Update: Cissokho doorstaat keuring Lyon

Zaterdag, 18 juli 2009 om

Olympique Lyon heeft opnieuw zaken gedaan met FC Porto. Na de transfer van spits Lisandro López is nu ook linksback Aly Cissokho op weg naar het Stade Gerland. De clubs bereikten een akkoord over een overgang van de linksback. Cissokho is momenteel op weg naar Lyon om de transfer af te ronden. Hij zal voor vijf jaar gaan tekenen bij L'OL.

Aanvankelijk vormde de medische keuring een mogelijk struikelblok. De 21-vleugelverdediger kwam onlangs namelijk niet door de keuring bij AC Milan kwam. De Italiaanse grootmacht wilde de Fransman graag aan haar selectie toevoegen, maar ontdekte een tandprobleem dat op latere leeftijd kan uitmonden in pubalgie. De transfer ging daardoor niet door.

Lyon lijkt het risico wél te willen gaan nemen en heeft met Porto een akkoord bereikt over een transfersom van naar verluidt vijftien miljoen euro. Cissokho heeft er slechts enkele maanden bij Porto opzitten: de landskampioen nam hem halverwege het afgelopen seizoen voor drie ton over van Vitória Setúbal. Na Lucho González en López is Cissokho de derde speler die deze zomer vertrekt bij Porto voor een avontuur in Frankrijk.

Update 21:06 uur: Cissokho succesvol gekeurd
Aly Cissokho maakt definitief de overstap van FC Porto naar Olympique Lyon. De Franse vereniging maakt op de officiële website bekend dat de Fransman de medische keuring van dokter Emmanuel Orhant succesvol heeft doorstaan. De 21-jarige linkerverdediger tekent in Lyon een overeenkomst voor vijf jaar en wordt aanstaande maandag gepresenteerd aan pers en publiek.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door Vitel)

Die clubs in Portugal cashen wel flink met hun spelers.

De scouting bij de grote clubs zit wel snor, als je ziet dat spelers voor een paar ton overkomen, en binnen één of twee jaar vertrekken naar Europese (sub)toppers zijn ze daar goed bezig.

Hier in Nederland wordt pas gekocht als ze top zijn, en wordt het heel moeilijk die spelers te halen, en vertrekken ze alsnog naar het buitenland...

18 juli 2009 om 19:05

Ben ik niet helemaal met je eens ajaxftw.

In Nederland koopt men ook in als een speler nog goed moet worden maar in Portugal verkopen de subtoppers/middenmoters voor hele kleine bedragen hun spelers aan de topploegen Porto, Benefica en Sporting.
3 Ton en binnen een half jaar verkopen voor 15 miljoen gebeurt in Nederland niet.
Als Ajax een speler van Fc Utrecht wil kopen voor 3 ton worden ze hardlachend terug naar Amsterdam gestuurd.
Vandaar dat Portugal Europees meer succes heeft hoewel de gehele competitie slechter is dan de Nederlandse maar de topploegen kunnen voor weinig geld alle toppers uit Portugal halen.

On: Porto heeft al een vervanger met Pereira voor Cissokho.
Deze speler werd een paar maanden geleden over genomen van het Roemeense Cluj.
Jammer dat elk jaar daar de beste vertrekken maar toch zie je dat ze elk jaar ook weer niet verzwakken en nieuwe toppers hebben staan.

18 juli 2009 om 19:09

Ga alsjeblieft niet bij elk artikel over Nederlandse clubs praten als het niks te maken heeft met het onderwerp

18 juli 2009 om 19:15

@nieuweling
nouja, misschien niet direct, maar als Ajax vroeg scout bij een goede club, kan ajax een speler heel goed maken, en er heel veel aan verdienen.

Inderdaad, als Ajax aanklopt voor een speler bij Utrecht, en zij bieden drie of vier ton, worden ze inderdaad terug gestuurd, en keihard uitgelachen.

Desondanks kan een middenmoter in Portugal, een middenmoter van hier ook wel, althans, dat denk ik.

Wat er nu gebeurd is dat Nederlandse sub toppers hun spelers niet meer zomaar naar de Nederlandse top laten vertrekken, en dat is wel jammer.

De top clubs zouden gewoon veel eerder actie moeten ondernemen, want zou Berg 1,5 jaar geleden voor 7 miljoen naar Ajax zijn gegaan?, denk het wel.

Hetzelfde geldt voor een Wijnaldum, Elia, Arnautovic etc... het lijkt er alleen op dat ze bij ons niet opletten , en pas een speler interessant vinden wanneer deze de beste of de gevaarlijkste bij zijn eigen club is.. Logisch dat je dat ineens een stuk meer betaald, een beetje risico, en goed scout werk moet geld besparen.. of zie ik dit verkeerd?.

18 juli 2009 om 19:15

In dit geval vind ik een interessante vergelijking ook nog. Ajaxftw zegt namelijk dat Porto goed inkoopt, voor enkele tonnen, en geweldig verkoopt. Nieuweling heeft daarin gelijk dat dat voor Nederlandse clubs minder makkelijk is, want als Ajax zijnde bijv hoef je idd niet voor enkele ton aan te komen bij een andere nederlandse club.

18 juli 2009 om 20:50

@ajaxftw
Inplaats van Marcus Berg halen voor 7 miljoen moet Ajax (en Psv en Feyenoord) gewoon de speler zelf scouten in Zweden.

Maar je hebt wel een punt want Benschop, Bothegin en Bruls zijn natuurlijk nog goedkoop maar hebben wel heel veel talent.
Az is hier ook een meester in met Schaars, Moissander, Swerts en de Zeeuw die voor een schijntje werden gehaald.
Het is dus incidenteel wel mogelijk maar dan is het ook echt een buitenkansje.
Fc Porto heeft gewoon echt topscouts in dienst die uit de hele wereld en eigen competitie talent halen en elk seizoen voor ongeveer 50 miljoen verkopen en toch ook weer elk seizoen met een fantastisch team staan.
Dat is steengoed beleid en een voorbeeld voor Nederlandse teams vind ik.
Niet alleen Cissokho maar ook Lucho, Lissandro, Pepe, Boswinga en Carvalho zijn voorbeelden van het relatief goedkope inkopen en verkopen voor miljoenen.


Porto heeft er weer een hele volle bankrekening aan overgehouden. Als ze nu verder scouten dan begint dit liedje weer opnieuw, en wordt Porto langzaam top. Zo zouden Ajax/psv/feyenoord het ook moeten doen.

18 juli 2009 om 19:08

Daar heb je gelijk in xafcax.
Maar voor Nederlandse ploegen is het lastiger omdat Fc Twente of Heerenveen meteen 10 miljoen vragen voor hun spelers vragen wat overigens hun goed recht is.
Nederlandse topclubs moeten dus of een hele goeie jeugdopleiding hebben, of een hele goeie scouting zoals Sc Heerenveen.

Respect voor Porto dat het ze lukt ondanks dat ze in een klein voetballand voetballen toch bij de grootste van Europa horen en elk jaar weer spelers aan de absolute top leveren zoals Cissokho.

En nu wandelt grosso de weg na juve

Porto raakt weer een belangrijke speler kwijt, het is te hopen dat ze Bruno Alves wel behouden. Cissokho past wel bij Lyon.

Toch wel apart dat je van een topclub in Portugal naar een topclub in Frankrijk gaat en niet naar een echte topclub uit Engeland of Spanje.
Mja Porto beurt goed geld dmv hun goede scouting.

Hopen voor hem dat het rondkomt. Uitstekende scouting in Portugal, wel jammer voor Fc Porto dat ze een speler op die leeftijd al kwijtraken aan een betere club.

ik vind van Porto naar lyon niet een bijstere grote stap vooruit. deze jongen kan europese top spelen.
hoe ik hem zag spelen tegen Man United Cl over 2 wedstrijden, genieten.

of deze actie
http://www.youtube.com/watch?v=hb5i. zegt genoeg!

Lisandro, 24 miljoen / lyon
Lucho, 18 miljoen / marseille
Cissokho, 15 miljoen / lyon
Ibson, 5 miljoen/ spartak Moskou
Paulo Machado, 3.5 miljoen / toulouse
Paulo Assunção, 3.5 miljoen / Atl. Madrid

Dat Is 69 Miljoen Euro In 2009 (kassa!!!!!!)

Het is toch mooi dat Porto zo blijft verkopen. Even reagerend op nieuweling de Portugese competitie is als geheel natuurlijk sterker dan de Nederlandse. Het grote verschil is dat de top 3 Porto Sporting Benfica al zoveel spelers bezitten dat het niet grappig meer is. De hele selectie van Vitoria de Setubal of Leixoes is gehuurd.

18 juli 2009 om 19:55

ik denk dat de portugese competitie daarom juist niet beter is als de nederlandse! zeker omdat de club onderin bij portugal niet kunnen concurreren met de onderste nederlandse. daarnaast is het 3 ploegen goed en de rest niet!

Goede voetballer , veel succes

Prima aankoop van lyon!
En weer een compliment voor Porto!! Spelers voor een klein bedrag inkopen en voor een groot bedrag verkopen!!

Bruno Alves heeft een prijskaartje van 30 miljoen, de president heeft al gezegd dat hij hem niet kwijt wilt. Maar als iemand (barcelona als we de geruchten mogen geloven) bereid is het te betalen kan hij niets doen dan dat aan hem laten gaan. Hij heeft wel gezegd dat als iemand het bedrag wil betalen, hij persoonlijk aan Bruno Alves gaat vragen om te blijven.

Porto heeft voor elke speler die ze hebben verkocht al een vervanger, en Porto kennende zullen wel goed zijn;

Fernando Belluschi - Argentijn - middenvelder
Álvaro Pereira - Uruguay - verdediger 4,5 miljoen (vervanger van Cissokho)
Diogo Valeri - Argentijn - middenvelder 2,3 miljoen (gehuurd 2 jaar, vervanger van Lucho)
Radamel Falcao - Colombiaan - aanvaller - 5,5 miljoen (vervanger van Lisandro)

19 juli 2009 om 15:10

Falcao komt voor 4,5 miljoen, omdat hij nog bijna een miljoen aan salaris moest krijgen.
Verder vergeet je nog spelers als Varela en Maicon ( vervanger van eventuele vertrek van Bruno Alves). Dit zijn nog 2 jonge spelers met heel veel potentie ( vooral Maicon ). Die Valeri is overigens een super speler. Technisch, goeie dribbel, goed schot en een buitengewone pass in huis!

Fcporto die weten welke spelers er gekocht moeten worden en vervangers voor lucho gonzalez en lissandro lopez zullen ze maklijk vinden voor een klein bdrag

Toch wel vreemd dat deze speler bij Lyon wel door de keuring komt en bij Ac Milan niet. Zij gebruikte het tandprobleem waarschijnlijk gewoon als excuus omdat ze het teveel geld vonden. Door de komst van Cissokho zal Fabio Grosso waarschijnlijk terug naar Italie keren. Ik ben benieuwd voor welk team hij zal kiezen. Zowel Juventus als Inter hebben interesse in hem, maar bij Juventus zal hij een grotere kans op spelen hebben omdat Santon bij Inter op de linksback een zeer goede indruk achter liet.

18 juli 2009 om 21:24

Milan heeft gewoon een veel strengere medische staf, en ook wel de best van de wereld genoemd, en die zien elk klein detail, en als er ook maar iets mis is kopen ze diegene niet. bij Lyon is dat beleid blijkbaar anders.

18 juli 2009 om 22:11

Dat is onzin natuurlijk over dat Milan het waarschijnlijk teveel vond kosten. Teveel redenen om op te noemen waarom, maar denk dat je dit zelf al wel weet.

Cissokho goede voetballer en is een mooie aankoop, hoop voor Lyon dat hij niet later idd ergens last van gaat krijgen.

mooie transfer hopelijk kan hij het gaan maken!

Ik wens hem veel succes en denk wel dat hij het gaat maken. Mocht het komend seizoen niet lukken, dan heeft hij er nog genoeg voor zich. Hij is pas 21.

Ik snap niet hoe hij nu wel de keuring doorkomt. Loopt Lyon achter met goedkope apparaten?
Maar die Porto, damn wat een klasse beleid hebben ze zeg. Vinden altijd voor een spotje spelers met potentie, en bamm verkopen ze voor minimaal 20 miljoen.

19 juli 2009 om 05:06

--> Aly Cissokho --> 15 miljoen /=/ 20 miljoen

Ot: Ben verbaasd. Niet over dat hij (aly) thuishoort in de Europese (sub)top maar over de verschillen in de medische keuring ik bedoel Lyon moet toch weten dat ze een heel groot risisco nemen? Het dtaa in de tekst maar ze kunnen hier misschien 15 mil aan het vergooien zijn, maar zo ver zal het waarschijnlijk niet komen al had ik dat Rossoneri-shirt liever rond zen nek zien hangen

Ach ja, weet iemand toevallig of Aly in Januari ook nog voor Setubal heeft gespeeld.

Want volgens mij is ie dan niet speelgerechtigd voor Lyon. Je mag namelijk niet voor 3 clubs in 1 kalenderjaar spelen.

Groetjes Ed

Real en City smijten met geld de laatste tijd , maar Lyon doet nu wel een nutteloze aankoop . Dat er een vervanger voor Benzema moest , snap ik zeker . Bastos snapte ik niet helemaal omdat denk ik Toulalan op z'n positie speelt en gewoon beter is . Maar Cissokho begrijp ik helemaal niet Grosso zal toch niet weggaan en Clerc doet het toch prima ?

19 juli 2009 om 00:15

Bastos en Toulalan staan naar mijn weten niet op dezelfde positie en Bastos is veel aanvallender ingesteld. Grosso gaat waarschijnlijk weg dus vind ik dat Lyon met Cissokho goede zaken heeft gedaan.

19 juli 2009 om 01:05

Toulalan speelt vaak op z'n positie en is beter dus beter informeren

19 juli 2009 om 08:32

Jij bent volgens mij niet op de hoogte. Als Bastos niet zou worden gehaald, dan zou Kallstrom komend seizoen als linkermiddenvelder spelen, zo zei Puel twee weken geleden.

Toulalan speelde vorig seizoen als midmid en zeker niet op links. Bastos en Cissokho hebben gewoonweg de toekomst en zijn hun investering meer dan waard.

Ze hebben weer een opvallend goed team bij elkaar gekocht. Dat belooft wat komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC3712
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarceloVerdediger20
Jérémy MorelVerdediger20
Rafael da SilvaVerdediger20
Lucas TousartMiddenvelder20
Sergi Darder MollMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren