FC Twente mengt zich in strijd om Zwitsers talent

Zaterdag, 2 mei 2009 om

EXCLUSIEF - FC Twente zal in de komende weken een poging ondernemen om het Zwitserse Talent Daniel Unal aan te trekken. Een delegatie van de Enschedese club bekeek de negentienjarige middenvelder afgelopen week in een wedstrijd van het reserve-elftal van FC Basel. FC Twente is niet de enige geïnteresseerde club.

Unal heeft net als voormalig Twente-spelers Sharbel Touma en Kennedy Bakircioglü Aramese roots en begon zijn profcarrière in het seizoen 2007/08 bij AC Bellizona. Al snel meldde AS Roma zich voor de Zwitsers jeugdinternational. Unal speelde in het seizoen 2007/08 op huurbasis voor het jeugdelftal van de Italiaanse topclub.

De getalenteerde middenvelder kon in de zomer van 2008 bij de Giallorossi een professioneel contract ondertekenen, maar koos toch voor FC Basel. In Bazel dacht Unal, die eveneens belangstelling genoot van Internazionale, zich beter te kunnen ontwikkelen. Tot dusver verscheen Unal dit seizoen echter nog niet in de hoofdmacht.Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door EpoDrost)

Ik hoop dat die jongen naar Fc Twente gaan As Roma is wel een grote stap hoor

2 mei 2009 om 12:42

Toch vraag ik me af of die jongen daar aan denkt. Zeg nou zelf, As Roma en Twente... dat is toch hele andere koek.

Twente heeft geluk dat de Nederlands voetbal groot aangeschreven staat als een land waar talenten zich goed kunnen ontwikkelen, dus helemaal kansloos acht ik ze niet.

2 mei 2009 om 13:31

En daarnaast ziet die Unal ook wel hoe goed Arnautovic het doet. Een vergelijkbare geval.

Een talent wat bij Basel niet eens in de basiself staat. Dan kan je niet echt over een talent spreken, ook al is hij nog maar 19 jaar.

2 mei 2009 om 08:34

klopt want Elia stond ook altijd in de basis toen hij bij Ado speelde. En arnautovic Vorig seizoen ook Altijd in de basis gestaan.

Een talent ben je omdat je de potentie hebt om een grote te worden, Dan hoef je niet altijd in de basis te staan. Hij moet het alleen nog waarmaken en denk dat de Fc daar best een geschikte club voor is!

2 mei 2009 om 09:16

twenteunited jij en wel meerdere doen net alsof ieder talent net zo als Elia gaat , doe is normaal.

het wil niet zeggen dat hij zich door ontwikkeld, ik heb hem 1x zien spelen , ik weet niet wat ik er van moet zeggen.

2 mei 2009 om 09:56

@ Ajaxnoord

Ik reageer ook niet dat het net zo'n talent als Elia wordt, alleen de poster voor mij zegt dat je hier niet van een talent kan spreken, en dat ben ik niet met hem eens. Hij geeft een argument dat hij niet eens in de basis staat, waardoor ik zeg dat Elia dat ook niet deed, dus kan het wel degelijk een talent wezen!!

Ik heb hem nog niet zien spelen dis weet zelf niet of het een talent is, maar je zal niet zomaar een profcontract bij As Roma aangeboden krijgen, dus hij zal vast wel wat in zijn mars hebben!

2 mei 2009 om 12:45

Ajaxnoord moet in het vervolg een bericht 3 keer overlezen ,...hoeft hij ook niet onnodig en onnozel te reageren.
Een talent kan je al zijn bij de F-jes..en verder zegt het ook helemaal niets dat hij bij Basel niet speelt.
Dat deed Wilkshire ook niet..engelaar ook niet...

2 mei 2009 om 08:36

Als je Zwitsers jeugdinternational bent, en in de eerste twee jaar van je profcarrière een goede ontwikkeling hebt meegemaakt, dan zullen negen mindere maanden bij Fc Basel niets afdoen aan het feit dat je een talent bent. Beetje kortzichtig.

Dat is natuurlijk heel betrekkelijk wat je nu zegt. Arnautovics stond tot dit jaar als 19 jarige ook niet in de basis, ondanks dat het een toptalent was. Inmiddels is het seizoen nog niet over, is Arnautovics basisspeler en gaat hij zeer waarschijnlijk voor 12 miljoen naar een grote club buiten Nederland aan het einde van het lopend seizoen.

Twente heeft een neus voor talenten. Ik ga er van uit dat ook deze jongen dus het predikaat talent verdient. En hoe goed het scouting apparaat van Twente ook in elkaar steekt, ook Twente behaalt (bij lange na) niet een score van 100% als het gaat om talent en het doorbreken daarvan. Het leukste detail in het nieuwsbericht is echter vergeten; Nkufo. Als bankzitter bij Hannover weggehaald om een oefenwedstrijd in en tegen Vv Hardenberg te spelen. In die wedstrijd verdiende hij zijn contract en we weten hoe het inmiddels zit met Nkufo en Twente. Ook Nkufo hoort in het genoemde rijtje thuis, is ook een Zwitser.

Fc Basel is van hetzelfde niveau als Utrecht Nec Nac, als daar een goed talent zit halen de eredivisie clubs die anders ook wel!

2 mei 2009 om 09:09

Kijk je wel eens naar de resultaten van de Basel in de Uefa-cup? Dit jaar Champions League, vorig jaar groepsfase Uefa overleefd, jaarlijks doet deze club mee, met heel aardige resultaten in Europa. Wel even wakker worden als je opmerkingen maakt en Basel vergelijkt met Utrecht, Nec en Nac.

2 mei 2009 om 10:34

Als je competitie van dermate laag nivo is dat je altijd 1e of 2e eindigt, ja dan haal je de Cl. Dat ze een keer de groepsfase van de uefa cup overleven, kan ook gebeuren. Nec overleefde ook de groepsfase. Zo'n gekke vergelijking vind ik dit dus niet. Alleen het feit al dat Twente deze speler volgt en geinteresseerd is, zegt denk ik al genoeg. Twente heeft een oog voor talentjes.

2 mei 2009 om 10:32

Fc Bazel is wel iets beter dan de clubs die jij noemt. Je moet hen eeder vergelijken met Heerenveen en Twente.

On-topic: Twente scout wel heel erg veel in het buitenland: Kastrati, Sus, Pennanen, Rendla en die Australiër met dat Lingo tienletterwoord.

Die jongen moet of bij Fc Basel blijven of naar Fc Twente gaan want de rechtstreekse stap naar As Roma is denk ik wel (te) groot.

Geweldig nieuws weer... Ook al komt deze jongen niet, Twente vist of in dezelfde vijver tegenwoordig als Ajax, Az en Psv of in een weer wat exclusievere vijver...

Knap werk. Twente groeit. Vroeger dachten topclubs in het buitenland dat een speler van bijvoorbeeld Twente zich eerst maar eens moest bewijzen bij een club als Ajax in Nederland alvorens er echte interesse voor deze speler kwam.. Nu blijkt dat spelers van Twente ook gewoon bij Inter, Hamburg, Arsenal, Psg, Olympique Marseille e.d. aan de bak kunnen.

wat een voordeel is bij het evt. aantrekken van deze jongen is de aanwezigheid van Nkufo, de ontwikkeling van een groot talent bij Fct uit het land naast hem en tevens een ander groot talent uit Oostenrijker die bij Fct ook nog wel zal doorbreken, Schimpelsberger..

2 mei 2009 om 10:06

Wel een beetje overdreven, maar in de grote lijnen zit er wel een kleine waarheid in. Alleen Twente moet eerst nog maar een paar jaar dit niveau volhouden, en spelers moeten eerst slagen bij een grote europese club. Pas als dat gebeurt zullen ze zeker weten dat spelers van twente geen tussenstap meer nodig hebben. Maar met Arnautovic en Elia heb ik er alle vertrouwen in dat deze kunnen slagen bij een Europese top en subtopclub!

Nu maar hopen dat deze speler (als hij werkelijk zo goed is) bij onze Fc wil tekenen en dat hij het waar kan maken,

2 mei 2009 om 10:36

Broeder,

Er zit een grote waarheid in. Twente selecteerd ook door. Mn gevoel zegt dat Mclaren niet zo 1,2,3 weer vertrokken is. Twente doet op dit moment datgene waar veel clubs het niet kunnen of laten liggen: Jongens halen waar in de 'top' aan wordt getijfeld: Elia, Wielaert, Wisgerhof, Hersi, Janssen, Denneboom, Stam, Perez, Braafheid aangevuld met goed scoutingsbeleid: Douglas, Arnautovic, Rajkovic, Tiote.


Heb geen enkele aankoop bij voorbaat 'dom' geacht, integendeel juist slim...aan hen het tegendeel te bewijzen en hongerig te zijn. Als dat gepaard gaat met een duidelijke voetbalvisie, waarin iedereen weet wat voor elke positie wordt gevraagd, ben je al veel verder.. Vd Gun, vooral Cisse zijn dan ook geen slechte namen.

Het stadion is vergroot en buitengewoon fraai en zal weer worden worden vergroot. Het budget was al explosief gestegen en zal nog een enorme boost krijgen na de uitbreiding.

Als je naar de internationale prestaties kijkt kun je ook niet ontevreden zijn.. Integendeel, zelfs sterk. 3-2 verliezen in Manchester valt in positieve zin wel op in de kranten voor kenners, Schalke uitschakelen in een kolkende ambiance komt op Eurosport ook wel goed over en helaas heeft heel Nederland niet mogen genieten van de fantastische 'nederlandse school'-wedstrijd van Fct in Marseille( met de kansloze nederlaag van Psv nog in het achterhoofd ) en hebben ze het door een klasse vrije trap van Ben Arfa het thuis af hebben moeten leggen... De Fransen waren blij als kinderen dat ze gewonnen hadden.
Daarentegen was Ajax er tegen de Fransen ook dicht bij, maar kregen wel internationaal 4 goals om de oren en Twente slechts dien van Arfa.. Dat maakt de prestatie van Fct i.v.m. Ajax en Psv op papier indrukwekkender.

Reken maar dat Twente erbij blijft.. alleen zullen ze volgend seizoen niet de doelstelling hebben 2e of 1e te worden, maar bij de eerste 5 te spelen..de ontwikkeling van clubs als Groningen, Heerenveen, Az en Twente zijn een verrijking voor de Nederlandse competitie.

2 mei 2009 om 10:36

Ik denk dat Arnautovic eerst nog een seizoen bij fc twente moet blijven en kijken of hij dit niveau kan vasthouden , je ziet het met sulejmani 1 seizoen leuk voetbal , 16 miljoen om ze nek hangen en niets presteren.

2 mei 2009 om 11:04

@forlife: Die namen van spelers waar topclubs over twijfelen daar zitten ook al wel een aantal namen bij die al daadwerkelijk een poging gedaan hebben. Hersi heeft het bij Ajax niet gehaald en Perez heeft het bij Psv en Ajax al niet gehaald. Puur om het feit dat hij in die teams niet de grote man is. Iets wat hij bij Az in de tijd en nu Twente wel is. En dan is die gewoon heel goed.
Daarnaast komt Elia van Ajax en heeft Elia er zelf voor gekozen om via een andere route de weg omhoog te vinden. En Wielaert speelt nu bij Ajax. Daarnaast vind ik Janssen, Denneboom, Tiote en Wisgerhof niet geschikt voor de absolute top/cl niveau. En Stam en Braafheid doen het niet verkeerd en is maar afwachten hoe dat zich verder ontwikkeld.

En jou vergelijking van aantal europese goals slaat ook niet echt ergens op. Het gaat om het voetbal wat en al krijg je 5 goals tegen zolang jij er 6 maakt ga je gewoon door. Dus die vergelijking van Twente tot dat indrukwekkender was dan Psv of Ajax klopt niet echt. Elk team heeft 1 goede wedstrijd tegen die fransen gespeeld maar elk team heeft het over 2 wedstrijden afgelegd. Daarnaast vond ik die wedstrijd van Psv - Marseille of Marseille - Psv indrukwekkender dan dat Twente maar 1 tegengoal heeft gekregen.

@ontopic: Ik ken het hele 'talentje' niet maar het is goed om te zien dat Twente bezig is met jonge talenten. Want dat is gewoon waar we ons in Nederland mee bezig moeten houden. Gewoon jonge talenten aantrekken die zich hier verder kunnen ontwikkelen en dan hopen dat we een goed team kunnen vormen daarmee. Net zoals Arsenal het doet en die draait ook met de top mee en koopt spelers voor weinig in. Dus als wij in Nederland op die tour meegaan kan het misschien ooit nog is wat worden in onze competitie financieel gezien.

2 mei 2009 om 12:17

@sebasjuh

Je leest volgens mij niet best.. Ik zeg niet dat al deze spelers ooit weer een mogelijkheid krijgen tot een nieuwe topclub....twente haalt de spelers die net onder de top zittenof zaten, dus speel je automatisch om bepaalde posities mee. Als je deze 'tijfelgevallen' dan evt. beter kan maken doe je mogelijk mee om bijvoorbeeld de 2e plaats zoals nu.. Daarbij kan ik Douglas, Brama, Elia, Arnuatovic, Tiote noemen als groeibriljantjes.

En over die Europese wedstrijden... Je hebt blijkbaar niet in de gaten wat er internationaal tegenwoordig gevraagd wordt van Nederlandse clubs... Denk je nu dat elke Nederlandse club nu internationaal 5,6 opgelegde kansen krijgt??? Dacht het niet, dus allereerst de poorten gesloten houden. Dat is Ajax en Psv niet bepaald gelukt over 2 wedstrijden. Daarnaast moet je die 1,2 misschien 3 kansen benutten die je krijgt.. Daar heeft Twente het laten liggen in Marseille... Dat waren er nl. 2 + het doelpunt.

En of je hebt gewoon de wedstrijd van Twente uit bij Marseille niet gezien of je hebt bar weinig 'feeling' met goed voetbal aangezien je de wedstrijd van Psv tegen Marseile beter vond..

4 mei 2009 om 23:30

en dan vergeet je nog die indrukwekkende prestatie te vermelden dat ze Stade Rennes hebben uitgeschakeld. Dat was me een fysiek sterk team. Dat team zou hier ieder jaar kampioen worden in Nederland.

De wedstrijd uit bij Marseille was van een zeldzaam hoog niveau. Dat Twente in staat is om zich op dat niveau te laten gelden stemt mij positief over de kansen om door te dringen tot het miljoenen bal, mits de loting een beetje redelijk is.

4 mei 2009 om 23:35

Europese campagne:

winst op: Stade Rennes, Olympique Marseille, Schalke 04 en Racing Santander,

goede wedstrijd uit tegen Man City (waar zelfs bijna geen poeg uit de premier leauge weet te winnen en Twente daar minimaal gelijk had moeten spelen)
Mwoah ik denk dat Twente Europees aardig is gegroeid het afgelopen seizoen.

hij moet naar twene komen
as roma is nog een te grote stap

Word lastig om hem te halen met al die topclubs die interesse hebben. Maar zoals dat hij eerder niet voor een contract bij Roma maar bij Basel koos kan betekenen dat hij eerder op Twente's interesse in zal gaan dan de andere interesse. Twente is een mooie volgende stap lijkt mij, en als Tiote weggaat zie ik hem wel als opvolger komen, of wanneer Perez stopt als opvolger van hem. ik weet niet of hij verdedigend of aanvallend ingesteld is.

Ik ken deze speler niet dus je kan moeilijk oordelen maar als Inter & As Roma interesse in hem hebben zal het wel een goede speler zijn.
Ik weet niet of hij haalbaar is maar misschien vertrekt hij zelf liever eerst naar Fc Twente omdat hij daar meer kans maakt op speelminuten dan bij een club als As Roma. Bij Twente worden veel jonge spelers beter dus ik denk dat hij ook kan groeien bij Fc Twente.

Goed talent maar is er niet te veel concurentie op het middenveld: perez, Janssen, Tiote, Brama, Hersie

2 mei 2009 om 10:36

Regeren is vooruit zien. Ik verwacht dat Hersi ook wel een keer zal vertrekken gezien zijn geringe speeltijd.

2 mei 2009 om 10:42

Denk ik ook.. Hij heeft vorig jaar aan het eind in zn invalbeurten zekers zijn waarde gehad, maar had gehoopt op een basisplaats dit seizoen, maar ja met de komst vanvan Perez en Arnautovic...

Nu zijn zn invalbeurten niet van toegevoegde waarde, dus zal hij bij een goed bod vertrekken..

Ik denk net als Siem De Jong een leerjaar wordt voor hem en dat hij (over 2 jaar) echt in de basis staat (als hij blijft tenminste)

Siem de jong zei in de krant dat hij niet verwachtte in de basis te staan...

maar Als Tiote weggaat... dan zijn de kansen groter

2 mei 2009 om 10:42

je bedoeld Luuk de Jong neem ik aan??

Altijd goed om proberen jonge talentjes aan te trekken. Ook al lijkt hij overbedodig ik denk dat we hem zeker kunnen gaan gebruiken. Ik verwacht dat Tiote weggaat na volgend seizoen. Brama zal vertrekken naar een Nederlandse topper denk ik, maar hoop het niet. Perez word al oud, dus hij zal ook wel een keer stoppen. En Hersi gaat ook weg als er een goed bod komt. Dus een verterking op het middenveld met potentie is is altijd handig voor Twente.

2 mei 2009 om 16:42

Altijd goed om te proberen om jonge talentjes aan te trekken? Dat hoor ik nou nooit iemand zeggen als een Arsenal een talent uit de jeugd hier in Nederland ophaalt!!

@6twente5 waar basseer jij op dat wout brama weggaat. Hij zal twente echt niet veralten voor de "nederlandse top". Volgens mij si twente op dit moment de nederlandse top, gezien de positie op de ranglijst en Perez plakt er vast nog een jaartje aan vast.

2 mei 2009 om 14:06

Nou zijn ontwikkeling gaat zo snel en hij doet het zo goed, dat er laatst al een gerucht was dat Psv hem wou hebben. Dus daarom denk ik dat, maar ik hoop natuurlijk dat hij nog heel lang bij Twente blijft.

2 mei 2009 om 14:44

Psv heeft helemaal geen geld meer om Wout Brama te kopen, hetzelfde met Elia, ze wouden hem ook overkopen maar hadden geen centjes meer.

Twente is goed bezig........wordt volgend jaar een heel interessant seizoen......met heel veel strijd.

Daniel Unal is een geweldige talent. Hij is Syrisich Orthodox. Heb hem persoonlijk vaak gevovolgd en de klasse druipt er van af. Hij werd naar As Roma gehaald door zijn klasse wat hij had als voetballer had. Maar zoals je weet krijgen de talenten in de top Italie weinig een kans.

Als Unal komt dan zal er een topvoetballer komen. Hij is een geboren leider op het veld en gaat het nog ver schoppen. Hij is ook nog eens bij elftallen bij het Zwitserse nationale elftal aanvoerder geweest.

Twente is een erg goede club voor jonge spelers, dat heb je als het goed is al gemerkt met erg veel spelers. Ze geven hun de kansen en daarvan bloeien ze op.
Als een jonge speler nooit de kans krijgt om te spelen jah, dan houd het bijna op hé?

Dit is de mogelijkheid voor hem om veel te groeien en te leren.

Heb er wel vertrouwen in dat het een goede al zijn ook al ken ik de persoon totaal niet.
Het scouting apparaat bij Twente draait goed met mensen die wel weten wat past in het plaatje van m,n Fc

Fc Twente zou een verstandige keus zijn voor een speler uit een zwakke competitie, van bovendien nog maar 19 jaar. Gezien het scoutingsucces van Fc Twente ga ik er van uit dat de Tukkers weer een klasbak op het oog hebben.

zeer grote kans dat hij voor twente kiest...elke syrische gast heeft familie in enschede wonen...ik neem aan dat hij liever bij bekenden in de buurt zit, wat ook vertrouwelijker is voor de faimlie...dan dat hij alleen naar Italie vertrekt...en iedereen weet dat de kans op basisplaats groter is dan bij een italiaanse topclub...we zien hem volgend jaar in twente

Klinkt niet echt talentvol, eigenlijk heeft hij nog helemaal niets laten zien als ik het zo lees.
Hier en daar in een jeugdelftal en in het tweede elftal maar meer ook niet, dit lijkt mij nou niet direct een versterking.

2 mei 2009 om 20:08

Dus een club als Roma heet minder verstand van zaken dan jij? Of is het de jaloezie van een Heerenveen supporter die ziet dat zijn clubje wederom voorbijgestreefd wordt?

2 mei 2009 om 21:35

Wederom voorbijgestreefd???
Sorry, ik kan het mij niet voor de geest halen.

ik geef gewoon mijn mening op datgene dat ik lees.
dat jij daar wat moeite mee hebt, kan ik niks aan doen.

3 mei 2009 om 00:00

Ja, wederom. Na Az nu Twente en straks Groningen?

Met alle respect maar je mening is aantoonbaar onjuist. Wanneer een club als As Roma een speler wil contracteren is de kans groot dat het ook een aanwinst voor Twente zal zijn. Daarnaast heeft Twente in de afgelopen jaren bewezen een goede scouting te hebben.

Daniel Unal wordt gezien als een groot talent in Zwitserland. Ik heb 'm keer zien spelen met Zwitserland onder 20jaar en hij was daar verreweg de uitblinker van de team. Ik denk trouwens niet dat Basel deze speler voor een appeltje/eitje laat gaan. Hij zou voor Twente een goede aanwinst zijn. Unal is van Aramese afkomst en zou het mooi vinden als de ongelukkige Kennedy en de clubloze Touma ook terug naar Twente komen. Met Touma-arnautovic-kennedy in de aanval (als nkufo en Elia vertrekken) en Unal erachter. Prachtig zou dat zijn. De 15.000 Arameeërs die in Twente wonen en de Twente-supporters zullen hun met open armen verwelkomen.

vind het wel leuk
elk talent hier word '' gevolgd '' door mensen of is al een keer goed bekeken.
jaarkaarthouders van fc basel a1 online toevallig?
even on topic.
hoop dat twente hem binnenhaalt
zeker nu tiote in de belangstelling staat

3 mei 2009 om 10:16

Goeie reactie. Er wordt zoveel gelult over dat ze spelers gezien hebben.

On: Op Youtube is niks over hem te vinden, dan lijkt het me nog sterker dat mensen hem """"kennen""""" Dan kan je beter scout worden bij Ajax, Psv, Az of Twente!

Tegenwoordig kun je wedstrijden ook op televisie zien...

ja micheal1 maar kijk jij dan ook naar de jeugd van basel?
dan heb je wel een vrij uitgebreid pakket.
maar ik ben benieuwd maaroufi was ook niks dat was een '' talent'' van inter

Geweldig! Als Twente zo doorgaat zie ik ze zelfs landskampioen worden

Unal is de grootste Aramese talent uit Zwitserland. Als je veel contact hebt met Arameeers en zelf ook van Aramese afkomst bent, dan zal deze naam van Unal zeker ook vaker zijn gevallen. Ik heb Unal zien voetballen op Eurosport tijdens wedstrijd van hem met Zwitserland Onder 20 jaar. Dan zie je hem er met kop en schouders bovenuit steken. Unal is meer een type speler als Van der Vaart en Fabregas met een goed techniek en overzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren