De Zeeuw gaat van AZ naar Ajax

Vrijdag, 24 juli 2009 om 18:29 • Laatste update: 21:44

Demy de Zeeuw maakt zijn gewenste overstap van AZ naar Ajax. Beide clubs hebben vrijdagavond mondeling overeenstemming bereikt over de transfer van de 26-jarige Oranje-international. De Zeeuw wordt mogelijk al vrijdagavond in Amsterdam medisch gekeurd. Ajax maakt daarna de komst van De Zeeuw officieel bekend. Een jaar geleden zag De Zeeuw zijn gewenste transfer naar Hamburger SV niet door gaan.

De Zeeuw speelde vier seizoenen voor AZ. De kampioen uit Alkmaar nam de middenvelder voor een ton over van Go Ahead Eagles. Het is onduidelijk hoeveel Ajax voor De Zeeuw betaalt. AZ verlangde acht miljoen euro voor de international. Ajax wilde eerst niet meer dan vier miljoen euro betalen voor de middenvelder, die aangaf zijn nog twee jaar doorlopende contract in Alkmaar niet te willen verlengen.

Ajax meldde zich twee weken geleden voor het eerst bij AZ om de interesse in De Zeeuw kenbaar te maken. Het eerste bod van vier miljoen euro werd snel naar de prullenbak verwezen, waarna een tweede bod uitbleef. Maandag spraken directeur voetbalzaken Marcel Brands en commercieel directeur Henri van der Aat van Ajax weliswaar verder, maar een akkoord bereikten de partijen pas vrijdagavond.

De Zeeuw werd door AZ-coach Ronald Koeman buiten de selectie gelaten voor het oefenduel van de Alkmaarders van woensdag tegen Hamburger SV (0-1 verlies). De middenvelder zou volgens Koeman niet gefocust zijn vanwege de belangstelling van de Amsterdammers. De Zeeuw verscheen donderdag niet op de ochtendtraining van de Alkmaarse club. Vanwege een dikke knie, zo luidde de officiële verklaring.Gerelateerd

Meer sportnieuws

449 reacties (laatste reactie door BarcaKJ)

Why Demi Why , zijn wij dan toch zo slecht tegen je geweest........

24 juli 2009 om 16:40

Als ik op sommige Az fansites kijk heb ik toch het idee dat ie minstens een bomaanslag gepleegd op het az stadion ofzo... Ongelooflijk hoe die "supporters" reageren.
Verder zou ik het een aardige aankoop vinden, al had ik voor Ajax liever Prediguer gezien

24 juli 2009 om 16:52

Inderdaad niet normaal. Hij is jaren een belangrijke speler geweest voor Az en mede door hem zijn de kampioen geworden. Nu wil hij naar Ajax wat volgens mij zijn droomclub is en dan krijg je dit: Ik vond het op ajaxinside

Az-fans nemen afscheid van De Zeeuw
Geschreven door: Maurice Heijkoop - Bron: Az Fanpage

Op de Az-fansite Az Fanpage nemen de supporters van de Alkmaarse club al afscheid van Demy de Zeeuw. "val maar lekker dood", "kale schijtknurft", "oprotten kale aap", "matennaaier" en "ongelooflijke eikel". Het zijn een paar benamingen en verwensingen aan het adres van De Zeeuw. Zo zwaaien Alkmaarders dus 'steunpilaren' van hun kampioenselftal uit. Zo ontstaat er dus een onwerkbare situatie die de deur wagenwijd openzet voor een transfer richting Amsterdam.

Hopelijk is De Zeeuw morgen aanwezig op het Amsterdam Tournament. Dan kan hij, en heel Alkmaar, zien hoe er omgegaan moet worden met oud-spelers.

edit: Link doet het niet maar de zeeuw voor 4 jaar naar Ajax bijna rond. Bron: Telegraaf

24 juli 2009 om 17:01

Sow, dat is echt niet best hoe de fans van Az met iemand omgaat die weggaat..
En natuurlijk, hij gaat naar een concurrent, maar om zo te reageren..

24 juli 2009 om 17:02

Luc20 hoe kun je nou in godsnaam zeggen dat je liever Prediger bij Ajax wilt dan de Zeeuw. Doen alsof je die Argentijn kent en denken dat hij goed is omdat hij een keer is opgeroepen voor Argentinie die een halve zool als trainer hebben. De Zeeuw is al drie jaar lang een van de betere middenvelders van de eredivisie en een oranjeklant. Hij zal hoogst waarschijnlijk geen aanpassingsproblemen hebben en de taalbarriere is er niet. Ik zeg niet dat hij onze verlosser of de best denkbare versterking is maar beter dan de prediger is hij op dit moment sowieso.

En aan alle Az-ers die nu vol zitten met wrok:
Ajax is voor een speler in Nederland gewoon een stap vooruit hoe je het ook went of keert. Hoger salaris, spelen in een groter stadion bij een club met een rijke geschiedenis. En daar komt bij dat via Ajax spelers naar de Europese top gaan en via Az (nog) niet. Jullie hebben hem transfervrij gekregen en vangen nu een lekkere som geld. Niet zo klagen dus.

24 juli 2009 om 17:03

Tja als je je werk niet goed doet of weigerd dan kan ik me voorstellen dat ze zo reageren maar volgens mij is dat bij ajax toch ook altijd normaal.
Maar alleen al die handels wijze van ajax altijd dat zou wel meer kwaat bloed vinden.

24 juli 2009 om 17:03

Mooi dat de Zeeuw komt, geeft Jol een hoop keuzes op het middenveld.

24 juli 2009 om 17:08

schitterende opstelling !! Ajax moet spelen zoals het nederlands elftal inderdaad omdat zij gewoon teveel verdedigende middenvelders hebben. En op deze manier komt demy de zeeuw ook goed tot zijn recht. En dan heb je een stevige basis. Voor de rest is dan met suarez vanaf reacht en mickey vanaf links voor de acties. En aissati voor de paasjes. Cvitanich gwn lekker diep in de spits! en ze kunnen daarmee nog een beetje spelen of nog suarez daar neer zetten. Prachtig!

24 juli 2009 om 17:10

Alfredo, wat kan Ajax er aan doen dat spelers niet meer willen trainen? Daar kiezen ze zelf voor, en De Zeeuw is licht geblesseerd. Dat ligt dus niet aan de handelswijze van Ajax.

24 juli 2009 om 17:23

En weet je was nog grappiger is, dat het van jullie site afkomt dat bericht!!!! Kom wel vaker daar op die site en heb veel gezien maar wat jij allemaal zegt is onzin. Heb je je eigen forums wel eens bekeken, ach man doe toch ff normaal.

24 juli 2009 om 17:51

Dit vind ik persoonlijk zo'n stomme reactie. (zal ook wel uitleggen waarom)

Wij Az supporters zien jullie (ajax) als concurrenten, en hebben een persoonlijke afkeer tegen de supporters en de club ajax. Als daar een speler naar toe wil en niet eens meer voor jouw club wilt spelen. Is dat als supporter van jouw club niet te begrijpen. Hoe ken je als speler van Az nou 1 niet meer voor Az willen spelen en sowieso naar de club waar wij Az supporters een hekel aan hebben toe gaan.

Verder snap ik de overstap van De Zeeuw ook niet want bij Az speelt meneer Champions Leaque, goed salaris, leuk team en meneer kan ook via Az naar het buitenland wat meneer graag wilt.

Tevens heeft De Zeeuw aangegeven dat hij heel graag naar het buitenland wilde en dat hij een overstap naar een nederlandse (top) club niet zag zitten omdat meneer daar niets leerde.

Ik weet ook dat jullie ons niet als concurrent zien en de haat van onze kant niet snappen. (maakt mij niet uit)

Nou ga ik een stom voorbeeld geven en ga dan eens voor je zelf na hoe jij gaat reageren. Ajax speler Stekelenburg wilt naar Feyenoord. Feyenoord heeft toch nog een keeper nodig en Stekelenburg ziet daar wel heil in. Feyenoord kan ( in mijn voorbeeld) het bedrag opdoeken. Tevens wil meneer Stekelenburg niks meer met ajax te maken hebben. Ga jij nou eens na hoe jij gaat reageren op Stekelenburg als dit voorbeeld werkelijkheid zou zijn. Ik geloof niet dat jij gaat zeggen ge-wel-dig moet hij doen. Vindt Stekelenburg een fantastische kerel en klap me handen blauw als hij weer een fantastische redding maakt in het shirt van feyenoord in de Arena. Zo reageer je niet. En je snapt niet dat een speler van jouw club zo kan reageren.

En de vergelijking met Heitinga - De Zeeuw is echt geen vergelijking.

Wij wachten ook nog steeds op afscheid van Opdam daar klappen wij ons handen blauw voor. Zoals jullie dat bij Heitinga doen.

Nu vraag ik jouw dit gewoon te lezen en er eerst over na te denken van hoe jij dat zou vinden voordat je een reactie geeft.

Je kan me misschien nu een gefrustreerde Dsb Rukker vinden die ze bril af moeten zetten en terug moet treden in de werkelijkeheid. Maar iedere supporter heeft wel een club die hij haalt en bedenk maar een steun pilaar van je elftal bij die club. En tevens wil die speler niet meer voor je spelen. Na alles wat je voor hem gedaan heb. Hoe reageer je dan?

Demy, van mijn kant succes. Bedankt voor je goede jaren. Je had alleen beter anders kunnen reageren in de pers.

Ik hoop dat jullie iets snappen hoe wij (weet zijn er niet veel voordat die discussie weer losbarst) die-hard supporters er over denken.

24 juli 2009 om 18:14

Uitschelden heeft ook geen enkele zin, maar het is wel een soort van matennaaierei van de zeeuw zelf.

Naar Ajax toe betekend dit jaar een sportiefe vermindering, bij Az had hij Champions leegue kunnen spelen.

Ajax probeert op deze manier Az te verzwakken, ik zou zeggen vraag minimaal 10 miljoen en haal daarna Honda weg bij Vvv.

24 juli 2009 om 18:35

@bobbert. 80% van de Az supporters zijn toch supporters die vroeger voor Ajax waren, maar nu successupporter bij Az zijn? Ik begrijp dan ook niet waarom je Ajax niet mag, want rond alkmaar zie je meer Ajax fans dan Az fans volgens mij. Ook is Ajax nog steeds de topclub van Nederland en de Zeeuw heeft al vaak aangegeven daar graag heen te willen. Je kan goeie spelers ook wat gunnen en hem een mooi afscheid geven.

24 juli 2009 om 18:44

idd een goede aankoop voor ajax wat een slecht middeveld hed maar nu wa sterker staat

24 juli 2009 om 18:53

@afcaremcoo;

Wat probeer je nou te bereiken met dit? Het copieren van uitspraken waarvan je geeneens weet wie het zijn.
Kan me goed voorstellen dat Az supporters balen dat die ze nu in de steek laat.
En als je zulke teksten je verbaasd..moet je voor de gein eens op een Ajaxforum komen.

24 juli 2009 om 18:54

Yes!!!!!!!!!!!!!! meer versterking Nu zie ik ze als titel kandidaat

24 juli 2009 om 18:55

Het is leuk dat Az supporters proberen terug te schoppen. Het verschil, Patrick Kluivert speelde bij onze concurrent Psv en die wordt nu nog steeds toe gezongen en toen hij scoorde tegen Ajax juigde wij ook voor hem. Wij gunnen elke speler, of het Sneijder, van der Vaart, Huntelaar wij gunde ze altijd hun overstap, dat is het verschil. Bij Az vergeten ze ook dat de successen mede dankzij ras Ajacieden als Van Gaal, Co Adriaanse ( trainer van de jeugd en later het 1e ) Arvelatse behaald zijn en de laatst genoemde werd zelfs bij zijn doelpunt in de Alkmaarderhout tegen ons bejubelt door mijn mede Ajacieden. Het gaat om respect en dankbaarheid en dat zou nu ook wel op zn plaats zijn.

24 juli 2009 om 19:05

@bobbert

Je hebt gelijk.. Dat is idd een stom voorbeeld. Stekelenburg komt uit de Ajax-jeugd en heeft een clubhart. Az was voor De Zeeuw een stap van Go ahead naar de top(internationaal). Hij zal dus ook zo weer naar een buitenlandse club gaan wanneer hij de kans krijgt.

De reden dat hij nu wel naar een andere Nederlandse club wilt, zal waarschijnlijk Jol zijn. Dit is een trainer die al veel spelers beter heeft gemaakt. Zoals Van Gaal dat bij Az deed. De Zeeuw weet dat er veel getrokken wordt aan andere Az-spelers en wilt niet de laatste op een zinkend schip zijn(deze 'eer' gaat nu naar Schaars). Beter dan vorig jaar kan namelijk haast niet.

De reactie van De Zeeuw is ook niet gek, omdat dit niet de eerste keer was dat zijn transfer werd tegengehouden. Eerder mocht hij ook al niet niet naar het Hsv van Jol. Az heeft goed gehandeld door er nu geen soap van te maken en een paar miljoen te incasseren.

Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop dat je cluppie hiervan een goede(cl-waardige) speler voor terughaalt en dat Az dit jaar weer om de bovenste plekken speelt. Tip: Laat Koeman die aankoop maar niet doen.

24 juli 2009 om 19:15

Bobbert, Veel Az 'supporters' zaten vroeger bij Ajax. Ik snap dat Az wel echte supporters heeft, maar zodra het slecht gaat met de club verlaten veel supporters de club.

Ik maak even een vergelijking met vroeger. Toen kwam Az hooguit met 5 bussen supporters naar de Arena, waarvan 3 bussen met kinderen. Nu komen ze met wel 50 bussen, snap je hoe ik het bedoel Bobbert. Een sterke groei in 3 jaar tijd. Nu wil iedereen erbij horen zoals eerder bij Ajax. Alleen snap ik de haat niet tegen Ajax vanuit jullie kant.

Persoonlijk snap ik jou helemaal als Ajax-supporter. Het is altijd klote als een speler overloopt naar een andere club. Het verhaal van het loon kun je vergeten, bij Ajax gaat hij echt veel meer verdienen.

voor Ajax een goede speler, een type Jan Wouters, loopt veel gaten dicht, en gaat altijd voorop in de strijd.

24 juli 2009 om 19:22

Al is dat toch net even wat anders natuurlijk topajaciet. De Zeeuw maakt direct de overstap naar een directe conccurrent in de bloei van zijn voetbaljaren. Kluivert is via een hoop omwegen bij Psv gekomen in de nadagen van zijn carriere. Al praat dat natuurlijk niet goed hij sommige Az supporters over hem praten, al kan ik het stiekem wel een beetje begrijpen. Mij deed het ook pijn dat Aissati voor Ajax koos. Ik heb hem misschien 'n keer voor verrader uitgemaakt, meer niet.

24 juli 2009 om 19:25

Matennaaierij?? haha dat is echt komisch aangezien de meeste supporters eerst voor de club uit Amsterdam waren. Door te wijzigen van club door succes van Az, dat is pas matennaaierij.

24 juli 2009 om 19:29

dat was ook het geval bij Charisteas??

En hoe zielig reageerden jullie bij het vertrek van ''julie'' Marco..
Ik vond het zelfs zielig.

Maar goed.. voetbal is emotie..

Denk dat je club beter af is met iemand die wat meer body heeft..

succes

24 juli 2009 om 19:32

volgensd mij doen de ajax suporters hetzelfde , denk maar een aan kluivert die toen naar psv ging.. de ajax suporters zongen toen van alles wat ik hier maar niet vernoem...

24 juli 2009 om 19:35

Is volgens mij op een normale manier van Az naar Ajax gegaan hoor, dus snap je reactie niet over de handelswijze van Ajax. Eerste biedingen liggen heel vaak lager dan de vraagprijs, ik gok er teminste maar op dat je dat bedoeld.

24 juli 2009 om 19:40

@topajaciet: Erg vreemde reacties van ajax 'suppporters' naar de az fans toe. Lijkt me nogal logisch dat je als echte fan baalt als een van je belangrijke spelers vertrekt naar een directe (gehate) concurrent. Als je dat niet begrijpt dan snap je er weinig van.

Sowieso erg raar om een beetje te doen alsof ze het hem maar moeten gunnen en dat ze dat wel in Amsterdam doen met hun spelers. Het is toch algemeen bekend dat het support bij het ajax publiek minimaal is en dat ze om het minste of het geringste hun eigen spelers uitfluiten, beledigen, trainingen onderbreken, opwachten enz. Dus kijk eerst in de spiegel.

Ik vind het trouwens ook een rare keuze, zeker gezien zijn eerdere uitspraken. Beetje ondankbaar naar de club die hem de kans heeft geboden om te worden zoals hij nu is. Ik denk ook dat hij bovenmatig heeft kunnen profiteren van het teamspel wat Van Gaal hanteerde en dat hij individueel door de mand zal vallen in amsterdam omdat daar niet echt sprake is van teamtactieken etc. Maar we zullen het allemaal gaan zien.

24 juli 2009 om 19:44

@afcaremcoo
lekker hypocriet, ik denk dat elke club in Nederland wel supporters heeft die zo reageren als er spelers weggaan. En om heel eerlijk te zijn kan ik best begrijpen dat onder bepaalde supporters de gemoederen hoog oplopen als 1 van hun beste spelers vertrekt naar de concurrent en rivaal. Dat sommige supporters dat niet goed kunnen verwoorden, en dan maar gaan schelden kun je hen ook niet kwalijk nemen, die weten niet beter.

Lekker journalistiek stukje ook van dat ajaxinside... ik ken die hele site niet maar met dit populaire gepraat is het makkelijk scoren bij Ajax supporters...
En ik neem aan dat ze bedoeling dat Heitinga wel enthousiast wordt verwelkomt, maar dat is ook zo'n beetje Mr. Ajax.
Maar is het niet zo dat Seedorf toen hij namens Milan bij Ajax op bezoek kwam, 90 minuten lang werd uitgefloten?!? En is ook Kluivert niet uitgefloten toen hij ineens bij Psv speelde?
Zoals ik al zei, zulke supporters heb je overal, maar ga nou niet doen alsof Ajax ineens de beste supporters ter wereld heeft.
want als daar een speler naar een binnenlandse concurrent zal gaan (en dan bedoel ik niet een Charisteas die toch op de bank zat), zal ook hij genoeg verwensingen naar zijn hoofd krijgen van Ajax supporters!

24 juli 2009 om 19:54

Jij weet toch niet hoe (meneer) De Zeeuw zelf staat tegenover Ajax, waarschijnlijk heeft hij hier vroeger van gedroomd. Hij heeft Ajax waarschijnlijk in 1995 alles zien winnen wat er te winnen valt en misschien is er toen een liefde ontstaan voor Ajax, nu, 14 jaar later krijgt De Zeeuw de kans om voor die club te spelen. Tegenover zijn familie en vrienden heeft hij bijvoorbeeld altijd te kennen gegeven voor Ajax te willen spelen. Maar in het Az shit leek het hem verstandiger hier geen mededelingen over te doen. Nou krijgt hij na 4 jaar hard werken voor Az de kans om voor die mooie club te spelen en is dit de manier hoe jullie hem bedanken. Er zijn in het verleden flink veel jongens van Ajax naar Feyenoord gegaan, de enige die heel frustrerend was voor Ajax supporters was de overgang van Cruijff.

24 juli 2009 om 20:18

@ Bobbert ik snap jouw haat inderdaad niet en de vergelijking met Feyenoord gaat al helemaal niet op. Feyenoord en ajax hebben een rivaliteit die stamt vanuit het begin van het betaald voetbal in nederland. Az draait nu een paar jaar aardig mee. ook heeft feyenoord ajax een lange geschiedenis van geweld over en weer wat de haat verder aanwakkerd. Ook dit is natuurijk bij Ajax en Az niet het geval. Heb nog wel eens rond een wedstrijd van Az tegen Ajax met 200 man op het waagplein gezeten en toen niks van de haat gemerkt van de die-hard Az supporters hoor. Dus kan me voorstellen dat je er niet blij mee bent dat de Zeeuw naar een concurrent vertrekt want dat zie ik wel zo Az is komend seizoen (mits er meer topspelers verstrekken) gewoon weer een van nde titelkandidaten.

Ook zijn er wel eens spelers van Ajax naar Feijenoord gegaan en andersom en daar moet je maar mee leren omgaan.

En dat roepen dat er van alles voor de Zeeuw is gedaan vind ik een beetje loos. Deze jongen heeft talent en was er ook wel gekomen als Az hem niet had gehaald hoor. Az heeft op zijn beurt ook weer veel aan de speler te danken.

Hoe heeft de zeeuw in de pers gereageerd dan? volgens mij heeft hij tot nu toe steeds zijn mond gehouden.

Conclusie jouw "haat" tegen ajax is niet te vergelijken met de situatie tussen Feyenoord en Ajax en ja Az is een Concurrent van Ajax en ja ik kan me voorstellen dat je niet blij bent dat de Zeeuw onze kant uit komt. Maar haat pfff leven is veel te kort om te haten.

24 juli 2009 om 20:19

Kan heel goed begrijpen dat je zo voelt om eerlijk te zijn zou ik denk ik het zelfde geroepen hebben.

Maar je kan het ook bekijken van hij heeft veel goeds bezorgd je maakt heeel veeel winst op hem want je hebt hem voor bijna niks. Die vergelijking met Stekelenburg is natuurlijk onzin. Ajax heeft een groote historie in vergelijking met Az en ook groter dan Feyenoord. Bij Ajax kan je meer verdienen en daar gaat het toch het meeste om, Az is de kans om volgend jaar kampioen te worden een stuk kleiner ( denk ik met een nieuwe trainer) misschien voelde hij dat ook.

Az heeft niks in de Cl te zoeken nu van Gaal weg is, hoop voor ze dat ze 3e kunnen worden zodat ze El kunnen spelen.

24 juli 2009 om 20:32

ja jongens, we leven niet in een perfect beschaafde wereld. voetbalbeleving is emotie, met name voor supporters en als ajacied kan ik best begrijpen dat een fan van az demy liever naar een andere club had zien gaan. de teksten die je citeert zijn niet netjes maar de zeeuw zal er niet van wakker liggen en als het hier maar bij blijft, ach.

ja, ik ben een van de mensen die zich neerlegt bij dit soort reacties. ik ga me geen beeld idealiseren van een wereld waarin iedereen demy alle succes wenst bij ajax - afgelopen jaren een directe concurrent van az.

aderlating voor az dit lijkt me overigens.

24 juli 2009 om 20:40

@kettenis hoe weet jij nou welke speler ik ken en welke niet? Ik heb hem een paar keer zien spelen en ben persoonlijk niet zon fan van de zeeuw. Daarbij vindt ik prediguer veel verrassender dan de zeeuw.

24 juli 2009 om 20:47

Dat is niet best?????

Het is een godsschandaal als je overstapt naar ajax vanaf Az.
Respectloos en wat mij betreft schiet die naaier geen pak beschuit meer van tafel af.

24 juli 2009 om 22:43

@bobbert:
Ik snap de emotie, maar dat praat het gedrag nog niet goed (in het algemeen, niet zozeer op jouw persoontje).

Ten eerste zie je Az als gelijke van Ajax. En los van of je wilt dat het zo is of niet, of dat ik door een roze bril kijk, is Ajax gewoon een "grotere" club. Dat kun je gewoon niet ontkennen, als je dat wel doet, dan ben je blind. Misschien momenteel niet succesvoller, maar toch groter. (meer budget, groter stadion, meer fans, beter facaliteiten, grotere historie, meer aanzien internationaal jadieja)

Ten tweede zou ik het ook niet leuk vinden als een speler van Ajax naar Fey zou gaan, maar dan nog kan ik dat wel los koppelen van de realiteit. Want die speler Wil daarheen, en beide partijen komen er ook blijkbaar uit. Prima toch, gewoon laten gaan. Leuk of niet leuk en hem het beste wensen.

Veel mensen lijken soms te vergeten dat het gaat om een spelletje gaat waar volwassen mannen zo goed mogelijk achter of met een bal rennen. Get a life en probeer het ook nog als entertainment en een leuke hobby te zien ipv een lifestyle waarbij je emotie en realiteit niet meer in het juiste perspectief hebt.

Maargoed, dat is mijn mening. Wat de Az supporters hebben gezegd of gedaan valt niet goed te praten, hoe diep dat gevoel ook zou zitten.

Daarnaast lijken die mensen ook te vergeten dat er dik verdient is op de Zeeuw, waarmee ze weer meer vermogen hebben om betere spelers te halen en door te groeien. Zo werkt het nu eenmaal. En voor een cent op de eerste rij is het dus "wederom" niet, wat zoveel mensen altijd weer te beweren.

24 juli 2009 om 23:48

Gelukkig gaan jullie bij Ajax altijd goed om met spelers die bij jullie gespeeld hebben. Volgens mij wil Seedorf nog steeds niet bij Ajax spelen nadat jullie hem een wedstrijd lang niet echt aardig hebben toegezongen.

Ot: Onbegrijpelijke keuze van de Zeeuw. Een buitenlands avontuur kan hij nu op zijn buik schrijven. Hij had zich in de Cl en op het Wk in de kijker kunnen spelen en had die voor weinig naar een buitenlands club gekund.

25 juli 2009 om 02:54

Kan minimaal één Az Supporter even uitleggen waar de haat naar Ajax toe vandaan komt? In mijn beleving is het nooit zo geweest, alleen de laatste jaren sinds Co bij Az is geweest is die haat gegroeit.

Az Supporters moeten niet doen alsof alleen hun club dit overkomt. Ik kan je voorbeelden genoeg noemen waarbij het andersom is. Bij Az hebben jullie nu ook Arveladze (op en top ajacied, en wordt nog steeds op handen gedragen), Kluivert afgelopen jaar is niet anders, ondanks dat hij ook bij Psv heeft gespeeld. Over Psv gesproken, speelde daar in het verleden Vanenburg, Wouters, Menzo, Kieft, (in mijn ogen echte ajacieden), en Gullit (bij Feyenoord vandaan), die werd ook op handen gedragen toen hij daar trainer werd, Ajax nam Peter Hoekstra over van Psv, Feyenoord heeft Witsche, Scholten (ook weer andere terug), en het grootste voorbeeld,......... Cruyff. In mijn beleving is er bij geen van deze clubs deze reactie voortgekomen. Respect voor de speler. Ik heb vernomen dat er aan de Zeeuw toezeggingen zijn gedaan die niet nagekomen zijn, waardoor de Zeeuw telleurgesteld is in het bestuur. Als dit waar is, kan je beter je frustratie naar het bestuur uiten, en niet aan een speler. Het werkelijke verhaal zal nooit naar buiten komen omdat in het verleden nooit alle partijen bij elkaar hebben gezeten met een camera erbij om het verhaal duidelijk naar buiten te brengen. Dit zal ook in de toekomst nooit gebeuren, dus zullen wij altijd van geruchten uit moeten gaan.

25 juli 2009 om 03:12

Momenteel is Ajax zeker geen stap omhoog vergeleken met Az. Ajax speelt dit jaar geen Cl, Az wel. De Zeeuw gaat er alleen financieel beter op worden. Tja, het is maar wat je wil hè? Of geld, of op topniveau spelen.
De Zeeuw had zich beter in de kijker kunnen spelen voor Oranje bij Az, omdat ze dit jaar Cl spelen. Als hij het op dat platform goed zou doen, zou hij zeker een basisplek verdienen in Oranje. Maar dat lijkt wat mij betreft er nu niet in te zitten.
Nogmaals, het is een keuze. Maar niet echt een slimme, vind ik.
En Ajax had toch wel betere middenvelders kunnen krijgen, denk ik zo.

25 juli 2009 om 08:32

Just_me wat zongen ze dan? Ik was erbij, en hij werd echt alleen maar Toegezongen. Er werd zelfs door het Ajax publiek gejuicht toen hij scoorde tegen Ajax. Kluivert is nooit uitgescholden, kun je nog herinneren dat Shota Arveladze ook werd toegezongen toen hij won van Ajax met Az?? Echte helden blijven de supporters altijd toezingen.

Dus nogmaals Just-me Wat zongen ze dan, noem het maar op want het is echt grote onzin wat je hier zegt

24 juli 2009 om 16:40

Hij is waarschijnlijk prima behandeld door Az zelf maar zoals vele anderen heeft De Zeeuw een zwak voor Ajax, het blijft een club met een enorme status etc. Dat veel Az-'fans' daar moeite mee hebben is logisch, er is nogal veel calimero-gedrag uit die hoek geloof ik. Ik verwacht dat hij al vlak na t weekend gepresenteerd zal worden in Amsterdam. Goeie aankoop voor Ajax, zonder twijfel.

24 juli 2009 om 19:15

Goed gesproken Cedrick. Als hij niet was gekomen, was er gezegd dat Ajax de hoofden op hol brengt van spelers. Nu komt hij wel en is het moord en doodslag daar in Alkmaar. Feit is dat deze jongen zich altijd heeft ingezet voor de club en Van Gaal. Hij heeft een contract dat hij niet wil verlengen dus op deze manier verdient Az nog wat. Demi is een jongen die iets anders wil, een nieuwe uitdaging. Ronald Koeman zal deze uitdaging niet kunnen geven. Kortom goede keuze. Welkom Demi en Az supporters: Denk aan wat hij voor jullie heeft gedaan( Kampioenschap!) en spreek dus vol respect over hem. Dat kenmerkt echte clubmensen.

24 juli 2009 om 16:41

Doen jullie allemaal nou eens niet zo zielig.
Denk je nou echt dat Ajax ook al jaren tegen spelers als Sneijder, Heitinga, Huntelaar en Vermaelen heeft gezegd waarom zijn we nou zo slecht tegen je geweest?
Welkom in de grote mensenwereld zou ik zeggen.
Er komt een moment dat een speler toe is aan een volgende stap wen daar maar aan want De Zeeuw zal echt niet de laatste zijn die Az gaat verlaten.

24 juli 2009 om 16:46

De mensen hierboven bedoelen dat Ajax absoluut geen verbetering is ten op zichte van Az, eerder verslechtering, en bij de spelers die jij noemt lijkt me Real, Atletico en Arsenal toch wel een verbetering tov Ajax.
Ik vind het ook vreemd waarom De Zeeuw naar Ajax zou willen, maar ja, misschien is ie gewoon al als jongetje een Ajaxfan, als ik profvoetballer zou zijn en bij Az spelen, zou ik ook gelijk willen als Feyenoord zou aankloppen.

24 juli 2009 om 16:52

@johnboy815, de reden van De Zeeuw om naar Ajax te willen heeft niks te maken met hoe Az hem behandeld heeft. Ajax is gewoon een stap hoger op. Hij gaat meer verdienen, bij een grotere club, met meer internationale uitsraling en speelt voor veel meer publiek. Az is een mooie club, die het goed hebben gedaan de afgelopen jaren, heel goed zelfs, maar de vergelijking met Ajax kunnen ze nog niet aan.

24 juli 2009 om 19:28

Nou ik zou het wel weten!
Om te beginnen dat meer dan de helft van jullie successupporters zijn!
Ik woon vlakbij Alkmaar, en heb iedereen hier in de buurt zien overlopen van Ajax naar Az, dat is waarom ik Az gewoon niks meer gun en dan heb ik met name over de supporters.

De Zeeuw is een verstandig en eerlijk persoon en zag steeds meer successupporters komen had daar klaarblijkelijk geen trek meer in
ajax Kampioen

24 juli 2009 om 19:58

Zal nu De Zeeuw aanvoerder worden bij Ajax of blijft het Suarez?

24 juli 2009 om 22:18

Ajax kiezen terwijl je met Az een paar prachtige Cl wedstrijden gaat meemaken?????/ Ongelooflijk hoe dom kun je wezen. Die gaat hier zeker spijt van krijgen maar goed het is zijn keuze,

24 juli 2009 om 23:52

@ Coluna hieronder.

hoe vaak is Bayern de laatste 5 jaar kampioen geworden en hoe vaak is Ajax kampioen geworden. Bij Bayern is het een incident, dat kun je bij Ajax niet zeggen.
Wie heeft er het laatst in een halve finale van een Europese beker gestaan. Dus ja, het is geen verbetering.

24 juli 2009 om 23:54

Als voetballer wil je beter worden. In minimaal 6 wedstrijden Cl leer je meer dan in alle andere wedstrijden bij elkaar.

24 juli 2009 om 17:04

Ajax een grote naam ja bij jou misschien maar allang niet meer in europa.

24 juli 2009 om 17:05

Daar noem je ook wel iemand.
Heitinga is een speler met een ajax hart.
de Zeeuw heeft een hele tijd voor Az gespeeld, maar komt bijvoorbeeld al niet uit de jeugd.
Zijn salaris zal hoger zijn bij Ajax en kan zich beter in de kijker spelen bij de grote europese clubs, omdat Ajax nog altijd gewoon een hele grote naam heeft. Ik vind het geen degradatie, maar toch echt een promotie.

24 juli 2009 om 17:11

Alfredo, als je het onderzoek hebt gelezen is Ajax nog steeds de grootste Nederlandse naam in het buitenland, op de voet gevolgt door Psv, daarna komt Feyenoord en daar net achter al Az.

24 juli 2009 om 17:23

alfredo... Gebruik je grijze massa voordat je zomaar iets zegt/typt! Ajax is voor Nederlandse begrippen heel groot in het buitenland. De successen uit het verleden zijn in het buitenland echt nog niet vergeten hoor. Daardoor heeft Ajax ondanks de slechte resultaten van de afgelopen jaren toch nog een vrij goede reputatie in Europa.

24 juli 2009 om 16:46

Zit een Groot verschil tussen de spelers die jij op noemt zijn allemaal naar het buitenland gegaan en niet naar je grootste concurrent , en op de manier hoe het allemaal gaat net als vorig jaar verliest hij zichzelf helemaal.

24 juli 2009 om 16:50

@fr Jurre
Hoezo is Ajax geen verbetering? Is Bayern ook geen verbetering tov Wolfsburg omdat ze toevallig 1 x kampioen zijn geworden???

24 juli 2009 om 16:51

grootste concurrent, dat is vooral hoe jullie het in Alkmaar bekijken. Als je je dsb brilletje 's afzet zie je waarschijnlijk ook wel in dat Ajax nog steeds een stap hoger is dan az, daar veranderd dat schaaltje van vorig jaar niet zoveel aan.

24 juli 2009 om 16:56

Helemaal mee eens
Mensen doen nu alsof Az opeens beter is dan Ajax?
Kijk naar het aantal supporters, de begroting, verleden.
Ajax is gewoon groter dan Az. Az heeft zich goed weten te nestelen in de top van Nl, maar groter dan Ajax, zijn ze nog lang niet.

24 juli 2009 om 16:57

Geen verbetering?! omdat ze 1x in de 28jaar kampioen geworden zijn?
Dan is Psv ook geen verbetering en In Duitsland moet iedereen naar Wolfsburg dit jaar. Een voetballer moet geen keuze maken omdat een team toevallig volgend Cl speelt of een keer kampioen is geworden.

24 juli 2009 om 17:00

Het verschil tussen de spelers die jij nu noemt en de Zeeuw, is dat die naar het buitenland gaan en dat dus daadwerkelijk een stap hoger op is. Elke supporter zal dat een geliefde speler van zijn club gunnen. Maar bij een binnenlandse transfer is het een heel ander verhaal, zeker als je de kampioen (en dus Cl) verruilt voor een grote concurrent die al jaren de hoge verwachtingen niet waar kan maken... Dan vind ik het niet zo raar dat de supporters Demy niet kunnen begrijpen.

Net alsof jullie het een heitinga in dank zouden af nemen als hij ineens besluit om voor Psv of Az te gaan spelen...

24 juli 2009 om 19:04

Wat is de volgende stap voor de Zeeuw dan? Van de Champions League Poules naar misschien de Poule fase Europaleague
Ajax is voor spelers alleen een verbetering omdat ze meer gaan verdienen en denken daardoor een bepaalde status te hebben.
Ajax heeft toch de meeste bekendheid in de wereld.
Maar op het veld was Az het afgelopen jaar de Nr1 en spelen daardoor op het bal der kampioenen.
Verder denk ik wel dat Az zonder de Zeeuw kan. Bij Van Gaal is die ook niet altijd onbetwist geweest..en persoonlijk vind ik het in elk geval geen speler die in het Nederlands elftal hoort.
Hij komt me erg bescheiden over...benieuwd of die bij Ajax overleeft.

24 juli 2009 om 20:44

@ Fr_jurre

Hoezo denkt iedereen dat hij een stap achteruit doet nu dan?
Denk eerder dat het juist wel een verbetering is. Hier kan hij zich zeker nog op punten verbeteren. Ajax is een club met historie dat Moet meestrijden om de landstitel. Dat legt dus enige druk bij een speler op.
Daarnaast is Ajax ook een club met naam vanwege de historie, waardoor hij sneller nog hogerop kan.
Az is landskampioen en zijn boven Ajax geeindigd dus ze zijn zeker een goede club, maar denk niet dat ze dit aankomend seizoen weer zullen doen.

On: Voor Demy is het een mooie transfer! Ik wens hem heel veel succes bij Ajax.

De Zeeuw zou een geweldig aankoop zijn voor Ajax, echt een speler die ze missen, een verdedigende middenvelder die veel ballen verovert, maar ook aanvallend zijn mannetje staat.
Ik denk alleen niet dat Ajax de prijs wil betalen die Az voor ogen heeft, want De Zeeuw is een van hun beste spelers en ze gaan geen concurrent versterken.

Ajax kan hem goed gebruiken. Naar mijn mening is Ajax' middenveld langzaam aan verslechterd vorig seizoen en daarvoor. Koeman moet er nog wel een nachtje over slapen of hij De Zeeuw wel kwijt wil.

24 juli 2009 om 16:48

Dat Ajax hem kan gebruiken ben ik het mee eens.
Maar wat is er slechter geworden aan het middenveld verleden jaar? Eerder beter met Enoh en Aisatti.

24 juli 2009 om 20:37

@ jaakke aissati en Enoh beter dan sneijder en davids?? dat was het laatste goede middenveld dat we hebben gehad.

De Zeeuw is een uitstekende speler, maar de laatste jaren zijn de aankopen in het eerste jaar niet van toegevoegde waarde in de basis. Ik hoop dat het niet zo gebeurt voor De Zeeuw..

24 juli 2009 om 16:48

Even een correctie Suarez en Huntelaar in hun eerste jaar waren geweldig.

Suarez 14 goals en minstens zoveel assists en Kjh half jaar 17 goals dus ik denk niet dat ik je daar in gelijk kan geven.

Verder ben ik waarschijnlijk een van de weinige ajacieden die zijn komst niet ziet zitten en zal toelichten waarom:

-vertonghen,gabri,enog,anita,lindgren en eventueel Sno, zijn prima verdedigender (bal afpakkende voetballers) verder is Demi niet echt een prioriteit en ik denk sowieso dat de selectie van mijn club nu goed genoeg is om eindelijk die 3e ster eens te gaan weg kapen.

24 juli 2009 om 17:47

Laat ik het nou is met je eens zijn over Demi, Ik vind ook dat we hem niet nodig hebben. Tenminste niet voor veel geld. En dat vraagt Az. Met Enoh/gabri en Vertonghen heb je 2 goede verdedigende middenvelders in het veld. Alleen vind ik wel dat je dan ook een goede centrale verdediger er bij moeten halen. Want Anders zou je alsnog vertonghen nodig hebben in de verdediging, want ik ben niet echt fan van het duo Oleguer en Wieleart in de basis.

24 juli 2009 om 20:30

Over de verdediging ben ik het met je een. Ik vind Oleguer en Wielaert samen ook niet goed. En als verdedigende middenvelder is Gabri veel gebleseerd en dan heb je alleen nog maar Lindgren en Enoh. Dus ik vind het goed dat ze hem hebben gehaald en ik hoop dat ze zo gaan spelen:

Stekelenburg
v.d. Wiel
Oleguer
Vertonghen
Atouba
Enoh
de Zeeuw
Suarez
Aisatti
Sulejmani
Cvi/Keir

Snap hem niet echt waarom hij zo graag naar Ajax wil, Az speelt nog Champions League en alle goeie spelers bij Az zijn niet vertrokken. Beter gaat ie naar een mooie club in het buitenland.

24 juli 2009 om 16:47

Az speelt Champions League maar of je daar vrolijk van wordt?
Zoals ze nu spelen worden ze 6 wedstrijden weggespeeld en dan ben je klaar Europees.
En dat er voor de rest nog niemand weg is bij Az zegt niks. De transfermarkt is open tot 31 augustus en het is geen geheim dat Jaliens, Dembele en El Hamdaoui bij interesse van een mooie club weg willen.
Ik vindt het zo gek niet van De Zeeuw bij Az kan het nu alleen maar minder gaan het maximale is bereikt en via Ajax kan hij alsnog een mooie transfer naar het buitenland maken.

24 juli 2009 om 16:53

Nou ik denk niet dat El Hamdaoui en Dembele vertrekken.

24 juli 2009 om 16:57

Hopen mag je natuurlijk altijd maar het is nog lang geen 31 augustus en het schijnt dat Milan zijn oog heeft laten vallen op Dembele en het zou me ook niks verbazen mocht El Hamdaoui nog naar een mooie club in Spanje gaan.
Misschien even om je geheugen op te frissen 2 jaar geleden dronk Sneijder met het bestuur van Ajax een glas champagne omdat hij nog een seizoen zou blijven maar in de laatste 2 weken voor het sluiten van de markt ging meneer mooi voor de miljoenen van Real.
Kans is best groot dat Az straks al 3 wedstrijden gespeeld heeft in de competitie en dat ze dan nog een speler kwijt raken ik zou er in ieder geval wel rekening mee houden.

24 juli 2009 om 17:14

Ja de kans is groter dat er nog een speler komt.

24 juli 2009 om 16:52

Gaat niet om wat je volgend seizoen speelt, gaat erom waar je de meeste kans hebt op scouts van grote clubs op de tribune. Ajax heeft nog steeds de naam en niet zozeer op basis van prestaties, maar op basis van wat er de afgelopen jaren nog is doorgebroken. Chivu, Zlatan, Maxwell, Sneijder, Van der Vaart, Huntelaar noem maar op. Ook al blijven de prestaties uit, Ajax staat nog steeds bekend als een enorme vijver van talent. Dat Az kampioen is geworden zegt helemaal niets. De tweede keer en Ajax al jaren niet. Ik acht de kans groter dat Ajax het weer een keer wordt na lange tijd dan dat Az de derde titel pakt.

24 juli 2009 om 18:26

ajax grootste dit en ajax grootste dat.
Ajax presteert al jaren niks en dat weten topclubs ook.
Daarbij speelt az Cl en die wedstrijden kijkt bijna iedereen!
Daar kom je pas tegen grote clubs te spelen nog hoger niveau etc.
Nu kan hij zich daar ook bewijzen en aan buitenlandse clubs laten zien dat hij dat ook aan kan! Met andere woorden, als hij nu naar ajax gaat, kan hij zich weer niet op het hoogste niveau bewijzen zit hij weer aan een nieuw contract vast.
Met andere woorden, speel nog 1 jaar bij az, laat jezelf opvallen bij scouts en je kan een leuke buitenlandse transfer maken.
Echt ik vind de zeeuw zo dom als hij gaat.
Hij valt nu beter op bij az dan bij ajax als die nu zou gaan. Simpel weg omdat Az cl speelt.
En dat gezeik dat iedereen zegt, ajax heeft nog steeds de grootste naam, daar wil ik ook wel zwart op wit eens een x zien.
Iedereen weet ook dat het "grote" ajax al 2x dramatisch uitgeschakeld werd in de voorrondes Cl dus iedereen weet ook wel dat ajax al lang niet meer het "grote" ajax is.
Als je al groot bent, valt het ook eerder op dat het weer slecht gaat, dus denk maar niet dat iedereen nog steeds aan ajax 96 denkt, dat is al 13 jaar terug.. 13 jaar hoor Hallo

24 juli 2009 om 19:06

Gefrustreerd mannetje ben je Keepertoob . Waarom willen zoveel voetballers dan naar Ajax? Als Ajax niet de grootste club is waarom wil Demy dan naar Ajax?? Waarom wou Elia naar Ajax, Waarom Aissatie? Psv Ajax en Feyenoord zijn de grootste clubs in N L en blijven dat ook. Feyenoord laat toch ook al jaren niets meer zien? Zijn zei nu ook geen grote top club meer dan? Accepteer het nou maar, en als je niets zinnigs te vertellen hebt kom dan niet bij Ajax posts lopen zeiken. Maar reageer dan alleen lekker op Sc heerenveen topics Tobias.

24 juli 2009 om 19:11

Elia wou ook naar hsv elia wou overal heen.
Maar je hebt nog steeds inhoudelijk op mij gereageerd. En ik ben niet gefrustreerd, waarom zou ik.
Ik lach me juist altijd kapot om ajax. Vorig seizoen 16 miljoen en 6 punten, ik zeg dikke prima. Maar je komt met geen enkele feit. Maar als je niet inhoudelijk op me kan reageren ga dan naar een andere site ofzo maar loop niet op deze site zo te zeiken.

24 juli 2009 om 19:48

Voor Elia was ajax duidelijk eerste keuz en hsv 2de keus. En ook al speelt az Cl ze blijven altijd kleiner dan ajax. Of ga jij nu ook roepen dat wolfsburg een grotere club dan bayern munchen is? Benfica is in 15 jaar maar 1 keer kampioen geworden is nog steeds een topclub. Arsenal word al jaren geen kampioen is nog altijd een topclub dat zelfde geld voor juventus.
Via ajax gaan nog altijd meer spelers naar de europese top dan welke subtopper dan ook. Wie is via Az naar de top gegaan ? Niemand.
bij ajax pas geleden Vermaelen en Huntelaar. Ondanks dat ajax geen kampioen word de laatste jaren worden ajax spelers gewoon hoger aangeslagen bij de europese top. Laat az eerst een paar jaar kampioen worden dan krijgen miss ook een beetje naam.

24 juli 2009 om 20:11

Ik weet niet hoor, maar ajax spelers hoger aangeslagen?
Dus jij beweert dat stekelenburg hoger aangeslagen wordt dan Romero. Jij wil dus beweren dat sulimani hoger aangeslagen wordt dan djembele, jij wil dus beweren dat chitvanovic ofzo hoger wordt aangeslagen dan El hamdi ( dunno hoe je zijn naam speld )
Dus dat ajax spelers hoger wordt aangeslagen is alweer dikke onzin en dat kun je ook nooit met zekerheid zeggen, jullie maken van jullie dromen altijd meteen feiten, arrogantie ook wel genoemd.
Ik zeg toch ook nergens dat az groter is dan ajax?
Het is alleen onzin om te zeggen dat je bij ajax een grotere kans hebt om te ontdekt te worden dan bij bv az en al helemaal dit seizoen omdat juist az cl speelt en hoe hoger je speelt hoe meer aandacht je team krijgt. En dat zijn gewoon feiten.
Ik zeg ook nergens dat ajax geen top meer is, maar dat iedereen nog altijd denkt dat ajax zo groots is in de buitenwereld dat is ruim overschat. Dat je ook zegt dat ajax altijd groter zal blijven dan az dat is dus ook dikke onzin. Voetbal kan over 20 jaar er haal anders uitzien. Vroeger was newcastle united ook een super topclub. Maar ik denk dat menig voetbalsuppoter een liverpool een veel grotere club vindt of een manchester citty terwijl je dat pakbeet 10 jaar terug niet zou zeggen.

24 juli 2009 om 20:33

Ga jij eerst maar even aan je grammatica, spelling en algemene kennis werken voordat je hier een reactie plaatst.

24 juli 2009 om 20:45

@ Keeper Toob heb je er ook wel eens rekening mee gehouden dat Az misschien wel de schlemiel van de Cl wordt?? en dat de scouts in de rust al in de auto naar huis zitten?? En vraag je jezelf wel eens af waarom Arsenal en Madrid bij Ajax komen kopen en niet bij Az terwijl ajax al 5 jaar geen kampioen meer is geworden en az nu voor het eerst in 30 jaar. Dat speelt voor de Zeeuw ook mee. De reden dat de europese grootmachten bij Ajax komen kopen heeft niets met een teamprestatie te maken maar met de ongelofelijk hoge druk waaronder een speler bij Ajax staat. Een speler van Ajax is gewent om te spelen met de gedachte dat er gewonnen moet worden en dat er kampioen geworden moet worden. Dit hebben voor grote clubs ook als reden aangegeven bij de Ajax directie en dat weet ik uit eerste hand. Daarom zou het goed kunnen dat de Zeeuw na 2 jaar via Ajax dus alsnog weggekocht wordt naar een europese grootmacht.

24 juli 2009 om 20:56

dat az de schlemiel wordt dat weet jij nu al?
Dat mensen nog steeds denken dat grote clubs naar club status kijken als ze een speler halen...
zie het als een winkel. De lays chips bij de albert hein is echt niet beter dan de lays chips bij de plaatselijke dorpwinkel. Terwijl de albert hein veel groter is en de druk op winst maken veel hoger ligt? same shit

24 juli 2009 om 23:12

@ Srrs, als je hier komt om op spelling te letten zit je op de verkeerde site. Maar goed als je iemand niet op ze inhoud kan pakken doe je het maar op een andere manier. Geeft niet hoor.

24 juli 2009 om 23:24

Haha Toob ,iedereen heeft jou hier al op je inhoud gepakt. Hoezo wij gaan niet inhoudelijk op jou in?jij zegt toch: ajax grootste dit en ajax grootste dat.
Ajax presteert al jaren niks en dat weten topclubs ook.
Daarbij speelt az Cl en die wedstrijden kijkt bijna iedereen!

Het feit is nu, Demy wil naar Ajax en hij maakt die keuze toch zelf, loop dan niet te zeiken kerel. Ik weet dat je een Ajaxtrooper bent want ik zie je namelijk altijd blaffen als er maar iets over Ajax geschreven wordt. Maar Ajax is gewoon een topclub dus kom niet beweren dat het niet zo is. Valt me tegen van een Sc heerenveen supporter, die staan er op bekend vrij nuchter te zijn en meestal niet zo haatdragend te zijn tegenover andere clubs. Jij hebt hier toch wel veel last van, Maarja een Groninger die voor Sc heerenveen is blijft toch ook wel apart

bovendien zie ik op je profiel dat je nooit complimenten krijgt voor je reacties, dus zoveel inhoud hebben jou reacties ook niet .
jij verdiend je puntjes gewoon door reacties te melden die scheldwoorden enzo bevatten Nee jou mening nemen we serieus!

24 juli 2009 om 23:37

Lees nou wat ik steeds zeg, Waar zeg ik dat ajax geen topclub is?
Ik zeg al1 dat jullie het overschatten over de status ajax in het buitenland. Verder reageert er nog steeds niemand inhoudelijk op mij.
De 1 zeikt over me spelling de andere heeft een glazenbol, maar ik zie nog geen 1 reactie met feiten. Omdat die er niet zijn. Maar toch blijven praten alsof het feiten zijn. Geeft niet, daar zijn jullie ajacieden voor.
Maar goed ga het maar weer op een andere vlak uitspelen. Feiten kun je niet geven.

24 juli 2009 om 23:40

Toch heb ik er meer gekregen dan jij, heb je nu alweer geen feit. blijf het proberen knul je komt er wel.

25 juli 2009 om 03:14

Toob Toob, wordt eens wakker,.... hoe groot is de kans op een transfer als je in een zware poule terecht komt in de Cl, en je verliest alles?? Nu niet roepen dat dat niet kan gebeuren, want die kans is heel groot, Az voor het eerst Cl, komt veel meer bij kijken dan Europa cup, en dan kan het zo zijn dat je Man United, Liverpool, Chelsea, Real madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Olympic Lyon, Inter Milan, of Juve treft,..... minimaal 2 in je poule erbij, en je bent vrij kansloos. Laat ik voorop stellen da ik hoop dat Az de finale haalt van de Cl omdat dat goed is voor het puntentotaal van Nl. Maar dit beeld wat ik net schets kan ook gebeuren. En ga aub geen spelers vergelijken met elkaar, de spelers van Az eindigde 2 seizoenen geleden 13e, stond het hele stadion op zijn kop, moest de trainer weg etc etc. En nu zijn jullie voor jullie beleving in 1 klap de allerbeste club van Nederland die ze in jaren hebben gehad,...... wie heeft het hier over arrogantie???

25 juli 2009 om 11:32

Die kans is er idd. Maar het kan ook zo zijn dat Az 2e of 3e in de poule wordt en gewoon door kan gaan. Is het niet in de cl dan is het wel in de uefa. Ik zeg ook echt niet dat az nu opeens groter is dan ajax. Maar iedereen doet maar alsof spelers alleen gezien worden als je bij ajax speelt. Die tijdperk is allang geweest. Twente is een goed voorbeeld, met Arnautovic. Inter milan komt toch mooi even bij Twente kijken wat in vergelijking toch wel een stuk kleiner is dan ajax. En ongeveer als club zijnde even groot als az. Ik heb het totaal niet over club grootes. Iedereen blijft gewoon steeds beweren dat grote clubs alleen maar naar de club status kijken voordat ze een speler kopen. Denken jullie nou echt nog steeds dat een club als manchester die miljoenen heeft een club als Az niet zal bekijken? Die mensen werken met zoveel geld die weten dan heus wel waar de goeie spelers rondlopen en dat kan dus ook bij az zijn. Nogmaals ik heb het er dus niet over welke club groter is of wat dan ook, maar het feit dat De zeeuw bij ajax Meer kans zou hebben om een buitenlandse transfer te maken dan als hij bij az zou zitten, dat is gewoon dikke onzin. Heel veel doen alsof het voor de Zeeuw verstandig is dat hij naar ajax gaat. Nou ik betwijfel dat en kan daar idd net als jullie niet met feiten over komen. Wel kan ik zeggen dat Az cl speelt en niemand weet nog hoe dat gaat gebeuren. Wel weet ik dat az de titel verdedigt en dat weten andere clubs ook. Als je mijn eerste reactie leest op Johnnyloco dan snap je waarom ik reageer. Maar iedereen bedenkt er meteen een scenario bij. Dat Az meteen uit de cl vliegt, ja die kans is er, maar er is ook een kans dat ze misschien wel gaan verassen. Hoe kun je dat nou weten. Stel dat az eerste zou worden in de cl poule en de Zeeuw speelde dan nog bij az en de sterren van de hemel. Nou dan denken jullie nog steeds dat hij geen transfer kan maken naar het buitenland omdat az geen ajax status heeft? Een manchester boeit het niet wat voor status een club heeft en daar gaat het om!

24 juli 2009 om 18:46

snap jij het niet mischien wil ie niet afgaan in de cl. en met komst van jol bij ajax ziet hij mischien wel in de toekomst meer. az heeft goed jaar gehad. maar welke (sup)top club is der geweest uit de buitenland. dat komt omdat az geen naam heeft in europa. als je presteerd bij ajax of bij psv zien ze je veel sneller dan bij az. dat is de reden denk meer. en hij wou een ander uitdaging.

stekelenburg
van der wiel
wielaert
vertongen
atouba
gabri
de zeeuw
emanuelson
aissati
suarez
sulejmani
24 juli 2009 om 19:45

Denk jij dat clubs/bedrijven die met miljoenen omgaan nog steeds alleen op ajax afkomen?
Ben je nou echt zo dom?
Clubs weten twente etc ook goed te vinden.
Waarom is er geen enkel bod op suarez gekomen? Omdat ze al jaren amper wat van ajax vernemen.
Nu vind je die van mij zo dom als wat, maar zo dom is die van jouw nou ook

24 juli 2009 om 19:55

Domme domme reaktie.
Nog geen enkel bod op Suarez? Omdat er al jaren amper wat van Ajax vernomen wordt?. Ik geloof in die jaren waar jij op duidt toch ook spelers vertrokken òf zie ik dat helemaal verkeerd?. Waar zijn Maxwell, Zlatan, vdvaart, Babel, Sneijder, Huntelaar en recent Vermaelen dan gebleven?. Misschien kan het wel zo zijn, dat clubs wbt Suarez nog wachten en misschien wel niet in de laatste plaats omdat Ajax al heeft aangegeven hem niet te zullen verkopen.
Clubs in Europa weten met zo'n statement van een club, dat het losweken van zo'n speler moeilijk gaat worden, niet onmogelijk, en dus als het al gaat lukken, dat het enorm veel geld gaat kosten (daarbij valt te denken aan misschien zelfs wel meer dan 30 miljoen). En dus houden op zo'n moment pas op de plaats. Maar plotselinge wisselingen van topspelers bij topclubs vlak voor de transferdeadline kan nog wel eens betekenen, dat men alsnog komt voor Suarez en dat men dan wel bereid is diep in de buidel te tasten. Hebben we al eens eerder gezien.........

24 juli 2009 om 20:30

Ik zeg ook dat mijn reactie net zo dom is als die van hem, misschien moet je lezen. Je noemt wel allemaal heel leuk die namen enzo, maar zo hebben twente en heerenveen dat ook wel.
Die reactie van mij sloeg gewoon op een vorige. Alsof grote clubs az nog steeds niet kennen, die mensen geven miljoenen uit en die weten dan heus wel waar ze moeten zijn voor een goeie speler. Het is dus echt niet zo dat een manchester een az niet weet te vinden. Ajaxfanemmen zegt dus, stel je hebt 2 goeie spitsen 1 bij az en 1 bij ajax. Denk jij dat een club als manchester dan al1 die spits van ajax bekijkt omdat die toevallig bij ajax voetbalt?
Keep on dreaming man, die clubs weten az echt wel te vinden hoor.
@ rodenski lees dan eerst de reactie waar ik op reageer en lees dan de mijne voordat je meteen zo reageert.

25 juli 2009 om 01:13

Ik reageer bijna nooit en lees liever, maar ik kon er nu even niets aan doen. Jij, keepertoob, praat maar over feiten maar komt zelf met ook bijna geen enkel feit. Enkel aannames en metaforen...

Prima hoor, maar ga anderen dan niet afschieten op het feit dat ze geen feiten vermelden in hun reactie, want dat doe jij ook niet. Volgens verscheidene onderzoeken is Ajax in het buitenland de club met de grootste naamsbekendheid. De grootste Nederlandse voetballers komen van Ajax, Feyenoord of Psv en niet van Az. Dus allemaal prima, maar de Zeeuw doet er slim aan om in de traditionele top 3 te gaan voetballen, en niet bij Az indien deze naar het buitenland wil tzt..

25 juli 2009 om 11:39

Het feit is, az is kampioen, az speelt Cl.
Kampioen wil betekenen dat je in dat seizoen het beste team hebt.
Cl spelen betekend dat je op het hoogste niveau speelt.
Cl spelen betekend veel media aandacht en spelen op hoog niveau.
Dat zijn de feiten en in die situatie zat de zeeuw. Hoe de toekomst verder zal lopen dit seizoen is allemaal gis werk.
Maar dan nog als ajacieden zeggen dat je bij ajax eerder verkocht zal worden aan pakweg barcelona dan dat je bij az zit, omdat ajax een "status" heeft. yeah get right.
Waarom is het voor de Zeeuw beter om bij de top 3 te spelen om een volgende transfer te maken? Weet barcelona niet wie az is ? Denk je dat nou echt?
Lees mijn reacties maar eens en reageer waar ik op reageer. En ik weet wel dat ajax de grootste club is van nl en al die shit dat zie je mij ook niet ontkennen. Ik zeg en vind alleen dat heel veel mensen hier nog overschatten over de status van ajax in het buitenland en in nederland.

25 juli 2009 om 14:09

wil jij dan ook uit een feit laten blijken dat de status van Ajax in het buitenland overschat is? Want ik dénk, dat dit niet het geval is. En dan hebben we geen feiten, maar net als jij een inschatting.

Dus stop nou eens met zeuren en wenen dat niemand jou op inhoud pakt, want jij geeft ook enkel aannames. Feit is, dat Az inderdaad kampioen is en Cl speelt, maar dat dit niet per definitie inhoudt dat de Cl een beter platform is.

Voorbeeldje: Zenit Sint Petersburg? Uefa Cup? Heeft volgens mij die spelers ook geen windeieren gelegd, Ze kwamen uit de Cl, maar hebben pas door hun spel in de Uefa cup en vooral de laatste twee ronden indruk gemaakt. Waarom zou Ajax dit ook niet kunnen.

En nee, ik ben geen Ajaccied, dus zeker wel objectief.

25 juli 2009 om 18:27

ik zeg ook niet dat ajax het niet kan ik zeg alleen dat je niet perse bij ajax hoeft te spelen om op te vallen voor clubs uit het buitenland en dat is een feit.

De zwakste linie van Ajax is toch het middenveld, dus de keuze van Martin Jol voor de Zeeuw vind ik niet vreemd. Hij zou goed passen in een 3-mans middenveld van Ajax. Aissati aanvallend en de Zeeuw en Enoh controlerend. Alleen Az moet nu weer een topspeler verlaten. Ik ben benieuwd of hij naar Ajax gaat.

24 juli 2009 om 16:48

Het is nu al een paar jaar duidelijk dat ajax met een 3-mans middenveld een bepalende wedstrijden wordt overlopen. De keuze voor De Zeeuw is niet vreemd, maar Ajax zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid 4-4-2 spelen.

Wat heeft deze overgang nou voor nut Het enige dat in Amsterdam beter is, is zijn salaris --> Ajax speelt Europa League en Az Champions League. Tuurlyk versterkt hij het middenveld van Ajax, maar houd hij de talenten tegen: Enoh enz.. Bovendien heb je als ervaren man op die positie Gabri

24 juli 2009 om 16:49

Ten eerste is Gabri zeker de helft van alle wedstrijden geblesseerd en wat dacht je van een middenveld met Gabri, De Zeeuw, Aisatti en Emanuelson. Dan heb je Enoh en Lindgren nog achter de hand bij eventuele blessures. Lijkt me een vrij logische transfer.
En zoals ik hierboven ook al zeg dat Az Cl speelt is leuk maar zoals het nu gaat speel je 6 wedstrijden en ben je uitgespeeld Europees.
Bij Az heeft ie het maximale bereikt kan alleen maar minder worden dus ik snap hem wel.

24 juli 2009 om 23:15

bij ajax speel je 2 uefa wedstrijden en dan je ook klaar..
Ja ik heb dezelfde glazenbol als jij

Ik hoop echt zo dat die komt, er zijn hier nog al wat mensen die zeggen dat de Zeeuw overbodig is, maar die zien naar mijn mening een x-aantal dingen over het hoofd.
ten eerste vind men de zeeuw overbodig omdat er al genoeg middenvelders zijn, op het eerste gezicht zeg ik ook dat klopt, Maar als je je een verder verdiept in het middenveld, zie je dat Gabri regelmatig geblesseerd is en Enoh wil ook nog wel eens geblesseerd raken, ook heb je dan nog Lindgren wat naar mijn mening een hele goede speler is maar ook hij heeft wat blessureleed gehad. Daar komt nog eens bij dat jongens als Anita en Donald nog erg jong zijn en amper ervaring hebben.

Nog een reden om de Zeeuw te kopen is, het feit dat hij een nederlands international is en al een aantal interlands heeft gespeeld en dus op een internationaal niveau al enigszins ervaring heeft, de Zeeuw is bovendien gewoon een hele goede speler en ook zeer belangrijk voor Az en hoe je het wendt of keert...als de Zeeuw bij Az vertrekt is de concurrent verzwakt.

Persoonlijk zie ik de Zeeuw graag komen , hij hoeft ook niet heel veel te kosten wss 7 á 8 miljoen en dat vind ik een prima bedrag voor de Zeeuw.

24 juli 2009 om 16:56

Met het aantrekken van de Zeeuw gaat op zeker 4-4-2 spelen. Als je ervan uitgaat dat Urby (linkhalf) en Gabri (rechtshalf) altijd spelen heb je nog altijd Aissati (gaat het niet redden), Lindgren (prima speler), Enoh (prima speler), Anita (potentiele topper) en dan zijn er ook nog van der Heijden en Donald.....
Kan niet begrijpen waarom Ajax 6 of 7 miljoen zou betalen aan de Zeeuw. Beter investeren in een topper voor de achterhoede.

Ben nog altijd niet overtuigd van het nut. Met Gabri, Lindgren, Enoh en Anita heeft Ajax prima spelers die eenzelfde rol kunnen vervullen. De meerwaarde van de Zeeuw is te gering.

Ben ook wel benieuwd hoe zulke gesprekken gaan, ze duren vaak uren terwijl de inhoud toch simpel lijkt. Az wil 6, Ajax wil misschien tot 5 gaan.....dit soort gesprekken zou je moeten uitzenden, scoort enorm!!

De Zeeuw precies wat ajax nodig heeft, beetje body op middenveld!!
alleen vraag ik me dan af waar aissati dan komt te spelen?

kon Demy vorig jaar niet naar Valencia?

24 juli 2009 om 16:52

Wat is zijn meerwaarde tov Lindgren, Enoh of Gabri? Mocht die meerwaarde er zijn is die heel gering, zeker geen 7 miljoen waard.

24 juli 2009 om 20:12

De Meerwaarde is dat Az een sleutel speler kwijt raakt. Daardoor verzwakken ze hun. Dat is de manier van ajax om hun gevaren te verdoemen

Dat is dus rond en een goede zaak voor ajax,en een grote aderlating voor az

Ik snap hier dus echt niets van aub niet weer zo'n dwerg erbij we hebben al zo'n kleine gasten op et middenveld.. Ten tweede hebben we gewoon al genoeg goede middenvelders waarom weer zo'n onnodige miljoenen uitgeven

Hoop wel dat hij naar Ajax komt. Zeer bruikbaar in mijn ogen. Hij komt ook wel denk ik, Ajax is al lang bezig en als ze hem niet zo graag wilden hebben hadden ze allang afgehaakt.

Demy is een van de spelers die az persoonlijk het kampioenschap heeft bezorgd, immers de enige 2 wedstrijden die az afgelopen seizoen verloor, waren de eerste 2 wedstrijden zonder De Zeeuw. Van Gaal stelde hem pas weer op tegen psv en toen ging het opwaarts met de Alkmaarders.
Dus zal het voor az een aderlating zijn als hij vertrekt en is hij een aanwinst voor Ajax.

Demy had beter bij az kunnen blijven,spelen championsleague dat wordt het best bekeken dus een top club uit europa had zeker gekomen nu bij ajax zeker erop 8ter uit jammer voor az

24 juli 2009 om 20:04

Ajax speelt al jaren geen C L en toch weten de Europese clubs ajacieden te vinden en te kopen. Vergelijk dat eens met spelers van bijvoorbeeld een P S V, dat jaren C L speelden en niet eens onverdienstelijk......je zou denken dat dan spelers van P S V door die betere display die je hebt van de C L eerder in belangstelling van grote clubs zouden staan......de realiteit is dat dat dus totaal niet bepalend is.

Dus als dat jarenlang bij P S V al geen garantie is, waarom zou dat voor een speler als De Zeeuw bij A Z wel het geval zijn?????.

de enige die een serieuze transfer maakten waren Farfan en Gomes, beide die voor bescheiden bedragen naar niet eens de Europese top verkasten. Alex, ging terug naar eigenaar Chelsea.....maar de voor velen beste middenvelder van Nederland, Afellay....., die hangt nog steeds bij P S V, ondanks dat die ook al een aantal keer heeft aangegeven naar de Europese (sub) top te willen.......tsja, die C L vergroot echt je kansen.

volgens Telegraaf is het zo goed als rond zie link

http://www.telegraaf.nl/telesport/

ze praten niet meer met az!!
het is namelijk al helemaal in kannen en kruiken
demy zal vanavond nog in amsterdam te vinden zijn.
az bedankt

Az en Ajax hebben inmiddels een mondeling akkoord. Heb dit uit een redelijk betrouwbare bron vernomen (de zoon van een bestuurder bij Az). De verwachting is dat er spoedig een definitief akkoord op tafel zal liggen.

Goede zaak voor Ajax als ze Demy de Zeeuw weten aan te trekken. Hij is een speler die de angel uit het spel van de tegenpartij kan halen, loopt gaten dicht, werkt hard, duikt op het juiste moment voorin op en kan ook goed voetballen. Gabri is de helft van het seizoen geblesseerd, Enoh pakt te veel domme gele kaarten en Anita is nog wat te licht, zeker Europees gezien. Ik zou een 3 mans middenveld met Vertonghen, Aissati en de Zeeuw een erg mooi middenveld vinden. Alles zit er in, loopvermogen, techniek, individuele actie, passing en met Vertonghen ook lengte en kopkracht.

volgens De Telegraaf zijn Ajax en Az op een haar na akkoord over de transfer van Demy de Zeeuw. De 26-jarige international tekent in Amsterdam een contract voor de duur van vier jaar. De medische keuring van De Zeeuw heeft nog vanavond plaats.

telegraaf is toch een redelijke betrouwbare bron op sport gebied, laten we het hopen!!

24 juli 2009 om 17:15

Mooi, kan hij vanavond meteen meespelen tegen Atletico Madrid..

Nou Demy gefeliciteerd ! Het ga je goed en bedankt voor je positieve bijdrage. Gewoon snel afronden dit, dan kunnen alle partijen verder met het nieuwe seizoen en heeft A Z nog de tijd om de selectie aan te vullen.

Na Suarez gaat De Zeeuw de belangrijkste speler van Ajax worden, proficiat daar in Amsterdam !

er blijft wel een goede voetballer nog 2 jaar minimum in nederland

goede keus, mocht ajax dit seizoen niet goed draaien, dan nog komt het goed met demi, ajax is een club met naam, en als hij goed speelt , maakt hij zo over een paar jaar weer een grotere stap, naar een topclub, zo gaat het als je bij Ajax speelt. suc6 ! demi !

voor rond en nabij de 5,5 miljoen vind ik dit zeer uitstekend onderhandeld door ajax.
blij dat ze hebben vastgehouden rond hun eerste bod en niet achterlijk 10 miljoen hebben betaald want dit zou veel te veel zijn

24 juli 2009 om 17:13

Zal vast dan wel een heel lucratieve clausule aan vast zitten als A Z met deze fooi genoegen heeft genomen.
Maar goed het maakt allemaal niet uit, Demy, A Z en Ajax kunnen dit hoofdstuk nu afsluiten en zo blijkt maar weer dat A Z en Ajax toch normaal met elkaar kunnen omgaan.

Zijn we in Alkmaar weer verzekerd van wat extra centjes om de selectie aan te vullen.
Demy veel succes, alleen niet tegen ons natuurlijk

24 juli 2009 om 17:14

Waarom is dat te veel ? Ik denk juist dat 10 mil een uitstekend bedrag was voor de Zeeuw met een 2 jarig contract.

24 juli 2009 om 17:16

ik dacht dat hij een contracht had voor maar 1 jaar?
als hij een 2 of 3 jarig contract had dan was een prijs van 8 a 9 miljoen wel op zijn plaats geweest ja

24 juli 2009 om 19:25

Nee, hij had nog 2 jaar te gaan bij Az, daarom snap ik zijn overstap ook niet, zie mijn onderstaande reactie.

Laat ik het nog 1 keer zeggen, zonder Dsb bril...

Dat Demi iets anders wil kan elke Az fan begrijpen. Dat hij graag naar het buitenland wil, kan ook elke Az fan begrijpen. Zijn droom was het buitenland.

Wat er Niet door de Az fans wordt begrepen, mij inclusief is dat als je zo graag naar het buitenland wil, blijf dan nog een jaar bij Az, dan heb je nog een 1 jarig contract En je hebt je in de kijker kunnen spelen in de Cl. In dat licht snappen de fans de overstap naar Ajax niet (tenminste, niet als je eerst zo hard loopt te gillen dat je naar het buitenland wil). En dat Az geen spelers naar Ajax zou willen laten gaan, moet je het vrij recent verleden nog maar eens nakijken, want dat is wel degelijk het geval. Ik zie een Perez bv niet zo behandeld worden toch ?

Zelfde verhaal als met die verader van Geel met z'n ik ben nog niet klaar bij Az en dan de volgende dag overstappen.

Anyhow, Dat is wat de Az fans frusteert, niet dat het Ajax is, meer om waar meneer zijn droom lag (en dat net zo snel weer verlochend)...

Mooi de Zeeuw naar Ajax volgens de Telegraaf. Nu maar hopen dat ie niet te duur is.

24 juli 2009 om 17:14

vind jij rond en nabij de 5,5 miljoen veel geld dan???

24 juli 2009 om 17:18

als dat zo is niet maar waar staat dat dan??? Volgens mij wordt dat hier gewoon gegokt

24 juli 2009 om 17:21

niet alles hoeft beschreven te staan toch.
maar dit bedrag zal waarschijnlijk snel naar buiten komen aangezien ajax nog altijd beursgenoteerd is:s

24 juli 2009 om 17:31

precies het is dus gewoon gegokt. Dalijk hebben ze toch 8 miljoen betaald en dan vind ik het iig veel te veel.
volgens mij maken ze dit nooit zelf bekend juist omdat ze beursgenoteerd zijn

24 juli 2009 om 17:35

het is niet gegokt dit is het bedrag wat betaald is.

24 juli 2009 om 17:43

bron?

24 juli 2009 om 17:45

een persoon binnen de organisatie??

24 juli 2009 om 21:32

de oom van mijn overbuurman zei dat hij voor 11 miljoen verkocht is.
Goeie bron he?
Iedereen loopt hier maar wat te gokken, het echte bedrag komt vanzelf wel naar boven.
Maar deridder20 doe aub niet zo dapper alsof je het weet. Zzzz

Ze zijn rond, vanavond word hij nog gekeurd volgens de telegraaf! Eindelijk een einde aan het gezever. Voor alle partijen de beste uitkomst lijkt mij, al zal Az vast nog een vervanger willen halen. Misschien is Sno wat? hahaha

24 juli 2009 om 17:17

Honda misschien, die heeft duidelijk te kennen gegeven dat hij naar de huidige top 4 van nederland wilde.... dus misschien wordt dat wel wat

24 juli 2009 om 17:30

Nee, hoop niet dat Honda naar Alkmaar vertrekt..
Als hij vertrekt uit Venlo, hoop ik dat hij naar Ajax gaat, anders zie ik hem liever bij V V V blijven!

@afc -

Mooie opstelling alleen moet je Gabri en de Zeeuw van plaats wijzigen

Tja vind het wel een aparte transfer maar vind niet gek dat hij naar ajax wil.ajax is nog steeds een grote naam in Europa misschien niet door de prestaties maar wel door de voetballers die er rondlopen. Hoeveel spelers heeft Az al bij de europese top afgeleverd? Ajax doet dat elk jaar dit jaar weer met Vermaelen en vorig jaar met Sneijder en Huntelaar.


Europese top is bereid om eerder een speler van ajax te kopen dan Az en dat zal nog lang zo blijven tenzij Az super gaat presteren europess

Met Gabri zoveel geblesseerd en in zijn laatste contractjaar vind ik Demi een goede Nederlandse kracht met ervaring. 7 miljoen zal zeker goed besteed zijn. Kan als laatste man, verdedigende middenvelder en rechtsmidden uit de voeten.

Stekelenburg
vd Wiel
Oleguer
Vertongen
Atoube
Gabri
De Zeeuw
Emanuelson
Aisatti
Suarez
Sulejmani

Hoop dat het echt rond is! Dan nog een centrale verdediger halen en een kopsterke en balvaste spits, dan ben ik tevreden!

Stekelenburg
Vd wiel
Oleguer
Alderweireld
Atouba
Vertonghen
De zeeuw
Emanuelson
Aissatie
Suarez
Sulejmani

gefeliciteert ajax er wil weer is iemand naar amsterdam komen feli maar stom van demy

laat hem maar mooi bij az dat vieze ajax moet je hem niet gunnen contract is contract

Gisteravond was het al rond hij kost 6,7 miljoen! Ik vroeg me ook al af wanneer ze nou met het nieuws zouden komen.

Dit meldt de telegraaf:

Clubs op haar na rond; international vanavond gekeurdde Zeeuw: vier jaar Ajax door Mike Verweij
Alkmaar - Demy de Zeeuw verruilt dan toch Az voor Ajax. Beide clubs zijn op een haar na akkoord over de gewenste transfer. De 26-jarige international tekent in Amsterdam een contract voor de duur van vier jaar. Zijn verbintenis in Alkmaar liep nog door tot medio 2011. De medische keuring van De Zeeuw heeft nog vanavond plaats.

De Zeeuw, die in de afgelopen jaren al eerder dicht bij een overgang naar Ajax en Hamburger Sv was, had een belangrijk aandeel in Az’s kampioenschap van afgelopen seizoen. De middenvelder gaf er echter de voorkeur aan een transfer te maken boven voetballen in de Champions League. Ajax-trainer Martin Jol meldde dat hij de speler heel graag aan zijn selectie wilde toevoegen.

Hoewel Az aanvankelijk verkondigde De Zeeuw niet aan een concurrent te willen verkopen, gingen de Alkmaarders uiteindelijk dus alsnog overstag. De Zeeuw stond bij de regerend kampioen vier seizoenen onder contract en speelde 119 competitieduels, waarin hij vijftien keer wist te scoren. De geboren Apeldoorner begon zijn profcarrière bij Go Ahead Eagles.

"de Zeeuw voor vier jaar naar Ajax", aldus de telegraaf.
Al is de Telegraaf een kermiskrant; dit zullen ze niet bluffen!!!

Is nu helemaal rond, maar dat was het gister al zo goed als. Heb dit ook gemeld, werd toen verwijderd. Maja, nu is het definitief, dus das mooi.

Zei gister al, 6.2 miljoen, vierjarig contract, 10% doorverkoop clausule.

Why Ajax Why? Ajax heeft al zoveel verdedigende middenvelders en ook nog eens kwalitatief goede spelers. Ik denk echter dat er maar plaats zal zijn voor 1 en dan kunnen we het gemor laten beginnen. Enoh, Gabri, Lindgren, Anita, Vertonghen, van der Heijden En De Zeeuw? Niet Doen!!

Als we de verhalen moeten geloven gaat Ajax 4-4-2 spelen. Aisatti zal een zekerheidje zijn en vanaf rechts wordt in dat geval echt wel gebruik gemaakt van Kennedy. Linkshalf is Urby inmiddels een vaste waarde dus het wordt gezeik daar met de punt naar achter. Lekker Gabri neerzetten en hem belangrijk maken. Dat is een speler die in dat geval nog jaren de spil van het team kan worden.

Steek
vd Wiel
Oleguer
Wielaert
Vertonghen
Gabri
Kennedy
Urby
Aissati
Suarez
Sulejmani
24 juli 2009 om 17:34

waar haal jij jou info weg zeg???
kennedy word echt geen vaste waarde onder jol hoor.
het word aisatti de zeeuw en emanuelson en de 4e moet knokken voor zn plekje maar dat is absoluut geen kennedy

Jep, hj is van Ajax!

Staat op startpagina van de Telegraagsite, dusja

Als ik Az was zou ik proberen om Bodul voor een jaar van Ajax te huren en dan de afspraak maken dat de Zeeuw niet tegen Az speelt en Bodul niet tegen Ajax.
Dat zou ze heel wat meer doelpunten opleveren dan Pelle en misschien worden dan ook de verhoudingen tussen beide clubs weer een beetje normaal.
Zoals het er de laatste jaren aan toe gaat is natuurlijk bij het absurde af.

Zo moet ajax vanzelf weer eens kampioen worden he als je jaren de andere clubs leeg haalt.

24 juli 2009 om 17:32

Nou, dat valt reuze mee.. op welke spelers doel je precies?

Ik zie toch graag de Zeeuw en Vertongen samen het middenveld bewaken. Beiden kunnen diepgang geven en weten wat bikkelen is. Dit gaat tenkoste van Urby, maar die zie ik meer concurreren met Mickey aan de linkervleugel. Suarez, Mickey en Aisatti kunnen dan lekker rondom Cvitanic hun momenten gaan zoeken. Wat vinden jullie?

Stekelenburg
v/d Wiel
Wielaert
Oleguer
Atouba
de Zeeuw
Vertongen
Suarez
Aisatti
sulemani
Cvitanic

topaankoop dit voor ons eindelijk iemand die opbouw kan verzorgen en een bijter is de zeeuw ook wel,,,,goeie aankoop en helemaal voor de genoemde prijs.

volgend seizoen vlammen de zeeuw!

de zeeuw naar ajax en weer geen kampioen worden is wel leuk dat ze de concurenten leegkopen wordt het wel makkelijker voor heerenveen zaterdag

Ik vind het maar een rare transfer, hij kan beter bij Az nog een seizoen blijven, dat is zowat hetzelfde als Ajax of misschien wel beter.
Az doet mee voor de landstitel, Speelt Cl.
hij gaat er bij Ajax alleen Financieel erop vooruit, maar sportief gezien niet.

24 juli 2009 om 18:17

De Zeeuw gaat er financieel En sportief er op vooruit. Helaas moet ik dat toch zeggen, aangezien ik nou niet echt een ajax fan ben. We moeten maar eens leren omgaan met dit soort perikelen. Natuurlijk is het nooit leuk om een goeie speler te zien vertrekken. En al helemaal niet naar duivendrecht. Maar voor spelers als de Zeeuw is dit hoe je het ook wendt of keert op alle gebieden een vooruitgang, als hij verder wil met zijn carriere. In Duivendrecht ligt de druk, waarschijnlijk onredelijk veel, hoger dan bij Az. Daar moet hij mee kunnen omgaan om zich zo verder te profileren als profvoetballer. Hij leert daar ook dat het leven van een profvoetballer niet alleen bestaat uit spelen bij clubs met een warme gloed over zich heen. Maar dat hoe hoger je komt, het klimaat van topsport killer en killer word. ajax is zo een kille club. Alleen als je echt een topper bent, en een transfer verdient naar het buitenland, zullen de spelers zeggen wat een heerlijke club ajax is. Desalniettemin is ajax nog altijd een topclub in Nederland, en zullen vele spelers daar ooit eens willen spelen. Met of zonder natte dromen
Natuurlijk snappen ajax supporters het niet als een door hun cluppie gekochte speler, door vele van zijn voormalige supporters schare word uitgekotst. Aangezien de spelers welke bij ajax vertrekken , meestal, naar het buitenland verkassen, voor , meestal, het driedubbele bedrag voor wat ajax er voor heeft betaald. Dat wekt wrevel op.

Maar ach wat zit ik me eigenlijk toch druk te maken om twee clubs en een speler waar ik totaal geen interesse in heb. Laat het maar weer snel September worden en wij allen weten welke spelers voor onze clubs mogen uit komen tot en met de kerstdagen, wanneer de volgende transferperiode weer voor dezelfde onzinnige taferelen gaat zorgen.

Echt zo'n typische ajax speler. Barst van arrogantie.

Ik hoop voor Az dat ze dit opvangen, ik verwacht van wel. Ze zullen straks wel weer met een aardige aankoop aankomen.

De tijd zal leren of dit een goede aankoop is geweest. Ik hoop alleen dat Jol eindelijk eens iets aan die verdediging gaat doen, want met Oleguer en Wielaert centraal achterin liggen er tegen de winterstop alweer 30 in het netje...

Laten ze dan aub die oleguer weg laten aub !
Silva rechts, v/d wiel met wielaert in het midden !!!
Makkelijker kan Jol het niet maken !

24 juli 2009 om 17:37

Ooit eens gehoord van Toby Alderweireld die jongen heeft tot nu toe de meeste minuten gemaakt van iedereen en het zou me niks verbazen als hij mag beginnen in de competitie.

24 juli 2009 om 17:39

Mag ook, ben ik het ook zeker mee eens...
Is idd niet zo'n slak als die Oleguer !

24 juli 2009 om 17:39

zal ik het eens makkelijker voor jou maken.
iedereen in nederland is het er wel mee eens dat wielaert absoluut geen topclubwaardige speler is.
ik hoop dan ook op een echte verdediger en verder de jeugd een kans te geven anders word het niet veel dit jaar

By the way goede aankoop. Het is namelijk niet normaal hoe vaak Gabri en Enoh gebelesseerd zijn. Goede spelers maar veel te vaak en te lang geblesseerd

nou er kan een update komen de deal is rond zie ik op verschillende sites lekker ajax kunnen we ene gooi doen op het kampioenschap heb er vetorouwen in

Je hebt als je De Zeeuw erbij krijgt een beetje een luxeprobleem want voor 4 posities (centraal achterin en verdedigende middenvelders) heb je 5 spelers: Wielaert, Oleguer, Gabri, Vertonghen en De Zeeuw. De Zeeuw en Vertonghen moeten sowieso een basisplek vind ik maar verder kan je de andere 3 rouleren en afstemmen op bepaalde tactieken voor bepaalde wedstrijden .

Stekelenburg
Van der Wiel
Oleguer
Wielaert
Atouba
De Zeeuw
Vertonghen
Suarez
Aissati
Sulejmani
Cvitanich
24 juli 2009 om 17:46

En Alderweireld komt er natuurlijk ook aan (i)

24 juli 2009 om 19:22

waar is Emanuelson?:s

Nou het is dan zover gelukkig kan dit hoofdstuk ook weer gesloten worden de zeeuw gaat afbouwen bij ajax.
En az kan van het geld weer op zoek naar een betere speler.

klasse gehandelt Ajax!!!!!

alleen jammer dat de transfer weer zo moet lopen dat hij niet gefocust is enzo... de verhalen van Suarez en Silva komen weer bovendrijven....

De Zeeuw kan ons kampioen maken met nog was spelers die nu in de selectie lopen in Amsterdam.. tog heb ik nog een paar twijfels. Want is de Zeeuw die leider die we nodig hebben....

24 juli 2009 om 17:50

Nee, niet die leider. Ik vraag mij af of hij daar de persoonlijke kwaliteiten voor heeft. Maar het is moeilijk om zo'n leider te vinden, dus laten we hopen dat de voetballende kwaliteiten van deze jongen in ieder geval echt wat toevoegen.

Mooie aankoop maar zonde van alle talenten en goede verdedigende middenvelders die we al hebben. Dit betekend minimaal het einde van Lindgren, Donald en Gabri?

Deze opstelling voor komend seizoen lijkt me het beste. Micky vind ik niet goed genoeg en De Zeeuw kan prima op nummer 10. Ik vind dat Enoh en Verthongen er sowieso in horen

Stekelenburg
Vd Wiel
Oleguer
Alderweireld
Atouba
Enoh
Verthongen
Suarez
De Zeeuw
Aissati
Cvitanich
24 juli 2009 om 17:57

Jammer dat zo'n speler weer aan werk weigeren doet om een transfer.

Jeetje. Op de fansites van Az druipt de frustratie er vanaf. Er worden hele artikelen gewijt aan het vertrek van 1 speler?! hele geestelijke profielen worden opgemaakt. Speler word voor labiel uitgemaakt. Toekomstige Az-spelers zullen nog weleens goed nadenken voordat ze in Alkmaar iets gaan tekenen :s

Volgens de Telegraaf is het al rond dit zag ik net telesport staan

jaa de transfer van demi de zeeuw is rond ( bron vi.nl )

Dieptriest hoe de az-supporters nu op hem afgeven. Was afgelopen seizoen misschien wel de belangerijkste schakel binnen het team samen met Schaars en uiteraard mede-verantwoordelijk voor het behaalde kampioenschap. Een unieke prestatie. Die jongen is simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging en daar veranderen 6 poulewedstrijden in de Champions League groepsfase blijkbaar weinig aan. Het is zijn keuze, die hebben de supporters maar te respecteren. Al snap ik ook wel dat het enigzins gevoelig ligt, maar gedraag je dan in ieder geval zoals het hoort en bedank hem liever voor zijn bewezen diensten. Lachwekkend trouwens dat aardig wat mensen hem 'opeens' bestempelen als 'overschat', terwijl hij afgelopen seizoen nog terecht massaal werd bejubeld om zijn uitstekende spel. Hoe kun je zo'n speler dan in hemelsnaam overschat noemen, pure misgunst noem je zoiets.

24 juli 2009 om 18:11

ik ben het helemaal met je eens

24 juli 2009 om 19:29

Als je nu ook eindelijk eens zou begrijpen waarom. Kennelijk is het moeilijk lezen wat anderen schrijven over het hoe en waarom en blijf je zoals de meeste weer eens hangen op het negatieve. Belachelijk dat er nog voor gewaardeerd wordt ook. Hoezo dieptriest ? Op iets reageren waar je de feiten niet van kent, dat is pas dieptriest.

ok 7,5 Miljoen dus. Mooi bedrag voor een speler als de Zeeuw. Welkom in Amsterdam Demy.

Hij is binnen, voor 7,5 miljoen, 4 jaar.

Hoe onbegrijpelijk de meesten misschien de overstap van De Zeeuw ook mogen vinden, afgaande van het afgelopen jaar en het spelen van de C L dit jaar........., maar wanneer Ajax met De Zeeuw het komend seizoen wel het kampioenschap haalt zal hij met terugwerkende kracht toch het gelijk aan zijn zijde krijgen en is het dus voor hem wel de juiste stap geweest.

Niet leuk voor de A Z supporters, dat begrijp ik wel, echter iedereen moet zich realiseren, dat de binding die supporters hebben met hun club toch echt heel anders en zeker nauwer is, dan dat spelers die band hebben met die club. Spelers zijn vrijwel altijd passanten, dat geldt voor iedere club. De echte clubspelers zijn op misschien 1 hand te tellen en is vrijwel alleen nog een romantisch beeld wat we kennen uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Ajax en Az zijn eruit.

De Zeeuw voor 7,5 naar Ajax.

24 juli 2009 om 18:20

Waar staat dat dan???

* zie het al; de telegraaf.......

eerst maar is zien of het niet weer een fabeltje is

24 juli 2009 om 18:21

www.vi.nl

24 juli 2009 om 18:38

teletekst brengt het inmiddels ook al

Ja keek net even op een ajax site over de zeeuw wat blijkt toen hij bij az was kon hij er helemaal niets van en nu heeft hij bij ajax getekent is het opeens een wereld voetballer.
Ja de wereld kant verkeren.

Ik lees ook nét op het meestal betrouwbare nu.nl dat Demy gekocht is. Goede aankoop, al zullen er toch een hoop middenvelders op de bank komen die vorig seizoen nog regelmatig speelden vrees ik (lindgren/anita/enoh/enz.)
Ach laat die Az-supporters toch lekker kletsen allemaal. Toen Az nog in de Jupiler League speelde (of de voorloper daarvan, weet even de naam niet meer, Gouden Gids Divisie? of was dat weer wat anders?) zaten ze nog bij Ajax op de tribune

24 juli 2009 om 18:22

Nou zou wel meevallen toen had ajax nog maar 10000 toeschouwers en speelden ze nog in de meer.

Honda gaat voor 6 milj naar Az, let maar op.

24 juli 2009 om 18:24

Dat zou nu best kunnen alhoewel Honda natuurlijk niet precies dezelfde type speler is als De Zeeuw.

24 juli 2009 om 18:34

klopt, hij is veel beter zelfs.

24 juli 2009 om 18:37

Technisch is Honda misschien beter dan de Zeeuw, maar qua fysiek, doorzettingsvermogen en duelkracht is de Zeeuw vele malen beter hoor. Lijkt me niet dat Az de plek van de Zeeuw gaat opvullen met een aanvallende, fysiek zwakke speler.

24 juli 2009 om 18:40

fysiek zwak, beter kijken . Hij is niet van de bal te krijgen....
Kopkracht durf ik niet te zeggen. Duelkracht absoluut gelijkwaardig, beide kennen de klappen van de zweep vanuit de Jl.

Hij is bovendien ook nog maar 23 en beslist wedstrijden met zijn vrije trappen.

Klaar als een klontje, zie niet in welke andere speler de Zeeuw zou kunnen vervangen.

als Ajax nu echt een stap voor uit was kon ik de keuze van Demy de Zeeuw wel begrijpen, dat hij weg wil. Maar Az is afgelopen seizoen kampioen geworden en heeft laten zien dat het niet voor Ajax onder doet. De Zeeuw zou in mijn ogen of bij Az moeten blijven, of zijn ogen openhouden voor een mooie buitenlandse (sub)topclub.

Veel mensen hier zeggen dat de Zeeuw naar Ajax omdat het een grotere club in Europa is maar daar komt wel verandering in hoor. Voor de Duisters bijv. is er in Nederland maar een club: Az omdat van Gaal daarvan daan komt. En Az speelt Cl en Ajax niet. Dus in sportief opzicht gaat hij er op achteruit. Maar alleen omdat Ajax hem meeer geld bied wil hij daarheen. Alleen maar voor het geld want Az dat ( ook zonder van Gaal ) zo speelt als vorig jaar is dan echt veel beter dan Ajax. Ik zou als Az 12-13 miljoen vragen. En geen cent minder.

24 juli 2009 om 18:31

Grapjas, vraag in het buitenland naar Nlvoetbal en iedereen zegt ajax. daar veranderd 1x kamioen na 29 jaar niks aan hoor.
Ajax en psv blijven voor elke speler een stap vooruit, dat is gewoon de realtiteit hoe graag die supporters ook willen dat het niet zo is.
Ajax is nou eenmaal een springplank naar de echte top, ik heb van groningen, az, h'veen of twente nog weinig spelers gezien die naar een topclub gaan en het gemaakt hebben daar

24 juli 2009 om 19:32

Dat is onzin wat je zegt, Ajax is qua naam in het buitenland vele malen groter dan Az.

Ze zijn rond staat op teletekst!

€ 7,5 miljoen betaald volgens Voetbal International, dat is mijns inziens meer dan wat Martin Jol deze speler waard vind. Volgens Jol is eigenlijk niemand meer waard dan zes miljoen' (binnenlandse transfers)

24 juli 2009 om 18:27

Jol moet zich met het veld bezig houden.

Er zijn zo vaak spelers uit de eredivisie naar buitenland gegaan voor bedragen die 4 maal zo hoog waren....

Persoonlijk vind ik schaars beter, maar te blessuregevoelig gebleken.

Demy de zeeuw naar ajax

Demy de Zeeuw verruilt dan toch Az voor Ajax. Beide clubs zijn op een haar na akkoord over de gewenste transfer. De 26-jarige international tekent in Amsterdam een contract voor de duur van vier jaar. Zijn verbintenis in Alkmaar liep nog door tot medio 2011. De medische keuring van De Zeeuw heeft nog vanavond plaats.

Waarom kunnen de Az supporters hem gewoon niet steunen , met een mooi afscheid en geen rare show van maken. Boe!!! voor jullie

Volgens meerdere sites,teleteksten en etc. Gaat de Zeeuw voor 4 jaar naar Ajax. 7,5 miljoen heeft ajax overgemaakt aan Az. De clubs zijn er al uit, de zeeuw moet er nog met Ajax uitkomen. Er ligt een 4 jarig contract klaar in Amsterdam

Bron vooral vi.nl

de komst van De Zeeuw is essentieel voor de balans binnen het team. De Zeeuw is een speler die zowel aanvallend en verdedigend de perfecte schakel is...

Hij oogt soms traag,en dat is de enige reden waarom ie nu niet bij een Europese topclub zit.
Ajax mag in zn handjes knijpen mocht De Zeeuw de ploeg komen versterken.

Zonde..
Ze hadden veel meer voor hem kunnen krijgen, hij had Cl kunnen spelen.
Nja geld maakt gek he.

Zou hij al mee spelen tijdens het Amsterdam Tournament zondag tegen Benfica? (vanavond tegen Atletico Madrid is wel erg vroeg =p)

24 juli 2009 om 18:33

Denk het niet

Op zich best wel een goede aankoop van Ajax. Alleen ik had gehoopt dat er een keer een middenvelder komt die de gemiddelde lengte op het middenveld ophoog haald. Met De Zeeuw erbij blijft het op ongeveer 1 meter 60. Als je hier het middenveld van bijv. Psv tegenover zet met Simons en Engelaar zullen ze echt geen luchtduel winnen. Wat naar mijn meneing toch wel belangrijk is bij club die graag weer eens kampioen wil gaan worden.

Lekkere aankoop van Ajax hoor. Demy de Zeeuw is dé man die we nodig hadden op het middenveld, er is daar gewoon te veel creativiteit. Na Atouba en Verhoeven de derde aankoop van Ajax, in mijn ogen de beste. Hopelijk komt Keirrison ook, Barcelona wilde hem verhuren aan Ajax of Porto... We zullen zien.

nice! echt een aanwinst voor Ajax.

ik vind de zeeuw een leuke voetballer om naar te kijken.
maar is deze aankoop wel slim van ajax??

ze hebben geen lengte op het middelveld, en met de zeeuw krijg je er geen lengte meer bij.
psv heeft engelaar, simons die lengte hebben
ajax kan ik alleen vertonghen bedenken ( maar is fysiek ook niet de sterkste)

vind het wel jammer voor az , verliezen ze toch een belangrijke voetballer op het middeveld

Nog een kleine speler op het middenveld... Ben benieuwd hoe dit uitpakt, Jol zit toch meestal wel goed met aankopen.

Ajax heeft echt goed team met De Zeeuw erbij.

geen goeie overstap voor hem.
hij wou een niveau hoger gaan voetballen.
mij lijkt het niveau van Az dit moment hoger dan dat van ajax.

24 juli 2009 om 18:45

Hahaha,
sorry dat ik hier even om moet lachen !

Waarom denken de supporters van de suptops (twente, Heerenveen, Groningen & Az) dat ze een snelle aansluiting vinden bij de top ?
Met name Az, deze club is nu een jaar of 4 goed bezig en staat meest van tijd bij de top 3 ! Vorig seizoen de 1e landstitel in 28 jaar behaald en meteen denken de supporters dat hun club groter is dan Ajax, ga toch ff klapperen met die klappertjes van jullie !
Als je je huiswerk doet en naar de geschiedenis kijkt van Ajax zie je dat die veel groter is dan die van Az !
Ajax, Psv & Feyenoord zijn nou eenmaal de 3 grootste clubs in Nederland !
Twente, Heerenveen & Az komen hierna.

De overstap van Demy de Zeeuw is een juiste vindt ik !
Waarom;
- Ten eerste verdient ie meer salaris.
- Speelt bij 1 van de grootste clubs uit Nederland.
- Meer supporters !
- Ajax staat erom bekend dat spelers die daar spelen of hebben gespeeld naar een europese topclub gaan, dit omdat Ajax nog steeds een grote naam heeft in Europa !

De reden dus dat Ajax nog steeds groter is dan Az, daar zijn genoeg feiten voor !

24 juli 2009 om 18:53

hoe kom jij er bij dat ze snelle aansluiting vinden bij de top? als je goed leest zegt robertjuh , dat het niveau qua voetbal hoger is dan ajax op Dit Moment!
dus waarom jij er zo een probleem van maakt?

De reden voor de overstap..
- Meer supporters , lekker boeiend? hij doet het alleen maar voor het geld want qua voetbal gaat hij er zeker niet op vooruit en als hij gewoon jaar Cl had gespeelt bij az dan had meneer naar een buitenlandse suptopper kunnen gaan

24 juli 2009 om 19:13

Hoe ik daar bij kom ?
Omdat de subtoppertjes altijd verschrikkelijk moeilijk doen om transfers naar Nederlandse topclubs en dan vooral als het om Ajax gaat, subtoppers beginnen altijd de janken als Ajax aanklopt, dan is het bedrag van 8 mil naar 12 mil !

Het lijkt mij als voetballer toch wel mooier om voor 51000 mensen te voetballen dan voor 21000 of hoeveel er ook in dat stadion van Az past !

Als je ff goed had gelezen dan had je me begrepen, maar dat doe je niet dus ik leg het je nog wel een keer uit !
Welke clubs hebben er de afgelopen jaren spelers geleverd aan europese topclubs ?

Feyenoord; Drenthe
Psv; Park
Ajax; Sneijder, Zlatan, Maxwell, Chivu, Huntelaar, Van der Vaart, Heitinga, Vermaelen
Heerenveen; Pranjic

Az, Twente, Groningen & Heerenveen lever voornamelijk aan de Nederlandse top of subtoppers in het buitenland.

Kan jij een naam geven van een speler van Az die naar een europese topclub is verkast ?
Daarom is dit een goede stap voor De Zeeuw, hij kan zich meer in de picture spelen !

24 juli 2009 om 21:20

V.nistelrooy & robben zijn ook wel weer heeeeeeel lang geleden & ik heb het over de laatste 4 jaar, gomes en lee ben ik vergeten !
Maar tottenham vindt ik nou ook weer niet zo top !

Je kan je overal in de picture spelen, natuurlijk !
Maar bij Ajax of Psv laat je zien of je de Nederlandse top aankan, zie je Honda al naar een europese topclub gaan ?
Die speelt toch ook zeer goed voetbal ?

Het is gewoon zo dat als je bij Ajax of Psv speelt je meer in de picture staat bij de europese top !
En dan vooral Ajax, dat is wel bewezen of niet soms ?

Verder vindt ik de reactie een beetje dom van Coridon & ook van jou Fokstra1 !

Een dom jonkje ? Denk dat je m'n leeftijd nogal verkeerd inschat !
Maar dit is mijn mening, jullie mogen van mij een andere hebben !
Ik weet dat ik m'n gelijk heb anders had ik een speler van Az al naar een europese topclub zien gaan, maar waar kon Dembele naar toe gaan ?
Juist genoa, woow dat is echt top !

Ik laat het hier verder bij.

de zeeuw is erg sterk in duel's hoor ook gabri haalt veel weg lengte is niet alles

24 juli 2009 om 18:43

Ik vind het zeker een goede aanwinst. Nog 1 verdediger erbij en het is zo'n beetje compleet. Jammer dat de az supporters deze jongen niet veel gunnen.

Hele goede zet van Ajax. Misschien wel de ontbrekende schakel op het middenveld.
Az supporters moeten niet zo zeuren. Ajax is gewoon op alle fronten een stap vooruit. Daar doet 1 kampioenschap niks aan af. Niet denken dat jullie gelijk wereldberoemd zijn want jullie zijn er nog lang niet! En daarom snap ik best dat de Zeeuw deze keuze maakt al is het voor sommige supporters maar moeilijk te verkroppen.
Wees een vent en wens Demy gewoon succes in Amsterdam en bedank hem voor de mooie jaren ipv gaan liggen huilen omdat Az toch nog niet de topclub is waar Nederlandse toppers van dromen. Feyenoord, Aja xen Psv staan nog steeds op 1 en iedere speler in de Nederlandse competitie zou zijn club verlaten als hij hier de kans krijgt om te spelen.
het Az tijdperk is weer voorbij, Louis heeft iets moois neergezet en Ronald breekt het weer lekker af let maar op.

Ik vind dat die het eerst nog maar is moet gaan bewijzen bij Ajax. Elke aankoop van Ajax die een beetje duur is mislukt dus ik hoop oprecht voor de Zeeuw dat die slaagt maar ik heb er niet veel vertrouwen in..

Weer een tuinkabouter bij Ajax maar dan zonder techniek.

Als Ajax fan vraag ik me af of De Zeeuw de man is die het Ajax middenveld kan versterken. Ik blijf erbij dat we een "beer" van een kerel nodig hebben op het middenveld naast de kleinere Gabri, Enoh en Aissati. De Zeeuw is van dezelfde lengte. Dacht dat ze bij de directie van Ajax ook wel zouden inzien dat er een type als Atouba kwa lengte en bouw dan (groot en sterk) zou moeten komen. De Zeeuw heeft zeker voetballende kwaliteiten maar die hebben Enoh, Gabri en Aissati zeker ook. Maar goed, de tijd zal het leren. Als Ajax kampioen wordt zul je me niet meer horen zeuren haha

Wat een stomme sukkel
Speeld hij eens een keer Cl gaat hij naar ajax hij had beter tot volgend seizoen kunnen wachten.
Echt niet slim van hem.

Weet je gelijk wat je aan zo iemand hebt die even fijn overloopt. Als hij nou bij Az weinig speeltijd zou krijgen zou ik hem gelijk geven. Bij ajax zijn ze weer met miljoenen aan het strooien en dan beweren ze zo'n geweldige jeugdopleiding te hebben? Begint op het Nederlanse Madrid te lijken

24 juli 2009 om 18:45

Haha wat een onzin, het Nederlandse Madrid. Bij Ajax zit er een veelvoud aan zelf opgeleide spelers in de selectie, een type als de Zeeuw ontbrak echter en zoiets moet je dan gaan aankopen.

24 juli 2009 om 18:51

De aankoop bedragen zijn helemaal niet zo gek & wat heeft Ajax tot nu toe gekocht ?
Atouba = Gratis
Verhoeven, voor een schijntje
De Zeeuw, 7,5 mil.

Valt opzich mee als je dit vergelijkt met het vorige seizoen !
Ajax heeft geld, dan kan je kopen als je wilt !
Daarom ben je een top-club !

24 juli 2009 om 20:05

Ja en bovendien heeft Ajax nog 12 miljoen euro voor Vermaelen teruggekregen en krijgt (of heeft het al gekregen) nog 7 miljoen van Real Madrid voor de overgang van Huntelaar. Bovendien heeft Ajax nu meer jeugdspelers die er vorig jaar nog niet zeker van waren of zij mochten blijven bij het vlaggenschip..
Maar je laatste zin is wel vreemd! Zoveel geld heeft Ajax namelijk niet. Oke, Ajax is een gezonde club (of moet ik onderneming zeggen...) want het staat niet in de schulden. Toch heeft Ajax genoeg inkomsten moeten missen, Als(!) je rekent op de inkomsten uit zowel de Champions League, Uefa Cup en dergelijke.. Ajax heeft geld maar het is niet zo dat ze kan kopen wie het wil! Ajax zal niet met gemak 100 miljoen neerleggen voor een Cristiano Ronaldo (buiten het feit dat hij never naar Ajax zou komen), maar 20 miljoen kan ook nog lastig worden. Dus.. waarom zou je een topclub zijn omdat je geld hebt? Ac Milan heeft bijna geen poot om op te staan! Feyenoord moet het hebben van externe geldschieters en zit financieel ook niet echt super.. Maar het zijn ondanks de resultaten van de laatste jaren nog wel topclubs.
Je bent een topclub door de prestaties van tegenwoordig, maar ook door de prestaties in het verleden. En dan bedoel ik natuurlijk niet van 100 jaar terug, maar ook niet van vorig jaar. Geld is misschien wel belangrijk voor een topclub, maar het is niet de grootste pré.. Zolang topspelers van Ajax komen of naar Ajax willen gaan, zit je als club goed. Neem Suarez, Oleguer en misschien ook Gabri. Tuurlijk, als zij geen vorstelijk salaris zouden krijgen waren ze niet gekomen of waren ze allang weg.. Maar het zijn wel topspelers (gabri misschien iets minder). Oleguer verruilde Barcelona waar hij regelmatig inviel, voor een basisplaats bij Ajax. Suarez stond in de picture bij vele clubs maar heeft gezegd nog minimaal een seizoen bij Ajax te willen blijven en ziet Ajax ook gewoon als top club.
Ik weet zeker dat Ajax weer als topclub gezien wordt (door velen) als het de landstitel binnen haalt en ver in Europa komt. Want mensen vinden Az al een topclub omdat het nu kampioen is, en de laatste jaren ook opzich goed presteert.. maar het heeft geen verleden. Az is een goede ploeg, geen twijfel over mogelijk natuurlijk.. Maar het heeft niet de status die Ajax, Psv of Feyenoord bijvoorbeeld heeft. Maar Az is wel op de goede weg!

Met deze Ajax-aankoop doet Ajax op 2 manieren goede zaken.. Ze halen een van de belangrijkste spelers weg bij hun grootste concurrent (az = landskampioen dus nu de grootste concurrent). En Ajax heeft er een goede middenvelder bij die een spel goed kan lezen en invullen. Maar of Ajax deze speler wel had moeten halen met het oog op de huidige selectie.. Dat vraag ik me af! Als Ajax daadwerkelijk 4-4-2 gaat spelen heb je met middenvelders als Gabri, Enoh, Aissati, Luque, Emanuelson, Sulejmani(optie), Anita, Lindgren, De Jong en nog wel meer, genoeg opties. En Gabri of Enoh zijn in mijn ogen minstens net zo goed als Demy de Zeeuw.. enkel hun aanvallende kunsten zijn iets minder dan die van De Zeeuw maar dat is dan ook niet hun primaire taak.
Demy is een goede speler, daar kan ik niet omheen draaien. Maar of het een echte toegevoegde waarde is voor Ajax.. Ik denk dat hij misschien niet eens basiswaardig is bij Ajax, of anders gezegd: Het zou geen verkeerde beslissing zijn als de Zeeuw op de bank belandt.. Of het een goede beslissing zou zijn als hij in het veld staat, daar wil ik het niet over hebben.

Blijf is niet zo zeiken op de Az-supporters...
Want we denken er niet allemaal zo erg over. Ik had hem liever ook niet zien vertekken maar als hij al weg is valt daar niks aan te doen.

En stel je dit maar is voor: wat als een van de belangrijkste schakels uit Ajax zou vertekken naar Az, dan zou het meerendeel van de Ajax-supporters ook moord en brand schreeuwen!

24 juli 2009 om 18:46

Ik kan de az supporters die klagen nog enigzins begrijpen. Ik zou mij ook gefrustreerd voelen als bijvoorbeeld Vertonghen niet meer zou willen spelen als hij naar een club in het buitenland zou kunnen.

De Zeeuw past perfect bij Ajax, deze speler ontbrak nog op het middenveld. Hij kan leiding geven en hij is fysiek erg sterk. A Z heeft Wernbloom al gehaald, dus ze hoeven niemand te halen voor De Zeeuw. Dit het beste voor alle partijen, maar A Z raakt toch een belangrijke kracht kwijt op het middenveld.

Raar dit, ik had toch wel verwacht dat hij naar een Europese (sub)topper zou gaan. Ik vind dit niet echt een vooruitgang.

Weer een kabouter erbij!
Is geen meerwaarde door geringe lengte.
Is niet beter dan gabri.'
Verdediging blijft het zwakke punt.

Ik kan me een Kenneth Perez herinneren die uitgefloten werd bij zijn afscheid toen die naar Psv ging.
Waarin is dit anders als wat Demy de Zeeuw doet?!

24 juli 2009 om 18:53

Uitfluiten is heel wat anders dan verrot schelden. Dat is wat er anders is! Echt het laagste van het laagste wat je kunt doen na alle bewezen diensten voor jullie Az 'supporters' ...

Tegen Benfica speelt die gewoon

Bereik je de Champions League.. als hij ambitie had, dan had hij volgend jaar pas gegaan.

Top aankoop, goede opbouwende kracht die we mistte. Ook is hij de ideale man om het vuurtje op te stoken, wat ook niet erg is op het middenveld.

Geweldig nieuws.... om het maar eens in de woorden van een beroemd Amerikaan te zeggen: We have got him!!!.
Goed gehandeld van dit Ajax bestuur.

Ik als voetballiefhebber vind sommige ajaxieden toch een beetje overdrijven in hun grootsheid e.d Tuurlijk, meeste prijzen, prachtige historie, goede kweekvijver. Maar als de Zeeuw een transfer naar het buitenland wilt maken kan die nog beter 1 jaar blijven en dan gratis verhuizen naar een mooie club, eventueel gratis Ajax.

De Az supporters snap ik wel, eerst je onverzettelijkheid tonen altijd en dan zo snel zwichten voor Ajax. Tevens heb ik Ronald als trainer niet hoog zitten, ik denk eerder dat het een strijd wordt tussen Ajax en Psv, puur omdat bij Psv weer een peoplemanager zit Ik schat zelf Psv hoger in als Ajax, alhoewel ik Jol ook een geweldige trainer vind, maar die moet de tijd krijgen.

dit is voor ajax gewoon een topaankoop, eerlijk is eerlijk, ajax blijft groter dan az , en worden dit jaar met twente als grootste concurrent gewoonm kampioen, psv met engelaar en ooijer ziijn niet vooruitgegaan is mijn mening, engelaar komt te kort voor de top en ooijer is al 36, az onder koeman wordt niks en in twente heb ik veel vertrouwen, hoop dat feyenoord zich ook wel weer een beetje kan nestelen bij de top , dan krijgwen we denk ik een hele leuke competitie!

Wat een bagger aankoop.
Op het middenveld lopen drie soortgelijke type's rond(gabri, Lindgren en Enoh). Die ik niet veel slechter vind. 7.5 miljoen voor zo'n speler met zo'n leeftijd dat zo'n lengte. Wat heeft hij voor meerwaarde. Ik heb geen idee. Een goede rechtermiddenvelder is in mijn ogen veel belangrijker. Een rechtermiddenvelder met aanvallende impulsen.

Dus nu heeft Ajax eindelijk die mentaal sterke speler. Laat me niet lachen. Dat wordt de zoveelste miskoop

Een goede aankoop voor Ajax, maar ze mogen nu dan wel wat spelers laten gaan. Voor de positie van verdedigende middenvelder hebben ze naast De Zeeuw, Vertongen, Enoh, Gabri, Anita, Lindgren. Nu kan Vertongen bv wel een linie naar achteren en valt er wel meer te schuiven, maar Ajax heeft nu te veel van dit soort spelers....

erg jammer... de zeeuw heeft geen grote meerwaarde bij ajax, hij staat de doorstroom van talenten in de weg en hij kost erg veel geld

Ik kan me heel goed voorstellen dat de Az-aanhangers diep teleurgesteld zijn. En eerlijk gezegd begrijp ik ook helemaal niets van zijn keuze. Ja oke, Ajax heeft aantrekkingskracht, grote club met veel historie maar Az speelt for God sakes Cl. Ik heb het gevoel dat heel Az na het jaar dat men op de laatste dag het kampioenschap verspeelde de rug heeft gerecht en heeft gezegd wij gaan Cl halen. Wij worden de beste van Nederland. Nu heeft hij zijn ultieme droom bereikt, kampioen worden en Europees voetbal spelen en vervolgens tekent meneer een meerjarig contract bij de concurrent. Gevolg, Ajax zal hem de komende drie jaar niet naar het buitenland laten gaan, hij moet nog maar afwachten wanneer hij zijn debuut zal maken in de Cl en mogelijkerwijs verspeeld hij een kans op het Wk aangezien de concurrentie moordend is. Ik heb bijna te doen met hem.

Ik weet niet of ik wel zo blij ben met de transfer. Dat de Zeeuw goed kan voetballen staat buiten kijf, maar het is wel weer de zoveelste kabouter die Ajax aantrekt. Had dan liever een Engelaar gezien. Ik vind de Zeeuw mentaal ook niet zo sterk. Op momenten dat Az goed voetbalde was hij ook erg goed (je kan je afvragen wat oorzaak is en wat gevolg in dit geval), maar in het jaar dat het bij Az niet liep speelde de Zeeuw zo slecht dat hij een hele tijd in het tweede met de ziel onder z'n arm heeft gelopen. Nouja, even afwachten dan maar. Ik snap eigenlijk ook niet dat hij vertrekt. Waarom niet een jaartje in de Champions League spelen? Lijkt me toch dat je als speler graag wilt oogsten.

Ik wil me ook wel wagen aan een opstellinkje. Ik zie veel mensen hier Gabri als rechtshalf zetten en de Zeeuw als controlerende middenvelder. Ik zou het omdraaien. Gabri wordt een jaartje ouder (en trager) maar heeft wel een goed spelinzicht. Daarmee hoort hij wat mij betreft in de as van het elftal plaats. Veel aanvallende impulsen komen er niet van Gabri, maar wel van de Zeeuw, dus dat lijkt me een prima rechtshalf. Wel een flink luxeprobleem trouwens op het middenveld, want als ik Gabri en de Zeeuw opstel heb ik nog maar twee plekken over, waar ik Vertonghen, Emmanuelson, Lindgren, van der Heijden, Aissati, de Jong en Enoh op kan stellen. Volgens mij heeft Jol wel vertrouwen in Urby op de linkshalf, dus ik zal 'em daar ook maar opstelen, maar ik ben ook wel benieuwd naar van der Heijden. Ik denk dat Lindgren het grootste probleem heeft, in ieder geval wat betreft de linkshalf positie, omdat hij niet zo veel toevoegende waarde heeft vergeleken met de andere middenvelders. Aangezien Gabri nogal blessuregevoelig is denk ik dat Enoh ook wel aan z'n minuten komt op de positie van de Spanjaard. Jol moet een beetje duidelijkheid scheppen. Hij heeft veel spelers die op veel posities kunnen spelen, maar als hij spelers wat beter kan specialiseren in een bepaalde positie heb je ze uiteindelijk allemaal dubbel bezet behalve de linksbackpositie. Per positie van rechts naar links:

Steek\vermeer

vdwiel/silva
Oleguer/wielaert
Vertonghen/alderweireld
Atouba/(vertonghen)

Gabri/enoh/lindgren (controlerende middenvelder)

De Zeeuw/anita/bakircioglu/rommedahl
Aisatti/de Jong
Emmanuelson/vdheijden/lindgren/luque*b.
Suarez/bodul
Sulejmani/cvitanich


Voorin moet Ajax maar met 2 spitsen gaan spelen, daar sta ik wel achter, en dan maar eens kijken of ze die Keirrison kunnen huren. Zo goed ken ik die speler niet, maar zijn statistieken zijn imponerend. Aangezien hij nog niet binnen is voor Ajax, zet ik vooralsnog eerst Sulejmani maar eens op die plek. Eigenlijk valt er best veel te schuiven met deze spelers (dus ik wil volgend jaar geen gelul horen over blessures want Ajax heeft zat goede spelers en elk team heeft blessures), maar ik twijfel wel echt ontzettend of de optelsom van het complete elftal goed genoeg is voor de titel. Het zijn allemaal stuk voor stuk goede spelers, maar dat waren het de afgelopen jaren ook. Dit middenveld kan net zo goed 'overlopen' worden als de verschillende middenvelden die Ajax de afgelopen jaren op de been bracht. En ja, Psv heeft zich goed versterkt, Az heeft het team nagenoeg bij elkaar gehouden, Fc Twente is in opkomst en daarachter heb je nog Heerenveen en Feyenoord al denk ik dat Ajax sowieso wel daarboven moet kunnen eindigen. Het wordt een spannend seizoen!

(als Az slim is investeren ze het transferbedrag in Honda van Vvv.)

Stekelenburg
v/d Wiel
Oleguer
Vertonghen
Atouba
de Zeeuw
Aissatti
Emmanuelson
Gabri
Suarez
Sulejmani
24 juli 2009 om 19:06

@ Sauber
Engelaar hebben we al, alleen heet ie nu Sno

Leuke Counter-voetballertje hoor, maar toch niets voor het Ajax dat pressie en voetbal op de tegenstander zijn helft wilt spelen.

@shakhtar

wernbloom is een aanvallende middenvelder

maar over het bericht, ik vind het jammer dat hij naar ajax gaat had hem liever naar het buitenland zien gaan. Maar hij wou niet meer bij Az dus dan heb je niks aan hem. Ik denk dat Az nu nog wel een nieuwe aankoop moet doen want Mendes da Silva doet het niet beter dan De Zeeuw op die plek
Demy veel succes! Maar speel niet te goed tegen az

ik ben wel benieuwd voor hoeveel hij naar ajax is gegaan

Ik heb zo'n gevoel dat dit het einde van gabri is (al hoop ik dat gabri in de basis staat). Ik denk dat dit de opstelling gaat worden volgens Jol. Wielaert staat erin denk ik aangezien het aanvoerderschap tussen hem en Suarez ging. En ik denk dat Alderweireld erin staat omdat Jol erg gescharmeerd van hem is en hij zei dat die jongen er staat alsof die 2 jaar in de basis staat.

Reacties?

Stekelenburg
Van Der Wiel
Wielaert
Alderweireld
Atouba
Vertonghen
De Zeeuw
Emanuelson
Aissati
Suarez
Sulejmani
24 juli 2009 om 19:11

aan zoiets zat ik ook te denken ja..
alleen twijfel ik wel over het centrum in de verdediging.. ik denk niet dat alderweireld direct in de basis zal starten en dat oleguer opgesteld zal worden. en misschien wordt er nog geschoven met vertonghen in de verdediging en dan een gabri of enoh op het middenveld erbij. zijn ook niet de minste

maar ik hoop wel dat alderweireld er staat, gewoon een goede verdediger voor ajax.

onbetwiste basisspelers:

stekelenburg
van der wiel
de zeeuw
atouba
vertongen
emanuelson!!! let op, Top
aissati
suarez

dan heb je nog de verdediging en de aanval. met een keus voor cvitanich of sulejmani

Erg jammer de zeeuw voor 7,5milj, ben teleurgesteld in je, maar bij deze wil ik je bedanken voor je inzet die je de afgelopen jaren hebt gedaan bij Az.
S6 bij je nieuwe club, ook al baal ik als een stekker zeker vanwege dat je naar ajax gaat.

Mooi voor Ajax, voor Az een verlies.
Word alleen een beetje moe van reakties van allerlei mensen die Az ineens hoger inschatten dan Ajax. Natuurlijk is Az terecht kampioen geworden afgelopen jaar. Dan is het elftal(!) beter, maar het is letterlijk 1 prijs. Ja ik weet het Ajax had afgelopen seizoen niets. Maar dat heeft az meestal de laatste jaren.
Hoe vervelend ook voor az supporters, Ajax is voorlopig nog een veel grotere club. Dat wil dus niet zeggen dat Az niet meedoet om de prijzen komend jaar.

heel veel geld voor een overschatte voetballer.
maja zulke aankopen zijn we de laatse jaren wel gewend van ajax.
ipv cl voetbal moet de zeeuw nu nog maar afwachten of ze uefa cup voetbal halen

Nee, ik ben voor Ajax, maar de Zeeuw gaat het niet maken denk ik...ik ben niet zo een fan van hem..ik had Honda van Vvv gehaald, veel meer potentie en levert ook nog eens wat op bij evt doorverkoop als hij doorbreekt...faalt hij is hij nog jong genoeg om een x bedrag voor het te vangen.. Ben nooit een de Zeeuw fan geweest, hij speelt niets voor niets bij Az en Hsv hoefde hem ook niet zo heel graag.,

Ik snap Ajax niet. Redelijke speler, maar niet veel beter dan Lindgren Gabri Enoh of Vertonghen. Bij dit Ajax zou die naar mijn mening op de bank komen, maar helaas ben ik geen trainer van Ajax.

wat gebeurd er toch met voetbal!!??
de zeeuw speelde als hij bleef eindelijk champions league en dan gaat hij voor het geld weg!
en wrm koopt ajax hem als ze lindgren enoh sarpong sno anita martina en dan nu ook nog de zeeuw

24 juli 2009 om 20:12

Hij zal vast wel meer gaan verdienen bij Ajax. Maar jammer dat je niet verder kijkt dan zijn maandsalaris.. Ja hij zou Champions League kunnen spelen met Az. Maar als ik heel eerlijk moet zijn denk ik niet dat Az dit vol houdt.. Uiteraard, het kan wel! En nee ik weet het, andere clubs zijn ook niet echt top in Europa, Nederlandse clubs althans.
Maar naast het salaris is het ook gewoon een sportieve verbetering op korte en lange termijn. Op korte termijn speelt hij bij een misschien wel 100 x zo grote club, en op lange termijn kan hij misschien voor een weer nog grotere club gaan spelen. Wie weet maakt hij wel de overstap naar een leuke Engelse / Italiaanse / Spaanse club of iets dergelijks. Wat ik wil zeggen is dat de kans op een betere sportieve toekomst veel groter is bij Ajax dan bij Az.. Misschien verandert dit nog in de toekomst, maar op dit moment is het gewoon zo. Evenals als hij naar Psv was gegaan. Psv presteerde afgelopen seizoen erg slecht vergeleken met de voorgaande seizoenen, maar als De Zeeuw naar Psv zou gaan, zou hij ook daar een sportief gezien, goede keus gemaakt hebben. Az mag zich gewoonweg nog niet de status van Feyenoord Psv of Ajax geven, ondanks het kampioensschap en de prestaties van de voorgaande jaren. Ik zeg ook niet dat het een club van niks is, want Az komt er wel aan als het doorgaat zoals het nu bezig is. Maar het duurt nog lang genoeg voordat Az zo veel heeft opgebouwd als een Nederlandse topclub.

Haha, waarom noemt iedereen De Zeeuw een 'kabouter' ?
Lengte zal het niet zijn want hij is aardig groot met zijn 1.75.

Ik verwonder mij over de Az-supporters, en over Az zelf. Concurrentie? Keep dreaming! Az 2 keer landskampioen, Ajax 29 keer, en ga zo maar door qua prijzen, aanzien, historie, Alles.

Ontopic: goede versterking, de Zeeuw kan echt een ploeg op sleeptouw nemen, en bepaald het tempo, waardoor er rust in het team komt, wat de laatste jaren ontbrak.

24 juli 2009 om 19:35

Az Is nu toch ook een concurent van Ajax of niet dan ? Historie of niet, dat doet niets af aan het feit dat ze op dit moment concurenten van elkaar zijn.

24 juli 2009 om 19:58

ajax is natuurlijk een grotere club maar op dit moment zie ik az wel als concurent ze pas geleden nog kampioen geworden.

25 juli 2009 om 01:41

Hoe kan je de regerend landskampioen nou niet als concurrentie beschouwen? Vooral omdat Ajax 5 jaar lang hetzelfde doel niet kan bereiken, dus in het recente verleden is Ajax geen concurrent van Az, alleen Psv

Eindelijk zit hij bij de mooiste - grootste en meest toonaangevenste club van Nederland. Ajax een prima deal voor een belachelijke lage prijs.

Veel plezier met hem. Weet alleen wel wel dat zodra een club geinteresseerd is in hem, dan kan hij zich niet meer motiveren. Dat was vorig seizoen het geval en nu weer. Goeie voetballer hoor, maar mentaal totaal geen ruggengraat.

Jol weet echt wel wat hij doet hoor!

als ik me niet vergis dan vond jol niemand in de eredivisie meer waard dan 6 miljoen, waarom dan wel 7.5 miljoen betalen voor de Zeeuw.

24 juli 2009 om 19:12

Volgens mij vond Jol niemand meer waard dan 8 miljoen, maar dat weet ik niet zeker!

24 juli 2009 om 19:37

Nieuws volgen. In een later interview zei hij dat 8 eigenlijk al te veel was, en 6 het max was. Let wel, voor een binnelanse transfer.

Ach, zie het maar zo.
Az maakt 7500% winst aan Demy, bedankt voor 5 mooie jaren en de Europa League is je gegunt jongen

24 juli 2009 om 19:09

Kan hij tegen Az na de winter in europa......
Zie Az onder Koeman echt niet weer excelleren. Az was van Gaal. Koeman is echt beduidend minder. Ik verwacht dan ook dat dit ook voor Az zal gelden. Begrijp me niet verkeerd: Ik hoop dat elke Nederlandse ploeg heel ver komt in Europa, maar heb mn bedenkingen.

24 juli 2009 om 20:17

Klopt. Az was van Gaal, maar dat betekent niet dat Ronald Koeman er niks van kan.. Hij heeft toch mooie jaren bij Ajax gedraaid.. Of dit nou wel of niet komt door zijn voorganger die zijn zaakjes helemaal goed had, maakt niet uit. Hij heeft het wel gedaan. Zo kan het nu ook bij Az gaan en ik hoop ook dat het zo gaat. Het zou leuk zijn als Az nog vele mooie jaren tegemoet gaat. Tuurlijk hoop ik dat Ajax het kampioensschap opstrijkt! Maar des te beter de Nederlandse prestaties, des te meer kans we hebben op een Europa plek!

En daar komt bij dat Az met twee trainers als Co Adriaanse en Louis van Gaal natuurlijk wel 2 echte toppers binnengehaald had! Zij hebben Az een gezicht gegeven.. Het is nu aan een mindere, maar niet verkeerde trainer om te zorgen dat het gezicht niet te lelijk wordt.

Zoooooo, weer minstens 275.000 erbij (opleidingskosten)

En, Andries, kopen we nu nog een extra linksbuiten ?

laat m dan naar hamburg gaan
wel een overgewardeerde voetballer trouwens
ajax blijft volhouden in het aantrekken van subtoppers,
inplaats van het proberen van eigen jeugd in de hoofdmacht
die over een paar jaar dan misschien wel hetzelfde niveau hebben

24 juli 2009 om 19:26

Een overgewaardeerde voetballer... geef eens argumenten dan want ik kan er zo geen verzinnen. Ik vind hem juist een prima voetballer, was verleden seizoen een van de sterke schakels binnen het team van Az. Fysiek is hij erg sterk en hij is ook nog eens een gruwelijke doorzetter. Prima aankoop vind ik.

slechte keus van ajax en demi vind het geen speler die wat extra's brengt echt overschat

24 juli 2009 om 19:23

Krijgen we dit nu ook weer zeg, wat een afgunst. Demy was afgelopen seizoen een van de belangrijkste schakels binnen het kampioenen team van Az, dus van overschatting lijkt me zeer zeker geen sprake. Ik vind het knap dat hij zich van 1e divisie speler heeft weten op te werken naar een speler van de Nederlandse kampioen. Beetje respect is dis wel op zijn plaats.

24 juli 2009 om 19:35

Een beetje overschat is hij wel. In het jaar dat Schaars niet naast hem stond kon hij geen potten breken. We zullen zien hoe hij zich houdt in de arena. Het is een mentaal zwakke speler die met een beetje druk, die bij ajax meer aanwezig is dan bij Az, slechte wedstrijden gaat afleveren en concentratie-/motivatieproblemen krijgt.

goed voor de Eagles uit Deventer die krijgen hierdoor ook weer een leuk bedragje binnen. Verder snap ik het niet Cl inleveren voor Ajax. Ik had een jaar gewacht en dan naar een echte grote club gegaan.

Goede transfer zeg!

De Zeeuw kan echt voor de balans zorgen op het middenveld.

Ajax koopt niet veel, maar wel juist.

:bal

24 juli 2009 om 19:29

Dat vind ik ook! Er is dit jaar door Jol echt gericht ingekocht, geen paniek aankopen en geen vreemde onbekende aanwinsten.

Iedereen die loopt te zieken dat Ajax al zoveel middenvelders heeft: ja klopt maar dat is geen reden om geen betere te kopen. Als je erop vooruit kan gaan, altijd doen. Lindgren en Gabri blijken erg blessuregevoelig en Donald, Anita, Sarpong, de Jong en Enoh zijn slechts talenten die zich nog moeten bewijzen. Demi is ervaren, international en was een drijvende kracht bij Az. Buiten dat Ajax de concurrentie zwakker maakt worden ze zelf sterker. Het is een veel logischere en betere aankoop dan bijvoorbeeld Wielaert was.

Ik zou als ik de Zeeuw was nog een jaartje Champions League bij Az meepakken maarja........

Ik denk door deze transfer dat Honda nu richting Az vertrekt.

Zou wel mooi zijn de Zeeuw in een Ajax shirt.

Welkom Demy. Dan gaan we dus 442 spelen.

Het lijkt er op dat er een frisse wind waait in de bedompte Arena. De arrogantie van ' het superieure systeem' waarmee de afgelopen tien jaar hopeloos gefaald is, is overboord. Jol begint me meer en meer te bevallen.

Middenveld Ajax (vrnl): Gabri, De Zeeuw, Assaiti, Emanuelson. Lekker hoor. Ik ben blij dat ik mijn seizoenskaart toch verlengd heb (voor het eerst in 21 jaar getwijfeld).

@ apebig ''en wrm koopt ajax hem als ze lindgren enoh sarpong sno anita martina en dan nu ook nog de zeeuw''

Lindgren en enoh zijn er vaak geblesserd, sarpong en sno zijn meer aanvallende middenvelders, martina kan het niveau nog niet aan en anita is fysiek niet sterk genoeg.

Ik denk dat iedereen bij 4-4-2 Kennedy over ht hoofd ziet. Ajax gaat bij een eventuele 4-4-2 sowieso spelen met zijkanten die iets extra's hebben. Denk aan Oranje '98. Geen langzame jongens of slechte voorzetten dus. In zo'n systeem zie ik de Zeeuw liever niet op de rechter flank.

Zelf denk ik dat het eerder 3-2-3-2 zal zijn met de zeeuw en gabri voor de verdediging of 4-2-3-1

Mooie speler voor Ajax
Ze hadden ook wel een goede middenvelder nodig.
Een echte harde werker.

Stekelen
V/D Wiel
Wielaert
Oleguer
Atouba
Vertonghen
De Zeeuw
Suarez
Aissati
Emanuels
Sulej/Cv

Volgens alle kranten hier in Engeland is Martin Jol oon in Gareth Bale geintereseert. De Zeeuw zou dus niet de laatste kunnen zijn.

24 juli 2009 om 20:49

Goed nieuws toch! Hebben ook wel enkele versterkingen nodig willen ze bovenin meedraaien.
Met De Zeeuw hebben ze in ieder geval een goede speler binnengehaald!

Nou ik kan Ajax alleen maar feliciteren met deze Fan-tas-tische aankoop

Die snap ik even niet...
Hoeveel middenvelders heeft Ajax....? Aissati, Sno, Gabri, Anita, Enoh, zijn ze allemaal zo slecht!

Az gaat denk ik nu wel voor Strootman.

24 juli 2009 om 19:42

ik vind het ook raar, maar:

Gabri is blessure gevoelig.
Enoh ook.
Anita, Donald en Van der Heijde moeten zich nog bewijzen. Daarbij, het transfermarkt is nog niet afgelopen, dus er kunnen nog spelers vertrekken/verhuurd worden.

De zeeuw is een goede aankoop. goeie speler al had ik liever dat ze dembele halen als er dan toch een Az-speler moest komen

En over dat az-supporters de zeeuw uitschelden,, ik kan het me wel voorstellen hoor. Beetje hypocriet van de ajax-supporters dat ze het veroordelen want seedorf kreeg ook niet altijd een warm welkom in de arena en dat heb ik ook nooit begrepen.

Ajax kampioen

Ach ja het zou niet zo zijn he. Het feit is gewoon, over het algemeen dat Ajax nog steeds teert op zijn geschiedenis. Maar dat gaat ook langzaam vervagen.
Snap het zeker van de Az supporters. Overigens ik vind het op Dit moment geen sportieve verbetering. Maar goed Willaart moest ook zo nodig naar Ajax. Nou kan Twente champions league spelen. Als ie was gebleven had hij dat ook kunnen doen.

Az supporters laat het, laat het goed merken als Ajax op bezoek komt dat hij niet meer geaccepteerd word door jullie. (wel op een ludieke manier natuurlijk )

Demy welkom bij ons genootschap Blijf lang bij ons
Luxeprobleem Jol!
Ajax op weg naar kampioenschap!

24 juli 2009 om 20:08

Dat luxeprobleem zou ik ook nog maar niet onderschatten. Het is natuurlijk mooi dat je een brede selectie hebt, maar helaas is bij Ajax in het verleden gebleken dat veel spelers een te groot ego hebben om op te bank te zitten. In plaats van het de coach moeilijk te maken door zich nóg meer in te zetten en te knokken voor een basisplaats gingen bepaalde spelers (ik noem maar een Sneijder, Perez, Luque, Van der Vaart, Heitinga, Rosales) modder gooien richting de technische staf op onsubtiele wijze in de media. De Zeeuw is zonder meer een toegevoegde waarde voor het middenveld van Ajax en verdient wat mij betreft zeer zeker een basisplaats, maar dit kan voor spelers als Gabri of Lindgren inderdaad vervelende consequenties hebben. Nu maar hopen dat zij er wél goed mee kunnen omgaan.

Az fans hebben het hoog in hun bolletje! Ze moeten respect hebben voor zijn keuze, je speelt je meer in de kijker bij Ajax ookal speelt Az Cl! Als je het niveau van Ajax en de bijbehorende druk aan kan ben je klaar voor het buitenland!

Dit is toch wel superheerlijk!!!
Superaankoop, sterke middenvelder met snelheid en goed inzicht.
Type Vertonghen.
Zo moeten we toch wel kampioen worden?
Wat een lekker team hebben we nu!

Reserves: Vermeer, Oleguer, Wielaert, Enoh, de Jong, Cvitanich, Sno

Sarpong, Anita, Bodul en Alderweireld verhuren.

Stekelenburg
V/D Wiel
Coates
Vertonghen
Atouba
De Zeeuw
Gabri
Suarez
Aisatti
Emanuelson
Sulejmani
24 juli 2009 om 19:49

Ik vind je opstelling alleraardigst en ben het niet bepaald eens op Alderweireld te verhuren (die is niet slechter dan Oleguer), maar wie in hemelsnaam is Coates die je in de verdediging hebt staan

:bal mooi dat hij komt maar het probem is wie moet er voor hem op de bank ik hoop niet gabri en dat de supoorters zo doen kan ik ook begrijpen de ajax supoorters deden dat ook met sedoorf

ajax wordt nu super goed en ik weet zeker dat ze de beste papieren hebben om kampioen te worden .. ik vindt ook dat we deze super club die het nederlanse voetbal club teams altijd goed heeft vertegenwoordigt de meeste mensen en suporters zijn jaloers op ajax Come One ajax een perfecte transfer voor weining geld !!!!

Snap de beslissing van ajax wel leuke speler
maar de zeeuw had wel beter kunnen krijgen ajax is geen stap vooruit
en dit jaar had hij eindelijk eens Cl kunnen spelen en gaat hij naar ajax weer lkkr in de europa leauge rond lopen

domme beslissing van hem

Er wordt hier fgegeven op de A Z supporters die gekke dingen roepen op diverse clubsites. Maar elke club heeft zo'n harde kern supporters die alleen maar een leven hebben voor hun cluppie. En bij dit soort transfers lopen bij deze supporters de emoties hoog op en worden er dingen gezegd die beter achterwege hadden kunnen blijven.
Maar die reacties zijn niet representatief voor de 17.000 vaste bezoekers in het D S B stadion.
Wij wisten allang al dat Demy geen A Z hart had, want vorig jaar was hij al bijna voor H S V. De clubs kregen de papierwinkel niet meer rond voor 24.00 en daardoor ging het op het nippertje niet door.
Dit jaar moest en zou het dus gaan gebeuren en ik had dus al afscheid genomen van De Zeeuw na het behalen van het kampioenschap.

Ajax, gefeliciteerd met De Zeeuw en ik hoop dat A Z voor deze centen Honda van V V V weet binnen te halen........ mooie voetballer die op dit moment graag voor A Z wil voetballen als tussenstap naar de europese top.

Toch vreemd dat Az bepaalde belangrijke krachten als De Zeeuw niet weet te behouden. Van Gaal vertrok naar Bayern, waar je van kunt zeggen dat dat gewoon met ambitie te maken heeft, maar met Az de Champions League in en de goede lijn van het afgelopen seizoen doortrekken en naar een wellicht nóg grotere hoogte brengen was misschien minstens zo interessant. Hoewel ik de komst van De Zeeuw bij Ajax als Ajacied van harte toejuich zet mij dit ook aan het denken. De Zeeuw zou met Az simpelweg op een hoger niveau kunnen spelen dan met Ajax, namelijk Champions League. Dan ligt het volgens mij toch aan het feit dat Az wellicht vorig jaar toen hij naar Hsv wilde vertrekken niet bepaald wilde meewerken. De houding van Az tegenover Van Gaal toen het in 2007-2008 zo erbarmelijk slecht ging zal misschien bij Van Gaal ook in z'n achterhoofd nog hebben meegespeeld om tóch Az maar te verlaten. De Zeeuw zag in Ajax ook een grote club, waar nog steeds sneller scouts van grote Europese clubs zullen komen kijken dan bij (met alle respect) Az. Ik denk dat dit een pure optelsom was voor De Zeeuw om Az te verlaten.

Ajax supporters hebben het nu over het weinige respect wat de Az supporters hebben voor De Zeeuw maar volgens mij is het nog niet zolang geleden dat jullie ajax supporters Clarence Seedorf in de arena verwelkoomden met een geweldig fluit concert "over respect gesproken".
Verder een fantastische aankoop die het kabouter middenveld komt versterken.

Jol mag niet klagen aan gebrek aan middenvelders.
Hij heeft Verthonghen, Gabri,enoh,emanuelsson,de Zeeuw, Lindgren, Donald.
Zal me benieuwen wat zijn middenveld wordt.

Stekelenburg
Vd Wiel
Wielaert
Alderweireld
Atouba
De Zeeuw
Gabri
Emanuelsson
Aissati
Suarez
Sulejmani

Ajax heeft goede zakan gedaan om Az-speler Demy de Zeeuw te kopen voor een laag bedrag. Demy de Zeeuw is een controleerende middenvelder en daar had Ajax toch wel een gebrek aan. En Demy de Zeeuw gaat mischrien mogelijk meedoen met het Wk, en dat brengt allemaal ervaring mee!

Martin Jol, Wel done!

Voor Ajax is dit een grote aanwinst. Ik vind dit een echte goede speler. Samen met Schaars en Affelay de beste middenvelder van de Eredivisie. Voor Az is dit een verlies. Maar voor Demy de Zeeuw zie ik dit niet als een vooruitgang. Ajax is sportief niet beter dan Az. Hij doet het zeker weer voor het geld.

24 juli 2009 om 20:16

Wanneer hij aan het eind van de competitie met een schaal in zijn handen staat weerlegt hij alle kritiek van de criticasters zou ik zo willen zeggen.

Spelers zijn geen supporters en omgekeerd. En handelen dus ook uit verschillende perspectieven. Supporter ben je (afgezien van successupporters) voor je leven en spelers zijn slechts passanten, die een veel mindere binding hebben met de club waarvoor ze spelen. De echte clubvoetballers zijn nu eenmaal op 1 hand te tellen........

@topajaciet
Prachtig hoor jou ananlyse,echt heel knap van jou.
Jij bent een echte voetbal/supporter kenner

Petje af..vriend

Snap niet hoezo je naar Ajax gaat als je stapje hoger wilt, snap over het algemeen niet hoezo mensen de spelers van de Eredevisie de hemel in prijzen. De helft van de clubs zouden om degredatie strijden in de Premier League of in de Primera Division, accepteer het nou maar gewoon. De tijd dat de Nederlandse clubs iets waren is voorbij.

Gerra, hij doet het niet voor het geld, hij doet het omdat het schijnt dat Ajax zijn droomclub is...

Eindelijk is deze transfer rond. De laatste dagen zag je dit al aankomen. Met Demy heeft Ajax een voetbalintelligente breker op het middenveld. De criticasters komen natuurlijk over de geringe lengte van het Ajax-middenveld. Maar laat Barca dan maar een voorbeeld zijn. Fysiek niet de sterkste, maar wel het juiste spelinzicht en techniek.

Met Atouba, Van der Wiel, Vertonghen en Wielaert/of Oleguer zit het met het fysieke deel wel goed.

Verder nog een pluspunt aan beide kampen. De zaken zijn bijzonder netjes gespeeld zonder het over en weer met modder gooien. Zo kan het dus ook ! Nu nog de volwassen supporters.

24 juli 2009 om 20:08

Hier sluit ik mij volledig bij aan. de clubs hebben het professioneel en correct opgelost. Daar kunnen supporters van beide zijden idd een voorbeeld aan nemen.

24 juli 2009 om 20:10

"met Atouba, Van der Wiel, Vertonghen en Wielaert/of Oleguer zit het met het fysieke deel wel goed."

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar dit zijn dus alleen maar verdedigers. Alle spelers op het middenveld en in de spits komen niet boven de schouders van de gemiddelde tegenstander uit. Had veel liever op deze plek een fysiek sterke speler gezien met ervaring en leiderschapskwaliteiten. Dat laatste heeft De Zeeuw misschien wel, ervaring ook wel met Oranje onder meer, maar fysiek is hij net zo klein als de rest.
als het middenveld en aanval straks in Europa moeten knokken tegen andere fysiek sterke ploegen dan denk ik dat ze er niet aan te pas komen.

Denk dat er van Ajax zijde ingefluisters is een transfer te forceren, door de kont in de krib te gooien;-)
Aderlating voor Az, helemaal met het oog op Cl waar het Nederlands voetbal nu zeker nog minder van zich kan doen laten spreken.
Gefeliciteerd Ajax met deze topper, geweldige verbindingsvoetballer, mannetjesputter en spelverlegger.

In mijn ogen is dit de sterkste opstelling van Ajax. Suaréz en Sulejmani in de tweemansaanval, met Aisatti daar kort achter. Het middenveld is lekker, alleen heerlijk om te lezen al. In de defensie wordt Wielaert een goede kracht, met Vertonghen als inschuivende man langs hem. De backs zijn dit jaar van enorme kwaliteit. Van der Wiel kan enkel nog maar beter worden. Stekelenburg in het doel, eventueel Vermeer staat buiten kijf. Met Zeegelaar, Bodul, De Jong, Cvitanich, Lindgren, Enoh, Alderweireld, Silva, Sarpong, Vermeer, Verhoeven, Oleguer, Anita, Kennedy, Rommedahl, Luque en Van der Heijden heeft Ajax een perfecte selectie. Die Pontus Wernbloom van A Z gaat het niet beter doen dan De Zeeuw, al is Wernbloom een aanvallende middenvelder. Zelf vindt ik Wernbloom precies het type speler dat een rechtsbinnen is, voor de mensen die niet weten wat dit traditionele woord inhoudt: Een spits een een 2-mansaanval. In Wernbloom zie ik zo'n speler maar dan wel verdedigender. Een soort aanvallende middenvelder. Maar goed, El Hamdaoui zie ik dit jaar er ook wel 20 in schieten, terwijl Ari er denk ik 12 gaat maken. Pelle maakt er 6 en Dembele 11. Leuk hé, zo'n prognose

Stekelenburg
v/d Wiel
Wielaert
Vertonghen
Atouba
Gabri
De Zeeuw
Emanuelson
Aisatti
Suaréz
Sulejmani
24 juli 2009 om 20:16

Kan me helemaal vinden in jouw opstelling. Enige opmerking is dat je Gabri en De Zeeuw moet omwisselen. Gabri is meer een mid-mid en De Zeeuw is juist gehaald om als verdedigende middenvelder te dienen.

eindelijk een aankoop van ajax waar ik enthousiast van word. hopelijk speelt hij zondag op het tournament, want dan ga ik er heen!

Ik gun De Zeeuw zijn transfer, al snap ik niet dat hij nog een jaartje gewacht had ivm Cl.
Ik vind het te prijzen dat Az zich heel coulant heeft opgesteld naar Ajax en Demy .

Ohja en niet onder Koeman hoeven te voetballen kan ook wel eens een beweegreden zijn om weg te gaan bij Az. Aangezien jol bij Ajax aan het roer staat. En Koeman niet echt bekend staat op het beter maken van spelers..of team.

Jammer dat Demi weggaat,
zullen wij (vvv) honda wel kwijtraken aan Az...

24 juli 2009 om 20:16

Dat is een verschillende positie al zal het een zeer goeie aankoop zijn van az!

24 juli 2009 om 21:45

De Zeeuw is meer een verdedigende/controlerende middevelder. Terwijl Honda een aanvallend ingestelde speler is die je goed kan gebruiken op de nummer 10.

Ze hadden beter Schaars kunnen halen imo. 7 mil voor de zeeuw..

25 juli 2009 om 01:32

Er stond ook al dat ze Schaars hadden gepolst, die vervolgens in 2 seconden Ajax een nee heeft verkocht!

goede aankoop nu nog ff bale halen en dan zijn we er klaar voor

als je bij ajax speelt, komen ten eerste meer scouts kijken. Daarnaast is ajax ook een springplank naar de top. Kijk naar de afgelopen jaren; sneijder naar real, babel naar liverpool, heitinga naar atletico.

stekelenburg
van der wiel
oleguer
vertongen
alderweirld
de zeeuw
enoh
suljemani
aissati
emanuelson
suarez
24 juli 2009 om 20:19

Daar heb je gelijk in maar het meerendeel flopt er wel.

24 juli 2009 om 20:34

Dat zijn allen jongens die uit eigen jeugd komen, welke aankoop heeft er nog meer een stap naar de echte Europese top gemaakt? Ik kan er zo niet op komen... Jullie?

Had deze transfer niet verwacht, toch wel appart dat Az hem laat gaan voor (ongeveer...) 7 miljoen euro! Vind voor dat geld maar eens een waardige vervanger!

Az is in mijn ogen de grote verliezer van de dag; Ajax en Gaeagles (mijn cluppie krijgt weer geld! ) de winnaars van de dag!

25 juli 2009 om 02:03

huntelaar...litmanen...vermaelen...

Haha het is toch weer kansloos hoe Adam voor de dag komt. Ten eerste gaan ze allemaal zeuren op het az publiek omdat ze het De Zeeuw maar meoten gunnen. ( wat overigens belachlijk is). Een sleutelspeler gun je niet aan een directe concurrent! Daar word iedereen boos over!!!!!

Ten tweede: Het is gewoon kansloos hoe ze hun gevaren weg kopen!!! Wat voor meerwaarde heeft de zeeuw tegenover gabri lindgren enoh?? Ze zijn allemaal ongeveer even sterk( lindgren het sterkst) en allemaal ongeveer even vaardig op dezelfde positie. De zeeuw red het niet internationaal dus dat zegt ook al veel.

Conclussie: Ajax koopt een sleutel speler weg bij de concurrent Puur om hun te verzwakken. Gelukkig gebeurt dit nooit eerder dat ze hun concurrenten verzwakken ( Elia Wielaert Suarez lindgren Silva enzzzzz!!)

24 juli 2009 om 20:27

Ten eerste is er een verschil in het gunnen zoals jij het stelt. Dat je Ajax zo'n speler iets niet gunt is tot daar aan toe, maar Demy kan je zoiets wel gunnen......dat zijn twee verschillende zaken. Lees je stukje nog maar es goed terug.

En hoezo kansloos hoe je je gevaren wegkoopt, als dit al zo is?. Ajax heeft namelijk niets te maken met of een tegenstander verzwakt wordt of raakt....dat is Ajax' probleem helemnaal niet. Ajax probeert er sterker uit te komen en dat is haar goedrecht, ook als dit over de rug van een subtopper of concurrent gebeurd. Het si in het profvoetbal nu eenmaal eten of gegeten worden.
En ja je kan lang en kort discussieren over waarom als je ook Gabri, Enoh, Lindgren en wie al niet meer hebt.
Misschien is het antwoord wel heel simpel......sommige zijn heel blessuregevoelig, sommige te jong en dus ook nog niet goed genoeg. Nog niet. Maar met nog niet goed genoeg win je geen kampioenschap. Dat heeft ook afgelopen jaar uitgewezen. En als je dan de drijvende en stuwende kracht van de landskampioen kan overnemen, dan laat je als club dat buitenkansje echt niet lopen. Demy heeft namelijk bewezen wat die bij Ajax niet of nog niet hebben bewezen......dat ie kampioen kan worden en staande blijft in moeilijke wedstrijden.

En nogmaals......het verzwakken van de concurrent zoals jij dat noemt is toch echt Ajax' probleem niet. Of moet Ajax het maar niet doen omdat uiteindelijk het verzwakken van je concurrent niet leuk en eerlijk is???. Grow up!!.

24 juli 2009 om 21:02

@ Fokstra1

Hoezo zijn ze kansloos bezig dan? Hij heeft veel bijgedragen en gezorgd voor de titel. Hij was toch een bepalende speler die, denk ik, uitgeleerd was bij Az. Bij Ajax krijgt hij de kans onder druk te presteren. Dat de supporters dan zo reageren is ook wel een beetje kansloos. Je gaat toch niet iemand die veel voor je club heeft betekend uitschelden? Je moet blij zijn dat hij hogerop kan, voor hem dan! Gun hem het succes.

De Zeeuw is een speler dat past bij Ajax! Een hele harder werker met overzicht en klasse. Hij heeft daarom ook zeker wel meerwaarde. De meeste middenvelders bij Ajax zijn blessuregevoelig of moeten zich nog bewijzen. Hij heeft dat al gedaan en is zeker wel een goede international. Hij speelt niet voor niets in Oranje!!! Hij komt daar ook zeker mee en zal dat internationaal gezien ook kunnen.

Het is inderdaad een sleutelspeler bij de concurrent, maar ze willen hem graag hebben. Niet omdat hij van Az af komt. Jol wou hem bij Hsv ook al hebben dus is een logische aankoop!
Waarom zouden ze niks bij concurrenten wegkopen dan?

Ajax koopt alleen maar van de concurrenten om ze zwakker te maken.

eerst Suarez, Wielaert, Suljimani, Silva, Lindgren en Kennedy
bakircioglu waren hier al de voorgangers van.

De enigste die nog geslaagd is Suarez (wel met vlag en wimpel).

De rest waren geen sterke aankopen en is dit ook niet want de Zeeuw past niet in het spel van Ajax en zit straks gewoon weer op de bank.24 juli 2009 om 20:28

Jammer dat je Wielaert nu al beoordeelt op een half seizoen.. Ik vind dat je niet kann zeggen of hij wel of niet geslaagd is. Hij heeft het niet super gedaan, maar ook niet minder dan wat hij bij Twente liet zien..
Jij ziet de aankopen van Ajax misschien als aankopen met het doel de concurrent zwakker te maken.. Wat misschien ook wel meetelt natuurlijk. Maar dat is echt nooit de voornaamste reden. Ajax koopt spelers in met het oog op hun eigen toekomst, dus de speler moet een aanwinst voor de club zijn. Waarom zou Ajax anders zoveel miljoen gaan uitgeven aan deze speler, terwijl er al genoeg middenvelders aanwezig zijn? Precies, dit is gewoon een aankoop waar verzwakken van concurrenten weinig mee te maken heeft.
Suarez is inderdaad geslaagd voor zijn Ajax-examen.. Maar Sulejmani heeft het nog niet kunnen laten zien, Kennedy evenmin.. Maar dat betekent niet dat zij niet kunnen voetballen of van positieve waarde kunnen zijn.
Je zegt dat Suarez Wielaert Sulejmani Silva Lindgren en Kennedy allemaal aankopen waren om de concurrentie zwakker te maken.. Als je logisch nadenkt weet je dat een club niet zoveel geld uitgeeft met enkel dat doel. Deze spelers werden gekocht toen zij erg goed aan het voetballen waren, dat ben je denk ik wel met me eens. Dat ze vervolgens niet allemaal zijn geslaagd bij Ajax, is jammer maar niet vreemd. Maar spelers worden echt niet gekocht om de enkele reden die jij geeft.. Jammer dat je het enkel zo ziet.. Daar komt bij dat Twente dan misschien ook wel hetzelfde doet niet? Wisgerhof werd van Nec overgenomen, doet het goed in Twente (is zelfs qua niveau gestegen als je het mij vraagt..) maar Nec was en is misschien nog steeds wel een soort van concurrent van Twente..

Ajax moet eens denken aan verdedigers i.p.v. middenvelders/aanvallers aangezien dat hun zwakste plek is. Alleen met versterkingen achterin gaan ze mee doen om de titel ! Neemt niet weg dat de Zeeuw een hele bruikbare speler is voor Ajax.

Normaal reageer ik niet op deze discussies, maar vind dat ik nu wel wat kan zeggen.
Ik (psv supporter) kan me goed begrijpen dat Azsupporters zo reageren. Ik begrijp echt Niks van waarom de Zeeuw naar Ajax gaat. Dat begrijpen dus de Az supporters zelf nog minder als ik. Az speelt Cl, en was afgelopen jaar 1,5 keer zo goed als Ajax (en ook als Psv). Waarom dan naar een slechter draaiend elftal ? En men kan wel zeggen dat het nu met Jol beter gaat, maar hoe vaak heb ik dat niet gehoord de afgelopen jaren ? En ik heb ook gelezen (van Ajax supporters) dat de Zeeuw nu naar de topclub van Nederland gaat.... mag ik even lachen ?? Net als Psv (laatste 4 jaar kampioen) moeten ze dat eerst bewijzen, voorlopig is nog steeds Az de topclub van Nl, en daar vertrekt ie juist !!! Daarom een zeer onbegrijpelijke stap van de Zeeuw.... ik dacht ook uitspraken van hem te hebben gelezen dat hij een avontuur in het buitenland ambieerde ?? Waarom dan naar Ajax.... totaal onbegrijpelijk !!! En dat Az hem dan laat gaan.... ik neem aan voor een sloot geld.... je versterkt je concurrent ! Maar dan wel mijn pet af voor Az voor de Zeeuw het te gunnen wat hij wil....
Ajax zal wederom eerst moeten bewijzen dat ze deze keer wel voor de titel kunnen gaan. Onder van Basten zou het ook gebeurd zijn volgens de vele forums die ik gelezen heb....maar zie hoe het ging. Dus, eerst de bewijzen, en dan pas gaan gillen dat Ajax nu de beste van Nl is. Op papier moet ik toegeven dat ze (weer) de meeste pluspunten hebben geboekt deze zomer. Voor Demy te hopen dat het uit gaat komen.... stel je voor dat Az weer de titel grijpt, en dat door de resultaten van Ajax Demy naast een buitenlands avontuur grijpt....

Bedankt danny voor je inzet van de afgelopen jaren, ben wel teleurgesteld in de manier hoe je deze transfer hebt afgedwongen en heb dan ook respect van het bestuur van Az dat ze je uiteindelijk toch jouw droom transfer gunnen. Ik lees hier heel veel berichten over hoe schandalig wij Az supporters over danny praten, maar waarschijnlijk kennen zij niet het hele verhaal wat betreft danny en Az anders zou er hier meer begrip voor zijn...

24 juli 2009 om 20:33

Toch terurig dat je als supporter van A Z na 4 a 5 seizoenen nog niet eens de voornaam van De Zeeuw kent.......

24 juli 2009 om 20:35

Allereerst.. Als Az fan zijnde zou je toch moeten weten dat hij geen Danny maar Demy heet!
Veel Az supporters praten vol haat en afschuw over De Zeeuw.. Maar het is wel een speler waar Az voornamelijk afgelopen seizoen erg veel aan te danken heeft gehad. Deze mensen willen blijkbaar niet inzien dat Ajax inderdaad een stap omhoog is. Daar komt bij dat hij bij Az nu landskampioen is geworden, dat Ajax zijn droomclub is en dat 1+1 dus gewoon 2 is. Droomclub + kampioen geworden = kampioen willen worden bij je droomclub..

Az heeft goed gehandeld in deze situatie, ook de trainer. Demy kon gewoon meespelen etc.. maar Koeman wist dat er een transfer kwam en heeft logischergewijs de nieuwelingen / vervanger van De Zeeuw de kans gegeven om ingespeeld op het team te raken. Dat Demy niet meer gemotiveerd zou zijn etc, lijkt me sterk. Tuurlijk wilde hij naar Ajax maar dat betekent niet dat hij er als een luie gast bij zou lopen op de training..

Kan iemand mij vertellen dat al die scouts van Ajax de hele dag aan het doen zijn? Als ik clubs als Psv, Twente, Groningen, Az, Heerenveen zie komen zij bijna altijd met goede en gerichte aankopen. Bij Ajax draait het de laatste jaren om beste spelers bij de concurrent te kopen. Spelers die iedereen in Nederland kan bedenken. Waar blijven spelers als Finidi George, Overmars, Litmanen? Onbekende spelers voor de veel supporters en groot geworden bij Ajax. Die scouts reizen over de hele wereld maar komen alleen met spelers van Az, Heerenveen, Twente en Groningen

24 juli 2009 om 20:41

Tsja als jij scouten alleen maar in relatie kent met onbekende spelers......
Maar scouten doen alle clubs overal, zelfs als dit om bekende spelers gaat.....daarvan worden scoutingsrapporten gemaakt, zelfs al zien ze die spelers wekelijks al op tv etc etc.

En misschien is het wel zo dat Ajax meer zoekt naar wat meer gevestigde namen zoals nu De Zeeuw, omdat vanuit de eigen jeugd ook al heel wat talent voortkomt èn misschien wel belangrijker, dat er ook vaak jeugdig talent al gescout en aangeworven wordt, echter dat dit niet altijd in het nieuws komt.
Verder is het ook dat Ajax meer op zoek is naar spelers, die er gelijk kunnen staan, want de rust en de tijd om iemand geleidelijk te brengen is er veelal niet, tijd en ontwikkelingsruimte die o.a. vanwege het ontbreken van zware druk vaak bij subtoppers daar wel is. En zo kan je nog wel doorgaan.

@trebbie

mooi gesproken, realistisch stukje wat je geschreven hebt... je verwoord goed hoe denk ik heel nederland er over denkt behalve natuurlijk die mensen die voor die aller aller allerbeste club van nederland zijn he haha....
in de rest van het land weten we inmiddels wel beter...
tijden veranderen

ajaxieden willen weten waaro az supporters een hekel aan ze krijgen? door hun enorme ego, lopen ze op straat: kijk ons wij zijn voor een club die Vroeger tot de beste van europa hoorde...

Azters moeten dus realistisch blijven? volgens mij is ajax een grotere meeloopzooi dan Az, maar dat is mijn mening, kijk eens hoeveel mensen voor ajax worden omdat andere dat ook zijn? en die mensen weten niks van voetbal...

ik ga niet zeggen dat dit niet zo bij Az is en ook dat ajax alleen maar meeloop fans heeft. maar ik ben een Azter in hart en nieren en ben het zat dat iedereen ons maar nepsupporters noemt, ik koos voor Az met mijn hart.

ik baal er natuurlijk van dat Demy voor de Concurrent gaat, want ja dat is nu zo leer daar mee leven en ga niet zeggen dat ajax veel beter is dan Az. deze 2 clubs zijn zo goed als gewaagd aan elkaar. Ajax heeft een fantastich verleden, en ik respecteer dat. het nederlandse voetbal niveau daalt, en dat is zo met elke club, ook bij ajax...

zeg maar wat je wilt, ik zal wel weer door een bril kijken. maar ik weet wel zeker dat Az en ook Ajax mee gaan doen in de top, reacties hierop worden natuurlijk: "tuurlijk ajax wat dacht je dan?! we zijn nog steeds de beste club van Nederland" en dat is precies wat ik probeer te vertellen...

24 juli 2009 om 21:03

@çheff, als ik voor mijzelf spreek is het niet dat ik jullie nep supportes vind maar dat jullie juist in een jaar waarin jullie kampioen worden zoveel nadruk leggen op een sterk anti-ajax gevoel.

Als Ajacied is het idd nog steeds mooi om het te hebben over het verleden. Maar dat hoort bij Ajax, Wij zijn de Beste, en dat zullen we ook altijd blijven roepen. Ook als we de komende 10 jaar weer geen kampioen worden. Maar ik ga geen anti campagnes voeren.

Net trouwens Demy al op tv met Ajax shirtje in de hand....kippenvel

hij heeft zonet 4 jarig contract getekend

@cheff

az en ajax hebben beide de meeste meelopers alias glory hunters alias nep supporters

Als ik de Zeeuw was zou ik naar een middemoter of subtopper in spanje of engeland of italie gaan is beter

speelt die vanavond al mee tegen atletico? lijkt me sterk maar staat nergens vermeld.
Verder zie ik deze transfer niet als een stapje hoger. Dacht dat demy altijd zeurde dat die Cl wilde spelen, gebeurd het, gaat die weg..?

24 juli 2009 om 21:06

Volgende week tegen groningen speelt hij pas mee. Het papierwerk moet nog op orde gemaakt worden.
Hij is net al wel gepresenteerd in de Arena voor de wedstrijd.

Gezien Ajax geen Cl speelt is dat wel jammer en mist hij wat. Alleen denk ik dat het wel een stap hogerop is. Hier ligt de lat hoger en word er veel meer van je verwacht. Daarnaast denk ik dat Ajax dit jaar beter gaat presteren als Az.

Volgens mij is er bij deze transfer niets mis met de handelswijze van ajax. Het eerste bod was laag, maar dat lijkt mij niet meer dan logisch. Als je bij het eerste bod al aankomt zetten met een zak geld, dan krijgt de vragende partij ook het idee dat er veel en veel meer te halen valt.

On: Ben blij met deze transfer, durf weer een beetje te hopen op het kampioenschap, maar niet teveel natuurlijk. Het is wel eens vaker tegengevallen aan het eind van het seizoen. Demy welkom!

Sportief gezien gaat de Zeeuw en niet op vooruit misschien financieel wel. Maar Ajax blijft natuurlijk een veel grotere club met veel meer aanzien in de wereld dus daarom snap ik de keuze van Demy wel.

Zeer goede aankoop voor Ajax. Hij maakt de selectie in mijn ogen nu zo goed als compleet. Ik begrijp trouwens goed dat het nogal gevoelig ligt bij de Az-supporters. Als je aan de supporters van alle clubs zal vragen aan welke club ze de meeste hekel hebben dan komt daar unaniem uit: Ajax. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien het toch financieel, professioneel (vooral qua uitstraling) en de meeste supporters heeft, nog steeds de grootste club van Nederland is. De grootste reden waarom De Zeeuw naar Ajax wilt, is omdat Ajax nog steeds als een stapje hoger dan Az, Twente, Feyenoord en Psv gezien wordt. Wat overigens niet iedereen met me eens zal zijn, maar naar mijn mening toch nog steeds is. En daar zullen de Az supporters toch wat respect voor moeten tonen, of in ieder geval voor De Zeeuw. Begrijpelijk dat het niet gebeurd, maar volwassenheid is bij supporters erg ver te zoeken. Voetbal blijft uiteindelijk een spel die vele emoties kent, dus zo vreemd is dat nou ook weer niet. Dat maakt voetbal uiteindelijk ook wel weer zo leuk.

Beweegreden de Zeeuw:

Van Koeman na Jol. Ik wist het wel! Hij wist voor zichzelf ook dat de magie onder van Gaal, dit jaar niet onder Koeman ging werken! Zo zie ik het dan

gewoon een goeie aankoop vind ik als feyenoorder, en met jol op de bank en het behoud van suarez (echt klasse), denk ik dat ajax dit seizoen wel doet wat al een aantal jaartjes niet lukt.

de schaal pakken..........

Dit is gewoon heel slim van de Zeeuw ik bedoel Het Az van van Gaal was beter dan het Ajax van Marco van Basten, en je kan er gif op innemen dat het Ajax van Martin Jol Beter wordt, dan Het Az onder Koeman, dus dit is heel slim van de Zeeuw.

24 juli 2009 om 20:59

Daar zit wat in ja. Overigens vind ik dat de transfer netjes is afgehandeld. Ajax meldt zich-de Zeeuw geeft aan dat ie er wel oren naar heeft-clubs gaan onderhandelen-transfer afgerond. Ik snap niet dat sommigen hier zich zo druk over maken, dit is nu eenmaal het hedendaagse handelen in spelers. Ik snap best dat az supporters het niet leuk vinden, maar dit is ook een kant van kampioen zijn. Dan worden je betere spelers weggehaald door andere clubs. Wie weet volgen er dus nog meer.... Tegenwoordig gebeuren de gekste dingen op de laatste transferdag

Het werd geloof ik net omgeroepen in de Arena, dat De Zeeuw inmiddels getekend heeft en vanavond reeds gepresenteerd wordt tijdens het Amsterdam Tournament.

Demy, welkom bij de grootste club en aanstaande kampioen van Nederland!

Voor de rest, snap de frustratie van Az-supporters best... lekker hypocriet van al die reacties hier, 'bij ons hoor je die verwensingen nooit...'. Het is gewoon een logische reactie van een supporter die zich genaaid voelt. Gebeurt nou eenmaal wel eens, wat dacht je van Sneijder die eerst met champagne en persconferentie aankondigde te blijven, vervolgens neemt de verkoop van seizoenskaarten een vlucht en een week later staat ie hoog te houden in Bernabeu. Ik heb de man ook voor van alles uitgemaakt, maar zo werkt het nou eenmaal in voetbal. De groteren kopen de kleineren leeg, klaar. Az had een paar jaar terug immers ook half Willem Ii leeggekocht. Zodra je succes boekt gebeurt dat nou eenmaal, alhoewel Az het voorlopig verdomd aardig buiten weet te houden.

Spelers zonder clubhart zijn nou eenmaal snel vereerd wanneer ze een stap omhoog kunnen doen en in de wolken zijn bij een potentiele transfer naar een (inter)nationale topclub. Zie bv. Arnautovic naar Inter en Suarez van Groningen naar Ajax.

G E W E L D I G E aankoop! Ik ben zeer blij. want Gabri en Enoh zijn vrij Blessure gevoelig! Evenals Lindgren. Het betekent wel dat we 4-4-2 (misschien Diamond?) gaan spelen. Tenminste, dat lijkt mij het meest logish.

Stekelenburg
VDW
Oleguer
Vertonghen
Atouba
Enoh/Gab
De Zeeuw
Aissati
Sulejmani
Cvitanich
Suarez
24 juli 2009 om 21:22

Jol speelt altijd met 8 man achter de bal .5-4-1

Hij was net op tv in de Arena.......dus het is een feit De Zeeuw is ajacied!.

'goede aankoop maar ajax heeft al heel veel midevelders maar wel een geweldige aankoop hij is het waart om bij ajax te spelen.

nou nou alsof ajaxieden zo geweldig met hun oud spelers omgaan....herinner me nog dat seedorf niet echt hartelijk werd ontvangen in de arena

en leuke aankoop de zeeuw, maar jullie hebben gabri toch al??? beetje zelfde type spelers, ik zou me eerst maar eens druk gaan maken om de verdediging want die vind ik maar zeer matig (net als bij mijn club overigens)

nou kheb alle vertrouwen in de zeeuw bij ajax.
belangrijke man
met jol word je kampioen geen twijfels mogelijk meer

Brengt mooi weer geld in het laadje voor Go Ahead Eagles.

Gefeliciteerd Ajacieden!
Goede aankoop, en de concurrent wordt ook nog verzwakt. Ik denk dat Ajax met dit elftal echt wel kampioen moet kunnen worden. Aardige keeper, stabiele verdediging, Gabri als Vm, de Zeeuw als Cm, Emanuelson en Suarez over de vleugels en Sulejmani op de positie waar hij bij Heerenveen goed speelde en Cvitanich, de enige échte centrumaanvaller.

Stekelenburg
van der Wiel
Oleguer
Alderweireld
Atouba
Suárez
de Zeeuw
Emanuelson
Gabri
Cvitanich
Sulejmani

De Zeeuw werd net in de Arena gepresenteerd aan de aanwezige fans en pers! Zag het op tv hij tekend een 4 jarig contract en speelt met het rugnummer 40. Best hoog nummer...

Ik vind dit aan de ene kant een goede aankoop.
Hij is misschien wel iemand die het teamdraaiend kan krijge.

andere kant denk ik ook van je hebt er al zoveel:

assaiti(basis: creatief en dribbelaar,
gabri(blessuregevoelig),
sno(mag weg),
vertonghen(zou ik links centralachterin),
lindgren(is goed maar met de zeeuw overbodig,
emanuelson(reservebank),
van der heijden(moet zich nog bewijzen: miss verhuren),
sarpong(verhuren),
anita(reservebank),
enoh( goede voetballer: basis: werk er voor en is tenminste hard)
luque(linkerflank)
de zeeuw(rechterflank)

zo denk ik over de middevelders van ajax.

graag reactie hierop:

24 juli 2009 om 21:17

de zeeuw is niet voor op de rechterflank, heeft ie altijd slecht gespeeld en wil dat ook niet

gefeliciteerd ajax en supporters, eindelijk hebben jullie iemand die wel komt en graag wilde.
de zeeuw succes gewenst en bedankt voor de vele jaren bij ons in alkmaar.
gefeliciteerd az, opvolger al binnen (wernbloom) en een mooi bedrag gepakt voor iemand die vier jaar terug voor een ton is gehaald.
en al dat gezeur.....blah blah...het is gewoon een voetballer mensen.

Ben benieuwt hoe Az dit opvangt, hij was de moter van het elftal.
Het vertrek van de zeeuw.
is een zware aderlating met grote gevolgen.

dit snap ik niet echt hij gaat gewoon een stukje achteruit geen champions leuge enzo voor ajax is het wel een goede aankoop anders kunnen ze niks kopen vind ik de scouting is daar echt heel slecht.

Naar mijn mening heeft Ajax veel te veel voor De Zeeuw, ik vind hem geen goede speler maar wie ben ik. Voor deze prijs kan Az een veel betere vervanger kopen, succes daarmee.

Volgens mij hebben ze al genoeg defensieve middenvelders: Gabri Lindgren Enoh en Sno (als hij niet weg moet).

Ajax zal wel een flink beter salaris betalen want Champiosn League is toch wel veel aantrekkelijker, ookal denk ik dat Az 3e of 4e in de poule wordt.

Zo die gaat dus ook niet meer in zijn carierre naar een mooie club in het buitenland.

Ik begin nu me zorgen te maken voor Az, want zodra Koeman aankopen moet doen gaat het veelal mis(zie Psv&ajax).
En vergeet iedereen nu Aissati ?

Voor alle Az-fans:

Nee, je kan Az geen concurrent van Ajax noemen, dus hou daar mee op aub.
De enige concurrent van Ajax is Psv.

Het is triest dat men hier niet begrijpt waarom hij voor Ajax kiest.
Ik zal dan maar ff een paar redenen geven om jullie een handje te helpen:

1) We hebben hier over de recordkampioen.
2) De club met de de grootste begroting van Nl
3) Ja, ze hebben al een paar jaar de Eredivisie niet gewonnen, maar nog altijd wel eerder dan alle andere clubs (muv Psv)
4) Een dode kan je zelfs garanderen dat Ajax op langere termijn een grotere kampioenskandidaat zal blijven tov Az, Twente, etc.

Ik ben geen Ajax-fan ( je wordt hier namelijk snel als subjectieve fan gezien als je een mening hebt die tegen de mening van de meerderheid ingaat).

Ik ben gewoon een neutrale supporter van het voetbal en ik vin hoe dan ook dat Ajax voor velen nog steeds De club van Nl is.

Dus we kunnen het allemaal vreemd vinden hier, maar de wedkantoren noteren toch wã©ã©r Ajax als titelfavoriet. ....

24 juli 2009 om 23:20

Tuurlijk is Az op dit moment (nog een keer, op dit moment) wel een concurrent van Ajax. En dan heb ik het sportief gezien. Niet qua hoeveelheid supporters, of historie, dat wint Ajax nl hands down. Geen probleem.

De reden waarom hij voor Ajax kiest kan ik ook nog wel voorstellen, onder andere omstandigheden. Nadat hij eerst roept dat hij naar het buitenland wil, wil hij nu ineens naar Ajax ? Meer begrip had ik op kunnen brengen als hij nog een jaar bij Az was gebleven, zichzelf in de kijker spelen in de Cl en dan naar een buitenalndse club gaan. De overstap die hij Nu op Dit moment maakt heeft geen zin.

Je punten:

1) En wat heeft dat met nu te maken ? Sportief gezien (let wel, sportief) is het geen verbetering, wat je ook beweert.
2) Ja en ?
3) Dit is hetzelfde als punt 1.
4) En dus ? Hij wil notabene naar het buitenland !!! Dat zou hij volgend seizoen gekund hebben en was hij voor clubs veel goedkoper geweest, aangezien hij nog maar een 1 jarig contract zou hebben.

Men roept de laatste 5 seizoenen al dat Aax kampioen wordt. Help me ff, hoeveel is dat ook alweer geweest in de afgelopen5 jaar ?

Al met al, wat je zegt slaat nergens op..

Erg blij met de komst van de Zeeuw.nu maar hopen dat Sno en Kennedy snel vertrekken en bijv sarpong en anita voor een jaartje verhuurd worden.er zijn op dit moment wel heel veel middenvelders,maar de transferperiode duurt nog ruim een maand,dus komt wel goed.en alle azfans:ik weet dat het zeer doet,maar ajax is nou eenmaal een grotere club dan az.

24 juli 2009 om 23:23

Voor de duidelijkheid, wat mij betreft is Ajax niet zozeer het probleem. Meer de manier waarop meneer de Zeeuw dit heeft gedaan. Heb het al 1000 keer uitgelegd, helaas door de meeste niet gelezen/begrepen.

Ik hoop alleen dat Ajax wel goed gaat draaien, want zodra het even niet loopt, is de Zeeuw niet de redder, dat zagen we in het gefaalde seizoen van Az.. Maar goed, ik wens hem succes.

de geruchten die ik heb gehoord schijnt zijn keuze gebasseerd te zijn op toezeggingen van de clubleiding die niet zijn nagekomen. Hier schijnt de Zeeuw telleurgesteld in te zijn, en daarom weg te willen.

Off topic; Waarschijnlijk een hypotheek van Dsb Bank afgesloten met woekerrente

Toptransfer van Ajax! Goede en creatieve speler die ze perfect kunnen gebruiken!

Maar toch wel typerend, dat het weer een speler is die naar Ajax gaat die ongemotiveerd bij zijn nieuwe club is! Ik wil hier niks mee zeggen, maar het valt op...

Al met al: Goede transfer van Ajax, alhoewel ik hem toch liever bij ons in Eindhoven had zien spelen

Als Ajax spelers blijft aankopen en niks verkoopt of verhuurt kunnen ze bijna 2 complete selecties maken. Je hebt nu veelste veel middenvelders. Je hebt Aisatti, Anita, Blind, de Jong, Donald, Emanuelson, Kennedy, Enoh, Gabri, Lindgren, Sarpong, Sno, van der Heijden, Vertongen, Luque en eventueel Sulejmani plus nu nog de Zeeuw. Dat zijn 17 middenvelders, beetje te veel vind ik.

Ik ben blij dat de zeeuw is gekomen, goeie speler. Alleen heeft Ajax nu een beetje erg veel middenvelders. Ik heb een opstelling gemaakt maar er kunnen er zo nog een paar bij op het middenveld, maar jammer genoeg zijn er maar vier plekken, dus lindgren, gabri, emanuelson, kennedy konden er ook nog bij, dus eigenlijk hebben ze nu veels te veel middenvelders. Ik heb centraal op het middenveld De Zeeuw neergezet en Enoh/aisatti want die vind ik beide goed.

wel vind ik het vreemd dat de Zeeuw zo graag naar Ajax wilt, het is natuurlijk een mooie club met een grote naam, maar het afgelopen seizoen was Az duidelijk beter en ook al wilt hij een nieuwe uitdaging, Champions League lijkt me tog geweldig om in te spelen en aangezien Ajax de laatse 10 jaar niet meer top is, vind ik het tog wel vreemd, maar ik vind het natuurlijk niet erg

Stekelenburg
v.d. wiel
wielaert
alderweireld
atouba
Rommedahl
Enoh/Asi
de Zeeuw
Vertongen
Suarez
Cvitanich

Ook al wil De Zeeuw naar Ajax ik denk niet dat Az hem zo voor minder dan 6 miljoen laat gaan en Jol wil toch niet meer dan 6 voor een binnenlandse transfer betalen?? Of had ik dat verkeerd begrepen. En over de supporters van Az ik denk wel dat er een groep is die De Zeeuw zullen haten en uitschelden maar dat is bij elke club wel zo als een van de steunpilaren naar de concurrentie verkast, ook al is het bij de ene meer dan de andere.

Wel een relatief laag bedrag voor zo een speler, dit kan Az de kop nog kan kosten vooral als bijv: Schaars weer geblesseerd raakt, het zal moeilijk worden om het succes van vorig jaar voorttezetten.

Klasse gedaan van Ajax. Alleen ik snap niet waarom hij Champions League verruilt.

Goede aankoop van Ajax, al had ik liever als ik De Zeeuw was in de Champions League gespeeld, maar goed.

Stekelenburg
Van Der Wiel
Wielaert
Alderweireld
Atouba
Enoh/...
Aissati
De Zeeuw
Emanuelson
Suarèz
Cvitanich

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren