KNVB schenkt Fair Play-prijs aan Telstar

Woensdag, 10 juni 2009 om

Telstar eindigde dit seizoen in het rechterrijtje van de Jupiler Leage, maar de Noord-Hollandse ploeg heeft toch een prijs weten te winnen. De equipe van Edward Metgod werd woensdag uitgeroepen tot de meest sportieve ploeg van Nederland in het seizoen 2008/09. Dat maakte de KNVB bekend.

De eerstedivisionist heeft zich in het afgelopen seizoen van alle 38 clubs uit het betaald voetbal het sportiefst gedragen. De KNVB beoordeelde alle BVO’s op het aantal gele en rode kaarten, het respect ten opzichte van de scheidsrechter en de tegenstander plus het gedrag van de teamofficials.

Aan de prijs zit een bedrag vast van 10.000 euro, dat de club moet besteden aan een sociaal maatschappelijk project. De onderscheiding wordt tijdens een thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen aan Telstar overhandigd. Het is nog niet bekend tegen welke ploeg de Noord-Hollanders het seizoen zullen openen.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door NAC1912)

10.000 euro, ik zou zeggen leg een paar Cruijff courts neer in Velsen en omstreken. Gefeliciteerd met deze sportieve prestatie

10 juni 2009 om 11:49

Denk dat ze beter iets van een jongerendag kunnen organiseren waarbij plezier en vertier centraal staat. Op deze manier kan je potentiële supportertjes gaan binden. Normaliter zullen ze hier namelijk geen geld voor hebben dus nu is de kans. Maar zo'n Cruijff court is ook een idee natuurlijk. Al vraag ik me af of dat met die 10.000 haalbaar is. Zal de gemeente toch de grond moeten schenken en dan nog is het de vraag of je daarmee alle kosten kunt dekken...

10 juni 2009 om 13:06

Er is al een Cruijff court in Ijmuiden.. Ik woon er om de hoek.

10 juni 2009 om 13:36

Een paar Cruijff-courts? Hoeveel denk je dat die dingen kosten? Een beetje kunstrgrasveld van normale afmetingen kost gemiddeld zo'n €400.000. Dan zul je voor €10.000 echt niet meerdere van deze kleintjes neer kunnen leggen, als je er al één van kunt betalen.

Misschien volgend jaar iets minder sportief en daarbij misschien wat meer gele kaarten pakken,maar dan wel in het linkerrijtje eindigen?

10 juni 2009 om 13:34

haha, ja dat is best een strak plan opzich

Jammer dat we niet wat hoger op de Fair Play ranking stonden met Nederland, anders mocht Telstar nu Europa in.
Gefeliciteerd Telstar!

10 juni 2009 om 11:50

Dan had Telstar natuurlijk zogenaamd niet gewonnen.... Denk niet dat de K N V B een club als Telstar, met alle respect natuurlijk, in Europa wil zien acteren....

10 juni 2009 om 11:52

Er zat ook wat sarcasme in mn opmerking. Als Telstar echt Europa in zou gaan zouden we veel Europese plekken gaan verliezen vrees ik.

10 juni 2009 om 11:59

Nee hoor .
Die Fair Play Ranking verschaft het land wat die award wint een Extra El plek . Dus alleen maar meer punten voor Nederland. Dit is een extra plek , waardoor extra punten gehaald kunnen worden. En wie weet kunnen ze ng stunten.

Je hebt in Frankrijk ook een club die 13de staat in de 2de divisie die de beker dit jaar heeft gewonnen . Dat is leuk voor hen en grappig voor ons.

On:
Mooi zo, misschien een extra leuke dag nu bij ons in Velsen .

10 juni 2009 om 13:31

Nogmaals...
Het zou dus wel een probleem voor Nederland op de Europese ranking zijn. De punten van alle clubs samen uit 1 land worden gedeeld door het totaal aantal teams uit hetzelfde land.

Telstar zou natuurlijk iedere wedstrijd verliezen waardoor het totaal aantal punten van Nederland gedeeld zou moeten worden door 7 ipv 6 omdat Telstar zo nodig mee moest doen met het Europese voetbal.

10 juni 2009 om 13:39

De puntentelling komt tot stand door een gemiddelde van het aantal punten van alle ploegen van een land per jaar. de ranglijst wordt opgemaakt uit de laatste 5 jaren.

Ik kan me niet voorstellen dat Telstar daar een goede bijdrage aan zou leveren.

Het is trouwens ook niet gezegd dat een eventueel extra ticket ook automatisch naar de winnaar van de Fair Play-prijs gaat.

10 juni 2009 om 14:14

Het geldt alleen voor clubs uit de hoogste klasse van een land.

10 juni 2009 om 14:38

Er was eerder dit seizoen al door de knvb naar buiten gekomen dat als een jl ploeg de fairplay prijs zou winnen ze niet europa in zouden gaan als nederland een plaats moest afstaan. Het was een wat apart verhaal en het zou geloof ik naar de volgende ploeg uit de eredivisie gaan........

10 juni 2009 om 11:51

Een land krijgt dan een extra Europa League ticket, niet de sportiefste club van dat land. Maar, netjes van Telstar, je koopt er alleen niet zoveel voor, beter een beetje op het scherpst van de snede spelen en hoger eindigen.

10 juni 2009 om 12:00

Volgens mij mag je niet eens een eerste divisie club zo'n ticket schenken. De hoogste eredivisie club op die lijst mag dan europa in.
Voor de rest leuk prijsje voor Telstar maar ik word liever kampioen met heel veel gele kaarten dan dat ik eindig in het rechterrijte met sportief spel.

Zo en wanneer is de huldiging?

Wat een nietszeggende prijs is dat toch zeg...

Ik zou me kapot schamen als Feyenoord ooit die prijs wint.

10 juni 2009 om 12:18

Mooi voor Telstar, hopelijk wordt er goed gebruik van gemaakt.

10 juni 2009 om 12:25

Ik kan me vaak vinden in je reacties Degoey, maar deze opmerking raakt kant noch wal!
Telstar had liever ook drie plaatsen hoger geeindigd en die prijs niet gewonnen, maar dit slaat nergens op natuurlijk, wat je nu zegt!

10 juni 2009 om 13:37

het is natuurlijk wel zo dat naar mijn idee 'de gemiddelde feyenoordsupporter' bij feyenoord verlangt naar strijd, strijd en nog eens strijd.
Zoals ze bij Az mooi voetbal willen zien willen jullie strijd zien, en dat vind ik ook geheel terecht, gezien de historie van de club.
Dus kan ik me ook wel een beetje vinden in de reactie van Degoey

10 juni 2009 om 13:39

Ik denk dat hij bedoelt dat de mentaliteit en het type voetbal waar Feyenoord voor staat, namelijk het vechten en passie, je nou niet dit soort prijzen opleverd.

10 juni 2009 om 13:49

Strijd hoeft niet gepaard te gaan met overtredingen en onsportief gedrag..!

10 juni 2009 om 13:38

@ De Goey,

Dat was in eerste instantie ook mijn reactie toen ik de kop las. Ik ben het denk ik met je eens dat als het voetballend niet lukt er af en toe wel een keer flink gebeukt mag worden en dan pak je kaarten.

Aan de andere kant wordt er ook gekeken naar: het respect ten opzichte van de scheidsrechter en de tegenstander plus het gedrag van de teamofficials. Dat zijn nu net van die dingen die ik wel erg belangrijk vind en waarvan ik vind dat die nog weleens ontbreken bij de profclubs.
Als je ziet hoe er af en toe een grensrechter wordt belaagd als hij gewoon terecht afvlagt voor buitenspel. Of andersom, dat een verdediger staat te slapen en het dan maar extern zoekt bij het aribitrale trio en zich daarop afreageert. In dat geval vind ik het zeker een compliment voor Telstar als je de sportiviteitsprijs binnensleept.

Vraagje nog. Er werden in het verleden toch ook Uefa-cup plaatsen weggegeven aan de meest sportieve landen? Zou dat Nederland zijn, betekent dat dan ook dat Telstar die plek krijgt, of is dat de verliezer van de Po?

10 juni 2009 om 16:23

Voor de extra Eeroleauge tickets komen alleen teams in aanmerking die in de hoogste klasse van een land uitkomen en de extra tickets worden aan de teams gegeven door de Uefa, dus om een voorbeeld te noemen.
Stel Nederland krijgt een extra El ticket, dan is het niet zo dat de Knvb beslist van we geven hem aan Utrecht of Heracles, de Uefa geeft aan jullie mogen Sparta als extra team sturen ofzo.

ik hoop dat het duidelijk is voor je.

Ach, voor een club uit het rechterrijtje van de Jupiler League is dit wel een mooie beloning op een sportief seizoen. Maar ik kan me voorstellen dat clubs die de ambitie hebben om kampioen te worden in de Eredivisie, niet zo vrolijk worden als ze zo'n prijs zouden winnen na een mislukt jaar.

wel leuk voor Telstar, ben benieuwd wat ze met dat geld gaan doen. Ik dacht ook al aan een actie die te maken heeft met het verwerven van supporters, zoals een dag voor kinderen uit Velsen en omgeving.

Netjes van Telstar. Dit is het enige goeie nieuws van de afgelopen weken van mijn club. Nu nog snel wat spelers van Az huren en daarna weer verder kijken naar de toekomst.

Toch mooi voor Telstar, naast de periodetitel de 2e prijs die ze binnen hebben.

Leuk voor de club om tijdens de zomerstop positief in het nieuws te staan. Volgens de gisteren bekend gemaakte planning moet op 25 juli a.s. de nieuwe hoofdtribune helemaal klaar zijn. De grootste zorg blijft om een sterk team voor het komend seizoen samen te stellen. Er komen van 10 man van Az naar Velsen-zuid , waarschijnlijk afkomstig van Jong Az .

10 juni 2009 om 13:58

Een nieuwe hoofdtribune? Dat is goed nieuws voor jou en de andere 3 mensen die er plaatsnemen :-)

Nee hoor flauw. Ik vind het juist wel mooi dat mensen supporter kunnen zijn van een kleinere club.

Goeie zaak voor Telstar en gefeliciteerd

Verder vind ik het trouwens wel heel erg apart dat er tijdens het seizoen zo geheimzinnig over de stand op deze ranking gedaan wordt. De knvb kan hierbij best wel wat transperanter optreden dacht ik....

Nee deze geld moeten ze bewaren en niet uitgeven misschien hebben ze het later nodig voor schuldes.?

Ja wat kan je hierover zeggen.
Je kan blij zijn met een prijs maar meer dan blij moet je er niet mee zijn.
De supporters willen liever strijd zien .
En telstar moet wel even opschieten met wat ze komend seizoen gaan doen .
want wat er nu gebeurt lijkt het net alsof het volgend seizoen gewoon weer hetzelfde weer alleen dan wss zonder de topscorer.

Telstar gefeliciteerd! De Fair-play cup blijft in Noord-holland.
Vorig jaar won Fc Volendam hem namelijk

Ongelofelijke prijs inderdaad ja haha...

Ik zou me ook aardig kapot schamen. Laten we hopen dat mijn club deze prijs nooit pakt, maar daar ben ik niet heel bang voor

Maar ik vraag me toch echt af wat hier verder mee gedaan wordt. Je moet er toch niet aan denken dat je straks een plek voor europa kunt winnen met de fair play prijs...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.SC Cambuur25-1
14.Telstar22-10
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Boy de JongKeeper00
Rody de BoerKeeper00
Donny van IperenVerdediger00
KorpershoekVerdediger00
Toine van HuizenVerdediger00
Rodny Lopes CabralVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren