Spanje herdenkt overleden Espanyol-aanvoerder

Dinsdag, 11 augustus 2009 om

Duizenden aanhangers van Espanyol hebben dinsdag afgescheid genomen van Daniel Jarque. De 26-jarige verdediger overleed afgelopen zaterdag op trainingskamp in Italië aan de gevolgen van een hartaanval. Het lichaam van de aanvoerder van het eerste elftal lag opgebaard in het nieuwe stadion van los Periquitos in Barcelona.

De fans van Espanyol hebben met kaarsen, bloemen en clubsjaals een herdenkplaats voor Jarque ingericht bij ingang 21 van het stadion. De verdediger speelde met rugnumer 21. Bij het officiële afscheid van Jarque in het Estadio Cornellà-El Prat waren ook vertegenwoordigers van andere Primera División-clubs aanwezig.

Zo betoonden namens Real Madrid voorzitter Florentino Pérez, algemeen directeur Jorge Valdano en aanvoerder Raúl hun medeleven. Barcelona, stadgenoot van Espanyol, stuurde een delegatie met onder meer trainer Josep Guardiola en de spelers Victor Valdés en Andrés Iniesta. De fans van Espanyols willen dat de naam van het stadion in Estadio Cornellà-Daniel Jarque of Estadio Daniel Jarque wordt veranderd.

Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door m06ps)

mooi dit, dit verdient hij

Ja idd!

R.i.p Jarque!

Heel mooi deze herdenking. Ook respect voor de laatste foto, ook Barcelona fans komen toch naar de herdenking van hun aartsrivaal.
R.i.p again.

Ongelooflijk, in deze tijd met al die tests met moderne apparatuur, etc..
Tja, het menselijk lichaam houdt toch een eigen wil, en dat is ook wel mooi.
Maar niet in dit geval, natuurlijk!
Rip Jarque, en medeleven aan de nabestaanden!

dit is echt prachtig om te zien dat zoveel mensen achter hem staan. En dit verdiend hij ook was een goede speler en belangrijk voor espanyol dat is ook te merken aan de fans die willen dat het stadion naar hem venoemd word.

R.i.p Daniel Jarque

11 augustus 2009 om 20:01

Inderdaad. Dat zou een prachtig laatste eerbetoon zijn overigens.

Echt even slikken toen ik het hoorde, 26 jaar, dat is gewoon nog het begin van je leven. Prachtig symbool, die laatste foto, waar (voetbal) aartsrivalen bij elkaar komen om een speler te herdenken.

Dat bewijst toch dat er nog mensen zijn die begrijpen dat er belangrijkere zaken zijn in het leven dan alleen maar voetbal, prachtig.

R.i.p.

Dit verdiend hij idd. Een mooie herdenking

Iets wat hij zeker heeft verdiend, een waardig afscheid. Mooi dat de grote clubs ook met grote namen aanwezig zijn om deze speler een eervol afscheid te geven.
Een verschrikkelijke gebeurtenis, zo jong nog en kindje op komst. Het leven is hard.

R.i.p.

Kippenvel als ik er gewoon aan denk zeg. Die foto's geven echt een kick. Echt een mooie herdenking voor Jarque. Toen ik Dani afgelopen zondag hoorde praten over Jarque in het Spaans van ik heb hele nacht niet geslapen, goede vriend geweest van mij krijg je echt kippenvel. Echt een staande ovatie geweest voor deze jongen. 26 jaar, nog zo jong, en dan nu al afgelopen. Het ga je goed jongen, sterkte iedereen van de familie en vooral z'n vrouw die 7 maanden zwanger was van hem.

Rust in vrede Jarque!

Echt jammer,hij was veel te jong
Hopelijk wordt het stadion naar hem vernoemd,want hij verdient het.

R.i.p

Ps: Vinden jullie het ook niet raar dat dit steeds meer voorkomt in het modern voetbal,
Ik vind dat de fifa hier dringend iets aan moet doen,meer controles ofzo

11 augustus 2009 om 20:31

Valt niet op te controleren, een hartaanval is moeilijk te controleren!!

Rip Wat een prachtige foto 3e van onder!! Respect

11 augustus 2009 om 20:32

dat klopt inderdaad ja, ik denk dat de fifa, of in ieder geval de uefa al met controles moeten starten. het is natuurlijk niet de eerste Topsporter die overlijd (zie Di tomasso, Puerta en nog vele andere tragische gevallen, alleen al in het voetbal).

zowieso moet er niet alleen gecontroleerd worden bij voetballers maar bij alle sporters moeten controles worden uitgevoerd om het risico van overlijden of blijvend letsel te verminderen.

Ps: natuurlijk wel diep respect voor Espanyol, Jarque was duidelijk een belangrijke speler voor de Fans, Rip en sterkte aan de nabestaanden.
het tragische van alles is dat zijn kind nooit zijn vader heeft leren kennen

11 augustus 2009 om 21:27

Is het niet zo dat hartaanvallen soms zo verrassend voorkomen. Mensen die nooit drinken, roken en een goede conditie en gezondheid hebben, daar kan het juist ook bij komen. Sommige dingen zijn volgens mij niet te voorzien. Je kunt de aantallen wel terug dringen, maar helemaal uitbannen, dat gaat helaas niet.

Het is heel erg zonde dat zo' n jong iemand zijn leven wordt 'ontnomen'. Het is ook te betreuren dat zijn vrouw 7 maanden zwanger is en er nu een zware tijd aanbreekt. Ik hoop dat ze Jarque nooit vergeten!

11 augustus 2009 om 22:43

Ik vind het niet raar dat er steeds meer spelers bezwijken. Hedendaags wordt er veel van een speler geëist, want hij moet optimaal kunnen presteren. En als je dan met een zwakker hart (wat je moeilijk kunt onderzoeken) elke dag een optimale inspanning moet leveren, dan wordt de kans gelopen dat een speler dit soort ernstige dingen kan overkomen. Een ander voorbeeld was De La Red die bezweek op het veld.

Dit is een ceremonie geweest die een zwarte dag in de voetbalgeschiedenis doet mensen verder kunnen leven, ook al gaat dat pas na een lange tijd. Dit is het ergste wat kan gebeuren en zal de nabestaande en vrienden nog veel verdriet doen. Sterke wensen heeft weinig zin, maar toch betuig ik mijn medeleven!

Het gaat je goed, Dani Jarque!

Rest in peace Jarque

sterkte aan zijn nabestaanden en vrienden

r.i.p. jarque

Mooi dat voetbalrivalen elkaar naast het veld en in moeilijke tijden steunen. Dani Jarque zou een waarschuwing moeten zijn, net als Puerta en Foé en anderen! Spelers moeten nog beter nagekeken worden.
Ik weet niet hoe goed hij was, maar hij zal in Barcelona alleszins gemist worden!

Het is mooi dat rivalen elkaar steunen, aan de ene kant klopt dit maar ik vind het ook niet meer normaal dat je elkaar steunt al ben je rivaal van elkaar.

Sterkte aan z'n familie, vrienden en fans.
Rip

12 augustus 2009 om 01:10

Ik vind dat je daar geen rivaal voor hoeft te zijn toch is gewoon respect voor het mens,vind je reactie goed hoor maar wilde er ff wat aan toevoegen,zonder dit trieste bericht hoort het altijd zo te gaan toch?respect voor iemands keuze.r.i.p jarque 

Een woord: Prachtig

Dit is pure kippenvel! Maar dit verdiend hij ook! Pff sterkte aan zijn familie en natuurlijk zijn vrouw met het toekomstige zoontje of dochtertje...

3e foto van onder is prachtig, de laatse ook met 2 rivalen naast elkaar...eigenlijk alle fotos zijn wel mooi..

Again: Rest in Peace Daniel Jarque

R.i.p Ik las het toen ik net ging uitloggen bij osm, schrok er echt heftig van he.

Dit mooie afscheid verdient hij zeker weten.

Echt jammer dat de voetbalwereld zo een voetballer kwijt is geraakt hoop echt dat de stadion naam verandert in de estadio Daniel jarque zou een grote eer zijn voor zijn naam.

de een naar laatste foto is zijn vrouw neem ik aan?

De onderste foto zegt alles: Eeuwige rivalen, espanyol en Barcelona maar nu telt dat even niet. Nu zijn het 2 supportersgroepen die hun rivaliteit even aan de kant zetten om een goede voetballer de laatste eer te bewijzen.

Ik kreeg kippenvel toen ik de foto's zag. Schitterend. Rust zacht Daniel Jarque.

Kan maar 1 ding zeggen.. Rest In Peace Daniel Jarque!

Ben nog steeds in een lichte shock, ik had net een wereldgoal gemaakt met Jarque op Pes toen ik inlogde op Vz en dat bericht las. Dat is toch even een raar moment.
De derde foto van onder is inderdaad vrij indrukwekkend, alle foto's trouwens. Dat je die hele rij ziet, prachtige foto!

Schitterend afscheid, dit verdient hij. Op zulke momenten besef je maar weer eens dat er nog veel meer is dan voetbal en vraag je je af waarom spelers elkaar rode kaarten aannaaien, blesseren en op andere manieren (verbaal) het leven 'even' zuur kunnen maken. Aan de andere kant; ik doe er soms zelf ook aan mee en het zal er wel bij horen. Rust in vrede Jarque.

Jammer dat het zo heeft moeten lopen, ik had hem liever 10 jaar later afscheid zien nemen van het betaalde voetbal, maar het mocht niet zo zijn. hoe dan ook zal Jarque nooit vergeten worden, hij was een jongen van de club en was terecht aanvoerder geworden! Een echte topverdediger en zeer geliefd bij de fans, echt jammer, het had niet zo moeten zijn. Hopelijk word het stadion naar hem vernoemd, hij mag niet vergeten worden.

Schitterend afscheid, maar wel zeer triest. 26 jaar is veels te jong...

De laatste foto zegt alles. Rivaliserende supporters die elkaar steunen in moeilijke tijden.

Jarque r.i.p.

Diep en diep triest... inderdaad kippenvel voor het mooie afscheid dat hij heeft gehad... hij was op het punt vader te worden en had het nog ver kunnen schoppen in het voetbal.. R.i.p Jarque! You will never be forget!

Mooi gebaar. Wat ik zelf heel mooi vind is de onderste foto, waarin je een Espanyol, Barça & Real Madrid fan ziet. Nogmaals sterkte voor zijn dierbaren en nabestaanden. Het viel me ook op dat Fenerbahçe in tijdens hun eerste competitie wedstrijd ook zwarte bandjes om hun armen hadden. Ook voor hem.

R.i.p. Jarque

Echt.., ik had het bericht al eerder gelezen!,
Maar nu ik dit lees en de foto´s erbij zie, indrukwekkend, en kippenvelopwekkend!,
Ik heb er geen woorden voor.!,
Ik ben blij dat mensen inzien dat voetbal maar een sport is, en dat ze 1ding nooit vergeten, we zijn allemaal mensen!

R.i.p. Jargue

Geweldige eerbetton aan een geweldige speler en onze aanvoerder.

R.i.p. Daniel Jarque #21

you will never be forgotten

Prachtige eerbetoon
Het valt me wel op dat 2 jaar terug Puerta stierf en 1 jaar terug was De La Red er ook bijna niet meer en nu Daniel Jarque.

R.i.p. Daniel Jarque en veel sterkte aan de nabestaande

Mooi dit, zo'n eerbetoon.
Indrukwekkend ook.
Prachtig dat ook de Barcelona+ Real Madrid fans hun steun komen betuigen.
Respect!!
Rip Daniel Jarque

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Espanyol

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Girona21-2
11.Espanyol21-5
13.Eibar20-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
David López SilvaVerdediger371
Pablo Daniel PiattiMiddenvelder302
Víctor Sánchez MataMiddenvelder300
Esteban GraneroMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina Espanyol.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren