Superboer Keller gaat verder in Sydney

Dinsdag, 28 juli 2009 om

Stephan Keller houdt het na vier jaar voor gezien in Nederland. De ervaren Zwitser, die onlangs zijn contract bij De Graafschap liet ontbinden, zet zijn loopbaan volgens Omroep Gelderland voort in Australie. Keller heeft zijn jawoord gegeven aan Sydney FC.

Keller stond nog tot medio 2010 onder contract bij De Graafschap, maar kon door een speciale clausule vertrekken na de degradatie uit de Eredivisie. De Zwitser maakte hier dankbaar gebruik van en gaat nu verder in Down Under.

De 30-jarige Keller werd in de zomer van 2007 overgenomen van RKC Waalwijk, waar hij twee jaar onder contract stond. Ook in Doetinchem bleef de Zwitser twee jaar. In totaal speelde de mandekker vijftig competitiewedstrijden voor de Superboeren.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door MrHelmly)

Vind hem zo laconiek overkomen. Net of het hem allemaal niks interesseert. Opbouwend matig, laat de spits vaak weglopen. kortom ben blij dat die weg is

28 juli 2009 om 16:21

Ben het helemaal eens met Mea_culpa. Voor De Graafschap is hij een goeie speler. Hij hoefde ook absoluut niet weg. Leuk voor Keller dat hij zo'n uitdaging aan kan gaan in Australie.

Errug grappig, wilde net precies het tegenovergestelde over hem zeggen. Vond hem betrokken, geinteresseerd, zelfkritisch en zeker geen slechte verdediger, die ook nog regelmatig scoort...

28 juli 2009 om 19:53

Zeker, er werd vorig seizoen niet voor niets 'keller is een spits' gezongen. Kopsterk, fysiek en stoïcijns (wat door sommigen ten onrechte als ongeïnteresseerd wordt opgevat). Jammer maar begrijpelijk dat hij weggaat na zon seizoen bij De Graafschap waarin het toch een aantal keren botste tussen hem en sommige gehuurde medespelers die dachten zich niet 100% te hoeven inspannen in de degratiestrijd (wuytens!)

Ik vond hem ondanks zijn beperkingen een goede speler voor de Superboeren.
En wens hem veel succes in Down Under.

Goede verdediger met juiste mentaliteit. Vond hem als een professor ogen. Wens hem veel succes daar en hopelijk heeft hij goed gevoel aan onze competitie over gehouden.

Ik ben het eens met Farmer2 ging vaak/ bijna altijd de duels slap in etc.

28 juli 2009 om 21:15

Ben ik ook van mening. Hij heeft ook zeker goede wedstrijden gespeeld, maar over het algemeen niet erg sterk. Hij had van mij toch wel mogen blijven, maar zou zeker niet in de basis staan komend seizoen.

ik vindt die keller echt helemaal niks maar toch s6 down under

hele apparte man , geen enkel charisma als ie voor de camera stond ken me er wel in vinden wat farmer2 zegt.
gewoon een waardeloze speler die ze teveel geld eheeft gekost (salaris) hier hadden ze een betere speler ook mee kunnen betalen

Goede keus van hem om naar Sydney the gaan. Super mooie stad en heerlijk leven daar. Verdient hij er misschien minder, maar zal er wel een gelukkiger leven aan overhouden.

@farmer2: Als Keller zo'n slechte speler is, vraag ik me af waarom hij zo vaak werd opgesteld en ook nog zo nu en dan scoorde (ligt misschien aan de naam, want Keller van Utrecht was nr 2 van meest scorende verdedigers). Ik snap wel waarom hij wegging, ooit (weet niet meer wanneer) heeft hij in een intervieuw verteld dat de Graafschap niet echt een team was en dat mensen zich tegen hem keerde dat zou ik ook niet leuk vinden. Leuk voor hem zo'n uitdaging in Sydney weet niet van welke klasse ze daar zijn maar Sydney is toch de hoofdstad dus ze zullen wel een redelijke ploeg hebben.

28 juli 2009 om 17:49

Adelaide United is daar onder meer een topclub. Sydney doet leuke mee in de middenmoot zo ver ik het goed onthouden heb.

Overigens wel een leuke uitdaging voor Keller. A-league is daar aan populariteit aan het groeien.

Toch mooi dat je als gemiddelde/middelmatige (doorhalen naar keuze) profvoetballer zo'n mooi avontuur kan aangaan en de kwaliteit van je leven zo kan verhogen/verrijken.

Ik denk dat de meeste voetballers anders schilder, loodgieter of gymleraar waren geworden, danwel op een Jiskefet-kantoor terecht waren gekomen (idd, ik schreef "de meeste" ... ook mooi . Allemaal te danken aan het tegen een bal schoppen.

Wisselde goede met zeer slechte acties af. Heeft wel zijn waarde gehad met een aantal doelpunten voor De Graafschap. Mooi avontuur voor hem !

Nou Sydney Fc was volgens mij de nummer laatst afgelopen seizoen .

Tot drie keer toe een wedstrijd live gezien afgelopen seizoen wat een treurnis zeg mebourne en adelaide herbergen nog enige kwaliteit.

Maar met een 44 jarige bobby petta ( ja wie kent hem nog ) in de ploeg van sydney en deze beste man weet ik niet of het veel beter zou gaan . Mij nooit echt kunnen overtuigen .

Maar toch het leven daar is natuurlijk wel erg aantrekkelijk.

Nou dan is hij geen Superboer meer.

Respect voor Keller! Was een echte leider in onze verdediging en ondanks zijn slippertjes vond ik hem wel bij onze club passen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Excelsior16-19
15.PEC Zwolle15-11
16.FC Groningen14-10
17.NAC Breda12-19
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren