Feyenoord en Excelsior gaan weer samenwerken

Donderdag, 21 mei 2009 om 13:19 • Laatste update: 13:21

Feyenoord en Excelsior zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een nieuwe samenwerking op technisch gebied. De twee Rotterdamse clubs beginnen een gezamenlijke regionale jeugdopleiding en een gezamenlijk beloftenteam. Ook zal Feyenoord spelers en leden van de technische staf aan Excelsior gaan leveren.

De verregaande samenwerking komt nog geen zes maanden nadat Feyenoord een andersoortige samenwerking met Excelsior had opgezegd. Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde kan de ommezwaai logisch verklaren: "De mogelijkheid van een regionale jeugdopleiding en de vorming van gezamenlijke beloftenelftallen was er toen nog niet", benadrukt hij donderdag op de officiële website van de volksclub.

"Maar toen we de samenwerking opzegden, omdat deze voor Feyenoord niet langer passend was, heb ik al aangegeven dat ik hoopte dat we elkaar in de toekomst opnieuw zouden vinden. Het is mooi dat dit met ingang van komend seizoen al weer het geval is, dank zij de door de KNVB nieuw gecreëerde mogelijkheden", aldus Gudde.

Excelsiors algemeen directeur Simon Kelder is net als collega Gudde ronduit tevreden dat de clubs elkaar opnieuw hebben gevonden. "Ik betreurde destijds het opzeggen door Feyenoord van de samenwerking, maar we krijgen er nu nog iets veel mooiers voor terug. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor beide clubs sportief rendement gaat opleveren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door IraqiiF010)

Mooi nu kan Feyenoord jongens als Pedro, Nieveld en Wattamaleo enz uitlenen aan Excelsior om daar ervaring op te doen.

De verregaande samenwerking komt nog geen zes maanden nadat Feyenoord een andersoortige samenwerking met Excelsior had opgezegd.

Aan werkelijk helemaal niets is een logica te ontdekken bij de beleidsbepalers van Feyenoord!

Wat een zootje!!!

21 mei 2009 om 13:59

anders lees je gewoon de hele alinea... of lees je alleen wat je zelf wilt lezen?

Er staat toch duidelijk uitgelegd waarom het zo snel weer terug is.

"feyenoords algemeen directeur Eric Gudde kan de ommezwaai logisch verklaren: "de mogelijkheid van een regionale jeugdopleiding en de vorming van gezamenlijke beloftenelftallen was er toen nog niet", benadrukt hij donderdag op de officiële website van de volksclub."

21 mei 2009 om 15:41

@ikdus

De samenwerking werdt stop gezet omdat het teveel geld kostte tegenover te weinig succes mbt het samenwerkingsverband! De club staat nog steeds in het diepe rood en nu kan de samenwerking weer hervat worden.....

Ik zie er de logica niet van! Jij kan wel zo bijdehand doen maar het gaat mij niet om de regionale jeugdopleiding of vorming van beloftenelftallen maar puur om de door mij weergegeven reden welke van Gudde toen als reden zag de samenwerking stop te zetten!

21 mei 2009 om 18:18

Dit werkt kostenbesparend, doordat de jeugdteams worden samengevoegd. Minder trainers enz. nodig.
De opzet hiervoor was, dat Feyenoord spelers uitleende om bij Excelsior ervaring op te doen, maar daarvan kwamen er weinig terug. De spelers die nu uit de gezamenlijke jeugd komen, kunnen eerst ervaring opdoen bij Excelsior. De opzet lijkt hetzelfde, maar verschilt op meerdere vlakken.

daarnaast, was er eerst sprake van een samenwerking die geen nut meer had. Daarna kwam de Knvb met het idee om regionale opleidingscentra aan te moedigen. Waardoor Feyenoord en Excelsior nieuwe mogelijkheden zagen voor een hernieuwde samenwerking.

Competitievervalsing in mijn optiek.

21 mei 2009 om 13:32

Hoezo competitievervalsing?

Goed dat dit weer gebeurt. Weet niet hoeveel het kost natuurlijk. Maar nu kunnen we er weer mooi talent stallen.

en nu op naar de Kuip. =d

21 mei 2009 om 13:34

En kan je dat ook onderbouwen? Of is het gewoon een schreeuw?

21 mei 2009 om 13:34

@ Kapselkuit
leg uit, ik denk dat je doelt op het feit als Excelsior en Feyenoord samen in de eredivisie komen?
Ik denk dat het allemaal wel meevalt. In het verleden hebben ze bij elkaar in de competitie gezeten en toen zijn er ook geen rare dingen gebeurt. Daarnaast is Feyenoord zeker niet de enige die dit soort samenwerkingsverbanden aangaat.
Nec-top oss, Vitesse-agovv etc.

21 mei 2009 om 13:34

Inderdaad in de jouwe. In de hele competitie's werken clubs samen wbt regionale jeugdopleidingen (zie Vitesse/agovv), dus doek de hele competitie dan maar op? Dit is goedkoper voor de clubs en biedt naar mijn idee meer mogelijkheden voor de jeugd dmv een sneller doorstroming.

Lijkt me daarom alleen maar beter en sterker voor het nederlandse voetbal. Of heb je liever dat die jongens gelijk vanaf hun 16e in het buitenland terecht komen omdat hier de mogelijkheden ontbreken??

ps jij als kenner: werkt Cambuur niet samen met Groningen

21 mei 2009 om 13:47

Ik vind het competitievervalsing zodra 2 clubs in dezelfde competitie spelen. Clubs uit dezelfde competitie behoren geenzins samen te werken, op geen enkel vlak. Dat vind ik ook in het geval van Twente en Heracles, belachelijk!!

Zolang Excelsior echter Jupiler league speelt, vind ik het wel kunnen, alleen is Excelsior wel een club die af en toe promoveert. In dat licht vind ik dat het niet zou mogen, er zouden hier sowieso regels over moeten zijn vind ik.

21 mei 2009 om 13:52

Het is competitievervalsing om een gemeenschappelijke jeugdopleiding te hebben als de eerste teams van twee clubs in dezelfde competitie zitten? Sorry, maar die logica ontgaat me even Afcaxx. Het heeft pas effect zodra spelers uit de jeugd doorstromen naar de eerste elftallen, en dan moeten ze gewoon een contract aangeboden krijgen door een van beide clubs. Door samen een regionale opleiding te voeren, zullen ze in Rotterdam gewoon veel beter kunnen doorselecteren en de jeugdopleiding naar een hoger niveau tillen dan wanneer Excelsior en Feyenoord er allebei een eigen opleiding op na houden. Dat is niet alleen in het belang van die twee clubs, maar ook van belang voor het niveau van het Nederlandse voetbal.

21 mei 2009 om 14:12

Jahoor, zo ken ik er ook wel een paar, wat dat betreft is alles wat je als nederlandse club doet en jezelf ten goede komt in het belang van het nederlandse voetbal. Je zegt het eigenlijk zelf al, ze kunnen op een hoger niveau doorselecteren door die samenwerking. Bovendien hebben ze op deze manier minder kosten dan andere clubs en hebben ze grotere vijver om uit te vissen. 2 clubs in dezelfde competitie horen tegen elkaar te strijden, zoals Heracles en Twente bijvoorbeeld. Daarbij hoort iedere vorm van samenwerking te worden vermeden, concurrentie, geen samenwerking. Je kan trouwens wel erg moeilijk hard maken dat Twente hier bijvoorbeeld niks aan heeft, dan zouden ze het niet doen lijkt me zo.

21 mei 2009 om 14:17

@afcaxx
Twente en Heracles hebben anders ook een gezamelijke jeugdopleiding en werken op gebied van jeugdvoetbal heel nauw samen.

Deze beslissing is echt dom. Dit gaat de genade klap worden voor Feyenoord. Door deze investering gaat Feyenoord zijn proflicentie kwijtraken. Her arme excelsior gaat aan het infuus bij een nog armere club. Dit kan gewoon niet goed zijn.

21 mei 2009 om 13:37

Er staat juist dat het kostenbesparend is.

21 mei 2009 om 14:26

Feyenoord gaat zijn proflicentie kwijtraken?
Ben je nou zo dom of heb je gewoon een hekel aan feyenoord? Feyenoord kan zijn proflicentie niet kwijtraken, aangezien hun bezit (spelers, grond, kantoren) veel groter is dan hun schuld, in tegenstelling tot clubs die hun licentie wel kwijt kunnen raken (fortuna, Eindhoven).

Ot: Dit lijkt me erg goed voor Feyenoord, aangezien spelers uit jong Feyenoord die niet klaar zijn voor de selectie aan excelsior uitgeleend kunnen worden.

Natuurlijk wel, het niveau van excelsior is hoger dan die van jong Feyenoord, dus kunnen er spelers uit de jeugd worden gestald bije xcelsior, om door te groeien en later in het eerste te spelen(zoals S.kalou,buffel,pardo etc.).
De reden die Gudde geeft klopt natuurlijk niet, W.janssen en Bosz zagen niets in excelsior maar Been uiteraard wel, dat is de reden.

Goed voor Excelsior, Hopelijk voor Excelsior kunnen er wat talenten doorstromen naar Excelsior. Alleen levert de kweekvijver niet erg veel op de laatste tijd.

Dit zegt wel genoeg over hoe wanhopig de situatie is. Als je een half jaar naar de opzegging van de samenwerking, alweer een nieuwe samenwerking begint, ookal wordt beweert dat deze van constructie anders zal zijn dan de vorige, wekt het toch wel de schijn van hersenloosheid bij de beleidsbepalers. Er wordt dus niet fatsoenlijk nagedacht voordat er stappen ondernomen worden, en iedereen houdt zijn poot stijf. Het lijkt wel een liefdes relatie tussen 2 kinderen van 6. Als ze het niet eens kunnen worden over wie de lollie mag hebben, maken ze het uit, maar achteraf toch spijt hebbende, gaan ze opzoek naar een oplossing. Ik hoop dat dit op financieel en sportief gebied voor beide clubs gunstig is, en dan er weer iets moois mag ontstaan. Maar ik hoop dat bepaalde mensen in de toekomst ook beter nadenken, voordat ze stappen ondernemen. Achteraf blijkt het dus weer een groot opgeblazen geheel te zijn geweest.

Goed voor Feyenoord goed voor Excelsior , Voor Feyenoord heeft het best vruchtren afgeworpen met spelers als Buffel en Kalou dus ik zeg geen nee.

21 mei 2009 om 14:00

en slory en bruins. Alhoewel Bruins dit seizoen licht tegenvalt was hij vorig seizoen echt goed bezig. En iemand als slory kan je overal gebruiken met zijn snelheid

. De trots van onze club, de jeugdopleiding, wordt verkwanseld!
Opflikkeren met dat kloteplan!!!

Ik ga serieus overwegen of ik volgend jaar nog wel een seizoenkaart neem, dit mag nooit gebeuren!!! Onbegrijpelijk! Ik wil Feyenoord nooit meer terugzien op Woudestein.

21 mei 2009 om 17:32

Daar hoef je geen zorgen over te maken, want als jullie allemaal Feyenoord spelers krijgen dan promoveren jullie nooit meer. Onze spelers zijn lui, niet creatief, en zoeken geen sportieve resultaten dus maak je geen zorgen.

gelukkig maar weer, dit is goed om talenten tot volle wasdom te laten komen, of in elk geval een stuk te groeien naar eredivisie niveau.. ook jonge spitsen als janota en erasmus lijken me een goede optie voor excelsior

(geld)nood breekt wetten! Het was Gudde die met zijn vooruitziende visie per 1 juli 2009 de samenwerking stop wilde zetten in verband met de matige flexibiliteit voor het uitlenen van spelers en het kostenplaatje die ermee was gemoeid.

Nu de investeerders dreigen af te haken en de financiele huishouding pas eind augustus meer vorm zal krijgen kiest Gudde eieren voor zijn geld. Geld voor transfers in de nabije toekomst is er niet, dus is het hopen op een enkele Feyenoord speler die doorbreekt bij Excelsior.

Heerlijk toch, met dit beleid onder aanvoering van Gudde is Feyenoord binnen afzienbare tijd terug in de top van de Eredivisie...

21 mei 2009 om 14:28

Ja, je kunt toch moeilijk zeggen dat Feyenoord een slecht beleid voert

21 mei 2009 om 15:21

"nu de investeerders dreigen af te haken en de financiele huishouding pas eind augustus meer vorm zal krijgen kiest Gudde eieren voor zijn geld. Geld voor transfers in de nabije toekomst is er niet, dus is het hopen op een enkele Feyenoord speler die doorbreekt bij Excelsior."

Vriendelijke vriend. De investeerders zijn in de voorbije dagen definitief afgehaakt. Je denkt toch niet echt dat dit hele plan in een dag of 3 verzonnen, beschreven en bekrachtigd is?? Het kan niet anders of de gesprekken zijn al vrij kort na het verbreken van de vorige samenwerking op gang gekomen.

21 mei 2009 om 16:26

Het ziet er nu naar uit dat de investeerders afgehaakt zijn, maar ik hield een slag om de arm. Wellicht hopen tegen beter weten in.

En nee die plannen voor die samenwerking zullen ook niet in 2 dagen zijn bedacht dat snap ik ook wel. Het is naar mijn mening een plan die in de ijskast lag om in tijden van absolute armoede weer op tafel te leggen. Je kan toch niet ontkennen dat indien Feyenoord zwom in het geld er een serieuze behoefte zou zijn voor een samenwerking met Excelsior. Daarom denk ik dat dit puur uit noodzaak gedaan wordt en niet ingegeven wordt door vooruitziende inzicht.

Dat Gudde het naar buiten brengt als zijnde een veranderde invulling van de voorgaande samenwerking door jeugdteams samen te voegen is voor mij slappe hap. Iedereen is er vrij in om dat te slikken. Als hij zo een zakelijke inzicht had was hij al een half jaar eerder naar buitengekomen dat er perspectief was voor een samenwerking maar dan in een andere opzet. Die uitlating is nooit gemaakt. Er was direct een streep gezet door de samenwerking. Heet dat consistent beleid?

21 mei 2009 om 19:13

Uiteraard zal het te maken hebben met de financiãƒâ£ã‚â«le malaise. Er zit ook een mooi papiertje om, maar naar mijn mening is de enige die van een gezamenlijke jeugdopleiding profijt heeft de mindere ploeg (excelsior dus). Zij vissen uit de vijver die niet in aanmerking komt voor Feyenoord en daar zitten nog steeds heel aardige talenten tussen, zeker voor Excelsior.
Ik vind het ook vreemd dat er in Feyenoord shirts gebald gaat worden. Als je dan echt gaat samenwerken plaats de jeugdopleiding dan als een soort Sbu los van de organisties waarbij je samen betaalt. Voetbal je in Feyenoord shirts dan kan ik idd de woede van sommige Excelsior supporters begrijpen. Dan is het gewoon een Feyenoord jeugdopleiding waar Exelsior aan meebetaalt en dan kan meeprofiteren zodat Excelsior de kosten van een eigen opleiding niet meer heeft.

Lokhoff gaat ook weg, Pastoor nieuwe trainer van Excelsior.

Ik ben het nog steeds aan het verwerken, ik ben zo woedend, niet te beschrijven. Morgen ga ik nog naar Rkc - Excelsior, maar het kan me niks meer schelen, ik hoop dat Rkc wint. Het wordt tevens mijn laatste wedstrijd van Excelsior na vele jaren en na 7 seizoenen vrijwel iedere uit- en thuiswedstrijd bezocht te hebben.

Excelsior Rotterdam R I P.

21 mei 2009 om 14:48

Ik ben ook fan van Excelsior, maar kom op. Excelsior blijft éã©n club met een eigen imago, hoor. Twente en Heracles doen het toch ook goed, ondanks een gezamenlijke jeugdopleiding? En zo zijn er nog wel meer clubs die zeer nauw samenwerken. Ik denk juist dat dit goed is voor de club. Het kan ons goede spelers opleveren (zoals in het verleden al o.a. Taument, Caã¯ro, Loovens, Kalou, Olfers, Pardo, Graafland, Gyan, Connolly, Allotey en nog tientallen naar Woudestein kwamen) en sportief gezien absoluut omhoog helpen. Ik als Excelsior-fan zou het jammer vinden als jij geen wedstrijden meer komt bezoeken in moeilijke perioden als deze (promotie wordt nu immers wel heel moeilijk). Ik zou willen zeggen; wacht eerst even af hoe het gaat lopen. Kelder is ook niet gek hoor, die vecht ook al jaren tegen de ondergang van Excelsior. Denk dat dit echt een goede stap is.

21 mei 2009 om 14:56

Al onze jeugdteams verdwijnen, ons beloftenelftal verdwijnt, onze trainer wordt die van Feyenoord 2, we krijgen vrijwel alleen maar Feyenoordspelers in ons team. Dat is Excelsior niet meer. De eerdere samenwerkingen slikte ik nog met moeite, maar dit kan ik niet meer slikken. Excelsior bestaat volgend jaar niet meer.

En Kelder, die wilde al jaren de ziel van Excelsior verkopen...

21 mei 2009 om 15:04

Dat laatste ben ik niet met je eens, maar vind wel dat Kelder zijn portemonnee vaak belangrijker vond dan Excelsior.

Wat ik me afvraag; wordt de gehele jeugdopleiding naar Varkenoord verschoven en worden alle jonge spelers in Rotterdam-zuid opgeleid? Zijn de trainingsvelden van Excelsior (waar ik nog drie jaar heb mogen spelen in de D- en C-jeugd) dan alleen nog maar voor het eerste elftal?? Want dat gaat naar mijn mening ook te ver, dan heb ik al iets meer begrip voor je woede..

21 mei 2009 om 15:11

De locatie(s) zijn nog niet bekend, maar alle Excelsior jeugdteams gaan in Feyenoordshirt spelen...

21 mei 2009 om 16:08

Hm.. dan gaat er wel een groot deel van de club verloren ja. Dat is jammer en het lijkt mij sterk dat de jeugdteams, als ze inderdaad in Feyenoord-tenues gaan spelen, nog het trainingscomplex naast Woudestein in gebruik gaan nemen. Toch weiger ik hier echt van te balen. Want uiteindelijk kan dit het eerste van Excelsior, de trots van de club, hier alleen maar op vooruit gaan. Wat ik wel zeer zéér triest vind is dat er geen échte Excelsior-jeugdspelers meer zullen komen in de toekomst. De tijd van Van Persie, Boutahar, Bruins, El Hamdaoui en Refos is voorbij...

@ el dude

met samenwerking opzich is niets mis, ik zou het nooit aanmoedigen, maar toch. Het is ieders recht om het zo te doen. Echter krijgt Excelsior nu een kwaliteitsinjectie die niet in verhouding staat et wat ze er voor betalen. Andere clubs hebben dit niet. Het stallen van spelers onder hun prijs vind I K inderdaad een vorm van vervalsing, omdat de Kralingers het in hun eentje ook hadden kunnen rooien.

Ik neem volgend seizoen geen scc meer!!!!!

oprotten met die sukkels van Zuid!!!

laat ze eerst zelf maar eens gaan presteren! Nac Breda Bedankt

Ik Speel Voor Excelsior maar houd dit in dat de hele jeugdopleiding samen gaat ?? voo komend seizoen of niet ??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren