Nieuwe eigenaar Southampton ontslaat Wotte

Donderdag, 9 juli 2009 om

Precies een week na de officiële mededeling dat de samenwerking met Mark Wotte ook in de League One voortgezet zou worden, heeft Southampton besloten om de oefenmeester op straat te zetten. Dat melden The Saints donderdag. Het besluit komt een dag na de bekendmaking dat de Engelse club gered is van een faillisement.

Wotte nam begin dit jaar het roer over nadat Jan Poortvliet was opgestapt als trainer van de roemruchte club uit Engeland. Wotte, die sinds een jaar verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding van Southampton, maakte als interim-trainer het seizoen af maar wist degradatie naar het derde niveau van Engeland niet te voorkomen.

De Zwitser Markus Liebherr kocht woensdag Southampton voor een nog onbekend bedrag. ''Ik denk dat we een geweldige kans hebben om deze mooie club weer op te bouwen'', liet de 61-jarige zakenman weten. ''We zullen snel actie ondernemen, maar ook voor de lange termijn gaan plannen, want ik ben van plan hier lang te blijven.''

Southampton degradeerde dit seizoen van het Championship naar de League One, voor het eerst sinds 1960. Dat was mede te danken aan de tien punten aftrek die de voormalige FA Cup-winnaar kreeg opgelegd vanwege de financiële problemen. De 45-jarige Wotte was eerder werkzaam voor onder meer RKC Waalwijk en Willem II.Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door Rolfh)

Haha krijg nou wat, dit is het laatste wat ikzelf verwachtte wat er zou gebeuren bij Southampton!

9 juli 2009 om 19:16

Huh? Hoezo?
Als er een nieuwe eigenaar komt bij een club, dan rollen er meestal wel wat koppen..

9 juli 2009 om 19:22

Ik had verwacht dat Wotte nog wel een kans zou hebben gekregen.

9 juli 2009 om 21:29

Ik ben het helemaal met je eens Voskat. Bij Southampton is het natuurlijk niet zo best gedaan. Als dan een rijke man de club koopt wil hij daar ook een technische leiding waar hij vertrouwen in heeft. Mark Wotte is natuurlijk ook weer niet de man die garant staat voor goede prestaties. Ik begrijp dat wel, hoor. En Wotte wordt er niet armer van, die wordt gewoon netjes afgekocht en vertrekt dan naar een andere club.

Wat een actie van deze nieuwe eigenaar!
Ik vind dat de nieuwe eigenaar met deze actie nu al heeft laten zien verstand te hebben van voetbal en de club graag weer naar een hoger niveau te willen tillen!

tja, dat zal dan toch echt de keus van de eigenaar zijn.
hoop dat Southampton gewoon weer promoveerd.

Dit vind ik wel triest van de eigenaar. Hij kreeg een nieuwe kans en dan geen 1 wedstrijd en ontslagen.

Dit is helemaal geen verrassing. Met de resultaten die Wotte heeft behaald met Southampton ? De club heeft er wel eens beter voor gestaan. En deze ontslag zag je als eerste aankomen nadat het bericht was van een nieuwe eigenaar.
Toch jammer voor deze club dat ze pas in de 3de(!) divisie van Engeland zitten, heeft een rijke geschiedenis, speelt te laag voor hun doen.

Met Wotte wordt sowieso geen kampioenschap binnengehaald, dus dit is een goede zet van de nieuwe eigenaren. Southampton moet zo snel mogelijk terug naar waar ze horen, en dat zal dus niet lukken met Wotte, Poortvliet en dergelijke.

hij begint goed daar door wotte er al uit te gooien, die kerel bakt er ook maar weinig van

Ik zou hem ook nooit als trainer willen maar het is wel triest want hij heeft andere aanboden afgeslagen.

Ik ben het met deze beslissing helemaal eens.
Als eerst moet ik zeggen dat Wotte tijdens de overname zich erg proffesioneel heeft gedragen door het team klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Echter denk ik dat we met Wotte niet voor het kampioenshap zouden strijden en de 2 oefenwedstrijden (die we tegen amateur clubs speelden) we niet konden winnen terwijl we ons sterkste elftal hadden opgesteld.
Om uit deze divisie te komen heb je een manager nodig die er ervaring in heeft of het engels voetbal goed kent en dat heeft Wotte simpelweg niet.

Mark bedankt voor je bijdrage vorig seizoen en het succes met je carriere als trainer!

Is dit ook niet de eigenaar van Liebherr Gak in Oostenrijk?

9 juli 2009 om 21:01

Nee, Markus Lieberr is de zoon van Hans Lieberr, die het bedrijf Liebherr starte waar ze onder andere hijskranen bouwen en ander bouw materialen produceren.
Markus Liebherr zelf is eigenaar van de Mali group, een het moederbedrijf van verschillende bedrijven, onder andere Mali Motan Ag en Crt Ag.

Tja met trainers zoals Wotte zul je geen kampioen worden.
Weinig laten zien.
Ik verwacht wel dat ze een waardige trainer zullen aanstellen

Tja als je ambitie hebt, wat moet je dan met Mark Wotte? Ik heb werkelijk helemaal niets met deze trainer op. Weinig uitstraling, weinig noemenswaardige resultaten en als Td bij Feyenoord helemaal dramatisch.

Klopt dit bericht wel wat de 10 punten aftrek betreft.
Volgens mij is het zo dat ze nu met -10 punten beginnen omdat ze rechtstreeks gedegadeerd zijn. Ik hoop dat ik het mis heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Southampton22-15
16.Burnley 22-20
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ryan BertrandVerdediger10
Cédric SoaresVerdediger10
Jack StephensVerdediger10
Maya YoshidaVerdediger10
Dusan TadicMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren