Real Madrid presenteert Benzema zonder rugnummer

Donderdag, 9 juli 2009 om

In navolging van Kaká, Raúl Albiol en Cristiano Ronaldo wordt Karim Benzema donderdagavond in het Santiago Bernabéu door Real Madrid aan het publiek en de media voorgesteld. De aanvaller, die voor 35 miljoen euro van Olympique Lyon is overgenomen, is de vierde miljoenenaankoop onder leiding van preses Florentino Pérez. Het is nog onduidelijk hoeveel fans op de presentatie zullen afkomen.

Circa vijftigduizend nieuwsgierigen kwamen op de presentatie van Kaká af. Bij de show rond Albiol waren dat er 'slechts' vijftienduizend. Het hoogtepunt was echter de presentatie van Ronaldo. Liefst tachtigduizend mensen wilden in de thuishaven van Real Madrid de eerste beelden van de Portugees in het maagdelijke wit zien. Buiten stonden nog eens tienduizend mensen op een immens groot videoscherm te kijken.

In tegenstelling tot de andere nieuwelingen zal Benzema waarschijnlijk nog geen rugnummer krijgen. Kaká ontving nummer acht van Fernando Gago, terwijl Albiol nummer achttien overnam van ex-huurling Julien Faubert. Omdat Javier Saviola naar Benfica is vertrokken, kreeg Cristiano Ronaldo nummer negen. Op dit moment zijn er echter door het ontbreken van uitgaande transfers niet meer rugnummers beschikbaar.

De 21-jarige Benzema werd in Lyon geboren en opgeleid. Sinds zijn debuut in het seizoen 2004/05 maakte de 24-voudig Frans international 43 doelpunten in 113 competitiewedstrijden. "Het was belangrijk dat voorzitter Pérez, helemaal naar mijn huis kwam. Hij spreekt Frans en maakte me duidelijk dat hij me absoluut wilde hebben. Ik kon Lyon alleen verlaten voor Real. Dat was mijn droom", aldus Benzema.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door De0Kenner)

hij kan nummer 10 of niet of is die bezet door een andere speler??

9 juli 2009 om 08:27

Jij volgt geen spaans voetbal neem ik aan. Wesley Sneijder draagt nummer 10.

9 juli 2009 om 08:29

Er staat dat er eerst wat mensen moeten vertrekken, omdat ze anders geen rugnummers meer hebben..

"op dit moment zijn er echter door het ontbreken van uitgaande transfers niet meer rugnummers beschikbaar."

9 juli 2009 om 08:37

Sneijder is nummer 10

9 juli 2009 om 08:42

Gago's shirt is helemaal niet afgepakt hij wou nummer 5 omdat het een speciaal shirt is voor de Argentijnen. Hij wou ruilen dus nu zijn Kaka en hij blij.

9 juli 2009 om 11:58

Hij krijgt waarschijnlijk nummer 10 of 11 , als robben of sneijder vertrekt.

9 juli 2009 om 13:31

Nummer 10 is van Sneijder en nummer 23 van Van der Vaart.

9 juli 2009 om 15:40

@030player

dat Vdv nummer 23 is helemaal niet belangrijk voilgens mij heeft niemand daarnaar gevraagd, hoor.

9 juli 2009 om 08:39

Gago zijn nummer is ook gewoon "afgepakt" dus lijkt me geen probleem.

9 juli 2009 om 13:21

nee nummer 10 is van der vaart al volgens mij

Ik hoop echt dat hij slaagt daar in Real. Nummer 99 is goed voor hem

9 juli 2009 om 09:05

99?? komop zeg dat is toch geen nummer waar is toch die tijd gebleven dat de spits gewoon nr 9 heeft en dat een nr 10 een echte spel verdeler is. Ik zie Gallas met 10 spelen bij Arsenal belachelijk toch of een paar jaar terug boulahrouz met nr 9 bij chelsea. Dat moet je als speler ook niet willen toch..!!??

9 juli 2009 om 10:00

Waar die tijd is gebleven dat spelers nog 'gewone' rugnummers droegen?

In de jaren tachtig, toen het voetbal nog bestond uit liefdeswerk oud papier, lekke stadions met houten verrotte bankjes en kleffe koude worst. Met die suffe drumfanfares in de rust en de secondenloterijen.

De commercie heeft niet alleen afgerekend met het amateurisme in het voetbal, het heeft (ook mede dankzij 'bosman') ook afgerekend met die 'standaard rugnummers'. Vandaar dat men inmiddels is overgegaan op nummers 99, 1+8, 45,5, en 88.

Staffo jongen, ben ook jij ten prooi gevallen aan dat retrovirus dat iedereen wil doen geloven dat het vroeger allemaal beter was in het voetbal? Wil je liever terug naar hoe het was in de jaren zeventig en tachtig? Ik niet. Ik was er toen ook al bij en herinner me vooral hoe slecht het toen allemaal georganiseerd was voor fans en supporters. Ben blij met de verworvenheden en stel die op prijs!

9 juli 2009 om 11:01

Kan allemaal wel, maar nummers van 88, 99 enz. vind ik eigenlijk ook veels te lelijk staan.

9 juli 2009 om 11:39

Dat is een waardeoordeel. Geen norm of zo.

En eigenlijk vind ik ook andere kleuren dan zwart heel erg lelijk als het gaat om voetbalschoenen. Mar dat is niet meer dan mijn persoonlijke meningen geen enkele aanleiding op reden te gaan roepen dat die spelers moet worden verboden om roze of paarse schoenen te dragen, of vertwijfeld te roepen waar de tijd is gebleven dat men gewoon met zwarte kicksen de Arena betrad.

9 juli 2009 om 14:11

In spanje mag je maar 25 spelers inschrijven voor je eerste team, dus heb je alleen de rugnummers 1 t/m 25 en dat is ook de reden dat er nu geen nummer vrij is.

Waarom geven ze hem niet het nummer van Huntelaar? Die willen ze toch graag verkopen? En mocht Huntelaar dan blijven dan kan hij een ander nummer krijgen.

Benzema gaat het maken in Spanje, geweldige speler en nog zo jong!

9 juli 2009 om 08:40

Daar los je het probleem nog niet mee op....

9 juli 2009 om 08:50

Waarom niet? Benzema heeft dan een nummer en Huntelaar staat toch al in de etalage om verkocht te worden en hij hoeft niet te klagen over belangstelling.

9 juli 2009 om 12:04

Nee maar ze vragen 20 miljoen, kan wel eens een struikelblok zijn.
Gebeurd dat probleem opgelost, gebeurd dat niet verplaatsing van het probleem....

Hte ligt voor de hand dat Benzema graag met nr 10 wil gaan spelen, aangezien hij daar bij Ol ook mee speelde.

Vorig seizoen speelde Wesley Sneijder echter met nr 10 bij Real Madrid en het zou niet erg netjes zijn om dat nummer van hem "af te pakken". Daarom zou het kunnen dat hij vanavond wordt gepresenterd zonder nummer, aangezien Real Madrid verwacht dat Sneijder nog wel vertrekt en nr 10 alsnog aan Benzema over kan geven.

Leuk detail bij dit alles: Op de officiele site van Real Madrid staan zowel Wesley Sneijder als Rafael Van Der Vaart ingedeeld met nr 23...... misschien een kleine hint dat Benzema gewoon met nr 10 gaat spelen ?

@buffeltje.

Ja dat klopt maar dat staat er het hele jaar al! Sneijder kreeg namelijk nummer 23 omdat Robinho er nog was toen Sneijder werd aangetrokken... Robinho werd verkocht en toen kwam Van der Vaart, zijn lievelingsnummer is 23 namelijk, is die bij Ajax mee doorgebroken en had hij bij Hsv ook. Sneijder zijn lievelingsnummer is 10!
Dus hebben ze in goed overleg besloten zo de nummers te veranderen!

Ontopic:
Ik denk dat ze wachten tot Sneijder verkocht is en Benzema 10 krijgt!

Op de site van real staat dat sneijder en vd vaart rugnummer 23 dragen

Sneijder zal dus worden verkocht..! Rugnummers zijn vaak heililg voor spelers, wellicht heeft Benzema het ook besproken met het bestuur, maar dat hij nog geduldig moet zijn.. volop speculatie natuurlijk, maar niet geheel ondenkbaar!

9 juli 2009 om 09:28

rugnummers zijn heilig kom op zeg
is een goede pass of goede goal niet heilig dan
belachelijk onderwerp

Ik heb ergens gehoord dat Sneijder nummer 23 krijgt en dan Benzema 10. Dit zou dus betekenen dat vd Vaart weg moet.

Benzema krijgt rugnummer 10 !!! punt uit
denk je echt dat ze rekening houden met een (voor real) een wat mindere speler.
Als benzema nummer 10 wil krijgt hij die !
hij heeft een hoger salaris dan sneider en hij is (internationaal gezien) ook meer ervaren.

9 juli 2009 om 09:33

Torres ik denk niet dat jij beseft wat de status van Sneijder is bij Real Madrid. Een paar dagen geleden heeft Valdano op de radio een interview gegeven. Daarin zei hij dat Sneijder alleen bij een mega bod weg mag. En daarbij moesten we denken aan bedrag dat gelijk staat aan Ribery, dus.. Ook zei hij dat Sneijder gewoon in het elftal thuis hoort en dus een hele grote kans maakt om te spelen. In het vervolg dus eerst eventjes beter je bronnen uitpluizen jongen.

9 juli 2009 om 11:48

@torres01

Hoezo Benzema is meer ervaren?

Sneijder:
-is 25 jaar oud.
-speelt al 2jaar op absoluut top niveau bij Real Madrid.
-heeft al 168 competitiewedstrijden en 54 interlands voor oranje gespeeld.

Benzema:
-is 21 jaar oud.
-heeft nog niet in de absolute top gespeeld maar wel 3jaar in de subtop bij Olympique Lyon.
-heeft 126 competitewedstrijden en 22 interlands voor Frankrijk gespeeld.

Als Huntelaar vertrekt krijgt Benzema 19, en het is respectloos nummer 10 van Sneijder af te pakken

Ik denk toch dat Benzema zen nummer gaat krijgen de nummer 10 en Sneijder gewoon een andere.

9 juli 2009 om 09:44

Nogmaals! Geen 1 speler is in de positie om te onderhandelen over een rugnummer. Klaar! Cristiano wilde ook liever nr 7 of 17 maar moest het doen met 9 want die was vrij. Geen 1 speler hoeft zijn rugnummer af te staan, alleen als deze dus verkocht wordt. Dus speculeren heeft geen zin meer mensen.

9 juli 2009 om 09:58

C. Ronaldo wist al lang dat hij bij Real (de komende tijd) nog niet met nummer 7 zal spelen aangezien Raul altijd nog aanwezig en actief is bij de Koninklijke......!

9 juli 2009 om 10:23

Wat wil je hier mee zeggen dan? Het gaat erom dat hij er wel naar geinformeerd heeft en dus maar al te graag dat nr had willen hebben. Maar zoals ik al zei er worden geen nummers gewisseld alleen wanneer de speler daar zelf ook in toestemt. Dus...

9 juli 2009 om 11:05

Bij Man Utd wilde Ronaldo ook met nummer 28 gaan spelen, maar Ferguson wist al lang dat hij een van de beste spelers ging worden en dus kreeg hij ook het legendarische nummer 7.

9 juli 2009 om 11:21

Dus nu zeg jij eigenlijk dat Real hem niet 1 van de beste spelers vind, omdat hij nu niet 1 van die nummers krijgt?

9 juli 2009 om 12:03

Ronaldo wilde 7 niet ... Ronaldo wilde niet in voetsporen treden van het clubicoon maar van de all time hero Alfrdo Di Stefano. Die speelde ook met 9 en Ronaldo associeert zichzelf meer met Di Stefano dan met Raul.

Waarom hebben ze C.ronaldo dan nr.9 gegeven als ze van tevoren al wisten dat ze nog een echte diepe spits gingen halen?

Dan hadden ze Benzema nu nummer 9 kunnen geven wat bij een spits hoort. Maar dat is nu te laat omdat er al duizenden shirtjes van Cristiano Ronaldo over de toonbank gegaan zijn.

Ik zou het eerder zo gedaan hebben:
Cristiano Ronaldo: 8
Benzema: 9
Kaka: 10

Dan neem je wel Sneijder zijn nummer af, al wordt die waarschijnlijk toch verkocht.
Maar al met al maakt het vrij weinig uit met wat voor nummer je speelt.
Geef Benzema gewoon lekker nummer 21, zijn leeftijd.

9 juli 2009 om 10:42

metzelder heeft tot nu toe rugnummer 21 maar ik denk gewoon dat real wilt wachten met de nummer te geven uit respect voor de speler die weg moet gaan en zijn nummer moet afgeven. als sneijder of huntelaar mocht vertrekken dan zal waarschijnlijk benzema rugnummer 10 of 19 krijgen.

Wat maakt het rugnummer nou uit joh.

Benzema zal wel 10 willen maar wie heeft eigenlijk nr. 11 als ik vragen mag? kan best een domme vraag zijn als het een bekende speler is maar ik kom er niet zo 1 2 3 op. Dank bij voorbaat.

9 juli 2009 om 11:23

Wat dacht je van Arjen Robben!

9 juli 2009 om 11:25

Robben heeft nummero 11...

9 juli 2009 om 11:25

Arjen Robben

9 juli 2009 om 11:26

Op dit moment Arjen Robben
http://www.realmadrid.com/cs.

Ik denk dat ze wachten met zijn nummer omdat ze willen kijken welke spelers verkocht worden en welke nummers hierdoor vrijkomen. Ik denk dat ofwel Sneijder ofwel Robben zal vertrekken en dat hij dan deze nummer zal overpakken. Ik denk dat hij het liefst het nummer 10 of 11 wil hebben.

Vandaag is zijn presentatie en ik denk dat naar zijn presenatie toch ook wel redelijk wat volk zal trekken. Niet zoveel als bij Ronaldo of Kaka maar ik schat dat er toch een goede 30.000-35.000 mensen aanwezig zullen zijn.

Wat maakt het nummer nou uit!
Al geef je hem 63 of 82 dat kan ook juist speciaal worden als die jongen presteerd!
Geef hem gewoon een nummer en hij laat zijn voeten van zelf sprekend spreken!
Na 5 weken met een rot nummer rond te hebben gelopen en hij speelt super is het opeens een mooi nummer en wil iedereen bijv,(benzema 43) op zijn shirt!
Dus ik snap het probleem niet goed over het nummer !

Ik vraag me af of Benzema het er gaat redden. Hij is natuurlijk best jong, maar dat maakt bij Madrid niet uit. Hij zal er meteen moeten staan. En hij heeft nog niet laten zien een echte goalgetter te zijn, zoals Rvn of Kj.

Tegenwoordig moeten spelers al weg bij Real Madrid omdat ze een rugnummer hebben. Leve het moderne voetbal!

zodra huntelar word verkocht krijgt karim benzema toch gewoon huntelaars nummer..logisch dnek ik,ik snap niet waarom iedereen hier sneijder en v/d vaart beginnen te noemen.beide nl'se spelers spelen niet op dezelfde plek als benzema

Benzema: Nummer 14 klaar pasta!!
waarom? check Barca maar eens

Tja vind deze speler zwaar overschat, 35 miljoen voor een speler die zich nog moet bewijzen. Belachelijk. Laat hem maar eens eerst in de basis zien komen, dan kan hij wel echt uitgroeien tot een topper. Verwacht trouwens niet dat het stadion hier heel vol van gaat zitten voor Benzema

meeste mensen onderschatte benzema ten 1e hij is jong hij was 1 van de beste speler van lyon ten 2e hij kan heel veel leren van spelers om zich like ronaldo kaka sneijder enzovoort. ten 3e die man gaat veel doelpunten maken kijk alleen wie om zich heen staat ?

Ze hadden het zo moeten doen vind ik:
Kaka: 8
Benzema: 9
Ronaldo: 17 (17 is bij Parejo maar die kan zo een ander nummer krijgen!)
Dit is denk ik het beste wat Real kon doen.

En Real moet eens een goeie linksback kopen want wat moet je met Heinze of Marcelo?, niks toch, In de toekomst zou Marcelo mischien wel een goeie opkomende back worden maar nu is hij nog veelste jong en onervaren voor basis 11 van Real Madrid. Zie opstelling:

Casillas
S.Ramos
Pepe
R.Albiol
Aankoop
Ronaldo
Kaka
Sneijder
Robben
Benzema
Higuain

Kan niet wachten op de seizoensstart..
Of het loopt of niet, ik droom van dit soort spelers bij elkaar, als voetballiefhebber.

Snap het nog steeds niet van Benzema....vind het jammer dat hij bij Lyon is weg gegaan, zeker voor de Ligue 1. Aan de andere kant toch wel weer blij omdat we met Marseille meer kans kunnen maken
Ach ja Benzema hoop dat je het gaat maken daar in Madrid!!!

Ronaldo heeft 9 al heb je z,n presentatie niet gezien ofzo?
Kaka volgens mij nummer 7.

Wanneer er mensen zijn verkocht zullen ze de nummers herindelen. Ze willen binnen nu en een jaar of 3 een absoluut topteam hebben met vele aankopen en talenten. En dan zal iedereen vanzelf het goede nummer krijgen, wanneer Ronaldo nog lang blijft zal hij nummer 7 vanzelf krijgen. 35 spelers er worden er zoiezo 10 verkocht, want dat is de bedoeling. Ook zullen er nog Jeugdspelers bij zitten en die zullen ook hun nummer kwijt raken of terug gaan naar hun Jeugdteam.

@thebean Kaka heeft nummer 8. Raul is nummer 7, dat heeft die al zolang.

Geen nummer is wel handig als de scheids je een gele kaart wil geven.

9 juli 2009 om 18:00

of gewoon een vraag teken '?'

Goede aankoop van Real Madrid. Als ik Real madrid was zou ik Ribery en nog een goede linksback halen.

Casillias
Sergio Ramos
Pepe
Raul Albiol
?
L.Diarra
M.Diarra
Ronaldo
Kaka
Ribery
Benzema

Ik heb van een bron vernomen dat Benzema het nummer 19 krijgt van Huntelaar, kan dat kloppen?

Denk toch dat in nummertje 10 of 11 zal spelen.
Overigens ben ik wel nieuwsgierig hoeveel man hierop afkomt. ik gok rond de 45 000

Hij krijgt zeker nummer 10
&&& Wanneer krijgt een speler ook alweer nummer 99??rs

Verwacht veel van deze jongen word nu al vergeleken met Zidane ( Maar er is er maar 1 en dat is Zizou)

9 juli 2009 om 17:58

helemaal mee eens, ik heb Benzema nog geen kopstoot zien geven... Misschien komt dat nog?

Rofl kopstoot.. Non!

Hij moet echt niet nummer 10 krijgen. Dat nummer is bedoeld voor Sneijder en dat hoort zo als hij tenminste blijft.
9 past niet bij hem (momenteel) want hij heeft zich nog niet helemaal goed kunnen bewijzen.

Een klein jochie op het podium, loopt rond met het nummer 19 op zijn shirt,( het is te volgen via de website van real) voor de oplettende kijker. Misschien verraad dit dat Benzema met 19 zal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2012
L. JovićAanvaller141
Vinícius JúniorAanvaller131
T. CourtoisKeeper180
CarvajalVerdediger171
G. BaleAanvaller122
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren