Krul maakt onverwachts competitiedebuut als Magpie

Zaterdag, 8 augustus 2009 om

Tim Krul heeft voor het eerst in een competitiewedstrijd het doel van Newcastle United verdedigd. De Nederlander, die in 2006 in een UEFA Cup-duel debuteerde en daarna aan diverse clubs werd uitgeleend, verving in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion (1-1) na 45 minuten zijn geblesseerde collegadoelman Steve Harper.

Voor rust, toen Krul nog op de bank zat, maakte Shelton Martis de 1-0 voor WBA. Na de hervatting maakte Damien Duff de gelijkmaker. Krul zorgde met vier goede reddingen ervoor dat Robert Koren, Luke Moore en invaller Graham Dorrans niet tot scoren kwamen. Bij de thuisploeg stond verdediger Gianni Zuiverloon in de basisopstelling geposteerd.

Krul (21) maakte in november 2006 zijn debuut in het UEFA Cup-duel met Palermo. De oud-doelman van ADO Den Haag maakte toentertijd indruk met enkele uitstekende reddingen. Door de hevige concurrentie op St James' Park werd de jeugdinternational de laatste seizoen uitgeleend aan Falkirk uit Schotland en Carlisle United.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door HeraclesAlways)

Goed voor Krul, geeft natuurlijk wel vertrouwen (ook al ben je 2e keeper)
Krul heeft erg veel talent, hoop dat hij er wat van kan maken.

Weet iemand of hij een aardige wedstrijd had gekeept?
bedankt allemaal

8 augustus 2009 om 23:23

Het was live op bbc vandaag. Hij had echt een paar hele goeie reddingen en kwam bij hoge ballen overtuigend omhoog, alleen grabbelde hij dan nog wel eens mis. Maar los daarvan, stond hij overtuigend te keepen.

8 augustus 2009 om 23:30

goed competitiedebuut voor Krul. hij keepte net zoals tegen Palermo in de Uefa Cup voortreffelijk met katachtige reflexen. Een 1 op 1 situatie waar hij met zijn linkervoet nog de bal uit het doel weet te houden. Een afstandschot waar hij goed redding op bracht, bal stuiterde terug en ook dat schot pareerde hij. Verder heeft hij een aantal gevaarlijk hoge ballen bijv corners eruit gehaald. Newcastle heeft in Krul een goede vervanger voor Harper en zoniet een vaste 1e keeper, die ook nog eens jong is.

Het doelpunt van Wba was een scrimagedoelpunt. Voor het doel bleef de bal hangen, 2 Wba spelers liepen elkaar in de weg, maar 1 ervan kreeg toch de voet er tegen om de bal over de lijn te krijgen. Ameobi wilde de bal nog wegtrappen maar trapte volgens mij over de bal en kwam met zijn voet tegen Harpers gezicht.

Tweede helft begon Newcastle goed, met een aantal kansen. Het doelpunt van Duff was een zeer fraaie combinatie, pass van Jose Enrique naar Nolan die wegdraaide en de inkomende Duff de bal meegaf waarna deze knap afronde. Tot de 80 minuut was het vooral Newcastle dat aanvalde, maar Wba kwam soms goed eruit via de counter, en mocht Newcastle blij zijn dat Krul goed keepte, anders was het 3-1 geworden. In de laatste minuten nog een afgekeurd doelpunt voor Wba na buitenspelval

Tja had gehoopt op een overwinning, maarja toch een punt. Het zijn al zware tijden voor Newcastle dus een verlies was helemaal drama geweest. Verder vond ik het spel van Newcastle hoopgevend, ze hielden de bal goed in de ploeg en ook waren er aardige combinaties. Maarja wat blijft er over van dit spel als spelers als Gutierrez vertrekken. Smith was voor mij de man of the match, was heer en meester op het middenveld

8 augustus 2009 om 23:31

Voor rust, toen Krul nog op de bank zat, maakte Shelton Martis de 1-0 voor Wba. Na de hervatting maakte Damien Duff de gelijkmaker. Krul zorgde met vier goede reddingen ervoor dat Robert Koren, Luke Moore en invaller Graham Dorrans niet tot scoren kwamen

Nee, hij keepte echt als een natte krant. Wba won met 8-1. Hij kon niets doen tegen de succesvolle pogingen van Robert Koren, Luke Moore en invaller Graham Dorrans. rsrsrsrs

8 augustus 2009 om 23:47

Petters, wat een onnodige kinderachtige reactie... Mikeyboy0 vraagt slechts naar wat meer info over de prestaties van Krul dan de paar regels die er in dit artikel aan gespendeerd zijn

9 augustus 2009 om 01:24

Krul viel geweldig in. En dan ook nog te bedenken dat hij gedurende de wedstrijd ook nog gestoken werd door een wesp!

9 augustus 2009 om 15:44

Was is dit nu voor een kinderachtige reactie Petters?

Een forum is er juist voor bedoeld om elkaar op de hoogte te houden en om achter meer weetjes, feitjes en meningen te komen dan op een normale internetsite.

Als iemand dan wat meer info. vraagt omdat hij geinteresseertd is en hij krijgt dat, wat is er dan mis mee? Je redenatie slaat echt helemaal nergens op dat we Uberhaupt al blij moeten zijn. Natuurlijk zijn we dat en het is nog prettiger als ander forumleden nog meer weten te melden. Als het je zo dwars zit, lees je het toch gewoon niet?

Ik hoop dat Krul een paar wedstrijden de kans krijgt. Ik heb nu zoveel (moois) gehoord over deze jongen en ben echt heel erg benieuwd naar zijn kwaliteiten. Fijn dat anderen even wat uitgebreider op de wedstrijd in wilde gaan

9 augustus 2009 om 00:09

Wees blij dat er uberhaupt regels aan gespendeerd zijn. Bij andere media staat alleen dat hij een goede wedstrijd gekeept heeft, meer niet. En dan is Vz weer eens uitgebreid, dan nog moet er zgn nog meer info staan.

Goed bezig jongen hoop dat je meer wedstrijden de kans krijg nu!!
Goeie talentvolle keeper jammer dat Feyenoord hem niet heeft kunnen halen!

8 augustus 2009 om 23:37

Ja, klopt. Ben ik met je eens. Was waarschijnlijk wel een verrijking geweest voor de Nl velden.

Blijft een wazig verhaal. Iemand van zij allooi die zich helemaal inzet op het avontuur in het buitenland. Ik kan er wel respect voor hebben.

Hij was echt top. Een fantastische shotstopper, niet altijd even pienter uitkomend maar als shotstopper was hij fantastisch. Nederland en Newcastle hebben in hem een gigantisch talent.

Keepte erg goed. Was persoonlijk erg blij dat ie eindelijk weer speelde. Haalde een paar lastige ballen eruit. Ik hoop dat ze met Tim Krul in de basis weer volgend jaar terug zijn.

Heb de wedstrijd zitten kijken, en ik moet zeggen dat Krul uitstekend keepte. Hij maakte echt twee fantastische reddingen na rust, en ook bij hoge voorzetten was hij overtuigend. Een keertje tastte hij mis, maar het resulterende doelpunt werd afgekeurd, dus daar kwam hij goed weg.

Verder was het geen sprankelende wedstrijd. Veel tempo, veel goed bedoelingen, maar ook veel te veel slordigheden en balverlies aan beide kanten. Over het geheel genomen had Newcastle een licht veldoverwicht, maar West Brom de betere kansen.

Zuiverloon speelde wel aardig, kwam een aantal keren goed mee op, alleen verdedigend had hij het in de eerste helft wel lastig tegen Enrique en Carroll. In de tweede helft herstelde hij zich daarin. Olsson speelde vrij sterk vond ik, goede inspeelpass heeft hij, althans vandaag.

Nog 45 wedstrijden te gaan, ben benieuwd of Newcastle direct kan promoveren. Ik hoop dat Krul nog wat wedstrijdjes mag keepen, hij bewees vandaag in elk geval goed genoeg te zijn voor het niveau.

Liever komt ie terug naar Nederland al onze talenten gaan eraan
Van Aanholt(che) Brouwer(liv) Van den Berg(arsenal) Bruma(che)emnes(middelbr)
beter gaat ie bij een middenmotor wekelijks keepen anders weer een groot talent weg.

8 augustus 2009 om 23:41

Ik ben het er niet mee eens dat onze talenten eraan gaan op deze manier. Het is vooral jammer voor de clubs waar ze zijn weggegaan. De jongens die in Engeland spelen, vooral bij Chelsea en Arsenal (liverpool ook wel) krijgen de beste opleiding van de wereld van de beste trainers in de wereld.

Je hebt gelijk dat ze niet gelijk op speeltijd hoeven te rekenen bij de club waar ze zitten. Het systeem in Engeland werkt zo dat vervolgens voor 3 of 6 maanden worden verhuurd aan een club in de league one (zeker niet slechter dan de clubs op plek 12 -18 van de eredivisie). Als ze daar bewijzen goed genoeg te zijn gaan ze verder in het traject.

Vaak worden ze dan voor een wat langere periode gestalt bij een ploeg die meedoet in de top van de Championship (daarvan zijn vele qua niveau gewoon beter dan de middenmoters in Nederland) om daar te bewijzen dat ze het aankunnen. Als ze dat ook met succes doen, komen ze steeds een stapje dichterbij de 1ste selectie van de grote Engelse clubs waar ze kunnen trainen met de besten der aarde.

Dit traject is zeker geen verkeerd traject, en als een speler dit met succes doorloopt, dan kan je er zeker van zijn dat er het maximale uit zijn talenten wordt gehaald.

Dus nee, het is niet slecht voor onze talenten.


Voor de clubs waar ze vandaag komen is het wel jammer, want hun grootste talenten vertrekken. Dus ja voor het clubvoetbal in Nederland is dit zonde. Maar voor het nationale voetbal echt niet hoor.

8 augustus 2009 om 23:45

Maarja helaas hebben we nog geen voorbeelden van een talent die bij een engelse topclub is doorgebroken.
Ik heb toch liever eerst bij een ned topclub dan naar buitenland.

8 augustus 2009 om 23:49

Van persie dan? Ik geef toe dat hij al wat ouder was toen hij naar Arsenal ging, maar hij werd daar ook niet gehaald om direct in de basis te spelen. Hij was ook een groot talent toen hij naar Arsenal ging, maar een veel gehoorde reactie was toch wel dat hij daar weinig te zoeken had en dat er weer een talent verloren ging voor het Nederlandse voetbal. Maar volgens mij is hij nu een van de beste spelers die we hebben. Toch?

9 augustus 2009 om 00:02

Je geeft het zelf al aan Aceerik: je kunt de situatie van Van Persie niet vergelijken met de talenten die hierboven zijn genoemd. Die zijn zoveel jonger dan dat Van Persie was en zijn gehaald om eerst jarenlang in de jeugdelftallen te spelen. Van Persie werd misschien niet voor de basis gehaald, maar werd wel geacht er zo snel mogelijk te staan, gezien zijn al gevorderde leeftijd (daarmee bedoel ik dat hij geen 15 tot 18 was toen hij de overstap maakte).
voor de rest ben ik het overigens helemaal eens met wat je schrijft.

9 augustus 2009 om 00:11

@ Vitlazio; Dat klopt inderdaad. Maar deze tactiek hanteren die Engelse clubs nog niet zo lang, dus er is nog geen resutlaat te zien. Daarentegen kunnen we ook nog niemand noemen die mislukt is op deze manier, hier kunnen we dus alleen maar achter komen door nog een paar jaar te wachten en te kijken waar deze jongens staan als ze rond 23 - 26 (is de leeftijd waarop ze anders naar het buitenland zouden vertrekken).

Over Van Persie heb je gelijk, maar ook over hem werd gezegd dat dit zonde van zijn talent zou zijn, en dat hij zou verpieteren. Hij heeft het toch echt goed gered, dus daar houd ik me dan maar voorlopig aanvast (omdat we nog geen resultaten noch positief noch negatief hebben over de jongens die op hun 16de / 17de naar Engeland gaan)

Goedzo! Was bij Ado Den Haag al een hele goede keeper.
Hoop dat hij meerdere wedstrijden kan keepen op het hoogste niveau. Dit is de toekomst van Nederland op keepersgebied!

ik heb altijd gezegt....dit was een keeper dat Feyenoord had moeten halen!! echt jammer dat hij niet voor feyenoord speelt!!! wel goed nieuws dat hj vandaag voor new castle heeft gespeelt!!!

het is een echte talentvolle keeper.......dit is echt de volgende van der Sar!!! mark my words!!!

8 augustus 2009 om 23:53

Hij is echt niet de volgende van der Sar. Het kan zo zijn dat hij zo goed wordt als Van der Sar, maar Van der Sar heeft hele andere sterke punten.

Van der Sar is een keeper die rust uitstraalt, zichzelf goed positioneert, goed is in de lucht, en erg sterk is in het hervatten van het spel.

Krul is echt een goalie met schitterende reflexen en om maar even de reactie van Ronny onder me te quoten "ie gast staat gewoon niet stil!".

Dus een nieuwe Van der Sar, nee.
Een doelman die de potentie heeft om een geweldige keeper te worden, Jazeker!

9 augustus 2009 om 11:07

ik bedoel de volgende van der Sar in grootheid!!! trouwens van der Sar is met Ervaring over de jaren rust gaan uitstralen!!!!! so was hij niet in het begin was zijn carriere!

Heb de wedstrijd ook gekeken en Krul's keepers kwaliteiten hebben me zeer verbaasd; echt topreflexen! Vooral die twee doelpogingen vlak na elkaar waarbij hij ze beide goed tegenhield vond ik echt een topactie. Verder doet hij me een beetje denken aan Smeichel, niet zozeer vanwege zijn manier van keepen maar meer door zijn drukke en energieke houding in het doel; die gast staat gewoon niet stil!

Ik heb die wedstrijd gezien en ik moet eerlijk zeggen dat die Krul getalenteerd is had 3 mooi reddings. Vooral in de slotfase na die corner had hij een mooie reflex. Deze man wordt later een topper. Dat kon je ook zien bij zijn verhuurd periode in een Engelse 2e divisie club bij zijn debuut.

Overigens wat ziet het er toch mooi uit daar in de Championship. De sfeer, stadions. Ik kijk liever naar de toppers van de championship dan de Eredivisie.

De wedstrijd was idd live te zien, en maakte een hele goede indruk! Had 3,4 goede reddingen en Newcastle zelf kwam zelf ook fris in de wedstrijd na de domper van vorig jaar.

Fijn om te zien dat Krul zich goed door ontwikkelt.
Dat is natuurlijk altijd maar afwachten.

Ik denk dat hij na Vd Sar de nieuwe Nederlandse topkeeper kan worden.
Momenteel is de spoeling dun.

Prijzen pakken doe je met een goede keeper en ik ben bang dat we met Stekelenburg weinig prijzen pakken. Ik heb niets tegen Maarten, het is een goede keeper, maar geen topkeeper.

Mooi commentaar ook op de Bbc. Waarom gaan wij Hollanders toch altijd uit van de fouten en de Engelsen juist van de goeie dingen. Voorbeeld: Krul stompt een hoekschop slecht weg, waarna een speler van Wba van dichtbij op doel kan schieten. Krul pakt deze bal geweldig en de commentatoren hebben het alleen over de prachtige reflex. Ik durf te wedden dat er bij ons alleen gezeik zou zijn over de verkeerde stomp. Een beetje positiever, kaaskoppen!

9 augustus 2009 om 11:35

Heb je Zomegasten gekeken vorige week zondag Fcu75?

ik heb het gevoel dat we een nieuwe van der sar in handen hebben! als hij de kans krijgt kans hij in ieder geval daarnaar uitgroeien

9 augustus 2009 om 03:43

Vergelijkingen met Van der Sar gaan niet echt op.zie mijn post een stukje hierboven. Als je bedoelt dat hij ook een topkeeper kan worden dan geef ik je zeker gelijk. Maar hij is niet te vergelijken met Van der Sar, zijn totaal verschillende type keepers.

tja beetje jammer dat hij volgende week waarschijnlijk gewoon weer op de bank zit, ik hoop dat hij nog meer van dit soort kansen krijgt om zich te bewijzen. Zou goed voor zijn ontwikkeling zijn want als hij 23 is lijkt het me toch tijd worden om 1e keeper te worden en wekelijks op een zo hoog mogelijk niveau te keepen

9 augustus 2009 om 03:46

Krul is pas 21, dus hij heeft nog wel even de tijd. Tel daarbij op dat keepers er vaak pas veel later staan dan 'normale' veldspelers. Hoef je echt niet ongerust te zijn. Deze jongen komt er wel

@aceerik - Zaterdag, 8 augustus om 23:41 Nou ik geloof toch niet dat dit de beste manier is..... Want als dit nu echt zo een talent zou zijjn als keeper, (wat ik niet weet omdat ik hem niet echt ken of gezien heb) en hij was in nl gebleven, dan zou allang ergens in de basis van een eredivisie ploeg gestaan hebben. Dus meer ervaring opgedaan hebben, en als ie echt zo goed was ook al in de belangstelling van bert gestaan hebben.....
En voorbeelden van jou talenten die geslaagd zijn op de manier die jij noemde kan ik ook idd niet geven, maar talenten die mislukt zijn wel: "vincent van den Berg houdt het alweer voor gezien in het profvoetbal. De twintigjarige aanvaller, die een glansrijke loopbaan tegemoet leek te gaan toen Arsenal hem al op jonge leeftijd oppikte, is volgens Rtv Rijnmond akkoord gegaan met een overstap naar Excelsior Maassluis. De club uit zijn geboorteplaats speelt volgend seizoen in de eerste klasse van het amateurvoetbal." (bron voetbalzone 2juni)
verders hoop ik voor hem en het nl voetbal wel dat ie slaagd, maar of dat
dit nu de beste keus van loopbaan carriere planning was betwijfel ik sterk

9 augustus 2009 om 12:00

Hij is 21 (!!). Hoeveel 21 jarige keepers zijn 1ste elftal keepers? volgens mij niet zo veel.

En hij heeft wel in de belangstelling gestaan, maar Newcastle maakt bij elk gerucht meteen duidelijk dat Krul niet te koop is, omdat hij wordt gezien als een groot talent.


Over Van den Berg; dat was me even ontschoten inderdaad. Maar we gaan vooral met de tijd zien. Want ook in Nederland haalt niet elk talant het.

Zeer goede invalbeurt, Bbc commentatoren waren lyrisch over zijn reflexen. Had deze jongen nog niet zien spelen op niveau, maar hij heeft zeer zeker veel potentie. Veel lef tonend bij het uitkomen op corners. Hoop dat hij de kans krijgt zich te bewijzen danwel in Newcastle of een andere club. Misschien een toekomstig international.

Toch nog wat geluk voor Newcastle, nadat veel mensen vertrokken zijn.

Het is te hopen dat Krul veel druk te verduren krijgt en wedstrijdritme opdoet in het degradatievoetbal van Newcastle United in de aanloop naar Zuid Afrika in de meest competitieve league ter wereld. .

Met Vermeer en Stekelenburg beschikt Oranje namelijk op internationaal niveau over tweede garnituur dat het vertrouwen van Van Marwijk niet geniet vanwege zijn gelonk naar de gepasseerde Edwin van der Sar.

Ik hoop dat Krul uitstekend presteert in de wedstrijden die hij krijgt. Hij mag van mij een basisplaats krijgen ergens... volgens mij is hij in potentie beter dan welke huidige Nederlandse keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Cardiff City14-16
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Jamal LascellesVerdediger10
Chancel MbembaVerdediger10
Florian LejeuneVerdediger10
Paul DummettVerdediger10
Ciaran ClarkVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren