Chelsea heeft Sturridge eindelijk te pakken

Vrijdag, 3 juli 2009 om

Het had wat voeten in de aarde, maar de transfer van Daniel Sturridge naar Chelsea is afgerond. The Blues steggelden de voorbije weken met Manchester City over de te betalen transfersom, maar de Londenaren maken vrijdag wereldkundig dat Sturridge akkoord gaat met een aanbieding voor vier jaar.

Hoe hoog de transfersom is, maakt Chelsea noch Manchester City bekend. De negentienjarige aanvaller meldt zich volgende week in Londen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van Chelsea start dan met trainen en het spelen van oefenduels. Sturridge verliet in 2003 de jeudgdopleiding van Coventry City voor die van Manchester City en debuteerde in het seizoen 2006/07.

Een seizoen later wist hij ook een basisplaats te bemachtigen, al bleef het bij twee wedstrijden. In de finale van de FA Youth Cup scoorde hij op Stamford Bridge ook namens Manchester City. Vorig seizoen moest hij zich ook veelal tevreden stellen met invalbeurten, en schreef hij vier extra doelpunten op zijn naam. Ook werd hij verkozen tot Jonge Speler van het Jaar door zijn, inmiddels, oud-club.

Chelsea en Manchester City kwamen tijdens de onderhandelingen niet tot een overeenkomst; de Londenaren wilden niet verder gaan dan 3,5 miljoen euro, terwijl City een transfersom verlangde van twaalf miljoen euro. De clubs vroegen daarom de Engelse bond (FA) om een oordeel in de zaak te vellen, maar wat de uitkomst van die zaak is geworden, maken beide clubs nog niet bekend.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door MCFC4ever)

Zeer groot talent, vooral zijn snelheid.

Mooi voor sturridge en chelsea groot sterk en heel erg veel snelheid inderdaad en kan misschien nog een doelpunt maken. Maar daar moet hij aan werken.

Wat een verschil van prijs zeg. City dat 12 miljoen wil en Chelsea dat niet verder wil dan 3,5. Vreemd als je het mij vraagt.

Maar al met al een goede aankoop. Past mooi in het plaatje van de aanstaande verjonging van Chelsea.

3 juli 2009 om 19:33

Tja dat is inderdaad een verschil van 8,5 miljoen is toch wel een hoop geld. Maar ik kan niet geloven waarom City hier 12 miljoen voor wilt. Hij is een talent dat weten we, maar ik kan zo vergelijkingen noemen met andere spelers die ook rond de 12 en 15 miljoen kosten maar die hebben al meer dan Sturridge laten zien.

3 juli 2009 om 23:52

Ze weten bij City volgens mij de waarde van geld niet! Ze wilden Kaka voor ruim 100 mln., ze wilden Eto'o een weeksalaris van 3 ton geven, dus de vraagprijs van 12 mln. voor deze speler past precies in 't straatje van City!

Zieke club! Ik juich geldschieters toe, maar 't moet wel bij 't realistische biljven!

3 juli 2009 om 19:55

Het is geen transfer.
Hij gaat transfervrij, maar in Engeland kan je geloof ik onder je 24e (of 22e) niet transfervrij vertrekken en moeten de opleidingskosten betaald worden.

Dat die kosten niet 12.5 miljoen zijn snapt iedereen wel, hiervoor is 3.5 miljoen eigenlijk al veel ik snap Chelsea dan ook volledig.

3 juli 2009 om 22:54

Uiteindelijk betaalt chelsea 5,8 miljoen

Fijn een speler voor de toekomst is dit en heeft wat ik gezien heb veel potentie, ik vind die statistieken trouwens niet vaak wat zeggen. Hij heeft niet veel gescoord in veel wedstrijden maar meer dan 75% van die wedstrijden heeft die 10 minuten meegedaan. Ik zag hem ttegen Arsenal en in die korte tijd maakte die een goede indruk en scoorde die, weliswaar uit een penalty maar die had hij ook zelf verdient.
Hij is ook nog engels en na Turnbull de 2de engelse versterking. Iig voor in de breedte goed en ik hoop dat Chelsea in de league cup eens met een jeugdelftal zal spelen, talent genoeg maar omdat ze nooit spelen denkt het meerendeel dat ze slechte jeugd hebben. Ze winnen bijvoorbeeld van de jeugd van Arsenal en United.

Een jonge talent die Chelsea voorin wel kan gebruiken er zit zeker wat potentie in die jongen en op zo'n leeftijd bij Chelsea spelen is natuurlijk meer dan een spannende uitdaging.

Zeker één topper.
Wie weet hoeveel ze uiteindelijndelijk hebben betaald?
Graag reacties.!!!

3 juli 2009 om 18:43

Lees: 'de clubs vroegen daarom de Engelse bond (fa) om een oordeel in de zaak te vellen, maar wat de uitkomst van die zaak is geworden, maken beide clubs nog niet bekend.'

Verder, topaankoop van Chelsea, goed met de 5+6 regel in het vooruitzicht en een toekomstig spits van Engeland. Toptalent!

3 juli 2009 om 19:07

Gaat toch niet om het geld? We hebben het over 2 van de kapitaalkrachtigste clubs van de wereld.dit is gewoon een zware nederlaag voor City die Chelsea van de troon wil stoten ,dan wel Man United.
City deed een bod op Terry..alsof ze dachten dat die echt van club ging wisselen. En dan is het zuur dat een speler van City wel liever naar Chelsea gaat. Meer vertrouwen in Chelsea dan bij de rijkste club van de wereld.voor City is overduidelijk niet alles te koop voor geld.

Zonde dat die niet bij City blijft, past die toch in het plaatje als talent of wilt City alleen maar kopen? Chelsea doet goede zaken, een Engelse speler in de selectie geeft de club een meer Engelse stempel al heeft Chelsea er al een paar.

Mooie en slimme aankoop van Chelsea Jong en nog ook eens Engels!

Ik hoop dat chelsea nog meer van zulke slimme aankopen doet.

Mooi talent, heeft veel snelheid.
Jammer dat City dit soort spelers laat gaan, heeft volgens mij toch veel potentie.
Maarja.. Ik heb zo het vermoeden dat City alleen maar op naam koopt en weinig met de talenten uit eigen kweek doen. Tuurlijk zijn er een paar talenten die ze wel houden bij City, zoals Ireland, Hart en Smeichel, maar met het vele geld van City is de vraag of ze deze wel willen behouden?

3 juli 2009 om 19:57

Zijn contract was afgelopen en hij wou nieet verlengen , dus het maakt niet uit wat city niet of wel wou hij ging zowiezo weg

Ik snap die club Manchester City voor geen kanten. Sturridge is een zeer getalenteerde voetballer die echt iets kan toevoegen bij City. Ze willen een topclub worden maar dan verkoop je 1 van je grootste talenten? Sorry maar ik vind dat ze daar echt wel een wanbeleid hebben. Zeer goede aankoop van Chelsea en hij zal in de loop van het seizoen voldoende kansen krijgen om zich te bewijzen.

3 juli 2009 om 21:44

Er is hier helemaal geen sprake wanbeleid Sa2sa. Zijn contract was verlopen en City bood hem een nieuw contract aan. Hij wou echter een veel hoger salaris (veel te hoog als je het mij vraagt aangezien hij pas 19 is). City ging niet akkoord met zijn eisen en dus werd hij transfervrij. Maar omdat hij onder 24 jaar is, mag hij niet transfervrij vertrekken en moest in dit geval Chelsea nog een vergoeding betalen aan City .

Goeie aankoop van Chelsea. Hij is jong en getalenteerd en bovendien een aanvaller. Precies wat Chelsea naar opzoek moest gaan. Ik denk dat Manchester City toch een grote talent heeft laten gaan. Ik verwacht dat hij later een hele goeie word en belangrijk zal worden in het Engelse elftal. Het is jammer dat hij bij Manchester City niet vaak heeft gespeeld, maar ik hoop dat hij zijn talenten bij Chelsea laat zien. Ik ben hier tevreden mee.

Goeie zet van chelsea hij is jong en snel
heb hem een paar keer gezien bij city goeie talentje

Slimme aankoop, jammer dat hij niet echt doorbreekt bij man city. Dit is echt een fout van Man City, ze kopen en kopen. Maar ze vergeten dat ze eigen goede spelers hebben. Wel goed gedaan van Chelsea, ik hoop dat hij nog veel mag scoren, en vooral tegen Man City !

hulde aan het nieuwe beleid van chelsea, engelse spelers halen zorgt voor een sterkere clubbanding, meer gretigheid en ik zelf vind het gewoon altijd mooi om veel spelers uit het eigen land te halen.
De fysieke kwaliteiten van deze spelers zijn meer dan behoorlijk, hij heeft al wat ervaring en is een prijzenpakker.
Hij moet wat beter voor het goal worden, iets meer een killer, maar het feit dat deze jongen een groot talent is, zorgt er wel voor dat dit een goede aankoop is. Weer een jonge engelse speler erbij.

Hoop verder op zhirkov, als 3e en een van de belangrijkste aankopen van het seizoen, hij heeft snelheid, een actie en een goede voorzet. Precies wat chelsea aan de zijkant van middenveld nodig heeft.
Verder zou het mooi zijn om nog een jonge, extreem goede spits te halen, zoals een aguero, zodat die meteen in de basis naast drogba komt. Dan heb je een team waar iedereen van kan smullen/ voor zal vresen

4 juli 2009 om 01:22

@ lampardcfc
ik snap je helemaal !
dan heb ik het over je eerste stukje.
eerst vind je het goed dat chelsea voor engelse spelers gaat.
en daarna hoop je dat chelsea zhirkov koopt.

Doordat Man City alleen maar wil kopen en de jeugd geen kans geeft. Heeft deze jongen zich nooit helemaal kunnen ontwikkelen. En chelsea hapt eindelijk een keer toe op spelers, die ze nodig hebben. Geen 40 miljoen voor een ster. Maar een paar miljoen voor iemand die nog een ster kan worden.

Goede gerichter aankoop, want deze jongen beschikt over een overdosis aan talent. Nou nog maar hopen, dat Chelsea het goed gebruikt. En niet verwaarloosd

5 juli 2009 om 01:08

Ik heb zo'n gevoel dat jij nooit naar City kijkt?
City geeft de jeugd wel degelijk kans want volgens mij heeft City-jeugd vorig jaar nog de fa cup gewonnen en dit jaar in de finale gezeten, en er spelen zelfs 4/5 spelers iedere week basis die uit de jeugd komt zoals, M. Richards, Shaun Wright Phillips, Nedum Onouha, Stephen Ireland, Joe Hart (nu verhuurt aan Birmingham)
dus City geeft naar mijn zeggen wel een van de beste jeugd uit Engeland..

mooi goeden zaken van chelsea maar city doet wel moeilijk om het geld terwijl
ze heel veel geld uitgeven maar ja hij wou zelf weg chelsea heeft zo talente hard nodig
mooie cuncurentie tuseen sturridge en franco di santo

@ sa2sa v

Vergeet niet dat de transfersom nog niet genoemd is. Misschien was het wel een bod die je gewoon wel Moet accepteren. natuurlijk hij is een groot talent maar Man. City heeft zeker de spelers om dat op te lossen voorin lopen goede spitsen.

Slimme Aankoop Van Chelsea Mooi Voor Hun Team Een Talent Vooral Hem Ze Snelheid Schot Zijn Mooi Ik Kan Niet wachten 2009-10

Mooi jonge versterking voor het team.
Ik hoop echt alleen nog voor een spits en het liefst Tevez, Pato zie ik helaas niet meer komen.
Voor de rest ziet er rooskleurig uit seizoen 09/10

Prachtig aankoop waar ik zeer tevreden mee ben.
Beleid gaat veel beter en hier laten ze zien dat ze aan het toekomst denken.

Goedkoop, Top talent, Fysiek, Snel, neusje voor de goal en hij is engelsman
kan niet wachten op volgend seizoen en ben benieuwd of er nog wat spelers gekocht/verkocht worden.
Waarschijnlijk komt zhirkov als ik de tabloids mag geloven. Sheva mag voorgoed chelsea verlaten van mij. Pizarro als backup ook al is ie overbodig op zo'n hoog niveau. Een invalbeurtje in de competitie kan er mee vooruit.
Dan heb je nog de talentjes di santo, sturridge en stoch die in de competitie wat meer moeten spelen en in de league cup gewoon volop mee moeten doen.

Onbetwiste Basis word toch denk ik weer Drogba - Anelka ook al hoop ik met wat meer roulatie tussen anelka en sturridge.

Wingers; zhirkov? Malouda, stoch, kalou en terugkerende fitte joe cole waar ik zeer blij mee ben.

1 van de zoniet de beste middenveld in de wereld? Ballack, Lampard, Essien, Mikel, Deco en mineiro.

de beste verdediging die er is; A.cole, Ricardo Carvalho, Alex, John Terry, Jose Bosingwa, Belleti en ivanovich.

keepers; Cech, Hilario, Rhys Taylor en Turnbull
....man wat hebben we een heerlijk selectie de luxe druipt er gewoon van af

Cech
Bosingwa
Alex/car
John Terry
A.Cole
Essien
Ballack
Lampard
Joe Cole
Drogba
Malouda
3 juli 2009 om 22:11

Je vergeet bij de wingers een erg groot talent Footy: Scott Sinclair. Éã©n van mijn lievelingen bij de Chelsea Reserves. Ongelooflijk snel en een goede techniek. Ik hoop dat hij nu eindelijk doorbreekt bij Chelsea en niet weer verhuurd wordt rs.

3 juli 2009 om 23:55

scott sinclair was 1 van de 1e talenten die doorbrak onder roman die ik live zag zoâ´n 2, 3 jaar terug. Snelheid had ie zeker en een uitstekende gecontroleerde dribbel (waar menig snelheidsduvels nog last mee hebben zoals walcott)

Zeer goede talent en zeker wel de beste jeugdspeler onder chelsea die tot nu toe doorgebroken is onder abramovich maar ik begrijp je reactie goed en als hij nu in de selectie zat onder chelsea dan had ik em als eerst opgenoemd want volgens mij als ik niet beter weet is ie weer verhuurd hoor??
want herinner me namelijk nog de debuut van scott sinclair vs man utd waar evans volgens mij toen ook dezelfde wedstrijd doorbrak als jeugd. wat een talent vond hem destijds beter dan walcott maar heeft helaas niet de kans gekregen om hem te evenaren en nu zijn we al 2,3 jaar voorbij ..nja wel jammer

Lekkere 'aankoop' van Chelsea. Ik heb hem een paar keer zien spelen en hij barst van het talent. Ik hoop dat hij ook nog een goed hoofd op z'n schouders heeft en hard werkt. Met de juiste mentaliteit gaat hij het namelijk ver schoppen. Hij heeft kwaliteiten die perfect passen bij het moderne voetbal. Hij is lang (188 cm) en fysiek sterk, zeker voor een jongen van zijn leeftijd. Hij is erg snel en heeft een goede balcontrole. Hij is alleen nog geen killer voor de goal. Maar bij Chelsea lopen twee jongens rond genaamd Didier en Nicolas en met hun hulp kan deze jongen echt uitgroeien tot een grote speler. Drogba kan hem leren hoe hij zijn lichaam effectief kan gebruiken, zowel op de grond als in de lucht (drogba helpt Carton Cole van West Ham United ook met die factoren. Anelka kan hem helpen met de killerinstinct die hij mist, aangezien Anelka één van de meest koelbloedige spitsen in Europa is. Chelsea heeft ook nog erg kopsterke jongens in de selectie (ivanovic, Terry, Drogba, Ballack, Alex enzovoorts) die hem ook nog de kunst van het koppen kan leren.

Hij kan het dus maken als hij de juiste werkhouding heeft

Ik vond Sturridge kwa snelheid altijd wel een beetje te vergelijken met Lennon en Walcott! Maarja erg jammer dat hij naar Chelsea gaat!

Sommige vinden 12 miljoen wel veel maar als hij de juiste werkhouding heeft is hij dat zeker wel waard hoor!

Sturridge is een talentvolle aanvaller met veel kwaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool5740
4.Chelsea4723
5.Arsenal4114
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren