Atouba eerste zomeraanwinst voor Ajax

Dinsdag, 7 juli 2009 om

Ajax heeft de eerste versterking voor het aankomend seizoen binnen. De Amsterdammers melden dinsdagmiddag op de eigen website dat verdediger Timothée Atouba Essama een contract heeft ondertekend dat hem de komende twee seizoenen speler van de club maakt. De international van Kameroen komt over van Hamburger SV, de oud club van coach Martin Jol.

De 27-jarige Atouba is met name gehaald om de vacante positie van linksback op te vullen. Op die plek speelde hij de voorbije vier seizoenen 87 Bundesliga-duels voor Hamburger SV, de club die hem in 2005 overnam van het Zwitserse FC Basel. Ook heeft de Afrikaan veertig interlands voor zijn vaderland Kameroen achter zijn naam staan.

De komst van Atouba is enigszins verrassend, maar kan niet vreemd genoemd worden. Jol liet al eerder weten dat hij meer ‘body’ wilde hebben en Atouba is fysiek duidelijk sterker dan Ivan Obradovic, waarin Ajax ook interesse had. Daarnaast heeft hij beduidend meer ervaring dan de Serviër en is hij bovendien vele malen goedkoper. Waar Obradovic (20) zes miljoen euro moet kosten, daar kan Atouba vanwege zijn transfervrije status gratis de overstap maken.

HSV wilde het aflopende contract van de Afrikaan weliswaar verlengen, maar deed hem een verlaagde aanbieding. Atouba ging hier niet op in en heeft nu dus gekozen voor een avontuur in de Eredivisie. Overigens hoeft ook een transfer van Partizan-back Obradovic nog niet te worden uitgesloten: volgens Vecernje novosti meldt de zaakwaarnemer van de verdediger zich dinsdagmiddag in Amsterdam om te praten over een overgang.Gerelateerd

299 reacties (laatste reactie door skunkaaad)
7 juli 2009 om 15:57

Naar mijn inziens zelfs een verbetering ten opzichte van Vermaelen _o_ welcome to Amsterdam.

7 juli 2009 om 16:34

Niet mee eens. Atouba zal straks linkervleugelverdediger worden. Hier stond Vermaelen noodgedwongen. In vele opzichten is Vermaelen iets verder en bovendien jonger. Echter een hele goede aanwinst. In een eerder column heb ik naast Mathijssen ook zijn naam genoemd als eventuele versterking. Persoonlijk gaat er dus wel een wens in vervulling, maar had m graag naast Onyewu gezien:

Atouba--onyewu--oleguer--van der Wiel

7 juli 2009 om 16:37

@ Gerente020
Leuke opstelling, alleen jammer dat Onyewu bij Milan heeft getekend.

7 juli 2009 om 16:55

Wel een paar aparte verhalen, middelvinger opsteken naar publiek, overhoop met bestuur. Mentaal dus niet geweldig maar Fysiek een beest, Jol heeft er vertrouwen in, nu maar hopen. Eerst zien dan geloven! Je weet nooit of hij gaat presteren bij Ajax.

7 juli 2009 om 16:08

Hij is zeker welkom, dit hadden we nodig in de verdediging

7 juli 2009 om 16:16

Geweldig wat een mooi filmpje is dat! die vent is bijna net zo technisch als C ronaldo met die kappen ik snap niet hoe hij dat voor elkaar krijgt met zo'n lichaam maar het zeker een versterking zowel balvaardigheid, zekerheid en natuurlijk fysiek!

7 juli 2009 om 16:29

Inderdaad!

Wecome to Amsterdam! Dit is echt nieuws waar denk ik menig Ajacied sinds eind mei zo een beetje op aan het wachten was! Geweldig nieuws!

Nu nog een sterke centrale man, dan zijn we klaar voor komen seizoen.

7 juli 2009 om 16:34

Neem an det je dit als sarcasme post, want dan vindt ik het wel grappig!

Ot: Geweldige verdediger, maar of hij nu de verlosser is?

We zullen het zien...

7 juli 2009 om 17:56

Geweldig nieuws voor het Ajax kamp.de verdedeging is hierdoor wel een niveau hoger getild denk dat hij jongen als van der Wiel en Vertonghen veel kan lerenhier is mijn opstelling

Stekelenburg
van der Wiel
Oleguer
Vertonghen
Atouba
Enoh
Aissati
Lidgren/
Suarez
Cvitanich
Sulejmani
7 juli 2009 om 18:26

Jol speelt grote kans in 4 3 1 2 opstelling en dan denk ik zo, lijkt mij althans wel een goede opstelling.
Je zou hem nog kunnen aanvullen met Prediger en miss nog een linker centrale verdediger.

Stekelenburg
v d Wiel
Wieleart
Oleguer
Atouba
Enoh
Lindgren
Vertongen
Aisatti
Suarez
Cvitanich
7 juli 2009 om 18:39

Dit is echt iets wat wij nodig hadden kan Atouba ook centraal worden opgesteld hij is toch wel 1.91m en obradovic voor de linksback dan hebben we nog alleen een middenvelder en een spits nodig

7 juli 2009 om 17:20

Helemaal waar Bakka.

Maar het filmpje maken van verdedigende acties is natuurlijk altijd wat minder leuk om te zien. We kunnen zeker wel vaststellen dat hij sterk, technisch, balvast en ervaren is. Ik hoop alleen wel dat hij weet wat hij doet als hij al die rare (toch ook leuke) acties uithaalt.

7 juli 2009 om 16:26

inderdaad bijna net zo technisch als C ronaldo! denk dat hij volgend jaar voor 150 miljoen word verkocht al denk ik het zelf

On: Hoop dat het een versterking is!

7 juli 2009 om 16:43

@ronaldeco10

Leuke bewegingen en acties, absoluut! Maar hij komt natuulijk in de eerste plaats om de verdediging te versterken. Al heeft hij ook geweldige aanvallende acties. Hopen dat hij ook zo goed kan verdedigen.

7 juli 2009 om 17:00

mooi filmpje. Hij is duidelijk technisch vaardig. Ik weet alleen niet of hij bij Ajax dat risico vaak moet nemen want als het fout gaat is de rugdekking helaas niet altijd goed.

7 juli 2009 om 17:01

Dit is weer lekker typisch. Meteen wordt deze Verdediger opgehemeld vanwege zijn technische kwaliteiten. Kom op zeg, die man moet gewoon een betrouwbaar en ijzersterk verdedigen, daar staat ie voor in het veld. Niet om op de linksback positie zijn mannetje uit te kappen, dat heeft daar geen enkel nut.

7 juli 2009 om 18:13

Je kan van elke willekeurige speler wel een leuk filmpje maken. Hij staat er alleen niet voor zijn kapbewegingen, maar om de bal uit het doel te houden.

We gaan het zien, het ziet er in elk geval goed uit. Maar Ajax heeft ook een goede verdediger laten gaan.

7 juli 2009 om 18:27

Ben echt heel blij met hem, lijkt me beter dan Vermaelen, nog meer body en technischer. was hij trouwens niet eerst middenvelder, al langer geleden maar geloof dat hij begon als middelvelder

7 juli 2009 om 18:30

Ja idd die kan wel wat

Hmm ben benieuwd of dit De man is die ze nodig hebben, ik denk het niet maar hij kan mijn ongelijk bewijzen..
Vermaelen was wel beter dan hij nu is in mijn ogen.

7 juli 2009 om 16:01

atouba is wel een specifieke linksback, die misten ze nog in de selectie
Hij is als opkomende back beter dan Vermaelen, Vermaelen zal verdedigend sterker zijn

7 juli 2009 om 16:03

En de verdediging is nou juist het puntje bij Ajax wat niet echt goed in mekaar zit.
Dus dan kun je wel weer een aanvallend ingestelde speler halen maar ze moeten echt goede verdedigers hebben want de rest is in mijn ogen ook aardig aanvallend.

7 juli 2009 om 16:05

atouba is gewoon een sterke verdediger met toevallig ook nog eens aanvallende kwaliteiten wat is daar mis mee ? wint bijna elk kopduel is niet omver te krijgen en kan ook nog eens snel opstomen over de flanken ! lijkt mij een zeer geschikte speler ? en een top aankoop !

7 juli 2009 om 16:07

ja maar hoeveel ploegen spelen nou met een echte rechtsbuiten
Bij elke goede ploeg moeten de backs meer doen dan alleen verdedigen en kunnen zo van toegevoegde waarde zijn

7 juli 2009 om 16:11

Zulke spelers heb je ook gewoon nodig. Je hoeft niet altijd naar het individu te kijken, maar naar wat het team nodig heeft en wat daarop de beste aanvulling is.

Lijkt me een prima, solide verdediger die ongetwijfeld een hele verbetering t.o.v. Urby op linksback is. Jol kent hem, dus die zal wel weten wat hij in huis haalt, ik ken hem verder niet zo goed, maar dat hij fysiek sterk is doet de foto wel vermoeden in ieder geval.

en met 40 interlands ben je in ieder geval geen prutser lijkt me. Met Enoh ben ik ook heel blij en die heeft pas net z'n 1e interlands gespeeld. Niet dat dat nou een maatstaf is, maar hij zal vast wel een bal kunnen trappen.

Of hij beter is dan Vermaelen, op de linksback positie denk ik wel. Daar vond ik Vermaelen nooit zo erg sterk. Die kwam centraal beter uit de voeten.

Als Obradovic ook komt, betekent dat dat ze beide voor die positie moeten concurreren, of kan 1 van die 2 evt. ook nog centraal?

wel mooi dat hij transfer vrij binnen komt, lijkt me een zeer mooi deal. Mooie eerste move Jol!

7 juli 2009 om 18:39

volgens mij is er met de komst van Atouba wel een kleinere kans op de komst van Obradovic.of ze halen Obradovic voor de centrale plaats.

7 juli 2009 om 16:02

mooi dat het Ajax lukt inderdaad maar staat me nog iets bij van Kuffour die ook met veel bombarie werd binnengehaald en die heeft toch niet echt veel gepresteerd.
kuffour werd ook gekocht omdat hij reserve was bij een top bundesliga club.
ik weet dat deze speler veel jonger is en nog groeipotentie heeft...
Hoop het beste, maar moet het eerst zien!

7 juli 2009 om 16:05

kuffour werd niet met veel bombarie binnengehaald, maar als noodoplossing en hij was al te veel te oud

7 juli 2009 om 16:11

Nou ik kan me die Ajax mensen nog wel herinneren die werden helemaal gek..
En moet je zien wat er van gekomen is..
Mja dat was wel een verschil met dit natuurlijk.

7 juli 2009 om 16:13

Kuffour kwam toch van As Roma? Atouba speelde de afgelopen jaren veelvuldig, Kuffour veel minder

7 juli 2009 om 16:16

daarom, niemand werd helemaal gek, maar die aankoop werd met de nodige scepsis bekeken. Wel werd de aankoop verdedigd, omdat elke supporter natuurlijk niet helemaal objectief is over zijn eigen club

7 juli 2009 om 16:18

Daarnaast is Atouba ook niet met veel bombarie gehaald, gisteravond was er een gerucht en vandaag staat er op ajax.nl dat hij getekend heeft. Geen interviews, persconferenties enzo.. weinig tot geen bombarie dus, net als bij kuffour destijds.. heb hier meer vertrouwen in overigens

7 juli 2009 om 16:34

Weer zo'n reactie.. Als er een spanjaard komt word hij vergeleken met Luque, nu komt er een afrikaan binnen, is het gelijk een tweede kuffour? Deze jongen is ten eerste aardig wat jaartjes jonger, ten tweede is het Atouba en geen Kouffour. Ik zeg niet dat Atouba zeker gaat slagen, maar ga nou niet gelijk weer vergelijkingen maken die nergens op slaan.

7 juli 2009 om 16:58

Kuffour niets presteerde. Is ook niet gek als je geen speeltijd krijgt. 1 of 2 wedstrijdjes meegedaan geloof ik. Verder werd die gast niet gebruikt door Koster. En die werd niet gekocht. Kuffour was gratis.

heel fijn dit. Een aankoop van formaat. Kost niks en brengt een hoop kwaliteit met zich mee. Fysiek en sterke speler en een waardig opvolger van vermaelen

Weet niet wat ik hier van moet denken. Het lijkt me een aardige speler..

aan deze foto te zien zou hij een Pokergroep op moeten richten met Rob Van Dijk..

Tja ben benieuwd.. zal hij in iedergeval geen last moeten blijven houden van z'n blessure

7 juli 2009 om 17:48

het is idd een risico dat hij blessure gevoelig is.. want hij zal waarschijnlijk de enige echte linksback in de selectie worden.. obradovic zal wel niet meer komen.

steek
vd wiel
oleguer
vertongen
atouba
gabri/li
enoh
emanuelson
aisatti
suarez
sulejmani

Atouba is een goede opkomende back, fysiek erg sterk, heeft veel ervaring en hij is met 1.90m ook een beer. Prima aanwinst voor Ajax.

Las het op Ajax.nl ook al, heerlijk nieuws, werd ook eens tijd.. eindelijk iemand met fysiek achterin!

welkom Atouba!!

goede zet van ajax, goede verdediger!

Goede aankoop is een erg fysieke speler die goed zijn man uitschakeld!

Ben er blij mee!

goed werk jol!!
prima speler, fysiek heeel sterk
enige reden dat hij deze transferperiode onder de radar bleef was zijn blessure
maar die is nu voorbij, welkom bij ajax

Nou jah! Afwachten wat hij ervan gaat maken. Contract voor twee seizoen met een optie voor nog eens twee seizoenen. Hopelijk komt die blessure niet terug. Wel een leuke voetballer om naar te kijken, al levert het soms ook billenknijpende situaties op.

ik ben benieuwd of hij ook direct naar De Lutte vertrekt om zich aan te sluiten bij de groep???

Vind ik eigenlijk totaal geen aankoop des Ajax. Lijkt me vooral een atleet die heel erg hard kan hollen, maar van techniek en tactiek geen kaas gegeten heeft. Maar misschien heeft Ajax wel juist zo'n man nodig!

7 juli 2009 om 16:03

@geoforce, niet dat ik hem de hemel in wil prijzen hoor, maar:

http:// www.youtube.com / watch?v=1knz2rs0ugw

http:// www.youtube.com / watch?v=jh231qqpsn4&feature=related

Vind met name die tweede actie gevaarlijk..... Maar techniek heeft hij dus wel.

7 juli 2009 om 16:07

Ik kan van mijzelf ook wel een filmpje maken waarop ik de nieuwe Cristiano Ronaldo lijk... Nee, filmpjes zeggen mij niets.

7 juli 2009 om 17:05

@ geoforce. Inderdaad ajax gaat breken met het verleden. Het traditionele Ajax spel (dat al jaren niet meer gespeelt wordt) gaat over de schutting en er zal 442 gespeelt gaan worden. Er gaat ook meer geselecteerd worden op fysieke en mentale kracht. Deze aankoop past precies in dat plaatje. Jol heeft maar 1 opdracht en dat is prijzen pakken en de directie heeft hem ook meegegeven dat hij dat mag doen met elk soort systeem als het maar enigzins aanvallend voetbal is.

fijn dit vermaelen was stukken beter. Atouba is echt slecht hij gaat als een gek naar volle en dan komt er helemaal niks uit heel goede aankoop maar niet heus hele tijd hebben ze het over grote namen en uiteindelijk komt er weer zo' clown
je moet hem de kans geven dat weet ik maar ik weet nu al dat dit de volgende is in het rijtje luque rommedahl kennedey wielaert en ga zo maar door.
helaas het wanbeleid houd aan!!!!!

7 juli 2009 om 16:03

Ik hoop dat hij kan laten zien wat hij kan. Veel succes.!!

7 juli 2009 om 16:04

Waar had jij dan op gerekend? Daniel Alves? John Terry? Kerel, deze gast is transfervrij+ een beer achterin. Dat hadden we wel nodig. Ook brengt hij wat ervaring mee. Of het ook een goede verdediger is weet ik niet, maar dat zal vast wel, aangezien hij bij Hsv voetbalt. Dat zegt toch wel wat, maar moet natuulijk nog zien hoe hij het doet. Grote namen, dat hebben ze niet gezegd! Heb jij hem vaak zien spelen? Ik niet, en daarom ben ik bereid hem de kans te geven.

7 juli 2009 om 16:52

@hemeret, gebruik is wat leestekens. Het is totaal niet te volgen wat je post. Een 5-jarige zou zich hier nog voor schamen.

On: Ben blij dat Ajax nu in ieder geval iemand heeft binnengehaald. Ben benieuwd of het wat gaat worden met hem. Veel schade zal je er in ieder geval niet mee oplopen omdat hij transfervrij is.

Het eerste waar ik aan moest denken is Juanfran. Al schat ik deze man wel hoger in dan hem. Gezien zijn transfervrije status en de ervaringen van Jol, die wel positief moeten zijn, met hem lijkt het me wel een goede zet van Ajax.

7 juli 2009 om 16:02

Het eerste waar ik aan moest denken was Kuffour...

Maar ff serieus, ik herriner me deze back nog wel. Is een goede back, fysiek sterk maar laat het mentaal nog al eens afweten. Zo heeft hij wel eens in een thuiswedstrijd zijn middelvinger naar het publiek opgestoken omdat hij werd uitgefloten. Het is in ieder geval geen koekenbakker, en Jol zal toch zeker wel weten wat ie meeneemt? Hij is niet gescout, hij is gewoon een jaar lang intensief gevolgd door onze hoofdtrainer!

hoop dat die het goed gaat doen bij ajax , hopen dat hij er meteen staat en ze ervaring over brengt op de jongere spelers achterin bij ajax goeie aankoop denk ik.

goede verdediger, gaat het wel goed doen bij Ajax

gaat ook snel
wel goed gehandeld

Geen idee wat voor voetballer het is eigenlijk. We zullen zien.


Vind het in ieder geval leuk voor Enoh dat ie nu iemand uit Kameroen in zijn team heeft.
Hoeft ie zich in ieder geval niet meer te vervelen in de zomerstop

(als ik Vi mag geloven, dan hebben we een volstrekte idioot binnen gehaald.)

7 juli 2009 om 16:36

Dat kun je wel zeggen ja niet echt acties waarmee je je bekend maakt !

aardige speler maar ook niet meer dan dat.fysiek sterk maar o zo langzaam. ach het heeft ajax geen drol gekost en deze speler hoeft ook geen transfer te forceren.

Goede aankoop dit! Atouba geeft echt een kwaliteitsimpuls aan de verdediging van Ajax, jammer van Onyewu maar ik ben er van overtuigd dat er nog een speler van formaat bijkomt in de defensie! Plus natuurlijk die gewilde scorende spits!

7 juli 2009 om 17:07

Gewilde spits? Daar waren ze toch ook mee bezig? Bojan zou toch komen? Weer iemand daar iets van af?

on: Geweldige speler, mooie techniek. Sommige mensen zijn negatief, en het grappige is dat dat allemaal mensen van niveau 1 zijn.
ik vind het een goede actie van Jol, die gozer heeft echt verstand van voetbal!

Goede aankoop. Vooral fysiek een aanwinst voor de verdediging, goede voetballer. Nu nog een sterke fysieke beer voor in het centrum en we zijn er klaar voor!

Met Atouba zie ik Ajax graag zo spelen:

Stekelenburg
vd Wiel
Oleguer
Aankoop
Atouba
Gabri
Aissati
Vertonghen
Suarez
Cvitanich
Suljemani
7 juli 2009 om 16:45

Goede opstelling!!

Al dat sarcasme over Atoube, ik weet niet of mensen naar de Uefa cup kijken?! Maar hij staat daar verdedigend ook zijn mannetje!

Nog 1 goede verdediger erbij(prediger) en dan hard trainen met z'n allen, want dat is hard nodig

7 juli 2009 om 18:10

@ ajaxfanstef Prediger is een middenvelder

Of hij beter is dan Obradovic bijvoorbeeld weet ik nog zo net niet. Ik hoop dat hij in ieder geval het niveau van Vermaelen kan halen. Hij is in ieder geval gratis en voor niks, dus blijft er geld over voor misschien wel nog een verdediger of iets dergelijks!

Positief is dat het een absolute beer van een vent is die fysiek wel wat kan. Wat mij betreft mag hij zich direct bewijzen, ik ben benieuwd wat hij kan en maar hopen dat hij geen last meer krijgt van die blessure...

Welkom, de nieuwe Ferdi Vierklau....????

Mwoah... wat ik al zeg, ik moet het nog maar zien. Wellicht kan hij met zijn fysiek wat teweegbrengen in de verdediging. Hij heeft voldoende wedstrijden op niveau gespeeld. Hier en daar wat onbetrouwbaar, maar wel met een wil om naar voren te gaan. Afwachten......

Mooi zo, deze speler had Ajax nodig. Wel snel gegaan, vanochtend melde ze noch dat Ajax alleen belangstelling had. Meestal duurt dat wel 2 á 3 weken.

Prima speler dnek ik voor dit Ajax
Denk alleen dat er nog wel wat extra's moet komen

Kunnen jullie Samuel Kouffour nog ? Ik weet niet wat ik er van moet denken.

7 juli 2009 om 16:06

Die was op het einde van zijn retour en speelde nooit meer een wedstrijd. Deze topatleet is 27 jaar en in de bloei van zijn leven. Hij heeft in de laatste vier jaar 83 Bundesliga wedstrijden gespeeld en hij is international van Kameroen. Dus die vergelijking met Kouffour gaat niet op.

7 juli 2009 om 18:12

@ tante omdat ze allebei uit afrika komen ofzo??? waar moet ik de vergelijking zien?? zelfde kapsel?

welkom bij ajax jonge ik hoop dat je het naar je zin gaat krijgen in amsterdam
ik kijk er zeker na uit om je te zien spelen in amstderdam

7 juli 2009 om 16:09

ik denk niet dat die vent jouw berichtje leest hoor

dus je hoeft ook niet tege hem te praten. je doet een beetje raar nu.

7 juli 2009 om 16:32

Zonnesteek is snel opgelopen in de zomer

Ot; Lijkt me de juiste man voor Ajax. Je kunt geen grootse aankopen verwachten, daar is Ajax gewoon weg niet aantrekkelijk genoeg voor. Zowel financieel en sportief ook niet meer...
Maar dit is toch een jongen met een mooie leeftijd en de nodige ervaring. Dus lijkt me prima!

Eindelijk weer eens geen domme aankoop, en niet onbenullig veel geld uitgegeven.
+1 voor ajax

International van Kameroen.. landgenoot van Enoh en stond al eerder onder Jol.. en dan komen mensen nog zeggen:

''ik weet niet wat ik ervan moet denken..''

nou ik wel.. een hele goeie aanwinst

7 juli 2009 om 16:06

+1 voor deze uitspraak

ik vindt het een goeie aankoop, eindelijk heeft ajax een goeie verdediger gekocht en niet een gevaltje oleguer en een silva. Ik ben blij dat ajax een speler heeft aangetrokken nog een paar versterkingen en dan hopen dat de selectie kompleet blijft , dan komt het goed.

Speeld Kameroen Afrika Cup van het voorjaar?

Goeie aankoop. Eindelijk wat body achterin, maar ik snap niet dat veel mensen Wielaert als een bankzitter zien. Heb liever Wielaert erin en Oleguer eruit, maar dat is persoonlijk denk ik. Ik hoop ook dat Ajax nog even een sterke middenvelder haalt die de boel goed kan regelen.

Prima zet.
Hoop dat hij de man is die we nodig hebben.

Dit is mijn opstelling....

Beter Welkom in Amsterdam!

Of: Kuffour stond ook niet onder dienstverband bij Jol, dus Atouba heeft al een mentale voorsprong

Alleen de lengte zegt al meer dan genoeg, want nu kunnen we toch wel concluderen, dat Ajax de kleintjes aan het weg werken is. Anita wordt uit de basis gehaald en er komen grotere spelers voor terug.
Wat zonde is van anita, want ik vind het persoonlijk een goede voetballer om naar te kijken.

Deze man heeft genoeg ervaring en zal zich wel goed kunnen aarden met enoh bij hem. Twee harde werkers

Mooi voor Ajax, nu nog Boularouz en Obradovic binnenhalen en er staat een prima verdediging, aan aanvallers ook niets te klagen, alleen dat middenveld heh?

Off: Hopelijk doet Ajax gewoon weer mee om de titel dit jaar. Leuk dat Az een keertje heeft gewonnen, maar nu mag Ajax wel weer eens.

7 juli 2009 om 16:09

Boula komt echt niet. Is allang van de lijst geschrapt. Enige die nog kan komen is Obradovic.

7 juli 2009 om 16:26

Enige die nog kan komen is Obradovic... dat vind ik een beetje kort door de bocht. Er zijn nog genoeg spelers die een aanwinst voor Ajax zullen zijn. Niet elke aanwinst hoeft per direct een verbetering van de selectie te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden tot verbreding van de selectie die de potentie hebben om heel groot te worden.
Ajax zou eigenlijk wat meer moeten scouten in Brazilië. Ajax wil namelijk altijd aanvallend spelen en Braziliaanse spelers hebben dit natuurlijk in hun bloed.

7 juli 2009 om 18:14

@ milandinho Ajax scout daar ook, maar jonge talenten gaan nu bijna allemaal gelijk naar de grotere landen en zijn dus onbetaalbaar.

Prima aankoop! Hopen dat hij zich snel kan aanpassen in Amsterdam. Deze speler is een echte back en die hebben we nodig! Nu rustig afwachten op een volgende aankoop!

Goede aankoop zeg van Ajax. Een goede verdediger die gewoon het niveau van Ajax omhoog tilt. Jol weet wat die kan verwachten en ook nog eens transfervrij. Ik ben geen fan van Ajax maar het begint eindelijk een beetje te worden zoals je van Ajax mag verwachten. Slimme goede aankoop. Ik blijf erbij dat het aantrekken van Jol een van de slimste beslissingen in zeer lange tijd is geweest.

eindelijk eens een goede aankop van ajax
dit is goede opvolger voor vermealen
en hij is fysiek ook sterker dan vermealen
en hij heeft aanvallend ook zijn kwalliteiten.
alleen jammer van onweyo
maarja dan moet er nog maar iemand anders komen

Opzich een goede aankoop. Een transfervrije speler, met aardig wat ervaring. Ik vind het een vergelijkbare aankoop zoals Psv deed met het aantrekken van Ooijer. Atouba is geen super goede verdediger. Ik heb de Bundesliga aardig gevolgd, en hij is mij nooit echt opgevallen. Toch vind ik veel Ajax supporters te positief. Ofja Ajax supporters, beter genoemd: personen die zich via het internet voordoen als Ajax supporters. Deze speler heeft rare fratsen uitgehaald, en vaker te maken gehad met zware blessures.

7 juli 2009 om 17:51

Een goede aankoop, je nooit echt opgevallen, haalt rare frantsen uit en zware blessures..

Vind je hem nu wel of niet goed?
Ik ben van mening dat we over een seizoen pas kunnen zeggen of die goed of slecht is

wees niet zo blij allemaal, hij is een vuile speler, pakt veel rode kaarten ! en aanvallend is hij deftig maar zeker niet beter dn obradovic, verdedigend is hij sterker in de lucht dan obradovic maar op snelheid wordt atouba veel gepakt waardoor hij dan tackelt en rood pakt, of slaat hij de tegenstander, vind obradovic beter dan hem ! ze moeten hem centraal achterin zetten en links obradovic

7 juli 2009 om 16:10

"atouba caused controversy after several rash challenges led to goals against his German club in the Champions League. After receiving some jeering from a disgruntled crowd he reacted by raising his middle finger to them, and asking to be substituted, having been substituted he repeated his actions and then received a red card. "

Een echte publiekslieveling dus

7 juli 2009 om 16:40

Ik weet niet veel over hem maar als centrale verdediger is hij niet gescheikt hij maakt teveel acties daarvoor.
Hij straalt wel rust uit achterin.

7 juli 2009 om 17:23

dezelfde mensen als die nu al aan het zeiken zijn dat ie te hard is en domme kaarten pakt, hadden het wel allemaal over boulahrouz... met zijn domme overtredingen, laatste man neertrappen en domme kaarten oplopen. duz...

Fysiek sterk, goed zijn man uitschakelen....
Hmm Oleguer?

Zulke spelers worden binnen no time neergesabeld bij Ajax.
Omdat ze geen lange bal over 40 meter kunnen geven..
Let maar op.

Nou vind ik dit absoluut niet terecht, maar het verleden wees uit dat zulke spelers nooit bij Ajax worden gewaardeerd.

Overigens kan hij wel een beetje meevoetballen in de wedstrijden die ik van hem gezien heb.

Ik ben dus benieuwd hoe hij het gaat doen....

27 jaar, kracht van zijn leven voor een sporter, transfervrij en dan naar Ajax gaan...
spelers die een beetje kunnen voetballen zouden allang verkast zijn naat subtoppers als spurs, city, stuttgart etc etc.... en dus echt neit .. met alle respect naar Ajax.

Kan me ook niet voorstellen dat Ajax hem meteen de best betaalde speler maakt en hem meer kan laten verdienen dat bij de subtoppers in de grote competitie.

Als het nou een Nederlander is , kunnen sentimenten een grote rol spelen, maar dit is toch wel dubieus...

7 juli 2009 om 16:17

Wat is de achterliggende reden dan? dat hij ingehuurd is door Fc twente om Ajax slechter te maken?

Waarom kan deze beste man niet gewoon kiezen voor een team wat een geweldige historie heeft, een nieuwe coach heeft waar hij bij 2 diverse clubs prettig mee samengewerkt heeft !
Hij heeft een contract voor 2 jaar, hij is 1 jaar geblesseerd geweest als hij zijn niveau voorzet als voor zijn blessure kan hij over 2 jaar alsnog naar de Pl ! Ajax zal hem geen 3 mijoen geven maar onder het miljoen ook niet!

7 juli 2009 om 16:20

hij speelde eerst bij spurs en kreeg contractverlenging aangeboden bij hsv (uit jouw rijtje subtoppers). Dus wat is eigenlijk je punt?

7 juli 2009 om 17:59

elleboogje moet je niet eens op reageren, die is meer anti ajax dan dat hij voor een club is. Zelfs als ze messi aan zouden trekken zou hij wel iets vinden om over te zeiken.

7 juli 2009 om 16:24

Dit is gewoon een goede aankoop heb meer van hem gezien dan obradovic, hij is nog goedkoper ook en heel snel gedaan door Ajax en haar mensen

7 juli 2009 om 17:00

En weer zoek je van alles om iets negatiefs over ajax te zeggen. Laten we eerst zien hoe het hem afgaat. En je begint over bloei van zijn leven en naar een suptopper gaan, kun je dan niet zeggen dat ajax misschien goed gehandeld heeft?

Aight!


Beter Ajax deze man is gewoon transfervrij!.

Je ziet dat Ajax zijn voorkeur naar transfervrije spelers uitgaat anders komen er geen namen als Onyewu en deze voorbij.
En ik denk zomaar dat Ajax het wel goed vind zo achterin.
Ajax wil geen 6 miljoen uitgeven aan een speler die pas 20 jaar is, en misschien leuk bij dat clubje heeft gespeeld maar dan toch geld verspilling blijkt.

Nu nog 1 sterke middenvelder halen en misschien nog 1 verdediger dan is onze selectie compleet..

Hier mijn opstelling het kan ook nog 4-4-3 als er geen middenvelder bij komt.

.

Steek
Gregory
Vertonghen
Oleguer
Atouba
Gabri
Aisatti
Prediguer
Emanuelson
Suarez
Sulejmani
7 juli 2009 om 16:15

Ajax is groot geworden met het uitgeven van miljoenen aan jonge spelers, en ze later weer te verkopen
Zlatan, chivu, huntelaar, Suarez...

De oudere transfervrije/goedkopere spelers hebben beduidend minder gebracht, denk aan roger, juanfran, Wielaert Oleguer ( Kuffour, Davids en Stam wil ik er niet onder scharen maar toch ) etc etc...

Hoe kan je jonge talentvolle spelers halen en doorverlopen nou geldverspiling noemen >?

7 juli 2009 om 16:22

Haha,

Okee jij wil Stam,davids bijna bij Juanfran en Roger en Wielaert noemen??:clown

Ik denk dat je wederom reacties wilt.

En als Ajax al deze man heeft gecontracteerd moeten ze dan 6 miljoen uit gaan geven aan deze jongen>
lijkt me niet hea?

Ik geef je gelijk dat we mede daardoor zijn groot geworden maar Ajax is de laaste keer hard op zijn bek gegaan met Sulejmani en wil niet al te snel met miljoenen smijten.

7 juli 2009 om 16:16

4-4-3, ja zo kan ik ook kampioen worden.

On: Goeie aanwinst lijkt me, pas 27 en transfervrij, goed gedaan van Ajax!

7 juli 2009 om 16:32

prima opstelling nick95
alleen mag ik vragen waarom je een linkspoot rechts centraal en een rechtspoot links centraal zet !?
je lijkt Mvb wel.....
voor de rest zie ik ajax ook graag zo spelen. mss wielaert voor oleguer.

ik ben blij met deze aankoop, lijkt me een prima speler.
ik hoor veel positive verhalen over hem en het beeldmateriaal laat zien dat hij zowel een goede techniek heeft als een echte verdediger is.
ik hoop wel dat hij op mentaal vlak slaagt, maar dat is dan ook het enige waar ik wel een vraagteken bij zet.
maar voorlopig verdient hij ook op dat gebied het voordeel van de twijfel.
we zullen jol maar moeten vertrouwen in zijn oordeel.

welkom in Amsterdam
Ik vind het toch wel zeer opvallend dat voor vandaag niemand atouba in verband heeft gebracht met ajax. Dat is echt heel anders dan bij de aankopen die in de voorgaande jaren gedaan werden, dit komt voor velen als een redelijke verrassing.

7 juli 2009 om 17:28

dan moet je de juiste dingen volgen. stond op best veel sites vanaf gisteravond.

lekker een goeie verdederger en ook gratis
normaal haalt ajax spelers voor een paar mil
nu eindelijk een speler die gratis is
goed zo ajax

Deze man heeft ze lichaam mee en hij kan acties maken je moet maar is kijken op youtube En hij is transfer vrij en Jol weet heus wel wat ie heeft gedaan want hij kent um al een lange tijd

Geeeen idee of het een goeie is... maar heb wel vertrouwen in de ervaringen die Jol met hem heeft gehad bij de Spurs en Hsv!!

Welcome Timothée!!

Da's inderdaad snel gegaan. Ken 'm niet, maar wat meer body achterin is in ieder geval goed voor Ajax.

Weet iemand waarom Hsv hem een verlaagde aanbieding had gedaan?

7 juli 2009 om 16:11

Daar zijn ze volgens mij nooit duidelijk over geweest, maar was een jaar geblesseerd, heeft toen weinig gespeeld en heeft natuurlijk Marcel Jansen voor hem als linksback. Is een beetje geval Sorin; ze willem hem wel houden, maar kunnen hem geen basisplaats aanbieden en bij reserve hoort nu eenmaal een lager salaris.

7 juli 2009 om 16:12

hij is vorig seizoen vrijwel het hele seizoen geblesseerd geweest, zijn contract liep af en hsv wilde verlengen met hem , alleen wel een verlaagd contract omdat ze niet wisten of hij er wel zo goed uit zou komen als voor zijn blessure. ze durfden die gok niet te nemen om hem een zelfde contract te geven.

blij dat hij naar ajax is gekomen, het is een beer van een kerel en aanvallend zeer sterk.

7 juli 2009 om 16:35

Hij heeft een tijd niet gespeeld vanwege een blessure aan zijn. achillespees, maar in het verleden zijn er ook akkefietjes geweest. Te laat terug van de Afrika Cup, middelvinger naar supporters. Wel een spraakmakend typje hoor.7 juli 2009 om 16:54

oei ja niet dat ik een ajax supporter ben maar africa cup komt er ook weer aan ben je hem automatisch een maand kwijt ,wij(psv) hebben het meegemaakt met kone geen pretjers

Het mooie is dat wij een mooie transfer vrije speler krijgen moet je is nagaan als Feyenoord hier nou is meer op in speelt bij zulk soort spelers dan kunnen hun verdedigen ging mooi vernieuwen Je hoeft niet alles te kopen je kan ook goed kijken

Welcome aboard!!! Hier nog ff een link naar een compilatiefilmpje op jouw buis http://www.youtube.com/watch?v=43mz.
Op naar de volgende aankoop, ik zeg prediger en Obradovic erbij en lekker 4-4-2 gaan spelen komend seizoen.....

Ik vind het een beetje maf om te zeggen dat 't een goede verdediger is. Ik denk dat velen hem amper kennen. Deze Atouba gaat weer is bezwijken onder de druk. Omdat ie van Hsv over komt word hij gezien als held,erg triest.

goede speler en wie had het net over geen techniek zoek maar eens op atouba vs kluivert haha wel beetje link tegen kluivert maar leuk om te zien!! goede aanwinst lijkt me!! maar ja afwachten of hij gezond en fit blijft!!

Goede aanwinst, heeft het prima gedaan bij Hsv. Sterke jongen drive naar voren, goede techniek. De achterhoede heeft wel redelijk body met Atouba eventueel Alderweireld, Vertonghen...alleen middenveld en voorhoede is fysiek erg matig.
De transfer is redelijk snel en anoniem gegaan...gister de eerste berichtgeving vandaag getekend prima toch! Nu nog eenmiddenvelder en eventueel een verdediger.
Heeft Atouba weleens centraal gespeeld?

apart dat hij nu alweer een geweldige speler word genoemd.ik durf te wedden dat 90 % van de reageerders hier hem nog nooit heeft zien voetballen.

7 juli 2009 om 16:19

Dat werkt ook vica versa...mensen vinden het een matige speler terwijl ze nog niet eens weten waar hij gespeeld heeft en hem al helemaal niet gezien heeft!

als die gozer echt zo goed is ,waarom laten ze die dan gaan,lijkt me toch dat ajax minder is dan hsv.

7 juli 2009 om 16:31

Nou

Hij ging niet akkoord met het contract wat Hsv hem wou voorschotelen en volgens mij heeft hij ook mot met de supporters gehad omdat hij zen middelvinger opstak

7 juli 2009 om 16:37

Nou

Hij ging niet akkoord met het contract wat Hsv hem wou voorschotelen en volgens mij heeft hij ook mot met de supporters gehad omdat hij zen middelvinger opstak

7 juli 2009 om 16:48

Lekker mannetje dus..
En als hij zo goed is had Hsv hem wel meer geboden..
Ben benieuwd hoe volgend jaar over deze man word gesproken!

Ik heb hem genoeg zien voetballen bij Hsv en voor dit Ajax is het een goede speler. Het grootste probleem is dat hij vorig seizoen veel geblesseerd is geweest. Men moet niet alleen niet denken dat hij een soort Stam is door zijn fysiek. Hij is namelijk aanvallend sterker dan verdedigend. Peroonlijk hoop ik nog steeds op de komst van Obradovic. De linksbackpositie mag je als Ajax zijnde niet invullen met alleen Atouba, die lang geblesseerd is geweest. Of Ajax moet nog een centrale verdediger halen, want dan kan Vertonghen in noodgevallen naar linksback opschuiven. Supusepa is ook nog een optie, maar ik vind dat geen topper. Zelfs in Jong Ajax vind ik hem geen erg sterke indruk maken.

dat is een goeie aankoop
laat die obradovic maar zitten veelste duur word misschien niks dit is iemand die body en ervaring heeft Goedzo Ajax

en de ajax supporters lopen weer de polonaise en noemen het een topaankoop.
totdat ze erachter komen wat voor een onhandige houthakker dit wel niet is, en dan gaan ze em massaal helemaal lopen afkraken.

denken jullie nou echt als dit zo'n top linksback is die bovendien zelfs transfervrij is er geen andere betere clubs dan ajax hem gratis over hadden genomen.

en voor alle duidelijkheid ik zuig dit niet uit me duim, kijk al jarenlang elke week de bundesliga en ik weet dus waar ik het over heb als ik zeg dat dit een erg onhandige back is die nog voor rare capriolen gaat zorgen in de defensie van Ajax

7 juli 2009 om 16:25

Ik kijk ook al jaren bundesliga en ik zie hem ook veel goede dingen doen, hij is transfervrij en Jol weet hem over te halen dat wil niet zeggen dat er geen intresse was van andere clubs.

7 juli 2009 om 16:46

denken jullie nou echt als dit zo'n top linksback is die bovendien zelfs transfervrij is... jah net zo transfervrij als onyewu.. die voetbalt nu tog egt bij milan, mja deze speler is geblesseerd geweest, en heeft geen cc gespeeld vandaar dat er niet zoveel clubs achter hem aanzitten, maar deze speler zal voor elke eredivisieclub een aanwinst zijn.

Transfervrij, kan je je bijna geen buil aan vallen, lijkt me een goede linksback en heeft aardig wat ervaring, lijkt me een aanwinst voor ze

lijkt mij een goede verdediger...

maar ik vind toch dat ze ook nog obradovic moeten gaan halen voor de linksback positie schijnt toch een heel groot talent te zijn.

en weet iemand of atouba niet ook in het centrum kan voetballen.. want dan zou obradovic nog linksback kunnen en atouba in het centrum met vertongen ofzo.. dan word het zoiets..

en anders gewoon olegeur in het centrum en vertongen is misschien beter op het middenveld maar hij kan wel opbouwen dan zou wielaert in het centrum komen en vertongen op de plek van lindgren

stekelenburg
Wiel
vertongen
atouba
obradovic
enoh
gabri
lindgren
aissati
cvitanich
suarez
7 juli 2009 om 16:18

ik vergeet emanuelson hij moet natuurlijk op de plek van lindgren op het middenveld

Goeie linksback lijkt mij zo. Welkom Atouba!!

btw: dit betekent dat obradovic niet komt?

goede aankoop ?

nee niet egt hij is aanvallend in gesteld
ajax moet een pure verdeger hebben
een rots inde branding zoals jaap stam

7 juli 2009 om 16:26

het gaat hier om een linksback, en aangezien weinig clubs met een goede rechtsbuiten spelen is aanvallend ook belangrijk dus iemand die niet naar voren meek na voetballen is niet goed op zo'n positie. ik kan verder niet goed over hem oordelen maar zo'n postuur heeft hij mee dus het ziet er naar uit dat t wat gaat worden, mja niet teveel druk op hem leggen en gewoon nog beginnen met vertonghen als back en hem in de verdere voorbereiding inbrengen en kijke hoe het gaat, lijkt mij het beste en dan moet het helemaal goed komen!

Hij is sterk, pure linksback, international van Kameroen en hij is gratis. Prima 'aankoop' dus. Hoop op een type bogarde.

Lijkt me hele goeie man voor Ajax. Heeft naar mijn mening aardig wat techniek...

Transfervrij.. Dat is altijd mooi meegenomen alleen hopen dat het uitpakt.
Moet zelf zeggen dat ik de Duitse competitie niet echt volg en kan er dus geen echt oordeel over geven maar dit moet dan maar uitwijzen in het nieuwe seizoen denk ik dan maar

Overigens hoop ik dat ajax Obradovic( Sorry als ik het fout spel ), gewoon binnenhaalt en niet goedkoop gaat doen..
Dat heeft ons al vaker de kop gekost.

Uitstekende aankoop. Selectie is direct compleet.
Alleen bouhlarouz zou nog zeer welkom zijn!

Goeie aankoop! Was ook echt nodig!

Ajax heeft nu iets meer mogelijkheden achterin, al zal er nog wel wat bij moeten komen denk ik.

ik denk dat het wel een sterke verdediger is,anders speel je niet zoveel wedstrijden in de Bundesliga.
aan de andere kant heeft Hsv ook geen enkele moeite gedaan om hem te behouden,dus is hij dan echt wel zo goed kun je je dan afvragen.
Aangezien Jol al met hem heeft gewerkt,zal dat wel.

Wat ik wel jammer vind is dat er straks haast nergens meer Nederlanders spelen in een elftal.niet alleen bij Ajax hoor,maar ook bij feyenoord.van de 4 spelers zit er geen 1 Nederlander bij.het elftal van ajax is ook al niet bezaaid met Nederlanders.

In principe juich je straks alleen nog maar voor het kleur shirt wat iemand aan heeft en niet meer voor spelers die je stad vertegenwoordigen in een voetbalwedstrijd.

Maar voor de rest,succes allemaal volgend seizoen.

7 juli 2009 om 16:25

Ik juich voor Ajax omdat ik voor Ajax ben! En wat voor afkomst de spelers hebben of wat voor kleur zal mij worst wezen, zolang ze maar presteren!
Een beetje bekrompen denkwijze van jou, we leven al een tijdje in een wereld die kleiner is geworden( makkelijker reizen, etc)
En hoezo je stad vertegenwoordigen?? De meeste supporters van Ajax wonen niet eens in Amsterdam...

7 juli 2009 om 16:57

''de meeste supporters van Ajax wonen niet eens in Amsterdam... ''


Wat een onzin, ik ben een geboren en getogen ras Amsterdammer en hier heb je zat Amsterdammers die voor Ajax zijn, dus kijk ff verder dan je neus lang is

7 juli 2009 om 16:58

Feyenoord heeft vorig seizoen wedstrijden gespeeld met Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Fer, El Ahmadi, Wijnaldum, Makaay, Biseswar en Tomasson in een team hoor .

Verder ken ik deze Atouba niet echt, van wat ik wel van hem heb gezien is het een trage verdediger maar wel met de nodige verdedigende capaciteiten en een redelijk aanvallende speelstijl. Kan beide kanten op wat mij betreft.

Goed gedaan! Van mij mogen ze Obradovic ook nog wel halen. Beetje concurrentie voor de linksbackplaats kan geen kwaad. En Obradovic is ook een stuk jonger, dus kan later als hij slaagt goed doorverkocht worden. Moet ie natuurlijk wel een 4 of 5-jarig contract tekenen. Dat Atouba maar een 2-jarig contract krijgt betekent toch dat ze bij Ajax niet helemaal zeker zijn van zijn (verdedigende) kwaliteiten...

Op zich geen verkeerde back maar hij is ook echt niet van topniveau, denk zelf ook niet dat hij t gaat redden bij Ajax en dt is niet omdat ik voor Feyenoord ben, want ik heb bij hem dezelfde bedenkingen als bij Fernandez bijn ons, aanvallend sterk, maar verdedigend niet de sterkste. In Duitsland speelt bijna ieder team 442 of 451, dus zonder vleugels. Vandaar dat er heel veel aanvallende backs in Duitsland opgesteld worden, want zij hebben geen directe man en kunnen dus op die manier de hele flank bestrijken. Maar zodra de tegenstander met buitenspelers spelen krijgt Ajax een probleem (en ik ben bang wij ook). Want een type Elia draait deze back helemaal dol. Dit heb ik bij hem vaker zien gebeuren bij Hsv en ook bij Kameroen. Hij is wel erg sterk en snel en vrij technisch, alleen heeft hij een slechte voorzet, hij probeert t vaak maar zijn vaak afzwaaiers. Al met al is dit dus een gelijksoortige aankoop als Fernandez, dus de euforie mag wel wat gedimt worden want Vermaelen was toch echt stukken beter!

het lijkt mij een goede aankoop maar is er al bekend wie er keeper word en aanvoerder en gaat ajax 442 of 433 spelen? maar ik ben benieuwd wat Atuba kan brengen

Ajax heeft goeie zet gedaan om hem te halen.
Hij is zeker een versterking voor Ajax. Op gebied van fysieke kracht gaat Ajax zeker vooruit.

Kan Atouba ook als linkercentrale verdediger uit de voeten? Dan kunnen ze nog eventueel Obradovic halen. Hoeveel linksback heeft Ajax wel niet? Atouba. Emanuelson vind ik niet goed genoeg voor linksback positie. Vertonghen kan ook maar vind hem centraal beter of verdedigende middenvelder. Hopelijk haalt Ajax Obradovic ook nog.

Goede aankoop van Ajax. Fysiek erg sterk en ook nog erg veel ervaring, hierbij komt ook nog eens kijken dat hij transfervrij is. Prima aankoop. Ook een aanwinst voor de Eredivisie!

zeer goede verdediger
Gaan we veel plesier aan beleven

Prima werk Ajax! Dit is pas adequaat handelen. Succes Timothee!

Ghe ghe... Geen enkele speler wil maar naar de eredivisie volgens sommigen.
Behalve deze dan

betersssssss,nu hopen dat obradovic nog komt .

is er nog nieuws over die prediger en elm?

eindelijk een goeie opbouwende verdediger en ajax is eens een keer niet zo langzaam met onderhandelen geweest

en hij is steen goed!!

We zullen zien of het goed uitpakt voor Ajax, hoop het wel en veel succes Timothee!

7 juli 2009 om 16:39

Kijk een heldere eerlijke reactie...

Je kan nu nog niet zeggen wat deze speler in Nederland gaat doen..
Is hij inmiddels wat rustiger geworden? Heeft toch regelmatig wat nare trekjes.. Ikzelf was absoluut niet onder de indruk van Vermaelen, dus ga ervan uit dat Ajax wel sterker is geworden met deze aankoop.

Off: De 14e buitenlandse speler?
Waren hier tot voor kort niet heel veel Ajax supporters die schande over andere teams spraken dat het een buitenlanders legioen was??

7 juli 2009 om 16:53

En nog heel veel eigen kweek in de selectie ! of qwas je dat vergeten? ook een aantal buitenlanders die bijv net als Messi op jonge leeftijd naar Ajax zijn gekomen..vertonghen,lindgren, Alderweireld, vermaelen ook voorheen
Atouba is en welkome versterking..

Hij was twee weken geleden in Istanbul om te praten over een transfer met Besiktas. Het is er niet van gekomen, maar dan nu toch Ajax, ook niet slecht.

goede back
opkomend goed,groot,sterk,gratis,verdedigend goed.
nu hoeft van mij zo nodig niet die obradovic.
hoeveel zal deze gozer wel niet verdienen?
hoop toch niet net als luque.opstelling:
steek is gewoon beter als vermeer.
v.d wiel: hoef niet veel te zeggen
oleguer:heeft mij toch meer overtuigd als wielaert
vertonghen: is opbouwend erg sterk.(bij blessure alderweireld)
atouba: aankoop! goooeeeeeeeed
gabri: als ie speelt erg belangrijk. nogal vaak geblesseerd.
aissati: die gaat dit jaar vlammen. bij blessures of rust ofzo sarpong daar neer zetten.
enoh: voor ze landgenoot atouba. een stofzuiger.
suarez:geen uitleg nodig.
cvita: is in mijn ogen goede spits. vorig seizoen best goed gemiddelde ondanks vele blessures. desnoods bodul in de spits.
sulejmani: jong talent. vorig jaar wennen aan druk enzo. dit wordt zijn jaar. achter hand urby
weg: sno luque ogararu kennedy rommedahl.
verhuren: anita, donald de jong.

graag reacties.
later

steek
v.d. wiel
oleguer
vertonghen
atouba
gabri
aissati
enoh
suarez
cvita
sulejmani

@madrid99,

ja hij heeft wel is centraal gestaan maar door zijn drive naar de goal leek het beter om hem op links te doen.
ajax moet niet afhankelijk zijn van een back die aanvallend het verschil moet maken(het is wel meegenomen).
hij is fysiek sterk maar in verdedigend laat hij wel is een steekje vallen.
koppend is de man ook sterk.
alleen spelers als een amrabat,arnoutovic zijn wel spelers waar hij het moeilijk mee zal krijgen.
maar voor als nog is het veel te vroeg om te oordelen(zowel negatief als positief).
het voordeel is transfervrij het nadeel is een forse tekenpremie(vaak) en een aardig salaris.
tijd zal leren of het een goede zet is.

Goede aankoop van de Rivaal!
Leuke speler, fysiek ijzer sterk. Techniek ziet er verdomd goed uit.
Een speler met veel risco in zijn spel. Maar als je kan overleven in de Premier League en in de Bundesliga, dan betekent dat je wel een balletje kan trappen..

Wens hem succes bij Ajax

goede zet van Ajax hij heeft Europees gezien ook wat ervaring en heeft een goed schot in benen en is aanvallend ingesteld.dus goed werk van Martin en Ajax.nu nog 3 goede versterkingen erbij en Ajax heeft de meeste kansen op de schaal

Zeker een goede aankoop van Ajax, snap niet dat andere teams niks in hem zagen !?
Hij is technisch heel goed voor een linksback een ook nog een reus Leuk voor volgend seizoen hebben we wat spektakel in de Eredivsie

ik moet het allemaal nog wel zien. mij lijkt het een goede aankoop, maar moet eerst maar een aantal wedstrijden van hem zien. niet dat hij gelijk de hemel in geprezen wordt terwijl hij nog geen enkele wedstrijd voor ajax gespeeld heeft.

En weer een buitenlander in de selectie vind dat de kvnb de regel 6 + 5 maar is in moet gaan voeren

7 juli 2009 om 16:53

Niet zo janken, want als hij naar jullie was gekomen dan had je dit nooit gezegd. Prima aankoop, wen er maar lekker aan!!


on: Goeie aankoop, is fysiek erg sterk en een beer van een vent! Iets wat Ajax achterin hard nodig heeft.


Welkom bij Ajax Atouba, wens je heel veel succes!

Ik al Psv-fan kan hier alleen maar met argusogen naar kijken.
Zeer mooie aankoop, transfervrij, prachtige leeftijd(27 jaar, ervaring maar kan zeker nog 5 jaar mee) en gewoon een kwalititatief goede verdediger voor Eredivisie-begrippen.
Atouba is fysiek uitermate sterk, is aanvallend goed en staat op een positie die de laatste jaren, Ajax's achilleshiel was.
Er wordt in Amsterdam weer een mooi elftal op de been gebracht, waar ik alleen maar mijn hoed voor kan afnemen...

Welkom in de Arena hij is techniekvol en een Beest, dat wat ajax nodig had.

7 juli 2009 om 16:44

je moet maar eens op youtube wat filmpjes checke

Welkom
Ziet eruit als een beest xd

7 juli 2009 om 16:51

Ja dat ziet Hofland ook maar die rent soms nog weg als hij een chiwawa achter zich aankrijgt als je het mij vraagt..

Echt een jongen waarvoor je naar het stadion komt. Als je die filmpjes op youtube ziet, dat is alleen maar genieten

Mwa, een redelijke verdediger maar ik weet nou niet echt of dit een aanwinst is voor Ajax.
Tijd zal het wijsmaken.

so..
dat filmpje over hem dat zegt tog wel iets..
aanvallend is hij dus erg sterk en technisch is hij ook zeker. verdedigend is hij ook sterk zo te zien zeker met zo'n lichaam.. gweldige aankoop. misschien wel beter dan vermaelen, maar dat weet ik nog niet zo zeker..
lijkt me echt geweldig om hem te zien, snap ook niet waarom andere clubs niet geinteresseerd waren.. zoals ik hem zie kon hij ook zeker op de verdedigende middenvelder positie.

Alleen maar goed al valt het te hopen dat hij niet geblesseerd raakt (wat bij Hsv wel het geval was). Ik ben benieuwd

hmm ik baalde heel erg van onyewu !
maar dit is ook fijn .

volgens menig ajacied precies wat ajax nodig had!
in het filmpje in 1 van de eerste posts zag zijn spel er goed uit!
maarja youtube filmpjes he
van 89 wedstrijden een paar goede acties eruithalen kan iedereen wel!

Mooie aankoop voor Ajax, geen topper maar een fysiek sterke back. Past goed in het ajax systeem met een goede techniek en de drang naar voren, laat daardoor wel verdedigend wel eens wat steekjes vallen.

Plus transfervrij dus geen aankoopsom. De salariseisen zullen ook meevallen omdat hij herstellende is van een blessure.

goedzo eindelijk en beer .
ma ff w8ten of hij het op het veld kan laten zien.

flipmaster, heb je het toevallig over Rasmus Elm?

Goede aanwinst voor Ajax. Stond in Zwitserland en Duitsland altijd zijn mannetje, en ook bij de nationale elf van Kameroen was hij zeer goed.

Fysiek een goede aanwinst van Ajax, technisch en tactisch is hij ook in orde.

@frjordi, moet jij nodig zeggen hoeveel van die 4 aankopen van feyenoord is nederlands?:s

Ik heb het gevoel dat Jol met 4-4-2 gaat experimenteren..
Er van uitgaande dat dat die Argentijnse middenvelder ook komt..
Eventueel Mickey omdraaien naar rechts en dan de linkerflank Urby laten hangen..

Zou het dan zo doen:

Stekelenburg
V/d Wiel
Oleguer
Aankoop,
Atouba
Gabri
Aissati
Prediguer
Sulliejmani
Cvitanitz
Suarez
7 juli 2009 om 17:04

Zo ongeveer zou ik het ook doen. Urby in de plaats van Sulejmani, die mag eerst eens iets laten zien. Urby heeft alles om een goede linkermiddenvelder te zijn. Op de plaats van die argentijn kan natuurlijk ook gewoon lindgren.

Slagvaardig gehandeld, goed gedaan in Amsterdam.
Ben benieuwd of hij kan tippen aan Goran Popov

afrojack

hoezo een redelijke aanwinst hij heeft 84 wedstrijden voor hsv gespeeld 40 maal international van kameroen en check ze filmpjes op youtube voor de ajax en de eredivisie is dit een goeie aanwinst

7 juli 2009 om 18:53

Ik zeg alleen dat ik het een redelijke verdediger vind.
Het moet nog maar blijken of het een aanwinst is voor Ajax / Eredivisie want dat dacht ook iedereen toen met Luque enz enz.
Hij mag dan wel 84 wedstrijden voor Hsv hebben gespeelt en 40 keer in Kameroen ik wil hem toch liever bij Ajax zien spelen voordat ik conclusies trek wat betreft of het een aanwinst is ja of nee.

Mensen kunnen roepen. Eerst maar afwachten. Maar een echte linksback is beter dan steeds maar middenvelders opofferen voor die positie. Deze gast is een echte linksback. Eindelijk zeg. Jarenlang op gewacht. Eindelijk geen middenvelders meer. Geen Urby, geen Vertonghen. En een verdediger met wat body. Die laat zich niet zomaar omverlopen. Leuk voor Enoh ook. Maatje uit Kameroen erbij.

Voordat alle ajacieden meteen weer de lambada gaan dansen en gaan verkondigen dat 'we' weer even kampioen gaan worden, laten we eerst eens kijken wat deze man gaan brengen. Ook ik heb nog niks van hem gezien en nu pas het filmpje. Maar ook ik speel best goed als je mijn hoogtepunten in een filmpje gooit, dus ik ben er zo op 't oog blij mee en we zullen het zien.

Ik weet niet wie die vergelijking maakte, maar ik weet niet veel van Atouba, maar zo te zien vreet hij "een Dani Fernandez" dagelijks als ontbijt.

Ik schat deze man toch wel wat maatjes groter als Fernandez (niet om Feyenoord zwart te maken). Hopelijk kan hij zich een beetje beheersen, en gaat hij niet de ster uit lopen hangen met z'n acties, want daar is een verdediger niet voor.

Maar in ieder geval zie ik deze man graag slagen bij Ajax, want het wordt tijd voor weer een topper in de verdediging.

geweldige aanwinst nogwel voor zo weinig geld

ps, speelde hij tussendoor ook niet een seizoen bij tottenham onder jol?

Toen stam binnen werd gehaald was ook iedereen euforisch....we weten hoe dit is afgelopen...

Als speler weet ik niet of het een aanwinst is...hij is wel blessuregevoelig....

In de laatste 5 jaar 20 wedstrijden per seizoen is ook niet fantastisch....mensen zeggen hier ook dat het een aanvallende speler is bla bla bla...maar als je 8 doelpunten scoord in 10 jaar tijd, vind ik dat niet zo aanvallend...beetje ala reiziger :clown

atouba is een prima back voor ajax. hij is beresterk en snel kortom een complete back waar ze plezier aan gaan beleven.

Mooi!!! Een ervaren verdediger voor Ajax die ze ook zeker kunnen gebruiken. Een hele goede speler die past bij Ajax. Ben benieuwd welk team Ajax aan het begin van het seizoen bij elkaar heeft. Hoop dat ze voor het kampioenschap kunnen gaan!

lijkt een beetje op die oud speler van feyenoord: Uri van Gobbel.
Het is afwachten of hij het redt!

Jol zal wel weten at hij in huis haalt. Hij is sterk heeft een goede techniek en kan ook nog een fantastische assists geven. Maar het is inderdaad maar afwachten of hij het ook echt waarmaakt want de eredivisie is toch weer heel anders dan de Bundesliga

Ik denk dat het een goede zet is van ajax en voetballen kantie ook zkr wel denk aangezien Jol hem bij Tottenham en Hsv heb meegemaakt dan lijkt het mij dat jol hem goed kent en weet wat die jongen kan
Prima aankoop

In mijn ogen echt iem. die ajax nodig had, perfect voor niveau van Eredivisie en ook nog is fysiek sterk, klasse kerel.

Ik heb hoge verwachtingen bij hem. Als je sommige filmpjes ziet zie je toch echt mooie acties. Maar ik verwacht dat hij wel dã© links-back wordt. Ik heb mijn opstelling al gemaakt hoor voor komend seizoen!

stekelenburg is beter als Vermeer, ik vind hem niet super goed, maar wel de beste optie
van der wiel heeft een goed seizoen gehad, opbouwend vind ik hem erg sterk
oleguer heeft zich vooral bewezen bij mij in de laatste maanden. Ik vond hem erg goed spelen. Robbie is gewoonweg niet goed genoeg!
alderweireld is jong, en nu al erg sterk aan de bal. Geeft mooie passes, ik zie liever een alderweireld in de verdediging dan een vertonghen
atouba is een goede aankoop. Bij 4-4-2 kunnen de backs opkomen, wat ze beiden ook erg goed kunnen.
vertonghen als een soort van stofzuiger. je kan hem ook in de verdediging zetten i.p.v. alderweiredld en dat je Enoh op zijn plaats zet. maar ik vind vertonghen gewoon beter op het middenveld.
emanuelson is geen verdediger, en als aanvaller komt hij net tekort. Vandaar dat ik hem links mid heb staan. De beste positie voor hem denk ik.
de rechts mid weet ik niet super goed wie daar moet staan. ik dacht misschien Lingren/of nieuwe speler (???). Daar hebben ze niet echt een goede speler voor, of misschien Gabri of een jongen zoals Anita (die opeens toevallig een goed seizoen draait)..
aisatti wordt denk ik dit seizoen de bom bij Ajax. Verwacht dat hij veel mooie passes gaat geven en dat:
suarez ze in de spits afmaakt. Suarez is van het mooie lopen, dus als die pas op tijd komt (wat Aisatti kan) heb je een golden duo.
sulejmani moet zich dit seizoen echt gaan bewijzen. Ik hoop dat hij het ook gaat doen, want hij kan het.

dit is mijn opstelling, reacties??

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Oleguer
Atouba
Vertonghen
Lindgren *st
Emanuelson
Aisatti
Suarez
Sulejmani

Ik als ajaxied ben hier ongelofenlijk blij mee! wist dat ie sterk was, en dankzij het filmpje van ronaldeco10 weet ik dat ie nu dus ook technies is!
ben blij met hem!

welkom Atouba

Transfer beleid van Ajax opnieuw kortzichtig. 'we hebben meer body nodig, dus we kopen een beest'. Ik vind deze Atouba helemaal niet zo geweldig. Atouba is zoals ik hem ken een trage lompe back. Ik zie hem dus helemaal niet als versterking!

7 juli 2009 om 17:33

Ben het er niet mee eens dat met deze aankoop het transfer beleid kortzichtig is. In dit geval kent Jol hem bijna door dik en dun. Ik denk dat hij wel weet of dit een versterking voor Ajax kan zijn. Daarbij is hij ook nog een ervaren speler, die we zeker goed kunnen gebruiken in dit jonge elftal.

7 juli 2009 om 17:37

In mijn optiek moet een back flexibel zijn, snel zijn en goed kunnen schakelen, dat is dus alles wat Atouba niet kan. Blokken beton zijn alleen handig centraal, maar dan moeten ze wel de juiste momenten kunnen kiezen zoals Alex bijvoorbeeld.

7 juli 2009 om 17:55

Mja, dat is jou visie daarop. Ik heb geen idee wat deze man kan en hoe Jol wil gaan spelen. Maar ik vertrouw erop dat hij weet wat die kan en dat die in Jol zijn plaatje past.

Ik hoop dat die andere linksback ook nog binnen wordt gehaald. Dan kunnen ze samen om die positie vechten.

prima aankoop voor jol.
voetballend zal atouba het zoiezo redden in nederland fysiek helemaal denk ik.
Daarnaast is hij nooit echt mislukt overal kon hij het niveau aan.
nu nog 1 cv en middenvelder het liefst die ene argentijn en als we de financiele ruimte er nog voor hebben een fysiek sterke spits.

ps
laat al die ajax haters en jaloerse mensen maar praten dit is gewoon een geweldige aankoop van jol nu alleen nog afwachten hoe hij zich aanpast.

Ik snap ajax totaal niet ik dnek dat het geld er is na de verkoop van huntelaar en gemiste poging om elia te halen.
dus waarom haal je Obradovic niet? 6 miljoen maar
hij is 20 jaar en al zo ver ik weet zeker dat hij over 3 jaar bij een topclub speelt gemiste kans ajax.

7 juli 2009 om 17:36

Als de geruchten kloppen was zijn zaakwaarnemer vandaag in Amsterdam om met Ajax te praten. Dus wie weet komt hij er ook nog bij.

hiermee worden we kampioen
nu hebben we eindelijk een fatsoenlijke back
jol gaat zoiezo nog 1 topaankoop doen ik gok dat het mathijsen word
dit word hem denk.

stekelenburg
van de wiel
oleguer
mathijsen
atouba
enoh
vertonghen
gabri
aisiatti
suarez
suleymani

Transfervrij dus dat is prima gedaan denk ik voor ajax, wel zal hij aanzienlijk salaris opstrijken. Denk dat het een redelijke voetballer voor ajax is, maar ook niet mee dan dat.

Gabri op links??? vergeet je niet Emanuelson?? die staat er zeker in, want hij was één van de aanvoerders!

gemiste kans is het ceker niet, raulvilla atouba is in de eerste plaats veel beter en goedkoper en daarnaast groote kans dat obradovic alsnog naar ajax gaat.

7 juli 2009 om 17:38

ja maar dan hebben ze 2 linksbacks?
ik vind atouba niet zo geweldig en ik heb Hsv afgelopen seizoenen wel is gekeken op sport 1 en obradovic heb ik ook gezien en atouba is misschien iets beter nu maar deze jonge is pas 20.

Geweldige verdediger en zeker voor ajax ..
weet iemand toevallig of hij het nummer van vermaelen over neemt (4) of een ander nummer krijgt?

Hele goede versterking voor Ajax met een behoorlijke staat van dienst.

Kijkend naar het filmpje beloofd het nog wat met hem.

7 juli 2009 om 17:33

Zeer impulsieve man. Nogmaals, naar mijn inzien geen versterking voor Ajax.

Een goede aankoop, met het oog op de 'transfersom'. Zoals gezegd, een sterke speler, wat Ajax nodig heeft.

Wat betreft die techniek, leuk en aardig natuurlijk..maar doe het dan in aanvallende zin. Op de filmpjes zie ik hem te vaak rondom zijn eigen strafschopgebied acties maken. 1 Zo'n mislukte actie (met fatale gevolgen, wat vaak het geval is in de verdediging) in de Arena en je wordt direct afgeschoten door de fans. Zijn ervaring zou doen vermoeden dat hij wel het moment kan uitkiezen waarop hij deze acties kan maken, maar zoals altijd: you'll never know.

Eerste maatje van Hsv is binnen. Hopelijk volgen er nog meer vanuit Hsv of van een andere club. Atouba kan erg veel toevoegen met zijn ervaring bij grote competities en heeft daarnaast nog leuke technische trucjes waarvan dit toch de meest heldige is:

http://www.youtube.com/watch?v=1knz.
Hoop dat hij dat in de Arena ook zal doen.

7 juli 2009 om 17:35

Jij beoordeeld een speler op basis van een 'youtube' filmpje? Beetje kortzichtig vind je ook niet? Ik heb deze Atouba vaak genoeg zien voetballen omdat ik al een aantal jaren het Duitse voetbal volg. Geloof me, dit kan misschien wel een blok beton zijn, maar hij werd er constant uitgelopen door snelle flank spelers. Zo geweldig vind ik deze voetballer dus niet!

ow sorry helemaal vergeten ja
gabri op links ja
enoh is ook rechts je zou ze inprinciepe kunnen verwisselen.

Eindelijk haalt Ajax een keer een Kerel ipv een kleuter.
Is al gelijk een verbetering tegenover Vermaelen. Vermaelen moest natuurlijk wel noodgedwongen als back staan, maar toch.

Goed zaken van ajax zo iemand was echt nodig die lang is em fysiek ook nog boven eredivisie niveau uit zal steken. Echt goed gedaan geen kabouters meer maar beren!!! Dat is nodig nu nog een eventuele andere verdediger en heel misschien nog een middenvelder verder is alles oke

7 juli 2009 om 17:40

Toen hij nog bij Hsv speelde werd hij er regelmatig uitgelopen door een middelmatige flank speler. Hij zal het misschien wel leuk doen, maar niet meer dan dat, verwacht er niet teveel van!

Goede aankoop! Zijn caps spreken voor zich, en het filmpje wat hierboven ergens geplaatst is belooft wat.

Lijkt me eindelijk een back die bij Ajax past, en ookal kan Urby er ook aardig uit de voeten, Atouba is verdedigend een stuk sterker. Emanuelson kan zich mooi op linkshalf richten. Ik denk dat die twee elkaar nog weleens aardig kunnen gaan aanvullen. Atouba komt er veel overheen, wat inhoud dat Urby terug moet zakken. Voordeel voor die laatste (en de eerste) is dat hij die positie behoorlijk in kan vullen. Geeft Mickey de ruimte om naar binnen te trekken, et voila, een draaiende linkerflank!

Los van de vraag of het zo zal gaan werken vind ik dit een prima move van Ajax. Dit was ze zonder Jol waarschijnlijk ook niet gelukt.

Ben benieuwd of ze Prediger ook nog binnen kunnen halen. Het 'mislopen' van Elia en het niet uit hoeven geven van 6 miljoen voor Obradovic zal zijn komst wat dichterbij brengen. Al ben ik benieuwd wat hij toe te voegen heeft, ken er helemaal niets van...

7 juli 2009 om 17:42

Op basis van caps? Hoe moeilijk is het om als middelmatige voetballer in het nationale elftal van Kameroen te komen?

Jij beoordeeld een speler op basis van een 'youtube' filmpje? Beetje kortzichtig vind je ook niet? Ik heb deze Atouba vaak genoeg zien voetballen omdat ik al een aantal jaren het Duitse voetbal volg. Geloof me, dit kan misschien wel een blok beton zijn, maar hij werd er constant uitgelopen door snelle flank spelers. Zo geweldig vind ik deze voetballer dus niet!

Ik durf nog niet zo lyrisch te zijn als menig ander supporter.
Ben er wel blij mee dat Jol hem een aantal jaar heeft meegemaakt, zijn voetbalkennis heb ik namelijk zeer hoog zitten, dus als Jol het in hem ziet zitten dan wordt het hopelijk wat!

Ik zie het allemaal wel met Ajax. Laat ze nou eerst maar eens iets gaan bewijzen en weer een prijzen winnen. Misschien dat ik dan weer enthousiaster over Ajax wordt in de toekomst. Afgelopen seizoen viel ik heel vaak in slaap tijdens de wedstrijd of kon ik de vernedering gewoon niet meer aanzien. Dit lijkt mij in iedere geval een aardige aankoop.

Gefeliciteerd Ajax-fans(en mezelf )
Met Atouba,stekelenburg,suarez,verthongen en Cvitanich beschikken jullie over spelers met dominante kwaliteiten!
Zie hem als een soort Stam maar dan steeds minder kwaliteit hebben, het spel creeren, balafpakken....
Kampioenschap!!

Geertje, ik beoordeel hem niet om 1 youtube filmpje hoor. Ik heb hem vaker in actie gezien en deed het zowel bij Tottenham als Hsv niet slecht. Hij is toch niet voor niets Kameroens international of dacht jij soms ook dat hij opgeroepen is of gehaald werd door ze op basis van 1 filmpje? Martin Jol heeft met hem gewerkt en weet dus dat hij een versterking kan zijn voor Ajax en ik vind hem wel een goede speler. Zeker voor een club als Ajax.

Heel tevreden reacties naar aanleiding van een filmpje...........
Feit is dat het voor H S V een overbodige speler was. Dit soort spelers hebben vaak een leuke actie in huis, zijn hard in de man op man situaties.
Maar de keerzijde is dat zij hun acties vaak doorvoeren op momenten dat dit niet slim is om te doen. Tactisch inzicht hebben zij vaak al helemaal niet en wanneer een directe tegenstander hem laat zwemmen zijn ze het overzicht al helemaal kwijt.

Kortom hoe vaak zal het voorkomen dat Ajax zwaar in de verdediging wordt gedrukt ?
Vaker valt Ajax aan en moet hij met veel ruimte in zijn rug op inzicht reageren bij een snelle counter.......
Ben zeer benieuwd of hij dat kan waarmaken.

Zeer netjes Ajax, eindelijk iemand met flink wat fysiek! Hoop nu alleen nog op Boulahrouz, al zal die waarschijnlijk niet komen.

Steek
Vd Wiel
??
Verthongen
Atouba
Gabri
Aissati
Lindgren*str
Suarez
Cvitanisch
Sulejmani

fsyiek goed verdedigend zeer zwak beter obradovic ook erbij !

eindelijk een aanwinst voor Ajax!.
Ik denk ook dat hij goeie vriendjes wordt met Eyong Enoh (aangezien ze allebei uit Kameroen komen).

Ik ben hier zeer tevreden mee. Een echte leider !!! De competitie is gespeeld. Ajax is kampioen !! Afgelopen jaren een absolute topper. Een van de beste verdedigers ter wereld die door de echte top nog niet is ontdekt. Weer een staaltje van perfecte en gestructureerde scouting.

goede aanwinst maar of het een vervanger voor vermaelen is?? ik betwijfel het

hij is iemand die ajax nodig heft, maar feyenoord wordt kampioen al ben ik psv fan.

stekel
vd wiel
oleguer
verthongen
atoubaba
lindgren
aisatti
gabri
cvitanich
suarez
sulejmani
7 juli 2009 om 18:14

Aah. Vandaar dat Feyenoord-logo in je profiel.

Ot

Ken hem niet echt, maar ik heb er wel vertrouwen in. Jol heeft met hem samengewerkt bij Hsv dus die zal hem wel kennen. 27 jaar, prima leeftijd. Transfervrij, dus het kost weinig als het misgaat. Lijkt me een goede aankoop. Hopen dat we nu wél kampioen worden!

probleem voor ubi opgelost,maar hoe vertel ik mijn opgeloste probleen nu aan de trainer.

meinhard

Heb hem zelf niet veel zien spelen, maar hij is in ieder geval ervaren, en bovendien sterk (als we de berichten mogen geloven). Hoop dat hij de verwachtingen als nieuwe back van Ajax waar kan maken.

Zo te lezen is het een sterke speler.. En aan al die reactie's te zien kan hij voor waarde zijn voor Ajax!

Ik denk dat dit een aankoop is die aansluit bij de mogelijkheden die Ajax op dit moment heeft. Het is duidelijk dat er geen grote transferbedragen betaalt gaan worden. Natuurlijk haal je geen linksback binnen die ook kan kiezen uit Engelse of Spaanse clubs, dat is al jarenlang duidelijk. Nederlandse clubs moeten tegenwoordig altijd een een risico incalculeren. Misschien als hij niet zon lange blessure had gehad dat hij al onhaalbaar was geweest voor Ajax. Ook zijn dubieuze gedrag moet je dan maar even door de vingers zien en er van uitgaan dat hij een nieuwe start kan maken anders zul je weinig versterkingen vinden. Ik denk dat je met Atouba een redelijk klein risico loopt op een slechte afloop. Voor een eredivisiespeler heeft hij een bak aan ervaring, jarenlang in de Bundes Liga en behoorlijk wat interlands. Maar ik ga hier niet roepen dat het een geweldige aankoop is, zoals bij iedere aankoop zal ook Atouba het eerst allemaal moeten laten zien want laten we eerlijk zijn, het Ajax publiek kan behoorlijk kritisch en veeleisend zijn....

7 juli 2009 om 18:16

@ ajaxchamps Zijn wangedrag valt me op was eigenlijk alleen onder Stevens. Misschien dat dat niet zo lekker lag. Hij zal met Jol prima kunnen werken lijkt mij hebben ze eerder gedaan en blijkbaar is dat Jol goed bevallen.

morrexx je bent een psv fan, maar je hebt een Feyenoord logo inje profiel staan??
yeah right.. Feyenoord kampioen? denk het niet.

Ajax heeft hier een fantastische aankoop gedaan, geweldig! Ajax zoekt nu nog volgens mij een grote/sterke centrale verdediger en een controllerende middenvelder (prediger)? maar die geeft een voorkeur aan Boca :/

Voor Ajax een prima aankoop als je de voor- en nadelen tegen elkaar opweegt t.o.v. de verkoop van Vermaelen. Als eerste pluspunt zijn de financiën. In principe is Ajax gewoon 10 miljoen euro verder dan waar ze waren. Je verkoopt een speler voor 10 miljoen en haalt een bijna dezelfde speler voor niks. Beide spelers zijn fysiek zeer sterk. Een 2e pluspunt die zeker niet vergeten mag worden, is dat Ajax eindelijk een echte linksback in huis heeft. Urbi kan daar ook spelen maar is meer een linkshalf/hangende linksbuiten. Nu weet ik zo gauw niet hoe oud Vermaelen precies was toen hij vertrok, ik geloof 23, maar dat is dan weer een beetje een minpuntje. Vergeet niet dat dit een overbodige speler is bij Hsv die op dit moment normaliter op de hoogtijdagen van zijn carrière behoort te zijn. Vermaelen zit wel in dezelfde klasse als hem maar Vermaelen kan nog veel beter worden dan dat hij is. (al betwijfel ik of hij dat bij Ajax kan doen..) Atouba is naast zijn positie en fysieke gesteldheid ook nog eens een man met ervaring en dat konden ze bij Ajax wel gebruiken. Als ik dit alles nog eens rustig bekijk denk ik dat Ajax er zeker goed aan heeft gedaan deze jongen te halen. Proficiat!

welkom autoba
zeker een uitstekende speler voor ajax, die de verdedeging echt sterker maakt.
succes jongen,

ps: ik denk dat dit wel een hele sterke opstelling is

stekelenburg
vd wiel
wieleart
verthongen
atouba
enoh
aisattie
emanuelson
suarez
cvitanich
suljemani

atouba goede speler zeker voor ajax en veel beter dan vermaelen die maakte teveel fouten en was in mijn ogen veel te traag wel voetballdn goed maar atouba ook all1 nie un opbouwende speler

nu nog hopen op prediger of mathijden en dan is ajax er helemaal klaar voor

zeer goede speler dit echt een versterking mooi dat zulke spelers naar ajax willen
welkom atouba

stekelenburg
vd wiel
vertongen
wielaert
atouba
gabri
aisatti
lindgren
sulejmani
suarez
cvitanich

Ik denk dat ajax hier wel blij mee moet zijn want ik heb hem wel eens opgemerkt bij hsv dat hij zo goed speelde dus eindelijk heeft Ajax is een keer een speler die de ploeg kan versterken gekocht!

Atouba is een zeer fysieke speler, en ook technisch sterk. Dat hij acties maakt die C.ronaldo ook maakt, blijkt alleen maar dat hij vol zelfvertrouwen zit. En dat is zeker belangrijk voor een verdediger. Ajax heeft hiermee goeie zaken gedaan, en een absolute versterking. Welcome in Amsterdam!

Gweldig al deze reacties over de topaankoop. Om eerlijk te zijn is deze speler een aboluut zwaktebod, ajax onwaardig. Zowel mentaal, tehnisch als tactisch is deze jongen van Jupiler-niveau. Omdat hij onbekend is wordt hij bewierookt, maar deze jongen past in de traditie van Delorge, Kennedy, Colin etc. Jol maakt zich nu al belachelijk.

Kijk hij is wel kei goed maar je moet hem niet gaan vergelijken met C.ronaldo!
Dat is natuurlijk een slechte vergelijking van ronaldo is en blijft echt wel beter als hem hoor

sommige mensen denken dat een wereld spler haal baar is maar atouba is een speler die wat extras brengt voor de eredivisie maar niet voor de premier league mijn opstelling

steek
vd wiel
oleguer
aankoop
atouba
vertonghen
lindgren
gabri
sulejmani
suarez
cvitanich

Stavejon volgens mij weet jij het echt niet waar je het over hebt!
Hij is echt geen jupiler niveau hoor!
Waarom stond hij dan elke keer in de basis bij hsv?!
Hij minimaal eredivisie niveau maar voor Jupiler-league is hij veel te goed!
trust me!

Eindelijk de eerste versterking!
Ik heb Atouba nog bijna nooit zien spelen, maar we zullen zien.

@stavejon je kan toch niet weten hoe deze jongen zich aanpast aan de nederlandse eredivisie hij kan floppen mja hij kan ook gewoon slagen dus afwachten maar eh niet te snel conclusies trekken

De meeste reacties zijn super-positief. Op basis waarvan weet ik niet !
Wellicht omdat er nu eindelijk wel een speler komt naar Amsterdam ?

Maar goed de linksbackpositie is bezet nu. Hopelijk is hij fit, zodat hij direct ook wedstrijden kan spelen.

Er is nu eenlinksback, ik ken hem niet supergoed maar weet dat hij aardig kan voetballen. Hij zou mee moeten kunnen, want hij speelt bij Hsv basis. maargoed er zijn de laatste tijd al veel spelers bij Ajax geflopt die het niveau in Theorie aan zouden moeten kunnen. Maar wel handig dat het gratis is en dat hij Jol al kent.

Welkom Atouba. Ik vind dat Atouba een goede speler is voor Ajax, hij is sterk, technisch, snel, heeft ervaring en hij heeft een lekkere voorzet in huis. Ik zeg dus niet dat Atouba gaat slagen, maar ik denk het wel deze jongen kan naar mijn mening mee bij clubs die behoren tot de Europese subtop zoals Ajax en Hsv. Ajax heeft dit slim aangepakt ze verkopen Vermaelen voor 12 miljoen en halen Atouba ervoor terug die transfervrij is. Als ik tussen Vermaelen en Atouba zou moeten kiezen voor een plek op de linksback gaat mijn voorkeur zonder twijfel uit naar Atouba, want Vermaelen kan geen voorzetten geven en mist de snelheid die een aanvallende back nodig heeft. Ik vind dat Vermaelen ook geen echte linksback is maar gewoon een centrale verdediger. Ik ben erg blij dat Atouba van Ajax is, ik denk dat we Vermaelen niet zullen missen.

Wat vinden jullie van m,n opstelling?

Steek
van der Wiel
Oleguer
Aankoop
Atouba
Aissati
Enoh
Vertonghen
Emanuelson
Suarez
Sulejmani

Zal even afwachten zijn of hij wat is. Heeft toch de laatste jaren niet altijd als basisspeler gefungeerd. Daarnaast regelmatig onprofessioneel gedrag vertoond. Verder wel fysiek sterk en iemand die met zijn ervaring en strijd iets brengt wat vrijwel alle Ajacieden missen.

een goeie linksback kan nooit kwaad vooral al wil emaneulson niet en vermaelen weg is
ik hoop wel dat hij goed is anders is het egt klote
en ook over die middevelder komt die nog???
(als die niet komt lindgren)

stekeleburg
v.d wiel
oleguer
wielaert
atuoba
gabri
aankoop
suarez
aisatti
sulejmani
cvitanich

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.
Noot: Er is inmiddels een nieuwe topic over de Atouba-transfer.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren