 1-0 of 2-0.

We zien het allemaal wel, ik las hier ook al dat Twente deze week ook wel ff zou winnen, makkie zou het zijn. We hebben gezien wat daarvan terecht kwam..zeer machteloos Twente.

mooi is het niet ....al die berichten van ajx en psv aanhang Twente kan de druk niet aan blabla... ik gun het ze niet blabla... De onderschatting en angst voor de ploeg van Mcclaren druipt ervan af, het kampioenschap is niet eens de doelstelling zolang we 1 van de twee van Cl voetbal afhouden zou het toch heerlijk zijn, moeten we volgend jaar weer een jaar lang het gezeur aanhoren dat we geen topclub zijn en de druk niet aankunnen etc. etc... Ze verliezen 1 keer en ze storten gelijk in hmmz, raar verhaal.

Ik was eerlijk gezegd erg teleurgesteld over het vertoonde spel van donderdag, maar ben er in Enschede zondag wel weer bij, om een leuke pot voetbal te zien. Hopelijk komen de middenvelders met wat meer inspiratie, want dat was waardeloos zeg.

Jans, toptrainer! Altijd weer een mooi woordje klaar. Gaat het niet alleen om deze quote hoor. Mag graag naar hem luisteren op tv.

Persoonlijk hoop ik dat Mcclaren dit artikeltje ook in de kleedkamer hangt, verwijzend naar Koeman en de uitspraak van de Zeeuw. Ik wordt er al door geprikkeld, dus ik neem aan de spelers ook. Zet er tevens de Dvd bij op van de 7-1 van een paar jaar geleden. Dat zal ook wel helpen. Dit soort uitspraken prikkelt alleen maar de zintuigen van spelers en supporters.

Ik had de laatste tijd weer wat respect gekregen voor Ron Jans. Een echte clubman die alweer lang bij Groningen zit. Maar op zo'n uitspraak zit niemand te wachten. Zeg dan gewoon dat je dolgraag wil winnen van Twente, maar pootje lichten? Pootje lichten heeft iets van "oneerlijks" in zich, het klinkt als "een oor aannaaien". En dat verdient Twente niet, verdient Groningen niet, en verdient Ron Jans niet.

Ik hoop dus dat we dat "pootje lichten" pareren, het liefst met een paar hele mooie doelpunten.

Van mij mag hij het doen.
ik hoop dat ze morgen winnen tegen Fc Twente dan ga ik helemaal uit mijn plaat.
we zullen het horen en cq zien morgen hoe het loopt.

een paar jaar geleden was het echt knudde met een rietje tegen twente maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt morgen.

ik hoop winst met doelpunten voor groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder281
M. El HankouriAanvaller283
J. LarsenAanvaller259
S. PadtKeeper290
T. SuslovAanvaller242
W. DammersVerdediger251
D. DankerluiVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren