Jongste prof ter wereld en vader stappen op

Vrijdag, 24 juli 2009 om

De beslissing van Julio César om zijn twaalfjarige zoon Mauricio Baldivieso te laten debuteren in de Boliviaanse competitie is niet goed gevallen bij de clubleiding van Aurora. Het bestuur heeft aangegeven dat César de jongeling niet meer mag opstellen, waarna zowel vader als zoon de club heeft verlaten. Baldivieso hoopt nu op het buitenland.

Baldivieso junior werd afgelopen weekend in het duel tussen Aurora en FC La Paz voor de leeuwen geworpen. De tiener, die afgelopen woensdag zijn dertiende verjaardag vierde en zich na zondag de jongste prof ter wereld kan noemen, deed vijftig minuten mee in het met 0-1 verloren duel. “Ik ben bijzonder trots op mijn zoon. Hij heeft ontzettend veel talent", oordeelde Baldivieso senior na afloop van de wedstrijd.

De clubleiding van Aurora stelde dit niet in twijfel, maar verbood haar trainer wel om César komende week weer mee te laten spelen. Zoon en vader zijn direct bij de club opgestapt. "Waarschijnlijk heeft het debuut van mijn zoon een te grote impact gehad op enkele bestuursleden”, dacht Baldivieso. “Misschien zijn ze mislukt in de persoonlijke sfeer of zijn hun zonen in hun optiek minder succesvol gebleken dan verwacht."

“Je moet weten dat Bolivia het moet hebben van jonge, talentvolle jongens”, vervolgde de 46-jarige coach, die als speler op het WK van 1994 verscheen en aan verscheidene Copa América’s mee deed. “Ik kan Mauricio niet op zijn computer laten spelen omdat bestuursleden van de club hem geen kans willen gunnen.” De oefenmeester hoopt zijn zoon nu onder te kunnen brengen bij een Spaanse club.110 reacties (laatste reactie door alexgfb)

Belachelijk dat je een nog geen 13-jarige laat meespelen, echt schandalig. Die vader moet maar eens gaan praten met een fysiotherapeut wat voor schadelijke gevolgen dit kan hebben voor dat kind.

Grote schande.

24 juli 2009 om 12:34

Ben het volledig met je eens, schandalig.

Maar als dit in Europa was gebeurd was deze man allang voor de rechter gesleept ( kind laten meespelen met volwassenen). Maar jammer genoeg worden kinderen niet over de hele wereld zo goed beschermd. Ik vind dat je spelers mintens 17 jaar moeten zijn voordat ze mogen meedoen. En ik denk dat de Fifa daar ook voor kan zorgen. Want ze hebben niet voor elke bedrijftak wat te zeggen, maar wel over het voetbal. Dus waarom gebruiken ze hun ( macht) recht om dat te bepalen niet?

24 juli 2009 om 15:27

In Nederland laten de reglementen van de Knvb toe dat je vanaf je 16e jaar mag meedoen in het betaalde voetbal.

24 juli 2009 om 16:16

Zo'n jongen moet gewoon nog in de D's spelen. Als hij echt zo goed is laat hem dan maar 1 jaar hoger spelen. Kom op zeg, een jongen van 12 kan toch niet meespelen tegen volwassenen. Die jongen kan zo een erge blessure krijgen en nooit meer voetballen.
Dan praat die vader wel anders.

24 juli 2009 om 12:40

ik denk dat hij niet moet praten met een fysiotherapeut, maar met een psycholoog.. Wat een mafketel, laat die jongen is lekker met leeftijdsgenoten ballen..

24 juli 2009 om 12:50

Inderdaad. Als ik zijn overige uitspraken lees dan heeft ie sowieso een steekje los. Omdat hij niet in het eerste mag spelen moet hij maar computeren en niet meer voetballen. Dat soort strekkingen gaan gewoon nergens over, alsof hij niet bij de B kan meespelen. Die man is gewoon gefrustreerd.

24 juli 2009 om 13:32

Hij zegt dit: “ik kan Mauricio niet op zijn computer laten spelen omdat bestuursleden van de club hem geen kans willen gunnen.”

Dus hij zegt juist dat hij hem Niet op zijn computer kan laten spelen. Beetje opletten graag.

24 juli 2009 om 14:28

Als je zelf een beetje zou opletten weet je wat hij bedoelt. Hij geeft alleen aan dat die vader dus met zijn opmerking bedoeld dat hij zijn zoon niet achter de computer wil zetten als gevolg van het feit dat de bestuurders hem niet laten spelen in het eerste. Terwijl in werkelijkheid hij dus ook in een B-elftal zou kunnen spelen. Het is niet zo dat hij niet kan computeren omdat bestuursleden hem geen kans gunnen... dan snap je de tekst zelf niet helemaal denk ik

24 juli 2009 om 20:19

puur voor het geld doet zijn vader het.
welk ander rede kan er zijn om een kind vn 12 te late voetballen met volwassenen?

24 juli 2009 om 12:44

maar heb je gezien dat er qua lengte niets verschilt tussen de rest van de spelers en de destjds 12-jarige debutant.... alleen de keeper is langer...
dus of de 12-jarige is groot voor zijn leeftijd of de rest is gewoon klein...

24 juli 2009 om 15:16

Bolivianen zijn over het algemeen klein van aard.

24 juli 2009 om 13:06

of naar een psycholoog

24 juli 2009 om 23:37

jullie zeggen nou allemaal schandalig maar als dit jou zoon was en zijn enigste kans was om te laten zien dat hij een echte topvoetballer kan worden zouden jullie die kans niet hebben gepakt voor hem??? stop je eerst in die vaders hoofd voordat jullie hem bekritiseren.

12 jaar is ook wel erg jong... Niet zo vreemd dat het bestuur dit niet wilde.

zonde want als je goed bent moet je gewoon spelen!

24 juli 2009 om 12:15

Dit meen jij toch niet? of wil je gewoon ergens op reageren om mee te doen.
verschil in leeftijd 12 en 25 das groot hoor 12 en 16 is al groot het is te belkachelijk voor worden wat jij hier neerzet.
Dat gaat op vanaf je pas een jaar of 18 bent

24 juli 2009 om 12:51

nee dat heet een eigen mening...mag toch wel?

overigens vind ik 12 ook te jong.
vooral in zo'n competitie.
maarja, wat goed is komt snel.
vraag me alleen af wat papa zegt als zoonlief een kuitbeen breekt, of erger...

24 juli 2009 om 13:02

Een eigen mening is juist goed maar het moet toch wel ergens op gebaseerd zijn.
Waaar gaat het nou over om te zeggen als je goed ben dn moet je spelen. Zie het al voor me als ik me zoon opgeef bij een club en hij is zes en hij heeft het talent van mij, dat hij op 7 jarige leeftijd in het eerste debuteerd. ( dit is wel overdreven maar een voorbeeld op de mening van Verbeek95) want hij is goed genoeg en moet dus spelen.

Even nog over die zoon van mij, die heb ik niet en het talent ook niet voor de duidelijkheid.

24 juli 2009 om 14:42

toen ik in de C zat moest ik met de B meevoetballen, dat valt al niet mee omdat ze fisiek een stuk sterker zijn, laat staan 10 tot 20 jaar leeftijdsverschil...

24 juli 2009 om 12:16

Alsof een 12-jarige dat niveau aan kan, die man is gewoon doorgeslagen. Hij bekijkt alles met een roze bril en denkt dat zijn zoon een ster kan worden. Hij is gewoon niet goed bezig, je kan een 12-jarige jongen, vergelijkbaar met een brugklasser hier niet tegenover voetballers van 30 zetten. En het ergste is zijn arrogante uitspraak dat de bestuursleden eigenlijk jaloers zijn dat hun zonen het niet kunnen. Nee die man zal denk ik en helemaal terecht zijn status als held daar wel kwijt raken.

In Nederland is het verboden om jongetjes onder de 16 te laten spelen in het betaald voetbal. Ik mag hopen dat de Spaanse voetbalbond een vergelijkbare regel kent.

Het is natuurlijk van de zotte dat een 12-jarig jongetje wordt opgesteld in een professionele wedstrijd. Talentrijk of niet. Deze knaap moet tegen zichzelf en tegen zijn vader in bescherming worden genomen.

24 juli 2009 om 12:35

Vast wel, maar het is in Bolivia, dus dat doet er niet echt toe

24 juli 2009 om 15:30

Dirtymind

Ik doelde op de uitspraak van die kinderarbeid bevorderende papa, die aangaf zijn zoon bij een Spaanse club onder te willen brengen.

24 juli 2009 om 13:14

Ik denk ook niet dat het noodzakelijk is dat er in Spanje zo'n regel is. Geen enkele jongen, zelfs Maradonna niet, hoe talentvol dan ook kan op 12-jarige leeftijd meekomen met een senioren profteam. Er zal geen enkele Spaanse club een jongen van 13 opnemen in het eerste elftal.

24 juli 2009 om 14:39

Het staat niet duidelijk vermeld in de tekst, maar ik ga er van uit dat hij zijn zoon in de C-jeugd van een spaanse prfclub wil stallen. Ik denk trouwens niet dat de jeugdelftallen in Bolivia zo kwalitatief zijn. Anders was er wel een jongen uit de A1 van 17 of 18 geweest die meer in huis heeft....

Dit kan ook alleen maar in een land als Bolivia. Ben blij dat het hier nooit zou kunnen gebeuren.
12 jaar is toch echt te jong voor volwassen voetbal. Ik vind 16 eigenlijk al jong maar dat is Mijn mening.

24 juli 2009 om 12:15

Ben ik niet met je eens, als je 16 jaar bent
zijn je spieren zodanig gegroeit dat het geen schade zal richten
bij topsport. Zo mag je bv ook de fitness zaal in als je 16 bent.
Kijk bv naar Rooney en wijnaldum.

24 juli 2009 om 12:18

Ja daar heb jij wel gelijk in dat waren ook jongens die er klaar voor waren op dat moment.
Maar 12 is toch wel wat overdreven. Maar kijk jij hoeft het niet met mij eens te zijn het is mijn mening.
Maar we weten niet hoe het zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen bij die 2 he dus je weet niet of ze er op latere leeftijd last van krijgen.

24 juli 2009 om 13:06

Seedorf was ook 16 toen hij debuteerde. En die kan fysiek nog prima mee dus denk dat het absoluut geen probleem is om als 16 jarige te debuteren. 12 is echter te jong.

24 juli 2009 om 13:40

Pardon? Richt topsport geen schade op bij je 16e? Sorry hier heb je even geen gelijk in, ik ben zelf namelijk werkzaam met sport en begeleid mensen van alle leeftijden. Tot minimaal je 21e is je lichaam nog in groei (spiergroei nog langer!!) en dus zul je tot die tijd heel gedoseert moeten gaan trainen... Ik vrees dat dit in een land als Bolivia niet mogelijk is...

24 juli 2009 om 13:44

Ja maar er zijn hier mensen die kijken n aar splers die helemaal zijn volgepropt met spierversterkende spullen en die topt hun 40 goed functioneren maar daarna niet verder kijken.
Ik vind het ook niet ideaal om op je 16e al met toppsort bezig te zijn.

24 juli 2009 om 15:32

Wat jij hier zegt, Gaede, is 1 van de vele theorieen in de medische wetenschap. Zoals bijna iedere wetenschap wel over ieder onderwerp verschillende theorieen heeft.

Ik denk dat het heel erg persoonsgebonden is en dat je niet Zwart -wit kunt stellen dat veel sport op jonge leeftijd per definitie wel of niet goed is.

daarbij ben ik er wel van overtuigd dat Topsport, in zijn algemeenheid, nooit goed kan zijn voor een lichaam. De mate van overbelasting die een speler moet verdragen tijdens zijn carriere lijkt mij te zwaar om gezond te zijn.

Het is verstandin om deze jongen gewoon in de jeugd te laten voetballen.
Kijk is naar die trap die hij krijgt ziet er onschuldig uit,
maar voor een 12 jarige jongetje die nog in de groei zit komt zoiets hard aan.
Vader is heel ambitieus , maar moet nog gewoon een jaar of 4 wachten
zodat hij echt klaar is voor het grote werk.

Al ben je nog zo goed op je 12e kan je echt nog niet in een eerste elftal spelen hoor. Zo/n jongen wordt toch onderste boven gelopen.

Dit soort dingen kunnen toch eigenlijk helemaal niet gebeuren!? Wat haalt in de eerste plaats een trainer en in de tweede plaats een vader in zijn hoofd om een 12 jarige in een volwassen competitie neer te zetten? Het bestuur heeft in dit geval goed gehandeld. Vader mag wel eens achter zijn oor gaan krabben.

Het is voor de jongeling leuk om een keer in een echte grote wedstrijd mee te spelen, maar hij heeft er natuurlijk niets te zoeken. Zijn lichaam is er bijvoorbeeld echt niet op berekend dat kerels van 90 kilo op zijn benen in glijden. Verder zal het in de kleedkamer ook niet echt een succes zijn, wanneer men onder elkaar aan het praten is. 'hoeveel chicks heb jij geregeld?' 'eehm, ik heb 3 pokemons gevangen...'

Dacht sowieso dat er al een leeftijdsgrens bestond op kinderarbeid. Bij een leeftijd van 16 jaar ben je toch pas echt wergerechtigd? Hoe je het ook wend of keert, voetbal is topsport en werk. Daar heeft een jongeling van 12 nog niets te zoeken. Lekker tussen de de mannen van B of al A rondlopen en nog een aantal jaar 'de beste kunnen zijn.' Dan is die transfer naar Engeland, Spanje of Italie heus wel dichtbij.

Debuteren op je 16e is ook geen ramp...

En wanneer krijgt de jongen de kans om kind te zijn?

Huh.. is hij 12 jaar? Vind je het dan gek dat ze hem nog niet laten debuteren. veels te jong.

Is deze gast wel goed bij zijn hoofd? 12 jaar! Laat hem over 4 à 5 jaar nog eens proberen.

ej ga niet zeggen dat hij 12 is hij is zwaar illegaal man kijk hoe groot hij is, kan noooit eerder 16 ofzo

24 juli 2009 om 12:24

Als je het over die kerel op de foto hebt, dan denk ik eerder dat dat zijn vader is in plaats van de speler (a)

Dit is niet normaal, die trainer/vader is niet goed wijs. En moet je ook zien hoe zo'n ego die jongen uitstraalt in het veld daarom werd hij ook onderuitgehaald maarjah wat wil je ook met zo'n vader.
16 jaar is al jong maar dan zou het kunnen, maar om maar even een voorbeeld te noemen ik debuteerde op 15 jarige leeftijd bij ons eerste, maar puur omdat het een klein dorp is en ze niet veel spelers hebben en 4e klasse spelen, dan vind ik het vrij normaal maar op 12 jarig leeftijd in de profcompetitie van Bolivia sjonge jonge..

In de plaats van z'n eigen vader, redt het bestuur de jeugd van die jongen. Belachelijk.

Als je die tackle ziet zou je als team die overtredingmaker toch even goed aan moeten pakken. Dat was ook alleen maar om omdat z'n tegenstander een jochie van 12 was.
Maar ik weet niet wat schandaliger is. De overtreding of die jongen uberhaupt laten spelen. Dan ben je ook een matige trainer want hoe goed die jongen ook mag zijn hij zal het altijd afleggen tegen elke speler die maar in het veld rondloopt. Daarvoor is hij gewoon niet sterk genoeg. Krijgt ie nog een doodschop op de koop toe. Leuke vader/trainer heb je dan als die de wijsheid niet in pacht heeft.

24 juli 2009 om 13:04

Het is ook schandalig dat zijn teamgenoten gewoon even doorvoetballen terwijl die jongen schreeuwt van de pijn. Dan hoor je de bal meteen uit te spelen.

24 juli 2009 om 14:38

Hou toch op man... het bovenbeen van die speler komt tegen zijn bovenbeen. Hij wordt niet geschopt of wat dan ook en het dan uitkermen alsof het een doodschop is.

12 jaar en nu al van deze trekjes, beetje jammer!

Ik weet niet of jullie de rest hebben gezien, maar hij staat daarna gewoon weer op en speelt door !

dus niet zo overdrijven omdat hij toevallig 12 is, de overtreding is helemaal niet schandalig of wat dan ook. Hij schopt hem niet hij veegt hem met zijn bovenbeen tegen zijn bovenbeen.. dat het jochie dan gelijk gaat janken en om zijn moeder gaat roepen is de fout van de trainer / vader want die moet hem idd natuurlijk gewoon niet opstellen.

belachelijk dat een jongen van 12 in de selectie van die club zat dat kan niet.
en wat een vieze overtreding van die boliviaan op die jongen

24 juli 2009 om 12:29

Ja hoe moet je anders reageren? Het is misschien een onhandige tackle, maar zoiets is niet echt uniek in voetballand. Die speler kan moeilijk in zijn achterhoofd houden dat het hier gaat om een 'ventje.' Moet hij zich inhouden omdat hij de vader van die speler zou kunnen zijn? Over competitievervalsing gesproken. Mijn tip is dan: stel alleen maar de mini's op, want dan moeten de profs zich zo inhouden, dat ze alleen maar kunnen verliezen. Niet te hard op goal schieten, want de keeper is nog maar 10. Geen tackle inzetten, want de spelers zijn nog jong.... Kan natuurlijk niet he

Pff 12 is ook wel erg jong hoor, als hij nou 16 is en uitzonderlijk goed, dan snap ik het nog, maar 12 gaat helemaal nergens over natuurlijk

dit kan toch niet hij is pas 12 en speelt tegen routines. dit is echt een schande het is ook fysiek niet goed voor hem

Die wedstrijd dat hij debuteerde werd hij nog getackled ook en toen was het huilen
Maarja, lekker tegen zijn 16 terug gaan

elke ouder vind zijn eigen kind talentvol!
Dat wil niet zeggen dat hij dat ook echt is.

Ik weet bijna zeker dat hij hem alleen in het eerste elftal laat spelen omdat het zijn zoon is

Hmm, als ik zo naar dit filmpje kijk zie ik toch echt een jongen van wat zal het zijn, 16-jarige leeftijd! Bij een 12-jarig jongetje denk je toch aan een ukkie van de 1,50m?

Schandalige overtreding trouwens van die speler! Maar je wordt ook wel voor gek gezet als je tegenover een 12-jarig jongetje komt te staan...

Schandalig!
Is die vader wel goed in zijn hoofd??
Zou hij niet als een volwassen vader moeten denken? en dus zijn zoon niet opstellen en later als hij jaar of 18 is de kans geven??
Als die jongen echt talent heeft, dan vangen de grote clubs hem vanzelf wel op!
Tegenwoordig in ieder geval!

Nou jah.. zo'n schandalige overtreding was het niet.. Jongetje wacht er juist op en de trap was niet vol, met andere woorden.. een kleine kindje die ff moest huilen en de wondersponsje nodig had!! Wat ik erger vind.. is dat door zo'n klein jochie 21 andere spelers en staf niet te vergeten bijna gaan vechten!

Het is zeker onverantwoord om zo'n jochie te laten spelen! Als vader moet je juist nadenken over de risico's die tijdens zo'n wedstrijd kunnen meespelen..

Wat ik in dat filmpje zie is ook niet veel goeds, enige wat hij doet is bal terugspelen en aanstellen. Zoals (ik geloof) Evert ten Napel (of Frank Snoeks) al zei: Als je zo kunt rollen ben je niet geblesseerd, maar kun je wel geblesseerd raken.
Doe hem maar wel lekker terug bij de D-tjes of C-tjes.

Ben het helemaal met Bayram en Sjoerdozer eens.. Niks aan toe te voegen!

wat een mafketel
ik speel soms tegen jongens die 2 jaar ouder zijn en 2x zo breed en 1 kop groter
25-12=13 jaar verschil
als je dat hier ziet dan is die 25-jarige paar koppen groter
wat een mafketel

dus ik geef hier bijna iedereen gelijk

Heeft hij ook nog meer gedaan dan 2 keer de bal terugspeelt?

Zeer onverantwoord om zo iemand te laten spelen. 12 jaar is die niet goed snik? Ik heb al zo lang naar dit filmpje gezocht eindelijk! Dank je! Die overtreding is ook helemaal niets mis mee. Maar daar kan dat jongetje niets aan doen. Fysiek loop je op zo'n moment nog zo zwaar achter. Schandalig om hem te laten debuteren. In plaats dat de vader denkt dat die het beste voor heeft voor zijn zoon zou dit wel eens een hele vervelende wending brengen aan zo'n jongen.

haha wat een 'doodschop' was dat zulke tikken krijg je op amateur niveau geregeld...

Verder is het natuurlijk schandalig dat z´n vader hem nu al opsteld tegen volwassen mannen die iets meer kunnen incasseren en iets meer kunnen uitdelen.

hallo ? dit is tog niet normaal meer , je zag ook hij krijgt een klein tikje en hij heeft wel 2 keer zoveel pijn als een man van 25 , dit trainer ( vader ) is echt niet goed bij zijn hoofd.
die jongen hoord gewoon in de C1 ofzo te spelen

hij heeft ook gewoon nummer 10 zag ik net , haha

Tja vader. Laat hem maar spelen, maar dan niet gaan janken als je zoon kreupel getackeld wordt he.

Niet verstandig en ik begrijp de beslissing van de club dus. Als hij zestien was geweest was het een ander verhaal, want dan zou je fysiek al wel mee kunnen doen.

Waarschijnlijk dacht zijn vader dat hij een soort "maradonna" is.. Die meteen iedereen
het veld afspeelt. Maar, dat was niet mogelijk. En dat zag vader/zoon in, daarom verlieten ze ook de ploeg.

Is wel wel erg jong 12 jaar, maar stiekem wou ze vader hem gewoon laten opvallen bij clubs als Chelsea,real Madrid enzo die zijn wel zo gek om een 12jarige jongen een contract aan te bieden.

T triest voor woorden dit... Ik erger me vooral aan het feit dat het spel een aantal minuten stil gelegen moest worden omdat er een tackle werd gepleegd op dat ventje, die vervolgens tranen met tuiten huilde..

wat een talent he! in 50 minuten 2 tikkies terug zien geven .. en dan al volgens papa een uitstekende wedstrijd.. naja weinig fout gedaan iig ..
gelukkig spelen ze teamgenoten ook gewoon door zonder naar hem om te kijken pas als de bal per ongeluk uit het spel is gaan ze huilen bij de scheids...
Kortom, er moet een minimum leeftijd op komen

24 juli 2009 om 13:17

That's right.

Hij heeft wel heel veel vertrouwen in zijn zoon?! En ook nog zo'n arrogante uitspraak naar het bestuur toe. Te gek voor woorden!
Ik snap de rede hier niet achter:s Wilde hij zijn zoon laten zien aan de rest?! Maak dan een filmpje van een wedstrijd waar hij meedoet in de C1 en laat dat en een Chelsea enz. zien!

P.s hij heeft ook nog is rugummer 10?!

24 juli 2009 om 13:25

c1 ? Als je 12 jaar bent speel je nog in de D zelfs. Dit is echt belachelijk voor worden je bent toch veelste jong daarvoor al :s

herinnert iemand zich nog Freddy Adu, die op 14-jarige leeftijd debuteerde. maar omdat hij toen al een sterk lichaam had praatte niemand over of hij het lichamelijk aan kon. dat deze jongen tengerder is betekent nog niet dat hij niet mee kan op het niveau. ik zie ook niet dat hij extreem getalenteerd is op de video, maar ik maak me meer zorgen over het mentale aspect. kan hij tegen het provoceren, en weet hij wat er verwacht wordt op een dergelijk niveau?

Die man is goedbezig! wegwezen uit de voetballerij! Zijn zoon kan misschien wel over een paar jaar een goed voetballer zijn, als hij dan al niet bond en blauw is geschopt door mannen die 10 jaar ouder zijn! maar die ''coach'' heeft dus totaal niets te zoeken in de voetbalwereld!

de lengte kan kloppen.
ik ben 13 en rond de 1.85

maar wat was zijn salaris dan bij die wedstrijd ?:$

hij is overegens veels te jong voor het eerste laat hem dan lekker bij de jeugd spelen wat hier knvb heet.

als je 12 bent speel je in de D of eerste jaar C ligt er maar aan wanneer je geboren bent maar dat feit doet er niet toe dit is toch van de zotten 12 jaar en dan laten debuteren die vader mishandeld zijn eiegn kind deze man moeten ze opsluiten in een Tbs-kliniek want deze man spoort echt niet

belachelijk!!!! hij hoort gewoon met de jeucht mee te spelen, een jongen van 12 kan dan echt niet aan hoor tegen mannen van 20 en 35 te voetballen.
als hij een trap krijgt kan dat zijn voetbal cariere verpesten.
kinderen hoor niet tegen mannen te voetballen!

Misschien wel goed dat deze jongen wanneer hij echt zoveel talent heeft, opgenomen word in de jeugd van Manchester United, die een goeie jeugdopleiding kent! Hij hoeft nog niet hoog te spelen maar opnemen in een jeugd team lijkt me wel een slimme zet!

Sjongejonge wat een idioot, je gooit toch niet een twaalfjarige voor de leeuwen? Dat is gewoon spelen met vuur! Wat als dat ventje 'per ongeluk' invalide wordt geschopt?

Wat lopen jullie nou slap te lullen over 'schadelijke gevolgen' Die jongen is alleen maar jong hoor, hij is geen verstandelijk gehandicapt.. ik zie het probleem niet zo, die jongen loopt net zo veel gevaar als de andere spelers op een blessure. Trouwens, die jongen stemt er zelf toch ook mee in.

24 juli 2009 om 15:22

Die jongen heeft zoals je al aangeeft net als de andere spelers kans op een blessure, echter, met dien verschille dat het lichaam van deze twaalfjarige speler brozer en kwetsbaarder en is en dat zijn lichaam nog lang niet volgroeid is. Met het oog op de toekomst is het dus volkomen onverantwoord om deze jongen aan zulke risico's bloot te stellen. En ja, hij stemt er inderdaad zelf mee in, maar zou hij dat ook gedaan hebben als hij de gedachtengang en de routine van een volwassen prof zou hebben gehad? Het lijkt me sterk eerlijkgezegd.

24 juli 2009 om 15:49

"die jongen stemt er zelf toch ook mee in"??? Dat is het grootste kulargument dat je maar kunt bedenken.

De kern is nu juist dat deze jongen, die dus ook te jong is om de gevolgen van het meespelen op het hoogste niveau nog niet kan bevatten, tegen zichzelf en tegen zijn gestoorde vader in bescherming moet worden genomen. Dus of hij ermee instemt of niet, dat is volstrekt irrelevant. Het is en blijft kinderarbeid en het is en blijft volstrekt onverantwoord om dit toe te staan. Dat bestuur van die club heeft helemaal gelijk!

Als het z'n zoontje niet was had die hem ook nooit laten debuteren!
Kzou het zelf wel willen voor veel publiek enzo....
Met nr. 10!
En als je dan de gelijkmaker scoort dan zou het helemaal geweldig zijn!

freddy adu was 14 jaar dus snap het probleem niet zo

24 juli 2009 om 14:20

Freddy Adu z'n echte leeftijd weet niemand want er zijn helemaal geen papieren van hem bekend. Dus hij is net zoals ze vaker doen geschat op leeftijd. raar maar waar.

24 juli 2009 om 15:51

Zelfs als we ervan uitgaan dat freddy Adu 14 was, dan nog gaat de vergelijking mank. Niet alleen het verschil van twee jaar, maar ook het feit dat Adu fysiek opgewassen bleek tegen volwassen spelers (wellicht ook omdat hij geen 14 was, maar ouder. iets wat in Afrikaanse landen vaker voorkomt trouwens). Deze 12 jarige is dat duidelijk nog niet.

Dus, vergelijk slaat nergens op.

12 jaar, het is is geweldig voor die jongen, maar naar mijn mening kan hij beter met zijn leeftijdsgenoten voetballen
Er stond laast ook een onderzoek in de Vi over dat als spelers te veel met oudere (jeugd) spelers speelt, en te veel moet bijbenen. Deze spelers te weinig rust krijgen en het hun groei vertraagt.
Dit zou de rede kunnen zijn dat vd vaart en sneijder niet zo groot zijn.
Bij Feyenoord paken ze dit nu goed aan. en de jeugd teams gaan ook beter spelen.

Dus het is voor de ontwikkeling van deze jongen beter om met zijn leeftijdsgenootjes te voetballen, en af en toe met een hoger team mee trainen zou dan oke zijn.
Of geef dit talent extra uitdagingen door orgineel oefenstof te bedenken, en hem extra te trainen of prikkelen.

Maar het is natuurlijk niet normaal dat hij nu al zijn debuut maakt.
Denk dat die vader dan ook niet helemaal 100 is.
Een jongen van 12 kan toch nooit beter spelinzicht/ snelheid/schot/passing hebben dan een man van 28???

zag je op 1:05 hij vreselijk onderuit werd geschopt
en trouwens die fredie adu debuteerde op 14 (0f 15 )jarige leeftijd in de amerikaanse mls

die jongen moet pas over 4 jaar debuteren dit is toch te vroeg
echter mensen kap met die reacties dat hij invalide wordt getrapt want het maakt niet zo verschrikkelijk want in de jeugd trappen ze evenveel als bij de senioren ik kan het weten doe al vanaf me 12e mee met mijn pa's senioren voetbal team

24 juli 2009 om 14:10

Dat is dan toch precies hetzelfde?

We hebben het hier over een land waarin kinderen ook veelal veel zwaarder werk doen, ik vraag me alleen af wat zo'n vader bezielt om zo'n jongen zo jong al onder druk te zetten, maar goed zo staan er wel meer langs de zijlijn!!

haha weetje wel waarom die jonge speelt, door zijn vader. die kerel van 12 kan nooit fysieke duels winnen. kijk die filmpje hij wordt al snel gevloerd en moet met een wissel eruit.

die filmpje staat trouwens ook op voetbaltube

Zo te zien waren zijn "medespelers" ook erg blij met het opstellen van dit kind! Echt belachelijk! Gewoon minimum leeftijd invoeren.

Het grote verschil waaraan voorbij wordt gegaan door velen hier is dat er wordt gesproken over de jongste Prof voetballer ter wereld. en daar zit wat mij betreft ook het probleem. En het grote verschil met iedere getalenteerde voetballer in nederland die op 13 of 14 jarige leeftijd al zijn debuut maakt in het eerste van de plaatselijke amateur club.

Het gaat hier gewoon om kinderarbeid. dat een jongen van 13 met volwassen voetbal hoeft niet te leiden tot extra forse blessures. dan wanneer hij met leeftijds genoten voetbalt. Het kan en mag nooit de bedoeling zijn dat wanneer we over voetbal praten dat er voorbij wordt gegaan aan de rechten van het kind namelijk om te spelen. naar school te gaan en alle dingen te doen die kinderen doen. Wanneer je op die leeftijd al structureel met volwassenen om gaat en hard moet werken is er gewoon spraken van kinderarbeid en dat is bij wet nu eenmaal verboden bij wet.

haha hij komt erin met nummer 10 terwijl een andere speler dit in het veld ook al aan heeft heb nooit geweten dat dit mocht

Ik speelde toen nog met lego man!

Ik ben 3 jaar ouder dan deze man maar die man (trainer) is een beetje gek alhoewel ik zijn bedoeling snap.
Hij wilde gewoon dat zijn kind heel erg beroemd werd en dat hij in de gaten gehouden moest worden.
Nou dat ga ik zeker doen zal wel talent hebben.

Whahaha, hij krijgt een keer de bovenbeen van de tegenstander en ligt al gelijk knock-out wel triest eigenlijk .

Maar de bestuur heeft aan de ene kant wel gelijk, de jongen is pas 12, als hij echt zo'n talent is moet hij nu elke dag zijn lichaam, fysiek en conditie gaan trainen misschien komt hij dan op zijn 15-16e alsnog in het team en speelt zich in de kijker van diverse topclubs : Real, Man Utd, Inter, Arsenal etc. Maar aan andere kant zou wat zijn zeg, die jongen is 3 jaar jonger als mij en speelt al betaalt voetbal, respect .

Heeft die knul nog iets kunnen betekenen voor zijn team in die wedstrijd? of speelde hij voor spek en bonen mee?

Te schandalig voor woorden. Je zal maar zo een gestoorde vader hebben. Een kind van 12! Zie je het al voor je dat het hier in Nederland zou gebeuren? Geloof toch echt dat je dan strafbaar bent aangezien je pas op je 15e mag werken. (en dat is naar mijn mening profesioneel voetballen).

Of het daar nu een aanzienlijk niveau is of niet, dit soort dingen mogen natuurlijk niet. Stel dat je een type materazzi tegenover zo'n jochie heb staan. Kan de ubertrotse pappa zijn kindje voortaan voorduwen in een stoel op 4 wielen.

Dat hij dan nog opstapt bij de club zegt misschien wel erg veel over het Iq van die vader. Als je dat niet in ziet en het wijt aan jarloezie ben je naar mijn mening compleet gestoord. Op je kind hoor je zuinig te zijn.

Nee, een vriend van me is Boliviaan en hij schijnt vreselijk gespeeld te hebben. Dus waarschijnlijk een op hol geslagen kerel.

Ik hoop dat we deze jongen over een paar jaar op de velden kunnen zien want het maakt niet uit hoe goed je kan spelen (ook al speelt hij als Messi op de leefttijd van 12) het kan gewoon niet!!!!

Ik denk dat het tijd wordt voor die vader om een psychiater op te zoeken

Ik vind 12 jaar egt veels te vroeg om in het 1e te debuteren eigenlijk vind ik 16 ook nog te jong maar er zijn nou eenmaal jongens van 16 die die stap wel aankunnen, maar voor het merendeel is het toch te vroeg!
Als je het filmpje ziet zie je dat deze jongen geen enkele meerwaarde aan het team toegevoegt, dat die talent heeft zal best kunnen maar met talent alleen kom je er niet. In het filmpje is te zien dat die niemand durft te passeren en steeds balletje terug legt. Nou waarom laat je dan in godsnaam zon ventje debuteren als die ng geeneens lef heeft om een actie te maken wat trouwens een jongen van 16 wel zou hebben!
Ik vind dat 18 jaar een mooie leefdtijd is om te debuteren in het 1e. Je bent volgroeid en geestelijk ben je zeker verder, de meesten dan.

Die vader is gestoord, en neemt die jongen mee in zijn gestoordheid! Hij zal vast talentvol zijn maar dit gaat ergens meer over!

12 jaar is duidelijk te jong, hij kan er dan gewoon nog niet klaar voor zijn. Als die voetballend het niveau al aan zou kunnen dan fysiek sowieso niet. Zie je ook wel in het filmpje, hij krijgt 1 tikje en ligt gelijk 3 uur op de grond (kan ook de cultuur zijn natuurlijk )

13 jaar,kom op man,die jongen hoort op die leeftijd op school te zitten
Wat een waardeloze vader zeg,dan mag je zoon zoveel talent hebben maa dit kan niet,wat een opvoeding zeg??
Heb er totaal geen woorden voor.

Haha is wel opvallend hoe die tegenstander die jongen neerhaalt, hij zal wel niet in de gaten hebben dat het om een jongetje van 12 jaar gaat. Volgens mij boeit het die vader niet dat zijn zoon daar op de grond van de pijn huilt. Wat een gek! Zo goed zal die jongen niet zijn, alleen omdat die trainer de beslissingen neemt, stelt hij hem op!

ik vind pas dat je na je 16 de mag debuteren als Walccot bijvoorbeeld.

Had ik maar zon vader maar het is natuurlijk wel te gek voor woorden. Maar dat kereltje is ook dom. Hij lokt het ook uit. Laat hem dan maar in de C spelen als hij zo goed is. En dan na 1 jaar glijk naar B. Ik denk dat hij de volgende dag zo moe was en zoveel spierpijn had dat hij om 6 uur smiddags uit bed kwam

Deze gozer is zo geen 12 jaar.. Dat zie je gewoon aan alles. gedrag als ie praat.. een kind van 12 kijkt constant de camera in hij niet.
Anyway schandalig maar wel grappig krijgt 1 tik meteen K.o xd.

is die zo goed dat die met volwassen speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren