Arbeloa voor vijf jaar naar Real Madrid

Woensdag, 29 juli 2009 om 11:48 • Laatste update: 11:57

Álvaro Arbeloa keert terug naar Real Madrid. De verdediger ondergaat woensdag een medische keuring en zet daarna zijn handtekening onder een vijfjarig contract, zo meldt Liverpool woensdagmorgen. De Engelse club ontvangt vier miljoen euro voor Arbeloa, die op Anfield nog tot volgend jaar zomer onder contract stond.

Arbeloa doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en droeg diverse seizoenen de aanvoerdersband van Real Madrid Castilla, het reserve-elftal van los Merengues . De stap naar het hoogste keurkorps was echter te groot. In het seizoen 2004/05 kwam de 26-jarige mandekker niet verder dan twee competitie- en twee bekerduels.

Met zijn transfer naar Deportivo la Coruña in de zomer van 2006 zette Arbeloa de weg naar boven in. Een half jaar later meldde Liverpool zich in Riazor en trok de verdediger voor vier miljoen euro naar Anfield. Daar kwam de Spaans international, elf interlands, onder leiding van Rafa Benítez tot 66 Premier League-wedstrijden.

Arbeloa kan zowel op rechts als op links uit de voeten. Het is nog onduidelijk welke rol trainer Manuel Pellegrini voor hem in gedachten heeft. De komst van Arbeloa houdt in dat Miguel Torres waarschijnlijk verhuurd zal worden. Met Sergio Ramos, Marcelo en nu Arbeloa heeft Pellegrini voldoende mogelijkheden voor de zijkanten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door Barca10)

Redelijke aankoop. Maar het lijkt mij toch onnodig aangezien ze Sergio Ramos voor de R B positie hebben en als L B vind ik Arbeloa niet zo overtuigend..

29 juli 2009 om 12:11

Er worden per seizoen zoveel wedstrijden gespeeld, anders zou elke club maximaal 11 spelers nodig hebben.
Met Arbeloa hebben ze iemand die Marcelo of een keer Sergio Ramos kan vervangen wanneer dit nodig is.

Ik vind dit een zeer nuttige aankoop, verwacht niet dat hij veel wedstrijden in de basis zal staan maar wel een goede stand-in voor Marcelo en S. Ramos .

29 juli 2009 om 12:37

Sergio Ramos wil graag naar het centrum.. Dat heeft hij begreep ik ook min of meer geeist dat dit op termijn zou gebeuren toen er sprake was dat hij naar Ac Milan/chelsea kon

29 juli 2009 om 12:41

Naar het centrum van de aanval zeker? Die jongen valt meer aan dan dat ie verdedigd, dus ik kan me niet voorstellen dat ie nu opeens naar de centrum van de verdediging wilt.

On: Ik wist niet dat Real ook nog aankopen kon doen zonder dubbele cijfers. Chappeau!

29 juli 2009 om 14:58

Hij stond nog maar een jaar onder contract en wilde niet verlengen. Dus anders liep ie gratis de deur uit na een jaar nauwelijks gebruikt te zijn (johnson zal immers op z'n plek lopen). En hij werd 2 jaar terug voor 2 miljoen gehaald geloof ik, dus 100 winst. 't blijft wel een erg laag bedrag gezien de huidige transfermarkt.of hij de niveau waar Real Madrid naar toe wil aan kan moet ik nog zien.

29 juli 2009 om 15:49

Hij werd 2 jaar geleden voor 4miljoen euro gehaald en dus is er geen winst en ook geen verlies

Ot : Ik lees hierboven dat s. Ramos naar het centrum wilt ? ik denk het niet nadat ze albiol hebben gehaald en ook nog pepe hebben voor in het centrum ik denk dat Ramos blijft op de plek waar die nu speelt en Marcelo en Arbeloa strijden voor de rechtsback positie

29 juli 2009 om 21:01

'''marcelo en Arbeloa nu strijden voor de rechtsback positie''

Dat moet ongetwijfeld linksbackpositie zijn.

Opzich een handige aanwinst, Heinze was afgelopen jaar drama, net als de rest van de verdediging. Miguel Torres, in mijn ogen een degelijke back, bij voorkeur aan de rechterkant, had zijn kans mogen krijgen, gewoon 10 wedstrijden het vertrouwen geven en zien wat er uit komt. Maarja, waarschijnlijk is er in dit beleid van Real geen plek voor uitproberen, maar moet ieder er meteen staan, vanaf de kick-off van het seizoen.

lekker hoor
kan je er goed bij hebben

@markovski arbeloa is ook voor de breedte.

29 juli 2009 om 11:51

Oke, gaat Liverpool nog een vervanger halen?

29 juli 2009 om 11:52

Die hadden ze al in Glen Johnson

29 juli 2009 om 12:31

Met Johnson heb je in mijn ogen niet alleen een vervanger maar gewoon een dikke kwaliteitsinjectie...hij is vele malen beter als Arbeloa..

neemt niet weg dat Arbeloa het gewoon redelijk deed vorig jaar en daarom vind ik het best wel zonde dat hij weggaat omdat Xabi Alonso ook waarschijnlijk weggaat en het beste wat je kunt doen is uiteraard 1 of 2 spelers erbij halen maar je moet ook het team proberen bij elkaar te houden..

Real krijgt echt een luxeprobleem en daarbij ontevreden spelers. Ze moeten bovendien alle prijzen winnen (landskampioenschap, C L en de Copa del Rey), anders hebben ze gefaald. Pellegrini wacht een zware klus, ik wens hem veel succes.

29 juli 2009 om 11:59

Inderdaad, de lat ligt erg hoog. En het kan wel zo zijn dat Arbeloa voor de breedte is gehaald zoals Markovski zegt, maar ik denk dat hij ook gewoon wil spelen. Net zoals Marcelo en Sergio Ramos.

Aan de andere kant is Ramos niet eens een verdediger te noemen, want hij kan simpel weg gewoon niet verdedigen. Dan zou ik Ramos aan de kant zetten, misschien gaat hij zich dan beseffen dat hij zijn plek kan verliezen. Want ik heb het gevoel dat hij denkt dat ie niks te verliezen heeft.

29 juli 2009 om 13:26

vreemde opmerking. Je kan ook zeggen dat ze alle wedstrijden moeten winnen omdat ze anders gefaald hebben. Of geen goal tegen mogen krijgen, en geen corners. Dit is alvast indekken voor het eventuele succes wat real gaat halen. Vergeet niet dat barca zojuist zlatan voor om en nabij 85 miljoen euro gekocht heeft.

Nou prijs valt wel mee, maarja weer geld betalen voor een speler die je al een keer hebt gehad.. waarschijnlijk komt alonso ook nog dan zal real wel klaar zijn denk ik, hebben inmiddels al 40 spelers ofzo?

Als ik eerlijk ben vind ik het maar een matige back, als rechtsback doet hij het nog aardig maar ik denk niet dat hij daar voor gehaald is omdat Ramos daar gewoon zal spelen. Ik denk dat dit idd een breedte aankoop is zoals nikifcg al zegt.

29 juli 2009 om 11:57

Ben het waarschijnlijk voor het eerst en voor 't laatst met je eens Tom. Het is een degelijke back, maar geen back van het niveau Real Madrid. En ook bij Liverpool liet hij vaak steekjes vallen.

29 juli 2009 om 12:12

Maar als je zijn interview hoort van vorige week in de Marca, zou je denken dat hij dat zelf niet verwacht. Maar Liverpool zou toch geen verdediger laten gaan voor maar 4mln ondanks dat hij een contract heeft voor 1 jaar.

Welkom terug Real Madrid is echt op de goede weg. Na Granero die ook pas gehaald is en een zeer goede indruk maakt op mij. Is dit de tweede ex-jeugdspeler die Real Madrid terug haalt. Arbeloa gaat waarschijnlijk op links spelen omdat marcelo verdedigend minder uit voeten kan dan Arbeloa. Arbeloa is misschien geen naam maar is wel een nodige versterking een goede versterking.

!!!hala Madrid!!!
!!!hala la cantera!!!

29 juli 2009 om 12:15

@ spain_man: Dan doet Real toch Niet iets goed.als ze 2 ex-spelers, voor miljoenen moeten terugkopen

Ik snap Real echt niet, er zit echt geen logica in, maarja als je miljoenen te besteden hebt, dan moet je er ook iets mee he.

29 juli 2009 om 12:19

Op Granero heeft real geen verlies geleden ze hebben hem maar voor 4 miljoen terug mogen kopen omdat dat zo in zijn contract stond maar getafe heeft meer betaald voor hem.
En zoveel heeft real ook niet verlies gemaakt op Arbeloa.

29 juli 2009 om 13:27

op granero en negredo maken ze zelfs flinke winsten, opmerking raakt kant nog wal. Verder verwijs ik graag naar fabregas en pique, gezien jouw schermafbeelding. Reacties ???????

29 juli 2009 om 16:56

wat is er met Fabregas en Pique..?

29 juli 2009 om 23:02

want als je wou zeggen dat Barca Fabregas en Pique verkocht en wil terugkopen of heeft terug gekocht dan zit je redelijk mis..
Had geen zin om zelf het verhaal te tikken dus heb ik dus letterlijke zinnen gekopieerd uit Wiki:
"in 2004 tekende de Catalaanse verdediger(pique) een contract bij het Engelse Manchester United, !zeer tot spijt van Fc Barcelona!. In tegenstelling tot in Spanje kunnen spelers van jonger dan 18 jaar in Engeland namelijk wel een profcontract krijgen. Hetzelfde was Fc Barcelona een jaar geleden ook al overkomen met Fàbregas.":bal

Dit reactie geldt alleen als je dat d8, als het niet het geval was dan kan nog altijd iemand anders hiervan leren

Hij komt waarschijnlijk linksback. Goede aankoop. Nu nog Xabi en hun team is compleet. Hebben nu wel een goed team en ik verwacht wel dat ze nu ook wel gaan voetballen en als een team gaan spelen.

Alleen op de plek van Sneijder kunnen nog andere spelen. Opmdat Raul een clubicoon is heeft hij een grote kans om daar te spelen maar hij heeft niet meer het grote niveau van toen. Ook Hinguin kan daar spelen. Was de este speler van vorig seizoen en een groot talent. Allleen Raul blijft en clubicoon ook al is Hinguin of Sneijder beter. Daar word het knokken. De rest is bijna wel zeker

Cassilias
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Xabi
Lass
Ronaldo
Kaka
Sneijder
Benzema
29 juli 2009 om 12:01

Logische opstelling! ziet er op papier wel sterk uit alleen hopen dat het als een team ook draait

29 juli 2009 om 13:41

goede opstelling, ik zou hem alleen op 2 punten wijzigen:

Cr: ik zou Cr links plaatsen, hij heeft zich al vaak genoeg beewezen bij man utd op links, grootste reden is iegenlijk zodat rechts vrijkomt voor pipita.

pipita: na zo'n siezoen als het vorige moet hij gewoon spelen, helaas geld datzelfde voor karim, aangezien pipita aardig wat wedstrijden op rechts aanvallend midden had gespeeld denk ik dat dat de beste positie voor hem is.

helaas heb je dan geen plek voor o.a. sneijder, robben en vdv

het mooiste dat ze ook nog geen speler verkocht hebben.

29 juli 2009 om 11:59

Saviola, Javi Garcia en waarschijnlijk ook Heinze.

29 juli 2009 om 12:00

inderdaad

Fabio Cannavaro (juventus Fc)
Juande Ramos (trainer) (contract beeindigd)
Julien Faubert (terug naar West Ham United, einde huurcontract)
Javier Saviola (sl Benfica)
Jordi Codina (getafe Cf)
Javi Garcia (sl Benfica)
Christopher Schorch (real Madrid Castilla) (1. Fc Köln)
Daniel Parejo (getafe Cf)

29 juli 2009 om 15:57

Is leuk hoor zo'n lijstje, maar ik begrijp pro__evo heel goed. Oké hij heeft niet helemaal gelijk maar de spelers die zijn vertrokken zaten toch al zelden bij de wedstrijdselectie. Komt nog bij dat ik denk dat pro__evo doelde op de Nederlanders ( Huntelaar, Drenthe ). En misschien is er over een aantal spelers het hoogste woord er nog niet uit maar met zo'n grote selectie als Real heeft zullen er toch nog spelers moeten vertrekken!

29 juli 2009 om 17:33

Je hebt gelijk hoor rudie_91 dat er al spelers zijn vertrokken, pro__evo bedoelde echter volgens mij dat er nog geen spelers zijn vertrokken voor miljoenenbedragen wat ze willen zoals onder andere van der Vaart en Huntelaar.

Ben benieuwd hoe al die vedettes van Real komend seizoen gaan presteren en of ze bereid zijn om hun eigen ego aan de kant te zetten en samen een team te vormen, wat jarenlang een probleem is geweest in Madrid. Daarnaast vind ik dat Liverpool het niet erg slim heeft gespeeld, een club die met miljoenen smijt kan je toch wel meer geld afhandig maken dan 4 miljoen. Ze kunnen dit geld misschien ook gebruiken om nog een goede spits te halen achter Torres als ze mee willen spelen om het kampioenschap.

Geen geweldige speler, maar voor 4 miljoen een prima back-up voor de positie van rechts- en linksback. Nu nog een echte linksback erbij en de selectie ziet er wel heel gevaarlijk uit.

Zeker een aanvulling voor de verdediging op links ze hebben nu een geweldige aanval een zeer goed middenveld en een goede verdediging. Denk dat de opstelling er ongeveer zo uit komt te zien: robben moet alleen wat dieper beetje hangend op links waar hij goed gebruik kan maken van zijn snelheid verdedigend en aanvallend. Ik denk dat Pellegrini waarschijnlijk Raul wil gaan opstellen wat te begrijpen valt want hij is natuurlijk zo'n beetje Het clubicoon, maar persoonlijk zou ik zo spelen.

Casilas
Arbeola
S. Ramos
Pepe
Hein/Mar
Sneijder
Diarra
Robben
Kaka
C. Ronaldo
Benzema
29 juli 2009 om 13:13

Veel, maar dan ook veel te aanvallend ingesteld deze opstelling. Met Sneijder, Robben, Kaka, C. Ronaldo en benzema heb je 5 (zeer) aanvallend ingestelde spelers met daarintegen alleen Diarra op het middenveld. Daar worden ze direct overlopen.

Tevens zou ik Heinze niet opstellen, de beste man komt simpelweg te veel kwaliteit te kort voor Real. Arbeloa kan in afwezigheid van Ramos of Marcelo mooi op de links of rechtsback spelen.

Persoonlijk denk ik ook niet dat Real komend seizoen boven Barça zal eindigen. In Barcelona hebben ze echt niet zo veel minder kwaliteit dan in Madrid. Je hoeft niet altijd met je portemonee open te spelen, speel met je hart. En dat doet men in Barcelona. Daar bereik je vele malen meer mee dan een gulle voorzitter die zichzelf wilt bewijzen.

Let maar op, al de miljoenen die afgelopen weken uit zijn gegeven, komt niets van terecht. Barça wordt kampioen.

29 juli 2009 om 13:36

voor het gemak even de transfers van zlatan en keirisson vergeten

@pro__evo ik vind dat dus ook zo mooi he al bijna een heel elftal gahaald en nog niks verkocht zijn daar in bernabeu niet echt slim bezig.

Ik vind vier miljoen euro ook erg mager, maar waarschijnlijk liep het contract van Arbeloa bijna af. Het handelshuis Real zal er later wel weer groot geld van maken.

29 juli 2009 om 12:14

Niet waarschijnlijk, in de tekst staat letterlijk dat het na het komende seizoen afliep.

Van basis bij Liverpool naar voor de breedte bij 'hoe de wind waait'-madrid.

De liefde zal wel diep zitten bij Arbeloa...

29 juli 2009 om 12:02

Na de komst van Glen Johnson is hij echt geen basis meer hoor.

dit is btw echt een koopje als je nagaat dat drenthe al 10 miljoen kostte die in kwaliteit toch wat minder is dan Arbeloa.
bij iemand als Arbeloa denk ik eerder aan een beerag van zo'n 10, 11, 12, 13 miljoen.

4 miljoen is eigenlijk ook weinig. Errst mog hij alleen weg voor 5 miljeon. toen was er een akkoord van 5,2 miljoen en toen een akkoord van 5,5 miljoen

Toeval die foto?

Ot; Tsja, de koopdrift van Real is nog steeds niet minder geworden. Maar of het een verstandige stap is van Arbeloa is nog maar afwachten, deed het toch niet onaardig in Liverpool.

29 juli 2009 om 12:10

Zijn kans op slagen is best groot in Madrid aangezien Heinze wel verkocht zal worden, Drenthe en Marcelo veel meer risico in hun spel hebben en hij beter en ervarener is dan Torres. Dus in de belangrijke wedstrijden zal Arbeloa wel linksback gaan spelen terwijl hij als backup voor Ramos op rechts kan dienen.

Een goede aankoop van Real. Ook nog goedkoop. Ze kunnen Arbeloa goed gebruiken.

Miguel Torres kan op dezelfde posities op de voeten en Arbeloa is echt niet beter dan hem, maar toch gooien ze er weer 4 miljoen tegenaan om een speler terug te halen die nota bene uit de eigen jeugdopleiding komt. Wederom een sterk staaltje beleid van Real Madrid... :clown
Het begint echt een beetje lachwekkend te worden.

Goede aankoop, aangezien de verdediging van Real niet optimaal is..tja hij zal misschien niet altijd een vaste basisplaats hebben..maar het biedt wel weer andere mogelijkheden zoals Ramos naar het centrale vak te schuiven ( iets waar hij ook het liefst speelt.

Nou, dag carriere van meneer Arbeloa. Die wordt daar 1 van de 46, en mag af een toe eens invallen bij bekerwedstrijdjes, Real is echt koopziek, lachwekkend inderdaad

29 juli 2009 om 12:25

Inderdaad mooie opstelling, alleen sinds wanneer mag je 12 man opstellen?

arberloa had nog maar een eenjarig contranct en drenthe had een meerjarig contract
vandaar dat arbeloa zo "goedkoop" is

weer een goede aankoop voor real madrid maar het word weer het zelfde verhaal als toen figo, zidane, beckham, etc. kwamen. allemaal sterren en geen prestaties omdat ze zichzelf belangrijker vinden.

29 juli 2009 om 13:38

het winnen van de cl is mss voor real madrid vrij normaal, voor andere clubs is dat toch het allerhoogste wat je kunt halen.

Schandalig gewoon en wij blijven dit maar pikken met zijn allen.
Mooie club maar schandalig gewoon.

Hij is voor de basis gehaald Pelligrini wou op de back nog een speler Arbeloa dus en wil ook nog een middevelder dat is waarschijnlijk Xabi Alonso.
Pereze had voor hij verkozen gezegd dat hij voor Kaka ging en van Real Madrid een meer spaanse club van te maken. Ik denk dat hij er in geslaagd is met Granero, Albiol en Arbeloa (en Xabi Alonso).

Perez is een man van ze woord dat heeft altijd bewezen als hij zegt ik ga die halen dan doet hij dat ook of probeerd het teminste. En misschien is de selectie te breed Real is verplicht hun selectie in te dunne tot 25 spelers door de regels van La Liga.

opstelling:
-ik heb Casillas in de goal gezet wat een logische keuze is hij is een van de beste keepers die er monenteel zijn.
-ik heb voor op rechts Sergio Ramos gezet hij heeft misschien geflaterd op de confederation cup maar dat neemt niet weg dat hij geen goede rechts back is. Iedereen kan wel eens een mindere dag hebben.
-centraal heb ik gekozen voor Pepe en Albiol. In begin zullen ze waarschijnlijk met metzelder en Albiol spelen omdat Pepe nog 4 wedstrijden geschorst is.
-op links heb ik Arbeloa gezet hij kan ook op rechts uit de voeten maar Real heeft hem gehaald voor op links als vervanger van Arbeloa kies ik voor Marcelo.
- Centraal op het middeveld kies ik voor Xabi Alonso en Lass Diarra. Xabi Alonso is een goede spelverdeler maar als hij niet komt kies ik toch voor Gago of Granero. En voor Lass hij heeft bewezen dat hij goed is vorig seizoen maar je moet niet vergeten dat er nog een diarra rond loopt die ook wat kan voetballen alleen hij heeft pech gehad door zijn knie blesure.
- Op rechts heb ik Ronaldo hij kan ook op links dat hang af van wedstrijd tot wedstrijd want ik denk dat Pelligrini hem veel van kant laat wisselen om zo zijn tegenstanders in de war te brengen.
- Centraal achter de spits heb ik gekozen voor Kaka.
-links van Kaka staat Raul hij is misschien oud maar is een grote leider en soms moet je niet altijd het beste op het veld zetten maar ook ervaring heb je nodig en daarom kies ik voor Raul hij zorgt voor het ballans. Hij kan vervangen worden door Higuain.
- En centraal in de spits heb ik Benzema hij is jong maar o zo getallenteerd. Als hij mindere dag heeft kies ik voor hem als vervanger Negrado.

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Xabi Alonso
Lass
Ronaldo
Kaka
Raul
Benzema
29 juli 2009 om 12:30

Eindelijk eens een goede opstelling. Ik hoop voor Real dat Arbeloa de dingen waarmaakt die van hem verwacht worden. Wat betreft Raul ben ik het met je eens, hij is dã© leider van Real en ze kunnen het gewoon niet maken om hem naar de bank te verwijzen. Maar door Raul op te stellen lever je wel kwaliteit in met een Robben en Higuain op de bank, dus ik vraag me af hoe Pelligrini van plan is dit op te lossen! Je bent trouwens een van de weinigen die Diarra in de basis zet, terwijl dat toch echt de beste man van Real was vorig seizoen. Verder is er een goede balans en is iedere positie bezet met minstens een topspeler. Maar... met 11 goede eentallen win je niks, en ik denk dat dit het perfecte voorbeeld is, want ik zie dit Real geen kampioen worden. Ze spelen gewoon matig tot zwak in de voorbereiding. Tuurlijk, het is maar de voorbereiding, maar iedereen wil zich nu bewijzen omdat de druk enorm hoog is. Dan mag je toch wel wat beters verwachten van zo'n team, ook al zijn ze nog niet zo heel lang samen!

Ik vraag me af hoeveel real nog op de bank heeft staan... Waarschijnlijk komt Alonso nog en dan heb je in 2 maanden 300 miljoen euro er doorheen geveegd. Bovendien is Real miljoenen kwijt per week(!) door de torenhoge salarissen van zelfs de tribuneklanten.
Het is in mijn ogen een beleid van niks. Top aankopen, maar de spelers die verkocht worden leveren niks op, en het salaris dat ze inleveren voelt real echt niet in de portemonnee vergeleken met de rest van de salarissen. Real heeft een ge-wel-dig probleem als ze dit niet kunnen oplossen. zelfs aan shirtverkoop ed hebben ze nooit genoeg, want de uitgaven zijn gewoon niet normaal hoog. Bovendien is het stadion sowieso al iedere week uitverkocht, en ik denk niet dat ze nu kaartjes beschikbaar gaan stellen voor plaatsen op het dak.

29 juli 2009 om 16:44

Ronaldo gezien gisteren ?
3 man dribbelen box binnen en wa shij niet onderuit geschoffeld was het zeker goal.
Benzema al gezien ?
Het tik-tak voetbal al gezien ?
Het gaat snel en het is goed, het enige probleem is dat er nog veel fouten worden gemaakt omdat geen enkele speler de andere kent maar dat is over 2 maanden voorbij...
defensief zijn er nog wat zorgen maar offensief speelt Real sprankelend, zeker als die foutjes en misverstanden eruit gaan. Dat vraagt alleen wat tijd en gezien de leeftijden van de spelers krijgen ze mij makkelijk een jaar of 3.
Real is jong en goed getalenteerd, we gaan nog van hen horen en geen klein beetje !

29 juli 2009 om 22:25

@realsocio: zeker goal geweest van ronaldo? Hij stond merde juist in het penaltygebied langs de zijkant toen hij het nodig achtte om een schwalbe te maken. Hoe kan je er nu zekers van zijn dat het goal ging zijn als hij zijn man voorbij zou zijn geraakt?

Real 3 jaar zonder prijzen? Kom op man, vorige keer was het nog maar een jaartje inwerken ... Een ploeg die zo heeft ingekocht kan het zich gewoon niet permiteren om van het jaar geen enkele prijs te halen!

Redelyk goede aankoop, hoop dat ze nog xabi alonso kunnen kopen en dat ze dan alles winnen wat ze kunnen win ( Moet haast wel )

Overgens denk ik dat hij linksback gaat spelen, omdat ik denk dat marcelo toch wat meer middenvelder dan verdediger is en Arbeloa kan ook redelyk veel spelen op rechts denk ik, als je ziet hoeveel gele kaarten S.ramos pakt, dan is die vaker geschorst, en kan Arbeloa daar spelen, dan in het centrum pepe albiol, en dan linksbacka marcelo/drenthe

Dit is denk ik de ideale opstelling en ik denk dat ze hiermee veel kans gaan maken op het winnen van de Cl mits de spelers goed samenwerken want ze hebben nu wel erg veel sterren binnengehaalt. Ik denk dat Xabi Alonso nog wel wordt gehaald en dan is het elftal compleet.

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Marcelo
Diarra
Aankoop
Ronaldo
Kaka
Robb/Hig
Benzema
29 juli 2009 om 12:27

bij aankoop zou ook Fernando Gago of Mahamadou Diarra. da zijn ook 2 spelers die daar erg goed uit de voeten kunnen.

dit word het wel zo een beetje ....
een hele goede team maar niet sterk genoeg voor kampieonschap simpel weg omdat barca vele malen sterker is

casilias
ramos
pepe
albiol
arbeloa
ronaldo
alonso
kaka
diara
raul
benzema

Dit is goed nieuws, prima speler voor Real Madrid. Heeft mij bij Liverpool enorm doen overtuigen ook mooi dat ze nu wat meer kijken naar Spanjaarden. 5 jaar is een lang contract, hij zal mooi mogen vechten met Ramos om de plek van rechtsback lijkt mij.

29 juli 2009 om 12:31

Toch niet is gehaald voor op de links back positie omdat Heinze mag vertrekken

Hala Arbeloa

Gelukkig alleen nu nog alonso en dan is dit de opselling voor aankomend seizoen.

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Kaka
Snijder/
Alonso
C.Ronaldo
Raul/Rob
Benzema
29 juli 2009 om 12:40

Kakã¡ zou ik eerder achter de spitsen zetten dan op rechts
Ik zou toch zo spelen, met xabi en alonso die de linies goed bij elkaar houden en aanvallend en verdedigend hun steentje kunnen bijdragen, de voor/achterhoede lijkt me voorzelfsprekend

Casillas
Sergio
Pepe
Albiol
Arbeloa
Xabi/las
Sneijder
Ronaldo
Kaka
Robben
Benzema

Ik vond hem eigenlijk altijd de zwakke schakel van Liverpool, hij verloor heel vaak de bal. Ik denk eerlijk gezegd dat Real Madrid zojuist 4miljoen in de prullenbak heeft gegooid. Ze hadden beter achter een type Chiellini aan kunnen gaan. Ze hadden gewoon Cannavaro in die deal moeten betrekken en dan waren ze er nog echt beter van geworden ook!

De selectie van 25 spelers denk ik dat zo zal zijn:

1: Iker Casillas
2: Michel Salgado
3: Pepe
4: Sergio Ramos
5: Fernando Gago
6: Lassana Diarra
7: Raul Gonzalez Blanco
8: Ricardo Kaka
9: Cristiano Ronaldo
10: Wesley Sneijder
11: Arjen Robben/ Van Nistelrooy
12: Marcelo
13: Mahamoud Diarra
14: Guti
15: Drenthe
16: Arbeloa
17: Negrado/van Nistelrooy
18: Albiol
19: Karim Benzema
20: Gonzalo Higuain
21: Metzelder
22: Miguel Torres
23: Esteban Granero
24: Xabi Alonso
25: Dudek

Dus de vertrekkende spelers zijn Van Nistelrooy of Robben of Negrado, Huntelaar, Heinze Van der Vaart.

Dus niet zeggen dat dit een tevolle selectie is want er zijn ploegen met dertig spelers of meer ga maar kijken in engeland daar hebben vele clubs meer spelers maar ze mogen er maar 5 op de bank zetten?

29 juli 2009 om 12:56

Kerel de clubs in Engeland starten de competitie met soms wel 30 man, maar zeker 8/10 daarvan is jeugd die mee speelt met de reserves of uitgeleend wordt. De selectie die jij hier laat zien is gewoon ziek. Het zijn twee elftallen die beiden met de (sub)top van Spanje mee zouden kunnen doen (ik zeg subtop omdat het 'tweede' elftal niet kampioenswaardig is) De spelers verdienen stuk voor stuk minimaal 80000 euri per week. Nou... 'tel uit je winst'. En dan heb je ook nog spelers als Robben, vdvaart etc die niet eens bij de selectie zitten... die jongens kosten kapitalen en zijn/passen niet eens goed genoeg bij de selectie! Lekker beleid daar zeg!

On: Ik vraag me af of Arbeloa een basisspeler word. Hij had een paar aardige wedstrijden bij Liverpool, maar geen wereldpartijen. Bij Real is de verdediging echt een gatenkaas dus we zien wel wat er van gaat komen.

29 juli 2009 om 13:00

ja daarom heeft Manchester city 8 a 9 top spitsen

29 juli 2009 om 13:18

Mooi dat je nu het broertje van Real noemt Real en City hebben allebei een waardeloos beleid, alleen geeft City 200 miljoen minder uit. Er is verder geen een club in Engeland die op een bepaalde linie teveel spelers heeft. Real heeft op het middenveld tien spelers die allen goed genoeg zijn voor een kampioensteam, dat zie je echt nergens anders kan ik je vertellen (real heeft trouwens hetzelfde met de verdediging en aanval)

29 juli 2009 om 13:25

Er zullen ongetwijfeld nog wel spelers vertrekken.

29 juli 2009 om 14:07

liverpool en chelsea hebben in de afgelopen jaren ook belachelijk veel geld uitgegeven en hebben ontzagwekkend grote selecties. Deze afgunst wordt langzaam vervelend.

29 juli 2009 om 14:39

Ten eerste: niemand, maar dan ook niemand kan tippen aan de uitgaven van Real. Iedere zomer minimaal 100 miljoen besteden, met deze zomer als toppunt!
Ten tweede: Liverpool heeft volgens mij de grootste selectie van de Pl, het verschil met Real is echter dat de helft van de selectie van Liverpool weliswaar staat ingeschreven bij het 1e, maar vooral bedoeld zijn voor de beloftes en de reserves. Ook worden er natuurlijk veel spelers uitgeleend. Bij Real bestaat de complete selectie alleen maar uit topspelers (met in totaal misschien 4 uitzonderingen) Liverpool kan het zich permiteren om zon grote selectie te hebben, omdat er plaats is voor iedereen. Bij Real staan spelers als Van Nistelrooij en Heinze echt niet te wachten op een basisplekje bij de reserves. Real moet kost wat kost gaan verkopen, of het nou goede spelers zijn of niet (t zijn sowieso allemaal hele goede spelers, dus ze hebben niet eens keus). Ik vraag me echt af of Pelligrini de druk met zon groep aankan. Wat een kwaliteit in een 30-mans selectie.. ongelooflijk.

29 juli 2009 om 16:46

Iedere zomer 100 miljoen ?

20 miljoen voor Vdv vorig seizoen meer niet ... dus praat geen bullshit jongen en check de feiten voor je komt lullen.... kotsbeu ben ik deze praatjesmakers die nog geen 2 minuten van een voorbereidingsmatch hebben gezien.

29 juli 2009 om 19:32

Volgens mij ben jij degene die hier poep praat kerel.
2008/2009: L.diarra, Van der Vaart, Huntelaar
2007/2008: Pepe, Drenthe, Robben, Sneijder, Heinze
2006/2007: Gonzalo Higuain, Gago, Marcelo, van Nistelrooy Emerson Cannavaro, Diarra, Reyes
2005/2006: Diogo, Juilo Baptista, Cicinho, Robinho, Sergio Ramos

En dan krijg je nog een compliment ook met je 'dus praat geen bullshit jongen en check de feiten voor je komt lullen'. Kotsbeu word ik ook... alleen dan van real fans die ontkennen dat hun club een poep beleid heeft dat alleen met geld smijt! Fijne dag nog.

en ja, je hebt gelijk dat ik nooit een wedstrijd kijk van Real, behalve in de Cl. Alle wedstrijden die ik dan zie van Real zijn dramatisch en de resultaten in de Liga zijn ook niet super, dus waarom zou ik kijken!? Ik ken de feiten tenminste... in tegenstelling tot anderen hier.. he realsocio!?

29 juli 2009 om 13:02

tegenwoordig mag je ook in engeland 7 wissels hoor nu voor 't 2 jaar al

Goede aankoop maar denk dat het nog niet te vergelijken is met barca die is toch een stuk beter. Maar als Xabi komt is de ostelling compleet bij mij. Ik vind Gago beter dan Lass.voor de afwezigheid van pepe heb ik een vervanger garay.

Cassilas
Sergio Ramos
Garay/Pe
Albiol
Arbeloa
Gago
Xabi Alonso
Ronaldo
Kaka
Raul/Rob
Benzema

Als dit een aankoop in de breedte is, dan zou ik nog een vervanger voor Marcelo/drenthe halen en hun beide verhuren. Ze zijn beide jong, hebben potentie om over een paar jaar in de basis te staan, maar ze zijn nu niet Real Madrid waardig.

"arbeloa doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid"

Dat deed hij niet, vz. Hij komt niet uit de jeugd van reial.

29 juli 2009 om 13:11

Hij ging op zijn 16e naar Real. Dan zit je toch echt nog in de jeugdopleiding...

29 juli 2009 om 13:31

Neen, op z'n 19e..

29 juli 2009 om 13:49

Dan moet je maar even contact op nemen met Liverpool en de Fifa, en tegen ze zeggen dat ze het verkeerd op hun website hebben staan...

29 juli 2009 om 14:09

hier de alwetende barca supporter. Lekker bijdehand doen. Arbeloa speelde bij castilla, dat is onderdeel van de cantera.

29 juli 2009 om 15:21

Staat er inderdaad verkeerd op. Het staat nu zelfs ook op de site van reial.. In de zomer van 2002 verliet hij Zaragoza, toen was ie 19.

@johndiego
Hoezo bijdehand? Als er een fout staat in het artikel mag dat toch verbeterd worden? Hij speelde bij castilla, wat dan nog.. ik zeg dat hij niet is opgeleid in Madrid, maar het staat wel in het artikel.

Ik vind deze aan koop toch een beetje dubbelzijdig. Als hij voor de bank is gehaald vind ik het goed maar als hij voor de basis is gehaald vind ik het toch minder net zoals die transfer van Xabi Alonso waarschijnlijk. Arbeloa:marcelo Xabi Alonso: Gago/sneijder ? ik vind het even goed of zelfs beter wat madrid nou al heeft maarja...

Iker
Ramos
Pepe
Albiol
Marcelo
Lass
Gago
C.Ronaldo
Kaka
Raul
Benzema

Vier miljoen...dat is min of meer een koopje. Goede back. Verdedigend in ieder geval sterker dan Ramos, die ik nog steeds overschat vind. Te wispelturig en te veel onnodige overtredingen/kaarten en schorsingen die zijn team benadelen terwijl hij aanvallend ook niet veel brengt met zijn vreemde solo's en belachelijke schoten van afstand.

Prima aankoop, Voor relatief weinig geld, Spanjaard en is afkomstig uit de eigen jeugd.
Arbeloa kan central spelen of linksback, 26 jaar een verdediger is over het algemeen rond zijn 28ste top (ervaring, inzicht) hij kan nog best groeien. Het is geen Terry of Albiol maar ik acht hem hoger in dan Marcelo. Misschien ishet huidige spaanse spel meer geschikt voor hem dan het spel van Liverpool.
Ik ben blij met deze aankoop maar zoals ik al eerder zei het is nooit goed wat real doet koop je een eigen jeugdexponent Snpanjaard terug voor 4 miljoen is het niet goed , koop je een Speler voor tientallen miljoenen is het ook weer niet goed..

er zullen nog wel een aantal spelers vertrekken de transfer deadline is pas over 5 weken minimaal dus.. mochten de overbodige spelers niet weg zijn dan zullen ze in de winterstop wel vertrekken...

ik acht de kansen voor bij. Huntelaar,van der vaart,heinze,drenthe, guti en salgado laag in..

vergeet niet dat je gedurende een seizoen (op drie fronten) toch zeker minimaal 7 verdedigers nodig hebt (ivm schorsingen, blessures) nou Ramos,pepe (die mis je al 10 wedstrijden) Albiol,garay, Arbeloa,metzelder, Marcelo

brede goede selectie heb je noodig als topclub...het klopt dat er nu teveel spelers zijn vertrekken er 4 a 5 ben jeklaar toch? geen probleem alleen iedereen doetalsof het een wereldprobleem is...

29 juli 2009 om 13:41

Als ik zo de namen lees die in de verdediging staan, dan vind ik dat niet Real Madrid waardig. Zoals Marcelo, Metzelder, zijn dat nou eigenlijk 1 van de beste verdedigers van de wereld? (je mag dat wel aannemen omdat ze bij de grootste club van de wereld spelen)

29 juli 2009 om 13:49

Nou Marcelo heeft wel potentie. die zou middels een uitleen periode (en dus wekelijks spelen) nog wel het niveau halen. Metzelder heeft een paar wedstrijden mij in postieve zin verbaast! Ik vind het absoluut geen basis speler maar als back up tja je heb nu geen betere back ups...
Pepe speelt in het portugees elftal e ik vind hem goed, Albiol centraal achterin bij de huidige Europees Kampioen zeker een toppper..s.ramos De rechtsback van de Europees kampioen ..(dit zijn allemaal verdedigers van nog geen 25 jaar die zijn nog niet eens op de top van hun kunnen) dus als je deze drie geen top vindt weet ik het ook niet meer... geen een verdediging is compleet top overal zijn zwakke plekken.. Arbeloa is een redelijk goede speler, Garay heeft veel potentie maar dat is erop of eronder...net als Marcelo

29 juli 2009 om 14:01

Dus 2 spelers hebben de potentie om de beste spelers van hun positie te worden (marcelo, Garay) Metzelder heeft je positief verrast, leuk als wisselspeler maar eigenlijk te slecht als basisspeler. Dan heb je eigenlijk maar 3 echte toppers (ramos, Pepe, Albiol) en nu hebben ze Arbeloa wat eigelijk ook een twijfel geval is.

Dit lijkt mij dan niet echt Real Madrid waardig, behalve die 3 spelers die normaal gesproken in de basis staan. Maar zoals nu is pepe nog 4 wedstrijden geschorst, ik denk uit eindelijk dat dat toch punten gaat kosten.

29 juli 2009 om 14:15

dus jij vindt dat ze nog een hele grote transfer moeten maken, om daarna daar weer kritiek op te uiten. Dan is de cirkel mooi rond. Mss dat dergelijke praat op een barca forum thuishoren, op een objectief forum is het uit den boze.

29 juli 2009 om 14:19

Ik vind niet dat ze nog een hele grote transfer moeten maken. Ik denk alleen dat de verdediging niet goed genoeg is om op alle fronten actief te zijn. Ze moeten directe versterkingen halen, en niet iemand die leuk in de breedte is, zoals Arbeloa.

29 juli 2009 om 16:02

Ga maar eens de defensie een willekeurige topclub onder de loup nemen dan is er geeneen helemaal top..dus ik weet niet wat je probeert te zeggen... wil je zeggebnda t de barcelona verdediging top is? Puyol is redelijk maar op zijn retour, abidal komt te kort...pique ontwikkelt zich sterk maar zeker geen top, marquez beschouw ik zeker niet beter als Pepe...nou Alves aanvallend top verdedigend matig (overall zeker niet beter als ramos)

dus wat wil je nou bewijzen...de bank van barca caceras mag al weer weg geloof ik..milito heeft een kamer genomen in de ziekenboeg (permanent)

29 juli 2009 om 18:13

Ik wil niks bewijzen, ik vind het raar dat ze breedte-aankopen doen ipv echte versterkingen. Want het is niet normaal dat Barca met 6-2 wint, maar als jij als Real Madrid fan denkt dat de verdediging goed genoeg is om op alle fronten actief te zijn, dan vind ik het best.

29 juli 2009 om 20:51

ja en daarvoor won real met 4-1 en moest Barcelona een E R E haag vormen voor de kampioen allemal in 1 seizoen ..jaartje geleden! Dus tja...maxwell is dat een versterking? is er uit gespeeld door een 18 jarige jongen bij Inter... Wacht nou maar af met je breedte aankoop...je hebt nog geen wedstrijd gezien..

29 juli 2009 om 21:07

Nee, dat gaat ook moeilijk als hij net is gekocht. En waarom vergelijk je telkens met Barca spelers (nu weer met Maxwell) denk je soms dat ik voor Barca ben ofzo? Ik vind het alleen raar dat een club als Real Madrid miljoenen uitgeeft aan aanvallers, maar de verdedigers amper of breedte aankopen doet.

29 juli 2009 om 13:53

Pepe is nu nog 4 wedstrijden geschorst. De andere 6 heeft hij vorig seizoen uitgezeten.

Daar kon je op wachten. Nadat Real Madrid zich aanvallend genoeg versterkt heeft.

Goed dat real ook bij Liverpool haalt, Arsenal Manchester Liverpool verzwakt Chelsea hetzelfde City sterker wordt een spannende competitie volgend jaar!

Natuurlijk mooi dat ze weer een castilla speler terughalen maar ik weet niet wat ik er van moet vinden.
Gister deed Marcelo het goed als Lb terwijl Arbeloa Rb is die waarschijnlijk links gaat spelen is toch wel minder.
Maar hij is goedkoop en uit eigen jeugd dus dat is mooi

Yess!! Arbeloa!! Mooi dat Real nu Eindelijk een verdediger gaat halen.

4mil is toch wel een klein bedrag tegen over Ronaldo en Kaka

Matige aankoop, zwakke speler. Liverpool is met Glen Johnson in ieder geval vele malen beter af. En daarnaast, waarom zou je als Real Madrid zijnde in vredesnaam een rechtsback willen kopen als je Sergio Ramos al hebt?

29 juli 2009 om 15:32

heb je de artikel wel voledig gelezen. Hij is een rechtsback die zovel centraal als op links uit de voeten kan. Ze hebben hem gehaald voor op links omdat heinze vertrekt en marcelo niet sterk genoeg is in verdedigen. Hij is misschien geen topspeler maar ik denk dat je bij elke club wel matige spelers hebt en vooral in de verdediging.

de 2de nieuwe verdediger is binnen, nog 1 dag wachten (volgens As) en wee weten of we ook alonso kunnen verwelkomen in madrid, zo niet moeten we verder zoeken, zo wel dan is de selectie compleet(lees: overcompleet) en kunnen we nog een paar spelers verkopen.

Wel leuk dat we een jeugdproduct terughalen, nu hebben we arbeloa en marcelo voor linksback, arbeloa die beter verdedigt en marcelo diet beter aanvalt.

goede aankoop maar ze zouden nog misschien een verdediger kunnen halen ipv pepe.
pepe vind ik niet zo'n hele goede voetballer.

casillas
S. Ramos
Albiol
Pepe
Arbeloa
Lass
Alonso
Ronaldo
Kaka
Benzema
Higuian

Goede voetballer, maar ik vrees dat hij niet veel wedstrijden in de basis zal starten. Madrid is toch een club die garant wilt staan voor aanvallend en attractief voetbal en daarom zullen ze denk ik meestal voor Marcelo kiezen, helaas.

Arbeloa wel jammer voor Liverpool. Volgens velen moet een back ook veel aanvallen. Maar voor mij is het belangrijkste dat een back verdedigd en zijn mannetje staat. Arbeloa deed het behoorlijk! Een gemis voor de breedte want Johnson zou zijn plek wel overnemen.

Real is erg goed bezig met goede spelers kopen
Kaka
Cristiano Ronaldo
Albiol
Benzema
Arbeloa

nu nog wat spelers verkopen zoals heinze, van nistelrooy, huntelaar, van der vaart, guti, robben, enz.

en club legende raul! mis ik in heel veel opstellingen die jonge hoort gewoon te spelen! en dan heb je achter de hand nog altijd Benzema, Higuain, Marcelo, Granero

Casillas
Ramos
Pepe
Albiol
Arbeloa
Alonso
Diarra
Ronaldo
Kaka
Sneijder
Raul

Kunnen we net zo goed Ramos verkopen of verhuren, want die man kan sowieso niet verdedigen een aanvallend komt te kort bij het nivo van Real

29 juli 2009 om 22:06

Haha.
Onder welke steen heb jij de afgelopen jaren doorgebracht?
Sergio Ramos is in mijn ogen een van de beste rechtsbacks die er rondloopt. Samen met Dani Alves en Maicon vind ik hem de meeste getalenteerde rechtsbacks. Speelt inmiddels al jaren op absoluut topniveau en is in mijn ogen de beste aankoop uit het vorige tijdperk Perez.
Dat hij op de Confed Cup in de fout ging als een F-pupil maakt hem niet per definitie een slechte voetballer die het niveau van Real Madrid niet aankan. Beetje oppervlakkig van je.

Nee mensen, Real koopt niet alleen maar aanvallender spelers!

Met aantrekken van Albiol en Arbeloa heeft Real het tegendeel bewezen!

:bal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Fulham20
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper20
A. RobertsonVerdediger20
V. van DijkVerdediger20
H. ElliottMiddenvelder20
Fábio CarvalhoMiddenvelder20
J. HendersonMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren