Vélez Sársfield na zinderend slot kampioen van Argentinië

Vélez Sársfield mag zich met ingang van zondag voor de zevende keer in de historie de beste van Argentinië noemen. El Fortín nam het in de laatste speelronde in eigen huis op tegen koploper Huracán, dat aan een gelijkspel genoeg had om zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te kronen tot winnaar van de ‘Clausura’. Een late treffer van Maxi Moralez deed de spelers van de club uit Buenos Aires echter in tranen uitbarsten.

Op voorhand van de confrontatie bedroeg het verschil tussen nummer drie Vélez en koploper Huracán één punt in het voordeel van de bezoekers. Lange tijd leken Los Quemeros te gaan doen wat er van ze gevraagd werd, maar voormalig jeugdinternational Moralez, eigendom van FK Moskou, deed het Estadio José Amalfitani zeven minuten voor tijd uit z’n voegen barsten van vreugde. Twee minuten na de 1-0 werd de aanvallende middenvelder naar de kant gestuurd met een tweede gele kaart.

Huracán was echter niet bij machte om in de resterende minuten de gelijkmaker te produceren, en moest daardoor lijdzaam toezien hoe de thuisploeg na het laatste fluitsignaal de trofee mocht ontvangen. De laatste keer dat het team van Ricardo Gareca zich de beste van Argentinië mocht noemen, dateerde van 2005. Ook toen werd de Clausura, waarin negentien wedstrijden worden afgewerkt, winnend afgesloten.

1
2

wat een ongelovelijke chaos, zelden zoveel heethoofden bijelkaar gezien. Totale anarchie heerste daar in en rond het veld.
Treffer had afgekeurd moeten worden eigenlijk wegens aanvallen van de keeper. Jammer, had het dat kleine clubje wel gegund .

6 juli 2009 om 00:03

heb het niet gezien maar zag op een site dat de wedstrijd was gestaakt weet jij toevallig hoe ,wat ,waarom??

6 juli 2009 om 00:07

was afgelast vanwege het weer. hele grote hagelstenen

mag ik vragen hoe jij naar die wedstrijd hebt gekeken?

schotel of een abbo op iets?

6 juli 2009 om 00:11

De clausura wordt onder andere op Sport1 uitgezonden. Maar er waren vast ook wel streams te vinden...

6 juli 2009 om 00:12

Wedstrijd werd live uitgezonden op Sport 1. Eerste helft gestaakt wegens hagel. 2e helft wegens ruzie nadat de scheidsrechter een aantal zeer discutabele beslissingen floot. De treffer van Dominquez in de eerste helft had niet afgekeurd mogen worden want het was geen buitenspel. 2e helft werd Huracan nogmaals genaaid door de scheids omdat de treffer van Moralez niet had mogen worden goedgekeurd omdat Monzon werd gehindert en op de grond lag. Jammer voor Huracan en voor Cappa.

6 juli 2009 om 10:46

was op sport 1 ...............wedstrijd duurde een uur of 3 door alle onderbrekingen

Huh Boqa Juniors en River Plate komen toch ook uit Argentinie, dacht dat die altijd uitmaakte wie kampioen werd

6 juli 2009 om 00:23

Boca had alles op de Copa Libertadores gezet en hebben het deze Clausura helemaal verprutst. River Plate werd de vorige Apertura laatste en daar is nog genoeg werk aan de winkel om terug te keren bij de echte top. Beste kunnen ze er in ieder geval clown Gorosito uit gooien.

6 juli 2009 om 00:34

Ach, die Gorosito is publiekslieveling en zeer vermakelijk om naar te kijken! Die Diego Buenanotte en Falcone zijn toppers, hoop ze snel in Europa te zien

6 juli 2009 om 01:26

Gorosito de trainer van River Plate is daar toch duidelijk niet de publiekslieveling (maakt zeer veel tactische blunders). Enano ben ik ook een grote fan van. Falcao vind ik een goede spits, maar deze Ckausura heeft hij toch onder zijn kunnen gepresteerd. Hopelijk de volgende Apertura Cocca op de bank bij River.

6 juli 2009 om 10:37

@ Afcaa91,

Er is geen enkel land in de wereld dat zoveel verschillende kampioenen voortbrengt als Argentinie. Persoonlijk vind ik het nog steeds een beetje vreemd dat de competitie wordt verdeeld in 2 helften met 2 kampioenen, maar spannend is het elke keer weer wel.

Ik moest eigenlijk wel lachen. Als je ziet wat voor toestanden er daar waren is de Nederlandse competitie echt saai...persoonlijk vond ik Huracan maar erg laf spelen, ze kwamen duidelijk voor dat puntje. Ik vond de scheids in het algemeen erg goed. In de afgekeurde treffer was het natuurlijk de grensrechter. De penalty voor Velez was een zuivere pingel en voor de rest floot de scheids juist heel goed. Hij liet lekker de tempo erin tot het doelpunt van de thuisploeg. Tja, na de derde herhaling was ik ook van mening dat het een overtreding op de keeper was, maar toch weet ik het nu niet. Het leek me meer op een botsing dan op een overtreding. In ieder geval daarna was het eigenlijk lachen. Wat een chaos!?! Ik vond die oude vrouw zo grappig.

Al met al snap ik natuurlijk wel de woede van het Huracan kamp, maar ergens vind ik wel een beetje eigen schuld. Ze speelde de hele wedstrijd laf en op het eind hadden toch nog een grote kans. Al met al heb ik genoten!

De keeper werd omver getrapt en de bal werd er daarna ingeschoten. Wat een fout van de scheidsrechter. Ook nog in de laatste minuten.

6 juli 2009 om 03:23

Inderdaad, ik heb het ook gezien op Sport1, en het doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden. De keeper werd gewoon keihard aangevallen. Maargoed, wel mooi om te volgen die Argentijnse competitie.

jammer,, ik vond Huracan dit seizoen wel leuk spelen

Ik heb gister het laatste stuk ook gezen. Heb me helemaal kapot gelachen. Wat een choas. Als dit hier in Nederland zou gebeuren dan waren er volgens mij 30 man geschorst geworden en had de thuisclub de komende tien jaar zonder publiek moeten spelen.
Doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden, die keeper kreeg me toch een rotschop.

gek systeem eigenlijk dat er maar 19 wedstrijden worden gespeeld..............waarom geen return wedstrijden?

het is mooi dat deze club kampioen word en niet de verwachte clubs : boca ,river plate

Ik snap niet waarom ze maar 19 wedstrijden in die competitie spelen. Moeten ze dan niet 1 x thuis en 1 x uit? Kan iemand mij uitleggen waarom?

6 juli 2009 om 16:33

De competie wordt verdeeld in 2 helften; de apertura en de clausura (misschien niet helemaal goed gespeld )

Elke competitie(helft) kent zijn eigen kampioen. In principe heb je dus per jaar 2 verschillende kampioenen. Hoe het verder zit met degradatie, kwalificatie voor de Copa-america etc. weet ik ook niet precies. Ik geloof wel dat elke kampioen mee mag doen aan de Copa libertadores.