Engelaar keert terug bij selectie

Vrijdag, 2 oktober 2009 om

Bert van Marwijk heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor het oefenduel met Australië, op 10 oktober, vrijgegeven. De bondscoach verraste enigszins met de terugkeer van Orlando Engelaar, terwijl ook Ibrahim Afellay er weer bij is. Laatstgen...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

144 reacties (laatste reactie door henryg)

nu nog een scorende spits...... of gaan we Elia in het centrum zetten?

on: Bert heeft weining andere keus dan Engelaar (vdv speelt niet) of hij zou Fer een kans moeten geven....

2 oktober 2009 om 12:17

huntelaar doet het altijd goed in het nederlands elftal.
dus die scorende spits is er wel.

2 oktober 2009 om 12:18

van persie of kuyt dan maar als spits..

2 oktober 2009 om 12:19

op 10 heb je Sneijder en van Persie, en verdedigend zal de Jong sowieso spelen. Ernaast kan Engelaar spelen, maar David Mendes da Silva, Demy de Zeeuw en Stijn Schaars zijn ook opties. Terwijl Afellay ook steeds meer achteruit speelt bij Psv dit seizoen, niet meer als pure nummer 10. Engelaar is een optie, maar ik verwacht eigenlijk dat de Zeeuw gaat spelen. Doet het goed bij Ajax en in de laatste anderhalve interland heeft hij het goed gedaan.

2 oktober 2009 om 12:21

Fer is nu nog niet international-waardig. Goede voetballer hoor maar die moet maar is eerst een seizoen lang laten zien dat die zijn goede niveau kan vasthouden. Zijn tijd komt nog wel, dat denk ik zeker....

2 oktober 2009 om 12:21

hoezo weinig andere keus? voor de 2 posities van verdedigende middenvelder gaan mendes, schaars, de jong en de zeeuw ook al mee! dat zijn dus 4 andere spelers die daar zouden kunnen spelen, tevens heb je ngo van bronckhorst en affelay(die bij psv ook controlerend speelt) die daar zouden kunnen spelen, dus mijn inziens heeft van marwijk keuze genoeg..
engelaar heeft het echter zeker verdiend, begint echt in vorm te raken en mag het nu bij het nederlands elftal laten zien..
vind m sowieso beter dan schaars en mendes, maar dat is mijn bescheiden mening!

2 oktober 2009 om 12:25

Kom op zeg, we hebben op deze posities in Nederlands elftal balafpakkers nodig die naar voren voetballen, die dynamiek in het spel brengen.. Dus niet veroveren en terug of opzij spelen, maar direct forechecken

Engelaar en Da Silva zijn exponenten van de balletjes breed...
Brama, Fer ,bakkal warm lopen!

De Zeeuw en De Jong zijn mijn inziens voor een basisplaats onomstreden tot Van bommel weer fit is

2 oktober 2009 om 12:46

Volgens mij zie jij nooit wedstrijden van Psv dan. Engelaar is namelijk dit seizoen de man die het spel verdeeld en probeert vaak de diepgang te zoeken. Exponent balletje breed denk ik eerder aan Simons.

2 oktober 2009 om 13:00

Heb je hem op het Ek gezien?

2 oktober 2009 om 12:30

Waarou Fer selecteren? Hij heeft het potentieel, maar is nu zeker nog niet van het niveau van een international. Het is dan misschien een oefenwedstrijd, maar je moet nu niet te veel meer experimenteren. Een vast team dat ingespeeld is, daar gaat het nu om!

en stel dat Van Persie afvalt, dan zou ik van der Vaart alsnog meenemen. Al is het maar om bij de groep te zitten!

2 oktober 2009 om 12:49

wat dacht je van Theo Jansen of Wout Brama ?
die zijn toch echt wel beter dan Engelaar

2 oktober 2009 om 13:11

wat een balcontrole zeg die bal die Engelaar gister ineens uit de lucht op zn schoen nam en doorhakte!!

2 oktober 2009 om 13:21

Wat denk je van Seedorf een kans geven speelt wekelijks in de basis van Ac Milan?

2 oktober 2009 om 17:33

Seedorf speelt bij Milan de sterren van de hemel, maar op een onverklaarbare reden lukt het bij Oranje niet. Dus zet Fer of Brama maar op de plek van Engelaar.

2 oktober 2009 om 20:24

Fox zou me niks verbazen als hij Fer der bij haalt, Als het aan hem ligt speelt heel feyenoord bij het Nederlands elftal!
Blijft maar Kuyt in de spits zetten of Van Persie! Beide lopen constant weg uit de spits! Gwn op 10 Sneijder, rechtsvoor Kuyt, spits Huntelaar en links Robben/elia/

on: Wat moet het Nederlands elftal met deze slome gast! Ben totaal niet gecharmeerd van deze man! We hebben met De Jong, van Bommel en De Zeeuw prima keuzes op zijn positie!

Gun het Engelaar wel, hij doet het idd goed de laatste tijd

2 oktober 2009 om 12:32

Doe mij Bakkal maar....

Veel meer kwaliteit

engelaar komt echt op stoom bij psv... samen met afellay en bakkal echt een prachtig middenveld...

3 spelers van psv... dat is alweer een tijdje geleden dat dat is voorgekomen.

Ik persoonlijk vind hem te traag in zijn spel voor het Nederlands Elftal!

2 oktober 2009 om 12:22

Persoonlijk vind ik dat hij zichzelf wel tijdens het Ek heeft bewezen waar hij heel goed samen met de jong speelde. Al vind ik een fitte van Bommel een betere speler dan Engelaar.

2 oktober 2009 om 12:33

Engelaar heeft eigenlijk alleen tegen Frankrijk en Italie goed gespeeld. Die spel die hij speelde zie ik jammer genoeg niet meer terug.

Off: Weet iemand waarom Boulah niet is geselecteerd. Hij is terug van een blessure of gaat het om zijn wedstrijdritme?

2 oktober 2009 om 16:39

Geldt dat niet voor heel Nederland op het Ek? Tegen Roemenië speelde iedereen al minder en Rusland is bij iedereen bekend helaas.

Het wordt een slopende trip naar Australië, met in totaal 42 uur reistijd. Dus ik denk dat de zwakke broeders in de selectie wel zullen afhaken en dan bedoel ik uiteraard Affelay. Hij meldt zich vaker af dan dat hij aanwezig is. Zal wel een spierblessure oplopen komend weekeinde.

2 oktober 2009 om 12:19

Lol, ik vrees dat je gelijk krijgt....

2 oktober 2009 om 12:32

Eerlijk tegen jouw gezegd hoop ik dat de drie Ajacieden ook een lichte blesure oplopen dit weekend zodat ze deze belachelijke oefeninterland niet hoeven mee te maken, het gaat toch nergens meer over drie dagen reizen om 1½ uur te voetballen, het zal wel flink schuiven voor de knvb denk ik anders deden ze het niet, maar voor mij hoeft het zowieso al de domme oefeninterlands tijdens de competitie.

2 oktober 2009 om 12:44

Spelers moeten niet zo huilen dat ze lang moeten reizen. Is part of the job namelijk. Het moet een eer zijn om voor je land over de hele wereld te vertegenwoordigen. Mooi weer voetballers die alleen willen aanschuiven om eigen individu te sterken zouden thuis moeten blijven.

2 oktober 2009 om 13:29

@ Mrorange

Maar wat is het nut voor de vedettes die het al bewezen hebben om tegen een bovenmatig land als Australië aan te treden? Spelers die de afgelopen twee weken 2 keer per week gespeeld hebben zullen ook niet zo fris meer zijn in de benen en dit is het ideale moment voor deze jongens om rust te pakken.

Oefeninterlands als deze zijn bedoelt om te expirimenteren en de jongere jongens ervaring op te laten doen. Niet om de vedetten nog verder te vermoeien na de drukke Europese weken met een trip naar de andere kant van de wereld voor een oefenpotje tegen een aardig land. Dat is gewoon vragen om blessures.

2 oktober 2009 om 14:49

Dat is de keuze van een bondscoach. Als hij spelers niet wil gebruiken en jongere garde wil proberen, hoeft hij die spelers ook niet te selecteren. Door alle commerciële belangen en absurd hoge transfergelden creeeren we nu een situatie dat spelers liever thuis blijven (moeten blijven) dan dat men mee gaat.

Bovendien zijn oefeninterlands helemaal niet bedoelt om te experimenteren. Zeker niet zo vlak voor een Wk. Beter om met je 'beste' spelers te spelen en proberen wat automatismen in te bakken.

2 oktober 2009 om 15:05

Dat automatisme inbakken hoeft per defenitie niet down under, dat kan ook tegen bal op het dak 9, hier om de hoek. Ik denk zelfs dat het beter is, om gewoon 2 uur per week daarin te investeren bij elkaar achter gesloten deuren in Zeist, dan deze absurde reis.

Snap niet waarom die spelvertrager is opgeroepen. Geen slechte speler ofzo, maar we hebben zat middenvelders die beter zijn

wat ik me afvraag is fer nou minder als mendes da silva en stijn schaars ?
elia kuyt en van persie in de aanval lijk mij ?

2 oktober 2009 om 12:20

wel minder dan Schaars, niet minder dan da Silva

2 oktober 2009 om 18:53

Schaars en Da Silva spelen in ieder geval op een hoger niveau. Fer is een lange Lucifer, kan niks en zal ook niks worden, als je De Guzman had gezegd, had ik je eerder serieus genomen

We kunnen toch gewoon kuijt in de spits zetten.

Terecht van Engelaar

Snap alleen niet dat Schaars er nog bij zit. Laat zien dat hij tekort komt op Cl niveau.

ipv daarvan kan hij Brama proberen, die blinkt wekelijks uit bij Twente

2 oktober 2009 om 12:21

Ja daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Da Silva en Engelaar komen te kort. Probeer Brama of Fer in dit soort interlands

En Bakkal zou ook niet misstaan

2 oktober 2009 om 12:41

Jij hebt Brama wel zien excelleren in de Cl?

Zou het toch graag een keer zo zien . Jong team met toch al veel ervaring en kwaliteit.

Vorm
Vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Engelaar
Sneijder
De Jong
Kuyt
V Persie
Elia
2 oktober 2009 om 12:22

Goede opstelling op bepaalde punten. Pieters zou over een tijdje als hij dit niveau vast houd ook wel opgeroepen kunnen worden want als links back hebben ze niet zo veel. Alleen Braafheid en Gio maar dat zijn allebei ook geen wereldsterren hoewel Braafheid het goed deed tegen Juve

Goed dat Engelaar er weer bij zit. Speelt goed bij Psv samen met Afellay.
Als Bakkal zo doorgaat zit hij over een tijdje ook wel bij hij doet absoluut niet onder voor bijv. Schaars. En Mendes da Silva vind ik zelfs minder dan Bakkal hij heeft dit jaar nog niks laten zien.

2 oktober 2009 om 12:23

Wat betreft Mendes ben ik het zeker met je eens,,,, die voegt binnen oranje he-le-maal niets toe. Zelfde speler als Engelaar, de Zeeuw en de Jong alleen zijn deze laaste drie verder dan Mendes. Bakkal is meer een aanvallende middenvelder en dan vind ik toch echt Sneijder, Van der Vaart en Afellay beter. (en bovendien kan van Persie ook prima op 10)

2 oktober 2009 om 12:29

ik vind bakkal een helemaal andere voetballer...vind hem meer een type cocu...sneijder/vd vaart en afellay zijn sterk aan de bal, maar bakkal is juist enorm goed tussen de linies, zonder bal....

met zijn diepgang en voetbalslimheid, voegt hij zeker iets toe aan het nederlands elftal....als bakkal/engelaar/afellay zo doorgaan en psv kampioen maken, dan zie ik ze alle 3 wel meegaan naar het Wk...

ook pieters als back wordt steeds sterker....als die dit seizoen zo blijft ballen, dan gaat ook hij mee naar z-afrika...

2 oktober 2009 om 13:32

Van Bommel en de Jong zn (terecht) onomstreden, daarachter komt in mn optiek nu de Zeeuw. Schaars speelde een tijd goed, maar zakt de laatste tijd terug. Da silva en Engelaar vind ik beiden niets toevoegen aan oranje. In nood kan Affelay daar nu zelfs spelen, zoals hij bij Psv nu doet en is hierdoor multifunctioneler...zou dan daarnaast idd liever Bakkal in zn huidige vorm meenemen.
Pieters??die heeft wel de weg naar boven gevonden, maar staat als rechtsback minimaal 3de in de pikorde achter Wiel & Heitinga.

2 oktober 2009 om 14:21

Engelaar heeft vorig jaar op het Ek wel bewezen dat hij het niveau van nederlands elftal aan kan en hij komt nu weer steeds dichter bij die vorm.
Een hele mooie piekorde maak je daar hoor maar Pieters is toch echt een linksback geen rechtsback

2 oktober 2009 om 14:49

Als je het voetbal niet volgt, dan reageer gewoon niet....

Pieters rechtsback??? laat me niet lachen...dat is een échte linksback vriend....

De jong omomstreden?? zeker vanwege zijn geweldige wedstrijden in oranje de laatste keren??? en het feit dat hij bij city lekker op de bank zit??? Een de jong bij hsv is een aanwinst, maar in zijn huidige vorm absoluut een matige voetballer...

2 oktober 2009 om 15:13

Ja De Jong is onomstreden. En misschien dat je even was ingedut, maar tegen Japan en Schotland speelde de jong uiterst solide, tegen Japan wat mij betreft samen met Van der Wiel de beste speler. Hij maakte misschien die lompe overtreding, maar iedereen veroordeelde hem daar vervolgens op. Feit is dat hij die wedstrijd op ongeveer 60 passes maar 1 pass verstuurt die niet aankomt, terwijl hij vrijwel elk duel wint dat hij aangaat. Als controlerende middenvelder doe je het dan gewoon uitstekend.

Ik vind het absoluut de slechtse selectie van Oranje onder Bert van Marwijk. Dat komt door allerlei omstandigheden waar je niets aan kunt doen.
Wat voegt een Mendes da Silva toe aan het Nederland elftal? Als hij er alleen maar bij zit omdat Mark van Bommel geblesseerd is kan ik het me nog voorstellen, maar ook al is van Bommel fit, dan zit hij erbij.
Helaas is Robben geblesseerd, is van Bommel geblesseerd, is van der Vaart gepasseerd, Boulahrouz gepasseerd en als van Persie en Ooijer ook nog afvallen, wat voor uitstraling en welke waarde heeft een oefentrip naar de andere kant van de wereld dan?

Ik snap sowieso niet dat ze naar Australië gaan om te oefenen!
De meeste voetballers van Australië voetballen in Europa, dus je reist volgende week met maar liefst 35 voetballers af richting Australië om 90 minuten te voetballen. Vervolgens weer naar het vliegveld om met een gigantische jetlag aan te komen in Europa om het competitieprogramma weer op te pakken.

Maar om terug te komen op de selectie. Afvallen zouden voor mij:
- Loovens (maar indien Ooijer afvalt, zou ik hem erbij houden)
- Mendes da Silva (geef dan Wout Brama de kans, Mendes voegt niets toe)

De spelers die ik mee zou nemen naar Zuid Afrika zijn:
- van der Sar, Stekelenburg, Vorm
- van der Wiel, Boulahrouz, Heitinga, Ooijer, Mathijsen, van Bronkhorst, Braafheid
- van Bommel, de Jong, Schaars, de Zeeuw
- van der Vaart, Sneijder, Afellay
- van Persie, Kuijt, Robben, Elia
- van Nistelrooij, Huntelaar

Op de standby lijst zou ik Babel, Engelaar, Loovens, Bouma (mits wedstrijdfit), Koevermans, Velthuizen zetten

2 oktober 2009 om 12:36

Goede selectie. Alleen snap ook nie waarom Boulah niet is geselecteerd... Toch 1 van de beste verdedigers die we hebben.

Engelaar heb ik toch liever dan Schaars op dit moment. Hij draait totaal niet. Ok zijn hele team niet maar als je kijkt hoe hij speelt is hij deelsverantwoordelijk waarom het zo belachelijk gaat met Az

2 oktober 2009 om 14:54

Als Boularhouz weer eens wedstrijden op niveau gaat spelen kan je hem meenemen. Op dit moment heeft hij 0,0 wedstrijdritme.

2 oktober 2009 om 13:36

@ Teetje

Lijkt me een goede selectie om mee naar het Wk te gaan. Hoop alleen dat Van Bronckhorst en Oojier qua niveau niet(nog)verder afglijden, want die zn duidelijk op hun retour. Helaas hebben we weinig fitte& betere opties....
Hopen dat Urby eens constant presteert, of Drenthe zich redelijk ontwikkeld. Mooiste zou zijn als Bouma idd weer fit is, aangezien hij eventueel ook centraal kan spelen.

Ik vindt Engelaar juist een goede keus.
Met Engelaar op het middenveld staat er iemand, een vent! Met alleen snelle aanvallers zal je geen toernooi winnen. Hij is fysiek sterk, balvast en behoudt het overzicht.

In de hitte van Zuid Afrika heb je een speler zoals Engelaar nodig die kan heersen op het middenveld.

2 oktober 2009 om 15:03

hitte van Zuid-afrika??? Als het wk wordt gespeeld is het daar winter dus zal niet extreem warm zijn

2 oktober 2009 om 22:46

Ik was 2 jaar geleden op vakantie in zuidafrika, het is daar in de winter echt heerlijk voetbalweer. Er staat een zonnetje, strak blauwe lucht, en een lekkere 20 graden.
Kortom: ik sluit me bij je aan

Huntelaar zal weer op de bank beginnen verwacht ik. Hij speelt bij Ac Milan ook niet in de basis, Kuyt is een prima speler en heeft de laatste tijd veel voor Liverpool ook betekend leuk om Engelaar weer terug te zien bij Oranje. Snap alleen niet waarom Mendes da Silva er dan nog bij zit, had namelijk het gevoel dat die 2 elkaar afloste. Vind Mendes da Silva niet echt super bij Oranje. Ik had eerder die plek open gelaten voor een speler die tegen het niveau van Oranje aan zit meer dan Mendes da Silva ( type Brama bijv. ). Maar Van Marwijk maakt de keuzes en tot nu toe heeft hij het goed gedaan dus mogen we eigenlijk gewoon niet klagen |p

Ik vind het een goede selectie. Het middenveld en de aanval staan wel goed hoor. Het zorgenkindje blijft tog egt wel de verdediging van het nederlandse voetbal. Dat zag je ook gisteren weer bij Ajax.

Toch zuur dat je zo'n halve voetballer als Engelaar selecteerd ipv een fijnbesnaarde speler als vdvaart...

Waar blijft toch die uitnodiging voor Bakkal Bert? Straks kiest hij nog voor Marokko en zijn wij deze begenadigde voetballer kwijt!

En voor de mensen die gaan zeggen dat hij nog niet klaar is kan ik het volgende zeggen. Bakkal heeft kwaliteiten die wij voor de rest niet hebben. Heel simpel gezegt, hij is een lopende speler i.p.v. het type dat de bal in de voeten wil hebben. De enige die ook diepgang en loopvermogen heeft is De Zeeuw maar die is veel minder effectief hierin en scoort bijvoorbeeld veel minder. Ook speelt Bakkal veel dieper en zouden we met hem gemakkelijk het 4-3-3 kunnen spelen zoals P S V doet, met de punt naar achteren. Ik zou hem er altijd bij nemen!

Dus Bert, wake-up!

2 oktober 2009 om 13:20

Helemaal mee eens, ik zou Bakkal ook een kans geven. Een lopende middenvelder die bovendien vaak op de goede plek staat (een soort Litmanen dus, alleen dan in Eindhovense dienst).
Je hebt gelijk dat De Zeeuw ook een lopende speler is, maar Bakkal is veel doelgerichter. De Zeeuw is meer een type die de bal in het spel houdt (ook zeer belangrijk). De Zeeuw valt ook altijd op in een wedstrijd terwijl Bakkal vaak minutenlang onzichtbaar is.

2 oktober 2009 om 14:36

Ik ben Ajacied en ik wil helemaal niets van Psv weten, maar Bakkel is 1 van de uitzonderingen. Hij speelt altijd goed spel, heeft veel loopvermogen en kan ook nog goed positie kiezen. Verdedigend gezien kan het misschien ietsje beter, maar zeker wel voer voor Nederlands elftal.

2 oktober 2009 om 15:13

Blijkbaar heeft bert naar je geluistert Hanzz , hij lijkt bakal te volgen

Verder vind ik opzich de selectie wel goed, Brama zou er mischien ook wel inpassen, maar mendes is ook niet slecht.

Ik zou Bakkal weleens willen zien bij het Nl elftal. Wat doet Mendes da Silva daar nog? Die presteert al weken matig. Bakkal is uitblinker bij Psv op het sterke middenveld. Scoort aan de lopende band belangrijke goals, maakt belangrijke assists en kan ook als verdedigende middenvelder spelen met heel veel diepgang.

Bert, durf eens iets te doen en roep Bakkal op!

Weer die Mendes Da Silva! Hij is niet goed genoeg, geeft Bakkal een kans Van Marwijk! Wanneer krijgt Drenthe een kans? Hij heeft volgens mij meer speelminuten gespeeld dan Braafheid. En in die wedstrijden scoorde hij ruim voldoende. Volgens mij heeft Ronaldo liever Drenthe op het veld dan Marcelo. De combinaties Ronaldo - Drenthe verloopt veel soepeler en sneller dan combinaties Ronaldo - Marcelo, als ik het goed gezien heb.

2 oktober 2009 om 12:44

@thierry2004
drenthe heeft vorige week zijn eerste competitiewedstrijd gespeeld waarbij hij gelijk iemand zwaar geblesseerd schopte, verder speelde hij alleen tegen zurich in de cl.. ben dus benieuwd wanneer je al die combinaties gezien hebt tussen ronaldo en drenthe..
braafheid daarentegen speelt wekelijks bij bayern..

2 oktober 2009 om 13:03

Serieus? Dan moet ik Duitse competitie vaker volgen, hoewel het raar is dat Sport1 Bundesliga niet live uitzenden als ze op dezelfde tijdstip als Premier League spelen

2 oktober 2009 om 13:10

ze hebben de rechten niet meer het was te duur ze probeerden het nog samen te kopen met eredivisie live

2 oktober 2009 om 13:13

Rtl7 gaat de Bundesliga uitzenden vanaf heel binnenkort

2 oktober 2009 om 13:24

@remco1981

gaan ze dan de live wedstrijden uitzenden of weer samenvattingen, zoals dit eerder altijd te zien was op ik geloof rtl5 op zaterdagavond 6 uur! vond ik altijd geweldig om naar te kijken!

2 oktober 2009 om 14:50

Met ingang van komend weekeinde zijn beelden van de Bundesliga, de Duitse voetbalcompetitie, te zien bij Rtl 7.
Volgens het Ad zendt de omroep elke zaterdag een wedstrijd live uit en is er op zondag een programma met samenvattingen.
De nadruk ligt op de clubs met veel Nederlandse inbreng, zoals Hsv en Bayern Mã¼nchen.

ps: Vz, ik weet dat dit niets met het onderwerp te maken heeft maar ik geef graag antwoord op deze vraag.

Het is dus duidelijk dat van marwijk kiest voor kwantiteit in plaats van kwaliteit.. In mijn ogen haal je met engelaar en ooijer juist 2 vertragende spelers binnen je selectie want deze jongens hebben bewezen het snelle aanvals spel van oranje niet aan te kunnen. En ook mendes is een verrassing want die jongen komt voor dit niveau veel en veel te kort maar dat is mijn zienswijze. Ik hoop dat van marwijk het gelijk aan zijn kant krijgt maar voorlopig ben ik kritisch op zijn selectie beleid want met deze selectie word je zeker uitgeschakeld op een groot toernooi.

Goede selectie. Die Van der Vaart mag zo wel lekker thuis blijven, hebben ze niet echt nodig. En die 'wereld verdediger' zoals iedereen em al noemde.. marcellis haha die komt niet eens meer in aanmerking voor Nederland B haha wat een dramatische speler zeg!
Nu moet Huntelaar nog even gaan scoren... Drenthe of Braafheid kan er nog wel bij, en Bakkal i.p.v. Mendes da Silva, dan komt het goed met Oranje.

mendes da silva er in ieder geval uit. en degenen die wel s een kans zouden mogen krijgen in een oefenduel zijn bakkal, brama, fer en vlaar.

2 oktober 2009 om 13:15

Ik kan me nog wel een Ron Vlaar tegen Italie herrineren, hehe. Laat die gozer eerst maar een goed seizoen draaien bij Feyenoord.

2 oktober 2009 om 13:25

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Gelukkig ook maar. Vlaar was toen net 19 en had helemaal nooit bij het Nederlands Elftal moeten worden gehaald. Ach ja, achteraf gesproken is dat altijd makkelijk praten. Maar feit is wel dat hij tot nu toe een vlekkeloos en foutloos seizoen doormaakt. En zijn knie lijkt het ook goed te houden.
Je hebt gelijk dat hij eerst een constant seizoen door moet maken, dat heeft van Marwijk ook gezegd.

2 oktober 2009 om 13:35

ach...ik kan me ook ene vd sar herrineren die een dikke blunder maakte met alle gevolgen van dien..

1 wedstrijd zegt toch helemaal niks! hij is gewoon goed bezig en als ie zo door blijft gaan verdiend ie zeker een kans

Ik begin een beetje te twijfelen aan Meneer van Marwijk.. hij selecteert volgens eigen zeggen op: 'vorm en speeltijd'. Vandaar uit begrijpelijk dat vd Vaart niet mee mag, maar waarom schaars en mendes da silva wel dan???

1: ze hebben in het verleden al bewezen dat ze ut niveau van Nl nog niet aankunnen;
2: Az is dramatisch in vorm en daar dragen zij ook hun steentje aan bij;

Daarom kan k de keuze voor deze 2 heren niet begrijpen.

Echter de selectie van Engelaar en Afellay zijn volkomen begrijpelijk, beide spelers zijn in topvorm en spelen met psv ook goed voetbal! Daarnaast wil ik toch ff zeggen dat vd vaart egt wel een toegevoegde waarde kan hebben voor dit Nl, ondanks dat sommige donks hier menen van niet (daarbij staat buiten discussie dat het begrijpelijk is dat hij niet geselecteerd is).....

2 oktober 2009 om 12:54

ook val je niet zomaar af bij oranje....en je valt daarbij eerder af als je niet of nauwelijks speelt, zoals vd vaart, dan wanneer je niet best in vorm bent zoals schaars en da silva. vind t dus niet heel gek dat hij hen gewoon weer selecteerd (al zou hij mendes niet moeten selecteren..die is gewoon niet goed genoeg)

Waarom die trage Andr㨠Ooijer,waarom Ronnie Stam eens niet een keer proberen?

Waarom de uit vorm zijnde Stijn Schaars ,waarom Wout Brama niet een keer proberen?die doet het al 1 1/2 jaar achter elkaar goed.

Waarom de niets toevoegende David Mendes Da Silva,waarom Theo Janssen is niet een keer proberen,ã¨ã¨n van de beste middenvelders in Nederland op dit moment.

Oja ik weet al waarom ze niet geselecteerd worden,ze spelen bij Fc Twente!

2 oktober 2009 om 13:35

Ronnie Stam ahum....beetje door een rode twente bril gekeken zeker. Goede clubvoetballer, maar zeker niet goed genoeg voor oranje. Loopt vaak uit positie, verliest vaak de bal. Hij is aanvallend beter dan verdedigend. Bovendien heeft hij vd Wiel en Heitinga vor zich in Oranje, dus geen reden om hem op te roepen

Mendes da Silva eruit mee eens...waardeloze voetballer voor het niveau nederlands elftal...de veel geopperde brama of bakkal maar eens proberen. Theo Janssen...weet ik niet. Ik vind hem niet geweldig goed (maar zeker ook niet slecht!).

Ik denk dat Bert nog wel wat moet gaan sleutelen aan zijn selectie....maar dat zo n 15 namen toch wel vaststaan om mee te gaan en de rest straks een invulling wordt van de juiste poppetjes (dus wissels die niet zeuren) ervaring en ambitie (weinig interlands gespeeld).

Succes voor Bert

bakkel is echt zwaar overschatte speler ,,hij draait nu een beetje goed mrr hij is niet constant genoeg,vooral met de veel betere middevelders die we hebben. dit zou mijn opstelling zijn. Als babel meer basisplaatsen krijgt

stekelenburg
V/d wiel
heitinga
mathijssen
braafheid
affelay/
snijder
de jong
elia
van persie
babel
2 oktober 2009 om 13:01

over zwaar overschat gesproken....babel rs

2 oktober 2009 om 13:06

babel krygt gwn de kans niet en als hy al de kans krijgt en het hele team speel slecht dan word babel meteen geslachtofferd en bakkel krijgt wekelijks de kans met vertouwen van de trainer en dt krijgt babel niet

2 oktober 2009 om 13:04

Onder welke steen heb jij de laatste jaren geleefd dan?
Oranje voetbald al lang geen 4-3-3 meer!
Voor de rest ben ik het wel aardig met je een qua spelers.
Zo zou ik het doen.
normaal van bommel op de plaats van de zeeuw.
zo winnen we het wk wel

Stekelenburg
van der wiel
heitinga
mathijsen
braafheid
de zeeuw
de jong
van persie
sneijder
elia
huntelaar
2 oktober 2009 om 17:25

V bommel i.p.v de jong en vorm in de goal en ik ben het er helemaal mee eens

Hier had in mijn ogen, van der vaart makkelijk bij kunnen zitten. Dan laat je Engelaar of Mendes Da Silva toch lekker thuis.

terecht dat engelaar erbij zit, draait heel goed op het moment bij psv...
ik zie graag deze opstelling voor komende wedstrijden en die gasten lekker in laten spelen op elkaar voor het Wk!

stekelenburg
vd wiel
heitinga
ooijer
bronckhorst
de jong
sneijder
affelay
van persie
kuijt
elia

Engelaar is lang niet goed genoeg voor het ned. elftal, hij wordt opgeroepen omdat v. bommel geblesseerd is. Gewoon de zeeuw en de jong controleurs

stekelenburg
heitinga
ooijer
mathijsen
gio
de zeeuw
de jong
kuijt
sneijder
elia
van persie

Tsjaa dan blijft altijd nog de vraag, wanneer wordt Clarence Seedorf een keer opgeroepen?
Belachelijk dat hij links gelaten wordt. Dit is een oefenwedstrijd, geef de beste man Alstublieft een kans om zich te bewijzen, in de plaats te gaan roepen dat hij een te grote staat van dienst heeft om op de bank te zetten. dit is een speler die overigens op meerdere plaatsten op het middenveld uit de voeten kan.

Ik twijfel al wat langer aan de keuzes van meneer van Marwijk. Hij lijkt toch bepaalde favorieten te hebben. Met alle respect voor Orlando, maar hij komt gewoon te kort voor dit Nederlands elftal (handelingssnelheid is om te laag, onvoldoende fel en te weinig diepte zoekend). Resumerend: hij vertraagd het spel te veel. Is een prima speler voor psv maar niet voor niveau Nl elftal. Eerste keuze voor verdedigend middenveld is Bommel en de Jong met de Zeeuw als een goede back-up.
Daarnaast:
- Glen Loovens nog een keer selecteren?
- Gio, als hij dit keer weer zo speelt als vorige keren en de laatste tijd bij Feyenoord ben ik bang dat we toch echt afscheid moeten nemen van deze man (drenthe is een goede optie, en zelfs emanuelson speelt op dit moment beter)
Wel terecht dat hij Babel selecteert. Robben is toch veel geblesseerd en met Babel en Elia heb je opties op de flanken.

2 oktober 2009 om 13:33

kijk jij überhaubt wel naar psv? engelaar is de man met de mooie steekballen en volgens mij zijn steekballen niet vertragend of wel dan?

On:terecht dat engelaar geselecteerd is is goed in vorm maar waarom nog mendes da silva selecteren als je Otje bakkal het?
voor de rest ziet het er wel goed uit

2 oktober 2009 om 13:37

Ga nou niet vertellen dat Psv mooi en aantrekkelijk voetbalspeelt. Het is degelijk en men wint veel. Dat is heel goed, maar niet echt aantrekkelijk lijkt me. Er komen niet voor niks zo weinig mensen bij die Europa Cup wedstrijden...dodelijk saai, maar wel effectief.

Engelaar is zeker de motor op het middenveld die Bakkal en Afellay beter laat spelen, maar de Zeeuw v Bommel en de Jong (misschien ook wel schaars) zijn beter vind ik persoonlijk.

2 oktober 2009 om 13:42

@ 040vaart

Engelaar strooit idd op eredivisieniveau wel eens met steekballen, echter zo snel het tempo & de handelingssnelheid omhoog gaan, strooit hij alleen maar met foute passes...

2 oktober 2009 om 14:34

Volgens mij zijn italië en frankrijk wereldtop ? Daar speelde die toch ook erg goed.

Engelaar doet niets onder voor een de schaars of mendes da silva, en is zelfs beter dan een de zeeuw, dus lijkt me meer dan logisch dat die erbij zit

2 oktober 2009 om 14:52

@vedet ga toch weg....psv voetbalt met een erg aanvallend elftal....engelaar/afellay/bakkal/toiv. en opkomende backs.....daarom creeerde ze in de eerste helft gisteren ook gewoon 5 100 kansen in een europese wedstrijd.....

Weet iemand eigenlijk waarom Huntelaar is geselecteerd. Speelt bij mijn weten niet bij Milan.

2 oktober 2009 om 13:41

Heeft natuurlijk al wat meer ritme op gedaan dan bijvoorbeeld Van der Vaart en pakt wel degelijk zijn minuten, al minder dan vooraf gehoopt en met name verwacht, maar die red zich uiteindelijk wel hoor. En daarbij: wat is het alternatief? een logische vervanger bedoel ik dan he.

Weer die mendes laat die gozer toch thuis die is niet goed genoeg voor nederlands elftal! Fer is jong maar is veel beter dan hem Ik vind Engelaar wel logische die doet het goed ik zou nu wel de zeeuw beginnen die gozer is in top vorm de jong speelt te weinig ook zou ik graag Vlaar als die wat meer heeft gespeeld erbij zien komen samen met Loovens in het hart zie ik wel zitten

Mijn opstelling is wel gebasserd op als iedereem fit is.

en dan heb je Elia die er zit

Vorm 12
De Jong 13
Matijsen 14
Huntelaar 15
Van De vaart 16

stekkelburg
heitinga
Vlaar
Loovens
Braafheid
De Zeeuw
Van Bommel
Van Persie
Sneijder
Robben
Kujt
2 oktober 2009 om 13:39

Jij wilt volgend jaar geloof ik wel erg snel terug boeken vanuit Zuid-afrika is het niet? Met zo'n defensie.

2 oktober 2009 om 13:42

Dit zal het in de toekomst toch worden of heb jij een ander opie

Engelaar is een leuke club voetballer maar absoluut niet Oranje waardig. En Australie is toch het land van de kangeroe en niet van de slakken? Dat tempo past wel bij hem, maar als het nivo echt omhoog gaat heb je aan Engelaar niets, dan gaat alles langs hem heen. Juist van zo'n speler mocht je gisteren verwachten dat hij z'n ploeg de 2e helft bij de hand zou nemen, maar juist Engelaar werd in die fase aan alle kanten voorbij gelopen.

2 oktober 2009 om 13:37

En zijn potentieel tegen Italië (euro 2008) is je niet opgevallen? Of blijft men erbij dat hij boven zijn 'kunnen' speelde? Vind ik knap, want hij 'kon' het op dat moment prima bijbenen. Sterker nog: vond hem de beste van het veld. Overigens zie ik in hem geen basisspeler (dat zijn voor mij De Jong en Van Bommel op die posities), maar het niveau kan hij naar mijn mening wel degelijk aan. Prima voetballer.

Dat Engelaar af en toe wat loom oogt en handelt beaam ik meteen, maar durf hem dan ook te complimenteren als hij het wel goed doet, want de laatste weken speelt hij gewoon prima bij psv samen met Bakkal en Afellay. Hij verdeeld, beschikt over veel diepgang en voert zijn verder taken ook gewoon uitstekend uit. Persoonlijk vind ik hem ondergewaardeerd, want de enigste defensieve middenvelder met veel diepgang in zijn spel is sowieso De Zeeuw, dus daar kun je de overige middenvelders ook op 'pakken' om het zomaar te stellen. Terechte selectie dus naar mijn mening. Verder zie ik namen voorbij komen als Fer en Brama. Begrijp me niet verkeerd, want het zijn jongens met ontzettend veel potentie en ze draaien vooralsnog prima, maar ik vind dit verder wel erg oppertunistisch denken. Ze komen net kijken, dus laat ze eerst maar is over een langere reeks constant en goed presteren (om te beginnen dit seizoen) en de concurentie voor hun posities zijn toch al een paar stapjes verder in hun ontwikkeling zouden jullie ook niet denken, ook krijgen ze gegarandeerd nog te maken met een terugslag op hun jeugdige leeftijd. Overigens zie ik in hun wel 2 toekomstige oranje klanten, maar je moet ze vooral niet te snel willen brengen.

Ik vind dat van Marwijk wel wat mag gaan uitproberen. Gooi eens nieuwe mensen in de ploeg!

Bakkal, Brama, Dingsdag, Breuer, Ronnie Stam, Koevermans! Die hebben allemaal specifieke kwaliteiten.

Gooi Mendes eruit, evenals Babel en Nigel de Jong!

Steek
Wiel
Matthijsen
Heitinga
Braafheid
Kuyt
Bommel
De Zeeuw
Robben
Huntelaar
Persie
2 oktober 2009 om 14:53

Breuer en Dingsdag?
Niet serieus te nemen dit..

Worden bij Heerenveen al aan beide kanten voorbijgelopen en blinken vooral uit in het maken van overtredingen. Of bedoel je dat met hun specifieke kwaliteiten?

En als je Nigel de Jong er uit wil gooien verlies je helemaal je geloofwaardigheid en zet je jezelf neer als iemand die maar zo wat brabbelt.

Sorry hoor maar Dinsdag, Breuer,stam en helemaal koevermans hebben niet de kwaliteiten die we in het Ned elftal kunnen gebruiken.
En heeeeeeeeeeel misschien als er niemand meer is Bakkal en Brama.
We willen toch wereld kampioen worden of niet!!!

On: Engelaar doet het zeker naar behoren bij psv, maar als iedereen gewoon fit is vind ik dat van Bommel, Sneijder, de Jong,de zeeuw en affelay moeten uitmaken wie erop het middenveld staat.
Elia gaan we zeker in de basis zien want robben is helaas geblesseerd.
Ik vind het jammer dat er geen andere verdedigers worden uitgenodigd Boula, maduro ipv ooijer en Bronckhorst want die vind ik geen sterke indruk maken en beetje te oud.
Dit is mijn opstelling tege Australie

Steek
wiel
heitinga
mat
braaf
Kuyt
Sneijder
De jong
Elia
huntelaar
v persi

Waarom die Babel er weer bij. Omdat hij toevallig 2x gescoord heeft. Hij kan alleen voor links of rechts voor. Alternatieven zijn Elia, persie, Snijder, Engelaar, Kuyt, Afellay.
Zeker ook liever vd Vaart die er, alleen voor nu, niet bij zit. Babel is nooit goed genoeg geweest en zal het nooit worden. Robben komt ook nog terug. Probeer dan inderdaad eens Bakkal, Jansen, de Guzman of iemand anders die potentieel heeft.

Dit moet de selectie worden voor wk 2010 een paar spelers moeten eruit en een paar nieuwe erin!

Doel:zelfde als nu tenzij v.d. Sar terugkeert.

Verdedeging: Braafheid,heitinga,mathijsen,ooijer,pieters,v.d. Wiel

Middeveldfellay,engelaar,bakkal,v. Bommel,de Zeeuw,de Jong,sneijder

Aanval:robben,elia,v Persie,kuyt,huntelaar als hij speelt, v. Nistelrooij als hij fit wordt en speelt

Stekelenburg
Heitinga
Ooijer
Mathijsen
Pieters
v.Bommel
de Jong
Kuyt
Sneijder
Robben
v. Persie

Jammer dat Babel er nog bij zit, hopelijk is dat niet het geval als Robben fit is.

nou, mooi punt naar achter, eindelijk weer goed aanvallend voetbal.
ben niet zo'n fan van stekelenburg dus kies ik voor vorm. van persie staat bij van marwijk op rechts, maar draait altijd naar z'n linkervoet, dus heb ik hem links gezet. robben heeft bewezen op rechts uit de voeten te kunnen, dus staat hij daar. eindelijk af van mathijsen, die zo slecht verdedigt. ik vond braafheid het woensdag (bayern-juventus) niet slecht doen en zet hem daarom i.p.v. van bronckhorst. ook haal ik kuyt eruit, lijkt nergens naar. als we zo spelen hebben we een kans om wereldkampioen te worden, want daar hebben we onderhand wel recht op!

vorm (c)
van der wiel
ooijer
heitinga
braafheid
sneijder
engelaar
afellay
robben
huntelaar
van persie

Seedorf, Drenthe?

zeg nou is eerlijk, Stijn Schaars/mendes da Silva of Seedorf.. doe normaal man.
Braafheid deed het niet verkeerd in zijn debuut, maar toch vind ik Drenthe beter. Dat is gewoon een kleine beest.

2 oktober 2009 om 16:31

Waarom Drenthe? Omdat hij voor het eerst sinds mei 2007 weer twee goede wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld? Wat een onzin zeg. In Oranje horen spelers met uitzonderlijke kwaliteiten (die Drenthe wel bezit) en constant kunnen presteren (dat doet Drenthe nog niet). Nu is Braafheid ook niet aan een supergoede periode bezig, maar de bondscoach moet keuzes maken en op basis van het afgelopen jaar verdient Braafheid een selectie, niet Drenthe. Zijn tijd komt ongetwijfeld nog, want hij heeft wel laten zien een vechter te zijn en dat hij goed kan voetballer is een feit.

@ speedy17
helemaal mee eens...

Schaars kan ik dan nog enigzins inkomen maar Mendes Da Silva?! Wij hebben Seedorf als mogelijkheid! Van de Vaart is zelfs beter dan Da Silva...

niet meer als logisch dat Orlando erbij zit speelt goed bij Psv en voegt wat toe wat ik verrassend vind is dat Schaars en Mendes er nog bij zitten Otman is een betere speler meer loopvermogen maakt geen grote fouten en pikt zijn doelpuntjes mee als Schaars er moet staan staat die er niet dus ik zou voor Schaars en Da Silva Bakkal en Seedorf oproepen

2 oktober 2009 om 19:05

Duidelijk dat jij voor Psv bent, die 31 jarige trage speler van een Engelaar(die mislukt is bij een duitse middenmoter) kan je lekker wegdoen voor Bakkal en Seedorf, Mendes kan ook, maar eerst in de spiegel kijken

Nog steeds geen Bramars.
Heel erg jammer want deze voetballer verdiend dit 100%.
Zet Brama tegenover Kaka en je ziet Kaka de hele wedstrijd niet meer terug!
Ik vind het jammer dat spelers die bij Twente spelen (bijna) nooit een kans krijgen op het Nederlands Elftal en spelers die bij Ajax spelen wel maar dat zijn we onderhand wel gewent.

2 oktober 2009 om 16:49

Doe a.u.b. ff normaal!!! Brama is een uitstekende voetballer, maar op het middenveld van Nederland heeft hij gewoon veel concurrentie... en die vergelijking dat hij Kaka uit de wedstrijd speelt is om te lachen!!! Fc Twente draait nu goed en ze menen direct dat ze de beste team/ spelers van de hele wereld hebben.. Gast wordt wakker uit je droomwereldje! Daarbij kraak je ook nog Ajax-spelers slaat helemaal nergens op.. misschien hebben de Ajax spelers (zoals van der wiel) gewoon geluk dat op hun positie midner concurrentie is... daarbij speelt urby ook al weken uitstekend als links back wordt hij geselecteerd? Nee!!! dus stop met die onzinnige uitspraken en....

(ps. dit zou mijn opstelling zijn, in geval iedereen fit is en speelt bij hun club!)

Stekelenburg
van der wiel
heitinga
mathijsen
urby
kuyt
v/d vaar
elia/rob
van bommel
Kuyt
Huntelaar
2 oktober 2009 om 17:07

Brama heeft de kwaliteiten om Kaka uit de wedstrijd te spelen, ik volg twente op de voet en je kunt gewoon zien dat het een toppertje is!
Sorry dat je je aangevallen voelt en dat ik Ajax erbj betrek (zal ik in vervolg niet meer doen).
En dat er bij Ajax sneller spelers worden geselecteerd is gewoon waar en daar kan ik ook best mee leven hoor maar ik wou dit gewoon even kwijt.
Ik ga gouw weer naar mijn droomwereldje toe in Enschede!
Weltrusten.


2 oktober 2009 om 17:35

2 woorden: onderschatting of overschatting!! in dit geval is duidelijk sprake van Overschatting!! Eerst moet hij maar eens bewijzen dat hij dit niveau kan vasthouden.. daarbij mag je ajax zeker erbij betrekken ik zeg alleen dat dat in dit geval niet geheel rechtvaardig gezien mijn duidelijke argumenten!!

Maar goed in Enschede kijken ze misschien met een andere bril naar Ajax! Keap on dreaming....rs

2 oktober 2009 om 16:50

'en je ziet Kaka de hele wedstrijd niet meer terug.'
Is dat niet een beetje te hoog van de toren blazen? Brama is een goede speler, maar zo goed is hij (nog?) niet. Ik snap Van Marwijk wel, ik denk dat hij wacht tot Brama en Stam vertrekken naar een club op een nog hoger niveau of naar een club waar de druk groter is. Als ze daar ook goed spelen, zal hij ze wel oproepen.
On: Goede selectie. Alleen jammer van De Jong, die speelt daar volgens mij nooit en we hebben ook betere Vms dan hij: Van Bommel, De Zeeuw, Engelaar, Afellay, Fer, Brama, Schaars en misschien Mendes.

2 oktober 2009 om 17:36

De jong heeft de laatste tijd weer alle wedstrijden in de basis gestaan bij Man City, dus hij speelt zeer zeker wel!! Of hij geod genoeg is daar kun je idd over twijfelen....

2 oktober 2009 om 17:37

affellay is ander type voetballer als de jong, Fer is te onervaren.. schaars en mendes hebben de kwaliteit nog niet... van bommel speelt meestal naast de jong.. dan heb je alleen nog de zeeuw en engelaar die beiden minimaal gelijkwaardig zijn idd!!

Ik zou graag eens van Persie in de spits zien, zo speelt hij bij Arsenal nu ook. Kun je mooi Kuyt op zijn vaste plek op rechts zetten, Sneijder achter de spits en Elia vanaf links (normaal Robben).

Van middenveld wat ik hier zie vindt ik om te huilen daar ga je echt niet wk mee winnen met mendes da silva, schaars, en affalay.
in de Nl-competitie zijn het zeker leuke spelers maar tegen grote tegenstanders zullen ze toch tekort komen denk ik zo.
alleen snijder vind ik bij dat groepje Klasse, en de jong ook verder tot nu toe niks (jammer tot van bommel gebleseerd is wel).
Ik zou toch vdv gewoon selecteren! durf te wedden tot hij nog stukken beter is dan die andere rest.
maargoed zal allemaal goedkomen.
voor de verderrest blijf ik erin geloven tot Nederland nu eindelijk eens het wk gaat winnen

Ik vind Kuyt niet echt een goaltjesdief, dus kies ik toch voor Huntelaar in de spits omdat hij gewoon een killer is. Verder zou ik Robben, Ooijer, Van Bommel en Van Bronckhorst vervangen door respectievelijk Elia, van der Wiel, Engelaar en Braafheid.

On: Terecht dat Engelaar erbij zit, blinkt wekelijks uit op het middenveld van Psv samen met Bakkal.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Braafheid
de Jong
Engelaar
van Persie
Sneijder
Elia
Huntelaar

Engelaar doet het zeker niet slecht, maar we hebben het wel over een micky mouse compititie. Seedorf staat wekelijks in de basis bij Ac Milan. zorgt vorige week voor 2 assists in een Champions League duel. ik zie dat er ook mensen spreken over onervaren op het middenveld. zet van Bommel en Seedorf naast elkaar, met de Jong en Engelaar achter de hand? dan heb je heel wat.

van Marwijk zei dit over Seedorf: ik vind Clarence een te grote speler om op de bank te zetten.

wat is dit voor een opmerking. Het is alleen maar een belediging voor het Nederlands voetbal dat hij niet eens bij de selectie zit.

Er zijn genoeg talenten op het middenveld, maar die komen nog tekort tegen grote landen. Je hebt ervaring nodig. Engelaar is ook nog niet ervaren genoeg vind ik. Hij is wel oud, maar vorig jaar was zijn debuut. daarna was zijn internationale optreden afwisselend qua aanwezigheid. en in de Europa League hebben ze ook geen sterke tegenstanders gehad.

Het is eigenlijk vervelend om zoveel goede aanvallers en middevelders te hebben. Hij kan kiezen uit Sneijder, v/d Vaart, Van Persie en Robben, hoewel de laatste alweer geblesseerd is. Voorhoede hetzelfde, Kuyt, ook Van Persie, Elia, Huntelaar. Ik denk toch dat de keeper een probleem word op het W K, met alle respect voor alle keepers maar ik vind v/d Sar nog steeds de beste keeper. Stekelenburg heeft het niet echt, Vorm maakt te veel fouten(groningen, beker) en Velthuizen is nog een beetje te onrustig.

teveel fouten van Vorm? noem is een andere fout dan in die wedstrijd van hem? hij heeft genoeg wedstrijden voor Fc Utrecht gewonnen. Ik wil niet zeggen dat Michel Vorm op het niveau is van v/d Sar, maar fouten maakt hij nauwelijks. Hij had een slechte dag, dat kan de beste overkomen. Toivonen gisteren bijvoorbeeld, om maar een speler te nomen.

ik kan me verder 1 fout van Vorm herinneren. Dat was vorig seizoen, die wedstrijd kan ik me nie meer herinneren. Stekelenburg kan ik me een paar fouten van herinneren.

Als Huntelaar niet eens in de basis staat tegen Fc Zurich moet hij ook gewoon niet opgeroepen worden. Zelfde monikken,zelfde kappen(r. vd Vaart)

Is Marcellis gepasseerd of heeft het een andere reden waarom hij er niet bij is?

2 oktober 2009 om 20:17

Hoelang zit Marcellis er al weer niet bij?

Ik denk dat binnenkort Bakkal toch wel zijn kans moet gaan krijgen!

Ben blij dat iedereen het eens is over Mendes da Silva, betere opties voor verdedigende middenvelders (aanvallende dus niet meegerekend).
Van Bommel
De Jong
Schaars
De Zeeuw
Bakkal
Fer
Brama
Van Bronchorst
Engelaar

daar gaat mijn laatste stukje hoop op een goed resultaat op het wk

2 oktober 2009 om 21:58

Wat bedoel je?
Het is een oefenpotje, en straks als het Wk volgend jaar gaat beginnen staan de "toppers" gewoon in de basis.
Deze wedstrijden worden toch nooit serieus genomen, en iedereen zit zich tijdens en na de wedstrijd toch weer optewinden.

2 oktober 2009 om 22:05

Ik vind Engelaar echt een slome duikelaar, die totaal niks toe gaat voegen aan dit nederlandse elftal, zelfs aan een Vdv die alleen maar traint, heb je nog meer aan dan, een Engelaar, veels te trage handelingssnelheid..

Zet Van Persie alsjeblieft nu eindelijk eens in de spits. Hij doet het dar zo geweldig bij Arsenal! En wat mij betreft mag van bronckhorst ook wel vervangen worden, die is onderhand wel passã©.
Voor de rest trouwens echt een sterke selectie hoor.

edit: ik zie net dat robben er niet bij is vanwege een blessure, maar als hij er is zou ik het dus zo spelen

stekelenburg
vdwiel
mathijsen(c)
loovens
braafheid
de zeeuw
de jong
robben
sneijder
elia
Van Persie
2 oktober 2009 om 23:02

uuh vriend je kan niet met robben en elia spele het is robben of elia want ze spele allebei op links

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2192 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren