Vermaelen definitief naar Arsenal

Vrijdag, 19 juni 2009 om

Thomas Vermaelen verlaat de gelederen van Ajax. De Amsterdamse club heeft overeenstemming bereikt met Arsenal over de overgang van de verdediger. Met de transfer van de Belgisch international is een bedrag gemoeid van twaalf miljoen euro, waarvan tie...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

167 reacties (laatste reactie door PimpOfPersia)

Mooie transfer. Dit verdient hij wel. Ook nog een mooie zak geld wat Ajax er voor krijgt.

19 juni 2009 om 18:26

kunnen ze die € 12 miljoen ja mooi besteden aan Eljero Elia

19 juni 2009 om 19:05

Haha dat dacht ik niet. 7 miljoen voor Obradovic en nog proberen een goeie centrale verdediger te halen (boulahrouz?). Elia is lang niet 12 miljoen waard. 8 miljoen wat ajax bied vind ik al te veel. Ik hoop dat hij niet komt, kan sulejmani mooi gaan knallen dit jaar.

(btw: Als munsterman zijn spelers zo behandelt en niet laat gaan denk ik dat weinig spelers er nog heen willen als het zo gaat)

19 juni 2009 om 19:17

Is Sulejmani die 16 miljoen wel waard dan

Goede zet van Ajax om hem te verkopen. Foutje van Arsenal, gaat zich daar echt niet in de basis spelen.

19 juni 2009 om 19:18

Ben ik volledig met je eens. Wat moet je met nóg een buitenspeler als je er al zoveel hebt? Daarbij komt dat zonder Vermaelen de defensie bij Ajax zwakker wordt. Ze kunnen die miljoenen beter besteden aan verdedigers, zoals Boulahrouz bijvoorbeeld (lijkt me wel weer leuk om hem in de Eredivisie te zien voetballen).

19 juni 2009 om 20:10

Alderweireld is ook een goede voor die positie

19 juni 2009 om 20:32

Volgens mij is iedereen het er nou wel over eens dat Sulejmani die 16 miljoen euro niet heeft waargemaakt. Wil je daar nu over blijven beginnen?

On: Ik hoor heel veel mensen die het goed vinden van Ajax, ik vind het ontzettend jammer. Dit was een man op wie je absoluut kon bouwen, altijd goed, je weet altijd wat je aan hem hebt. Veel succes daar, Vermalen!!

19 juni 2009 om 21:19

@ Joostieboy: Alderweireld, had ik nog niet eens over nagedacht. Zou (in de toekomst) een goede vervanger kunnen zijn, ja

19 juni 2009 om 23:37

Een van de weinige constante spelers bij Ajax afgelopen seizoen, dus zeker een verlies. Aan de andere kant is 12 miljoen een heel net bedrag voor een verdediger. Hopelijk kunnen ze hier een of twee goede verdedigers voor terughalen. Vermaelen is een op en top prof en als iemand in de huidige selectie een dergelijke transfer verdiende, dan is hij het wel.

Ga asjeblieft dit geld niet besteden aan Elia. Niet alleen is hij zwaar overprijsd, Ajax heeft ook al voldoende mogelijkheden op de flanken. Als je dan toch een aanvaller wilt kopen, ga dan voor een echte centrumspits a la Berg ofzo. Cvitanich heeft nog niet echt kunnen overtuigen en ondanks alle lovende verhalen heb ik van Bodul ook nog niet heel veel gezien, dus dat is lastig oordelen. Een bikkelaar op het middenveld zou ook welkom zijn, maar ik vind dat Enoh daar ook zeker de capaciteiten voor heeft, hij moet alleen nog wat meer spelinzicht en intelligentie kweken. Dat is iets wat met ervaring komt.

Maar eerst en vooral, koop een verdediger, bijvoorbeeld Obradovic of Boulahrouz. Of zou Alderweireld al ver genoeg zijn om tot de basis elf te behoren? Op het middenveld en in de aanval is voorlopig genoeg kwaliteit. Ik kijk ook zeer uit naar komend seizoen wanneer (hopelijk) vele jeugdspelers speeltijd zullen krijgen. Bodul, Blind, Alderweireld, Van der Heijden, Sarpong, Anita, Donald... Wie van hen zullen over enkele jaren Ajax kunnen dragen? Ik verwacht veel van Van der Heijden, hopelijk komt hij sterk terug na zijn blessureleed.

Zonde van het geld.
Jammer Arsenal.

19 juni 2009 om 18:05

Inderdaad, vind 'm een middelmatige speler die nogal eens een keer een steekje laat vallen

19 juni 2009 om 19:32

Ik snap niet waarom mensen zo makkelijk elke verdediger van Ajax afvallen en nu ook Vermaelen. Vermaelen is gewoon echt een bikkel die Ajax achterin nodig heeft, geen Boulahrouz, geen Luisao, Ajax had hem al in huis en hij was nog 23 jaar jong ook. Nooit gezeur als hij naar de back positie werd verhuist en hij bleek dit seizoen ook te kunnen scoren.

Mensen moeten beseffen dat Ajax, voetbal op de mat probeerd te leggen waar ze de tegenstander vast zetten vanaf minuut een en vol op de aanval gaan, kijk alleen al naar het transferbeleid waar nu Elia binnen gehaald moet worden. Alleen aanvallend ingesteld.

Het is gewoon een hel voor een verdediger in het Ajax van nu waar spelers geen team vormen en waar spelers aanvallend ingesteld zijn vanaf de keeper, die ook zelf nog eens moet mee kunnen voetballen. Spelers vullen elkaars gaten nog niet en kijken naar het doel van de tegenstander terwijl er van de backs ook nog is gevraagt wordt om mee naar voren te komen, en er nu wordt gezeurd wanneer Van der Wiel een belachelijke voorzet heeft vanaf de achterlijn!

Realiteitszin is echt compleet verdwenen. Je kan nooit een goede verdediger zijn in een team dat niet meeverdigd. Verdedigen doe je namelijk met zijn 11'en!

Ajax, bouw eerst eens aan een team dat elkaar kan aanvoelen en wat voor elkaar over heeft. Dat zou behoorlijk wat tegengoals schelen.

20 juni 2009 om 14:34

Hulde voor dit commentaar, één van de beste die ik hier ooit gelezen heb

19 juni 2009 om 18:07

Ik dacht precies hetzelfde bij dit bericht.
Hij is een betere verdediger dan alle van Feyenoord hoor, daar niet van.
Maar ik vind 10 miljoen veel te veel voor hem.
Ik vind hem prima voor eredivisie, maar haal lang niet het niveau voor een club als Arsenal. Ajax mag zn handen dichtknijpen.

19 juni 2009 om 22:13

Vergeet niet dat Vermaelen pas 23 is, dat is erg jong voor een verdediger. Vermaelen heeft bij Ajax zijn sporen verdient en ik gun hem alle succes in de toekomst bij Arsenal!

Zonde.... Het ga je goed!

zo haha goed nieuws weer geld in het laadje

Het ga je goed Thomas, je verdient het.. ben benieuwd hoe je het daar zal doen!
en ook benieuwd wie de vervanger zal worden...In iedergeval heel veel Succes in London!

19 juni 2009 om 18:21

@keukenrol

Zo benieuwd hoef je niet te zijn want Obradovic tekent ná het Ek onder de 21 in Amsterdam

19 juni 2009 om 18:27

oke, en wie mag obradovic zijn als ik vragen mag?
Zeker weer zo'n speler voor een miljoen a 8 ofzo, die vervolgens niets presteert, zoals cvitanich of sulejmani(nog een slag erger), waarom zoveel geld voor een jongen die zich nog niet eens heeft bewezen?

19 juni 2009 om 18:38

@ Thuntelaar


Heb ik ook al gelezen ja.. maar dat is nog niet zeker. Als hij zich in de kijker gaat spelen op de Ek en er melden zich steeds meer clubs die nóg aantrekkelijker zijn dan is ie zo weg. En hij heeft idd ook te kennen gegeven graag naar Ajax te willen, maar je weet het nooit zeker. Hoop van wel natuurlijk

19 juni 2009 om 18:48

heeft een nederlandse club ooit een gevestigde naam gekocht? clubs in nederland moeten het juist hebben van jonge talenten uit de jeugd en uit het buitenland die nog relatief onbekend zijn. kijk bij ajax naar de lichting van 95, en 2003 toen ze de kwartfinale cl haalde: zlatan, chivu, maxwell, trabelsie allemaal jongens die onbekend naar nederland kwamen.

of wil jij dat ajax alleen maar jongens van heereveen en groningen haalt die al bekend zijn in nederland en waar je opeens, zie sulejmani het dubbele voor betaal.

19 juni 2009 om 19:29

Mogen de spelers ook nog wennen bij een andere club of moeten ze er direkt elke keer staan? let nou maar op dat Sulejmani en Cvitanisch gaan vlammen, jol zet alle puzzelstukjes op de juiste plek dit seizoen en Ajax zal weer kampioen gaan worden en de 3e ster toevoegen op het shirt Amen.

19 juni 2009 om 19:32

geeesj,

Jij oordeelt wel erg snel over spelers. Wacht dit seizoen maar af.
Obradovic is een goede speler net zoals Cvitanich.
cvitanich is niet voor niets topscorer in de Argentijnse competitie en Obradovic ziet niet voor niets onder de 21.

Maar jij volgt alle andere competities zeker niet?

( word altijd zo moe van de mensen die dit soort reacties geven, Cvitanich scoort alleen maar tegen kleine clubs, blablabla, wat een onzin)

19 juni 2009 om 22:19

Ajax heeft in het verleden bijv. Molby, Jaap Stam en de gebroeders Laudrup gekocht, Feyenoord Makaay

Kan je zeggen dat Stam en Makaay nederlanders zijn... dat klopt, maar ook gevestigde namen :-)

zie hem nou niet echt als een speler die elke week in de basis bij arsenal

Haha super, 12 miljoen. Ben blij dat we deze kerel kwijt zijn. In mijn ogen totaal geen topspeler. Dit moet wel op een miskoop uitdraaien van Arsenal.

12 miljoen??????????*vt. Kunnen ze zo weer overmaken naar Twente voor Elia

19 juni 2009 om 18:01

Echt niet, laat elia maar mooi voor die 12 miljoen zitten in Twente, is ie lang niet waard.

On: Vermealen is ook geen 12 miljoen waard vind ik, een verdediger voor 12 miljoen moet toch wel van betere huize komen in mijn optiek.

19 juni 2009 om 18:31

Als elia niet die €12 milj. waard is waarom is dit dan als marktwaarde vastgesteld? Waarom is hij dan het grootste talent door de grote j.cruijff uitgeroepen?
waarom willen ze hem allemaal hebben dan?
Wij zijn niet meer de aldi of lidl van de eredivisie wij zijn net als heerenveen groningen en az een vestiging van de albert heijn

19 juni 2009 om 18:43

Als ze hem allemaal willen hebben was hij allang vertrokken. Ik ben het met elkinga eens, we moeten Elia echt niet voor 12 miljoen gaan halen. Of hij het waard is... ja dat weet ik niet. Maar er zijn andere posities die meer prioriteit hebben. Dus ipv 12 miljoen uit te geven aan een speler die we waarschijnlijk niet eens nodig hebben, kun je beter een geld uit geven aan een spits en een verdediger.

19 juni 2009 om 18:45

Okay jullie zijn Albert Heijn, betekent dat ook dat jullie van die lage prijzen hanteren, en als ik een speler vind die ergens goedkoper is krijgt ik hem voor niks plus een lekker appeltaartje??

Ik moet zeggen ik vind vermaelen een zeeer goede, degelijke verdediger. Met snelheid kan hij veel dichtlopen, en op de linksback positie voor dreiging zorgt. Daarnaast is het een betrouwbare centrale verdediger. Kortom een gemis, maar hij heeft het verdiend. Succes Thomas

19 juni 2009 om 19:09

@ alexensche

Elia 12 miljoen marktwaarde vastgesteld? Nee, Meneer Munsterman die zijn spelers nooit wil laten gaan wil er 12 miljoen voor. Dat is natuurlijk veel te veel en zo hoopt hij dat ze blijven. Dat is ook precies de reden waarom er altijd zo veel commotie is bij transfers bij twente.

Jammer dat ie vertrokken is, maar met dat geld kan ajax vast wel een goede vervanger halen. Weet iemand al wat er met Boulahrouz gaat gebeuren? Niet dat die linksback moet gaan spelen, maar hij heeft een sterk Ek achter de rug, en zou een goede aanwinst zijn voor ajax

19 juni 2009 om 18:31

maar hij heeft een sterk Ek achter de rug, en zou een goede aanwinst zijn voor ajax.

Je zegt het alsof dat Ek pas een paar weken geleden heeft plaats gevonden, maar we zijn inmiddels al weer een jaar verder! En zo bar veel heeft Boulahrouz niet gepresteert in het afgelopen seizoen. Hij heeft niet veel wedstijden gespeeld afgelopen seizoen!! (al zo'n 3 a 5 seizoenen niet meer (bijna) alle wedstrijden gespeeld!!).

After completing his move to the Gunners, Vermaelen said: “firstly, I have to say that I’m sad to be leaving Ajax and I would just like to thank everyone for their help and friendship towards me over the past eight years. (arsenal.com)

Wat een held, betwijfel alleen of hij het gaat maken daar. Wenger lijkt echter zeer overtuigd inzake de transfer Vermaelen.

dit is neit goed voor ajax nou ze worden denk ik nu geen kampioen

19 juni 2009 om 19:15

grapje zeker? Vermaelen maakt je echt geen kampioen. Leuke speler, maar er zit wel meer kwaliteit in de groep dan Vermaelen. Als suarez nou weg gaat heb ik zoiets van: die is op korte termijn onvervangbaar, maar Vermaelen? moet geen probleem zijn.

ik weet zeker dat het hem een jaar duurt om een basisplaats te veroveren want in Nederland is het voetbal wat anders

aaaah...goed zoo die is weg top verdediger maar ja..iedereen gaat wegg...vroeg of laat..nu 2 verdedigers kopen van dat geld!! boulahrouz 5 mil en obravic!!!! denk na stom bestuur.oggh

Bedankt voor je bewezen diensten Thomas! Alleen jammer van die eigen goal thuis tegen Kopenhagen Succes en hopelijk speel je jezelf in de basis!

Dit verdiend Thomas gewoonweg!
Hij is een uitstekende verdediger, heeft Ajax nooit laten vallen, en nu speelt hij mooi bij The Gunners in Engeland, succes daar Thomas!

Goed nieuws. Voor Ajax, Vermaelen en (hopelijk) ook voor Arsenal. Dit is toch een bruikbare kracht in de verdediging. Maar ook omdat Senderos terugkomt uit Milaan weet ik niet of hij in de basis komt.

Nu kunnen ze de transfersom in zijn geheel meteen overmaken naar enschede voor Elia, pakt Munsterman ook weer de telefoon op

Zo zo weer geld in het laadje, mss nu voor Boula gaan?

19 juni 2009 om 18:09

@ Diemenaar

ik ben het met je eens Boulahrouz kan van pas komen
heb hem over het hoofd gezien
miss kan hij wel een echte leider voor Ajax komen

& leiden naar de titel

Leuke club voor Vermaelen, twijfel er wel aan of hij ooit een vaste basisplek zal veroveren, maar wie weet heb ik het mis. Ik hoop het voor hem dat hij een leuke en sportieve tijd tegemoet gaat in London. Ben benieuwd wat Ajax op het oog heeft, als vervanger.

Ik gun hem deze transfer ten zeerste, heeft zich altijd goed ingezet en hij is in mijn ogen klaar voor een stapje hogerop. Gezien zijn leeftijd en zijn huidige capaciteiten denk ik dat hij bij arsenal een grote kan worden.

Ik heb ook gelezen dat ajax obradovic van partizan wilt overnemen als vervanging voor vermaelen, van een servische kennis heb ik gehoord dat dit echt een supertalent is dus ik hoop dat dat lukt

Mooie transfer voor Vermaelen hij verdient het maar, ik
vind hem geen 12 miljoen waard mischen iets van 7
miljoen. Hier moet Ajax wel een goede verdediger voor
kopen want in de aanval hebben ze genoeg goeie spelers.

Het Ga Je Goed Vermaelen

Ik denk dat Thomas dit niveau nog niet aankan. Hij maakte op mij altijd een erg onzekere indruk. Arsenal had er beter aangedaan om Douglas van Fc Twente te halen. Deze jongen is al een stuk verder dan Vermaelen en ook nog eens jonger.

19 juni 2009 om 18:07

Douglas verder dan Vermaelen?! Vermaelen is veel meer ervaren, heeft leidinggevende kwaliteiten, speelt langer op het hoogste niveau, kan beter koppen en ga zo maar door.

19 juni 2009 om 18:15

Het klopt dat hij langer op het hoogste niveau speelt en meer ervaren is (dit kun je ook tegen elkaar wegstrepen), maar Douglas is gewoon een betere verdediger en kan ook beter koppen. Ik denk dat jij, gezien je naam, ook wel eniszins door een gekleurde bril kijkt

obradovic halen nu voordat die weggekaapt wordt door een andere club

Vermaelen hoeft niet vervangen te worden door een nieuwe speler
Ajax heeft genoeg goeie spelers om hem te vervangen
Besteed dat geld maar aan krikic

19 juni 2009 om 23:47

Nou, ik vind dat je niet al te veel geld moet besteden aan het huren van Bojan voor één seizoen. Hij is een geweldige voetballer en het zou prachtig zijn om hem een jaar hier op de Nederlandse velden te hebben, maar aan de andere kant is het wel een beetje geldverspilling en staat dat de ontwikkeling van eigen talent, zoals Bodul, in de weg.

Dankjewel Thomas. Veel succes in London. Hopen dat je het geweld daar aan kan.!!

12 Miljoen voor deze matige verdediger .... Ajax doet hier hele goede zaken alleen snap ik werkelijk niks van Arsenal. Dit is echt een extreem absurd hoog bedrag. Ik kan in de Eredivisie zo 5 betere verdedigers noemen en die kosten allemaal veel minder.

19 juni 2009 om 19:15

Dit is nu juist de reden dat spelers graag naar een traditionele top club willen. Wellicht zijn er betere verdedigers, maar toch komt de grote club eerder bij ajax of psv een speler halen dan bij een van de subtoppers.

Goed van Arsenal en voor vermaelen. Kan je bij een topclub spelen en ook nog eens champions league.

Mooi. Dit is aan 1 man te danken; Ivan Gazidis. Ik ben zo blij dat we hem gehaald hebben (gazidis dus) want de transferdealings gaan veel sneller nu. Nu nog Yaya of Melo, Sakho Zapata Chiellini of Lescott, en een spits voor als Adebayor weg gaat en we kunnen iedereen aan.

Wat is de opinie hier? Ik heb een goede vriend die heel erg Ajax fan is en hij is doodziek hiervan, hij weet veel van voetbal en hij vind Vermaelen verreweg de beste verdediger van Ajax. Bovendien is het niet aan Wenger om fouten te maken, hoevaak doet hij dat namelijk? Vooral op het transferfront nooit.
Op basis van de medische keuring is Vermaelen 1.82, en voor zover ik hoorde sterk als een os en met een heel goede conditie. Als het niet nodig is die dingen aan te passen kan je al beter aan het werk gaan met zijn concentratie, daar schijnt hij nogal problemen mee te hebben.

Typische Wenger aankoop, zoals Sagna en Dudu, niemand kent ze echt maar opeens worden ze snel klasse. Vermaelen kan dat ook, ik bedoel, wie kende Nemanja Vidic voor hij naar Man U ging? Ongetwijfeld waren er toen in Rusland ook mensen die niet dachten dat hij het niveau aankon. Er zijn wel meer paralellen met Vidic maar dat is even terzijde.

Ik ben heel erg blij met de aankoop, net als die van Arshavin bewijst Wenger (met Gazidis) over daadkracht te beschikken en dat ze graag geld willen uitgeven. Dat hebben we nodig. Ik heb nu het volle vertrouwen dat we op alle plekken die het nodig hebben versterkingen gaan halen, van vergelijkbare klasse. Thomas, welkom! Ik hoop dat je slaagt! (ik ben gistern ook geslaagd, vwo)

19 juni 2009 om 18:32

Martstolze,

Allereerst gefeliciteerd met het feit dat je geslaagd bent. Moet een goed gevoel geven.

Hopelijk verpest het de euforie niet, maar aan een speler als Vermaelen heeft Arsenal weinig vrees ik. Het is een verdediger die als positieve kenmerken heeft dat hij fysiek redelijk tot goed is, hij beschikt over een behoorlijke kopkracht, ook aanvallend, en daarnaast is hij nog redelijk jong en zit er hopelijk nog wat rek in zijn prestaties, al kun je hem gezien zijn leeftijd geen talent meer noemen.

Zijn minder goede kanten zijn in mijn ogen echter talrijker. Hoewel hij een goede fysiek heeft, zet hij die op een minder goede manier in. Hij heeft de neiging om spijkerhard, en vaak op onnodige plaatsen, het duel in te gaan. Nu heb je in de Nederlandse competitie bij Ajax (en ook andere grote ploegen trouwens) nog wel eens het voordeel dat je net dat overtredinkje extra kan maken voordat er een kaart wordt getrokken, maar ik zie hem in vrijwel elke wedstrijd tenminste een (en soms meer) overtredingen maken die in mijn ogen goed zijn voor geel, maar regelmatig komt hij er mee weg. Pakt dus te veel kaarten.

Daarnaast is hij positioneel niet geweldig. Een tegenstander kort dekken is niet zijn kernkwaliteit, en daar gaat het toch om. Afgelopen seizoen is de verdediging van Ajax met enige regelmaat een schiettent geweest, en Vermaelen ging alle keren opzichtig mee in de malaise, als hij die al niet deels veroorzaakte met zijn matige verdedigende werk.

Als Belgisch international vergaat het hem niet veel beter af. Hoewel de Belgen de kwalificatiereeks aardig begonnen, is de laatste wedstrijden het verval er flink ingekomen, met als dieptepunt de twee nederlagen tegen directe concurrent Bosnie. Tegen Bosnie had Vermaelen totaal geen grip op Edin Dzeko (stond nog op de wensenlijst van Arsenal trouwens), en Belgie ging dan ook behoorlijk onderuit tegen deze toch niet geweldige tegenstander.

Tot slot heeft hij last van het bekende "frank de Boer" foutje in de grote wedstrijden, hetgeen Ajax in het verleden als eens duur kwam te staan (onder andere geblunder tegen Kopenhagen wat de ploeg Champions League kostte). Al kun je van dat laatste zeggen dat hij toen nog een stuk jonger was, maar ik vind dat hij niet geweldig is gegroeid sindsdien. Het is een redelijk tot goede verdediger naar Eredivisiemaatstaven gemeten, maar voor de top komt hij in mijn ogen veel tekort.

Ik denk dan ook niet dat ik hem veel zal zien spelen bij Arsenal. Ik zal dit seizoen met enige regelmaat op de tribune zitten, zoals ook afgelopen seizoen, en ik denk dat Arsenal momenteel betere alternatieven heeft centraal achterin.

En tot slot, eerdere bedragen van 13 miljoen zouden helemaal belachelijk zijn geweest, maar ook de minimale 10 miljoen die Arsenal uitgeeft vind ik veel te veel. Er zijn voor dat geld echt betere verdedigers te koop, dus vooralsnog is deze transfer vanuit Arsenal optiek mij een raadsel.

19 juni 2009 om 18:50

wow... dat is nogal gedetailleerd
Ik ken hem dus niet goed, en hoewel ik euforisch ben omdat Wenger wel daadkracht toont, weet ik het ook niet zeker over de speler. Maar wat zeiden ze over Henry toen hij naar Arsenal ging? Te lui, weinig techniek, kan niet afmaken, vooral snelheid. Resultaat kennen we.
Pires: sloom, lui, arrogant, wil niet rennen. Resultaat kennen we.
Sagna; geen positioneel inzicht, te kort, niet snel genoeg, kan niet passen. Resultaat bekend.
Campbell; lui, sloom, kan niet passen, teveel ego, slecht voor de teamgeest. Resultaat bekend.
Arshavin: slechte conditie, lui, ego, eendagsvlieg, afmaken twijfelachtig, te duur, slaagt niet in Engeland, te oud. Resultaat bekend. Etcetera.

Ik vind jouw reactie fantastisch want het geeft heel duidelijk weer wat jij (de kenner) vind, maar ik weet dat er in het verleden critici vaak naast zaten. Als ik mijn verhalen (van bronnen) uit Engeland goed begrepen heb, dan was Wenger echt lyrisch. Dat betekend dat Wenger wat heeft gezien. Als Wenger iets herkent in een speler, dan kan je er meestal op rekenen dat hij het goed ziet. Vermaelen was aanvoerder, dat is goed. Hij is linkspoot, dat zocht Wenger. Kort dekken doet Arsenal niet zo veel... Hij is fysiek sterk. Hoe hij dat gebruikt kan Arsenal veranderen aan hem. Dan is hij een stuk beter Positie spel idem dito. Ook zijn concentratie kan sterk verbeteren, bij Arsenal. Heb jij bovendien gedacht aan het verschil tussen Nederland en Engeland? Filip, een Spurs fan van dit forum, vertelde vertelde erg succint over hoe Vermaelen heel goed is met de rug naar zijn eigen goal, dat teams tegen hem counteren. Dat gebeurt veel tegen Arsenal. Een Hangeland is een leuke speler, maar te sloom en speelt te nauw. Dit is niet de enige aankoop die Wenger gaat doen qua verdedigers (kan ik je garanderen) maar ik vind het een goede, deze. Ik vertrouw op Wenger, maar ook op Vermaelen.

waar ik aan toe wil voegen dat het bedrag groot is. Sterker nog, een Pr voor Arsenal als het aankomt op verdedigers. Maar, daar is maar 1 simpele reden voor; Wenger ziet iets. Anders had hij ge-lowballt want dan had hij meerdere opties achter de hand. Blijkbaar wil hij hem heel, heel erg graag. Dat zegt heel veel.

19 juni 2009 om 19:07

Johan 78 is waarschijnlijk geen regelmatig bezoeker van wedstrijden waar Vermealen in meespeelt want veel van de punten zijn onjuist of maar gedeeltelijk. Hij gaat er inderdaad soms te hard in en is dit seizoen ook gezien zijn aantal overtredingen goed weggekomen met dit aantal kaarten. Daarintegen zie ik in vermealen juist wel een heele goede mandekker komt oranisatorisch nog iets te kort maar wedstrijden waarin hij puur als mandekker speelde waren zijn beste wedstrijden.

Ook heeft hij in het verleden wat persoonlijke foutjesgemaakt maar dit seizoen juist een stuk minder. Wat betreft de eigen goal van kopenhagen kon hij helemaal niets aan doen dat gebeurt iedere verdediger in zijn carriere

over de wedstrijden met belgie kan en wil ik niet oordelen.
Maar gezien de bedragen die voor verdedigers wordt uitgegeven vind ik dit voor iedereen een goede deal. Ik vond hem vorig jar al beter dan (verdedigend) dan Heitinga en die is toch ook weer opgekrabbeld in spanje en kostte ook 10 miljoen

19 juni 2009 om 19:28

Ajaxlimburg,

Bezoeker niet nee, de laatste keer dat ik Vermaelen in het stadion in actie heb gezien is een jaartje of twee geleden, in de Arena. Maar op Tv zie ik hem toch meer dan regelmatig in actie, zowel bij Ajax als in het Belgische elftal.

Wel opvallend dat je in een eerste zin veel van mijn punten onjuist noemt, om vervolgens schoorvoetend toe te geven dat ik het wat betreft het merendeel van die punten toch wel bij het juiste eind had.

En wat het mandekken betreft, een hele goede mandekker krijgt achterin bij Ajax geen ongekend hoog aantal (en zelfs de club onwaardig) aantal doelpunten tegen, iets dat hij bij het Belgische elftal herhaalde.

Goede wedstrijden spelen tegen spitsen van De Graafschap, Heracles en - met alle respect - vergelijkbare ploegen is allemaal leuk, maar waar was hij in de belangrijke wedstrijden, en de wedstrijden die dik verloren gingen?

19 juni 2009 om 19:30

Martstolze,

Mwah...de kenner is een tikkeltje overdreven, maar ik denk wel dat ik voldoende van Vermaelen heb gezien om over hem te kunnen oordelen. En daarnaast weet ik ook voldoende van de kwaliteiten van Arsenal (of althans datgene wat ze moeten nastreven) om te weten dat hij vooralsnog geen toegevoegde waarde is. Maar wie weet krijgt Wenger ook hier het gelijk aan zijn zijde en staat er over twee jaar een internationale topverdediger. Maar zoals gezegd, ik heb mijn twijfels.

19 juni 2009 om 19:48

op beeldscherm zie je niet alles wat vermaelen doet. wenger die heeft gewoon een scout naar vermaelen gestuurd die hem alleen maar volgt en niets anders doet. die scout is zo'n beetje 40x langst geweest(heb ik ergens gelzene of gehoord.)

19 juni 2009 om 19:55

Hij hielt zich meer dan prima staande in de uefa cup waar hij toch een aantal spitsen van ''engels'' niveau (zie wedstrijden aston villa/ fiorentina en marseille) tegenover zich kreeg.

En het aantal tegendoelpunten is lang niet geheel aan de ajaxverdediging te wijten.. van basten heeft daar 2 onbegrijpelijke keuzes door steunpilaren te verplaatsen gemaakt door vermeer in doel te zetten en vermealen linksback waar hij inderdaadniet positioneel perfect stond maar dat is ook niet de positie waar ik hem het liefst zie.

Verder staat de verdediging van Arsenal toch ook een aantal meter verder terug op hun toch al niet lang veld. waardoor hij minder ruimte om zich heen heeft en spitsen van de tegenstander makkelijker kunnen worden overgenomen binnen een verdediging.

Zo denk ik dat Az (beetje arsenal speelstijl dit jaar alleen paar tandjes lager) echt niet meerdoelpunten en waarschijnlijk zelfs minder als hij met die speelstijl en medeverdedigers had gestaan.

Ik ben ontzettend benieuwd naar Vermaelen bij Arsenal. Mijn eerste reactie was.. Huh? Maar ik denk dat hij het kan redden. Wenger weet echt wel wat hij doet. En bij Ajax was hij denk ik ook wel klaar. Klaar voor een volgende stap in ieder geval. Twaalf miljoen is een mooie prijs voor Ajax' aanvoerder.

veel geld
hoop dat hij het waar ken maken in London

19 juni 2009 om 22:42

Achja wat wil je, Na die kanonprijzen die Real Madrid er in heeft gegooid gaat iedereen het uiterste er uit halen.

Vermealen heeft het verdiend vind ik! Op vz is iedereen een beetje negatief maar ik volg elke wedstrijd van Ajax en vind hem echt een van de sterkere! Hij vecht er tenminste voor en heeft de mentaliteit wel om te slagen denk ik. Succes!

Heeft Ajax goed gedaan 10 miljoen plus 2 miljoen variabel voor dat geld kan je betere speler ophalen,maar Vermaelen is wel goeie speler maar niet goed genoeg voor Arsenal maar wel goeie back-up voor de bank.als Ajax slim is hebben ze niet 2 miljoen variabel op kampioenschap van Arsenal gezet want dat worden ze niet.

Kwam hij vanaf de b junior naar ajax toe. Wist ik niet eens. Wel opmerkelijk dat je dan niemand over hoort terwijl als zo iets bij Arsenal of een andere club zou gebeuren dan zou je meteen de haters groep horen.

Vermaelen naar ajax mmm,, ik hou nog eventjes mijn mond. Ik weet niet hoe hij het gaat aanpakken. Maar ik wist wel dat hij vroeg of laat naar een topclub zou gaan. Maar die 12 miljoen is niet bepaald veel als je bijvoorbeeld de andere Engelse clubs bekijk die vaak voor de bedragen als 20 a 25 miljoen kopen. Ik denk dat het later een winst wordt voor Arsenal omdat Vermaelen zeker nog veel beter kan worden in de Premier League en zeker bij een club als Arsenal.

Hij is echt lang geen 12 miljoen waard maar Ajax heeft wel weer goed gehandelt, bij transfers haalt Ajax toch altijd wel het onderste uit de kan en daar kan mijn cluppie nog wat van leren.

goede zet van arsenal! hoop dat hij het goed gaat doen

Jammer dat ie gaat, vond hem altijd wel goed! Ben benieuwd wie zijn vervanger gaat worden en of dat een aankoop gaat zijn.

19 juni 2009 om 18:22

dat wordt ook een aankoop maar dat bestuuur is allemaal bezig met aanval...wat we al hebben! oleguer blijft sowieso want we zijn toch al krab in verdediging alleen obradovic en boulahrouz voor het geld van vermaelen

Wenger ziet het meestal toch wel erg goed, 12m lijkt veel maar Vermaelen zou iedereen hier wel eens kunnen verassen. Wenger geeft niet zomaar dit bedrag uit!

matige aankoop....mss kan vermealen over een paar jaar het niveau bij arsenal aan, maar voorlopig nog lang niet!! Arsenal wil meedoen voor de prijzen??/ dat gaat op deze manier niet lukken. v. Persie wees slim en pak je spullen, want dit arsenal gaat de komende jaren niet meedoen om de tite en Cll!

19 juni 2009 om 18:26

Wil je je mening onderbouwen. Waarom zou Arsenal niet meedoen om de prijzen? te jong??? gallas, almunia, toure, fabregas, adebayor, Arshavin, van persie en nog een vm hebben genoeg ervaring. Te weinig klasse? Van Persie, Adebayor, Eduardo, Nasri, Fabregas, Walcott, Arshavin, Rosicky zijn spelers voor maar 5 posities. Te slechte verdediging? Mits hij fit blijft is Toure-gallas een uitstekend koppel. Samen met 2 van de beste backs van de wereld, clichy en sagna. Vermalen is nou een uitstekende vervanger van gallas volgend seizoen. Mits wenger een vm haalt, want dat is noodzakelijk, zou ik niet inzien waarom arsenal geen prijzen wint. Iedereen zeurt met verschillende redenen, maar weet dat niet goed te beargumenteren. Altijd dat gezeik over de afgelopen 4 jaar, die gasten waren zo jong. Elk jaar word het team beter. Volgend jaar is er een grote kans dat we gaan oogsten, en dan word het elk jaar beter.

Voor de Arsenal-haters, waarom zou dit arsenal geen prijzen winnen?

Ot: Veel succes Vermalen, in Wenger we Trust!

19 juni 2009 om 18:43

ik ben geen arsenal hater, ik ben zelfs min of meer arsenal fan, en dat vooral vanwegege v. Persie....afgelopen seizoen ongeveer 50% vd wedstrijden van arsenal live gezien dusss

Maar het is toch simpel, Arsenal heeft veel te weinig kwaliteit tov Chelsea, Manu en Liverpool....je noemt een paar leuke spelers op, maar Ade is geen topspits ala Drogba, Torres....zelfde geldt voor Eduardo......rosicky is nog maar de vraag oftie op zn oude niveau komt en \\\\nasri en Walcott zijn nog veel te wisselvallig om kampioen mee te worden. Fabragas, v.persie en Arshavin zijn idd toppers. Verder zijn Song, Denislson, Almunia, Diaby etc. zijn ook (nog) niet goed genoeg.
We kunnen dus concluderen dat arsenal zoals wel vaker de afgelopen jaren een bijzonder aardig team zal hebben, maar niet goed genoeg om mee te doen om de prijzen, daarvoor zullen er een paar echt versterkingen bij moeten komen en dat zie ik met aankopen als vermaelen zeer somber in

19 juni 2009 om 18:57

arsenal heeft vrijweinig kwaliteit laat me eens zeggen waarom arsenal volgend seizoen kampioen kan worden

1 blesurrevrij iedereen is al bijna fit op clichy na dacht ik.
2 Wenger gaat nog zeker 1 vm halen ik dacht melo want hij is bereid om 18 miljoen te betalen
3 Vermaelen is zo fysieke sterke verdediger 1 van de beste dit seizoen je kan zeggen wat je wilt maar het ligt aan die verdediging van ajax zo slecht was dit seizoen dat het op sommige punten leek dat vermaelen slecht was. Je zult ook merken bij een sterkere verdediging hoe werkelijk vermaelen goed is, en dan rekent men hem af odmat hij met belgie 4 tegendoelpunten om de oren kreeg vind je het logisch de verdediging van belgie is ook alweer niet zo uberhaupt goed met alle respect naar belgie toe. Ik vind gewoon dat wenger dit goe dheeft gedaan wanneer heeft wenger ooit een miskoop gehad ? Wie kende eboue fabregas adebayor van persie is uiteindelijk oko groot geworden viera petit pires ljungberg henry anelka spelers die onder wenger gegroeid zijn in ware toppers. Wenger lijkt met zijn phylosopie altijd de top in spelers uit te halen. Ijk weet zeker dat vermaelen goed begeleid zal worden bij arsenal door gallas en toure. En het voordeel is dat vermaelen al zoveel evaring heeft op zijn leeftijd en dat hij er alleen maar in kan groeien. De scouts van arsenal staan bekend om hun scouting die scouten oko wel eens vekeerd maar de meeste scouting heeft succes opgeleverd en prijzen ik hoop nu wel dat wenger een vm haalt zodat arsenal kan strijden om de prijzen next season. Ps vermaelen heeft wel een voordeel dat dit seizoen de africa cup is is hij vast vezekerd van een basisplek tenzij hij niet gebleseerd is.

19 juni 2009 om 19:08

ja leuk verhaaltje clintje, en arsenal kan idd een leuk team hebben wanneer iedereen fit is, maar ze kunnen gewoon niet op tegen Liverpool, Manu en Chelsea. En niet iedereen blijft blessurevrij in een seizoen. Je moet er toch niet aan denken dat Arsenal een keer tegen Manu/chelsea gaat aantreden met een duo Djourou-vermaelen...daar weten Rooney en vpersie (gaat naar manu ) en Drogba ~anelka dan wel raad mee

19 juni 2009 om 19:31

haha als jij denkt dat van persie naar man u gaat droom maar lekker veder ze kunne niet tegen liverpool p[ die 4-4 en 1-1 zeggen wel anders chelsea werd van de maar dat was een lesje effenciviteit en tja een fout kost de cl finale allemaal niks aan te doen. Dat je zegt dta liverpool beter vindt snap ik helemaal niet die strijden nu pas om de titwel mee arsenal heeft vaker langer om de titel meegstreden. Is goed je gaat zien hoe vermaelen gaat presteren iedereen zei dit ook over henry enz in wenger we trust.

19 juni 2009 om 19:44

haha ik neem aan dat je die 4-4 zelf ook hebt gezien, prachtige wedstrijd, maar Liverpool was op all+e fronten beter en arsenal werd die wedstrijd gewoon weggetikt. Het was echt een wonder dat het 4-4 werd, want 5-1 was meer op zn plaats. En de Cl halve finale....ik hoopte echt heel erg dat arsenal ging winnen, maar ik heb geen 1 seconde het gevoel gehad dat het er in zou zitten, zowel de 1e als de 2e wedstrijd was manu 2 klassen beter. Volgend jaar is Liverpool titalkandidaat nr. 1 voor mij. Hebben overal veel kwaliteit lopen en perfect mix van jong/oud/kracht/techniek/ervaring etc. moet alleen nog een extra spits bij, maar dat zal wel goed komen.
En zoals ik al zei kan het best zijn dat vermaelen het goed gaat doen bij arsenal, maar niet komend seizoen. Het zal weer een paar jaar duren, zo gaat dat nou eenmaal bij arsenal

19 juni 2009 om 20:37

Oke, nou klopt het echt niet meer.

Je hebt het over Liverpool als titelkandidiaat. Dan wil ik een wedje leggen, gewoon voor de eer, dat ze geen kampioen worden. Natuurlijk is mentaliteit heel belangrijk, maar op basis van kwaliteit is arsenal met een vm beter. Ik zal nu even alles vegelijken, met een 442 opstelling, omdat jij vind dat liverpool een spits moet kopen. Ik ga er van uit dat Mascherano naar Barca vertrekt

Keeper: Reina
Linksback: Clichy
Centraal: Carragher/toure
Centraal: Gallas
Rechtsback: Sagna
Verdedigende middenvelder: Xabi alonso
Rechtsmid: Arshavin
Linksmid: Rosicky(indien hij terugkeert op oude niveau, anders is Nasri beter dan Riera)
Centraal: Gerrard(ik moet objectief kijken)
Spits: Torres
Spits: Van persie

Als je zo kijkt zijn de flanken van Arsenal beter. In de breedte is Arsenal ook sterk genoeg. Ik zie Arsenal eerder kampioen worden dan Liverpool. Liverpool kan op mentaliteit wel de cl winnen, maar voor 38 wedstrijden hebben ze te weinig kwaliteit. Voorin kunnen Torres en Gerrard alleen echt een wedstrijd beslissen. Technisch komen Riera en Kuyt tekort. Arsenal is fysiek minder, maar daar kan een vm weer een beetje verandering in brengen. Geloof mij, ik durf te wedden dat Arsenal boven Liverpool eindigd om de eer, ik hou je eraan

Gefeliciteerd Ajax met de verkoop van de speler. 12 miljoen is een riant bedrag voor een speler als Vermealen.

Nu kunnen jullie gelijk het geld weer naar Twente overmaken voor Elia

19 juni 2009 om 18:33

Daar vrees ik erg voor inderdaad. Elia is een goede speler maar Ajax heeft hem niet nodig, ze kunnen beter voor dit geld verdedigende krachten zoals Boulahrouz en Obradovic kopen.

Verder is het een mooie transfer voor Vermaelen. Ik ben zeer benieuwd of hij gaat slagen in Londen.

Jammer dat ie gaat, nu hopen op Boulah

Ik wens hem heel veel succes bij Arsenal, in zijn eerste jaar was ik niet overtuigd van hem, maar nu vind ik hem een van de sterkste verdedigers van Nederland. Vermaelen is in zijn kop zeker sterk genoeg voor Arsenal. Ik hoop dat hij een basisplaats binnen 1 of 2 seizoenen kan veroveren. Ajax vangt veel geld voor Vermaelen, ik hoop dat ze dat nuttig besteden.

Vind dit totaal geen speler voor Arsenal maargoed, ik zie volgend seizoen wel hoe hij het doet..

Volgens mij gaat dit wel goed komen. Als Wenger zoveel geld uitgeeft moet hij toch wel zeker zijn. Sagna, Flamini, Eduardo,.. ook niet de grootste namen, en het is toch goed gekomen. Of neem nu Emmanuel Eboué, die heeft de stap van Beveren naar Arsenal gemaakt, en speelde een jaar later de Cl-finale.
Trouwens wat een dwaas idee van Gba, die samenwerking met Ajax. Ze zijn een pak geld misgelopen door Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, De Mul en Van Damme weg te 'schenken'..

Je moet bij een aankoop nooit denken wat hij nu kan, maar wat hij later zou kunnen gaan doen. Zeker in een ploeg waarin jongens worden grootgebracht, zoals Arsenal.

Ik denk dat Vermaelen past bij Arsenal, maar dat we hem (overigens, net als eens Robin van Persie) een jaartje of twee moeten geven om hem te laten groeien naar een niveau dat past bij een volwaardige kracht van Arsenal.

Dus ik ben het eens met de mensen die zeggen dat hij nu ietwat tekort komt, maar diezelfde mensen doen er verstandig aan, anders naar een transfer te kijken. Soms koop je ook iemand die op termijn pas in je plannen gaat voorkomen. Arsenal heeft een goede reputatie als het gaat om 'lange termijn beleid' en uit dat oogpunt bezien vind ik de aankoop van Vermaelen juist een hele verstandige.

Tja in mijn ogen de beste verdediger van ajax, al vind ik 12 milj een absurd bedrag. Maar goed, als thomas het goed doet daar hoor je er niemand meer over. veel suc6 daar in elk geval. En ajax, besteed dat geld nuttig

Aan de ene kant denk ik dat hij de top nog niet aankan. Miss eerst een jaar wennen daar door op de bank of verhuur of iets dergelijks. Maar wel tactisch goede aankoop kan zowel centraal als op links uit de voeten.

misschien zoals veel gezegd wordt een te hoog bedrag, maar bij arsenal kan hij makkelijk doorgroeien tot een ijzersterke verdediger waardoor hij dat bedrag in de toekomst zeker waard zou kunnen zijn.

wat ik niet snap en lees het ook bijna niet in de reacties
maar het probleem van ajax lag in de verdediging
en wat verkopen ze een verdediger
en iedereen zegt dat ze er aanvallers voor terug moeten halen
sorry maar ik vind dat ze eerst een aantal stam/heitinga types moeten kopen
of opleiden (weet zo niet of er wat in de jeugd aan komt)
voor dat je aanvallend door gaat kopen

19 juni 2009 om 18:56

Noem jij maar eens een Stam of Heitinga type die er zo rondloopt! Ik weet er geen (behalve Boulah en die heeft al meerdere jaren niet meer regelmatig gespeeld). Voor 12 miljoen kun je Vermaelen natuurlijk ook niet in Amsterdam houden.

Bedankt voor alles Thomas, we hadden je graag langer in Amsterdam gehad maar je verdiend deze transfer!

Als Wenger denkt dat het een goede verdediger is en heb ik daar vertrouwen in , want ik vind Wenger dé beste coach van de wereld. Dus dit met Vermaelen komt wel goed.

Belachelijk! Blijkbaar werkt Ajax grote naam erg mee bij Europese topclubs, want ze krijgen vaak veel meer geld dan andere clubs. 12 miljoen voor Vermaelen is schandalig veel. Zo'n bedrag moet Real voor Raul Albiol betalen en dat is pas een echt goede verdediging. Vermaelen is een prima verdediger voor de Eredivisie, niet meer, niet minder. Hij is denk ik 3-4 miljoen waard. Met dit geld wat Ajax krijgt, kunnen ze wel gelijk een opvolger linksback halen en nog een centrale middenvelder, want die heeft Ajax nodig.

Blijkbaar ziet Wenger iets in hem dat er bij ajax nooit is uitgekomen. Ongelooflijk dat zo'n gemankeerde verdediger zoveel geld kan opbrengen. Ik heb hem toch veel zien spelen, maar nooit een bijdrage zien leveren die beslissend is. Handelingssnelheid, taktisch inzicht, mentale hardheid zijn allemaal zaken die bij Vermaelen onderontwikkeld zijn. ajax mag z'n handen dichtknijpen.

Balen dit, had graag gezien dat Ajax de verdediging versterkt i.p.v. verzwakt; Vermaelen was toch een van de beste verdedigers in de selectie. Kan ook niet zeggen dat ik 12 miljoen (waarvan 2 miljoen variabel, er is dus best kans dat het bij 10 of 11 miljoen blijft!) nou zo veel vind, aangezien Ajax hem niet kwijt hoeft/wil. Weet ook niet of het nou wel echt zo'n versterking is voor Arsenal, maar dat is natuurlijk afwachten. Er is kans dat het vooral bij bankzitten blijft, maar ik zie hem eigenlijk wel slagen daar.
Het is Vermaelen natuurlijk gegund en wat dat betreft is het goed dat hem die kans gegund wordt door Ajax, maar ik had liever gezien dat het bestuur zijn poot stijf zou houden en hem nog 1 of 2 jaar had laten blijven.

Wake up call voor van Persie !!

Met deze transfer laten de Gunners eens te meer blijken geen enkele ambitie te hebben.

zeer matige verdediger die absoluut te kort komt voor de Premier league.

Trek je conclusies en verlaat deze aflopende zaak.

19 juni 2009 om 18:55

Jij vindt het aantrekken van een veelbelovende jonge verdediger voor 10 miljoen getuigen van een gebrek van ambitie? Ik vind het juist getuigen van ambitie, aangezien Wenger ook heeft gezegd achter een of twee ervaren krachten aan te zitten.

Het grootste punt bij Arsenal is daarnaast ook de blessures, als ze die wat zouden kunnen beperken (misschien verandering van de trainingsarbeid of iets dergelijks), hebben ze in mijn optiek een topelftal.

Als Ajacied vind ik het jammer dat hij vertrekt, ook voor dit mooie bedrag. Thomas was vorig seizoen verreweg de meest constante spelers en werd niets voor niets de aanvoerder op het einde van het seizoen. Het is weer het gebruikelijke verhaal: zodra een speler het echt goed doet, raak je hem als Ajax (en veel andere Nederlandse clubs) al weer kwijt. Begrijpelijk, maar wel erg jammer.

Of het voor Arsenal een aanwinst is weet ik niet. Hij is, net als Heitinga voor hem, geneigd wat domme overtredingen te maken (alhoewel hier in Engeland misschien minder snel voor gefloten wordt) en zijn concentratie is niet altijd 100%. Ik vond hem bij ajax dan ook op zijn sterkst op de linksback-positie, maar hij zal bij arsenal toch echt centraal komen te spelen. Positieve punten zijn dat hij een echte allround verdediger is, een degelijke kopper, positioneel steeds sterker, snel genoeg en opbouwend ook een dikke voldoende. Ik wens Thomas in ieder geval veel succes bij een prachtige nieuwe club voor hem.

Matige verdediger voor de absolute top. De stap is veels te groot om naar Arsenal te gaan die beland van zelf wel op de tribune. Gallas, Toure, Sivester Zijn drie klasse beter. Verder is Vermalen nooit 12 miljoen waard. Dat is toch geen marktvorm bedrag.

Veel ervaring in de Champions Leaque? Bij wie dan? Rkc in de Brabantse Champions Leauque? Ik vind het heel veel geld voor een minimale voetballer. Leuk voor Ajax, maar komt mijns inziens veel te kort voor de absolute top! Maar ja, waarschijnlijk kan Arsenal zich ook niet meer meten met de absolute top, en daardoor kom je vanzelfsprekend uit bij de spelers die daar net of wat verder onder zitten!

zuur die 2 miljoen variable want hoe kan ajax die variable krijgen
samen met huntelaar 9 miljoen variable wat ajax kan krijgen maar je hebt er niks aan als ze niet prestere:s

10 Miljoen wordt het dus denk ik, want 2 miljoen variabel zal wel zijn dat hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Dat zie ik hem niet doen. Maar ik wens Vermaelen veel succes!

Wat een irritant bedrag 12 miljoen. Onbegrijpelijk dat Arsenal zoveel geld uittrekt voor zo'n matige verdiger. Hij mag de veters van Gallas en Toure niet eens strikken. Vermalen is veels te licht voor de de Prem League.

Hoop dat ze het nu eindelijk begrijpen waarom Fctwente geen zaken meer doet met Psv en Ajax.
1. Concurentie niet versterken.
2. In Nederland betalen clubs de jackpot niet voor je beste spelers en in het buitenland nog altijd wel. 12 miljoen voor Vermalen is niet marktvorm maar het gebeurt wel.

Waarom zit iedereen over boulharouz te praten z'n geweldige verdediger is het niet hij heeft al jaren niet meer constant gespeeld, een paar inval beurtjes moest hij het mee doen en dat moet dan de verlosser van Ajax worden.....

besteed die 12 miljoen dan goed en haal een goede verdediger en niet 5 miljoen opmaken aan wat je aan wielaert of oleguer al hebt.

Erg goed gedaan van Ajax. Ik denk niet dat hij dit geld waard is. In de Nederlandse competitie wel goed, maar ik denk niet goed genoeg voor de Premier League.
Tis hem wel gegund.

Goed nieuws, voor drogba, rooney, torres, berbatov en kuyt.

hopelijk kom Obradovic naar ajax hij is vind ik beter als vermalen

Ik zou zeggen ga met dit geld ook verstandig om. Met name een verdediger erbij kan geen kwaad maar dan niet van het kaliber Wielaert. Ik heb niks op hem tegen maar hij draagt niet bij aan het team wat ik van hem had verwacht. Persoonlijk ben ik een groot fan van Goran Popov, het is dan wel weer Hvn maar dat zou een uitstekende speler zijn voor Ajax. Dat Vermaelen nu naar Ajax is vertrokken is voor Arsenal een prima zaak. Een goede verdediger die op verschillende posities in die linie kan spelen. Zal door Arsenal wel gehaald worden voor centraal vermoed ik. Vermaelen heeft al wat ervaring en is nog jong dus zeker 2 belangrijke factoren voor Arsene Wenger.

Naast een verdediger is er natuurlijk nog een hele voorname positie bij Ajax die zeker belangrijk is. De centraal-voor! Tuurlijk Marcus Berg zou niet misstaan maar ik denk dat hij 'de stap' Ajax overslaat en meteen naar het buitenland vertrekt. Krkiç huren is een leuk idee maar persoonlijk denk ik dat Ajax zelf weer voor een goedkoop prijsje ergens een talent moet wegplukken en zelf opleiden. Het is moeilijk maar mogelijk.

Een verdediger, een spits, wat nog meer. Elia? Misschien maar ik denk persoonlijk dat ze bij Ajax eerst nog even flink Sulejmani moeten gaan vertroetelen. Die jongen moet weer het vertrouwen krijgen. Zoals iedereen al zegt, een arm om z'n nek of een schouderklopje. Hij mist vertrouwen. Jol is daar zeker de juiste man voor en als je Sulejmani weer op niveau weet te krijgen heb je zeker een zo goede speler als Elia. Maar dat moet nog wel even gepiept worden.

Nou na dat even gezegt te hebben blijft er op de keeperspositie nog maar linie over. Het middenveld. In het begin van het seizoen, met name bij het Amsterdam Tournament, was ik een groot fan van Enoh. Hij is een beetje weggezakt maar als je hem goed gebruikt moet er zeker wat van te maken zijn. Met Vertonghen(verdedigende middenvelder), Aisatti(spelmaker, aanvallende middenvelder), Gabri(centraal), Sarpong(aanvallend) etc. heb je prima spelers maar een echt centrale middenvelder die het team bij mekaar houdt hebben ze niet echt in huis. Wie ze voor die positie nu precies moeten halen is voor mij een beetje een raadsel maar misschien heeft iemand een suggestie.

Bij Ajax laten ze hun spelers teminste gaan om beter te worden.
Bij Twente gaat het aleen om het geld wat ze willen maar niet om de speler zelf.

Arsenal bied 12 miljoen Ajax zegt meteen ja is goed, Wij zeuren dan niet met een 4 miljoen hogerop. zoals: wij willen 16 miljoen anders krijgen jullie hem niet.

Ajax bied deze jongens een mooie kans om verder te gaan en om zich te ontwikkelen, Twente niet. Die moet weer moeilijk doen over geld en Elia had tog duidelijk aangegeven dat hij wilde vertekken en dat Twente mee zou werken. Nou je ziet de afspraken van Munsterman ''niet Dus'' Elia wilt geneens meer op de trainingen komen van Twente.


Gelefeliciteerd Vermaelen, je verdient het!

Ik gun het hem van harte!! Hij heeft het verdiend vind ik. Ik moet wel zeggen als belg vind het geweldig om weer een belg in de premier league te zien, maar als ajacied vind het jammer omdat het toch weer een goede speler is die Ajax verlaat. Nu kijken voor zijn truitje Succes Thomas

Vermaelen wordt een topper bij Arsenal. Net als Adebayor die er bij Monaco wel Heel wening inschoot en, Sagna die niemand kende en ga zo maar verder.

Dus hou aub op met die kansloze reacties en wacht het volgende seizoen maar af. Als er een club die goed potenties kan inschatten is het Arsenal wel.

ik vind dat ajax eigenlijk al een veerlbelovende speler voor in de toekomst en zijn naam luidt : Alderweireld. hij is miss nog wat jong maar hij is langer dan en beter in de kopduels en hij heeft al een geweldige lange bal beter dan die van vermaelen!!!
hij kan alleen niet overal in de verdediging voetballe!

Wenger zegt "hij is een betrouwbare kracht met goede ervaring in de Champions League en in het Uefa Cup-toernooi"

Maar Vermaelen heeft nog nooit in de Champions League gespeelt, dat zegt weer lekker veel over Wenger.

Vermaelen is een slechte richting middelmatige voetballer in mijn ogen, Arsenal zakt met zulke voetbalertjes steeds verder weg uit de top van Engeland, als ze met dit beleid doorgaan, spelen ze over 7a8 jaar een niveau lager, maar geen 1 voetbal liefhebber die daarom treurt denk ik.

19 juni 2009 om 19:33

Echt wel! voorrondes

19 juni 2009 om 19:46

Hij heeft inderdaad 2x voorronde C L gespeelt, maar voorronde is nog steeds geen C L en al was het wel C L dan kan je niet spreken over een speler met een goede ervaring in de C L.
Ik denk dat je het daar dan wel mee eens ben, moet ik echt alles gaan uitleggen, of zal ik het de volgende keer ook helemaal gaan
s p e l l e n ?

19 juni 2009 om 20:13

Hij heeft zeker wel Cl gespeeld beste mannen, remember Internazionale achtstefinales en hij heeft volgens mij ook nog minuten meegepakt in het jaar dat Ajax door Ac Milan in de kwartfinales is uitgeschakeld, maar dat kan ik fout hebben.

19 juni 2009 om 22:59

En ook nog in het seizoen 2005/2006, waarbij de 1/8 finales gehaald is tegen inter, was vermaelen er ook bij.

roankramer* dat leert hij nog wel let maar op, word een prima speler later.

Mooie transfer, en ik zeg dat die het geld wel waard is,, vermaelen is 1 van de weinige spelers in mijn ogen die een goed jaar heeft gedraait bij ajax.. 12 miljoen jaa veel geld, te veel. maar vermaelen is geen middelmatigge verdediger. ook geen top. maar wel goed.. arsenal koopt niet zomaar iemand....

12 miljoen vind ik een hoop geld voor een redelijke verdediger als Vermaelen.
Ok hoop dat Ajax voor een paar miljoen kan slijten aan Fiorentina of andere club (galatasaray, Genoa).

Ajax heeft behoefte aan een echte rechtback. Wie is nou de rechtback van Ajax?
Verthongen is meer linkercentrumverdediger of verd. middenvelder.
In nood zou hij pas op rechtsback moeten spelen.
Urby heeft laten zien dat hij op hoger niveau absoluut geen lincksback is, tuurlijk tegen vvv uit kun je hem daar wel neerzetten. Ben benieuwd Jol!

stekelenburg
V/D Wiel
Wielaert
Vertonghen
AANKOOP
Enoh
Gabri
Urby
Aisatie
Suarez
Sulejmani
19 juni 2009 om 19:39

Je bedoelt linksback toch?

Anders hebben we vd wiel, silva, de roemeen, en evt oleguer

19 juni 2009 om 19:52

Spelers van bv Turkije zijn niet te halen voor Nederlandse clubs.
Los van het feit dat een sportief een grote stap terug is, is het financieel ook een stap terug.

Spelers die in Italie niet aan de bak komen, kunnen heel misschien wel voor Ajax kiezen, maar moet je er blij mee zijn dat een speler van Genoa of Fiorentina die 3e of 4e keus is bij zijn club naar Ajax komt, sportief gezien moet Ajax meer willen, anders draaien ze nog een aantal teleurstellende seizoenen denk ik.

Gefeleciteerd Vermaelen !

Hij was in mijn ogen 1 van de betere verdedigers van de Eredivisie .ik zag hem wel graag weggaan , maar Arsenal had ik nooit gedacht voor hem .hij is de eerste Belg die een stap zet naar een topclub.nu nog Dembele,hazard,... . Ik hoop dat Vermaelen de mensen hier zal verbazen , want als het een Nederlander was , dan was het verdient natuurlijk.en Wenger haalde Sagna, Adebayor enzo , die kende je toch ook niet ?

4-4-2 spelen met Ajax? Je gaat niet alleen tegen de Ajax-cultuur in, maar het is ook nog geen Ajax-opstelling (niet aanvallend genoeg ). Nee, geef mij maar 4-3-3. Op naar de 100 goals per seizoen; dat mag ook wel weer eens gebeuren!

On-topic:

Ik hoop dat Vermaelen het maakt bij Arsenal. Ik betwijfel wel of het wel een echte Arsenal speler is. Houdt hij zich staande tegen de beste spitsen van de Premier L. ? Ik heb geen idee...
En al weer een stomme aankoop van Wenger. Vermaelen is natuurlijk een goede speler, maar het is een speler die ze op dit moment niet bij Arsenal nodig hebben. Ze hebben minimaal 2 of 3 spelers van een jaar of 28, 29 nodig.

Mooi voor hem, mooi voor Arsenal maar mooi voor Ajax? Nee dit is al de zoveelste belangrijke speler die vertrekt uit Amsterdam, het gat tussen de profclubs de 2de rang clubs wordt als maar groter alleen al de laatste 2 jaren zijn vertrokken : Heitinga, Huntelaar, Sneijder, Maduro, Babel allemaal spelers die heel belangrijk zijn en Ajax verlaten er is niks meer aan te doen Ajax zou niet meer de top halen als ze zo doorgaan dan heb ik het hier wel over de spelers maar de story van de trainers is ook drama. wanbeleid schakel cruyff maar in tijd voor een renovatie als je het mij vraagt.

@robinho, inderdaad, is een ongelooflijk goede verdediger die precies past in de Premier League, maar ik vind toch jammer dat ie weggaat, ik verzin niet zo 1,2,3 een even goede verdediger met die stijl als hij, ja, ik weet er 1, maar die voetbalt helaas niet meer, Jaap Stam.

Goed gedaan Arsenal , Zonde van het geld dus. Vind hem een geode verdediger voor de eredivisie maar ik denk dat hij veels te kort gaat komen in de Premier Leageu topclub zoals Arsenal . Nu maar van dat geld Elia halen en een goede centrale verdediger. Ik snap Wenger niet voor dit bedrag kan je een degelijke verdediger van halen.

Ot: Jammer dat hij weggaat. Zeer bruikbare speler kopsterk, bikkelhard, goede passing.

Wat ik niet snap is dat Ajax dan een bod doet op Elia. Onze aanval is toch al goed? Dat bleek dit seizoen ook wel. Misschien heeft Ajax een sterke centrale spits nodig die veel scoort. Maar buitenspelers hebben wij toch genoeg?

De verdediging staat nu niet meer. Dan heb je het duo Wielaert/oleguer met Alderweireld die in het seizoen instroomt. Maar zo wordt je toch geen kampioen? Dan koop je toch een type: Douglas erbij om het achterin dicht te houden? Of zie ik het verkeerd? Graag reacties

Stekelenburg
Vd Wiel
Oleguer
Wielaert
Vertonghen
Gabri
Enoh
Aissati
Suarez
Cvitanich
Sulejmani

Ik snap Arsenal niet echt met deze aankoop, het is een goede eredivisieverdediger maar niet iemand die met de top van de Premier league kan meedraaien. Ik hoop voor deze sympathieke Belg dat ik het fout heb.

19 juni 2009 om 22:23

zo dacht ik ook eerst, maar als je denkt aan bijvoorbeeld ook van persie. Daarvan dachte eerst ook veel mensen dat hij het niet zo halen.

Ik had mijn twijfels aan hem toen hij bij Ajax kwam. Nu is hij een topverdediger bij Ajax en nu heb ik het gevoel dat hij zal slagen met een wereldcoach als Wenger aan het roer.

Hoeveel miljoenen ze er ook voor krijgen.
Het wordt toch weer uitgegegeven aan matige spelers die later op de begroting drukken en niets toevoegen.

Ik houd altijd van deze discussies als het over Arsenal gaat. Zo ging het een half jaar geleden ook toen ze Arshavin wouden halen. Iedereen zij wat moeten ze met die vent. Nu is hij er en speelt hij de sterren van de hemel en zegt iedereen wat weer een geweldige aankoop van Wenger. Zo zou het ook gaan met Vermaelen.

Je moet ook kijken naar de basis van de verdediger. Hiermee bedoel ik: is hij snel, is hij fysiek sterk, heeft hij een goede sliding, is hij kopsterk en misschien nog wel het belangrijkste is de inzet er. Dit is er bij Vermaelen allemaal wel! Hij maakt misschien af en toe is een verkeerde beslissing, verliest even wat concentratie of staat af en toe wat te ver van zijn man. Maar dit zijn problemen die makkelijk te verholpen zijn. Als hij speelt staat hij waarschijnlijk naast een ervaren verdediger zoals Toure of Gallas. Die coachen hem en zorgen dat hij goed bij de les blijft. Na een jaar gaat het allemaal vanzelf en heeft Arsenal een topverdediger binnen.

De transferprijs is misschien een beetje hoog maar alle transfers zijn op dit moment hoog(waarom moet Wenger nou uitgerekend dit jaar een paar grote spelers halen ). Maar voor dat je het weet staat hij daar als een dijk te verdedigen en dan zegt iedereen weer wat weer een slimme zet van Wenger, geweldige speler die Vermaelen. Totdat Wenger weer eens een speler wil gaan halen waarvan aast iedereen hier zegt wat moet Arsenal daarmee, dan heeft Wenger er ineens geen verstand van. We moeten die man eens wat meer bewonderen voor al die spelers die hij vrij goedkoop haalt en uit laat groeien tot grote toppers.

Dit was de eerste transfer nu heeft Wenger ons belooft dat er nog een speler bij gaat komen. Nu ging het gerucht dan Arsenal 18 mil uit wou geven aan Melo. Ik zeg doen! Hij is een goede hard werkende voetballer met een goede techniek. Dat is belangrijk voor Arsenal want iedereen moet mee in het hoge Tempo. Wanneer er 1 speler tussen zou zitten die het tempo niet aan kan loopt meteen de hele aanval in de soep. Melo kan dat wel. Hij is een speler die we nog missen. De verdediging is nu wel goed, we hebben Toure en Gallas voor in de basis, Vermaelen als 1e reserve, Djourou als 2e reserve en voor nood zou je Song nog in de verdediging kunnen zetten en als het echt niet anders kan zou je heel misschien Silvestere ook nog op kunnen trommelen.

Als Melo ook nog zou komen trek ik een biertje open

19 juni 2009 om 21:21

Mooi stukje maar vermaelen lijkt fysiek sterk maar in praktijk valt et nogal tegen Hij maakt foutjes dat ik denk Thomas kom op nou! Verder redelijke verdediger zal ongetwijfeld beter worden bij Arsenal maar ik vond hem niet slecht maar ook zeker geen sterkhouder. Met 23 jaar is dat misschien moeilijk maar als Ajax een Echte echte linksback haalt en (ik blijfty het zeggen) Boulharouz ben je spekkoper!

ow ja en Wenger maakt spelers beter , haalt er het maximale uit maar echt wereld toppers?? Adebayor had een goed seizoen maar is nu ook geen topspits meer V Persie mooie speler maar redt ie het bij Barca , Real, Man u?? ik weet het niet..bij arsenal mag het maar moet het nooit een beetje het verhaal van delaatste jaren leuk om tez ien maar geen resultaat waar het omgaat Cl? of landskampioen...

19 juni 2009 om 21:42

Tja krijgen we die discussie weer. Wenger heeft dit jaar gezegd dat het team te jong is en dat hij een paar echte versterkingen wou halen en geen talenten. Vermaelen is misschien nog een beetje een talent maar met Gallas en Toure heb je een goed duo.

Ik moet toegeven dat spelers die bij Arsenal weggaan vaak hun niveau niet halen. Kijk maar naar Henry, Hleb en Vieira. Ik weet niet hoe het komt maar ik denk dat Wenger ze een hele boel zelfvetrouwen geeft en ze goed weet te motiveren. Ik weet dus ook niet of Van Persie het bij een andere club net zo goed zou doen. Maar daar gaat het ook niet om. Ik ga er van uit dat hij bij Arsenal blijft en dat hij zijn niveau houd en misschien nog wat beter wordt. Op moment is het een wereldtopper en dat hij het bij een andere club misschien niet zo goed zou doen zou mij een worst zijn. Zolang hij bij Arsenal maar presteert.

En wat Adebayor betreft, ik ben ook niet zoon fan van hem. Als ze er 30 mil voor vangen mag hij vertrekken. Maar als hij blijft mag hij van mij op de bank plaats nemen naast Walcott. Ik hoop dat Eduardo volgend jaar fit is. Hij heeft in de paar wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld al laten zien dat hij een geweldige spits is. Daarom hoop ik ook dat hij volgend jaar naast Van Persie in de spits staat.

Arsenal heeft een hele harde werker nodig op het middenveld. Als er iemand veschrikkelijk hard werkt in een team dan wil de rest niet achterblijven en gaan automatisch ook harder werken. Vooral als die gene ook nog een grote mond heeft en de spelers op zijn plek zet. Dan krijg je ook niet meer van die uitspraken: het mag maar moet niet. 1 speler kan voldoende zijn om Arsenal weer aan prijzen te helpen want goede voetballers zijn er genoeg.

Weggehaald voor een prikje, een verdediger die nog beter zal gaan worden bij Arsenal

Vind het een goede verdediger voor Arsenal!
Ik vond hem in het begin bij Ajax altijd tegenvallen, maar de laatste jaren vind ik hem geweldig spelen.
Ik denk dat hij het wel gaat maken en is tenslotte 1 van de beste verdedigers van de Eredivisie in mijn ogen.
Ik vind dat Ajax nu wel moet investeren in het team.
Succes!

Goede deal voor Ajax met de opvolger al in de gelederen in de persoon van Aldeweireld! heeft ook al laten zien Europees het niveau aan te kunnen en is erg solide. Wel jammer dat Aajx zijn huidige aanvoerder nu kwijt is maar hij is niet onmisbaar...

Ajax heeft dit goed gedaan zeg.
Nu is er twaalf miljoen te besteden aan een fatsoenlijke verdediger en spits.
Vooral achterin moet Ajax echt een kerel halen.
Boulahrouz of een Zweedse verdediger zoals Groningen ze heeft.

19 juni 2009 om 22:07

Maar als Ajax, Elia wil kopen en Bojan wil huren. Is er dan nog geld voor een verdediger?

En verdiend voor hem is een goede speler. Ik hoop dat hij het maakt daar bij Arsenal.
Maar waarom zegt iedereen gelijk: ja nu kan je elia kopen. Maar wat heb je aan Elia? Je hebt links al Sulejmani en die gaat het dit jaar echt wel maken bij ajax

Ik ben blij met de verkoop van Vermaelen, als je er dit bedrag voor kan krijgen dan mag je de handen (naar mijn mening dichtknijpen). Waarom laten we Lindgren niet centraal achterin staan? Hij is wel rechtsbenig (ik geef toe) maar is mij zo in de smaak gevallen na de play-off wedstrijd tegen twente vorig jaar....

Off: Linksback Vertonghen..ik ken die Serviãƒâ£ã‚â«r niet dus dat laat ik aan anderen nodig....elia acht ik niet nodig..liever Beerens op rechts want we hebben Urby nog op links.seedorf zou fantastisch maar kans acht ik zeer klein, Bouhla en Bojan ook erg welkom. Spits is iig nodig want met Cvita en Bodul red je geen vol seizoen....

Goeie transfer voor Vermaelen!
Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen!

Ik zal je missen Vermaelen!

Nee, hij gaat het niet redden bij Arsenal. Fysiek wordt hij simpel aan de kant gezet door de Engelse aanvallers, en koppend zou hij ook niet vaak boven de meeste uit torenen. Deze transfer komt nog te vroeg, had beter nog twee jaar kunnen blijven.

Veel mensen zeggen dat Vermalen geen 12 mil waard is en dat hij het niet gaat redden.
Hier ben ik het niet mee eens. Vermalen is een topverdediger die echt niet onderdoet voor Djourou of Song. Tevens is hij jong en zal hij zeker beter worden en zich optrekken aan het niveau van Arsenal.
Over Escude (sevilla) en Grygera (juve) werd ook lacherig gedaan maar die hebben ook bewezen een hoger niveau en competitie aan te kunnen.

Jammer dat hij vertrekt, achterin bij Ajax was het een van de weinigen die nooit opgaf en zelden verzaakte. 12 miljoen is een goed bedrag, hij is nog jong maar heeft toch redelijk wat ervaring. Of hij het zal redden is moeilijk te zeggen, fysiek is hij ondanks zijn lengte redelijk sterk en zijn snelheid is bovengemiddeld als centrumverdediger (als hij voor die positie in aanmerking komt, Clichy lijkt me onomstreden de linksback).
Nou maar hopen dat er een goede vervanger komt, Obradovic hoor ik goede verhalen over maar zelf heb ik hem nooit zien spelen. Ik wacht dus met mijn oordeel. Jammer dat Braafheid niet doorging, maar goed Bayern is nog mooier (het salaris niet te vergeten he).
Qua geld heeft Ajax toch in de loop der jaren een aardig kluisje gevuld, mocht men nog meer versterkingen willen dan zullen ze best wat betalen, ik denk echter niet meer zoveel als vorig jaar want dat was ronduit belachelijk. Boulahrouz word genoemd en een centrumspits, eventueel een buitenspeler.

Vind het maar een overschatte verdediger. Maar goed, Wenger ziet het vaker goed. Zou mij echter niet verbazen als hij blaren gaat kweken op de bank.

Mooie transfer voor vermalean maar ik denk dat hij voor Arsenal tekort komt

ziet wenger in vermaelen de opvolger van gallas?

ik denk dat hij het daar wel gaat maken

Ik lees overal op het internet, dat er interesse was/is? in spelers als Giorgio Chiellini, Cristiã¡n Zapata, Sã©bastien Bassong zijn dat niet veel betere opties dan Thomas Vermealen. Spelers die spelen in de sterkere competities van Europa en meer fysiek hebben dan Vermealen, dat ontbrak voornamelijk bij Arsenal. Ik had liever 1 van die drie zien komen dan Vermealen, maar ja in Wenger we trust! Hopelijk kan hij wel Yaya of Melo halen, een beer op het middenveld kan ook geen kwaad.

Lekker op de bank zitten in Noord-londen.

ik hoop dat hij aan de bak komt
en lees ook dat zijn komst het vertrek van touré in luidt, wat is dat voor grote onzin?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2427
2.Ajax1917
5.Vitesse125
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 16 oktober
De zaakwaarnemers van Malcom hebben bij Internazionale gepolst of de club interesse heeft in de aanvaller. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren