'Ik had geen trek meer in de Jupiler League'

Maandag, 29 juni 2009 om

Geert den Ouden is de eerste Nederlander die heil zag in het Maltese avontuur van Ton Caanen en Jordi Cruijff bij FC Valletta. De aanvaller verdedigt in het weekblad Sportweek het feit dat hij de voorkeur gaf aan een buitenlands avontuur boven zijn nog resterende contractjaar bij de naar de Jupiler League degradeerde Achterhoekers.

"Het is niet zo dat ik niet meer voor De Graafschap wilde spelen", stelt Den Ouden. "Ik had geen trek meer in de Jupiler League. Als je niet op het hoogste niveau kan spelen, moet je op zoek naar een alternatief. Dat heb ik gedaan. Ik wilde graag nog een keer naar het buitenland." Den Ouden (32) speelde in het verleden voor het Zweedse Djurgården.

Den Ouden heeft zich nog niet intensief in zijn nieuwe club verdiept, maar weet wel dat Valletta ieder jaar om de landstitel speelt. "Verder zit ik hier in Zuid-Europa op een mooie locatie. En met Caanen en Cruijff heb ik hier ook een stukje Nederland." Caanen is hoofdtrainer, terwijl Cruijff als speler/assistent-coach zal fungeren.28 reacties (laatste reactie door versluis)

Ik denk dat het niveau op Malta te vergelijken is met het niveau van de Jupiler League. Klein eiland, onbekende clubs die het nooit ver schoppen in Europa

29 juni 2009 om 10:21

Maar dus wel Europese kwalificatie spelen, iets wat Geert nog nooit heeft gedaan. Daarnaast zal die wel iets beter betaald krijgen, zit die in een land met mooi weer en heeft die toch nog een buitenlands avontuur.

29 juni 2009 om 10:32

met djurgarden heeft ie toch ook europees gespeeld?

29 juni 2009 om 11:23

Misschien het mooie weer wat hem over de streep haalt? Ik begrijp het wel hoor. Beetje voetballen op vergelijkbaar niveau met zo'n klimaat. Heerlijk..

29 juni 2009 om 10:25

Als het niveau hetzelfde is, dan ben dom als je in dit kikkerlandje blijft zitten. Hij wilde nog een keer een mooi buitenlands avontuur, en dat heeft hij nu.
Lekker weer, mooi land en ook nog om de landstitel spelen. Dat klinkt toch niet verkeerd voor iemand die anders in de Jupiler League z'n wedstrijdjes op vrijdagavond voor een kwart gevuld stadion speelt..

29 juni 2009 om 10:33

Ik denk dat de Jupiler League beter is dat de competitie in Malta. Ik geef Geert groot gelijk. Hij kan daar heel belangrijk zijn, heeft Nederlandse trainers en zal inderdaad wel iets beter gaan verdienen.

En lekker weer!

29 juni 2009 om 11:17

Kom op mensen, denk ff serieus na man! Het niveau op Malta is totaal niet te vergelijken met de jupiler league, eerder met 1e klasse amateur, en dan ben ik nog milt, echt waar! Malta is ongeveer even groot als Texel. De competitie heeft 11 clubs waarvan 8 teams in hetzelfde stadion spelen, Jupiler league en de aankomende topklasse zijn qua niveau een stuk beter dan deze competitie, de enige reden dat Geert de Ouden daar heen gaat is voor het geld (fc Valetta heeft 5 a 6 profs die redelijk goed betaald krijgen door de rijke eigenaar) en het mooie weer!

29 juni 2009 om 14:02

Malta is inderaad praktisch hetzelfde formaat als Texel, maar dat is niet wat het niveau bepaalt. Malta is vele malen dichter bevolkt. Op malta wonen meer dan 400 duizend mensen, op Texel nog geen 14 duizend. Je vergelijking gaat daar dus behoorlijk scheef.

In hoeverre de top divisie van een half miljoen mensen te vergelijken is met de eerste divisie van 16 miljoen mensen is natuurlijk nog steeds de vraag, dat weet ik niet precies. Maar ik snap Den Ouden wel. Niet alleen om het weer en het geld, maar het is ook gewoon een leuker avontuur om toch nog weer in een nieuw land te spelen dan weer hetzelfde oude dingetje te doen in de Jupiler league in Nederland.

Goede keuze .
Lekker daar op een warm eiland zitten, betaald krijgen en alsnog met Nederlanders om kunnen gaan. Beter kan niet.

Ik wil ook wel een jaartje op Malta vertoeven.

Inderdaad slim

Het lijkt me wel leuk om daar te voetballen, Lekker warm, en kans op voorronde Cl

Hoe kleinerend ook gedaan mag worden over Malta als voetballand (gebaseerd op de reacties in vorige topic mbt zijn transfer), spelen voor het kampioenschap in het warme gedeelte van Europa tegenover degradatievoetbal Eredisvisie danwel spelen in de Jupiler League hier...ik begrijp het zeker en lijkt me hoe dan ook een mooie ervaring. Ik hoop dat 'ie toch minimaal 1 op 2 gaat lopen, erg sympathieke vent die ik zo in de laatste fase(s) van zijn voetbalcarrière het beste gun.

Den Ouden heeft zich nog niet intensief in zijn nieuwe club verdiept, maar weet wel dat Valletta ieder jaar om de landstitel speelt.

Tja, Den Ouden had waarschijnlijk nog nooit van deze club gehoord. En zonder deze twee Nederlanders had hij er denk ik ook niet naar toe gegaan (zou er waarschijnlijk ook geen interesse zijn).
Maar nu weet hij zeker dat hij goed opgevangen wordt.

Succes daar op Malta Geert!

Even iets recht zetten per hoofd van de bevolking spelen er 25%meer mannen voetbal op malta dan in nederland.ook leeft deze sport daar enorm en willen ze niets liever dan aansluiting met europa's top.dus geert heeft hier een hele goede deal gedaan! Malta is een voetballand in opbouw en geert kan daar zeker zijn steentje aan bijdragen en nog 2 jaar mee hupellen.

29 juni 2009 om 10:43

Als je als voetballand aansluiting wilt met Europa en je topclub (ieder jaar voor kampioenschap spelend club) trekt een speler van het kaliber Geert Den Ouden aan dan denk ik dat het vies tegenvalt dat in opbouw zijn wat jij beweert
.
Daarnaast, alle Europese 'voetbaldwergen' willen niets liever dan aansluiting, of het realistisch is is een ander verhaal.

29 juni 2009 om 10:45

Firefly ooit wel eens gehoord van het interpretatie van statistieken?
Ik ken een dorp waar 95% van de mannen voetbalt, maar daar wonen ook maar 12 mannen. Malta is 40x kleiner als nederland, dus dan kun je dit niet vergelijken.

On: Den Ouden is eerlijk en recht door zee, kan met voorstellen dat hij niet in Jp wil voetballen. Ik zou liever ook op het zelfde niveua spelen in het buitenland, een soort vakantie met mooi weer en andere mooie omgeving. Goede keus ouwe!

29 juni 2009 om 10:54

@kinge
95% van 12 mannen = 11,4 mannen. Dus 0,6 man voetbalt niet daar?
.
Maar inderdaad, je punt ben ik het mee eens. Daarnaast, als het daadwerkelijk zo is in Malta, dat Relatief (!) 25% meer gevoetbald word dan in Nederland, doen ze het niet goed. Relatief zoveel voetbal en toch voetballend zo klein blijven.

29 juni 2009 om 16:57

Ja die 0,6 man doet maar 40% van de wedstrijden mee

Ach, Malta zal nooit een groot voetballand worden, al gaat iedereen in dat land elke dag 24 uur trainen. Malta is dusdanig klein dat het gewoon te weinig bronnen heeft om uit te putten.

On: leuk voor den Ouden dat hij een club in het buitenland heeft gevonden. Lekker weer daar, andere omgeving, andere mensen. Veel plezier!

29 juni 2009 om 10:54

Malta; 400.000 inwoners
Nederland; 16.000.000 inwoners

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat in beide landen 50% bestaat uit mannen.

Malta; 200.000 mannen
Nederland 8.000.000 mannen

Malta heeft dus 2.5% van het aantal mannen dat Nederland heeft.
25% van 2.5% is relatief gezien niet zo heel veel.
Dat ze willen is hartstikke mooi, maar ik geloof dat wij ook wel aan willen sluiten bij de Europese top...

On;
Ik vind den Ouden altijd een geweldige voetballer.
Vond het ook schandalig om te zien dat hij bij de Graafschap zo weinig werd gebruikt.

Wat een lekker leven hebben die voetballers ook. Gewoon even naar Malta toe om daar nog even wat te voetballen. Gewoon heerlijk weer, beetje ballen, zou toch niet te moeilijk worden voor Geert en lekker makkelijk verdienen dus. Heerlijk!

In ieder geval veel succes daar Geert!

29 juni 2009 om 11:42

tuurlijk, dat is het toch gewoon. als je 32 bent, je bent geen wereldtopper en zelfs geen subtopper in eigen land dan ga je toch niet moeilijk lopen doen! lekker ballen in een goed klimaat, mooi eilandje met cultuur en natuur, beetje centjes verdienen, leuk huisje (kun je na je carriere aanhouden als vakantiehuisje), helemaal goed. Geetr heeft het wat dat betreft beter bekeken dan het grootste deel van de ploeteraars in de Jupiler League hoor.

Valetta speelt het aankomende seizoen ook Europees geloof ik. Ze werden afgelopen seizoen iets van 2e ofzo.. weet het niet zeker allemaal, maar ze spelen wel in de voorronde europa league binnenkort, leuk voor den ouden

Valletta speelt inderdaad jaarlijks om het kampioenschap, maar dat doen vier andere clubs daar ook... Het is de tweede club van het land. Leuk dat ze Europees spelen, tegen het Ijslandse Keflavík hebben ze ook wel een kans om door te gaan naar de tweede kwalificatieronde van de Europa League.

Gun het Van Ouden wel, werkt altijd hard op het veld.

ach ja den ouden heeft voor mij gelijk hoor ! als je kan kiezen tussen lekker in het zonnetje nog effe je zakken te vullen of in de kelder van het nederlandse voetbal je kunsten te vertonen wist ik het ook wel. die jongen had op deze leeftijd nooit meer zo een kans verwacht dus pakt ie deze met beide handen aan ! leuk voor hem gun het hem wel !

Ik kan me het heel goed voorstellen dat Den Ouden geen zin heeft in een jaar spelen tegen clubs als onder anderen Omniworld, Telstar en Haarlem, maar veel liever in Malta voetbalt.

Den Ouden heeft gewoon gelijk. Nog een leuk avontuur. Overigens wel apart als 8 clubs in de zelfde stadion spelen. Dan is het veld wel snel naar de knoppen?

Overigens lijkt het me wel grappig om daar te voetballen.

haha geen zin in de jupiler league? is hij bang dat hij niet meer tot scoren komt en daarom hij nu een aantal nivo's naar beneden gaat op malta!

Als je als voetballand aansluiting wilt met Europa en je topclub (ieder jaar voor kampioenschap spelend club) trekt een speler van het kaliber Geert Den Ouden aan dan denk ik dat het vies tegenvalt dat in opbouw zijn wat jij beweert
.
Daarnaast, alle Europese 'voetbaldwergen' willen niets liever dan aansluiting, of het realistisch is is een ander verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren