Eriksson aanvaardt functie bij vierdeklasser Notts County

Woensdag, 22 juli 2009 om

Sven-Göran Eriksson is weer werkzaam in de voetballerij. De voormalig bondscoach van Engeland en Mexico gaat aan de slag bij Notts County als technisch directeur. Dat meldt de club uit de League Two, het op drie na hoogste niveau, woensdagmorgen. De 61-jarige Zweed zal eveneens aandeelhouder worden van The Magpies.

Eriksson, die vijf jaar lang The Three Lions onder zijn hoede had, werd in april ontslagen als keuzeheer van Mexico. Na zijn congé werd de Scandinaviër onder meer met Portsmouth in verband gebracht. Notts County meldt dat de hoogte van het salaris van Eriksson zal afhangen van de prestaties van het elftal binnen de lijnen.

Eriksson was in clubverband bijzonder succesvol. Als hoofdtrainer van onder meer Benfica en Lazio won de Zweed diverse hoofdprijzen zoals de landstitel in Italië en de voormalige Europa Cup II. Na zijn periode als bondscoach van Engeland ging hij aan de slag bij Manchester City, waar hij na een jaar werd vervangen door Mark Hughes.



Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door ebing)

Notts County? Verrassend...

Dat word een flinke uitdaging voor Eriksson.
Het zou leuk zijn als we over een jaar of 5 ineens Notts County in de Pl hebben.
Deze man is in iedergeval voetbalintelligent genoeg om een club hogerop te helpen.

hoe ver wil je gaan als coach voor geld, sorry hoor maar ik vind dit echt een gevalletje zakkenvullen. Anders kan ik me niet voorstellen dat je daar td wil zijn.

Aanbiedingen van clubs uit de premierleague afslaan om bij een 4e klasser te gaan werken.

Geen ambities meer!!!!!

22 juli 2009 om 08:36

Dit is juist een teken van ambitie. In clubverband als trainer heeft hij al veel bereikt en nu probeert hij dat als technisch directeur bij een laaggeklasseerde club. Bovendien zal hij het niet voor het geld doen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ( als hij al meer zou verdienen) hij meer verdient bij een vierdeklasser dan bij een club uit de premiership.

22 juli 2009 om 08:44

hij wordt mede aandeelhouder, tevens willen ze zijn salaris natuurlijk niet noemen, is afhankelijk van de prestaties. Puur geld allemaal.

En ericsson hoeft toch echt niet meer bang te zijn op zijn leeftijd dat hij het niet kan brengen als Td hij heeft zoveel ervaring in het topvoetbal dat hij bij bijna elke club als Td aan de gang kan gaan. Ook in de premier league.

En op zijn leeftijd lijkt het mij niet dat hij nog heel veel ambities heeft om in dit vak door te blijven groeien, en over een jaar of 4 nog een stapje omhoog te doen. Dan is hij 65. Nee dit moet wel puur geld zijn, als hij nou nog iets met deze club had of zo, dat hij er voor heeft gespeeld of getraind dan kan het nog iets anders zijn. Maar dat is beiden niet het geval dus emotionele binding zit er ook niet bij.

22 juli 2009 om 08:50

Het lijkt jou niet dat hij nog veel ambities heeft zeg je, maar dat blijft speculeren. Bovendien gaat het er niet om dat hij in dit vak door wil groeien. Nee, na jaren als trainer wil hij het proberen als technisch directeur. En juist op die leeftijd willen sommige mensen eens wat anders.
Jij zegt bovendien dat hij bij bijna elke club aan de gang kan gaan. Als Ericsson echt zo'n geldwolf was geweest als jij zegt was hij wel bij een willekeurige premiership-club aangesteld. Het feit dat hij aandeelhouder wordt, betekent niet automatisch dat dat hem veel geld zal opleveren. Zo ver ik het begrijp krijgt hij aandelen in zijn bezit. Deze kan hij kopen, of houden met het oog op de toekomst. Maar dat is dan eerder een slimme investering dan dat hij een geldwolf is.

22 juli 2009 om 09:07

40.000 pond per week word beweerd door diverse engelse sites.

Neemt niet weg dat dit een uitdaging is

22 juli 2009 om 15:15

deze ploeg is net overgenomen door een sjeik.
toen dat bekend was heeft ericson meteen getekend.

Dat wordt een omschakeling. In plaats van het kopen van dure toppers ineens 'veredelde' amateurs uitzoeken.

je kan maar ergens heen gaan zeg: vierde klasser!!!!!!!

Zo zeg, die Eriksson is of diep gezonken of houdt gewoon erg veel van het spelletje dat voetballen heet. Als het dat laatste is dan chapeau voor Eriksson

misschien wil hij laten zien dat hij spelers en clubs echt beter kan maken!

Zo deze man is toch ook wel ver weggezakt. Ik vond hem 10 jaar geleden een schitterende trainer en misschien wel 1 van de beste ter wereld. Dat hij nu zo laag gaat coachen is toch wel een enorme uitdaging voor hem. Neemt niet weg dat hij redelijk veel verdiend om op zo laag niveau te gaan coachen.

Misschien had het artikel er even bij kunnen zeggen dat Notts County een week of 2 geleden is overgenomen door een Arabische Investeerder?

Notts County is in 2009 inderdaad overgenomen door een consortium uit het Midden Oosten, maar met een Engelse comercieele man die de boel leid.

Bovendien is Notts Country de oudste professionele voetbal club ter wereld, dus der kan best emotionele waarde aan zitten.

Zoals sommige beweren is dit Eriksson alleen om het geld te doen en is hij ver afgezakt, Dat lijken mij persoonlijk toch wat domme opmerkingen.

- Als het hem om het geld te doen was, ging die toch lekker naar Saudi-arabie of China ofzo, natuurlijk zal hij hier ook een leuk zakcentje krijgen maar niet vergelijkbaar met permier league bedragen

- De man is al wat ouder, dus kan hij dit toch als een leuke uitdaging zien (dus dat hoeft toch niet per se te zijn omdat hij niet beter zou kunnen krijgen) Ik vind het juist wel van respect tonen dat je je als zo'n ervaren coach/t.d zo in het diepen wil gooien. Bovendien zal dit hem een hoop minder stress opleveren dan een erkende top-club

Als je als kleinere club hogerop wil komen moet je toch ervaren mensen in dienst nemen, lijkt me niks vreemds aan. Ik ben wel benieuwd hoe ver Notts County kan rijken in de komende 3 jaar!

We zullen zien wat het gaat worden daar bij Notts County. Ik vind het altijd wel interessant om te zien hoe men probeert kleine clubs hogerop te gaan brengen. Ik denk dat dit een goede eerste stap is.

Hij is (k)notts gek die Sven
leuke avontuur ben benieuwd wat hij daar flikt misschien Fa cup glorie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Notts County

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Nicky HuntVerdediger10
Shaun BrisleyVerdediger11
Jorge GrantVerdediger11
Carl DickinsonVerdediger10
Matt TootleVerdediger10
Hayden HollisVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Notts County.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren