Bayern-top oneens over aanblijven van Lucio

Maandag, 13 juli 2009 om 12:50 • Laatste update: 12:52

Na de transferperikelen rond Franck Ribéry wordt bij Bayern München nu ook getwist over een eventueel vertrek van de Braziliaan Lucio. Van manager Uli Hoeness mag de 31-jarige verdediger weg, maar Franz Beckenbauer, president van de Raad van Toezicht wil Lucio behouden. De contractuele samenwerking loopt nog één seizoen door.

"Het ligt aan hem hoe we verder gaan", vertelt Hoeness maandag in Kicker. "Als hij naar ons toekomt en zegt ik wil graag daar of daar naartoe, zullen we daarmee aan de slag gaan." Beckenbauer daarentegen zei in de maandageditie van TZ: "Niemand wil hem laten gaan. Iedereen weet hoe belangrijk hij voor de club is."

Lucio, die met Brazilië de Confederations Cup won, keert woensdag terug van vakantie. De afgelopen weken is hij in de media in verband gebracht met Manchester City. Trainer Louis van Gaal heeft de verdediger via de media te kennen gegeven dat hij komend seizoen, net als alle andere spelers, voor een basisplek moet strijden.

"Ik wil graag in het centrum van de verdediging een linksbenige en een rechtsbenige verdediger opstellen", stelde Van Gaal. "Lucio, Breno, Daniel Van Buyten en Martín Demichelis hebben allen een sterke rechtervoet. Maar mijns inziens kunnen zij allen maar op één positie terecht. Lucio zal zich dus weer opnieuw moeten bewijzen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door soloin)

het zal strijden worden bij bayern munchen en bij manschester ciy willen ze hem,daar gaat hij ook veel spelen waarom niet naar manschester city

Ik hoop niet dat Lucio naar Man. City vertrekt. Zij verdienen het niet om zo'n ervaringsrijke speler te verwelkomen, alleen omdat ze het geld hebben.
aan de andere kant heeft Lucio veel concurrentie op zijn positie. Er bestaat dus een kans dat hij minder aan spelen toekomt. Bij Man. City zou hij zeker wel spelen.

13 juli 2009 om 13:12

Daar ben ik het absoluut niet mee eens, waarom zou Man City hem niet verdienen? Omdat ze een flinke zak geld hebben? Dan zou hij ook niet naar Chelsea, Real Madrid en Barcelona mogen. Real en Barcelona teren al jaren lang op andermans geld. Ook Az is gefinancieerd door een rijke zakenman. Ik denk dat Bayern hem moet verkopen. Hij is 31 jaar, als ze nu een flinke transfersom kunnen bedingen en een jongere speler aan kunnen trekken, zijn ze spekkoper.

13 juli 2009 om 14:21

dat ze het niet verdienen omdat ze veel geld hebben slaat helemaal nergens op ! Dan zou ronaldo ook niet naar real mogen, en kaka, en benzema , en nog vele voorbeelden bij andere ploegen . rs Wat een rare redenering. Ik denk dat Lucio perfect zou passen bij man city ,hij is de ervaren man in die ze nodig hebben centraal achterin. Terry gaan ze nooit kunnen kopen. Ik denk dat Van buyten trouwens ook niet zou misstaan bij Man city !! Afwachten...

Van Gaal heeft gelijk. Maar Lucio kan zich echt wel in de basis vechten.

Man, Lucio is veel beter dan Demichelis, Breno en van Buyten bij elkaar. Daarnaast gaan Hoeneß en Rummenigge over de voetbalafdeling van Bayern München, niet Beckenbauer. Uiteindelijk bepalen zij dus wat er met Lucio gebeurd, niet Beckenbauer.

tog jammer weer lucio is een hele goede verdediger.
die niet gewaardeerd wordt hoop dat hij naar city gaat waar hij wel gewaardeerd gaat worden en veel gaat betekene en dan is city al aardig aan de weg aan timmeren
zeker subtop

ik kijk nu al uit naar de persconferenties met van gaal

Ik hoop dat Lucio gwn blijft want Als hij naar Man City gaat is het toch alleen maar om het geld.
Bij Man City zal hij misschien wel meer spelen maar sportief gezien is het toch een stap lager.
Bij Bayern zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Breno en Demichelis en van Buyten op een andere positie.

City heeft toch een goede verdediging dus dit zou ik maar geldverspilling vinden . En Lucio is 1 van de beste verdedigers van het voetbal , anders stond hij niet achterin bij Brazilië . Hij verdient veel hoger dan City !

Ik denk dat Bayern Munchen deze speler zal kwijtgeraken omdat ze het niet eens zijn over hem en omdat hij zelf niet akkoord gaat met het feit dat Louis Van Gaal 1 rechtsbenige centrale verdediger wil. Hij heeft er 4 dus zal de concurrentie enorm groot zijn en dat zint de braziliaan niet bepaald.

Een transfer naar Manchester City zal in ieder geval interessant zijn voor hem. Zeker op financieel vlak zal hij een er enorm veel verdienen denk ik. City heeft niet zoveel ervaring maar deze speler zal enorm veel toevoegen aan de club. Mocht hij naar daar trekken dan schat ik City toch een stuk hoger in dan vorig seizoen.

Nou, als Van Gaal tussen die 4 moet kiezen, kiest hij zeker niet voor Lucio, absoluut geen Van Gaal-systeem speler. Ik verwacht dan een Breno of vooral Demichelis.

arrogante speler die Lucio. Denk niet dat het lang goed gaat tussen Lvg en Lucio.
Derhalve zal hij wel weg gaan dunkt me.

13 juli 2009 om 13:46

jij kent m persoonlijk dus ..jij kan t weten he

Denk dat het voor hem zelf en voor Bayern beter is als hij vertrekt. Hij zal bij bayern waarschijnlijk niet in de basis komen onder van Gaal. Daardoor zal de sfeer niet beter worden aangezien hij dan alleen maar dwars zal liggen. Bij Man. City zal hij echter wel veel aan spelen toekomen dus voor hem een goede optie.
Daarnaast kan Bayern er nu nog geld aan verdienen gezien zijn contract nog maar 1 jaar duurt. Man. City kennende geven ze graag geld uit dus nu kan Bayern nog geld aan hem verdienen.
Dus mijn mening is dat Bayern hem gewoon beter kan verkopen!

Lucio, Breno, Daniel Van Buyten en Martín Demichelis

Naar mijn insziens is Lucio toch de beste optie, heeft ook de meeste 'naam', meer aanzien bij de tegenstander en de groep luistert meer naar hem aangezien hij ook een echte leider is.

13 juli 2009 om 14:16

Yep! Ben ik helemaal met je eens; Lucio lijkt mij ook de beste van deze 4.. Maar ja, de wegen van Van Gaal zijn soms ondoorgrondelijk.. En misschien vind Van Gaal Lucio al te oud..

Off; Demichelis; is dat niet meer iemand voor voor de verdediging? een vm??

Ik zou hem houden. Speelde weergaloze wedstrijden voor Brazilie op de Confederations Cup. Een sterke verdediger die ook nog eens mee naar voren kan. Bovendien heeft hij ook nog enorm veel ervaring. Het zegt ook genoeg dat hij aanvoerder van Brazilie is.

13 juli 2009 om 15:00

Dat is Lucio ten voeten uit: hij speelde, zoals jij zegt, weergaloos, maar staat vervolgens wel weer te slapen als Dempsy een doelpunt maakt...

wat is dit voor onzin van bayern.
lucio is notabene aanvoerder van het braziliaans nationaal eftal
en hij is de beste verdediger die bayern heeft.
en ook degene met de meeste ervaring.
zal dom zijn van bayern als je zo'n goede verdediger de deur wijst

Lucio is Super !! Als Bayern aan de bal is staat Lucio in de spits , Waanzin. Dit is nou precies de reden waarom hij weg mag !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren