Van Basten stapt op bij Ajax

Woensdag, 6 mei 2009 om

Marco van Basten houdt het na een jaar voor gezien als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester houdt zichzelf verantwoordelijk voor het slechte seizoen van de Amsterdammers en heeft algemeen directeur Rik van den Boog laten weten dat hij zijn contract wenst in te leveren. De resterende trainingen en de wedstrijd tegen FC Twente worden geleid door assistent-trainer John van ’t Schip.

Op de officiële website van de club meldt Ajax dat Van Basten tot de conclusie is gekomen dat tot hij zijn doelstellingen niet heeft gehaald en dat hij niet het gevoel heeft zelf in staat te zijn om het volgend seizoen beter te doen. Ajax verloor afgelopen zondag met 4-0 van Sparta Rotterdam en kan daardoor niet meer bij de twee eerste ploegen eindigen. De Amsterdammers zullen daardoor opnieuw niet in de Champions League terecht kunnen komen.

Voor aanvang van dit seizoen was dat wel het doel. Van Basten nam het stokje over van de al eerder vertrokken Henk ten Cate en investeerde fors in zijn selectie. De Utrechter wilde met Ajax weer serieus meestrijden om de titel, maar verloor dat gevecht van AZ, waarna de pijlen werden gericht op de tweede plaats. Deze strijd werd dit weekend verloren van FC Twente, dat zondag nog op bezoek komt in de Amsterdam ArenA. Van Basten zal er dan niet meer bij zijn.

Van Basten (44) begon op 1 juli 2008 als hoofdtrainer bij Ajax. Hij was voor die tijd vier jaar bondscoach van het Nederlands Elftal en één jaar trainer van Jong Ajax. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door Van ’t Schip: het is nog niet duidelijk wie hem uiteindelijk zal opvolgen. Ajax zal in de komende periode op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Namen van kandidaten zijn nog niet in de media verschenen.Gerelateerd

715 reacties (laatste reactie door Nummerr9)

Balen dit! Opstappen als het moeilijk gaat, Laf!

6 mei 2009 om 14:33

wat is hier nou laf aan? volgens mij riep iedere ajacied zon beetje om zijn vertrek en dan is hij nu opeens laf dat hij opstapt, rare opmerking

6 mei 2009 om 14:37

laf omdat hij eerst alles opnieuw wou opbouwen, en dan zelf na 1 verloren jaar opstappen.

6 mei 2009 om 14:53

Ja maar hij heeft het aangekeken luisterde naar Stiekem toch wel naar de supporters en zag ook wel dat het niet meer ging.
Daan neem je ontslag dat heeft helemaal niks met laf te maken.

6 mei 2009 om 15:06

Zwart/wit gezien is het natuurlijk wel correct. Doelstellingen niet gehaald en dus conclusies trekken. Alleen zo zwart/wit is het leven niet. Zeker niet als je aan een nieuw team bouwt. Natuurlijk had ik het ook liever beter gezien - het had ook zeker beter gekund, maar het balletje blijft rond en volgend seizoen, dankzij wat stabiliteit die al jaren ver te zoeken is bij Ajax, had het zomaar beter kunnen gaan.

Ik bedoel, van Gaal haalde in het 1e jaar ook niks, maar won vervolgens alles zo'n beetje. Ook van Gaal werd vorig jaar 11e met Az en hop, wordt dit jaar kampioen. Nu is van Basten geen van Gaal, maar het is en blijft zonde dat het zo loopt.

Van Basten zit natuurlijk ook in een leerproces, zoals elke coach in weze, maar hij zal best veel leren zo. En het is zonde dat hij na een jaar ervaring opdoen z'n koffers pakt. Want wat schiet Ajax daar mee op? Weer een nieuwe coach? Weer andere spelers? Weer een nieuw beleid? Weer een jaar pielen om iets op te bouwen?

laten we eerlijk zijn. Dit Ajax loopt niet over van kwaliteit. Sneijder is weg, Huntelaar etc ... Dat waren spelers die vroeger nog een paar jaar gebleven waren. En dus is het verloop veel sneller en blijf je zitten met de middelmaat. Dan doel ik op spelers als Vermaelen, Lindgren, Gabri, Lindgren (ja zij ook in mijn ogen), Emanuelson etc ... Dan heb je nog Sno wat ronduit een miskoop is. En dat zit ook nog een beetje scheef. Gabri is ervaren maar kan dit niet overbrengen. Enoh komt uit het niets als een verrassing. Dan heb je Anita, Emanuelson, Vertonghen etc ... allemaal met talent maar komt er niet uit. Urby loopt als een vaatdoek in het veld dus die had ik er zelf allang naast gezet. Anita is jong en deed het gewoon goed, maar toch ontstond er kritiek dat Marco koos voor talent en voetbal en geen fysiek. Mickey, Oleguer, Cvitanich zijn nieuw en kun je nog amper echt beoordelen. Ik vond Oleguer het lange tijd goed doen, alleen afgelopen weekend viel hij wel door de mand. Daarbij moet ik ook zeggen dat Wielaert hem daar ook maar weinig in ondersteunde, wat in mijn ogen ook geen geweldige versterking is.

dus los van de resultaten kun je wel je vragen stellen bij het aankoop beleid. Die vond ik niet erg gelukkig. Je mist achterin gewoon echt een bulldozer zoals Chivu, Stam of evt. een type Oliseh. Het middenveld is aardig, maar kan weinig extra's brengen, op Aissati na. Voorin is gewoon te licht gedacht dat Cvitanich de plek van Huntelaar wel meteen zou kunnen opvangen. Als je heel zwart/wit kijkt, dan zie je dat Ajax echt niet zoveel meer kwaliteit heeft dan een Twente, Heerenveen of Az. Wel zit er potentie in en veel nieuwe spelers die na een jaar meestal pas goed gaan spelen. Dus tja ... wat kun je daar nou van zeggen?

De fans lijken ook te vergeten dat het hier potver wel om van Basten gaat. Die verdient toch wel wat meer krediet om te groeien als coach bij een club die hij ook veel gegeven heeft? Ik snap dan de kritieken ook niet zo - los van alle inhoudelijke discussies en feiten of van Basten een goede coach is - had hij gewoon de tijd moeten krijgen om iets neer te zetten. En het is ook niet dat hij in de middenmoot staat. 3e is niet top voor Ajax, maar ook niet van die aard dat er geen rek meer mogelijk is met zulke jonge jongens en misschien 2 of 3 versterkingen in de zomerstop.

Het bestuur is op de schop gegaan dankzij het rapport. Het is ingevuld zoals in het rapport stond, van Basten wilde ook graag die rol breed invullen wat natuurlijk allemaal tijd kost - zoiets gaat niet allemaal in een jaar goed. En dan krijg je dit.

Ergens kun je het laf noemen, ergens ook de eer aan je zelf houden. Ik ben er nog niet over uit. Ik denk dat beide partijen hier tekort mee wordt gedaan. Je kunt het laf vinden dat van Basten niet zo goed tegen de druk en kritiek kan. Je kunt het de eer aan jezelf houden noemen als je naar de doelstellingen kijkt en je oor legt naar de fans. Jammer van Basten, dat je zo resoluut bent hierin.

zonde ... Want nu weet je het nooit ... voor hetzelfde geld win je de 1e 5 potjes volgend seizoen wat vertrouwen geeft waar de nieuwe spelers zich meer zullen profileren en wordt je kampioen. Wie nu? Rijkaard?

6 mei 2009 om 15:08

Het is wel laf want zijn voorgangers brachten zichzelf met veel minder bombarie binnen en de kritiek op die voorgangers was veel heviger en er werd veel explicieter om hun vertrek geschreeuwd. Er heerste wat betreft van Basten een tweeslachtig sfeertje. Er werd nergens openlijk over zijn vertrek gesproken en ook de supporters waren niet onverdeeld daarover

6 mei 2009 om 15:12

xstream, ik vind dat je volkomen gelijk hebt. Ajax zelf kan hier echter weinig aan doen, het blijft een onnavolgbare man.
Ik had het persoonlijk tot aan aankomende winterstop willen aankijken.

Verder weet je natuurlijk niet hoe de sfeer intern was, misschien maakte v Basten zichzelf wel onmogelijk.

Wat betreft het rapport, het belangrijkste punt, een ervaren trainer, was al niet ingevuld dus hoe kan je in godsnaam zeggen dat daar aan voldaan was? Omdat vd Boog bij de Nos zei dat dat op 2 punten na zo was?

6 mei 2009 om 15:26

Op mij komt het een beetje over alsof hij was blijven zitten wanneer hij had gewonnen bij Sparta en Twente. Dan was hij volgend jaar gewoon weer doorgegaan. Terwijl hij als reden opgeeft de groep niet meer aan het voetballen te kunnen krijgen.
Ten eerste is dat een geweldige diskwalificatie naar zichzelf toe want als je het met deze voetballers in Nederland niet red zul je het nergens reden.
Ten tweede had hij dat ook al in de winterstop kunnen zien en op dat moment zijn conclusies kunnen trekken. Toen viel er misschien nog wat te redden met 8 punten voorsprong op twente.
Ik denk dat Meneer Van Basten iets te euforisch is geworden na 6 geweldige counters op het Ek en in die euforie voor 4 jaar de macht bij Afc Ajax greep.
Stiekem zal hij zelf ook wel weten dat met name het gedeelte in de omschakeling van aanval naar verdediging voor geen ene ruk klopte en niet geklopt heeft. Ik denk dat hij best kan coachen in balbezit. Maar als je met oleguer en wielaert op de middenlijn gaat verdedigen dan heb je volgens mij een gaatje in je hoofd. Elke lange bal achter de verdediging is gevaarlijk: zie de wedstrijden Az, Marseille en zo kan je nog wel even doorgaan.
Van Basten zal het nergens meer gaan maken denk ik.
En wij kunnen weer een jaar gaan "bouwen". Ajax is nu al 6 jaar aan het bouwen dus ik ben onderhand wel benieuwd naar de onthulling van dit hele bouwstuk want dan zullen de gouden tijden wel weer terugkeren.
Ajax zit ook al 5 jaar in de overgang, misschien moet het bestuur de Viva en de Glossy maar is ter hande nemen om te lezen hoe je daar het beste uit kunt komen

6 mei 2009 om 16:08

De supporters zijn boos op de mentaliteit van de spelersgroep. Dit heeft helemaal niks met Van Basten te maken. Wij hadden nog vertrouwen in hem. Trieste afgang van een Ajax icoon

6 mei 2009 om 16:18

@xstream
Ik ben het eens met wat je zegt, helave 1 stukje:

Het bestuur is op de schop gegaan dankzij het rapport. Het is ingevuld zoals in het rapport stond, van Basten wilde ook graag die rol breed invullen wat natuurlijk allemaal tijd kost - zoiets gaat niet allemaal in een jaar goed. En dan krijg je dit.

Dat klopt niet helemaal. Tenminste, als je het rapport op de letter gaat beschouwen. De maker van het rapport zit nu bijvoorbeeld op de voorzitter stoel, terwijl is aangegeven dat dat niet de bedoeling was. Ik heb meer het idee dat er nu een aantal profiteurs tussen zitten, zoals voorheen ook het geval was. In ieder geval, zo komt het op mij over.

Over van Basten, ik denk dat hij gewoon had moeten blijven zitten. Nu krijg je straks een nieuwe trainer, moet weer wennen aan het elftal, duurt weer een jaar voordat mensen op elkaar ingespeeld raken (er zullen zeker wat veranderingen komen in het team), enz, enz.. In dat opzicht had van Basten zelf moeten inzien dat wat er bereikt moet worden tijd nodig heeft. Zeker met ingrepen die hij heeft gedaan bewerkstellig je niet zomaar een kampioenschap. Hij had naar mijn mening gewoon meer vertouwen in zichzelf moeten hebben en deze beslissing uitstellen tot volgend seizoen.

Aan de andere kant kan ik hem wel begrijpen. Ik denk dat hij zijn beslissing mede heeft laten vallen vanwege alle kritiek van buiten af. Zoals al eerder gezegd, bijna iedereen wilde iemand zien hangen voor het niet halen van de gwenste resultaten.

6 mei 2009 om 16:28

@comokum:
Klopt wat je zegt, maar toch is er wel gekeken naar dat rapport en toch gekeken om dat zo goed mogelijk in te vullen. Een ervaren coach had ook gekund, maar ik denk juist dat het een goede overweging was om de nieuwe lichting Ajaxieden een kans te geven. Dat stimuleerde Cruijff ook voor zover hij daar invloed op had. Een ervaren trainer met de juiste capaciteiten en uitstraling liggen ook niet op straat.

Naast de resultaten en de discussie of van Basten een geschikte trainer is, is het natuurlijk een icoon met uitstraling waar we allemaal extra trots op zijn als het goed gaat en normaal gesproken meer krediet krijgt van de fans dan een doorsnee trainer zonder evt. Ajax hart. Dat zou normaal gesproken stabiliteit moeten geven, maar niet als meneer meteen opstapt na 1 seizoen - ook al zijn de doelstellingen op 1 plek na en op basis van 4 verschrikkelijk slechte wedstrijden niet gehaald.

@badhabbit:
Je hebt daar wel een punt. Je kunt het zien als profiteurs, maar dat is toch in overweging beslist natuurlijk. De overweging is daarbij is of het goed is om een persoon die weet wat het nieuwe beleid zou moeten zijn dat ook in de gate kan houden en continuïteit aan het verhaal kan geven. Zoiets hoeft niet per se slecht te zijn. Al kunnen we dat van buitenaf niet beoordelen natuurlijk. Vooral in deze situatie is het goed dat de beste man er nog is om dus voor de juiste opvolger te zorgen. Althans, op papier zou dat een groot voordeel kunnen zijn.

6 mei 2009 om 18:48

dit is zeker wel laf. waarom maakt hij het seizoen niet af het is toch maar 1 wedstrijd. waar ajax niets te verliezen heeft.

6 mei 2009 om 19:22

Nou dan heb ik 2 kandidaten. Adriaanse en Rijkaard. Ik vind dit echt geen ramp, want nu weet ik dat er een ervaren coach komt en die natuurlijk ook weer de nodige aankopen zal doen. Marco bedankt, maar nu is het vooruitkijken. Ik ben juist blij, dat er nu een ander komt met meer ervaring.

6 mei 2009 om 14:34

Hij houdt eer aan zichzelf..

6 mei 2009 om 14:58

waarom geef je hier in vredesnaam een groen vakje voor zo uitgekauwt onderwerp en als je hier iets zinnigs plaats dan zijn het min punten.

On:

Je kan het laf vinden inderdaad maar eigenlijk ook niet hij zegt zelf dat die het niet beter kan gaan doen en daar heeft ajax niks aan. Hij gaf al tijdens het seizoen aan dat die op punten gewoon overklast word door andere trainers. Wel vind ik het erg jammer het is toch een trainers wissel. Op naar de nieuwe Trainer

6 mei 2009 om 23:08

Dat vind ik nou is netjes misschien is mijn reactie een beetje overdreven maar zo voelde ik het

6 mei 2009 om 14:34

Laf? Zelfkennis lijkt me een geschiktere term.

6 mei 2009 om 14:37

Laf dat hij niet eens het seizoen afmaakt inderdaad. Goed dat hij stopt, want hij kreegt het team gewoon niet aan het voetballen. Maar hij had die ene wedstrijd ook nog wel kunnen coachen.

6 mei 2009 om 14:51

Of een gebrek aan zelfvertrouwen dat hij Ajax hier niet meer bovenop krijgt..

6 mei 2009 om 14:40

Helemaal niet laf.. dit bericht is niet helemaal compleet. Op andere sites staat al te lezen dat hij zelf zijn contract inlevert omdat hij zijn doelstellingen niet heeft gehaald en hij zichzelf niet in staat acht om dit volgend seizoen wel te doen. Hij stapt dus op in het belang van de club.

6 mei 2009 om 14:42

Geloof mij nou maar, van Basten is waarschijnlijk op een charmante manier ontslagen Parajax of......hij duld geen sterke man naast zich komend seizoen zoals eventueel de plannen waren. Zal het nu beter worden, daar is nog geen zinnig woord over te zeggen.

6 mei 2009 om 14:48

Wat nou laf! Als die supporters hem eens steunen. Kijken of jij nog verder kan gaan als allemaal gekken eerst je trainingsveld innemen en dan je spelersbus blokkeren. Hij heeft gedaan wat ieder normaal weldenkend mens zou doen. Een aantal Ajax supporters heeft het hem gewoon dusdanig lastig gemaakt dat hij zich niet veilig voelt denk ik. Hij heeft er niet veel van gebakken, maar om hem pannenkoek te noemen gaat ook erg ver als je bedenkt wat hij voor speler was. Maar zijn hele carriëre als speler heeft hij verpest in een paar jaartjes Nederlands Elftal en Ajax. Dat hij denkt dat hij het volgend jaar niet beter kan doen is realistisch van hem en daar moet je vrede mee hebben.

6 mei 2009 om 14:55

Niet laf!! dit getuigd juist van L E F!! Als hij van zichzelf het gevoel heeft dat hij deze ploeg niet meer aan de praat kan krijgen, dan is dit de slimste tactiek die hij gebruikt heeft dit seizoen. Wat had je dan liever? Volgend jaar weer zo'n seizoen?? Hell No.. Het is slim om nu inderdaad te vertrekken. We hebben een coach nodig met ervaring, Charisma, en een die echt inzicht heeft in het aankopen van goed talent. Vorig jaar zou de bezem er door heen toch?, daar is niets van gekomen. Nu moet er echt een Stofzuiger doorheen, de selectie is totaal niet in balans. Ik hoop op Adriaanse, hij kent de klappen van de zweep. Beste nieuws van vandaag dit!!

6 mei 2009 om 16:32

beste nieuws wil ik niet zeggen maar ik had dit wel verwacht na zon seizoen het lijkt me beter voor v.basten om eerst een paar jaar trainer te worden van een club waar het iets minder belangrijk is om kampioen te worden iets van een nac ofzoiets en dan ervaring op doen voordat je weer een topclub gaat trainer en zelf hoop ik dat neeskens trainer wordt maar met adriaanse ben ik ook dik tevreden

6 mei 2009 om 14:58

Is dat laf!
Iedereen (behalve hijzelf en enkele mensen waaronder ik) waren het er niet mee eens dat hij al weg moest!!

Tijd, Vertrouwen 1 van de belangrijkste dingen konden supporters niet eens opbrengen..
Ik denk dat geen 1 trainer in staat was om dit seizoen succesvol af te sluiten met ajax..
ik neem het de supporters ook zeer kwalijk dat ze met hun achterlijke gezeik toch hun zin hebben gekregen!

Hij houd tenminste eer aan zichzelf, heel goed!

6 mei 2009 om 15:05

man wat baal ik hiervan, dit is toch wel echt weer t laatste wat ajax nodig heeft. Ze hadden juist wat aan van basten gehad als hij een jaar was gebleven, standvastigheid heeft deze club en selectie nodig.

En dan kiest meneer nu voor zichzelf en stapt op, kortom volgend seizoen weer een nieuwe trainer met weer een nieuwe visie en weer een seizoen vol tegenvallers, want laten we nou eerlijk zijn, dit seizoen waren de prestaties in eigen huis prima! de moeilijkste uitwedstrijden werden gewonnen (twente/nec/roda/nac/utrecht) en dan zou je je alleen maar moeten gaan focussen op die andere wedstrijden.

Nee als ik eerlijk ben kan ik dit absoluut niet begrijpen en vind ik dit ronduit Zwak!

6 mei 2009 om 15:07

de weg is vrij voor Frank Rijkaard laat maar komen,, hopen dat het bestuur dat ook inziet ze kunnen beter een goede trainer halen en die goed betalen dan al die vergooide miljoenen voor die amateurs daar

6 mei 2009 om 16:19

ik geef je groot gelijk parajax,

Ik neem als goede voorbeeld van Gaal, die man bleef met toedoen van zijn spelers. Hetzelfde moeten de spelers doen van Ajax. En anders kan je concluderen dat er ook geen chemie meer is tussen de trainer en de spelers

6 mei 2009 om 17:54

Ik ben het helemaal met Paraajax eens, vindt dit ook zeer laf.
Slappe zak is het, als het even tegen zit gaat hij meteen zo wordt het tog nooit iets. Dat heeft allemaal tijd nodig.

6 mei 2009 om 20:31

Juist goed. Als hij zelf inziet dat hij het volgend jaar niet beter kan. Kan je beter iemand nieuws laten komen.

6 mei 2009 om 20:49

Dit is L.a.f! Hij komt met een grote mond binnen, haalt spelers en een wielaerd die koste wat kost moest komen, sno die lachwekkend is en als het meneer even tegen zit dan gaat hij uit naam van de club ervandoor. Hoe kan een man die na een jaar zegt dat niet capabel is om ajax te leiden wel milioenen investeren? Hij stopt ppur om niet ontslagen te worden om zo zijn carriere te redden. Ik denk dat een cruijf op de grond ligt van het lachen!

dat had ik niet verwacht dat hij zelf zou opstappen ...
jammer opzich
en ook een beetje raar moment vind ik het

Dit vind ik dus gewoon triest. Hij had makkelijk kunnen blijven en verder bouwen aan het team volgend seizoen. Ik vind het een beetje laf eerlijk gezegd. En dat zeg ik als Ajax fan.

Wat laf zeg van hem, ongelofelijk. Hij kan niet eens tegen wat kritiek. Ik snap hier helemaal niks van en ik had de heer van Basten wel wat hoger zitten.

Misschien was het te vroeg voor hem om gelijk als eerste jaar clubcoach Ajax te kiezen. Hij was te onervaren voor deze taak. Maar nu moet Ajax weer een nieuwe coach gaan zoeken. Zo blijven we maar wisselen van coaches, dit schiet niet op.

Aan de andere kant, met van Basten aan het roer ging er vanalles mis. Laten we hopen dat we nu eindelijk een fatsoenlijke coach krijgen die er meteen staat en ons naar succes kan coachen, want oh wat hebben wij het nodig. Laten we hopen op een coach die er een paar jaar blijft.

6 mei 2009 om 14:36

In principe ben ik het met je eens. Maar Van Basten heeft volgens mij nooit echt een duidelijke visie gehad en als hij het zelf al niet meer ziet zitten, is het een goede zaak dat ie er vandoor gaat. Nu een ervaren coach aantrekken en die voor een langere periode behouden graag.

wow had ik niet verwacht, ergens wel logisch aangezien de resultaten toch had ik hem liever zien blijven.

Wanneer gaan coaches eens de tijd krijgen/nemen om iets op te kunnen bouwen? na zulke grote veranderingen kan het nooit in een keer goed gaan, had bassie graag volgend jaar nog voor de groep gehad!

6 mei 2009 om 14:43

Iig Van Basten en Stevens hebben hun contract zelf ingeleverd en dus valt de clubs in deze niets kwalijk te nemen

6 mei 2009 om 14:54

Daarom heb ik het ook over krijgen/nemen Als Van Basten zichzelf de tijd had gegeven om nog een jaar aan dit Ajax te bouwen ben ik ervan overtuigd dat we weer mooie dingen hadden kunnen beleven in Amsterdam. Je hoort ook van de spelers dat ze erg tevreden over Bassie waren, het komt er alleen niet uit op het veld.. Maar goed, ben benieuwd wie het nu gaat worden, Adriaanse, Rijkaard of toch misschien Koeman

6 mei 2009 om 15:09

Jij bent er van overtuigd, maar hij zelf niet. Dus daarom gaat hij dus ook weg. Het is hartstikke mooi dat de spelers tevreden zijn, maar ze moeten eens gaan voetballen, bikkelen en knokken voor die punten. Dit is het beste.

6 mei 2009 om 14:44

hij kiest er zelf voor om op te stappen en het bestuur had nog vertrouwen in hem dus het ligt aan hem

Dat het slecht gaat ok, maar zo makkelijk opgeven. Ongelofelijk dit zeg. Laf vind ik het.

Tja....... wie nu?

6 mei 2009 om 14:34

ik hoop co adriaans

6 mei 2009 om 14:42

Ik ook, mag hij meteen zijn topspits Janko meenemen

6 mei 2009 om 14:49

Ik hoop ten cate

6 mei 2009 om 15:01

Geef mij rijkaard maar!

6 mei 2009 om 16:04

ja lijkt me verstandig!

6 mei 2009 om 14:40

Co Adriaans, Frank Rijkaard of Ronald Koemand lijken me een paar interessante namen. Zeker ook omdat ze alle drie behoorlijk ervaren zijn, misschien kunnen die de juiste mentaliteit er weer inschoppen.

6 mei 2009 om 14:53

Frank de Boer ??? met Ronald de Boer als assisent.

Misschien wel goed voor de verdedeging !!!!!

6 mei 2009 om 15:09

Frank de Boer heeft in Holand Sport aangegeven dat hij 'nee' zou zeggen als Ajax hem zou vragen. Vind dat hij er nog niet aan toe is.

6 mei 2009 om 19:00

Gelukkig doet hij wel aan reflectie, en van Basten kwam daar te laat mee...

6 mei 2009 om 14:54

Denk dat Co, Rijkaard bovenop de lijst staan in Amsterdam, raar dat ie nu ineens weggaat had die laatste wedstrijd ook nog even de bank gezeten. Maar hij had waarschijnlijk geen zin in het publiek in de Arena.

Hij heeft gewoon erg slecht gedaan in de uitwedstrijden want thuis waren de uitslagen prima,

6 mei 2009 om 15:05

Rijkaard met Neeskens en de Boer als assistenten?

Tuurlijk wel verwacht, zulke slechte resultaten, het is maar beter zo. Weer geen landstitel, geen champions league...

6 mei 2009 om 14:34

Neem is een voorbeeld aan Louis van Gaal en Az. Vorig jaar wilde iedereen hem weghebben.. "we zwaaien met z'n allen naar Van Gaal', weet je nog? En nu is hij de held.. een trainer bij een topclub krijg de tijd niet. Maar dat zou nooit iemand inzien denk ik.

6 mei 2009 om 17:25

Je wilt Van Gaal toch niet vergelijken met Van Basten. Van Basten heeft als coach niets gewonnen. Mij benieuwen of Van Basten nog weer als coach aan het werk gaat/ komt. Eerlijk gezegd zie ik gem nog wel als dus met Rijkaard bij ac Milan.

6 mei 2009 om 14:40

daar heb je gelijk in vinna, ik denk dat als ajax slim is, co adriaanse aantrekt. die doet dat wel weet ik zeker.

6 mei 2009 om 16:24

Rumpunch, je hebt helemaal gelijk. Ik vind Van Basten ook niet een supertrainer, maar gun zo'n iemand gewoon de tijd! Nu doet dit er helemaal niet meer toe omdat hij zelf ontslag heeft genomen. Om begrijpelijke redenen natuurlijk. Als je denkt dat je het volgend jaar niet beter kan, dan moet je opstapen. Zo simpel is dat. Pure zelfkennis.

Klasse, netjes, de eer aan jezelf gehouden. Jammer dat het niet ging. De beste oplossing voor Ajax en Vb zelf. En nu verder!

wow, dit had ik niet verwacht, niet na het betoog van de heer Rick van der Boog

Jammer???

Hij is niet eens 2e geworden met investeringen boven de 30 miljoen!!!

Wel laf om niet die laatste wedstrijd af te maken...

6 mei 2009 om 14:35

Ajax is ook voor tientallen miljoenen aan spelers kwijtgeraakt die al goed draaiden in het elftal...

Verder wel opmerkelijk, ik had liever gezien dat ze het aankomende winterstop zouden evalueren.

6 mei 2009 om 14:40

30 miljoen investering ? Je bedoelt 30 miljoen vervanging neem ik aan ?

6 mei 2009 om 14:44

kom nou niet weer met die zwakke argumenten. deze discussie is al te vaak gevoerd. ten eerste waren is geld uitgegeven aan spelers waar ajax nodig versterkt diende te worden, ten tweede is er ook weer genoeg weg gevallen of verkocht (waarde ver boven die 30 miljoen) en ten derde kan je, al geef je honderd miljoen uit, niet direct resultaat verwachten.

6 mei 2009 om 16:49

Alleen hebben ze 30ml geinversteerd aan spelers die helemaal geen versterking zijn!

6 mei 2009 om 19:03

Hmm ene Aissati voor een appel & een ei ophalen bij Psv vind ik toch wel een klein beetje investeren in een versterking. Maar ik kan het fout hebben, misschien heeft Ajax veel te veel voor hem betaald en kan die jongen helemaal niet voetballen !

Zwak, zwak en nog eens zwak! En nu graag een trainer met ervaring!!!

6 mei 2009 om 16:26

Alweer zo'n negatieve Amsterdammer. Eerder zelfkennis dit. Of had je volgend jaar liever nog zo'n seizoen gehad...

zonde voor hem, maar goed voor ajax, want deze man is geen piepelmanager en dat heb je zeker bij ajax wel nodig. (piepel manager betekend dat je goed met spelers kan omgaan zoals hiddink rijkaard enz.)

6 mei 2009 om 16:53

Ik denk dat je een people manager bedoelt, dat spreek je inderdaad uit als piepel of peipol. En van basten is inderdaad niet echt een people manager, ik wil Adri of Rijkaard zien! niemand minder!

Ongelooflijk! Dit had ik zeker niet verwacht.

Haha, overschatte trainer. Als voetballer veel bereikt, maar als trainer te onervaren om zo'n club te sturen. Verbaast me niets, had alleen eerder verwacht dat hij ontslagen zou worden.

Erg laf dit en heel erg jammer. Rijkaard kom dr maar in!

6 mei 2009 om 14:41

Doe Co maar, die harde hand mag regeren!

6 mei 2009 om 15:09

Whaha zou wel goed zijn jaah.
Maar die mooi weer voetballertjes van Ajax die kunnen dat toch niet hebben joh. Die rennen met hun staart tussen de benen naar mama toe.

Wow dit is wel raar, blijkt toch maar weer. Dat van Basten nog lang niet zeker is over zijn eigen trainers kwaliteiten. Hij heeft een bepaalde visie en hij komt er nu achter dat die visie totaal niet klopt. Of zou hij niet tegen de druk kunnen. Had dit niet verwacht.

had ik eerlijk gezegd niet verwacht van Van Basten, maar als je naar de laatste intervieuws keek kun je het achteraf toch een beetje eruit halen.

ik hoop dat ajax co terug naar amsterdam haalt.

yes eindelijk weer eens goed nieuws uit amsterdam ! ,

Jammer, maar de juiste conclussie van Marco. Falend beleid en staf. Gewoon Jol binnen halen of......co. Zullen ze wel niet durven...cruyff zal uit zijn vel springen. Maar denk wel de juiste keus. We zullen zien.

Lijkt me voor ajax een zegen.

6 mei 2009 om 14:51

Voor mij is het persoonlijk zeker een zegen, was geen voorstander van zijn komst. En hij heeft zelf het loodje gelegd.. tsja dan zegt dat meer iets over hem dan over de directieRijkaard of Co deur staat wagenwijd voor jullie open!!

Ik vind het zelf goed dat hij inziet dat hij hier niet meer uit kan halen, goed dat het net aan het eind van het seizoen is waar het er niet meer om gaat zodat Ajax alle rust heeft om een nieuwe coach te zoeken.
Bedankt Marco voor je inzet, jammer dat het je niet gelukt is.

Logisch, hij kan niet eens de juiste mensen opstellen. Lindgren is eerst aanvoerder en later na zijn blessure ineens bankzitter.

Dit had ik dus echt niet verwacht, hij moet gewoon een goed team opbouwen, ik denk dat ze het volgend jaar onder hem veel beter gedaan hadden.

wooo, dit had ik niet zien aankomen. Hij is weliswaar 3e geworden maar de jaren daarvoor is Ajax niet veel hoger geëindigd. Het is wel tekenend voor de sfeer en onrust bij Ajax.

Dit is slecht voor ajax. Alle mensen die meteen weer gaan roepen ' goedzo' en ' had eerder gemoeten' . Dit is alleen maar slecht, voor een team waarmee ze aan het bouwen zijn. Je moet iemand een keer de tijd gunnen. Dit is tevens ook zeer maar dan ook zeer zwak van Marco van Basten!

Zo blijkt maar weer, een goede speler is nog geen goede trainer....

Ik had al weinig respect voor de trainer van Basten, de paar dingen die hij nog goed deed bij het Nederlands elftal (voor de spelers staan en hen de hand boven het hoofd houden) deed hij bij Ajax al vrij snel verkeerd. Nu is het respect toch echt naar het vriespunt gedaald. Eerst zo'n grote mond en nu opstappen.

Tja dit is natuurlijk weer eeuwig zonde he. Nu moeten we weer opnieuw beginnen. Zo blijven we elk jaar aan de gang. Nou haal van Gaal maar terug Of Frank Rijkaard.

Wat een laffaard! Je moet dan door knokken en niet zomaar opgeven, dat stond toch niet in zn woordenboek? Nu een nieuwe trainer zoeken, als ik Ajax was zou ik voor Fran de Boer gaan, hij was al een beetje betrokken bij de groep en zal dus niet voor onrust gaan zorgen....

Ja ik wist het al een beetje. Maar dit is aan de eene kant erg jammer omdat er dan weer niemand voor een lange tijd is gebleven aan de andere kant is het een pak van me hart. Ik hoop heel erg op Co.

Geweldig Van basten stopt ermee..nu een trainer vinden die sowieso het abc van het trainersschap begrijpt pfff wat heeft die man staan goochelen met spelers en tactieken, opstellingen... Nu een Co adriaanse terughalen ..is Az achter de schermen ook niet al bezig met Co...

Het waren toch 11 mooie maanden..........

Misschien ziet hij eindelijk in dat hij een slechte trainer is

Dit had ik zeker niet verwacht, wie wordt de opvolger nu dan!?
had wel verwacht dat ie het nog 1 seizoen zou gaan proberen, beetje laf...

Prima. Frank Rijkaard, kom er maar in!

6 mei 2009 om 14:39

Nee! Dan degraderen we net als sparta. Ook niet Frank de Boer. (ik hoor al gekke dingen) gewoon een vaste zekere kracht. Zoals ik al zei: Co

6 mei 2009 om 15:18

Dit is ook weer zo'n onzinreactie... Rijkaard heeft nog wel even de Cl gewonnen met Barça en met wat meer geluk (lees: geen slechte penaltyreeks) had Oranje in 2000 ook zomaar het Ek kunnen winnen!

Rijkaard kom er maar in!
Of Co Adriaanse.

We gaan zien of Marco er goed aan heeft gedaan. Als Ajax een betere trainer voor volgend seizoen heeft dan zal het er wel in zitten. Toch vind ik het wel erg jammer dat hij ons nu verlaat.

Persoonlijk vind ik het wel jammer. Ik ben dan wel een van de weinige maar ik had nog zeker wel vertrouwen in hem!

Nu kan co komen

Wat is die Van Basten een mietje!!.. eerst hoog van de toren blazen!! het bestuur staat achter hem, de spelers staan achter hem en nadat het het eerste seizoen niet zo goed gaat, gooit hij meteen de handdoek in de ring. Ik vind het niet eens lijken op karakter!!

niet verwacht.. Maar van de andere kant ben ik wel blij, nu hopen dat ze een goede trainer krijgen, Koeman, zou ik oké vinden, of Co

Had dit zelf niet verwacht. Maar ja vind zoiezo dat van basten beter eerst ergens anders had kunnen beginnen dan het Nederlands elftal en dan gelijk Ajax maar ja.

Heeft zeker net de column van Dijkshoorn in de Vi van vandaag gelezen.

Tja inderdaad wie nu? zie Adriaanse toch niet terugkeren daar. wellicht Aad de Mos?

pfff wat een drama.. Ik zelf had nogal mijn twijfels over zijn aanblijven maar dit zegt wel weer genoeg over de situatie waarin ajax de laatste 5 jaar verkeert.. geen enkele trainer die het langer dan een jaar kan volhouden, waar eindigt het?

voor de allerlaatste keer!
we beginnen nog 1 keer opnieuw!
een ervaren trainer is het belangerijkste op mee te beginnen!mischien koeman?
co adriaanse? het feest gaat beginnen!
ik vind het ontzettend jammer dat marco weg is! maar ik snap het wel en hij denkt niet aan zichzelf maar aan de club!

ik wens marco van basten aller succes de komende tijd

Dit vind ik wel heel makkelijk van meneer van Basten om nog voor het einde van het seizoen de handdoek te gooien. Ben benieuwd of we hem ooit nog terug zien in voetballand.

Jammer maar denken jullie niet dat ie lekker naar Ac Milan gaat en daarom er nu mee stopt????

6 mei 2009 om 14:40

Ja dat denk ik ook wel... Als assistent. Maar aan de andere kant denk ik het ook weer niet. Ik bedoel hij heeft hier een gezin enzo dan ga je niet zomaar naar Milaan verhuizen.

6 mei 2009 om 16:22

Ik hoop ook dat hij een keuze heeft gemaakt op basis van fatsoen.
Maar ja, even complottheorethisch denken brengt mij het volgende idee naar boven...
Rijkaard, Hoofdcoach Ac-milan
Van Basten, Assistent trainer Rijkaard Ac-milan

Is een logische en praktische gedachte!

Verder vindt ik het jammer dat hij is opgestapt!
Had hem volgend seizoen zeker nog het voordeel van de twijfel gegeven! Deze man is verdomd belangrijk geweest als speler voor Ajax en ja... iets minder als Trainer voor zijn cluppie maar ik ben ervan overtuigt dat hij over een aantal jaar een toptrainer is!

Succes met je carriere!

Tsja..ook niet meer dan logisch. Zo veel geld investeren en dan niet presteren. Maar ja...wie nu?

Top Marco!!! Zo beschadig je jezelf het minst en bespaar je je alvast een afgang tegen Twente!!
Ik zit hier met een dubbel gevoel dit nieuws te lezen, aan de ene kant vind ik het goed voor Ajax. Ik heb niet het idee dat we volgend jaar kampioen worden met van Basten, omdat hij te onlogische keuzes maakt.
Aan de andere kant vind ik het erg jammer voor Marco dat het zo is gegaan, hij is en blijft toch een held!!! Hopelijk kan hij aan de bak bij een kleinere club, evt Jupiler League en kan hij zich zo opwerken tot een goeie coach. Succes Marco!

Het bestuur houdt vertrouwen, maar hij niet dus stapt hij op. Hoewel het niet heel goed ging onder Marco is dit alles behalve een oplossing voor ons (ajax). Ajax moet nu weer een trainer zoeken die weer moet beginnen met een team.

Hij heeft de eer in ieder geval aan zichzelf gehouden. Volgend jaar opnieuw een overbruggingsjaar voor Ajax? En met wie aan het roer ditmaal? Zullen ze Frank de Boer al voor de leeuwen gooien of gaan ze ditmaal voor een ervaren coach?

Ik weet niet wat ik ervan moet denken eerlijk gezegd. Aan de ene kant had ik 'm nog een extra jaar gegund, om alle critici de mond te snoeren, maar aan de andere kant waren er vrijwel geen aanknopingspunten waardoor het volgend jaar beter zou gaan. Een ding is zeker, er zijn alleen maar verliezers en Ajax kan weer (!!) opnieuw beginnen

Geheel logisch. Van Basten is een koekenbakker, een flapdrol die zowel sociaal als tactisch tekort komt. Ik heb nooit begrepen waarom zoveel mensen deze man zo'n uitstekende coach vonden. Hij begaat de ene flater na de andere. Meer talent als golfer dan als voetbalcoach, thats for sure.

6 mei 2009 om 16:27

Een beetje kortzichtige reactie gezien het feit dat we een hele waslijst aan trainers kunnen opnoemen die het in den beginne van hun carriere ook niet hebben kunnen waarmaken!
Dat je hem als persoon in combi met het trainerschap beoordeelt prima. Maar vermeld dit dan even apart! Want hij is en blijft nog altijd een grote voetbal held en persoonlijkheid!

Naa als je een beetje ballen had je gehad dan had je blijven zitten. Maar ik heb ook niet echt het idee dat van basten de spelers kan motiveren, hij is zelf nogal timide. En zoals je hebt kunnen zien zijn er toch een aantal wedstrijden verloren op motivatie..misschien ook maar beter dat hij weg gaat.

Nou hij laat zich wel kennen zeg! Bah bah wat een lafaard..

Hmm ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Enerzijds presteerde hij natuurlijk slecht, maar anderzijds heeft Ajax wel behoefte aan continuïteit, wat dus weer niet bereikt wordt, omdat de trainer weer al na een jaar wordt ontslagen. Nou maar hopen op Adriaanse of misschien Rijkaard, maar die zal wel grotere clubs op het oog hebben.

En het gaat op dezelfde voet door als de afgelopen 10 jaar. Kan er nou nooit een trainer bouwen aan een team?!? Ook al stapt ie zelf op. Vind het toch enigszins laf van Van Basten. Altijd maar zeggen dat ie wil bouwen aan een team, €30 miljoen uitgeven en dan na een jaar weer vertrekken. Straks komt er een nieuwe trainer die het niet in Sulejmani ziet zitten en dan wordt ie verkocht met €10 miljoen verlies of meer! Wanbeleid!

6 mei 2009 om 14:44

Ja precies, een beetje zoals Gullit toen bij Feyenoord. Drama

Niets lafs aan. Met alle respect maar denk dat hij er gewoon nog niet klaar voor was. Gun hem het beste, maar vond hem voor een Ajax dat al 5 jaar niet presteerd te onervaren... al had ik wel vertrouwen in een wonder maar helaas

Die zien we nooit meer... te-rug!

6 mei 2009 om 18:00

Jawel hoor, als 'analyst' op sbs6, let op mijn woorden.

Zwak hoor, althans zo lijkt het. Wij weten niet wat er allemaal afspeelde, maar op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan laf. ajax ging bouwen toch? Nou lekker bouwen als je het na een jaar voor gezien houdt, echter was dit na zondag wel te verwachten.

Direct m aar speculeren voor de opvolger..jol? Rijkaard? van Gaal? Adriaanse?

Ik denk als je de laaste weken had opgelet da je hetaan zag komen.
Als de club zegt vertrouwen in je te hebben dan is hetmeestal einde verhaal voor jou. Tsse de regels door bij Studio voetbal liet hij het ook wel merken op te gan stappen als ht niet zo lukken. Hij i met een hoop bonbarie binnen gehaald en je ziet het zit het tegen weg is hij.

Eindelijk, en nu iemand die er echt voor gaat en niet steeds met een of ander k*t smoesje aankomt na een nederlaag. Van de kleine clubs verliezen, heeft hem nu zijn kop gekost, of nog erger die van Ajax. Wii en Sparta zijn de voorbeelden ervan, verder heb ik het idee dat hij ook niett wist hoe of wat en dat hij maar iets deed, op de hoop dat het goed ging. De beste speler van vorig seizoen Gabri en de beste keeper moeten aan de kant, zonder een geldige reden.
Hopelijk gaat het straks beter.

Nu kan Ajax rijkaard halen samen met Cruijff

Eigenlijk had ik het niet verwacht dat van Basten het voor gezien houdt na 1 jaar, ik hoop niet dat dit geen negatieve invloed krijgt op de spelers.

6 mei 2009 om 14:40

Het lijkt me eerder positieve invloed, ze zijn nu eindelijk van hem af. Nooit deed hij dezelfde basiself neerzetten, altijd maar weer anders. Daardoor ontstaan er ook geen automatismen en dus veel fouten.

Mooi dat hij opgestapt is, ben benieuwd wie zijn opvolger wordt.

6 mei 2009 om 15:13

@darkblade, gek he als je het gehele jaar geteisterd wordt door blessures en schorsingen. En juist de laatste maanden speelt Ajax met dezelfde elf dus je reactie slaat eigenlijk nergens op

6 mei 2009 om 16:32

Het hele jaar geteisterd wordt door blessures en schorsingen? Welke club heeft nou geen blessures en schorsingen? Volgens mij is dat niet echt bijzonder. En qua blessures, volgens mij hebben bv Feyenoord of Nac daar veel meer last van.
Mijn reactie slaat wel ergens op, want bij hem weet je als speler zijnde nooit zeker of je een basisplek hebt, op de bank zit, of zelfs niet eens opgenomen bent in de selectie.
En dan nog, als mijn reactie onzin zou zijn, Marco is gewoon geen goede coach. Hij heeft nog amper iets bewezen.

Het is goed dat nu een wel-evaren persoon het over kan nemen.

6 mei 2009 om 14:40

Ik denk dat dit alleen maar een positieve invloed heeft op de spelers. Hij was altijd zo onduidelijk tegenover hen.

dat gaat snel!
dus kunnen ze weer niet bouwen.
Volgend jaar weer geen ajax als kampioen!!!!

dit jaar, is al het jaar van beleid. kijk maar naar Az, twente, groningen, Heerenveen!!

volgende jaar is dat alleen maar meer!!!!!

Erg jammer..

Hij had erg veel krediet, misschien onterecht, maar op basis van zijn naam en status, kon hij meer maken bij de Ajax-fans dan de gemiddelde trainer.
Hier had hij, naar mijn mening, meer gebruik van moeten maken. Hij had aan een vast, sterk team moeten gaan bouwen. In dit Ajax zit zeker toekomst, het enige waar het behoefte aan heeft is aan vastigheid, duidelijkheid, structuur!
Ik ben benieuwd wie er nu trainer wordt, Co Adriaanse misschien een 2e kans?
Hij kan in ieder geval wel structuur bieden, en weet een goede organisatie op te bouwen.
Ik ben benieuwd...

Yes yes yes mooi zo , nu Co Adriaanse halen en alles komt goed.
Anita,cvitanich verkopen , Co Adriaanse flikt het wel weer.
Hadden we Perez nog maar ik heb altijd in hem gelooft , hij en Co kunnen het super vinden.
En hopelijk neemt hij Janko mee dan hebben we een waardig opvolger voor Huntelaar

6 mei 2009 om 14:44

janko speelt in de oostenrijke competitie, dan heb ik liever de topscorer van de argentijnse competitie

6 mei 2009 om 16:36

@f4zic

Doe aub normaal! Cvita verkopen? we zijn hier geen Real Madrid, Cvita heeft nooit echt de kans gehad zich te bewijzen. Enne, dat Mvb weg gaat is echt geen zege hoor, weer een jaar om aan de trainer en spelers te wennen. En als je kijkt wie de afgelopen jaren kampioen zijn geworden, dan waren dat clubs waar de trainer (meestal) minimaal 2 jaar aan het roer had gestaan.

Heel erg jammer ik hoopte op vastigheid bij ajax!

Dit vind ik echt belachelijk. Het ging niet goed met ajax, maar er is meer tijd nodig om van ajax iets te maken. Mvb had zijn filosofie binnen de club gebracht en dan stopt hij vervolgens na 1 jaar. Van Basten mocht van mij nog wel 1 of 2 jaar er iets van proberen te maken.
Nu hopen dat Rijkaard of Adriaanse komt.
Rijkaard brengt rust bij ajax en is een goede trainer. Adriaanse brengt discipline bij ajax en is een zelfde type als Van Gaal. Maar het is dan alleen niet rustig bij ajax als Adriaanse aan het roer staat.
Van Gaal zal ik ook bij ajax willen hebben, maar die komt niet meer.

Rijkaard
Adriaanse
Koeman

Zijn allen trainers met een (trainers)verleden bij Ajax, én ze zijn beschikbaar voor het nieuwe seizoen. Ik zeg: Franklin Edmundo Rijkaard.

Frank Rijkaard is zeker niet de geschikte man! Hij is idd een people magager, maar dan wel bij een topclub en een behoorlijk bestaand en ervaren team. Bij Ajax hebben ze ook een opleider als van Gaal of Adriaanse nodig. Een autoriteit en iemand met ervaring. Iemand die zich niet alleen maar verliest in malle experimenten en probeersels. Iemand met een echte staf en geen kaartvriendjes. Misschien iemand als Jol, ben benieuwd, zeker geen buitenlander.

Co Adriaanse kom er maar in..!

Mogelijke opvolgers:

Co Adriaanse
Frank Rijkaard
Ronald Koeman

Outsiders:
Slaven Bilic
Louis van Gaal
Eric Gerets

Mis ik nog iemand?

6 mei 2009 om 14:39

gerets, die komt amsterdam niet eens binnen

6 mei 2009 om 14:40

Eric Gererts Noooit van zijn leven

6 mei 2009 om 15:11

Laudrup misschien?

6 mei 2009 om 15:18

Eric gerets?? Op welke planeet leef jij dan? Die komt niet en die moeten we niet, zeker niet na zijn uitspraken over ajax recentelijk. Laat hem maar lekker naar een oliestaatje gaan en ze zakken vullen

Ik hoop op rijkaard!!

Gaan we weer.

prachtige historie met een prachtige prijzenkast en grote naam maar de laatste 10 jaar is onze club verwoest! Wan bestuur, slechte aankopen en verkopen... Dit jaar was weer niet goed nee, maar waarom een twijfel uitspreken waardoor Van Basten opstapt. Je bent verdomme bezig met een visie en na 1 jaar hou je daar mee op. Raar.

Volgend jaar 10 jaar van diepe treurnis aub achterlaten en voetbal op 1. Ervaren trainer ervoor met het liefst een grote bek en een goede visie.

Heb gemengde gevoelens maar hij geeft het zelf aan dus hou je hem helaas niet meer tegen. Marco, het ga je goed en hoop dat je ondanks het wangedrag van de supporters op bepaalde momenten toch een plekje houdt voor ajax en ooit terugkeert en bewijst wel de juiste te zijn!

Wie nu? Aub geen Rijkaard... verder wacht ik af en treur ik om 10 mislukte jaren en totaal geen basis voor volgend seizoen.

De supporters vroegen er zelf om. Hij werd schandalig uitgescholden en uitgefloten tijdens trainingen etc. Nu dat hij weg gaat is hij ineens laf enz. :s

Op het Ek werd hij de hemel in geprezen. Hij had beter nog een seizoen kunnen doorgaan. Je moet een coach niet meteen na 1 seizoen beoordelen.

6 mei 2009 om 14:55

@ Ac_millann ik vind het opzich wel kloppen maar ik denk dat als van basten nu gewoon een stapje terug doet (sparta?) hij mischien wat meer kan leren of assistent ergens word kan hij zich verbeteren. En werd hij uitgefloten op de training? Ik vind de "harde kern" van ajax echt vies ze kunnen een voorbeeld nemen aan Feyenoord die gaan temminste niet naar trainingen verstoren etc. Niet van een Feyenoord fan.

Ik hoop op co adriaanse of dick advocaat, een coach met harde woorden en mooi hardwerkend voetbal!!! ik wil strijd zien bij ajax!!

6 mei 2009 om 14:54

Dan ben jij geen echte ajaxcied. Ajax is declub van hetmooie voetbal.

6 mei 2009 om 16:40

over wie een echte Ajacied is... Een echte Ajacied schrijft het met een 'c' niet met een 'x'

on: Jammer dat de supporters hem zo weinig krediet geven, als je zag hoevaak hoe uitgescholden werd op trainingen etc. vind ik belachelijk. wat ik ook jammer vind is dat hij dat nu doet, en niet wacht tot na Twente. Zijn redenen tot vertrek dduiden op zelfkennis, maar ik denk dat er ook wel meer dingen hebben meegespeeld.

Had dit absoluut niet verwacht en geloof het eerlijk gezegd ook nog niet helemaal maar ga der vanuit als dit hier staat dat het klopt. Vond dat hij opweg was een nieuw team neer te zetten met allemaal jonge onervaren jongens, had graag gezien dat hij de klus zou afmaken.
Over opvolgers gesproken, zou zo snel mogelijk Ronald Koeman aantrekken, heeft eerder aangegeven dat hij graag in Nederland zou blijven en het blijft de coach (die veel te lang geleden) Ajax kampioen heeft gemaakt.
Wat is het budget dat er mag worden geinvesteerd in de selectie

Marco arrivederci.

Opvolger: Co Adriaanse? Louis van Gaal? Dick Advocaat?

Misschien anders eens een keer een buitenlands coach? Dat heeft Fc Twente en Heerenveen tenslotte ook goed gedaan.

6 mei 2009 om 14:41

De vraag is natuurlijk ook wie wil der nog trainer zijn bij ons aller Ajax,
ben bijna klaar met mijn studie dus wil mezelf wel naar voren schuiven,
en doe het voor de helft van Marco's salariering

Mooi...en nu maar hopen dat Co Adriaanse de boel wil komen redden...

Wat een flop zeg! En slappe kniën! Beetje wind tegen en hij stopt meteen. Wees een vent en laat volgend jaar zien of je er werkelijk verstand van hebt.
Na een matig bondscoachschap en een mislukt avontuur bij Ajax lijkt me dit het einde van Van Basten als voetbaltrainer.

Bedankt voor mijn allermooiste verjaardagscadeau aller tijden
mijn voornemen was om geen euro aan ajax uit te geven zolang die pannekoek er zat!!!
Nou Nu zie ik de toekomst van mn club weer rooskleurig tegemoet

6 mei 2009 om 14:42

dubbel gefeliciteerd dan vriend...enjoy!!!!

zullen stekel en gabri lindgren wel blij zijn Ik ben benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden

denk niet dat er veel trainers nog staan te popelen om bij ajax te gaan trainen. Als je niet binnen 3 maanden barca-voetbal speelt en minstens kampioen worden, roepen ze al weer om een andere trainer. Misschien moeten de fans en de media de doelstellingen eens wat lager liggen, want hierdoor functioneren een hoop spelers en trainers niet optimaal. Van Basten komt ongetwijfeld wel goed terecht; Rijkaard degradeerde ook met Sparta en won daarna de Cl.

Jammer dat ie vertrekt. Ik denk dat het probleem niet bij 1 man ligt. De rotzooi van de voorgaande jaren is niet in 1 jaar op te ruimen. van Basten had daar een ander beeld over.

Nu hopen dat ze een sterk man terug kunnen halen en dat ze voor volgend seizoen wel de juiste aankopen zullen doen. Dus niet 30 vleugelspelers, maar ook echt een keer een constante sterke spits.


Tsja.. kan er niet rouwig om zijn... achteraf zijn de 'tegens' behoorlijk veel meer als de 'voors'. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar Adriaanse... deze spelers hebben een hardere trainer nodig dan een 'te softere' Rijkaard

Haha, hij is bang dat hij de wedstrijd tegen fc twente ook zou verliezen.

Een voordeel. Nu heeft Ajax volgend jaar het excuus van 'het opbouwjaar' gebruiken als het weer een keer misgaat.

Als ik ajaxfan was zou ik zo mega blij zijn nu. Deze man is veel te overschat. Bij Nederland kan hij de verwachtingen al niet waarmaken en ik had ookal geen vetrouwen in hem bij ajax. Nu proberen Frank Rijkaard te halen en dan komt het helemaal goed met ajax denk ik

Hier is moed voor nodig, Tegelijkertijd denk ik dat het een verstandig besluit is. Hij kreeg Ajax niet aan het voetballen en dat zal hem in een volgend jaar ook niet lukken. Echter vind ik het bevreemdend dat de leiding van Ajax uberhaupt aan van Basten begonnen was.
Reeds velen met mij hebben van te voren de verwachting uitgesproken dat Marco de niet de goede man op deze plek zou zijn, mede gezien zijn verrichtingen bij oranje. Nu hoop ik maar dat het wel lukt om de juiste man te vinden. De enige trainer die gepresteerd heeft met veel minder materiaal was .......danny Blind.

Echt laf van van basten.. want eerst zeggen ik blijf en nu alsnog oprotten echt een laffe actie met zijn visie dit dat bla bla alleen maar praatjes ik had van basten ook hoog zitten.. maar dit had ik niet verwacht.. maar vraag wat vinden jullie van een trainersduo van rijkaard en adriaanse samen.. dat lijkt me wel wat.. maar het wordt dus weer het nieuwe jaar een moeilijk jaar echt kut voor ons aller ajaxieden.. nou maar echt hopen dat het bestuur er wat aan doet en wat goeds desnoods probeer cruiyff over te halen om trainer te worden,. maar ik denk dat hij met zijn grote bek ook niet durft.. met alle respect voor cruiyff.. ajax laat zien dat je nog steeds ajax ben.. zorg voor rust en een goede trainer die het niet weer na 1 jaar voor gezien houd dit gaat nu al 4 a 5 jaar zo..

6 mei 2009 om 14:45

Rijkaard en Co zou mooi zijn natuurlijk, maar ik denk niet dat ze beide het gezag kunnen delen. Ik dacht eerder aan Rijkaard-neeskens (a la Barca).

Jammer, hij deed het net zo leuk Ach, dan Gertjan Verbeek maar halen!

beetje dubbel-gevoel...van de ene kant moet je hem tijd gunnen en werd het misschien volgend seizoen wat...van de andere kant lipe het ook niet echt met name tussen chemie met de spelers en de prestaties natuurlijk.

nu maar hopen op iets fatsoenlijks dan!!

Jammer dat hij de tijd niet neemt om op te bouwen, nu moeten we weer op zoek naar een ander. Ik hoop op iemand uit het rijtje
van Gaal (onhaalbaar)
Adriaanse (volgens mij mogelijk)
Koeman (liever niet)
Jol (mijn favoriet, maar wa onhaalbara)
Rijkaard (ook een favoriet en heeft nog geen club)

Van Basten Uit
Rijkaard Erin

Jammer dat Koster naar Brugge gaat...

6 mei 2009 om 14:46

Haha als ik het zo hoor kan jij de spelers tenminste wel motiveren. Goede uitspraak, ik ben het helemaal met je eens!

Logisch aan de ene kant als je kykt naar de resultaten die Ajax boeken, maar dit had ik dus echt neit verwacht

Voor de niet Ajaxfans is dit een jammerlijk bericht. De echte ajacieden moeten juist blij zijn dat deze nietsnut van een coach is opgestap. Marco is een waardeloze peoples-manager en bovendien een tactisch onbenul. Deze man maakt werkelijk geen enkele voetbalploeg op deze aarbol beter.

Als Ajax nu de juiste keuze maakt en een goede trainer aanstelt kan de ploeg volgend jaar weer meedoen om de titel, want kwaliteit in de spelersgroep is er in Amsterdam wel degelijk.

Dit had ik zeker niet zien aankomen. Ajax heeft juist behoefte aan continuiteit en volgend jaar zal dus sowieso weer een tussenjaar worden..

6 mei 2009 om 14:47

Het enige waar Ajax behoeft heeft is een fatsoenlijke trainer. Als men was verder gegaan met deze clown was er nooit resultaat geboekt.

Ik vind dit niet laf. Van Basten ziet in dat hij de boel niet onder controle heeft. Hij kiest voor het belang van de club en dat siert hem wel. Ik had er veel meer van verwacht, nu hoop ik dat ze voor Co Adriaanse kiezen, had die iets meer tijd gekregen paar jaar terug, had ie vast en zeker iets moois opgebouwd. Laat hem dit jonge team opbouwen en ik zie het rooskleurig in!

Ik denk dat Rijkaard Ajax wel aan de praat krijgt, die kan die jonge spelers wel aan ik zou zeggen Ajax grijp je kans

Haal Co Adriaanse!!!!!

Oh mijn God ik lees het nu pas en heb net 5 minuten staan springen en juichen in de kamer. . Geweldig nieuws dit. Denk idd dat Stekelenburg en Lindgren ontzettend blij zullen zijn. Misschien Kennedy en Leo wie weet ook. Luque misschien wel weer terug. Nou ik hoop dat ze een echte trainer aanstellen nu. Iemand die weet hoe hij met de spelers om moet gaan en ook de beste spelers op zal stellen. Bodul zal minder blij zijn denk ik. Die had er anders volgend seizoen bij gezeten. Nu misschien niet. Dit maakt deze saaie dag helemaal goed. Adriaanse......rijkaard....kom maar op. En niet weer zo'n slapjanus.

Ik ben echt benieuwd wie het bestuur nu kiest. adriaanse rijkaard koeman blind jans mikschien? wie oh wie zouden ze kiezen als rijkaard al een keuze is natuurlijk. Ik zeg zelf adriaanse maarja het is maar de vraag of het bestuur dat aandurft.

6 mei 2009 om 14:53

Voorkeur: Adriaanse!
Vermoedelijk: Blind of Koeman!
Natte droom: Hiddink!
Outsider: Rijkaard!

6 mei 2009 om 16:38

die natte droom he.....

Hij heeft een woning in A´dam, A´dam is zijn stad, hij kan weer bouwen aan een nieuw succes, hij vindt Ajax een mooie club en is naar mijn weten zelfs Ajaxsupporter!

kortom misschien is die natte droom niet eens zo gek! Hahah....
Dat zou wat zijn he!!

6 mei 2009 om 17:15

Outsider : Rijkaard!
zo te lezen hier en te horen via het nieuws lijkt hij niet echt een outsider maar een serieuze kandidaat
Natte Droom : Doe mij dan maar een mooie vrouw ipv een natte droom van hiddink

6 mei 2009 om 17:26

Jij droomt je natte droom... echt ongelofelijk dat amsterdammers denken dat hiddink ajax naar succes gaat coachen.

6 mei 2009 om 17:38

Blijf er bij dat het een droom blijft
Guus heeft alles voor het uitkiezen zlefs chelsea wilt hem behouden. Denk niet dat Guus in een zinkend schip trapt
Kortom geef mij dan maar een goeie natte droom en niet over guusje

6 mei 2009 om 19:41

@ rcko17: ik ben geen Amsterdammer
@ patjanet: ik heb al een mooie vrouw; nu nog een goede trainer voor Ajax.....

Nou, had het niet helemaal zien aankomen. Had juist het idee dat er nog wat van Ajax gemaakt ging worden, maar het mocht weer niet zo zijn.

Maar nu tijd voor een nieuwe trainer, met een nieuwe visie, een nieuwe manier van aanpakken, nieuwe spelers en volgend seizoen weer gebruiken om op te bouwen en over 2 jaar heel misschien iets hebben.... Het wordt nooit meer wat. Als je de tijd niet neemt om iets te maken, kan je het alleen maar afraffelen!

laat cruijff maar komen om alsnog alles te reorganiseren en dan rijkaard of adriaanse als hoofdtrainer

6 mei 2009 om 14:48

zal mij niks verbazen als ineens van Gaal het roer overneemt bij Ajax..
Let op mijn woorden.

6 mei 2009 om 14:49

Alsof scheringa van gaal laat gaan naar ajax beetje naief vind je niet.

6 mei 2009 om 14:57

Van Gaal heeft iets met Ajax dus geloof mij nou maar dat als van Gaal echt wil, Scheringa hem laat gaan.
Natuurlijk wel voor een leuke prijs, ik weet cker dat Ajax intresse in hem heeft.

6 mei 2009 om 15:04

Van Gaal heeft zelf al aangegeven dat hij niet meer terug naar Ajax wilt.

6 mei 2009 om 17:21

Denk dat v Gaal past voor trainerschap bij Ajax
vermoed het om 2 redenen
Weet me nog een verhaaltje van 2 jaar geleden waar van Gaal giga Pissig was op zijn Ajax
Ten tweede hij heeft dit jaar in de schaduw van grote clubs kunnen werken aan het mooie wat ie toch geflikt heeft
Bij Ajax is er geen moment rust of stilte en zal er altijd onrust zijn/blijven
Denk dat mocht v Gaal weg gaan hij naar een buitenlandse topclub gaat

Ik vind het ook niet zo gek. Hij haalt inderdaad slechte resultaten, maar ik denk dat hij een goed team neer kan zetten als hij de tijd krijgt. Maar als je supporters je tegenwerken en je er niet eens doorlaten naar je eigen club, dan vraag ik me af of dat nog wel supporters zijn, die horen juist hun club te steunen in slechte tijden, en niet tegen te werken. Daar zou ik ook geen trainer van willen zijn, met verwende supporters die zeuren na een slecht jaar..

Ik denk dat rijkaard het alleen goed heeft gedaan omdat hij zulke goede spelers tot zijn beschiking had... kijk naar coaches als co adriaans, dick advocaat, hidding, van gaal en er zijn er nog wel een paar..

Dit is echt
Vanbastisch nieuws

Dat zat er aan te komen, hij houdt de eer aan zichzelf. Dat beetje zelfkennis heeft hij dus weer wel. Hij heeft met Oranje prima prestaties geleverd. Maar of dat echt aan hem lag valt nog maar te betwijfelen. Het spel was vaak niet aan te zien, en vaak met hakken over de sloot tegen b landjes gewonnen. Tegen Rusland, keihard onderuit, afgetroefd door een mindere ploeg die tactisch heel goed stond en veel strijd leverde. Het ajax ondanks al haar kwaliteit niet aan het voetballen gekregen, het lag aan iedereen behalve aan hem zelf. En dan ook nog eens twee zeer onervaren assistenten, geen inspraak van Johan Cruijff dulden. Matige media optredens. Per saldo geen waardig ajax trainer. Hij heeft hoog spel gespeeld door deze klus op zijn schouders te nemen en heeft dik en ook dik verloren.

Dit lijkt me de beste oplossing, want dit seizoen was weer wisselvalligheid ten top. Vooral voor Stekelenburg is dit een goede ontwikkeling.

Mooi. Nu Koeman aantrekken. Hij heeft Psv kampioen gemaakt en dat zal ook lukken bij Ajax

6 mei 2009 om 15:00

Koeman heeft ook Ajax al kampioen gemaakt...

6 mei 2009 om 15:10

Sterker nog Koeman is de trainer die de laatste 2 landstitels gepakt heeft met Ajax in 2002 en in 2004.

goede zet,zeker mededoor derksen en co van maandag op voetbal inside

Rijkaard zal denk ik niet naar Ajax gaan simpelweg omdat de huidige groep te weinig perspectief biedt voor de toekomst. Da's de harde realiteit van een grote ploeg uit de kleine Eredivisie.

6 mei 2009 om 14:51

Het is geweeon een hele goede selectie hoor. zeker goed genoieg om mee te strijden voor de titel. Dat van basten dat niet lukt zegt meer over van basten dan de groep.

Marco moet gewoon naar een kleinere club toegaan waar hij op zijn gemak zonder druk een aantal jaar op zijn gemak kan trainen,en meer het vak onder de knie krijgen. Desnoods nog assistent worden bij een grote club. En dan kan hij altijd zelf nog aan het roer staan van een grote ploeg.

6 mei 2009 om 15:06

Sparta bijvoorbeeld?

Eerste stap om weer terug te komen naar de top voor Ajax. Stap twee: Co Adriaanse binnehalen.

zal rijkaard wel worden dus..... of elsalvador zelf?

Met veel woede lees ik dit bericht.

Wanneer wordt nu eens iemand wakker in Amsterdam en begrijpt dat het gaat om lange termijn visie.

De laatste jaren zijn er te veel trainers geweest met allemaal een andere visie / aankopen.
Laten we aub nu een stabiele basis vormen voor de komende jaren met een ervaren trainer zodat de rust weer terug keert bij Ajax.

6 mei 2009 om 14:49

Hij is zelf opgestapt he!

snap niet dat iedereen ouwehoert over dat ajax het zo slecht doet. Ze zijn geen kampioen en geen 2e. Ze staan van de 18 clubs op de 3e plaats. Nee dat is natuurlijk meteen verschrikkelijk slecht. Ik snap niet wat al die ajacieden moeilijk doen. Ze zijn geen kampioen geen 2e . Komt door een aantal slippertjes vooral in het begin en wedstrijden van sparta met 4-0 verliezen. Kijk das voor ajax misschien schandalig. Maar ik vind (als feyenoorder) dat ajax het dit seizoen niet zo heel slecht heeft gedaan vooral met een trainer die nieuw is moet alles gewoon zijn draai vinden. Had je van basten nog 2 jaar gegeven ging het waars 10x beter, Geduld is een schone zaak

6 mei 2009 om 17:32

Een club als ajax heeft als doelstelling altijd plaats 1.
Twente heeft ook een nieuwe coach en wat veranderingen en eindigen toch boven Ajax.
6-2 tegen psv verliezen is ook niet des ajax. een 4-0 verlies tegen sparta is nog veel erger.
Kortom ajax heeft gewoon een bagger slecht seizoen achter de rug waarvan Mvb een van de oorzaken is. En bij een club als ajax met een 30miljoen aan investeringen mag je geen 3 jaar doen om 1e te worden.. Je moet gelijk presteren en zo zal het altijd gaan.
Ik heb nooit respect voor van Basten gehad want bij Oranje snapte ik ook al niks van zijn selecties. conclusie hij schiet qua trainerskwaliteit gewoon zwaar tekort en het is meer dan terecht dat hij uitzichzelf is opgestapt. Een jaar langer verdien je zo niet.

Wel frappant en grappig dat Fc Twente er nu al een paar keer verantwoordelijk voor is geweest dat er een trainer opstapte of ontslagen is door gebrek aan resultaten.

in maart 2000 : vennegoor maakt de 0-1 tijdens hun 100 jarig jubileumfeest-en na die nederlaag moest wouters weg. Dit jaar haalt Twente ajax in en blijft terecht voor op de 2e plek: gevolg van basten moet weg. En vorig jaar zorgde ze ook al voor onrust door ze dwars te zitten in de play offs met behalen van de V

6 mei 2009 om 15:05

Gast dat heeft toch niets met Fc Twente te maken, dat heeft te maken met het feit dat Ajax een aantal keer gruwelijk af is gegaan tegen Sparta, Vitesse en Psv en dat kunnen ze in Amsterdam niet mee omgaan. Vorig jaar Play offs had er vrij weinig mee te maken, ten Cate werd immers in de eerste helft van het seizoen de deur uitgewerkt.

6 mei 2009 om 17:27

. Dit jaar haalt Twente ajax in en blijft terecht voor op de 2e plek: gevolg van basten moet weg

Volgens mij is van basten zelf opgestapt dus vindt je bericht op lucht gebaseerd

Proberen Bilic te halen, heeft een goed team opgebouwd bij Kroatie en kan tenminste goed omgaan met spelers integenstelling tot Bassie

Van Gaal heeft al aangegeven niet naar Ajax te willen
Koeman zie ik niet als de toptrainer die Ajax nu eindelijk eens moet aantrekken

Martin Jol, Frank Rijkaard en Co Adriaanse lijken de meest logische opties.
Guus Hiddink zal ook een leuke trainer zijn voor Ajax, lijkt me alleen niet haalbaar.

6 mei 2009 om 16:35

Jol blijft wel zitten waar hij zit, die gaat niet weg. Rijkaard schat ik wel in dat hij naar chelsea zal gaan. Guus blijft mooi bij Rusland en Co is beschikbaar. Ik lees Koeman ook, maar aub hem niet.

Co adriaans was ook de eerst coach die succesvol was met az!! niet alleen dankzij van gaal zijn ze nu zo goed! het voorwerk was van co-tje!! Laat hem ajax maar weer op de kaart zetten! heb wel zin in een feest in amsterdam volgende seizoen!!

6 mei 2009 om 14:51

Ik heb al 10 jaar zin in een feest in A'dam!!! Maar het komt er steeds niet van!

Ik vind het toch zwak, zoveel vrijheid krijgen een seizoen lang en dan zelf voor het einde van het jaar opstappen.
En hoe kunnen mensen hier nou serieus Koeman noemen als opvolger??? Allebei de Koeman-broertjes zijn een drama als trainer en hebben alleen enig succes behaald door hun voorgangers, van Basten is als beginner al beter dan zij 2en! Rijkaard is in mijn ogen de beste optie, maar of die er zin in heeft???

Wel onverwacht.. Daar de contunuiteit... Maarjah prestaties waren idd niet optimaal maar ik had de insteek dat hij wou bouwen...
Wat denken jullie van Ernie Brandts, Schuster, Gerets, Willem van Hanegem of Verbeek?

6 mei 2009 om 15:00

Ik zeg 5 keer Nee. Ik zeg Adriaanse of Rijkaard .

6 mei 2009 om 15:04

Haha, was ook niet serieus..

Ik denk serieus Ardiaanse, Rijkaard (maar dat denkt iedereen hiero) maar wat te denken van Laudrup. Zou bij ajax passen.

Ik had het voorspeld, afgelopen zondag, op dit forum. Volkomen logische beslissing die ik alleen maar respecteer.

Ik noen nu 1 naam die ik al jaren noem; Frank Rijkaard.


Ik vind het sowieso raar dat iedereen eerst altijd begint als assistent, en meneer V Basten kan zo opeens bij het Nederlands elftal beginnen en daarna het grote Ajax trainen op zich kon hij beter zeggen dat hij een paar jaar assistent kon worden en zo dus veel kan leren van grote andere ervaren trainers, zoals Erik Ten Hag bij Twente gaat doen.

goed en slecht nieuws dit.
het goede nieuw is dat er nu een ervaren trainer kan komen.
slechte nieus is dat ajax weer terug bij af is.
ik had ergens gelezen dat mvb veel spelers wou ver kopen en een paaar topers voor terug halen, dat is perzies wat ajax nodig heeft...

Ik denk dat er eerst rust moet komen bij ajax! v basten heeft aardig wat onrust veroorzaakt! Ik denk dat er verstandige keuzes gemaakt moeten worden! dus rust rond om ajax is een pre! maar de pers zal er boven op zitten!! dus ze moeten zorgen dat er nou eens niet gelekt word binnen ajax! En dan alles op een rijtje zetten geef eens een paar miljoen uit aan een top coach!

Er is zoveel meer uit deze groep te halen..is v.basten niet gelukt. tactisch een drama, geen uitstraling, gegoochel met spelers...
Nu co adriaanse terughalen!

later op de dag komt het bericht dat de spelers toch met Van Basten verder willen en volgend seizoen worden ze alsnog kampioen klinkt bekend ? anyone ?

off: als Luque nou maar niet alsnog besluit om toch weer naar Ajax terug te komen...

Het intresseert me niet meer welke coach er komt elk Jaar weer hetzelfde liedje wordt of ontslagen of gaat weg omdat een aantal supporters weer zo aan het flippen zijn maar nu vraag ik me af komt het ooit nog goed ligt het wel aan de coach en waarom gaat ie in godsnaam weg hij is 3de geeindigt maarja nu kunnen we weeeeeeer opnieuw beginnen en ik kan je vertellen volgend jaar is weer precies hetzelfde verhaal !!!! Kan er ook eens naar de spelers gekeken worden zij staan op het veld zij doen niet zij staan als een paar verrotte zoutzakken op het veld dat het hen niets interesseert als ze maar hun geldkrijgen gewoon een straf maandsalaris inhouden en er voor zorgen dat ze niet zomaar gaan voetballen maar voor een speciale een van de Mooiste clubs ter wereld !!!!!!!!!

Die kan toch nog wel aan de slag in italie maakt voor hem niks uit.

Moeilijke keuze voor de trainer. Ajax zou alleen met Van Gaal en Hiddink een 100%'tje neerzetten. Ik denk dat het Rijkaard gaat worden. Hoop wel dat hij dan Frankie de Boer als assistent neemt.

Ik vind wel jammer dat Marco weg gaat bij Ajax. Ik word wel moe van dat steeds een nieuwe trainer komt bij ajax... Ik zou heel graag die trainer langer dan 3 jaar! Niet 1 jaar dan alweer vertrekken . Ik weet het zeker als Marco blijft bij ajax dan volgend seizoen top en kampioen mee strijden maar goed... Frank Rijkaard is beste optie tot nu... Co adriaanse zie ik niet graag weer terug in Amsterdam... Die publiek van afgelopen zondag waren erg boos, kan ik heel goed begrijpen! Ik zelf ook maar hij is eerste jaar trainer bij ajax, kan ook niet al gelijk kampioen worden... Kijk maar naar die periode van van Gaal bij 1992-1996... Nogmaals jammer!!!

San Marco forever!

Sorry, maar ik denk dat hij er echt alles aan heeft gedaan om Ajax er bovenop te krijgen. Ik denk dat dit het beste is, maar ik had hem het ontzettend gegund.

Als iemand weet wat er nodig is voor de top dan is het van Basten wel, en hij heeft nu door dat zijn spelers dat niet zien.

Marco bedankt.
Spelers, wordt een wakker!

En wie er nu moet komen?

Rijkaard natuurlijk... en Seedorf meenemen... geen Co, die heeft het al eens verknalt (lees het interview met David Endt in Meersche Helden nr. 5 over het debacle Co Adriaanse).

En nu hopen op Frank Rijkaard al moet ik zeggen dat ik redelijk in de war ben van deze beslissing :s, trouw en geduld, kijk naar het gesprek van afgelopen zondag bij de bus.... en nu zelf opstappen :s

confused!

Ik vind het verschrikkelijk jammer, maar een groot voetballer is nou eenmaal niet meteen een grote coach. Van Basten kwam aan de 'macht' toen er geen algemeen en technisch directeur was. Hij kreeg toen teveel macht en had hierdoor dus minder tijd voor het eerste dan dat hij eigenlijk zou moeten hebben. Hij heeft zeker verstand van voetbal, maar hij kan is niet ervaren genoeg om met zoveel druk te werken. De assistenten hadden zorgvuldiger gekozen moeten worden en hij moest niet zoveel wisselen met de spelers.
Al bij al, veel verwachtingen maar jammer genoeg teleurstellend. Vanochtend bij de training was hij er niet, men dacht dat hij ziek was totdat we hoorden dat hij boven bij de club was. Toen rinkelde er een belletje en had ik al het gevoel dat het weleens voorbij zou kunnen zijn.
Opvolgers...adriaanse is vrij eveneens Rijkaard. Of ze komen is wat anders, Co werd er eigenlijk weggejaagd en Rijkaard wil misschien een Europese topper. Koeman lijkt me niet een logische keuze al heeft hij een goede klik met jonge spelers en spreekt hij bovendien Spaans wat een voordeel is met Oleguer, Suarez en Silva (als ze blijven).
Van Gaal lijkt me de droomkandidaat maar er is zoveel belangstelling voor hem en Az zal hem denk ik zelfs voor 100 miljoen niet Ajax laten gaan

Hmmm, van der Boog met zijn 'gudde' momentje... ongelofelijk.

6 mei 2009 om 15:14

Niet helemaal. Verbeek is bij Feyenoord opgestap, van Basten is zelf opgestapt

Ben echt benieuwd wat er nu gaat gebeuren de meest voor de hand liggende keuze zal co adriaanse zijn. maar denk dat het bestuur weer een onervaren trainer voor de groep neerzet met een Ajax verleden nl: Frank de Boer.

Meteen einde loopbaan neem ik aan?

Wat heeft een club aan een coach die denkt dat hij zichzelf volgend jaar niet eens meer kan verbeteren terwijl het zijn eerste jaar is als clubcoach.

Hij stapt geheel in zijn stijl op: verrassend en onnavolgbaar. Voorlopig dacht hij niet aan opstappen, zei hij zondagmiddag nog. Weinig trainers zullen bij het woord voorlopig drie dagen bedoelen. Vind het wel een beetje slap. Nog één wedstrijd en het seizoen zat erop.

Toch is het zonde dat zo'n boegbeeld van de Nederlandse voetbalsport als trainer zo afgaat. Marco van Basten heeft zich in zowel zijn Oranje-termijn als zijn periode Ajax een eigenwijze, hardleerse trainer getoond. In zijn onnavolgbaarheid maakte hij keuzes die werkelijk nergens op sloegen. 16 miljoen Euro uitgeven voor een binnenlandse transfer bijvoorbeeld, of het posteren van Anita op het middenveld, terwijl je voor die posities Lindgren en Vertonghen hebt... Het meest treurig vind ik echter nog wel de Ajax-'supporters' die tot drie keer toe verhaal hebben gehaald. De eerste keer reed de bus nog door, de tweede keer liepen de capuchonnetjes brutaal De Toekomst op en de derde keer - na de nederlaag tegen Sparta - stapte de selectie uit om langs de snelweg met de mannetjes te praten. Hoe contrasten bij elkaar kunnen komen. Het schuim ontmoet God en brandt hem af...

6 mei 2009 om 15:07

je weet blijkbaar niet waar je het overhebt..het was niet de toekomst en niet langs de snelweg.
Van basten heeft daar geen moeite mee hoor; ook daar voelt hij zich te groot voor. Ik heb zelden me zo machteloos gevoeld als afgelopen zondag op het kasteel. Dan mag je daarna toch best met de selectie praten?
Danny blind is naar het Home gekomen, die weet wat we voelen. bassie ging naar huis en ook dat is okee. Nu hij zelf weggaat gaat er groot Ajacied weg en dat doet pijn. Maar juist bij ons doet dat pijn en niet bij de mensen in de provincie achter hun tv.

6 mei 2009 om 15:16

Jij moet nodig wat over de Ajaxsupporters zeggen.
Alsof Psv van die lekkere supporters heeft bij Psv gaat het pas 1 jaar slecht en daar gillen ze iedere thuiswedstrijd reker waar is je beker dus ben benieuwd hoe jij en je mede Psv supporters zouden reageren als je net als bij Ajax al 5 jaar voor lul wordt gezet als supporter.

Ongeloofelijk al die mensen hier op voetbalzone, eerst schreeuwt bijna Iedereen hier dat van Basten zo snel mogelijk moet oprotten, nu doet hij het en is het ineens een lafaard !?

Echt jammer. Hij had Ajax echt wel naar een hoger niveau kunnen tillen. Het grootste probleem was ten eerste dat de opbouw veel te langzaam is en ten tweede hebben de meeste spelers te weinig werklust. De meeste supporters van Ajax brengen ook alleen maar een slechte invloed. ze geven niet iemand de tijd en ze denken allemaal dat ze het beter kunnen. Kijk maar naar Sulejmani, van Basten en

goed van van basten dat die eindelijk inziet dat het niet goed gaat en dat hij daar grotendeels verantwoordelijk voor is

ik vind dit best goed nieuws maar ik had het echt niet verwacht..
nouja, deze man heeft ook veel fouten gemaakt. Persoonlijk vind ik Perez weg doen een grote fout, dan kan je wel zeggen aissati maarja..
en nu mag co komen en krijgt steek weer een kans. daar ben ik vooral blij om D:

Lekkere vent zeg, het zinkend schip verlaten.

Teken van zwakte, eerst Ajax in de vernieling helpen en dan opstappen.

6 mei 2009 om 15:05

Het schip was nog niet op de bodem... En dat was met van Basten wel gebeurd... Geen onervarenheid meer bij Ajax! Ajax is geen leerschool!!!

6 mei 2009 om 16:19

Maar we krijgen er tijdelijk een nieuw schipje voor terug

Dag Marco, Dag 30 miljoen. De grote verliezer is helaas Ajax.

Opties voor een nieuwe coach worden lastig, want er is veel concurrentie voor het binnenhalen van de trainers.

Opties:

Rijkaard (waarschijnlijk met Neeskens + de weg is weer open voor Johan Cruyff)

Louis van Gaal (kans is nihil, maar is absolute top, maar geen Johan)

Co Adriaanse (topper, zelfde verhaal als Louis)

Ronald Koeman (heeft het niet slecht gedaan, kampioen geworden 2x en Ajax speelde toen geweldig in de Cl. Nadeel is dat hij nooit loyaal geweest is naar de clubs waar hij heeft gewerkt.)

6 mei 2009 om 15:10

Denk je echt dat Cruyff er nu nog zin in heeft? Ajax heeft een beginneling voor hem geplaatst! De grote Cruyff gepasseerd door iemand die net om de hoek komt kijken. Het lijkt me ook niet dat Rijkaard er zin in heeft, die kan wel in hoger aangemerkte competities werk vinden. R. Koeman vaart goed op het succes van zijn voorganger. En dat succes ontbreekt nu. Louis van Gaal komt ook echt niet. Adriaanse... wellicht dat die wil komen. Al kan ik me nog herinneren dat hij behoorlijk wat kritiek kreeg te verwerken en er is uitgeschopt terwijl Ajax eerste stond in de competitie. Die zal er dus ook wel geen zin in hebben. Wordt nog een leuk verhaal dit...

6 mei 2009 om 16:01

Wordt zeker nog een leuk verhaal. Maar dit zijn geloof ik alle opties als je een kwalitatief goede coach wil hebben voor Ajax maatstaven. Ik hoop niet dat de directie van Ajax genoegen neemt met een mindere coach. Geen halfbakken oplossingen als een Verbeek, Brandts, Foppe de Haan, van 't Schip, De Mos etc.

Ervaring en bewezen kwaliteit dat heeft Ajax nodig in een trainer.

o wat jammer nou het ging net zo goed bij 020 maja het blijkt dus dat hij een slechte trainer is en trouwens wel laf hoor je spelers in de shit laten zitten voor dat je de laatste wedstrijd moet gaan spelen maja dat is bekend verhaal uit 020

10 trainers in 10 jaar wikipedia is al bijgewerkt ongelofelijk

Erg jammer, Ik zag voor volgend seizoen gouden bergen. Nu gaat ie waarschijnlijk met Ac Milan de Campions League winnen volgend jaar.

Nou Frank (frenk), kom er maar in...

Hij houdt de eer aanzichzelf. Wel jammer dat hij na een jaar weer pleitte is. Ik weet zeker dat hij het team volgend seizoen wel op de rails had laten voetballen. Wie wordt de nieuwe trainer. Denk dat de enige goede optie nu rijkaard is. Maar die komt toch nooit.

Ik zeg nu maar een persoon die de arrogantie en luiheid van de spelers af kan trainen: Gertjan Verbeek! Het zou toch een stunt zijn om hem nu binnen te halen. Van Basten had net nog het volste vertrouwen gekregen om te blijven, het bestuur is door alles en iedereen afgeraden hem weg te doen en zie daar: hij stapt zelf op! Als je er dan toch geen zin meer in hebt, wees dan in ieder geval zo'n heer om pas na de laatste wedstrijd weg te gaan. 1 wedstrijd voor het einde van de competitie is wel heel erg slap. Misschien wilde hij de eer aan zichzelf houden en de afstraffing van aanstaande zondag voortijdig te verlaten.

Een nieuwe trainer met nieuwe ideeen. Heeft weer een jaar nodig om op te bouwen, dus weer geen feesten in de hoofdstad...

Einde Trainerscarriere van V Basten

6 mei 2009 om 15:10

Ben ik niet met je eens.omdat het nu niet is gelukt betekent niet dat het nooit gaat lukken.
Zoals ik al eerder heb gepost:

Iedereen moet onder aan de ladder beginnen,zo ook van Basten.laat hem leren bij een kleinere club en daarna zijn trainerscarriere opbouwen.

Snap trouwens niet dat niemand het nu heeft over Cruijff,terwijl van Basten op zijn voorhand is gekomen.word die man zijn naam alleen genoemd als er succes is?

Een goede voetballer maakt nog niet altijd een goede coach.
Van Basten was een wereld voetballer maar dan betekent het ook niet dat je gelijk een wereldtrainer bent.
Ajax komt er volgend jaar wel.
Laat alles maar op je af komen dan komt alles goed.
Geduld is een schone zaak.

6 mei 2009 om 15:09

Geduld is een schone zaak? Waarom dan geen geduld met van Basten. Die man had het echt wel aangekunt hoor. Een ik denk dat als je een wereldvoetballer bent geweest dat je als trainer dan wel een grote voorsprong hebt op de rest. Je hebt meer inzicht en je weet hoe het balletje rolt.

7 mei 2009 om 00:06

Hoe vaak heeft het bestuur wel niet gezegt dat ajax volgend jaar wel kampioen word?.. Van Basten is geen slechte coach maar heeft totaal geen ervaring en dat is wat je nodig heb vooral met zo'n selectie die is in de spiegel moeten kijken en laten zien waarom ze in het 1e van Ajax spelen!

aub geen rijkaard, geen koeman. Mijn inziens 2 geschikte personen: van Gaal en Adriaanse. Van Gaal lijkt mij onhaalbaar, dus lijkt mij de weg vrij voor de nu beschikbare Co.

Het was niet goed wat die deed maarja wel jammer dat die nu al stopt. Maar de supporters gaven ook niet echt steun. Geduld is een schone zaak

Het is zeker te hopen dat Stekelenburg weer eerste keeper wordt. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat een evt nieuwe (ervaren) trainer vermeer verkiest boven stekelenburg.

Buitenlandse traine Of Rijkaard! Heel simpel! Wel erg jammer van Van Basten, had nog wel het vertrouwen in hem. Met paar aankopen had hij het zeker gered!

verdomme,
hier baal ik echt van. ik had echt gehoopt dat ie zou blijven want ieder jaar een nieuwe trainer is nooit goed voor een club. ik snap zijn argumenten wel maar zoiets moet je ook opbouwen. je kunt niet verwachten van een team/club in een jaar aan alles is gewend enz. als ze nu eens gewoon een trainer binnenslepen die voor meerdere jaren blijft denk ik dat ze veel beter uit de verf gaan komen hier heb je niks aan.

Laf.... Echt laf!

Ik vind dat je een trainer niet kunt beoordelen op één jaar. Zeker niet bij een club als Ajax. Hij had van mij nog een jaar mogen werken. Dat hij opstapt geeft echter wel aan dat hij geen ruggegraat heeft....

6 mei 2009 om 15:17

Wat nou laf?
Ik vin het juist sterk van hem dat die inziet niet geschikt te zijn voor dit vak.
Hopelijk leert ajax er ook van en stellen ze een ervare trainer aan die al wat heb gewonnen en die de druk van een top club aan kan.
Ik zelf hoop op Co.

Van mij had ie nog wel mogen blijven


Maar denk dat een Koeman, Rijkaard of De Boertjes geen oplossing is voor Ajax. Er zal een harde wind moeten waaien. En dan lijkt me Co de beste oplossing.

In ieder geval heel verstandig dat hij in zijn onervarenheid toch nog de eer aan zichzelf houdt. Het is ook een simpel optelsommetje geworden. In de K N V B - beker: uitgeschakeld door Volendam, in de competitie zowel de titel als voorronde C L mislopen en in een jaar tijd is weinig duidelijkheid/continuiteit binnen de selectie. Alleen het sterke optreden in de Uefa Cup (fiorentina, H S V, Marseille) gaf nog enige glans dit seizoen, maar meer ook niet. Hopelijk krijgt Co Adriaanse een herkansing.

Beetje trieste aftocht...maar het opent deuren naar een nieuwe start voor Ajax, ik hoop dat ze dit keer voor een ervaren trainer kiezen, die de klappen van de zweep kent binnen het voetbal.....

dit is te verwachten na het verlies van afgelopen zondag tegen sparta met 4-0 dus dit is niet geheel onverwacht
rijkaard zal niet komen want ajax kan zijn salaris niet betalen en Co adriaanse lijkt me dat ie naar Az gaat als v Gaal naar Real of Bayer gaat

dit is denk ik de laatste zege voor Ajax dit seizoen :clown

Niet onverwacht dit natuurlijk, maar ik baal hier wel ontzettend van.
We zouden met van Basten een nieuwe start maken! Continuiteit moest er komen.
Hij moest aan een nieuw team bouwen, dat dat niet in één jaar lukt is niet gek lijkt mij. Daarom vond ik dat hij volgend jaar moest blijven.
Nu moeten we voor de zoveelste keer opnieuw beginnen.

Ik vind het jammer dat hij zelf is opgestapt. Daarom wens ik hem veel succes in de toekomst en ik hoop dat hij nog een andere functie kan krijgen bij Ajax. Het blijft een clubicoon.

Nou dit is echt balen! Ja, mvb heeft het niet goed gedaan dit seizoen, maar hij weet dat het zo'n heksenketel is geweest de laatste jaren. Hij bracht wat rust, niet door zijn goede resultaten, maar door zijn rustige uitstraling en nu stapt ie op. Ik vind hem een degelijke trainer, hij is een beginner en denk dat hij wel een goede trainer voor ajax zou zijn voor de komende jaren. Niet dat er 'n trainer een half jaartje op de bank zit en dan weer vertrekt. Ik ben het onderhand zat, als die trainers die maar opstappen. Hij kon gewoon blijven, slimme aankopen deze zomer en dan weer voor het kampioenschap. In de wetenschap dat Az en twente zo'n beetje leeggekocht worden. Ik vind het schandalig en erg laf

Een trainer die de nadruk legt op een goede organisatie en het achterin dichthouden.

Volgend siezoen weer drie nieuwe coaches bij de klassieke top 3... Been, Rutten en ...

6 mei 2009 om 16:03

Eigenlijk wel heel erg triest idd.

Dit had ik niet snel verwacht, en vind het ook niet echt in het nadeel van Ajax.
Van Basten heeft met het nederlands elftal mooie dingen laten zien, maar presteren blijft uit. Als Ajax de europese top wil bereiken, moeten ze echt goede beslissingen en stappen zetten en durven nemen. Is er geen goede buitenlandse coach zoals Fc Twente Steve mc claren aan heeft getrokken. Frank Rijkaard is natuurlijk ook geen slechte zet, verder komt ook Co Adriaanse weer vrij, maar of dat een grote stap vooruit zal zijn ..

het was te verwachten
wat een slechte trainer
altijd met zulke vreemden opstellingen
spelers als anita vermeer enoh zet hij erin
en hij houdt stekelenburg lindgren en silva en leo op de bank
echt slecht!
en ook nog eens die aankopen en dan bedoel ik vooral sulejmani
er werdt 16 miljoen voor betaald.
de meeste spelers werden op de verkeerde posities gezet.
en dan komen ze dus ook niet in vorm.
ik hoop dat er een goede trainer komt
die effe anita enoh vermeer kennedy rommedahl sarpong martina en donald de deur toe wijst! en dan moet ajax proberen als spelers als benayoun te halen
van dat niveau of nog hoger.

Heel slim van Marco. Als hij het nou ook nog eens presteert om 4de te worden na de wedstrijd tegen twente komt hij nooit meer aan de bak. Ik geloof wel dat hij het alsnog gaat maken in het trainersschap. Het Nl-elftal op het Ek zullen mensen niet vergeten.

Heel goed nieuws trouwens voor Maarten Stekelenburg, want ik zag het nog gebeuren dat hij onder deze trainer wilde vertrekken bij Ajax. Nu wil hij in afwachting van een nieuwe trainer wel blijven denk ik.

Hup Ajax, Sla je slag gert jan verbeek is nog vrij, De techniek is er nu de spierballen nog.

Ik vindt het op een of andere manier wel laf want het seizoen is bijna voorbij en heeft nog de kans niet gekregen om zijn team opnieuw te maken dat duurt wel een seizoentje en van basten gaat meteen weg .maar als je het anders om bekijkt werd hij wel gek van die supporters want hij is nieuw dus moet je hem gewoon de kans geven en niet steeds uitschelden dat je verloren hebt.

Jmmr geen tijd gehad

Hou het toch op Aad de Mos

6 mei 2009 om 15:14

hhahahahah aad de mos

6 mei 2009 om 15:14

Alsjeblieft Niet!!!

Ik denk dat meneer co adriaanse wel een goeie zou zijn.

Tja het was een beetje te verwachten dit.
Ik denk niet daar veel ajacieden er treurig om zullen zijn.

Ik vraag mij vooral af wie er nu de nieuwe trainer wil gaan worden daar..
want het lijkt maar niet te lukken in de hoofdstad waar de druk dit seizoen hoger zal zijn dan bij welke ploeg dan ook in de eredivisie.
ja ga er maar aanstaan pfff

Goed gedaan, Een goede voetballer maakt nog niet altijd een goede coach.
Welke trainer gaat net zo goed presteren Co, Louise of Ronald

Ik neem toch ook aan dat de mensen die Van Basten, tegen het adviesrapport in, hebben aangesteld ook hun verantwoordelijkheid nemen en opstappen.

Doe mij Danny maar weer terug, had helemaal nooit weggehoeven, de supporters hebben de longen uit hun lijf geschreeuwd om te laten zien dat ze achter hem stonden, de spelers speelde de laatste wedstrijden echt voor hem waardoor ze de beker en de play offs winnen, maar ook dan zetten ze de coach nota bene op de dag van de bekerfinale op straat. Ik ben het helemaal zat met mijn club op deze manier, ieder weldenkend mens ziet inmiddels wel in dat het niet aan de trainers ligt. Nu gaan ze weer een nieuwe trainer nemen om het feitelijke probleem te verbloemen.

Van Basten is het probleem ook niet, van Basten is een zeer intelligente man, waar de meeste mensen denk ik aan moeten wennen, maar als je eenmaal aan hem gewend bent, dan zal ie ook eerlijk en rechtvaardig zijn. Wat dat betreft zijn de meeste spelers bij het Nederlands elftal ook wel tevreden geweest hoor en heeft hij de basis gelegd voor hetgene dat Van Marwijk nu gemakkelijk overneemt.

Mc laren (twente)
Gewoon een hele frisse wind, goede kijk op voetbal en kan met jonge talent volle spelers en moeilijke spelers omgaan.

balen dat hij is opgestapt.
Als Ajax-supporters hadden we hem gwn de tijd moeten gunnen.
waarom zo snel op iemand flippen?


hopelijk komt Rijkaard ajax trainen

Dit is wat de Ajax supporters hebben willen bewerkstelligen. De asociale afvaardiging namens alle supporters hebben afgelopen zondag hun verhaal en emoties naar Marco van Basten geuit. Dit is het resultaat.

Als supporters de grote Marco van Basten iets meer tijd hadden gegunt, dan had het absoluut goed moeten komen met dit spelersmateriaal. Nu komt er een andere trainer, met andere ideeen en plannen en gaat er weer een jaar overheen voordat het weer gaat draaien.

Ik als Feyenoord supporter weet goed hoe het is om je club geen prijzen te zien pakken, maar wij steunen wel altijd onze trainers. Wat er afgelopen zondag bij de bus gebeurde is te schandalig voor worden en levert dit op als resultaat. Het is niet laf van Van Basten, maar zeer verstandig, voor het weten rennen er weer een paar aso's het trainingsveld op..!

Rijkaard heeft aangegeven alleen in spanje of engeland bij de top willen coachen, daar valt ajax niet onder, zelfs niet onder de subtop dusja....

Vind het wel jammer dat hij weggaat, was een echt boegbeeld!

hahahahhah wat een drama deze gast.
Eerst cruijff weg jagen, club naar je hand zetten, miljoenen investeren en dan waneer de resultaten tegen vallen zogenaamd de eer aan jezelf houden met zogenaamd het beste intrest voor de club. als je best intrest voor de club had , had die sappie nooit moeten beginnen met deze baan hahhaha. Vond het beter dat hij bleef, was ajax nog een jaar geen kampioen geworden hahahhaha.

Hoe komen mensen erbij om Co Adriaanse terug te halen? Hij was de persoon die allerlei chaos had veroorzaakt. Hoop dat het bestuur niet weer de fout maakt om hem terug te halen. Ik hoop op Frank Rijkaard, want hij spreekt spaans (niet onbelangrijk bij dit Ajax), heeft succes gehad bij Barcelona (ja ik weet dat hij was gedegradeerd met Sparta, maar dat was zijn eerste klus als trainer) en hij heeft connecties met Cruijff ook al zal hij wel niet staan te popelen om nog wat te doen voor Ajax gezien de uitlatingen van Van de Boog.

Rijkaard als trainer. Neeskens, de Boer, Bergkamp als assistenten.

Seedorf mee als speler

Ajax zat een beetje in een verlies-verlies situatie. Door Van Basten te houden had je een ondermaatse trainer, maar door hem te ontslaan zit Ajax alweer in hetzelfde schuitje als de afgelopen vijf zomers.

Ook ik denk aan Adriaanse als opvolger. Hij heeft gezegd dat als het bestuur dat hem gewipt heeft verdwijnt, hij open staat voor een tweede poging bij Ajax. Hier is Co zijn kans.

Hmm na het interview na de laatste wedstrijd komt het niet meer helemaal onverwacht moet ik zeggen.
Vind het eerlijk en getuigen van lef (lees dat hier veel mensen het zwak vinden) dat hij niet weet of hij deze ploeg aan het spelen krijgt en dat toe durft te geven!
Beter zo dan "niet zeker van jezelf" beginnen aan een nieuw seizoen! Bij twijfel, voelt de selectie dat ook aan!
Dus dit is van hem een goede beslissing.
Of dit goed is voor Ajax? teveel wisselingen zeker niet, er moet eens rust komen en een langere periode waarin gebouwd kan worden en een coach de kans krijgt.
Maar dan wel een coach die zeker van z'n zaak is (dat was Mvb in het begin wel!) en dus vind ik dit een goede beslissing van Mvb en hoop ik dat Ajax een goede trainer aantrekt die de boel kan gaan opbouwen.

Denk dat ze in italie nog wel onder de indruk van hem zijn mede door Fiorentina uit de uefa cup te spelen.
Ik zou er niet raar van opkijken als hij ergens in italie aan de bak komt.

Jongens, Frank rijkaard gaat naar Wolsburg, dus dat gaat niet door. Ik hoop zelf op een ervaren rot en niet zo beginneling.

De perfecte kanditaat is Frank Rijkaard en zijn "rechter Hand" Youri Mulder. Perfect want Feyenoord Heeft Mario Been en zijn "rechter Hand" Co Adriaanse ook best goed.

Michael Laudrup naar Ajax

Tjah, als heel Amsterdam en omstreken hem uitkotst op iets wat geen trainer in jaren is gelukt bij Ajax, zal ik ook opstappen. Marco heeft misschien binnen de club wel een eerlijke kans gehad, maar de fans moesten hem niet.

Het valt Van Basten te prijzen dat hij deze beslissing heeft genomen, alleen had hij nog het seizoen moeten afmaken, maar dat terzijde.
Hij heeft waarschijnlijk zijn eigen functioneren geevalueerd en is tot de conclusie gekomen dat het niet is gelukt wat hij voor ogen had.
Deze beslissing is in het belang van Ajax en hemzelf het beste.

Nu maar afwachten wie de nieuwe trainer wordt.

Geintje tussendoor (voordat er weer commentaar op kom): Heeft de heer Scheringa afgelopen week niet gezegd, dat Van Gaal Az niet zal verlaten? Heeft hij soms van het vertrek van Van Basten afgeweten en is hij bang dat Van Gaal toch terug gaat naar Ajax? Voor mij is het dé ideale trainer voor Ajax.

Mogelijke kandidaten voor de positie:
- Van Gaal (die zal zeker niet komen).
- Jol (die zal liever bij Hsv blijven of naar Bayern vertrekken eventueel).
- Adriaanse (zou kunnen, maar hij is daar natuurlijk op een vervelende manier vertrokken, nog niet bekend of hij terug zou willen keren).
- Rijkaard (onwaarschijnlijk, wordt gelinkt aan grote Europese clubs voor komend seizoen; zal die banen denk ik prefereren boven Ajax op het moment).
- Hiddink (onhaalbaar natuurlijk).
- Advocaat (mogelijk, maar ik denk niet dat hij de voorkeur heeft als kandidaat).
- Koeman (veelal verguisd, zou op zich wel terug willen keren lijkt mij).

Van de andere Nederlandse trainers zou ik ook niet direct iemand weten die vrij is en daar aan de slag zou moeten; Verbeek, Jans, Gullit, De Boer e.d. lijken me ook niet direct eerste keus.

Misschien eens gaan denken aan een buitenlandse coach? Michael Laudrup is vrij en past in de Ajax-ideologie, maar is misschien nog wat te onervaren?

Ik vind het toch redelijk verassend dat ie is opgestapt! Had ik niet verwacht! Zou denk ik voor Ajax mooi zijn als Rijkaard zou komen. Heeft het met Barca natuurlijk geweldig gedaan!

Ajax is Ajax niet meer. Tijden zijn veranderd en daar is van Basten nu ook achter gekomen. Ik vind het toch jammer hij hoort bij Ajax en is ook een boegbeeld.
Ajax heeft al jaren niet heel erg kunnen domineren, niet in de competitie en zeker niet europees gezien.

Ik ben ontzettend blij met deze nieuws. Marco van Basten was en is gewoonweg (nog) geen toptrainer. Hij heeft in het nl elftal vedettes (op Cocu na) regelrecht de prullenbak ingegooid. Hij heeft bij Ajax spelers het vertrouwen weggenomen dmv switchen in de opstelling en zonder pardon spelers afschrijven.

Ajax heeft nu baat bij een technische staf dat ervaren is, met jeugd kan werken en reputatie heeft. Hierbij denk ik aan Frank Rijkaard en Neeskens als assistent. Ergens denk ik dat het misschien weer tijd is voor een buitenlandse coach. Steve mc Laren had ook niet misstaan bij Ajax. Ik ben zelf een ontzettende fan van Magath, maar die gaat naar Schalke. Ik denk dat Co het sowieso niet zal worden. Ik kan het me niet voorstellen dat Ajax een trainer die is weggestuurd weer wordt benaderd. De enige die naar mijn inziens in het profielplaatje past is Rijkaard. Daarnaast heeft Rijkaard ook ooit een keer aangegeven dat hij graag trainer van Ajax zou willen zijn. Mits er geen andere teams Rijkaard benaderen zie ik Rijkaard naar Ajax komen.

Een weggegooid seizoen, maar ik hoop dat Ajax heft geleerd om nooit meer een onervaren clubtrainer te halen, hoe groot ie ook was als voetballer. Bye Bye Marco, Hello Frankie!

Wat zien jullie eigenlijk in Rijkaard vraag ik me af? Met Barca speel ik toen ook kampioen ... Bij Sparta was het niets nee geef hem maar eerst een middemotor om zich te bewijzen en nu Gerard Houllier halen

Jammer vind ik het, voor de continuiteit van de club en het meerjarenplan. maar hij ziet het gewoon niet meer zitten en dan is dit besluit wel verstandig.

Mooie opvolging: Fank Rijkaard met Neeskens en als aanvulling Frank de Boer.

Een andere naam die mij te binnen schiet: Ron Jans ????

Zelfde verhaal als feyenoord de club komt nooit in de opbouwfase terecht omdat er gewoon weg prijzen verwacht worden.daarbij ook dat media nederland een slechte negatieve invloed heeft op het voetbal gebeuren en geen enkel respect hebben en de achterban van deze twee clubs voeden.fred rutten word de hemel ingeprezen en van basten en gullit betekenen niks meer en zullen net zoals seedorf zich lekkerder voelen in het buitenland.huub stevens heeft het ook al gehad in nederland...van gaal heeft als enige nog de strijd gewonnen..maar zal uit respect voor az nooit naar ajax vertrekken.

Mensen vinden het laf, maar zijn wel blij dat hij weg is... Hij heeft zelf gezegd dat hij het niet meer ziet zitten, en ergens lijkt me dat ook logisch is dat dan laf? Naar mijn idee niet hoor. Ik had hem best nog wel een jaar willen zien zitten, maar ik kan me best een beetje voorstellen dat hij zelf weggaat. Weer een nieuwe start... Die hebben we vorig jaar geloof ik ook al gehad. En dan moeten we nu alweer opzoek naar een andere trainer. Tja, dan vind ik het jammer dat hij weggaat, maar toch begrijp ik hem. Ik denk wel dat hij bij Ajax nog mooie dingen kon neerzetten. In de beker vroeg uitgeschakeld worden door Volendam, 3e worden met de beste selectie van Nederland, Veel kritiek krijgen, geen Cl, Foute keuzes. Ik kan me voorstellen dat hij zelf opstapt. Maargoed, we gaan weer op zoek naar een nieuwe coach. Zelf hoop ik dan Rijkaard toestemt, en anders zou Adriaanse ook heel mooi zijn. Ik blijf het echter jammer vinden dat Van Basten nu al stopt.

Van Basten heeft zich echt vertild aan Ajax. Hij heeft onderschat hoe het is met een groep spelers te werken die nog veel moeten leren, zowel tactisch als mentaal. Ook speelt er veel meer binnen een club dan als je trainer bent bij de bond. Ajax valt genoeg te verwijten, ze hadden een ervaren trainer erbij moeten zetten, iemand die Ajax goed kent en al veel meegemaakt heeft. Ze hadden hem nooit macht moeten geven. Dat is veels te veel gevraagd voor iemand met nauwelijks ervaring als clubtrainer (enkel een jaar assistent bij jong-ajax). Het instabiele van de club zonder duidelijke leiding en visie heeft het voor Van Basten ook erg moeilijk gemaakt. Hij is niet of nauwelijks gestuurd of gecorrigeerd, pas toen Van der Boog kwam werd het wat overzichtelijker. Jammer dat het allemaal zo gelopen is, dit was niet nodig, De randvoorwaarden om te slagen als trainer waren verre van optimaal voor Van Basten, zekere realiserende dat hij een beginnend trainer is.

Hij had van mij nog best een jaartje mogen blijven om het te proberen. Zelfs Van Basten leert van zijn eigen fouten lijkt me. Maar dat hij weg gaat verbaast me niets en erg vind ik het ook al niet. Ben benieuwd wie volgend jaar aan het roer staat. En ook al verprutste hij het als trainer, hij blijft nog steeds een van mijn idolen van vroeger.

Onverwachts en heel jammer. Hebben de meeste Ajacieden helaas toch hun zin gekregen. Op basis van de niet gehaalde doelstellingen kan ik er nog inkomen, maar een visie kost nou eenmaal tijd. Tijd die hij A: niet heeft gekregen en B: dus uiteindelijk zichzelf ook niet heeft gegund. Ik denk persoonlijk ook dat hij te weinig vertrouwen heeft in deze selectie op zich en daar kan ik deels ook wel inkomen. Ik zie deze groep namelijk volgend seizoen ook niet zomaar 1,2,3 kampioen worden, integendeel. Kwaliteit loopt er wel, maar dat loopt er bij Az, Psv en Twente o.a. ook. De mentaliteit daarintegen twijfel ik bij deze groep sterk aan. Mensen roepen wel kwa individuele kwaliteit is Ajax de beste, maar wat heb je aan een sterk individu als het geen team kan vormen. Kwalitatief goed is, maar op mentaliteit en kracht tekort schiet (maar dat ligt natuurlijk aan de trainer!? weltrusten). Kortom, men slaakt nu misschien wel een grote zucht van opluchting met het opstappen van v.basten, maar de volgende trainer zal precies dezelfde dilemma's voorgeschoteld krijgen. Ben bang dat ook hij afgerekend gaat worden op de korte termijn (door de buitenwacht wel te verstaan), want op de langere termijn zit niemand te wachten aangezien het geduld en de realiteitszin van buitenaf er simpelweg voor ontbreekt. Zolang dat laatste niet doordringt kon het nog wel is even gaan duren voordat die 3e ster eindelijk op ons shirtje pronkt. Tot slot wens ik van Basten alle succes en geluk toe met zijn verdere loopbaan waar ik persoonlijk overigens alle vertrouwen in heb.

Meteen einde loopbaan neem ik aan?

Wat heeft een club aan een coach die denkt dat hij zichzelf volgend jaar niet eens meer kan verbeteren terwijl het zijn eerste jaar is als clubcoach.

muhahaha,

wat koning

verliezen van sparta, en dan opstappen

Marco heeft groot gelijk, waar zou je nog langer aan een dood paard trekken.

Ajax moet Co halen en snel!!

Het waren 11 Vanbastische maanden bij ajax hehe

ik had dit wel verwacht maar eigenlijk pas volgende week naar de wedstrijd van twente. maar goed dit was dus echt te verwachten hij bakt er niks van als trainer. als speler was hij erg goed maar als trainer nee,

Co Adriaanse, die krijgt deze selectie weer aan het voetballen! Stekelenburg weer in het doel, Anita op de bank, Sulejmani een vrije rol achter de spits.
Een wijs besluit van Marco, de druk van de media, de supporters en het bestuur noopte hem hiertoe. Weer terug naar af.

Tja, zoveelste coach die het niet haalt bij Ajax, gaat toch iets valicant mis bij Ajax.

Wie zou het wel kunnen redden bij Ajax ?

- Rijkaard, maar die wil waarschijnlijk niet, grote clubs staan in de rij voor hem.
- Verbeek, bij Feyenoord t niet gered, maar daar was ook geen redden aan.
- Adriaanse, gezien zn geschiedenis kan het een probleem zijn, maar zou wel een goede zijn.

Tijd voor een poll

6 mei 2009 om 16:02

Is Ajax dan geen grote club?

Ik zou Wnger graag in Amsterdam zien. Of M. Olsen, Laudrup.

Blind zou ook goed zijn, maar lijkt mij weer niet goed voor Blind jr.

Hij heeft het dit seizoen wel niet goed gedaan Verkeerde keuze's enzo
Ajax heeft de spelers der ook niet voor Alleen Suarez kan een goeie actie maken
je moet een team zijn en dat was het niet
dat licht nie alleen aan van basten ook aan de spelers
Hij had zig nog een kans moeten geven.

Nou Mis Co aadriaanes of Rijkaard.,

6 mei 2009 om 16:05

Ajax heeft misschien geen topselectie voor in Europa (al speelden ze daar soms nog redelijk).

Maar voor in Nederland is de selectie zeker wel goed genoeg. Natuurlijk, Az en Twente hebben goede ploegen. Daar kun je van verliezen. Maar met 4-0 van Sparta verliezen dat mag gewoon niet met zo'n team. Zo zijn er meer uitslagen (blamages) die je met deze selectie niet mogen overkomen.

Az mag kampioen worden, maar Ajax moet met deze spelers zeker tot het eind mee kunnen blijven doen.

6 mei 2009 om 16:10

Ik denk dat het probleem er meer in licht dat we te veel van hetzelfde hebben:

Suarez, Emanuelson, Cvitanich, Leonardo... Allemaal lichte wendbare mannetjes met veel techniek, maar als het niet loopt dan houdt het vaak snel op. Niet dat ze niet hard werken; er zit gewoon niet veel power in. Babel, Huntelaar, daar hadden we nog wat power mee voorin, maar dat is compleet weg.

Middenveld hebben we ook teveel van hetzelfde. Te weinig power.. alleen Gabri en Eno hebben dat, waarvan Gabri al een tijd geblesseerd is.

Verdediging: Wielaert, need I to say more.. Geldt ook overigens voor Vermaelen, maar die heeft wel talent, moet zich niet laten infecteren door Wielaert.. maw verkeerd stappen, bal aan je tegenstander geven en vooral niet meelopen als je een sliding kan maken of kan blijven staan....

Dit gaat gewoon veel te ver. Hoe kan je nou als trainer na 1 jaar opstappen... Wat dacht dan in godsnaam te komen doen? Ik zelf had hem graag nog een paar jaar zien zitten bij Ajax. Alleen met een trainer die langer blijft dan een jaartje kan je gaan bouwen naar iets beters.. En ja, dit is laf.. Hoe moet je het anders omschrijven, als je na een mislukt jaar gelijk de handdoek in de ring gooit? T is moeilijk Marco nog serieus te nemen na dit besluit.... Weer een trieste dag voor Ajax.. Maar t begint zo langzamerhand wel te wennen eigenlijk

Als iedereen toch vraagt naar een buitenlandse coach!

Erikson!

Geen idee of die haalbaar is maar lijkt jullie dat wat?

Het liefst heb ik natuurlijk gewoon rijkaard ofzo, en dan Seedorf terug halen , Steek weer op goal, en mischien van der meyde halen...?

6 mei 2009 om 16:05

Niet weer een vleugelaanvaller, daar hebben ze al genoeg van. Ze moeten een goede diepe spits halen.

6 mei 2009 om 16:07

Nu je het zo zegt, ik was vergeten dat we genoeg aanvallers hebben voor volgend seizoen, excuses

6 mei 2009 om 16:12

Wel halen!! In de huidige vleugels is er te weinig rendement.. er moet meer power in.

Ik vind het begrijpelijk en zeker niet laf. Hij heeft al zijn krediet verspeeld, bijna niemand had meer vertrouwen in hem. Nu houdt hij de eer aan zichzelf, en kan hij gaan golfen ofzo. Als je zelf toegeeft dat je het volgend jaar niet beter gaat doen, moet je geen anderen voor de gek houden. Ik heb nog steeds respect voor van Basten, die in mijn ogen gewoon niet gemaakt is voor het trainersvak. Hij zou wel perfect als scout ofzo aan de slag kunnen denk ik.

Denk dat er iemand in Barcelona diep in zijn vuistje lacht, alzie ik hem daar niet voor aan.
Grootste fout van van basten was, dat die zich zelf heeft overschat, en dat er niemand binnen Ajax aan hem twijfelde in het begin.
Met Cruijff op de achtergrond had van Basten nu misschien wel de schaal gehad.
maar van basten is een eigenwijs persoon. Goede voetballer / als trainer coach 0.0.

Dit is een zeer slecht scenario voor Ajax...

Goede keuze van Van Basten.
Hij maakte het niet waar bij Ajax!

Volgend jaar Frank Rijkaard
en alles komt goed.

Ajaxforever

Wat heb ik toch een hekel aan sommige ajax supporters.

Het zijn gewoon marco haters

Als hij blijft, moet hij weg omdat hij te slecht is en staan jullie er op dat ie per direct vertrekt.
Als hij weggaat, is het opeens laf en laat hij jullie in de steek op het moment dat het fout met jullie gaat.
zo ken ik er nog wel een paar ja

Trouwens ik denk dat ie beter gewoon in vertrouwen genomen moest worden (zie van gaal)

het is gewoon jammer dat zoals al eerder genoemd op deze site, van basten bij een club moet trainen dat heel veel in de media voorkomt. en waarbij hij dus ook snel zal worden afgekraakt.

iig veel suc6 marco/ajax supporters met het volgende seizoen!

Dit kon je al een beetje zien aankomen toen je hem voor Barbara na Sparta-ajax hoorde praten. Jammer, maar hij houdt de eer aan zichzelf. Je kunt nu weer niet bouwen aan een goed team. Aan de andere kant, hij geeft zelf aan dat hij voor volgend seizoen niet het idee had om dit wel te zien lukken, dit zag ik zelf ook niet in!

Een lijstje met opvolgers:
- Ronald Koeman (staat bij mij op nummer 1!)
- Frank Rijkaard
- Co Adriaanse

Verder kan je nog aan Martin Jol denken, maar die zit wel prima bij Hsv.

waarom is er in hemelsnaam zo'n rapport geschreven door coronel en vrienden? nu zitten ze zelf in de topfuncties en alles gaat nog op precies dezelfde manier door! het lijkt me duidelijk dat er andere zaken moeten gaan veranderen, in plaats van constant maar die trainerswissels. dat heeft namelijk ook geen succes gebracht.

ik denk dat er een grote reorganisatie nodig is, alleen daar kan ajax weer mee op het oude nivo komen.

Het loopt echt niet met de coachjes in nederland. Dit jaar is de helft al ontslagen

Ik wil alle ajaxsupporters via deze weg felictieren. Jullie zijn veel beter af zonder hem. I.i.g. met een nieuwe trainer en deze selectie zie ik Ajax volgend jaar gewoon weer voor het kampioenschap gaan.

Zou de druk van buitenaf dan toch weer te groot zijn geworden? Lafjes dat hij niet tot na de laatste wedstrijd heeft gewacht. Typisch van Basten.

Ik vind dit ook laf!
Hij had nog gewoon de laatste wedstrijd tegen twente moeten coachen!
Ik denk dat ze sowieso wel gaan verliezen, en dat is dan de schuld van marco, dus moet hij deze ook op zich nemen! En niet het stokje doorgeven aan een ander

Nee, dit is goed. Als er nu eens een ervaren trainer komt, die geen gekke dingen doet, heeft Ajax iig de potentie van een kampioen. Van Gaal? Adriaanse? Nu kan Ajax Cruijff terughalen, dus ik vind het prima. Cruijff die zal nu in zijn villa in Spanje lachen!

eindelijk... hij is veel te licht voor ajax

Wel raar dat zijn klaverjasclub niet mee opstapt en gewoon blijft zitten

Ajax moet een trainer met ervaring als opvolger kiezen, anders gaat de geschiedenis zich herhalen. Daarbij moet de opvolger ook minimaal een Ajax-verleden hebben, hij moet weten in welke cultuur hij terecht komt. Als je alleen hierop al gaat filteren, blijven de volgende kandidaten over: (volgorde is willekeurig)
Cruijff
Van Gaal
Adriaanse
Rijkaard
Koeman

En probeer dan het hele scouting gebeuren aan de praat te krijgen, want al die aankopen van ajax gaat helemaal nergens over.

koeman moet nu terug komen of rijkaard ofzo

Verbaast me niet heel erg. Het is alleen niet helemaal de schuld van Van Basten of de spelers. Ajax heeft gewoon niet zulke goede spelers.

Tuurlijk gaat Van Basten dit doen, als elk ajaxied zegt van vertrek enz. dan moeten jullie niet Van Basten laf vinden. Van Basten is een prima coach waar je heel veel dingen kan leren.

Van Basten moet gewoon weggaan van die Ajax !!!

6 mei 2009 om 16:28

Volgens mij is dit ook precies wat er aan de hand is....
Van Basten stapt op bij Ajax en van 't Schip maakt de competitie af.
Maar, wel lekker dat je nog even wat gratis advies geeft......

Mijn voorkeur gaat uit naar Co Adriaanse als zit ook Az achter hem aan gezien Van Gaal misschien naar Bayern Munchen gaat.

ik zou ook weg gaan met zulke vervelende en slechte suporters ze staan hem op te wachten en blokeren de bus!! en nog meer van die rare dingen ik vind marco niet laf al kreeg ik 80 miljoen per jaar wou ik nog geen trainer van ajax worden

Is het falen van al die coaches, zoals ook Blind, nou te wijten aan te weinig coachkwaliteiten, of is het gewoon wanbeleid van het bestuur? Hoe denken jullie daarover?

Dat wordt dus rijkaard, waar ik liever adriaanse zie!

6 mei 2009 om 16:23

neee jo,ajax kan rijkaard nooit betalen

Als je met zo'n spelersmateriaal geen kampioen wordt dan heb je als coach gewoon gefaald, en als het nu op een paar puntjes geen kampioen was dan had dit nog als pech, of iets dergelijks doorkunnen gaan aar een straatlengte achter op de kampioen en geen 2e worden is gewoon bar slecht.

Opzich heeft dit niet eens zoveel nadelen voor Ajax. Van Basten is nou niet bepaald een People's Manager, en er zullen vast wel wat mensen zijn die Van Basten liever Niet als coach hebben (seedorf, Luque (al hoef ik die laatste niet terug)). Dit zou wel eens kunnen betekenen voor een terugkeer van Seedorf, dé gewenste leider voor Ajax 1! Neem daar nog eens een ervaren trainer met een duidelijke visie en een man met de kracht om iets over te brengen aan de spelers bij en je hebt volgend jaar een kampioenselftal staan om je vingers bij af te likken. Namen als Co en Rijkaard doen al de rondte, maar ook een terugkeer van Johan Cruijff wil ik zeker niet uitsluiten. Hij wil toch nog iets doen voor Ajax, nu Vb weg is heeft hij die kans.

Ik zou graag Co Adriaanse zien komen en dat hij Janko meeneemt!

Dit is Co Adriaanse:
Jacobson ("co" Adriaanse (amsterdam, 21 juli 1947) is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig voetballer. Hij speelde onder andere bij De Volewijckers en Fc Utrecht. Als trainer is hij erg succesvol. Met Az behaalde hij de halve finale Uefa Cup, en met Fc Porto het landskampioenschap en de beker. Hij was ook eerder trainer van Metalloerg Donetsk en Al-sadd. Momenteel is hij actief als hoofdtrainer van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Voor meer info over Marc Janko kijk op www.wikipedia.nl!

Hopen dat de reactie nu niet wordt verwijderd, flinke toelichting nu toch?

6 mei 2009 om 16:31

Ja, bedankt. Adriaanse is best een onbekende coach in Nederland.
Is hij niet ook toevallig ooit coach geweest bij Ajax en speelde hij ook niet inde kerstboomformatie in zijn Ado periode.
Was het nou Adriaanse die tweede(!) werd met Willem Ii en dus de Cl speelde...........

Voor én goed voetbal én resultaten moeten ze eens even kijken in Leeuwarden.
Stanley Menzo heeft het overal waar hij heeft gezeten goed gedaan en heeft de ervaring van topclubs doordat hij jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld in zowel Nederland, België als Frankrijk.
Menzo krijgt Cambuur weer aan het voetballen waar het afgelopen winter ook een zooitje was. Met Volendam kampioen geworden terwijl Rkc een straatlengte voorstond en speelde met Agovv ook goed voetbal.
Menzo zou het zeker moeten kunnen redden bij Ajax

Ik vind dit getuige van zelfkennis.
"van Basten tot de conclusie is gekomen dat tot hij zijn doelstellingen niet heeft gehaald en dat hij niet het gevoel heeft zelf in staat te zijn om het volgend seizoen beter te doen.'
Hij kan het gewoon niet beter doen zegt hij zelf. Ben blij dat hijzelf tot die conclusie is gekomen en niet dat wij dit nog een seizoen moeten aanzien. Bedankt hiervoor Marco!
Laten we nu een capabele trainer zoeken die zijn strepen al heeft verdient. Co is vrij en capabel denk ik. Frank rijkaard weet ik nog niet zo. Die heeft nog niet echt zijn strepen verdient. Heeft natuurlijk met barcelona wel veel prijzen gepakt, maar of dat nou ook echt kwam door een fantastische coach of een groep van wereld spelers??

mooi dat hij weg is hij heeft een jaar naar de kloten geholpen.

de eerste naam die in mij op kwam was co adriaanse kan hij janko mooi meenemen als vervanger voor de in de winterstop vertrokken hunterlaar.

6 mei 2009 om 16:28

Elk jaar een nieuw beleid opstarten werkt gewoon niet.. Een eerste jaar gaat het nooit geweldig, want alles is nieuw en moet wennen.. In jaar twee gaat het al beter en in jaar drie moet geoogst worden..

Dit speelt niet alleen bij Ajax. Al die clubs zijn veel te kortzichtig. Neem een voorbeeld aan Jans bij Groningen of Verbeek bij Heerenveen.

Grootste probleem met Van Basten is naar mijn mening geweest dat hij compleet de verkeerde route heeft gekozen als trainer. Hij is na een kortstondig jeugdtrainerschap bij Ajax meteen bondscoach geworden van het Nederlands Elftal, wat in mijn ogen een erefunctie is die alleen weggelegd hoort te zijn voor grote ervaren trainers die met het bondscoachschap een kroon op hun trainerscarriere kunnen zetten. Neem aan dat Kesler hiervoor verantwoordelijk is geweest, maar dat is een ander verhaal.

Bij het Nederlands Elftal heeft Van Basten vooral in het begin enorm veel fouten gemaakt door allerlei spelers te selecteren die totaal niks hadden toe te voegen en daarnaast ook regelmatig met een opstelling en wissels uit de hoed kwam waar je grote twijfels bij hebt als supporter. Overigens kan je Van Basten dit ook niet kwalijk nemen, want elke jonge coach maakt nog dit soort fouten (kesler is hier de verantwoordelijke van). Al met al heeft Van Basten qua resultaten het uitstekend gedaan (beste trainer ooit in cijfers), alleen is dat er op een eindtoernooi, mede door pech, nooit uitgekomen.

Vreems vond ik het dat Ajax toen vervolgens voor Van Basten koos als coach en bijna alle macht bij hem in handen legden, waardoor zelfs het standbeeld Cruijff uit de Arena werd getrapt. Een man met geen ervaring als clubcoach alle macht geven bij een toch al kwakkelende topclub is gewoon niet verstandig geweest. En dan te bedenken dat er door Coronel net een fantastisch rapport uit was gebracht

Als Van Basten verstandig was geweest dan zou hij de weg hebben gekozen van Frank de Boer: Eerst 2 jaar jeugdtrainer bij de jeugd, dan 2 tot 3 jaar ervaring opdoen bij een topcoach bij een goede club als assistent en dan eens denken aan een kleinere club om het zelfstandig te leren. Helaas heeft Marco dit flink onderschat, mede door onkunde bij bestuurders die hem hebben aangesteld. Nu ben ik bang dat zijn onderschatting wel eens het einde zal kunnen betekenen van de trainerscarriere van Van Basten.

Laat Ajax proberen Rijkaard te halen! Heeft het bij Barca goed gedaan. Misschien kan hij met zijn connecties daar nog ervoor zorgen dat Bojan en en nog wat talenten zoals Busquets een jaartje of 2 op huurbasis bij Ajax komen...

Ik wil bijna gelukkig zeggen, maar dat zou van weinig respect getuigen richting Van Basten.

Van Basten was een geweldige voetballer en ik ben altijd fan van hem geweest, alleen had hij nooit aan het trainersschap moeten beginnen. Van Basten heeft een denigrerende werkwijze richting zijn spelers en kan zijn spelers ook absoluut niet motiveren. Gelukkig is hij zelf ook tot die conclusie gekomen, wat in mijn ogen niet laf is maar getuigt van goede zelfkennis. Jammer, ik had graag gezien dan we met Van Basten weer terug naar de top gingen want het blijft natuurlijk een clubicoon.

Nu is het belangrijkste moment voor Ajax aangebroken. Wie wordt de opvolger? Deze aanstelling zal van essentieel belang zijn voor de komende jaren.

Voor mijzelf is er maar 1 kandidaat die ze dan ook met man en macht moeten proberen over te halen, namelijk Louis van Gaal. Van Gaal kent Ajax, is fan van Ajax en is een enorm succesvolle en ervaren coach die onze jongens wel wat discipline bij kan brengen. Wat mij betreft moet Ajax diep in de buidel tasten om hem naar Amsterdam te halen, maar dan hebben we gegarandeerd een vakman aan het roer. Ajax heeft de afgelopen jaren ontzettend veel geld verspild aan domme en vriendjespolitieke aankopen van de meest belabberde coaches. Nu is het tijd om de belangrijkste investering te doen, namelijk in een echte vakman. Dus koop zijn contract zo snel mogelijk af Rik, want anders staat hij straks in Munchen met al die bekers.

Ik denk vanuit de visie van Ajax dat ze voor een andere coach gaan en dat zal opnieuw rampzalig zijn. Andere opties die Ajax heeft zijn Co Adriaanse, Frank Rijkaard en Ronald Koeman of een buitenlandse coach. Maar een geschikte buitenlandse coach kan ik niet zo 1, 2, 3 bedenken. Ajax is namelijk een gecompliceerde club waar de verwachtingen bijna altijd hoger liggen dan de prestaties. Er moet dus wel een coach komen die Ajax kent.

Koeman is voor mij geen optie. Koeman is als trainer onbekwaam en kijkt niet naar tactiek, techniek of prestaties, hij kijkt alleen maar naar zijn eigen portemonnee.

Adriaanse is een type coach als Louis van Gaal. Alleen overdrijft Co de boel en is hij 2 klasses minder dan Van Gaal. Dus voorkeur gaat uit naar Van Gaal.

Rijkaard is coach die rust uitstraalt, maar ook een coach die weinig bereikt heeft. Met Barcelona heeft hij weliswaar aardig wat bereikt, maar daar lopen ook de beste voetballers van de wereld. Dus ook Rijkaard lijkt me niet de allerbeste oplossing.

Mijn conclusie luidt dus: Louis van Gaal, ten koste van alles.

Terecht besluit. Hij heeft niets gebracht, geen systeem, geen duidelijkheid, niets. Er wordt wel eens de vergelijking met Louis getrokken (vorig jaar) maar Az speelde vorig jaar vaak erg goed maar had veel pech. Bij Ajax echter lijkt het voetbal nergens op. De bal naar voren en hopen dat Suarez cs. er wat goeds mee doen. Als Ajax slim is, halen ze snel Adriaanse op.

Ontzettend jammer dit. Ik had Marco van Basten zo graag nog 2/3 jaar in Amsterdam bezig gezien. Maar goed, waar alle Ajax - supporters schreeuwen om stabiliteit schreeuwen ze ook elk jaar om prijzen. En als een coach in zijn debuutjaar dat dan niet haalt moet hij van ze weg, ondanks dat ze stabiliteit willen. Ontzettend jammer, ik baal hier echt van. Ik ben een Ajax - Fan en zag het absoluut zitten met Van Basten. Hij wilde stabiliteit brengen en om te beginnen heeft hij de gehele technische staf veranderd. Daar zat het dit seizoen dan ook wel goed, alleen prestaties bleven uit. Natuurlijk is dat jammer, maar hij had minimaal nog 1 a 2 jaar moeten krijgen (ik weet dat hij niet ontslagen is, maar echt vertrouwen vanuit de supporters was er ook niet). Nu krijgen we weer een nieuwe trainer, die investeert maar geeft ook aan wel weer tijd nodig te hebben om te bouwen en dan krijgen we weer hetzelfde enzo onstaat er ondertussen een steeds weer herhalende procedure zich. Zo komen er nooit meer prijzen bij, echt jammer dit.


Hopelijk kunnen ze Rijkaard halen en zou als assistent eventueel gedacht kunnen worden aan Johan Cruiff, zo blijft Johan toch op de achtergrond en is hij toch verbonden met de club. Een ideale rol voor Johan!

We zullen zioen, op naar de volgende trainer en wellicht het jaar daarop weer een nieuwe, en het jaar daarop weer een nieuwe? We zullen zien, het is momenteel triest gesteld met Ajax en als supporters zijn we daar meer dan we denken schuldig aan, want iemand wat langer als een half jaar vertrouwen geven is wat veel gevraagd, dan wachten wij liever nog 2/3 jaar extra voor nieuwe prijzen als het niet langer is.
Volgens mij had Mvb ook niet de aankopen verricht van de zomer. Nu kon hij dat wel doen maar gaat ie weg. ?

Het wordt een buitenlander, let op mijn woorden.

6 mei 2009 om 18:20

Welke van de 6 miljard Jomanda?

weer een club icoon dt ajax verlaat via de achterdeur zucht erg jammer. had hem in iedrgeval nog een jaar gegeund maar ja las je het zelf niet zitten in het matriaal ligt het niet dat is goed. ik zeg nog altijd dat het aan het 4-3-3 ligt daar heeft ajax al jaren de mensen niet meer voor zeker bij bal verlies hopen op co frank of een keer een echte buitenstaander een buitelander ramos of zo

onverwacht maar misschien wel beter voor ajax, hoop op adriaanse die brengt discipline en maakt ze zeker weten kampioen, rijkaard is denk ik te hoog gegrepen maar zou ook mooi zijn! dan heb je rijkaard met misschien bergkamp en de boer als assistenten

verassend nieuws maar ben er toch wel heel erg blij mee, deze man had in mijn ogen nog wel 5 jaar door kunnen bouwen dan was het denk nog niks geworden. weet niet of het zo is maar denk eerlijk gezegd dat er heel weinig tot geen spelers erg rouwig om zullen zijn. Nu a.u.b. Co halen, deze man heeft wel een duidelijke en goede visie en is ook in staat om van jonge spelers een goed elftal te smeden.

was altijd al een raar mannetje bij ajax die marco.
beter dat hij weg is gegaan denk dat de spelers vanavond er een biertje op nemen

Adriaanse wou aldoor niet vanwege een bestuurder die er nu niet meer is. Dat lijkt dus geen enkel probleem.

Ben ook wel benieuwd wat er nu in Alkmaar gaat gebeuren. Scheringa was aldoor aan het bluffen dat v Gaal niet weg mocht. Maar misschien nu ie ziet dat zijn gewenste opvolger (co) misschien wel naar Ajax gaat, zal ie wel haast gaan maken?

Heerlijk, Jaar onrust gestookt daar en dan wegwezen. Snel op zoek gaan naar een rustige trainer.

v. Basten is een trainer met weining geduld, dat zie je maar weer. Zwak dat hij zelf opstapt als het wat minder gaat. Zo zie je dat hij nog onervaren is en niet toe is aan een topclub.

Heeft iemand een lijstje met de trainers van Ajax van de afgelopen tijd sinds van Gaal?
Het ligt toch niet aan de trainers denk ik zo.

Jammer dat hij zelf opstapt zwak
Hopen dat rijkaard of adriaanse komt!

Veel vertrouwen in ze team heeft die niet, Jammer! Ik had graag gezien dat die het seizoen af had gemaakt. Ben benieuwd naar ze vervanger!

Laat Co maar komen !

zat er al een beetje aan te komen, tegenvallende resultaten,nu geen plek voor de cl meer. jammer voor van basten. jammer voor ajax. ben benieuwd welke coach wel successen kan behalen met ajax.

van gaal eventueel.

Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij al zou opstappen maar als hij nu al zeker weet dat hij het volgend jaar niet beter kan doen is het wel het beste om te vertrekken.
Ik ben benieuwd wie de opvolger wordt....
Ten Cate, Adriaanse, Koeman,rijkaard? Er zijn best veel kandidaten denk ik.

6 mei 2009 om 16:55

- Koeman Eerst de boel verziekt bij Ajax. Dan doodleuk verder de boel verzieken bij Psv. Op de trein stappen en in Valencia er een grote bende van maken..... Laat hem alsjeblieft lekker op dinsdag ern woensdagavond in de rust van de Cl zijn verhaaltje doen. In dat kwartiertje kan ik dan rustig zappen en naar de wc.

- Ten Cate, goede trainer maar, geen goede manager. Mits er geen goede manager bijkomt (rijkaard) lijkt mij dit ook geen optie

- Adriaanse, man met weinig geduld en op een vervelende manier weggegaan bij Ajax. Wel een geschikte kandidaat met de juiste kwaliteiten om Ajax weer aan het voetballen te krijgen

- Rijkaard goede manager maar geen al te beste trainer. Heeft bij Barca veel te danken gehad aan Ten Cate en Neeskens en ten tijde van het ek 2000 misschien wel het beste voetbal sinds jaren gespeeld. Maar, bij het Nl's elftal is het weer een kwestie van managen en motiveren. Daarin is het een keui. Misschien maar weer met Ten Cate?

Iedereen verklaart mij voor gek maar, ik denk dat bij Cambuur toch echt de meest geschikte coach rondloopt die je kan bedenken op dit moment. Speler met een verleden bij meerdere topclubs. Weet hoe het is om kampioen te worden als speler(bordeaux, Lierse, Psv en natuurlijk Ajax) en ook nog eens als coach (alhoewel het maar Jl was). Toch leek Rkc de gedoodverfde titelkandidaat, Volendam ging ermee aan de haal. Met Agovv een periode gewonnen en met Cambuur gewoon een hele puike prestatie leveren door ze vanaf de elfde plaats naar de 3e plaats te loodsen.

6 mei 2009 om 17:05

Over de sfeer onder Koeman valt te twisten, over zijn loyaliteit ook. Feit is wel dat hij zowel bij Ajax als bij Psv de titel binnenhaalde. Bij Valencia was het al een chaos toen hij binnen kwam.

Jammer, ik had er ondanks de matige resultaten eerlijk gezegd nog wel vertrouwen in. Van Basten straalde toch iets uit wat ik bij weinig eerdere Ajax-coaches heb gezien... Zonde, maar het is zijn eigen keuze, dus die moeten we dan maar respecteren. Ben benieuwd naar zijn opvolger.

Eindelijk...
Ik had het al wel verwacht... mischien krijgen ze nu wél een goede trainer.

Beste mensen, als Ajax niet de ballen heeft om eens de Spelersgroep flink te vernieuwen zullen we volgend jaar weer in het zelfde bootje zitten. Ik zeg het voor de zoveelste keer (moet het eigenlijk opslaan...), gooi spelers als Vermaelen, Vertonghen, Stekelenburg, Emanuelson en andere er ook uit.

Van Basten heeft misschien voor zijn geweten het beste gedaan, maar hoe kan het nou dat bepaalde spelers al jaren de titel 'talent' dragen en jaren nog bij Ajax spelen? Huntelaar en Sneijder zijn toppers, maar de rest? Suarez zal wel worden verkocht, no problem, maar als Aston Villa serieus is voor Vermaelen mogen ze hem binnen no time kopen.

De volgende trainer van Ajax? Misschien wil Cruijff zelf wel..........

Vanaf 17:00 persconferentie live te volgen op www.nos.nl
Ik ben heel erg benieuwd wat de uiteindelijke verklaring van Van Basten gaat worden. Hoe was de band met de spelers groep? Komt hij tactisch niet gewoon te kort? was de stap niet te groot? Wie ziet hij als opvolger? Wat gaat hij nu doen?

Zijn argument dat hij het volgend seizoen niet beter kan doen vind ik wel erg zwak.. komt hij nu achter dat hij zo veel te kort komt als coach?

Ik denk dat hij als trainer niet meer aan de slag gaat. Hij gaat gewoon weer golfen. Ik ben ook benieuwd wie de opvolger gaat worden. De namen gonzen al door voetbal land. Rijkaard (niet gewoon te duur, woont wel in Amsterdam en houd van de club, krijgt Co adriaanse nu eindelijk zijn kans? Laudrup, als hij daar zin in heeft? Frank de Boer, of gaat hij toch met van gaal mee of als assistent?

Mijn ideale combinatie en super stoer Rijkaard + Bergkamp en Frank de Boer aan het roer..;-)

jup, de klassieke top 3 heeft het laten afweten dit seizoen en de trainers zijn daar de dupe van geworden. Wel opvallend eigenlijk. dit geeft wel de spanning weer die je op je krijgt als hoofdtrainer van zo'n club. Ik zeg natuurlijk niet dat het helemaal niet aan de trainers ligt want in veel gevallen is dit juist wel zo

Ze moeten iemand halen die disipline kan overbrengen op de groep dat ontbreekt, kwaliteit is er wel. En een nuchtere coach met niet van die aparte beslissingen waar niemand iets van snapt zoals die van Vanbasten, zoals ze in het progamma voetbal international al zijden maandag avond een type als Mclaren is heel anders, zo'n trainer wil ik aan het roer met disipline. Hopen dat het nu (met een goeie trainer) eindelijk is goed gaat, ik vind het bestuur (v.d Boog e.d.) wel goed overkomen. (tot nu toe)

We moeten niet vergeten dat hij enkele spelers kapot heeft gemaakt, zoals ; leonardo, stekelenburg kennedy silva

Dit was enigste goede wat hij kon doen heeft gewoon niks gebracht, kijk nederlands elftal met van bommel welke trainer doet zo iets dit doe je alleen als je boven jezelf staat en daar heeft hij erg veel last van beste voetballer geweest maar trainer nee sorry hij moet eerst leren met mensen omgaan perez ook mooi voorbeeld zo,n jongen laat je niet gaan ,golfen is het beste wat hij kan gaan doen en nadenken wat van blunders hij gemaakt heeft ,maar is bij zo iemand gewoon moeilijk hij zal nooit een goed trainer worden ,is mijn mening

Hij durfde het niet aan te zien dat Perez zaterdag twee keer gaat scoren tegen Ajax want dan zou van basten echt gaan balen en zich zelf tegen het hoofd zou slaan waarom hij Perez weg wou hebben van ajax

Ze hebben het er toch zelf naar gemaakt. Het is volledig de schuld van het slechte beleid van de topclubs. . Feyenoord haalt een levenloze boer die niet in de gaten heeft dat er spelers zijn die ook nog wat vrije tijd willen hebben en veel te hard is tegen de spelers. Psv haalt een Huub Stevens die ook niet weet om te gaan met Zuid-amerikanen en veel te verdeigend en bang speeld. Ajax stelt Van Basten aan, die helemaal geen ervaring heeft bij een club. Dat blijkt uit zijn keuze voor Vermeer, het halen van Oleguer,wielaert en Cvitanic en het opstellen van 3 kabouters op het middenveld. Compleet falen dus.. Zo laat je de subtoppers je wel inhalen.

Iedereen Rijkaard zeggen. Die komt tog niet! Ajax zal wel weer ergens een trainertje vinden die totaal onervaren is(van Basten, ten Cate, Blind hebben we al gehad) of het is een oud speler. Nee Ajax, word wakker! Trek een coach aan die de boel wakker maakt. Beenhakker is dan wel handig, maar die zit bij Feyenoord. Komt er ooit nog rust bij Ajax?

ik snap ook inderdaad niet waarom hij perez uit de selectie zette zo iemand kan ajax juist goed g ebruiken maarja iedereen wisst al dat van basten weg zou gaan dus...............

Het maakt niet uit wie Ajax nu voor de groep krijgt.hij krijgt Ajax toch niet op de rit.sterker nog,ik denk dat het nu helemaal fout gaat.

Iemand schreef de laatste dagen dat de trainerscarriere van Mvb op die van Ruud Gullit lijkt. Misschien heeft hij/zij best gelijk. Beide grote voetballers, maar als trainer een grote nul.

Te veel mensen praten nu over Adriaanse, men heeft een tekort geheugen. Adriaanse zou ik willen hebben als technische man, maar absoluut niet als trainer. De vraag is wie blijft er dan over? Rijkaard? ook een Ajax icoon, maar ook Rijkaard vond ik af en toe erg kwetsbaar. Mijn natte droom is Hiddink, maar die komt niet.

Het grootste probleem met van Basten, is zijn kille houding. Ik heb geen moment gezien dat hij emotie toonde, dat je kon zien wat voor karakter hij daadwerkelijk heeft. Niet bij het Nederlands elftal, en ook niet bij Ajax. Het enige wat hij wel kon, was doorwisselen, spelers geen vertrouwen gunnen. Dat kun je niet maken, zeker bij Ajax niet. Die jongens zijn nog jong, die hebben juist een hand op de schouder nodig als het ze even tegen zit. Stekelenburg en Silva zijn daar prima voorbeelden van. Die jongens krijgen, hoe slecht Ajax de laatste weken weer draait, geen kans. Dan mis je toch een belangrijke schakel als trainer. Misschien is het wel ervaring, ik zou het in ieder geval niet weten.

Wat ik wel weet is dat Ajax nu niet weer een type trainer 'geheel volgens het ajax' spelletje moet aantrekken. Dat is nu 4 jaar geprobeerd, en 4 jaar is het mislukt. En iedereen schreeuwt wel om een type Hiddink maar dat vindt ik ook weer overdreven. Er moet een trainer aangetrokken worden, die Ajax z'n kille houding kan laten verdwijnen, die de jongens wat kan bijbrengen over het 'wat voor elkaar over hebben' mentaliteit. Ajax is op dit moment een bijeengeraapt zootje van individuele kwaliteit, maar je ziet het, zolang je geen eenheid kan creëren, geen leiders hebt die hun grote bek kunnen open trekken en daarbij ook invloed hebben op de groep, dan blijf je ook de komende jaren kwakkelen in de top 5.

ik vind het wel jammer ik geef een trainer altijd 2 jaar de kans. alleen ik vond wel dat die rare opstellingen had geen genoeg ballans ik zou zo gaan spelen.
maar nu kunnen gullit en cruijff samen aan de macht komen dat is natuurlijk nooit verkeerd.

stekelenburg
van der wiel
wieleart
vermealen
vertongen
Gabri/en
aissatie
lindgren
sulemani
cvitaniche
suarez

zat er aan te komen toch.

met deze ego selectie gaat niemand het redden

Ik lees hier veel reacties waar het woord laf gebruikt word.
Als een persoon een uitdaging aangaat en op een later tijdstip inziet dat hij er niet geschikt voor is noem ik dat verstandig en respect naar de club toe.
Ik heb al eens eerder in een bericht aangegeven, dat marco de grote fout gemaakt heeft om meteen bij een grote club trainer te worden.
Dit had hij in mijn ogen beter met alle respect bij een kleinere club kunnen gaan doen.
Ik hoop dat ajax nu eens rustig de tijd neemt,en ook daadwerkelijk een trainer met ervaring voor de groep zet.
Ik persoonlijk vind dat adriaanse de kans moet krijgen,maar is nog maar de vraag of hij wel bij de spelers past,want dat is wel erg belangrijk de klik tussen trainer en spelers.

ik vind het niet laf,, denk allen maar da het beter is zo
als iets niet werkt kun je er beter maar mee kappen of er nu nog 15wedstrijden zijn of nog maar1
hoop dat Co weer terug kom na amsterdam

Tot ziens verloren zoon......je hebt jezelf weer eens overschat. Zo zie je maar dat je als trainer beter onderaan kan beginnen inplaats van meteen in het diepe gegooid te worden

laten we voorop stellen dat dit doodzonde is voor Ajax en ook voor Van Basten zelf. Ajax wilde een trainer die dezelfde invulling zou hebben als Wenger bij Arsenal, Van Basten nam dit takenpakket op zich. Ajax heeft dit jaar aan een team gebouwd, de achste finale van de Uc gehaald, uitgeschakeld in de beker door Volendam en wordt naar mijn inzichten derde dit jaar. Dan kun je stellen dat het een teleurstellend seizoen is.

Gunt Van Basten zichzelf de tijd dan zou het kunnen dat je volgend jaar wel resultaat boekt, want het probleem is dat er te weinig standvastigdheid is bij Ajax. De afgelopen jaren hebben we veel trainers en spelers zien komen en gaan in Amsterdam. Vandaar dat het heel moeilijk is om dan successen te vieren op het veld. Nu Van Basten opstapt komt er weer een nieuwe trainer in Amsterdam, dat is opzich niet een ramp, maar het zorgt er wel weer voor dat er een verandering plaatsvind. Dit is niet heel gunstig voor de vastigheid, maar wat de nieuwe trainer brengt zullen we volgend seizoen zien.

Voor Van Basten zelf is dit scenario een ramp, hij heeft bij het Nederlands elftal welgeteld 3 goede wedstrijden gespeeld op het Ek. Iedereen schreeuwde wat voor geweldige trainer het was en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt was blij met hem. Een begenadigd voetballer met een Ajax verleden die de tijd zou krijgen om zijn ideeën door te voeren en om aan een team te bouwen. Wat doet meneer Van Basten, stapt hij op. Hierdoor krijgt Van Basten een cv met in 4 jaar Nederlands elftal het bereiken van de Achste finales op een Wk, het behalen van de kwartfinales op een Ek en een derde plaats in de Eredivisie.

Ik hoop dat ajax volgend jaar Rijkaard aantrekt en dat ze deze trainer wel langer bij zich weten te houden zodat er echt aan een team gebouwd kan worden en oude tijden zullen herleven

raar dit ik had niet verwacht dat hij zou opstappen, maar is eigenlijk wel terecht.
Er waren echt slechte prestaties dit seizoen

2 jaar de kan sgeven doe je bij de amateurs van Lienden ofzo. Niet bij een beuers genoteerd bedrijf

Ik vind dit getuigen van erg weinig ruggengraad.. Hij heeft veel vertrouwen gekregen aan het begin van het seizoen, heeft zelfs Johan Cruijff eruit gewerkt en stapt nou zelf op! Waardeloos!

Hij wist wat de taak was voorafgaand aan dit seizoen, kampioen worden en ze worden nu 3e of zelfs 4e. Hij loopt weg voor zijn verantwoordelijkheden en hij was niet klaar voor zoveel verantwoordelijkheid. Hij heeft gefaald! Dat is de enige conclusie.

Het gerucht ging al dat hij bij Ac Milan volgend jaar de coach zal zijn, lijkt me stug eerlijk gezegd!

Jammer voor v. Basten. Ik vond hem niet slecht bezig bij Ajax, maar misschien is het beter zo.


Off: v. Basten naar Utrecht zou ik wel mooi vinden, misschien kan hij Utrecht een beetje uit de slop halen. Du Chatinier kan dan beter als assistent.

Zou het weleens mooi vinden als ze het roer volledig omgooien (en dus niet zoals die schijnrevolutie van Coronel). Een man als Ton Boot of Mark Lammers binnenhalen lijkt me prachtig. Natuurlijk krijg ik nu iedereen over me heen maar vergeet niet dat Az ook succes heeft met een volleybalcoach als Alg. Dir.! De heren hebben allemaal aangetoond verstand van sport en, nog veel belangrijker, groepsprocessen te hebben. Zet daarnaast een erkende voetbal-veldtrainer (koster was een goede geweest maar die is helaas al getransfereerd) en ik denk dat het binnen korte tijd tot resultaat gaat leiden.

Vervelend voor Ajax en supporters.

Maar laten we eerlijk wezen. Structueel is er veel meer mis bij Ajax.
Dat zal niet opgelost zijn met alleen een nieuwe trainer.

6 mei 2009 om 17:25

precies. De hele club moet maar gaan spiegelen aan het rapport Coronel! Ik vind het niet erg dat het slecht gaat met Ajax, maar dit is echt wel heel erg slecht!

Vind het ook een beetje apart..

Hij zit er nog maar een jaar, hij had het best nog een jaar kunnen proberen, misschien wordt dat wel een verloren jaar voor ajax, maar dan kan hij wel met zijn groep bouwen! Nu komt er weer een nieuwe trainer, wie zou nu weer de opvolger worden?? Volgens mij is er structueel veel mis, moeten ze daar eerst maar na kijken

Met het vertrek van Mvb schiet Ajax weer eens weinig op. Ik had gehoopt dat er eindelijk eens continuïteit zou zijn bij de trainer van Ajax en dat Ajax eindelijk eens een keer kon gaan bouwen. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn. Ik ben geen fan van Mvb, maar ik gunde hem wel eerherstel in het volgende seizoen met een mogelijk kampioenschap voor Ajax. Maar helaas is het avontuur Mvb uitgelopen op een deceptie en is pannenkoek een van de weinige positieve momenten van Ajax dit seizoen.

Namen alle hooggeplaatste ambtenaren maar dezelfde beslissing als van Basten nu.
Je hebt een doel voor ogen en je krijgt alle mogelijke voorzieningen om die te halen en je faalt en denk het niet beter te kunnen onder die omstandigheden dan stoppen.
Respect voor van Basten z'n beslissing hierdoor is hij bij mij in waardering gestegen (ondanks dat het een Ajacied is), want dit zegt iets hoe iemand als persoon in elkaar steekt en mede door deze mentaliteit is hij ook een top voetballer geweest.

en weer beginnen ze opnieuw in amsterdam, wellicht weer een rapport schrijven, tegen datzelfde rapport ingaan, de organisatie weer geheel omgooien en volgend jaar tot de conclusie komen dat eea toch weer zijn tijd nodig heeft gehad en er dus weer een mislukt seizoen op zit..
men is wel een beetje hardleers hoor in amsterdam, maar goed.. zelf weten

Jammer dat hij opstapt bij Ajax maar ik denk dat de laatste wedstrijden vooral bepalend zijn geweest. De wedstrijden tegen Psv, Az en Twente en vooral de beschamende nederlaag tegen Sparta hebben zijn keuze beinvloed denk ik. Als Ajax tegen deze club 5/9 had gehaalt dan denk ik dat hij misschien wel zou blijven als coach. Ik vind dat hij het niet slecht heeft gedaan als coach, maar Ajax komt als club gewoon simpel weg iets te kort. Er ontbreekt iets in de club, een soort van leider die de club op sleeptouw pakt. Een speler zoals Seedorf, heel veel ervaring en voetballend toch nog steeds heel erg goed en bepalend. Co Adriaanse denk ik dat de coach van Ajax zal worden volgend seizoen

Beter laat dan nooit, heeft het gepresteerd om met enorm veel middelen in tegenstelling tot de andere Eredivisie-ploegen, helemaal niets te presteren.
Deze man heeft ook nog nooit een prestatie neergezet in zijn trainerscarriere en is nog veel te onervaren op dit gebied. Clubs (& de knvb) moeten beter nadenken voor ze dit soort gokken wagen. Een verleden als topspeler wilt nog niet zeggen dat je ook een toptrainer bent, zie ook bijv. Ronald Koeman die ook zó overschat is wat dit betreft, en andersom kan het natuurlijk ook, zie bijv. Mourinho, die nou geen imposante carriere heeft als voetballer...

Best grappig eigenlijk. Men slijt 10 trainers in 10 jaar tijd en nog roept men de 11e keer dat het met een nieuw gezicht voor de groep wel even goed komt in Amsterdam. Net of alle andere randzaken er wederom niet toe doen (jaar in jaar uit). Nee, als de supporters/fans het voor het zeggen hadden zou het helemaal goed komen met deze club. Vooral de fout (correctie excuus!) bij de trainer blijven zoeken, want de spelers lopen over van de kwaliteit en structueel loopt het verder fantastisch. Ga vooral zo door zou ik zeggen...

1 kleine tip: Geef de aankomende trainer is letterlijk 3 á 4 jaar de tijd om aan iets te 'bouwen', anders voorspel ik nog een flink aantal kampioensschalen voor Eindhoven en Alkmaar en lopen ze daar dalijk nog eerder met die 3e ster dan ons. Succes koop je niet, dat bouw je! En zo'n proces bewerkstelligd niemand binnen 1 seizoen, ook 'über' Ajax niet.

6 mei 2009 om 17:28

wat een fraai staaltje van zelfreflectie, respect! dit raakt precies de kern van de problemen van ajax in mijn ogen.. geen consistent beleid.. steeds weer overnieuw beginnen, niemand weet waar hij aan toe is.. ze leren het maar niet in amsterdam zo lijkt het

6 mei 2009 om 17:32

Mooi gesproken. Over een jaar is het weer Rijkaard die kan oprotten, dan weer Martin Jol, dan weer een ander.

Begin vanuit het niks, en geef jezelf een paar jaar om er bovenop te komen!

6 mei 2009 om 17:33

Over de kleine tip.
Ajax wilde Van Bastgen vermoed ik de tijd geven, maar van basten denk niet dat hij die tijd goed kan invullen

6 mei 2009 om 18:52

ik geloof er eigenlijk geen snars van.. volgens mij is hij niet uit zichzelf op dit besluit gekomen, hij is op zn minst een handje geholpen door de club... als hij voor 100% was gesteund was hij heus wel gebleven..

jammer had hem graag gezien in een tweede jaar, en van alle mogelijke opvolgers vind ik gerets het mooist, die heeft volgens mij ajax-toiletpapier hangen thuis dus als het er 1 niet wordt, goeie tweede vond ik ernie brands, puur omdat die helemaal te licht is voor zo'n club als ajax met al zijn verwachtingen erop en eraan.
volgend jaar maar weer opbouwjaar noemen en dan komt alles weer goed.

Mensen roepen hier om: Menzo, Koeman, Verbeek, Brands, Laudrup, Rijkaard etc.
Menzo: niet geleerd het afgelopen jaar met een onervaren coach?
Koeman: maximaal 2 jaar en dan de club in een puinhoop achterlaten
Verbeek: leuk voor teams van het kaliber heerenveen
Brands: lees hierboven
Laudrup: mislukt bij Spartak en zodoende een te groot risico
Rijkaard: heel slecht met sparta, succesvol bij barca dankzij combi met ten cate
Van Gaal: gaat naar Bayern, Scheringa laat hem nooit naar Ajax gaan.
Co Adriaanse: moest weg bij Ajax door zijn openlijke kritiek op de trainerscapaciteiten van Van Basten (!!) Leidde Willem 2 (!!)naar de Champions League, leidde Az (!!) op een haar na naar de finale Uefa Cup, won met Porto in een seizoen de dubbel. Dit is een man die Ajax naar grote hoogte kan brengen ala Mourinho! Groot ego maar na het lezen van zijn persoonlijke gebruiksaanwijzingen een zeer grote meneer in de trainerwereld.

6 mei 2009 om 17:37

Koeman: Leidde de club in een puinhoop nog wel naar de landstitel.
Rijkaard: Sparta...dat elftal was erg slecht en bovendien was Rijkaard de groot voor Sparta. Bij Barcelona en Oranje heeft hij bewezen dat hij het niveau aankan!

Adriaanse: Tsja, zou een goed alternatief zijn voor Rijkaard, maar is op een niet leuke wijze weggegaan bij Ajax en lijkt bovendien de opvolger te zijn van Van Gaal.

6 mei 2009 om 19:37

je wil toch niet gaan beweren dat het niveau van oranje en barca te vergelijken is met dat van ajax? hihihihihi

Laat ik eerst voorop stellen dat ik dit besluit aanvaard maar niet respecteer, dat hij nu weg gaat vind ik goed want hij heeft ons Aller Ajax dit jaar weinig tot niets gebracht. Dan kun je zeggen ja maar hij is pas een jaar bezig, het erge is daarom dat hij alle macht wou terwijl hij zijn handen al meer dan vol had met de trainersrol.
Als ik terug kijk naar dit jaar zie ik dit als een zwart jaar, met veel beloftes van San Marco maar weinig daden. Als ik zijn goede daden tegenover de slechte afzet is het gewoon niet om aan te doen

- 35 miljoen geinvesteerd zonder het team te laten voetballen.
- Niet naar Cruijf luisteren, naar mijn inziens grootste fout!!
- Mensen zonder enig gevoel behandelen, basis, bank, tribune
- Omgang met mensen binnen het bestuur

En zo kan ik nog wel even doorblijven!

Ik hoop vanharte dat Frank Rijkaard komt, en dan maar bidden dat hij ervaren mensen mee kan nemen (seedorf)

In iedergeval kunnen deze spelers oprotten: Sno, Kennedy, Anita, Silva, Emanuelson, Oleguer, Sulejmani, Enoh, Donald, Leonardo, Martina, Sarpong, zijn verdienen het niet om voor Ajax te voetballen, en met hun kunnen we alleen nog maar dromen van een 3e Ster!

6 mei 2009 om 18:00

Wie o wie wordt nu de opvolger, dat is de vraag. Alleen er moet iets met de organisatie gebeuren van het Amsterdamse clubje.
zo kan het echt niet langer.

Ik hoop dat de Ajax supporters nu eens gaan begrijpen, dat ze ook wedstrijden kunnen verliezen omdat het gewoon slecht georganiseerd is. Als ik hier reacties lees na verloren wedstrijden, is het altijd
1. De scheidsrechter
2. De grasmat
3. Het anti-voetbal van de andere ploeg.
Maar nu is het toch wel duidelijk, dat als zelfs hun eigen coach zegt: ik kap ermee, want ik zie er geen toekomst in. Dat is toch wel vrij duidelijk... Die arrogantie van Ajax heeft al een klap gekregen dit seizoen (he-le-maal niets behaald), maar nu van Basten er ook vandoor gaat is het drama toch wel compleet.

6 mei 2009 om 17:43

Dat mijn clubje ziek is zie ik zelf ook al jaren daar hoeft een Ado supporter geen zout voor in de wonden te gooien maar dat van de scheidsrechter is dit jaar een feit. Daar hebben we zeker 6 punten door verloren. Dat is geen mening maar een feit.

6 mei 2009 om 17:56

Iedere club heeft weleens een scheids tegen, en ook weleens geluk met de scheids. Bijvoorbeeld met Ado, tegen heracles werd een doelpunt van heracles onterecht afgekeurd, wij blij, maar tegen willem 2 weer een onterechte penalty, wij boos. Zo gaat dat bij iedere ploeg.

Frank Rijkaard lijkt mij veruit de beste. Een rustige man die de club kent en die bewezen heeft het niveau aan te kunnen.

Ben benieuwd wie de nieuwe trainer van ajax gaat worden .
en hoe snel dat gaat gebeuren en niet dat ze alles te snel willen regelen en dan een slechte trainer gaan aantrekken .

Maar rijkaard lijkt me wel een goede keuze misschien brengt die dan ook nog wel een paar leuke spelers mee.

Ik snap idd ook niet waarom hij niet nog 1 wedstrijd wacht,

@mikeydh...ik weet niet welke reacties jij eruit haalt maar de meeste reacties die ik heb gezien is toch echt dat ajax gewoon dit seizoen als team tekort komt, maar ja als je die reacties eruit haalt kun je natuurlijk geen mooie reactie schrijven hierzo, dus groot gelijk heb je om maar te reageren op die reacties, daar ben je toch ook anti-ajacied voor, of niet dan??

Als team komen ze ook tekort, maar dat komt toch door van basten of niet dan?
en de meesten zullen het toch met me eens zijn, dat een hoop Ajax supporters vaak grasmatten/penalty's/andere factoren erbij halen... En ik ben niet eens zo anti-ajax, dat valt reuze mee hoor

Iedereen roept nu; Rijkaard naar Ac Milaan met Mvb, maar hoe zit het dan met de huidig trainer van Milaan...?

staat het perconfertie al ergens op internet ?

Respect Voor Marco

Oja en een andere trainer krijgt dit ajax wel aan het voetballen??
Misschien zijn sommige beslissingen niet goed geweest maar welke coach heeft het wel goed gedaan de afgelopen jaren. Vind het erg jammer weer net zoals het vertrek van Ten Cate die nu ook alweer bewijst dat hij het kan ik Griekenland

er zijn zeker wedstrijden geweest dat ajax echt benadeeld is door de scheids maar andersom hebbe ze ok wel es geluk gehad dus dat moet je gewoon per wedstrijd zien. Maar dat ajax niets behaald heeft gaat natuurlijk veel verder als alleen descheids, of de grasmat waar jij het over hebt.
Mvb komt tot de conlusie dat hij er geen team van heeft gemaakt en dat ie gewoon tekort geschoten heeft en daarom ajax gaat verlaten. En jij praat over een drama voor ajax dat hij weggaat. Ik denk dat de meeste er niet zo wakker van liggen. Ik vind het persoonlijk hooguit vervelend, want ik dacht echt dat hij er iets van kon maken...maar genoeg goeie trainers die ajax wille trainen en ze erweer bovenop kan helpen, want we hebbe tenslotte potentie genoeg. Dus wie maakt Doornroosje wakker???

Erg jammer. Telkens willen ze met ajax wat opbouwen en dan zijn ze net begonnen, beginnen ze weer overnieuw met een nieuwe trainer met nieuwe ideeen. Ik had vertrouwen in het systeem wat er nu was. Het was een systeem voor de toekomst en dan word er weer mee gestopt na een jaar. Ik had er nog wel vertrouwen in. Ajax liet sommige wedstrijden goed voetbal zien en andere wedstrijden minder. Maar laat de trainer dan even wennen om de spelers goed in te laten spelen op zijn tactiek. Maar nee, na een verloren wedstrijd staan er weer een hoop ''supporters'' van ajax iedereen van ajax uit te schelden. Hopen dat de opvolger niet weer met alles overnieuw wil beginnen en het systeem van bijvoorbeeld de scouting en jeugdopleiding mee verder gaat.

helaas jammer zeg ik als ajax fan. mocht ie wel blijven ben gen suc 6 supportertje naar een sezien marco moest gaan bouwen. maar dat begrijpen of willen mensen niet zien. je kan niet eisen dat ie de titel pakt helaas. marco het ga je goed.

Voor de niet Ajacieden is het jammer dat hij vertrekt. Het was net zo'n heerlijke chaos bij Ajax.

Goede voetballer, slechte coach. Meer kunnen we er niet van maken toch?

Marco is gewoon overduidelijk geen tactisch wonder. De tegenstander hoeft maar een of 2 lange krachtige spelers op de enige diepe spits (suarez, cvitanic) te zetten en de angel was er meteen volledig uit. Het systeem was veel te doorzichtig. Dode spelmomenten waren over het algemeen zwak tot zeer zwak. Wanneer een Emanuelson steevast een corner op knie-hoogte voorgeeft of een Mickey die de bal tussen de hoekvlag en de 2e paal neerlegt lijkt het wel nooit gezegd te zijn door Marco hoe het Wel moet. Een Mickey werd ook verkeerd gebruikt. Die jongen moet je de diepte insturen met zijn snelheid maar dit werd maar sporadisch gedaan. Logisch ook als ie meer als amc en alc word ingezet. Ajax heeft duidelijk de spitsen voor een 2-spitsen systeem maar het werd gewoon niet gezien door Marco. Inschuivende centrale verdedigers was ook iets wat Marco niet kende zelfs niet als de tegenstander een rode kaart kreeg. De diepte pass van achteruit werd niet gebruikt en een van der Wiel en Silva mochten het meest voorzetten geven van de zijkant maar juist die twee hebben absoluut de capaciteiten niet om dit te doen. De spelers heeft Ajax wel maar ze werden gewoon verkeerd gebruikt. En er is geen enkele speler die na een jaar beter is gaan spelen onder Marco. Mja misschien 'n van der Wiel maar die jongen is dan ook 19 jaar. De aankopen hebben ook niets gebracht. Enoh is misschien een uitzondering. Maar Sno, Mickey, Wiellaert, Oleguer hebben Ajax niet sterker gemaakt.
Misschien dat Coronel na zijn geregiseerde staatsgreep zijn rapport maar eens letterlijk gaat volgen, want dit proces begint nu wel verdacht veel op het gebeuren bij Ajax van de laatste 11 jaar te lijken.

Rare vogel die Van Basten,

eerst zorgt hij ervoor dat heel het bestuur en de algemeen directeur weggaat want er moest iets veranderen, geeft ie t naar een seizoen al op. Ik snap het niet je kan in een jaar ajax niet veranderen tot de beste club van nederland en een goed presterende club in europa, zoeits heeft tijd nodig, ik dacht dat hij dat wel door had. er zou eens een coach voor moeten staan die het minimaal 5 jaar wil ''proberen'' oftewel gewoon jaar na jaar beter gaat presteren en iets opbouwd

Ik vind het totaal niet laf van van Basten! Het getuigd van clubliefde en respect voor anderen! Ik vind het heel knap dat hij de hand in eigen boezem steekt! Alle respect voor de persoon van Basten, als trainer heeft hij hopeloos gefaald!

Van Basten heeft in 1 jaar ajax niks bereikt,er zit geen greintje meer voetbal in dan de laatste jaren,weer een jaar niks opgeschoten.als je dan roept dat ie meer krediet nodig heeft moet je eens een seizoenkaart nemen en een jaartje gaan zitten.het was weer helemaal niks.ben heel erg opgelucht dat ie vertrekt!!!!

Wat een nep ajax-cieden zie ik hier tussen zeg. Ik moet van de niet-ajaxcieden lezen dat ze het snappen dat Van Basten weggaat. En de ajax-cieden geven hem nog respect ook. Als voetballer zeker. Maar als trainer. Die jongen heeft cruijf weggejaagt, niks bereikt, slecht voetbal laten zien, en valse hoop gegegeven. Veel meer dan dat kan ik niet bedenken. Tenzij die zielepieten weer komen met hun hoop die ze hadden tegen Olympique Marseille. Om is geen real of barca ofzo waar we tegen speelden, en waar je als ajax-cied op den duur tegen wil concurreren aangezien wij de kampioenen van de wereld willen zijn. En dan kan je beginnen over financiele zaken enz, maar toen we kampioen van de wereld werden hebben we het ook met talent gedaan. Dus het kan gewoon. Geen gelul.
Hoop voor nu is dat Cruyf zich weer gaat mengen met Ajax en eindelijk gaat doen wat er vorig seizoen al moest gebeuren en dat is dus wel nu ingrijpen. En niet zoals van Basten vond dat het nog niet nodig is, omdat hij niks verkeerds zag. Nou denk dat ie het nu wel ziet he, nu hij de hoop heeft opgegeven. Nl elftal was teleurstellend onder hem en Ajax was lachwekkend. Waar halen jullie mensen dan het respect voor hem als trainer vandaan?

ik heb het idee dat dit het einde is van de trainer van basten. het was al niets als trainer van het ned. elftal. 4 jaar lang zoeken naar de juiste opstelling. die er pas vlak voor het ek uit kwam en dit ook nog eens ingefluisterd door de spelersgroep zelf. in die 4 jaar als bondscoach blonk van basten uit in slechte communicatie met z'n spelers( vaak via de pers ipv rechtstreeks), onbegrijpelijke spelerskeuze(waarbij zelfs ik elk moment een telefoontje van hem verwachtte) en rare uitspraken ( zoals:"het komende wk is een voorbereiding op het ek 2 jaar later. als coach van ajax heeft ie toch zeker de helft van de selectie al het zelfvertrouwen ontnomen. neem: stekelenburg, lindgren, brunosilva, kennedy, urby, gabri, sulemani. altijd mensen op de verkeerde plek neerzetten, met als hoogtepunt,uit tegen groningen met siem de jong als centrumspits. hij had nog veel van cruyff kunnen leren, maar we weten hoe dat gelopen is. en dan alle touwtjes in handen willen hebben, terwijl je net begint als clubtrainer.
als ventje van 10 had ik vroeger plakboeken met alle foto's die ik maar kon vinden van san marco, maar als coach is het wel zo dramatisch. ik denk dat hij dat zelf ook in ziet, aangezien hij zegt dat hij ajax volgend jaar ook niet aan het voetballen krijgt. gelukkig heeft hij nog wel enige vorm van zelfreflectie

Vind het wel een verantwoordelijke beslissing van vb. Veel coaches blijven dan gewoon zitten omdat ze toch een contract hebben. Schijnbaar is het onmogelijk voor hem als trainer van Ajax om mindere spelers te passeren en betere aan te trekken. Maar los daarvan snap ik ook wel dat hij er geen zin meer in heeft als je de media-mensen ziet.

Hier kon je op wachten..
beetje hetzelfde verhaal als met Ronald Koeman..als het hem te heet onder de voeten wordt..verlaat ie het zinkende schip. Maar goed. Het is voor beide partijen beter.
Een type Co Adriaanse, Louis van Gaal(maar die wordt het niet), Guus Hiddink(wordt het ook niet) of een andere ervaren trainer die wel laat zien dat hij de baas is..maar Ajax kennende de laatste decennia zullen ze wel weer een onervaren lul de behanger aanstellen..zou er niet van op kijken als ze John van T Schip naar voren schuiven als coach
maar Marco is een echte Ajacied en begrijpt heus wel dat het zo niet langer kan en wil voor de supporters toch het beste en hij ziet waarschijnlijk wel in dat hij er niet of niet in zal slagen om met dit Ajax weer naar de top te komen..dus in het belang van Ajax heeft hij die stap gezet. dus mensen die roepen dat het een laffe actie is die begrijpen er waarschijnlijk geen zak van.
maar goed, de spelers moeten het doen..en die hebben het dit jaar heel vaak laten afweten..

Terecht dat hij weg is. Misschien de volgende keer wel naar anderen luisteren en niet iedereen wegsturen omdat 'je wilt laten zien hoe je zo'n club runt'? Zie het resultaat: Geen kampioenschap, geen tweede plaats en dus gefaald zoals hij dat zo mooi verwoord. Als voetballer was hij een held maar als trainer bakte hij er niks van. Ik geef in ieder geval Rijkaard of Adriaanse een goede kans om Ajax te trainen. Hopelijk gaat het met echte ervaren trainer het veel beter dan mensen die denken dat dit een voetbalschool is.

Gaan zijn assistenten ook weg want, met alle respect, ook zij komen kwaliteiten (en ervaring) tekort om Ajax vooruit te helpen.

Ikzelf hoop dat er een trainer komt die iets ziet in Leonardo

Dit is zijn eerste verstandige keuze van dit hele voetbalseizoen! En dus heel terecht dat hij ajax verlaat. Eerst Cruijf al verpesten! Niemand heeft het er meer over maar dit was de kans van ons leven om Cruijf bij ajax te halen! Ik hoop dat frankie rijkaard zijn opvolger wordt en natuurlijk is van Gaal altijd welkom =)

Marco heeft de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken.

Rijkaard, van Gaal en Koeman mogen van mij stuk voor stuk kome, maar het liefst zie ik Adriaanse komen. Veel ervaring, maakt jonge spelers beter, zorgt voor een goede instelling in het veld, en kan misschien ook die spits Janko meenemen, typisch een speler die Ajax op dit moment nodig heeft. Als assistenten dan Frank de Boer en Dennis Bergkamp.
Als er maar geen onervaren coach komt want die falen gewoon bij Ajax, zeker nu de druk toeneemt om kampioen te worden. Ik moet er ook niet aan denken dat van 't Schip het word, want ik zie niet wat hij meer te bieden heeft dan v Basten.

Jammer. Heel erg jammer. Marco van Basten is en blijft een held.

marco, bedankt!

jammer en erg oppertunistisch.

Zoals ik al eerder in deze 700 (!) reacties heb gelezen: Vorig jaar moest de bezem er overheen, jammer dat dat nu weer moet.

Zelf had ik van Basten nog wel een jaartje gegunt. Ik vergelijk het heel flauw met het principe als ik mijn kamer op ruim. Ik vergroot de rommel altijd eerst om het vervolgens netjes te kunnen ordenen en op te ruimen. Alles in 1 keer en niet dat die ene boekenkast nog steeds een rommel is. Vanuit dat beeld denk ik dat Marco van Basten er ook wat van had kunnen maken als hij gewoon nog 2 jaar blijft zitten. Want tja, ondanks het verschil in begroting was de achterstand op Twente niet zo imens groot en het is niet zo dat Ajax ooit 13e heeft gestaan zoals Feyenoord dit seizoen. Vorig jaar werd gezegd dat de bezem er doorheen moest. In dat geval is van Fiorentina winnen en verder komen in de Uefa Cup dan dat begroot was (!) nog een hele goede prestatie en 3e worden is ook niet echt om te huilen.

Overigens vind ik dat heel veel Nederlandse clubs te oppertunistisch zijn. Alsof we allemaal moeten winnen en kampioen moeten worden. Alleen Louis van Gaal zit al bij Az sinds 2005 en je ziet dat hij er met pieken en dalen uiteindelijk toch met een fatsoenlijke puntenvoorsprong in 2009 toch is gekomen. Wellicht heeft dit te maken met dat Az de titel van de eredivisie niet als einddoelstelling heeft en Ajax wel. Echter vind ik dat Ajax, ondanks mijn voorkeur naar Ajax gaat, dit jaar ook niet de titel als doelstelling mocht hebben als je aan het begin van het seizoen de bezem er doorheen gooit en het grote deel van het beleid veranderd.

Als ik trouwens van Basten mag geloven, was het niet helemaal zijn bedoeling om veel functies buiten zijn trainerscarriere over te nemen. Al kan hij dit natuurlijk ook zeggen om zichzelf te verdedigen...

Laf of lef? Het is maar hoe je het uitlegt.
Feit blijft wel, dat als je start als trainer en paar rigoureuze beslissingen maakt (perez, Stekenburg), dan moet je iets winnen. Ajax heeft niets gewonnen en gaf niet thuis toen het moest. Ook is het Van Basten nog niet gelukt een team te smeden.

Anderzijds, je bent in een opbouwfase en een club als Ajax heeft nu met name behoefte aan rust. En dat is er hiermee weer niet.

Had dit zelf niet verwacht. Maar ja vind zoiezo dat van basten beter eerst ergens anders had kunnen beginnen dan het Nederlands elftal en dan gelijk Ajax maar ja.

De meesten hier zaten te zeuren dat ie zo snel mogelijk weg moest en nu is ie weg en zitten diezelfde mensen weer te zeuren.het is altijd handig om kritiek van buitenaf te hebben maar die criticasters kunnen niet in de keuken van de club kijken.ik vind het een beslissing die respect verdient.al vind ik het wel overdreven van hem om te denken dat het allemaal zijn schuld is aangezien er in de selectie spelers zitten die voetballen als een kleuter en zich blijkbaar alleen maar druk maken om hun haar en hun salaris.misschien moeten ze van sommige spelers een deel van het salaris inhouden.

Een trieste dag voor elke Ajacied...alleen maar verliezers...voor de zoveelste de laatste jaren. Ben blij dat het seizoen erop zit...het kan nog erger worden als we zondag verliezen van Twente en Psv wint en ons voorbij gaat...

Marco, het ga je goed. Had je zoveel meer gegund.

Heel spijtig hoe het gelopen is. Had wel vertrouwen in Van Basten als lang zittende coach en ondanks de wisselende prestaties had ik niet verwacht dat hij nu al weg zou gaan. Ik hoop dat de supporters zich zondag van hun beste kant laten zien en Ajax hartstochtelijk aanmoedigen, zodat de spelers iig een goed gevoel houden en niet ineens naar een andere club vertrekken. Dit is bv een goede gelegenheid voor Luis om te zeggen dat hij maar gaat nu Van Basten ook weg is.

Off topic: dit is het item met de meeste reacties ooit denk ik.

Ik vindt het jammer voor van Basten dat hij weg gaat, ik denk dat hij zelf veel meer had verwacht van dit seizoen en op basis van het elftal op papier mag dat ook zeker wel. met spelers als Suarez, Sulejmani, Gabri, Oleguer is deze selectie denk ik de sterkste van de competitie. alleen van basten is er niet in geslaagd er een geheel van te maken en ik denk dat hij dat ook niet ziet zitten volgend seizoen dus een logische keuze. Ben benieuwd wie volgend jaar de zware taak krijgt ajax uit de zooi te trekken.

Marco van basten is niet streng genoeg voor zijn team. Hij komt veel te soft over voor mij dan. Er moet is een keer gewerkt worden voor het geld dat de spelers verdienen.

Jammer, maar een goede beslissing. Het ga je goed Marco!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 januari
AC Milan is in verregaande onderhandeling met PSV. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren