Transfer Pranjic eindelijk beklonken

Maandag, 22 juni 2009 om

Na weken van steggelen heeft Danijel Pranjic eindelijk zijn gewenste droomtransfer definitief te pakken. Maandag meldt SC Heerenveen op de eigen website dat het tot een akkoord is gekomen met Bayern München over de afkoopsom voor de Kroatisch international. Hij zal voor drie seizoenen gaan tekenen bij de Duitse grootmacht.

Al vorige maand bereikte de speler zelf een akkoord met Bayern, en liet hij aan een ieder die het maar horen wilde weten hoe verguld hij was met die transfer. Heerenveen hield echter de poot stijf, en bleek bij het gewenste bedrag van om en nabij de tien miljoen euro. De Duitsers weigerden echter meer te betalen dan zij in eerste instantie in gedachten hadden, waardoor de onderhandelingen in een impasse geraakten.

Nu is het dan eindelijk zover, en mag de 27-jarige polyvalente middenvelder zich speler van de Duitse recordkampioen noemen. “Dit is een droom die uitkomt. Bayern München is absolute Europese top en hoort in de categorie Real Madrid, FC Barcelona”, herhaalt Pranjic nog maar eens zijn eerder gebezigde woorden op de website van de Friese club. “Wat kan ik nog meer zeggen als een grote club als Bayern München me wil hebben.”

Directeur Yme Kuiper kan begrip opbrengen voor de keus van de 22-voudig international. “Wij hebben Danijel leren kennen als iemand die altijd klaar staat als hij iets voor de club kan betekenen. Als voetballer zullen we Pranjic zeker missen, maar we hebben er begrip voor dat hij deze kans niet kans laten lopen”, zegt de preses.

“Bayern behoort tot de top tien van Europa. Dat wij hen een speler leveren is een compliment voor het door ons gevoerde beleid. Deze transfer bewijst dat je als jonge speler niet meteen voor een grote club of het buitenland hoeft te kiezen. Pranjic heeft zich in Friesland vier jaar lang goed ontwikkeld en maakt nu de stap naar de top.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door 04Rakitic)

leuk voor pranjic, eindelijk een stapje hoger, al had dat wel veel eerder moeten gebeuren. hij's te lang blijven hangen bij heerenveen

22 juni 2009 om 12:48

Klopt erg leuk voor hem!
Het is gewoon een win-win-win situatie.
Pranjic blij, Bayern blij, en Heerenveen zal enigzins ook wel blij zijn met het opgebrachte geld

22 juni 2009 om 13:05

daar ben ik het niet mee eens.
pranjic is de afgelopen 2 seizoenen pas echt stabiel en constant gaan spelen op een redelijk niveau.
alleen denk ik dat hij meer voor de breedte is gehaald, hij kan aardig mee, maar als bayern echt omhoog wil in europa, dan hebben ze niet veel aan pranjic, daarvoor is hij toch echt beperkt als voetballer.
nogmaals, hij kan aardig meedraaien, maar hij zal niet schitteren, en aangezien bayern weer mee wil draaien in de europese top, ben ik bang dat ze hierbij niet een al te goede keus hebben gemaakt.
een redelijke vervanger in geval van nood, niet meer dan dat.

22 juni 2009 om 13:54

Vandaar dat notabene Van Gaal hem heeft gehaald. Pranjic een beperkte voetballer noemen is alleen al schandalig. Volgens mij is hij van alle markten thuis hij kan verdedigen aanvallen, heeft een goede vrije trap en ook een goede actie en voorzet. Misschien is het jouw beperking dat je hem niet goed hebt gevolgt.

22 juni 2009 om 14:24

wacht eerst aankomend seizoen maar eens af voor je dit allemaal zegt miss voetbalt ie volgend jaar wel de sterren van de hemel ,dat ken jij nu nog hellemaal nie zeggen of ben je helderziend?

22 juni 2009 om 15:51

scf__ ben ik met je eens. Hij speelde de laatste jaren pas als dragende speler voor h'veen. Bayern is toch een flinke stap hoger. Hij zou niet de eerste speler van h'veen zijn die bij ons de sterren van de hemel speelt, maar ergens anders t net niet red. Ik hoop voor hem dat hij succes heeft, want ik gun t hem wel. Ben wel blij dat we nu van zijn gejammer af zijn over deze transfer. H'veen gunt me niks, Bullshit

22 juni 2009 om 17:31

lekker voor hem is hem gegund...

Daniel,

Heel veel succes bij Bayern. Je bent een Topspeler

En toch slim gedaan van Heerenveen. De transferperiode duurt nog een lange tijd en het zou stom zijn om hem in het begin meteen voor 'weinig' weg te laten gaan. Nu hebben ze er denk ik toch meer uitgehaald

22 juni 2009 om 17:09

Pranjic heeft het verschil van 7 ton uit eigen zak betaald.

Hij schijnt een hele goeie te zijn(verwarming spelen op de bank ) een een gezellige kletspaal op de bank

Goed voor de bredte van de selectie. Kan de gehele linkerkant bespelen bij absentie van de lb, lm.

22 juni 2009 om 13:03

braafheid zal minder blij zijn aangezien hij ook al lahm voor zich had.

Gelukkig had ik hem ook gegund vind wel leuk altijd om buitenlandse clubs met nederlanders en oud spelers uit nederland te volgen.
Zet hem op ben benieuwd.

Nu is iedereen blij. Eindelijk want het begon een nieuwe soap te worden. Hopelijk wordt hij belangrijk voor Bayern.

Gefeliciteerd Pranjic

Neem aan dat ze hem niet als linksachter halen gezien Lahm en Braafheid. Benieuwd of ie veel aan spelen toekomt dan. Succes iig

Leuk voor Pranjic, maar wat moet-ie spelen? Dan toch linkshalf lijkt me...

22 juni 2009 om 12:52

Braafheid - Pranjic - Ribery..... niet te houden linkerkant lijkt mij zo die offensief heel erg sterk is.
Defensief wordt dat een ander verhaal natuurlijk.....

22 juni 2009 om 13:08

@gerritvooijs

Ik denk eerder dat Lahm zal spelen dan Braafheid..veel meer ervaring,vooral Europees..vaste kracht in het Duitse nationale team..zijn toch dingen die Braafheid 'nog' niet kan zeggen. Pranjic gaat het heel zwaar krijgen..heel veel concurrentie..stuk voor stuk goede voetballers daar,maar dat is Pranjic ook,hij heeft een transfer naar Bayern Munchen dubbel en dwars verdiend. Ben benieuwd of hij van Gaal kan overtuigen voor een basisplaats.

Eindelijk zeg!
Begon met te irriteren aan dat gedrag van hem. Nu vangen we er nog geld voor, kunnen we aardige vervanger voor terughalen.
we kunnen hem iig wel missen. We hebben goede spelers voorin.

(niet te verwarren met dat het hem niet gegunt is, blijft een geweldige voetballer)

Mooi en dan kan Yme ons verblijden met 2 nieuwe verdedigers erbij

Succes Pranjic

22 juni 2009 om 13:39

Ja dat hoop ik ook. Dit word volgens mij volgend jaar het nieuwe team (zo zie ik het graag).

Korste beschrijving. Ik wil graag Dingsdag vervangen omdat hij niet brengt wat ik van hem verwacht. Kalou en Sibon mogen van mij weg. Elyounoussi geef ik nog een kans. Breuer vind ik een fantastische kerel. Maar van mij mag daar ook wel iemand voor aangetrokken worden. Ik twijfel nog tussen Elm en Roorda.

Steppe
Aankoop
Bak Nielsen
Aankoop
Popov
Grindheim
Svec
Beerens
Elm/ Roo
Paulo
Papadopoulos
22 juni 2009 om 15:34

Ben het eens over je opstelling.
Ik zou toch voor Elm gaan die ik toch iets beter vind als Roorda.
Van mij mag Kalou juist wel blijven en Sibon kan nog ervaring mee geven aan de aanvallers, zoals aan Papadopoulos.
Ik zou Paolo eruit halen ,want die haalt snelheid uit een aanval aangezien Heerenveen er vaak snel uit wil komen en hij maakte altijd een actie teveel. Ik zou er Kalou neerzetten of Elyounoussie.
Dinsdag er uit ,wordt niet goed van hem.
Maakt vaak onnodige fouten (zoals heel mooi voorbeeld de beker finale, Hersi kon gewoon binnenkoppen hij greep niet in.)
En een goeie rechtsback of toch Janmaat laten spelen en hem ervaring op laten doen.

Dit is heel mooi en hij verdient het ook

Succes Pranjic!

Voor hoeveel gaat hij nou?

Vraag me af of de stap Heerenveen Bayern niet een te grote stap is (net zoals bij Braafheid). Je hebt toch te maken met veel meer druk.. Iets hardere mentaliteit en je moet tegen een stootje kunnen (op de bank zitten).... Ik hoop echt voor Pranjic dat hij uit het juiste hout gesneden is.. Hij heeft dit seizoen in ieder geval bewezen dat de eredivisie te klein voor hem werd... Veel plezier en hoop echt dat je het gaat halen..,

Leuke transfer voor Pranjic, echter ben ik bang dat hij daar niet helemaal tot zijn recht gaat komen. Er is op dit moment bij bayern geen positie die direct open is voor hem. Hij zal daarom waarschijnlijk eerste genoegen moeten nemen met een reserve-rol. Ik hoop wel dat hij zich kan bewijzen en dat hij een basis plek krijgt. Echter zie ik in braafheid meer toekomst dan in Pranjic.

Zou leuk zijn als ze eens een Nederlander halen bij Heerenveen. Het is nu echt een vreemdelingenlegioen. Er zal wel weer een Zweed, Deen, Fin of Noor aankomen. Maar goed, een Nederlandse Pranjic vind je ook niet snel he. Heerenveen moet nu met het geld dat ze hebben een nieuwe linkshalf en een verdediger halen. Ik denk dat Pranjic wel een nuttige aankoop is voor Bayern trouwens, hij kan dat niveau zeker aan.

@feankenner

Jij begon je te ergeren aan Pranjic? Ik begon me te ergeren aan Heerenveen...

22 juni 2009 om 13:07

En waarom is dat? Omdat de club terecht zijn juiste waarde vroeg? Jij vind dat als iemand z'n werk goed doet, je hem dan maar voor een schijntje weg moet doen?

Vreemde gedachte. Pranjic heeft meer aan de club te danken dan de club aan hem. Dat zal naar mijn mening altijd zo blijven wanneer een speler groot wordt bij een club.

gefeliciteerd Daniel, zo zie je maar weer geduld is een schone zaak!

22 juni 2009 om 13:09

En waarom dan? Heerenveen heeft toch niets verkeerd gedaan in deze kwestie? De directie wilde zoveel mogelijk geld vangen voor een speler die interessant is voor vele clubs. Was het niet doorgegaan, dan was er wel een volgende club gekomen. Het is niet meer dan logisch wat Heerenveen gedaan heeft, hetzelfde zou bijvoorbeeld Hans Nijland ook doen als bijvoorbeeld Marcus Berg vertrekt. Pranjic werd wat ongerust en ging daarom dingen roepen, maar dat is puur emotie. Als hij er over een maand weer aan denkt, weet hij ook wel waarom sc Heerenveen dit gedaan heeft.
Overigens had ik al verwacht dat het vandaag rond zou komen. Vandaag is de eerste training, anders moet hij ook nog mee trainen tegen zijn zin en dat is niet bevorderlijk voor de teamspirit, wat later weer ten koste gaat van de nodige punten dit seizoen. Ik verwachht dat er nog deze week minstens een nieuwe speler gepresenteerd zal worden, misschien wel vandaag. Gerry Koning speelt, veel mensen zeggen dat hij vandaag gepresenteerd gaat worden. Ook Igor Djuric zou misschien deze week komen, maar hier heb ik verder nog geen bevestiging gekregen, dus dit is met een korreltje zout. Maar er moet nog wel een sterke lange verdediger bij, want onze verdediging moet maar eens een goede kwaliteitsinjectie krijgen. Veel te veel goals tegen de laatste paar seizoenen.

22 juni 2009 om 13:43

Ik begin me ook te ergeren aan de Groningers die hier herhaaldelijk negatief reageren over Heerenveen

Verdiep je eens in de feiten, dan zal een normaal denkend persoon tot een geheel andere conclusie komen. Een miljoenenclub als Bayern hoort niet moeilijk te doen over een half miljoen. Heerenveen houd lekker vast een de vraagprijs zo vroeg voor de transferdeadline, en terecht. Als men bij Groningen iedere keer korting geeft op de spelers snap ik dat men daar nu last heeft van de economische crisis

22 juni 2009 om 13:55

Dus we moeten alle spelers maar gratis weg doen. Want ze hebben zoveel gedaan voor de club. Wat een instelling van jou. Maar goed ik heb wel veel meer negatieve reacties van jou gelezen dus het verbaasd mij niet wat je zegt.

mooi voor pranjic denk alleen dat hij weinig speel minuten gaat maken
want de concurrentie zijn beter dan pranjic is mijn mening en aangezien ribery weggaat zou er wel een nieuwe ster komen en dat pranjic voor de breedte is

Heeft z'n huilactie in de pers toch nog z'n vruchten afgeworpen. Maar toch leuk voor hem. Kon me toch al niet voorstellen dat deze deal verder niet beklonken zou worden.

Gefeliciteerd Pranjic en Heerenveen en Bayern. Alle 3 zijn ze er beter van geworden. Gelukkig hebben beide partijen water bij de wijn gedaan (daar ga ik tenminste van uit).

@ 13nesta13; Vreemdelingenlegioen? Wanneer is een team een vreemdelingenlegioen? Dan geld dit voor alle teams in de eredivisie. Heb niet het idee dat er nou veel meer buitenlanders voetballen dan bij andere gelijkwaardige clubs...

Pranjic het bewijs dat je als voetballer beter kunt rijpen bij een subtopper dan meteen te verkassen ala Alves... Het is niet meer noodzakelijk om via de topdrie van nederland bij de top van europa te komen...

22 juni 2009 om 13:20

Het is dat Louis bij Bayern zit, anders had Bayern hem nooit gekocht en moest hij kiezen tussen Man City of Ajax, Braafheid heeft dezelfde geluk gehad, want eerst kon hij alleen tussen Ajax en Psv kiezen, maar Louis v Gaal heeft die transfers gemaakt, Klinsmann zou nooit naar ze hebben omgekeken, dus kom nou niet meteen zo doen, Ajax,psv en Feyenoord heb je altijd nodig(als er geen Nederlandse trainers bij de europese topclubs zitten) of je moet een echte toptalent zijn als Arnautovic

22 juni 2009 om 14:00

Hieronder een lijst van spelers van de clubs waar heereveen zich mee meet qua begroting:

az: de zeeuw, schaars, el hamdoui, jaliens, da silva
twente: bosschker, stam, braafheid, brama, janssen, elia, wisgerhof
ajax: stekelburg/vermeer, emanuelson, vd wiel, wielaart, aisatti (als hij niet geblesseerd is
psv: marcellis, affelay, amrabat, koevermans (in mindere maten)
heereveen: beerens, breuer, dinsdag, sibon
feyenoord: timmer, de cler, hofland, el ahmadi, makaay, van bronkhorst, wijnaldum, fer

om aan te geven dat heereveen in dit opzicht gewoon een vreemdenlingen legioen genoemd kan worden alleen psv heeft net zo weinig/veel basisspelers die de nederlandse nationaliteit hebben het maakt overigens ook niet uit maar zie gewoon onder ogen dat heereveen veel goede spelers haalt uit het buitenland. Is ook niet erg een pranjic of grindheim vindt je niet in Nederland tenzij je dik wilt betalen

Bedankt Pranjic voor je mooie tijd bij H'veen! Ik was eerst een beejte boos op je. Maar nu besef ik me pas hoe belangrijk jij voor ons was. Je had vorig seizoen al kunnen gaan, toch wilde je in Friesland blijven. Ik gun het je heel erg. Veel succes bij Bayern.

Hier een mooie compilatie van Pranjic dit seizoen!

22 juni 2009 om 13:18

Is blijkbaar niet gelukt. Hier alsnog het mooie filmpje over Daniël Pranjic dit seizoen

Hansfcg, kan jij mij uitleggen waarom jij je ging ergeren aan Heerenveen.
Verder geweldig nieuws voor Pranjic, maar zeker ook voor Heerenveen.

Goede speler, al ben ik wel benieuwd of hij het echt gaat redden daar!

Denk niet dat Pranjic gaat slagen bij Bayern. Hij is al 27 en zal alleen maar minder worden. Bij Heerenveen was hij goed maar Bayern is van een ander kaliber. Wordt ben ik bang eenzelfde verhaal als Engelaar en Farfan in Nederland top in Duitsland een flop.

goeie voetballer..succes bij bayern het gaat je goed... maar jelle 18 heb 2 dingetjes op je reactie aan te merken...1-kahn is gestop en 2-volgens mij is braafheid links back en niet linksbuiten

Mooizo, goede zaken van Heerenveen. Denk niet dat we m erg gaan missen

mooi eindelijk de kogel door de kerk. En heerenveen kennende zullen we nooit te weten komen voor hoeveel hij nou precies weg is gegaan.
Bedankt voor alles en veel succes Pranjic!

@vandervaart: Uitteraard zal het meespelen dat louis daar nu zit, echter al een tijdje (sinds dit voorjaar) is Liverpool al in deze kroatische international geintreseerd...

Lijkt me een mooie prijs voor Heerenveen, want we moeten niet vergeten dat Pranjic al 27 jaar is. Een Wesley Sneijder die er zestien inlegt op pakweg 22-jarige leeftijd is al gauw het dubbele waard. Maar Yme Kuiper en de hele Heerenveen-generatie wilden gewoon nog wat extra geld ui Beieren pompen. Groot gelijk hebben ze. Zo pakt Joop Munsterman in Tukkerland ook de zaken aan. Eerst een maximaal bod vragen: Zou wel tegen de 12 miljoen euro hebben gelegen. Dan kijken wat ze willen bieden: 8 miljoen euro. Er tussenin gaan zitten: 10 miljoen euro. En omdat Pranjic uiteindelijk veel heeft betekend voor de club alsnog laten gaan. Kleine winstmarge van 300.000,- denk ik dat ze ongeveer boven de vraagprijs zijn uitgekomen. Het is je gegund Daniel Pranjic! Franck Ribery zal waarschijnlijk nog wel vertrekken uit de Allianz-arena, Rummige of Beckenbauer zie verleden week dat hij weg mocht voor een schappelijk bedrag. Ze zullen dan waarschijnlijk niet over Cristiano Ronaldo/ Kaka bedragen gaan discusiëren, maar er zal een flink prijskaartje aan de Fransman gaan handen. Na de vele transfers mogen ook Luca Toni, Tim Borowski, Daniel van Buyten, Andreas Ottl, José Ernesto Sosa, Massimo Oddo, Christian Lell, Breno (verhuren) en dus Ribery weg bij F C Hollywood. Louis van Gaal mag geen excuses gaan verzinnen als hij geen kampioen wordt dit jaar, alleen tien dubbele beenbreuken bij spelers. Hij beschikt met die Rekordmeister over de beste selectie van Duitsland, met grote afstand. Middenvelder Tim Borowski gaf vandaag op transfermarkt.de al aan dat hij een terugkeer naar Werder Bremen interessant vindt. ''het is een optie, maar ik moet even kijken of het realistisch is''. Borowski vertrok vorig seizoen transfervrij van Werder Bremen naar Beieren, maar kon geen basisplaats veroveren. Ben benieuwd of de transfer van Breno naar A Z of P S V doorgaat, mede omdat ook Jeremie Brechet naar F C Sochaux terugkeert. Maar Bayern moet sowieso nog een doelman aantrekken die heerst in de zestien meter. Na Oliver Kahn heeft niemand meer gefunctioneerd in het doel van de Rekordmeister. Michael Rensing en Hans Jörg Butt zijn kwalitatief niet goed genoeg. Manuel Neuer vindt ik daarintegen wel een aardige doelman, maar ik zou eerder voor Logan Bailly gaan van Borussia Mönchengladbach. Hij speelt dit seizoen echt ijzersterk, een geweldige doelman voor Van Gaal.

Bailly
Lahm
Demichelis
Lucio
Braafheid
van Bommel
Tymochuk
Pranjic
Baumjohann
Schweinsteig
Gomez

slaapers Ajax had snel gehandeld en hij was speler van ajax geweest .
maja tiog mooi voor pranjic

22 juni 2009 om 13:53

Hij wilde graag naar het buitenland en dus niet naar Ajax. Mooi dat het Pranjic is gelukt en dat Heerenveen goede zaken heeft gedaan met Bayern en dat is een goed teken. Want zelfs topclubs weten ons al te vinden. Wat zullen ze jaloers zijn daar in Leeuwarden.

Yme heeft het erg slim gespeeld. Net zoals Heerenveen dat eigenlijk altijd op de transfermarkt doet. Kijk maar naar het in- en verkopen van o.a. Huntelaar, Alves, Sulejmani.
Financiëel zijn dit allemaal prima transfers. Volgens mij geldt daar het motto 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' .

Klasse voor Heerenveen, en leuk voor Daniel, die een prachtige club heeft te pakken. Ik hoop zeker dat hij daar gaat slagen!

Ik snap niet waarom Bayern Pranjic heeft gekocht. Ze hebben toch zoveel spitsen? o.a Luca Toni, Miroslav Klose, Olic, Donavon en nu Pranjic en volgens mij hadden ze nog een spits gekocht(naam vergeten). Hij is wel natuurlijk een goeie speler en ik wens hem daar veel succes.

22 juni 2009 om 16:00

moflo

De naam die je bent vergeten is zeker Gomez.
Pranjic is niet echt een spits als een Toni. Toni presteert ook al niet meer als zijn eerste seizoen en Donovan was gehuurd van la Galaxy. Dus dat zijn weer wat minder problemen. Ik ben alleen wel benieuwd wie er gaan spelen, Olic, Gomez, Klose? Of misschien toch weer Toni?

Maar je zult inderdaad wel wat luxe problemen krijgen, maar ik denk dat het alleen maar beter is voor Bayern Munchen want dan kunnen ze misschien volgend seizoen mee concurreren voor de cl?

Verder verdiend Pranjic zeker weten deze transfer. Ik vroeg me al af wanneer hij naar het buitenland zou vertrekken. Ook zijn team genoten van de Kroatische elftal waren verbaasd dat hij, ( met alle respect voor de Heerenveen supporters), dat hij nog steeds in een ''onbekende'' club in Nederland speelde.

gefeliciteerd. Hij was er aan toe en heeft het verdiend.
Ben benieuwd hoeveel Bm nu uiteindelijk betaald heeft voor Daniel.

als ajax was gekomen was die ook gegaan

@moflo je bedoeld gomez denk ik...
maar pranjic is geen spits.

mooi voor beide partijen dat ze allebij hebben wat ze willen.
vond hem 1 van de beste spelers in onze competitie en in mijn ogen was hij de eredivisie wel ontgroeid!
hij verdiend een kans zich te bewijzen op dit niveua,bij het nationale elftal heeft hij bewezen een hoog niveua aan te kunnen.
concurentie zal sterk zijn maar ik zie hem toch wel genoeg minuten maken.

22 juni 2009 om 15:07

thanx, klopt ja mario gomez bedoelde ik. ohhh sorryy dus hij is geen spitsoke...

Zeker mooi voor Pranjic dat het eindelijk rond is kan hij ook was rusten. Nu hij weet dat het 100 zeker is.
Maar toch denk ik dat hij puur voor de breedte is gekocht.

@pogrebnyak

jij noemt wel heel veel namen die weg mogen

Over het vertrek van Ribery is nog helemaal nix zeker.. Beckenbauer zei wel dat ze hem zullen laten gaan voor de juiste prijs maar Rummige zei dat daar nix van klopt en dat ze Ribery willen houden...
Hij heeft een conctract tot 2011 dus ik denk dat hij zeker minstens nog 1 jaar in Munchen blijft voordat ze hem aan Real verkopen.

En dan over Braafheid gesprokenãƒâ¢ã¢â€šâ¬ã‚⦠Ik denk dat hij zeker aan spelen toekomt.. Heb gisteren gelezen dat Bayern mogelijk te Lucio wil verkopen omdat hij niet in het plan van Van Gaal past en dan zou braafheid die positie kunnen in nemen stond daar.
(als het waar is vind ik het een slechte keuze om Lucio verkopen vind hem toch wel een van de beter verdedigers daar).

Bayern zal zeker nog meer mensen verkopen dat moeten ze wel doen ik zie Borowski zeker vertrekken en van die Lell moeten ze ook af die gast bakt er nix van...

Oddo gaat terug naar Ac Milan, Ze Roberto gaat weg (transfervrij), Sagnol stopt ivm een blessure.

Van Toni werd gezegt dat hij weg gaat maar heb ook laats op duitse teletext gelezen dat hij zelf100 bij Bayern wil blijven en de strijd aan wil gaan om een basis plaats als spits. Van Buyten gaan ze zeker niet verkopen (van hem is gezegt dat hij weg gaat als Ribery ook we zou gaan want hun 2 zijn beste vrienden daar bij Bayern). Sosa zou ik ook houden ik vond hem niet slecht spelen.
Andreas Ottl is ook een talent uit de jeugd zeggen ze dus hem zie ik ook niet echt vertrekken.

Ik hoop dat Bayern nog een goeie keeper kan halen en dan is het nog afwachten wat er met Bosingwa gaat gebeuren heb gelezen dat het bijna rond was maar of ik het moet geloven hmmm.

en nu het nieuwe team van heerenveen?

benieuwd waar ze nu gaan eindigen... daniel was zeer belangrijk

Sulejmani-> Ajax kon druk niet aan
Pranjic-> Bayern grote vraag of hij het wel kan grote stap namelijk!

Goed voor in de breedte. Maar ze moeten echt nog een goede keeper kopen.

Aankoop
Lahm
Lucio
Demichelis
Braafheid
Altintop
Tymoschuk
van Bommel
Schweinsteig
Olic
Gomez
22 juni 2009 om 14:22

als een speler als pranjic voor de breedte is gehaald wat doet braafheid dan in je basis opstelling?

Ondanks zijn gedrag de afgelopen weken gun ik hem deze transfer wel! Is een goede speler die hoger hoort te spelen dan bij Heerenveen. Goede aankoop van Bayern, alleen snap ik de vergelijking van Pranjic niet met Barcelona en Real Madrid. Dat is heel ander voetbal en ook wel van een iets hoger niveau.
Hoop dat hij bij bayern een basisplaats kan veroveren.

Ondanks dat Braafheid gekocht is door Bayern, zou het mij ook niks verbazen als Pranjic linksback gaat spelen. Speelt ie bij Kroatie ook en ik vind hem daar erg goed spelen. Denk eigenlijk dat hij een betere linksback is dan Braafheid.

Pranjic kan de hele linkerkant bestrijken en uiteraard overal op het middenveld uit de voeten, multifunctionele speler met een topinstelling. Ik had hem graag al een jaar geleden al naar Ajax zien gaan..

Pranjic is een goede speler dus zijn transfer is verdiend!
het zal denk ook wel een beetje door Van Gaal komen die hem natuurlijk kent.

22 juni 2009 om 15:18

op website van bayern stond dat pranjic als eerste stond op het lijstje van Van Gaal..

Ik ben blij dat Bayern is gestopt met dat gierige gedrag waarin ze moeilijk doen om 2 miljoen bij zo'n speler, terwijl ze er nog honderden in hun kastje hebben liggen.

Kan hij gezellig met Braafheid een kaartje leggen.

walgelijk van heerenveen, pranjic heeft zelf 700.000 bij betaald

22 juni 2009 om 15:30

Probeer je nu de boel hier een beetje op te ruien met dit soort uit de lucht gegrepen opmerkingen?

Igor Djuric wordt vanmiddag gekeurd.
Dat is aankoop nummer 2.
Waarschijnlijk ook nog een vervanger voor Pranjic?

22 juni 2009 om 17:11

Het bericht is waar hoor, Pranic heeft tegen de media bevestigd dat hij zelf 700.000 heeft bijgelapt.

Hrvatin hoe kom je daarbij? Enige bron?

Heerenveen heeft trouwens vanmiddag Igor Djuric medisch gekeurd, gaat nog om de laatste details.. 't Is een centrale verdediger van 1.92.. Nou misschien nog Ruiz halen, maar denk dat selectie zo compleet is..

Steppe
Janmaat
Bak Nielsen
Djuric
Popov
Grindheim
Svec
Elm
Beerens
Papadopulous
Paulo/El

@hrvatin; Hoe kom je daar nu bij? feiten graag...

De telegraaf meld dat het transferbedrag rond de 10 miljoen ligt... Maar goed dat meld de telegraaf... Heerenveen kennende doen ze helemaal geen uitspraken over de bedragen en inhoud van de ver(koopcontracten)!!!

Daniel bedankt voor de mooie seizoenen.
Veel succes in Duitsland hopelijk ga je er schitteren.

Hrvatin heeft volgens mij gelijk, ook andere bronnen melden dat hij zelf heeft moeten dokken (700k).

22 juni 2009 om 15:31

nou noem ze eens dan.

22 juni 2009 om 16:07

Kroatische websites. Pranjic zegt ook dat hij heel erg teleurgesteld is in Heerenveen omdat hij 4 jaar lang alles voor Heerenveen heeft gegeven. Hij zegt ook dat hij er alles voor over had om naar Bayern tegaan dus heeft hij Heerenveen 7 ton gegeven. Hij is ook blij dat hij Nederland heeft verlaten

22 juni 2009 om 17:12

Voetbal International, lijkt me wel een goede bron

idd hinkstok... ik vind het wel knap dat sommige hier weten dat hoe het allemaal beklonken is. Zowel Sch als Bayern willen geen uitspraken doen over de transferbedrag en aanvullende afspraken... (bron officiele site Bayern). Zeker een glazen bolletje ofzo...

22 juni 2009 om 17:14

kijk maar eens op website Vi

ik ben blij voot hem maar weet zeker dat hij het hem niet lukt op een basisplek te krijgen er lopen daar veel beter voetballers ront Pranjic is een hele goeie speler voor Heerenveen en bij bayern is dat niet zo

Gelukkig dat hij weg is het is hem gegund. Altijd volle inzet en goed voetbal. Plus dat dit denk ik het laatste jaar voor Heerenveen was dat ze er zoveel voor konden vangen anders had hij volgend jaar heel boos gaan voetballen en daar zou zijn spel niet op vooruit gaan. En nu is hij nog een topper en kan nog even mee en cashen volgend jaar wordt het omdat het dichterbij 30 is kritischer bekeken Dus voor zowel Sc Heerenveen als Pranjic en Bayern een goede zet.

Mooie kans voor Pranjic. Prima voetballen. Nu maar hopen voor hem dat hij kan slagen in München.

Off:
Voor Heerenveen de zoveelste miljoenverkoop.
Van Nistelrooij, Alves, Suljemani, Pranjic zijn allemaal kaskrakers gebleken.

Goede speler, ben benieuwd wat hij kan brengen. Is toch een speler die goed kan voetballen, maar om optimaal te presteren ook een goed elftal nodig heeft. En bij Heerenveen deed die het ook al goed, wie weet wat hij kan laten zien in Munchen....

ja belangrijkste is niet genoemd dat pranjic zelfs had 700 000 euro!!!! moeten betalen aan herenveen om weg te mogen gaan!belachelijk gedoe van zgn aardige Sc Herenveen!
http://www.sportnet.hr/vijest.aspx?. moet zich diep schammen!ze hebben hem voor niks van dinamo weggehaald en nu willen ze elke cent ,hongere gierige mensen zeg.als ik pranjic was had ik nooit 700,000 euro afgestaan,maar ging naar de arbitrage van uefa .

22 juni 2009 om 17:25

Wat een dikke onzin zeg. Ik kan me zo kwaad maken om zulke belachelijk reactie's. Iedereen aapt elkaar maar wat na en het is allemaal schandalig wat Heerenveen gedaan heeft. Even een feitelijk verhaaltje. Pranjic heeft vorig jaar met zijn volle verstand bijgetekend voor een wat Heerenveen betreft vorstelijk salaris. Heerenveen heeft aangegeven destijds aan Pranjic dat zij volgend seizoen mee zouden werken aan een transfer als een club het gewenste bedrag wou betalen.

Nu komt Bayern langs. Heerenveen vraagt 10 miljoen voor een van zijn betere spelers. Bayern bied 6, Heerenveen wimpelt dit terecht af omdat het een belachelijk bedrag is. Heerenveen zakt naar 8, maar Bayern wil daarna niet verder gaan dan 7. Heerenveen zakt uiteindelijk nog 3 ton.

Kortom Heerenveen is al een heel eind gezakt voor Pranjic. De handelswijze van Bayern is ver beneden peil. Eerst een speler het hoofd op hol brengen en vervolgens met een schandelijk bod komen. Zo zet hij de speler tegen zijn club op. Pranjic heeft nu blijkbaar eieren voor zijn geld gekozen. Maar aan Kuiper te merken was het anders ook wel rond gekomen, Bayern had die 700.000 als ze hem zo graag wilden echt wel neergeteld.

Nu doet iedereen of Heerenveen zo onaardig is, maar Heerenveen doet wat elke club doet. Zo veel mogelijk vragen voor hun spelers en dat is zeer terecht. 7,7 miljoen is voor een speler als Pranjic een fooi.

Gierig? Heerenveen wou gewoon een bedrag voor hem hebben en daarmee klaar, als Bayern het niet wil betalen ging de transfer niet door, het is uiteindelijk zijn eigen keuze dat hij zelf gaat lappen...overigens las ik dat hij 2,5 miljoen per jaar ging verdienen in Mã¼nchen, dus geld zat volgens mij....

en overigens moet hij nu ook niet Heerenveen aankijken maar Bayern, als die even 7 ton op tafel had gelegd dan was het klaar geweest....dus uiteindelijk heeft Bayern hem 7 ton door de neus geboord!

(overigens is deze reactie alleen relevant als de informatie klopt van bovenstaande gozer)

Wat een gezichtsverlies is dit zeg.
Het gaat ze wel meer kosten dan 7 ton als er straks geen speler meer naar H,veen wil.
Als ze zo moeilijk doen bij een transfer..

Die jongen is international en op een leeftijd dat hij nog 1 keer de stap kan maken naar een topclub.heeft zich 4 jaar uitgeslooft,was altijd 1 van de betere en dan ga je zo met hem om.

chapeau Heerenveen!

22 juni 2009 om 17:16

geen speler meer naar Heerenveen, overdrijven is ook een vak

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.
Noot: Er is inmiddels een nieuwe topic over de Pranjic-transfer.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Juventus neemt in januari mogelijk alweer afscheid van Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren