NEC’er Vleminckx debuteert bij Rode Duivels

Donderdag, 6 augustus 2009 om

NEC heeft er een international bij. Bjorn Vleminckx, die sinds het begin van dit seizoen onder contract staat in Nijmegen, kreeg van de Belgische interim-bondscoach Frank Vercauteren het heugelijke nieuws medegedeeld dat hij deel uitmaakt van de sele...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door Gabie)

Nieuwe Kuijt wordt dit, echt hardwekkende speler en dit is al een beloning voor z'n werk.

6 augustus 2009 om 13:16

Vleminckx heeft zelf gezegd de nieuwe Kuijt te willen worden. Hij werkte tegen Feyenoord erg hard. Hij was de beste aan de kant van Nec. Hij ergerde zich wel erg open wanneer zijn teamgenoten de bal verloren.
Goede spits voor Nec

6 augustus 2009 om 13:45

niet alleen de beste aan de kant van nec. maar ook gewoon de beste van alle 28 spelers (inclusief wissels dus)

word een toppertje, met zijn inzet, en best goeie techniek kom je er wel

6 augustus 2009 om 17:48

Vleminckx heeft nooit gezegd dat hij de nieuwe Kuijt wilt worden. Deze vergelijking is gedaan door de media.

6 augustus 2009 om 17:50

Lijkt me een beetje snel gezegd dan zou je dat ook kunnen zeggen van Frank Demouge. Ik vind Bjorn overigens wel erg sterk, maar na 1 wedstrijd kun je iemand niet vergelijken met Dirk Kuijt of bepalen dat iemand in de nationale selectie van België opgenomen dient te worden. Verder vindt ik het opvallend dat Vercauteren 8 spitsen selecteert tegenover 4 middenvelders en dat uitgerekend tegen Tsjechië de ploeg die zich wil bewijzen omdat ze er zo slecht voorstaan.

Waar een goede transfer al wel niet goed voor is! Meteen in de selectie van Belgiã«.
Vraag ik me trouwens wel af waar hun op letten bij het selecteren!

ps. zie dat Vandenbussche en alderweireld ookal geselecteerd zijn. Wist niet dat Belgiã« zo wanhopig is(in nederland zouden dat soort spelers niet of op latere leeftijd geselecteerd worden!(alderweireld))

6 augustus 2009 om 12:50

Wanhopig? Jongen, Alderweireld is de toekomst van de defensie van Ajax én België. Ik weet zeker dat hij de komende wedstrijden weer in de basis staat bij Ajax. Hij is echt een held.

6 augustus 2009 om 13:16

Alderweireld speelt nu het eerste seizoen bij de selectie van Ajax als ik het goed heb? Kan me herinneren dat we bij Oranje ook spelers hebben gezien die er veel te snel moesten staan. Denk aan een Babel, Maduro en consorten.

Als de stempel van Ajax aan je kleeft, dan wordt je al snel geselecteerd, als Belg moet je toch wel iets kunnen laten zien om bij Ajax ver te komen. Ook heeft Belgie natuurlijk goede herinneringen aan Belgisch Ajax, Vermaelen, Verthongen, Demul. Alleen Wesley Sonck kwam niet uit de verf.

6 augustus 2009 om 14:40

Nee, we hebben gewoon (weeral) een bondscoach die er geen jota van kent.

Dat Advocaat maar snel komt.

Niet echt een heel uitgebreid middenveld, of ligt dat aan mij? Leuke verdediging hebben ze zeg, met een paar grote namen!

6 augustus 2009 om 13:04

Klopt, maar volgens mij kan Hazard Am spelen, en vertonghen kan op het middenveld uit de voeten, Dembele en Pocognoli eigenlijk ook.

6 augustus 2009 om 13:17

Simons, Swerts, Verthongen, Pocognoli, Vandenborre, Dembele, Mirallas en Hazard zijn allen twijfelgevallen, ze kunnen verdedigend/aanvallend of op het middenveld. Wat dat betreft valt het dus wel mee.

Die Vlemmincx vind ik echt een goede spits!
Zoals hij tegen Feyenoord speelde deed hij mij denken aan Dirk Kuijt.
Weet iemand hoe oud hij is?

6 augustus 2009 om 14:19

23 (word nog 24 dit jaar in december)

ont: Heb hem altijd al een spits van formaat gevonden bij Kvm, maar is twijfelde of ie bij Nec wel het vereiste niveau zal halen (middenmoot Belgie - middenmoot Nederland, is niet hetzelfde) maar hij speelt daar geweldig, het ga je goed daar in Ninjmegen, Bjorn,.

Hoe zit het nou met Dick Advocaat? Hij zou toch de bondscoach worden?
Wanneer begint hij met zijn baan?

6 augustus 2009 om 12:43

Ik dacht als het seizoen met Zenit erop zat, maar dat weet ik niet zeker

6 augustus 2009 om 12:48

idd, hij wordt bondscoach in december tot dan is vercauteren (interim)bondscoach daarna assistent van advocaat

Heb gelijk al gezien na de uitwedstrijd tegen Feyenoord dat dit onze nieuwe en beste spits ooit wordt. Heeft een werklust als een paard, sleurt, kan goed ingooien, halve corners en heeft een oog voor het doel. Vind hem netzoals alle Feyenoorders zeggen de 2e 'kuijt' alleen dan van N E C. Succes Björn bij de Rode Duivels, en zorg dat je morgenavond je eerste doelpunt gaat maken voor N E C en dat we met 3 punten lekker naar bed kunnen gaan!

Volgens mij is Vleminckx 23 jaar Brambo. Maar deze lijkt niet alleen op Kuijt, hij wordt het ook. Een beetje overdrijven mag, maar het lijkt me duidelijk dat heel Nederland gecharmeerd moet zijn van deze spits met hoge arbeidsethos. Vleminckx olé

Wat heeft Vandenbussche te zoeken in het Belgisch elftal? Slechte doelman is dat en heeft iemand enig idee waarom Bailly niet opgeroepen wordt?

6 augustus 2009 om 12:49

hij is gekwetst! iets op zijn voet laten vallen, nog twee weken out

Ik ben niet echt onder de indruk van deze speler. Vond hem tegen feyenoord niet goed spelen en ik heb hem in belgie ook zien spelen. Voor Nec is hij goed, maar voor de rode duivels is hij toch nog wat te min.

6 augustus 2009 om 13:32

Misschien dat je gelijk hebt, maar er moeten ook alternatieven zijn. Ik denk dat dat vnl. het probleem is. Daarnaast is Belgie natuurlijk al een tijdje niet bepaald een superteam, al lijkt er nu weer een beetje een stijgende lijn aan te komen.

Daarnaast denk ik dat Vlemincx voor iedere ploeg sowieso een nuttige speler kan zijn en dat hij net als Kuyt nog sterker gaat worden in de toekomst.

Vertonghen is in de Belgische selectie toch meer een middenvelder? En Alderweireld, wat een held. Nog maar net in de selectie van Ajax en nu al een basisplaats bij Ajax en vaste selectielid van België. Respect voor Toby!

@ Morri
Las vanochtend op de Belgische teletekst dat Bailly misschien de seizoensstart in Duitsland mist (a.s. vrijdag), dus een blessure. En Advocaat begint op 1 januari bij België

hebben we dit keer dan een échte topper gehaald?

Vertonghen en Simons worden vaak als verdedigende middenvelder uitgespeeld. Vandenborre kan rechtsmidden uit de voeten net zoals Mirallas.

Heb mijn twijfels bij deze selectie waarom haalt hij verdorie die Mpenza terug bij de selectie.

Voor Alderweireld komt de selectie te vroeg eerst laten rijpen tussen de grote jongens van Ajax.
Vleminckx verrassend opgeroepen maar het zou me verwonderen moest hij op lange termijn titularis worden

en van damme en sonck hebben ook nog in nederland gespeeld.. nog meer oud-eredivisiespelers

Het probleem is dat ze eigenlijk geen spits hebben die (op Europees niveau) een garantie voor doelpunten is.

Zoiets zou het wel eens kunnen worden, ben alleen niet echte te spreken over het centrale duo, maar goed...

Liefst zie ik toch Bailly op doel en Hazard zien we ook graag spelen maar denk dat het voor hem nog te vroeg is.

Kompany geblesseerd trouwens? Ook wel een belangrijke spelers die fijn op de plaats van Simons kan staan, kan Timmy ook eens uitrusten (want hij werkt toch zo hard...)!

edit: Vergeet ik Fellaini erin te zetten, schaam me kapot! Fellaini op de plaats van Verthongen en dan Verthongen centraal met Van Buijten aub.

Stijnen
VDBorre
VBuijten
Simons
Vermaelen
Witsel
Defour
Verthongen
Martens
Dembele
DeCamargo
6 augustus 2009 om 13:26

Kompany is nog herstellende van een operatie aan zijn teen.
Ik had enkel Lombaerts nog wel verwacht ipv Alderweireld.

Aardige speler deze Vleminckx maar geen top. Toch leuk voor hem en Nec natuurlijk. Toch wel een leuke ploeg heeft belgie alleen is het geen geheel en ze missen een Echte spits a la v.nistelrooy/huntelaar.
Ik zou met dit belgie zo spelen dan kunnen ze echt wel een wk halen en ver komen, nog een jonge ploeg dus alles mogelijk , lkkr aanvallend en niet bang zijn dan komen ze et verst. En de rechter en linker middenvelders opkomen als soort hangende links en rechtsbuiten dan komt t helemaal goed

Stijnen
vdborre
vbuyten
vermealen
pocognoli
Defour
Felaini
Simmons
Martens
De Sutter
Dembele
6 augustus 2009 om 15:11

met jou opstelling kan ik mee ok vinden, maar zoals je zelf in je opstelling aangeeft = geen flankspelers.... Legear speelde de laatste weken echt goed, samen met Boussoufa de betere van Anderlecht, Chatelle is ook altijd degelijk... geen topper maar Belgie heeft niets anders

ongelooflijk dat ze er waarschijnlijk weer niet bij zijn op het wk. heerlijke selectie, Kompany en Mudingayi er nog bij. Alderweireld beetje onzin, net 2 keer meegedaan. Mertens komt er binnenkort ook nog wel bij.

6 augustus 2009 om 13:34

Nou als je ze ziet spelen dan geloof je het wel.

@ ninnesweg

Ook heeft Belgie natuurlijk goede herinneringen aan Belgisch Ajax, Vermaelen, Verthongen, Demul. Alleen Wesley Sonck kwam niet uit de verf.

Want Soetaers deed het zo fantastich bij Ajax he?? en van Damme ook fan-tas-tisch! Ikzelf was ook totaal niet odner de indruk van de Mul. belachelijk dat dat uiteindelijk de Ridder de kop heeft gekost en uiteindelijk indirect ook Rosales. Tom de Mul. Wat een mietje.

6 augustus 2009 om 14:03

Dat ik dat alweer vergeten was zegt al genoeg... Sonck, Vandamme, Soetaers, allemaal uit het Koeman tijdperk als ik me niet vergis???

Tom de Mul is geen verkeerde speler, trainers moeten keuzes maken en die keuze viel op Tom. De Ridder en Rosales zijn in mijn ogen nou ook niet bepaald toppers...

Middenveld lijkt wel heel dun zo (hoewel spelers zoals bijv. Simons (staat hier bij de verdedigers) ook op het middenveld kan spelen).
Zo zie je maar weer wat een goede transfer voor elkaar kan krijgen (zie ook de situatie van Owen).
Maakte een goede indruk op mij tegen Feyenoord, daar zullen ze in Nijmegen nog van genieten dit seizoen denk ik!

Geen Sepp de Roover? Zonde, is echt een topspeler in mijn ogen. Zeker voor Fc Groningen. Ik denk dat hij ook wel mee zou kunnen met de top in de Eredivisie. Ik weet het bijna wel zeker.

Heeft hij verdiend was een van de betere bij Nec tijdens Feyenoord. Een mooie opstelling met heel veel jonge spelers. Hoop dat dit de opstelling word.

Stijnen
Van den Borr
Buyten
Simons (c)
Vermaelen
Defour
Witsel
Fellaini
Martens
De camargo
Dembele
6 augustus 2009 om 14:42

De Camargo?

Die kerel zou zelfs niet opgeroepen mogen worden, wringt zowat elke kans de nek om. Heeft geluk dat hij een goede ploeg achter zich heeft met Standard.

Ik zou ze zo opstellen, lekker aanvallend met opkomende backs. Op een paar na zyn de meeste technisch redelijk goed dus ik zou ze zeker gewoon laten rondtikken en op de gepaste momenten versnellen

Proto
vandenborr
Simons
Vermaelen
Poco
Verthongen
Martens
Fellaini
Dembele
De Sutter
Hazard

leuke aanval en verd. en mid. ziet er ook niet slecht uit maar tog kunnen ze niet tippen aan Nederland!!!

volgens mij zei iemand pas geleden nog dat ze in Belgie Vleminckx niet eens tweede divie waardig was

6 augustus 2009 om 14:44

Wat moet je met zulke uitspraken? Het zijn meningen van anderen en gebasseerd op het verleden.

Nec heeft ooit de fout gemaakt om Makaay niet goed genoeg te bevinden. Destijds waren ze nog niet eens de stabiele middenmoter zie nu zijn. Ik ben blij dat ze die fout bij Vlemincx niet hebben gemaakt. Gewoon een goede speler voor Nec en blijkbaar ook voor Belgie.

Ik had De Laet nog verwacht, deed het zeer goed met Manchester United tegen Valencia.
Als Bailly en Kompany fit zijn, en de andere toptalenten kunnen doorgroeien (waarvan nu nog geen sprake is) kan er vanaf volgend jaar o.l.v. een topcoach gevlamd worden.
En gaat België terug naam maken.
Redelijk veel namen hierboven gaan hun laatste interlands mogen spelen.

Bjorn Vleminckx is een zeer goede speler hij heeft wel wat gekost maar ik weet zeker dat hij zijn geld waarmaakt het is een echte spits die je geen ruimte moet geven hij moet nog veel leren maar dat komt allemaal nog wel hij heeft een goed schot heeft een geweldige mentaliteit hij is kopsterk ramt elke penelty veilloos binnen en heeft een goede vrije trap

Wat doet die Witsel daar nu nog ??? Die jongen speelt al een half jaar zo slap als men grootmoe !! Wat een kut-selectie weer zeg, geen enkele flankspeler... hoe kun je nu ooit eens een match winnen... de tegenstanders moeten gwn hun centrum dichtgooien en de Belgen gaan de boot in...
Deschacht, Vleminckx, Mpenza en Witsel hebben er niks te zoeken ! Ze zouden beter Legear en/of Chatelle oproepen.

Proto
VdBorre
Van Buyten
Vermaelen
Van Damme
Vertonghen
Fellaini
Simons
Legear
De Sutter
Dembele

Het is me ook opgevallen dat het een type kuyt is. Hij is kopsterk en geeft niet zo snel op. Mooie beloning voor zijn prestatie natuurlijk. Ik weet zeker dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Ik wens hem veel succes! Hopelijk kan hij Belgiã« omhoog helpen waar het hoort met talenten als Hazard, Fellaini, Defour...

6 augustus 2009 om 15:13

Klopt, België zal onder leiding van Dick Advocaat de weg omhoog inslaan. Hij zal de Belgische talenten omtoveren tot waardige internationale voetballers.

mooi voor velminckx, moet het nu gaan bewijzen, misschien een eerste jaar nodig om te groeien.
advocaat weet waarom hij voor belgie heeft gekozen, omdat er veeeeeel toekomst in zit en over 4 jaar een europese topper is. dan doet het mee aan het wk en gaat het denk ik nog ver schoppen met Hazard,kompany,fellaini,bailly,dembele,defour,wits. mooi

bailly
swerts
kompany
vermaelen
pocco
hazard
fellaini
defour
witsel
de camargo
dembele

Dat Vleminckxs nu op is geroepen heeft niet zoveel te maken met zijn transfer naar Nec. Voor de transfer was hij namelijk ook al opgeroepen, maar toen heeft hij moeten afzeggen vanwege een blessure.

Ik snap eigenlijk niet waarom Tom de Mul niet bij de selectie zit.
Bjorn word over een jaartje of 2 de nieuwe spits van de Belgen

Pff vind dit toch wel niet zo een goede selectie. Mpenza hoort echt niet thuis bij de Rode Duivels netzoals Vandenbussche, Deschacht en Alderweireld. Alderweireld en Vleminckx zijn nog niet klaar voor het grote werk. Voor de rest missen we natuurlijk Kompany en Bailly. Hopelijk kunnen we winnen tegen de Tsjechen want dat zou me enorm plezier doen want de spelers zijn ons nog iets verschuldigd van enkele maanden geleden tegen Bosnie. Maarja nu hebben we ook weer een rotcoach in de naam van Vercauteren, ik kan niet wachten tot het 2010 is en Advocaat met zijn job kan beginnen en ons naar het Ek 2012 kan loodsen!!!!!!!!!

Bailly
Vd Borre
Kompany
Vermaelen
Pocognoli
Defour
Vertonghen
Dembele
Fellaini
Hazard
De Sutter
6 augustus 2009 om 16:53

helemaal met je eens, jou opstelling zou ook ik het liefste zien, overigens is Vleminckx wel goed genoeg in de selectie als 5de spits(achter Sonck, De Camargo, De Sutter en Dembele), en die komt toch amper aan het spelen, Vleminkx verdiend toch zeker ook een kans door zijn goed en constant presteren bij Kvm de voorbije 2 jaar.

Overigens is dit een selectie van 25 man, en daar vallen er dus sowieso nog enkele af.

Ik ben benieuwd welke elf Vercauteren zal opstellen en welke tactische richtlijnen hij meegeeft. Uit zijn verklaringen aan Sporza af te leiden, zal Vleminckx niet in de basis staan.

Bailly
De Roover
Kompany
Vermaelen
Pocognoli
Defour
Witsel
Dembele
Fellaini
Sonck
De Sutter
6 augustus 2009 om 18:29

neeenn ? defour Am en fellaine Vm en dembele en sonck in de spits + zelf zie ik maarten liever spelen dant witsel + geen simons?:s

Stijnen
Vermaelen
kompany
simons
poccognoli
Fellain
hazard
martens
defour
dembele
sonck
7 augustus 2009 om 00:27

Defour is al een tijdje sterk bezig als verdedigende middenvelder en het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van Fellaini zijn infiltratie en kopbalsterkte in de box door hem op een meer verdedigende positie uit te spelen. De drie (defour, Fellaini, Witsel) hebben bij standard bewezen dat ze perfect samen kunnen functioneren. Wat Witsel betreft denk ik dat hij intrisiek veel sterker is dan Maarten, hoewel hij nog heel wat te leren heeft (en naar mijn mening ook de gouden schoen te vroeg gekregen heeft). Toch zou ik hem het voordeel van de twijfel geven en hem internationale ervaring laten opdoen in het eerste elftal, nu de kwalificatie voor het Wk zo goed als onmogelijk is. Ik denk dat we naar het Ek 2012 moeten toewerken, toekomstgericht, met jonge spelers. Op Sonck (een leider met een winnaars- en vechtersspirit) na bestaat mijn opstelling dan ook uit relatief jonge voetballers. Geen Simons, dus, inderdaad...

Hij wordt opgeroepen dus dat betekent niet dat hij gaat spelen dus hij is nog altijd niet international.

Waarom zo weinig middenvelders en zoveel verdedigers? Als ze 4-4-2 gaan spelen heb je geen wissels voor op het middenveld tenzij je Simons (die daar meestal achterin speelt) of vertongen wilt doorschuiven.

Vindt Vleminckx een beetje lomp en onbeholpen overkomen op het veld. Een zeer nuttige speler maar zie hem niet de top halen als aanvaller. Op internationaal niveau is er niet echt plaats voor hardwerkende aanvallers

6 augustus 2009 om 17:52

Klopt, Kuijt is een prutspeler bij een prutploeg.

6 augustus 2009 om 18:08

Als iedereen fit is staat hij daar rechtshalf en niet als aanvaller. Verder is een type Kuyt vrij uniek in de internationale top

leuk voor bjorn!aan zijn inzet ligt het niet..denk dat hij er nou bij zit om ervaring op te doen.. omdat hij nou nog een beetje te onervaren is, maar hij komt er zeker wel..verder mpenza erg verrassend

kep hem nu 1 keer zien spelen, dat viel heel tegen-ze noemden hem de dirk kuyt van belgie, volgens mij wordt ie dat nog wel eens maar niet zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren