Onyewu tekent driejarig contract bij Milan

Dinsdag, 7 juli 2009 om

Ajax kan de naam van Oguchi Onyewu van de verlanglijst schrappen. AC Milan maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de verdediger een contract tot medio 2012 heeft getekend. De 27-jarige Amerikaanse verdediger genoot de transfervrije status, nadat zijn verbintenis bij Standard Luik op 30 juni jongstleden afliep.

Onyewu maakte tijdens het toernooi om de Confederations Cup indruk in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De ploeg van Bod Bradley ging in de eindstrijd in Zuid-Afrika met 3-2 ten onder tegen Brazilië. In de halve eindstrijd was het defensief sterke Team USA verrassend met 0-2 te sterk voor Europees kampioen Spanje.

De fysiek sterke Onyewu begon zijn Europese carrière bij FC Metz, speelde een jaar op huurbasis voor La Louvière en keerde daarna weer terug bij Metz. Sinds 2004 stond hij onder contract bij Standard, dat hem in 2007 nog wel uitleende aan Newcastle United. Met Standard werd hij de afgelopen twee seizoenen kampioen van België.

"Hij is een hele sterke jongen en als je kijkt naar onze selectie kunnen wij wel wat fysiek gebruiken", vertelde algemeen directeur Rik van den Boog onlangs. "Dit is een speler die al jaren in het Amerikaanse elftal speelt en transfervrij is. Het is daarom zeker een speler waar wij in geïnteresseerd zijn." Ook Fenerbahçe en Engelse clubs hadden interesse.Gerelateerd

Meer sportnieuws

278 reacties (laatste reactie door yarinho)

Dit is zeer slecht nieuws voor ajax! Jammer dat hij voor Ac Milan heeft gekozen, dit kon de man zijn die ajax nodig had voor de defensie maarja weer die topclubs die voor ajax wegkapen...

7 juli 2009 om 13:15

niet te geloven dat ajax het weer voor elkaar heeft
krijg het gevoel dat ze elke keer naast de spelers grijpen die ze willen hebben
je zult zien dat je de andere spelers die ze nog op hun lijstje hebben ook niet krijgen
het gaat niet goed zo met ajax
want er moet wel een speler bij achter in zo wie zo
en een berg of elia had ook niet mis staan
of een pranjic maar helaas
ik snap er niks van hoe ze dat zo doen
maar wens ze succes komend seizoen

7 juli 2009 om 13:24

*update

Na vertaling van het bericht is As er achter gekomen dat nergens staat dat Onyewu heeft getekend of dat hij dat gaat doen. Het is niet meer dan een spelersprofiel dat op de site staat naar aanleiding van Onyewu's goede spel in de Confederations Cup. Ons Excuus.

7 juli 2009 om 14:43

Is ook zeer slecht nieuws maar misschien kunnen ze Senderos overnemen want die is nu overbodig zeker omdat Favalli zijn contract verlengt hebben .

7 juli 2009 om 16:29

Laat dat scouten maar over aan heerenveen en consorten, ik ben over het algemeen meer gecharmeerd van het opleiden van eigen jeugd.

7 juli 2009 om 17:19

@watta

senderos is weer terug naar Arsenal. Arsenal had Philipe Senderos uitgeleend aan A C Milan met een optie tot koop , maar Milan wilde hem niet.

7 juli 2009 om 13:58

het is nu zeker dat die naar milan gaat kijk maar op teleteks

7 juli 2009 om 13:58

Als ik jouw was zou ik de officiële website van Standard even bezoeken. Die maken namelijk ook melding van dit gegeven, en bedanken de speler voor zijn diensten en wensen hem veel succes.

7 juli 2009 om 14:15

toch laat dit een goed gevoel over ajax bij mij achter (eindelijk) want je ziet dat ze voor spelers gaan die nodig zijn en geen rare onbegrijpelijke aankopen meer willen doen ziet er beter uit dan psv en feyenoord en az voora psv en feyenoord

7 juli 2009 om 14:20

Jij krijgt er een goed gevoel bij dat Ajax achter spelers aanzit die voor ajax volstrekt onhaalbaar zijn?

Want laten we wel wezen, achter deze speler zat half Europa aan. En ook clubs uit de beste competities van Europa. Ajax dacht toch niet echt dat deze jongen naar Amsterdam zou komen? Dat zou namelijk betekenen dat er in Amsterdam veel naievelingen rondlopen.

7 juli 2009 om 14:38

Gaat zeker niet goed met Ajax. Geen speler wil meer. Waren ze een jaar of wat geleden nog een populaire club voor groeiende spelers, maar dat is wel anders. Ik geef ze ook geen ongelijk. De druk is enorm en er valt nog weinig te halen. Ajax zakt samen met het gehele Nederlandse clubvoetbal weg tot een laag niveau Europees gezien...

7 juli 2009 om 14:43

Het staat vermeld op de site dat hij weg is enz.
On: ik hoop dat hij het kan waarmaken maar dat Ajax weer mis grijpt, ze moeten toch wat sneller reageren lijkt mij.

7 juli 2009 om 15:21

Voor iedereen die zegt "ajax weer te laat" even realistisch. Ac Milan en Real Madrid wouden hem. Dan gaat hij echt niet voor Ajax kiezen, als ze eerder concreet waren geweest had die jongen waarschijnlijk gewoon nog even gewacht voor verdere interesse van "grotere clubs".

Of: We moeten wel echt nog een centrale verdediger en linksback kopen en eventueel een middenvelder. Ik vertrouw op Jol en de rest van de technische staff en denk dus dat het wel goedkomt.

7 juli 2009 om 15:36

'scout' volgens de van Dale: een persoon die zoekt naar sporttalent.

Elke keer dat ik iets hoor over de scouts van Ajax gaat het over personen die reeds gepresteerd hebben. Houd toch eens op met die onzin.

Lieve Ajax-scouts, als je spelers van dit kaliber wilt, ga je zo'n persoon niet halen nadat hij een super confederations cup heeft gespeeld, dat doe je ervoor!!!! Dat is scouten. Ik heb die wedstrijden van Amerika ook gezien en iedere gek (dus ook die bij A C Milaan) kan zien dat deze vent belangrijk was.

Daar hoef je geen superscout voor te zijn. De reden dat alle namen die genoemd worden uiteindelijk kiezen voor een andere club is het gevolg van bovenstaande!!!!

Had eerlijk gezegt ook nooit verwacht dat hij bij Ajax zou tekenen. Denk wel weer dat A.c. Milan te hoog gegrepen is maar goed.

sja, geweldige verdediger die eigelijk ook een transfer naar een grote club wilde. de stap Standard-ajax is natuurlijk kleiner dan Standard-ac Milan, en bij Ajax was de speeltijd groter, maar hij wilde graag naar de top, en daar is hij nu alsnog. Mooie transfer voor een goede verdediger!

zonde! dit was een hele nuttige speler voor ajax geweest en bovendien één waar je niet de buidel voor hoefde te trekken....

Goede aankoop van Milan, een echte topclub.
Milan gaat volgend seizoen weer draaien en maakt serieus kan op
titel, de champions league schat ik ze ook hoog in.
Ookal hebben ze Kaka laten gaan , hebben ze nog steeds een
geweldige team.

7 juli 2009 om 12:43

Kwalitatief gezien zijn ze er met de verkoop van Kaka enorm op achteruit gegaan, daarnaast hebben ze voorlopig nog geen spelers aan getrokken waarmee je oorlogen wint...
Dus waarom schat jij ze in de Cl hoog in????

7 juli 2009 om 12:51

ben het met Fnoordkw eens. Ac Milan is slechts kwaliteit kwijt geraakt. en zolang ze een gemiddelde leeftijd van 30 in het team hebben zullen ze ook geen aanspraak gaan maken. Ac Milan bewandeld het Ajax pad. langzaam maar zeker word het een selling club. en dan langzaam maar zeker stort de serie a in!

7 juli 2009 om 12:57

Schijnt dat Ac Milan Huntelaar wil halen. Bovendien is de transferperiode nog lang niet voorbij en hebben ze genoeg te besteden, dus die versterkingen komen er echt nog wel.

7 juli 2009 om 12:59

Tja, gezien ze ronaldinho nog steeds niet kwijt zijn, zijn ze (op basis van het verleden) niet veel kwaliteit kwijt geraakt... Dus een kans op de titel is er nog steeds.

Daarbij hoop ik dan onyewu het verlies van Maldini een beetje op kan vangen, hoewel zo'n grootheid natuurlijk moeilijk te vervangen is.

7 juli 2009 om 13:23

De kans dat Ronaldinho ooit terugkomt op zijn oude niveau is nihil, het is dus simpel gezegd niet relevant om zijn niveau van het verleden te gebruiken voor het niveau van Ac Milan op dit moment. Milan mag zich elk jaar meer zorgen gaan maken dat het inderdaad geen vergane glorie gaat worden. De ploeg is zo verschrikkelijk oud en op haar retour dat ik me afvraag waarom er niet wordt ingegrepen. Want deze ontwikkeling zag iedereen jaren geleden al aankomen... Milan heeft alleen maar oude spelers die elk jaar met flinke stappen achteruit gaan.

7 juli 2009 om 14:18

@jeweets
slaat nergens op gabber.
ze hebben en erder gedaan en dat ze ajax pad bewandelen gaat heemaal nergens over hoe kun je dat zeggen misschien winnenhiermee wel de competitie en selers zijn ook niet alles hoe zou porto dan ooit in de 20e eeuw aan een chapionsleague kunnen komen?? daar speelden destijds ook geen kaka's

Tjah Ajax, slagvaardiger zijn in de toekomst... Je had hem allang binnen kunnen hebben... Zo ook met Elia, Braafheid, Pranjic, Obradovic etc etc... Jammer weer dit...

7 juli 2009 om 12:44

Ajax is er snel bij geweest maar als een Milan komt ja dan kan je het gewoon vergeten. Mensen moeten eens ophouden met dat slagvaardiger dit slagvaardiger dat. Ze zijn druk bezig achter de schermen maar als dit soort clubs komen of als er andere dingen bij komen kijken ja dan kan je er niks aan doen. Mensen denken er altijd veel te gemakkelijk over. Denken dat alles mogelijk is en alles zo even geregeld kan worden. Dat is niet zo. Braafheid ook. Waar slaat dat op. Als hij naar Ajax wil en als Bayern ineens om de hoek komt kijken. Nou dan is de keus voor hem snel gemaakt. Dan kunnen mensen ook roepen meer salaris bieden maar daar gaat het niet altijd om. De competitie waarin ze komen te spelen telt ook mee. Voor Onyewu is de Serie A toch wel aantrekkelijker dan de Mickey Mouse competitie. Simpel toch!! Pranjic hadden we helemaal niet nodig en daar is Ajax helemaal niet achteraan geweest. Elia was gewoon te duur. Wie betaald er nou 10 miljoen voor zo'n speler die net 1 seizoen leuk speelt. Kom op zeg. Obradovic.......daar is nog helemaal niks van bekend man. Daar gaan ze vanmiddag nog over onderhandelen. Denk eerst eens na voordat je wat post!!

7 juli 2009 om 15:21

hey ajaxdude, jij bent een van de eerste met een heldere en goede analyse
dus mij deze : ik sluit me aan bij je verhaal

7 juli 2009 om 12:44

Onzin. Ajax kan niet concurreren met rijkere en grotere clubs. Die Onyewu zou net zo lang gewacht hebben totdat de grootste club zich zou melden. In dit geval Milan. Jammer maar helaas. Ik had 'm er graag bij gehad.

7 juli 2009 om 12:45

doe niet zo overdreven, net alsof als ze een week eerder hadden gebeld dat al deze spelers al getekend hadden. Wees blij dat Ajax niet met geld smijt, alleen omdat opportunistische supporters zo graag wat nieuwe namen zien, zonder na te denken of je die spelers wel nodig hebt

7 juli 2009 om 12:45

Denk je nu dat onyewu een maand terug wel voor ajax had getekend? Hij is nog de gehele zomerstop transfervrij, die wacht toch ook mooi op een grote club. kom op. En braafheid kiest voor grotere competitie net zoals pranjic. Elia mocht van twente niet naar ajax. En obradovic zijn ze nog mee bezig. Dus in elk geval heeft ajax het wel geprobeerd.

7 juli 2009 om 12:51

Jammer dat ie niet naar Ajax komt, maar als Milan komt is het best te begrijpen. Al zou ik zelf natuurlijk altijd voor Ajax gekozen hebben...

helaas, nu maar hopen dat Atouba en/of Obradovic snel wordt binnengehaald.

Hij is wel een schitterende aanwinst zijn maar met spelers als Silva, Nesta, Kaladze als concurrent zal hij het zeker niet makkelijk krijgen. Ik ben benieuwd of de deal nu officieel is en niet lijk de deal van Cissokho die uiteindelijk niet door ging

7 juli 2009 om 12:40

Staat gewoon op de off website van Milan, Vz is ontzettend snel ermee.

7 juli 2009 om 13:13

Sorry hoor, maar zie het nog niet op de milan-site staan.

edit: Ow , nu wel, staat alleen op de italiaanse versie van de site..

7 juli 2009 om 13:18

Ik denk dat hij wel veel aan spelen gaat toekomen daar hoor.
Kaladze is niet meer wat het geweest is en Nesta heeft volgens mij al 2 jaar niet meer gespeeld.hoe zit dat eigenlijk met Nesta is hij inmiddels al weer fit?

Zeer, zeer jammer.
Ook al ben ik Feyenoord supporter ik had het geweldig gevonden als een jongen als deze in de Eredivisie bij Ajax was komen spelen.
Iig veel succes bij Ac Milan, die hebben trouwens toch wel ontzettend veel verdedigers voor dit jaar? Ik herinner me dat ze in februari ofzo allerlei brazilianse verdedigers haalden.

Was wel te verwachten. Het had mij sowieso verbaasd mocht hij Standard verlaten voor ajax. Mooie transfer voor hem. Hij zal zeker van waarde zijn voor Milaan en past met zijn kwaliteiten ook goed in Italië.
Het ga je goed Gooch.

slecht voor ajax (niet dat ik dat erg vind), maar ik denk dat onyewu een goede keuze heeft gemaakt om naar ac milan te gaan, en ik denk ook echt dat hij iets toevoegt aan ac milan.

succes in milan!!

geloof er niks van, zijn zakenwarnemer heeft gezegt dat hij volgende week zijn keuze pas bekend maakt
berichten zouden dus voorbarig zijn

7 juli 2009 om 12:40

Staat op de off website van Ac Milan, lezen dus.

7 juli 2009 om 12:47

dr staat helemaal niks op de site van ac milan hoor over onyewu

7 juli 2009 om 12:57

Doe niet zo naief en kijk eens op de italiaanse versie van de site.

7 juli 2009 om 13:28

ja alsof ik italiaans kan lezen

7 juli 2009 om 18:30

Toppunt van droogheid

Het grappige hieraan was dat Turkse media zei dat hij naar Fenerbahce zou komen, Nederlandse media dat hij naar Ajax zou komen. Opeens kwam er de nieuws over Real Madrid, en nu is hij bij Milan. Jammer. Ik zou hem graag bij Fenerbahce zien.

Ac Milan is ook een mooie club, en Milan heeft ook verdedigers nodig die onder de 30 zijn.

Goeie transfer dus.

Goed nieuws dit beter dat hij niet naar ajax is gegaan want standard is ongeveer gelijk. Ac milan is heeft een goede verdediger nodig nadat nesta is uitgevallen dit is zeker een goede vervanger.

7 juli 2009 om 12:51

Standard is ongeveer gelijk? Misschien qua prestaties ja maar qua naam nooit van zn leven. Vergeet niet dat de naam Ajax meer zegt dan een Standard he. Hoe slecht Ajax ook is de laatste jaren. Die naam zal altijd groot blijven. En als je dan kan zegt ik speel bij Standard of ik speel bij Ajax dan is dat toch een heel groot verschil. En dat is echt niet arrogant bedoeld.

7 juli 2009 om 12:55

hebben we de afgelopen jaren gezien met ajax zijn "naam" want die heeft toch ook wel een deuk opgelopen na een aantal prijsloze jaren. op die nutteloze knvb beker na dan...

7 juli 2009 om 13:15

Noem de laatste speler die van Standard naar een europese topclub is gegaan (buiten Onyewu). Wie bij Ajax presteert komt vaak terecht bij clubs als Real Madrid, Arsenal, Milan etc. In Belgie presteren is vaak geen garantie op een dergelijke stap. Onyewu is nu een uitzondering. De grootste talenten uit België gaan naar clubs als Hsv, Fiorentina of de Franse competitie. Dit wil zeggen dat je een stap extra moet maken naar de absolute top. Voor spelers die de absolute top willen bereiken zijn clubs als Ajax, Psv, Porto of Benfica prima keuzes.

7 juli 2009 om 14:07

En het Ajax van de jaren 90? die hebben aardig indrukgemaakt in Europa 1 Cl titel en daarna in de finale....bijna al die spelers waren international en zijn naar topclubs gegaan Ac Milan, Barcelona...

7 juli 2009 om 14:44

@johan78. Ben niet bejaard. 42 nog maar. En heb het bewust meegemaakt omdat ik een voetbalgekke vader had. Was 6 in 72 dus.

Je vergeet echter wel dat Ajax nog steeds een grote naam is. Dat dit helaas niet meer op prestaties is gestoeld maar op historie. En vergane glorie ach dat vindt jij.

7 juli 2009 om 13:07

Ik denk dat Laakbeest de prestatie van afgelopen seizoen bedoeld.

7 juli 2009 om 13:07

Standard ongeveer gelijk? Qua prestaties beter!!! Vorig jaar kampioen en Cl!! En dit jaar weer Cl.

7 juli 2009 om 13:23

Die grote "naam" waarmee transfers naar Ajax steeds lijken te worden gerechtvaardigd, die bestaat in de grote landen om ons heen al lang niet meer. Je moet welhaast bejaard zijn om de gouden jaren 70 nog bewust mee te hebben gemaakt, welke voetbalsupporter of speler van de huidige generatie zegt dat nou nog veel? Dat effect wordt volgens mij enorm overschat, en ik hoort het dan ook vrijwel alleen in Nederland (niet toevallig van Ajax supporters zelf).

Zoveel spelers als jij van het Nottingham Forest van eind jaren 70 begin jaren 80 kan opnoemen, zoveel spelers kunnen Engelse, of Duitse, of Belgische supporters of spelers waarschijnlijk van het vroegere Ajax opnoemen. Voor een topspeler uit de Belgische competitie waarvoor interesse vanuit diverse grote Europese clubs bestaat is Ajax echt geen stap vooruit; geen enkele Nederlandse club trouwens. Dus hou op met die "grote" naam, het gaat om het hier en nu en niet om vergane glorie.

7 juli 2009 om 13:29

Kwalitatief zijn ze echt wel gelijk + met Standard speelt ie Champions League. Er was gewoon geen enkele reden om naar Ajax te verhuizen. Bovendien heeft die naam heel weinig in een keuze voor een ploeg.

Ac Milan lijkt me een leuke en gewaagde keuze, maar hij kan er wel slagen. Succes alleszins Gooch!

7 juli 2009 om 13:34

In Nl wel ja, maar in het buitenland niet hoor, daar zullen ze amper weten wie kampioen is geworden in Nl dit seizoen. Dit soort spelers zijn haalbaar voor Ajax, mits ze nog jong zijn, op 27 jarige leeftijd willen spelers toch de kans pakken die ze bij een grote club krijgen.

Tja ik hoopte natuurlijk wel dat hij zou komen, maar toen namen als Real gingen circuleren geloofde ik er al niet meer in. Ik vraag me af of hij bij Milan veel zal spelen, maar gun hem het beste. Jammer dat hij niet naar ons kwam, nu maar hopen dat Atouba en Obradovic wel komen.

7 juli 2009 om 12:44

Ik denk dat de kans op Obradovic het grootste is, dat hij uiteindelijk nog komt. Atouba heeft in Engeland en Duitsland gespeeld, en ging niet akkoord met een loonsverlaging. Of ajax moet dezelfde fout maken als met luque en hem een uitzonderlijk hoog salaris geven, of atouba zoekt een club die wel in zijn straatje past.

Wat moeten die nou weer met Onyewu? Die speelt daar echt niet in de basis in tegenstelling tot Ajax! :s

7 juli 2009 om 12:46

Ik denk dat hij best in de basis speelt. Iedergeval zolang Nesta nog geblesseerd is. Maar goede aankoop. Nu nog wachten op Luis Fabiano of Huntelaar en dan houd niemand ons meer tegen.
Eventueel Hernanes zou een goede verbreding zijn voor de selectie.

Forza Rossoneri

jammer voor Ajax, maar nu kan Alderweireld wel waarschijnlijk gaan doorbreken. Ik denk wel dat Onyewu niet veel aan spelen gaat toekomen daar in Milaan, ze hebben nog Nesta, Favalli, Thiago Silva enz. Deze aankoop is alleen voor de breedte en niet voor de basis. Wel verassend dat hij naar Ac Milan gaat, volgens mij stonden ze eerst niet in het rijtje dat interesse in hem had.

7 juli 2009 om 13:05

Precies! Ik zie liever een jeugdspeler als Alderweireld. Kappen met al die buitenlandse spelers en gewoon onze eigen jeugd ene kans geven! Wie waren er bij Feyenoord afgelopen jaar de beste? De jeugdspelers. En dan al die jongens die we zelf hebben opgeleid en die nu bij grote clubs in europa spelen. Nee, laten we nou gewoon voor onze eigen jeugd gaan.

7 juli 2009 om 13:32

De jeugdspelers waren idd de beste in het vorig seizoen, maar het is wel een feit dat er geen top-buitenlanders zaten. En het is ook een feit dat, ondanks dat ze de beste waren dit jaar, dat er geen constante zat in de ploeg. Veel te wisselvallig!

Dit is echt jammer voor Fenerbahce+ajax.

echt zonde voor ajax dat ze hem net mislopen echt een goede verdediger en een geweldige aankoop voor milan, want ze hadden een verdediger hard nodig, maar nog een keer echt spijtig voor ajax, ze hadden dan wel een goed team gehad en een grote kans op de tiltel gehad

Het zal een goede waarde zijn bij elk team in de verdediging, zo liet hij zien bij Amerika op Confed. Cup.
Mooie transfer voor die gozer, in italie zal je toch wel een fysieke verdediger moeten zijn.

Dit vind ik erg jammer. Hij had gezegd dat hij volgende week zou zeggen waar die wou spelen. Blijkbaar heeft Milan hem een aantrekkelijk salaris aangeboden.

Dit is echt jammer voor Ajax, maar Jol moet niet blijven treuren en gewoon doorzoeken naar een goede ervaren verdediger en desnoods zoeken in Brazilã¯e en Argentiniã« voor grote talenten.

ik vind het trouwens gek dat hij nu al voor Milan tekent, waar hij eerst nog geen overhaaste beslissing wilde nemen en een week wilde nadenken

Lekker adequaat gehandeld weer door ons aller Ajax.
Hoeveel "net niet" aankopen worden weggekaapt door grote clubs waar ze vervolgens weer snel op de bank of op de tribune belanden?

Kom gewoon een keer met een goed voorstel en sterk onderbouwd toekomst verhaal voor zo'n jongen dan kan je daar plezier van hebben en misschien wel weer voor veel geld verkopen,

Obradovic gaat ook niet door, misschien Atouba, maar weet niet of diet hetzelfde niveau haalt als Onyewu.... Of laat staan Vermaelen.

7 juli 2009 om 12:46

Waar heb jij het over?

a) Waarom gaat Obradovic niet door? Ik hoor juist allemaal verhalen dat hij 1 dezer dagen gaat tekenen.

b) Atouba is gewoon een hele goede speler voor Ajax hoor, mocht hij komen.

7 juli 2009 om 13:35

Atouba is idd een heel goede speler voor Ajax. Als je wat naar Hsv keek, zag je wel wat hij kan. Hij heeft uiteraard niet de schwung van een Emanuelson, maar wel kracht, ervaring en een goeie voorzet.

Zonde dat Ajax hem niet binnen kon halen.
Ik vind Onyewu een geweldig goede speler!!
Alleen ik vrees voor hem, dat hij vaak op de bank zit bij Milan...

Tsja, daar kunnen wij natuurlijk niet tegenop. Die jongen was gewoon van plan om een paar weken te wachten op eventueel betere clubs dan Ajax en zo te zien was dat terecht.

Dit is voor de zoveelste keer echt jammer voor Ajax.
Niet dat ik Onyewu het niet gun, maar ik had hem liever in Nederland zien spelen tegen Ajax en daarna na een paar jaar verkassen naar A C Milaan of Real Madrid desnoods, maar niet gelijk van de Confederations Cup naar A C Milaan.
Één zwaluw maakt nog geen zomer.

Jammer, maar was te verwachten. Nu hopen dat hij het bij milan kan waarmaken , maar ik denk dat deze club een beetje te hoog gegrepen is voor hem

Jammer Onyewu, had een verstandigere keuze van je verwacht. Maar, je blijft een Amerikaan. Als er eenmaal Dollartekens in de ogen van een Amerikaan verschijnen, heb je geen kans meer.

Milan? :? Dat is nog eens een teleurstelling, ik dacht dat alleen Palermo en Parma uit Italië interesse hadden.

hij moest naar fenerbahce komee
dan moetie daar ook elke wedstrijd basis staan
ac milan heeft verdedigers zat

7 juli 2009 om 12:48

Milan heeft verdedigers zat? Milan mist twee van hun beste verdedigers... Nesta is langdurig geblesseerd. En Maldini is gestopt.
Dus Milan kon wel een extra verdediger gebruiken.
Nu alleen nog versterking in de aanval...

Verdomme Ajax. Waarom is Ajax altijd Zooo sloom met aankopen

7 juli 2009 om 12:53

De reden dat Ajax zo sloom is met aankopen is omdat ze niet kunnen concurreren tegen Europese grootmachten denk eens na!!
Natuurlijk wou Ajax deze speler hebben, maar als er dan een ac milan komt dan kan je het vergeten. Als ajax fan zou jij het moeten begrijpen.

On: Dit is denk ik een niet slechte aankoop van ac milan. Alleen door die conferendation cup is hij zo populair. Maar ik ben benieuwd of hij het ook kan waar maken bij Milan. In ieder geval doet Milan sinds die verkoop van Kaka nog niet hele goeie zaken. Maar wie weet met deze speler.

7 juli 2009 om 17:46

Ze hebben de andere al binnen hoor

Daar gaan al die opstelling waar hij al in stond...
ajax moet wel wat gaan halen want duurt wel lang zo zeg...
elke speler waar ze mee in verband gebracht worden gaat naar een andere club

zo vz is behoorlijk snel met dit nieuws en er waren amper geruchten dat die naar milan ging tenminste ik heb niks gehoord milan heeft dus sneaky gehandeld

7 juli 2009 om 12:54

ik denk eerder dat ze snel mogelijk een speler wilden halen om de supporter tevreden te stellen na hun protesten.

Onyewu, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta.
Dan heb je toch een aardige linie. Jong, ervaring, opkomend en fysiek.

Goede aanwinst voor Milan.

7 juli 2009 om 13:20

Onyewu is natuurlijk als centrale verdediger gehaald, zal moeten concurreren met Nesta, Kaladze, Silva en Bonera voor een basisplaats. Beetje de opvolger van Senderos.

Overigens blijft de achterhoede redelijk op leeftijd met een vermoedelijke basis van Nesta, Kaladze, Jankulovski en Zambrotta.

Dus ik vermoed dat dit een typsiche Milan aankoop is, gehypte speler, transfervrij en volgend seizoen weer in de verkoop om er wat aan te verdienen. (denk aan Tomasson, half Ajax uit '95, etc.)

Ben nog niet erg onder de indruk van het Milan voor 2009-2010, er zullen absoluut nog spelers gehaald moeten worden om met Inter, Juventus en Roma te kunnen concurreren.

Dit komt wel heel erg snel en overwacht.

Het wordt tijd dat Ajax is sneller gaat handelen!! En snel speler aantrekken, het team moet ingespeeld raken op elkaar maar dat gaat niet lukken als de aankopen zolang uitblijven..

Wanneer leert Ajax nou eens dat het niet de club van 1995 is.. zulke topspelers willen niet meer naar Amsterdam komen. Dat moet Ajax ook eens beseffen.

7 juli 2009 om 12:54

sinds wanneer wordt er beweerd dat ajax denkt dat het de club van 1995 is? ik denk juist dat spelers wel naar ajax willen komen vanwege de historie!

Ik vind het wel een beetje de eer te na van onyewu om eerst op te laten tekenen dat hij volgende week beslist en nu is hij al vertrokken!

7 juli 2009 om 12:55

Slaat nergens op.

Hij wilde wel naar Ajax maar als dan een club als Milan komt ben je kansloos. En Ajax kan/ moet het toch proberen? Omdat het niet meer de club van 1995 is mogen ze geen spelers proberen aan te trekken?

Jammer, hoopte namelijk dat hij naar Fenerbahce zou komen. Had al een voorcontract getekend maar niet meer dan dat.

Had een uitstekende aanwinst geweest voor Ajax, maar wederom in een te grote vijver proberen te vissen. Niet dat het verkeerd is om voor zulke spelers te gaan, maar dan zal er slagvaardiger gewerkt moeten worden.

Zeer mooie transfer voor Onyewu! En ik denk dat Milan zo'n verdediger goed kan gebruiken

Jammer, erg Jammer, maar het was te verwachten dat er nog een 'grotere' club zou komen, hij verdient het ook.
een goede verdediger die Ajax zeker goed zou kunnen gebruiken, maar Helaas.
Ik hoop dat Ajax haast maakt, want over dik 3 weken begint de competitie al, en we hebben nog geen aankopen, hopelijk schiet het nou eens op met Obradovic en ik hoop ook dat Atouba komt, en die Argentijn.
en misschien nog een extra aanvaller, middenvelder?
Maar in ieder geval nu snel 2 verdedigers!

Succes Onyewu in Milan

Ik hoor iedereen hier zeggen dat ajax sneller moet handelen..

Jullie vergeten hier gewoon dat Onyewu zelf zei dat hij nog 1 week wou wachten voordat hij een keuze ging maken, hij wou geen overhaaste beslissingen.

7 juli 2009 om 13:03

@ Vieri9: Je hebt gelijk. Iedereen zit hier te zeggen dat Ajax sneller moest handelen maar ondertussen wou Onyewu gewoon even wachten. Verder heeft hij gewoon gelogen want we zijn nog geen week verder. Hij wou gewoon een grotere club als Ajax maar durfde er gewoon niet voor uit te komen.

Had neit gedacht dat hij al zo snel ergens zou tekenen, en dan bij zo'n grote club. Onyewe staat al langer bekend om zijn spel, bij Standard was het een echte sterkhouder, maar slim gewacht tot hij transfervrij was, en dan nu zo'n stap, goed gedaan.

Dit verbaasd me dus totaal niet, Ajax vist de laatste tijd wel vaker achter het net. Kon ook niet geloven dat iemand met zijn prestaties en leeftijd nog naar Nederland zou willen komen, dat ter zijde. Het is misschien een goed idee van Ajax om voortaan transfers eerder te gaan regelen. Als je wacht zit half Europa achter de spelers aan die jij wilt.

7 juli 2009 om 12:55

Ajax is er meteen achteraan gegaan. Maar wie dacht er nou aan Onyewu voor die confederations cup. Jij toch ook niet? Milan ook niet hoor. Ik durf zelfs te wedden dat de meesten hier nog nooit van hem gehoord hadden. Die clubs kwamen daarna pas. net zoals Ajax. Hier kan Ajax gewoon niet tegenop. Ajax kan handelen wat ze willen maar als de speler zelf niet wil dan kan Ajax ook weinig doen of wel soms. Die doen hem een aanbieding en als hij dan een hele tijd wacht en dan andere clubs laat komen dan kunnen ze mensen wel roepen dat Ajax sneller moet zijn maar wat denken jullie. Dat ze hem gister pas een contract aangeboden hebben?? Denk toch eens na zeg! Het ligt aan de speler en Ajax kan daar verder weinig aan doen.

7 juli 2009 om 13:20

Laat me niet lachen man, die jongen speelt nu al jaren voor de V S en is vaste waarde van de kampioen van Belgie. Ajax heeft dus gewoon zitten slapen en had hem al veel eerder vast moeten leggen. Op het moment dat zijn contract nog maar 6 maanden duurt mag hij al praten met clubs. Ajax had dus al geruime tijd de kans om hem aan te trekken echter hebben ze gewoon zitten slapen en komen ze op een moment dat deze speler kansloos is.

Ajax is dus gewoon aan het slapen geweest en hadden het al veel eerder moeten weten en hem dus ook een contract aan moeten bieden. Zelfs hier op V Z zijn er voor de Conferations Cup berichten geweest over deze jongen, dat zijn contract afliep en hij zeer waarschijnlijk verder wilde kijken. Toen had Ajax dus al lang moeten handelen zoals andere clubs dit wel doen, vooral de subtoppers!

7 juli 2009 om 13:37

Onyewu werd het hele afgelopen seizoen al genoemd als topverdediger die Belgie zou gaan verlaten, helemaal toen bekend werd dat hij niet zou bijtekenen. Sarr was oerigens ook een leuke optie.

7 juli 2009 om 13:43

Hanzz doe nou niet alsof Onyewu naar Ajax was gegaan, als er eerder contact was geweest (want dat weet je nooit zeker). De speler bepaald nog altijd of hij akkoord gaat, en voor hetzelfde geldt wil hij liever blijven wachten totdat er meerdere clubs zich melden zoals nu ook het geval was.

Er staat niks op hun website, welke officiã«le kanalen bedoelen ze hier?

edit: Het staat wel al in het italiaans, niet in het Engels. Mijn fout

Ajax grijpt momenteel naast alles, als is het in dit geval moeilijk concurreren natuurlijk. Maar dit was wel een cv die ze heel goed konden gebruiken, ben dus wel blij dat hij niet komt.

Het wordt nu wel een beetje vervelend voor Ajax ze grijpen naast alle spelers (cisse, Elia, Braafheid, Onyewu)
Ik denk dat hij bij Ac Milan op de bank kom te zitten maargoed salaris zal waarschijnlijk ook een grote rol spelen
Nu maar hopen voor Ajax dat die Obradovic wel komt voor de linksbackpositie..

dachten de ajax supporters nu echt dat hij naar ajax zou komen? als jij transfervrij zou zijn zou jij dan naar ajax gaan als de halve voetbal wereld interesse in je heeft. dacht het niet toch. jammer maar hellaas, ik ben der blij mee dat hij naar milaan gaat als psv supporter, zou toch weer wat moeilijker worden als we tegen ajax zouden moeten spelen

mooi aankoop voor ac milan hele goede speler

vs had tog 2-0 gewonnen van spanje of niet weet niet zeker

Nee, had hem graag bij Fenerbahce gezien
Sterke verdediger die niet moeilijk doet maar gewoon de ballen wegwerkt. Voor Arsenal zou hij ook goed kunnen zijn, maar met Vermaelen, Touré, Gallas, Djourou en desnoods Song hebben we al genoeg opties voor de Cv positie.

Zo dit had ik niet verwacht! Deze jongen is te slecht voor milan op dit moment! Maar wel weer schandelijk van Ajax, hoe kun je zo laks en langzaam onderhandelen... Wij zijn nog altijd de beste en grootste Club van nederland. Straal dat verdomme dan ook uit tijdens de onderhandelingen! Wij Zijn Ajax Wij Zijn De Beste.... Het is een eer hier te spelen en je wordt bijna altijd beter van een aantal jaar ajax.

Dit was te verwachten, het wordt steeds duidelijker dat wij als nederland zijnde niet meer meedoen voor de grote transfers.

Clubs verkopen gewoon liever aan het buitenland, laten wij ons dan maar gaan richten op opleiden en jong scouten, want dat kunnen we behoorlijk goed.

De tijd dat goeie voetballers nederland zagen als springplank is een beetje weggeebt, we hebben een hele tijd kunnen meeliften met zijn allen op het doorslaande succes jaren 90 en van feijenoord en psv, maar dat is allemaal in een ver verleden.

Wat wij nodig hebben is weer een succes in europa, dus kom op alle afgevaardigde clubs doe je best. De champions league hoeven we niet op te rekenen, dan maar european leaugue, dit is niet negatief alleen realistisch. Dus iedereen achter elke club en hopen op een gunstige loting. Dan komen die topspelers vanzelf wel weer.

7 juli 2009 om 15:15

Alsof sportieve vooruitzichten de enige reden zijn om voor een bepaalde club te kiezen. Het gaat voor een groot deel om geld. Nederland kan niet op tegen landen als Italie, Engeland, Spanje, Duitsland, Rusland, Frankrijk.

Maar ach, de Nederlandse competitie is de laatste jaren leuker dan ooit te voor. Fraaie stadions, goede sfeer en een spannende competitie (behoudens Az dit jaar).

Goeie set van Milan, niet eens voor de basis maar Kaladze en Nesta zijn vaak geblesseerd. Nu nog een keeper, een linksback en een spits.
Verdediging Milan:

Wat jammer is dit!

Wat een beer zeg, die had toch niet misstaan bij Ajax!

Zonde, maar haal nu maar snel een linskback binnen, dan is de ploeg iig gewoon in balans, en een goede coach moet dat team gewoon kampioen kunnen maken wat geen enkele ploeg in de eredivisie is beter.

Jammer voor ajax maar slechte keuze van hem hij is lang niet zkkr van een basis plaats bij Milan had hem lievr naar ajax zien kome maar nu maar hope dat Atouba en Obradovic komen

Het staat wel op de officiele site:

L’a.c. Milan informa di aver tesserato a titolo definitivo il difensore Oguchi Onyewu, dallo Standard Liegi, a fine contratto. Il calciatore, che gioca con la nazionale americana, è in possesso anche del passaporto belga e ha sottoscritto un contratto con scadenza 30 giugno 2012. Quest’operazione testimonia, una volta di più, gli eccellenti rapporti di amicizia fra la nostra società e lo Standard Liegi e, in particolar modo, con il suo Vice Presidente Esecutivo Luciano D’onofrio.

Ac Milan informeert u dat de transferrechten van verdediger Oguchi Onyewu definitief zijn aangetrokken, op basis van overname na einde contract bij Standard Luik. De speler, die bij het Amerikaanse nationale elftal speelt, is ook in bezit van een belgisch paspoort en heeft contract tot 30 juni 2012 ondertekend. Deze operatie toont eenstemeer aan dat er een sterke vriendschap bestaat tussen onze società en Standard Luik, en in het speciaal met haar Vice President Luciano D'onofrio.

7 juli 2009 om 13:37

Waar op de Milan-site staat dit?

7 juli 2009 om 14:02

Dat staat er nergens op.


laten we nu aub niet overdrijven, het had een bruikbare speler geweest voor ajax, niet meer en niet minder, in nederland verwachten we echter wel dat een verdediger voetballend mee kan, die kwaliteiten heeft hij echter niet.

in italie hoeft hij alleen maar de spits uit te schakelen, daar hoef je geen opbouwende kwaliteiten voor te hebben. hij is daar dus prima op zijn plek.

Dit zal zeker niet aan Ajax liggen. Ajax doet er alles aan om spelers te halen, maar als het een beetje moeilijk loopt dan kunnen ze ook niks aan doen. Het is niet dat Ajax sneller moet handelen, maar het moet maar hopen dat er niet clubs als ac milan moeten komen want dan weet je al bijna zeker dat je die strijd dan hebt verloren. Net als Elia deed Ajax er alles aan om hem te halen, maar Twente deed er alles aan om hem niet te verkopen. Dus in korte woorden, Ajax heeft niet zo vaak geluk met transfers.

Ik had hem graag bij Ajax gezien, maar ging er al vanuit dat hij onhaalbaar zou zijn. Ajax heeft gewoon echt behoefte aan een centrale verdediger. Voor Milan is dit gewoone een nuttige speler om bij de selectie te hebben. Vooral nu Milan geen grote uitgaven meer doet. Een aantal jaren geleden zou ik hem totaal overbodig hebben gevonden, omdat Milan toen echt nog veel wereldtoppers in de selectie had.

Ach, het zou weer niet zo zijn. Een club als Ajax (en dat geldt ook voor de andere Nederlandse ploegen) moet dit soort jongens veel eerder scouten. Wanneer zo een jongen op een groot toernooi schitterd komt ie nooit meer naar Nederland. Zo zit de wereld in elkaar. De mensen die nu zeggen dat Ajax ook eerder hadden moeten reageren vergeten even voor de duidelijk wel het feit dat er ook een zaakwaarnemer is die de boel meestel extra moeilijk maakt. Ajax heeft hun poging gewaagd, maar het geld heeft zoals altijd weer een rol gespeeld. Nu kijken hoeveel de Amerikaan daar gaat spelen.

Deze jongen wordt puur voor de handel gehaald. Volgend jaar wordt ie voor een leuk bedrag verkocht. Milan staat bekend om dit soort praktijken waar overigens niks mis mee is. Maar we moeten hier niet gaan doen alsof deze vent ooit een serieuze kans gaat krijgen.

7 juli 2009 om 13:10

Onzin, noem eens een paar voorbeelden dan (minimaal 5 aub aangezien Milan volgens jou er bekend om staat)

Weer een onzin comment die beloond wordt, jammer!

7 juli 2009 om 13:20

Davids, Bogarde, reiziger, kluivert, Vogel

zomaar een handje vol....

7 juli 2009 om 13:16

Luque transfervrij halen….
En nu een tranfersom vragen als hij weg wil..

Leonardo voor een prikkie, een 7,5 ton? , halen.
Vorig seizoen toen hij weg kon en er interesse was, een paar miljoen vragen.

Doe niet zo schijnheilig.
Hij is transfervrij, kost niks.

Doet hij het goed , dan heb je een geode verdediger bij.
Als hij flopt betaal je alleen zijn salaris, en kan hij later eventueel verkocht worden.

ja dat doet Milan, maar ook 800 andere clubs. Waaronder Ajax…

dat he nog een compliment heb gekregen...

7 juli 2009 om 13:29

Het gaat er niet om dat die transfervrij is(!) 007 bedoeld dat het geld voor Onyewu een rol speelt. Daar zal die immers meer verdienen. Bovenop dat die in een intressantere competitie speelt (als die speelt).

Is toch ook niet gek dat Ajax geld vraagt voor Luque en Leo. Ze hebben toch ook salaris gehad? En daarbij geef je contractspelers nooit gratis weg.

7 juli 2009 om 13:43

Onzin man, Ajax vroeg voor Leonardo ook geen miljoenen. Natuurlijk is het een manier van handelen, maar het is toch wat anders of je een speler koopt om eerst te gebruiken en dan verkopen, of alleen om gratis binnen te halen en te verkopen. Volgens Bakka halen ze hem dus niet om als speler te gebruiken, maar alleen voor de handel en indien dat waar zou zijn, zou dit natuurlijk vreemd zijn.

Jammer dat hij niet naar Amsterdam komt. Misschien dat Milan hem wil uitlenen aan Ajax?

7 juli 2009 om 13:11

Deze jongen komt gewoon daar aan spelen toe. Nesta overweegt om te stoppen, en 80% is 30+ daar in de defensie en maldini is gestopt. Milan is op dit moment een zeer ideale club om aan speelminuten te komen. Voornamelijk voorin en de defensie.

Wens hem het beste toe, jammer dat Ajax hem niet binnen heeft kunnen halen.

Uitblinken in de Confederation Cup is tegenwoordig genoeg om voor een club als Milan te spelen? Jammer!

ajax heeft zich het kaas wederom van het brood laten eten.vroeger waren ze er als de kippen bij o spelers in de lijven maar tegenwoordig vissen ze meer dan eens achter het net.zelfs spelers word gevraagd een transfer te forceren.tjah het handelen zit ajax niet mee in deze tijden maar wat wil je als zo'n glibber als blind ( ik hoor hem nog roepen dat hij beter was dan koeman wk 94)aan de macht.

blijkbaar is ajax toch niet zo populair onder de voetballers als ze daar willen doen geloven.. tot nu hebben ze geen enkele echte versterking kunnen halen, ondanks dat jol daar nu de zit.
ze vanygen overal bot.
vervelend!

Mooie transfer voor hem. Van Standard naar Ajax is nu niet bepaald een erg grote stap vooruit, naar Milan uiteraard wel, hopelijk slaagt hij er.

Luciano D'onofrio dus... Kun je wel verwachten van hem dat hij Onyewu aan een Italiaanse club 'geeft.' Is natuurlijk Italiaans van afkomst.

Jammer, Ac Milan heeft toch bijna niks aan deze speler. Waar moet je hem neerzetten tussen al die verdedigers van een: Thiago Silva en Kaladze? En daarnaast zijn ze ook nog geïnteresseerd in Miranda? Onyewu is gewoon gekocht voor de breedte.

7 juli 2009 om 13:25

d'onofrio heeft bij Internazionale gewerkt, dus ik denk dat als ie 'm op basis van sentiment zou transferen dan wel bij een ander club had onder gebracht...

7 juli 2009 om 13:34

Ja, hij heeft nog bij Inter gewerkt, maar hij heeft ook erg goeie contacten met Ac Milan, en hij had dat ook met Juve, ik weet niet of dat nog zo is nu dat Luciano Moggi daar niet meer zit.

dit is helemaal niet wat er op de website van Ac Milan staat. Dit is slechts een spelersprofiel. Er staat niet dat hij getekend heeft !!

Het was natuurlijk te verwachten dat deze jongen niet voor Ajax zou kiezen.

Face it guys, clubs als Ajax zijn helemaal niet interessant voor dergelijke spelers. En voor jullie weer gaan zeiken: Psv is dat ook niet.

7 juli 2009 om 13:34

Nederlandse clubs zijn dat nooit geweest, zodra er grotere clubs zich melden! We doen net of Ajax altijd toppers heeft binnen gehaald. Ajax heeft zelf toppers gemaakt!! Daar is Ajax groot mee geworden. En nu op dit moment is Ajax op zoek naar wat meer balans voor in het elftal. Zodra je dat weer terug hebt kan je gaan bouwen met de jonkies erbij.

7 juli 2009 om 13:39

Klopt. Ik zeg trouwens ook niet dat Ajax ooit interessant is geweest voor dergelijke spelers, ofwel?

Ajax is interessant voor spelers als Oleguer en Luque. Spelers die het niveau van de top niet meer aankunnen en nog eventjes komen cashen in Amsterdam. En juist dat soort spelers kan Ajax missen als kiespijn.

Het zit Ajax ook niet echt mee deze transferperiode. Deze speler was na de Cc misschien ook wel iets te hoog gegrepen. Als je hoort dat hij ook in de belangstelling stond van Real dan weet je in principe al dat je zo goed als kansloos bent in de eredivisie. Die jongen is vrij oud en zal nu eindelijk wat van zijn carrière willen maken, Ajax past niet in dat plaatje.

Ik hoop dan maar dat Ajax die back weet aan te trekken van Partizan, want het begint nu wel erg sneu te worden deze transferperiode. Ik heb echter wel gewoon alle vertrouwen in de expertise van Jol, die haalt nog wel bruikbare spelers binnen.

Volgens mij staat er alleen een profiel van Onyewu in en niet dat die een contract heeft getekend, of ben ik nou zo dom?

7 juli 2009 om 13:21

Dat is precies wat ik ook elders hoorde....dat het gewoon een spelersprofiel is.

Daar gaat de kans voor Ajax om een nieuwe kracht toe te voegen. Ja, als ik hem was dan zou ik ook afwegen. Ajax of Ac Milan. Dan slaat de weegschaal toch snel over naar Ac Milan, omdat het een grotere club met betere spelers is.

Met alle respect voor Ajax, maar Ajax heeft op zo'n momenten geen schijn van kans meer bij zulke spelers.

ac Milan is wel bezig zeg. Is die Onyewu echt zo goed? Ik heb hem nooit zien spelen, om eerlijk te zijn.

7 juli 2009 om 13:41

onzin wat je zegt, je kan beter de vraag zo stellen :
ga ik met ajax en geef ik alles wat ik heb en ga ik voor het kampioenschap en evt champions leuage voetbal, of ga ik op de tribune bij milan zitten en word ik verhuurd en gestald bij een of andere degradant uit italie..

*update

Na vertaling van het bericht is As er achter gekomen dat nergens staat dat Onyewu heeft getekend of dat hij dat gaat doen. Het is niet meer dan een spelersprofiel dat op de site staat naar aanleiding van Onyewu's goede spel in de Confederations Cup. Ons Excuus.

Gelukkig dat deze slechte speler niet komt hij zal mislukken bij milan ik vind dat alderweireld een kans moet krijgen en verder moeten ze voor die obradovic gaan.

7 juli 2009 om 13:25

Grapje zeker? Heb je ook maar een minuut van Cc gezien?

jammer maar helaas ! op naar de volgende kandidaten.

Wel jammer als die niet komt, maar zover ik weet heeft die nog niet getekend in Milan.

ja dat is pech hebben voor Ajax, ik baal hier als Ajaxied enorm van maar het is niet anders, de enigste die een beetje in zijn richting komt qua fysiek en bruud geweld is Boulahrouz dus Ajax lig niet te slapen en ga Boulahrouz halen!!

7 juli 2009 om 13:28

Jij moet wakker worden. 1; Onyewu is niet naar Milaan en 2; Boulahrouz heeft al aangegeven niet naar Ajax te willen.

7 juli 2009 om 13:34

en jij moet niet zo reageren vriend, met Martin Jol zie ik hem echt wel komen hebben altijd goed kunnen samenwerken, en is zijn mening dan voor altijd dat hij niet wil komen?
Nee dus ben maar stil

7 juli 2009 om 13:42

Fiastini, ik zou het net als jij geweldig vinden als Boula naar Ajax zou komen, maar hij heeft laatst nog aangegeven dat ie nog niet klaar is in het buitenland. Discussies die gaan over de overgang van Boula naar Ajax zijn dus volkomen overbodig. Ik begrijp echter net als jij ook niet dat ie liever bij Stuttgart op de bank zit dan dat ie zich onsterfelijk maakt in A'dam!

Was te verwachten dat Milan deze speler binnen zou halen. Het is niet de eerste speler die Milan transfervrij binnenhaalt (of de speler binnen een jaar voor een leuk bedrag weer te verkopen). Denk aan Davids, Kluivert, Reiziger en Bogarde. Allemaal gratis en veel geld in het laadje gebracht

Ajax moet gewoon veel sneller met dit soort spelers. Het is prioriteit nummer één dat Ajax een speler als hij halen maar we horen twee en halve weken lang dat ajax interesse heeft terwijl Ajax niet een een bod heeft gedaan volgens mij

7 juli 2009 om 13:33

Gast het heeft tegenwoordig helemaal niks meer te maken met het snel of niet snel handelen. Deze speler heeft gewoon net zo lang zitten wachten tot er een grote vis zich zou gaan melden... ik vind het echt triest dat spelers tegenwoordig 100% voor het geld gaan. Hij is lang niet goed genoeg voor het 'grote' Milan, hij is blijkbaar al tevreden om zijn geld zittend op de bank te gaan verdienen.

Hmmm en waarom staat het dan ook op Gazzetta Dello Sport??
Is gewoon rond hoor!!

http://www.gazzetta.it/calcio/calc.

Op de officiele website van Milan staat nergens dat hij getekent heeft. Er staat alleen:

Oguchi Onyewu werd geboren in Washington op 13 mei 1982, won twee kampioenschappen in België met Standard Luik en was het beste gebied in het recente Confederations Cup halve finale tussen de Verenigde Staten en Spanje, en heeft dacht heel goed met ' Egypte. Geteeld in het college van Clemson Universiteit en de Confederations Cup finalist, Onyewu achter 117 races (6 doelen) in het kampioenschap van Standard Luik. Was actief in Metz, in La Louvière en Newcastle. E "nationaal Gebruik: Een vertegenwoordiger met wie hij won de Gold Cup in 2005 en 2007, en die heeft een prijs van 38 wedstrijden en 5 doelen.

Het is alleen een bibliografie.

7 juli 2009 om 13:46

Inderdaad. Had het zelf ook vertaald, maar alleen dit er staat niets dat ze hem gekocht hebben. Alleen waarom zou ac milan dit op hun site zetten?

Ajax moet eens daadkrachtiger worden.
Milan bied uiteraard meer salaris en geld is belangrijker voor de voetbal van tegenwoordig.
De sportieve aspecten komen pas na het financiele plaatje om de hoek kijken, hij zit liever op de bank dan spelen.
Deze speler had al een week geleden Ajax speler moeten zijn, ze moeten sneller handelen.

7 juli 2009 om 13:36

Hoe dom ben jij zeg??? Ajax had allang een aanbieding gedaan. Als je een beetje logisch nadenkt dan weet ej dat transfervrije spelers altijd even de tijd nemen om verschillende opties te bekijken. Ajax was er als een van de eerste bij. Wat moeten ze dan. Elke dag met die gast bellen om te vragen kom je al heb je al gekozen, kom je naar Amsterdam?? Als Milan na Ajax ook nog eens komt met een aanbieding wat kan je Ajax dan verwijten?vertel dat eens mensen!! Want ik lees hier allemaal domme reacties van weer te laat ,sneller handelen bla bla bla. Maar denken jullie er wel eens bij na dat Ajax allang een aanbieding heeft gedaan?? Dat Milan later pas kwam maar dat dat voor hem gewoon aantrekkelijker is. Dan kan je Ajax aanvallen maar die kunnen hier niks aan doen!! Werken jullie ook allemaal voor Ajax, dat jullie het allemaal zo goed weten dat ze te laat zijn? Wat ze zijn helemaal niet te laat mensen. De spelers nemen de tijd om een beslissing te nemen en dan kiest ie uiteraard voor de grootste club!!! rs

weetje wat et probleem is van ajax kijk tegenwoordig draait et allemaal om geld wie meer bied wint de strijd zoals luque iedereen vind em slecht maar ajax kon zijn salaris betalen omdat ie transfervrij was maar wilde niks neerleggen ajax kon toen de tijd aimar naar ajax halen maar wilde nie veel betalen ajax moet maar gwn un x betalen voor spelers want dit gaat de verkeerde kant op en altijd zeggen dat er geen geld is dit dat ze hebben genoeg om leuke en goede spelers te halen maar willen dat zelf nie neem die obradovic die is nie gratis maar atouba wel nemen ze atouba die hele tijd is geblesseerd en gaat obradovic naar un goede club groeit uit tot 1 van de betere backs terwijl je em gwn kan halen Ajax is alles kwijt zelfrespect en alles eromheen ze willen nie betalen voor goede spelers ja dan krijgje van die balleharen spelers ja

7 juli 2009 om 15:13

Laten we eerlijk zijn. Ajax of Ac Milan , Eredivisie of Serie A. Maar ik blijf het rare keuzes vinden, had volgens mij al aan 5 clubs toegezegd.

Beetje raar om te zeggen ''volgende week zegt hij voor welke club hij kiest'', en diezelfde middag tekent hij bij Milan?

Jammer, echt jammer. Bewijst weer dat spelers voor het grote geld gaan. Bij Ac Milan kan hij voor miljoenen de bank gaan warmhouden. Bij Ajax enz. was hij vaste basis geweest. Maarja zo is voetbal tegenwoordig. Succes The Gooch!

ajax is gewoon weer is te traag, weet iemand waarom ajax zo traag is met de aankopen?
ik las ook dat ze ineens cisse wouden hebben, terwijl die al zo goed als rond was met feyenoord. ze verneuken de transfer van elia, vervolgens heeft ajax intresse in 3 verdedigers, en daar is er nu ook al 1tje van weg, verbaast me niks als ze die andere ook verkloten. volgens mij weet ajax zelf niet hoeveel ze uit kunnen geven aan spelers..

Als ik de meest recente berichten mag geloven over bovenstaande berichtgeving. Dan is het stukje over hem een profielschets, net als voorheen is gedaan met Casillas van Real Madrid. En voorlopig speelt Casillas nog gewoon voor Real Madrid....

7 juli 2009 om 14:11

kijk maar eens op de site van milan.
Je hoeft geen top Italiaans te kunnen ,maar het is inderdaad een profielschets.
Wat ik dan niet snap, is dat er op de site van Standard al wel bericht gemakt is van de transfer (en in sommige media dan, maar dat zal wel van elkaar zijn overgenomen..)

Dit was te verwachten. Die jongen is 27, en naar mijn mening begint de zomer van zijn carriere. Dan ga je toch liever naar een topclub. Ajax heeft bij Atouba en Obradovic een grotere kans. Ook moet het bij de eigen jeugd kijken, want daar hebben Cruijff en Neeskens wel gelijk in, Ajax heeft de successen altijd bij de jeugd vandaan gehaald, dus daar moet heel veel aandacht aan besteed gaan worden. Bovendien heeft het echt wel een aantal goede spelers in de selectie zitten die van Jong Ajax afkomstig zijn, of die in Jong Ajax zitten. Zo hebben ze Vd Wiel, De Jong, Zeegelaar, Alderweireld, Vertongen. En in jong ajax en ook in de A1(sneijder, Castellion) zitten nog leuke talenten. Ook daar moet gebruik van gemaakt worden. Bovendien had Onyewu allang van Ajax kunnen zijn, want die jongen heeft ook een goed seizoen gedraaid bij Standart. Kijken naar 1 toernooi is niet genoeg. Ze hadden er ook voor kunnen zorgen dat Onyewu al van Ajax was voor de Confederations cup. Verder heb ik er vertrouwen in de het Ajax bestuur het goed doet, en goede verdedigers haalt.

Mensen, alsjeblieft. Hou op met onzin berichten over dat Ajax te laat was. Hij had de clubs voor het uitzoeken en koos voor Milan. Ajax heeft hem al een aanbieding gedaan, en dus gedaan wat ze konden.

wat een transfer !!!! eindelijkkkkkk !!!!!! Dit had ik nooit verwacht, prachtige verdediger !!!

Als je als supporter in het stadion binnenkomt en je ziet onyewu opwarmen, daar wordt je stil van, zo'n beer. In al die jaren Standard is onyewu misschien 2 keer out geweest voor 1 à 2 weken, denk ik. Dus je kan er toch meer op rekenen dan Nesta of Khaladze.

Kom op jongens, we doen net of Ajax altijd toppers heeft binnengehaald. Ajax heeft altijd zelf toppres gemaakt! We hebben nooit een Kluivert of Bergkamp of van der Sar gekocht. En ik kan best begrijpen dat Ajax hier nu pogingen toedoet om wat ervaring binnen de groep te halen, want zonder balans kan je nog steeds niet bouwen.

En voor de mensen die elke keer weer komen met; Ajax is weer te laat. Wordt is wakker of zo rs Ajax heeft zich allang gemeld bij deze jongen, maar hij heeft zelf gezegd te willen wachten op andere aanbiedingen. Anders wilde die sowieso wel naar Ajax. Als ze voor de Cc zich bij hem hadden gemeld was die waarschijnlijk wel binnen geweest. Maar je kan niet altijd overal en iedereen maar in de gaten houden.

Ajax is ook veel te langzaam met inkopen ik zie het al gebeuren dat dadelijk een andere club Obradovic voor de neus van ajax wegsnoept.

[email protected]
ik kan wedden dat fenerbahce meer geld als acmilaan zou geven maar die jongen wou gewoon naar beter club !

Hij had ook nog een keuze om na Fenerbahçe te gaan maar hij wou na Milan.

Staat nu ook de site van Standard en van de Gazzetta dello Sport, dus vermoedelijk is er wel degelijk sprake van een transfer naar Milan.

Ik had er al een hard hoofd in.

Bijna heel Europa zat achter Onyewu aan en toch zou Onyewu Ajax boven al die andere clubs verkiezen en dat terwijl Ajax geen Champions League speelt.

Ajax komt in tegenstelling tot wat jij stelt davidss wel weer te laat. Ze waren te laat bij Engelaar en nu zijn ze te laat bij Onyewu. Het is al bijna een aar bekend dat Onyewu een aflopend contract had in Luik. De interesse van Ajax en al die andere clubs is pas gekomen tijdens de Confederations Cup. Clubs als Ac Milan hebben dan nog tijd genoeg, voor clubs als Ajax is het dan al veel te laat.

Ik ben bang dat Ajax straks met één of andere Rommedahl-aankoop op de proppen komt. Toen gingen er ook geruchten over de beste spelers en uiteindelijk waren onze eerste 'versterkingen' Rommedahl en Urzaiz. Ajax bewijst zichzelf gewoon weer een bijzonder slechte dienst.

Ajax schijnt nu achter linksback Atouba aan te gaan, maar het is te hopen dat deze jongen ook centraal kan spelen. Vertonghen centraal is namelijk niet de meest ideale oplossing.

We hopen ook nog steeds op Prediger, Obradovic en een aanvaller. Helaas zal Obradovic niet meer gaan komen. Ajax wil het geld op de knip houden en gaat op ''koopjesjacht'''. Obradovic vindt men te duur.

Vind dat die gasten beter kunnen basketballen zo'n Onyewu ook past totaal niet bij Ajax; geen techniek, geen goede pas in de benen. Ajax kan beter voor een voetballende verdediger gaan jongens die goed kunnen opbouwen van achteruit.

Aan een breker op het middenveld heb je genoeg geen stijve verdedigers halen aub. Zo'n Oleguer is precies hetzelfde verhaal; Wielaert kan ook niet opbouwen; Vermaelen kan dat wel doodzonde dat hij naar Arsenal is gegaan.

7 juli 2009 om 14:13

De opbouw en het doorschuiven zijn juist de sterkste punten van Wielaert....

Ajax moet eens niet zo zuinig zijn met al die miljoenen die ze nog hebben. Zo zijn er al heel wat spelers vertrokken naar andere clubs die als naam zeker niet groter zijn dan Ajax.

Jammer voor Ajax, nu moeten ze zich volledig gaan richten op Nelson Rivas, beresterke verdediger van Inter, weet hoe het is om tegen spitsen van wereldformaat te spelen is alleen niet zo goed in de opbouw maar is fysiek zeer sterk en nog is snel ook, ik zeg halen. En dan moeten ze proberen Atouba zo snel mogelijk te halen en eventueel Obradovic dan is onze verdediging alsnog sterk en daar lag het de laatste jaren aan. En verder moeten ze Cvitanich vertrouwen geven, geloof mij als hij elke wedstrijd basis staat en hij blijft fit schiet hij er minstens 25 in, hij was niet voor niets topscorer van Argentinie.

Stekelenburg
Van der Wiel
Oleguer
Rivas
Atouba
Enoh
Gabri
Suarez
Aissati
Sulejmani
Cvitanich
7 juli 2009 om 14:22

Heb bijna dezelfde opstelling in gedachten, alleen gabir wisselen met enoh en vertonghen ipv enoh. Die mag naar mijn mening niet ontbreken. Ook vind ik dat rasmus verder is dan Enoh..

7 juli 2009 om 14:58

Ajax zal een leider voor op het middenveld moeten kopen. Een middenveld met Gabri/enoh, Lindgren/vertonghen en Aissati is niet compleet. Daarom is het hopen op Prediguer. Verder lijkt Nelson Rivas me ook wel een goede speler, maar zal onhaalbaar zijn.

Afcadamsco Gabri en Enoh kan niet op 1 lijn spelen want dan heb je geen voetbal daar ik zou 1 van de 2 Gabri of Enoh vervangen door Lindgren die hele mooie ballen geeft zoals de 1-0 van Cvitanich tegen ajax cape town

Het lukt Ajax niet echt volgens mij.

7 juli 2009 om 14:22

Scherp....

Onyewu is een hele goede verdediger maar ik betwijfel of hij wel genoeg kwaliteit heeft om het centrale hart van Milan te zijn.
Onyewu is opbouwend echt 3x niks maar is fysiek heel sterk en weet wanneer er wat harder ingegrepen moet worden. Het zal grotendeels van Milan afhangen wie de partner wordt van Onyewu. Als dat een hele ervaren verdediger is dan zal het wel lukken. Is dat een groentje dat zelf wel eens een gaatje laat dan zie ik vele tegendoelpunten aankomen voor Milan ....
Maar goed, we zullen zien. Ik hoop dat Milan zich er wat bovenop kan helpen want de selectie die ze nu hebben is echt de slechtste zinds jaren. Hopelijk kunnen ze Huntelaar er nog bijhalen en een snelle, vinnige spits, al is Pato zeker goed genoeg om naast Huntelaar te spelen.
Aanvallende middenvelder en een linkerflank nog ?

Ajax zal nooit meer goede spelers kunnen halen uit het buitenland; a) de salarissen zijn daar veel hoger en dat kan Ajax niet opbrengen. b) Ajax is gene topclub meer en speelt al aantal jaren geen champions league. C) geen aansprekende competitie d) het klimaat

Hij is lang niet goed genoeg voor Milan. Hij heeft het niet slecht gedaan bij Standard en is eigenlijk alleen opgevallen door de Confed Cup, een gevalletje Maceo Rigters dus

het is toch duidelijk dat ajax volkomen kansloos was met deze speler? hij tekent bij ac milan, hoeveel spelers die naar milan konden en naar ajax konden zouden naar ajax gaan? ben alleen bang voor hem dat hij niet goed genoeg is voor milan, maar we zullen zien

Toch ben ik ermee eens dat omdat Ajax al een paar jaar geen Cl speelt, geen goede optie is voor buitenlandse spelers

Dit is weer zo geweldig Nederlands, wat Ajax heeft gepresteerd... =s
Leer nou eens niet te hoge verwachtingen scheppen Ajax Amsterdam!
Alsof het ooit haalbaar was om deze topverdediger naar Amsterdam te halen!
Hij was transfervrij en zou zijn nieuwe club dus geen cent kosten, speelde een schitterend seizoen in de Uefa Cup en de Confederations Cup, en kwam van een club die gegarandeerd 6 wedstrijden in de Champions League speelt volgend seizoen.
Wat zou Onyewu dan zoeken bij een team dat al jaren niet meer naar behoren presteert, zijn beste spelers telkenmale moet verkopen, en nog geeneens Europees voetbal speelt volgend jaar ( of toch niet op een aanvaardbaar niveau ). Hij wou bovendien naar een topcompetitie ( de Nederlandse competitie is amper beter dan de Belgische, wat jullie ook mogen denken ).

De europese topjaren van Ajax en Psv zijn ( al lang ) voorbij. Stop met dromen Nederland, en begin weer op een nuchtere manier op te bouwen!

Misschien kort door de bocht gezegd maar.

"en veel plezier op de bank",
Alhoewel ik zijn komst nooit echt realistisch heb ingeschat.

7 juli 2009 om 14:42

Hij gaat waarschijnlijk niet op de bank hoor

Tegen Ac Milan ben je als Ajax natuurlijk kansloos. Aan de andere kant is het een structureel probleem bij Ajax aan het worden dat ze altijd te laat zijn voor transfers. Deze speler hadden ze natuurlijk al voor de Confederations Cup moeten contracteren. Daarnaast waren ze te laat voor Cisse en eerder waren ze ook al veel te laat voor Modric (die ze al meer dan een jaar volgden en vervolgens na het ek wilden vastleggen toen er uiteraard ook veel topclubs in Europa geinteresseerd werden na zijn goede prestaties). Daarnaast waren ze ook te laat voor Engelaar. En als ze nog geinteresseerd zijn in Berg, dan denk ik dat ze Ook daar nog te laat voor zullen zijn.

Tja, pijnlijk moet het wel zijn voor de oudere ajacieden om te zien dat steeds meer talenten en toppers-in-spe Ajax allang niet meer serieus nemen als voormalige topclub. Hoeveel trainers hebben Ajax wel niet afgwezen de laatste tijd ? Toch zeker een stuk of negen, hoor. Harde feiten, kille gegevens. In binnen-en buitenland moet ajax toch minimaal 40 tot 60% in achting zijn gedaald sinds 1995. Zelfs Volendam (...) reageert laconiek als Ajax op de poort klopt voor een simpele en doordeweekse doelverdediger als Verhoeven. Financieel en kwalitatief ziet Ajax de achtervolgers ijlings naderbij komen en om nu te zeggen dat de club er adekwaat en krachtdadig op reageert ...integendeel. Waar blijft de jeugd ? Het niet te stuiten verval in Amsterdam is in alle geledingen welhaast voelbaar. Desalniettemin zijn hier mensen te vinden die ajax nog steeds op het denkbeeldige voetstuk plaatsen dat in werkelijkheid al vervaarlijk blijkt te zijn afgebrokkeld. Ook komend seizoen zal de realiteit ze weer wreed uit hun roze droompje wakkerschudden.

Dit is toch gewoon slecht gescout, hij kon voor niks weg, dus niemand zat eerst achter hem aan en na een goed toernooitje wilt opeens iedereen hem. Had dan iets eerder gekeken.

7 juli 2009 om 15:00

Ja, inderdaad.

Clubs als Milan kunnen het zich veroorloven om op het laatste moment een speler over te halen. Ajax kan dit niet. Het is al ruim een jaar bekend dat deze speler transfervrij zou gaan worden.

Complimenten voor Ajax voor het falen op de transfermarkt. Onbegrijpelijk dat ze hem niet gehaald hebben. Ook al was Milan slagvaardiger, Ajax had er als eerste bij moeten zijn! Nu kunnen ze zeker weer met Oleguer gaan spelen.

Ten eerste het is altijd moeilijk om van een topclub te winnen ,
ze hebben meer geld , meer faam en meer faciliteiten .

Ten tweede je kan ajax dit niet kwalijk nemen ik denk dat ze er alles aan hebben gedaan om deze speler te halen alleen moeten ze dat niet zomaar in de media gaan bleren want dat helpt niet dan geef je de supporters valse hoop.

Ten derde
Ik denk dat hij een goeie keus maakt om naar Ac Milan te gaan want daar zitten alleen maar oudjes en hebben ze echt jonge versterking nodig heel goed gehandeld ook van Ac Milan deze jongen kan best nog wel een basisplek krijgen daar.

Grote stap die hij nu zet maar ik denk dat hij het niveau wel zal aankunnen. Hij is een beresterke verdediger en dat is toch iets wat in Italië nodig is denk ik. Alleszins veel succes Gucci!

Dit verhaal heeft niets met slagvaardigheid van het bestuur te maken.
Onyewu wilde met meer clubs praten dan met Ajax alleen.

Hij ging voor de grootste club kiezen, dat zei hij vooraf al.
Hoe kun je dan nog slagvaardig zijn.
Dan heb je gewoon kansloos verloren in dit geval.

Daar kan niemand wat aan doen!!!!!!!!!!
Op naar de volgende........

7 juli 2009 om 15:49

Als je nu in februari een dik contract onder zijn neus legt en zegt dat hij binnen een paar weken moet tekenen dan heb je er alles aan gedaan. Nu heeft Ajax zich pas echt bezig gehouden met hem op het moment dat hij buitengewoon goed speelde op een internationaal podium waar alle scouts aanwezig zijn. Dan heb je er niet alles aan gedaan, dan ben je zo stom geweest om überhaupt nog aandacht aan deze man te besteden, want op voorhand wist je al dat het kansloos was!

pfff...ik lees het en ja hoor, iedereen is weer verbouwereerd dat deze speler niet naar Ajax gaat. Hoe vaak horen we deze misplaatste arrogantie van Ajax-fans nu al?

Eigenlijk wordt het steeds genanter (en voor mij plezanter), dat Ajax haar status is kwijtgeraakt.

Ajax moet zich afvragen waarom clubs als Groningen, Heerenveen en Twente wel de juiste spelers aantrekken.

07 juli 2009
Ajax heeft overeenstemming bereikt met Thimothée Atouba Essama. De verdediger is afkomstig van Hamburger Sv en tekent in Amsterdam een contract dat per direct in gaat en een looptijd heeft van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2011. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog twee seizoenen, tot en met 30 juni 2013.
Atouba werd geboren op 17 februari 1982 in Yaoundé, Kameroen. De verdediger speelde voor zijn komst naar Amsterdam 83 competitieduels voor het Duitse Hsv. Daarvoor kwam hij in Engeland uit voor Tottenham Hotspur en speelde hij bij de Zwitserse clubs Fc Basel en Xamax Neuchatel. In zijn geboorteland Kameroen kwam Atouba uit voor union Douala. Inmiddels speelde de 27-jarige speler 40 keer voor het nationale elftal van Kameroen. toch gelukkig iemand gecontracteerd
\

@knip15

Volgens mij is mijn vorige berichtje wel realistisch hoor..

Ik denk dat de clubs die jij opnoemt ondertussen een veel grotere status hebben dan Ajax. Mede door de jaarlijkse resultaten en ook dankzij het verleden.

Ik denk dat het daar door komt, denk je ook niet??

Jammer maar Acmilan is wel wat groter dan Ajax

Dit is niet de transfer waar de Milanfans op zitten te wachten. Hij is een aanvulling in de zeer ruime breedte. Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst, maar naar mijn mening is hij niet sterk genoeg.

Speelde bij Standard wel goed, maar was toch vaak te betrappen op foutjes. Ik vrees dat hij er ter compensatie wat te wild zal ingaan.

zeer jammer voor Ajax .hij is echt een beul van een verdediger had hem wel eens willen zien tegen Makaay.ik hoop dat die gaat slagen bij milan maar denk het niet.milan heeft al goede verdedigers dus ben benieuwd

Er staat nergens op de site van Milan dat hij heeft getekend dus het hele bericht klopt dus niet.
Als ie wel gaat naar Milan is het toch zeker een heuse versterking. Na die 2 zeer goede seizoenen bij Standard en een ijzersterk Confd Cup.

7 juli 2009 om 18:00

Toen ik keek rond het tijdstip van mijn reactie stond er een offcieel bericht op de site van Milan dat ze Onyewu hadden aangetrokken.

Verder nog wat geblaat rond goeie relaties met Standard enz.

het is jammer voor ajax .dat hij niet komt.
Maar gezien zijn leeftijd is het begrijpelijk dat hij voor een grote club in een sterke competitie kiest.
Zijn topjaren komen er nu aan!
Denk dat hij het gaat maken bij ac.echt een beul achterin.

Jammer, al heb ik het gevoel dat Alderweirald dit seizoen ook gaat doorbreken! En dat dat een hele grote word (dat zag je tegen Fiorentina etc.).

Succes in Milan

Let's face it, een echte topper in nederland gaat sinds eind jaren 80 nooit meer naar Belgie en een echte topper uit Belgiã« gaat ook al een jaar 10 nooit meer naar Nederland.
In Belgie weten we dat al lang, in Nederland zitten ze nog in de ontkenningsfase, en dan verwijzen ze naar Simons en Dembele, maar Simons kan niet hoger dan Psv en Dembele had in Belgie amper gespeeld toen hij al heel jong naar Willem Ii ging. De echte toppers van de laatste jaren Polak, Jovanovic, Witsel, Mbokani, Onyewu, Boussoufa, Kompany, Aruna, Wilhelmson, geen van deze spelers zal of zou ooit eerst naar Nederland gaan, alhoewel er voldoende interesse was en is, maar daar halen ze allang hun neus voor op.

het is niet alleen slecht nieuws voor Ajax maar ook voor Fenerbahce en Birmingham City Fc.
Hij had eerder al duidelijk gemaakt van : ik wil spelen voor voor een team dat cl of eufa speeld met Birmingham was het gelijk afgelopen maar voor Fenerbahce was er nog hoop.
En nu komt ineens een top club daar voor zeg je geen nee !
echt een belangrijke aankoop voor Ac Milan.

Dida
Zambrotta
Nesta
Onyewu
Kaladze
Seedorf
Gatusso
Ambrosini
Ronaldinho
Pirlo.?
Pato

Deze speler doet wat elke voetballer doet, naar zijn portemonee kijken en wat heeft het meeste aanzien.
Voor speeltijd moest hij naar Turkije of Amsterdam gaan, maar daar kijkt men tegenwoordig niet na. Wat meer dan terecht is, want nesta kan zo geblesseerd zijn en wanneer hij er dan staat, heeft hij wel mooi basis.
Mooie transfer. En Ajax scout eerder en werk er harder aan, niet alleen interesse. Je hebt 8 miljoen over van Elia, besteed die dan even nuttig.

Zoals verwacht komt hij dus niet naar Ajax. Jammer had hem daar graag zien spelen maar iedereen kon al wel nagaan dat deze man toch niet zou komen. Hij heeft zich aardig in de picture gespeeld en is transfervrij dus denken jullie dan echt dat Ajax de strijd om zijn handtekening had gewonnen? En moet Ajax dan slagvaardiger zijn? Denk dat Ajax er veel aan heeft gedaan maar, Onyewu kiest toch altijd nog zelf waar hij gaat voetballen. Als je de keuze hebt uit Ac milan en Ajax dan zou iedereen voor Ac Milan kiezen. Misschien niet om in de basis te komen, maar gewoon voor het geld. Ac Milan is toch een veel grotere club.
En waar ik ook altijd zo moe van wordt zijn die opstellingen die gemaakt worden door de Ajax-fans. Onyewu staat al 3 weken in de basisopstelling bij iedereen net als Boulahrouz. En dan zeggen met deze verdediging, met dit elftal, worden we kampioen. Beste mensen, zolang er nog geen contract door menig voetballer is ondertekend zal deze dus ook nooit in de opstelling kunnen staan. Wat heeft het nou voor nut, om zulke opstellingen te maken terwijl de betreffende speler(s) nog niet eens een beslissing heeft genomen! Zo kan ik ook wel een opstelling maken met Kaka, Ronaldo en Cannavaro. Die komen ook niet.

Oguchi Onyewu

(7/07/2009) Onze speler Oguchi Onyewu heeft een contract ondertekend voor 3 seizoenen bij Ac Milan.

De goede relaties tussen de beide clubs zijn niet vreemd aan de keuze van de speler wiens contract afliep per 30 juni 2009.

Standard de Liège wenst zijn oud speler te bedanken voor alles wat hij de ploeg heeft bijgebracht tijdens zijn verblijf sinds juli 2004, en meer bepaald voor zijn bijdrage aan de 9de en 10de landstitel.

In het kader van deze overgang heeft Ac Milan aangeboden Oguchi Onyewu een passend afscheid van de Luikse supporters aan te bieden in de vorm van een gala wedstrijd op Sclessin. Helaas kan deze vriendschappelijke partij niet meer ingepland worden in de huidige voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ten gepaste tijde zullen de nodige mededelingen hieromtrent gedaan worden.

Wij wensen Oguchi Onyewu veel succes toe bij de voorzetting van zijn carriere.

Dom van fenerbahce. Ze hadden hem gelijk moeten contracteren toen ze hem wouden. Voor de conf cup hadden ze hem gelijk moeten pakken... Maar ze besloten te wachten. Zeer dom!

wow ajax moet echt sneller gaan scouten onyewu elia en nu ook nog berg allemaal spelers die voor ajax heel belangrijk kunnen zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1679 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Udinese14-10
13.Sassuolo130
14.AC Milan13-5
15.Bologna12-4
16.Lecce10-10
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren