Džeko verkozen tot beste speler Bundesliga

Dinsdag, 2 juni 2009 om

Het seizoen van Edin Džeko kan absoluut niet meer stuk. De aanvaller van VfL Wolfsburg werd met zijn werkgever zeer verrassend kampioen van Duitsland en had een groots aandeel in het landskampioenschap. Mede vanwege zijn vele doelpunten is hij dan ook door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler van de Bundesliga dit seizoen.

De 23-jarige Džeko bleek dit seizoen met zijn aanvalspartner Grafite, die tweede werd in de verkiezing een dodelijk koppel. De Bosniër wist in 32 Bundesliga-optredens liefst 26 keer het vijandelijke net te vinden. Daarbij was hij verantwoordelijk voor vele assists betrokken bij veel van de doelpunten die Wolfsburg dit seizoen de titel hebben gebracht.

Džeko en Grafite worden in de ranglijst gevolgd door Diego (Werder Bremen) die de top-drie afsluit. Beste Duitser werd Mario Gomez met een vierde stek, terwijl Franck Ribéry (Bayern München) zesde werd. De Fransman was vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste speler van de hoogste Duitse competitie, maar kwam dit seizoen minder uit de verf.

Beste doelman werd Robert Enke van Hannover 96, terwijl Felix Magath (VfL Wolfsburg) vanzelfsprekend uitgeroepen werd tot trainer van het jaar. Grootste verliezer werd Jurgen Klinsmann. De voormalige trainer van Bayern München wist de topploeg niet op de rails te krijgen en moest midden in het seizoen plaatsmaken.Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door Aprolotti)

Wow, kwam die geblesseerde spits van Hoffenheim ook niet uit bosnië?
Doen het niet slecht daar in duitsland.

2 juni 2009 om 15:13

Bosnie doet het opzich zelf helemaal niet slecht. Staan achter spanje 2e in de kwalificatie. En Dzeko is mede verantwoordelijk daarvoor. Als je wedstrijd tegen beligie bekijkt in Brussel, hij maakt die 1e goal zo waanzinnig mooi. Dat veel bosniers in Duitsland spelen komt doordat duitsers vaak Poland en oost europa scouten, iets wat de nederlandse clubs nalaten en Bosnische spelers gaan vaak weg uit hun clubs in Bosnie in oost europa aan de slag.
On: Dzeko verdient dit gewoon.

Ja hij scoorde duidelijk met groot gemak, Snap niet dat het die Grafite niet is
die scoorde er nog 2 meer
Wat ribery in dat rijtje doet is me absoluut niet duidelijk

2 juni 2009 om 14:50

Het is niet zo heel verwonderlijk dat Grafite het niet werd, 1/3 van zijn doelpuntensaldo is door penalties gemaakt.

2 juni 2009 om 15:03

En daarnaast heeft Dzeko veel assists op Grafite gegeven.

2 juni 2009 om 15:51

ja maar grafite meer op dzeko.. ik denk dat 1/3 van de goals van dzeko een asist van grafite was.. vooral in de laatste weken was steeds maar weer grafite die de pass gaf en dzeko die de goals maakte.. daarom kwam dzeko ook zo goed terug want 1e helft van het seizoen had hij niet zo heeel veel goals

2 juni 2009 om 15:59

Achjah vandaar dat ze het dodelijkste koppel in Europa zijn en niet egoistisch handelen. Een goede eigenschap.

nee die kwam niet uit bosnie volgens mij hor kaisz

2 juni 2009 om 14:24

Ibesevic komt anders echt wel uit Bosnië hoor.

ibisevic ?

ja bosnië-herzegovina is dat

Bas93

Ik dacht het toch wel. Ibisevic is zijn naam. Dodelijke koppel hebben wij bosniers nu
met Ibisevic &dzeko in de spits en daarachter Misimovic.

Dzeko is gewoon de beste spits/speler van de Bundesliga. Hij weet met gemak het net te vinden, en is nog maar 23 jaar. Ik weet niet zeker of Dzeko het kan redden in de Engelse competitie. Misschien is het hetzelfde geval als met Alves.

jah man..bosnie klaart iedereeen
met dzeko..ibisevic..misimovic..salihovic..& spahicccc!!!!!!

2 juni 2009 om 14:37

Vergeet Pjanic niet!

2 juni 2009 om 14:46

dat is toch een Kroaat?

2 juni 2009 om 14:49

Dat is Pranjic, Pjanic speelt bij Lyon en is 18 jaar. Onze toekomst.

Ik ben heel trots om dit te lezen als bosniër hij had het zeer zeker verdient en het zou ook niet gek zijn als vedad ibisevic er met de titel vandoor ging maarja dat is achteraf wel logisch omdat ibisevic midden in het seizoen ofzo geblesseerd raakte. maargoed nu even terug naar Džeko zal samen met Misimovic en Ibisevic ervoor moeten zorgen dat ons bosnische elftal deze keer wel een groot toernooi zal gaan halen ik schat dat we 2de worden in de poule

2 juni 2009 om 15:16

Jij trots...dan zou ik een andere ikon kiezen want zo te zien juich jij bij Servie tegen Bosnie wel voor iemand anders.
Maak je geen zorgen, Bosnie komt op het Wk, want ze winnen zowel van Spanje (laatste wedstrijd) als van Turkije en worden dan beste 2e.

2 juni 2009 om 15:21

Hij noemt zichzelf een Bosnier maar hij juicht voor Zvezda. Is dat niet meer mogelijk? Ik hoop in ieder geval dat Kroatie, Servie en Bosnie het halen tot de Wk zodat we daar we los op elkaar gaan en niet in de playoffs.

2 juni 2009 om 15:27

Nee dat kan niet meer als je op Marakana was tijdens de laatste wedstrijd tussen Servie en Bosnie zou je precies weten waarom dat niet meer kan. En kan me niet voorstellen dat er uberhaupt 1 bosnier iets met de club van Arkan te maken zou willen hebben. Maar dat is of topic.
Ot: blijf er bij dat Bosnie met Dzeko een super talent heeft die de wedstrijden gaat beslissen en dat Bosnie op het Wk gaat aantreden behalve als er achter de groene tafel van uefa en Fifa iets anders besloten wordt.

3 juni 2009 om 10:15

edvin
slaat nergens op wat je zegt nu
vroeger in yu had je 4 grote clubs en iedereen was, naast zijn eigen thuisclub, fan van één van deze. pitari vans arajevo, waren vooral vroeger fan van zvezda, maar oke. Tijden zijn nu weliswaar veranderd en de rode ster van vroeger is niet die van nu.
en een paar jaar terug op marakana, dat waren serviers uit bosnie, Rs, die zich slecht gedroegen. En tjah het was arkan zn club jah, maar de meeste van die mensen daar binnen nu, willen daar niks mee te maken hebben meer.

hoe staat bosnië ervoor dan met de kwalificatie ?

2 juni 2009 om 14:56

Goed! Nadat Bih in een tweekamp de Belgen hebben afgeslacht staan ze nu stevig op de tweede plaats met 4 punten voorsprong op de Turken. Spanje staat ongeslagen op nummer 1.

Tooo Dijamantuu, zeker de beste spits van de Bundesliga ik hoop dat hij het ook ver gaat schoppen in de toekomst

kwalificatie staat Bosnie goed 2e plaats 4 punten voor op de 3e met eigenlijk alleen maar makkelijke tegenstanders (kan niemand onderschatten) te gaan maar moet wel allemaal te winnen zijn alleen Spanje kan lastig worden maar die pakken we wel

2 juni 2009 om 14:58

De wedstrijd tegen Turkije is toch wel de dealbreaker. Die moeten we echt winnen of gelijkspelen. Spanje is alleen een extratje aan het einde.

Ribéry zesde??!!!
Wat een onzin. Die man moet beste speler krijgen als speelt hij met krukken of zit hij op de bank

vreemd dat Enke gekozen is tot beste doelnaam. Juist hij is dit seizoen het meeste gepasseerd

3 juni 2009 om 19:42

ja, ik had ook eerder adler verwacht

Ze doen het goed daar in Bosnië met Dzeko en misschien als hij goed terugkomt Ibisevic, en daarachter Misimovic en Salihovic er nog bij...
Ik zie een goede toekomst in voor Bosnië.

Geweldige speler, helemaal die goal die hij maakte de een na laatste speelronde, aanname op de borst en daarna een dropkick in de kruising, echt geweldig.

2 juni 2009 om 15:18

Vind zijn eerste goal tegen Belgie nog veel mooier. Uit een dooie hoek zomaar de kruising indraaien.

Je kan toch zien dat de talentjes uit het oostblok komt, kijk hoeveel scouts daar heen gaan en hoeveel talentjes daar weg komen!
Over een paar jaar dan zijn er meer landen van Oostblok op de grote toernooien.

wolfsburg heeft een meesterlijk spitsenkoppel met grafite en dzeko. kijken hoe dat volgend seizoen uitpakt. ribery op de zesde stek valt me beetje tegen. hoeveelste staat ibsevic dan,scoorde aan de lopende band tot hij geblesseerd raakte.

Ja ik ben een geboren bosnier maat en ben een supporter van Rode Ster belgrado en ik snap niet waarom je het vreemd vind overigens ben ik ook supporter van Fk Borac Banja Luka maargoed ik heb er alle vertrouwen in dat Bosnie doorgaat ten koste van de turken al zie ik liever turkije en bosnie doorgaan

2 juni 2009 om 15:29

vind het echt raar dat iemand die bosnie een warm hart toedraag iets met het club van Arkan wil te maken hebben gezien de geschiedenis.

Ja oke maar ik ben met die clubliefde opgegroeid heel mijn familie is voor rode ster maar natuurlijk ben ik in hart en nier bosnier

Ik vind het ook raar maar het geeft toch wel wat hoop voor onze balkan.

Tuurlijk komt helemaal goed bij ons op de balkan maargoed ik denk overigens zeker dat kroatie doorgaat en hoop natuurlijk dat ook bosnie en servie doorgaan.

2 juni 2009 om 15:46

Ja maar ik denk dat Edvin toch gelijk heeft. Als Bosnie tegen Servie zou spelen dan juich jij naar alle waarschijnlijk voor Servie. Toch wel enige nuance

2 juni 2009 om 15:57

Wonderen zijn de wereld niet uit en ik kan niemand via een computer scherm beoordelen en vind het heel erg dat ik dezelfde doe wat heel veel elende heeft geeft gebracht op de balkan. Ik weet alleen dat ik het heel opmerkelijk vind maar nog maals wonderen zijn de wereld niet uit. Als ik iemand met mijn te vroege oordeel heb beledigd mijn excuses.
Ot: Dzeko zal uitgroeien tot een van de beste van de wereld, dara ben ik van overtuigd en voor Bosnie zal dat heel veel mooie dingen mee brengen.

ach jonge ben je gek ik juich zeker wel voor bosnie wat denk jij. Het feit dat ik al vanaf mijn geboorte voor Rode Ster ben hoeft niet te betekenen dat ik voor servie juich als ze tegen bosnie spelen in tegendeel zelfs maargoed stel dat bosnie tegen sevie zou moeten spelen en ze verliezen dan zou ik het natuurlijk wel kut vinden maar toch heb ik liever dat ze tegen servie verliezen dan tegen turkije ofzo ik noem maar iets, ofniet dan?

2 juni 2009 om 15:56

Mijn zegen heb je dan

mooizo op naar het Wk zou ik maar zeggen

Ben benieuwd naar welke club Dzeko verkast, mocht ie dat gaan doen. na deze uitverkiezing zullen diverse clubs hem wel willen hebben, denk ik zo.

2 juni 2009 om 16:11

in alle media staat dat zijn managere al aan het onderhandelen is met Chelsea...als de deal met arnautovic niet doorgaat dan is de kans alleen maar groter dat dit waar is. Daarnaast is hij goedkoper dan Arnautovic, ik geloof dat hij zo rondom 10 miljoen moet opbrengen

2 juni 2009 om 16:12

Ik hoorde wel dat Chelsea hem wil maar of hij daar naartoe moet gaan... weet ik niet

Ik denk niet dat Dzeko er verstandig aan doet om nu al te vertrekken hij kan beter nog bij Wolfsburg blijven en dan aan het einde van het komend seizoen vertrekken of eventueel al in de komende winterstop.

2 juni 2009 om 16:18

Ik ben het met jou eens hier,

Hij kan beter blijven en dan kijken wat ze ervan maken in de Cl als hij zijn klasse daar toont komen meer clubs op hem af.

hij heeft toch zelf gezegt dat hij zeker weg wil omdat die trainer daar ook weg is

maar we zullen zien ik hoop wel dat hij waar hij ook geen gaat top blijft

Toch wel zeer mooi voor Dzeko dat hij speler van het jaar is geworden. Ik had eerder gedacht dat Franck Ribery, Grafite of Diego het zouden worden. Dzeko is een zeer jonge getalenteerde voetballer die dit jaar een schitterend seizoen heeft gespeelt.

Ik zet toch mij geld op Arsenal of Ac Milan. Ac Milan zou perfect bij hem passen.

2 juni 2009 om 16:32

Istina, wat jij zegt man

ac Milan heeft zeker een paar jongere spelers nodig dus dat zou perfect zijn..

dzeko en Pato in de spits geen slechte combo toch?

2 juni 2009 om 16:38

Ja toch =)

Terechte winnaar, ik had ook wel verwacht dat Dzeko zou winnen. Ik vind hem persoonlijk nog beter dan Grafite, en bovendien is hij nog jong. Toch mooi dat Dzeko nog een individuele prijs pakt, nadat hij naast de topscorerstitel greep.

zeer zeer terecht. maar kunnen die bosniërs hier boven hun debat niet ff ergens anders voortzetten prima hoor maar ga nou niet uitleggen waarom jij voor Rode ster bent etc en hoe het nou allemaal zit op de Balkan.

terecht! Met zijn goals heeft hij een heel groot andeel aan het kampioenschap gehad. 26 goals maakt niet iedereen. En je moet dan ok nog bedenken dat hij voor de winter pas 5 doelpunten op zijn naam had staan! Toen stond Wolfsburg ook nog maar op de 9e. plek. Dus heeft hij tog zo gezien heel veel bijgedragen tot het kampioenschap.

@ De_vic

Ik denk ook dat hij perfect bij de Rossoneri zal passen samen met Pato in de spits

2 juni 2009 om 17:28

Hier ben ik het helemaal met je eens allebei jonge talenten met een scorend vermogen als geen ander zou echt mooi zijn.

dus na de winterstop 21 goals gemaakt?? dat is inderdaad wel heel goed dan ........ Edin Dzeko Mooiboy (y)

mooie prijs voor die jongen.
maar ik heb geleerd van het verleden 1 goed seisoen zegt niks.
kijk naar onze vriend alves...ik was overtuigd dat hij de top kon halen zo makkelijk als dat hij scoorde en kijk nu...

Even een update over Dzeko's toekomst,
morgen zal Dzeko een pressconferentie om 12 uur houden in hotel Hercegovina. Daar zal hij bekend maken waar hij zijn carriere zal voortzetten.

Mooi voor Dzeko. Ik vind het echt fantastisch!!
Gefeliciteerd en ik hoop dat je nog veel meer prijzen gaat winnen in je carriere.
Dzeko!!!!

Wat een dodelijke duo is dat zeg Dzeko en Grafite
die 2 klaart heel bundesliga.
ik hoop echt dat Dzeko nog 1 jaar in Wolfsburg blijft en dan echt naar een topclub
en terecht dat die gekozen is voor beste speler in bundesliga
veel goals en assist schitterende speler.

Zeker, terecht
Goede prestatie van hem afgelopen jaar!

Kan dat opscheppen over Bosnië stoppen ? dank u

Otzeko is een goede speler , scoorde heel veel en vind makkelijk het doel.alleen moet hij er nog 1 seizoen bij doen en dan kunnen we oordelen.wie weet draait Wolfsburg niet meer goed volgend jaar en dan zal zijn klasse het moeten doen .

12 uur pressconferencie, waar die nar toe gaat.
Ik denk eerlijk gezegd chelsea, al zou ik inter beter vinden voor hem en 3 ex yugos is ook mooi, arnauautovic ibra en dzeko, maar t zal waarschijnlijk chelsea worden, waar die ook ivanovic gaat tegenkomen en mischien ook arnautovic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren