Eindhoven en Veendam hebben financiën op orde

Woensdag, 19 augustus 2009 om

BV Veendam en FC Eindhoven hoeven niet langer te vrezen voor hun sportieve toekomst. De twee clubs waren ‘probleemgevallen’ bij de KNVB, maar de bond heeft woensdag geconstateerd dat de eerstedivisionisten de financiën op orde hebben. Zowel Veendam als Eindhoven is door de licentiecommissie voor de tweede keer op rij ingedeeld in de veilige categorie II.

Vooral voor Eindhoven is dit een hele opluchting. De toekomst van de Brabanders was zeer onduidelijk en in januari leek de club zelfs nog te moeten gaan verdwijnen. Eindhoven vocht echter voor haar bestaansrecht en kreeg uiteindelijk het voordeel van de twijfel. Evenals Veendam, dat ook in de zorgen zat, moest zij een plan van aanpak indienen bij de KNVB.

Het ANP weet dat de twee clubs woensdag de doelstelling van het financiële plan van aanpak hebben gerealiseerd. Hiermee vervalt het extra toezicht van de voetbalbond en schuiven de clubs weer op naar categorie II, wat betekent dat de verenigingen voorlopig weer veilig zijn. Aan de in een eerder stadium opgelegde sancties zijn geen verdere gevolgen verbonden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door Tamminga)

Leuk dat ze gewoon alles op orde hebben.zou leuk zijn als je Jupiler League gewoon intact blijft. Met Fortuna is het ook raar gegaan maar het maakte de situatie daar er niet leuker op.

ook al voegen eindhoven en fortuna niks toe het zijn wel betaald voetbal ploegen.en gaat er denk ik 1 van hun naar de hoofdklasse

Goed nieuws voor beide clubs....na seizoenenlang in de marge gespeeld te hebben, kunnen ze hun vizier weer op de toekomst richten! Verwacht wel e.e.a van Veendam, hoewel dat op basis van twee (ruim) gewonnen wedstrijden misschien wat voorbarig is.

Mooi voor deze clubs. Deze 2 clubs zouden in de toekomst nog grote clubs kunnen worden als de prestaties omhoog gaan, gezien het inwonersaantal.

19 augustus 2009 om 17:37

Hahaha. Alsof Veendam de metropool van het Noorden is, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Qua inwoneraantal heeft Veendam niks te zoeken bij topclubs als je het op jouw manier bekijkt.

19 augustus 2009 om 17:46

Om een voorbeeldje te noemen, Veendam is een stuk groter dan Heerenveen.. Dus qua inwoneraantal doen ze het prima..

19 augustus 2009 om 18:25

Je ziet ook bij Veendam de toeschouwersaantallen weer toenemen. Men is daar de afgelopen jaren ook niet echt verwend natuurlijk. Op naar een nieuw stadion!

19 augustus 2009 om 17:48

Klopt, dan kun je beter alles in handen leggen van een subtopper als Heerenveen, en zelf geen eigen identiteit meer hebben.

Leuke club zeg, dat emmen.....

Overigens is emmen ook zo´n club die 8 jaar terug gemiddeld nog 5000 bezoekers had en waar nu nauwelijks 2500 man opkomen dagen. Nog 5 jaar en dan is Wke groter dan Fc Emmen. En met belangrijker nog, ook nog een eigen identiteit.

Mooi zowel op Sportief als Financieel gebied de goede kant op met Veendam! Dat kon je ook wel zien aan de aankopen dit jaar met Van der Vlag, Matthijs,korf en Kolder

19 augustus 2009 om 18:26

Matthijs was gratis op te halen Maar verder goede versterkingen zoals Korf, Kolder, Apau etc. Met minimale middelen, tot dusver, een maximaal rendement.

19 augustus 2009 om 18:34

Denk je dat hij een salaris van jan pet heeft? En hij koos Veendam boven Cambuur dat zegt ook genoeg net zoals Peter van der Vlag.

19 augustus 2009 om 19:00

Neem aan dat je het over Matthijs hebt? Nee zal inderdaad geen salaris van Jan Pet hebben, nee, maar heb diverse interviews met hem gezien, en met alle respect voor de voetballer Matthijs, veel meer als voetballen kan hij volgens mij niet, dus zal hij met minder tevreden zijn.

Eindhoven kan nu eindelijk weer bouwen aan een toekomst. Ook naar sponsoren toe kun je nu met een beter verhaal komen.

Er zijn 35% meer seizoenkaarten verkocht tegenover vorig jaar en de stad Eindhoven (+regio) is groot genoeg voor 2 bvo's. Er zitten namelijk genoeg mensen in de regio die niet voor Psv zijn. Grootste deel van de Psv seizoenkaarthouders komt zelfs uit de dorpen eromheen.

De wijken stratum en gestel moeten weer massaal warm lopen voor Eindhoven, en met Jan Poortvliet hebben ze de juiste trainer daarvoor binnengehaald!

Hopelijk een prima les voor Henk Kesler, die beweerde dat Eindhoven geen bestaansrecht zou hebben. Een belediging die zwaar ongegrond is. Eindhoven blijkt wel degelijk de zaken op orde te kunnen hebben, even als Veendam.

Mooi voor die clubs.
Zeker voor eindhoven,omdat Kessler ze wilde opdoeken.
Die man wilde gewoon koste wat kost zn zin door drijven en de jupiler leaque inkrimpen.
En het tweede zeer grote pluspunt is dat zowel Eindhoven en Veendam nog een eigen identiteit hebben.en hopelijk ook kunnen behouden..

Dus bij deze toch een kleine felicitatie naar Beide clubs..

Iemand misschien een idee of en zo ja welke clubs er nog in categorie 1 zitten?

19 augustus 2009 om 18:52

Ik meende dat Roda er sowieso in zat. Feyenoord is er dacht ik net uit. Weet ik alleen niet zeker of Ado er ook nog in zit.

19 augustus 2009 om 19:35

Ik weet in ieder geval dat Mvv en Fortuna Sittard ook nog in categorie 1 zitten.

Ik was laaatst bij een Wedstrijd van Bv Veendam en ik dacht dat er hoogstens 200 supporters waren. Zo goed als de hele hoofdtribunes waren leeg. Ze gingen zelfs wanneer ze scoorden muziek afspelen van schreewende supporters, zegt al genoeg

19 augustus 2009 om 19:24

Nee doen ze natuurlijk niet bij Twente?utrecht?groningen?ach ja zoveel clubs...laatst was bij jou vorig jaar waarschijnlijk? vrijdag zaten er 4000 man.

19 augustus 2009 om 19:34

Afgelopen vrijdag was het aardig druk voor Veendam begrippen, tribunes zaten goed vol. Hieruit blijkt dat Veendam ook voldoende supporters kan trekken mits de prestaties naar behoren zijn. Het zal dit jaar geen titelkandidaat zijn -dat ben je niet na twee wedstrijden tegen de zwakste teams in de Jl- maar het was positief wat ik zag van Veendam.

Ook voor Fc Eindhoven heel mooi nieuws. Kan die club ook weer omhoog gaan werken en laten zien dat Fc Eindhoven zich niet makkelijk laat wegzetten.

19 augustus 2009 om 22:45

Was zeker tegen de Molukken. Tegenwoordig is De Langeleegte the place to be met het meest amusante voetbal van het noorden. De sfeer was tegen Fortuna fantastisch en het publiek begint steeds meer los te komen.

Mooi te horen! goed voor nederlands voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Eindhoven

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven25-14
14.Jong AZ23-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. CiciliaAanvaller227
A. DanielsAanvaller150
Marcelo LopesAanvaller154
J. SleegersAanvaller104
R. SwinkelsKeeper220
B. BiemansVerdediger201
J. van der SandeAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Eindhoven.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren