RKC vervangt De Graafschap in Eredivisie

Woensdag, 3 juni 2009 om

RKC Waalwijk keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Brabanders, die promotie vorig seizoen op een haar na misten, waren in deze editie van de play-offs wel succesvol en versloegen in een derde beslissingsduel De Graafschap. De ploeg van Darije Kalezic degradeerde door een 1-0 nederlaag naar de Jupiler League.

Een negatieve rol in de nederlaag was weggelegd voor Graafschap-verdediger Joost Volmer. De aanvoerder van De Superboeren dacht de bal na een half uur spelen eenvoudig te kunnen controleren, maar hield geen rekening met de aanstormende Benjamin de Ceulaer. De Belg pikte de bal af, omspeelde doelman Erik Heijblok en schoof de openingstreffer binnen. Omdat De Graafschap in het restant niet tegen wist te scoren, degradeerde de ploeg naar de Jupiler League.

Helemaal onterecht was de nederlaag niet. De Graafschap, met Ben Sahar op de bank, verloor de slag op het middenveld en kwam eigenlijk nooit goed in de wedstrijd. De ploeg van Kalezic kreeg in het eerste bedrijf weliswaar kansjes, maar het was RKC dat het meest gevaarlijk voor de dag kwam. Vlak voor rust had Fred Benson de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar Charlison Benschop hielp een grote kans om zeep.

In de tweede helft deed De Graafschap er van alles aan om beter in het duel te komen, maar de bezoekers misten simpelweg de kwaliteit om het RKC echt lastig te maken. Daardoor kwam er een einde aan een periode van twee jaar in de Eredivisie; exact de tijd dat RKC ontbrak op het hoogste niveau. De club verbleef negentien jaar op het hoogste niveau, maar moest in 2007 een stap terugzetten worden doordat in de play-offs verloren werd van VVV-Venlo. Volgend jaar is RKC weer terug bij de elite.Gerelateerd

172 reacties (laatste reactie door wouter80)

arme super boeren........we gaan jullie missen in de eredivisie!

3 juni 2009 om 22:41

dat is 1 ding dat zeker is, de vijverberg zal gemist worden, heeft toch 10 keer meer sfeer dan het zogenoemde mandemakersstadion!

3 juni 2009 om 22:46

zit cambuur-roda te kijken, en zap af en toe naar rkc op omroep brabant, nou kan je zeggen dat er in leeuwarden veel en veel meer sfeer is, wat een dooie boel daar in waalwijk, voegen dus totaal niks toe aan de eredivisie, jammer graafschap, had het jullie gegund

3 juni 2009 om 23:12

Toch nog iemand die ze mist....sry maar de boeren hebben 0,0 laten zien het hele seizoen...volendam ging tenminste nog ergens voor..

4 juni 2009 om 00:12

Het doet pijn om te zeggen als Graafschapper, maar je hebt gewoon gelijk. Zeker onder Van Stee was het vertoonde spel laf en ongeïnspireerd. Kalezic kon het niet meer redden.

Maar we zullen terug komen, daar ben ik van overtuigd!

4 juni 2009 om 00:37

Ja, terug komen en weer gaan.

Het is niks anders bij de graafschap, wat ik persoonlijk heel jammer vind,want ik vind het een mooie club. Qua spel was het gewoon dit seizoen om te huilen en is jammer genoeg meer dan terecht dat ze gedegradeerd zijn.

Off: hoe gaat dat dan met de hoofdsponsors en anders sponsors bij graafschap, gaat graafschap sittard achterna?

4 juni 2009 om 10:12

helemaal gelijk in hoor,
Graafschap heeft helemaal niets laten zien dit jaar,
ik heb niets met de graafschap en zal ze dus ook niet gaan missen,
als fan zal je ze wel missen

tja Rkc, deed het altijd wel aardig in eredivisie, zeker de eerste tijden, stonden ze heel vaak gewoon op 1 of zeker top 5,
vond Rkc altijd wel eredivisie waardig,
ben dus wel blij dat ze terug zijn,
kijken wat ze nu kunnen brengen

stadion mag idd wel beter

4 juni 2009 om 12:31

ik quote:

Bianco: tja Rkc, deed het altijd wel aardig in eredivisie, zeker de eerste tijden, stonden ze heel vaak gewoon op 1 of zeker top 5, in de eredivisie? denk dat je eerste divisie bedoelt.
Jammer dat de superboeren gedegradeerd zijn. Had het ze echt gegund om te blijven. Sorry hoor, maar met Rkc heb ik helemaal niks..

4 juni 2009 om 17:43

Rkc was vroeger subtopper en daarna werd het een vaste middenmoter.. Kan van De Graafschap niet gezegd worden.

Ben heel blij dat Rkc door is, maar is nog afwachten of ze iets kunnen in de Eredivisie.

3 juni 2009 om 23:28

jammer het had het mooiste geweest als de graafschap en cambuur door waren gegaan
maar het is weer duidelijk voetbal is niet eerlijk
rkc en roda 2 x niks in de eredevisie

4 juni 2009 om 00:42

Wat ik toch zeer vreemd vind is, is dat heel weinig mensen zich druk maakten over wegereef maar hij heeft heel veel fouten gemaakt en zelfs een fout waarmee de graafschap imede daardoor is gedegradeerd.

Fouten maakt iedereen, maar nu eindelijk is met video's werken bij zulke wedstrijden want het zijn discutabele fouten!

4 juni 2009 om 07:53

Dan wil ik wel eens zien hoe Rkc volgend seizoen speelt en hoeveel goals hun maken en de Graafschap dan.

4 juni 2009 om 12:08

Wat dacht je van Braamhaar bij Cambuur-roda dan? Wat een ellende die scheidsrechters in Nederland

4 juni 2009 om 09:40

idd zonde voor de graafschap, maar eerlijk is eerlijk, het was wel verdiend dat rkc als winnaar uit de bus is gekomen.

off: foutje van voetbalzone: fred benson speelde niet mee..

4 juni 2009 om 00:39

@ pah74

De sfeer is daar ook niet geweldig, het is met trommels en ze zingen liedjes waar je ook spontaan van in de broek doet van het lachen.

Waalwijk was niet veel beter maar ze maakte de kansen af en zoals johan cruijf zal zeggen ' als je niet scoort, win je niet'

4 juni 2009 om 00:49

Nou als je het voetbal van de graafschap mooi wilt noemen. Roda komt er wel weer met beter voetbal en eerlijk gezegd wil ik niet een club als cambuur in de eredivisie. Als je het zo bekijkt is Rkc voetballend beter maar stadion en alles is idd niks. De graafschap had meer lef moeten tonen.

4 juni 2009 om 00:49

Heel Jammer? Ik vind het meer dan verdiend dat Rkc ten koste van de Graafschap in de eredivisie speelt volgend jaar.
Rkc heeft afgelopen seizoen goed gespeeld (maar 3x verloren) en qua voetbal is het beter in Waalwijk dan in Doetinchem (maar 24x gescoord). Ik ben het wel met je eens dat de sfeer in Doetinchem beter is, maar ik kijk graag naar het voetbal en niet naar het stadion. Rkc succes volgend jaar, en de Graafschap sterkte!

3 juni 2009 om 22:50

Hulde aan Rkc, is toch een mooi feestje daar en niks te klagen gehad over het publiek. Zag er erg sfeervol uit op Tv, wel klein. Maar dat is De dijk in Volendam ook maar er was sfeer genoeg.

3 juni 2009 om 23:29

Dat is ook het enige wat ik leuker vind aan de Vijverberg..

Maar Rkc is over 3 wedstrijden veruit de betere geweest dus terrecht

3 juni 2009 om 23:31

Ben er dit jaar geweest in het uitvak met Groningen,het stadion is zeer sfeervol en dat zal volgend seizoen ook zo zijn...want de supporters die daar zitten zijn echte supporters!! Ik zou zeggen schreeuw je ploeg weer naar de Eredivisie!!

4 juni 2009 om 00:22

@vergie
Sorry man, maar dat gelt zeker alleen voor de achterhoek, ik zal de sfeer niet missen, ik kijk voor t voetbal, en rkc speelt gewoon ff beter.

4 juni 2009 om 09:20

@afca013: Dus omdat Rkc beter voetbalt maar minder sfeer heeft dan cambuur zouden ze niet moeten promoveren? Volgens mij zijn er een hoop amateurclubs die zelfs meer sfeer hebben dan bepaalde eerste of eredivisieclubs. Voetbal gaat niet alleen om de gezelligheid...

On: Rkc heeft verdiend gewonnen en ik gun het ze. Of althans, de Graafschap heeft dit hele seizoen niet laten zien dat ze ervoor gingen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Volendam dat tenminste nog strijdend ten onder ging.

4 juni 2009 om 10:53

Afca.... 013.... Tja, hoe anti-rkc kun je zijn...

4 juni 2009 om 13:52

Vond het eigenlijk best gezellig gisteren in het Mandemakersstadion. Denk dat er over sfeer niet veel te klagen valt. Alleen beide helften werd ver van de Ee-side afgespeeld, dat is een nadeel voor de sfeer, omdat Ee de hele wedstrijd zingt. Maar het gaat te ver om te zeggen dat er geen sfeer heerste. Heb het prima naar m'n zin gehad in het uitverkochte Mandemakersstadion.
Daarnaast is de beste van de twee clubs gepromoveerd, met daarnaast de betere spelers: Wevers, Snoyl, H. Mulder, D. Mulder, Gudde, Obodai, Benschop mistaan absoluut niet in de Eredivisie. Vind Wouter Gudde achterin echt een geweldenaar. De Graafschap speelde alles hoog en diep op Den Ouden en De Jong. Gudde ging elk duel aan met Den Ouden en zorgde ervoor dat er nauwelijks gevaar uitging van Den Ouden en van Assaidi.
Daarnaast speelde De Graafschap de hele wedstrijd erg behouden. Sahar kwam er 20 minuutjes voor tijd in, getuigd van veel verdedigende gedachte en weinig aanvallend initiatief. Denk dat De Graafschap, wat ik overigens een schitterende club vind, beter past bij de Eerste Divisie. Wuytens en Sahar waren immers gehuurd, en achterin is het echt waardeloos. En dan deed Purrel Fränkel nog niet eens mee!

4 juni 2009 om 14:24

alleen omdat er geen sfeer is zou een club niks toe kunnen voegen aan de eredivisie? Vind ik een rare redenatie, het gaat uiteindelijk toch vooral om de voetballende kwaliteiten van een elftal??

leuk! heb de wedstrijd nog niet gezien, ga zo de verlenging kijken, na de verlenging bij cambuur roda.

3 juni 2009 om 22:41

lekker rkc kan niet wachten tot de samenvatting rkc supporters gefeliciteerd

Jammer, had liever de Graafschap gehad.

Maar alsnog van harte gefeliciteerd en veel succes volgend jaar !

3 juni 2009 om 23:31

klopt de graafschap is een mooie club
heb helemaal niks met roda en met rkc zijn van die clubs
die naar mijn meningen (en ben vrij die te geven) niks toe voegen
bij de graafschap en ook cambuur voel ik veel meer sfeer

3 juni 2009 om 23:36

ik vind juist dat de graafschap niets toevoegt. ik ben blij dat ze weg zijn. rkc is veel meer een eredivisieclub dan graafschap, vind ik.

3 juni 2009 om 23:38

@noccio. Geef is een argument waarom en dan bedoel ik de club en niet het vertoonde spel? Wat bij De Graafschap 2 jaar geleden toen ze promoveerde ook goed was en vervolgens minder werd.

4 juni 2009 om 00:15

@ abe9tsk.
Een fan van het spel van de graafschap ben ik idd niet nee. ik het teveel 'jupiler league' voetbal, als je begrijpt wat ik bedoel. maar goed, dat ligt wellicht ook aan de kwaliteiten van de spelers.

maar om eerlijk te zijn is mijn mening veel meer gevoelsmatig. ik ben gewend om rkc in de eredivisie te zien, waar ze het gezien hun kwaliteiten al die jaren toch best goed hebben gedaan met de middenmoot positie en dus vind dat ze erin horen. daarom vond ik t ook zonde dat ze degradeerden. tzelfde heb ik met roda bv. eigenlijk heb ik dat bij roda zelfs veel meer, omdat ik de eredivise niet voorstellen zonder roda.

mn uitspraak is dus vooral niet gebaseerd op voetbaltechnische gronden.

4 juni 2009 om 01:01

Ben het helemaal met je eens noccio. Het voetbal is belangrijker dan de sfeer. En er is btw wel sfeer in Waalwijk, alleen het stadion(fietsenstalling) is gewoon erg klein.. (daarnaast heeft het last van het feit dat Waalwijk een kleine stad is en er veel omliggende prof clubs zijn; Willem 2(tilburg), Nac (breda), Den Bosch (de Fcdb), en in wijdere omgeving Rbc (roosendaal), Psv, Eindhoven (eindhoven).
Dan is het ook lastig om aan grote aantallen fanatieke supporters te komen...
Rkc heeft afgelopen 2 seizoenen in de Jupiler League aangetoond dat het goed kan en wil voetballen. Ze hebben ook goede seizoenen in de eredivisie gehad (met name onder Jol). Dit seizoen hebben ze zelfs maar 3 keer verloren (in de competitie). De Graafschap heeft het minste gescoord in de eredivisie. En het was vandaag wel te zien waarom. De konden niets brengen. De 2e helft zakte Rkc ver terug maar de Graafschap was niet bij machte om een kans te creeren.
In de eredivisie was Rkc altijd een stabiele middenmoter, die wel een aantal keer in degradatiegevaar kwam, maar het toch 19 jaar volhield in de Eredivisie. Mooi dat ze weer terug zijn.

Van Harte en welkom terug!

3 juni 2009 om 23:32

heb ze geen moment gemist vind het jammer

4 juni 2009 om 08:54

jah gefeliciteerd.....zijn ze eindelijk weer in het nest waar ze thuis horen.

Wolluk is back

mooi. het is verdiend over de drie wedstrijden maar ze hadden het al eerder af moeten maken nou cambuur nog

Wel jammer van de graafschap ze hebben wel wat aardig spelers maar ook wel leuk voor Rkc en ruud brood

Toch wel gefeliciteerd Rkc jullie hebben in de competitie volgens mij ook maar 3 keer verloren dus jullie verdienen het wel!

Jammer had gehoopt op een langer verblijf van De Superboeren.

Werkelijk Waar Wat Was Dit Weer Eens Bagger!!!
Ziet Twente nu dan eindelijk in waaraan ze zijn begonnen met De Jong???
Meijer, Volmer weg d'r mee! Jezus wat een ergenissen zijn dat
Vooral die meijer sjongejongejonge. Raakt geen bal goed!
Alleen Buijs en Drost speelden goed rest was 10x niks!!!

4 juni 2009 om 00:14

Meijer moet je beoordelen op zijn verdedigende inspanningen. Daarvoor is hij een erg belangrijke speler, al valt sommigen dat niet echt goed op. Hij kan alleen totaal niet opbouwen. Meijer heeft het meeste spelinzicht van het team, staat vaak op de goede plek. Het ontbreekt hem echter aan de techniek. Toch heb je volgend jaar denk ik wel wat aan hem.

Spelers als Volmer, Frankel, Fung a Wing, Oost, Den Ouden en Vd Ouweland, daar moeten we van af.

Doorgaan met de jonge en talentvolle spelers, er moet weer een fris en fruitig team komen te staan dat potentie heeft en leuk voetbal kan laten zien.

4 juni 2009 om 00:40

meijer tjah wat moet je nu over hem zeggen, het is een man van de stad, maar dat hij al zovaak bij ons in de basis heeft gestaan zegt mss ook wel wat over de graafschap, dat we het alleen van het harde werken moeten hebben, meijer kan alleen maar een beetje stofzuigen voor-de-rest stelt hij niets tot helemaal niets voor, meijer is net als de graafschap dit seizoen te licht voor de eredivsie, heb niets persoonlijks tegen die gast maar laat hem lekker terug gaan naar bennekom of viod

nou jammer.. ik vond de vijverberg wel mooi..

Mooie club weer terug in de eredivisie!

Heel erg jammer. Wel verdiend, kwamen er vandaag niet aan te pas. Nu binnen een jaar terugkeren, maar zal heel lastig worden, met clubs in 1e divisie als excelsior, roda?, volendam... Eerst dit maar is verwerken.

Gefeliciteerd Rkc, de graafschap vond ik toch al niks. Nu cambuur zo nog en dan komen er 2 leuke ploegen in voor 2 saaie ploegen zonder eredivisie niveau! Nu cambuur weer kijken..

Nou 1e favoriet voor degradatie voor volgend seizoen is dus Rkc. Hebben niks te zoeken in de eredivisie hoor.

3 juni 2009 om 22:45

Rkc is sterker dan de Graafschap. Blijkbaar hebben ze dus wel ''wat'' te zoeken in de Eredivsie. Meer dan de Graafschap in ieder geval.

4 juni 2009 om 00:17

Het is wel de vraag of Rkc het ook kan bolwerken tegen Eredivisieclubs. Nu kunnen ze het spel maken omdat De Graafschap dat niet kan, volgend jaar zullen ze heel anders moeten gaan spelen. Ze hebben bovendien nauwelijks budget om in te kopen.

4 juni 2009 om 01:06

Rkc heeft in het verleden wel bewezen dat het goed meekan in de eredivisie.
In de eredivisie was Rkc altijd een stabiele middenmoter, die wel een aantal keer in degradatiegevaar kwam, maar het toch 19 jaar volhield in de Eredivisie. En dat is toch knap te noemen voor een club als rkc. En maar 3 x verloren in de Jupiler dus verdedigend staan ze ook wel redelijk. Denk dat het niveau eerder omhoog gaat, de Graafschap was dit seizoen gewoon te slecht, jammer maar waar. Maar ik hoop dat de sponsor toch nog doorgaat, zodat jullie volgend seizoen weer mee kunnen strijden om promotie.

4 juni 2009 om 08:40

resulttaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Rkc voetbalt goed, maar komt naar mijn mening met dit materiaal te kort voor de ere-divisie.

4 juni 2009 om 13:55

Dat is niet helemaal waar. Paar jaar geleden stond Rkc nog jaarlijks in het linkerrijtje. Rkc is een heel degelijk opleidingsinstituut, waar Boulahrouz, Martens, Verthongen, Vermaelen de meest recente voorbeelden van zijn. Denk dat je je moet verdiepen in de historie van de club.

Jammer jammer... een uitwedstrijdje richting doetinchem is toch 2 keer zo mooi als naar dat saaie rkc.....mag hopen dat ze d'r snel weer inkomen

Tot volgend jaar De Graafschap!!

4 juni 2009 om 00:55

Het is dat Volendam een tijdje heeft moeten wennen aan het hogere niveau maar heeft na de winterstop genoeg leuke dingen laten zien. Volendam werd daardoor laatste maar duidelijk werd wel dat De Graafschap voor mij veruit de zwakste ploeg was in de eredivisie dit jaar. Het wordt druk in de top van de Jupilerleage volgend jaar: Volendam, De Graafschap, Cambuur en Mvv zullen vermoedelijk de bovenste plaatsen innemen. Verrassingen zouden we kunnen verwachten van Dordrecht, Gae en misschien ook wel mijn cluppie. Den Bosch en Zwolle zijn ook altijd goed. Het kan dus druk worden bovenin. Jammer dat de Graafschap is gedegradeerd. Inderdaad een mooie club en Rkc had met zijn belachelijke hoge begroting ook nog eens gemeentesteun nodig. Blijft toch een vorm van competitievervalsing. Rkc lijkt nu net op tijd gered van een stevige rit naar beneden. Ik wens ze veel succes maar denk wel dat het een hele klus zal worden om de club te behouden voor de eredivisie.

4 juni 2009 om 01:12

Sponsor Ben Mandemaker speelt een belangrijke rol binnen de club, en verder is de club gezond en dus is er geen sprake van competitievervalsing. De begroting was al verlaagt (maar daar zitten ook grenzen aan, tis een profclub) en als elke club die geld moet lenen/krijgen van de gemeente word bestempeld als competitievervalsing dan zou de helft van de profclubs weg zijn of een begroting moeten hebben van de plaatselijk Fc... Dus dit argument vind ik ver gezocht. Kdenk dat Rkc volgend jaar gewoon onder de middenmoot eindigd, en de Graafschap strijd met Volendam en Cambuur om het kampioenschap.

Ik stem al jaren voor de onderste 3 eruit en de bovenste 3 erin! Dus hier ben ik heel blij mee,, Nu Cambuur nog !

3 juni 2009 om 22:49

Mee eens of wat dacht je van onderste 3 eruit, bovenste 2 erin! 3,4,5,6 spelen om de laatse plek.

4 juni 2009 om 00:36

Nee dan gewoon de nummer 3, je moet het over het hele seizoen bekijken.
Dus de nr 3 verdiend het dan meer dan de rest erachter.

On: K heb alleen de samenvatting gezien, daarin was Rkc beter.
Voor een goed beeld moet je eigenlijk wel heel de wedstrijd hebben gezien.
Maar dat doelpunt, daar gaan we nog veel discussies over horen..

Jammer, volgend jaar beter

Maar dit is natuurlijk wel weer fijn voor Rkc, na 2 jaar weer eens terug in de eredivisie.

Felicitaties voor Rkc..... en natuurlijk onze Arnhemse felicitaties voor de Boeruh!.... Succes daar bij Volendam volgend seizoen! Ernhem 1

Ik zal de Vijverberg missen. Was erg leuk, zo'n jaarlijkse uitwedstrijd waarbij je gewoon tussen het thuispubliek kon zitten. Rkc, gefeliciteerd.

Gefeliciterrd rkc supporters

Heel jammer voor de Graafschap het was jullie echt gegund hele mooie club met goede supporters

maar Rkc het is jullie ook van Harte gegund welkom terug in de Eredivisie

Graafschap Suc6 in Jupiler League Volgend seizoen hopen dat jullie weer Promoveren
Rkc Jullie ook heel veel Suc6 in de Eredevisie!!!

rkc verdient het gezien de wedstrijden....


toch denk ik dat de graafschap het beter zou doen dan rkc ... maarja dat weet je nooit


zonde

De Graafschap heeft dit tenslotte zelf gedaan want hun spel was bedroevend, maar kan iemand mij uitleggen waarom Wegereef ineens nu niet voor de verdediger fluit? Het doelpunt had in mijn ogen niet mogen tellen want zeker in de herhaling vond ik de Cuelar duwen. In ieder geval mag Kaladzic zichzelf ook schuldig voelen om z'n wisselbeleid. Al met al een bedroefend laag niveau, beide clubs met als toetje de altijd goede Jan Wegereef...

3 juni 2009 om 22:54

Ik vond Wegereef ook heel vreemd fluiten, nam vaak opmerkelijke en verkeerde beslissingen.

Ik ben een superboer en wil Rkc van harte feliciteren met deze overwinning, dik verdiend, wij kwamen er totaal niet aan te pas 0.0 kansen gekreeerd:s, volgens mij hadden we wel een pingel mogen hebben toen Den Ouden een duuw in de rug kreeg van Gudde. Ik wil niet door een te-blauw witte bril kijken maar volgens mij maakte de Cuelaar een overtreding (duwen in de rug) voorafgaand aan de goal, neemt niet weg dat Volmer die bal natuurlijk al lang weg had moeten hebben.

Rkc, gefeli!

3 juni 2009 om 22:50

Nou je bent wel een echte fan zeg... merk totaal geen teleurstelling

3 juni 2009 om 23:01

de teleurstelling is groot, maar wees eens eerlijk zo goed voetballen we ook helemaal niet, en dan krijg je tegen rkc de deksel tegen je neus, geen kansen geen doelpunten

3 juni 2009 om 22:53

Ik denk er net zo over, wat betreft die twee situaties die je noemt. Maar goed, wat dat betreft heeft De Graafschap ook al éã©n en ander mee gehad tijdens de play-offs. Zo werkt het nu eenmaal en daar ligt het niet aan.

rkc heeft het verdiend. Hopelijk kan De Graafschap een enigszins fatsoenlijk elftal op de been krijgen voor de Eerste Divisie, want dat is meestal nog aardig lastig met spelers die per se weg willen na degradatie. Maar goed.. "wi'j kump altied weer terug!"

ontzettend kut allemaal, maar goed!!

jammer voor de graafschap. Rkc is een solide ploeg zoals we al in Venlo hebben gezien.

Wat ik wel mooi vind is dat die irritante jungschlager degradeerd. Meneer wou zonodig eredivisie spelen. Ga maar weer in de 1e spelen knaap.

Rkc is toch en mooier ploeg om te zien dan De Graapschap, welcome back! En ook bedankt dit is erg gunstig voor me Toto!!

Erg jammer! De tweede helft erg dominant maar niet al te veel kansen afgedwongen. Een gelijkspel was wellicht verdiender na 90 minuten gezien het spelbeeld, maar het mocht niet zo zijn. Over het gehele seizoen moet je gewoon concluderen dat men kwaliteit heeft gemist voor het hoogste niveau. Ik gun het Rkc van harte, vond het vroeger altijd een leuke club in de eredivisie. Maar na 2 jaar weer terug bij af en naar de jupiler league is echt wel zwaar te verwerken, zeker met de sportieve ambities die de graafschap heeft (of had) met het nieuwe stadion en een groter budget.

3 juni 2009 om 23:16

Die plannen zullen de ijskast wel ingaan denk ik...

3 juni 2009 om 23:24

Denk ik niet want als je een club als De Graafschap moet je zobiezo wel realiseren dat je wel is degradeert voordat het stadion er staat dus denk dat het weinig uitmaakt want als je begint met bouwen en stopt als je degradeert heb je dat stadion over 5 jaar nog niet en dat stadion is er juist voor nodig om een goede Eredivisie kandidaat te worden en te blijven

jammer voor de superboeren
rkc gefeliciteerd

Inderdaad jammer.. ik zal het nummer:'' common you boys in blue'' missen

4 juni 2009 om 01:17

vind dat wel een gaynummer, dus liever niet...

Verder wens ik de Graafschap succes in de Jupiler League, ik hoop dat ze terugkomen, rkc heeft wel verdiend gehaald, en als ze de selectie een beetje kunnen versterken blijven ze er volgend jaar nog in denk ik.

De laffe speelstijl van de Graafschap is dan uiteindelijk toch bestraft. Wel doodzonde dat een club als de Graafschap uit de Eredivisie verdwijnt. Altijd volle bak daar, en dat zal bij Rkc wel anders zijn. Hele leuke selectie, maar verschrikkelijk lelijk stadion + amper fans.

4 juni 2009 om 09:10

@ onverdiend:

ik ben gister wezen kijken en stadion was uitverkocht en er hing echt wel een hele mooie sfeer. rkc was gewoon de sterkste over drie wedstrijden en nu ze in de eredivisie komen zal het supportersaantal oplopen. gegarandeerd!! de jaren voor de degradatie was het stadion namelijk ook altijd bomvol. waarom een groter stadion als je het vervolgens niet vol krijgt. de supporters die er zitten, zijn E C H T E!!

Heel jammer dat een club als de graafschap verdwijnt, maar dat voetbal stelde ook echt niks voor. Als ze dat in de jupiler legue niet snel herzien dan worden de eredivisie gelijk lastig. Goed gedaan Rkc, dat is opzich een eredivisieploeg als je naar de spelers kijkt. Maar heb toch liever het stadion + supporters van de graafschap

Jammer jammer, maar Gl Rkc... Na 2 jaar wachten welcome back

ik ben er wel blij meer liever rkc in de eredivisie dan de graafschap

rkc is de verdiende winnaar.. tuurlijk de graafschap heeft meer sfeer qua supporters maar in de omgeving van waalwijk zit je met clubs als psv (30minuten), willem Ii (15min) en nac (25min) die toch qua naam groter zijn en dus ook supporters uit waalwijk zullen trekken.. voetballend was rkc gewoon de betere..

buurtjes welkom terug en op voor weer een brabants onderonsje!

groeten een tilburger

als superboer moet ik toegeven dat wij met ons spel weinig te zoeken hebben in de eredivisie, weet niet of rkc het wel gaat redden komend seizoen maar over drie wedstrijden gezien is het gewoon terecht dat ze promoveren, mijn cluppie heeft het hele seizoen al moeilijk met kansen creëren en dat was vanaaf weer duidelijk, ik hoop dat we voor volgend seizoen jhon weer terug kunnen halen die schiet ons wel weer naar het kampioenschap; farmer till i die!!

4 juni 2009 om 00:00

Alles wat dit seizoen nacompetitie speelde had niks te zoeken in de Eredivisie. Toch had ik gehoopt dat De Graafschap erin zou blijven. Vooral vorig seizoen een uitstekende middag en avond beleeft daar. Sfeer is prima in Doetinchem maar goed, het voetbal bleef heel sterk achter dit jaar. Hopelijk pakken ze de draad weer snel op en kunnen ze direct weer promoveren. Rkc zie ik niet in de Eredivisie blijven, in Doetinchem en Volendam wordt hopelijk de strijd om het kampioenschap uitgevochten waarna beide hopelijk weer promoveren.

Ik ben neutraal in deze, en wens rkc veel succes. Ik vind het wel jammer voor de graafschap. Zit nu naar Cambuur roda te kijken en het is op dit moment 1 2 voor roda. Wanneer zij erin blijven dan is dat ook verdiend.

Leuk dat ze weer terug zijn! Vier Brabantse clubs lijkt weer ergens op! Nu Den Bosch of Rbc er nog bij ;-)

Het spel is inderdaad bedroefend. Volgens mij een gevolg van wanbeleid, met een begroting van 10 miljoen moet je toch een beter elftal op de been kunnen brengen. Maar bij De Graafschap wordt er in de eredivisie altijd een selectie samengesteld die bedoeld is om het spel van de tegenstander te ontregelen. Nu we weer in de jl gaan spelen word er weer krampachtig gezocht naar een selectie die gelijk weer moet promoveren. Ik heb liever dat ze een op zoek gaan naar een selectie die goed voetbal wil combineren met hard werken en op basis daar van promotie af wil dwingen. Ook al duurt dat 3 seizoenen, dan ga ik daar liever voor op de tribune zitten dan voor de fantasieloze bende die er nu is.

3 juni 2009 om 23:08

Oh ja Rkc gefeliciteerd met de verdiende promotie

3 juni 2009 om 23:16

Met jouw kan ik praten liever een goed en leuk voetballend Graafschap dat desnoods 3 seizoen Jl speelt als weer zon belachelijk seizoen zoals dit jaar. En dat begint bovenaan bij het bestuur, waar eerst alle zaken op orde moet hebben en dan zo naar onder werken.

ik ben het helemaal eens met de mensen die vinden dat de supporters van Rkc rustig waren, zat toch totaal geen sfeer.

De graafschap jammer, hoop dat jullie volgend jaar weer terug komen

3 juni 2009 om 23:26

en had jij vorig seizoen ook zo'n reactie geplaatst toen volendam promoveerde? daar is nog vele malen minder sfeer dan in waalwijk..

4 juni 2009 om 01:22

Volgens mij ben je niet in het stadion geweest vriend.. Sfeer was er zeker, alleen het stadion werkt niet mee. Te klein en kaal.

Erg jammer van graafschap... mooie uitwedstrijd minder. Rkc feli hoewel ik dat club van niks vind.

Vind het erg jammer voor De Graafschap dat vind ik een echt leuk clubje met lekker sfeervol stadion dat Altijd uitverkocht is.
Wat een klote stemming hingt daar tijdens de wedstrijd zeg in waalwijk je kan promoveren en staat 1-0 mag je toch wel wat meer sfeer brengen en het stadion mag op zijn minst uitverkocht zijn.
Maar rkc van harte en succes!

jammer, weer een streekderby minder. Rkc verdiende het wel.
de graafschap bracht veel te weinig in deze serie.

De 10 uitsupporters (meer waren het niet de afgelopen keren ) die meereizen van harte welkom in de gelredome dan maar.
In dat opzicht vind ik rkc niet echt een aanwinst.

3 juni 2009 om 23:43

en hier weer een streekderby erbij .. gelukkig blijft roda er ook in wat toch een heel stuk minder reistijd scheelt.. zelfde geldt voor vvv ipv volendam.. volgend jaar den bosch en rbc nog promoveren ipv ado en sparta en het is helemaal een geweldige competitie .. maja das alleen maar dromen en geen werkelijkheid maartog..

jammer ma rkc was beter

Gefeliciteerd Rkc,, volgend jaar de derby tilburg - waalwijk weer terug!!.. heb ik echt gemist!

Jammer voor de superboeren, maar wel erg goed van Rkc.
Welkom in de eredivisie

Dit is echt heel zuur voor De Graafschap, ze hadden nochthans plannen voor een nieuw stadion. Die zullen nu wel de ijskast ingaan denk ik. Hopelijk promoveren ze meteen weer terug naar de Eredivisie. Ze zijn nu in ieder geval de titelfavoriet in de Jupiler League, al is dat niet meer dan een schrale troost.

3 juni 2009 om 23:42

De plannen van het stadion de ijskast in doen zou het toppunt van kortetermijnvisie zijn. Als nu wordt besloten dat het stadion er moet komen duurt het waarschijnlijk wel vier jaar voor het er daadwerkelijk staat. Zover vooruit kan een club als De Graafschap nimmer vooruit kijken.

Jammer dat De Graafschap wordt vervangen door Rkc. Een club die amper leeft daar in het Brabandse land. Maar goed, dat is niet bepalend. Op voetbal gebied waren ze beter en dan verdienen ze promotie. Zien we Ruudje Stoet (is Twents voor Brood) weer eens terug in Almelo. Hoe kun je als De graafschap, met een begroting van € 10 miljoen euro er nu uitvliegen. Dan heb je verkeerde trainer(s) gehad en verkeerde spelers aangekocht. Slecht beleid en daar mogen ook wel eens bestuurders op worden aangesproken en mogelijk hun conclusies trekken. Ik spreek Sanderink (hoofdsponsor) morgen, hij heeft het mij al enkele maanden geleden voorspeld, het gaat niet goed in de Achterhoek. Hij krijgt nog gelijk ook! Jammer want in zo'n regio hoort een eredivisie club.

3 juni 2009 om 23:49

Geloof niet dat de achterhoek nu op de mening van Sanderink zit te wachten. Hij zal de club wel weer in de steek laten.

4 juni 2009 om 00:27

Volgens mij zaten jullie wel op zijn centen te wachten! Toen hij geld doneerde werd zijn mening bijzonder op prijs gesteld. Ach ja als je maar betaald mag je alles zeggen, als je niet meer gaat betalen mag je geen mening meer hebben.

4 juni 2009 om 00:42

deze reactie laat zien dat je niet weet waar je over praat, er zijn afspraken gemaakt dat Sanderink zich niet negatief uit laat in de media over de club en dat hij zich niet met het beleid mag bemoeien.

Qua ambiance hoort De Graafschap in de eredivisie.

Maar wat dacht de Graafschap nu te bereiken als je met spitsen speelt als de Jong, Oost en Den Ouden??? Je komt dan toch serieus scorend vermogen tekort. Ook Sahar was niet de oplossing.

Als je in totaal maar 31 goals maakt in 39 wedstrijden weet je dat degradatie bijna onafwendbaar is.

Natuurlijk een dikke tegenvaller dit, maar ik kan niet anders zeggen dan dat Rkc het meer verdiend heeft. Over het gehele seizoen genomen was het spel zelden Eredivisie-waardig. Onder Van Stee werd laf gespeeld en durfde men geen risicos te nemen. Met Kalezic werd het een stuk beter, maar toen was het grootste leed al geleden. Spelers als Wuytens, Sahar, Schuurman of Vd Ouweland zullen we niet hard missen in de 1e Divisie. Met name van de eerste twee had meer verwacht mogen worden.

Het is nu maar uithuilen en opnieuw beginnen. Vooral doorgaan met jongens waar echt potentie in zit. Met alleen spelers als Keller, Fränkel, Volmer, Fung a Wing, Jungschlager, Oost en Den Ouden bouw je geen team, zul je niet snel weer promoveren en misschien wel nooit meer op de Vijverberg Eredivisie spelen. We zullen het moeten hebben van jongens als Buijs, Nalbantoglu, Heijblok, Assaidi en Chaiat.

3 juni 2009 om 23:48

chaiat?? wies dat, kerol heeft het hele seizoen eruit gelegen door een blessure, muslu valt me ook tegen had meer van hem verwacht en heijblok is de laatste tijd ook niet goed bezig, moet toch meer aan zijn uittrappen werken en uitkomen doet ie ook niet

3 juni 2009 om 23:56

He heb ik een medestander in mijn visie op Heijblok. Muslu is inderdaad ook weer zo´n aankoop waarvan je denkt wat moeten we ermee. In de winterstop blijjkt duidelijk dat we creatief vermogen tekort komen op het middenveld en wat doet onze Td, hij haalt Muslu ( we hadden Bot Schuurman en Hese al voor die positie), Dorst (bijna niets gespeeld) en twee tieners Wuytens en Sahar. Vervolgens kruipt Leen weer in zijn hok en zie je hem alleen om de beloften en de C1 als kampioen te huldigen. Waarom geeft hij geen tekst en uitleg over zijn visie???

4 juni 2009 om 00:09

muslu is wel een aardige jongen maar in aanvallend opzicht brengt zelfs een bot nog meer, maar goed zoals ik al eerder aangaf moeten we jhon weer terughalen naar dtc hij zit daar in nijmegen toch maar op de bank, hij gooit dan zn reet in de strijd en scoort er lustig op los

4 juni 2009 om 01:03

Ik ben al jaren een Heijblokfan. De beste keeper die Haarlem heeft gehad sinds begin jaren 90. Gelukkig hebben we no ook weer 2 goeie keepers

Lekker hoor!! Sfeer was gewoon goed vanavond van 2 kanten. Rkc liet vanavond zien voor elke meter te willen strijden, iets wat De Graafschap te weinig liet zien. Zat zelf in het stadion en het was gewoon ouderwets gezellig zoals het overal hoort te zijn, wat supporters door elkaar heen, moet gewoon kunnen!!

Volgend jaar zijn we gewoon weer op de Vijverberg......

Maar laten we eerlijk zijn, als je zo voetbalt, verdien je ook niet om erin te blijven...
Rkc succes, Graafschap....tot volgend seioen!

4 juni 2009 om 00:21

Inderdaad de degradatie is gewoon terrecht. Of Rkc volgend jaar wat de zoeken heeft in de Eredivisie staat daar los van.

Maar als de supporters trouw blijven, en dat zullen er wel een stuk of 8.000 doen, dan komen we er met zijn allen wel weer boven op, volgend jaar weer Simonsplein, als ze de oude garde er uit gooien en er een paar sterke spelers voor op de as bijhalen, heb ik er het volste vertrouwen in.

Ik als superboer ben er kapot van maar we moeten toegeven dat Rkc de 3 wedstrijden sterker was. Ik vind dat de Graafschap nu de jeugd een kans moet gaan geven, ze hebben niets voor niets de beker gewonnen. En die Bejaarde als Volmer later oprotten. Klote Speler!!! veel te langzaam en geven ze hem ook nog eens een nieuw contract??? Ik zeg jeugd en de oude bij het vuil!!! Gelukkig gaat Geert al weg We komen er wel weer boven op Kom op superboeren!!

3 juni 2009 om 23:53

dankzij volmer komen we op die 1-0, je kan wel zeggen dat het ene overtreding op hem was en dat was het ook wel die belg schopt gewoon tegen volmer's rechterbeen maar goed, diezelfde volmer van 48jaar die moet uit ervaring weten dat hij als laatste man zijnde niet moet pingelen en die bal direct op heijblok terug had moeten spelen, helaas speelt deze bejaarde komend seizoen ook op de vijverberg

3 juni 2009 om 23:59

Hummelo: Volmer gaat niet weg hij heeft een nieuw contract gekregen, dankzij het briljante beleid van Looyen., Maar geen zorgen, hij heeft Joep en Schuurman ook een contract aangebodenrs

4 juni 2009 om 00:13

joep kan waarschijnlijk nog wel aardig uit de voeten komen een nivo-tje lager, maar ik zie schuurman en meijer gewoon een te lage handelingssnelheid hebben voor de jupiler league

volgend jaar eindigt de graafschap gewoon op de 2e plek (fcdb 1e) waaroor ze via de nacompetitie weer mooi in de eredivisie komen!

Gewoon terecht dat De Graafschap is gedegradeerd.
Als je alleen al een voorhoede hebt die in 34 wedstrijden maar 23 doelpunten weet te maken hoe wil je dan winnen.
De 'super' boeren komen gewoon te kort.
Succes in de Jupiler league!

Is zeker terecht dat de grafschap degradeert slecht voetbal weinig punten!! Maar Rkc heeft zich dit jaar bewezen en is wel klaar voor de eredivisie ik weet niet voor hoelang ik hoop niet te lang mijn Vvv heb ik er liever in hahah maar ze waren gewoon de beste in de play offs

Tja 1 ding is erg zeker. De ere divisie is beter af zonder ene speler als Jordy Buys. Wat een schandalige actie.

4 juni 2009 om 00:27

die jongsma vroeg er klaarblijkelijk zelf om dan kan het zijn dat buijs hem per ongeluk raakt, of wil je zeggen dat de ceulaer volmer ook per ongeluk met twee handen in de rug duwt, die buijs die komt er wel feyenoord heeft al lang spijt van dat ze hem voor een tonnetje of wat hebben laten gaan

4 juni 2009 om 00:39

Komt deze Buijs wel van Feyenoord af?
Maare, wel even neutraal kijken, het was een vieze trap die die gaf.
Oke je hebt wel weer gelijk met het doelpunt

Rkc, welkom terug in de Eredivisie!
Geloof mij nou maar, de mensen hier hebben liever De Graafschap zien degraderen dan Fc Volendam wat jammer genoeg wel gebeurde.

Vrienden uit Doetinchem, alle steun van Nac supporters voor jullie.
Helaas geen feestjes meer onderling zoals de afgelopen 2 jaren.

Kop op jongens, knallen in de jupiler league komend seizoen weer terug in de eredivisie als trotse kampioen van de eerste divisie.

4 juni 2009 om 10:53

de graafschap promoveerd volgend seizoen niet als ze zo spelen als dit seizoen.. teams als cambuur, zwolle en zelfs dordrecht spelen vele malen beter.. qua supporters horen ze er zeker in, maar het gaat om het voetbal en niet om de aantallen.. leeds heeft ook nog gemiddeld 25.000 toeschouwers per wedstrijd in de 2de divisie, maar zolang je geen geweldig voetbal laat zien en niet weet te promoveren hoor je niet in de hoogste divisie!

Rkc heeft betere spelers, maar voor de sfeer en het publiek wil ik De Graafschap erin hebben

Kampioenuuuh Oleeeeee Oleeeeeeeeeeeee

Terug in de eredivisie, heerlek.

Kampioenuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Mis weinig reacties over het optreden van Wegereef, beslist in zijn eentje deze wedstrijd,goal van Rkc, gaat zuiver overtreding aan vooraf, 2e moment met Den Ouden is zuiver strafschop voor Graafschap, ben al 15 jaar trainer maar heb al tijden mijn twijffels over Uilenberg en zijn ''vriendjes''. laat duidelijk zijn dat ik geen Graafschapsupporter ben, dus een neutraal oordeel heb. kortom Schande

Dit is echt lelijk, dan ontloop je op de laatste dag degradatie tegen volendam, versla je mvv en vlieg je der nog uit. Heb het woord degradatie opgezocht in de van Dale en het betekent verlaging in rang en daar zijn ze wel aan toe na twee seizoenen eredivisie.
Heb nu 3 jaar een kaart voor de graafschap en het leukste jaar was het eerste jaar dat we kampioen werden in de toenmalige toto divisie. Ben zelf ook aan de Jupiler leage toe. Rkc succes en neem van Stee niet in dienst want dan vlieg je der zo weer uit.

Ik vind Rkc Waalwijk echt een aanwinst voor de eredivisie leuke spelers enzo. Vind de supporters wel een beetje stil daaro.

weet niet waar sommige personen doelen op dat er geen sfeer was, maar dan hebben ze denk ik niet naar rkc gekeken. uitverkocht huis en 94 minuten lang gezongen, beter als in doetinchem, waar pas naar 89 minuten sfeer kwam

over drie wedstrijden wel terecht. over de scheidsrecheters. 1e wedstijd blom uistekend, 2 de wedstrijd floot braamhaar voor de graafschap, zie de niet gegeven rode kaart van ben sahar, de buitenspel goal en de niet gegeven penalty aan benschop. 3e wedstrijd mogen wij niet klagen. zie de goal en de vermeende penalty

hoop dat deze groep van rkc bij elkaar blijft en nog gerichte aankopen voor volgend jaar doen en dan heeft rkc weer een leuke ploeg, vergeet niet dat meer dan 80% van deze basis elf van vandaag al eredivisie ervaring heeft

nu nog hopen op uitbreiding van dit stadion en dan komt het bij rkc wel goed

4 juni 2009 om 01:07

hoe kom je daar nou weer bij dat er pas na 89 minuten sfeer kwam ???? Het voebalt msschn in de eredivisie maar de supporters zijn nog geen jupiler leage waard want vorige week in waalwijk krijgen jullie nog geen 7000 man op de been.

4 juni 2009 om 01:35

Draait het om het voetbal of om de aantallen supporters.. Ik ga voor het voetbal... en dan zijn ze cker ere divisie waard in tegenstelling tot de Graafschap. Suc6 volgend jaar.

4 juni 2009 om 03:41

deze reactie slaat nergens op kijk de graafschap dat kwam met 200 man ofso die donderdag en weet je wrm? door die klote tijd en voor het grootste gedeelde in de wedstrijd bij de graafschap was rkc de betere zangers ook alleen toen de graafschap dachten dat ze er waren begonnen ze te zingen

4 juni 2009 om 08:04

Ik snap niet waarom hier altijd over supportersaantallen gesproken wordt en over een stadion. Het gaat om de voetbalkwaliteiten en over drie wedstrijden gezien is Rkc gewoon de betere! Overigens was het stadion gisteren gewoon uitverkocht, kolkte het stadion continu als je tussen de supporters zat en zijn er plannen voor een nieuw stadion (ben Mandemakers red.): niets te klagen dus.

Daarnaast gaat de begroting met Rkc met miljoenen omhoog, hebben enkele grote bedrijven volgens het Brabants Dagblad al toezeggingen gedaan voor investeringen. Dus, onzin dat Rkc Waalwijk hier wordt afgeschilderd als een onwaardige Eredivisieploeg alleen maar vanwege de volgens sommigen "kleinheid" van de club. Rkc Waalwijk is het voorheen ook gelukt om 19 jaar op rij Eredivisie te spelen, De Graafschap heeft het 2 jaar volgehouden. Met investeringen kan Rkc hoge ogen gaan gooien, maar laten we ons eerst richten op lijfsbehoud komend seizoen

heel erg jammer voor de Graafschap had echt gehoopt dat ze erin zouden blijven. In dtc is het altijd gezellig en zij zorgen het beste voor de bezoekende supporters van alle clubs bij elkaar.

jammer dat het erg matige rkc met hun oerlelijk stadion promoveren. Ze hebben het wel verdiend over 3 wedstrijden eerlijk is eerlijk

Beter dat Rkc terug is, beter voetbal dan Graafschap. Graafschap heeft helemaal niets laten zien en voegen dus niks toe aan de Eredivisie.

Kaleciz


jammer slechte verliezer ik had je graag brood op zien volgen

bij rkc

ziek ben ik er van...... zucht

maar we hebben het op ons zelf afgeroepen.. man man man!

Maar We Komen Terug!!

Jammer.. heel erg jammer. Ga het reisje van Arnhem naar Doetinchem missen dit jaar. Hopelijk volgend seizoen goed presteren en dan gelijk weer terug!

Erg jammer dat Wegereef deze wedstrijd heeft doen beslissen! Na 90 minuten verdiende de wedstrijd geen winnaar. Jammer voor De Graafschap, maar nu kunnen we tenminste wel afscheid nemen van Schuurman (heracles), v.d. Ouweland, Jungschlager en nog een aantal. Stuk voor stuk spelers die zich te groot voelen voor de eerste divisie maar nog geen perpernoot raken in de eredivisie!! Het is te hopen dat het beleid de komende jaren zal verbeteren

Ja het was wel terecht opzich, als je die kansen nog zag die Rkc bij 1-0 kreeg zeg.

Ik ben benieuwd of ik de enige was, maar ik heb gewoon amper kunnen genieten van de samenvatting van Rkc-graafschap op Rtl 7. Wie is in hemelsnaam die commentator. Hij kwam totaal niet uit z'n woorden, zei af en toe dingen die totaal niet klopten. Hij noemde Den Ouden nog een paar keer Van den Ouden. Niet dat ik zo'n zeikerd ben ik geef normaal nooit zoveel om die commentators maar deze bellemerde gewoon je kijkplezier

Overigens heb ik ook nog nooit zoveel reclame gezien tijdens voetbal zeg bij Rtl, met als toppunt een reclame-blok in de Rust van de samenvatting. Nou dat heb ik echt nog nooit gezien hoor

Maarja welkom terug Rkc, jullie hebben een leuk elftal

Jammer voor de Graafschap maar persoonlijk vind ik het erg leuk dat Rkc Waalwijk weer terug is. Altijd met minimale middelen goede prestaties kunnen behalen. Ben erg benieuwd hoe het elftal van Rkc er volgend jaar eruit ziet.

Denk dat de Graafschap volgend jaar ook niet even kampioen gaat worden met ploegen als Zwolle, Mvv, Volendam en Cambuur. Brr begint nu alweer te kriebelen.

Ze moeten de eredivise verkorten naar 16 teams om eerlijk te zijn.

vvv-volendam-graafschap-roda-rkc-zwolle etc.......... jaarlijks 6-7 clubs die vechten voor 1 gegarandeerde spot, en 2 spots via play-offs.

terwijl 90% van de mensen die promoveerd er meteen weer uit vliegt................wordt beetje eentonig :-p dus beter verkorten ze het, dat de competitie sterker wordt onderling, want wie boeit het nou iets om naar Rkc-uit ? Graafschap-uit?


Of Volendam-uit.......zulke sfeerloze en saaie wedstrijden, easy wins...............behalve als je ajax bent verlies je van volendam, maar verder is het nooit iets bijzonders bij zulk soort team.

off topic; de sfeer bij cambuur was geweldig deed me denken bij Az in de hout met uefa voetbal al was het bij Az mss zelfs nog beter, in het jaar van Uefa cup halve finale

4 juni 2009 om 09:14

ik vindt het beter zo met 18 clubs voor de supporters van de genoemde clubs is het toch steeds weer spannend en leuk + het financiele plaatje erbij ,. Rkc zat voor ze eruit gingen toch al een hele tijd in de eredivisie,. roda is nooit gedegradeerd volgens mij.

off topic; sfeer bij cambuur was heel tof gister,. sfeer bij Az is het minst van alle clubs (met die klappertjes ofzo)

4 juni 2009 om 09:46

Leer lezen voor je onzin brabbelt, ik zeg ook; in het oude stadion........ de hout.

En omdat familietribune loopt te klapperen denkt iedereen dat iedereen dat doet.


De hout.. uit het zicht, maar niet uit het hart

4 juni 2009 om 09:28

Ik kan je wel vertellen wie het wel boeit om naar rkc, volenedam enz uit te gaan. Dat zijn namnelijk de echte supporters! En easy wins? Je bent zeker Vvv vergeten dat de laatste keer veel clubs zoek speelde. En ook volendam dat het veel clubs moeilijk heeft gemaakt.
Ze moeten niet de eredivisie kleiner maken maar eens een keer 2 of 3 clubs rechtstreeks laten degraderen, zoals in de rest van Europa.....

4 juni 2009 om 09:34

jan 1980:

wat een waardeloze reactie zeg.. waar is cambuur in je rijtje die er niet in thuishoort?? want je bent wel vol lof over de sfeer bij cambuur..

daar komt nog bovenop dat de grote clubs het altijd lastig hebben bij rkc.. geen easy wins in het mandemakers stadion..

feyenoord, ajax en psv regelmatig naar huis gestuurd met een gelijkspel of nederlaag, dus weet niet waar je al die info op baseert. er zijn tegenwoordig geen easy wins meer, omdat de ploegen in het betaald voetbal qua niveau steeds dichter bij elkaar komt te liggen.. de beste nederlandse voetballers gaan naar het buitenland, waardoor er geen ploegen meer zijn die er echt totaal bovenuit steken, met A Z dit seizoen als uitzondering. dit komt overigens niet door hele grote namen, maar door een zeer goed collectief. kortom, iedereen kan van iedereen winnen!!

Terechte winnaar gezien de 3 wedstrijden. Graafschap speelt het gehele seizoen ondermaats, punten meer gebasseerd op mazzel en toeval. Waanzinnig visieloos aankoopbeleid van Berger, die ook nog eens vriendje Henk als trainer aantrok. Onrust in de tent het gehele seizoen.nu dus simpelweg de rug rechten en wéér eens opnieuw beginnen. Rkc gefeliciteerd!!

Rkc gefeliciteerd! Heb de wedstrijden niet bekeken maar ik neem aan dat het verdiend was. Veel succes volgend jaar!

R K C welkom terug! Ik weet nog dat ze degradeerden, dat was toen niet helemaal terecht.

Geweldig!!!
Eindelijk is Rkc weer terug waar ze thuis horen
r K C was vroeger de grote kwelgeest van de top 3!

Dit is helemaal geweldig!! Was gisteren zeker een mooie sfeer in het stadion en gelukkig hebben we aan het langste eind getrokken. Morgen lekker naar de huldiging en de spelers nogmaals toezingen.

Ik wil even het Brabants Dagblad citeren, die wist te melden dat Rkc veel sponsors erbij krijgt: er zijn veel bedrijven in Waalwijk en omgeving die Rkc willen sponseren als Rkc zou promoveren. Dat is dus gebeurd. Volgens deze krant zou Rkc met een begroting van ca 12 miljoen de ere-divisie ingaan (vergelijkbaar met W Ii en Sparta). Daarnaast heeft Rkc erg goeie banden met de beleidsbepalers in Alkmaar, Amsterdam en Rotterdam. Ik zie Rkc wel terugkomen als soort opleidingsinstituut voor jonge spelers van de zg. topclubs

Ik zat gister in 't uitvak. Je zag alle rkc supportes kijken. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Wat een sfeer. Je kon op televisie volgens mij alleen de superboeren horen. Jammer dat er weer zo'n dwaas van een scheids op 't veld moest staan maarja.

Maar dat rkc de betere is over 3 wedstrijden weet ik niet. Toch 2 thuiswedstrijden gehad. Natuurlijk wel eigen schuld van de graafschap. Hadden ze 1e wedstrijd in waalwijk maar moeten voetballen. Maarja met een beetje geluk hadden we thuis ook ruimer gewonnen.

Toch verdient rkc complimenten. Volgend jaar maar weer simonsplein op met de schaal.

Groeten uit Doetinchem

Juist Rkc gepromoveert veel beter als De Graafschap
en degene die zegt dat er geen sfeer was moet zn kop houden want heel Ee+hoekje
was hele tijd aan het zingen alles daar !
Rkc succes volgend jaar !!
De Graafschap hoop dat het nog ff duurt voordat jullie terugkomen

graafchap heeft dit neit verdient zowiezo niet.
muslu is op moment de beste hoor.

Ik vind dit erg jammer!
Prachtige sfeer altijd daar en natuurlijk een veel beter publiek dan bij Rkc...
De graafschap had ook een goeie selectie!
Achja 1 jaartje eruit en dan volgend jaar er maar weer in
En we zullen zien hoeveel punten Rkc gaat binnen halen!

In de play-offs kun je weer duidelijk zien hoe de teams hebben moeten spelen dit seizoen. Rkc heeft spelers kunnen zoeken die voor 4-3-3 in aanmerking komen, met goede buitenspelers. De graafschap had hier de spelers niet voor en daarom is Rkc beter geweest in de play-ofss. Kan iedereen wel zeggen dat de graafschap het niet verdiende door het spel, maar verwacht niet dat Rkc het volgend jaar ineens met een 4-3-3 opstelling geweldig gaan doen want dan worden ze overlopen.

De graafschap moet gewoon zo snel mogelijk weer terug keren naar de Eredivisie, en dan gewoon dat nieuwe stadion doorzetten.

Rkc wel verdiend gekeken naar de laatste wedstrijden.

4 juni 2009 om 17:09

Rkc speelt met Benson linksbuiten terwijl dat een spits is maar omdat er geen echte linksbuiten was speelde hij er.
Mja De Gr is qua stadion, supportersaantal beter als Rkc maar kan het nooit bolwerken om een vaste eredivisionist te worden, iets wat Rkc met minder budget 19 jaar was gelukt.
Al met al is het verdiend en mogen wij weer minstens een jaar genieten van de Eredivisie.

Rkc gefeliciteerd nadat het vorig jaar al net niet lukte, Top!!!

huuuuujjjjjjj
Rkc speelde ook geen goed seizoen.
leuk 2 nieuwe clubs in eredivisie
ik denk dat Rkc volgend jaar niet gaat degraderen.

ik ben een superboer.

En ik wil even iets kwijt!
Rkc is verdien gepromoveerd dit seizoen van de graafschap was echt slecht.
Vorig jaar hadden we een veel beter team maarja als dan steeds weer de beste worden weg gehaald zoals van beukering berry powel en lasse schone dan red je het niet.ik vind het verkeerd beleid van het bestuur meer dan 10 miljoen begroting is nog meer dan heracles!wij moeten eens bij onze eigen jeugd gaan kijken kost bijna niks verdienen nog niet zo veel en ze willen vechten voor de club.beter dan al die huurlingen.

De spelers laten gaan die niet willen blijven en haal jonge nieuwe frisse jongens die nog moeten lopen voor het geld!

Volgend jaar weer eredivisie hoop ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Jan LammersVerdediger00
Paul QuastenVerdediger00
Moaad El BahraouiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren