Lúcio verbolgen over berichten uit Duitsland

Maandag, 22 juni 2009 om 15:03 • Laatste update: 15:08

De Braziliaan Lúcio, zondag nog met zijn land actief op de Confederations Cup, heeft verbolgen gereageerd op het bericht dat Louis van Gaal hem niet meer nodig zou hebben. De centrumverdediger van Bayern München vaardigde alvast een waarschuwing uit richting de nieuwe oefenmeester van de Duiters.

“Als de coach denkt dat een ander beter is, dan speel ik geen seconde meer voor Bayern”, liet Lúcio optekenen in het blad TZ. Zijn contract in Beieren loopt nog tot 2010, maar wanneer Van Gaal voor andere spelers kiest, is de kans klein dat de stopper dat ook daadwerkelijk uit zal dienen.

“Als Bayern me niet meer nodig heeft, dan weet ik zeker dat ik ergens anders wel bruikbaar ben”, zegt hij zelfverzekerd. De Zuid-Amerikaan kwam vijf seizoenen geleden over van Bayer Leverkusen, en speelde sindsdien 145 wedstrijden in het rood-witte tenue. Scoren deed hij in die periode 7 maal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door Duitser)

Is Van Gaal nou helemaal gek geworden?

Wat een quatsch louis!!! Bist du verrückt!!! (als dit waar is tenminste) Je laat toch niet een van de best cv weggaan ofwel?! Ik had dit nooit gedaan , Lúcio is vind ik een van de/ de beste cv van de wereld.

22 juni 2009 om 15:47

Nounou, de beste is het sowieso niet. En ook is hij al over z'n hoogtepunt heen. In z'n begin periode was het wel een wereldverdediger, maar ben de laatste jaren niet echt weg van 'm.

Beetje rare reactie ook van Lúcio, dat hij nooit wil spelen als hij voor iemand anders kiest. Lekker mentaliteit zeg..

22 juni 2009 om 22:32

hij koos gewoon jaar na jaar om bij bayern te blijven, ondanks topaanbiedingen uit andere landen. als ze nu zeggen dat ze hem niet meer hoeven, weet hij zelf ook wel dat hij elder beter af is.

goede centrumverdediger, belangrijke waarde voor het elftal.

Goeie verdediger, maar hij heeft wel een grote Ego, zeker gisteren toen die rende en achteron keek naar Rossi, als je een echte prof bent doe je dat niet.

22 juni 2009 om 15:22

Dat was psychologische oorlogsvoering. Als je een echte prof bent maak je ook hiervan gebruik om te winnen.
Hetzelfde als direct in het begin van de wedstrijd je mannetje een flinke tik geven. Even laten zien dat je er bent en dat hij op moet passen.
Niet alleen dit soort acties maar ook je uiterlijk is belangrijk in voetbal. Jaap Stam bijvoorbeeld had in het begin van z'n carriã¨re krullen en zag er niet heel gevaarlijk uit. Later heeft hij zich kaalgeschoren en tattoo's genomen.
Dit soort dingen helpen gewoon mee in het voetbal. Intimidatie.
Als je een echte prof bent zorg je dat je elk aspect van je spel optimaliseert, zowel fysiek als mentaal moet je de beste zijn.
lucio is natuurlijk een topverdediger, zowel fysiek als mentaal sterk. Ik kan me niet voorstellen dat van Gaal hem niet op zou stellen.

22 juni 2009 om 16:15

@nick
denk je echt dat Jaap zn haar afgeschoren, tattoos laten zetten, alleen om de tegenstanders te intimideren? Dat is naief...

haha geweldig! Deze man voelde zich echt goed en zat te flirten met andere grote clubs als Real en Ac Milan dit en vorig seizoen, nu krijgt deze arrogante man van Louis te horen dat hij niet genoeg meer is(wel vreemd, de aanvoerder van het braziliaanse elftal is niet goed genoeg maar Braafheid en Pranjic wel)

22 juni 2009 om 15:19

Ik ben het met je eens. Als hij eerst loopt te flirten met grote clubs en nu plotseling denkt dat ie zomaar een basisplaats heeft, dan moet je denk ik niet bij Van Gaal wezen, die heeft er complete schijt aan.
Als deze man zich zo arrogant blijft opstellen, ja dan, ookal is het een van de beste centrumverdedigers, mag hij wat mij betreft vertrekken. Misschien wil Real hem wel in dat nieuwe sterrenelftal.

Waarschijnlijk een bericht uit de Bild. Je kan van Louis veel verwachten maar het lijkt mij grote onzin dat hij dit zou melden. Als (maar zelfs dat geloof ik niet) als hij hem nioet nodig acht zou hij dit persoonlijk vertellen en niet via een omweg zonder het hem persoonlijk te nuanceren. Dus waarschijnlijk een mooie roddel en de toon is gezet voor Louis in Duitsland. 1 Tip voor Louis.. (en tsjaa..hij neemt het niet aan) maar hou je in en beheers je ajb...hahah..

Wie is er nou gek? Ik denk degene die dit zegt: “als de coach denkt dat een ander beter is, dan speel ik geen seconde meer voor Bayern”. Het is aan Lucio om Van Gaal te bewijzen dat hij de beste is toch?

22 juni 2009 om 15:19

niet met je eens sodegrun.
Van Gaal zal zijn huiswerk hebben gedaan en vast wel weten hoe goed Lucio is. Lucio is een speler met een status. Waarom zou hij dan eerst een wedstrijd of 5 a 10 op de bank zitten zodat van Gaal tot de conclusie kan komen dat hij toch misschien wel in de basis hoort. Dan gaat hij toch lekker naar een andere club in een betere competitie waar hij vanaf speeldag 1 in de basis staat. Beter wordt hij toch niet meer dus als dit niet goed genoeg voor van Gaal is kan hij beter weg.

Wááát?
Lucio weg?
Lucio is een geweldige verdediger. Ze kunnen nooit een fatsoenlijke opvolger van Lucio halen deze transferperiode!

dit is echt een geweldige speler heb gisteren van hem zitten genieten vond hem de beste van het veld.. hier zit louis echt fout in mijn ogen

Gisteren speelde hij ook een heerlijke wedstrijd!!echt een krachtpatser die zo doordraaft naar voren wanneer het moet en soms verast hij me ook nog met mooie acties!!zou lachwekkend zijn wanneer Van Gaal hem ook echt zou negeren

Maar Louis, wie vind je dan beter op die positie, wordt het dan toch Braafheid in het centrum, Lahm naar Barcelona en Pranjic als linksback.

Snap niet dat je dit kunt zeggen over een Braziliaans international, weet zeker dat er clubs in de rij staan om deze speler over te nemen.

22 juni 2009 om 15:31

Aanvoerder zelfs!

Ik zie hier nergens staan dat Louis van Gaal dit voor 100 procent heeft gezegd. Zou mij dan ook niet verbazen als het gewoon één of andere Duitse krant is die dit tegen hem vertelt om een mooi verhaal te krijgen.

Waarschijnlijk gewoon weer bullshit...

Geweldige verdediger en nog steeds een van de beste in Europa ! Ongelooflijk sterk, erg snel (zeker voor iemand van zijn postuur), hard schot, sterk in de lucht en hij voegt aanvallend ook wat toe.
Real zou hem moeten aantrekken. Met zijn ervaring zou hij zeker de verdediging van Real kunnen leiden.

Lucio is zeker geen top verdediger en niet te moeilijk vervangbaar.

22 juni 2009 om 15:21

Ik vind Lucio een goede verdediger maar niet van het kaliber Vidic, Terry, de oude Cannavaro, Puyol.

Tevens heeft Lucio soms een wat vervelende uitstraling

22 juni 2009 om 15:44

mee eens, vind lucio een vervelende gozer en een beetje overschat, heb hem vaak verdedigend in de fout zien gaan en hij valt meer door zijn wat lompe rushes naar voren en zijn irritante gedrag. Denk dat het geen slechte zet van Van Gaal als hij hem voor veel geld kan verkopen, want hij is makkelijk vervangbaar door een andere verdediger

22 juni 2009 om 15:53

donpedro het is een top verdediger

22 juni 2009 om 16:27

Als jij het zegt badmaster...

Ik heb Lucio de afgelopen 4 a 5 seizoenen regelmatig de fout in zien gana, en kan hem daarom geen absolute top verdediger noemen. Neemt niet weg dat hij bij de 10 a 15 betere centrum verdedigers hoort.

Lucio is 1 van de beste verdedigers ter wereld en in mijn ogen de beste verdediger in bayern
als ze hem niet laten spelen wie anders ?? van buyten ? demichelis? breno ?

is toch de kracht achterin bij bayern en een vd leiders van het team. raar bericht dit.

Van Gaal, a.u.b als jij Lucio niet wil laten spelen, gooi je zelf uit de 22e etage
Één van de beste verdedigers in de wereld en jij wilt hem niet???ik snap hem niet meer...

Lucio een sterke en af en toe zeer goed voetballende verdediger!
Is van Gaal echt zo dom om zijn enige goeie verdediger niet meer optestellen.

Áls dit waar is(wat het toch niet is) zou ik zeggen: Arsène Wenger grijp je kans!

Light het nou aan mij of reageert Lucio hiermee alleen maar op roddels? Volgens mij heeft van Gaal geen enkele keer gezegd dat hij Lucio niet meer nodig heeft. Ik kan dergelijke berichten in ieder geval nergens vinden, en het zou volgens mij ook niet slim zijn om een toch erg goede verdediger zo maar de laan uit te gooien. Daarnaast heeft Bayern helemaal geen betere centrale verdediger gekocht of in huis dus het lijkt me helemaal niet aan de orde dat Lucio weg zou gaan bij Bayern.

Mensen, kom op hoor dit nemen jullie toch niet serieus?!?!
Dit is gewoon weer een roddel om de tranfermarkt aan te wakkeren.
Hij speelde gisteren geweldig, dus zien de zaakwaarnemers gelijk weer een mooie transfer in t geschiet.
Maar de echte voetbalkenners weten dat van Gaal een groot voorstander is van verdedigers die door kunnen schuiven, ala Rijkaard, Blind in 95 bij Barca toen Puyol, dus van Gaal gaat hem echt wel opstellen, hij kan naast verdedigen ook verschrikkelijk goed meevoetballen, liet hij gister toch ook weer zien!
En laat Demichelis dit nou ook goed kunnen dus deze 2 gaan t samen gewoon doen bij Bayern centraal.

aankoop
lahm
demichelis
lucio
pranjic
sweinsteiger
van bommel
tymoshuk
ribery
gomez
klose

Vond het juist geweldig hoe ie gisteren achterom keek naar Rossi!
Kan mij overigens niet voorstellen dat dit bericht waar is, van Gaal is niet zo gek...

Lijkt mij sterk dat Louise van Gaal in de media spelers gaat afschrijven. Zal waarschijnlijk een bericht zijn van een of ander roddelblad of roddelwebsite (zoals deze ). Als professional moet je toch beter weten en niet gelijk zo fel op dit soort berichten te reageren, tenzij je het zelf van de club hebt gehoord. Misschien wilt hij zelf gewoon weg en probeert hij nu een relletje op te stoken.

@bouhoes?

Braafheid een betere back?? hoevaak kijk jij voetbal? ooit kroatie gezien..
i rest my case...

Lucio ben ik niet zo kapot van.hij maakt regelmatig grote fouten en opbouwend vind ik hem ook niet sterk.vind dat hij nogal opgehemeld wordt vaak.ik vind verdedigers als Puyol,terry en Vidic een stuk betrouwbaarder als hem.en ja gisteren zal hij vast goed gespeeld hebben,maar daar had hij ook amper wat te doen,dus ja dan speelt iedereen goed.dit bericht over een vermeende uitspraken van Van Gaal is gewoon een verzinsel.deze man is gewoon zichzelf in the picture aan het praten op deze manier en wilt gewoon weg in München.van Gaal zal zoiets nooit zomaar zeggen,daar is hij te professioneel voor.

22 juni 2009 om 16:31

Fijn, ik en blijkbaar ook kevinho zijn niet zo kapot van Lucio, maar dat vind jij ineens onzin, terwijl wij het niet vreemd mogen vinden dat jij Vidic en Puyol minder vindt..

Ik vind Lucio een prima verdediger voor Bayern en de Duitse competitie, alleen jammer dat hij een draaicirkel van 5 meter heeft.

Lijkt me sterk dat van Gaal deze captain kwijt wilt!

Dom Dom Dom van van Gaal!!!
Wie wil je dan Centraal zetten ?!
Houd hem nou maar. Captain van Brazilie!!! Dat zegt toch veel. ik denk te snel gesproken voor van Gaal!

Deze jongen is echt heel goed. Zowel verdedigend als aanvallen ik snap echt niet dat van Gaal dit zou zeggen. Wie wou die daar dan neerzetten? Deze man zou zo bij een club als Real kunnen voetballen.

1. Heeft van Gaal dit wel gezegd, ik zie geen bronnen in het geschreven stuk.
2. Zo ja, dan moeten we maar op van Gaal zijn vakmanschap vertrouwen.
3. Nee, van Gaal heeft dit niet gezegd.
4. Realistisch, Lucio blijft gewoon, sterkhouder van de Beierse verdediging.

de duitse media begint al met stoken. hier zal van gaal wel direct korte metten mee gaan maken

Hahaha, als je toch al die reacties hier leest. Iedereen staat op zn kop van verbazing en dergelijke, terwijl dit een bericht is dat gebaseerd is op pure speculatie!

Zelfs de woorden van Lucio zullen waarschijnlijk volledig uit hun verband gerukt zijn, als het niet al een groot verzinsel is van een krant die pagina vulling en een hogere oplage nodig heeft!

Ik denk wel dat dit allemaal roddel is.

Maar hopelijk krijgt florentino perez dit artikel te zien, Vanmorgen zei hij nog op zoek te gaan naar centrale verdediger die spitsen zoals messi, henry (deels) kan afstoppen.
Dan denk ik toch direct aan lucio...

wat een arrogante gozer, in het voetbal zal er altijd wel iemand zijn die beter is
als je hier niet tegen kunt moet je je gewoon bewijzen

Als dit waar is is van Gaal gek geworden. Vind het sowieso vreemd dat hij Braafheid en Pranjic heeft aangekocht. Zijn meer voor de breedte denk ik toch..
Goeie spelers maar in bijvoorbeeld de Cl zal je er niet ver mee komen. Borowski doet hij ook weg, is toch een versterking voor bijna ieder team. Vreemd beleid tot nu toe van van Gaal!

als dit waar is volgens de berichtgeving van vz is van gaal het spoor bijster!
is die man gek ofzo. lucio is de beste verdediger die bayern heeft! moet niet gekker worden. ik snap ook niet waarom braafheid is gehaald door van gaal
wat moet braafheid nou bij bayern terwijk lahm en lell daar al spelen.
van gaal zal er wel een bedoeling mee te hebben
van gaal koopt vreemde spelers en heeft vreemde uitspraken
na de westrijd ado den haag- az
zegt hij
ik heb az nog nooit zo goed zien spelen van het afgelopen jaarrs

Opzicht vin dik het niet zo gek, want zo'n goede centrumverdediger is hij echt niet. Hij is goed, maar niet bijzonder. Maar ik vraag me af of Bayern betere centrumverdediger kan halen?

Lucio moet gewoon lekker blijven!!! Hij is al jaren een vaste waarde en soms kan hij wel eens mee op rukken en dom balverlies leiden, maar hij is gewoon een topverdediger!!! Nu nog enkel Bosingwa halen en dan kan Bayern in mijn ogen terug een rol van betekenis hebben in de Champions League. Bayern

Rensing
Bosingwa
Demichelis
Lucio
Lahm
Schweinsteig
Van Bommel
Tymoshchuk
Ribéry
Gomez
Klose/Ol
23 juni 2009 om 20:03

Die opstelling zou kunnen, maar volgens kicker wordt het de onderstaande. Vervang daarin braafheid voor lucio en het zou wel eens kunnen kloppen.

On-topic: Het lijkt me sterk dat bayern een van zijn beste spelers met een super-mentaliteit laat gaan. Ik geloof er niks van.

Butt/Ren
Bosingwa
Lucio
Demichelis
Lahm
Tymoschuk
Schweini
Pranjic
Ribery
Klose
Gomez

Laat me raden, Bild heeft dit bericht naar buitengebracht. Is ongeveer net zo geloofwaardig als Telegraaf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren