Stevens zet Vonlanthen uit selectie Salzburg

Dinsdag, 7 juli 2009 om 10:10 • Laatste update: 10:23

Voor Johan Vonlanthen is er geen toekomst meer bij Red Bull Salzburg. De Zwitser heeft aangegeven dat hij ondanks een doorlopend contract wil vertrekken bij de Oostenrijks kampioen. Trainer Huub Stevens heeft zijn fiat gegeven aan een transfer en heeft Vonlanthen uit zijn selectie gezet.

De 23-jarige Zwitser heeft er drie jaar bij Salzburg opzitten en speelde vorig jaar 29 competitieduels mee in het kampioensjaar van de club. Het merendeel van deze wedstrijden speelde hij echter als invaller en Vonlanthen is die status beu. De voormalig aanvaller van PSV heeft aangegeven dat hij wil vertrekken.

Het contract van Vonlanthen loopt nog één jaar door, maar Stevens heeft aangegeven dat hij bereid is om de international te laten gaan. De oefenmeester denkt Vonlanthen volgend jaar niet nodig te hebben en laat de dribbelaar meetrainen met de beloftes. Salzburg zoekt naar een oplossing voor de ongelukkige Zwitser.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door marcnmgn)

Opmerkelijk dat hij hem eruit zet, is toch een goede speler!
,maarja, Stevens belsist

7 juli 2009 om 10:18

Echt opmerkelijk is dit totaal niet.

Deze Vonlanthen, jongste doelpuntenmaker ooit op een Ek, was altijd een aardig (geen supertalent) spelertje die zo nu en dan voor verrassingen zorgde. Maar tevens was hij ongedisciplineerd en had hij last van het feit dat hij nogal gecharmeerd was van zijn eigen capaciteiten. Zijn trainers dachten daar vaak anders over.

Overigens si hij ook bij Psv vertrokken omdat hij, net als nu, genoeg had van zijn status als reserve. Tja, de geschiedenis lijkt zich hier dus te herhalen.

7 juli 2009 om 10:54

Hoe oud was hij toen hij zijn eerste doelpunt op het Ek maakte?

7 juli 2009 om 11:21

Dat was op het ek van 2004 en dat is 5 jaar geleden dus zal hij 18 zijn geweest.....

7 juli 2009 om 11:41

17 jaar en, ik geloof, iets van zeven of negen maanden.

7 juli 2009 om 12:28

18 jaar, 4 maanden en 20 dagen

Vreemd, Vonlanthen stond altijd bekend als een van de grootste talenten die Psv had. Snel en tweebenig, met een goede actie. Bij Nac brak hij geen potten, bij Psv brak hij nooit door en in Oostenrijk wil het ook niet vlotten.

7 juli 2009 om 10:20

Komt ook omdat hij zichzelf altijd zo goed vond, hij overschatte zichzelf, en deed alsof hij er al was

7 juli 2009 om 14:16

Het is treurig maar Bij Nac huurde ze toen Elmander en kwam Van Hooijdonk en die stonden zijn ontwikkeling in de weg bij Psv kwam hij toen nog te kort , Bij Salzburg hadden ze Janko dus dan is het logisch dat hij niet speelt , hij kan het beste naar Fc Basel gaan en naast Derdiyok .

Hij kan hem wel missen denk ik anders zou hij er wel werk van gemaakt hebben.

Sommige zeggen dat hij het niet heeft gehaald en niet gaat halen omdat hij zichzelf overschat, ik denk dat hij echter simpel niet goed genoeg is en niet contstant presteert.

7 juli 2009 om 10:39

Deze jongen beschikt over een gezonde dosis talent. Er lopen wat dat betreft bij Psv bijvoorbeeld een paar jongens die beduidend minder bagage hebben dan deze Zwitser van Colombiaanse komaf.

Alleen blijkt hier maar weer eens dat talent alleen niet genoeg is om te slagen in het topvoetbal. Daar is meer voor nodig. En dat beetje meer, (mentaliteit, hardheid, zelfreflectie) daar ontbreekt het dus aan bij deze kleine man.

nou ja. vonlanthen is toch een goede speler een international en ik vond hem ook goed spelen bij nac dus raar

Ik heb Volanthen nooit echt goed gevonden, snap ook niet helemaal waarom hij in de selectie van Zwitserland zit, maarja wat heeft Zwitersland meer voor spelers.

7 juli 2009 om 14:17

Weinig in de spits dan he , Frei is een hele goede spis en Derdiyok is een groot talent .

Zo is Stevens ook bij psv begonnen, hij maakt misbruik van zijn macht. Echter het is slechts een kwestie van tijd voordat de rest van de spelersgroep zich tegen hem zal keren net als bij psv. En dan maar weer alles en iedereen de schuld geven behalve zich zelf. Stevens is een middelmatige trainer en hanteert een autoritair regime om zijn tekortkomingen weg te moffelen.

7 juli 2009 om 13:04

wat een onzin, Johan wil toch zelf weg. moet Stevens hem gaan smeken. lees aub eerst de text voordat je reageerd...

snelle speler en aanvallend ook sterk,lijkt me toch wel een leuke speler voor Feyenoord.eigenlijk wel voor elke club zolang je er mee weet om te gaan,maar toch het liefst voor me eigen club haha!

7 juli 2009 om 14:19

Volanthen hoeft niet te komen met de komst van Cisse ze zoeken alleen nog een pinzitter , een Type Sibon .

Werd altijd gezien als groot talent die ver zou komen. Alleen door zijn eigen weg in te slaan en zijn slechte mentaliteit is hij nergens gekomen. Eerst bij Psv en nu hier ook al. Wil je bij een grote club spelen? Dan moet je de concurrentie aangaan en als je niet goed genoeg bent genoegen nemen met een rol als reservespeler. Of zoek een subtopper in de Eredivisie of een andere club van dat niveau ergens anders. Dan zul je meer aan spelen toekomen. Alhoewel dan wel de mentaliteit verbeterd moet worden!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Red Bull Salzburg

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. SeiwaldMiddenvelder320
J. AdamuAanvaller307
P. KöhnKeeper280
L. SučićMiddenvelder288
A. UlmerVerdediger271
N. CapaldoMiddenvelder273
B. ŠeškoAanvaller245
Voor de complete selectie: Clubpagina Red Bull Salzburg.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren