Zenit stuurt Advocaat de laan uit

Maandag, 10 augustus 2009 om

Dick Advocaat heeft vervroegd afscheid moeten nemen van Zenit Sint Petersburg. De Nederlandse trainer, die aan het einde van het kalenderjaar al zou vertrekken uit Rusland, werd zondagavond laat door de clubleiding op straat gezet. Reden is de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken.

Zenit won op 15 juli voor het laatst een wedstrijd en speelde vervolgens drie keer gelijk en verloor tweemaal. Zondag ging het mis tegen Tom Tomsk, de nummer dertien van de ranglijst die met 0-2 wist te winnen bij Zenit. Voor de clubleiding was het de druppel die de emmer deed overstromen. Advocaat werd op het matje geroepen en kreeg zijn congé.

“Dick Advocaat heeft veel voor deze club betekend en zijn naam zal altijd in verband worden gebracht met de grote successen die deze club heeft behaald”, laat Zenit in een officiële verklaring weten. “Nadat hij besloot om in te gaan op een aanbieding van de Belgische voetbalbond hebben wij de resultaten echter zien afnemen.” Jeugdtrainer Anatoly Davydov is aangesteld als interim-trainer.

Advocaat kwam in de zomer van 2006 binnen bij Zenit als opvolger van de Tsjech Vlastimil Petrzhela. De Nederlander leidde de club een jaar later naar het landskampioenschap en in 2008 won Zenit de UEFA Cup en de Europese Super Cup. Dit seizoen ging het echter een stuk minder: zeker nadat Advocaat had aangegeven dat hij aan het einde van het jaar bondscoach van België zou worden. Zenit heeft de samenwerking daarom verbroken.

Update 11:42 uur - KBVB gaat Advocaat polsen
De Belgische voetbalbond neemt snel contact op met Dick Advocaat om te praten over een eerdere indiensttreding. De Nederlander zou eigenlijk pas op 1 januari beginnen als bondscoach van België, aangezien zijn contract bij Zenit op dit moment zou aflopen. Nu de Russen de samenwerking vroegtijdig hebben beëindigd is Advocaat vrij om alvast te beginnen bij de Belgische bond.

“Ook al gaat zijn contract pas in januari in, we zullen Advocaat polsen”, zegt Nicolas Cornu, de woordvoerder van de bond, tegen Sporza. “Zo kunnen we rustig bekijken hoe het verder moet en wat de opties zijn. Voor het oefenduel van woensdag in Tsjechië verandert er niks. Frank Vercauteren blijft de coach.” België speelt nog vier kwalificatieduels voor het aankomende WK in Zuid-Afrika.Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door Morri)

wat is t voetbal toch hard, hij heeft zoo veel gewonnen met Zenit
en nu?

10 augustus 2009 om 08:07

In het verleden behaalde resultaten.....

Wat dat betreft is de voetballerij niet anders dan de zakenwereld. Je moet blijven presteren om je hoorf boven water te houden. Nemen de prestaties af en is er geen uitzicht op verbetering op korte termijn, dan gaat je kop er af.

Eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel vreemd. Wat ik vooral raar vind, is dat dergelijke deals halverwege een seizoen worden afgerong. Net als met V. Marwijk bij Feyenoord, wordt er gewoon niet meer gepresteerd als bekend is dat de trainer met een paar maanden gevlogen is. dit heeft gewoon invloed op de resultaten. Eigenlijk zou een transferperiode vopor trainers ook niet slecht zijn

10 augustus 2009 om 08:07

Tja, je zegt het zelf al....de voetbalwereld is hard, kei hard! Maar ja, ook het bestuur van Zenit moet denken aan het belang van de club...

10 augustus 2009 om 09:26

Kom maar naar huis Dickie, het is mooi geweest.

Ach, Zenith heeft de nieuwe man al op het oog en die kan nu een maand of 4 in de groep investeren. Dat is gewonnen tijd en daarom zat dit besluit er al lang aan te komen. Dick heeft het fantastisch gedaan bij Zenith met het kampioenschap en de U E F A cup.

10 augustus 2009 om 10:00

vergeet niet de overwinning op Manchester United in de Uefa Supercup.

raar dat ze hem ontslaan, hij heeft Zenit op de kaart gezet en heeft ze prijzen bezorgt, dan ga je toch niet zo om met zo'n held.
en na het vertrek van Pogrebnyak, Arshavin en de geblesseerde Danny had hij geen scorend vermogen meer.

10 augustus 2009 om 13:23

Dit zat er natuurlijk al aan te komen. Vanuit Zenith, omdat ze buiten Advocaat om spelers aantrekken. Maar ook vanuit Advocaat, gezien zijn reactie op het aantrekken van die spelers. En laten we eerlijk zijn; het gaat natuurlijk wel om Dick Advocaat, de man die nooit en te nimmer een contract uitdient. Maar goed, dit is voor beide partijen winst. Dick was er eigenlijk al klaar mee en Zenith kan de tijd beter besteden mbv een nieuwe trainer.

Benieuwd of Advocaat nu vroeger in dienst zal treden bij de Rode Duivels?

10 augustus 2009 om 08:37

Red Devils Advocate

Mischien wilde hij het wel zo.
Dick kan zich nu helemaal concentreren op Belgie.
De advocaat van de rode duivels

Zou het schitterend vinden mocht hij al bondscoach worden voor de laatste 4 kwalificatiematchen zodat hij wat gewend kan raken aan de spelersgroep. Toch wel jammer, hij heeft veel betekend voor de club, maarja als het niet goed gaat...

Ik snap wel dat hij is ontslagen want ondanks dat hij de Uefa Cup en de Landstitel heeft gewonnen werd hij vorig seizoen 5e ofzo en nu staat hij 7e.
Dat is voor Zenithbegrippen gewoon slecht aangezien ze een selectie hebben waar je U tegen zegt met onder andere Malafeev, Meira, Danny en tot voor kort Tymoschuk en Progbenyak.
Als je dan niet presteert mag je je koffertje weer pakken.

10 augustus 2009 om 08:31

Progbenyak is ook al weg naar stutgart tis ook niet raar dat de resultaten tegenvallen als je je beste spelers moet verkopen na alle successen die hij gehaald heeft Arsjavin Tymoschuk en Progbenyak en Meira is nou niet echt een topspeler hoor viel zeer tegen bij galatasaray en bij stutgart speelde die aardig.

Dit is een logisch gevolg. Hij teerde daar op 1 succesvol seizoen.
Zenit probeert nu nog wat van het seizoen te redden.

Ben benieuwd, wat hij bij onze Zuiderburen klaar gaat maken. Halverwege aan een (kansloze) klus beginnen is niet erg handig !

Zo ben je een Tsjaar en zo ben je weer vertrokken... Voetbal kan zoooo hard zijn hè...

Jammer, maar ik hoop dat Advocaat De Rode Duivels ook van successen kan voorzien, zij hebben zeker geen slechte spelers!

dat werd tijd.. hij bakte er niks van dit seizoen..(tot nu toe)

10 augustus 2009 om 09:50

Vorig seizoen was het ook al een stuk minder.
Haalde maar net op de valreep europees voetbal.

Ik ben benieuwd of het wel echt aan de trainer ligt!
Vaak heeft het ook te maken met de spelersgroep zelf. Die moeten uiteindelijk presteren en de trainer moet ze klaarstomen en neerzetten.
Nu speelt er natuurlijk ook nog, dat Zenit al niet zo blij was, dat hij getekend had voor Belgie!
Erg jammer dat de club het vertrouwen in hem verloren heeft na eerder behaalde successsen.

Zijn ze alweer vergeten dat hij ze aan een Uefa Cup heeft geholpen?
Ik begrijp dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de resultaten, maar zo iemand ontslaan wat heeft dat voor zin. Accepteer gewoon dat je geen kampioen wordt en laat hem zijn klus afmaken tot het eind van het huidige seizoen. Om nu overhaast te gaan rommelen met een nieuwe trainer... Beter laten ze Advocaat het seizoen afmaken, geven ze hem het eervolle afscheid wat hij verdient en dan hebben ze ondertussen de tijd om voor het nieuwe seizoen een nieuwe trainer te vinden.

Lijkt een beetje op de overgang van Been. Toen die bekent maakte dat hij naar Feyenoord ging werden de prestaties van Nec ook minder.

Dit heeft hij niet verdiend na alles wat hij bereikt heeft. Maar goed, als je met een elftal piekt voor een langere tijd dan worden de verwachtingen hoger en als die niet waargemaakt worden dan krijgt de trainer de schuld. Ze hebben ook aan kwaliteit moeten inleveren door de verkopen van een aantal sleutel spelers binnen het team. Maar goed nu kan Advocaat bij de Belgen aan de slag.

Dit is logisch, sinds de landstitel in 2007 hebben ze in de competitie gewoon niet goed gepresteerd. En Europees gezien was het na de Supercup afgelopen. Nu kan hij zich op Belgie richten.

Dick heeft het niet getroffen, van het superteam van 2007 zijn bijna alle toppers vertrokken. Maar dan nog moet je beter presteren.

10 augustus 2009 om 09:53

Ja dat is inderdaad wel vervelend, Zenit heeft veel spelers verloren. Het is ze niet gelukt om vergelijkbare spelers ervoor terug te halen en daar ligt het probleem.
Zenit had nooit akkoord moeten gaan met zijn dubbelrol bij de Rode Duivels, daarmee is Zenit zelf (dus ook) debet.

zo kan het gaan in het voetbal het ene jaar win je de eufa en het andere jaar presteer je niks en wordt je eruit gegooid wel sneu voor advocaat was daar absoluut een goede trainer.

Het zat eraan te komen voor Dick natuurlijk. Als je in Petrovskiy verliest van Tom Tomsk dan is het beter om weg te gaan inderdaad. Nu kan hij zich volledig concentreren op het Belgisch elftal.

ik vraag me nog wel af: Nu Advocaat weg is zie je dan nog steeds alleen de resultaten die Zenit behaald heeft of stoppen ze er dan mee?

Zat er natuurlijk in. De resultaten dit seizoen zijn ver beneden pijl. Daarbij moet wel gezegt worden dat sterkhouders Arshavin en Timoschuk zijn vertrokken. Dick heeft het goed gedaan in Rusland, en meer had hij ook niet te winnen daar. Ik wens hem succes bij België.

Ik vind het geen excuus dat hun topspelers vertrokken zijn. Ze hebben nog genoeg toppers en hun materiaal is nog altijd beter dan een Tom Tomsk dus is het een schande dat er thuis van ze verloren wordt en het ging al niet zo goed met Zenit en dus moet Advocaat zijn koffers pakken.

Respect voor Advocaat wat hij in zijn periode allemaal gewonnen heeft bij Zenit.
Echter weet je in deze optimistische voetbalwereld dat als de resultaten tegenvallen dat je het slachtoffer zult worden als trainer. Het zal voor Advocaat dan ook wel geen verassing geweest zijn naar deze slechte periode. Ook de discussie met Korneev over het te voeren transferbeleid zal het bestuur tot deze beslissing verleid hebben.

Dit zag ik gisteren al aankomen na het verlies dat gaf ik gisteren met tekst en verklaring ook uit maar mensen zeiden dat hij een god was en nooit zou worden ontslagen maar ik zei dat succes uit het verleden je geen garantie voor de toekomst geef! Zie bericht over zenit van gisteren dat ze verloren hebben mijn bericht! Ik vind het natuurlijk terecht hij heeft minder kwaliteit maar je moet gewoon beter presteren dan wat je nu hebt gedaan,een goede coach kan altijd ook met minder materiaal werken!

Tjahh, zo zijn die Russen nou eenmaal. Als je bekend maakt dat je weg gaat na het einde van het seizoen en je verliest een paar keer achter elkaar of je laat punten liggen willen ze zo snel mogelijk van je af en dit keer hadden ze een argument/reden.

Vind het wel sneu, zoveel gedaan voor Zenith en dan op deze manier eruit worden gekegeld. Hij zal ook wel wat geld mee krijgen verwacht ik.

10 augustus 2009 om 15:54

Wat heeft dit met Russen te maken?? Als je werkt met de grootste begroting van Rusland, een topteam hebt en vervolgens 5e wordt en het jaar daarop halverwege het seizoen op de 7e plek staat moet je gewoon verdwijnen. Beetje kansloze reactie om te zeggen dat het weer eens de Russen zijn die zulke ondankbare honden zijn. Je moet gewoon elk jaar preseteren met zo'n team en begroting anders vlieg je eruit! In welk land dan ook!

Het kan verkeren. Het ene moment zit je op kantoor bij de president, die vraagt wat je nodig hebt om te blijven, dan krijg je dat.
Het volgende moment sta je gewoon op straat.

Maar goed, zoals hierboven al vermeld, we hoeven denk ik geen medelijden te hebben met Advocaat. Die zal wel een aardig handdrukje meekrijgen!

Het was te verwachten, tegenwoordig zijn clubs niet meer zo trouw aan hun trainers die hun succes brachten, Advocaat en zijn team zaten in een mindere periode, mede doordat er goede spelers vertrokken en Advocaat krijgt helaas de schuld, helaas kan hij zijn karwei daar niet afmaken en vertrekt hij vroegtijdig, hij had het wel verdiend dit af te maken en meer vertrouwen te krijgen van Zenith na alles wat hij gedaan heeft. Ik vraag me nu af of hij meteen aan de slag zal gaan bij Belgie, of dat hij pas zoals op contract staat 1 Januarie begint, het lijkt me beter om zo snel mogelijk te starten, zo leert hij de ploeg en spelers goed kennen en heeft hij meer tijd om naar het Ek 2012 toe te werken.

Voetbal is hard! Maar nu kan hij eerder beginnen bij België.

Ik betwijfel of hij nu eerder bij België kan beginnen, het contract is immers reeds opgesteld en gaat in vanaf 1 januari.

was te verwachten had eigenlijk verwacht dat hij al aan dit seizoen niet meer hoefte te beginnen van zenit....maar geen medelijden krijgt gewoon weer de oliedollars mee en zijn bankrekening blijft maar groeien....zei die over wat hij bij belgie betaald gaat krijgen dat dit zo weinig zal zijn...de belgische bond gaf aan dat ze nog nooit zoveel hadden betaald voor een coach...dus dickie kan zijn oudere jaren heerlijk slijten op de bahama's ....had ook nooit aan nog een jaar zenit moeten beginnen en belgie is ook een fout van hem ....dat gaan we gelijk zien let maar op

Het zij zo. Miodrag Bozovic wordt volgens Goal.com en de Russische media waarschijnlijk zijn opvolger.

Belachelijk. De man die de club zoveel succes heeft gebracht verdient wat meer respect... Alsof zijn vervanger ervoor kan zorgen dat Zenit nog wat gaat winnen dit seizoen... Geef Dick een waardig afscheid!

10 augustus 2009 om 15:58

Moest Zenit dan na die Uefa Cup maar slikken dat ze de daaropvolgende jaren alsmaar buiten de top3 belanden met de grootste begroting van Rusland? Als je niet presteert vlieg je eruit! Het flutseizoen van vorig jaar was hem nog vergeven maar na 2 kansloze jaren op rij mag je gwoon vertrekken, zo gek is dat toch niet?

Jammer, hij is een goede coach maar had moeten stoppen op het moment dat hij de prijzen hat gehaald met Zenit.
Wat de ambities van de club ook zijn in dat soort landen/ competities is het vaak moeilijk om resultaat te evenaren, zo blijkt ook nu weer.

Wel een beetje schijnheilig van Zenit om te zeggen: “dick Advocaat heeft veel voor deze club betekend en zijn naam zal altijd in verband worden gebracht met de grote successen die deze club heeft behaald”. Als dit zo is verdient de man veel meer krediet!
Ik hoop dat hij bij Belgie goed gaat presteren, hij heeft fantastische, talentvolle spelers, dus daar zal het niet aan liggen en Advocaat kennende ook niet.
2010 Belgie een van de outsiders?.....wie weet.

Met betrekking tot de nieuwe coach, waarschijnlijk Miodrag Bozovic, wil ik de mensen hier over deze man toelichten.

Het begint langzaamaan een trend te worden in Europa. Met Roberto Martinez, Unai Emery, Josep Guardiola, Mauricio Pochettino, Slaven Bilic en Leonardo kent Europa enkele trainers in opleiding die in grote competities een elftal runnen. Verder naar het Oostblok kijkend, is er ook de succesvolle trainer van het Russische Fk Moskou: Graaf Miodrag Bozovic.

Zo onbekend als hij in Europa is, zo onbekend is hij eigenlijk overal. Zelfs zijn geboortedatum blijkt een heus raadsel. 22 juni 1968 zag hij werkelijk het levenslicht, een topcoach in wording was geboren.

De voormalige verdediger van Rkc Waalwijk en Rbc Roosendaal is bij Fk Moskou aan een ijzersterk seizoen bezig. De Moskovieten staan achter koploper Rubin Kazan op een gedeeltelijke tweede plaats. Vorig seizoen liet hij in het voormalige Sovjet-unie zich voor het eerst spreken. Bij het nietige Amkar Perm werd hij vierde. Het lot van de vertrekkende coach trof de roodzwarten enorm. Onder een nieuw bewind strijdt Amkar tegen degradatie, en is Bozovic met Fk Moskou op jacht naar misschien wel de Champions League.

Het aandachtsveld rond de Montegrijnse oefenmeester blijkt met de week toe te nemen. Op het verlanglijstje van Zenit Sint-petersburg prijkt Bozovic’ naam volgens de geruchten al naast die van Claudio Ranieri, Paul le Guen, Eric Gerets, Juande Ramos en Roberto Mancini. Aangezien de twee enige potentiële kandidaten Ramos en Mancini een fors salaris zouden meebrengen, lijkt Bozovic de gewenste opvolger van Dick Advocaat voor de Zakken. Het tot 2010 doorlopende contract is echter geen garantie voor securiteit. Bozovic wandelde in zijn trainerscarrière, vanaf 2000, immers al langs elf clubs.

De lange tocht begon met de eeuwwisseling, bij Fk Belgrado. Na omzwervingen bij het Japanse Consadole Sapporo en Fk Boraç Cacak belandde hij in 2003 aan bij Fk Hajduk Belgrado. Met die ploeg werd hij kampioen van de tweede divisie regio Oost. Als 34-jarige coach haalde hij dus zijn eerste prijs binnen, het begin van de selfmade succescoach. Via Aeph Paphos Fc en opnieuw Borac Cacak kwam Bozovic uit bij het Fk Buducnost Podgorica waar hij immers zijn spelersloopbaan begon. Tot zijn vertrek stond Detici bovenaan, maar enkele geagiteerde conversaties met het bestuur leidde het vertrek van de oefenmeester in.

Fk Gbralj en wederom Borac Cacak bleken slechts horden om vervolgens terecht te komen in Rusland. Bij Amkar Perm volgde hij Rashid Rakhimov op die de ploeg naar de hoogste klassering leidde uit de clubgeschiedenis.
Met een onbekende machoman uit Joegoslavië aan het roer en het vertrek van enkele dragende spelers leek een moeilijk seizoen Amkar tegemoet te komen.

Verdwaald als een meteoriet in het verkeerde melkwegstelsel begon Bozovic aan een klus die op sprookjesachtige wijze zou eindigen. Met een vierde plaats als eindklassering mocht Bozovic zich de meest succesvolle coach uit Amkars geschiedenis noemen. Bovendien plaatste de Graaf, bijnaam verkregen op basis van zijn elegante uiterlijk en ordelijkheid, zich met de club uit het Zvezda Stadion voor de Uefa Cup- kwalificatierondes.

Een opmars van de man met bekende haardracht bleef niet uit. Fk Moskou zocht een opvolger voor Oleg Blochin. Een dag na het definitieve vertrek van de Oekraïner was de nieuwe coach al bekend: Miodrag Bozovic.

Volgens de Montegrijnse pers is Bozovic dé hoop van de hele natie. Op den duur moet de 41-jarige trainer op de bondscoachstoel gaan zitten.

Zover is het echter nog niet. Anno Domini 2009 is Bozovic met Fk Moskou zijn renommee flink aan het oppoetsen. De onnaspeurlijke trainersbelofte zou volgens de media al enkele onderhouden met Fc Zenit hebben gehad.

Voorlopig heeft de manager uit de Balkan zich nog altijd gesetteld met de club uit het Torpedo Stadion. Sportief gaat het almaar beter, en gezien het spelersmateriaal is dat een bijzondere prestatie.
Slechts vier spelers komen uit voor hun land: Martin Jakubko, Edgaras Cesnauskis, Alexandru Epureanu en aanvoerder Yuri Zhevnov.

Het creatieve aankoopbeleid van het afgelopen seizoen in combinatie met Bozovic geeft voorlopig de doorslag. Hoelang de ploeg in deze positieve spiraal kan blijven excelleren, is echter de prangende vraag. Met het vertrek van spits Héctor Bracamonte naar Terek Grozny, en de mogelijke overstap van Bozovic naar Zenit zullen de Moskovieten een karrenvracht aan kwaliteit inleveren.

Hoe dan ook timmert Fk Moskou aan de weg om de Champions League te bereiken, en zal de interesse in Bozovic logischerwijs toenemen. Vooralsnog lijkt Zenit de meest concrete ploeg te zijn die de Montegrijn wil inlijven. De mysterieuze zoon van de Balkan staat echter nog altijd onder contract bij The Caps, om met Fk Moskou of Zenit de Russische top te bestormen.

10 augustus 2009 om 12:36

Miss wat het wel Advocaats bedoeling om zsm bij de Kbvb aan de slag te gaan. Had hem wel een eervoller afscheid gegund, mar goed hij heeft z'n centen binnen en daar ging het om

10 augustus 2009 om 13:44

Volgens Voetbalzone ( Wandelgangen) wordt Roberto Mancini de nieuwe coach van Zenit Sint- Petersburg. Prima keuze, wel duurder dan Miodrag Bozovic.

10 augustus 2009 om 13:22

Werkelijk hartstikke bedankt, hier kunnen wij, de mensen uit Nederland, erg veel mee.
Je word bedankt voor je bewezen stukje tekst.

voor de Rode Duivels misschien wel een goede zaak, dan kan hij zich langer voorbereiden of zelfs misschien sneller beginnen

En terecht, het begon ook net te lijken dat hij al met zijn hoofd bij Belgie zat.

Zo vergankelijk kan roem dus zijn! Je kunt beter niet meteen goed presteren, want als het dan even tegenzit ben je daarna meestal het haasje.

Offensief is het totaal niets bij Zenit. Tekke is geblesseerd, en Kornilenko wordt niet geassisteerd door van nature vleugelaanvallers. Het is crisis in de tweede stad van de voormalige Sovjet Unie...

Dat terzijde, wie denken jullie dat er kampioen wordt dit seizoen in de Russische Premjer Liga?

Mijn keuze? Spartak Moskou. Hier mijn volledige eindstand.

1. Spartak Moskou
2. Rubin Kazan
3. Cska Moskou
4. Fk Moskou
5. Dynamo Moskou
6. Zenit Sint- Petersburg
7. Lokomotiv Moskou
8. Krylya Sovetov Samara
9. Terek Grozny
10. Saturn Oblast
11. Fk Rostov
12. Tom Tomsk
13. Amkar Perm
14. Kuban Krasnodar
15. Spartak Nalchik
16. Fk Khimki

10 augustus 2009 om 13:21

was te verwachten had eigenlijk verwacht dat hij al aan dit seizoen niet meer hoefte te beginnen van zenit....maar geen medelijden krijgt gewoon weer de oliedollars mee en zijn bankrekening blijft maar groeien....zei die over wat hij bij belgie betaald gaat krijgen dat dit zo weinig zal zijn...de belgische bond gaf aan dat ze nog nooit zoveel hadden betaald voor een coach...dus dickie kan zijn oudere jaren heerlijk slijten op de bahama's ....had ook nooit aan nog een jaar zenit moeten beginnen en belgie is ook een fout van hem ....dat gaan we gelijk zien let maar op


10 augustus 2009 om 14:16

Tja nu Advocaat is ontslagen vrees ik al helemaal voor Zenit. Ze waren al sowieso niet zo lekker bezig en nu dit. Ze moeten een goeie opvolger vinden anders zal Zenit net meer dan 1 jaar succes club zijn.

Ik denk en hoop dat Cska Moskou kampioen wordt in Rusland.
Rubin, Spartak en Dinamo zie ik ook als kans hebbers en fk Moskou doet het ook niet slecht.

10 augustus 2009 om 16:11

@ pogrebnayk

ik hoop persoonlijk dat je helemaal gelijk hebt wat betreft de eindstand alleen is mijn club te onvoorspelbaar om hem nu al tot kampioen te kronen. Spartak heeft een jong team en kan zo goed ze nu spelen, zo slecht eindigen. Karpin heeft een goede invloed op de jongens, hij is een echte baas, maar of ze het volhouden weet ik niet. Een blessure voor Bystrov of Welliton en Spartak stort in ben ik bang.

Rubin begint steken te laten vallen zodra ze afwijken van het countervoetbal waarmee ze kampioen zijn geworden, ze laten geen steken vallen bij de kleintjes en zetten Fk afgelopen weekend gewoon weer op 4 punten.

Cska doet het ook niet lekker onder Zico. Komt denk ik vooral omdat Zico te graag zijn Braziliaanse maatjes basisplekken wil geven ipv de meer getalenteerde jonge Russen. Kampioen worden ze denk ik niet.

Fk haakt hopelijk uiteindelijk ook af, deze supporterloze, pas opgerichte club, die de plek van het legendarische Torpedo wil innemen heeft naar mijn mening geen recht op het kampioenschap. Wel denk ik dat de beker dit jaar voor hun zal zijn aangezien Fk en Zenit de enige clubs uit de Premjer Liga zijn die tot de 1/4 finale's zijn gekomen.

Verder denk ik dat je Terek te hoog inschat en dat Saturn en Tom wel een plekje of 2 hoger zullen eindigen.

10 augustus 2009 om 13:46

sumurai:

Wat je zegt geld dan toch voor jezelf vriend....beknopdheid zoek dat woord is op in het woordenboek want je gebruikt het in de verkeerde context...e als je verder mijn comment niet snapt moet je leren begrijpend te lezen zo helder als het maar ken mattie

Wat een nutteloze discussie hier over wie de langste comments schrijft
Wat mij betreft schrijft Pogrebnyak mooie teksten en of je het leuk vind of niet dat moet je zelf weten..

On: Ja dit zag je al aankomen denk ik. Advocaat had ook al vorig seizoen ontslagen kunnen zijn. Maar zo een slimme coach geven ze dan natuurlijk en kans maar op een geven moment houd het ook op. Na al die prestaties vind ik het niet gek dat deze man nu ontslagen is. Maar men moet ook berijpen dat Zenit belangrijke spelers heeft verloren zoals, Tymoschuk, Pogrebnyak en Arshavin.

Wel opvallend dat het bestuur ook meteen de noemt: nadat hij besloot om integaan op een aanbieding van de Belgische voetbalbond... Dat is dus tegen het zere been geweest van het Zenit bestuur. Als je werkt met professionals, is zoiets nooit de reden. Het was vooraf namelijk al bekend dat hij de club zou verlaten na dit jaar. Advocaat zat dus aan een doodpaard te trekken, sinds zijn keuze voor het Belgische elftal is de motivatie bij de spelers en het bestuur afgenomen. En gezien de prijzen die hij gehaald heeft ,is het merkwaardig dat hij zo snel ontslagen is. Normaliter gun je zo iemand de tijd.

misschien dat hij teveel mt zijn hoofdbij belgie zat. Maar al met al hadden ze hem gewoon het vertrouwen moeten geven en hem dit laatste seizoen moeten laten zittnen.

Goed werk gedaan daar Dickie !!!!
Ik hoop voor je dat je het voetbal in Belgie ook weer een klein beetje uit de onderkant van de onderste emmer kunt halen,daar zitten onze Zuiderburen al zo'n 15 jaar op te wachten.

Respectloos! Zo noem ik het,dick heeft beter verdiend,wat hij daar voor de russen heeft gedaan is grandioos.......!petje af en diepe buiging voor Dick!succes in Belgie!!

belangrijkste spelers vertrekken , krijge een pak geld mee, gaat talentvollen zuiderburen trainen voor vrouw dicht bij huis, kan nu al belgische voetbal gaan volgen, hmmm dit was perfect voor dick hij s weg voordat het echt winter word in het koude rusland

10 augustus 2009 om 19:25

@curagol, Sint Petersburg is niet veel kouder dan Nederland hoor kerel

Mensen die zeggen dat Zenit respectloos met Advocaat omgegaan is zeggen dat alleen maar omdat hij Nederlander is en geen Russisch voetbal volgt. Zenit is 1 keer kampioen geworden dus heeft hij het natuurlijk geweldig gedaan, het seizoen erna zijn ze 5e geworden terwijl dat niet hoort maar dit zagen ze door de vingers, dit seizoen presteert Advocaat helemaal niks met Zenit en verliest hij thuis van Tom Tomsk met een schandalige 0-2 nederlaag dus vlieg je eruit. Zo gaat dat in elk land en niet alleen maar in Rusland. Wij zeggen toch ook niet als Feyenoord een Gert Jan Verbeek ontslaat dat de Nederlands zo eenmaal zijn? Miodrag Bozovic lijkt me een uitstekende opvolger en dus is Mancini helemaal niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Krasnodar3318
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Artem DzyubaAanvaller3015
Axel WitselMiddenvelder293
Yuri LodiginKeeper270
Oleg ShatovMiddenvelder278
HulkAanvaller2717
Igor SmolnikovVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina Zenit Sint-Petersburg.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren