Aquilani opvolger van Alonso bij Liverpool

Woensdag, 5 augustus 2009 om

Liverpool heeft nog geen 24 uur nadat bekend werd dat Xabi Alonso de club verlaat voor een avontuur bij Real Madrid, al een opvolger gevonden. De Engelse grootmacht maakt woensdagavond op de eigen website bekend dat het met AS Roma een akkoord heeft bereikt over de transfer van Italiaans international Alberto Aquilani.

De naam van de 25-jarige middenvelder circuleerde al enige dagen in de wandelgangen, nadat duidelijk werd dat Alonso zijn toekomst voort zou gaan zetten in de Spaanse hoofdstad. Nog op de dag dat Real haar nieuwste aanwinst aan de pers presenteerde, brengt Liverpool nu dus het nieuws naar buiten dat de opvolger reeds binnen is. Wel moet hij nog een medische keuring doorstaan bij The Reds.

“Alberto is een heel goede speler, en ik ben blij dat we tot een akkoord zijn gekomen met AS Roma over de transfer”, zegt coach Rafael Benítez op de website van zijn club. “Hij zal later deze week naar de Merseyside reizen voor een medische keuring. Hij heeft een winnaarsmentaliteit, en daarnaast veel ervaring in zowel de Serie A als de Champions League”, vervolgt de Spaanse oefenmeester.

De elfvoudig international, die opmerkelijk genoeg aan het eind van vorig seizoen nog zijn contract in Rome verlengde tot en met de zomer van 2013, maakt voor een nog onbekend bedrag de overstap naar Anfield Road. De afgelopen acht seizoenen was hij actief bij AS Roma, waarvoor hij in totaal 102 competitieduels speelde. In het seizoen 2003/04 leende die club hem één jaar uit aan Triestina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door jellekeuh6)

Hij is binnen, ik hoop dat hij Alonso kan doen vergeten.. Deze jongen kan Cm en Am spelen dus als er iets met Gerrard gebeurt hebben we deze jongen nog… Hij zal het in zijn eerste jaar moeilijk krijgen omdat Alonso een heel goede seizoen achter de rug heeft, maar heb er de volste vertrouwen in.. Heb net een paar wedstrijden gezien van As Roma, en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van deze jongen.. Wat Alonso betreft, jammer dat hij na zijn eerste goede seizoen weg is gegaan.. Hoop dat hij niet net als Owen in de schaduw beland….

Zijn jullie het een beetje eens met mij?

5 augustus 2009 om 18:14

Ik kan een heel eind met je meegaan, niet in het feit dat afgelopen seizoen het eerste goede seizoen was van Xabi, maar dat is denk ik een verschil van mening

Ik ben ook onder de indruk van de kwaliteiten van Aquilani, maar heb veel berichten gehoord over zijn blessuregevoeligheid. Hij staat in ieder geval een uitgebreide medische keuring te wachten op Melwood, dat is een ding wat zeker is. Blijft gissen naar het bedrag vooralsnog, hopelijk is er nog wat geld achter de hand voor een spits of een hangende speler op de flanken!

5 augustus 2009 om 18:26

Alonso was altijd al een veel belovende voetballer, toen Liverpool hem haalde in 2004 waren er veel club geïnteresseerd in hem.. Die jaren daarop dat hij bij Liverpool speelde dat zijn er toch weer vijf, heeft hij vrij weinig laten zien, pas dit seizoen 2008/2009 is de ware Xabi Alonso eruit gekomen.. Hij is wel een controleur maar hij valt bijvoorbeeld veel minder op dan Pirlo en Fabregas dat komt vooral omdat hij zich veel bezig houd met de opbouwende handicap van Liverpool, Alonso is echt een van de beste middenvelders ter wereld maar dat heeft hij in de laatste 5 jaar niet echt laten zien, daarom verwaren mensen hem nog steeds met Xavi (alonso)..

Los daarvan wens ik hem veel succes, en op alle Liverpool site’s wenst iedereen hem een mooie toekomst..

5 augustus 2009 om 19:08

Een hele goede voetballer, maar wel 1 die constant geblesseerd is. Liverpool zou er goed aan doen om nog iemand te halen voor op de bank, zeker ook omdat Gerrard nog weleens last heeft van kwetsuren.

5 augustus 2009 om 20:17

Ben het ook met je eens tot aan dat het Alonso's eerste goede seizoen was. Hij is naar mijn mening al 3 jaar de belangrijkste speler na Gerrard (ook toen Torres er nog niet was).

5 augustus 2009 om 21:40

Liverpool heeft naar verluidt 21 miljoen euro betaald.

5 augustus 2009 om 22:03

in een eerder bericht zeg je dat je hoopt dat hij net als Owen in de schaduw zal belanden en nu wens je hem een mooie toekomst, beetje vreemd niet?

on:beiden spelers zijn geweldige voetballers die de spelers en de rest van het elftal om hun heen beter kan laten spelen, soms zijn ze onzichtbaar, maar halen ze een ruime voldoende!
Ben nog steeds van mening dat real met alonso misschien wel de beste aankoop binnen heeft en hoop dat deze jongen Alonso kan vervangen, wan t het is een geweldige voetballer en hoop daarom niet dat ie het niet gaat redden, England en Italie is toch een wereld van verschil qua voetbal..

6 augustus 2009 om 00:59

Dat zegt hij niet.

On: Aquilani is wel een goede vervanger. Heeft ook een prachtig schot alleen zijn blessure-gevoeligheid kan een probleem gaan vormen.

5 augustus 2009 om 18:13

Idd, hoopte dat hij zou blijven en samen met De Rossi het hart van Roma zou vormen.

5 augustus 2009 om 18:18

Kan ik me voorstellen! Ik had gisteren precies hetzelfde! In jullie geval al helemaal lastig omdat hij samen met Totti en De Rossi een clubicoon is. Sterkte ermee! Ik hoop dat Roma een goede vervanger kan aantrekken, al zal dat financieel een lastig verhaal kunnen worden.

5 augustus 2009 om 18:24

Kan ik geloven: één van de grootste Italiaanse talenten en steunpilaar bij As Roma. Dit is in mijn ogen een geweldige aankoop voor Liverpool.

Een mogelijke vervanger wordt inderdaad moeilijk daar Roma het ook al niet te breed moet laten hangen. Hopelijk slagen ze er in om nog ergens een talentvolle speler op de kop te tikken.

5 augustus 2009 om 18:29

Flinke domper voor jullie Roma supporters.
Maar voor de Liverpool supporters een flinke aanwinst.
Ik verwacht veel van deze jongen.
Ik heb hem regelmatig zien spelen en hij is zeker weten een van de opkomende basisspelers bij het Italiaans elftal.

5 augustus 2009 om 18:50

ja ik ook, maar zo komt roma wel een beetje uit de financiele zorgen die er zijn

5 augustus 2009 om 20:06

Ik ook!!! We hadden een ijzersterk middenveld met aquilani, de rossi centraal... Ik hoop dat er nu wel weer wat meer geld beschikbaar komt voor versterkingen. Het gaat nu helaas financieel niet goed met ons Roma, en dus volgen er verkopen. Ben wel blij dat het niet de Rossi is.
Forza Giallorossi!!

Xabi Alonso is stukken beter dan Aquilani, maar wat niet is kan nog komen. Eerst afwachten of hij zich in de basis kan spelen bij Liverpool, want een Lucas is denk ik niet zo veel minder dan Aquilani, en Lucas is nog erg jong.

5 augustus 2009 om 18:19

Xabi Alonso is niet "stukken beter" Aquilani's kwaliteiten liggen anders dan die van Xabi Alonso het is een ander pakketje maar daardoor geen slechtere voetballer ik vind Aquilani erg veelzijdig en bij As Roma altijd een goede constante voetballer, Xabi Alonso was of goed/heel goed of onzichtbaar..

5 augustus 2009 om 19:22

Xabi Alonso is een goede voetballer, evenals Aquilani, maar hebben verschillende kwaliteiten. Als jij Lucas bijna op hetzelfde niveau acht als Aquilani kan ik hier meteen uit opmaken dat je geen voetbalkenner bent. Het is alleen maar afwachten hoe de kwetsbare Aquilani het gaat doen in Engeland. Zoveel Italianen slagen er niet in Engeland Hopen dat z'n enkelblessure van afgelopen seizoen niet te veel parten speelt. In ieder geval goede aankoop. Nu Silva nog en eventueel Cattermole voor aan versterking in de breedte (dan hebben we met Lucas en Cattermole goede backups voor als 1 van de centrale middenvelders het veld moet ruimen). Maar kan zeggen dat ook dit begin van de middag al bekend was

Topper! Doet niet veel onder voor Alonso. Goed gedaan Liverpool

Zo dit is een zeer sterke zet van Liverpool!

Ik denk dat ze er alleen maar op vooruit gegaan zijn.
Aquilani is een speler die zoals in de tekst vermeld staat al de nodige ervaring heeft in de grote competities en alleen maar verder kan groeien.

Mooi voor Liverpool, goede transfer. Misschien word het volgend jaar toch noch wat, maar dan zullen ze Mascherano moeten houden. Nu Aquilini weg is, hoop ik dat De Rossi zijn conclusies trekt en naar Arsenal komt Nee ik vind Roma een mooie club, jammer dat het zo bergafwaards gaat. En jammer dat er een romein minder speelt. Nu het zo ver is hoop ik wel dat de Rossi komt, dan maak ik een vreugdedansje

Binnen 24 uur ! Staan wat lekkere goals van hem op Youtube. Dit geeft natuurlijk geen goed beeld, maar wat het wel zegt is dat deze jongen getalenteerd is en een geweldige trap heeft !
Nog een vraagje aan een As Roma-volger: Is hij vaak geblesseerd?

5 augustus 2009 om 19:10

Ja dat wel helaas, hij is een beetje fragiel en ik hoop echt voor hem dat hij slaagt in Engeland, al wordt het wel moeilijk voor hem vrees ik met dat beukvoetbal daar. Maar heel stiekem hoop ik nog dat hij niet door de keuring komt.

5 augustus 2009 om 20:02

In Engeland kun je hoogstens zoveel beuken verwachten als in Italie.

Ot: Win-win situatie. Liverpool is een goede kwijt, en een goede rijker. Roma is een goede kwijt, en staat nu financieel wat beter.

Aan de ene kant vind ik het een goede transfer na alle verhalen over hem want zelf wet ik neit bijzonder veel van hem maar aan de andere kant moet hij er gelijk staan en Xabi vervangen...en dat is zo makkelijk nog niet...

Maar we zullen zien, hoop in ieder geval dat hij het uitstekend gaat doen.

Jammer dat As Roma Aquilani kwijt raakt aan liverpool maar weer goed van de Engelse club dat ze Alonso's vervanger snel gevonden hebben ik denk dat Roma Kallstrom gaat kopen als vervanger van Aquilani.

Leuk, een italiaan erbij in de premier league. Ben blij dat Liverpool zo snel een opvolger heeft kunnen vinden voor Alonso die niet veel onder doet, begon me al zorgen te maken over het nieuwe seizoen zonder Alonso.

Ze hadden beter Defour genomen. Die was iets goedkoper, een stuk jonger en bijna nooit geblesseerd. Aquilani is een goede speler maar o zo vaak gekwetst. Ik vrees dat de fysiek zware Premier league en het nog hogere aantal matchen nefast gaat zijn voor zijn paraatheid. Ook wel lichtjes overbetaald vind ik: 23 miljoen euro.

5 augustus 2009 om 18:34

Ik vind Aquilani een betere speler dan Defour. Aanvallend zijn ze gelijkwaardig, maar aangezien dit de opvolger van Xabi Alonso moet worden zijn de verdedigende kwaliteiten ook van belang. En Daarin vind ik Aquilani beter dan Defour.

Al met al een top aankoop voor Liverpool. In mijn ogen is Liverpool titelkandidaat 1 in Engeland dit jaar. (niet dat het gat met Man U, Arsenal, Chelsea en Man City groot is hoor)

5 augustus 2009 om 20:04

Ik snap je opmerking over 'gat' niet. Aan het feit dat Man City noemt kijk je naar de grote namen, en het feit dat je Arsenal noemt kijk je naar de manier van spelen.

Hele goed speler als hij speelt, maar is te vaak geblesseerd. Speelt niet meer dan rond de twintig wedstrijden per seizoen.

@trodaks

Defour wou nog met Luik europees spelen en dit seizoen nog blijven...

Tsja, Italianen in het buitenland zijn meestal geen groot succes. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen presteren ze het beste in eigen land en in de eigen competitie.
Neemt niet weg dat Aquilani een geweldige voetballer is!

Prachtige aankoop van Liverpool. Aqualani moest een nieuwe stap maken in zijn carriere, omdat hij bij Roma de laatste tijd ontgroeid was. Hij speelde niet altijd even goed bij Roma, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het gaat maken bij Liverpool.

Enige wat Liverpool nog mist is in mijn ogen een linksbuiten. David Silva zou echt een prachtige aankoop zijn.. Je ziet toch dat er 1 missing-part is in het team, want anders zou Liverpool een van de beste zijn in Europa.

Reina
Johnson
Car
Skrtel
Aurelio
Aqualani
Mascherano
Kuyt
Gerard
Silva
Torres
5 augustus 2009 om 19:53

Roma ontgroeit? en niet altijd even goed?

Aquilani was in ongeveer elke wedstrijd top, zelfs de eerste matchen na een lange blessure was ie al top, alleen speelde hij zeer weinig door blessures, en hij was ze zeker niet ontgroeit ook niet, er zijn belangrijkere en betere spelers bij Roma dan hem op dit moment.

5 augustus 2009 om 21:15

Ik bedoel dat hij het niveau van Roma al is ontgroeid, dus gaat hij naar Liverpool. Met alle respect voor Roma, maar Liverpool is net 1 klasse groter ( hoewel Roma altijd een sympahiekere club zal blijven )

Zelf vond ik hem niet altijd even goed spelen, soms was het wat minder maar vaak presteerde hij wel constant..

En tuurlijk zijn er betere spelers bij Roma dan Aqualani, maar die moeten ( vind ik ) ook naar een betere club als ze dat willen..

'goede vervanger lijkt me, ik had graag sneijder naar liverpool zien gaan maar dit is ook een goede vervanger

Is een goede vervanger, maar Alonso is in mijn ogen beter. Aquilani is jong en als hij zich nog verder kan ontwikkelen wordt hij misschien nog beter dan Alonso.

eerst wat ik dacht was.. Huh.. 'de' Aquilani? ... blijkbaar is het 'de' Aquilani.. erg spijtig.. had hem graag bij Roma zien blijven... maar blijkbaar is de Italiaanse competitie voor menig voetballer ook niet meer aantrekkelijk genoeg (of je moet bij Juve of Inter belanden)

jammer jammer.. maar nu word het genieten in het Liverpool shirt

Goede aanwinst voor Liverpool, maar Xabi Alonso was wel echt een belangrijke schakel op het middenveld dus ik hoop dat hij het waar kan maken. Hij heeft in ieder geval de capaciteiten om een goede opvolger te worden!

@trodaks
defour heb je ook niet onder de 20 miljoen binnen hoor. is idd jonger en een groter talent, maar aquilani heeft dan weer Cl ervaring dus ...

Ik ben er blij mee met deze aanwinst omdat hij (nog) niet veel onder doet voor Alonso.

Benitez kennende was dit al geregeld voordat Alonso verkocht was en zal waarschijnlijk er wel een miljoentje of 10 overhouden waarvoor een spits voor gekocht kan worden, of liever een goede verdediger.

Liever een verdediger? Doe mij maar een linksbuiten of een spits. Liverpool moet nog een kwaliteitsimpuls hebben in de 'front line'. Dan is het team zo goed als compleet !

Wat is dit jammer zeg, komt dit door de financiele crisis bij Roma dat ze hem hebben laten gaan? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij anders was gegaan. Een jongen van de club die altijd trouw wilde blijven. Soms is het niet anders, hoop dat Liverpool door hem wat attractiever gaat spelen, daar kan hij namelijk zeer zeker voor zorgen. Nu nog Benitez weg en een coach die dit wil en het komt helemaal goed.

5 augustus 2009 om 19:08

Weer zo'n joppie die nooit voetbal kijkt. Eerlijk toegegeven: Liverpool heeft een tijd onaantrekkelijk, verdedigend voetbal gespeeld. Maar de laatste jaren, met nadruk op het afgelopen seizoen was het spel van Liverpool simpelweg oogstrelend, dus ik snap niet waar die opmerking vandaan komt.

Anyway, een goede vervanger voor Alonso, al had ik hem liever zien blijven. Het ga je goed bij Real!

Liverpool had Xabi Alonso niet beter kunnen vervangen.

Xabi Alonso was een belangrijke speler voor Liverpool. Een zekerheidje. Een speler die er altijd staat. Toen Real Madrid zich meldde vreesde ik het ergste en inderdaad hij gaat nu in Madrid belangrijk worden.

Liverpool heeft echter uitstekend gehandeld. Aquilani is een zeer goede speler, die zelfs multifunctioneel is in tegenstelling tot Xabi Alonso. Aquilani is nog maar 25 jaar en kan de komende jaren uitgroeien tot een onmisbare kracht op het middenveld. Samen met Mascherano en Gerrard zal hij een ijzersterk middenveld gaan vormen.

Liverpool heeft echter nog minstens 1 speler nodig die het verschil kan maken. Met Torres en Gerrard heeft Liverpool 2 spelers die dat kunnen. Dat zijn er te weinig is afgelopen jaar wel gebleken. Ik hoop dat Liverpool nog een keer diep in de buidel wil tasten voor een speler als David Villa of Aguero. Daarnaast zou een extra verdediger ook zeker niet overbodig zijn.

Kuyt zal ook komend seizoen weer een belangrijke rol vervullen. Kuyt is namelijk iemand die voor de balans zorgt en het nodige werk verzet (ook voor anderen). Ik denk dat Liverpool met Aguero en eventueel een extra verdediger een serieuse gooi naar de titel kan doen. Ze doen qua selectie niet veel meer onder voor Manchester United en Chelsea, al zijn die in de breedte nog wel wat sterker.

Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Agger
Kuyt
Mascherano
Aquilani
Gerrard
Torres
Aguero
6 augustus 2009 om 11:38

ik hoop ook echt dat er nog iemand komt zoals villa of silva

Bedankt rosella sensi je bent de slechtste president ooit van Roma. De club help je in een paar jaar tijd naar de knoppen. Misschien volgend jaar rechterrijtje. We zullen je dit niet vergeven. Grazie Alberto, een vd echte Romeinen die van Roma hield, niet weg wilde en nu wordt opgeofferd door je wanbeleid.

5 augustus 2009 om 19:21

Inderdaad, hoe heeft het zover kunnen komen?

Aquilani is een geweldige voetballer, maar het is wel erg met de jeugd opleiding van Liverpool dat ze dit niet intern kunnen opvangen. Alonso is van buitencategorie, maar als je je eigen jeugd nooit de kans geeft krijg je ook geen '2e' Gerrard meer.

5 augustus 2009 om 19:14

Als je serieus een gooi naar de titel wilt doen, dan kun je een topspeler als Xabi Alonso niet vervangen door zo'n jeugdspeler.

5 augustus 2009 om 20:15

Liverpool staat ook niet echt bekend om haar jeugdopleiding. Ik bedoel, wie (naast Gerrard en Carragher) zijn echt doorgebroken jeugdexponenten? Oke Michael Owen en Mcmanaman, maar dat is ook al lang geleden. En wie hebben ze nu in de selectie zitten afkomstig uit eigen jeugd? Er zal wel een reden voor zijn waarom ze geen kans krijgen. Aquilani lijkt me dan ook een logischere keuze dan een

6 augustus 2009 om 08:52

Jay Spearing zou dat makkelijk kunnen.
Deze jongen is wel klein, maar heeft een verschikkelijk goede balbehandeling.

Hopelijk krijgt hij de kans van Rafa. Hij is beter dan Lucas.

5 augustus 2009 om 20:17

Liverpool staat ook niet echt bekend om haar jeugdopleiding. Ik bedoel, wie (naast Gerrard en Carragher) zijn echt doorgebroken jeugdexponenten? Oke Michael Owen en Mcmanaman, maar dat is ook al lang geleden. En wie hebben ze nu in de selectie zitten afkomstig uit eigen jeugd? Er zal wel een reden voor zijn waarom ze geen kans krijgen. Aquilani lijkt me dan ook een logischere keuze dan een

5 augustus 2009 om 22:56

Tuurlijk heb je gelijk, maar wanneer geef je de jeugd de kans? Op het moment dat je denkt dat zo een jongen de potentie heeft door te groeien tot een uiteindelijke basisspeler. En dan nog gooi je zo een jongen over het algemeen niet meteen voor de leeuwen. Je regelt stageplaatsen bij het eerste voor de jeugd. Laat ze af en toe invallen, af en toe een bekerwedstrijd in de basis. Dat soort dingen, en dan op het moment dat je denkt dat die er klaar voor is dan laat je hem 20, misschien 30 wedstrijden spelen.

Daarnaast moet je wel een jongen met genoeg potentie hebben op de controlerende positie op het middenveld. Verder moet je als je dit jaar nog kampioen wilt worden een capabele vervanger halen, want je kan van een jeugdspeler niet verwachten dat hij meteen het niveau haalt van een Alonso. En zoals overal al wordt aangegeven, wordt je met alleen Aquilani ook nog echt geen kampioen, kun je nagaan waar ze zouden eindigen als ze helemaal geen vervanger zouden halen. Inspelen op je jeugd is leuk, maar je moet er grenzen aanstellen.

Ik had Sneijder ook graag naar Anfield zien komen! Aquilani is ook een topper ben benieuwd wat Liverpool voor deze jongen heeft betaald...

5 augustus 2009 om 19:46

Sneijder kan altijd nog... een paar dagen terug zou er al een akkoord zijn van 16 miljoen euro! Mocht hij inderdaad komen heeft Liverpool 2 prima middenvelders , en aangezien Real toch wat spelers nog kwijt moet!

ik heb de tranen in de ogen staan.
mijn club zakt steeds verder af, genoa, napoli en fiorentina gaan Roma inhalen

' Roma's hoop verhuist naar Engeland '

5 augustus 2009 om 22:59

Het valt me wel op dat elke reactie waarin ´ik heb de tranen in me ogen staanⴠvoorkomt een compliment krijgt. Met welke redenering dan? Clubliefde? Maar goed, het wordt afwachten wat hij kan gaan brengen mits hij natuurlijk blessurevrij blijft. Ik verwacht op termijn dat het een hele grote kan worden, want die potentie heeft die zeker.

en volgens ´the Sunⴠheeft Alonso al in Mei aangegeven te willen vertrekken, dus Benitez zal wel goed hebben nagedacht over de opvolger. Zeker geen paniekaankoop dus. Ik weet trouwens niet wie de uitspraken bij hetzelfde medium van Ferguson heeft gelezen, maar ook die bal is weer aan het rollen.

@ markinho
Iemand uit eigen jeugd vangt niet zo maar het gat op dat is gevallen met het vertrek van Alonso, Alonso was één van de bepalers van Liverpool, als je daar nu iemand uit eigen jeugd neerzet dan lever je kwaliteit in, en veel ook.

Ik dnek dat je met Aquilani een uitstekende vervanger hebt. Hopelijk kan Liverpool nog een andere speler kopen, hoe zat het nou met Villa, ik had ergens gelezen dat Liverpool de transfersom die Valencia om de nek van Villa hing zou willen betalen als zij Alonso zouden verkopen, weet iemand daar meer over?

Deze transfer was dus al in kannen en kruiken voordat Xabi vertrok. Goede speler, met nog zeker voldoende doorgroeimogelijkheden. Nu nog Sneijder of vd Vaart erbij en Liverpool is er klaar voor.

Goede aankoop van Liverpool. Ik zie hun wel als titelfavorier.

Het was al langer bekend als Alonso weg zou gaan dat Aquilani de opvolger was. Maar volgens mij was die transfer van xabi al snel klaar.

zeker mooie opvolger!
Doet sowieso niet onder aan Alonso, misschien nog wel beter heeft krachtig schot
Liverpool heeft hier goed overnagedacht.

Yeah! Goede transfer! Zat er al een beetje op te wachten. Deze speler is alleen wel meer met de punt naar voren waar Xabi met de punt naar achter speelt. Hij is ook wat lichter en wellicht wat technischer. Ben zeer benieuwd wat deze man kan brengen, ook de enige Italiaan in de ploeg nu denk ik he?

Zat er al een poosje aan te komen deze transfer. Is een waardige opvolger en als hij niet heel lang nodig heeft om te wennen zullen ze er bij Liverpool weinig van merken dat Alonso weg is...

Valt me wel op dat het aardig doorloopt de transfermarkt... Er worden leuke transfers gedaan. Zo zie je ook dat er teveel topspelers zijn om alle topclubs op te vullen. Hierdoor blijven er leuke topspelers over die dan de rest van de club kunnen versterken. Bijv. Tottenham die hier in mijn ogen ook een graantje van meepikt!

Tja, beetje dubbel gevoel als Romanista...aan de ene kant een aderlating, aan de andere kant een financiele injectie en van een voetballer af die erg vaak geblesseerd was.ben nog benieuwd of Aquilani goed door de keuring gaat komen...

Ik denk dat dit een verklaring is voor de 'stugge' onderhandelingen tussen Real en Liverpool. Liverpool Wilde een vervanger hebben, wat uiteraard te begrijpen is.
Grappig die voetbalwereld, de ene transfer kan de reden aangeven waarom een andere "stug "was.

Aquilani goede middenvelder, die al eerder "geklaagd" heeft over zijn contract bij Roma vervolgens werd die opengebroken, opgewaardeerd en uiteraard verlengd. Wel zonde dat hij naar de Pl gaat..er zijn tijden geweest dat dit nooit zou gebeuren. De serie A verliest een goede speler aan de Pl ..wat mij betreft doodzonde..

Leuke voetballer ingeruild voor een leuke voetballer. Xabi Alonso is nog wel een klasse beter als Aquilani, maar toch vind ik het een goede keuze van Liverpool. Zoveel van zulke middenvelders lopen er niet rond. Daarbij is Aquilani nog jong en kan hij nog groeien.

Liverpool mist naar mijn inszien ook nog een linksbuiten/half. Zet er nu Benayoun neer maar zou mooi zijn als een speler als Silva daar komt te spelen. Denk ook dat ze nog een spits nodig hebben achter Torres en Voronin

Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Aur/Agge
Mascherano
Aquilani
Kuyt
Gerrard
Bena/Bab
Torres
5 augustus 2009 om 22:11

Mooie opstelling, alleen zou ik links nog Riera ipv Benayoun plaatsen

5 augustus 2009 om 22:22

Had ik eerlijk gezegd niet aan gedacht, kan ook idd.

Voor hoeveel is ie binnengehaald?

Een zwarte dag! Ik ben hier echt kapot van! Als die investeerders haast zouden maken, zou deze speler bij de mooiste club van de wereld blijven. Mensen die zeggen dat Feyenoord wanbeleid voert, kijk eens naar Roma...
Wat erg ook voor Alberto, die net als Totti en De Rossi, zijn hele leven bij Roma wilde blijven...een aderlating!

grazie Alberto!

als liverpool dit kan doen zou het geweldig zijn (zie opstelling)

reina
johnson
carragher
agger
skrtel
aquilani
gerrard
mascherano
d silva
torres
villa
5 augustus 2009 om 22:21

Ja tuurlijk, iedereen kan dromen..
En dan nog wat, Skrtel op linksback? Zet daar dan Aurelio neer..

Ze hadden ook geen betere opvolger kunnen vinden, hij is erg goed en doet naar mijn mening niet onder voor Alonso, wel jammer dat As Roma hem van de hand moest doen, hij had net als Totti samen met De Rossi een clubicoon kunnen worden daar! Liverpool heeft met het vertrek van Alonso niets ingeleverd lijkt mij!

Aquilani is een sterke aankoop, enorm goed voetballend, beetje te vergelijken als fabregas, maar dan nog iets minder, maar kan ook een hele grote worden!

5 augustus 2009 om 23:23

Niet Roma, maar het bestuur en Spalletti zijn dom! Spalletti is helemaal weg van Pizzarro, Taddei en Perotta. Daarnaast heeft Rosella Sensi er een zooitje van gemaakt en zit Roma nu diep in de problemen!

Alberto wilde niet weg en wilde zijn leven bij Roma blijven, het bestuur en de trainer hebben voor deze transfer gezorgdrs

Ik hoop dat Alberto niet door de keuring komt bij Liverpool en volgend seizoen gewoon in het Stadio Olimpico te bewonderen is!

alhoewel dat natuurlijk wishfull thinking is...!

In mijn ogen een hele goede aankoop , maar als ik Liverpool was zou ik toch voor een type Sneijder of Vd Vaart zijn gegaan. Gezien dat deze speler blessuregevoelig is. Maar dat doet natuurlijk niet onder voor wat voor een geweldenaar deze man is.

Kennelijk staan ze er financieel zo slecht voor dat het niet anders kon, begrijpelijk.

Maar Liverpool heeft tog nog wel een meer dan aardig elftal staan hoor, zie het vertrek van Alonso niet als verzwakking want ik heb hele goede dingen gezien van Aquilani. Vormde met De Rossi bij Roma een geweldig duo, vergelijkbaar met Fabregas en Flamini destijds. Hoop dat hij dat met Macherano ook kan. Alleen mis ik een creative middenvelder voor op de flanken, vind Babel en Riera tog niet zo overtuigen. Silva zou er gewoon perfect bij passen en team compleet maken.

Reina
Aurelio
Carragher
Skrtel
Johnson
Kuyt
Aquilani
Macherano
Silva
Gerrard
Torres

Ik ben bang dat het niet gaat werken. Noem behalve Zola nog een paar Italianen die kunnen aarden in Engeland. Tis net als Chinese voetballers in Nederland.

6 augustus 2009 om 06:18

Macheda, Cudicini, Paolo di Canio

Dit is gewoon bangelijk , met het geld van Xabi Alonso ging liverpool een vervanger halen (aquilani dus) en ging Benitez een extra aanvaller halen !! hopelijk halen ze Villa of Silva

Lfc

You'll never walk alone

Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Agger
Kuyt
Mascherano
Gerrard/
Gerrard/
Torres
David Villa

Erg goede transfer!!!
ik vind Aquilani echt een goede speler. zeker niet slechter dan Xabi.
Ik ben benieuwd wat hij gaat brengen dit seizoen!

De donderdag begint bijna!
en geloof me!
beter kon het niet beginnen !

haha (y)

transfer op zijn plaats van Liverpool!!!
wordt een goede trio met mascerano en gerrard.
jammer voor Roma nu moeten ze een hele goede opvolger zoeken misschien dat Montolivo van Fiorentina hem kan vervangen.

6 augustus 2009 om 01:04

Met dit mooie beleid zouden we willen dat we Motnolivo zouden kunnen aantrekken. Zal wel weer een 1 of ander onbekend kereltje uit de serie B wordenrs

Rosella Sensi heeft de club nu officieel naar de knoppen geholpen. Een echte Romanista zou nooit een kind van de club verkopen, deze jongen zou met De Rossi het beste middenveld van de Serie A kunnen vormen. Als ze het nog in haar hoofd haalt om De Rossi, Vucinic of Mexes te verkopen, dan denk ik dat de Curva Sud-tifosi echt in opstand komen, al zullen ze dat waarschijnlijk nu al doen. Clubs als Genoa, Fiorentina, Udinese en Napoli gaan ons straks nog voorbij ook. Sensi maakt Roma kapot!

Dit mogen we niet pikken. De reacties uit Rome zijn al vernietigend. Maar het is al te laat. De club is ten dode opgeschreven. Gelukkig heb ik de scudetto van 2001 nog mee mogen maken. Rip As Roma.

6 augustus 2009 om 04:03

Wat een heerlijk elftal hadden we toen zeg. Cafu, Walter Samuel, Batistuta, Montella in topvorm, Aldair, Candela, Emerson, Nakata, Delvecchio, Di Tommasi en natuurlijk Totti. Nu kunnen we alleen nog maar dromen dat we zo'n elftal zouden hebben.

6 augustus 2009 om 06:23

Zanetti had ook een groot aandeel in de Scudetto,
en Zebina en Zago waren toen gewoon top!

Ik vindt het maar een risico wat Rafa neemt.
21 mln voor een speler die sinds maart niet meer heeft gespeeld en gemiddeld in zijn carriere 15 wedstrijden per seizoen heeft gespeeld.
Bij Liverpool speelt ie er zo'n 50+ met een beetje geluk.

Aan de andere kant is het een geweldige voetballer en hoop ik gewoon dat hij blessure vrij blijft.

In Rafa We Trust!

Geweldige voetballer maar helaas wel blesuregevoelig.
Ik hoop dat hij het gaat redde in Liverpool ( ik denk van wel )
Maar ik had toch gehoopt dat hij voor de rest van zijn cariere bij Roma zou blijve.
Net als Totti en Derossi.
Maar helaas dus niet

Jammer dat de serie A wederom een (toekomstig) bepalende speler verliest. Dit zijn eigenlijk typische spelers die Italie in eigen land moet houden om niet verder af te glijden tov Spanje en Engeland

jammer voor As Roma, maar zeker een heel goede zet van Liverpool. Hij zal zich even moeten aanpassen aan de Engelse speelstijl, maar hij is in potentie zeker een zeer waardige vervanger voor Alonso.

kan je je voorstellen? de laatste 4 jaar hebben we 3x achterelkaar de 2e plaats gehaald en 1 keer de 6e, en nu gaan clubs als napoli en fiorentina ons inhalen!
en ik was nog wel van plan om italiaanse taal lessen te nemen om het commentaar te horen bij wedstrijden maar nu roma steeds verder afzakt weet ik het ook niet meer
rosella, je bent de slechtste president die ooit een club heeft mogen leiden!

Ik vind het echt opvallend dat werkelijk elke reactie van iemand met het woord Roma in zijn naam een complimentje krijgt ondanks dat telkens het zelfde wordt gezegd.

Ik krijg toch ook geen complimentje als ik zeg dat ik moet huilen dat pak 'm beet Arnoutovic naar Inter vertrekt en mijn naam toevallig Twente4ever is?

Vreemde gang van zaken hier...

je snapt het niet vriend,
roma zit in je hart, en als dan nota bene de president van roma Aquilani verkoopt dan doet dat wat met je! ze had gewoon de club moeten verkopen, maarja daar is ze dan te trots voor!rs

maarja, achteraf is alles makkelijk te bekijken hè

Slim gedaan van Liverpool. Ze verkochten Xabi dus omdat ze Aquilani toch al achter de hand hadden. En ze houden zo nog wat geld over.
Het valt me wel op dat Aquilani weinig speelde bij Roma. Daar vonden ze m dus niet zo goed? Of was ie veel geblesseerd? In dat geval hadden ze m beter niet kunnen halen.
Nu maar hopen dat ze Mascherano niet laten gaan, anders kunnen ze bij voorbaat fluiten naar het kampioenschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben een pact gesloten over een toekomstige transfer van Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren