Gullit: 'Feyenoord is en blijft altijd mijn club'

Maandag, 5 januari 2004 om 11:27

Rotterdam-Zuid heeft weer hoop voor de toekomst: enkele dagen nadat bekend werd dat Rob Baan (per direct) en Bert van Marwijk (aan het eind van het seizoen) vertrekken, haalde voorzitter Jorien van den Herik het duo Mark Wotte-Ruud Gullit binnen. "Feyenoord is en blijft mijn club", aldus de Amsterdammer.

Feyenoord-ambassadeur Koos Postema overhandigde Gullit medio 1995 een 'seizoenkaart voor het leven'. Gullit kon vanaf toen voor altijd naar 'zijn cluppie'. "Feyenoord is en blijft altijd mijn club. Amsterdam is mijn stad, maar Feyenoord mijn club", waren Gullits woorden.

Na enkele jaren als speler en coach van Chelsea, en oefenmeester van Newcastle United te zijn geweest keerde Gullit terug naar Nederland. Hij ging als analyticus aan de slag bij NOS Studio Sport. Dit jaar maakte hij de overstap naar Oranje Onder-20. Daar zal hij hoogst waarschijnlijk, als de KNVB toestemming geeft, aan het eind van het seizoen vertrekken.

Gullit tekende voor twee seizoenen bij Feyenoord. Problemen met de KNVB verwacht Van den Herik niet: "Ruud heeft in het weekend een persoonlijk en goed gesprek gevoerd met Henk Kesler. We kennen de verdienste van Gullit voor het Nederlands voetbal, dus zal hem deze positieverbetering ongetwijfeld worden gegund."

De 41-jarige Gullit mag als speler al veel succes hebben geboekt, maar als oefenmeester deed hij dat nog niet. Met Chelsea en Newcastle zette hij het befaamde 'sexy voetbal' op, een term die hij in Engeland ooit introduceerde. Daar kwam hij echter niet tot grootse resultaten en met Oranje deed hij het dan ook anders.

Bij Oranje Onder-20 pleitte Gullit voor resultaat: "En ook boven de schoonheid van het voetbal. Het gaat om winnen, winnen en nog eens winnen", aldus Gullit, die het duidelijk op een andere manier wilde gaan aanpakken. Gullit wil bij Feyenoord een combinatie tussen mooi voetbal en voetbal met passie en mentaliteit: "Bij Feyenoord is de mentaliteit er meestal al, maar moet het nog wat slimmer gaan voetballen."

Mark Wotte wordt de nieuwe technisch manager van Feyenoord. Wotte kreeg in het begin van dit seizoen van het bestuur van Willem II, waar hij de afgelopen seizoenen hoofdtrainer was, dat zijn contract aan het eind van het seizoen niet verlengd wordt. Wotte kon bij de Brabanders niet door een deur met Barry Hulshoff. "Ik heb de spelers en het clubbestuur een aantal dagen geleden al op de hoogte gebracht van het nieuws", aldus Wotte's eerste reactie op zijn directe vertrek bij de 'Tricolores'.

De 43-jarige Wotte was in zijn loopbaan als trainer hoofdcoach van ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Den Bosch. In de zomer van 2000 werd de in Enschede geboren oefenmeester aangesteld als opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Han Berger. Na zijn korte verblijf in Zeist vertrok Wotte naar Willem II, waarna hij begin 2004 naar Feyenoord vertrok, om daar Rob Baan als technisch directeur op te volgen.108 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Chelsea heeft besloten om een officieel bod op Matthijs de Ligt uit te brengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren